PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkaride askerleri ülkücüler öldürdü

bilgivehis
23-04-2019, 07:53
Kılıçdaroğluna yapılan saldırı ülkücüler tarafından yapılan organize bir projeydi, bu projenin içi dolması için bir kaç askerin öldürülmesi gerekiyordu.

Saldırıyı yapan da askerleri öldüren de ülkücüler olduğu çok açık, bu iki ayaklı köpekleri harekete geçiren gizli emir kimden geldi, tahmin ediyoruz ama tam olarak bilemiyoruz.

Maraş katliamı, Sivas katliamı ve yobazların, ülkücülerin yaptığı sayısız katliamlar hep böyle başlamıştı, hepsinin tetikçileri her zaman olduğu gibi yine ülkücülerdi.

Bu ülkede ülkücülük hiç bir zaman ülkü amacını taşımadı, bütün yaptıkları can almak, halka korku salmak, muhalifleri sindirmektir.

Özellikle ana muhalif partinin genel başkanına yapılan bu saldırıdan sonra bugüne kadar öldürülen askerlerin hepsi PKK tarafından öldürüldüğü de artık şüheli duruma gelmiştir.

kartopu
23-04-2019, 08:58
Sn Bilgivehis

Askerleri kim öldürdü bilmiyorum ama *Bu ülkede ülkücülük hiç bir zaman ülkü amacını taşımadı * Bu tesbit in çok doğru, bütün gönlümle bu tesbit i ne katılıyorum.
Ülkücülük bir aldatmaca Tıpkı AKP lilerin dindarlığı gibi.

Bana göre devletin 1965 den sonraki durumu MHP nin iyi bir takip altına alınması ile net bir şekilde görülecektir. Devlet 1965 den sonra Mustafa Kemal in kurduğu devlet değil. Farklı bir biçime büründü Kemalizm devlette 1965 den sonra bitti.
Emperyalizm in bir şubesi gibi çalışmaya başladı Kriz e girdiğinde ünümüz konulan faşizm seçenekleri oldu.

Ülkü ne idi belki bir tartışma açılır da bende fikrimi söylerim.
Maraş ta bebekleri katleden Sivas ta insanları yakan işte bu gün Kılıçdaroğluna saldıran onun diri diri yakılmasını isteyen bu zihniyet.
Bunlar insan değil bir proje robot . Bunlar robotsa bunları komuta eden parmaklara bakmak gerekir onu bulmak ve teşhir etmek gerekmektedir.
Kim krizi büyük bir katliama dönüştürmek ister kim bu işten menfaat bekler. Tarih e baktığımızda bunu görürüz.
Bu derin devletin işi ise Derin devlet ne yapmak istiyor Katliamdan ne bekliyor Devlet Bahçelinin çağrısı Erdoğanın millet birlikte olsun demiri soğutalım sözüne karşı çıkmasında bir soru işaretleri var. Arkasından AKP li milliyetçileri yanına çağırmasında yine soru işaretlerini taşımakta.

Alpaslan Türkeşte 24 OCAK 1980 kararnameleri okunduğunda elini bıçak gibi yaparak boğazına götürmüş ve keser gibi yapmıştı. devrimcileri kast ederek
Arkasında darbe ve faşizm geldi.

Turdur
23-04-2019, 15:08
Kılıçdaroğluna yapılan saldırı ülkücüler tarafından yapılan organize bir projeydi, bu projenin içi dolması için bir kaç askerin öldürülmesi gerekiyordu.

Organize bir saldırı yok ortada. Organize gösterilmeye çalışılıyor. Köyün dışından gelen pek kimse yok, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi dışarıdan gelmemiş. Bunu organize göstermeye çalışanlar kim? Ben FETÖ olduğunda ısrarcıyım.

karakedi
23-04-2019, 15:44
Organize bir saldırı yok ortada. Organize gösterilmeye çalışılıyor. Köyün dışından gelen pek kimse yok, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi dışarıdan gelmemiş. Bunu organize göstermeye çalışanlar kim? Ben FETÖ olduğunda ısrarcıyım.

ortada orgnaize bir saldırı var. olay yerine köyün dışından provokatörler gelmiş. bu provokatörlere çubuklu ülkü ocakları teşkilatı "önderlik" yapmış. olay yerinde sopa ve bıçak dağıtmışlar. bıçaklı saldırganlardan biri bizzat koruma müdürü tarafından etkisiz hale getirildi. olay gerçekleştikten sonra hemen birkaç dakika içinde diğer köylerden başka saldırganlar da "önderlik" tarafından organize edilip olay yerine doğru intikal ettirilmiş. köy muhtarı açıklama yaptı zaten. provokatörler bizim köyümüzden değil başka yerlerden gelmiş diye.

bunu organize edenler belli işte.

provokasyonları bugüne getiren erdoğan, bahçeli ve soylu'dur. diğer başlıklarda bunları defalarca yazdık. yazmamıza gerek de yok. eğer göt yalayıcısı yandaş medya dışında fox tv falan da izlersen bu liderlerin nefret ve kışkırtma söylemlerini neredeyse son 1 yıldır bilfiil yaptıklarını görürsün.

FETÖ yle falan alakası yok. herşey kabak gibi ortada. sen muhtemelen paralel PELİKAN grubundansın. her boku FETÖ ye bağladığına göre.

Turdur
23-04-2019, 15:47
ortada orgnaize bir saldırı var. olay yerine köyün dışından provokatörler gelmiş. bu provokatörlere çubuklu ülkü ocakları teşkilatı "önderlik" yapmış. olay yerinde sopa ve bıçak dağıtmışlar.

Gerisini okuyamadım.
Ankara Emniyeti bunları yalanladı. Sopa yok, dışarıdan gelen saldırgan yok. O fotoğrafta gördüğün herkes köylü ve çoğu şehit yakını.

spartacus
23-04-2019, 15:56
Organize saldırı var ortada ve gösterilmesi gerekmiyor, somut yaşandı ve FETÖ değilim. Gösterilmeye çalışılması deyimi dahi bahtsız, kör. üstelik organize olması için daha nasıl orgnanize olabilirdi ki? :)

Organize olması için, haftalar öncesinden illa yer, zaman, mekan ayarlaması yapmak gerekmiyor, o organizasyon en az 6 aydır zaten yapılmıştı!

Tonlarca faşist söylemi tekrar etmeye gerek bile yok. Sadece 1 kaç tanesi dahi yeterli.

Kılıçdaroğlunu cenazelere almayın -> Soylu, kime diyor bunu? mankurtlara açık mesaj veriyor ve geriye sadece fırsat kollamak kalıyor, kısaca organize edilmiş, gerçekleşme koşulu bekleniyor demektir. Zaten bu tür linç eylemlerini örgütleyenler öyle masaya çağırıp, gidin saldırın demez, bunu politik zeminde, yedire, yedire yapar, geriye ise koşullar oluştuğunda, hazır kıta bekleyen mankurtların ve bir üstündeki oluşumların(ülkü ocağı, osmanlı ocağı vb olabilir) harekete geçmesi kalır.

Herkes kendi şehit cenazesine katılsın vb, yani Kılıçadaroğluna, PKK cenazelerine git deniyor... vs. vs.

Neymiş, organize gelişiyormuş.

"Evi yakın, aleviyi yakın" diyen kadın, karadenizden gelme..

Köylüler, köylerinde böyle birisinin yaşamadığını söylüyor.

Saldırganların, kendi çabalarıyla değil oraya 3 otobüsle gittiği söyleniyor.

Ellerinde sopalarla orada nasıl boy gösterebiliyorlar?

Akar, saldırganlardan birisiyle birlikte yemek yemiş.

Kısa süre önce, Erdoğan Çubuk ülkü ocağını ziyaret etmiş.

bunlar bir yana

Bu kadar bariz sürece dair, FETÖ ile alaka kurmak, öküz altında buzağı aramak gibi., Erdoğan'ın linç kültürünü politik söylem haline getirmesi, Bahçeli, Soylunun linç söylemleri, yaptıkları "zillet ittifakı", toplumun yarısını terörist, hain ilan etme, beka politikası, vs. vs. vs(gırla faşist taktik!) yaşanmıyor da FETÖ mü böyle gösteriyor?.

Bizzat örgütlenmiş bir saldırı. lamı, cimi yok ve amaç Kılıçdaroğlunu linç etmek(ciddi biçimde yaralamak ve sonrasında da oldu bittiye getirip, o kurban seçilmiş mankurtları göstermelik cezalandırıp, yanlarına da AKP li bir ton avukat verip(ileridede bunalrı vekil yaparak), münferiten sıyrılmak!).

Olay öyle münferit bir kalkışma değil, zaten mankurtlar toplumunun karakteristik özelliği, ne kadar mankurt, zombi de olsalar, münferit olarak, SÜRÜ halinde saldırı örgütlemezler, doğalarına ters. Böyle bir beyine sahip değiller, illa ki emir verilmeli

Marnkurtun en önemli özelliği, emir alma gereksinimidir, bunu insan vücudu ve parmaklara benzetebiliriz. beyin-emir gerekir o beyin de baronlardır. mankurt da beyin işlevsizdir, işlevli olan sadece beyinciktir.

mankurt ancak emirle hareket edebilir, enjekte edilen uyuşturucuyla yönlendirilmek zorundadır, hayatı anlamsız ve boş geçer, EZİKTİR, mankurt önce ezilir, ne kadar ezilir ve ezik yapılırsa uyuşturucu(din, ırk mezhep kimyasalı) o düzeyde arızalanır psikolojik çöküşe varır, o düzeyde ezilmiştir ki, her adımda, ağam, paşam demesi ve her sırtına binene boyun eğmesinin psikolojik yansıması olarak zombileşir, o kişiliksizliğini, kimliksizliği, iradesizliğini artık ona tabu-kutsal olarak dayatılmış semboller üzerinden kendisini yücelterek kamufle eder, oto-psikolojşk savunma geliştirir. Bu bağamda ise her emire amadedir ve her emir aldığı koşulda ezikliğini bypass etme şansına ulaşır, bundan haz alır. neyse, ankurt, ezik, zombi, bir bütünü temsil eder, meydana getirir...

Aser ölümlerinin çoğu, OPERASYONLARLADIR. Yandaş medya haberleri süreğen saptırır.

bazı operasyonlarda MİT vb, kendi askerini bilerek ölüme yollatabilir. örneğin operasyon yapıldığında, karşı taraf bombalarla yok edilecektir, helikopter, tank, top, uçak, füze... Yani bu saldırı bir yok etme saldırısıdır.

Bu koşullarda karşı tarafta kim olursa olsun, ölmemek için, önlemler alacak, gerekirse vur-kaç yapacaktır, yani karakollara da saldırabilir, lojistiğe de, bu gayet normaldir. orada o an yaşanan savaştır ve her savaşta karşılıklı güçler çatışır, her yolu denerler.

Siyaseten ne zaman ki, baronların kana ihtiyacı olur, o dönemlerde, askerleri hatta birbütün halinde toplumu başka toplumları dahi yem edebilirler. karşı tarafın tuzaklar kurduğunu bildikleri noktalara, asla gönderilmemesi gerektiğini bildikleri halde piyade birliği yollayabilirler, yolluyorlar. Sonuç, piyade birlikler, yani karadan salt insan gücüne dayalı birlikler o tuzaklara düşüyor, düşürülüyor(teknoloji çağında bu yöntemler). hatta bazen, PKK lı giyisileri giyip, sağda solda provakasyon dahi yapabiliyorlar, bu derece kirli siyaset, kirli bir savaş.

Farklı konular

FETÖ diyerek AKP+MHP nin bilhassa son 3 aydır(yakın zaman olarak) izlediği LİNÇ politikası manipüle edilmemeli.

Öyle bile olsa -ki sanmıyorum- kilit noktadalardaki FETÖ cülere emir yine MİT den, AKP'nin içinden(!) gelmiştir, FETÖ AKP den habersiz iş yapamaz duruma getirildi ve bu saatten sonra PARAVAN örgüt olarak kullanılabilir, ama AKP'nin FETÖ ye ihtiyacı kalmadı. yani paravan olarak kullanmak namına, çünkü AKP,HÖH'ü örgütledi, MİT tamamen operasyonel, kontrgerilla tarzlı bir yapıya kavuşturuldu...

neyse... mankurtluk varsa, olay ne ve nasıl olursa olsun -> organizedir. Hiç bir mankurt, sürü halinde kendi iradesiyle(ki iradesi yoktur) davranış geliştiremez, bu gayet basit ve bilimsel(sosyo-ekonomik, sosyo-politik, sosyo-pskolojik, sosyal bilimler) çözümlemedir.

Şüpheci Dinsiz
23-04-2019, 16:05
Bu haber şurada dursun.

odatv.com (https://odatv.com/2-polisi-aslinda-kim-sehit-etti-23041931.html)

Herkesin aklına gelenin perde arkası... 2 polisi aslında kim şehit etti

Dosya tamamen kapandıktan günler sonra, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde bir provokatif saldırı gerçekleştirildi. Ve bu saldırı, "İstanbul'daki seçimlerin iptal edilmesi" tartışmasının üstüne geldi...

Tarih tekerrürden ibaret mi?

Her zor anda aynı plan devreye sokulursa işe yarar mı?

Bu sorular, yanıtlarını bu yazının sonunda bulacak mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğraması, korunmak için sokulduğu evin etrafını saranların "yakın, yakın" haykırışları, hafızalarda 2015 yılını canlandırdı.

2015 7 Haziran'ında yurttaşlar sandığa gitmiş, AKP için karanlık tablolardan biri çıkmıştı. Ya koalisyon kuracaktı ya da seçimleri yenilemenin ve oradan güçlü çıkmanın yollarını bulacaktı…

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefet partileriyle "istikşafi" görüşmelerini sürdürdü ve koalisyon kararı çıkmadı. Artık yeniden seçim zamanıydı… Ve 1 Kasım'da tekrar sandık kurulacaktı.

ÖNCE SURUÇ, ARDINDAN CEYLANPINAR

Önce 20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden yürekleri dağlayan haber geldi. Canlı bomba, kültür merkezinin bahçesinde bulunan gençlerin arasına girip kendini patlattı: 34 kişi hayatını kaybetti…

Aradan 2 gün geçti.

Çözüm sürecinin sıkıntıya girdiği o günlerde, bir diğer acı haber Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden geldi.

22 Temmuz 2015'te, Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar isimli polis memurları susturuculu silahtan çıkan kurşunlarla başlarından vurularak öldürüldü.

Doğal olarak, ilk şüpheli PKK idi. Keza PKK da, kendilerine "Apocu Fedailer" denilen bir grubun eylemi yaptığını duyurdu.

Gelin görün ki...

İlginçtir: Birkaç gün sonra ise aynı PKK olayın kendileriyle bir ilgisinin olmadığını açıkladı!

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, şehit polis memurlarının kaldığı evin kapısında zorlama tespit edilemediği belirtildi.

İHBARLA GELEN TUTUKLAMALAR: "ABİ BEN BUNLARIN HEPSİNDEN HABERDARIM"

Saldırının ertesi günü...

Beş kişinin içinde olduğu bir araç polis tarafından durduruldu ve araçtakiler cinayet soruşturmasına dahil edildi.

Zira... Karakolda işlemlerin sürdüğü sırada telefonla gelen bir ihbarda, araçta bulunanların cinayete karıştığı söylendi. İhbarı yapan kişiye "nereden biliyorsun" diye soruldu; "Abi ben bunların hepsinden haberdarım" yanıtı geldi.

Neden acaba, ihbarı yapan kişi yeterince araştırılmadı…

Dosyaya gizlilik kararı konuldu.

HTS KAYITLARI İMHA EDİLDİ

Soruşturmanın en önemli dayanaklarından birisi, şüphelilerin cep telefonlarına ait HTS dökümleri idi.

Dava sürecinde HTS dökümleri isteniyordu, ancak bir türlü gelmiyordu. Çünkü, HTS kayıtları ilk incelemenin ardından "hiçbir kopyası bırakılmaksızın" savcının talimatıyla imha edilmişti.

Neler oluyordu?

Polislerin şehit edildiği evde yapılan incelemede bulunan parmak izlerinin hiçbiri, yargılanan sanıklara ait çıkmadı. Ancak evdeki 10 farklı parmak izinden dördü bir polise ait çıktı.

Heyhat, o polisle ilgili hiçbir işlem yapılmadı!

HEPSİ BERAAT ETTİ: "FAİLİ MEÇHUL" ZİNCİRİNE BİR HALKA DAHA EKLENDİ

Bitmedi!

Dava sürecinde dinlenen tanıklar çelişkili ifadeler verdi.

Zaman içinde tahliye kararları da geldi. Artık davanın sonuna yaklaşılıyordu.

Savcı verdiği mütalaasında, tutuklu olan dört sanığın iki polisi öldürmek suçundan ayrı ayrı ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmalarını istedi. Davanın dördüncü duruşmasında tahliye edilen beş kişinin ise beraatını talep etti.

Takvim yaprakları 1 Mart 2018'i gösteriyordu.

Karar günüydü.

Mahkeme heyeti 9 sanığın tümünün "cinayet" suçlamasından beraatına hükmetti...

Eee, boşuna yatmamalıydılar!

Tutuklu yargılananların sosyal medya paylaşımları ile "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası alarak tahliye edilmelerine karar verildi.

Yani...

Yanisi şu:

2 polisi kimin öldürdüğü bulunamadı!

Ve geçen hafta...

Verilen beraat kararları Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı.

KRİTİK İSİMLERE NE OLDU

Pek bu süreçte başka neler yaşandı:

- Polisleri öldürmekle suçlanan 7 kişiden bazıları için tutuklama kararı veren Hâkim Nurettin Bulut FETÖ'den tutuklandı.

- Öldürülen polislerin otopsisine katılan Savcı Nurullah Örenli'nin FETÖ'den ihraç edildiği ortaya çıktı. Otopsi savcısı Örenli de dahil 22 polis FETÖ'cü olduğu suçlamasıyla açığa alınıp, tutuklanıp, ihraç edildi.

- Soruşturma Savcısı Mehmet Kıvanç Kılsızoğlu'nun ise Ceylanpınar soruşturmasını tamamlanmasının hemen ardından terfi alması dikkat çekmişti. Zira, Savcı Kılsızoğlu, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne hâkim olarak atanmıştı.

Gün geldi, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi'nde FETÖ soruşturması kapsamında arama yapıldı. Ceylanpınar davasının avukatları, Kılsızoğlu hakkında da FETÖ'den arama kararı çıkarıldığını açıkladı.

- Sanıklarla ilgili ihbarda bulunulan numaranın sahibi (dikkat edin; ihbarı yapan kişi değil) T.B.'nin kardeşi Ramazan B., FETÖ operasyonları kapsamında Şanlıurfa'da tutuklandı. T.B.'nin diğer kardeşi Mithat B. ise FETÖ Şanlıurfa koordinatörü olarak aranıyor.

Evet, Ceylanpınar'da 2 polisi öldürenlerin kim olduğu ise "bilinmiyor." HDP cinayetlerle ilgili Meclis'e araştırma önergesi sundu, ancak öneri kabul edilmedi.

TARİH TEKERRÜR ETMESİN

Ceylanpınar'ı neden anlattık?

Dosya tamamen kapandıktan günler sonra, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde bir provokatif saldırı gerçekleştirildi.

Ve bu saldırı, "İstanbul'daki seçimlerin iptal edilmesi" tartışmasının üstüne geldi.

Ne yazık ki; hafızalara 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşanan, ülkeyi kana boğan, canlı bomba saldırıları ve "faili meçhul" cinayetler geldi.

Keşke...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu ile uğraşacağına, şehit olan polislerimizin katillerini yakalasa!

Umarım Churchill, "Ne kadar geriye bakabilirsen, o kadar ileriyi görürsün" derken yanılmıştır.

Sami Menteş

Şüpheci Dinsiz
23-04-2019, 16:05
Şu iki haber de burada dursun...

evrensel.net (https://www.evrensel.net/haber/346675/ceylanpinar-davasinda-butun-saniklar-beraat-etti)
gazetekarinca.com (https://gazetekarinca.com/2019/04/sureci-bitiren-ceylanpinar-davasinda-beraat-kararlari-onandi/)

Turdur
23-04-2019, 16:16
Şüpheci Dinsiz; Ben 2 polis olayına olayın ardından kısa bir süre geçince inanmamıştım. FETÖ demiştim lakin o zamanda PKK diyen bir sürü aklı evvel çıkmıştı. Şimdide Kılıçdaroğlu'nun yumruklanmasına aynı şeyi söylüyorum ama gene inanmıyorlar.
2015 yılında FETÖ vardı ve hâla var. Kolay kolay kökü kazınamaz.
Uludere olayı da FETÖ işidir. 2 polisin cinayeti nasıl bugünlere kaldıysa günü geldiğinde Uludere olayı da aydınlanacak.

Şüpheci Dinsiz
23-04-2019, 17:00
Kılıçdaroğlu olayına fetö karışmış mıdır? Hayır.
Basit bir olay değil, alelen linç ettirmek, öldürtmek, belki de yakarak öldürtmek hedeflenmiş. Belli ki Madımak kadar çok ses getiren bir olay olması istenmiş ki sıkı yönetim ilan edilebilsin. Bunu kim ister? Fetö istemez.

Kılıçdaroğlu öldürtülebilseydi; bir KHK ile sıkı yönetim ilan edilse, veya bundan ikinci bir 15 temmuz üretilse, ilgili-ilgisiz binlerce tutuklama yapılsaydı kim itiraz edebilirdi ki? Mesela 'fetönün siyasi kanadı' denen, hala AKP-devlet-yargı-bürokrasi içinde bulunan ehlileştirilmiş fetöcüleri 'devlete karşı komplo' suçlamasıyla tutuklasa kim itiraz edebilirdi ki? Üstüne kahraman olurdu.

Ceylanpınar suikastlerine fetö karışmış mıdır? Karışmıştır, ancak emri veren fetö değildir, o aralar aynı kaba tükürüyorlardı. Yüzlerce insanı istihbaratçıların gözetiminde IŞİD'li, PKK'lı tetikçilerle öldürttüler, yüzlerce insanı diri diri yaktılar, evlerini başlarına yıktılar, insanlar cenazelerini gömemedi cesetlerini köpeklere yedirdiler, binlercesine işkence ettiler. Bunu 7 Haziran'da kaybettiğini 1 Kasım'da almak için yaptılar. O sıralar bölgede katliam yapıldıkça Davutoğlu anket yaptırıyor, oy oranlarının arttığını söyleyip ellerini ovuşturuyordu.

karakedi
23-04-2019, 17:36
Şüpheci Dinsiz; Ben 2 polis olayına olayın ardından kısa bir süre geçince inanmamıştım. FETÖ demiştim lakin o zamanda PKK diyen bir sürü aklı evvel çıkmıştı. Şimdide Kılıçdaroğlu'nun yumruklanmasına aynı şeyi söylüyorum ama gene inanmıyorlar.
Uludere olayı da FETÖ işidir. 2 polisin cinayeti nasıl bugünlere kaldıysa günü geldiğinde Uludere olayı da aydınlanacak.

hayır fetö yle alakası yok. bu olayı provoke eden AKP ve MHP dir. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan 1 yıldan fazladır sürekli insanları terörist pkklı bölücü fetöcü ilan ediyor. bahçeli soylu hepsi öyle. hepsini tek tek saydırma şimdi. bu bir süreç. her gün insanları düşmanlaştırıp terörist ilan ettiler. halkı CHP ye karşı kışkırttılar.

içişleri bakanı bizzat basın açıklamasında CHP ye şehit cenazelerini yasakladım, PKK nın cenazesine gitsinler diye açıklama yapmışken, senin buna hiç değinmeden öküzün altında buzağı araman, senin de gizli kapaklı iktidarın götünü yaladığını gösteriyor bence.

bence olayın arkasında göt yalayıcılığı var, fetö değil.

spartacus
23-04-2019, 17:40
Diyelim ki, öyle zemini hazırlayan ne? Kim? Şu an AKP'ye de yargıya da güvenilmez, her pisliklerine FETÖ diyebilirler diyor ve sizlerde tıpış, tıpış inanıyorsunuz. FETÖ faşist iktidardan güçlü olsa, zaten başına bunları getirtmezdi.

Eski olaylarda FETÖ olması normal, çünkü zaten devlet kadrolarında FETÖ kilit yerlerle sahipti ve AKP+FETO ittifakı söz konusu idi, yani aslında AKP+FETÖ birlikte organize ediyorlardı, ortaktılar.

Belediyelerden dahi, sözde vakıflara, derneklere, medya organlarına, holdinglere aktarılan paralardan haberin vardır. Kılıçdaroğlu kadar İmamoğlu da bu süreçte dikkatli olmalı, bu kırım kongo keneleri, milyonlarca mankurtu harekete geçirebilir ve bu güce de sahipler(yandaş medya bunlarda ve attıkları başlıkları gördünüz mü? FETÖ'ye ihtiyaçları yok).

Fatih Portakal yandaş medya da hedef gösterildi diye, portakal bıçaklama düzeyine vardırılmış bir kemik taban, mankurt kitlesi de söz konusu bu bariz, ortada. kaldı ki bizzat bir bakanın Kılıçdaroğlunu cenazelere almayın, C.başkanının zillet, hain, PKKcı, FETÖ ilan ettiği ve böyle gırla linç kültürü, faşist siyasetin söylemleriyle, linç etmek için yanıp, tutuşanı olmasın. Erkan Tan bile 3 kelimeyle bu tarz eylemleri organize edebilir, bu güç ellerinde. bırakın siyasetçisini, milyonlarca insanı, sistemin ve baronların kölesi haline getirme gücüne sahip medyası dahi, linç eylemlerini organize edebilecek durumda

ordudan çalınan silahlar dahi gündem oldu, ama araştırılmasına FETÖ engel olmuyor, kim oluyorsa oraya bakacaksın.

Mecliste araştırma komisyonu kurulmasına karşı verilen ret oylarını araştırıyor musun? hangi konularda araştırma istenmiş AKP+MHP ittifakı hangilerine RET oyu vermiş? (Bu çok önemli bir gösterge, kim bu ve benzeri olaylarda ret oyu vermişse, SORUMLULUĞU var demektir, afaki biçimde FETÖ'ye atmak yanlış, öyle olsa ret vermezler, aklanma dertleri olmaz.)

Yani öyle bile olsa, manipülatif sonuçlara varmamalı, tablonun bir köşesiyle yargıya varırken, asıl tabloyu yani bütünü yok saymamalı. yeri geldiğinde, olaylar ekseninde FETÖ ile AKP'yi, örneğin ve hatta CIA ile MHP'yi ayrı-gayrı düşünmemek lazım.

Bizi yanlış anlıyorsun, sanıyorsun ki, sen FETÖ dediğinde, bizler FETÖ işin içinde olamaz demişiz gibi düşünüyorsun, olsa bile tablonun sadece bir parçası olabilir ve bu olayda aslan payı AKP+MHP itifakına ait bu BARİZ.

Milyonalrca seçmenine, CHP ye ölüm propagandası yapan bir üst-akıl(mankurtların beyini) var. Bunları yabana atmamalı. Kılıçdaroğlu'nu cenazelere almayın diyeni gibi, idam edilsin diyeni var. yani AKP politikası çoktan organize olmuş ve tabana yayılmış

Gözaltına alınanların (o da bildiğim 9 kişi ve sadece 5 tanesi savcılığa sevk edildi) 4'ü daha dünden serbest bırakıldı bile! kaç kişiyi gözaltına aldılar?! orada kaç kişi kameralara yansıdı?

Peki madem olay FETÖ tezgahı, sence Kılıçdaroğlunun yerinde herhangi bir AKP'li vekil olsaydı(bırakın genel başkanı), hükümetin tavrı kadar polisin ve savcılığın tutumu ne olurdu? Bırak tutuklamayı oracıkta dahi bir kaç tanesi polis-jandarma tarafından vurulurdu...

her şeye FETÖ deyip çıkmak AKP'nin taktiği, geçmiştekiler ise zaten AKP+FETÖ ittifakıydı, FETÖ diyerek AKP, yani esas oyuncu savunulup, aklanmamalı(bunu da sen anlamalısın). FETÖ+Nakşibendi=TC devlet kurumları demektir, kenan Evrenden -aslen daha eski ama- beridir bu böyle!

Erdoğan seçimi kaybedince, kafatasçıların oyunu alabilmek için, doğuda, akıl-mantık dışı kuşatma, katliamlar yaptırdı, bu FETÖ işi falan değil(içinde FETÖCÜ lerde olabilir-olmayabilir de, olması şart değildi çünkü bu taktik bizzat AKP merkezince oy eksenli örgütlenmişti, içinde ülkücüler de, AKP liler de, BBP lilerde olabilir, azmedene değil azmettirenlere, ESAS POLİTİKAYA bakmalı. Bilhassa son 3 aydır AKP söylemleri ortada, bu söylemler bu tür eylemleri gayet rahat sağlayacak cinsten, yani bunlar şu yada buna suçu atıp çıkabilirler, ama siz her söylediklerine inanmamalısınız.)...

peki siz o dönemki devlet katliam ve kuşatmasının nasıl, ne biçidme, kimler tarafından örgütlendiğini söylediğimizde, AKP tarafından siz aşılanan sabit fikrinizi değiştirebiliyor musunuz? hayır. İşte en önemli srunalrdan birisi de bu. O il ve ilçelere sadeec AKP medyasının habercileri girebildi, yüzlerde bina tank ve toplarla yıkıldı ve PKK nın işi dendi, bunları biliyor musunuz?

Bu ülkede cinayetler, katliamlar vb aydınlanmaz, öyle bir yapısı, toplumu yok, en sokakta buldukları herhangi bir kişiye, simitçiye vb işkence ederek üzerine atarlar, imkanı kalmadı tetikçiyi yakaladıysa, kısa süre sonra unutturulup salınır, ödüllendirilir, belgeler yok edilir veya sahteleriyle değiştirilir vs. Bu FETÖ yokken de böyleydi, FETÖ olmasa da böyle olacak, FETÖ AMAÇ DEĞİL ARAÇ. Asıl mesele sizden, en tabandaki insana kadar mankurtluğun çeşitli derecelerinden kurtulmaya düğümleniyor. Her barona iman edip, inanan bir yapınız var, dolayısıyla gerçekleri hiç bir zaman öğrenemeyeceksiniz, öğrenmekte istemeyeceksiniz, isteminiz dahi olmayacak.

daha kısa süre önce bırakın tepedeki linç kültürü-siyasetini, AKP den bazıları "Marmara kana boyanacak", Peker şebekesi, insanları "silah almaya, silahlanmaya" çağırmalar... yani tepenin Linç kültürü polikası tabana ve taban örgütlerine (ülkü ocakları osmanlı ocakları vs) çoktan yayılmış bile, bunları görmek ve örtmemek lazım...

Türkiye'de AKP güdümünden, kontrolünden bağımsız, devlet kadrolarında etkin olarak FETÖ kadrosu vardıysa da evrildi, operasyonel olrak da ihtiyaç olmaktan çıktı.

Ha AKP yarın çıkıp FETÖ yaptı diyebilir, bu ne yazık ki seni haklı çıkartmayacak. Şu an siz kabız olsanız, sorumlusu FETÖ demektesiniz, farkında değilsiniz, 15 temmuz psikolojisinin etkisi altındasınız.

halbuki hepsini atsak, binlerce bankamatik memuru, linç kültürü saçan aktroller var!

Turdur
23-04-2019, 17:47
hayır fetö yle alakası yok. bu olayı provoke eden AKP ve MHP dir. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan 1 yıldan fazladır sürekli insanları terörist pkklı bölücü fetöcü ilan ediyor. bahçeli soylu hepsi öyle. hepsini tek tek saydırma şimdi. bu bir süreç. her gün insanları düşmanlaştırıp terörist ilan ettiler. halkı CHP ye karşı kışkırttılar.

içişleri bakanı bizzat basın açıklamasında CHP ye şehit cenazelerini yasakladım, PKK nın cenazesine gitsinler diye açıklama yapmışken, senin buna hiç değinmeden öküzün altında buzağı araman, senin de gizli kapaklı iktidarın götünü yaladığını gösteriyor bence.

bence olayın arkasında göt yalayıcılığı var, fetö değil.

Bırakın bu linç kültürünü. Aranızda kıl kadar fark yok. Bunun sebebi olsa olsa FETÖ algıları olur. Eskiden onlar FETÖ yok diyordu şimdi siz diyorsunuz. Buna katılmayanlar için yaptıklarınızda aynı "ya taraf olursun ya bertaraf" politikası. Politik linç geleneği.

karakedi
23-04-2019, 17:49
Diyelim ki, öyle zemini hazırlayan ne? Kim?

arkadaşlar sizleri tenzih ederek söylüyorum. hayatımda bu kadar beyinsizce bir tartışma görmedim.

eğer bu olayın arkasında FETÖ varsa, FETÖ organize edip kışkırttıysa, o zaman yine aynı yere geliyoruz anasına satayım ya. neyi tartışıyorsunuz.

FETÖ kışkırttıysa kim bu kışkırtıcı FETÖ ele başları? kim kışkırtıcı söylemlerde bulundu?

1- cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan
2- MHP genel başkanı devlet bahçeli
3- içişleri bakanı süleyman soylu

AHA yumruğu atan köpek itiraf etmiş. adamın kendi ifadesinden ilgili yeri paylaşıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün, ifadesinde neredeyse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli ile aynı ifadeleri kullanırken, 'Kılıçdaroğlu PKK destekçisidir söylemlerinden etkilendim, yumruk attım' dedi.

o zaman sizin demenize göre fetöcü elebaşları saydığım bu kişiler. çünkü provokasyona sebep olan açıklamaları da kendileri yapmış. iktidar liderleri, sevgili cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan 3 kuruşluk oy için, halkın geri kalan yarısını PKK lı terörist ilan etmeseydi, bu olay toplu lince ve belki de yeni bir sivas katliamına dönüşür müydü?

dönüşmezdi.

be o zaman neyi tartışıyoruz? küfür edeceğim yemin ediyorum. bu kadar ahmaklık olmaz ya. her şey gözümüzün önünde yaşanıyor zaten. yuh.................

o zaman hala daha neyi tartışıyoruz????????????????

spartacus
23-04-2019, 17:59
Bırakın bu linç kültürünü. Aranızda kıl kadar fark yok. Bunun sebebi olsa olsa FETÖ algıları olur. Eskiden onlar FETÖ yok diyordu şimdi siz diyorsunuz. Buna katılmayanlar için yaptıklarınızda aynı "ya taraf olursun ya bertaraf" politikası. Politik linç geleneği.
Turdur sen iyi misin? Kurtul şu AKP+MHP kafasından, şartlandırılmışlığından. yazılarımz da gayet net, güzelce ifade ediyoruz, hakim faşizmi savunmak için gerekçeler üretme... Böyle bir eylem için FETÖ gibi örgütleri kullanmak gereksiz, lüks, ahmakça. Her yazımızda somut örnekler mevcut, FETÖ diyerek, birilerini aklama, sorumluluktan kurtarmaya çalışma, kendini de kandırma. Dün AKP+FETÖ ittifakıydı, elbette organizsyonlarda birlikte olacaklardı ve bilet sadece FETÖ'ye kesildi(AKP araştırma komisyonlarına RET verdi hep, çünkü gerçek, propaganda edildiği gibi ,senin sandığın gibi değil!). bugün AKP+MHP ittifakı... FETÖ'ye ihtiyaçları yok, yahu bu tür linç eylemlerini özel olarak örgütlemeye dahi gerek yok.

mankurtalara, en tepesindekiler, "Turduru nerede görürseniz ezin, hain, terörist" dendiğini düşün, bundan sonrası söylemden görev çıkartmaktır ki, bunu anlamak zor değil. hadi görev çıkartan söyleyenle aynı siyasi partide olmasın, ne fark eder, sana bu sözü söyleyen SUÇ İŞLEMİŞTİR. Böyle bir eylem olsa da olmasa da! Hala, bunu dahi anlayabilecek kapasiteye erişemedin.

Bu iktidardakiler, salt bu olay için değil, bu devede kulak, uluslararası insan hakları mahkemesinde de yargılanmalıdır, yani bırakın en normal hukuku, işledikleri suçlar nitelik bakımından, Hitler'den az ve farklı değil...

Turdur
23-04-2019, 18:12
spartacus;

1- FETÖ PKK-DHKPC-DEAŞ benzeri bir terör örgütü değildir.

2- FETÖ siyasi partilerin üstünde bir paralel yapılanmadır.

3- FETÖ bitmiş falan değildir.

Bu 3 maddeye katılıyor musun?

spartacus
23-04-2019, 18:13
arkadaşlar sizleri tenzih ederek söylüyorum. hayatımda bu kadar beyinsizce bir tartışma görmedim.
bana mı söylüyorsun? yazılarımı okumuyor olabilir misin? mesele sadece bu eylem de değil, daha geniş yelpazede, bir bütün halinde ele alınmalı, sadece bugünün meselesi de değil... mankurtlaşmış insanımıza, ne yazık ki, öyle salt itiraz ederek bir şey anlatamıyoruz, önce bunu denemekteyiz, çok daha geriden gelmek, detay, detay, bir bebeğe ilk kelimeyi öğretmek gibi, daha en temelden gitmek zorunda kalıyoruz(zaten farkındasın).

kısaca diyelim ki iddia ettiğin gibi, öyle bile olsa, şu, şu sebeple olgular sizi doğrulamıyor, bir bütün olarak tabloya abakamıyor, göremiyor, okuyamıyorsunuz, görünürde, saltıklaştırdığınız parça, biçimde öyleymiş gibi görünse dahi, tablo o değil bu. aynı kapıya çıkıyor-örneğin AKP+FETÖ ittifakı, sonra AKP+MHP ittifakı, sorumluluk da, soygun da, sömürü de, kıyım da, zulüm de, ortak çıkar ve paydaların da, her ne ise ortaktırlar demeyi ve göstermeyi de bilmek gerekir...

karakedi
23-04-2019, 19:04
spartacus;

Bunlarin hicbiri dogru degil. Orgutun ideolojisi, siyaseti, orgutlenme mekanizmasi falan olur. Fetö dedigin seyde bazi abiler ve imamlardan baska birsey yok.

Fetö partiler ustu bir paralel yapilanma degil. Bizzat iktidar partisinin kendisiydi, cikar catismasinda tasfiye edildi.

Fetö hic baslamamisti ki bitsin. Iktidarin kendisiydi. Amerikanin darbe denemesi disinda iktidardan bagimsiz fetö bu tarihte basladi diyebilecegimiz hicbir faaliyeti yoktu.

spartacus
23-04-2019, 19:14
spartacus;

Hem eksik yazmışsın, hem de bu olaya dair bir veri sunmuyor. AKP+MHP iktidarı ve kadrolaşması da bitmiş değil, mevcut, resmi, elinde, hükmünde, çıkarlarını korumak için her yolu kullanıyorlar. Kısaca biz düzen-sistem, ama adı üzerinde düz-en-, iktidar olgusuna, nesnel koşullara bakarız, boyası, cilası kılığı çeşit, çeşit olabilir.

maddelere ben de ekleyim;

4.) TC devletinin terör yapılanması haline geldiği ve ülke yönetiminin 100 yıldır işbirlikçi sermaye(komprador) terör yönetimi olduğu ve bu sermyece beslenen yapılların, kadrolaştığı-bürokrasi-, en ufak bir han-ı yağma kaygısına düştüklerinde dahi, ortamı terörize etme yoluna gittikleri gerçeğine katılıyor musun?

5.) Böyle bir eylem için, FETÖ şart değil. Buna katılıyor musun? Her eylemin ardında FETÖ demek yanılgıya götürmez mi? bu ülkede FETÖ olmadan eylem olmaz mı?.

6.) Eldeki verilerinin tümününde AKP+MHP ittifakını gösterdiği koşulda, FETÖ diyerek, FETÖ denebilecek düzeyde, gizli, kapaklı, öyle olağanüstü organizsyonun olmadığı açıkca ortada olan bir eylemde, FETÖ demek, diğer yandan asıl sorumluları savunmak, saklamak işlevi görmüyor mu?

7.) Geçmişte FETÖ demiştim haklı çıktım ifadenle, sen kendi, kendini kandırdığının farkında mısın?

8.) Nakşibendi tarikatını da bilir misin?

9.) Ülkede derin devlet saçmalığının en tepesinde, FETÖ den dahi güçlü, 1960 larda ülkeyi NATO ve CIA'e satan, 1980 ve önceki darbeleri de örgütleyen, FETÖ, şu ya da bu gibi tarikatları, paravan olarak kullanan ittihat-terakkici kemalistlerin olduğu dönemleri bilir misin? Hala açığa çıkmadıklarından ve aslında türk-islam sentezleri ve CIA merkezli, nazi enformasyon startejsi olarak, faşist, anti-komünist, anti demorkasi, anti-halk, anti-hak-özgürlük cephesi, ABD köpekliği yaygarasıyla, devlet kadrolarına tarikatları doldurduklarından haberin var mı?

10.) Soylu, Kılıçdaroğlunu cenazelere almayın, Kılıçdaroğlu PKK cenazelerine gitsin dedi mi?

11.) İstanbulu kaybetmeleriyle çok büyük bir kaynak gaspından olma kaygısına düşenler oldu mu? bunların içinde kaç bin tane linç kültürü politikacısı AKTROL ve bankamatik memuru var bilgin var mı?. Örneğin Karadenzden gittiği söylenen ve "Evi yakın, aleviyi yakın" diyen kadın aktroll veya bankamatik memuru olamaz mı?

12.) Kılıçdaroğlu idam edilmeli diyen de oldu mu, olmadı mı? Aynı medya organların kışkırtmasıyla, Erdoğan'ın Fatih Portakal'ı hedef alması sonrası, bir grup çıkıp protakal bıçakladı mı? Böylesi salak ve zombiler için, ileri düzey organizasyon şart mı? (neyseki, İmamoğluna kızıp imam bıçaklamadılar)

13.) Bizzat Erdoğan, Soylu, Bahçeli, yandaş medya, Kılıçdaroğlunu aylardır hedef gösteriyor mu, göstermiyor mu? Seçim çalışmasını, terörist yöntemle ve linç kültürü üzerine kurmadılar mı? istanbulda hile yaptılar, PKK ile birlikte çalıştılar dediler mi? İnsaf bunları söyleyen ve söyleten FETÖ mü? Öyleyse zaten AKP+MHP=FETÖ olmuyor mu?

14.) Hakkari'de henüz aydınlatılmamış biçimde öldürülen(şehitlik diye bir mertebe tanımadığım için gerçeği söylüyorum) askerlerin haberinin arka planına, AKP medyası tarafından, İmamoğlunu koyup, mutlu musun İmamoğlu diye manşet atıldı mı, atılmadı mı?

15.) Bunlar hakkında herhangi hukuki süreç başlatılmış mıdır? AKP,MHP başkanalrının, içileri bakanın olay sonrası açıkamaları, resmen linç eylemini savunan tavıra dönüştü mü, dönüşmedi mi? AKP ve MHP nin hiç mi sorumluluğu yok, sen her bir olumsuzluğun temeli olarak FETÖ'yü mü görmektesin?

yazsam 1000 satır edecek.

gayet basit, linç kültürü ve pratiği, yani tabandaki insanın eylemi söz konusu ve bu tür eylemler için olağanüstü gizli örgütler gerekmiyor, gerekircilik açısıyla bakamayız, ama bu da bu tür yapıları olasılık dışı kılmaz, o halde biz eldeki delillere bakarız ve tüm deliller, AKP+MHP yi gösteriyor, 5 yıldır sürdürdükleri faşist linkç siyaseti birinci dereceden sorumlu(söyleyen değil söyletene bakıyoruz, mantıklı değil mi). mitolojiye çevirmene gerek yok.

Biz yıllarca FETÖ'yü de yazdık, ne oldu, döndü, dolaştı FETÖ ortağı AKP bizi de FETÖ ilan etti, etmedi mi? Nerede, nasıl analiz edeceğinizi bilmeniz gerekir öyle her şeye FETÖ dememek gerekir.

örneğin bir başka örnek, MİT Müsteşarı bir zamanlar, Suriye üzerinden, Türkiyeye füze atmaktan söz etti mi, etmedi mi? Sşz bu insanlara inanıp, bu insnaalrın elindeki medya ağızla uyuşturuluyorsunuz, üstelik her dalda, her alanda, hepinize uygun araç ve kanalları var ki, bunalrın çoğu özel olarak örgütlenmez dahi, sistem ve bazılsrının kişisel çıkarları oto örgütler, o düzeye varır ki, bırakın siyasi haremileri, dünyanın düz olmadığını bilse dahi, dünya düzdür diye video yapıp reklam geliri peşinde koşanı olur, kapitalizm her yönüyle akılai mantığa, hukuka, insana ziyan bir sistem... toplumun nasıl düşüneceğine bunlar karar veriyor, iktidar da bunlarda, medya gücü dahi nelere kadir.

Kısaca, ötede bir gök gürlemesi oldu, rüzgarla geldi ve yağdı, gürleyen AKP+MHP'nin linç propagandası idi, olayın çok basit bir zemini var, öyle oturup özel projelere de, özel örgütlere de gerek yok(olabilir de olmaz değil, ama olaya göre diyorum, gerek yok, gerek olmaması başka, kullanılması başka şeyler). çünkü söyleyenler, söyleteceğine açıktan söyledi, gizli-saklı örgütlenmedi, böylece söyleyene değil söyletene bakıyoruz, tablo kabak gibi ortaya çkıyor.

Turdur
23-04-2019, 20:10
spartacus; Yazdıklarınızda katıldığım ve katılmadığım yerler var uzun uzun yazmayacağım. Yobaz, anlayışsız, dar görüşlü, cahil bir kitle nasıl AKP tabanında varsa diğer ittifakta da bunun karşılığı var. Kitle de aynı güdüleri de aynı. Partilerin üstüne çıkıp aşağıya bakın iç açıcı bir toplum göremeyeceksiniz.

13.) Bizzat Erdoğan, Soylu, Bahçeli, yandaş medya, Kılıçdaroğlunu aylardır hedef gösteriyor mu, göstermiyor mu? Seçim çalışmasını, terörist yöntemle ve linç kültürü üzerine kurmadılar mı? istanbulda hile yaptılar, PKK ile birlikte çalıştılar dediler mi? İnsaf bunları söyleyen ve söyleten FETÖ mü? Öyleyse zaten AKP+MHP=FETÖ olmuyor mu?

Tek taraflı bakıyorsunuz sizde ki bu bakış açısını kırmak imkansız. Onlar bunlar şunlar arasında farkınız yok. Sadece ben bunu anlatamıyorum. Kılıçdaroğlu hedef gösterilirken Erdoğan'ı asacağız diyenleri görmemek, İslam inancına hakaretler yağdıranları hatta tabandan türbanlıları öldüreceğiz diyenleri vs vs. Sadece dün ve eveli gün sosyal medyada siyasilerin ve parti tabanından insanların yazdıklarına bile bakmanız yeterli. Biz sırtımızı şuna buna dayadık diyenleri, Apo'nun heykelini dikeceğiz buna alışın diyenleri yazmıyorsunuz işte. Yaz yaz bitmez ki. Karşılıklı bir şey bu. Soylu bakan değilken de siyasilere ve Kılıçdaroğlu'na cenazelerde tepkiler oluyordu. Değişen bir şey yok o zaman CHP gazlıyordu şimdi AKP. Bu böyle devam edip gidecek.
Bir dönem önce Erdoğan'ı cenazelerde yuhalıyorlardı bir dönem Bahçeli'yi şimdi Kılıçdaroğlu'nu. Soylu'ya edilen hakaretin biri bin para, siyasi ayrışmada ki farklılık toplumun güdülerini değiştirmemiş. Bakın Taner Yıldız'ın burnunu kırdılar, Bekir Bozdağ ve Buhran Kuzu'ya da saldırılar yapıldı. Ahmet Türk'ün burnunu kırdılar. Bunları yapanlara AKP kanadı nasıl terörist dediyse geçen gün Kılıçdaroğlu'na saldıranlara da CHP kanadı terörist diyor. Bu kitle aynı kitle sadece coğrafi, ekonomik, ideolojik olarak ayrılmışlar ama güdüler ve tepkiler aynı. Aynı kafa aynı tepki. Ortada bir döngü var devam edip duruyor, bu döngüyü benim tabirimle çemberi kırabilirsek bu ülke çıta atlar yoksa dön dolaş aynı yerdeyiz. Zamanında Ergenekon, Balyoz adı altında nasıl askerler içeri atıldıysa şimdi Y-CHP iktidarı gelince tam tersi olacak. Seçimin ertesi günü Erdoğan'a haddini bildirmiş olarak egolarımı tatmin ettim sadece. Çehre ve yüzler değişebilir, sistem ve sömürü tam gaz devam.

gayet basit, linç kültürü ve pratiği, yani tabandaki insanın eylemi söz konusu ve bu tür eylemler için olağanüstü gizli örgütler gerekmiyor, gerekircilik açısıyla bakamayız, ama bu da bu tür yapıları olasılık dışı kılmaz, o halde biz eldeki delillere bakarız ve tüm deliller,

Aynı aynı aynı. Hep içeriye dönük yazışıyor hiç bunların üstünde bütünü kapsayıcı konuşmuyoruz.

11.) İstanbulu kaybetmeleriyle çok büyük bir kaynak gaspından olma kaygısına düşenler oldu mu? bunların içinde kaç bin tane linç kültürü politikacısı AKTROL ve bankamatik memuru var bilgin var mı?. Örneğin Karadenzden gittiği söylenen ve "Evi yakın, aleviyi yakın" diyen kadın aktroll veya bankamatik memuru olamaz mı?

Geçen gün İmamoğlu hakkında yazdığım "kuşku" kelimesi yüzünden materyalizme değinmiştiniz. Kadının kim olduğunu polis şu an bilmiyor mu? CHP öğrenememiş mi? Elde veri yok done yok diyen siz o mesajınızdan sonra kaç tane materyalizme sığmayan mesaj yolladınız foruma. Hakaretlerinize rağmen sizi bozmak istemiyorum, çünkü toplumun yapısı bu. Bende buna alışmak zorundayım. Ha keza burada ki bütün mesajlarımı toplayıp bir AKP forumuna aktarsanız gene hakaret edecekler, zaten burada olanda bu. Yukarıdan bakın tarafların hepside aynı yozlukta.

35.000 bankamatik memuru ve Ankara belediye binasında Melih Gökçek'in göz retinasını görmeyince açılmayan sihirli bir kapı varmış. İnsanlara bunları servis edip yedirdiler. Ciddi ciddi o odada ne saklandığını söyleyenler oldu ya tv kanallarında.

karakedi
23-04-2019, 20:24
spartacus; Yazdıklarınızda katıldığım ve katılmadığım yerler var uzun uzun yazmayacağım. Yobaz, anlayışsız, dar görüşlü, cahil bir kitle nasıl AKP tabanında varsa diğer ittifakta da bunun karşılığı var. Kitle de aynı güdüleri de aynı. Partilerin üstüne çıkıp aşağıya bakın iç açıcı bir toplum göremeyeceksiniz.

Tek taraflı bakıyorsunuz sizde ki bu bakış açısını kırmak imkansız. Onlar bunlar şunlar arasında farkınız yok. Sadece ben bunu anlatamıyorum. Kılıçdaroğlu hedef gösterilirken Erdoğan'ı asacağız diyenleri görmemek, İslam inancına hakaretler yağdıranları hatta tabandan türbanlıları öldüreceğiz diyenleri vs vs. Sadece dün ve eveli gün sosyal medyada siyasilerin ve parti tabanından insanların yazdıklarına bile bakmanız yeterli. Biz sırtımızı şuna buna dayadık diyenleri, Apo'nun heykelini dikeceğiz buna alışın diyenleri yazmıyorsunuz işte. Yaz yaz bitmez ki. Karşılıklı bir şey bu. Soylu bakan değilken de siyasilere ve Kılıçdaroğlu'na cenazelerde tepkiler oluyordu. Değişen bir şey yok o zaman CHP gazlıyordu şimdi AKP. Bu böyle devam edip gidecek.
Bir dönem önce Erdoğan'ı cenazelerde yuhalıyorlardı bir dönem Bahçeli'yi şimdi Kılıçdaroğlu'nu. Soylu'ya edilen hakaretin biri bin para, siyasi ayrışmada ki farklılık toplumun güdülerini değiştirmemiş. Bakın Taner Yıldız'ın burnunu kırdılar, Bekir Bozdağ ve Buhran Kuzu'ya da saldırılar yapıldı. Ahmet Türk'ün burnunu kırdılar. Bunları yapanlara AKP kanadı nasıl terörist dediyse geçen gün Kılıçdaroğlu'na saldıranlara da CHP kanadı terörist diyor. Bu kitle aynı kitle sadece coğrafi, ekonomik, ideolojik olarak ayrılmışlar ama güdüler ve tepkiler aynı. Aynı kafa aynı tepki. Ortada bir döngü var devam edip duruyor, bu döngüyü benim tabirimle çemberi kırabilirsek bu ülke çıta atlar yoksa dön dolaş aynı yerdeyiz. Zamanında Ergenekon, Balyoz adı altında nasıl askerler içeri atıldıysa şimdi Y-CHP iktidarı gelince tam tersi olacak. Seçimin ertesi günü Erdoğan'a haddini bildirmiş olarak egolarımı tatmin ettim sadece. Çehre ve yüzler değişebilir, sistem ve sömürü tam gaz devam.

Aynı aynı aynı. Hep içeriye dönük yazışıyor hiç bunların üstünde bütünü kapsayıcı konuşmuyoruz.

Geçen gün İmamoğlu hakkında yazdığım "kuşku" kelimesi yüzünden materyalizme değinmiştiniz. Kadının kim olduğunu polis şu an bilmiyor mu? CHP öğrenememiş mi? Elde veri yok done yok diyen siz o mesajınızdan sonra kaç tane materyalizme sığmayan mesaj yolladınız foruma. Hakaretlerinize rağmen sizi bozmak istemiyorum, çünkü toplumun yapısı bu. Bende buna alışmak zorundayım. Ha keza burada ki bütün mesajlarımı toplayıp bir AKP forumuna aktarsanız gene hakaret edecekler, zaten burada olanda bu. Yukarıdan bakın tarafların hepside aynı yozlukta.

35.000 bankamatik memuru ve Ankara belediye binasında Melih Gökçek'in göz retinasını görmeyince açılmayan sihirli bir kapı varmış. İnsanlara bunları servis edip yedirdiler. Ciddi ciddi o odada ne saklandığını söyleyenler oldu ya tv kanallarında.

elmalarla armutları kıyaslamayın. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, 1 yıldan beridir CHP+İYİP ittifakını terörist ilan ediyor ve PKK nın değirmenine su taşıdığını falan söylüyor. yerel seçimlerle beraber 80 milyon türkiyenin 40 milyonunu da PKK lı terörist ilan etti.

ve bütün bu düşmanlaştırıcı söylem, bütün ulusal tv kanallarından tekrar tekrar yayınlanarak halkımız birbirine düşürüldü, düşmanlaştırıldı. aynı mahallede bile yaşayan insanlar birbirinden nefret ettirilecek seviyeye getirildi. bir kere kürtler kafadan PKK lı bölücü terörist ilan edildi cumhurbaşkanı tarafından. HDP ye PKK demiyor diye, hatta HDP biz demokrasi için CHP yi destekleyeceğiz dediğinde, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP nin bu oyları inkar etmesini istedi ki seçimi kaybetsin ve İstanbul Ankara Adana Mersin gibi büyükşehir belediyeleri AKP de kalsın. ve kendi dinci derneklerini tarikatlarını beslemeye devam etsin, AKP sempatizanları belediyeye gelmeden bankamatik maaşı alsın. CHP HDP yi düşman terörist ilan etmediği için, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kürtlere ek olarak, bütün CHP ve İYİP parti teşkilatını ve bu partilere oy atan vatandaşlarımızı PKK lı terörist ilan etti.

şimdi siz diyorsunuz ki sayın spartacus anlamıyorsunuz aynı inatçı üsluba devam ediyorsunuz.

şimdi o zaman siz cevap verin. kemal kılıçdaroğlu yada meral akşener böyle ulusal basından insanları terörist ilan etti mi? ki PKK ile görüşme yapan AKP nin kendisiydi. siz o zaman iki lideri karşılaştırın. kemal kılıçdaroğlunu ve recep tayyip erdoğanı. inatçı ve ayrıştırıcı üsluba devam eden sizsiniz.

sonra chp tabanı ile akp tabanını karşılaştırın. siz cumhurbaşkanı ile chp tabanını karşılaştırıyorsunuz. bunu yaparken de muğlak ifadelere başvuruyorsunuz. erdoğanın asılmasını isteyen kim? tam tersine kemal kılıçdaroğlu'nun asılmasını istediler. bunu yapan da AKP nin yandaş basınıydı. kurulmuş bir darağacını "kemal kılıçdaroğlu inşallah bu darağacında asılır" diye basına servis ettiler. halkı galeyana getirmek pahasına.

mesajın devamında da demişsiniz ki Soylu'ya edilen hakaretin biri bin para, . sizin savunduğunuz bu adam, basın toplantısında CHP ye şehit cenazesine gitmeyi yasakladım, CHP PKK cenazesine gitsin diyecek kadar çığrından çıkmış açıklamalar yapan bir insan. halkı böyle düşmanlaştırarak bölmeye çalışan, halk içinde infial yaratmaya çalışan biri kim olursa olsun hakarete maruz kalır tabii ki. ne demek PKK cenazesine gitsin. ne demek cenazeye gitmeyi yasakladım. devlet bu adamın tapulu malı mı? eğer bu katıksız faşisti savunuyorsanız, benim gözümde kemal kılıçdaroğlu'nu linç etmeye çalışan köpeklerden farkınız yoktur.

Turdur
23-04-2019, 20:51
elmalarla armutları kıyaslamayın. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, 1 yıldan beridir CHP+İYİP ittifakını terörist ilan ediyor ve PKK nın değirmenine su taşıdığını falan söylüyor. yerel seçimlerle beraber 80 milyon türkiyenin 40 milyonunu da PKK lı terörist ilan etti.

CHP'liler Erdoğan'ı asacağız, İstiklal Mahkemesi kuracağız, Erdoğan teröristtir, AKP terör örgütüdür demedilerse cevap yazamıcam. Bu siyasilerde ve tabanda zaten karşılıklı bunda anlamayacak ne var, her şey karşılıklı. Apo'nun heykelini dikeceğiz alışın diyen adamla kol kola girip tepki görüyor diğer taraftan açılım sürecinde Erdoğan Bahçeli Gül cenazelerde tepki görüyordu. Karşıya geçip iki tarafada bakın tas tamam eş benzerleri göreceksiniz. İlyas Salman bile çıkıp referandumda evet oyu verenler sığırdır onları güdeceğiz dedi. O kadar konuşan ve yazan oldu ki inan ki hangisini aklıma getirip burada paylaşayım. Mesela Canan Kaftancıoğlu Erdoğan'ın annesine küfür etmişti, bunlar birbirlerine karşılıklı vatan haini diyen siyasiler işte. Tabanları da aynı. İki tabanı birleştirince Türkiye toplumu oluyor. Sizi nerede ikna edemiyorum ikişer kere okuyorum yazdıklarınızı ama siz sadece son 1 yıl ve Soylu'ya takmışsınız. Yemin ediyorum örneklemeye eriniyorum çünkü siz bilmiyor değilsiniz.

devlet bu adamın tapulu malı mı? eğer bu katıksız faşisti savunuyorsanız, benim gözümde kemal kılıçdaroğlu'nu linç etmeye çalışan köpeklerden farkınız yoktur.

Yahu aynı insanlar aynı toplum, her biri tek gözüyle bakıp görenler, sizde onlardan birisiniz. Küfürleriniz ötekileştirmeniz suçlamalarınız hepsi aynı. Toplum 50-50 bölünmüş. Bir elmayı dengeli bir şekilde ikiye bölün elmanın biri bir tarafa diğeri diğer tarafa düşecektir. Elma aynı elmadır, kökü aynı, rengi aynı, kabuğu aynı, düştüğü ağaç aynı. İçinde ki besin değeri de aynı.Toplumun durumu budur, siz ülke nüfusunun yarısına ediyorsunuz bu küfürleri, sizin karşı gördükleriniz de geriye kalan diğer yarısına. Bunun sebebi siyasetin köküdür. Kin, nefret, şiddet güdüleriniz. Sen nasıl AKP'li liderini asıp kesmek istiyorsun karşında ki insanda senin liderini. Sen onu nasıl terörist bölücü diye etiketliyorsan oda sana aynısını yapıyor. Aynısınız, aynı elma aynı kök aynı. Tek gözü kapalı bakanlar. İki gözü açık olan birisi sizin görmediğiniz yerde ne olduğuna sizi ikna edemez. Ha senin köpekleştirip terörist ilan etmen ha AKP'lilerin İmamoğlu'na oy atanları terörist ilan etmesi.
Hal bu ki Erdoğan yâda Gül'e saldıran kişinin yaptığıyla Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin yaptığı aynı ama siz elmanın diğer tarafından karşı kalana saldırıyorsunuz. Nasıl Erdoğan'a cenazede tepki gösterenleri terörist ilan etmişlerse sizde Kılıçdaroğlu'na saldıranı terörist ilan ediyorsunuz. Nasıl Erdoğan'a saldıranlara demokratik tepki dediyseniz bugünde AKP'liler demokratik tepki diyor. Bi taraf olmayanı bertaraf etme güdüsü.

sonra chp tabanı ile akp tabanını karşılaştırın. siz cumhurbaşkanı ile chp tabanını karşılaştırıyorsunuz.

Fenerbahçe'yi ve Galatasaray'ı izliyorum değişkenler forma rengi. İkincisi forma rengi üçüncüsü forma rengi. Aynı bunlar aynı. Türk futbolu, birbirlerine muhtaç birbirlerine düşman. Birbirlerini katledecek kadar düşman. Linç edecek kadar düşman. Aynı kök aynı kabuk aynı elmadan gelmelerine rağmen.

Y-CHP'yi tek başına iktidar yapalım elmanın bir yarısı diğerini kazıyacak. Ergenekon Balyoz KCK ne yapıldıysa tersi işlem yapılacak.

Takım kavgası yapma Türk futboluna çare üret. Hiç bir fanatiği holiganı ikna edemem.

karakedi
23-04-2019, 20:57
CHP'liler Erdoğan'ı asacağız, İstiklal Mahkemesi kuracağız, Erdoğan teröristtir, AKP terör örgütüdür demedilerse cevap yazamıcam. Bu siyasilerde ve tabanda zaten karşılıklı bunda anlamayacak ne var, her şey karşılıklı. Apo'nun heykelini dikeceğiz alışın diyen adamla kol kola girip tepki görüyor diğer taraftan açılım sürecinde Erdoğan Bahçeli Gül cenazelerde tepki görüyordu. Karşıya geçip iki tarafada bakın tas tamam eş benzerleri göreceksiniz. İlyas Salman bile çıkıp referandumda evet oyu verenler sığırdır onları güdeceğiz dedi. O kadar konuşan ve yazan oldu ki inan ki hangisini aklıma getirip burada paylaşayım. Mesela Canan Kaftancıoğlu Erdoğan'ın annesine küfür etmişti, bunlar birbirlerine karşılıklı vatan haini diyen siyasiler işte. Tabanları da aynı. İki tabanı birleştirince Türkiye toplumu oluyor. Sizi nerede ikna edemiyorum ikişer kere okuyorum yazdıklarınızı ama siz sadece son 1 yıl ve Soylu'ya takmışsınız. Yemin ediyorum örneklemeye eriniyorum çünkü siz bilmiyor değilsiniz.

Yahu aynı insanlar aynı toplum, her biri tek gözüyle bakıp görenler, sizde onlardan birisiniz. Küfürleriniz ötekileştirmeniz suçlamalarınız hepsi aynı. Toplum 50-50 bölünmüş. Bir elmayı dengeli bir şekilde ikiye bölün elmanın biri bir tarafa diğeri diğer tarafa düşecektir. Elma aynı elmadır, kökü aynı, rengi aynı, kabuğu aynı, düştüğü ağaç aynı. İçinde ki besin değeri de aynı.Toplumun durumu budur, siz ülke nüfusunun yarısına ediyorsunuz bu küfürleri, sizin karşı gördükleriniz de geriye kalan diğer yarısına. Bunun sebebi siyasetin köküdür. Kin, nefret, şiddet güdüleriniz. Sen nasıl AKP'li liderini asıp kesmek istiyorsun karşında ki insanda senin liderini. Sen onu nasıl terörist bölücü diye etiketliyorsan oda sana aynısını yapıyor. Aynısınız, aynı elma aynı kök aynı. Tek gözü kapalı bakanlar. İki gözü açık olan birisi sizin görmediğiniz yerde ne olduğuna sizi ikna edemez. Ha senin köpekleştirip terörist ilan etmen ha AKP'lilerin İmamoğlu'na oy atanları terörist ilan etmesi.
Hal bu ki Erdoğan yâda Gül'e saldıran kişinin yaptığıyla Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin yaptığı aynı ama siz elmanın diğer tarafından karşı kalana saldırıyorsunuz. Nasıl Erdoğan'a cenazede tepki gösterenleri terörist ilan etmişlerse sizde Kılıçdaroğlu'na saldıranı terörist ilan ediyorsunuz. Nasıl Erdoğan'a saldıranlara demokratik tepki dediyseniz bugünde AKP'liler demokratik tepki diyor. Bi taraf olmayanı bertaraf etme güdüsü.

Fenerbahçe'yi ve Galatasaray'ı izliyorum değişkenler forma rengi. İkincisi forma rengi üçüncüsü forma rengi. Aynı bunlar aynı. Türk futbolu, birbirlerine muhtaç birbirlerine düşman. Birbirlerini katledecek kadar düşman. Linç edecek kadar düşman. Aynı kök aynı kabuk aynı elmadan gelmelerine rağmen.

Y-CHP'yi tek başına iktidar yapalım elmanın bir yarısı diğerini kazıyacak. Ergenekon Balyoz KCK ne yapıldıysa tersi işlem yapılacak.

Takım kavgası yapma Türk futboluna çare üret. Hiç bir fanatiği holiganı ikna edemem.

çok uzaklara gidip her şeyi başka şeylere bağlayıp çorba edip çıkmaya çalışmayın. bugün kılıçdaroğluna yumruk atıp öldürmeye kast eden kişi süleyman soylunun sözlerinden etkilendim dedi. kazı çevirmeye çalışmayın.

içişleri bakanı basın toplantısında CHP lilerin şehit cenazesine katılmasını yasakladım. kılıçdaroğlu istiyorsa PKK cenazesine gitsin dedi.

olayları fişekleyen, bir önceki mesajımda da uzun uzun anlattığım gibi bu olaylar.

net bir şekilde tekrar söylüyorum. eğer bu faşisti burada savunacaksanız, benim gözümde ankara çubukta lince yeltenip, bir siyasi parti genel başkanını diri diri yakmaya çalışan köpekleşmiş canilerden farkınız yoktur.

Turdur
23-04-2019, 21:17
çok uzaklara gidip her şeyi başka şeylere bağlayıp çorba edip çıkmaya çalışmayın. bugün kılıçdaroğluna yumruk atıp öldürmeye kast eden kişi süleyman soylunun sözlerinden etkilendim dedi. kazı çevirmeye çalışmayın.

içişleri bakanı basın toplantısında CHP lilerin şehit cenazesine katılmasını yasakladım. kılıçdaroğlu istiyorsa PKK cenazesine gitsin dedi.

olayları fişekleyen, bir önceki mesajımda da uzun uzun anlattığım gibi bu olaylar.

net bir şekilde tekrar söylüyorum. eğer bu faşisti burada savunacaksanız, benim gözümde ankara çubukta lince yeltenip, bir siyasi parti genel başkanını diri diri yakmaya çalışan köpekleşmiş canilerden farkınız yoktur.

Bizden değilsen teröristsin bizden değilsen onu savunuyorsun. Türkiye'de bitmeyen söylemler.
Sen ne dediğimi çok iyi anladın. Ne oy attığım için terörist oldum ne de onun bunun ayakçısı olmadım diye köpekleştim.

karakedi
23-04-2019, 21:20
Bizden değilsen teröristsin bizden değilsen onu savunuyorsun. Türkiye'de bitmeyen söylemler.
Sen ne dediğimi çok iyi anladın. Ne oy attığım için terörist oldum ne de onun bunun ayakçısı olmadım diye köpekleştim.

benim öyle bir şey dediğimi göremezsin. aksine tekrar söylüyorum. eğer süleyman soylu'nun bu kışkırtıcı sözlerini mahkum etmiyorsan, buna rağmen hala bu adamı savunuyorsan benim gözümde senin de orada lince kalkışan köpeklerden farkın yok. benim dediğim bu.

bilgivehis
23-04-2019, 21:29
Sayın Turdur, o da aynısını yapıyor diyerek konuyu bu kadar basite indirmen, olayı geniş alamadığını gösterir.
Solun söyleminden sen hiç bugüne kadar bir sağ cenaha herhangibir saldırı duydun mu?
Duyamazsın, çünkü iki kesim çok farklıdır.
Solun yapısında saldırı yoktur savunma vardır, çünkü tarihler boyunca saldırıya maruz kalan hep sol ve yönetenlere muhalif kesim olmuştur.
Sağ ise akılsızdır, cahildir, sürüdür, kendi fikirleri yoktur, kime dombalıyorsalar onun kuludurlar, o ne mesaj verirse onu uygularlar.
Bakın Yılmaz Özdil, bu sürü için çok yerinde bir değerlendirme yapmış.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/yilmaz-ozdil/o-yumrugu-atani-hepimiz-taniyoruz-4526535/

Ülkücüler başkanı konu için ne diyor?
"Kılıçdar'ı uyarmıştık"

Güneş gazetesinin manşeti nedir?
"Soğudun mu Ekrem?"

Bahçeli ne diyor?
"O vatandaşa ne yaptın ki, sana yumruk attı..."

Dün Tayyip bulunduğu yerden zamansız olarak ne diyerek ayrıldı?
"HDP'nin olduğu yerde durmam"

Kılıçdar'a yumruk atan ne dedi?
"Soylu'dan etkilendim"

Soylu ne demişti?
"CHP'yi şehit cenazelerine sokmayın!"

Olayın olduğu yerin muhtarı ne dedi?
"Köylümüz olmayan bir sürü yabancı gördük, hepsi de vurun, öldürün, yakın diye bağırıyordu"

Olay yerinde olan gazeteciler ne dedi?
"Saldırganlar ülkücü işareti yapıyordu"

O işareti yapan saldırganlar nerede çıktı?
"Çubuk ülkücü derneği üyeleri"

Kaybedilen seçim, devletin tepesindekilerin kışkırtmaları, askerlerin öldürülmesi hepsi aynı günlerde yaşanıyor.

Bu kadar bariz bir olayı halen "onlar da dedi, ülkücüler yapmadı feto yaptı" diye sürdürürsen sadece sana güleceğim.

Turdur
23-04-2019, 21:52
Sayın Turdur, o da aynısını yapıyor diyerek konuyu bu kadar basite indirmen, olayı geniş alamadığını gösterir.
Solun söyleminden sen hiç bugüne kadar bir sağ cenaha herhangibir saldırı duydun mu?
Duyamazsın, çünkü iki kesim çok farklıdır.
Solun yapısında saldırı yoktur savunma vardır, çünkü tarihler boyunca saldırıya maruz kalan hep sol ve yönetenlere muhalif kesim olmuştur.
Sağ ise akılsızdır, cahildir, sürüdür, kendi fikirleri yoktur, kime dombalıyorsalar onun kuludurlar, o ne mesaj verirse onu uygularlar.

HDP bizden başka sol yoktur diyor. CHP sizce solun içinde mi, sol var mı yok mu tartışılır çünkü soldan gelen adamın elinde dilinde Kur'an görüp duruyoruz. Mitingler bile Kur'an ve mehteranla açılıyor. Solda cahil var mı yok mu tartışmaya değmez, ben gördüğüm cahilleri tek tek yazmıyım. Midemiz kaldırmayabilir.

O işareti yapan saldırganlar nerede çıktı?
"Çubuk ülkücü derneği üyeleri"

Olağan bir şey. Hayatın akışına terslik yok çünkü şehit cenazesi var. Berkin Elvan'ın cenazesinde solcu derneklerden üyeler var demek gibi.

Olayın olduğu yerin muhtarı ne dedi?
"Köylümüz olmayan bir sürü yabancı gördük, hepsi de vurun, öldürün, yakın diye bağırıyordu"

Bu kadar bariz bir olayı halen "onlar da dedi, ülkücüler yapmadı feto yaptı" diye sürdürürsen sadece sana güleceğim.

Olayı FETÖ yaptı demedim tam aksine olayın bir organizasyonu yoktu dedim. FETÖ algı operasyonu yapıyor dedim.
Köylüler yalan konuşuyorlar ve sizlerde bunları alıyorsunuz. Köylülere göre saldırganlar dışarıdan gelmişler ama eldeki kamera ve fotoğraf görüntülerine göre saldırgan grubun tamamı o köyden insanlar. Bunu neden atlıyorsunuz?

Olay yerinde olan gazeteciler ne dedi?
"Saldırganlar ülkücü işareti yapıyordu"

Ankara CHP'li belediyeli başkanı da ülkücü işareti yapıyor hemde belediye binasında. Bu illegal bir şey yâda suç yüklenecek bir şey değil ki zaten bunu Bahçeli açıkladı. O bölgenin % 93'ü Cumhur İttifakı dedi. Burada ülkücü el işareti yapılması anormal bir şey değil. Mansur Yavaş'ın ülkücü işareti yapması da tuhaf bir şey değil çünkü ülkücü. Ülkücü bu işareti yapar, solcuların yumruk kaldırması gibi. O köydekiler de ülkücü-muhafazakar kitle.
Bu olay ne ilk ne de sondur, bu Türk siyasetinin ve toplumunun bir gerçeğidir işte. Sağı solu yok CHP'si AKP'si yok. Birileride yumruk ve zafer işaretiyle Erdoğan'a saldırdı. Bilgivehis bunlar aynı şeyler, cehaleti de aynı şiddeti de aynı söylemleri de aynı. Kıssadan hisse bunu anlatamadık. Değişen parti ismi ve el işaretlerinden öteye geçemez. Kutuplaşma kutuplaşma ile çözülemez. Bu yüzden İmamoğlu kucaklarım sarılırım politikası yapıyor. Soğukkanlı yaklaşan pek insan göremedim daha. Yapımızı ve toplumumuzu kabullenmek yerine suçlayıp duruyoruz. Ne Taner Yıldız'ın ne Ahmet Türk'ün ne de Kılıçdaroğlu'nun burunlarına atılan yumrukları ayırıyorum ne de herhangi bir tarafın bir tarafa yönlendirmesine katılmıyorum artık. Topluma genel bakışı yazıp çizen hiç kimse yok, her bir tarafgir karşıya taş atıyor küfür ediyor. Böyle bir çözüm olabilir mi?

karakedi
23-04-2019, 22:00
Olayı FETÖ yaptı demedim tam aksine olayın bir organizasyonu yoktu dedim. FETÖ algı operasyonu yapıyor dedim.
Köylüler yalan konuşuyorlar ve sizlerde bunları alıyorsunuz. Köylülere göre saldırganlar dışarıdan gelmişler ama eldeki kamera ve fotoğraf görüntülerine göre saldırgan grubun tamamı o köyden insanlar. Bunu neden atlıyorsunuz?

sen atlıyor olabilir misin? süleyman soylu yumruğu atan adam şehidin akrabası dedi. adam açıklama yaptı hayır ben akrabası değilim diye. sence yalan söylüyor olabilir mi? süleyman soylu'nun adamın ******** şırıngayla kan çekme ihtimaline karşılık adam ben akrabası değilim dedi. bunu bir düşün...

Turdur
23-04-2019, 22:05
sen atlıyor olabilir misin? süleyman soylu yumruğu atan adam şehidin akrabası dedi. adam açıklama yaptı hayır ben akrabası değilim diye. sence yalan söylüyor olabilir mi? süleyman soylu'nun adamın ******** şırıngayla kan çekme ihtimaline karşılık adam ben akrabası değilim dedi. bunu bir düşün...

Kaynak atar mısınız?

karakedi
23-04-2019, 22:07
http://haber.sol.org.tr/turkiye/kilicdarogluna-yumruk-atan-osman-sarigunun-ifadesi-ortaya-cikti-soylunun-aciklamalariyla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attıktan sonra kaçan Osman Sarıgün, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalandı. Jandarma tarafından sorgulanan Sarıgün, "Kılıçdaroğlu PKK destekçisidir söylemlerinden etkilendim, yumruk attım" dedi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Akkuzulu köyünde oturduğunu, tır şoförlüğü yaptığını anlatan Sarıgün, yaşamını yitiren Yener Kırıkcı ile bir akrabalığının olmadığını kaydetti.

AKP ve MHP nin söylemlerinden etkilendim. arkamdaki grup vurun ulan deyince gaza geldim bir tane çaktım ondan sonra uzaklaştım diyor.

Turdur
23-04-2019, 22:09
http://haber.sol.org.tr/turkiye/kilicdarogluna-yumruk-atan-osman-sarigunun-ifadesi-ortaya-cikti-soylunun-aciklamalariyla

AKP ve MHP nin söylemlerinden etkilendim. arkamdaki grup vurun ulan deyince gaza geldim bir tane çaktım ondan sonra uzaklaştım diyor.

Peki bu ne?

Daha öncesinde haber kanallarında izlediğim bir haberde, Kılıçdaroğlu'nun ‘PKK/PYD terör örgütü değildir' şeklindeki verdiği demeç aklıma gelince Kılıçdaroğlu'na doğru ‘Yuh' diye yüksek sesle bağırmaya başladım.

karakedi
23-04-2019, 22:15
Peki bu ne?

ne yapacaksın onu? bir tane cümleye takılıp bütün bir türkiye yakın siyasi tarihini bu cümleye mi indirgeyeceksin? ne kadar önemsiz detaylara takıyorsunuz yav.

kılıçdaroğlu böyle bir şey söylemiş mi bilmiyorum. dediğini sanmıyorum. adam provokasyona uğradığını, arkadasına geçip kulağına "vur vur gebert yak öldür" diyenlerin, provokasyon başarısız olunca onu satıp gittiğini görünce kendini acındırmak için bahaneler üretiyor. ben bu ne demek diye sormam bile. bunlar küçük önemsiz detaylar. siz pencerenin geneline bakın. 1 yıldır bu ülkenin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ülkeyi 40 milyon vatandaşını PKK lı terörist ilan ettiği bir siyasi havada yönetiyor. ülkeyi sultanlığına çevirdi. içişleri bakanı kafasına estiğini tutuklatıp hapse attırıyor. tabii ki siz ülkeyi böyle yönetirseniz linç de olur, tecavüz de, düşmanlık da. her şey olur. 80 milyonluk bir ülkenin, 40 milyonunun geir kalan 40 milyondan nefret ettiği bir ülkede sağlıklı herhangi bir şey yapılabilir mi?

siz bunlara bakın. boşverin öyle ıncık bıncık detayları.

Turdur
23-04-2019, 22:27
ne yapacaksın onu? bir tane cümleye takılıp bütün bir türkiye yakın siyasi tarihini bu cümleye mi indirgeyeceksin? ne kadar önemsiz detaylara takıyorsunuz yav.

Siz eklediniz diye ekledim, sizin verdiğiniz adreste yazıyor. Bende yeni okuyorum. Adam yumruk sallayıp normal yaşamına geri dönmüş. Şaka gibi.

Evde TV'de kendi görüntülerini görünce TIR şoförlüğü yapan ve Antalya'ya alçı götürecek oğlunun kullandığı araçla Antalya'ya gitmek istediğini belirten Sarıgün, "Cep telefonumu kapattım. Sivrihisar'a vardığımızda jandarma ekipleri oğlumu aradı ve teslim olmaya ikna oldum. Sivrihisar'dan Ankara'ya doğru gelen rastgele bir kamyonla yola çıktım. Polatlı ilçesinde telefonla görüştüğüm jandarma ekipleri beni alarak Çubuk İlçe jandarma Komutanlığı'na götürdü. Beni herhangi bir şekilde yönlendiren olmadı. Sadece kalabalık içinde arkamdan seslenen ‘Adam sana vuruyor sen ne duruyorsun' diyen adam yumruk atmamda etkili oldu. Arkamdan kim seslendi bilmiyorum. Çok sayıda şahıs vardı. Olay sonrasında kimse ile irtibata geçmedim. Kimseyle konuşmadım."

1 yıldır bu ülkenin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ülkeyi 40 milyon vatandaşını PKK lı terörist ilan ettiği bir siyasi havada yönetiyor. ülkeyi sultanlığına çevirdi. içişleri bakanı kafasına estiğini tutuklatıp hapse attırıyor. tabii ki siz ülkeyi böyle yönetirseniz linç de olur, tecavüz de, düşmanlık da. her şey olur. 80 milyonluk bir ülkenin, 40 milyonunun geir kalan 40 milyondan nefret ettiği bir ülkede sağlıklı herhangi bir şey yapılabilir mi?

Herkesin diğerine nefret beslediği bir ülke de tabi ki de sağlıklı bir yaşam süremeyiz.

spartacus
24-04-2019, 00:54
Tek taraflı bakıyorsunuz sizde ki bu bakış açısını kırmak imkansız. Onlar bunlar şunlar arasında farkınız yok. Sadece ben bunu anlatamıyorum. Kılıçdaroğlu hedef gösterilirken Erdoğan'ı asacağız diyenleri görmemek, İslam inancına hakaretler yağdıranları hatta tabandan türbanlıları öldüreceğiz diyenleri vs vs
Turdur konu linç kültürü, siyasetinin ulaştığı boyutlar üzerine.

Erdoğan'ı asacağız diyen çıkabilir, çıktı da, her daim olabilir. Bunlar o haliyle topyekün politika, siyaset, kitle psikozu oluşturmuyorlar ve dikkat edersen kimse sırf bunlar çıktı diye, binlerce kişi halinde, sürü halinde, asalım, keselim durumunu yaşamıyor.

Karıştırıyorsun.

kaç yıldır AKP+MHP, evvelinde AKP+FETÖ kamplaştırıcı ayırıcı, linç kültürüne dayalı, kitle siyaseti ile, kendinde ve aklınca kişisel hukuk veya hesap sorma kafasını yaşayanın ifadesi, kitlesel etki bakımından, hitabet bakımından, üstelik iktidar politikasıyla aynı kefeye konabilir mi?

Erdoğan, Kılıçdaroğlunu nerede görürseniz ezin desin, ne olur?

Erdoğan bir gazeteciyi hedef gösterse, ya saldırıya uğruyor, ya da, polisler alıp götürebiliyor.

Bu ülkede cezaevinde, ödüllendirilmesi gerekirken, çocuklara tecavüzü ortaya çıkarttı diye hapiste olan gazeteci var! Çocuklar ölmesin dedi diye hapse yollanan öğretmen var ama "evi yakıni aleviyi yakın" diyen kadın ise serbest! Tek taraflı bakan, sap ile samanı karıştıran kim? sen misin? biz miyiz?

Fakat aynı şeyi sen, hakettiği halde, Ertan Tan'a yapsan, htta şikayetçi olsan bile, töhmet altına alınırsın, 2 gümde bir suç unsuru lafızları sayıp-söven Ertan'a bir şey olmaz, şikayet eder veya Ertan'ın payını verin dersen sana olur :)

yani aynı şeyi söylemiş olsan bile, söylemiş olman farklı, sonuçları farklı olabilir.

Dikkat edersen yazılarımda, sonuçları üzerine tahlil ve tespitler yapıyorum.

Umarım anlayabiliyorsundur.

Kısaca AKP+MHP nin son 3 aylık söyleminin, Kılıçdaroğluna yapılan eylem vb eylemleri doğurması, GAYET NORMAL.

İfadeleri anlayabiliyor musun?

her şey bir yana iktidar, iktidarın bütün kurumları, zor aygıtlarına değin emrinde, halka seslenme yönlendirme meşruieti elinde....

Öncelikle, bu linç kültürü siyasetinin AKP+MHP de bütünleşmesine karşı herhangi bir tutumun var mı?

Bazı örnekler verdim, örneğin Malatya katliamı dedim, Maraş dedim, FETÖ değil bizzat devlet(üstelik devletin içindeki CIA işbirlikçisi, kafatasçı ittihatçı faşistler tarafından) örgütlenmiş, ama ülkücüler kullanılmıştı, çünkü ülkücülerin örgütlendiği zemin, operasyonel, provakatif zemin üzreydi, yani araçtılar ve zihniyetleri, inançları, teslim alındıkları siyaset bakımnından uygundular.

faka bunlarla bir Kılıçdaroğluna, provakasyon, saldırı aynı derecedeplan-proje çalışması gerektirmiyor. Günübirlik biçimde, herhangi bir yerde, herhangi bir anda, herhangi bir AKP+MHP kitlesi de böyle bir eyleme sevk olabilir, sevk de edilebilir, hiç bir özel çaba olmaksızın da kendiliğinden gelişebilir. Merkezi olarak(AKP veya MHP merkezi veya herhangi bir bakan tarafından) dahi planması gerkmez.. Bütün mesele evveliyatında yapılan hedef gösterimleri ve bu kitlelerin, yani emre amade hale gelmiş, artık düşünme yetisi olmayan, iradesini tamamen teslim etmiş, mankurtlaşmış kitle ile, Kılıçdaroğlunun bir şekilde lince dönüşebilecek taşkınlığın, müsait bir ortam bulması, buluşması halini alabilir...

Bu ifade ettiklerim, en basit ve gerçekleşme olasılığı en yüksek olanı...

Sonuç itibariyle, Kılıçdaroğluna saldırı, 1 gümde özel plan işi değil, bir kaç yıllık hedef gösterci söylemin, eseri olabilir. Bu ülkede hukuk olsaydı, erdoğan'da, Soylu da vb.leri de, linç ve hedef göstermeden, heleki toplumu kin ve nefrete kışkırtmak suşlarından çoktan ceza alırlardı... Almazlar mıydı? Madem topluma karşı kin ve nefret diye bir suç tanımlanmış ve yasa da maddesi var, bir toplumun, kendisine oy vermeyenlerini, yani yarısını, sırf oy vermiyor diye hain, zillet, terörist, çapulcu ilan etmek suç, TERÖRİZM değil mi?

öyleyse Turdur neden bu ve benzeri gerçekleri görmek istemiyor?

her konuda, FETÖ yukarı, FETÖ aşağı bunu unut, FETÖ, sana propaganda edildiği kadar güçlü değil ve olmadı, devletin sütümnde paralel bir devlet arıyorsan o FETÖ değil, FETÖ paralel değildi, iktidarın ORTAĞIYDI ve ortağı tarafından lav edildi(bu yok olduğu anlamına gelmiyor ama iktidar gücüne de sahip olmadığı gerçeğine dönüşüyor). AKP iktidar gücüyle ne yaptıysa yani alayından daha fazla güce sahip iken ne yaptıysa ve hangisi suç sayılabilirse, FETÖ ye yıktı. Elbette FETÖ'nün yaptıkları da var, yok değil, ama bu tümünü ona mal edebileceğiniz anlamına gelmez. İşlenen suçların belkide %90'ı AKP ve soyguncu sermayesine ait...

herhangi bir vatandaş çıkıp, sınırlı sosyal medyasında, Ertan Tan'ı nerede görürseniz dövün derse, bunun pratiğe dönüşmesi milyarda bir ihtimal gibi, ama Bahçeli böyle bir söz söylesin, biz gerçekleşme olasılığı değil, gerçekleşmeme olasılığını düşünürüz(milyonda bir, binde bir ihtimal)..

Ertan Tan gibi konuşarak, birisi çıkıp, Erdoğan'ı eleştirsin ya linç edilir ya da kodesi boylar.

hasılı olay ve olguları incelerken, at gözlüğüyle değil, çok geniş bir çerçeveden, tüm yapı taşlarıyla, çevre, ortam bileşenleri, koşul(öznel, nesnel) etkileriyle, geniş bir açıyla bakmak gerekir.

Bir başka açıdan bakarsak, amaç Kılıçdaroğlunun kitleleri sokağa dökmesiydi, bu koşulda da bilhassa Bahçeli, AKP şahin politikası, parsa toplayacak, sokakları PKK nın sardığı propagandası yapabilecek, işi beka-meka meslesine tekrar getirebilecek ve hatta belkide CHP belediyelerine kayyum atayacabilecekti, muhtemel böyle bir durumda da sokaktaki eylem bizzat polis ve MİT tarafından içeriye sızmalarla, etrafa saldırma, taşkınlık, taş fırtlatma vb provakasyona dönüştürelebilir, halka işte görüyorsunuz CHP budur vb mesajı verilecekti.

Kısaca bu provakasyon AKP+MHP nin işine geliyor, bir eylemin arkasınd akimin olduğunu anlamanın bir youda(kesin olmasa dahi, önemlidir) kimin işine yaradığıdır. Bu haliyle FETÖ'nün işine yaramıyor...

daha önce forumda nedenleriyle yazdım, Erdoğan dedim, sola yakınlaşmak isteyecek onlara da sığınacak, detaylıca izah ettim, meğer zaten Erdoğan'ın Kılıçdaroğluna tekllifler götürdüğü de dışarıya sızdırılmış durumda. Kılıçdaroğlu teklifleri kabul ederse resmen intihar olur, muhtemel henüz olumlu bir dönüş olmadı ki, Kılıçdaroğlu ve İmamolu üzerindne linç, şantaj kültürü üretiliyor.

ABD gardını aldı ve mesajını verdi, ya benimsin ya karatoprağın dedi. Borçlarını da takviminde öde dedi, IMF kapıısını da gösterdi, her şeyleri tamamen uluslararası sermeyenin elinde, belediyelerdeki yüklü hortumdan da oldular, sıkıştılar ve bu sıkışma da, durumlarına ortak edinecek sığıntılar bulamazlarsa, her türlü taşkınlığı yapabilirler, sağlıklı düşünemez hale geldiler, her şey beklenebilir...

karakedi
24-04-2019, 01:30
Siz eklediniz diye ekledim, sizin verdiğiniz adreste yazıyor. Bende yeni okuyorum. Adam yumruk sallayıp normal yaşamına geri dönmüş. Şaka gibi.

Herkesin diğerine nefret beslediği bir ülke de tabi ki de sağlıklı bir yaşam süremeyiz.

bu arada süleyman soylu, recep tayyip erdoğan, devlet bahçeli vb linci öven açıklamalarını reddetmedğin için, ankara çubuktaki bu linçci köpeklerden farkın olmadığını gösterdin.

Şüpheci Dinsiz
24-04-2019, 01:35
bu arada süleyman soylu, recep tayyip erdoğan, devlet bahçeli vb linci öven açıklamalarını reddetmedğin için, ankara çubuktaki bu linçci köpeklerden farkın olmadığını gösterdin.
Bu şekilde konuşmanın kimseye faydası olmadığı gibi forum kurallarına da aykırı. Daha sakin yazalım, sakin yazamayacaksak kendi haline bırakalım.

karakedi
24-04-2019, 01:49
Bu şekilde konuşmanın kimseye faydası olmadığı gibi forum kurallarına da aykırı. Daha sakin yazalım, sakin yazamayacaksak kendi haline bırakalım.

Haklisiniz benim hatam. Sadece insan boyle bagnaz kisilerin cani eylemlerin arkasinda durmakta gosterdilleri dirence karsi sabrini yitirebiliyor. Onceki birkac mesajimda daha boyle ifadeler var. Zahmet olmazsa bunla beraber ilgili butun mesajlarimi silebilirsiniz.

Turdur
24-04-2019, 01:56
Erdoğan'ı asacağız diyen çıkabilir, çıktı da, her daim olabilir. Bunlar o haliyle topyekün politika, siyaset, kitle psikozu oluşturmuyorlar ve dikkat edersen kimse sırf bunlar çıktı diye, binlerce kişi halinde, sürü halinde, asalım, keselim durumunu yaşamıyor.

Karıştırıyorsun.

Hayır bir şeyi karıştırdığım yok,Gezi olayları döneminde olanlar, atılan twitler, vekillerin söylemleri, İslam inancı üzerine yazılanlar. Karıştırdığım bir şey yok. Açılım sürecinde de böyleydi.

Erdoğan bir gazeteciyi hedef gösterse, ya saldırıya uğruyor, ya da, polisler alıp götürebiliyor.

Y-CHP gelince bir şey değişmeyecek. Muhalefetteyken bile sosyal linç yapıyorlar. Bu güç nispetinde bir şey, gücü olan ezip geçiyor.

Dikkat edersen yazılarımda, sonuçları üzerine tahlil ve tespitler yapıyorum.

Umarım anlayabiliyorsundur.

Kısaca AKP+MHP nin son 3 aylık söyleminin, Kılıçdaroğluna yapılan eylem vb eylemleri doğurması, GAYET NORMAL.

Ben sonuca odaklanmaya ve FETÖ'yü göz ününde tutmaya çalışıyorum. Bu kaybolmaz "kullanılır". Son 3 ayı bırakın kaçkere yazdım, Kılıçdaroğlu 3-4-5 sene öncede cenazelerde tepkiyle karşılaşıyordu, Erdoğan ve Bahçeli'ye de bunlar yapıldı. Son 3 aylık bir şey değil, Soylu yokken de kutuplaşma vardı şimdi kutuplaşma körükleniyorsa bunun olması için karşılıklı olması şart. Bunu da konu olursa yazarım.

Bu ülkede cezaevinde, ödüllendirilmesi gerekirken, çocuklara tecavüzü ortaya çıkarttı diye hapiste olan gazeteci var! Çocuklar ölmesin dedi diye hapse yollanan öğretmen var ama "evi yakıni aleviyi yakın" diyen kadın ise serbest! Tek taraflı bakan, sap ile samanı karıştıran kim? sen misin? biz miyiz?

Türbanı fahişeler takar diyen CHP'li belediye başkanı ne olacak?

CHP tek başına iktidar olsaydı onunda pisliğini çıkaran gazetecilerin başında hep bela olacaktı. Değişmeyecek olan bu diyorum. Ülke aynı ülke, 70-80 yıldır ne oldu bitti bu ülkede dönüp bakalım. Yaşananlar aynı döngü. Biz ölüp gideceğiz ama bizim zamanımıza ne kalacak geriye? 70-80-90'lar ne bıraktıysa işte. Kayıp ülke kayıp nesiller. Birini seçiyoruz diğerini ezip geçsin diye hep böyleydi. Kadrolaşma, adamsendecilik. CHP başa geline oda AKP'liye acımayacak. Şu vakıftan bu dernekten diye terörist diyecek. Bunun sinyalini almadık mı daha? Sosyal medya ve oraya yazılanlarda bir değişiklik yok sadece el değiştirme var. Aynı cehalet aynı düşmanlık, aynı çomarlık aynı her şey aynı da. Hani Ecevit miting yaparken demiş ya "bu düzen değişecek" diye bir tane bekri cumali çıkıp "düzen değişecekte düzülen değişecek mi" demiş. Düzülen değişmeyecek, CHP için çırpınan seçmen vatandaş gene düzülecek. Biraz fazlası AKP'li daha fazla düzülecek daha psikolojik ve daha şiddetli.
---

Uzun uzun yazmayacağım, kutuplaşma ve bunların içinde tartışmak bir fayda vermiyor. Gidişat iç açıcı değil ve bu iki taraf içinde geçerli.

Siz olayları tane tane yazdıkça bende karşılıklarını yazmaya çabalıyorum ve hiç bir sonuç elde edemeyiz böyle kısır döngü oluyor. Siz muhalefeti ben İktidarı savunuyor konumuna düşüyoruz. Sidik yarışına dönüyor. Anlatmak istediğimle görünen aynı olmuyor.

Her şeyi silen ve yeniden dizayn edilmiş bir şeyler yapacak birileri gelsin diyeceğim buda 1980 darbesine tekabül ediyor ve vatandaşın değil kartellerin işine yarıyor. Ne olacak bu gidişat, Y-CHP iktidar olunca her şey düzelecek mi? Hayır dahada kötüye gitmesi çok muhtemel.

Ergenekon, Balyoz gibi davalar olacak, insanlar cezaevlerine tıkılacak, KCK operasyonları olacak çünkü CHP-HDP arasını açmak isteyen iç mihraklar işe karışacak. İktidar olunca sinekte çok olur. Aslında değişen çok şey olacak ama dibine köküne baktığımızda onlar su üstünde ki yaprak kadar ancak görüntü verecek değişimler olacak.

Kutuplaşmanın karşılıklı olduğunu ve tek taraflı tırmandıralamaz olduğunu örneklemeye çalışıyorum. CHP tarafından gelen her söylemi ve twiti aklımda tutmaz imkansız.

FETÖ konusunda ne diyeyim, Y-CHP çırpındı çırpındı zamanında Türkan Saylan'da çırpındı ama şimdi birden güçsüz ve hayaletmiş oldular iyi mi? Bu Y-CHP'nin taktiğidir bana göre. FETÖ diye bir şey var ve yok olamaz. Bunu yazan ve anlatan bir sürü subayda var. Mehmet Ali Çelebi mesela. Türker Ertürk var. Daha adını bilmediğim bir sürü mağdur subay.
Mesela Zekeriya Öz FETÖ değil mi? CHP bu konuda yanlış yapıyor. AKP giderken FETÖ gelecek. Bu benim tahminim.

Sadece İstanbul ve Ankara belediyelerini kazanıp Erdoğan'ı gönderecek psikolojiyi ve güneşi gördüğümüz için, sanki elimize güç ve yargılama geçmiş gibi 1 haftadır sosyal medyada ve Halk Tv gibi ekranlarda kinci, nefret dolu ve aşağılayıcı, insanları korkutmaya odaklı söylemleri ve yazıları okudukça CHP-AKP arasında şekil hariç hiç bir fark olmadığını bizzat gördüm.

Bu ülkede her şey düzelsin diye oy attıklarımız bu ülkeyi sistemden ayrıştırıp düzeltecek kapasite de ve cesarette değiller. Döngü budur. Her şey belki 1 dönem iyi gelecek ama devamı döngüye girer.

Bu yüzden daha köklü daha kapsayıcı bir değişiklik şart. Nasıl olur bu? Nasıl olur bilmiyorum sadece hasta var ama tedavisi nedir çözemedim daha. Aynı aşağılayıcı ve ötekileştirici tepkileri verip aynı düzeyde zararlı olan hiç bir kutuplaşmış halk kitlesi dünyada yoktur. Onlar bize bunu yapmış bizde onlara daha beterini yapacakmışız. İşte tabanın geldiği son nokta. Aynı teraneyi yapmaktan keyif alacak psikolojisi bozuk belki de İnce'in dediği şizofrenleşmiş kitle.

AKP gidince düzeltilmesi gereken belki 50 bin iş varken daha bugünden yeni 50 bin bozukluğu görebiliyorum. Derdimiz Erdoğan iktidarına son vermekse zaten kendi aralarında yapacaklardır bunu.

Siz neyin nasıl olacağını yazıp çizin, ben öyle güneşli yarınlar göremiyorum yanılırsam sevindirici olur. Koca kafa Nitçenin sözü; Umut işkenceyi uzatır. Sanırsın Türkiye siyaseti için söylemiş bu sözü..

Ben Türkiye'nin geleceğine karamsar bakıyorum.

karakedi
24-04-2019, 02:08
Hayır bir şeyi karıştırdığım yok,Gezi olayları döneminde olanlar, atılan twitler, vekillerin söylemleri, İslam inancı üzerine yazılanlar. Karıştırdığım bir şey yok. Açılım sürecinde de böyleydi.

Y-CHP gelince bir şey değişmeyecek. Muhalefetteyken bile sosyal linç yapıyorlar. Bu güç nispetinde bir şey, gücü olan ezip geçiyor.

Ben sonuca odaklanmaya ve FETÖ'yü göz ününde tutmaya çalışıyorum. Bu kaybolmaz "kullanılır". Son 3 ayı bırakın kaçkere yazdım, Kılıçdaroğlu 3-4-5 sene öncede cenazelerde tepkiyle karşılaşıyordu, Erdoğan ve Bahçeli'ye de bunlar yapıldı. Son 3 aylık bir şey değil, Soylu yokken de kutuplaşma vardı şimdi kutuplaşma körükleniyorsa bunun olması için karşılıklı olması şart. Bunu da konu olursa yazarım.

CHP tek başına iktidar olsaydı onunda pisliğini çıkaran gazetecilerin başında hep bela olacaktı. Değişmeyecek olan bu diyorum. Ülke aynı ülke, 70-80 yıldır ne oldu bitti bu ülkede dönüp bakalım. Yaşananlar aynı döngü. Biz ölüp gideceğiz ama bizim zamanımıza ne kalacak geriye? 70-80-90'lar ne bıraktıysa işte. Kayıp ülke kayıp nesiller. Birini seçiyoruz diğerini ezip geçsin diye hep böyleydi. Kadrolaşma, adamsendecilik. CHP başa geline oda AKP'liye acımayacak. Şu vakıftan bu dernekten diye terörist diyecek. Bunun sinyalini almadık mı daha? Sosyal medya ve oraya yazılanlarda bir değişiklik yok sadece el değiştirme var. Aynı cehalet aynı düşmanlık, aynı çomarlık aynı her şey aynı da. Hani Ecevit miting yaparken demiş ya "bu düzen değişecek" diye bir tane bekri cumali çıkıp "düzen değişecekte düzülen değişecek mi" demiş. Düzülen değişmeyecek, CHP için çırpınan seçmen vatandaş gene düzülecek. Biraz fazlası AKP'li daha fazla düzülecek daha psikolojik ve daha şiddetli.
---

Uzun uzun yazmayacağım, kutuplaşma ve bunların içinde tartışmak bir fayda vermiyor. Gidişat iç açıcı değil ve bu iki taraf içinde geçerli.

Siz olayları tane tane yazdıkça bende karşılıklarını yazmaya çabalıyorum ve hiç bir sonuç elde edemeyiz böyle kısır döngü oluyor. Siz muhalefeti ben İktidarı savunuyor konumuna düşüyoruz. Sidik yarışına dönüyor. Anlatmak istediğimle görünen aynı olmuyor.

Her şeyi silen ve yeniden dizayn edilmiş bir şeyler yapacak birileri gelsin diyeceğim buda 1980 darbesine tekabül ediyor ve vatandaşın değil kartellerin işine yarıyor. Ne olacak bu gidişat, Y-CHP iktidar olunca her şey düzelecek mi? Hayır dahada kötüye gitmesi çok muhtemel.

Ergenekon, Balyoz gibi davalar olacak, insanlar cezaevlerine tıkılacak, KCK operasyonları olacak çünkü CHP-HDP arasını açmak isteyen iç mihraklar işe karışacak. İktidar olunca sinekte çok olur. Aslında değişen çok şey olacak ama dibine köküne baktığımızda onlar su üstünde ki yaprak kadar ancak görüntü verecek değişimler olacak.

Kutuplaşmanın karşılıklı olduğunu ve tek taraflı tırmandıralamaz olduğunu örneklemeye çalışıyorum. CHP tarafından gelen her söylemi ve twiti aklımda tutmaz imkansız.

FETÖ konusunda ne diyeyim, Y-CHP çırpındı çırpındı zamanında Türkan Saylan'da çırpındı ama şimdi birden güçsüz ve hayaletmiş oldular iyi mi? Bu Y-CHP'nin taktiğidir bana göre. FETÖ diye bir şey var ve yok olamaz. Bunu yazan ve anlatan bir sürü subayda var. Mehmet Ali Çelebi mesela. Türker Ertürk var. Daha adını bilmediğim bir sürü mağdur subay.
Mesela Zekeriya Öz FETÖ değil mi? CHP bu konuda yanlış yapıyor. AKP giderken FETÖ gelecek. Bu benim tahminim.

Sadece İstanbul ve Ankara belediyelerini kazanıp Erdoğan'ı gönderecek psikolojiyi ve güneşi gördüğümüz için, sanki elimize güç ve yargılama geçmiş gibi 1 haftadır sosyal medyada ve Halk Tv gibi ekranlarda kinci, nefret dolu ve aşağılayıcı, insanları korkutmaya odaklı söylemleri ve yazıları okudukça CHP-AKP arasında şekil hariç hiç bir fark olmadığını bizzat gördüm.

Bu ülkede her şey düzelsin diye oy attıklarımız bu ülkeyi sistemden ayrıştırıp düzeltecek kapasite de ve cesarette değiller. Döngü budur. Her şey belki 1 dönem iyi gelecek ama devamı döngüye girer.

Bu yüzden daha köklü daha kapsayıcı bir değişiklik şart. Nasıl olur bu? Nasıl olur bilmiyorum sadece hasta var ama tedavisi nedir çözemedim daha. Aynı aşağılayıcı ve ötekileştirici tepkileri verip aynı düzeyde zararlı olan hiç bir kutuplaşmış halk kitlesi dünyada yoktur. Onlar bize bunu yapmış bizde onlara daha beterini yapacakmışız. İşte tabanın geldiği son nokta. Aynı teraneyi yapmaktan keyif alacak psikolojisi bozuk belki de İnce'in dediği şizofrenleşmiş kitle.

AKP gidince düzeltilmesi gereken belki 50 bin iş varken daha bugünden yeni 50 bin bozukluğu görebiliyorum. Derdimiz Erdoğan iktidarına son vermekse zaten kendi aralarında yapacaklardır bunu.

Siz neyin nasıl olacağını yazıp çizin, ben öyle güneşli yarınlar göremiyorum yanılırsam sevindirici olur. Koca kafa Nitçenin sözü; Umut işkenceyi uzatır. Sanırsın Türkiye siyaseti için söylemiş bu sözü..

Sumerlerde takilan basortusu muhabbetini chp milletvekilinden once sumerolog diye gecen muazzez ilmiye cig baslatti.

Bu olayin uzerinden 10 yildan fazla bir zaman gecti. Bu 10 yil icinde ulke gundemi defalarca kez degisti. Bircok siyasetxi ve politikaci degisti. Yani siz bugun kilicdarogluna yapilan linc girisiminin temellerinin 10 yil once yasanan sumerde basortusu muhabbetine kadar gittigini iddia ediyorsunuz. Bu cok sacma. Bu millet etesi gun aksam haberlerinde berat albayrakin ne anlattigini hatirlamiyor. Bu olayi mi hatirlayip galeyana gelecek ve kilicdarolguna sehit cenazsinde linc girisimi yapip evini yakmaya calisacak. Cok mantiksiz.

https://www.internethaber.com/basortusunu-fahiseler-takardi-224662h.htm

Turdur
24-04-2019, 02:20
Sumerlerde takilan basortusu muhabbetini chp milletvekilinden once sumerolog diye gecen muazzez ilmiye cig baslatti.

https://www.internethaber.com/basortusunu-fahiseler-takardi-224662h.htm

Muazzez hanımın bunu yazması söylemesi olağan, o kişi Sümerolog çünkü. Bir belediye başkanının söylemesi olağan mı? Panolara yazılmıştı bu türban meselesi hatırladığım kadarıyla.
Atatürk için alkolik diyen yazar var, Erdoğan çıkıp Atatürk alkoliktir deyince ne gibi tepki geliyor toplumdan?
Bunları örnek olarak verdim, CHP tarafında bu örnekler bugüne kadar verilebilir. Toplumun içinden, sosyal medyadan. Bunlar birleştirici değil ayrıştırıcı söylemler. İmamoğlu neden mehteran çaldırıyor miting açılışında? Neden Kur'an tilaveti verdirmiş?
Hangi sureyi okudu bilmiyorum ama muhakkak okuttuğu sure bu forumda incelemeye alınmıştır. O mikrofonu eline alıp bu surede ki her şey yalan bakın Kur'an gerçek değildir diyor mu? Turan Dursun kitabını açıp kaynak gösteriyor mu?
Sen anlatılmak istenileni alamadın ki kalkıp baskı kurmaya çalışmanı anlamamış olayım. Böyle ötekileştirme aşağılamaya çalışma falan, bunlarla kimseyi kanalize edemezsin zaten karşında bunu yaparak güç devşirmiş bir kuvvet var. Ben her şeyin karşılıklı olduğunu ve her şeyin gittikçe b.ka sardığını söylüyorum.

spartacus
24-04-2019, 04:05
karıştımaktan daha zor bir durum, meseleyi daha fazrklı kanallara boca ederek çekiyorsun, bu sebeple anlama yetilerini köreltiryorsun. Olguya, olaya odaklan, kefe-kıyas olarak aynileştirerek kıyaslar türetip durma.. safsata kıyasları yapıyorsun, biçimsel, 2 söylemin aynı olması, her koşul, kişi, söyleyene, temsil ettiğine, dinleyicisine göre bakılmaksızın saltıklaştrmak, aynı sonuçları doğuracağı anlamına gelmez, bunu söylediğim de demek istediklerimi anladın mı?

Olgu, olay odaklı bakacağız, konumuz bunu gerekiriyor, önce bu yapılmalı.
Kılıçdaroğlu 3-4-5 sene öncede cenazelerde tepkiyle karşılaşıyordu, Erdoğan ve Bahçeli'ye de bunlar yapıldı. Son 3 aylık bir şey değil, Soylu yokken de kutuplaşma vardı şimdi kutuplaşma körükleniyorsa bunun olması için karşılıklı olması şart. Bunu da konu olursa yazarım.
İşte bu ifaden de safsatadır... Kıyas yapmayı bilmiyorsun ve boca ediyorsun.

kutuplaşma başka bir şey, kutuplaştırıcı, hakim siyaset başka :)
Yine safsata, özel durumdan genelleme aynileştirme arayışı hatası. Özel bir durum yaşıyor olabilirsin belkide kırılgan bir süreçten geçiyorsun(amacım kişisel analiz değil, ama anladığım kadarıyla fikirlerinde değişimler yaşadığın bir dönemin ortasındasın, kavram ve kafa karışıklı normal).
Bir belediye başkanının bunu söylemesi farklı, bunun DEVLET POLİTİKASI haline getirilmesi farklıdır. ikisi arasındaki farkı ayırt edebilecek zekaya sahip olabilir misin? çarpık düşünme, çarpıtma, genel-hüküm düzeyinde politika ile kişisel ifadeleri karıştırma, yazımda özellikle belirrtim. Aile bakanının bir kereden bir şey olmaz demesi farklı, sokakta herhangi birsinin böyle demesi farklı etki, hedef kitle-buluşma ve etki oluşturur..
Bu sitede herhangi bir üyenin Turduru atalım demesi başkadır, bu sitenin Turdur'u atma politikası gütmesi ve güdülemesi başkadır, farkı anlayabilme şansın var mı?
CHP tek başına iktidar olsaydı onunda pisliğini çıkaran gazetecilerin başında hep bela olacaktı. Değişmeyecek olan bu diyorum
Bu da safsata, üstelik farazi. CHP olsaydı -ki CHP li değilim- şu son 15 yılda yaşanan düzeyde baskı-faşizm yaşanmazdı, kaldı ki farazilerle olgular değerlendirilmez, öğren bunları. Devlet değişmiyor elbette, ama bçim tamamen aynısı olmazdı, olsa bile(!), CHP olsaydı farklı olmazdı demek AKP+MHP faşizminin kabul edilebilir ve alışmamız gerektiği anlamına gelmez. Sen karşı çıkabiliyor musun bu önemli, aksine farkında olmadan normallleştiriyorsun.

Nazi iktidarının biçimi başkadır sonrakilerin biçim ve politikası başka! Bu kadarcığı ayırt edemiyor musun? AKP iktarı tipik nazi iktidarı halini aldı, bunu anlayabiliyor musun? Hitler iktidardayken muhalefet elbette karşı çıkıyordu, yer, yer sert demeçlerde verdiler, sen bunu baz alarak muhalefte=nazi idi diyemezsin. Linç kültürünün bir hükümet politikası yapılması başkadır, linç kültürüne karşı tepkiler başka.
CHP başa geline oda AKP'liye acımayacak. Şu vakıftan bu dernekten diye terörist diyecek.
Ülkede CHP Menderesten bu yana hükümet olamıyor zaten, olunan dönemlerde geçici ve koalisyon olmuştur ve biz hukuki süreçler işletilirken, AKP tarzı siyasetçilerin yolsuzluklarının hukuka konu olduğunda terörist dendiğine tanık olmadık. Yine olacağımızı sanmam, ama korkunç soygunun hesabı elbette sorulmalı(sence de öyle değil mi) ve bu hukuki tanımlarla ve hukuki süreçle yapılmalı.
Öyleyse biz 3.tarafız, bu durumda birisinin suçlarını, yada eylemini birebir, zaten diğeride yapar diye hafifletme yoluna girme, AKP+MHP faşizmi yargılanabilirse bu zaten 2. dediğin taraf içinde emsal oluşturur, anladın? Bunu yağma gücü olup olmamasını tartışmyıoruz, burada önemli olan BİLİNÇ-sıçramalarına olanak verip, vermemesi.
Şu ana kadar anlatıklarımız anladığın gibi, hiç bir örnek karşı-t-lık değeri, yani kefe-kıyas ölçüsünü tutturamadı. Sidik yarışı oluyor haklısın, ama yarışamıyorsun. Öyleyse vazgeç, ortada olana dön ve analize başla.

Ahmet hırsız öyleyse Mehmet de hırsız ise, Ahmet hırsız sayılmaz tutumuna girme. Ahmetin eyleminin faili, mehmet olmadığı gibi, sorumlu da tutulamaz. İkisini de kendi özgülünde değerlendir. konu Kılıçdaropluna saldırı konusu ve hiç bir ifaden konuya açıklık getirmiyor, aksine bulanık bir hava oluşturuyor, kendi gözlem şansını da kendi elinle yok ediyorsun.
değil, muhtemel değil. Arada nüans farkı var ve biz kapitalizmi de gayet iyi biliyoruz. Kapitalizmde sınıf savaşı salt sömüren ile sömürülen arasında ceryan etmez, sömüren ile sömüren arasında da savaş yürür ve bunlar ayrı, ayrı örgütlenirler(asgari müştereklerde ortak olsalar bile, yönetim biçimlerinde, kültürel tabanda tercihen farklı davranabilirler, davranırlar, hukuken de, siyaseten de çatışırlar)
eski AKP liler bile teslim etmeye başladı, 50-60 yıllık süreçte hiç bir zaman, siyasetin bu denli hükümet taraflı kutuplaştırılıp, savaş ve GASP alanına çevirilmediğİ, faşistleşmediğini(faşist demiyorlar, ama farklı kapıya çıkmıyor) hatırlamadıklarını söylüyorlar, bu salt şu ya da bu kişiye has gözlemler değil Turdur.
CHP bu konuda yanlış yapıyor. AKP giderken FETÖ gelecek. Bu benim tahminim.
FETÖ yü atmak bu kadar zor, ama 15 yıldan uzun süredir AKP+MHP kadrolaşmasını atmak çok kolay öyle mi? AKP gider de CHP gelirse, FETÖ gelmez, AKP varsa FETÖ haki demetir, bakınız isim-cisim önemli değil, öneml olan ROL, AKP varken, FETÖ'ye rol kalmamıştı!, provakatif işler tezgahlayabilirler bu ayrı bir konu.
Oy atarak ülkeyi düzeltemezsiniz, sistem değişmedikçe de nihai olarak düzelmez, ama görece gerici burjuvazi yerine iyi/kötü, burjuva hukuk anlayışı, sosyal demokrasi, hukuk diyen yapıların mevzi kazanması, toplumun bilinçlenmesi ve farkındalığı açısından rol oynar, bu tarihsel olarak bir dolu somut örnekle sabittir.

Örneğin Mussolini faşizmi İtalyadan def edildiğinde her şey değişmiş olmadı, ama yine de bir şeyleri değiştirdi değil mi?

Bakınız AKP+MHP nazi yapılaşmasına dönüştü, MHP zaten öyleydi ama AKP de tamamen o hale geldi, bunlar giderse bile bir şey değişmez kuruntusu, iradeyi teslimdir...
Bu yüzden daha köklü daha kapsayıcı bir değişiklik şart. Nasıl olur bu? Nasıl olur bilmiyorum sadece hasta var ama tedavisi nedir çözemedim daha.
hastalığı üreten koşullar belli, toplum sınıflara ayrıştırılıp, kastlaşmış ise, üretim tarzı ve ilişkileri, azınlık bir kene iktidarını hakim kılıyorsa, bu koşullarda hastalık tedavi edilemez, bu azınlık hem siyaseti, hem toplumu hem de bilinci kendi özel çıkarları temelinde sistematize ederler. çıkarları, sanki tüm toplumun çıkarıymış gibi lanse edilirken, aslen değil siyasetleri, varlıkları, kişisel-azınlık çıkarları dahi toplumun, doğanın, tüm canlıların zararınadır, ama güç ve sermaye onlardadır, sistemin çarkı ise sermayeyi dolayısıyla gücü elde tutana göre döner. Bu bir tahteravalli gibidir ve tahrevalli orta yerinden kırılmadkça da inen ile çıkan arasında savaş sürer gider, ama toplum her durumda zemine yakın pozisyonda kalır.
Derdimiz Erdoğan iktidarına son vermekse zaten kendi aralarında yapacaklardır bunu.
Hitler'in Nazi partisi bunu yapmadı, Mussolini, Franko, Augusto Pinochet vb içinde... dediğin durum kendi halinde yaşanmaz, kimse kendisi için altın yumurtalayan tavuğu kesmez(altın yumurtlamaya devam ettiği sürece!)... ancak ne zaman AKP dışında partiler hükümet olma şansını yakalar ve bunu hissederler, ne zaman hükümetin varlığı, çıkarlarıyla çatışır konuma gelir, ne zaman Erdoğan'ın konumu bunlara çıkar sağlamaz veya sarsılmaktadır, o zaman çatırdarlar, saf değiştirirler, başka yapılara yavşarlar, baronları ise yeni bir yüz, yapılar kurmaya, öne sürerek, aynı çarkı döndürmeye çalışır. ama amaçları Erdoğan'ı devirmek değil, başka isimlerle aynı haremi saltanatını sürdürebilme kaygısıdır.

Umut iradeyi teslim edenlerin işidir, umut ediyor ve beklenti halindeysen dünden kaybettin, geçmişte kalanın-yaşayanın da geleceği yoktur. Bu sisteme umut bağlanmaz, sistemden öyle olağanüstü yaşam standartları ve hukuk, adalet beklemeyin. Ama yine de kötünün iyisini seçebilecek kadar iradenizi saklı tutun, zira uzamda bu size, topluma zarar değil, yarar sağlar ve her bir adım kazanım, bir sonrakine kapı açar. fakat bu durum bir umut, beklenti, çözüm esası değildir, sistem içidir, nihai değildir ancak olanak sağlar.

Sırf belediyelere baksanız, CHP nin oy aldığı ilçelere baksanız, oralarda kültürel edinimlerin daha yüksek olduğu ve destek de bulduğunu görebilirsiniz.

isim vermeyeceğim ama İstanbul'da büyük bir ilçenin belediye Başkanı, geçmişte benim dahili olduğum partinin(komünist bir parti), yönettiğim ve başkanlığını da yaptığım, felsefe, teori, bilim, siyaset alanında konuşmalarımı dinleyen birimlerin üyelerinden. Ama sorarsan kapısını çaldım mı hayır, çalar mıyım hayır, üzerinden çok zaman geçti ve organik bağım yok. o ilçelerde, yıllar var ki kitap, kütüphane, kültür-sanat desteklenmekte, bir çok sosyal etkinlik düzenlenmekte ve bu süreçler dahilinde, bir dolu insan belirli bir bilinç, bilimsel çalışmalarla tanışma, örgütlenme bilincine sahip olmaktalar,ve yine CHP nin kazandığı yerlerde dikkat ederseniz toplumsal bilin, kültür daha ileri seviyededir(bu bile bir mesaj verir). farazi değil bizzat somut, olumlu yanlarını da gözlem dahili görerek dile getiriyorum.

nedir yereldir kabul, ama bir CHP(ki defalarca dile getirmişimdir CHP, bünyesinde yer, yer ve toplumsal bilincin duruma göre, bilhassa yerel olarak solu, sosyal-demorkatları da barındırabilen, sağ bir yapıdır, sistemin sağını(muhafazkar) temsil eder, kapitalist sistem, burjuva kültür ve hukuk, siyaset bakımından feodaliteden ileridedir, bu temsil feodal gericiliğe göre ise burjuva sol konumdadır ve ileriyi temsil eder(eğer iktidar osmanlı olsa idi CHP veya benzeri bir parti sol'da olurdu). AKP+MHP gibi yapılar ise sağcı değil gerici, işbirlikçi, faşist her türlü feodal gericiliği ve siyaseti alet eden, tüccar, SULTACI-SALTANAT-TİRAN menşei yapılardır, hak-hukuk tanımazlar ve proje partisi olarak kullanılılırlar(CHP ise o tarz bir proje partisi değil, bizzat sistemin demirbaş partilerindendir, eleştiriyoruz o ayrı, ama burada kıyas AKP+MHP ye göre... yani her kıyasın bir göreliği vardır, neye göre, ne ile neyi kıyas ediyoruz, bu zemin kavranmalı.)

Hasılı CHP şu ya da bu, yinede burjuva hukuku stratejisine sahiptir, ama bir AKP, gerici ve feodal gelenekleri istismar üzre, öteden beri sağ sanılan gerici, geriye dönüş, daha kolay kapitalizm, daha kolay vahşi kaitalizm partilerin toplumsal geliri yağmalama, ABD başta olmak üzere bunlarla komprador ilişki, tüccarlıkla kendilerine düşen paydan nemalanma(pay yüzde olarak düşük olsa bile, dağılım kişi sayısına vurulduğunda kişi bazlı kazanç ülke normlarına göre yüksek hale gelir) üzerine saltanat kurma siyasetiyle birlikte, saltanat hukuku stratejisi ile sabittir.örneğin ne ABD, İngiltere ne de Almanya ortadoğu da hiç bir emirliğin, sultanlığın, krallığın değişmesi taraftarı olmamışlardır, saltanatı yıkan devletlere ise yüzyıl varki kan kustururlar(öyle değil mi)

Bu şekilde organize edilirler ve ABD gibi dünya haramisi sermayeyi temsil eden ülkeler için, bu tarz yapılar hem bir garanti hem de bir handikap, paradoks oluşturur. Burjuva hukukunu değil de, bu yapılar üzerinden feodal devlet, saltanat biçmini egemen kılarlar lakin saltanat faktörü tersin geri olumsuzluklar da doğurur, ABD açısından sultan olan, kendi bağımsız haremini ilan etme psikolojisine itilebilir, hayal görmeye başlayabilir, bu hayallerle yan çizebilir, sapabilir, kullanılıp atılabilir...

ABD binlerce kilometre uzaktaki Bahçeliyi, MHP yi, nasıl bilsin, neden 60 yıldırbir proje, operasyonel parti olarak örgütlenmesi yolunda desteklesin, hayli sayıda seçilmiş kadrolar oluşturup, ABD'de ip kullanılarak, insan nasıl öldürülür derslerine kadar özel eğitim versin ki? Erdoğan, Gül de o zamanlar aynı projenin üyelerinden değil miydi? 6.Filo karşısında secdeye durmadılar mı?

neyse bu konuları burada, bir forum konusunda, bir yazı dahilinde işlemem mümkün değil...

Turdur
24-04-2019, 04:56
spartacus; son yazdığım mesajı okumadan benim mesajımın bir benzerini tekrar etmişsin. İlginç olmuş.

Antalya sahil kesimi 25 gün önce AKP'deydi. CHP'li ilçelerde gayri-müslim insanlarda var, bu ilçelere iyi bak gelir seviyesi muhakkak yukarıdadır. Zamanında edilinen servetler ve refah düzeyi. Beylikdüzü'de 1 dönem önce AKP'deydi. Baksana oradakilerin kültür seviyeleri belediye CHP'ye geçmeden çok mu düşük müymüş. CHP ilçelerinde kültür öne çıkıyorsa parayı bulanın dine ihtiyacı kalmıyordur belkide.
Ayrıyetten herhangi bir köye bile gitseniz bir sürü kültür öğesi bulursunuz, kültür demekle yanlış bir kelime seçmişsin. Sanat diyecektin belkide. Sen ilçelere indirgedin ama kültür-sanat işinin en çok üretilip tüketildiği şehirler, Ankara ve İstanbul her zaman farklı bir şekilde AKP'deydi.
Seçimlerin ortadan kaldırıldığı yıllar Nazi ve Mussolini dönemleri. Tabi ki Hitler'e suikast bile yapılmadı mı? Bana safsata deyip onla bunu karıştırma, aynı değil diye bir sürü ifade yazmışsınız ama siz örneklemeyi bile Hitler ve dünya savaşı yıllarından vermişsiniz.

Birisi çıkar Hz.Muhammed'e küfür eder bundan bir CHP'li galeyanlık hissetmez ama birisi Atatürk'e küfür eder bundan galeyanlık olabilir. Aslında karşılıklı değerlere hakaretler mevcut. Siz bunları ayrı ayrı değerlendirmeye kalkıyorsunuz. Kutuplaşma söz konusuysa bir karşılığı vardır ki kutuplaşma oluşmuştur.
Şimdi o buna terörist demişmiş, önceden de vardı bunlar. Adil Düzen söylemini Şeriat sanan zavallı medya Erdoğan ve arkadaşları seçimlere girerken Şeriatçılar kazanacak mı diye haber sunmuş. Az önce izledim, çok komik değil mi? Melih Gökçeğe şeriatı getirecek misiniz efendim diye soruyor spiker. Komediye bakın. Ve ilginç bir şey daha. Hiç biriniz görmemiştir belkide, komünistler ve şeriatçı ilan edilenler miting yapmışlar hemde dağlara gel şarkısıyla. Gezi eylemlerinde ki gibi ama minimal bir şey. O zamanda aynıymış diyesin gelmiyor mu?
Aslında siyasilerin ve tabanların birbirlerini suçlamalarında hep aynı şey oluyor. Bunlar ayrı ayrı ele alınmamalı. O onun değerine o diğerinin değerine girişiyor. Topluma bütünsel bak. Bozuk ve kavgacı, ağzı bozuk bir toplum var ortada. Kendi tarafımız iyidir güzeldir adaletlidir demeye gerek yok. Menderes öncesi CHP iktidarı maalesef oralara gidiyoruz çünkü yok ki tek başına olmuşluğu. Karanlık belki de en acılı dönemler değil mi?
Birde şu CHP'li belediyelerde ki kelekler. Diktikleri heykeller üzerinden rant işine girişenler yok mu, kim nereden ne kadar koparabiliyorsa. Bunlar sinek dediğim kişiler işte.
Aslında ipin ucu burada da olmayabilir, biz bir birimize düşerken kapitalist sermaye dediklerin ellerini ovuşturuyor. İşte FETÖ'yü bu bağlamda yazıyorum, AKP+MHP tarafını meşrulaştırmak amaçlı kullanmıyorum. Sıradan vatandaş için belki 1 dönem rahatlık gelecektir ama kutuplaşmanın bitmesine imkan vermiyorum. Tarih okudukça daha da çok yerleşiyor bu kafama.

Yine safsata, özel durumdan genelleme aynileştirme arayışı hatası. Özel bir durum yaşıyor olabilirsin belkide kırılgan bir süreçten geçiyorsun(amacım kişisel analiz değil, ama anladığım kadarıyla fikirlerinde değişimler yaşadığın bir dönemin ortasındasın, kavram ve kafa karışıklı normal).

Bir özel durum diye geçiyorsun ama kimse buna özel diyemez. Başı açık gezen fahişelerle dolu dünya. Fahişeler başı açık gezer diye bir AKP'li söylese bunun özel durumu kalmaz. Kaldı ki bunu söyleyen bir CHP'li vekil ve ilginç olanı da bayan.

Özel genel, sonuç olgu, o aynı değil bu aynı değil gibi söylemleri, geç. Her iki taraf bir birinin değerlerine giydiriyor işte. Bunu kabul edin.

Fikirlerimde yaşadığım değişimin en belirgin dönemi işte seçim sonrası CHP'li tabanın saçtığı kin, nefret, asacaz, kesecez, denize dökecez söylemleri. Kafa aynı kafa tamam CHP'li belediyelerde özel isimler var ama genel tutum ofsayt.
İmamoğlu'nun kucaklama politikası bu tabanla örtüşmüyor. Bu demek ki Türkiye'de kutuplaşma devam edecek. Karşılıklı içine tükürülmüş bir ülke var ayaklarımızın altında.

Umut iradeyi teslim edenlerin işidir, umut ediyor ve beklenti halindeysen dünden kaybettin, geçmişte kalanın-yaşayanın da geleceği yoktur. Bu sisteme umut bağlanmaz, sistemden öyle olağanüstü yaşam standartları ve hukuk, adalet beklemeyin. Ama yine de kötünün iyisini seçebilecek kadar iradenizi saklı tutun, zira uzamda bu size, topluma zarar değil, yarar sağlar ve her bir adım kazanım, bir sonrakine kaı açar. fakat bu durum bir umuti beklenti, çözüm esası değildir, sistem içidir, nihai değildir ancak olanak sağlar.

Umut işkenceyi uzatıyor. Geçmişe bakmadan ne ders alıyorsun ne de plan. Kötünün iyisi lafı işte AKP'li seçmenin lafıydı. Kötünün iyisiyle idare edecez. Olağan üstü değil dünya ortalamasında bir yaşam kalitesi, hukuk, adalet beklentim yok.

spartacus
24-04-2019, 05:51
Bir özel durum diye geçiyorsun ama kimse buna özel diyemez. Başı açık gezen fahişelerle dolu dünya. Fahişeler başı açık gezer diye bir AKP'li söylese bunun özel durumu kalmaz. Kaldı ki bunu söyleyen bir CHP'li vekil ve ilginç olanı da bayan.
TURDUR KONU İÇİN ÖZEL!
Bu bir hükümet veya bir partinin GENEL politikası mı? Değil! NEDEN ANLAMAMAK İÇİN ISRAR ediyorsun, derdin, sorunun ne?

Kaç kere daha söyleyeyim AKP+MHP yi analiz etmek istiyorsan ve gitmeleri bir değişim getirir mi anlamak istiyorsan, madem olgulara safsata mantığından dolayı bakamaz hale geldin, nazi tarihine bak, Hitlere bak.

Ama farkında isen, başı açık ve spor yapan kadınlar darp edildi, hükümet tarafında ve yer yer medya organlarında, baı açık kadınalr hedef gösterildi...
salt söylem de değil, kitle de önemli, CHPye oy verenle AKP ye oy veren aynı kafa yapısına sahip değil, birisi öyle her ileri-geri lafı emir telakki etmezken, hatta sözün sahibine tepki bile verirken, diğeri emir telakki ediyor.
Özel genel, sonuç olgu, o aynı değil bu aynı değil gibi söylemleri, geç. Her iki taraf bir birinin değerlerine giydiriyor işte. Bunu kabul edin.
Bu ayrı, safsata ayrı, bana safstaa yapıp kabul et diyemezsin. Konuyla alkalı,bağıntılı değilse, ne dersen de->safsatadır.
safsata demek, temelsiz, asılsız demektir. Yan iddialarına temel olmaması da safsata olur, özel durumdan genel sonuç çıkartmakta, ad-hominemde...
Fikirlerimde yaşadığım değişimin en belirgin dönemi işte seçim sonrası CHP'li tabanın saçtığı kin, nefret, asacaz, kesecez, denize dökecez söylemleri. Kafa aynı kafa tamam CHP'li belediyelerde özel isimler var ama genel tutum ofsayt.
İmamoğlu'nun kucaklama politikası bu tabanla örtüşmüyor. Bu demek ki Türkiye'de kutuplaşma devam edecek. Karşılıklı içine tükürülmüş bir ülke var ayaklarımızın altında.
Böyle bir genel tutuma ne tanık olduk ne de iddia ettiğin gibi bir durum sözkonusu. Acaba diyorum sen eski ilişkilerinden dolayı, ötden beridir var olan ve genelde orta sınıf mensubu olup, kendi çıkarları ve kaygıları namına ırkı, Atatürk'ü istismar ederek, kendi isimleriyle parsa toplayan, öteki MHP kafalıların, çapsız ve geneli belirlemeyen ve genel kanıca da onaylanmayan(!), ırkçı kişileri esas alıp genelliyor olabilir misin?

Önemli olan GENEL KANI OLARAK ONAYLANMASIDIR DA.

Hükümet de olanın talimatlarıyla karıştırma...

Maltepe de binlerce insan toplanmıştı, ama örneğin orada, asmak kesmek, kelle uçrmak yoktu, AKP mitinglerinde gözlemlenen seviyesizliklerde yoktu. G.e.n.e.l.l.e.me, genelleyebilmen için, ifadelerinin genel bir politika ve genel kabul halini almış olması gerekir.

kaldı ki her vatandaşın başta Erdoğan olmak üzere, tüm soygunlsra, gasplara, baskı ve faşist mağduriyete karşı hukuk, hakkını araması kadar doğal ne olabilir?

İstanbul belediyesinde, İmamoğlunun mazbatayı aldığı gün, giderayak, AKP'nin, 13.000.000TL, web sitesi gideri faturası bindirdiğini biiyor muusn?

İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş, belediyeye 2.si olduğunu belirttiği, 13.000.000 TL web işi faturası kesiyor.

İlki de öyle veya daha fahiş demek ki. Bu değerde web şi olabilir mi? İmkansız!

Şimdi bunu yapmak soygun değil mi? Soygundur dersem, hesabı sorulmalı dersem, ne yani ben mi suçlu oluyorum sana göre, dersem farkım mı kalmıyor, sendeki nasıl bir mantık? bu demem için ötekide aynısını yapar demen dahi, benim en tabi hakkıma karşı durmak değilse nedir(safsata yöntemler diyorum ya)?

İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş nedir peki, git bir araştır, kime ait, nasıl kurulmuş, ne zaman kurulmuş, ne yapmış?

Kaç yazım var ki ne anlatıyorum ben, bu buzdağının görünen yüzü bile değil, korkunç bir soyguni, faşizm, kleptokrasi hakim, bunlar değil Kılıçdaroğlu, kendilerine muhalif olduğunu söylediğin kütüğü bile linç ettirmeye kalkarlar. Sen bunların psikolojini, ülkeleri, dünyayı aslında bunların vb türevlerinin yönettiğini, anlayacak durumda değilsin. yazıp, çiziyorum sürekli, azıcık düşünün, 5 dakika düşünün, bunları düşünün, bunların politkasını, çıkarlarını, kirli ilişkilerini, toplumu nasıl, hangi yöntemlerle, yalanlarla kendilerine baladıklarını...Umut işkenceyi uzatıyor. Geçmişe bakmadan ne ders alıyorsun ne de plan. Kötünün iyisi lafı işte AKP'li seçmenin lafıydı. Kötünün iyisiyle idare edecez. Olağan üstü değil dünya ortalamasında bir yaşam kalitesi, hukuk, adalet beklentim yok.
Geçmişe bakmak başka, geçmişe saplanıp kalmak bakşadır. Kötünün iyisi parti bazlı söylemedim, sistem dahilinde söyledim ve uzamda bu seçimlerin idare etmeyi değil, idare etmemeye katkısını dile getirdim :)

Turdur bir cevabımda da , şu ayrı, bu ayrı, bu başka, şu başka, bu farklı, şu farklı dedirtme artık, monologu bırak..

Son olarak başörtüsü evet, kutsal fahişeliğin sembolüdür, bakınız bunu ben siyaseten söylemiyorum, işin özü, gerçeği bu, ama o sandığınız gibi, analarımızın, tozdan, topraktan, rüzgardan, güneşten korunmak, dökülen saçlarının etrafa saçılmaması için kullandığı örtülere benzemiyor. Nasıl olduklarını sende gayet iyi biliyorsun.

defalarca da söylerim, islam'da başını örtmek gibi bir zorunluluk, kural yokur, yoktur, yoktur. islam'ı da elbette işte yukarıda örnek verdiğim harami türünde saltanatlar oluşturdu, ilki, evveliyatı hatta ilk çıkış koşulları, savunusu farkılı olabilir, bazı gelenekleri değiştiremedikleri için arada bazı hak hukuk diyen ayetler kalmış olabilir.

Ayet başınızı örtün demez, ziynetlerinşz ve ziynet yerleriniz açıksa, kamuya açık alanda, başınızdaki örtüyü çıkartıp, orlarınızı örtün der. Oradaki örtü ise türban değil, kafayı güneşten, kum fırtınasından, tozdan korumak için kullnlan örtü, oralarda erkeklerde örtü kullanır, o maksatlı örtü...

konudan, konuya atlamayalımi iki de bir özel durmdan genel sonuç safsatası aramaktan vazgeç... Milyonalrca insan, içlerinden işine geleni bulup, çıkartavilirsin, bu normal ama genellemelerin için anlam ifade etmiyor, fakat bizim bu, bu, bu linç kültürü henel politlalrıdır ifadelerimiz anlam ifade ediyor adı üzerinde genel politika ve söylemleri bizzat tüm geneli temsil eden hükümet yayıyor!

Hitler ile muhalefet bir ve aynileltirilemez, tarih somut olgularıyla orada duruyor. sen muhalfet içinden br kaç taşkın söylem bulmakla bir yere varamazsın, birisi geneli temil ederken irisinin genel poltikası iken diğerininki münferittir.

Bıktırdın artık :)

spartacus
24-04-2019, 13:18
Bizzat örgütlenmiş bir saldırı. lamı, cimi yok ve amaç Kılıçdaroğlunu linç etmek(ciddi biçimde yaralamak ve sonrasında da oldu bittiye getirip, o kurban seçilmiş mankurtları göstermelik cezalandırıp, yanlarına da AKP li bir ton avukat verip(ileridede bunalrı vekil yaparak), münferiten sıyrılmak!).
Söylenti veya rakam geçerli olmayabilir, ama olacağı belli...
https://odatv.com/images/2019_04/2019_04_24/provokasyon-tam-gaz-24041936_m2.jpg?v=1556097492
http://www.yasamgazetesi.com.tr/images/haberler/2019/04/ilkokul_mudurunun_mutlulugu_osman_dayiyi_800_avuka t_savunacak_h208587_af20c.jpg

Leonardo
24-04-2019, 19:07
- Rusya benzeri sakat bir devlet geleneği oluşturulmaya çalışılıyor. Yani demokrasi gibi görünen, demokrasinin ilklerini düzenli olarak hiçe sayan bir anlayış. Bazıları bana "iyimser" diyorlar. Gerçekte ben karamsarım.

Müslüman halklar dünyanın gerisinde kaldılar ve çok ilkel kaldılar. Bir türlü gelişemiyorlar.

Türk halkı kurtuluş savaşından sonra Atatürk sayesinde ciddi girişimlerde bulundu, halen de bulunuyor, Ama çok sakat yapılaşmalar var. Tayyip'in yeni anayasası / başkanlık sistemi de bu sakatlığın yasallaşması gibi bir şey.

Bir de geçmişte Asker olan / açık açık faşist olan birilerinin bir şeylerin temelini atması başka, seçilmiş bir iktidarın faşizm tohumları ekmesi ve halkın bunu destekliyor görünmesi başka.

BU olay bu kadar tepki çekmektedir, çünkü Kılıçdaroğlu yılmayan bir insandır, tüm bu dediklerime karşı mücadele eden bir insandır.

K.oğluna yönelik dedikodulara inanmadığımı zaten 100 kere söyledim. Tıpkı Baykal'In kaset skandalı gibi. Adam medyayı elinde tutuyor. Özgür basın diye bir şey yok. Medya tabi ki kendini güzelleyip K.oğlu şöyle, K.oğlu böyle diyecek.

-Sorun, Bu halk bunu yutuyor. Şüphe etmiyor. Söylenilenlere inanıyor. Ta ki artık alışveriş yapacak hali kalmayıp da soyulduğunu fark etmeye başlayıncaya kadar.

Mesele bir T.C. meselesidir. Bu ülkede 3/1'de olsa T.C.'ye inanan, yani bağımsız, sömürgeleştirilmemiş, millet iradesine dayanan bir Türkiye'ye inananlar var. Adam tüm bu medya operasyonu ile onu yok etmek istiyor.

Gerçekler acıtır. Medya'da poz veren bu serserilerin çoğu aç / işsiz insanlardır. Hiçbiri bir halta yaramadıkları için, kendilerine "ülkücü / mülkücü" deyip sözde siyaset yapıyorlar.

Böyle bir devlet geleneği yoktur. Rusya ve Çin gibi ülkelerin bile belli bir düzeni vardır. Bunların yaptığı, İran bile olamaz.

Yani evet halk bunlara inanabilir. Da yapacakları bir şey yoktur. Osmanlı gibi çökerler 8zaten çöküyorlar)

bazılarınız (spartakus filan hariç) 21 yy genci gibi değilsiniz. mesela medyanın tümünün hükümete çlıştığını anlamıyorsunuz. basit gerçekleri örtmek için, büyük ve karmaşık yalanlar üretildiğini anlamıyorsunuz.

Feto de MHP / AKP benzeri bir anti-komünist / CIA destekli yapılanmadır. 80'Li yılların sağ görüşlüleri Feto'nun yurt dışı okulları hakında "türklüğe hizmet ediyor" filan derlerdi.

- Yalan.

Pakistan'In da her ülkede okulu var. Yurt dışında okul açılacaksa bunu TC kendisi finanse ederekten açmalıdır. İmamın biri yurt dışında "Türk" okulu açma yetkisine sahip değildir.

Yani basit gerçekleri örtmelerine izin vermeyin.

Çünkü. Bunu başarsaydı Stalin, Hitler, Musolini / Franco başarırdı. Anti-demokratik hiçbir yönetim halkının refah seviyesini artıramamıştır. K.Oğlu bunu bilen ve ifade edendir. Kasedi de çıksa K.oğlu bunu söylemelidir. Ve söylüyor da.

Diğer olasılık da İP (İyi Partidir). Ama K.Oğlu daha sağlan gitmektedir.

KOrku ile sindirme ile bir şey yapamazsın.

Şüpheci Dinsiz
24-04-2019, 19:30
Bu da şurada dursun.

birgun.net (https://www.birgun.net/haber-detay/cubuktan-sonra-yskden-once.html)

Çubuk'tan sonra YSK'den önce

https://www.birgun.net/wp-content/uploads/2018/11/fatihyasli-150x150.jpg
Fatih Yaşlı

Seçim hengâmesinde pek konuşulmadı ama başka bir seçim sürecinin, yani 7 Haziran'dan 1 Kasım'a uzanan o kanlı günlerin en karanlık olaylarından birinin, 22 Temmuz 2015'te Ceylanpınar'da iki polisin evlerinde öldürülmesinin soruşturulduğu davada, 9 şüpheli hakkında verilen beraat kararı 16 Nisan'da onandı ve faili meçhuller dosyasına bir vaka daha eklenmiş oldu.

Ceylanpınar, 7 Haziran sonrası sandıktan rejimin karakteriyle uyuşmayan bir sonuç ortaya çıktığında, yani iktidar partisinin tek başına hükümet kuramayacağı görüldüğünde sahnelenen kanlı oyunun perdelerinden biriydi. "Çözüm süreci" Suruç'la, Ceylanpınar'la, 10 Ekim'le bitirildi, ülke seçime katliamlarla, savaş atmosferinde ve bir korku tünelinden geçirilerek götürüldü. Sonrası mı? Sonrasını, yani 1 Kasım seçim sonuçlarını hepimiz biliyoruz.

Peki son bir haftada yaşadıklarımız 7 Haziran-1 Kasım arasının üç beş güne sıkıştırılmış bir versiyonu olabilir mi? Soruyu "evet" diye yanıtlamamız mümkün görünüyor. Tam da İstanbul'da seçimlerin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konuşulurken, önce 18 Nisan günü Milli Savunma Bakanlığı'nın yalanlama açıklaması yapmasını gerektirecek şekilde sosyal medyada "Şırnak'ta şehitlerimiz var" denilerek yoğun bir manipülasyon başlatılıyor, ardından ise 20 Nisan günü, yani sadece iki gün sonra Hakkari'de çıkan çatışmada dört asker yaşamını yitiriyor.

Çatışmadan bir gün sonra, yani 21 Nisan'da Bahçeli'nin partisinin il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan'ın Perşembe günü yaptığı ve bir tür uzlaşı mesajı olarak yorumlanan, CHP tarafından da olumlu karşılanan "Türkiye ittifakı" açıklamasına karşı "Türkiye İttifakı'ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır" şeklinde bir açıklama yaptığı saatlerde, Kılıçdaroğlu MHP'nin son derece güçlü olduğunun bilindiği bir yerde, Çubuk'ta, Hakkâri'de yaşamını yitiren askerlerden birinin cenaze töreninde linç edilmeye çalışılıyor ve ölümden dönüyor.

Bahçeli, yine aynı gün yaptığı açıklamada PKK ile işbirliği yapmakla itham ettiği Kılıçdaroğlu'nun Cumhur ittifakının yüzde yetmiş oy aldığı ve milliyetçi hassasiyetleri yüksek bir bölgeye gitmemesi gerektiğini söyleyen bir açıklama daha yapıyor, sorumluluğu Kılıçdaroğlu'na yüklüyor ve saldırıya sahip çıkıyor.

Saldırı sonrası yapılan yorumlarda Bahçeli'nin ve AKP içerisindeki bir kliğin, CHP yönetiminin de teşne olduğu Erdoğan'ın normalleşme hamlesine karşı ön almak için bir girişimde bulundukları yönünde yorumlar yapılıyor; ancak Erdoğan'ın tutumu bu yorumları boşa düşürecek bir şekilde gelişiyor.

Erdoğan 24 saat boyunca sustuktan sonra, yani 22 Nisan'da yaptığı açıklamada ne saldırıyı kınıyor ne de Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileğinde bulunuyor, bilakis "protestoların şiddete dönüşmemesi gerektiği" vurgusuyla olaya bakışını ortaya koyuyor.

Aynı günün akşamı ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "CHP Genel Başkanını seçim döneminde kullandığı dil ve kurduğu ittifaklar sebebiyle protesto eden vatandaşlarımıza terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz" deniyor ve Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişi hariç gözaltına alınanlar serbest bırakılıyor.

Tüm bunlardan çıkan sonuç mu? YSK kararı öncesi İstanbul'da seçimin tekrarı zorlanıyor, iktidar bloğunun unsurları birbirlerini tartıyor, toplumun ve muhalefetin nabzı tutuluyor, fayda-maliyet hesabı yapılıyor, ancak tüm bunlardan kesin bir sonuca varmak mümkün görünmüyor. Kararın ardından tabloyu çok daha net okuyabilecek, çok daha net şeyler söyleyebileceğiz.

Fatih Yaşlı

kartopu
24-04-2019, 20:39
FETÖ suikasta nasıl yol verdi?
Trabzon’un Pelitli beldesinde ikamet eden tetikçi ve beraberindeki ekip, suikast hazırlıklarını burada yaptı. 2006’dan itibaren Hrant Dink’in öldürüleceğine ilişkin bilgilere erişen Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi, tetikçi ve beraberindekileri takibe aldı. Polis muhbiri (Yardımcı İstihbarat Elemanı) Erhan Tuncel, istihbarat polislerine, Yasin Hayal’in Dink’i öldürmek için yeni bir tetikçi bulduğunu ve tetikçinin isminin Ogün olduğunu söyledi. Trabzon Emniyetinin başında, Aralık 2003’ten Mayıs 2006’ya kadar Ramazan Akyürek yer aldı. Ancak Trabzon Emniyeti Müdürü Akyürek; istihbarat bilgilerini Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT’e iletmedi. Ayrıca Yasin Hayal ve üyesi olduğu örgüte de operasyon yapmadı. Akyürek, Dink suikastından önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olarak atandı. Gerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde gerekse Emniyet İstihbarat Başkanlığı döneminde Ramazan Akyürek’e Dink’in öldürüleceğine ilişkin çok sayıda rapor ulaştı.

Ali Fuat Yılmazer Hrant Dink suikastıyla hem Ergenekon kumpasını başlatmayı hem de suikastın önlenmesi konusundaki kusur ve sorumluluğu, Ergenekon operasyonlarına karşı çıkan Ahmet İlhan Güler’e yıkarak onu tasfiye etmeyi hedefledi.

Kaynak: fetogercekleri.com .

Bu olayla Kılıçdaroğlunun linç girişimi arasında ne gibi bağlantı var demeyin. Mahir Kaynak ın bir kitabında okumuştum Derin devlet devletin aklı diyordu o kitapta.

Bu olaylar da derin devlet ne düşünüyor acaba .
İşlemeyen Cumhur başkanı hükümet sisteminin tasfiyesini mi Ekonomik ve siyasi krizi muhalefet partilerinin sırtına sarmayı mı.
AKP yi tasfiye etmeyi mi. Yoksa daha sıkı yönetimin alt yapılarını oluşturmayı mı.

Derin devlet halk a cambaza bak deyip aklını kafasının içinden çekmeyi mi düşünüyor. Türkiye siyasetinin hiç yabancısı değiliz 12 eylülü yapmak için çatışmayı körükleyen derin devlet AKP yi kutsal göstermek orduya oparosyon için Hrant Ding i katletmek için bir geri zekalıyı kullanan devlet. Bu gün bir kaç geri zekalıyı yeni amaçları için niçin kullanmasın.

Hem Kılıçdaroğluna linç girişimi hem de zırhlı araçla kurtarıcı pozisyonu hem de alt düzeyde AKP .CHP görüşmeleri. Bu görüşmenin amacı Türkiye birliği kazık ın sivri ucunun yoksula girdiği birlik görüşmeleri.

Hep gördük derin devlet aklı bizim için pek de faydalı olmuyor. Hrant Ding le liberallerin tam desteğini alan AKP 15 temmusla onlara ceza evinin yolunu gösterdi.

Belki fazla şüpheciyim ne yapayın şüphelenmek için bir çok sebebim var.

Bu işte bir çapanoğlu var ya biz belki biraz geç anlayacağız ama kazık ın bize gireceğini biliyoruz.

ForumKirpisi
25-04-2019, 13:35
Fethullahçıların askeri şeysi yok.

Fethullahçılar askere girer ama silahlı iş yapmaz.

Fethullahçıların zımbırtılarına el koyabilmek için silahlı terör örgütü diyebilmek için
15 Temmuzu beklediler.

Fethullah silahlı iş yapsaydı bugün cbaşkanı sistemi olmazdı. Gayette basit kolay yapardı.

CHP konusunda Turdur demiş ki CHP'liler de AKP çomar tayfa gibi kudurukmuş falan.
İnternetin çöp tayfasından CHPli seçersen öyle olur.

CHP yerleri her türlü başkadır, farklıdır. Tesadüfen CHPli yerlerini kastetmiyorum.

Sosyokültürel yüksek yerler CHP'ye verir. Düşük yerler AKP'ye verir.
Bu fizik kanunu. Tartışması yok.

Antalya kıyı kesimi AKPye vermiyor, Antalya Büyükşehire dahil edilen köy kesimi veriyor.
Eğitimli AKPli olur, profesör olur. Sosyokültürel olarak düşüktür. Çıkarcıdır.
Antalya AKP olayı zaten bi dalavere.

İmam yırtınıyor yine.

Bir de DSİ'de Kuveytli mühendis varmış. Hey maşallah DSİ.

Turdur
25-04-2019, 16:15
Sosyokültürel yüksek yerler CHP'ye verir. Düşük yerler AKP'ye verir.
Bu fizik kanunu. Tartışması yok.

Ne fizik kanunuymuş böyle sabit kafa mı olur. Sosyo-kültürel dediğin ekonomiyle alakalı. Refah seviyesi yüksek yerlerde CHP vardır. Fizik kanunu olarak bunu sayacaksın. Ermeni-Yahudi ekalliyet azınlıkların olduğu yerlerde CHP'dir. Osmanlı zamanında ekalliyet olan yerler CHP'dir. Balkanlardan gelen göçmenlerin olduğu yerler CHP'dir. Antalya'nın AKP'ye geçmesi ve yedinden CHP'ye geçmesi ekonomiktir. Etnik, dinsel ve ekonomik verileri yok sayıp sosyokültürel diyorsun. Mardin'e hiç baktın mı, sosyokültürel açıdan hiç geri kalmış bir yer değildir. Gaziantep gene aynı. Hatay'da böyle. Hatay bir ara AKP'deydi 2 dönemdir CHP'de.
AKP-CHP değişimi olan şehirlerde 1 günde sosyokültürel değişimler mi oluyor da buna kanun diyorsun.

CHP yerleri her türlü başkadır, farklıdır. Tesadüfen CHPli yerlerini kastetmiyorum.

Ne tesadüfü hani kanundu bu?
Antalya'nın yeniden CHP'ye geçmesi nasıl bir tesadüf, 25 yıl İstanbul sosyokültürel olarak neydi de 1 günde CHP'ye geçti? Bundan önce İstanbul sosyokültürel gelişmiş bir şehir değil miydi?

CHP konusunda Turdur demiş ki CHP'liler de AKP çomar tayfa gibi kudurukmuş falan.
İnternetin çöp tayfasından CHPli seçersen öyle olur.

Çöp mü? Sosyal medya yakında bütün televizyon kanallarını yutacak.

ForumKirpisi
25-04-2019, 16:33
Bizim il merkez Akparti aldı ucun ucuna. Akpartiye veren Karadenizli ve Erzurumlu göçmenler. Müslüman Kürtlerde veriyor. Pontus mu diyelim şimdi ne diyelim laz mı diyelim? Senin mantıktan gideyim.

Neyse ilçem CHP en azından 500k nüfus var. Yahudi Ermeni falan var mı bilmiyom yok galiba.
En çok kadın sürücü falan vardı. DNA işine falan mı girelim.

Parti seçimi kişisel eğitimle alakalıdır. Bilinçle alakalıdır. Nokta.
Balkandan gelen İslamcı var İslamcı. Terörist var. Mafya var. Osmanlı oraya Arap falan göndermiş.

Sende çok fena ırkçılık, ayrımcılık ötekileştirme var. İnsanları Kürt Boşnak Alevi zart zurt diye inciğine cinciğine sakat eksik cahil bi sınıflandırmaya tabi tutuyorsun.
Ama bunu bil bu komik sakat eksik yanlış.
Yani Ortadoğu zihniyeti var.

Bu saçmalığa cevap vermek sıkıcı. Ermeni Yahudi azınlık vesaire komple saçmalık ötesi.
Saçmalık ta ne saçmalık.

Ermeni ve Yahudi olsa da olmasa da CHPye veriyor insanlar. Kaldı ki böyle bir kriter yoktur.

Osmanlı dediğin zaten Balkan ülkesidir. Bunla ilgili yok değildir falan deme beni yorma.
Anası Rum diye mi AKPye veriyor?

Ekonomisi iyi yerler, sosyokültürel yüksek, eğitimli zengin yerler kişiler CHP'ye verir.
Konservatif İslamcılar AKPye verir. Bunun inciği cinciği heyt hıyt yok!

Malesef Anadolunun uç eğitim seviyesi düşük yerleri de AKPye verir. Saadete verir.

Kıçına kadar şort giyenler Akpartiye vermez. Vermez.
Veren ise çok azdır. Çıkarcıdır gördüm biliyorum.

Ama dediklerin saçmalık ötesi. Gönlüm Akparti diyorsan o zaman arkasında duracaksın.

CHP kutuplaşmanın bi tarafı. AKPde öteki tarafı.

Saçma sapan sınıflandırmalar ya. Okul mu okumuyonuz napıyonuz bilmiyom ki yani garip bi insanlık.

CHPde mal yok mudur doludur, Akpartide mal daha da doludur. Bu kadar basit.

ForumKirpisi
25-04-2019, 16:44
+ eğitimli olan herkes chpye verebilir. bunun dnası falan yoktur. benim anam çerkesdir. bir sürü çerkes neredeyse türkiyedekilerin tamamı chpye verir. çerkes halkı iraniden sonra kafkas halkıdır. kaldı ki bir diğer kafkas halkı olan ahıskalılar akpye verir dincidir. hadi bakalım. DNAdan CHPye çekiyor manasına getirmeye çalışıyorsun bilinç altından. Kimse zorlamıyor ki CHPye vercen diye. Ne diyeyim yani.
slavik balkan türk - hazardan karışık bir halk daha var batı anadoluda 1000'lerce yıllık böyle sarışın mavigözlü bizim sülale tarafında var hepsi rus model gibi onlardan biri akp adayı olup bir önceki dönem belediyede kazanmıştır. al sana balkan ve akp? 1000lerce yılda mı anadolulaşmış, yani türkler akpye vermektedir, akp kaderdir mi demek istiyorsun ben hiç bişey anlamadım.

vallahi ırkçılık midemi bulandırıyor ya. kafa nasıl doldurulursa parti seçimin odur. bunun a'sı b'si yoktur.

Hrant Dink olayına da mı FETÖ dediler. Vay anasını.

Fetö hakimiyet kurarken diyalogçuluğa ve azınlıklara zarar vermez.
İdeolojisi bu. Çok boş iddia.

NASAnın başarısız roket denemeleri de fetödenmiş.

Askeri ülkücü öldürdü de komik.

Kılıçdaroğluna da saldırı yeni boyut kazandı. İbda-C hareketi yapanlar falan çıktı.

Saldırı planlıymış taş yığmışlar, dışardan 15 kişi gelmiş. Bidon falan hazırlamışlar.

Ayrıca diğerlerine açılan koridordan geçirtmemişler başka yere yönlendirmişler.

Ülkücüler İslamcılar kadar karışık iş yapmaz. Ülkücülük bitti ne ülkücüsü ya. Püskevit yiyolar.

Askerlerin ölmesi büyük ihtimalle Hakkari HDP alınca, belediye bize bakar bahardan geçelim dediler. Sınırda da bahar operasyonu

yapıldı. Kış uzun sürdü Mart operasyonu Nisana kaldı. Amerikayı falan da dinlemiyolar onlar.

Turdur
25-04-2019, 17:00
Sende çok fena ırkçılık, ayrımcılık ötekileştirme var. İnsanları Kürt Boşnak Alevi zart zurt diye inciğine cinciğine sakat eksik cahil bi sınıflandırmaya tabi tutuyorsun.
Ama bunu bil bu komik sakat eksik yanlış.
Yani Ortadoğu zihniyeti var.

Bunu yapmadan Türkiye'de ki siyaseti nasıl analiz edeceksin? İmamoğlu'nun seçilmesinde İstanbul'daki Trabzon'luların AKP'ye attıkları oyları İmamoğlu için CHP'ye atmaları etkili olmadı mı?
Bursa için yazmışsın, Bursa'da Balkan göçmenleri vardır. Ben size Antep, Hatay, Mardin örneklerini verdim. Kendin yazmışsın, Doğudan gelenler AKP'ye attı diyorsun aynı analizi yapmışsın demek ki.

Bu saçmalığa cevap vermek sıkıcı. Ermeni Yahudi azınlık vesaire komple saçmalık ötesi.
Saçmalık ta ne saçmalık.

Sana göre saçmalık çünkü neden Kadıköy yâda Beşiktaş ilçeleri CHP ezici çoğunlukta bunu hiç irdelememişsin? Bunun tarihsel gelişimin biliyor musun, bilmediğin ortada.
Peki neden İzmir CHP için hep ayrı bir yerdir, tarihsel gelişimi var. Tunceli'de neden CHP-Sol yoğunluğu var, Menderes döneminde neden Adalet Partisindeydi, bunların tarihsel bir gelişimi var. Tunceli çok göç aldıda mı Menderes'ten CHP'ye geçti? Orayada mı Erzurum'lular gitmiş?

CHP kutuplaşmanın bi tarafı. AKPde öteki tarafı.

Saçma sapan sınıflandırmalar ya. Okul mu okumuyonuz napıyonuz bilmiyom ki yani garip bi insanlık.

CHPde mal yok mudur doludur, Akpartide mal daha da doludur. Bu kadar basit.

Peki bu yazdığım saçmalıksa neden CHP bir ara İstanbul'da ki Sivas'lıların nüfus yoğunluğuna göre aday bile çıkartmayı konuşuyordu?
Peki neden İmamoğlu Kur'an okudu?

karakedi
25-04-2019, 20:18
Bunu yapmadan Türkiye'de ki siyaseti nasıl analiz edeceksin? İmamoğlu'nun seçilmesinde İstanbul'daki Trabzon'luların AKP'ye attıkları oyları İmamoğlu için CHP'ye atmaları etkili olmadı mı?

hayır etkisi olmadı. tam tersine imamoğlu'nun bu kadar az farkla kazanmasındaki tek etken AKP nin yaptığı seçim hileleri ve yolsuzluklardır. diğer etken de erdoğan'ın bütün devlet imkanlarını kullanarak kendisini ilgilendirmeyen bir konuya müdahil olması ve rakip belediye başkanının partisini, adaylarını ve ona oy atan bütün tc vatandaşlarını PKK lı terörist ilan etmesidir. vatandaş zaten cahil. cumhurbaşkanı köpeklerin önüne kemik atar gibi çay poşedi atıyor. herkes padişahım çok yaşa diyor.

daha belediyelerde yapılan yolsuzluklar var. bankamatik memurları, belediyeye gitmeden 5bin 6bin TL maaş alan AKP liler var. bunlar AKP den bankamatik maaşı çektiği için ailecek Reyize oy atıyor. sadece çıkar ilişkisi var. karşılığında da AKP istanbulu kalyona, cengiz holdinge, sancaktara satıyor.

olay bu. sen de kalkmış bu insanları savunuyorsun.

baksan senin de açlıktan ağzın kokuyordur ama işte bunları savunmak için afedersin g*tünü yırtıyorsun.

Turdur
25-04-2019, 20:24
hayır etkisi olmadı. tam tersine imamoğlu'nun bu kadar az farkla kazanmasındaki tek etken AKP nin yaptığı seçim hileleri ve yolsuzluklardır. diğer etken de erdoğan'ın bütün devlet imkanlarını kullanarak kendisini ilgilendirmeyen bir konuya müdahil olması ve rakip belediye başkanının partisini, adaylarını ve ona oy atan bütün tc vatandaşlarını PKK lı terörist ilan etmesidir. vatandaş zaten cahil. cumhurbaşkanı köpeklerin önüne kemik atar gibi çay poşedi atıyor. herkes padişahım çok yaşa diyor.

daha belediyelerde yapılan yolsuzluklar var. bankamatik memurları, belediyeye gitmeden 5bin 6bin TL maaş alan AKP liler var. bunlar AKP den bankamatik maaşı çektiği için ailecek Reyize oy atıyor. sadece çıkar ilişkisi var. karşılığında da AKP istanbulu kalyona, cengiz holdinge, sancaktara satıyor.

olay bu. sen de kalkmış bu insanları savunuyorsun.

Siz "sadece oy çaldıkları için kazandılar" diyorsanız analize gerek yok. Sizi ikna edemem.

ForumKirpisi
25-04-2019, 20:41
-> Trabzonlular Z partisine A kişisine atar olayı çok sığ bakış. Trabzonlular Trabzonsporlu olur. :S

Nice Trabzonlu diğer illerde de CHP'ye veriyor. Kılıçdar'a da verdilerdi.
Trabzonun köylüsü Ak'a verebilir. Trabzonun doktoru Aka vermiyor.

17-18 dönemi 250.000 kişi geri göç etti deniyor. (İkamet aldırdı da olabilir)
HDP'ye yoğun oy çıkan İstanbul bölgelerinde sandığa gidişte düşüş var.

İstanbuldan ikamet aldıranların HDP'li olmadığı ne malum?

Bu üstteki ikamet argümanı ak parti argümanıdır. İstanbul'un ne zamandır ne kadar geri göç/ikamet aldırma
verdiği bilinmiyor. Seçim önceleri daha önce olmayan bir olay niye bu sene oldu?

Daha önce Kadir Topbaş kazanırken, ikametlerini aldırmayan Karadenizliler nasıl şimdi aldırdı?
Çünkü Akparti öyle diyor! Aldırdılar birader işte ondan kaybettik.
Kaldı ki Karadenizliler Akparti verir olayı da saçmalık. Rize ili Akpartiye verir çünkü zihniyeti gelişmemiş. Tepe tepe yerlere
ahşap ev yapıyorlar başka bi dünyayla bağları yok. Ne versen yiyorlar camiden eve evden camiye. Kadınları da tarlaya çalışmaya
koyuyorlar.

Bir diğer olay, ama Doğu Anadolu ve İlçeler Akparti.

İç Anadolu ve İlçelerde ne olup bittiği bilinmiyor. Muhalefetin olmadığı yerler. Sandığa sahip çıkan yok.

Akpartili Avukat diyo ki duyumla falan bişey olmaz. Ama iş İstanbul seçimine gelince duyumla 1 milyon kişinin evini tek tek arıyorlar.

En oldu bittiye getirilen seçim başkanlık seçimidir. CHP sandık takip sistemini kuramamıştı o zaman. Doğan stratejik olarak alındı ve seçim sayım sistemini bitirdiler. Doğan grubunun AKparti ile işbirliği var. Sayan muhalif kalmadı. Sonuçlar AA'dan alındı,
YSK biz saymakla görevli değiliz falan saçma sapan şeyler söyledi.

Kadir Topbaş, Erdoğan nası kazandıysa Ekrem İmamoğlu kat kat daha meşru kazandı.

karakedi
25-04-2019, 21:01
Siz "sadece oy çaldıkları için kazandılar" diyorsanız analize gerek yok. Sizi ikna edemem.

Ikna edecek bir sey yok zaten. Secmeni manipule ettiler. Rakibi PKK li ilan ettiler. Oy kaydirdilar. Sahte secmen yarattilar. Ona ragmen kaybettiklerinj gorunce 31 mart gecesi ic isleri bakani, binali yildirim ve teknoloji bakani olaganustu toplanti yaptilar. Bu olaganustu toplantida ne konustular bilmiyoruz ama AKP li olduguni saklamayan AA ajanai toplanti kararlarinin cikmasini bekledi butun gece. CHP bu secimde sandik sonuclarina sahip ciktigi icin daha fazla oy calamadilar ve kaybettiler.

Sizin ülkücü-gerici cenah ile yapilabilecek analiz bu kadar. Daha fazlasi sizli ilgilendirmiyor. Ulkenin aydinlik gelecegini ilgilendiriyor.

Turdur
25-04-2019, 21:12
CHP bu secimde sandik sonuclarina sahip ciktigi icin daha fazla oy calamadilar ve kaybettiler.

karakedi siz büyük şehirde mi oy kullandınız?