PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anzak Anmalarına Saldırı

ForumKirpisi
25-04-2019, 13:47
Bu sene Anzak anmaları 1 ay sonraya alınmış.

Bunun sebebi Yeni Zellanda saldırısı.

Yeni Zellanda ve Avustralya'da makul insanlar bu saldırıdan utanıyor ve bir an önce gerekenin yapılıp gündemden çıkmasını istiyor. Erdoğan'ın mitinglerde saldırı görüntülerini kullanması çok tepki çekmiş Yeni Zellanda ve Avustralyaya gönderme yapıp ayrıca bize saldıran olursa tabutla göndeririz vs gibi kustuydu.

Bu gün ve önceki gün olacaktı sanırsam 2 anma.
Çanakkale'nin Yeni Zellanda - Avustralya muhabbetini bilen bilir. Adamlar tekneyle falan geliyorlar.

Bu sene fazla gelen olur mu bilmem. Zaten hükumet hiç tanıtım yapmıyor. Japonya'da 0.
Avustralya'da 0 Yeni Zellanda'da 0. Tanıtım faaliyetleri.

Neyse,

Tekirdağ'da Suriye uyruklu 1 kişi, anmalara saldırı hazırlığında Gelibolu'ya geçmek üzereyken yakalanmış.

Tabi 1 kişi, diğer İşidliler buharlaştı zaten. Şimdi mahkeme planlama aşamasında kaldı diye serbest bırakabilir. :D

ForumKirpisi
25-04-2019, 16:10
Anzak anmalarında rekor düşüş. 1100 Kişi katılmış. 2010'da 17.000 kişi varmış.
Dünya'da dolaşım artarken bu sayının düşmesi hatta kat kat düşmesi.
Oteller boşmuş.

Dedeleriniz gelip gördüler, kimisi tabutta döndü.

demiş eleman. Ben bu kadar beyinsiz olduğunu bilmiyodum. Bu elemanın yaptığına
bi hakaret bulamadım. Komik ya valla keyifli.

Leonardo
25-04-2019, 18:40
- Bunlar modern çağa yakışan hareketler değil. Mısırdaki Turistlere yönelik bombalı saldırı olayları gibi.

Bir yerde "kapitalizmin kendi değerlerini koruyamayacak hale gelmesi" gibi şeylerden söz ediliyordu.

Ya da Erdoğan'ın Alman okulundaki Noel kutlamalarını yasaklaması gibi.

Dini kimlikler arasında sürtüşmeler. Oysa ki bu modern çağda aşılmış bir konudur.

Ne zararı var adamların?

Dünya'nın gittiği yer açısından pek umut verici değil.

ForumKirpisi
25-04-2019, 19:20
T.C. uyruklu İşidliler Suriye uyrukluları taşeron kullanıyor.
Daha da çok kullanacak. Bir kere T.C. uyruklu İşidlilere ceza verilmiyor.
İşide katılmaktan defalarca yakalananlar, gidip yine de Rakkada ölmüştü.

Planlama aşamasında olanlar, sempatizanlar, saldırıda bulunmamış üyelere PKK pişmanlığı gibi bişey olmadığı halde
otomatikman serbest bırakıyorlar. Daha da tehlikelisi memlekette pek istihbarat ağı olmadığı için işin takibi yapılmıyor.

İşid zihniyetiyle mücadele etmeden kendi kendine düzelir demek veya İslamın kökünde kötülük yok bunlar akıllanır diye
beklemek :S

HDPlilerde PKKlılar için bunlar bizdendir bize bi sıkıntısı olmaz gibi bi anlayış var bu İslamcılarda da bunlar bizden bi sıkıntısı olmaz
diye bi anlayış var. Almanlarda da bunlar neonazi bize bi sıkıntısı olmaz. Kıçına bombayı yiyinceye kadar devam ediyor. Keyifli