Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşizm: Seçmenleri fişlemek.
Şüpheci Dinsiz
10-05-2019, 00:31
AKP'nin basına kapalı mahalle başkanları toplantısı.
Seçmenlerin kapısını çalın, içeri almayanları not edin, seçmen listesinden çıkarın diyor.
Bu gün twitter'da bu konuda bir çok şaibe okudum. Herkes kendisini YSK listesinden ve nüfus müdürlüğünden kontrol etmeli.
R4tCKTRXBGA
AKP'nin basına kapalı mahalle başkanları toplantısı.
Seçmenlerin kapısını çalın, içeri almayanları not edin, seçmen listesinden çıkarın diyor.
Bu gün twitter'da bu konuda bir çok şaibe okudum. Herkes kendisini YSK listesinden ve nüfus müdürlüğünden kontrol etmeli.
R4tCKTRXBGA
Şüpheci Dinsiz; Bu videoları her nereden alıyorsan bunlar eski videolar. Geçen sene ki genel seçim öncesi çekilmişti. Basına kapalı değil, basına kapalı diye piyasaya sürüyorlar. HDP barajı geçsin diye yapıyorlar. Oynuyorlar.
O seçimin ardından neden herkes mutlu diye bir konu bile açmıştım forumda.
Şüpheci Dinsiz
10-05-2019, 00:46
Turdur,
Videoların eski olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun. Tarihin değil içeriğin önemi var, bu yüzden paylaşıyorum.
Faşizmin enstrümanlarını tanımıyorsan, sandık müşahitliği yapmadıysan ne dediğini anlamamşsındır.
Hoş, genel olarak okuduğunu veya dinlediğini doğru anladığını pek zannetmiyorum.
Küfür ediyorlar diye yazmadığını söylemişsin, sen yine de yaz, ama bilgi ve akıl süzgecinden geçir öyle yaz.
ForumKirpisi
10-05-2019, 00:52
bu sene chp tam anlamıyla ilçeye çıkartma yaptı ve açık arayla kazandı.
oyların taşınmasını bile araçla takip ettiler. akp de aynısını yapıyordu.
artık akplilerin para alsalar bile içlerinden gelmiyor.
noldu ilçede bi aydınlanma mı yaşandı :D
muhalefet niyet etti ve aldı. şimdiye kadar kaç sene gasp edildi diye düşününce
Turdur,
Videoların eski olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun. Tarihin değil içeriğin önemi var, bu yüzden paylaşıyorum.
Faşizmin enstrümanlarını tanımıyorsan, sandık müşahitliği yapmadıysan ne dediğini anlamamşsındır.
Hoş, genel olarak okuduğunu veya dinlediğini doğru anladığını pek zannetmiyorum.
Küfür ediyorlar diye yazmadığını söylemişsin, sen yine de yaz, ama bilgi ve akıl süzgecinden geçir öyle yaz.
Bu video HDP geçen sene barajı geçsin diye gıdıklamak amacıyla piyasaya sürüldü. Bu videonun içeriden sızdırılmış basına kapalı bir toplantıdan alındığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Tayyip Erdoğan'ın suratına baka baka en az 3-4 açıdan çekilmiş. HDP Millet İttifakında değildi, barajı geçememe sorunu yaşıyordu. Böyle gaz verdiler. Çünkü HDP'nin de mecliste olması gerekiyordu.
Videoda ki sözleri direk algılamayın. Amacı ne ona bakın. Geçen sene HDP barajı geçti ve sorunda çıkmadı. Yâni bu da bir algı oyunuydu.
- Seçmen listesinden çıkarmak, ancak CHP göz yumarsa olur. Bütün seçmen listeleri kontrol ediliyor ve seçimlerden önce itirazlar yapılıp sabitleniyor. Bizler bundan haberdar olmuyoruz. Yâni öyle sil gitsin diye bir şey yok. Bakın önümüzde ki seçimde de bunu yapamazlar. Bu yüzden HDP seçmeninden biraz koparmak için arka kapı diplomasisi yürütüyorlar.
ForumKirpisi
10-05-2019, 00:57
Bu video HDP geçen sene barajı geçsin diye gıdıklamak amacıyla piyasaya sürüldü. Bu videonun içeriden sızdırılmış basına kapalı bir toplantıdan alındığını mı düşünüyorsunuz yoksa? Tayyip Erdoğan'ın suratına baka baka en az 3-4 açıdan çekilmiş. HDP Millet İttifakında değildi, barajı geçememe sorunu yaşıyordu. Böyle gaz verdiler. Çünkü HDP'nin de mecliste olması gerekiyordu.
Videoda ki sözleri direk algılamayın. Amacı ne ona bakın. Geçen sene HDP barajı geçti ve sorunda çıkmadı. Yâni bu da bir algı oyunuydu.
hatırlıyorum. hdp için biraz uğraşmışlardı. cbaşkanı olduğunda pek tepki gelmedi.
muhalefet falan kabullendi. bahçeli döndü bişeyler oldu. muhalefet ortadan kaybolmuştu.
sandık takip sistemleri olmadığından AA verdi sonucu bir tek. Ondan önce alternatif sayım yapan doğan medyayı demirören aldı apar topar.
chp sandık takip sistemi bozuldu dediler falan.
ForumKirpisi
10-05-2019, 01:11
başkanlık memleketin dönüm noktalarından biriydi bu kadar çabuk sönmeleri beni çok hayal kırıklığına uğrattı.
sanki ortalık yancak gibi bi haller yürüyüşler bilmemneler bi anda yok oldu.
mhp daha destekleyelim mi desteklemeyelim mi diyodu ama burdan belli oldu ki mhpnin kitlesi zaten tayyibe meyilli.
sonra ne demişlerdi bidahaki seçime hazırlancaz önümüze bakacaz falan. valla izin veren olursa bakarsın bi de istersen.
chp sandık takip sistemi bozuldu dediler falan.
İnanma bunlara ya. Anlatmaya çalışıyoruz ama akıl süzgeci diyor adam, bir başkası gelip küfür ediyor. Anlatamıyoruz. Takip sisteminin bozulması seçim gününden önce bildirilmiş ama onarılmamış. Demek ki bozulması gerekiyormuş. Seçim gecesi İnce neredeydi hala aydınlatılmadı ve tatmin edici cevaplar verilemedi, ben diyeyim kafayı çekti ve genel merkez ile kavga etti. CHP tabanından bir kesim genel merkeze gelip Tuncay Özkan'ı dövmeye kalkıştı. Kılıçdaroğlu arka kapıdan kaçırıldı. İnsanları hile olmadığına ikna etmeye çalıştılar ama kendi sistemleri bozulmuştu yâda bozdurultulmuştu. Muamma.
Geçen sene CHP başkan adayı Muharrem İnce Erdoğan ile değil Kılıçdaroğlu ile yarıştı. Bu yüzden Erdoğan'a değil kendi aralarında ki çekişmeye döndüler. "Adam kazandı" deyip kestirip attı çünkü CHP'nin doğal başkanı olduğuna inanmıştı ama vermediler. Bunu AKP bile gıdıklamadı çünkü şu sistemde Kılıçdaroğlu daha uyumlu bir rakip. Geçen sene fırtınalar estiren İnce nerede? Kayboldu, kaybettiler, adamı sessiz moda çektiler medya eliyle. Diğer yandan HDP barajı geçince sokak olaylarının önü alındı. O seçimde herkes mutlu oldu sanki.İYİ Parti ittifak içinde olduğu için CHP üzerinden meclise girecekti ama HDP ittifaka oy kaybettirmesin diye alınmamıştı, onu meclise nasıl taşıyacaklardı? Tepki ile.
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40971
HDP'nin barajı geçememesi demek hem PKK'nın eylem yoğunluğuna girmesi demek hemde gelecek seçimlerde CHP'ye kayma olması demek. Böyle bağlantılı işler. Erdoğan'ın hiç bir basına kapalı toplantısı medyaya yansıyamaz, maksatlıca yansıtılır. Eğer bu video gerçekten sızdırılmışsa bunu yapanı bulmaları tam 3 dakika sürer. Kaldı ki 3 metreden 3-4 kişi çekim yapmış.
HDP barajı geçecek mi geçmeyecek mi bıçak sırtı duruyordu. Demirtaş bile açıklamalarında arada kalıyordu. Erdoğan bunu yaparak el attı olaya. Adam dizayn edici, karar verici. Buna etki yapabilecek durumda. İzmir'den ve Karadeniz'den destek gelince HDP barajı geçti ve her yer süt liman. Yakında gene seçim var çıksın tekrar etsin bu sözlerini, etmez. Türkiye'de gündem bu kadar hızlı işte.
Seçmenler silinecekmiş müşahitler fişlenecekmiş. Yahu müşahitlerin hepsinin listesi partilerde YSK'da zaten oluyor. Kayıt edilmiş zaten adamlar neyin fişlenmesi, zaten kayıtları elinde. Seçmenleri de kimse sil-ekle yapamaz. Seçmen listeleri partilerce kontrol ediliyor ve gerekli görüldüğünde YSK'ya itirazlar yapılıp düzeltiliyor. Sanırım 3 ay kalaya kadar sabitleniyor.
Bak olacağına, ne yapılmak istendiğini sana söyleyeyim. AKP HDP'ye taviz vermeden İstanbul'u alabileceğini zaten Ankara için taviz verilmemesi gerektiğini düşündü.
Bunu yılbaşından önce MHP ile sorun varmış tiyatrosuyla denediler ama HDP'den istedikleri verimi alamadılar. Sonra gene Cumhur'a döndüler.
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41244
Güneydoğu'da kayyumların olduğu bazı bölgelerde seçimleri kazanacağını düşünmesi de HDP ile görüşmeye engel oldu. Ankara zaten elden gidecek belli, Antalya gidecek belli, nereden belli.. Sadece Erdoğan'a giden ama basına verilmeyen anketlerden. HDP ile buraları kurtaramıyordu, bir tek İstanbul kalıyor. İstanbul'u alacaklarını düşündükleri için, İstanbul üzerinden bir pazarlıkla Güneydoğu'da alabileceğini düşündüğü yerler için pazarlığa girmedi. Şimdi ne yapıyorlar, HDP kafasına göre mücadele alanı İstanbul değil Kuzey Suriye'de ki kanton bölgeleri. Buraya oynuyorlar. Bahçeli'de büyük ihtimal bu işe el atıp bu kapı arkası diplomasisine balta vermeye çalışıyor. Bu yüzden İstanbul'da seçim kampanyasına başlayıp HDP seçmenini iğreti etmeyi planlıyor. İttifak içinde ki ortak bozmaya dışarıda ki rakip oyun kurmaya çalışıyor. Bunların amacı İstanbul değil kendi parti çıkarları. Kim takar burada İmamoğlu'nu. O AKP'nin derdi sadece.
ilahimasal
10-05-2019, 10:05
Türkiye Cumhuriyetindeki tüm insanlar köyünden kasabasına , cocugundan yaşlısına kadar zaten FİŞLİ.( dinli -dinsiz , solcu-sagcı, şucu -bucu hepsi fişli )
Burada ki durum ! Hedef göstermektir. Seçim öncesi aleni sekilde hakaret eden guruh bunun bedelini seçimleri kayıp ederek ödedi. Şimdi ise yandaş basını kullanarak bunu başka türlü icraa etme yolunu seçti.
Ne diyoruz?
Olur mu şaptan şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker. " huylu huyundan vazgeçmez"
Hani burada kalsa yani dilde ! Bu guruhun seviyesiz saldırgan kitlesi bunu görev sanıp ifade özgürlünü kullanan insanlara darp linç hatta silah kullanabilirler. Bunu defalarca yaptılar . Yargı organına girip silahla hakim bile katlettiler.
Halka katlettirip sonrada kendileri kenara cekilip cadır bedevi dili ile savunmaya geçiyorlar.
Şüpheci Dinsiz
10-05-2019, 14:08
Her şeyi HDP'ye PKK'ya yormayın.
Muhtemelen CB + parlamento seçimlerinin gecesi Muharrem İnce'ye, Meral Akşener'e, Kemal Kılıçdaroğlu'na el çektirildi. Muhtemelen tehdit edildiler, çok muhtemelen derinciler tarafından.
Ben o seçimde Oy ve Ötesi için müşahitlik yaptım. Oy ve Ötesi havaalanı müşahiti sayım alanından (tartaklanarak) uzaklaştırılmış, sandık başkanı tehdit edilerek önüne konan sayım tutanağını imzalaması istenmiş, sandık başkanı kadın imzalamayınca önüne bütün yakınlarının adreslerinin listesi olan bir listeyi koymuşlar, kadın yine imzalamamış, kadını azletmişler, yardımcısına imzalatmışlar. Havaalanı sayım mevcudu 1.5 milyon civarındaymış. Kadın bir şekilde tanıdık çıktı, anlattı, oradan biliyorum.
Birileri ülke yönetiminde güç dengelerini istediği gibi dizayn ediyor. Meğer hep böyleymiş, ben yeni yeni anlıyorum.
--/--
Müşahitlik yaparken AKP'li bir sandık görevlisi kadın vardı. Aynen videoda söylenen gibi davranıyordu. Her şeyden önce herkesi tanıyordu, belli ki daha önce bölgedeki bütün evlere gitmiş, bölge halkıyla tanışmış, insanları "markaja" almıştı. Bazılarıyla kaş-göz işaretleşmeleri gözümden kaçmadı. Oy verme başlarken 1- tüm zarfların+pusulaların mühürlenmesi, 2- kabine çanta sokulmaması gerektiğini, 3-bu kurallara uyulmaması halinde oy vermeyi başlatmayacağımı, avukat çağıracağımı kesin bir dille söyledim, en çok bu kadın karşı çıktı. Sandık başkanı da AKP'liydi ama dünyadan haberi olmayan malın tekiydi. Bu kadın olaylara çok hakimdi ve bana saldıracakmış gibi bakıyordu. Ben şirinlik muskası takmış gibiydim. Psikolojik savaş gün boyu sürdü, sayımda doruğa ulaştı, nereden geldiği belli olmayan 4-5 AKP'li müşahit çıkageldi, bağırış-çağırış-tehdit ile karambol yaratmaya çalıştılar, ben kale kapısı gibi durunca, diğer partililer de bana destek verince problem çıkmadı. Hatta 20'den fazla görevli+müşahit huzurunda (resmen kitlesel hipnoz) 2 AKP'li oy yanlışlıkla Saadet'e yazılınca müdahale edip düzelttirdim. O saatte herkesin yorgunluktan pili bitmişti. O andan sonra ne dediysem onu yaptılar.
Oy ve Ötesi müşahitliği çok prestijli bir görev, mutlaka katılın derim. Memlekete hiç görmediğiniz açılardan bakın, insanların hiç görmediğiniz yönlerini görün. Hem de bir işe yaramış olursunuz.
--/--
Bize de ellerinde bir poşet kahve ıvır zıvır olan birileri gelmişti, içeri girmek istemişlerdi de ben almamıştım, ellerindeki ıvır zıvır poşetini ihtiyacı olanlara vermelerini söyleyip geri çevirmiştim. Giderken ellerindeki bir listeye bir şeyler işaretleyip gittiler. Tabii ki fişlediklerini anlamıştım.
Önceki seçimlerde apartman olarak (64 daire) aynı sandığa düşerdik, şimdi tüm apartmanı bölgedeki başka başka sandıklara dağıtmışlar.
Sevgili "içtenlik" de paylaşmış, seçmenlerin adreslerini filan taşıyorlarmış, bizim bölgeden dün+bugün toplamda 15 kişinin haberi olmadan adresini değiştirmişler, İzmit'e taşımışlar.
İstanbul'da ikamet eden kişiler e-devlet ve YSK sitesinden adreslerini kontrol etsinler, bunu seçime kadar ara ara yapsınlar.
Birileri ülke yönetiminde güç dengelerini istediği gibi dizayn ediyor. Meğer hep böyleymiş, ben yeni yeni anlıyorum.
Şaka mı yapıyorsun? Bunca sene sonra bunu öğrendim deme, her halde bizi trollüyorsun. Birileri dediğin Erdoğan, dizayn etmesi de o gösterdiğin video işte. Erdoğan oyun kurucu olmuş, diğer oyuncular HDP ve Bahçeli. CHP oyunda yok. Peki Erdoğan nasıl oyun kurucu olabildi, birincisi bürokraside beraber çalıştığı grubu dışladı. İkincisi orduya kendisine meyledecek atamaları yapmayı başardı. Adliye ve orduyu kontrol edebilecek bir seviyeye gelmişse oyun kurabiliyor demektir. Çünkü kadrolaşma onun elinde bu da MHP'ye bir payda, mesela İstanbul'da yerel seçim var ama karşı blokta HDP var, bu HDP'nin Güneydoğu'da bir sürü beklentisi oluyor. CHP böyle oyun kurucu olamaz çünkü kadrolaşma yâda silahlı mücadele üzerinde yetkisi yok. Erdoğan isterse Demirtaş'ı serbest bıraktırır, isterse HDP'nin elinde ki belediyeyi elinden alır. HDP'yi "derdini CHP ile çözemezsin bana gel" diye yokluyorlar işte. Eni konu sandıkta % 1-2-3 manipülasyon yapabilecek adam bunlarla hiç uğraşmaz.
Seçim gecesi albaylar Muharrem İnce'yi kaçırmışlar ve eşini de esir almışlar. Konuşursa darbe yapılacakmış, devletin çıkarı için susmalıymışlar. Ya Şüpheci geçelim bunları. Başkanlık seçimi daha sert bir politik havada geçti doğru, ama böyle albaylar adam kaçırdılar karısına el koymuşlar, Fox Tv'yi askerler basmış herkes yatak yorgan yatıyormuş falan. Hatırladınız mı böyle video çeken şizofrenleri? Muharrem İnce bir albayın tehdidiyle susturulacak bir karakter değil. Hele kazandığı seçime yatacak adam hiç değil.
İşte böyle mesnetsiz dedikodu çıkaranlar şizofren kesim. O başkanlık seçimi olduğu için sandıklar gergindi. Mevzu bu. O seçimin sonuçlarıyla 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları hemen hemen aynı. İnce ve Akşener Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı oyları bölüşmüşler, Demirtaş biraz düşüş yaşamış Erdoğan % 1 kadar oy arttırmış.
Önceki seçimlerde apartman olarak (64 daire) aynı sandığa düşerdik, şimdi tüm apartmanı bölgedeki başka başka sandıklara dağıtmışlar.
Sevgili "içtenlik" de paylaşmış, seçmenlerin adreslerini filan taşıyorlarmış, bizim bölgeden dün+bugün toplamda 15 kişinin haberi olmadan adresini değiştirmişler, İzmit'e taşımışlar.
Uçan mühür diye geveleyen bir gazeteci kadın vardı. Bu kadın 70 küsür yaşında ve bu kadar saçmalayabiliyordu. Ruhat Mengi. Her şeye inanmayın. Yok uçan mühür yok uçan çuval. "Biz Ankara'ya sayıları yolluyoruz yolda elektronik sistem değiştiriyor" gibi yalanlar. YSK ekranlarının başında her partiden insan oluyor, zaten seçim gecesi Fox Tv'de reklama gidilirken "YSK ekranında İmamoğlu öne geçmiş" diye bir katılımcı ağzından kaçırdı. Orada uyumaya gittiydim zaten. İşte AA'nın veri akışını durdurduğu an o an.
Bu şizofrenlere değil adayların ve parti yetkililerin ne dediğine bakıyorum ben. Seçimlerden önce İmamoğlu "sandık temiz, kesinlikle hile yapamazlar herkes sandığa gitsin" diye 2 kere açıklama yaptı. Ardından CHP genel başkanı Halk Tv'de bu açıklamayı tekrarladı.
Sen müşahitlik yaptığın sandıkta oy çaldırdın mı? Çaldırmadın, işte püf noktası burası. Şimdi hiç yeltenemezler, çünkü her sandıkta gereğinden fazla CHP'li olacak. Hatta her sandığa 1 avukat koyacaklar sanırım böyle bir çalışma başladı. Oy sayımında orada her vatandaş bulunabiliyor, herkes kayıt alabiliyor. Ben gene tekrar ediyorum, Büyükşehirler de CHP işe sahip çıkıyorsa ne seçmen kayıtlarında ne de sandıkta hile yapılamaz.
ForumKirpisi
11-05-2019, 01:48
valla şüp çaldırmaz ama güneysuda da çaldırmayacak olur mu, veya harranda?
ysk ekranında her partiden adam olmuyor. ysk'nın dandik bi sayfası var JSP midir nedir, oradan geliyo gidiyor.
teknik olarak multi threading yeni öğrenmişler. async hiç bilmiyolar zaten.
ysknın sonuç sisteminden zaten ne kadar ilkel olduğu belli.
böyle ezbere giden gelen bi sistem yapılmış.
kurumsal giriş gibi bi giriş verilmiş her partinin 1 girişi var oradan bakıyorlar.
öyle partilerin muhteşem yskda çengelleri yok. ysk içerde işini hallediyo partiler parti binasında il binasında girip girip ordan bakıyor.
bi diğer olay da partilerin sandıklardan direk gelen verileri alıp kendileri ysk gibi bi sistemde işlemesi. bu olmazsa zaten
tamamiyle güveneceğin tek şey ysk.
yoksa partilerin ysknın iç hesaplarına bakma inceleme hakkı yetkisi yok. çok sonradan açılıyor o hak ama inceleme lanet olsun.
girip bakamazsın o kadar karışık.
bazen belirli sandıklardan belge gelmiyor çünkü orada müşahit falan olmuyor problem çıkıyor orada da güveneceğin bişey yok.
yani elinde sandıkla ilgili kağıt veya fotoğraf olacak sonra girip ysknın sistemden bulacan karşılaştıracan.
böyle kaç sandık var?
şimdi olay istanbula indirgenince biraz rahatlar. ama sadece bb seçimi olması kötü. istanbul seçiminin komple yenilenmesi lazım.
aynı temiz seçmen listeleriyle.
bilgivehis
11-05-2019, 03:35
Şu video, faşizmi, tek adamlığı, diktatörlüğü, adaletsizliği ve kanunsuzluğu o kadar net anlatmış ki, zerre tartışmaya dahi mahal bırakmamış.
https://odatv.com/ekrem-imamoglu-herkesten-rica-etti-lutfen-bu-videoyu-paylasin-10051920.html
Bu videoyu tayyipçi yobazlara izletsek acaba yüzümüze baka baka halen kanundan, adalatten bahsederler mi?
Gerçi bu da soru mu, utanma bilmeyenden utanmasını beklemek...
Şüpheci Dinsiz
11-05-2019, 04:03
Turdur,
Dunning-Kruger sendromuna girdin yine.
Birileri Erdoğan değil.
Çok okuma yapman lazım.
Uğur Mumcu'nun Rabıta'sını ve Papa Mafya Ağca'sını oku.
Soner Yalçın'ın Beyaz Türkler'ini oku.
Ahmet Şık'ın Dokunan Yanar'ını oku.
Soner Yalçın'ın Samizdat'ını oku.
Barış Pehlivan'ın Metastaz'ını oku. (Bunu henüz ben de okumadım, alıp okuyacağım)
Bu kitaplarda çok fazla isim geçer, edebi kaliteleri düşüktür, zor okunurlar.
Ben isim çokluğunu büyük şemalar çizerek, altına isimleri yazarak aşmıştım.
Bu kitaplar sana devlet denen şeyin yapılanması hakkında önemli bilgiler verecektir.
Diğer devletlerle-NATO-BM-Mafya ile olan ilişkileri hakkında önemli bilgiler verecektir.
Bunları bitirince tekrar konuşuruz.
Şüpheci Dinsiz; Türkiye'de seçim oyununun kurucusu Erdoğan'dır. İsterse referandum yapar istemezse meclis çoğunluğuyla halleder. İsterse seçimi yeniletir isterse yeniletmez. Evet sizin yazdıklarınız sermaye ile alakalı derinlikler. Türkiye'nin siyasi oyun kurucusu Erdoğan'dır. Bugünlerde yeni oyun kurmaya çalışan bizzat kendisidir. NATO-BM-Mafya vs vs bunlara taviz verip vermemek Erdoğan'ın elindedir. Karar verici Erdoğan'dır.
NATO yâda ABD oyununu Erdoğan ile kurar.
Ahmet Şık cemaati mi anlatıyor? Eskidi, o dokunan yanar dedikleri artık cemaat değil.
Bu kitaplarda çok fazla isim geçer, edebi kaliteleri düşüktür, zor okunurlar.
Ben isim çokluğunu büyük şemalar çizerek, altına isimleri yazarak aşmıştım.
.
Evet Soner Yalçın / Bay Pipo kitabından bilirim o karışıklığı.
ForumKirpisi
11-05-2019, 21:12
İmamoski İstanbul BB adayı değil. Seçim de BB seçimi değil.
Twitterdan takip ediyorum. Daha önce bu kadar uzun kimseye bakmadım.
- İmamoğlu Kaftancının ekibi değil, kendi ekibi varmış. Y-CHP'de soykırımcı pkklı Kaftancının adamı bu kadar olur diyolar.
Sol kafalar hep kendi CHP-K CHP-M-K CHP-M-M-K böyle uğraşıyor. Atom zinciri gibi mübarek.
Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret ettik. Yurdumuzun dört bir yanından gelip, hayatını yavru vatanımızın bağımsızlığı için feda eden askerlerimizin ruhları şad olsun. Bu kardeşliğimizin kıymetini bilebilsek gerisi teferruat.
KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaşâ€™ın ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret ettik. Bu mücadelede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. KKTC mücadelesi ve varoluşuyla her zaman zihnimizde ve gönlümüzde olacak.
- İmamoğlu Kaftancının ekibi değil, kendi ekibi varmış. Y-CHP'de soykırımcı pkklı Kaftancının adamı bu kadar olur diyolar.
Bunu bilmiyor ki kimse. İmamoğlu'nun Kaftancıoğlu'nun eseri sananlar var. Seçim gecesi Muharrem İnce'nin düştüğü Y-CHP'nin olası tuzağına düşmedi İmamoğlu. Kendi ekibi ve kurduğu ofiste seçimleri takip etti.
ForumKirpisi
12-05-2019, 02:22
niye millet bu kadar partiye takılmış anlamıyorum. bugün çıksa birisi neo liberal ılık amerikancı ajan falan değilse
ne bileyim akpden girse akpdeki mevcut herkesi temizlemek şartıyla akpye veririm. reisçi olmıcak.
tabi bu akp için imkansız.
partinin adıyla logosuyla tarihiyle falan çok takılıyolar.
Bu iş basit seçim olmaktan çıktı bu seçenekler artık bu ülkenin kaderinin belirleyicisi oldu Ya açık açık faşizm i göreceğiz ya biraz nefes alabilecek sınırlı olsa demokrasiyi.
Bu konuda sadece İstanbullu seçmenler değil bütün türkiyede yaşamakta olan her kes karar verme aşamasında olacak. İstanbulda tanıdığı olan ama başka ilde yaşamakta olan her kes bir yolunu bulup o tanıdığa ulaşmalı.
Krizlerden faşizm de çıkar demokrasi de tercih bu ülkede yaşamakta her kesin.
Bana göre E.İmamoğlunun kampanyalarına destek vermeli ve İstanbuldaki seçmenlere ulaşılmalıdır.
Azrail gelmeden doktorun yolunu tutmak gibi bir şey.
Şüpheci Dinsiz
13-05-2019, 12:06
İstanbul'da oy kullanacak olan arkadaşlar, seçmen listesinden adınızı ve nüfus müdürlüğünden adresinizi seçime kadar ara ara kontrol edin. Gazeteci-yazar Emin Çapa'nın başına gelen sizin başınıza da gelebilir.
Twitter'da bu şekilde ekran görüntülü çok haber var.
1127678855240667136
Bende de YSK sitesinde seçmen kaydı gözükmüyordu. Bugün E-devletten bakayım dedim çıktı. Meğersem eski kimlik-yeni kimlik yerini seçmeden sorgulama yapmışım. Şimdi YSK sitesinden aratınca çıkıyor. Emin Çapa E-devletten sorgulama yapsın öyle paylaşsın.
ilahimasal
13-05-2019, 13:12
Erdoğan'ın 'manevi kızım' dediği Göknur Damat, İmamoğlu'na destek verince bıçaklandı
Evet evet kızı bıçaklamışlar. Akp sempatikleri
Önce fiş sonra bıçak!!! Kudurdular
http://haber.sol.org.tr/turkiye/erdoganin-manevi-kizim-dedigi-goknur-damat-imamogluna-destek-verince-bicaklandi-262824
İstanbul'da oy kullanacak olan arkadaşlar, seçmen listesinden adınızı ve nüfus müdürlüğünden adresinizi seçime kadar ara ara kontrol edin. Gazeteci-yazar Emin Çapa'nın başına gelen sizin başınıza da gelebilir.
Twitter'da bu şekilde ekran görüntülü çok haber var.
1127678855240667136
Bu durumda bu seçim nasıl kazanılır eğer kazanılırsa ben hayret edeceğim Keşke boykot en azından pasif boykot kararı alınsa idi.
Ama belkide umuttan başka çare göremediler bilmiyorum.Temennim bütün umutlar çökmesin işte o zaman çok kötü olur, açık faşizm i karşımızda buluruz.