PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiftlik Bank davası

Neva
10-05-2019, 21:58
Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırıldığı gerekçesiyle 11'i tutuklu 48 kişinin yargılanacağı ve 6 gün sürecek Çiftlik Bank davasının ilk duruşması yapıldı. Savcı, sistemin beyni olarak bilinen Düzgün Genç'in de aralarında bulunduğu 3 kişinin tahliyesini istedi. Ancak mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 6 gün sürecek duruşmanın ilk gününde savunma yapan sanık Umeyr Karakoç, Mehmet Aydın ile rap merakı nedeniyle yakın olduklarını söyleyerek, "Mehmet Aydın'ın abisi çiftlikten büyükbaş hayvan çaldı" dedi.

Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Çiftlik Bank dosyası kapsamında ‘Tosuncuk' olarak bilinen örgütün bir numarası Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 7'si firari 48 sanıklı dava başladı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 6 gün sürecek davanın ilk oturumuna 11'i tutuklu 24 sanık ve avukatları katıldı.

Bilgisayar yazılım uzmanı olduğunu söyleyen tutuklu sanık Cudi Cumhur Yurdakul 2016 yılında yazılım geliştirici olarak çalışmaya başladığını, 2017 yılına kadar çalıştığını belirterek, "Çiftlik Bank'ın merkezi Ataşehir'e taşınınca ben IQ Yazılım A.Ş. isimli şirket kurdum ve Fame Game Hayvancılık AŞ ile yazılım konusunda sözleşme yaptım" dedi.

‘MEHMET AYDIN İLE EŞİNİN HARCAMALARINDAN RAHATSIZ OLDUM'

Kimseyi de sisteme para yatırması konusunda yönlendirmediğini anlatan sanık Yurdakul, Mehmet Aydın ve eşi Sıla Aydın'ın çok fazla kişisel harcama yaptığından rahatsız olduğunu söyleyerek, Bu konudaki şikayet ve endişelerimi kendilerine bildirmiştim. 2017 yılında resmi kurumlar bilgi ve belge toplamaya başlayınca ben bu konuda bütün yardımımı yaptım. Başlangıçta Çiftlik Bank'a ait söz konusu yazılımı oluşturan kişi ben değilim. Örgüt yöneticisi veya üyesi değilim" ifadelerini kullandı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ciftlik-bank-davasinda-flas-gelisme-savci-sistemin-beyninin-tahliyesini-istedi-4754015/

ilahimasal
10-05-2019, 23:44
Çiftlikbank deyince
Enver ören bey ve IHLAS ZEDELER geldi aklıma
Çiftlik zedeleri en iyi kim anlatabilirdi ?
Tabikide Enver örenin TGRT si.

Halden anlamak , durumu ifade edip çiflikbankı kim yerden yere vurabilir ve halkı aydınlatabilirdi? Tabikide Enver örenin oğlu , mucahit ören beyin kanalı TGRT !

Şayet bir gün bu tosuncuk Türkiye ye gelirse , Enver Örenin TGRT si ve oğlu gibi ( x) bir kanaldan , yeni ZEDELERIN haberini tosuncuğun oğulları utanmadan yapacaklar .

Bunlarda gram utanma yok .
Çiftli bankın tosunu milletin parasını topalayıp kaçtı diyor.
https://youtu.be/B-XkvjGU4ok