PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Ayında içki içip paylaşanlar

Turdur
15-05-2019, 04:42
Gazeteci, ünlü, tiyatrocu, siyasetçi, yazar, özellikle ünlü olan kişiler... Her kesimden insan.

Bu hareketi yapan kişiler statükoya yâda yel değirmenlerine zarar mı veriyor? Sadece sıradan müslüman vatandaşları iğrelti ediyorlar, çok boş ve anlamsız.
"Bunlar dinsiz, bunlar vatan haini bunlar camileri ahır yapacaklar" diyen kesime boş boş malzeme veriyorlar.
Çoğu milyoner olmuş tipler, hiç bir maddi zarara uğramayacaklarını ve sırf bunu yaptıkları için Amerika'da ki zenciler veya Afganistan'da ki özgürlükçüler gibi bedel ödemeyeceklerini bilerek böyle boş ve içi kof kahramanlıklara soyunuyorlar. Ondan sonrada çıkıp sanattan ve empati kültüründen bahsediyorlar.

Diğer aylarda bunu yapmayan ama "özellikle Ramazan ayında içtiği içkiyi paylaşanlar" hakkında ne düşünüyorsunuz?

Benim görüşüm bu insanların kutuplaşma noktasında çokta başarılı oldukları, bu ülkede ki bir kesimi hiçe saydıkları yönünde. Ucuz kahramanlık peşinde olan tipler.

İşin ucunda bilet satışı, reyting varsa bunlarda var ama çoğunu ciddi bir eylemde görmüyorum. Twitter kahramancıkları. Rakı viski kadehleriyle canavarla savaştığını hayal ediyorlar. Ucuz tepkiler görünce de "içemez miyim," goygoyu yapan sefiller. Hal bu ki bu ülkede dini bayramlarda ve Ramazan ayında içki satışı ve içki içmek yasak değil.
Bu ülkede niceleri öldü, niceleri süründü, yok edildi. Bunlarda sanatçı mı?

ForumKirpisi
15-05-2019, 05:12
Hayatımda meyveler hariç, alkolsüz bira hariç, gazoz gibi şeyler hariç hiç alkollü bişey içmedim.
bi de dilde mantar yaralarına sürülen şey vardı.

ramazanda içiyoruz al bak diye koyan birisi zaten dip gerizekalıdır.
ama özellikle ramazanda koymuyorsa hep koyuyorsa veya denk gelmişse onu ramazan hassasiyetiyle koymaması dincileri kızdırmaz rahatlatır ama dinciler durulmaz. daha da dincileşir. dincileri rahatlatmak dincilikle mücadele metodu değil.

dincilikle mücadelenin altın kuralı dincilere demokratik hak vermemektir. dinciyi toplum adına seçim yapma yoluna sokmaman lazım.

türbanlıyı üniversiteye aldın. o türbanlı hakim olacak diyelim malum yaptılar. şimdi o üniversiteye girip kafasını aşma ihtimali %10 gibi desek. büyük ihtimalle o giren türbanlı o düzeni işgal edecektir. sonra da türbansızlara çifte standart uygulayacaktır. çünkü dini bunu emreder. önce müslüman.

o yüzden asla ve asla dincilere hak verilmemeli, acımamalıdır. dincileri idare kilit noktalara asla getirmemeli, onları o yollara getirme ihtimalini de ortadan kaldırmalıdır. siyah-beyaz ayrımı gibi yapacan yani.

abi şu adam çok dindar ama çok ta adil baksana diyebileceğin hiç bi örnek yok. dinsizleri o sistemden dışlar çünkü.

bugün dincilerin aşırı dindarların cemaatlerin tarikatlarin işgal ettiği hükumette belediyeden bilmemneye neredeyse kritik kadrolar hariç
hiç dini zayıf yok. şehir planlamasına falan zorla mimar falan aldıkları oluyor çünkü kaliteli dinci eleman bulamıyolar.

baştan aşağıya özellikle bütün kadroları türbanlılarla takkelilerle doldurdular. devlet bankalarında falan da.

eskiye göre de kalitede düşüş herkesin malumu. çünkü dincilerin zekası da düşük. o mistik bulutun arkasına gizleniyolar hiç te merak etmiyolar.

Turdur
15-05-2019, 05:33
ForumKirpisi; Konuyu türbanlı ve içkici muhabbetine çevirme. Ne yazdığım ortada. Bırak türbanlıları takkelileri onları mı sordum? Bugün kaç türbanlı İmamoğlu'na oy atmıştır sayabiliyor musun? Kaç İmam Hatip çıkışlı genç bugün deist-ateist olmuş sayabiliyor musun? İşin siyasi tarafı başka bir konu, eskiden de yok muydu türbanlı takkeli. Eskiden de vardı, rakı içeni de vardı. Ben ciddi hiç bir devrimciyi ve aydını böyle ucuz işler yaparken görmedim. Çünkü ciddi mücadele adamı böyle sersefil işler peşinde koşmaz.
Atatürk'e rakı içerken kim karşı gelebilirdi, o kadar rakı seven adam ne zaman millete ifşa kendisini bir Ramazan ayında. Yâda Yılmaz Güney, süründürülmüş yok edilmiş bir devrimci. Nerede görmüşler Ramazanda müslüman insanları iğrelti ettiğini? Ahmet Kaya'da rakı çekerdi ama var mı onu gören? Ya Aziz Nesin'i? Bu insanlar şüphe götürecek insanlar mıydı ? Zeki Alasya Metin Akpınar hele. Neyzen Tevfik gibi milli içici ilan edilecek bir adam o kadar protest şiirleri-tavrı olmasına rağmen yapmış mıdır böyle bir şey? Yapmış mıdır bilmiyorum ama bence yapmamıştır.
Bunu yapan tipler ne şimdi?
Bunlar ucuz kahramanlık ve iğrelti peşinde sefiller. Akıllarınca delikanlılık yaptılar, cesaret ambarı oldular. İşte bunların sürükleyeceği gençlerde iki kitap okumadan yaşayan tipler.

Şüpheci Dinsiz
15-05-2019, 05:37
Tanrı ile kendi arasındaki bir hukuka inanan dindar alkol masası resmi paylaşanlara kızmaz, aksine iradesinin test edildiğini düşünür, başardığı şeyin zorluğu arttığı için daha fazla huzur duyabilir.

Dinci dediğimiz kesime şunu sormak lazım; örneğin Fransa'da yaşayan insanların içkili masa resmi paylaşımlarına yaklaşımı nedir?
- Eğer kızıyorsa, o zaman "bu hazret oruç tutuyor diye bütün Dünya hazırola geçsin" sonucu çıkıyor, elbette bu saçmalık.
- Eğer kızmıyorsa, bütün Dünya'ya (kendi deyimleriyle gavurlara) gösterdiği hoşgörüyü neden kendi halkına göstermiyor? Bu daha büyük saçmalık.
- Eğer "bu münafıklar oruç yiyor-alkol alıyor, dinen caiz değildir, dur şunların belinde sopa kırayım" diyorsa, bu zorbalık. Bunun gibilere dini zorbalık çağının çoktan geçtiğini gerekiyorsa zorla anlatmak lazım.

Kazanılmış haklardan kesinlikle geri adım atılmamalı.

ForumKirpisi
15-05-2019, 05:41
valla ben öyle şeylere bakmıyom.

eczanelere gelen türbanlı liseliler oluyo hamilelik testi aldırıyolar arkadaşlarına. kendileri utanıyor falan. anlıyosun.

türbanlı veya imam hatipli deist olmuşsa dinci çarktan çıkmıştır zaten. ama çıkamıcak gerizekalılar var.

ama içki içen üzerinden muhalefet şeyi yapamayız.

belediyeye o 20 küsür milyon liraya web sitesi işi yapan herif te rakıcı. ama akapeli.

ramazanda içki içen akpli de olabilir.

zaten toplumun akpye oy veren kesimi içki içmiyosa bu ülkede alkol tüketimi baya azdır.

Turdur
15-05-2019, 05:42
- Eğer kızıyorsa, o zaman "bu hazret oruç tutuyor diye bütün Dünya hazırola geçsin" sonucu çıkıyor, elbette bu saçmalık.

Bu bu demek değil, saygı ve iğrelti etmek arasında bir şey. Sırf iğrelti etmek için yapanlara ne demeli?
Avrupa'ya gittiği zaman o ülkenin kültürüne yâda inancına saygı hatta hayranlık duyan tipler yapıyorsa bunu daha da iğrelti.
Siz ikiniz "konuyu hazır olma-belinde sopa kırma" noktasına çekiyorsunuz.
Daha anlaşılır bir örnek vereyim, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümü her sene taziye ediliyor. 10 Kasım'da sürekli ünlü kesimden insanlar sırf iğrelti etmek için göbek atıp dursa ve bunu da yayınlasa ne düşünürsünüz? Bu veya benzeri hareketleri yapanları görünce saygısızlık olarak algılamıyor musunuz?
Büyük ihtimal bunu yapanlar bu kadehçiler gibi ucuzluk peşinde değil midir? Mesela onlara sorsak "Yasak mı kardeşim" diye sefilce tutum sergilemezler mi?

- Eğer "bu münafıklar oruç yiyor-alkol alıyor, dinen caiz değildir, dur şunların belinde sopa kırayım" diyorsa, bu zorbalık. Bunun gibilere dini zorbalık çağının çoktan geçtiğini gerekiyorsa zorla anlatmak lazım.

Ben bu yazdığınızla bağlantılı hiç bir şey sormadım. Konu oruç tutmuyor yâda alkol alıyor diye birilerine karışılması, şiddetle karşılanması değil.

ForumKirpisi
15-05-2019, 05:46
ya alın bakın ramazanda içiyoruz lan kırılın mantığıyla foto paylaşan biri zaten ilkel bi beyin.

ama ramazan şu dindarlara hassasiyet gösterelim, bak kardeş biz de saygı duyalım olayına 3 sene önce sorsanız size
ramazana saygı gösterelim derdim. oruç falan da 1/3ü kadar tutardım gerisini tutmam ama işte.

şu anda öyle düşünmüyorum, çünkü dincilere yaptığın her empati sana kazık olarak dönüyor.

zaten hafif dindarın umrunda değil böyle şeyler, herkes kendi hesabına baksın. bu tip şeylere gıcık olanlar dinciler.

çok gereksiz bi duyar kasmışsın ekşisözlük tabiriyle.

Şüpheci Dinsiz
15-05-2019, 06:03
Turdur,

Sen her gün insanların gözüne camileri sokarsan, günde beş vakit bangır bangır ezan okursan, TV'lerde-gazetelerde din din din diye dini zorla insanın hayatına sokarsan, bunun bir karşı tepkisi olur. O kesim tüm insanlara saygı göstermedikçe, birileri de çıkıp onlara saygı göstermez. Etki ve tepki, iğrenç etkiye iğrenç tepki, saygıya saygı.

Aziz Nesin demişsin. Videosunu bulup izle, Madımak katliamı öncesinde Aziz Nesin'le provokasyon için röportaj yapan akit kılıklı bir gazeteci var. Israrla Aziz Nesin'e Allah'ı inkar edip etmediğini soruyor, o da cevaben inanmadığını söylüyor. O gazeteci kılığındaki provokatör aslında Aziz Nesin'e soru sormuyor, onu yargılıyor, olay mahallinde kendi ağzından yüksek sesle söyletiyor, sonra bunu yerel basında anında yayınlıyorlar. Sonrası malum. Yani Aziz Nesin'in saygı göstermesinin kendisine ve Madımak'ta öldürülenlere faydası dokunmadı.

Tekrar ediyorum, bu konuda geri adım atılamaz, kazanılmış haklardan taviz verilemez.

Turdur
15-05-2019, 06:15
Aziz Nesin demişsin. Videosunu bulup izle, Madımak katliamı öncesinde Aziz Nesin'le provokasyon için röportaj yapan akit kılıklı bir gazeteci var. Israrla Aziz Nesin'e Allah'ı inkar edip etmediğini soruyor, o da cevaben inanmadığını söylüyor. O gazeteci kılığındaki provokatör aslında Aziz Nesin'e soru sormuyor, onu yargılıyor, olay mahallinde kendi ağzından yüksek sesle söyletiyor, sonra bunu yerel basında anında yayınlıyorlar. Sonrası malum. Yani Aziz Nesin'in saygı göstermesinin kendisine ve Madımak'ta öldürülenlere faydası dokunmadı.

İzledim. Hemde defalarca izledim. Orada ki insanla genel kitleyi eşitlemeyin. Benim hayıflanma mı anlayamamışsınız. Siz müslüman diye Akit Tv muhabiri, ForumKirpisi'de adliyede hakim olacak türbanlı dinciyi yazıyor. Yargılıyor diyorsunuz, benim içeriğimde yargılama yok, ucuzluk olduğunu, gerçekten eylem yapacaklarsa bunların ciddi olmasını yazıyorum.

Tekrar ediyorum, bu konuda geri adım atılamaz, kazanılmış haklardan taviz verilemez.

Kazanılmış hak ile bu konunun alakası yok, bu kazanılmış bir hakkın geri verilmesiyle ilgili bir şey değil. Genel kitleye saygıdan ve ucuz kahramanlıktan bahsediyorum. Karşıda ki bir insanda çıkıp 10 Kasım'da göbek atabilir bu da kazanılmış bir haktır ama ucuzluktur. Buna kimse bir şey diyemez, yargılayamaz ama iğrelti etmektir bunun adı. Hak ile ucuzluğu ayırt etmelisiniz.

Turdur,
Sen her gün insanların gözüne camileri sokarsan, günde beş vakit bangır bangır ezan okursan, TV'lerde-gazetelerde din din din diye dini zorla insanın hayatına sokarsan, bunun bir karşı tepkisi olur. O kesim tüm insanlara saygı göstermedikçe, birileri de çıkıp onlara saygı göstermez. Etki ve tepki, iğrenç etkiye iğrenç tepki, saygıya saygı.

Bir başkası da her gün her yerde laiklik laiklik diye gözümüze sokmayın der. Buradan mutabakat çıkmaz.

ForumKirpisi
15-05-2019, 06:16
ya sabah oturuyoz anam sahura kalktı illaha tutuyo. şimdi caminin içinden dışarı sesi açmışlar. cumada falan da öyle oldu.
herkese içerdeki şeyi dinletiyolar.

ben cumalara gidiyodum en son geçen sene gittim mi belki? . cumalar her ilde siyasi oldu.
camiye gidip bahçesinde bekliyorum cuma falan herkes giriyo ben dışarda. babam çağırmışsa.

dışarda beklerken de dilenciler oluyo bi sürü zaten bi ara yoktu ne güzel zengin ülke olduk sanıyoduk şimdi sittin memleketten dilenci geldi.

ama ezan biraz kısıldı. özellikle bu ekremin mazbatasının geri alındığı dönem ezan çok yüksekti. imamlara da izin vermişlerdi.
merkezi okutuluyodu.

bi ezan koydular geçen arabistan makamıyla okuyo. resmen siper bulup içine girersin. sonra değiştirdiler.
kimin keyfine göre bilmem. kuzey korede de böyle propaganda şeyi var sabah kalkarken müzik yayını marş falan filan.

ezanda o etki.

yürüme mesafesine 6 cami yaptılar. 1 cami vardı 7 sene önce. camiye gidiyom anasını satiyim şehirdışı afrikalılar falan var.

çok garip şeyler oluyo ben anlamadım. 1 camiyi zaten gereksinim olarak mahalleyi düzenleten yaptırmış 20 sene önce. sonrakini fethullahçılar yaptırdıydı. hele 2 cami var tam keyfine yapıldı kimse gitmiyor hem de devasa.

ForumKirpisi
15-05-2019, 06:19
genel kitleye saygı :D

mişim genel kitlesini.

valla 30uma gelmeden bu genel kitleyi falan aştım bana ne genelinden genel evinden. ben istersem ramazanda çırılçıplak fotomu atarım oraya. manyaksam. veya ramazana söverim onu yapıştırırım. isteyen takip eder isteyen etmez.

özellikle kim içiyo kim içmiyo diye bakan varsa onlar da kendini başka yolla tatmin etsin.

magazinsel konu bu burdan felsefe çıkmaz.

Neva
15-05-2019, 08:37
Halbuki bu ulkede, bayramlar ve ramazan ayinda, oruc tutmayan insanlar su, meyve suyu,sut,kahve vs. de icip paylasiyor.

Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

ilahimasal
15-05-2019, 09:14
O ! da birsey mi

Ramazan da , ailelerinden habersiz ermeni cocukları , tv ekranlarında trilyoner hocalara show yaparak müslüman bile yapıyorlar.

Ahlaksız
15-05-2019, 11:34
Sevgili Turdur;muhafazakar kesim,seçimden sonra ''KOYDUK MU?'' diye feryat ediyorsa ya da sokaklara çıkıp uzun namlulu silahlarla havaya saatlerce ateş ediyorsa,bırakta ramazan ayında birkaç kişi içtiği içkiyi paylaşsın..O kadar da olacak yani..''Ne ekersen,onu biçersin'' sonuçta..

Benim yaşadığım yerde tekel bayiler ramazanda kapalı..Yani,RAMAZAN AYINDA İÇKİ SATIŞI YOK..

Bu ülkeyi mahvedenler,muhafazakarlar..İnsanları ötekileştirenler,dışlayanlar muhafazakarlar..Bu çok açık,net,kesin..

ForumKirpisi
15-05-2019, 18:36
ben alkol içilmesine karşıyım ama tekel bayisi olayı bile başlı başına bi ötekileştirme.

tekel bayileri çerez satmasıyla yazlık yerlerde tost basmasıyla falan garip bi kültür.
tekelci bilmemneci diye etiketi bile var.

yabancılarda bim gibi yerlerde de satılıyor alkol bölümlerinde.
kaldı ki alkol içmeyen birisi dur lan bi deniyim diye gidip oraya başvurmaz.

alkolsüz bira yani MALT içmek lazım çok faydalı bi de alkolsüz şarap olsa resveratrol açısından.
kapsülleri 200 lira. yerlisi olsa yerlisi de pahalı.

kartopu
15-05-2019, 21:44
Kendine saygı gösterilmesini isteyen her kes başkasına da saygı göstermeli. Nasıl ki ezan sesleri çok yüksek çıkıyor sesi azaltmalı diyorsak Ramazan ayında içkiyi de reklam yaparak içmemeliyiz.

İsteyen içki içer isteyen oruç tutar ama bu eylemlerin hiç biri tahrik edici olmamalı. Bir insan orucun namazın reklamının yapılmamasını isteyemiyorsa ondan rahatsız oluyorsa başkasını rahatsız edici eylemlerinin reklamını yapmamalı.

Ben haftanın 3 gününde içerim bunu ramazan dada yaparım ama ramazanda asla meyhaneye gitmem. Camiye asla gitmem ama camiye gidene nefretle bakmam.
Sadece şunu söylerim her kes birbirini anlamaya çalışmalı ve bu ülkede yaşamın her kese ait olduğunu bilmeli.

İçki aleminde ki paylaşımları sevmiyorum tıpkı din i eylemin paylaşımlarını sevmediğim gibi.

Turdur
15-05-2019, 21:55
Kendine saygı gösterilmesini isteyen her kes başkasına da saygı göstermeli. Nasıl ki ezan sesleri çok yüksek çıkıyor sesi azaltmalı diyorsak Ramazan ayında içkiyi de reklam yaparak içmemeliyiz.

İsteyen içki içer isteyen oruç tutar ama bu eylemlerin hiç biri tahrik edici olmamalı. Bir insan orucun namazın reklamının yapılmamasını isteyemiyorsa ondan rahatsız oluyorsa başkasını rahatsız edici eylemlerinin reklamını yapmamalı.

Sadece şunu söylerim her kes birbirini anlamaya çalışmalı ve bu ülkede yaşamın her kese ait olduğunu bilmeli.

Konu siyasetle alakalı değil, konuyu en iyi siz anlamışsınız.

Bu ülkeyi mahvedenler,muhafazakarlar..İnsanları ötekileştirenler,dışlayanlar muhafazakarlar..Bu çok açık,net,kesin..

Ben tersine daha çok şahit oldum. Hemde çok adice şeylere. Aslında her şey karşılıklı bu ülkede.

Ahlaksız
15-05-2019, 22:22
..Ben tersine daha çok şahit oldum. Hemde çok adice şeylere. Aslında her şey karşılıklı bu ülkede.
Öyle tabi..Dindarlar,muhafazakarlar çok kötüler,kemalistler süper insanlar filan demiyorum..Yalnız bu dindar kafaya bir şey anlatamazsınız,mesele bu..

Kemalistleri veya solcuları ''ılımlı'' olarak görebiliriz..Yani bu insanlar sizi ciddiye almasalar bile,sizi dinlerler..Dindar muhafazakar kesim,sizi dinlemez bile..Burada ufak bir nüans var işte..

Vatandaş Müslüman değil,laik bir ülkede yaşıyor..Günde 5 defa hoparlörle bu vatandaşı rahatsız ediyorsun,yetmedi sala veriyorsun,yetmedi ölü için sala veriyorsun,yetmedi bir de ilahi okuyorsun..
Bu sene ramazanda saladan sonra ilahi okunuyor..
Almış eline hoparlörü/mikrofonu,neyse artık..BAĞIRIYOR..
Bu ülkede hristiyan,yahudi,ateist,alevi yaşamıyor mu?Bu insanları zorla mı camiye getireceksiniz,nedir yani?!
Bir de sesi son yıllarda çok açtılar..Adaletli,hoşgörülü Müslümanlar ya..

Bu kafa,sonra der ki,oruç tutmuyorsan saygı duy filan..Yok ya..Sen özgürce oruç tutabiliyorsan,ben de özgürce içki içebilmeliyim mesela..İçtiğimden filan değil de,örnek olsun diye söylüyorum..Ya bırakın içkiyi filan..Yemek yiyecek lokanta soran adamı gebertir bunlar..Sigara içinin ağzının burnunu kırarlar,kırdılar..Neler neler..
Ben çıksam,bu zamanda ne orucu deyip,oruç tutanları dövsem olur mu?Ülkede oruç tutanlar,oruç tutmayanları dövüyor..Böyle bir şey olabilir mi?Orucun ne olduğundan bile bihaberler..Oruç fıkhi bağlamda,insanların daha sakin,daha anlayışlı olmaları için,insanlara dikte edilir ama tam tersi oluyor..Oruç tutan daha da fena bir şey oluyor..Bu neden oluyor?Çünkü din denilen şey,insanları ötekileştirmek için icat edilmiş bir şey..Bizden mi,değil mi?Tüm mesele bu..Madımak'ta ne oldu?''Bizden değil bunlar'' denildi ve otel yakıldı..Hem de neşe ile..

ForumKirpisi
15-05-2019, 23:56
Reklam yaparak içki içmek nedir?

Kişisel bloguna ister poponu paylaşırsın, ister içkinin mikroskop altında incelemesini paylaşırsın.

İstersen o bloga girme. O Instagrama bakma, o facebooka bakma ekleme. Değil mi?

Çok gereksiz konu x2 x2 x2.

Ramazanda bizim evde Allah yok alın lan bakın rakı içiyoruz tarzı gerizekalı bi paylaşım yapanı insan kabul etmeyin zaten.

Ama isterse içki içen paylaşır da. Sen niye onu takip ediyorsun?

Ahlaksız ne demiş şimdi saygı duymak lazım. Bu kadar konuda aşırı uçlara kayan birinden şuku almışın.
Saygı duydun napacaksın peki? Bunlar Arapçı paylaşmayayım da beni düdüklemesinler mi diyeceksin.

Bi yerde sırtında sopa kırmasınlar mı diceksin.

Ben şahsen içki içene karşıyım, içkiye karşıyım, içki içenlere kıl oluyorum. Ama içki içen de paylaşsın, reklam yapsın hatta dincileri kudurtsun kızdırsın. Dincilere güzelleme yok. Acımak yok. Dincilere acıdığın an ağlama hakkın da yok.

Şu sahte seçimde sandığa gitmeye tenezzül etmeyen biri seçimin sonucundan şikayet etmesin. En azından elinden geleni yap.

Benim anam namazını da kılıyo, arkadaşlarından içki içen var mıdır ona ne? Vardır yoktur. Bize ne bizi ne alaka eder.

Turdur
16-05-2019, 00:55
Kemalistleri veya solcuları ''ılımlı'' olarak görebiliriz..Yani bu insanlar sizi ciddiye almasalar bile,sizi dinlerler..Dindar muhafazakar kesim,sizi dinlemez bile..Burada ufak bir nüans var işte..

Ciddiye almadıktan sonra dinlemesinin ne anlamı kalıyor ki?

Bu kafa,sonra der ki,oruç tutmuyorsan saygı duy filan..Yok ya..Sen özgürce oruç tutabiliyorsan,ben de özgürce içki içebilmeliyim mesela..İçtiğimden filan değil de,örnek olsun diye söylüyorum..Ya bırakın içkiyi filan..Yemek yiyecek lokanta soran adamı gebertir bunlar..Sigara içinin ağzının burnunu kırarlar,kırdılar..Neler neler..

Özgürce içki içilip içilmemesi konusu yok burada. Ucuz reklam ve kahramanlık peşinde koşan sefiller var. Benim oturduğum ilçede her yerde restoranlar dönerciler açık. Kapılarda oturup yemek yiyor herkes. Olayı marjinalize ediyorsunuz.

Almış eline hoparlörü/mikrofonu,neyse artık..BAĞIRIYOR..
Bu ülkede hristiyan,yahudi,ateist,alevi yaşamıyor mu?Bu insanları zorla mı camiye getireceksiniz,nedir yani?!

kartopu hariç kimse çıkmadı konuyu anlayacak. Adam hem Ramazan ayında içki içiyorum diyor hemde ucuz tahriklere karşıyım diyor. Müslüman kitlenin hassasiyetini anlamış ve kendisini reklam etmiyor ama bunun karşılığında içki içme özgürlüğünden de olmuyor. Siz neden sorduğum soruyu genellemeye vuruyor yâda marjinalize ediyorsunuz. Kimse Müslümanlara saygılı olun demiyor ama toplumsal mutabakat denen bir şey var. Birde saygı meselesi, şimdi birisi oruç tutmuyor diye birisini dövdü diye bütün kitleye saygısızlık mı çekeceğiz? Peki böyle içki içerken çektiği videoyu veya resmi paylaşıp sanki kahramanlık yapıyormuş kafasında davranan sefillere ne diyeceğiz? Bu noktada tavrını düzgünce ortaya koyamayan kitle 10 Kasım'da göbek atanlara hiç bir şey dememelidir. Yâda git "1 Mayıs'ta Taksim'i zorlama kardeşim, ben senin bana ait olmayan değerlerin yüzünden trafik sorunu çekemem" diyenlere.

Madem protest tavrın var böyle şeyler yapacağına git protest bir şarkı söyle yâda film çek. Olmadı kitap yaz oda olmadı çık konuş değil mi? Bu tiplere hak vere vere düştükleri yer burası. Twitter'da reyting yapmak, tiyatroya bilet satmak. Zaten bu kitle belli. Onlara oynuyorlar. Buradan nemalanırken de kutuplaşmadan faydalanmış oluyorlar. Olaya böyle yaklaşan bir yorumcu göremedim daha. Bunlar çer çöp tayfası adeta. İşte Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney örneklerini verdim. Biri şarkıcı diğeri aktör. Levent Kırca'yı da ekleyebiliriz. Adam açık açık inançsız öldü ama iğrelti hareketleri söz konusu değildi. Tutup Ramazan ayında rakıyla poz vermedi ama çatır çatır mücadelesi yaptı. Bu mücadelelerin ağır bedelleri oluyor, çer çöp tayfası bohem hayat sürerken arada böyle reklam çekiyor kendisine. Şu sefil tiplere bakın. Bunları tartmak bu kadar mı zor? Konuyu ne ara cami hoparlörlerine getirdiniz. Konu onlar saygısız biz saygılıyız yâda bize dinciler dayatma yapıyor meselesi değil.

ForumKirpisi
16-05-2019, 01:06
ne duymak istiyon bilmiyom, ucuz kahramanlık ve sefillik iyi bişeydir. :D

bunu yazdırmak mı istiyon ki.

sende ben baya dinci gelenekçilik seziyorum. bi ikilem içindesin gibi.
ramazanda dışarda yiyenlere gıcık oluyon galiba.

içki içen profillere gezip olumsuz yorum yap :D çarpılırsınız falan yaz.

Turdur
16-05-2019, 01:13
İstersen o bloga girme. O Instagrama bakma, o facebooka bakma ekleme. Değil mi?
Ama isterse içki içen paylaşır da. Sen niye onu takip ediyorsun?

Ne yazıyorsun ne anlatmaya çalışıyorsun anlamak güç. Bir sanatçıyı veya ünlüyü takip etmek kadar olağan bir şey yok. Niye takip mi ediyoruz? Haberdar olmak için olabilir mi?
İçki içip paylaşıyor buradan ucuz reklam ve kahramanlık peşinde, bunu yaptığı an o kişiyi takipten çıkıyorum da o an müneccim değilsin ki 1 ay sonra ne yapacağını bilip eklememezlik yapasın. Çok mantıksız yazıyorsun.
İçki içen paylaşır paylaşmaz konusu değil bu, ısrarla trollemekten vazgeç. Bu site sözlük siteside değil, şuku almıyoruz duyarda kasmıyoruz. Çer çöp sözlüklerle burayı kıyas tutma. Bugün bir sözlük yazarı çıkıp "Öğretmenlik ile fahişelik aynı şeydir" demiş. Burası sözlük değil, burada yazanlar şuku için yarışmıyorlar.

Ramazanda bizim evde Allah yok alın lan bakın rakı içiyoruz tarzı gerizekalı bi paylaşım yapanı insan kabul etmeyin zaten.

İyi işte, bu kadar pespaye davranan birisini takipten çıkarıyorum. Sen 10 Kasım'da herhangi bir bahaneyle göbek atıp sevindirik olup paylaşım yapanı görünce takipten çıkarmıyor musun? Anlıyorsun değil mi, o kişinin gayesinin göbek atıp atmama özgürlüğü olup olmadığını.

spartacus
16-05-2019, 01:24
Diğer aylarda bunu yapmayan ama "özellikle Ramazan ayında içtiği içkiyi paylaşanlar" hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yanlış ve salt siyasi değil, psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum.

ForumKirpisi
16-05-2019, 01:57
sen ramazanda nispet yapmak için içki paylaşan birinden haberdar olup ne öğrenmeyi planlıyon?
nerede ne içilir onu mu öğrencen

--
o kadar boş konu ki şimdi gitçem ya. ahahah

ama ben oruç tutana saygı duymuyorum bu kişiyle hiç iş yapmam ama dincileri kudurtarak iyi de yapmış olabilir.

dediğim gibi sen dinci gelenekten olup diğer insanlara bi yargı koymaya çalışıyon. iyi mi kötü mü diye.
herkes ayrı. öyle bi genel kanı yapamazsın.

daha önce de chpliler içlerindeki çürüklere kötü bişey söyletmez gibi saçma sapan bi olaya girmiştin.
evet chpliler genetik olarak öyle.

içki içerek kahramanlık yapanlar da iyi yapmıştır.

dinsizler böyle düşünüyor diye yoklamaya çalışıyosun işte. dinsizleri bi şekilde bozuk diye etiketlemek için açık arıyon.
bilinç altından.

ben de şimdi ramazanda sokakta sakız çiğnemek oruç tutana saygısızlık diye konu açacam.

Turdur
16-05-2019, 02:13
dediğim gibi sen dinci gelenekten olup diğer insanlara bi yargı koymaya çalışıyon. iyi mi kötü mü diye.
herkes ayrı. öyle bi genel kanı yapamazsın.

Sen dinci gelenekten değil misin? Aziz Nesin? Turan Dursun? Darwin? Atatürk?
Kaldı ki, dinci diye hedefe oturtmaya çalıştıklarını ayırt etmediğin için bu yaptığını aklamaya çabalıyorsun, ben dincilik nedir bilmem. Din satıp maddi bir kaynak elde etmedim. Bu hinliğin bana işlemiyor. Dedim ya, burası sözlük değil, sözlük geleneğinden gelmen burada etkisiz kalır. Din kültürü, geleneği ile dinciliği bir potaya sokup yorumladığın için marjinalize ediyorsun konuları. İmamoğlu konularında böyle yazamazsın, yazamadın da.

sen ramazanda nispet yapmak için içki paylaşan birinden haberdar olup ne öğrenmeyi planlıyon?
nerede ne içilir onu mu öğrencen

İyi de bunlar ünlü isimler, özellikle ergen ve yeni genç kitleye yön verebilecek bir grup. Sanatçı veya ünlü dediklerimiz. Yaptıklarının muhalif veya özgürlükçü bir gayesi mi var sence? Bence yok, nasıl İmamoğlu sanatçılar konuşsun dedi, sen o an o sözleri duyunca "Sana mı soracaklar ne zaman konuşup konuşmayacaklarını" dedin? Dedin mi? Bu sanat veya ünlüler camiası ülkede ki haksız ve hukuksuzluk dolu işlerle böyle mi mücadele ediyorlar? Etmiyorlar ki, sadece görüntüden ibaret. "Bakın ben Ramazanda kadeh kaldırıyorum", safını mı belli etmek gayeleri? Bende inançsızım mı demek? Bence öyle. Bunlarla bir toplum veya gençlik kalkınamaz. Üstlerine düşen misyon bundan daha farklı ve ciddi olmalı. Anlıyor musun neden eleştirmeye çalıştığı mı? Şimdi ne diyeceksin, "mecburlar mı kardeşim ülke sorunlarıyla ilgilenmeye". Bunu diyebilirsin, senden bekliyoruz.

daha önce de chpliler içlerindeki çürüklere kötü bişey söyletmez gibi saçma sapan bi olaya girmiştin.
evet chpliler genetik olarak öyle.

Ben neden bu genetiğe sahip değilim, kendi adına konuşmalısın. Bu tip sefilce hareketleri yapanların CHP'li olup olmadığını biz bilmiyoruz, CHP'li olmuş olsunlar ben yinede "bir şey" derim.

dinsizler böyle düşünüyor diye yoklamaya çalışıyosun işte. dinsizleri bi şekilde bozuk diye etiketlemek için açık arıyon.
bilinç altından.

Bu psikolojik tahlili neye dayandırıyorsun? İçinden sökemediğin bir potaya sokma reflekslerini değiştir. Bunu nasıl yapacaksın ki? Kafanı çelik kafesle kapatmış gibisin.

içki içerek kahramanlık yapanlar da iyi yapmıştır.

Fikrin buysa ne diyebiliriz ki? Bunu kahramanlık görüyorsan bu senin düşüncendir, böyle düşünceni yazacağına neden konu açanları kriminalize etmeye çabalıyorsun? Yaz düşüncesi ket vuran yok.

ben de şimdi ramazanda sokakta sakız çiğnemek oruç tutana saygısızlık diye konu açacam.

Sakız alkol gibi yasaklı mıdır bilmiyorum, böyle bir konu açabilirsin. İşi misillemeye getirip yâda dincilik adı altında bir potaya sokup hareket edersen buna eleştiri, kritik demek çok yersiz olur. Konuya değilde kişiye odaklanıyorsun sürekli. Ramazan ayında insanların gözüne soka soka afedersin yılışık kadınlar gibi sakız çiğnersen bunun manası ne olabilir ki? "Ne var kardeşim sakız çiğneme özgürlüğüm yok mu" diyeceksin? Bu sakız çiğnemeyi aşan bir şey oluyor, gaye sakız çiğnemekse kim ne diyebilir ki?

Türkiye'de Müslüman bir kitle mevcut. Türkiye solculuk-devrimcilik diye bir yakın tarih geçmişine de sahip. Bu kadehçi kafa ile o solcu-devrimci kitleyi karşılaştırdın mı hiç? Nasıl karşılaştıracaksın ki, kimisi ipe gitmiş kimisi sürgüne. Bunlar burada solculuk-devrimcilik oynuyorlar sanki. Yaptıkları ekseriyetle Müslüman olan bir millete iğrelti vermek. Bunlara prim verip reyting kazandıranlar da bu seviyelerde gezmeye mahkum. İşte sözlük kafası.

ForumKirpisi
16-05-2019, 02:20
ya ben mesela diyorum sen cümle cümle analiz yapıyon. benim sinir durumum bozuk
sen özetini çıkart işte.

dinci gelenek dediğim şey, ağır dinci geçmiş.

ben mübalağa yapıyorum orada.

şu anda dinciler dediğim de tarikat tayfası.

özet şu: dincilere saygı sana yağlı kazık olarak geri döner.

Turdur
16-05-2019, 02:51
Yanlış ve salt siyasi değil, psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Evet psikolojik olabilir. Her nedense havuz medyasına sahip kanallarda programları gösterilirken değilde o medya havuzundan çıktıktan sonra böyle işlere girişiyorlar. Bunları irdeleyen yok maalesef.
Korku içinde ama kahramanlık peşinde olmanın psikolojide olabilir. Bu açıdan hiç bakmamıştım. Böyle intikam hislerini de bastırıyor olabilirler, genç kitle maalesef irdeleyemiyor.
Ramazan ayında kadeh kaldırmayı, içinde ki rakıyı viskiyi fondiplemeyi başkaldırı gibi görüyorlar. Burada bir medya anlayışını, bazı sanatçı-ünlü dünyasından isimlerin işin esasında maddi kaygılar veya menfaatler doğrultusunda böyle ucuz işler peşinde olduklarını hiç irdelemiyorlar.
Örneğin Athena Gökhan. Birden bire bir değişim yaşamış gibi, üst üste Atatürkçülük oynuyor gibi. En son İmamoğlu'nu Atatürk ilan etmişti. O kadar büyüttü ki bu işi Atatürkçü kesim bile "ne yapıyorsun oha, bu kadarda abartma falan" dedi. Gerçekte olan bu kişinin en kodaman arkadaşının Reza Zarrab olduğu. Reza uçtu, Acun'da bu Gökhan'ı eledi. Abdest aldığı resimleri artık paylaşmaz oldu. Acaba böyle twitlerin arkasına sığınıp işin esasında intikam hislerini mi törpülüyorlar. Yâni bence bazı insanlar bazı değerleri ve ayrışmaları esasına uygun değilde kendi hırslarına alet ediyorlar gibi. Bu eleştiriyi anlamayanlar da maalesef "isteyen içki içemez mi, sakız çiğneyemez mi, Atatürkçü olamaz mı" çizgisinde dolanıp duruyor.

Turdur
16-05-2019, 02:56
ya ben mesela diyorum sen cümle cümle analiz yapıyon. benim sinir durumum bozuk
sen özetini çıkart işte.

dinci gelenek dediğim şey, ağır dinci geçmiş.

ben mübalağa yapıyorum orada.

şu anda dinciler dediğim de tarikat tayfası.

Ağır dincilik geçmişi. Turan Dursun yâda güncel bir isim Levent Gültekin gibi olmuyor mu? Mantıksız bir yaklaşım olarak görüyorum, bu genellemeyi veya aynı potaya sokma refleksini aşmalısın. Benim bu söylemim kesinlikle bir standartize etme çabası taşımıyor. Şu partiye gel veya bu ideolojik sistemle düşünmelisin falanda demiyorum. Aslında anlatmak istediği mi anlayamıyorsun bunun sebebi bu olabilir diyorum. Benim özetim bu kadar.

Bu konuda anlatmak istediğimde bu protest tavırların laçkalık olduğu yönünde, daha ciddi ve tutarlı olmalı bazı insanlar. Öyle Twitter pozlarıyla olacak iş değil. Başkası da tersini düşünür, saygı duyarız.

Dincileri değil genel Müslüman kitleyi söyledim. Israrla dinci ve marjinalize olmuş kişilere indirgediniz konuyu.

ForumKirpisi
16-05-2019, 05:42
nereye tutarlı olcan ki. sosis yapmaya hayvan boğazlanırken, co2 baz seviyesi zirveyken, yer altı deşiliyor, toplumlar bombok. hiç bişeyin manası yok ki. yaşasan nolcak yaşamasan nolcak.

hiç bişeyin manası yok.

tutarlı olmaya çalışabilirsin en fazla o zaman da kafayı yersin. içkiyle protesto olmaz zaten.
gerizekalı insanların tavırları üzerine kaç mesaj attırdın bana.

alkolle protesto oluyosa ben 1 ton şeker alıp işe başliyim. mavi kargo bidonuyla etanol yapıp resim çektiricem önünde. içkide %10 alkol olsa %99'luk yaparsın. ramazan falan kalmaz ortada.

neticede senin mesajını anladım ben çoktan. ama sen beni anlamıyon irdeliyon irdeliyon.

turan dursunda 100 milyona 1 çıkmış birisi. dünyada eşi benzeri var mı bilmem.
ekonomik olarak kötü, bilimsel olarak şanssız bi coğrafyada, aile geçmişinden bi desteği yok.
tek başına azmetmesi ile 100 milyonda 1 bulunabilecek bi şahıs.

kasabalardan kasabalara köylerden köylere.
yastık altına tereyağlı ekmek saklanan kuran kurslarından dogmalarla mücadeleye geçmiş. o motivasyonu o mücadeleyi azmi nası bulmuş hiç mi hiç aklım ermiyo.

hatta ölümü göze almış. siyasete mektup yazmış. bugün böyle bi şahıs yok.
turan dursun gibi birisi dünyada başka örneğini bilmiyorum.

çok nadir.

heralde atatürkün olması gerektiğini bahsettiği mücadeleci kişilerden biri turan dursun olsa gerek. herkesin 1 bildiğine 0 diye çıkmış ortaya. arkasında hiç bi güç yok. o zaman memlekette bu kadar kötü değilmiş tabi. darbe dönemi bile daha iyi.

kartopu
16-05-2019, 10:31
Öyle tabi..Dindarlar,muhafazakarlar çok kötüler,kemalistler süper insanlar filan demiyorum..Yalnız bu dindar kafaya bir şey anlatamazsınız,mesele bu..

Kemalistleri veya solcuları ''ılımlı'' olarak görebiliriz..Yani bu insanlar sizi ciddiye almasalar bile,sizi dinlerler..Dindar muhafazakar kesim,sizi dinlemez bile..Burada ufak bir nüans var işte....

Ben şöyle düşünüyorum Halkla dini siyaset ticaret amaçlı kullananı birbirinden ayırmak lazım.
Din 1500 yıllık yaşam biçimi hatta ucu sümerlere dayanan bir tarihe sahip Liyakat 90 yıllık bir mazisi var.
İnsanların büyük çoğunluğu dini ailesinden öğreniyor bazı ahlakı kuralları bile günahın sevabın içine sokuyor.

Aslında bu gerçekleri halk a anlatmak gerekir o yobazlardan halkı kurtarmak lazım Ama bunu dine karşı çıkarak yapamıyoruz onun aklına hitap ederek yapmakta fayda var gibi geliyor bana.

Topum kendine bir sığınak arıyor din de onlara en kolay ulaşılacak sığınak olmakta ama sorun o dinin kapısında eli sopalı bekleyen din tüccarlarında Onlardan nasıl kurtulacak
Bunun bir yöntem bulunmalı Son günlerde iyi şeyler de oluyor Dini çok farklı anlatanlar var her türlü baskıya rahmen bunu yapıyorlar.

Bence iyi şeyler oluyor İslam dini hiristiyanların yaşadığı orta çağı yaşıyor. Bizim için tehdit İslam a inanmış masum halk değil bu inançları siyasi ve ticari menfaat için kullananlardır.

Ben böyle düşünüyorum. Hayatımı buna göre biçimlendiriyorum Evet çok okumak ve bilgilenmek gerekiyor.

Ahlaksız
16-05-2019, 11:19
Sevgili Turdur;ünlülerin veya siyasetçilerin sağa sola yalpalaması farklı bir konu..
Bahsettiğim şey,bu ülkede bir dini baskının,bir din faşizminin uygulandığı..Mesele şu..Bu gerçeği kabul ediyor musunuz,etmiyor musunuz?Bunu kabul ediyorsanız,o zaman bu bahsettiğiniz kişilerin özellikle ramazan ayında içkili görüntülerini paylaşmasını soğukkanlılıkla karşılarsınız..
Sevgili forumkirpisi,çok güzel bir şey demiş;dincilere saygı sana yağlı kazık olarak geri döner.
Aynen böyle..
Müslümanlar,gayrimüslimlerin hayatlarına her türlü müdahale edecekler,sonra ''ramazannnn'' diye feryat edecekler..Böyle bir şey yok..Ben senin ramazanını bilmek zorunda değilim..Ramazan ne ki?!Ramazan bitecek kurban,kurban bitecek beraat kandili falan filan..Ben senin her türlü ritüelini bilmek ve hayatımı ona göre yönlendirmek zorunda mıyım?
Müslümanlar diyor ki;ZORUNDASIN..
İnsanları kutuplaştıran kimmiş?Müslümanlar..Bu kadar basit..
Ramazanda içki içenler veya kurbanda ülkeyi terk edenler insanları kutuplaştırmaz..Bu sadece sonuçtur..Faşizme verilen bir tepkidir bu..

Etki tepki meselesi bu..Faşizm,insanların marjinalleşmesine neden olur..

Turdur
16-05-2019, 11:32
Ahlaksız; Müslümanlar içki içiliyor diye feryat etmiyorlar, ben bu kolpa hareketlerin ucuzluk ve menfaatçilik olduğunu söylüyorum. Dinciler marjinaldir, bizzat diğer halk kesiminin de düşmanıdırlar. Onlara bakıp mı iş yapacağız, o zaman %75 millete düşman olacağız. Mantıksız. Ülke de en az kılıcı kınından çıkarmaya kalksan %75'lik bir kitleyle karşılaşırsın. Bırakın dincileri marjinalleri ben halktan bahsediyorum.
Ortada bir dayatma varsa bu insanlarda kendilerine ve çocuklarına içki ve açık giyimin dayatıldığını söylerler. Buralara girmeye gerek yok. Çünkü bunların dibi yok sonu yok. Bazı ünlüler ucuz işler peşindeler, buraya odaklanın. Murat Boz hakkında İmamoğlu'na 100.000 TL bağış yaptığı iddiaları var. Çıkıp yalanlamadı da. Daha dün "Güçlü Türkiye için EVET" diye seriye bağlayanlardan. O zaman çıkarı oradaydı bu zaman diğer tarafta demek ki. Bunları gözden kaçırıyorsunuz. Arda Turan'ın cebine Halk Ekmek kasasından transfer parası aktarıldığı yazıldı ama ciddi bir yalanlama hala yok.
THY Barcelona'ya sponsor, Arda Başakşehir'e gelmeden önce Barcelona'ya transfer oldu. O paralar THY'den giden paralar mıydı buralara bakalım. Sonrada 3-4 yıl sonra Arda çıkıp da viski kadehiyle dolaşmasın. O zaman yiyen yer ne diyeyim. İsteyen içer kardeşim diyen der. Mesela Arda on numara Atatürkçü Twitler atabilir, eleştiri yapana ne var kardeşim diyemez mi, der der. Bize eleştirmek düşmeyebilir, ne desek dincileri önümüze serenler olacak çünkü. Bakın U Dönüşü Nihat Doğan. Atatürk şarkısı yapar seneye. Ne dersin? Nasıl dinci dediğimiz marjinallerin maddi çıkarı oluyorsa diğer kesimden de nemalananlar oluyordur.

Bakın kartopu ne kadar güzel özetlemiş;

Ben şöyle düşünüyorum Halkla dini siyaset ticaret amaçlı kullananı birbirinden ayırmak lazım.
Din 1500 yıllık yaşam biçimi hatta ucu sümerlere dayanan bir tarihe sahip

Toplum kendine bir sığınak arıyor din de onlara en kolay ulaşılacak sığınak olmakta ama sorun o dinin kapısında eli sopalı bekleyen din tüccarlarında Onlardan nasıl kurtulacak
Bunun bir yöntem bulunmalı

Turdur
16-05-2019, 11:46
Sevgili Turdur;ünlülerin veya siyasetçilerin sağa sola yalpalaması farklı bir konu..

Yo farklı konu değil bizzat konuyu bu sebepten açtım.

Bahsettiğim şey,bu ülkede bir dini baskının,bir din faşizminin uygulandığı..Mesele şu..Bu gerçeği kabul ediyor musunuz,etmiyor musunuz?Bunu kabul ediyorsanız,o zaman bu bahsettiğiniz kişilerin özellikle ramazan ayında içkili görüntülerini paylaşmasını soğukkanlılıkla karşılarsınız..

Din baskısı veya Siyasal İslam ve yaşam tarzı, dayatmaları konumuz değil. Konuyu saptırmış oluyorsun. İçkili görüntünün arkasında ciddi bir protest duruş mu var yoksa nemalanmak mı? Ben nemalanmak diyorum. Neden soğukkanlı bakayım, işin içinde içki var diye aldanmıyorum. İçkisini içer isterse her gece sızana kadar içer buna engel olan bir şey yok. Siz şu ucuzlukları ve nemalanma çabalarını görün.

Ahlaksız
16-05-2019, 12:17
Bunlar normal şeyler..İnsanlar her zaman çıkarları için sağa sola yalpalama yaparlar..Din ve siyaset dediğiniz şey de,bir ticaretten başka bir şey değil ki..Tarih boyunca insanlar dini veya siyaseti kullanarak çıkar elde etmişler,bugün de aynı şey devam ediyor..

Türkiye'nin asıl sorunu eğitimdir ama öncelikli yapılması gereken şey,Türkiye'nin dinden arındırılmasıdır..Yani Türkiye'nin öncelikli sorunu dindir..Dini kullananlar veya dinden nemalananlar veya din tüccarlar filan değil..Bizzat dinin kendisi sorundur..
Bu bakımdan burada Nihat Doğan'ın veya Murat Boz'un ne yaptığının tartışılmasına gerek yok..Çünkü karşımızdaki canlı bir insan,bir robot değil..İnsanlar görüş değiştirir,zıt kutuplarda kendine yer bulabilir,dün tükürdüğünü bugün yalayabilir..Hele Türkiye gibi zihniyet olarak çağının çok gerisinde kalmış ülkelerde,bunlar normal..

Neva
16-05-2019, 16:37
Ciddiye almadıktan sonra dinlemesinin ne anlamı kalıyor ki?

Özgürce içki içilip içilmemesi konusu yok burada. Ucuz reklam ve kahramanlık peşinde koşan sefiller var. Benim oturduğum ilçede her yerde restoranlar dönerciler açık. Kapılarda oturup yemek yiyor herkes. Olayı marjinalize ediyorsunuz.

kartopu hariç kimse çıkmadı konuyu anlayacak. Adam hem Ramazan ayında içki içiyorum diyor hemde ucuz tahriklere karşıyım diyor. Müslüman kitlenin hassasiyetini anlamış ve kendisini reklam etmiyor ama bunun karşılığında içki içme özgürlüğünden de olmuyor. Siz neden sorduğum soruyu genellemeye vuruyor yâda marjinalize ediyorsunuz. Kimse Müslümanlara saygılı olun demiyor ama toplumsal mutabakat denen bir şey var. Birde saygı meselesi, şimdi birisi oruç tutmuyor diye birisini dövdü diye bütün kitleye saygısızlık mı çekeceğiz? Peki böyle içki içerken çektiği videoyu veya resmi paylaşıp sanki kahramanlık yapıyormuş kafasında davranan sefillere ne diyeceğiz? Bu noktada tavrını düzgünce ortaya koyamayan kitle 10 Kasım'da göbek atanlara hiç bir şey dememelidir. Yâda git "1 Mayıs'ta Taksim'i zorlama kardeşim, ben senin bana ait olmayan değerlerin yüzünden trafik sorunu çekemem" diyenlere.

Madem protest tavrın var böyle şeyler yapacağına git protest bir şarkı söyle yâda film çek. Olmadı kitap yaz oda olmadı çık konuş değil mi? Bu tiplere hak vere vere düştükleri yer burası. Twitter'da reyting yapmak, tiyatroya bilet satmak. Zaten bu kitle belli. Onlara oynuyorlar. Buradan nemalanırken de kutuplaşmadan faydalanmış oluyorlar. Olaya böyle yaklaşan bir yorumcu göremedim daha. Bunlar çer çöp tayfası adeta. İşte Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney örneklerini verdim. Biri şarkıcı diğeri aktör. Levent Kırca'yı da ekleyebiliriz. Adam açık açık inançsız öldü ama iğrelti hareketleri söz konusu değildi. Tutup Ramazan ayında rakıyla poz vermedi ama çatır çatır mücadelesi yaptı. Bu mücadelelerin ağır bedelleri oluyor, çer çöp tayfası bohem hayat sürerken arada böyle reklam çekiyor kendisine. Şu sefil tiplere bakın. Bunları tartmak bu kadar mı zor? Konuyu ne ara cami hoparlörlerine getirdiniz. Konu onlar saygısız biz saygılıyız yâda bize dinciler dayatma yapıyor meselesi değil.

Ciddiye alinacak turden yazarsan ciddiye alinirsin Turdur.

Peki nicin sizin disinizdakileri genellemeye alip, marjinallestirmektesiniz? Nerede objektif bakis acisiniz? Tarafiniz olabilir bu ayri konu, ama tarafina ragmen objektif dusunmek cok mu zor, yoksa oznel siyasi kaygilarinizla mi gorus beyan ediyorsunuz?

Insanlar alkol alabilir bundan size ne? Bonzai, uyusturucu vs. cektirilmis cocuklardan, kesilip dogranan kadinlardan, tecavuze ugrayan, siddete ugrayan el kadar cocuklardan, onune gelene suclu olsun veya olmasin feto'cu,pkk'li vs. sebeplerle khk ile gorevine son verilmis akademisyenlerden vs. daha mi onemli raki icenler?
Bu ulkede Neset Ertas turkusunu cinselligi isliyor diye elestiren, Asik Veysel heykeline takke giydiren insanlar var.

Neye gore hassasiyet gosterecegiz yani? Olcusu nedir bunun? Yani kahve resmi astiginda rahatsiz etmiyor da raki kadehi asinca niye rahatsiz ediyor? Haram bahsi mi? Ustelik Bu haram dediginiz bahis yilda sadece bir ay gecerli degil ki?

Kime gore sefil? Turdur'a gore, pekala genel olarak herkes Turdur'un oznel cercevesini cizdigi olculerde mi yasamali? Evet, iki ayyas'a ve kurduklari Cumhuriyete gore degil, bize gore yasayacaksiniz mi demektesiniz?

spartacus
16-05-2019, 17:46
İrrite, dışlama, gaza getirme, provakasyon, ötekileştirme, kazandırmıyor, kaybettiriyor. Bir insanın rakı içmesi tabi ki normal -ki bunu bilincini kaybedecek düzeyde alışkanlık haline getirmesi ve başkalarının yaşam haklarını kısıtlayacak düzeye getirmesine ise karşıyım - her şey yeri ve tadında güzel, bağımlılığın her türlüsü psikolojik soruna da dönüşür. -ki başkalarını etkilemiyorsa elbette kime ne, bu ayrı bir mesele.

İnsanlar dünyaya bomboş gelirler ve beyinleri dahi, yıllarca süren bir gelişimden geçer, yani salt kültürel açıdan değil, biyolojik olarak dahi kapasite zamanla ve çevre ile kazanılır. Bu o kadar geniş bir alandır ki, gelişme sürecinde çevre faktörü, enjeksiyon olarak kafaya nelerin enjekte edildiği değil, alınan gıda dahi faktör haline gelir. Bu bağlamda, çevreden edinemediği ne varsa, artık o kişinin dışındadır ve bir çok önyargıya sahiptir. Önyargıları olumlamak, olumlayıcı davranışlarda bulunmak, kişileri değiştirmez aksine değişimlerinin önünde temel-esas faktör haline gelirler.

Ötekileştirme, kültürel olarak dışlama, itekleme de, ne yazık ki çoğunlukla aldığımız, ama sözde karşı çıktığımız dinsel ideoliji ve kalıplardan, şartlanmadan kaynaklı... Müm'in, kafir edebiyatı, subjektif ayrışma, ilişkilerin kopartılarak, etkileşimin tamamen yok edilmesi, aşamadığımız bir sorun ne yazık ki. kaide olarak ve tutarlılık açısından da sorun teşkil eder. Sonra da bu insanlar neden böyle diye şikayet ederiz ki, kendi payımızı da bir kez olsun görmek istemeyiz.

Kısaca en önemli sorunlardan birisi de, ötekileşenlerin, öteki olması sorunudur. yani nasıl ifade edilebilir, ötekileştirdiğine, benzemek gibi. Örneğin A'nın şu ya da bu davranşı, diyelim ki baskı ve zobalıktan şikayet ediyor olalım ve bunu yanlış bulalım, karşı çıkalım, ama aynı zaman da da dönüp, uygulayıcısı olursak sonuç nedir? Bu beraberinde yabancılaşmayı da getirir. tabi bu bu deek değil ki, tokat atana diğer yüzünü çevir, hayır tokat atana, tokat atmak en tabi tepkidir. Ancak burada yanlış olan, bunu öne sürerek, o bana tokat attı, öyleyse ben de, ona benzeyen her önüme gelene tokat atacağım algısı ve anlayışıdır.

Milyonlar fabrikadan çıkmadı, etkileşimle o hale geldiler, ancak isirsnalar için söylemiyorum bir bütün halinde, etkileşimle değişir...

örneğin İBB seçmeri var, bazı insanlar Binali Yıldırım'ın eşine dair olmadık sözler sarfediyorlar, kişilerle uğraşıyor ve aşağılıyorlar, iğrenç biçimde, nasıl bir psikolojik ise?. Birincisi bu yanlıştır, ikincisi öteki yapıyorsa ben de yaparım yanlışı-ötekinin kopyası olmak-, üçüncüsü de ilgili çalışmalara zarar verir, öyle değil mi? hanzoluğun yararı yok. Bu bağlamda hassas zamanlarda hassas davranmak gerekir, normal zamanda yapmadığını, yapmamak ve şikayet ettiğine dönüşmemek gerekir -bu bir benlik kaybıdır da, psikolojik olarak tatmin sağlar belki, belki ezikliğin ve ezilmişliğin de dışa vurumu olur ancak, bu tür davranışlar, önyargıları pekiştirirken, birileri için de malzeme, propaganda ve provakasyona dönüşür. Ötlediğimizi, itelediğimizi kazanamayız, haliyle başkaları kazanır, sonra da şikayet ederiz.

11 ay içkili, sofralar paylaşma veya az sayıda paylaş, ama ramazanda özellikle bunu, yüksek dozajla yapmaya başla, daha da iteleyerek, ötekileştirerek, ne kazanacak, kime ne anlatacaksın ki? Özel çıkarı olanlarda vardır ve anlaşılmalıdır ki, olağan dışı bu çıkışlar, yarar değil, zarar verir, provakasyonlara meşru kılıflar da hazırlar, çağdışı olanı güçlendirir ve kazanımları da ortadan kaldırır. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmak gerekir. Bu demek değildir ki hak ve hukukunu gözetme, saldırılar olursa da direnmek ve dile getirmek gerekir ki, bu hak ve özgürlükleri korumak kadar kazanım da sağlar.

ilahimasal
16-05-2019, 20:50
Alkol içmesini bilen için damak tadı ve keyif için tüketim ürünüdür. Alkolü resm edebilir diledigin gibi tüketebilirsin . Zamanı yoktur. Birisinin ramazanı digerinin şusu busu diye kaygıya düşenler ramazanda içip resim çekip dilediği gibi paylaşmazlar olur biter.

Alkolü kullananlar kimseye zorla içirtip , içtikten sonra içmeyenleri rahatsız edemezler , alkollü iken araç kullananamazlar, çocuklara alkol öneremezler. ( alkolün sınırı bunlardır)

Bu iş dindarların keyfine göre sınırlandırılacak bir durum değildir.

Canım ne zaman isterse o zaman yazdığım sınırlara kadar keyfimce içerim.

Hırsızlık mı yapıyorum.
Devleti mi soyuyorum.
Rüşvet mi alıyorum
Insan mı öldürüyorum

Yooo şurda keyfimce alkol alıp sevdiceklerimle teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak paylaşıyorum.

Turdur
17-05-2019, 00:01
Ciddiye alinacak turden yazarsan ciddiye alinirsin Turdur.

Peki nicin sizin disinizdakileri genellemeye alip, marjinallestirmektesiniz? Nerede objektif bakis acisiniz? Tarafiniz olabilir bu ayri konu, ama tarafina ragmen objektif dusunmek cok mu zor, yoksa oznel siyasi kaygilarinizla mi gorus beyan ediyorsunuz?

Marjinallik tabi ki de. Neden her içki içen ünlü yapmıyor bunu? Savunanlarda marjinal. Çıkış noktaları topluma olan kin ve nefretleri.

Kime gore sefil? Turdur'a gore, pekala genel olarak herkes Turdur'un oznel cercevesini cizdigi olculerde mi yasamali? Evet, iki ayyas'a ve kurduklari Cumhuriyete gore degil, bize gore yasayacaksiniz mi demektesiniz?

Bunlar sefillerdir. Bak Ahmet Kaya rakı çekiyordu ama Ramazan ayında insanları irrite etmiyordu. Bu vakurlukla alakalı bir şey.

Insanlar alkol alabilir bundan size ne?

Bu konu alkol içer-içemez konusu değil. Maalesef yazılanları anlayamıyorsunuz. Bunun hakkında bir araştırma yayınlanmıştı. Türkiye'de ki insanlar okuduklarını anlamakta çok zorluk çekiyorlar. Türkiye'de lisan yetersizliği de var. Günde 200-250 kelime konuşup yazanlar anlayamıyorlar. Lisan ile bilinç ilişkisi hakkında konu açmıştım forumda.

Turdur
17-05-2019, 00:14
11 ay içkili, sofralar paylaşma veya az sayıda paylaş, ama ramazanda özellikle bunu, yüksek dozajla yapmaya başla, daha da iteleyerek, ötekileştirerek, ne kazanacak, kime ne anlatacaksın ki? Özel çıkarı olanlarda vardır ve anlaşılmalıdır ki, olağan dışı bu çıkışlar, yarar değil, zarar verir,

Ayrıştırıcı değil birleştirici olmak gerekir.

Tabi ki de özel çıkar peşindeler. Konuyu buraya yanaştırmıyor pek kimse. Tane tane örnekledim de. Hala gelip "içki içemez miyim" diyenler var.

Ahlaksız marjinal tavrını burada da göstermiş ama güzel bir şeye değinmiş. İnsanlar hep böyleydi diyor. Çıkarları peşinden koşuyorlar. Demek ki insanlar tür olarak bunu yapıyorlarsa hepsi yapıyor demektir. Atatürkçüsü Muhammedcisi yok.

Kimisi din iman Allah Muhammed derken bir kesimde alkolperestlik ve ucuz ucuz protestlik peşinde gidiyor. Bu insanlar böyle ucuz takıldıkları için gençlikte ucuz politik kavgalarla sürünüp gidiyor.

ilahimasal
17-05-2019, 00:58
Alkol sosyetenin yada bir kesim insanın tükettiği değildir .

Sırf birileri rahatsız oluyormuşta diye geri adım atılacak bir yaşam tarzıda değil.

Bu tip konularda geriye dogru atılan her adım onları yani sözde alkol karşıtlaını bir adım daha ileri götürür ki oluyorda.

Sırf inançlarından sebep ben ne diyorsam öyle olsun ve yaşansın diye KURAL belirleyenlere geçit verilemez.

Gençler öpüşür , el ele tutuşur diye rahatsız olurlar
Oructa elinde herhangi bir yiyecek içecek olan birisini görseler rahatsız olurlar
Ezan okunurken oturan , ayak ayak üstüne atan birini görseler rahatsız olurlar.
Mayo giyenden , saçını açandan , yeniyıl kutlayandan , cumaya gitmeyenden , hayvan bogazlamayandan , çocuğunu sanatsal bir faliyete gönderenden , ...... rahatsız olurlar.

Şurada senin gibi düşünmeyen birisi cefa çekiyor gel desen ! Sırtını döner giderler.

Ve alkolün şişesinden tahrik olan bu insanlar bennden rahatsız oldukları konularda DIKKATLI olmamı , bir adım geri atmamı isterler.

Sırf o paşa gönlünüz sahte HAZ duysun diye geri adım atmam . Atmamıda gerektiren gecerli bir sebepte yoktur.

Sırf onlar mutlu olsun aman rahatsız olmasınlar , beni benimsesinler diye yaptıgımı gizli saklı yapamam. Hatta bazıları onların hışmı saldırısı olmadın diye enteresan enteresan fikirlar üretiyorlar.

Bazıları onlar istiyorsa uysunlar bizleri
baglamaz , baglamayan konuda da bizlerden uymamızı beklemesinler.

Hem bu ne küstahlıktır be onlar üzülmesin diye alkolünüzü paçanızın arasında için demek ?

Niteliksiz bir guruhun vahşetinden korkanlar belkide kendi de rahatsız olanlar alkolden rahatsızsa rahatsız olsunlar bu bana dahada keyif verir.

Neymiş ramazanda alkol masasının resmini paylaşmış . Kime ne ? Sanane keyfimin kahyasımısın.

Hatta öyle bir şey yapılmalıki , her içene alkolik muamelesi yapan bu rahatsızlara alkol içmenin keyfini sinema yapıp tüm aylarda göstermeliki onlar bir adım geri atsınlar.

Her içildiğinde tehdit algısı yaratmaları bezdiriyor insanları.

ForumKirpisi
17-05-2019, 01:30
gerizekalı insanlar gerçekten gerizekalı mıdır diye bi konu oldu bu.

sitedekiler şov yapanları seviyo mu diye mi yoklamaya çalıştın
demek ki kimse sevmiyomuş.

içki resmi paylaşmak nedir ben onu anlamadım ki. öyle bi mal tanıdığım yok benim.
sülalemizde sululuk yapan kendini kaybeden pek hoş karşılanmıyor. içkiden kuduranların olduğu
yerleri terketmişliğimiz vardır. içkisiz yerleri tercih ederiz. özellikle annem sarhoş dövdü.
zaten dışarda öyle şeylerden vazgeçtik. kalite düştü.

gürültü ve taşkınlık sevmeyiz. yurtdışında öğrenci yurdunda içki içip bağıranlar için 2 kere polis çağırmışlığım var.
birinin uyuma özgürlüğünü elinden alıyon özellikle de kurallarında gürültü yapmamak yazan bi yerde.

sağolsun yurt hepsini postaladı 2 hafta içinde. türkiyede olsa onlar benden zengin ve oralı olduğu için beni atarlardı ya da
işlem yapmazlardı gibime geliyor. çünkü uyarıya rağmen 3 kere yaptılar. maç olması da bizi ilgilendirmiyor.

Turdur
17-05-2019, 03:17
gerizekalı insanlar gerçekten gerizekalı mıdır diye bi konu oldu bu.

sitedekiler şov yapanları seviyo mu diye mi yoklamaya çalıştın
demek ki kimse sevmiyomuş.

içki resmi paylaşmak nedir ben onu anlamadım ki. öyle bi mal tanıdığım yok benim.

Mevzu içki içip resim paylaşmak değil, mevzu Ramazan ayında bilinçlice irrite etmeye çalışmak bunu da özgürlük ve din üzerinden Ramazan ayını fırsat bilip kendi çıkarları ve ucuz reklamları için yapmaları ve bunu savunanların konuya odaklanmak yerine sağa sola eğip, bir şekilde içki içme özgürlüğüne getirmeleri veya Müslüman kesimi hedef almaları. Aşağıda ki twitleri oku, içki-alkol olayı dışından örnekleyeceğim. Çünkü konu içki olunca bireysel yorumluyorlar.

https://twitter.com/srkninci/status/1129177065973014531

https://twitter.com/srkninci/status/1129177437189885952

Turdur
17-05-2019, 03:23
Bu da Barbaros Şansal'dan bir twit.

Bu tip hareketlerin kime ne fayda ettiğini 17 yıldır görüyoruz. Okuyup üfleyip rakı çekiyorum diyor. OKUNDU demekle iftar saatine atıfta bulunuyor. Açık açık tahrik ediyor. Bu ülkede böyle tahriklerden muhalefet hiç bir şey elde edemedi. Bu hareket bir muhalif duruş değildir, önümüze çekilmiş barikata bir taş eklemektir sadece.
Muhalif bir insanım ama hiç bir AKP'liye gidip yâda hiç bir Müslümana gidip din siyaset ilişkisini ve mitolojinin hayaller yumağı olduğunu anlatamam. Önümde çelik kapı gibi Şansal ve diğerlerinin yaptıkları dururken kim tınlar beni. İğneyle kuyu kazarken birileri kepçeyle kuyuyu kapatıyor. Böyle ucuz ve şahsi çıkarlar üzerinden özgürlük-protest duruş (artık bu bir duruşsa) sergileyen reytingi yüksek insanlar varken kim tınlar bizi.

https://i.internethaber.com/storage/files/images/2019/05/14/640xauto-VTEL.jpg

ForumKirpisi
17-05-2019, 06:03
Neyse benim yorumlar geçten geliyo ya bi üstte cevap yazdıydım aslında belki gelir o da.

Az çok tahmin ettiğim kişi çıktı :D

Barbaros Şansal'dan akıl çıkmaz.

Şüpheci falan kızacak ama çıkmaz. Zorlamamak lazım.
Bilim adamı değil, düşünceli duygusal biri değil. Hıyar gibi bir heriftir Barbaros Şansal.

Sen ağlarsın o güler.

En azından medyada gördüğümüz haliyle Barbaros Şansal uzun yıllardır öyledir.

Evinde nasıl bilmem. Bipolar bi hal var.

Ben memleketimde insanlar aç diye gidip Belçikadan boğul Türkiye demeyi kendime yediremem.

Rakıyla kafa alem yapamam. Bu yapar. Hanzo, keko, kro ne derseniz tanımı bu.

Protest falan değil kalsın protestliği.

Gitsin Rum kesiminde emperyallere vurdursun.

ilahimasal
17-05-2019, 09:02
Bu tip konulardan tedirgin olanlar , kendi yarattıkları tedirginlikleri kutsallaştırırken, bir adım dahi geri atılamaz.

Onların benim gibi olması için bir kaygı taşımadığım noktada , benim onlar gibi olmam için ortaya koydukları tedirginliğide aşmıs vahşi girişimlere laf dahi edilince saldırıya ugramam büyük olasılık.

KurbanBAYRAMI dedikleri vahşeti bırakın halkı , devlet eli ile çarsaf çarsaf resm edenleri irrite bulamıyormusunuz?

Resim cekip paylaşana Mal diyenlerin kişilikleri , gizli pislik yapmaya alışık olduğu için mi , yaşı fark etmez , gizliden gizliye herkesten saklayarak SAPIKLIK yapmaktalar ?

O kesimden , Ramazanda alkol kullanan o kadar çok insan var ki , ictiklerini birbirlerinden saklarken DIN inanç adına sana ahkam kesmekten geride durmazlar.

Ben onlara KAFIR diyorum.
Neydi KAFIR ?
Gercegi örten gizleyen di

E bre kafir ramazanda ictigini neden gizliyorsun?

E bre kafir ramazanda bankadan faiz yedigini neden gizliyorsun?

E bre kafir ramazanda çocukları neden istismar efiyorsun ?
Bre kafir benim alkol resmini paylaştıgım gibi paylaş bunları. Evet evet paylaşmak kelimesi batıyor aslında bunlara. Komunal korkusu .

Bunları göremedigin için mi ? tedirgin olmuyorsun ?

Bunlar gizli olanı yani cindi periydi gibi seyleride gizliye olan aşkları sebebi ile uydurdular.

Alkol içilip ramazanda paylaşılmasından irrite oldum diyene kadar görgüsüz diyebilirdiniz ama diyemediniz. Meseleye bakısınız hep onların sizde yer bulmus din kafasını söküp atamamanızdır.

Kadınların özgür yasam şekillerine kaşar diyen birilerinden ne beklenebilir ki ?
İnsanlara saldırıp öldüren , kamu malını yagmalayan insanlara sempati duyan birilerinden ne beklenebilir ki ?

Mesele ne ? Ben rahatsız oluyorum.
Banane SEN den.

Bende tarih filimlerinden fırlayıp çıkmıs sarıklı sakallı sıfatı bozuk tiplerin resim video paylaşmasından rahatsız oluyorum tedirgin oluyorum da !!!!! La o zaman rahatsız olduğum tiplerin paylaştıgı şeylere neden bakıyorum. Bakma olum türkü madem rahatsız oluyorsun.

Papagan ve sahibi hikayesi gibi ( ziya yine kaşınıyorsun )
Bakma irtite oldugun resimlere zorlayan mı var ?

Ahlaksız
17-05-2019, 21:06
Sn.Turdur;insanların damarına basmamak lazım..
Barbaros'u havaalanında linç edeceklerdi..Yukarıda Barbaros'un yaptığı şeye,ben nasıl kızayım,tek bir kötü şey söyleyeyim?!Bunu yapamam..Kimse yapamaz..Eğer Barbaros'a ''ne yapıyorsun?'' dersen,o havaalanındakilerden yana olursun..
Barbaros bunu durup dururken yapsaydı,serzeniş etmekle haklı olurdun ama böyle değil işte..
Ben ne diyorum?Bu ülkede gayrimüslimler tanınmıyor,yok sayılıyor..Haliyle gayrimüslimlerin delice şeyler yapmasını ben anlıyabilirim..Anlamak lazım..Türkiye gerçekten gayrimüslimler için yaşanmaz bir yer haline geldi..Kaçan kaçana zaten..

Müslümanları,müslüman kafasını,müslümanların yaptıklarını veya yapacaklarını gerçekte anlıyor muyuz,bunun farkında mıyız?Mesele bu..Bakınız;
http://www.aydinkulis.com/asayis/aydinda-plaj-voleybolu-protesto-h5967.html

Lulin
18-05-2019, 01:29
Türkiye gibi müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazan ayında içki içip bunu internette paylaşmak ya aptallıktır ya da kışkırtıcılıktır.

Turdur
18-05-2019, 03:02
Sn.Turdur;insanların damarına basmamak lazım..
Barbaros'u havaalanında linç edeceklerdi..Yukarıda Barbaros'un yaptığı şeye,ben nasıl kızayım,tek bir kötü şey söyleyeyim?!Bunu yapamam..Kimse yapamaz..Eğer Barbaros'a ''ne yapıyorsun?'' dersen,o havaalanındakilerden yana olursun..

Yâni bu adamın ve benzerlerinin şahsi menfaat ve maddi çıkarları, bilmem ne kanalına veya ajansına olan nefretlerinin dışa vurumuna tepki gösterirsem ben bir katil-vandal-çete elemanı oluyorum.

Böyle bloklaştırmalar da yokum. Zaten eşelesek bu tip bloklaştırma-kutuplaştırma hareketlerinin dibinde Gladio gibi çetelerin beyinlerini ve uzantılarının fiili eylemlerini buluruz.

Bunu eleştirdiğin an İŞİDCİ olursun demeye geliyor sizinkisi, bir adım sonrası budur söyleyeceğiniz. Belki başka bir konu söz konusu olursa o zaman PKK'lı olurum. Yanlış bir yaklaşım. Kaldı ki hiç bir şahsi fikre yer bırakmadınız. Terörist demeye getirdiniz.
Adamlar şahsi kızgınlıklarına veya yeni girecekleri projelere altlık yapıyorlar. Ben böyle düşünüyorum. Buna karşı çıkmak nasıl teröristlik olabilir? Şimdi bu adama karşı çıkanlar havalimanın da şiddet uygulayanlardır demekle Erdoğan'a karşı çıkanlar teröristtir-vatan hainidir demek arasında ne fark var? Gram fark yok aralarında. Sadece değişik saflarda duran insanlar kümesi.

Erdoğan kafası sizin bu kafa, "bi taraf olan bertaraf olur" demişti. Maalesef ülkeyi sağlı sollu esir aldı bu zihniyet. Bu Barbaros dediğimiz kişide geçen ay Çırağan Sarayında ki o şatafatlı düğüne elbise dikmiş. O Erdoğan ailesi, Demirören ve yandaş iş adamlarına iş yapacak, cukka indirecek ama az ötede "OKUNDU rakı çekiyorum" diye resim atıp bunları unutturacak. Bunu da bazı hassasiyetleri ve değerleri kaşıyarak yapacak. Ama savunma hep hazırdır, burası özgür memleket kardeşim. Bu yanlıştır diyen terörist olacak. Acaba kaç bin dolar cukka yaptı o gelinlikleri dikerken. Sizde burada böyle savunma yapmak adına çeteci-vandal muhabbetine girin. Ne zaman gözünüzü açacaksınız bu konularda. Bence hiç bir zaman. Hal bu ki milletin gerçek derdi rakıyla iftar açmak değil, aslında rakı viski resimleri sembolize bile değil. Milletin dertleri çok başka. Ortak dertlere inemez bu tipler. İlgi alaka ve tepki odağı olmayı seven insan bunlar. Milyonluk yazlıklarda yaşayan, senede 15-20 kere Avrupa'ya gidip iş alan tipler. Bunların dertleri de "işte rahat küfür edemedim, rahat rakı çekemedim" gibi şeyler oluyor. Türkiye'de ki insanların gerçek dertlerinin hiç birisine çözüm getirememişlerdir. Sadece insanların birbirlerine olan nefretlerini iyi kullanabiliyorlar. Mesela senin İslamofobik yaklaşımlarına hizmet ediyorlar. Sende ki böyle bir tatmin olabilir. Aslında konu Barbaros Şansal adına da açılmamıştı, herhangi biri isim belirtmemiştim.

Müslümanları,müslüman kafasını,müslümanların yaptıklarını veya yapacaklarını gerçekte anlıyor muyuz,bunun farkında mıyız?Mesele bu..Bakınız;
http://www.aydinkulis.com/asayis/aydinda-plaj-voleybolu-protesto-h5967.html

Konunun aslının Müslümanlarla bir alakası yok, kaldı ki senin sokakta çevirip soru soracağın kaç Müslüman Kur'an okumuştur? Kaç Müslüman namaz kılmayı bilir?
Konu bu değil, ısrarla bu zemine çekiyorsunuz. Bu konu aslında içeriye dönük, ama buraya ağır gelmiş anlaşılan.
Nefrete bulanmış savunma veya tepkileri Müslümanlar da şunu-bunu yaptı diyerek normalleştiriyorsunuz. Bu da sizin görüşünüz buna da saygı duymalıyız ama bu toplumun yararına bir şey değil.

ForumKirpisi
18-05-2019, 06:51
üf turdurski, b.ş.'nin taşkın davranışına 10 paragraf metin. kıçımı açsam konu açmazsın.
topluma örnek kişileri iyi seçmek lazım.

İşte Atatürkçü denebilecek bir örnek hatta tek tük örneklerden biri:
İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan, Türkiyede ilçelerin çeyreğinde böyle kaymakamlar olsa

https://odatv.com/her-kente-boyle-yoneticiler-lazim-17051953.html

Ahlaksız
18-05-2019, 12:33
Meşru müdafaa diye bir şey var..Gece evine hırsız girdi diyelim..Uyandın,hırsızla karşılaştın..Hırsız sana saldırdı,sen de kendini korudun,o süreçte bir şekilde hırsızı öldürdün diyelim..Burada iki suç var..Birincisi hırsızlık,ikincisi cinayet..Hangisi daha önemli?Hırsızı mı suçlayacağız burada,katili mi?

Ben katile bir şey diyemem ki..Turdur,sen ''diyelim'' diyorsun..Sen ''de'',ben diyemem..

Anlamıyor musunuz?
Bu ülkenin en tepesindeki kişiler,ateistleri terörist olarak görüyor..Alenen söylüyorlar bunu..Ya da afedersin ermeni filan deniyor..Aleviler de hakeza..
Ben şimdi ramazan ayında bile bile içki içip,sanalda bunu paylaşan birine nasıl bir şey diyeyim?

Turdur
18-05-2019, 12:49
Meşru müdafaa diye bir şey var..Gece evine hırsız girdi diyelim..Uyandın,hırsızla karşılaştın..Hırsız sana saldırdı,sen de kendini korudun,o süreçte bir şekilde hırsızı öldürdün diyelim..Burada iki suç var..Birincisi hırsızlık,ikincisi cinayet..Hangisi daha önemli?Hırsızı mı suçlayacağız burada,katili mi?

Ben katile bir şey diyemem ki..Turdur,sen ''diyelim'' diyorsun..Sen ''de'',ben diyemem..

Hayır böyle bir şey demiyorum. Sen kendin senaryo yazıp şekillendirmeye çalışıyorsun. Dediğim şey çok basit, ilk mesajı anlayamıyorsunuz, anlayan anlamış zaten. Dahada izah etmeyeceğim.

Anlamıyor musunuz?
Bu ülkenin en tepesindeki kişiler,ateistleri terörist olarak görüyor..Alenen söylüyorlar bunu..

Sizde Müslümanlar zombidir, teröristtir diyorsunuz. Üstte ki mesajımda yazdığım gibi zihniyet aynı. Sadece saflar ayrı. Siz onlara nasıl bakıyorsanız onlarda size aynı bakıyorlar. Böyle bir yere varılamaz.

Anlamıyor musunuz?
Bu ülkenin en tepesindeki kişiler,ateistleri terörist olarak görüyor..Alenen söylüyorlar bunu..Ya da afedersin ermeni filan deniyor..Aleviler de hakeza..
Ben şimdi ramazan ayında bile bile içki içip,sanalda bunu paylaşan birine nasıl bir şey diyeyim?

Ha keza. İçki resimleriyle Ramazan ve iftarla dalga geçenler bu söylemleri adeta destekliyorlar. Bunlar kimin tarafında anlamak güç. Hem bu çevreye, Türkiye'nin en büyük iktidar yandaşı iş adamlarına elbiseler dikip cukkalanacaksın ve bu sayede uluslararası reklam ve ün elde edeceksin, hem de iş bitince Müslüman kesimle adeta dalganı geçeceksin. Kimin yanında bunlar ben çözemedim. Tamda bu günlerde, AKP İstanbul'da oy kullanmayan AKP'li ve muhafazakar Kürt kesime belirli ilçelerde nokta atışı yaparken, bu tip adamlar bu yaptıklarıyla kimi desteklemektedir, bence destekledikleri İmamoğlu olamaz. Bu tip ucuzlukları yapanların bir kısmı iktidardan olabildiğince nemalanıp ardından muhalif kesime yaranmaya çalışan tiplerdir. Erdoğan geçen gün bu minvaldeki iş adamları için "Sizi ifşa ederim" dedi. Aynen bu tipler için söyledi ama onlar ünlü değil iş adamı olanlar.

Burada bir şahsi menfaat varsa ki bence var, demek ki toplummuş muhalefetmiş sorunlarıymış.. Bu adamların böyle dertleri olamaz.

Burada söz konusu içki eleştirimin odağı değil, bu içki değil başka bir şeyde olabilirdi. Siz maskelerin arkasında ki menfaat ve çelişkili tutumları göremediniz.

Turdur
18-05-2019, 13:41
üf turdurski, b.ş.'nin taşkın davranışına 10 paragraf metin. kıçımı açsam konu açmazsın.
topluma örnek kişileri iyi seçmek lazım.

Bunu gelsin Türkiye'de yapsın neden Belçika'da yapıyor? Bu kişiye dava açılmalı. Önceden davası vardı sanırım belki içeri atarlar. Atarlar mı ki? Bence atmazlar. Müşteri kadrosu kurtarır onu. Ama sen ben böyle işler yapsak hala içer de olurduk.

Yıldıztozu
18-05-2019, 20:38
gayet de içiyorum.
hem de iftar vaktinde ezan okunurken.

yıllar önce iftarda hurma yerdim, çünkü oruç tutardım.
o halde bu kadehimi dinlerden kurtuluşuma içeyim.

Ahlaksız
18-05-2019, 20:54
.....Siz maskelerin arkasında ki menfaat ve çelişkili tutumları göremediniz.
Of Turdur of:)
Akpye muhalif gibi gözüken ama akpye çalışan ünlüler olabilir..Sanatçılar veya işadamları,hatta chp milletvekili bile..
Ben Kılıçdaroğlu'nun bile Akpye çalıştığını düşünüyorum..Bunu bilerekte yapıyor olabilir,bilmeyerekte..Senin dediğin şey de bu aslında..
Ramazanda niye içki şişesi filan..Bu insanların kim olduğunu bilemezsiniz ki..

Ne diyordu Mit başkanı?Suriye tarafına geçer,iki roket yollarız filan..
Türkiye böyle bir yer,Türkler böyle insanlar..Türkleri veya insanları gözünüzde büyütmeyin..Hele Müslümanları..

Bir karakedi vardı forumda..İnsanlar özünde iyidir filan diyordu..Saf bir çocuk işte..Siz de mi böyle düşünüyorsunuz sn.Turdur?
İnsanlar özünde kötüdür,hepimiz kötüyüz,insanları parayla satın alabilirsiniz..Siyasetçilerin de nerdeyse yapamayacağı bir şey yoktur..En son İstanbul seçiminin iptalini düşünün..Seçim iptal eden birisi,birilerini toplumu kutuplaştırma adına kullanamaz mı?Her şeyi yapar bunlar..

ForumKirpisi
19-05-2019, 01:04
turdurski, b.ş. içeri atılmaz dediğin gibi.

akp tayfasına çok faydalı işler yapıyor. bu olayı gören akpliler kudurup daha da reisçi olacaklar.

içeri atılsa idi hınçlarını alıp mazallah imamoğluna oy verme ihtimalleri doğardı.

modacıların, şarkıcıların muhalifliği pazara kadar. her işlerini gördürüyorlar.

onların muhalifliği senin gibi 3 kuruş para alıp istediği tvyi almak için kılı kırk yarmak gibi değil.

adam arabasını en son model en koleksiyon alıyor. sen tost makinası alırken en ekonomik olsun en fonksiyonel

diye kıçını yırtarsın.

Turdur
19-05-2019, 03:57
turdurski, b.ş. içeri atılmaz dediğin gibi.

akp tayfasına çok faydalı işler yapıyor. bu olayı gören akpliler kudurup daha da reisçi olacaklar.

içeri atılsa idi hınçlarını alıp mazallah imamoğluna oy verme ihtimalleri doğardı.

modacıların, şarkıcıların muhalifliği pazara kadar. her işlerini gördürüyorlar.

Biz ciddi sanatçılara hasret bir toplumuz. İnsanlar böyle bir gerekliliğin farkında bile değiller.

Akpye muhalif gibi gözüken ama akpye çalışan ünlüler olabilir..Sanatçılar veya işadamları,hatta chp milletvekili bile..
Ben Kılıçdaroğlu'nun bile Akpye çalıştığını düşünüyorum..Bunu bilerekte yapıyor olabilir,bilmeyerekte..Senin dediğin şey de bu aslında..
Ramazanda niye içki şişesi filan..Bu insanların kim olduğunu bilemezsiniz ki..

Körü körüne savunmasın kimse. Türkiye'de siyaset çok satış. Ben bunu yapan tipleri görünce beynim köpürüyor. Bilmeyerek yapılan ayrı da bilerek yaptığını düşündüğüm isimler var. Gençlik kof. Bilgi seviyem yükseldikçe gençliğe bakışım karamsarlaşıyor.

Bir karakedi vardı forumda..İnsanlar özünde iyidir filan diyordu..Saf bir çocuk işte..Siz de mi böyle düşünüyorsunuz sn.Turdur?
İnsanlar özünde kötüdür,hepimiz kötüyüz,insanları parayla satın alabilirsiniz..

İnsanlar özünde iyi olamazlar. Sigmund Freud Modern insanın şiddetle doğduğunu ve bunu bilerek yola çıkmamızı söylemiş.
Dün sabah Cüneyt Özdemir'in videosunu izledim. Dünyada ki elit tabakanın bugünlerde ki modası goril eliymiş. Bildiğin gorillerin ellerini kesip mumyalıyorlar ve salonlarında küllük olarak kullanıyorlarmış. Bu bir prestij gösterisiymiş. Bu kadar kötülük insanın özetidir işte.

spartacus
19-05-2019, 05:12
Dün sabah Cüneyt Özdemir'in videosunu izledim. Dünyada ki elit tabakanın bugünlerde ki modası goril eliymiş. Bildiğin gorillerin ellerini kesip mumyalıyorlar ve salonlarında küllük olarak kullanıyorlarmış. Bu bir prestij gösterisiymiş. Bu kadar kötülük insanın özetidir işte.
Sistemin özeti, yansıması da denebilir. Doğasında var dayanağı bilimsel değil, safsatadır(doğa-l safsatası diye adlandırılır). İnsan, ne ekersen onu biçtiğin tarla misali... kapitalizm çağında insanın doğasına dair ifadeler, insanı yalıtık olarak incelediği ve nihai yargılar ürettiği sürece, doğru ve bilimsel değildir, zaten Freud bu tür hatalarından dolayı eleştirilmektedir.

Örneğin mahrum olanla olmayan arasında da ciddi farklar tespit edilmektedir. "sonradan görme" deyimi gibi. Yine benim "mahrumiyet psikolojisi" olarak kullandığım tabir gibi, ezilmişlik psikolojisi dediğimiz vd. psikolojik durumlar da söz konusu. İnsanı içinde olduğu çevre, koşul ve sistemden yalıtık ele alan her yaklaşım arızadır.

Örneğin ahlak egemen yani din egemen toplumlarda, suç oranı daha yüksek olmaktadır, hele ki cinsellikle tanımlanamaz yaşlardaki çocukları ayrıştıran ülkelerde içler acısıdır, insanlar psikolojik olarak arızalınır, mahrumiyet duygusuyla da dinamite dönerler. örneğin yoksul toplumalarda hırsızlık oranı daha yüksektir. Ahlak egemen toplumlarda suç kapsamı dahi dogmadır, hukuku dışlar.

örneğin bir kedi ile fare arkadaş olabilir mi? Olabilir, bu canlıların doğasıyla ilgili değil, esasında koşullarıyla ilgilidir... yani ne doğada fare avlayan kedi bu eyleminden dolayı kötüdür ne de evde arkadaşlık eden bir kedi de bu eyleminde dolayı iyidir denemez. Doğada iyi ve kötü bulunmaz.Bu tür kavramlar -e göre ve eylem esaslı görece karvamlardır ve bu görelik açısından da çevre ve koşullar en önemli temeli temsil ederler.

Olabildiğince kapitalizmden uzak veya basit komün toplumlarda yapılan gözlemler ise, bu tür bilimsel olmayan dogma ve tablonun salt bir noktasıyla bütünü hakkında yargıya ulaşan ifadeleri geçersiz kılabilmektedir. olgu tabanı, nesnel ile özneli karıştırmamalıyız.

Dün bir hyundai reklamı izledim, ne alaka ise, satın al = "özgürlüğü yaşa" enjekte diyordu, sistem bazılarının çıkarı uğruna da hak-hukuk dışı, anormal enjeksiyonlar pompalıyor. bu enjeksiyonların sonunda milyonlarca insan psikolojik olarak arızalanıyor, aldatılıyor, bilinci köreltiliyor, ama aslolan 3-5 kişinin çıkarı ve sistemin yapısı bu olunca, sanki sorun yokmuş gibi görülüyor. oysa hukuken müdahale edilmesi gerekir ve hatta reklamlara ve eşitlik namına da ciddi adımlar, sınırlama getirilmesi gerekir. Parası olan reklam yapabiliyor olmayan tanıtım yapamıyorsa bu adil ve eşit değildir. esasında hakim olan, inkar edilen tekeldir ve bu tekel sahipleri güçlerini dövmelerle, abuk subuk lüks araçlarla gösteriyorsa bu bir yansımadır da, ondan görünüp özentiyle yapanınki de yansımadır. reklam da amaç abuk subuk cambazlıklarla etkileyip-kandırmak değil sadece ilgili ürün hakkında bilgi vermek -tanıtım- olmalı, gerisi iradelere ve tecrübelerine bırakılmalıdır.

Enjeksiyonlara daha doğar, doğmaz mahkum ediliyoruz. Doğum sonrası eline elbise, beşik verilen bir kız çocuğunu düşünün, daha o bebek iken şartlandırılıyor ve etkilenim, çevre, koşul, yaşanılan sistem ve hayata göre değişiyor. peki ya kulağına islami sözler fısıldamakla başlayan bir bebek? Komünal, ataerkil olmayan ve ilkel kabilelerde ise insanın doğasındaki kötülük dediğimiz bazı safsatalar gözlemlenmiyor, lügatlarında kavram olarak dahi karşılığı bulunmayabiliyor.

Kısaca artık doğası değil yapı ifadesi kullanılmalı ve form-yapının koşul ve çevre, etkileşim esası da ve değişkenliği, görece eylemi de dışlanmamalıdır. iyi, kötü gibi kavramların da eyleme dair temelleri, böylece her ikisinin de mümkün olduğu unutulmamalıdır, yani bunlar üzerinde saltık yargılar oluşturmak=dogmadır, eklektik siyaseti ise dindir.

Freud, Nietzsche belirttiğim bakış açısına düşünülen ve salt bireye-narsisite indirgenen(günümüz kapitalist hastalığı) her durumda geçerli bir referans değildir, artık koşul ve çevre ve indirgeme, yalıtımdan uzak durmayı gözetmek zorundayız(ne kadar zor olduğunun farkındayım, zira bugün neredeyse her alanda, bu tür temellere dayalı dogma üzeri, arızalı düşünmeye, sahte-subjektif kastlaşmalara, ayrılmalara değin başladık, siyaseti de dahil)...

Turdur
19-05-2019, 05:44
@spartacus; Sovyetler döneminde suç oranlarını düşük göstermek için suçların saklandığını izlemiştim bir videoda. Bir seri katilin bile peşine düşmemişler. Çünkü komünizm ülkesinde seri katil olamaz algısıyla hareket etmişler. Polis olayı çözene kadar adam öldürdükçe öldürmüş. Evet bu bir arızalı kişilikte diyebiliriz, ancak insanlıkta kötülük vardır. Günümüzde insanların kullandığı metalar o kadar arttı ki, Sigmund Freud'un bu söylemini buna bile dayandıra bilirim. Ondan bağımsız. İnsanın doğasında kesinlikle kötülük-şiddet vardır.

spartacus
19-05-2019, 08:14
@spartacus; Sovyetler döneminde suç oranlarını düşük göstermek için suçların saklandığını izlemiştim bir videoda. Bir seri katilin bile peşine düşmemişler. Çünkü komünizm ülkesinde seri katil olamaz algısıyla hareket etmişler. Polis olayı çözene kadar adam öldürdükçe öldürmüş. Evet bu bir arızalı kişilikte diyebiliriz, ancak insanlıkta kötülük vardır. Günümüzde insanların kullandığı metalar o kadar arttı ki, Sigmund Freud'un bu söylemini buna bile dayandıra bilirim. Ondan bağımsız. İnsanın doğasında kesinlikle kötülük-şiddet vardır.
Sevgili Turdur
Sanırım iyilik, kötülk terimi ile, saltık ve "insanın doğası kötüdür" temelli genelleyen iddia arasındaki farkı gözetmedin. İnsan hayatı açısından(ki sosyal, toplumsal, iletişim, etkileşim tabanı var), elbette iyilik de vardır, kötülük de ve koşulları ve hatta bunların öğrenim, edinim, açığa çıkma, etkileşim koşulları da var...

Ölmesin diye, fare kurtaran insan gösterebilirim, ki bende geçen hafta banyoda bir salyangoz bulan kedi dostumun elinden salyangozu alıp, bahçeye bıraktım -ki resmini de çektim. iyi ve kötü doğa-l-da aranacak türden kavramlar değil ve saltık olarak ele alınamazlar ve birbirini dışlayamazlar.

Freud derken, bütünüyle demedim-bunu belirttim, ki belirttiğim kişilerin kitaplarının neredeyse tümünü okumuşumdur. Elbette eleştirilerim oldu ve bir tanesinden kısaca söz ettim. bugün bazı insanlar kendi sorunlu davranışlarında da -bilhassa narsist- Freud'u istismar ederler. Kitabı okumak, görmek-okumak anlamına gelmez, ana temaları yakalanmış her ana ve ara başlıkta veri ve olguları ve gözlemleri kıyaslayıp, yorumlamak gerekir ki, insan o zaman bir şeyler edinebilir ve artık kendisi de düşünebilir.

Neye görelik(nesnel, bilimsel, olgu bazlı) ile kime görelik(renkler, zevkler, öznel) elbette farklıdır ve dolayısıyla ele aldığımız konu bağlamında bizim esas aldığımız, neye görelik olmalı, neye göre iyi-kötü demekteyiz? kavramın zemini ne? Aslında ortada ne doğru ne de yanlış bir iddia yok, salt bir faktörün saltıklaştırılması ve yalıtıma dayalı yöntem yanlıştı. yani ilgili iddia doğru değildir, yanlış da değildir, dogmadır ve görecelidir...

Diyeceğim, bir dolu iradi ve politik esaslı davranışların gerçeği saklamak ve insanlara "başka çareniz yok kabul edeceksiniz" şartlandırması "kanıksatılmış çaresizilik -kanıksanmış olanla karıştırmayalım" oluşturmak isteyenlerin "insanın doğası kötüdür" demesiyle, aksi düşüncede olanların da "insanın doğası iyidir" söylemleri safsatadır... ifadeyi kavramak için bilim insanı olmak gerekmiyor.

İnsanın doğası kötü diye sahte propagandalara aldanmış ya da bu propagandaları üreten birisini çevirip, "ya paranı ya canını" demiş olsak, eline sağlık, seni suçlayamam diyecek mi? Söylediğine kendisi de inanmaz. İnanç kelimesi kullanıyorum çünkü ilgili idda bir dogma(inanç esaslı -ki beklenti de bu kategoriye girer). Örneğin psikoloji alanının yönelimi, bu tür iddiaları olumlamaz. Davranışların ve "arızaların" arkasında esas olarak, sebepsel(koşul, normal koşulların dışında) faktörler aranır, insanın doğasında bu vardır, doğaldır denmez ve genellenmez.

kartopu
19-05-2019, 09:24
Bütün canlıların doğasında Şiddet vardır. Yaşamlarını birbirini tüketerek sürdürürler Sadece insan bilinçli üretim yapar.
İnsanın diğer canlılardan farkı aklı ile ilişki kurmasıdır
Bu durumda iNSAN ı diğer canlılardan farklı yapan daha kötü yapan düşünce mülkiyet dir .Bu mülkiyete hakim olma düşüncesi devletleri silahları yok etme düşüncesi bencilliği yaratmıştır.

İnsan hakkında gözlem yaparken mülkiyet düşüncesini bir tarafa bırakarak yapamayız. Sınırlar devletler dinler simgeler hep bu mülkiyet düşüncesi sayesinde oluşmuştur.
Özel mülkiyeti ortadan kaldırdığımızda insan diğer canlılar gibi doğallaşacaktır. Mülkiyet anlayışını dışarda bırakarak insanı analiz edemeyiz İnsan kötü veya iyi diyebilmemiz için Mülkiyet anlayışına bakmalıyız.

Bütün flozoflar dünyayı kendi anlayış biçimlerine göre yorumlamıştır Ama biz devrimci yöntemlerle değiştireceğiz Der. K. Marks.

Yani özel mülkiyeti bütün insanların ve diğer canlıların mülkiyeti haline getireceğiz. Bu sayede mülkiyete bağlı bütün örgütlenmeleri (devlet, ticaret, pazar ekonomisi, banka ve benzer mülkler ) tasfiye edeceğiz demek istemiştir.

İşte o zaman insan ancak doğadaki diğer canlılar kadar kötü olacak.

Ahlaksız
19-05-2019, 12:16
Bilgi seviyem yükseldikçe gençliğe bakışım karamsarlaşıyor.
Sn.Turdur;karamsarlık kötü bir şey değil..Aslında karamsarlık diye bir şey de yok..Var olan şey iyimserlik veya umutlu olmak falan filan..İnsanlara empoze edilen şey bu,var olan,uydurulan soyut bir kavram bu..Karamsarlıkta bunun karşısına konuyor..Tıpkı teizmin karşısına ateizm konması gibi..!

İnsanların birer mikrop(olumsuz anlamda hangi kelime isterseniz onu kullanabilirsiniz) olduğu ve gelecekte hiç bir şeyin güzel(:)) ol(a)mayacağı bir hakikat..
Bu hakikatın üstünü örtmek adına,insanlara zorla UMUT aşılanıyor..Bunun karşısına da karamsarlar/pesimistler filan konuyor..
Niye böyle yapılıyor?Çünkü insanlar bir koyundan farksızlar..Sistem koyunların mutlu olmasını sağlamak zorunda..Niye?Çünkü mutlu koyunlardan daha çok verim alırsınız..Hani Mozart dinletilen ineklerden daha fazla süt alınıyor ya,bunun gibi..:)

Turdur
19-05-2019, 16:32
Of Turdur of:)
Ben Kılıçdaroğlu'nun bile Akpye çalıştığını düşünüyorum..Bunu bilerekte yapıyor olabilir,bilmeyerekte..

Porno kaset sayesinde Baykal'ın istifası üzerine gelen adamdan ne bekleye bilirdik ki zaten?

Son günlerde popüler olan Metastaz kitabından ekleyeyim;

https://www.aksam.com.tr/siyaset/feto-elebasi-gulen-chpnin-adayini-chpden-once-biliyor/haber-820135

FETÖ elebaşı Gülen'in Samanyolu Yayın Kurulu başkanı Hidayet Karaca ile 25 Ekim 2013 tarihli görüşmesini okuyuculara aktaran Metastaz kitabı, Gülen'in hem toplumdan hem de CHP örgütünden önce, CHP'nin adayının kim olacağını bildiğini ortaya koydu.

Metastaz'da aktarılana göre, söz konusu konuşmada Karaca, FETÖ elebaşı Gülen'e şunları söylüyordu:

"Aydın Ayaydın geldi. O Genel Başkan Yardımcısı CHP'de. Selam ve hürmetlerini iletti. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Ve ayrıca Mustafa Sarıgül'ün adaylığı ile ilgili ‘Sarıgül başvurusunu yaptı, Genel Başkan'ın cebinde' dedi. ‘Aydın 3'ünde de adaylığı parti meclisine gelecek, kabul edilecek. Adaylığı kesin' dedi. ‘Gürsel Tekin değil' dedi. ‘Kesinlikle Mustafa Sarıgül İstanbul adayı olacak' dedi. ‘Bir problem yok' dedi. Böyle bir bilgi söyledi konuşurken."

Parti tabanına rağmen CHP yönetiminden bazı kişiler ile FETÖ'cüler arasında kurulan örtülü ittifakın kamuoyu önünde her fırsatta inkâr edilmesine rağmen, ortaya çıkan ses kaydı, söz konusu irtibatın somut delilleri olduğunu ve CHP'de karar alma sürecinin nerelerden geçtiğini gösterdi.