Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatay'da İşidli Şovu
ForumKirpisi
10-06-2019, 17:18
Reyhanlı Tevhid Cami'nde, IŞİD'e biat eden Abdülbasit el-Sarut için kitlesel bir cenaze töreni düzenlendi. El-Sarut'un cenazesi daha sonra tekbirlerle Suriye'ye gönderildi. TİP Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Suriyeli bir İşidli için cezane töreni düzenleniyor.
Suriyeli ve Türkiyeden İşidlilerin çoğunlukla katıldığı bir cenaze şovu.
Ardından cenaze Reyhanlıdaki bir camimizden Suriyeye gönderiliyor.
"Bu İşidlinin daha önce Alevi, Türkmen ve Kürtlerin köklerini kazıyacağız diye de lafları var."
Şu cezaneye katılan herkesi sınırdışı etmeleri lazım ama?????????????????
https://odatv.com/neden-bu-cenaze-organizasyonuna-izin-verildi-10061939.html
Ahlaksız
06-07-2019, 22:07
Dün Hatay'da bir araç patlamış,3 Suriyeli ölmüş..Patlamalar başladı yine..
Ben bu tür eylemlerin İstanbul seçiminden önce İstanbul da olacağını sanıyordum, demek siyaseti iyi analiz edememişim Veya iktidar yanlıları kendilerine çok güvendi.
Hatay da bu tür şeylere bana hiç süpriz gelmiyor. Hatay, Antep, Urfa zaten Arapların mekanı durumunda.
ForumKirpisi
07-07-2019, 10:41
Normalde Hatay çok çağdaş bir yer ayrıca bir taraf dağ-orman bir taraf deniz. Çok değerli bir yer, öylesine önemsememişler.
Hatay'da başlayan ormanlar Lübnan'a kadar iniyor.
Hatay'daki Arap nüfusu da çağdaştı, müslümanlık fazla yokmuş eskiden. Ama son zamanda akan sığınmacılarla anasını bellemişler diye duyuyoruz.
Hataya giden turist sayısı çok çok ciddi azaldı. Genelde otelleri Suriyeliler dolduruyormuş.
Milliyetçi Baas bu kadar başarıya asla ulaşamazdı baksana sınır illerden beleş ilhak durumuna kadar gitti. Nüfus yoğunluğu var.
Turizm ve tarım vardı burada. Gayrimüslim çok, Araplarda Hristiyan çoktu.
Urfa için bir şey diyemeyeceğim. Urfa'da çalışmak çok zor diyorlar.3 Urfalı aile tanıyorum, birisi poligami şeysi. 13 çocuktan birisi.
Bu kadar marjinal illerin toplumun genelini ilgilendirecek seçimlere katılması doğru değil.
Antepte Güneydoğunun sanayi üssü yapıldı. Suriye ve Irak'a yönelik yapılmıştı bu, Suriye ticareti büyük oranda gitmiş. Irakta
zırt pırt ambargo koyuyor, kaçak giriş yüzünden geri gönderilen masrafları her şeyi geçti, tc vize koyunca her şeye ambargo koydular vize serbest kaldı ambargo kalkmadı. Ürünleri Türkiye yerine başka ülkelerden ithal ediyorlar. Yine bir reisin ülke düdüklettirme projesi. Yine de Irak bir numarada tutuldu. Bunun yanında da, Avrupa pazarına yönelik hiç bişey yapılmadı. Amerikan projesi gibi bişey.
Evet Hatay merak ettiğim yerlerden biri Hatay Samandağlı arkadaşlarım vardı aydın ve demokrat insanlar. Dünyayı aç gözlüler bu hale getirdi Bunlar bir de modern insanlar,herkesi yerinden yurdundan et sonra bu insanlar yamyamların eline düşsün şikayet et.
Urfa da kötü bir yer değildi onu da bozdular. Az mı Türk flimlerine konu oldu .
ForumKirpisi
07-07-2019, 13:57
Urfa siyaset eliyle bu hale getirilmiştir dicektim unutmuşum. Urfa tepeden inme politikacılarla, Urfa'nın hacı hoca kesiminin elinde
heba edilmiş, seçilmiş sağ politikacılar Ankaradan işimi hallederim deyip el etek öpen hacı hocaya şehri emanet etmiş. Urfa peygamberler şehri burda bi etkinlik olmaz zihniyeti yerleşmiş.
Sadece kuran yasin ramazan etkinliği olur haline getirilmek istenmiş büyük ölçüde başarılmış.
Belediye eliyle yapılan çağdaş hiç bişey yok. İnsanlar ayıplar hale gelmiş, adeta bir Suudi zihniyeti ele geçirmiş.
Şehirde şalvarla dolanmak vesaire gayet normal hale gelmiş. Cumhuriyet kuruluşundan da kötü bi durum var.
Çocukları uzun yıllardır Kuran kursu manyağı yapılmış. Geçersiz ve çağdaş olmayan kültürel şeylerin ısrarla devam ettirilip göze sokulduğu bi durum olmuş.
Benim Kürt ve Arap karışık tanıdığım kişiler vardı yani adam bildiğin inşaatçı ama tam bir potansiyeli yitirilmiş kişi. Olanaksızlıktan inşaat işçiliği yapıyorlardı. Konuşmasını, hareket etmesini ve olmayan olanakları kullanmasını bilen insanlar var.
Kendini kurtarmış doktor ve mühendis var, çok fazla kardeşleri var aile dağılıp gidiyor.
Bi şehrin nasıl ağzına edilir, nasıl geri kalınır güzel bir örneği. Sadece kaldırım boyamakla, orta refüje çim ve bodur ağaç ekmekle bu işler olmuyor. Akparti belediyeciliği beton dökmek, kazmak, yıkmak, otopark yapmak, park olarak beton dökmek gibi konularda uzman.
Forum Kirpisi Sadece kaldırım boyamakla, orta refüje çim ve bodur ağaç ekmekle bu işler olmuyor.
Ne olması gerekiyor.
Akparti belediyeciliği beton dökmek, kazmak, yıkmak, otopark yapmak, park olarak beton dökmek gibi konularda uzman.
Bu mu olmalı. Veya bu da mı olmalı.
Bana göre iyi şeyler olması için düşmanına kullanacak alan bırakmayacaksın. Bak Canan Karatay ne diyor Vatan Partisinin oyu çorbada tuz kadar olmalı. Bence Bütün sağ oylar çorbada Tuz kadar olmalı.
Bunun için sağcıların hangi kesimden oy alıyorsa solcular o kesime dalmalı onlara benzemekten vaz geçip toplumu kendilerine benzemesini sağlamalı Sağcıların elinde ne varsa almalı Sağcılar topluma ne pazarlıyorsa o pazara girmeli ve rakip olmalı Toplum varsa ve iktidar istiyorsan o topluma arkanı dönemezsin. Buna din de dahil.
Din, insanın insanı yönetmek için kurgulanmış idolojidir. Camilerde imamların % 80 i solcu olduğunda işte o zaman sol iktidardır. İşte o zaman yobazlık badrabazlık pirim yapmayacaktır.
Din solcu olmaz demesin kimse. Allah yalanı haramı yasaklamışsa o da solcudur.