PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya yeniden göçmen alıyor

Şüpheci Dinsiz
19-06-2019, 00:40
Nüfüsun yaşlanması, doğum oranlarının azalması, çalışan nüfusun çok sayıdaki emeklinin maaşı ödeyememesi gibi sebeplerle Almanya yeniden göçmen alma kararı vermiş. 2020'de yürürlüğe girecek bir kanunla 1.200.000 kalifiye göçmen alınacakmış. Şimdiden de gidilebiliyormuş. Yazılım ve elektronik gibi sektörlerde üniversite mezunu 2 yıl tecrübeli kişilere öncelik veriliyormuş.

Almanya, Nazi düşüncesinde ısrar eden ırkçılara karşın önemli bir paradigma değişikliğine gitmiş ve "göçmen ülkesi" olmaya karar vermiş. Yani yeni bir merkezi güç, yeni bir ABD olmaya soyunmuş. Bunun için yeni teknolojiler üretecek beyinlerin göç merkezi olacakmış.

Almanya'da yaşayan bir çocuğun konu hakkında bilgi veren youtube sitesi:
https://www.youtube.com/channel/UC6CaxYnpYuh1nKfCql2eX8w

ldu9KCmoiHg

5mN7qe-veNI

RrZSiwpLv-Y

ForumKirpisi
19-06-2019, 02:27
Diğer ülkeler için fırsat değil çok kötü bi olay.

Gelen göçmen kalifiye göçmen. Altını çizerim.
Dandik göçmen almayacaklar. Özel şirketlere aldırdıkları göçmenleri belli standardize kriterlere uygun olup olmadığına bakacaklar.

Sonra bunları deneyecekler stajyer göçmen olarak.

Çocuk gelin falan almazlar yani. Bizim memlekette böyle şeyler araştırılsa milyon çıkar.
Herifler 100 çocuk gelin tespit edip kıyameti koparıyor ki olması gereken o.

Kötü çünkü kolay zengin olma umudu vsvsvs olan biraz kafası çalışabilecek birileri
kolayca göç edebilir. Bu göç eden kesimin çoğunluğu da memlekete de faydamız dokunsun tarzı olmuyor.

Bizim sülalede bi sürü göçmen var avustralya vs hiç birinin memlekete zerre faydası olmadı.
üstelik daha bi kalifiye beyin göçü.

TRde yaşasalar hepsi muhalifti.

Bizimkiler Al Tayyip Al Arabi Almanyaya özeniyodu noldu, doktorlar günlük 80 hastadan 25'i Suriyeli vs bedava bakıyorlar. Yemen Irak İran falan da var. Artıyor da gidiyor. Devlet doktora ödeme yapmıyomuş emrivaki beleş muayene. Afganistandan gelen ilkokul okumamış apaçi tarzı bi grup çöp topluyor. Bizim çöpü günde 3 farklı kişi tekrar açıyor inceliyor mesela.

Hastanelere birer Suriyeli genç tercüman koymuşlar bir kaç danışmaya koymuşlar birisi veteriner imiş mesela. Kapıya koymuşlar falan.

Bu mu yaşam? Başka bi ülkeye gelip onun çöpünü günde defalarca didiklemek mi?

Bi diğer konu Cezayirli gelin konusu. Cezayirden birileri gelmiş. Köylerde kasabalarda yaşayan gerizekalılara karı satıyorlar. Alınan karının parası ailesine gidiyor.

Çoğu geçinemeyip dönüyormuş. Salak herifler karılar salak.

16-19 yaş arası cezayirden çocuk satıyolar yani.

Çok acayip bişey değil mi ben anlamadım üç kuruşa nasıl olur ama bu gerçek.

Telefonda falan gösteriyor katalogdan para atıyosun seçiyosun geliyor.
Ben şoke oldum hiç böyle bişey görmediydim.

Benim duyduğum kadarıyla gelenler Suriyeli olduğu iddia edilen bir kısım soyguncu gelinlere kıyasla bazıları daha bi iyiymiş, soymuyormuş vesaire. Bir kişiden duyduğum bu.

Ama bu cezayirli gelin olayını köylük kasabalık yerde herkes konuşuyor.

Devlette sap sıvazlıyo tabi Arabilik önemli ezanlar susmasın vs.

Khaos
19-06-2019, 02:52
almanlar'ın epeyden beri slikon vadisi projesi vardı.
bi şekilde hayata geçmedi.
bu onunla ilgili olabilir.

ilahimasal
20-06-2019, 18:44
almanlar'ın epeyden beri slikon vadisi projesi vardı.
bi şekilde hayata geçmedi.
bu onunla ilgili olabilir.

Bende oltayı suya atınca belki gelir diyorum. Atma zühtü silikon vadisi ne ?

ForumKirpisi
20-06-2019, 19:01
almanlar'ın silikon vadisi projesi olup olmadığını bilmiyom ama suudi arabistan yaptı. bae falan yaptı ondan da önce.

hindistanda var, çinde var. İsveç Finlandiya falan yaptı.

silikon vadisi ne kadar silikon ona bakmak lazım.

Silikon vadisi yanındaki şehirlerde kiralar uçuyor, otel fiyatları uçuyor.
Fast food yemek iş otelleri.

Sözde maksat: Bu bölgeye şirketler birbirine her anlamda yakın olacak. Bölgede eğitim geliştirme vs. vs. Kıyaklar bilmemneler.

Sade bi ilüzyondan ibaret.

ben silikon vadisine ürettiklerine inanmıyorum. bugün ne bu sitenin scripti silikon vadisi ürünü ne üzerindeki donanım
silikon vadisi ürünü. baktığım ekran da silikon vadisi ürünü değil, kullandığım mouseta değil. hatta hiç bişeyi değil.

imalatı geç hepsi Çin Tayvan Kore Endonezya Malezya vs, know how olarak ta değil.
silikon vadisi dedi mi akla facebook google falan geliyor. vadiyi vadi yapan belki google idi. onun da modası geçiyor.

silikon vadisi içerisinde bisiklet sürebilirsin.

iyi ki gmail tutturdular ve Android'i çakozladılar hemen hemen herkeste bi Android bağlı da bi gmail.
Google gmail ve Android olmasa bugün arama motoru pazarı bile tehlikeye girebilirdi.

sen ne kadar silikon vadisi yaparak IT elemanlarını ve ailelerini bi yere toplasan da bambaşka kişiler çıkıp dışardan daha
büyük işler yapıyor.

Apple ise ne yazık ki hiç bi yere hiç bişey veremiyor.

Bazı IT şeylerinin niye silikon vadisine taşınmadığına dair bazı şeyler gördüydüm. Hatta ABD'de kasabasında kalan girişimler var.
Evet öyle çok ışıklı yük gemisi görünümlü plaza olmuyor ama olsun.

Bi de ABD şirketlerinin arkası çok kuvvetli. Daha özgürlükçü daha bi CIA ortakçısı olmayan girişimleri yerle bir ediyolar.

Khaos
20-06-2019, 22:42
silikon vadisi denince
intel, amd gelir akla
mikro işlemci gelir, google gelmez
hazır chipseti alıp lehimlemekle olmuyo bu işler

ForumKirpisi
21-06-2019, 00:06
akla geliyor sonuçta araziye kocaman logosunu koyuyolar ama silikon vadisi olayını ben çözemedim.

çok 90'lar kokuyordu. bi ürün uyduralım herkes kullanmak zorunda kalsın gibi. 3 açılı diş fırçası.

Renkli salıncak var. Dev ekran var. Gelişmiş ama ne işe yaradığı bilinmez göreni bu ne lan herifler napmış dedirten
gadgetlar var. Kayma borusu var, zemini cam asansör var.
Hafif alkollü kokteyller var bazı şirketlerin akşam üstü falan, olimpik havuzlar var. Çayırlar çimenler var.
Çimlikte üçgen sandviç yiyenler var.

burda iş mi yapılıyo otel mi genelde etraftaki bu hizmetleri kullananlar ne iş yapıyor.

Daha çok fukara şapmaya uydurma ürün başlatma yeri gibi geliyor bana.

Tamam California iklimi falan gereği adam çekiyor. Bütün kalantorlar toplanmış bişey demicem.
Çok kişili şirketleri hiç çözemiyom zaten. Patronları biz de çözemedik diyolar.

Geçtim 50.000 kişilik şirketleri 500lükleri bile çözemiyosun.

Bu kadar insan burada ne yapıyor

15.000 kişi sales pozisyonu.

Şirketin beyni denilen zaten 50k kişi olan yerde 10 kişi.

Ben bu ofis - şirket olaylarının dışındayım. Halka ilişkiler, personel şefliği falan.
Bi sıkıntı oldu mu çıkarıyorlar.

Khaos
21-06-2019, 02:09
kirpi

bell labaratuarları diye bişe duydun mu
bu işlerin içindesin lan
salağa yatma

diot lamba yerine transistörün keşfi elektronikte devrimin sembolüdür.
20 yy elektronik yy'dır.

işte slikon vadisi neymiş anlamaya bi çalış bakalım
bae bile yapmışmış
kirpi götünün üstüne dikkatli otur da
okların kendine batmasın

ForumKirpisi
21-06-2019, 03:44
Bell Laboratuvarları Denis Ritchie, Bjarne Stroustrup gibi kişileri istihdam ettiğinden önemli bi kuruluş.

telefonu şaptım denen dedenin adıyla

B dili, Bell adından geliyordu, C ordan türedi. Önemli zamanlar geçirmiş.

bi çok kripto algoritması ve iletişim şeysi falan yaptılar.

Amma velakin,
Silikon vadisinde değildir.

Murray Hill, New Providence, New Jersey, ABD

Geçmişi efsane ama geleceği muallaqué.

San Jose, California ne zaman New Jersey eyaletine taşındı çünkü sen dedin mi doğru olması gerekiyor.
Bence orda ben anlayamadım çünkü hata yapma ihtimalin yok.

yanlış bilgi verilip ustakarlık yapılınca komik değil mi komtan üs gömlek

Khaos
21-06-2019, 05:54
lan kirpi
sen kasıtlı mı yavşaklık yapıyosun

bell labarotuarının konumunu mu atacaktım ben sana

bell transistörle anılır
slikon vadisi de senin anlattığın gibi cam asansörleriyle değil
kaçyüzbin transistörün biraya getirildiği işlemcilerle
ne yanlış bilgisi, ne ustakarlığı

sen de mi öğrendin ****liği
ulan bana sökmediğini öğrenemişsin ama

laf cambazlığı yapmaya kalkma deyyus

denetimdesin
her başlığa yazıyosun
ha bire gevezelik
içi boş

sana dedik git spor yap harbi bi kız arkadaş bul
lafebeliğiyle göt büyütme buralarda
boş muhabbetçi olduğunuzu örtbas edemezsiniz

önce söyleneni anla
çarpıtmaya da sakın kalkma

elektronik devrimde transistör ve bell labaratuarı ne ise
hardware'de slikon vadisi o
sen hp alırsın made in şu bu
ama işlemci amd-intel
grafik kart nvidia-amd
mainboard chipset intel

ben severim öyle ittifakları
çok severim hemde
üst üste koymaya bayılırım

errata
21-06-2019, 21:07
Silikon vadisi denince artık akla intel, amd falan gelmiyor. Hatta donanım falan hikaye.
Silikon vadisinin çok büyük kısmında sosyal medya şirketleri, milletin cüzdanlarını daha verimli bir şekilde boşaltabilmek için yeni teknolojiler düşünmekle meşgul. Ya da ne bileyim büyük büyük verileri daha nasıl işleriz, düzene sokarız da reklam verenlerin gözünü ve kendi cebimizi doldururuz çalışmaları yapılıyor.

Bununla ilgili güzel bir makale var.
https://onezero.medium.com/this-is-silicon-valley-3c4583d6e7c2

ForumKirpisi
21-06-2019, 21:53
aynı şeyi diyoz errata reis.

Şu anda araştırma geliştirme için iş arasan silikon vadisi şirketleri karşına çıkmıyor.

Hatta hiç bi vadiden gelmiyor. Çok sıradışı lokasyonlar var.
Baltık, Güney Hindistan, Tayvan, Kore vs.

Japonya bile öldü ya.

kartopu
22-06-2019, 07:28
Kapitalizm in derdi cüzdanları boşalmak zaten Teknolojinin kapitalizm döneminde insanlara sunulduğu unutulmuş değil Ama bu teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığı da unutulmamalı.
İşin cüzdan kısmı elbette önemli ama birde yaptığı işlere bakmak gerekir.
Teknolojide sorun insanları işsiz bırakması insan yerine makina kullanılması sermayelerin yatay değil dikey büyümesi yoksa dinciler gibi telefonla resim çekip TV yi parçalamak değil yapmak istediklerimiz.

Biz teknolojik gelişmeden insanın boş zamanının artmasını anlarız tabi sermaye birikimini dışarıda tutarak.Silikon vadisi de bunun için gerekli Tek sorun insanın farkındalığının artması sistemin bir parçası yerine sistemin dışına kendini atması.
İşte o zaman cuzdanların hakimiyeti bireylerde olur.Reddi de.

kendosertadam
01-07-2019, 10:00
Almanya neden göçmen aldı ve alıyor...?
Alman ırkını asimile etmek için mi ?
2.Dunya savaşının merkezinin Almanya olmasının nedenlerinden biri bumuydu ?
Almanya 2.dünya savaşından sonra da mı işgal altında ?
Suriyeliler neden Türkiye' de ?
Türkiye araplar tarafından işgal mi edildi.?
Türkleri asimile etmek için.?
Suriye de savaş bitmiş,hayat normalmiş .gidenler söylüyor.suriyelileri niye göndermiyorlar diye sorduğumda bu yorumu aldım : asimile edilmek için.

Teşhis doğruysa ; Almanlarla Türklerin düşmanı aynı mı ki aynı planın kurbanlarıyız ?
Düşmanımız ortaksa,almanlarla ortak hareket etmelimiyiz.?
Ortak düşmanımız Japonlara ordu kurdurmayan güç olabilir mi ?

İçinizi ferah tutun ,bağımsız güçlü bir ordumuz var ; her ne kadar 40.yıldır yokluktan yaban domuzu yiyen,uçağı,helikopteri olmayan teröristlerle baş edemesekte,meclis koltuklarını Apoya "sayın' diyenlere emanet etsekte,Aponun kardeşini devlet televizyonuna çıkartıp konuştursakta, ancak natonun emriyle kalkabilir dendiği F16 lar tarafından "Başkent " Ankara sabaha kadar bombalansada...

Netekim...

Nerde kalmıştık ?

Almanya göçmen alıyormuş...alsın alsın...
İhtiyaç var herhalde...

İhtiyaç nasıl ve kimlerin eliyle oluşturuldu .Suriyelilerin Türkiye de kalması için ne gibi şeyler yapıldı,yapılacak bilmiyorum...ne diyelim hayırlara vesile olsun.

ForumKirpisi
01-07-2019, 13:50
ırk diye bişey yok. alman ırkı da yok. bugün almanya dediğimiz kuzeyden güneyden doğudan batıdan oraya hareket edenlerin kurup
aynı dil altında birleştiği yer. aynı diğer yerler gibi.

bugün almancılık almanlık yapanların önemli kısmı balkan göçmeni, polonya göçmeni, rusya göçmeni. ülke nüfusunun çoğunu oluşturuyor. ondan önce de fransız norman vikinglerle ve hristiyan türklerle karışmışlar.
oradaki yerli mağara adamları vs de varmış.

almancanın köken olarak türkçe ve farsça ile yakınlıkları da var.

en son en fazla italyan ispanyol araplarla hintlerle çinlerle vs karışmaya başladılar ama kökencilik yüzünden daha zorlaştı.
bu saydığım ülkelerde zaten başkalarıyla karıştı.

bi de türkiyeden en son göçenler var tabi.

farklı mutasyon grupları var.

lakin alman yaşam tarzı, alman düşüncesi, alman dili kültürü hal ve hareketi diye bişey var.
iyisiyle kötüsüyle bu da tehlike altına girebilir zaten.

Eski dönemlerde milliyetçilik, kökencilik problem olmadığı için insanlar kolayca asimile olabiliyormuş.
Ayrıca toplumlar yavaş yavaş komşudan komşuya göç ederek ilerliyormuş.
Şu anda apayrı bir coğrafyadan apayrı bi yere göç ediliyor.
Şu anda adam Iraktan Almanyaya göç ediyor o Irak şeysini devam ettiriyor.

bizim işimiz daha karmaşık. civarımızdaki hemen hemen tüm ülkeler önce güneyden orta asyaya ordan da rusyadan ve anadoludan batıya ilerleyenlerin sonra bir de geri dönmesiyle belki binlerce farklı kültürle kaynaşmasından ortaya çıkmış bi durum.

bizi tutan şey daha garip. yaşam tarzı tutmuyor, düşünce kültür hal ve hareket tutmuyor.
yani türkiyeyi tutabilecek bir şey vardı "din".

ama sonradan din de tutmamış.
dil bile tam anlamıyla tutmuyormuş bizde. farklı terimler vs..

bundan sonra bütünleştirici atatürkün ortaya attığı yeni türk kimliği olabilirdi. islamcılar ve daha sonrasında bazı gruplar bunu kabul etmiyor.
bunu rumlar bile kabul etmiş düşün yani.

önceden din anlaşmazlığından

müslüman ve türki olduğunu iddia eden grupların dinsiz/diğer/hristiyan türki ve diğer anadolu gruplarıyla savaşması olmuş.
demek ki bizim içimizdeki grupların genel motivasyonu din.

bizim etrafımızdaki köklü medeniyetler dışarıdan göç alıp, çökmüş içlerindekiler batı anadolu ve avrupaya göç etmiş.

çatalhöyük en basitinden göçmesinin sebebi içe göçlerdir diye düşünüyolar.

Eskiden nüfus artışı hızlı değilken dışa giden göç o toplumu zora sokabilirmiş.
Şimdi dışa göç veren Hindistan, Çin gibi ülkelerin çökmesi söz konusu değil.

İçe göç daha büyük problem. Niteliksiz göç ise ayrımcılık, nefret gibi şeylere yol açıyor.
Toplumlar arası uçurumlar var.

bi ülkeden sıvacı badanacı çöpçü almak ve bu kişilere dokunulmazlık ve haklar vermek nefrete sebep olmakta.
Ülkede yerleşik o işi yapmak için 30k istiyor, dışarıdan gelen ise o işi 500'e yapıyor. Dinamitleme bu

Niteliksiz göç, sığınma vs desteklendikçe ötekileştirme ayrımcılık ve diğer güvenlik ekonomik sorunlar artacaktır.

Niteliksiz, uzak kültür göçmenleri topluma uzun süre adapte olmuyor.

Türkiyeden Almanyaya göç eden muhafazakarlar daha da dincileşti bunun gibi..

bi diğer konu, diyarbakırlı sıvacılar urfaya ve civara gidip 250 liralık yevmiye işini 50 liraya yaptıklarından nefret olmuştu.
diyarbakıra da bunlar başka yerlerden gelmişler.