PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk-Arap Savaşı

Barlas
02-07-2019, 17:21
Türk'le Arab'ın savaşı bu...

Bu ülke bir Türk yurdu olarak kalacak mı, yoksa Arap çöllerine mi dönüşecek, bunun kavgasını veriyorum ben.

Aydınlıkla-karanlığın savaşı da denebilir. Bir grup mahluk karanlığı getirmeye gayret ederken bir kısım benim gibi insanlar da aydınlığı ortaya sermeye çalışıyorlar.

Adaletli bir dövüş mü?

Asla değil, sıradan bir insanın Mike Tyson'la boks maçı yapması gibi aynı.

Karanlığın elinde her türlü imkan var, ülkenin en başındaki zat, onun adamları, tüm kurumlar, bütün medya, camiler vs.

Ben gibilerin elinde ise sadece "sosyal medya" var.

Gene de umudumu asla kaybetmiyorum, ölene kadar bu mücadeleyi sürdürmek istiyorum - bunu ulu önder ATATÜRK'e karşı bir borç olarak görüyorum.

ForumKirpisi
02-07-2019, 17:50
Ben bunu ırkçı ön yargıdan uzaklaştırıyorum.

Mantıken, Araplar yani İslami Arap istilacıları bugün ABD'nin Ortadoğu diye adlandırdığı bölgede
diğer tüm toplumları asimile ederek Arap toplumunu oluşturdular.

Sonra göç ettikleri Doğu ve Güney sahillerinden kuzeye ilerlediler.

En basitinden Suriye'den Filistin'e kadar olan bölgede daha önce Romalılar, Grekler, Türkler, Kürtler, Ermeniler ve bugün yok olup giden bir çok grup yaşamış. Hatta daha da başka toplumlar yaşamış.

Avrupa toplumunun büyük kısmı buralardan hareket etmeye başlamış.

En sonunda Arap milliyetçiliği ile baskın olan diğerlerini asimile etmiş.
Daha önceden de belki Araplar asimile oldu?

Bugün Türkiyedeki Kürtlerin bir kısmı Türklerin bir kısmı bile çoğu Arap kökenli. Ağız dil gelenek görenek değişmiş.
Bi kısmı kurtarmış.
Yani, bugün Bahreyn gibi yerlere baktığınızda buram buram Hindistan görüyorsunuz. Toplumun çoğu Hint kökenli. Libya hakeza.
Türkiye'ye savaş ilan eden kişi bile Hint kökenli.

Hala Hindistandan bölgeye göç var vs. vs. Çok ta cahiller söylemeyeyim dedim de tın tın gerizekalı olanları bilirim.
İslami Arapların köküne bakarsak bunlar Hindistandan kovulmuş sürülmüş mü yoksa kendileri mi gitmiş

Arap tarihi İslam tarihinden başlatılmış. Ondan öncesi yok.
Türkiyeye bakarsak, İslam asimilasyonunu devam ettirmiş.

Doğal örgülerle, İslam altında zaten ülke bol miktarda eksenini kaybetmiş.

Bazı insanlarda kemik erimesi olur, kalçasını kırıp düşerler çoğu zaman insanlar düştüğü için kalçasını kırdığını sanar
onlar kalçası zaten kırıldığı için düşerler.

Bizde de Osmanlı son döneme kadar asimilasyonun tam gaz devam ettiği görülüyor.

Bugün bile Madımakta adam yakanların o dönem, T.C. son bulacak vs gibi sloganlarını görürsünüz. Bunlar hiç bi yere gitmediler üstüne iktidar oldular. Bunlar İslam devleti ister Arap olmak ister.

Sakalını bile suudi prensi gibi kesiyolar.

Olayın özüne inmek lazım bilinç altına. Gen mi çekiyo napıyo yani ben anlamıyorum :D

kartopu
02-07-2019, 20:36
Gene de umudumu asla kaybetmiyorum, ölene kadar bu mücadeleyi sürdürmek istiyorum - bunu ulu önder ATATÜRK'e karşı bir borç olarak görüyorum.

Sn Barlas. Bu düşünceni Atatürk e karşı borç gibi görme. Atatürk ün de gördüğü gibi gör Nasıl ki Atatürk mücadelesini muhassır medeniyete bu halkı ulaştırmak için hedef olarak batıyı göstermişse sende hedefini o batının ulaşmış olduğu refah gelişmişlik olarak gör.

Yoksa izinden gider ve gördüklerin o izlerin ne kadar bozulmuş olduğudur. Atatürk ün başladığı yerden başlama onun bıraktığı yerden başla.

Evet bu savaş anadolu halkları ile arap kültürü arasındaki savaş doğru tesbit etmişsin. bu savaşta düşenler bize yol göstermiştir biz de onların düştüğü yerden devam edeceğiz.
Zaten insanlıkta ancak teknolojik gelişme ve adaletli paylaşımla ayakta kalır. En yüksekte duranlarla en altta bulunanlar arasında mesafe ne kadar az insanlaşma o kadar yüksektir.

Karanlıktan kurtulmak, yabacılaşmadan kurtulmak, yüklerden kurtulmak cehaletle savaşmak la başlar. Lider yok liderler çok olacak. Sürüye çoban değil sürü olmaktan kurulmak gerektir.

Ahlaksız
02-07-2019, 23:21
Bir şeylerle mücadele etmek,sizi diri tutar..Bu iyi bir şeydir ama bu konularda fazla kasmaya da gerek yok..Çünkü yaşayacağımız ömür aşağı yukarı belli..Bir şeyleri değiştirme gibi bir gücümüz de yok..
Yalnız içinde bulunduğumuz toplumun yapısı sorun olsa iyi,bir de dışarıdan gelenler var ki;tam bir açmaz işte..
Yıllardır insanlar akp kafasına sahip insanları değiştirmeye/dönüştürmeye çalıştılar ama bir türlü bunu başaramadılar..Bir de Suriye'li,Afganistan'lı,Irak'lı doldu ülkeye..Yani,canımızı sıkmamıza değmez..Yapabileceğimiz pek bir şey yok..Evrim denilen şeye bir yön vermemiz mümkün değil..
Bugün Türkiye diye bir devletin Anadolu yarımadasında var olması,gelecekte de var olacağı sonucunu doğuramaz..
Türkiye,her geçen gün bağnazlaşıyor ve bunda Akp'nin inanılmaz rolü var..Bugün Akp sayesinde ülkeye doluşan Suriye'liler,Türkiye'deki insanları her anlamda olumsuz etkilemeye devam ediyorlar..Bu etki ile,Türkiye daha da içine kapanıyor,muhafazakârlaşıyor..
Mesela,sokaklarda peçeli kadınların gezmesi,diğer kadınların giyinmelerine etki eder..Bu kaçınılmazdır..Chp'yle zartla zurtla düzelecek bir durum değil bu..Türkiye Cumhuriyeti yıkılıyor..Zaten sistem/rejim değiştirildi,başkanlık şeyi getirildi ülkeye..Bu sürecin sonu felaket..

Şu video çok güzeldir..Anadolu'nun evrimi..Gelecekte birileri diyecek ki,''bir zamanlar Türkler yaşamış bu topraklarda..!''
https://www.youtube.com/watch?v=A8_mZ7CKpw8

Barlas
02-07-2019, 23:25
Daha henüz her şey bitmedi. İmamoğlu'nun İstanbul zaferi bazı şeylerin kıpırdadığının belirtisi.

kendosertadam
03-07-2019, 01:17
İslam uyuşturur.
islamı her kim /kimler insanlığın başına bela etmişse amaç uyuşturmak olmalı.

İslam tarihinde bilim adamlarının Kuran'a muhalefet eden "mutezile" mezhebinden çıkması düşündürücüdür...

Sanki Kuran'dan uzaklaştıkça akıl işlemeye başlar ;Kuran tekrarlarla,akla ters çözüm,hüküm ve önerilerle düşünme gücünü sekteye uğratır.

Hipnotize etmenin bir yolu tekrarlar,kelimeler,cümlelerdir...büyü,hipnoz gücünü "kelimeler"den alır : abra kadabra ,hokus pokus ,açıl susam açıl...

"Bir söz işittim hayatım değişti " diyenleri duydum.
600 sayfa kitabın 1400 yıldır yaptıkları ortada...

Kuran/İslam insan zekasına,aklına vurulmuş en büyük darbedir bana göre .

Allah denen (olan veya olmayan ) varlık,insanları "abd" yani köleleştirmek ister.
Halifelerle ,Şeriat ve Şeriatı uygulayanlarla kulu kula köle yapar.

Kuran 'da bir çok hükmün eksik veya hiç olmaması,akla zarar ,pratikte uygulanması zor veya imkansız olması ,islam alimlerini -Allah adına- hüküm çıkartmaya itmiştir.

Alimler Allah' ın hükümlerine ortak olunca "allahlaşır".
İnsanlar allahlaşanlara kölelik etmeye başlar.
Sonuç : köleler ordusu .

bu ordunun yaratılması için Allah -kasıtlı- Kuran da pek çok hükmü ya eksik bırakmış yada hüküm verilmeyi bekleyen sorunları nedenleri ve sonuçlarıyla birlikte yok saymıştır.

islam demek huzursuzluk ,psikolojik bozukluklar,sağlıklı düşünememe,verimsizlik,yaratıcı zekanın dumura uğraması ,çözümsüzlük ,hayal kırıklığı demektir.
Bu aklın kirlenmesidir.

Allah "aklını işletmeyenin üzerine pislik atarım "derken "aklını işletenler bana inanmaz ,bana inananlar aklını işletmeyenlerdir ,onların üzerine pislik atarım" demek istemiş olabilir .buna göre ;

İslama inanmak "aklı işletmemektir " .
aklı işletmeyen,efendisini dinler.
efendisi ne emrederse,köle -hiç düşünmeden,akıl yormadan -gerçekleştirir.
Bu yaşam biçimine dönüştüğünde akıl gereksiz olur .çünkü sizin yerinize düşünen ,karar veren birileri vardır.

21.yüzyıl teknoloji çağıdır ve gelecek aklını işletenlerindir.islam ülkelerinin,müslümanların durumu,islamın 21.yüzyıla adapte olmasının mümkün olmadığının en büyük kanıtıdır.

Uçak,roket,buzdolabı,televizyon,radyo,tren,araba,m etro,bütün tıbbi aletler/makinalar,bilgisayar,internet,nano teknoloji ,robot teknolojisi,kuduz ,çiçek,kabakulak aşısı vs...nin yaratıcıları gayri müslümler olması "aklını işletmeyenlerin üzerine pislik atarım " sözünün muhatabı müslümanlar olabilir mi dedirtiyor.

Atatürk "istikbal göklerdedir " derken , bilimin,savaşın artık yerde değil göklerde olacağını kastetmisti.

"Aklını işletmeyenin üzerine pislik atarım "ayetinde ki "pislik" le gökten gelecek tehlike kastediliyorsa ,üstümüze pislik yağmaması için aklımızı işletmemiz gerekir.

kartopu
03-07-2019, 09:01
Bir şeylerle mücadele etmek,sizi diri tutar..Bu iyi bir şeydir ama bu konularda fazla kasmaya da gerek yok.

Ne kadar güzel söylemişsin Ahlaksız Arkadaşım.
Bir şeylerle uğraşmamış olsa idik şimdi ölü idik. Yani senin anlatımına göre yaşıyorsak ölü değilsek bir şeylerle uğraştığımız içindir.
Gelelim uğraştığımız sorunlara AKP, Suriyeliler, İslam.Daha bir çok şey varda konu bu.

Bütün mesele sermaye birikimi kimin nasıl biriktirdiği Suriyelilerden her kes şikayetçi değil bazı iş adamları sigortasız ucuz iş gücü olarak kullanıyor bazı mafya kurumları da hırsızlık olarak kullanıyor dilencilik yaptıranlarda var tabii. Bu kurum ve kişiler Suriyelilerden şikayetçi değil kim şikayetçi düzenleri bozulmuş insanlar işsiz kalmış hırsızın eylemine maruz kalmışlar.

Konu şu devlet nasıl çalışıyor hukuka uygunmu vergi vereni koruyor mu halkının refahını en önde tutuyor mu.Bunlar yoksa insan Suriyeli olmasa Kürtten şikayetçi olur o da yoksa bir şikayet edecek gurup bulur.

AKP bir proje Emperyalist ülkelerin projesi ama aynı proje Çin e de yapıldı Vietnam a da Hindistan a da. Onlar bu durumu lehine çevirebildi Türkiyeyi yönetenler tam tersi .

İslam sonunda bir din Tıpkı Hiristiyan Yahudilik gibi. İnsan bunu faydalı alanda da yönetir zararlı alanda da. Sonunda karar veren İnsandır. Hiç bir şey tam kötü tam iyi değildir İnsan bunu kötü veya İyi yapar.

İşte İnsan ve İyinin bir araya gelmesi için uğraş bize yaşam enerjisi veriyor. Bütün uğraş bu 70 yıllık ömrümüzde (takriben) bir şey yapabilmek insanın insanlığa borcudur diye düşünüyorum.

Bütün kötülüklerin suçunu İslam ve Kuran a yıkmayın kötü insanı korumuş olursunuz.
Kuran bir dönemlerin yaşam ve düşünce biçimi anlatır Kuran ı zamanımıza göre yorumlayıp insan için iyi şeyler yapmak isteyenlere haksızlık yaparsınız.

Barlas
03-07-2019, 12:19
Başımızdaki her türlü felaketin en büyük sebebi bana göre "İslam"dır.

Yahu düşünün, şu İslam bu topraklarda olmasaydı (mesela diyelim ki halkın tamamı ateist-deist-agnostik vs.); bu AKP denen parti başımıza geçip 17 sene bu ülkenin canına okuyabilir miydi?

Şu İslam denen şey olmasaydı, "AKP" adlı bir parti "kurulamazdı" bile, çünkü alacağı oy sıfır olacaktı.

Tek sermayeleri bu Arap masalları...

Bu masallar ki, 20 sene önce kirasını ödeyemeyen bir adamı, 20 yıl sonra dünyanın "en zenginleri" arasına sokabildi.

Başka lafım yok.

ForumKirpisi
03-07-2019, 12:32
Dünya'da OECD'deki hiç bir ülke kota olmadan parayla vatandaşlık satmamaktadır.
Bırakın OECD'yi ABD'lilerin tatilde akın ettiği orta amerika adaları bile satmamaktadır.

Vatandaşlık bugün bıktım geri alıyorum denebilecek bir şey değildir.

Pasaport ve vatandaşlık insanın kendisini ait biraz değerli hissetmesini sağlayan bir araçtı.
İşe yaradığı dönemlerde.

Bazı ülkeler var işte petrol ülkeleri. Bunlarda her şey dolarladır. Her yerde dolar geçer.
Bizde de mesela dolarla kira ödenmeyecek deniyor devlet şirketlere kendini vurdurttuğu şehir hastanelerine
dolarla kira ödüyor. Bu başka ama.

250.000$ Türkiye dışında fazla bir para değildir, BAE, Suudi Arabistan, Katar bölgesinde iyi bir ev parasıdır ve petrol ülkelerinde banka olmayan denetimsiz finans kuruluşlarından yani kibar tefecilerden bir imzayla kredi olarak alabilirsiniz, en azından sokakta değilseniz.

Ödeyebilecek durumda olmanız önemli değil. Alırken Türkiyenin bu fırsatı verdiğini söylemezseniz ülkeden kaçabileceğinizi anlamazlar.

Karadağ vatandaşlık satıyor diye Türkiye'de reklam yapan şirket 80.000 kişinin parasını alıp battı.
Çoğu da nitelikli kişi imiş.

Karadağ ise vatandaşlık satmadıklarını sadece gayrimenkul alanlardan 2500 kişiye şans tanıdıklarını açıkladı.

https://odatv.com/onlarca-odali-yaliya-sigamadilar-03071906.html

"600 yalının 100’ünü yabancılar aldı. 2019 yılı ilk 6 ayında yabancıya satışlar yüzde 82 arttı. Bu kadar yükselmesinin nedeni ise, vatandaşlık hakkı önceden 1 milyon dolar ve üzeri gayrimenkul alanlara veriliyordu. Belli bir süre önce bu rakam 250 bin dolara indirilince satışlarımız ivme kazandı. Bu yalıların 166 tanesi tarihi eser ve hepsi birbirinden değerli. Katarlılara, İranlılara, Iraklılarla, Suudi Arabistanlılara, Amerikalılara ve Ruslara satışlar devam ediyorâ€

Bırak ABDliyi falan şimdi, Türkiyede ev alan Iraklı ve Suudi Arabistanlılardır.

Ahlaksız
04-07-2019, 20:30
Başımızdaki her türlü felaketin en büyük sebebi bana göre "İslam"dır.

Yahu düşünün, şu İslam bu topraklarda olmasaydı (mesela diyelim ki halkın tamamı ateist-deist-agnostik vs.); bu AKP denen parti başımıza geçip 17 sene bu ülkenin canına okuyabilir miydi?

Şu İslam denen şey olmasaydı, "AKP" adlı bir parti "kurulamazdı" bile, çünkü alacağı oy sıfır olacaktı.

Tek sermayeleri bu Arap masalları...

Bu masallar ki, 20 sene önce kirasını ödeyemeyen bir adamı, 20 yıl sonra dünyanın "en zenginleri" arasına sokabildi.

Başka lafım yok.
Sevgili Barlas;din dediğimiz şey kültürdür..Sadece toplumsal kültürü suçlarsak,sanki toplumu oluşturan bireyleri aklamış gibi bir görüntü sergileriz ki,bu da rasyonel olmaz..
Din,dolayısıyla İslam tabi ki çok önemli ama insanlar da biraz kıpırdamalı..Yalnız bu din,insanları o kadar bir kapana kıstırıyor ki;insanları da suçlayamıyoruz..
İslam'da ne var?
1-İçki konusu çok önemli..İçki içmek,biraz rahatlamak,insanlarla bu arada diyalog kurmak çok önemli..Müslümanların içkiden uzak durması,müslümanları çok farklı bir noktaya koyuyor..
2-Kadın konusu İslam'ın belki de en zayıf noktasıdır..Kadını direk eve kapatan bir din/kültür var karşımızda..Haliyle bu dinin bu dönemde savunulacak bir yanı olamaz..Kadın evde olduğu zaman da,o toplumun gelişmesi/değişmesi mümkün değildir..
Sosyalleşmek,eğlenmek,kadın/erkek demeden hep birlikte vakit geçirmek;İslam'a ters şeyler..Haliyle İslam'ın egemen olduğu toplumlar,her anlamda geri kalacaklardır..Bu kaçınılmaz..
Türkiye'nin İslam'dan kurtulması mümkün değil..Yapılacak tek şey,laikliğin özünsenmesi..Müslümanlar laikliğin ne olduğunu kavrarlar ve laikliği her anlamda savunurlarsa,o zaman bir şeyler değişir ama Müslümanların laikliği savunması da,şu aşamada imkansız..
Mesela 15 temmuz..Böyle bir şey yaşandı ama bu süreçten sonra bile dini cemaatler el üstünde tutulmaya devam ediliyor..Halbuki normal insanlar olsalardı bu kişiler,tüm dini cemaatleri/okulları kapatırlardı,sadece devletin bu konuda etkili olmasını sağlarlardı..Bu bakımdan pek umutlu olmamak lazım..Dediğim gibi salt dini kötülemek olmaz,aynı zamanda bir zeka sorunu var karşımızda..

kartopu
05-07-2019, 14:40
Sevgili Barlas;din dediğimiz şey kültürdür..Sadece toplumsal kültürü suçlarsak,sanki toplumu oluşturan bireyleri aklamış gibi bir görüntü sergileriz ki,bu da rasyonel olmaz..

Sevgili Ahlaksız Ulus ta bir kültür. Farklı kimliklerin bir arada ortak kültür etrafında bulunması bir ulus yaratıyor Tarih ci lere göre.
İsittiklal savaşı nı okuduğumuzda ortak özellik İslam ve yaşanmış olan topraktır. Sonraları din baskın geliyor islam dışı inançlar hapsediliyor.
En kötüsü hiç demokrasinin tadını alamamak yani çok şeyleri tartışıp ortak noktalar veya çıkarılıp atılacak ayrıntılar aranıp bulunmaması.

Bu gün din kötü .
Halbuki dinin ve onu kurgusunu yaratan insan. İnsan dini iyi olarak ta kötü olarak ta anlatabilir yine sorun insanda bitiyor kötü olan insan.

Şah İsmail (hatai) ile Sultan Selim hiç savaşmasa idi veya savaşı Şah İsmail kazanmış olsa idi İslam çok farklı olabilirdi bu coğrafyada.
Tarihte bazı değişiklikler her şeyi top yekün değiştiriyor.
İnsan ve yoksul ın tek tutunduğu dal Tanrı (Allah) tır. Başka elinde yanında olan bir yok. Gelecek yok, rahat yok, güvenlik yok, her şeyin yok olduğu veya yasak olduğu bir ülkede yoksulun sığınağı ne olabilir. Yoksul dediğimiz kimseler günümüzün köleleridir.

İşte burada bizlere çok iş düşüyor Din karşıtı olmaktan çok onun bir insan yaratımı olduğunu ve iyi ellerde iyi dillerde olursa insana faydalı olabileceğini anlatmak usulüne göre. Din kötü insanların elinde siyasi ve ticari malzeme olduğu sürecek bizim de can güvenliğimiz yoktur. O yoksulları kim yanına alırsa zafer onlarındır.

Tıpkı İstiklal savaşında olduğu gibi.

ForumKirpisi
05-07-2019, 14:50
İnsanların çoğunluğu dandikse alkolün suistimal edilmesi de gayet mevcut.

İslam'ın alkolü yasaklaması rasyonel temele dayanıyor olabilir. Alkol, bugünün kuzey afrika - ortadoğu bölgesinde çok çok eskilerden avrupadan önce tüketilen bir şey.

Alkol tüketenlerin hali hareketi değişiyor. beyin kimyası bozulduğu için.
özellikle beyaz şarap, viski, vodka falan içmeyin.

bira yine malt açısından bir değeri var, şerbetçi otu, arpa suyu falan var.
kırmızı şarapta, resveratrol var. iyi üzümden yapılması lazım.

ama alkol içenlerde bi olay var, soğuk bira üst üste deviriyolar.
serin bişey içebilirsiniz ama buz gibi bişey içmek pek iyi bişey değildir, çok sıcak içmek gibi kötü.

bi bakıyosun normalde 2 bardak su içemeyen adam, şekerli olduğundan 1 saat içinde 2 litre bira içmiş.
olmaz.

50 yaşından sonra bira içenlerde de içmeyenlere kıyasla beyin hacminde azalma yapıyomuş. vücutta oksidasyon yapar.
sitrus meyvelerindeki sitrik asitte böyledir. sitrik asit meyveyi korumak amaçlıdır.

Ahlaksız
05-07-2019, 16:13
Sevgili kartopu;ulus kültür değildir..Kültür denilen şey,bir ulusun/toplumun benimsediği örf/adet/din/inanç/mitoloji gibi şeylerdir..Bir toplum,başka bir toplumla karışıp,başka bir toplum oluşturabileceği gibi;bir toplum,sahiplendiği kültürü bir kenara atıp,başka bir kültürü de benimseyebilir ve tüm bu değişimler,çok kısa sürede olabilir..

''Türk toplumu'' dediğimiz şeyin içinde,Türkler haricinde Kürtler,Süryaniler,Araplar veya Gürcüler yer alır..Yani toplum/ulus,etnik anlamda farklı olan insanların bir araya gelmesiyle oluşur..Kültür ise,bu toplumun baskın olan dinamikleridir..Türk toplumu içinde,farklı etnik kökenli insanların farklı kültürlerinin yanı sıra,tüm bu insanların benimsediği veya benimsemek zorunda olduğu ortak kültür ögeleri de vardır..Türkiye'de bu ortak kültür ögesi,tabi ki İslam'dır..İslam haricinde,bahsedilebilecek bir sürü gelenek görenekte vardır tabi..Cumhuriyet bayramları gibi ögeler de,ortak kültür ögeleridir..

Ayrıca ''din,iyi ellerde faydalı olur'' diye bir şey yok..Buna benim gibi ateistlerin katılması mümkün değil..
Dinin ne olduğunu burada 1000 defa yazdık,bir daha yazalım..

Bugün Amazon ormanlarında kanun/kural/yasa yoktur..Hayvanlar,o ortama ayak uydurarak hayatta kalmaya ve üremeye çalışırlar..
Hepimizin yaşadığı şehirler de,aslında bizim ormanlarımızdır..Bu ormanlarda(şehirlerde) kanun/kural/yasa koyanlar kimler?Kabaca zenginler..Zenginler şehirlerde derler ki;şunu şunu yapma veya bunu yapabilirsin..Fakir çoğunlukta,hep bu kanunlara uymaya çalışmıştır ve bu süreç kabaca 5000 yıldır devam ediyor..
Zenginlerin kanun dediği şeyler,geçmişte dini şeylerdi..Bugün hem dini şeyler,hem de medeni(hukuk) şeyler ile insanlar şehirlerde etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor..Zenginlerin tek derdi,din ve dinden sonra ortaya atılmış hukuk ile kendilerini güvence altına almaktır..Yani zenginler,ormanda kanun koyarak,ayrıcalık elde etmeye çalışırlar..Halbuki ormanda(şehirde) kanun diye bir şey yoktur..
Zenginlerin bizim gibi insanlara neden ''terörist'' dedikleri de,buradan anlaşılabilir..Çünkü dinin ne olduğu bir açığa çıkarsa ve bunu insanların büyük bölümü öğrenirse,bugün ayrıcalıklı sınıf otomatikman ortadan kalkar..Bu yüzden dinin ne olduğunu söyleyenler,tarih boyunca hep acı çekmişlerdir..

bilgivehis
05-07-2019, 21:59
Sevgili kartopu;ulus kültür değildir..Kültür denilen şey,bir ulusun/toplumun benimsediği örf/adet/din/inanç/mitoloji gibi şeylerdir..Bir toplum,başka bir toplumla karışıp,başka bir toplum oluşturabileceği gibi;bir toplum,sahiplendiği kültürü bir kenara atıp,başka bir kültürü de benimseyebilir ve tüm bu değişimler,çok kısa sürede olabilir..

''Türk toplumu'' dediğimiz şeyin içinde,Türkler haricinde Kürtler,Süryaniler,Araplar veya Gürcüler yer alır..Yani toplum/ulus,etnik anlamda farklı olan insanların bir araya gelmesiyle oluşur..Kültür ise,bu toplumun baskın olan dinamikleridir..Türk toplumu içinde,farklı etnik kökenli insanların farklı kültürlerinin yanı sıra,tüm bu insanların benimsediği veya benimsemek zorunda olduğu ortak kültür ögeleri de vardır..Türkiye'de bu ortak kültür ögesi,tabi ki İslam'dır..İslam haricinde,bahsedilebilecek bir sürü gelenek görenekte vardır tabi..Cumhuriyet bayramları gibi ögeler de,ortak kültür ögeleridir..

Ayrıca ''din,iyi ellerde faydalı olur'' diye bir şey yok..Buna benim gibi ateistlerin katılması mümkün değil..
Dinin ne olduğunu burada 1000 defa yazdık,bir daha yazalım..

Bugün Amazon ormanlarında kanun/kural/yasa yoktur..Hayvanlar,o ortama ayak uydurarak hayatta kalmaya ve üremeye çalışırlar..
Hepimizin yaşadığı şehirler de,aslında bizim ormanlarımızdır..Bu ormanlarda(şehirlerde) kanun/kural/yasa koyanlar kimler?Kabaca zenginler..Zenginler şehirlerde derler ki;şunu şunu yapma veya bunu yapabilirsin..Fakir çoğunlukta,hep bu kanunlara uymaya çalışmıştır ve bu süreç kabaca 5000 yıldır devam ediyor..
Zenginlerin kanun dediği şeyler,geçmişte dini şeylerdi..Bugün hem dini şeyler,hem de medeni(hukuk) şeyler ile insanlar şehirlerde etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor..Zenginlerin tek derdi,din ve dinden sonra ortaya atılmış hukuk ile kendilerini güvence altına almaktır..Yani zenginler,ormanda kanun koyarak,ayrıcalık elde etmeye çalışırlar..Halbuki ormanda(şehirde) kanun diye bir şey yoktur..
Zenginlerin bizim gibi insanlara neden ''terörist'' dedikleri de,buradan anlaşılabilir..Çünkü dinin ne olduğu bir açığa çıkarsa ve bunu insanların büyük bölümü öğrenirse,bugün ayrıcalıklı sınıf otomatikman ortadan kalkar..Bu yüzden dinin ne olduğunu söyleyenler,tarih boyunca hep acı çekmişlerdir..

Seni bildim bileli okuduğum en güzel yorumun diyebilirim, bunu çerçeve içine alıp forumun bir köşesine asmak gerekir.

Ahlaksız
05-07-2019, 23:34
Seni bildim bileli okuduğum en güzel yorumun diyebilirim, bunu çerçeve içine alıp forumun bir köşesine asmak gerekir.
Sağolun bilgivehis..Papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyoruz forumda..

spartacus
06-07-2019, 03:36
Ulus üst-yapı esaslı, ülke dahili, politik bir kavramdır. Örneğin Türkiye, Azerbaycan, ulusal sınırların belirleyeni nedir şimdi?

''Türk toplumu'' dediğimiz şeyin içinde,Türkler haricinde Kürtler,Süryaniler,Araplar veya Gürcüler yer alır..Yani toplum/ulus,etnik anlamda farklı olan insanların bir araya gelmesiyle oluşur..Kültür ise,bu toplumun baskın olan dinamikleridir..
Öyleyse Kürt toplumu dersek, içine Türkler de girer mi?

Halbuki "toplum" ifadesi yeterlidir, eğer böylesine üst-yapı kurumlarından söz edecekseniz.

Sosyo-kültürel olarak ifade ediyorsanız bu durumda da, Türk, Kürt, Arap vs toplumu demek durumundasınız. Sosyo-kültürel çeşitlilik...

Sonra ifadende diyorsun ki, "FARKLI OLAN" insanların, bu halde, ifadeniz tutarsızdır, zira farkı kabul etmeyen, şovenist bir genelleme üretiyorsunuz -> "Türk toplumu".

"Yani toplum/ulus,etnik anlamda farklı olan insanların bir araya gelmesiyle oluşur"

Esasında sosyal-toplumsal, sosyo-politik, üretim, yaşam vb ilişkilerin, farklılık ve birlikteliklerin en temelinde ekonomi yatar. Kültürlerin farklılaşması, yerleşkelerle, sosyo-ekonomik yaşam, coğrafya temelinde anlam kazanır. Aynen dil faktöründe ortaya çıkan farklı diller gibi(gökten inmediler, ilahi veya mutlak değiller, zamanla şekillendiler ve temelde en önemli faktör, coğrafya, ekonomi, böylece farklı coğrafik alanlar, yerleşkeler, dil, örf-adet, kaideler, birbirinden uzak insan toplulukları vs) Bunu biyolojik olarak, daha zorlu çeşitlenme, farklılaşma tabanında düşünürsek, birbirinden yalıtık türlere göre de ele alabilirsiniz. Kültürel çeşitlenme ise çok daha hızlı gelişir, değişir... Kısaca kültürel farklılıklar da ekonomiden, üretim, paylaşım, sosyal ilişkilerden ayrı düşünülemez(temeldir).

Temsil açısından tutturduğunuz şovenist temsil biçiminiz(Türk ulusu vb), tanımınıza uymuyor, tamamen tutarsız.

Esasında Ulus siyasi bir kavramdır, gelenek, görenek vb esaslı değildir(devlet, ülke dahilindeki herkesi kapsayan, vatandaşlık kurumu-kapsamı vs esaslı). her ne kadar kapitalizm milliyet kavramını istismar ederek sahtekarlığa, aldatmacaya kaçsa da, bu kavram, ülke genelinde tüm insanları, vatandaşları kapsayan biçimiyle(ki bu anlamlıdır), sınıfsal olarak da kullanılır. Esasında ulus etnisiteye, milliyete, renge vb göre tanılanmış bir kavram değildir, her ne kadar milliyetçi, ırkçı yaklaşımlar, sosyo-politik kavramların içini boşaltmış, şeklen bayağılaştırmış ise de.

Aynı sorun feodalitede de gözlemlenir, mezhebe göre... Örneğin kapitalist değilde, günümüz açısından feodal tanımı yaparsak, "sünni ulusu" demek gerekir -ki kavram, akıl-mantık açısından da geçerli değildir. İki türlüsü de geri, çağdışı, bilim dışı.

Sanırım hiç biriniz sırf çoğunuk diye, "sünni ulusu" dersek, ateistleri de, alevileri de, diğer dinsel inanç ve mezhepleride kapsadığını düşünmüyorsunuzdur, bu kavram bu biçimde tanılanmıyor, bu biçimde, içi boşaltılmış, öznel, kişisel, biçim, sembollere, şartlandıırmışlıklara göre bir anlamı yok. Kimsede böylesine şekilci, çarpık, alakasız kavramlaştırmaları kabul etmek durumunda değil, bir hata, aldanma, aldatmaca olur.

kartopu
06-07-2019, 08:45
Ahlaksızdan AlıntıTürk toplumu'' dediğimiz şeyin içinde,Türkler haricinde Kürtler,Süryaniler,Araplar veya Gürcüler yer alır..Yani toplum/ulus,etnik anlamda farklı olan insanların bir araya gelmesiyle oluşur..Kültür ise,bu toplumun baskın olan dinamikleridir..Türk toplumu içinde,farklı etnik kökenli insanların farklı kültürlerinin yanı sıra,tüm bu insanların benimsediği veya benimsemek zorunda olduğu ortak kültür ögeleri de vardır..Türkiye'de bu ortak kültür ögesi,tabi ki İslam'dır.

Kültür ve ulus konusunda çok farklı şey anlatmıyoruz sadece aynı kulağı farklı ellerle göstermekteyiz.

.Ahlaksızdan Alıntıİslam haricinde,bahsedilebilecek bir sürü gelenek görenekte vardır tabi..Cumhuriyet bayramları gibi ögeler de,ortak kültür ögeleridir..
O cumhuriyetin yaratıcıları da islam ve yurt savunmasından yola çıkarak başarı elde ettiler Ahlaksız Arkadaşım..

Bütün sorun din olduğu görülüyor Bu din i kim temsil ediyor hangi ellerde kötü veya iyi olabiliyor. Sonunda insan tarafından insana monte edilen bir uygulama olduğundan hem fikiriz.

Ahlaksızdan AlıntıBu yüzden dinin ne olduğunu söyleyenler,tarih boyunca hep acı çekmişlerdir..
Evet doğru ama yöntem farklı anlatmak başka uygulamak başka Bu konuda bir eksik çıkıyor ortaya Muhalefet olarak anlattığında madur oluyorsun güçlü olarak anlattığında haklı.

Bu problem çözülecekse ve problemse bir yol bulmak gerekiyor. Hep madur olmak istiyorsak ve bu hoşumuza gidiyorsa sorun çözemeyiz. Güçlü olmak ve sorun çözmek zorundayız
Benim iyi eller dediğim budur.

Din bizim geleceğimiz hatta bütün insanlığın geleceğini etkileyen bir faktörse ve dini ortadan kaldırabilmemiz mümkün değilse siyaset değiştirmemiz gerekecektir.

bilgivehis
06-07-2019, 14:44
Muhalefet olarak anlattığında madur oluyorsun güçlü olarak anlattığında haklı.

Dine karşıysan güçlü de olsan işe yaramaz.
Atatürk güçlüydü, dine karşı değildi ama dini sömürü aracı olmaktan çıkarınca kıyamet koptu ve o kıyamet halen devam ediyor.

dini ortadan kaldırabilmemiz mümkün değilse siyaset değiştirmemiz gerekecektir.

Din zamana mahsus bir olgudur, süreç içinde erimesi kaçınılmazdır.
Avrupa'da din böyle eridi, artık ona ihtiyaç kalmayınca inanç da zayıfladı ve kilise gibi inanç odakları bir figur olarak kaldı.
Tabi din inancının zayıflaması, ekonomi ve bilinç düzeyiyle doğrudan alakalı olduğu da unutulmamalıdır.

kartopu
06-07-2019, 15:41
Bilgivehis Dine karşıysan güçlü de olsan işe yaramaz.
Atatürk güçlüydü, dine karşı değildi ama dini sömürü aracı olmaktan çıkarınca kıyamet koptu ve o kıyamet halen devam ediyor.

Sn Bilgivehis.

Yıllardır kendimi Markist kabul ederim ama nedense hiç felsefeye önem vermedim. Bunu sadece ben ihmal etmedim bildiğim bütün marksistler etti.
Felsefe benim anladığım düşünme biçimi.

Din insan kurgusu niçin bu kurguya insan ihtiyaç duydu İhtiyaç duymuşsa ne amaçla duydu Din insan kurgusu olduğuna göre insan bunu kime karşı kullandı. *Doğada bir çok canlı varken * Niçin insan için, insan Dini kullandı.
Bu tam tersi kullanılsa idi kıymeti değişir mi idi.

Benim bildiğim bütün din (dindar geçinenler) kullanıcıları dine karşı Ama alıcısı var ki pazarda değeri oluyor.
Böyle bir kitle varken bizimde o kitleye ihtiyacımız da varken bu malı biz niçin müşteriye götürmeyelim İstediğimiz ambalaj kullanarak.
Atatürk dini elinden aldırıp gücünü kaybetmişse yeteri kadar güçlü değilmiş demek ki.

Bilgivehis Din zamana mahsus bir olgudur, süreç içinde erimesi kaçınılmazdır.
Avrupa'da din böyle eridi, artık ona ihtiyaç kalmayınca inanç da zayıfladı ve kilise gibi inanç odakları bir figur olarak kaldı.

Din Avrupa da da erimedi şu an kontrol altında bir kriz çıksın bakalım o kanunlarla kontrol edilemeyen halk neyle kontrol edilemye çalışılacak.
Bazı dinler devre dışı kaldı ama yenileri hala devrede.
Devletler var olduğu sürece din var olacak sadece kim kontrol edecek mesele bu. Bazı kendini komünist kabul eden ülkelerde din yerine idolojiler ön plana çıkıyor ama onların da dinden farkı yok.

ForumKirpisi
07-07-2019, 15:23
Atatürkün yaptığı iş çok çok zor bi iştir. Düşünün bilmemkaç yüz yıl benliğini İslamla kamçılamış, müziğin bile haram olduğunu
iddia eden bir durum var. Babamın anneannesi babam hobi olarak müzikle(T.S.M) uğraşınca çok üzüldüğünü, kahrolduğunu söylüyormuş.

Allahtan bu Osmanlı kamçısının uzak kaldığı ve zorla milletini çöldeki Arap kabilesi yaşamına sokma güdüsü olmayan yerlerde çağdaş bir zihniyet varmış.

Bu zihniyet Anadoluda da gittikçe toparlanınca işler biraz dönmüş. Ama İslam yine de, gerçek İslam bu değil, olamaz benim güzel peygamberim bunu demez şeklinde bi havaya sokulmuş.

Atatürkün yaptığı bişey var bi kitap hazırlıyor.
Bugün İsrail toprakları olan yerleri Yahudileştirmeyi engellemek için bakın bize dinsiz diyorlar ama biz
hz. peygamberin mirasına sahip çıkıyoruz deyip sonra bu bilgiyi ve bölge ile ilgili stratejik bilgileri içeren o kitap
ertesi yıl harp okullarından toplattırılmış.

Din gittikçe yerlileştirildikçe bi süre sonra eriyor zaten.

kartopu
08-07-2019, 14:14
O ilahiler müzik O zikirler dans değilmi Bunu kızıl derililer yaptığında dans oluyor dergahlarda müslümanlar yaptığında ne oluyor.
Bence islam ı bir orta çağda bir de günümüzde baktığımızda birbirinden çok farlı şeyler görürüz . Çok gerilere düştüğünü insandan çıkıp iktidarların güç alanlarını görürüz.
Allah la Kulun arasına birilerinin girdiğini görürüz. İlimden, İrfandan, İnsandan uzaklaşıldığını görürüz.

Oku ya kulum yerine. Okuma İnan ya kulum sözünü görürüz.
Ama bir şeyi fark ediyoruz Artık o yobazların karşısında düşünmeye sevk eden dindarların varlığını. Hiristiyanların yaşadığı orta çağı Müslümanların yaşamakta olduğunu görmekteyiz.

İslamiyette rekabet kızışmakta Güç dengeleri sorgulanıyor çağ daha gerçekçi düşünceye açılıyor

Ahlaksız
23-07-2019, 19:31
Türk'le Arab'ın savaşı bu...

Bu ülke bir Türk yurdu olarak kalacak mı, yoksa Arap çöllerine mi dönüşecek, bunun kavgasını veriyorum ben...
Yurtdışından Türkiye’ye göç edenler, 2018’de yıllık yüzde 23.8 artışla 577 bin 457 kişiye, aynı dönemde Türkiye'den yurtdışına göç edenler de yüzde 27.7 artışla 323 bin 918 kişiye ulaştı. Türkiye’ye göç edenlerde ise ilk sırayı Iraklılar alırken, Afganistan, Suriye, Türkmenistan ve İran şeklinde sıralama devam etti. Buna karşın Türkiye'den göç eden vatandaşlarda ilk sırayı 20 ila 34 yaş arasındaki genç nüfus aldı.
https://odatv.com/turkiyeyi-terk-ediyorlar-23071905.html
Türk gençleri ülkeden kaçıyorlar,Araplar ülkeye doluşuyorlar..Camide Kuran okuyup siyaset yapanların ülkeyi getirdikleri nokta burası..Şöyle bir gariplikte var ki,bu durumdan rahatsız olanlar,camide Kuran okuyanları(İmamoğlu) ''kurtarıcı(mesih gibi)'' sanıyorlar..

ForumKirpisi
23-07-2019, 20:06
Yurtdışından Türkiye'ye göç edenler, 2018'de yıllık yüzde 23.8 artışla 577 bin 457 kişiye, aynı dönemde Türkiye'den yurtdışına göç edenler de yüzde 27.7 artışla 323 bin 918 kişiye ulaştı. Türkiye'ye göç edenlerde ise ilk sırayı Iraklılar alırken, Afganistan, Suriye, Türkmenistan ve İran şeklinde sıralama devam etti. Buna karşın Türkiye'den göç eden vatandaşlarda ilk sırayı 20 ila 34 yaş arasındaki genç nüfus aldı.
https://odatv.com/turkiyeyi-terk-ediyorlar-23071905.html
Türk gençleri ülkeden kaçıyorlar,Araplar ülkeye doluşuyorlar..Camide Kuran okuyup siyaset yapanların ülkeyi getirdikleri nokta burası..Şöyle bir gariplikte var ki,bu durumdan rahatsız olanlar,camide Kuran okuyanları(İmamoğlu) ''kurtarıcı(mesih gibi)'' sanıyorlar..

Bu haberi aldıkları kaynak kasıtlı çarpıtma yapmış. Sanki Türkiye'deki göçmenler gidiyor gibi... Hayır. Sadece süreli oturma izni olanların izinleri dolmuş. Çeşitli sebeplerden yenilenmemiş. Turist durumuna düşmüşler, belki ülkeyi terk etmişler.
Ama onlardan fazlası geri gelmiş.
Durum bu.

Evet, yurtiçindeki gençler dışarı göç ediyor. En parlak tabaka. Tanıdıklarımız var, Hollanda özellikle. Üzülüyoruz. ABD vs.

Sınırdan kayıtsız geçenleri, sınırdışı etmek yerine kayıt altına alıyorlar(dı). Ayrıca tüm bu sığınmacılara rağmen bir de normal oturma izniyle geliyorlar. Hani Irak'tan, İran'dan veya Türkmenistan'dan gelen göçmenler de nitelikli değil.

Şimdi polise emir geldi bakıyorlar ondan önce otobüslerde yakalanan Afganları salıyorlardı. Tam seçim öncesi güya yol kontrolü yapılıyor ama kontrolde belgesiz çıkanlar salınıyor.

İslamcılıktan diken üstünde olduğumuz bu durumda daha fazla dini bütün müslüman gelmesi ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor.

Şimdi ülkeye dağıtıyorlar işte. Hatay'ı vermişiz 407.000 eleman varmış Hatay'da.
Plebisit ilan etsinler bari. Kuzey Kürdistanı falan bırak bu adamlar 5 seneye plebisit alır.