PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlber Ortaylı:"Sanayimiz, ordumuz daha kuvvetli. Köylülerimiz daha bilinçli, eğitimli

bilgivehis
04-07-2019, 15:26
İlber Ortaylı:"Sanayimiz, ordumuz daha kuvvetli. Köylülerimiz daha bilinçli, eğitimli"

Bu adam her konuşmasında konuşma aralarına iktidarı yücelten böyle laflar sokuşturuyor.
Sonra da öyle demek istemedim gibi basit numaralara kaçıyor.
Hani bu bir-iki defa olsaydı tesadüf diyecektik ama bu kadarı da artık yutulmuyor.
Üstelik bir de utanmadan "Bölünmüşüz" diyerek asıl bölenin kucağında olduğunu ve bu iktidar olduğunu gizlemeye çalışıyor.
Zaten bütün birikimini tayyibe bağışlaması da ne mal olduğunu gösterdi.
Bu adamı halen ilerici, aydın mücadelesinde sayabilen var mı?

https://odatv.com/bolunmusuz-04071936.html

ForumKirpisi
04-07-2019, 17:00
görevi icabı siyasetle çok iç içe. onların yanında kala kala ılınmıştır.

Eski DP dönemlerinde köylülere demokrat allah demek, halk dinsizlik demek diye yaymışlar.
cumhuriyet dinsiz partisi , allah partisi gibi olmuş yani.

düşün demokrat partinin piçliğini, anneannem babamız böyle diyodu zırt pırt dedi.

ciddi bak nasıl kafaymış gör.

Şimdi ondan bi kademe zeki olanlar var tabi.
Bu da toplumların evrimiyle alakalı. bişeyler ilerliyor. herkeste telefon vs.

ordumuz güçlü demek ne demek ben onu anlamadım.

kartopu
04-07-2019, 19:02
Ben yazıda pek sorun göremedim Geçmişteki zor zamanlarda bile Ankara ve İstanbul hükümetlerinde düşünce alışverişinin olduğunu İkinci dünya savaşı döneminde ABD İngiltere Sovyetlerde bazı konularda iş birliğini
Bulunduğumuz çoğrafyada güçümüz ilişkilerimiz ve devletlerin çıkarlarından saf değiştirebileceğinden söz etmiş.

Ve uyarıda bulunup 1919 düşüncelerine dönülmesi gerektiğinden söz etmiş.Çin Rusya Amerika gibi ülkelere dikkat edilemsini söylüyor ve İran a dikkat kesiyor.

Benim anladığım özet olarak bunlar.

Bu ben şunu anlıyorum bir tehlikenin olduğunu vatan ve islam konusunda ortak bir düşüncenin etrafında birleşmenin yararlı olacağını söylüyor.
Her hangi bir siyasi yapının probagandasını bulamadım
Bana görede tehdit uyarısı gerçek çözüm ancak parlementoda ve ortak bir amaçta olmalıdır.