PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asosyallik Denen Üzerine Serbest Bir Deneme

"ictenlik"
03-08-2019, 08:14
Asosyallik üzerine bir çok yorum yazdım..
Uzun dönem GAPS diyetten sonra asosyallikle başedebildiğini, daha kolay dost edindiğini, sosyal gruplara ve etkinliklere daha kolay katıldığını söyleyen tanıklar okudum.

Örneğin bu durumu harici bir yere yazsanız kişiye hemen boks vb. tavsiye edilir.

Benim yakın düşüncelerim şu..
Eğer tüm bunlar fizyokimyasal bozulmaların, altta yatan kimi diğer sorunların ya da bazılarının dediği gibi sonuçta bunların yansıması olarak bağırsak geçirgenliği ya da sorunlarının yansıması ise bağırsaktan başlayarak fizyolojiyi iyileştirmenin faydası var. Yani spor ve diyetle başlayıp fiziksel postürü, duruş postürünü ve özellikle konuşma alanı olan karın ve göğüs boşluğunu olabildiğine düzeltmek.

Asosyallikte konuşma ve ifade sorunları olduğunu düşünüyorum. Bunun diyafram kullanımı hatta nefes alma biçimi ve diyafram uyuşukluğu ile bile ilgisi olabileceğini düşünüyorum. Diyafram karında ve bağırsakta geçirgenlik vb. sorun olduğunda tam bir nefes alındığında zorlanma ve acı duyulduğu için nefes alma göğse kalıyor, karın-diyafram nefesi derin nefes azalıyor, duruş postürü bozuluyor adeta bağırsaktaki sorunlar nedeniyle derin tam bir nefes almak işkenceye dönüyor, acı veriyor ve açık nefes almaya almaya bu bölge iyice uyuşuyor. Bel karın bölgesinde içe büzülme kas kayıpları oluyor. Diyafram tam kullanılmaya kullanılmaya atıllaşıyor ve kalp yetmezliği gibi diyafram yetmezliği düşünün. Kardiyo yaparız kalp kası çalıştırırız bunun gibi bir diyafram kardiyosu düşünmeyi öneriyorum.

Bu anlamda karın bel başta diyafram kaslarını güçlendirmeyi ve sesli ifadeyi, diksiyonu güçlendirmeyi önemli buluyorum. Şarkı söyleme, karından yüksek sesle konuşma gibi egzersizler yaşama eklenebilir. Bunlar fiziksel olarak konuşma etkinliğini de kolaylaştırıyor. Ben biliyorum ki konuşmaya zorlanılıyor. Bunun yarı sebebi fiziksel postür ve bu diyafram uyuşukluğu-açıklığı dediğim. Dik açık duran bir gövde ve şişmiş bir karın. Diyafram nefesi, diyafram egzersizleri, karnı iyice şişiren nefes egzersizleri ve karın bel sırt-göğüs bölgesini dikleştiren sıkılaştıran her türden fiziksel egzersizler öneriyorum.
Bu dediklerimi 2-3 günlük açlık diyetleri ile kolayca test edebilirsiniz, bağırsak sorunu varsa daha rahat hissedilir. Eğer 2-3 günlük açlık diyetleri denediğinizde daha rahat konuşuyorsanız aynı şeyden bahsediyoruz.

Konuşma ve ifade etkinliğine gerçekten fiziksel olarak neredeyse zorlanılması gibi bir durum var. Bu konuşma denenin fiziksel akışını kolaylaştırmak gerçekten işe yarıyor.
Asosyallik üzerine yapılabilecek en iyi çalışmanın bu karın bölgesini açmak şişirmek ve şarkı söyleyen biri ya da bir tiyatrocu gibi sürekli diyafram çalışmak açmak-genişletmek ses ve nefes diksiyon egzersizleri başta özellikle karın, bel sırt ve göğüs kasları güçlenmesi için fiziksel spor yapmak olduğunu düşünüyorum. Dik duran bir gövde-postür ve olabildiğine açık şişmiş-geniş önde duran bir karın düşünün içe büzülme değil ve bütünüyle karından konuşulduğunu, konuşma gücünün karından alındığını ve geldiğini düşünün...
Tabi ki bağırsakta bir geçirgenlik varsa mutlaka giderilmesi gerekiyor.