PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Süleyman Soylu'dan Diyarbakır ziyaretinde bulunan İmamoğlu'na: Seni pejmürde ederiz

Ahlaksız
03-09-2019, 21:16
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınıp yerlerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi belediye başkanlarını ziyaret etmesi ile ilgili yorumlarda bulundu.…
https://www.youtube.com/watch?v=SXRUnNUCDEY

kartopu
04-09-2019, 08:12
Seni pejmürde ederiz
pejmürde ne be.

Ahlaksız
04-09-2019, 11:16
Seni pejmürde ederiz
pejmürde ne be.
Seni dağıtırız,paramparça ederiz,tarumar ederiz anlamında..

kartopu
05-09-2019, 08:53
Seni dağıtırız,paramparça ederiz,tarumar ederiz anlamında..

Neden böyle bir tehdit e ihtiyaç duyuyor ki.
Eğer E.İmamoğlu bir proje ise Biri gider diğeri gelir biri bozar diğeri düzeltir sonunda kapitalizm işleyecek.
Kapitalizm de Sermaye ya sermaye hırsizi ya emek hırsızı olarak birikir. Yoksa İmamoğlu nu daha madur edip farklı plan mı var. Ne dersin..

Ahlaksız
05-09-2019, 13:41
Neden böyle bir tehdit e ihtiyaç duyuyor ki.
Eğer E.İmamoğlu bir proje ise Biri gider diğeri gelir biri bozar diğeri düzeltir sonunda kapitalizm işleyecek.
Kapitalizm de Sermaye ya sermaye hırsizi ya emek hırsızı olarak birikir. Yoksa İmamoğlu nu daha madur edip farklı plan mı var. Ne dersin..
Chp 18 senedir,Akp'ye çalıştı..Akp'nin 18 senedir tek başına iktidar olmasının en önemli etkenlerinden birisi,Chp'dir..Yani Akp,Chp'ye muhtaç..

İmamoğlu bir belediye başkanı ama bu başkan,sanki bir siyasi partinin lideriymiş gibi tutup Diyarbakır'a (partinin haberi var) gitmiş..İş mi bu?!

Diyarbakır'da bir sorun varmış..SANANE..Sen sıradan bir belediye başkanısın,ne işin var orada?!
Batman'da,Trabzon'da,Kayseri'de,Muğla'da sorun olduğu zamanda,oralara da gidecek mi acaba?Böyle bir şey olabilir mi?

Milyonlarca insan,İstanbul'un devasa sorunlarını çözmen için seni başkan yapıyor ama sen İstanbul dışındaki sorunlarla bizzat ilgileniyorsun..!

Evet,bu konuda akpliler gibi düşünüyorum,çünkü akpliler bu konuda %100 haklılar..İmamoğlu asla İstanbul dışındaki sorunlarla ilgilenmemeli..

Bir de çok hassas bir konu..Terör..
Böyle bir şey yapıp,sonra akplilerin eline koz verip,bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar..Dediğim gibi Chp,sürekli Akp'ye çalışan bir parti görünümünde..
Bu ülkenin içişleri bakanı..Her şey elinin altında,her şeyden haberdar..Bu kayyum atamaları doğru veya yanlış,bunu bilemeyiz..Belediyeleri denetlediğimiz filan yok sonuçta..İçişleri bakanının bu söylemi ağır ama bu kişinin içişleri bakanı olduğu da unutulmamalı..

İçişleri bakanı olduğunuzu düşünün;
Bir belediye başkanının terörle bağlantısını tespit etmişim ve kayyum atamışım..Bu belediyeye çok uzaklardan birisi gelip,bu başkana sahip çıkacak ve ben de susacağım,öyle mi?
Olmaz,toptan yanlış..
İçişleri bakanının işine niye karışıyorsunuz?
Karardan rahatsız olan,hukuki yollara başvurur,hepsi bu..
Hukuk yok filan ama başka çareniz yok..Bin km öteden gelip,benim yanlış yaptığımı söylerseniz,ben de çok sert bir şekilde tepkimi veririm..Mevzu bu..
Evet,pejmürde ağır bir laf..Yanlış ama bu yanlışı doğuran şey de yanlış..

Yani buradan şunu anlamak mümkün..Bu ülkede iktidar da ,muhalefette sürekli yanlış yapıyor..Haliyle bu ülkenin bu durumda olması gayet normal..

spartacus
07-09-2019, 02:50
İmamoğlu bir belediye başkanı ama bu başkan,sanki bir siyasi partinin lideriymiş gibi tutup Diyarbakır'a (partinin haberi var) gitmiş..İş mi bu?!

Diyarbakır'da bir sorun varmış..SANANE..Sen sıradan bir belediye başkanısın,ne işin var orada?!
Batman'da,Trabzon'da,Kayseri'de,Muğla'da sorun olduğu zamanda,oralara da gidecek mi acaba?Böyle bir şey olabilir mi?
Olabilir, Diyarbakır'da olan ne?

Yanlış düşünüyorsun, tüm CHp li belediye başkanları da gidebilir. AKP yıllardır belediyelere kayyum atıyor, faşizm.

Elbette CHP muhalefet olarak görülebilecek bir yapı değil, siyasi anlamda böyle bir duruşu da yok, ancak, her parti üyesi, şu ya da bu şehire, hatta ülkeye, şu ya da buna destek olmak, şu ya da buna karşı fikrini, duruşunu sergilemek, basın açıklamalrına katılmak, hatta gezip görmek için gidebilir, bu her şeyden evvel, en tabi hakkıdır.

AKP %100 haklı demenin sebebi, ne yazık ki egemen olan anlayıştan ileri geliyor. Aynı mantıkla düşünüyorsun, aynı prangalar ve zincirlere bağlısın, dincilik=şovenistlik...

Örneğin, efendim bilmem ne ülkesinden bilmem ne sanatçısı, şu ya da buna tepki vermek, şu ya da buna destek için Afrikaya gitmiş, sanane yahu, otur, oturduğun yerde müziğini yap, o insan olmuyor demek ki, müzik yapıyorsa misal, müzk dışıda hiç bir konu onu ilgilendirmemeli, işte faşizmin, soven faşizmin mantığı!

Vay efendim şu kişi şu partidenmiş de, bilmem neredeki örneğin orman katliamına karşı bilmem ne il'ine gitmiş, senin ne işin var orada, sanane, sen nasıl olurda seyahat özgürlüğünü, fikir özgürlüğünü, şu ya da bu sebeple ülke veya dünya gündemine dair duruşunu, desteğini, protestonu taa bilmem neredeki başka şehirde gösterebilir, katılabilir, ayrışabilirsin vs...

Evet dediğim gibi, AKP'yi buraya kadar ve faşizmi bu kadar engelsiz biçimde hakim kılınmasının önemli sebeplerinden birisi de CHP dir, ama bu bir tabeladır, asıl mesele hakim olan toplumsal anlayış-geri faşst, şoven faşist zihniyet- ve hukuk-suzluk-tur, kör cehalettir. Toplum senin gibi düşündüğü sürece, müstehaktır.

Siyasi, ekonomik şu ya da bu temelde kişisel çıkar, rant amaçlı eylemler elbette eleştirilebilir, öyle bir durum söz konusu ise hakkıyla elekştirirsin, ama yaptığın biçimde olmaz. Alaksızca olmaz, AKP zihniyetiyle, bu zihiyetle olmaz, sana göre yanlış gördüğünü, bir başka yanlış, bağnaz, ketum, anti-demokratik düşüncelerle eleştirmiş olmazsın.

Sanane! cevabın bu kadar basit

Peki Diyarbakır CHP de olsaydı da kayyum atansaydı? Tüm türkiyedeki CHP il örgütleri, ilçe örgütleri, belediyeleri, şu ya da bu üyesi, kalkıp oraya gitse ne derdin? Gitmeleri mi doğru olurdu, gitmemeleri mi?

Şovenist zihniyetin, AKP veya daha beter hiç bir bağnaz, gerici zihniyetlerden farkı yoktur Ahlaksız. Değişen sadece semboller olur, koyunlar aynı koyun.

Şu ya da bu kişinin oraya gitmesi yanlış değildir, asıl yanlış, tüm diğerlerinin de ve bir bütün halinde tabela partisinin bu davranışı-eylemi sergilememesidir.

Yaşananlar, faşizmin en katmerlisidir, şu en rezilinin yaşandığı ülkedeki rezil kapitalizmin, rezil demagograsisinin, ve seçmen iradesinin gaspıdır. Bu sözde oturduğun binanın altından, üstünden dinamit patlatmak gibi ve etraftakilerin seyirci olması gerektiğini düşünüyorsun.
otur yerinde! sen istanbul belediye başkanısın, ülke ve dünyadaki hiç bir mesele seni ilgilendirmez vs yapıyorsun, bir Bahçeli ağzıyla...

Seçim oldu, kaç ay geçti-geçmedi, AKP faşizmi kayyumlarla gasp etti, siyasi olduğu kadar esas ekonomik talan da söz konusu, şovenizm, yok şu, yok bu gerekçeler fasa, fisosu, hasılı yaptığın eleştiri de fasa, fiso...

Ahlaksız
07-09-2019, 15:00
Sevgili spartacus;akplilerin reflekslerinin doğru olduğunu değil,İmamoğlu'nun yaptığı siyasi manevranın yanlış olduğunu söylüyorum..
Faşist/şoven kafam filan yok yani..:)Hemen konuyu benim kafama getirmişsiniz:)

Buradaki mesele İmamoğlu'nun işyerini/işlerini terk edip,sanki Chp'nin başındaki siyasi bir lidermiş gibi,sağda solda boy göstererek,kendini ön planda tutma isteği..Bu biraz seçilmenin ve sürekli gündemde olmanın verdiği bir aşırı rahatlık..

Bu kişi 1 senedir gündemde..Sadece İmamoğlu'nu takip etmek için bir takım akplilerin çalışma yaptığı filan söyleniyor..Tüm gözler üzerinizde yani ama siz ne yapıyorsunuz?!
Niye,Akplilerin ellerine bir koz veriyorsunuz,mesele bu..
Yoksa banane chpden/akpden..

Tüm Chp'liler Diyarbakır'a gitse bile,senin gitmemen lazım..Ben Chp'nin başında olsam,İmamoğlu'nu İstanbul dışına bile çıkarmam..''Al işte,faşistsin sen'' diyeceksiniz..Alakası yok,zekiyim ben:)
Akp'lileri,akp kafasını bilmiyorsunuz..!

Akp'yi ana muhalefet partisi yıkamıyor,mesele bu..Kafalar güzel çünkü..Dediğiniz kafa yapısı,dinci/şoven filan diyorsunuz ya,akp/chp kafa yapısı işte..Aralarında ufak nüanslar var ama kafalar aynı..Bir taraf iktidar olmayı bilmiyor,bir taraf muhalefet yapmayı..Haliyle ortaya böyle bir kaos çıkıyor..

kartopu
13-09-2019, 14:37
Buradaki mesele İmamoğlu'nun işyerini/işlerini terk edip,sanki Chp'nin başındaki siyasi bir lidermiş gibi,sağda solda boy göstererek,kendini ön planda tutma isteği..Bu biraz seçilmenin ve sürekli gündemde olmanın verdiği bir aşırı rahatlık..

Neden böyle yapsın Ahlaksız arkadaşım.
Bak Reis belediye başkanlarını beştepeye çağırdı ve Kılıçdaroğlu gidilecek dedi ve gidildi (İmamolunu kırık sandalye oturtular ya hadi osun) belkide imam oğlu aldığı bütün kararları partisine soruyor nereden bileceğiz.

Ayrıca İmamoğlu Diyarbakır a gitmesinde ne sakınca var. Erdoğan ve ekibi barış sürecinde Diyarbakır dan ayrılmazken.

Ben senin gibi düşünmüyorum sana faşist te demiyorum . Sen ve bir çok insan CHP yi cesaretsiz olarak suçluyorsunuz ama kotlarınız dışında bir eylem gördüğünüzde de neden yapıyorlar diyorsunuz.

Bu seçimde yazılı veya değil bir ittifak doğdu. CHP de bu ittifakı canlı tutmaya çalışıyor bunda sakınca ne. Bu işi ha Kılıçdaroğlu Ha İmamoğlu vasıtası ile yapmış ne fark eder.
Belki haklı olduğun yerler var çünkü bu güne kadar CHP hiç cesur karar almadı. Bu gün bazı değişiklikler insanda kuşku yaratmış olabilir. Her kes İmamoğlundan var olduğu durumun dışında bir beklentiye girdi. Bak Muharrem İnce 2023 te yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde adaylığını açıkladı bu durum İmamoğlunun önünü kesmek mi sence.?

Bana göre Türkiye yeni bir döneme giriyor ve herkes bu döneme kendini hazırlıyor . Bazı değişilikler ve cesaretli girişimleri göreceğiz . Bunları gördüğümüzde şok olmayalım.

Bu kişi 1 senedir gündemde..Sadece İmamoğlu'nu takip etmek için bir takım akplilerin çalışma yaptığı filan söyleniyor.
Olabilir neden olmasın. Aptüllatif Şener de bir zamanlar AKP li idi. AKP etrafında topladıklarını babasının evinden mi getirdi onlarda Türkiye de farklı partilerde bulunuyordu.Olaylara idolojik bakmadığında çok farklı ittifaklar görürsün.
Unutmamak lazım CHP bir dönemler MHP ile bile işbirliği yaptı.

Ahlaksız
13-09-2019, 19:18
Sn.kartopu;İmamoğlu'nun Reisin yanına gitmesinde sakınca yok..Reis çağırmış,gidebilir,gitmeyebilir de..Burada bir sorun yok..Diyarbakır'a veya başka yerlere gidip,şov yapmamalı işte..Gitti,şov yaptı,sonra yüzlerce arabayı sıraya dizdi,İSRAFFF diye feryat etti..İsraf ne?Dini bir kavram..Kafayı dinden çıkaramıyorlar ki..!
Varsa bir sıkıntı,araştırırsın,verirsin mahmekeye,sonuçları beklersin..Bu israf konusunu medyaya taşırken,bu konu hakkında savcılığa filan suç duyurusunda bulundu mu?Akp'liler bulunmadığını,bu israf meselesinin şov amaçlı yapıldığını söylüyorlar..Eğer böyleyse,yani mahkemeye bir şey intikal etmediyse,Akp'liler haklılar..

Bunları yaptıktan sonra,kırık sandalyeye oturtuldu mu?Oturtuldu..Demek ki neymiş?Reis istediği zaman,Türkiye'deki istediği kişiyi,istediği yere oturturmuş:D
Resmen Reis taklitliği ile seçim kazandı..Gitti,camide Kuran okudu vesaire..Sonra reis,reisin kim olduğunu gösterdi işte:)

Chp,Akp'leşmiş;Akp,Mhp'leşmiş durumda..Haliyle kim iktidar,kim muhalefet,tamamen karman çorman olmuş durumda..
Türkiye,ekonomik ve toplumsal anlamda bir kriz/çöküş içinde..Haliyle siyasetin de perişan halini ben aslında yadırgamıyorum..Yarın bir gün Ekrem İmamoğlu,Akp'nin başına geçerse,hiç şaşırmam mesela..Türkiye böyle bir ülke..

kartopu
13-09-2019, 22:19
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri öncesinde karşılaştığı Cihan Yaşar'dan, "Seçim günü Batman'da düğünüm vardı, oy vermek için ertelettim" sözlerini duyunca, genç vatandaşa düğününe katılma sözü vermişti. İmamoğlu, verdiği sözü tuttu SÖZCÜ.

Batmandan Diyarbakır 98 km yani fazla bir maliyet yok . Demek ki konu israf veya tasarruf deyil o zaman ne konu, devletin hukusuz bir girişimine karşı madurun yanında olmak.

Şimdi gelelim başka bir şova araçların bir alanda toplanmasına Birincisi siyaset başlı başına şov zaten ikincisi bu kişiler siyasetçi.
Mahkeme ye gelince bir söz vardır bilirsin Ananı şey yapan kadı kimi kime şikayet edeceksin. Denir.
İmamoğlu nasıl bir yöntem izledi onu kendi ve partisi bilir ama kazanmasını bildi reisi mi taklit etti yoksa gerçekten kişiliği mi öyle bu halkı pek ilgilendirmiyor halkı ilgilendiren sonuç.

CHP aKPleştimi veya birileri birilerini taklit ediyormu işte bu kapitalizm in düştüğü son durum ki dünya siyaset arenası bundan farlı değil
Bu meseleyi anlamak için Kapitalist sistemin düştüğü son duruma bakmak gerekiyor.
Dünyayı manyaklar şaklabanlar yönetiyor Ahlaksız Arkadaşım