PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tevrat ve İncil'in yazılma amacı nedir?

Barlas
19-09-2019, 18:08
Tevrat ve İncil'in yazılma amacı nedir?

Kur'an'ı Muhammed'in yazdığını düşünenlerdenim.

Muhammed, 23 sene zarfında, kendi ihtiyacı neyse ayet diye uydurmuş, "Tanrı"dan geldi diye de insanların bir kısmını kandırmayı başarabilmiştir.

Tevrat ve İncil'den aşırma hikayeleri çıkardığımızda, Kur'an'da devamlı Muhammed'in çevresine seslenildiğini görürüz.

Ayetlerde Muhammed, kendine inanmayanları korkutur, kendine inananları kendine itaat etmeye teşvik eder, karılarına fırça atar, savaşçılarına savaş taktikleri verir vs.

Kısaca, Muhammed'in ihtiyacı doğrultusunda yazdığı bir kitap Kur'an (benim düşünceme göre).

Ancak İncil ve Tevrat'ta bunu göremedim.

Yani Kur'an'ın aksine; İsa'nın, Musa'nın, Davut'un vs. işlerini kolaylaştırmak için yazılmış şeyler değil İncil ve Tevrat'takiler.

Bu durumda merak ediyorum, "İncil ve Tevrat'ın yazılmalarındaki amaç nedir?" diye.

Barlas
20-09-2019, 17:54
(Güncelleme)

Turdur
20-09-2019, 18:05
Bu durumda merak ediyorum, "İncil ve Tevrat'ın yazılmalarındaki amaç nedir?" diye.

İncil'in kökeni de Tevrat'ın kökeni de Mısır mitolojisinde saklıdır. Çıkış noktası o bölgede ki köleliğe karşı bir arayıştır. Amaç siyasi ve ekonomik kurtuluş sağlamaktı. Yüzlerce yıl yoğrulunca üst üste eklenenlerle beraber bugün ki kitaplar bize kadar ulaşmış.
Hz.Muhammed sürekli kendi ihtiyaçları için ayet uydurmamıştır, Hz.Ömer'i susturmak için bile ayet getirmiştir, bu demektir ki, kendi ihtiyacı dışında çekindiği adamlar yüzünden ayet getiriyordu.
Mısır'da her ilin ayrı tanrısı vardı, zamanla sayıları indirildi ve teslis inancı gelişti. Bir gün birisi çıkıp Güneş ve Firavun yaratıcı ve ilahi kudret değildir dediğinde İncil'in-Tevrat'ın ilk tohumları atılmış oldu.

Higher Criticism
03-12-2019, 13:15
İncilin yazılış amacı başlangıçta yazılı bir metin ellerinde olmayan ilk Hristiyanlar'ın beklediklerinin aksine Isa'nın yeniden dünyaya gelmediğini anladıkları an ellerinde yeni bir dini metin bulundurma ve Tevrat'ın yazılı metin geleneğini sürdürme gayretidir.