PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde panel: Pezevenkliği medeniyet yaptınız…

Ahlaksız
21-10-2019, 18:37
Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a program için salonu tahsis etmesi nedeniyle de teşekkür ederek, “İşte üniversite salonundayız. Değerli rektörüme gerçekten teşekkür ederim bu salonu tahsis ettiler. Ne günlerden ne günlere. 20 sene evvel olsaydı bu tören hepimiz hapisteydik rektörle beraber. Nimetlere şükredin. Nimetlere şükretmezsek Allah azabını getirir. Şimdi bir bir yasakların kalktığı bir dönemdeyiz” diye konuşurken Yılmaz’ın bu sözleri alkış aldı.
Yılmaz, konuşmasında daha sonra İstanbul Sözleşmesi’ni ve kadın haklarını hedefine alıp “Şimdi aileden bizi yıkmak için yeni oyunları Masonlar ortaya koydular. Bazı kardeşlerim de bu oyuna düşüyorlar. Bizde kadın erkek ayrımı yok hepsi ailedir. Aile, kadın erkekten meydana gelmiştir. Domuzun bile kabul etmediği ahlaksızlığı teşvik eden bir felaket eskiden de vardı ama artırılarak devam ediyor. Bizle çok savaş ediyorlar. Sadece Suriye’deki olay değil ahlak savaşından daha tehlikeli bir savaş yok. Aklımızı başımıza alacağız. Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır. Açık ve net konuşuyorum. Avrupa kim. Terbiyesizlere bak ya. Avrupa’da kadın hakkı arayacaklar. Kadın hakkı dediğiniz Avrupa’da var mı bana sorun” deyip kadına haklarını İslam’ın verdiğini öne sürdü.
Gerici isim sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya. Açık ve net konuşuyorum. Derdim olduğu için şehir şehir geziyorum bütün Türkiye’de. Aileyi ayakta tutan erkek kadın birliğini dinamitlediğiniz zaman devlet olmaktan tarihe gömülürsünüz. Onun için savaşın şekli 100 senedir değişti aileden bizi yıkmak istiyorlar: Aile olmadan devlet olur mu?”
https://halkweb.com.tr/recep-tayyip-erdogan-universitesinde-panel-pezevenkligi-medeniyet-yaptiniz/
Türkiye'yi dolaşıp,bu tarz konuşmalar yapıyormuş..Dikkat edelim lütfen..
Bu kişi,şehir şehir gezdiğini ve bu minvalde konuşmalar yaptığını söylüyor..!

Yalnız böyle yaptıkları sürece,Türkiye'de dinsizliğin arttığı da bir gerçek..Türkiye'de dinsizliğin artması için,Şevki Yılmaz gibilerini alkışlamak lazım aslında..Şevki bey,süpersiniz,g.tünüzün kılıyız Şevki bey:D

Akhshaa
24-10-2019, 11:25
Ülkeye adım adım Şeriat geliyor. Artık çok geç. Elimizden gelen birşey yok. Bilim ve aydınlık saçması gereken üniversiteler bile dinci yobazlığa kurban gitmişse artık bir umut yok demektir. Bilmiyorum siz bir umut görebiliyormusunuz ama...

Barlas
24-10-2019, 17:39
Ülkeye adım adım Şeriat geliyor. Artık çok geç.
Henüz maç bitmedi. Şeriatçı parti 17 yıldır iktidar olmasına rağmen hala şeriatı getiremedi.

Elimizde "internet, sosyal medya" kozu var...

İnsanlar kitap okumuyorlar ama, internetteki kısa kısa paylaşımlarla İslam'ın iç yüzünü, gizlenen taraflarını yavaş yavaş öğreniyorlar - bu bir şans bizim için.

İnternet üzerinde yoğunlaşmalıyız.

Khaos
24-10-2019, 19:26
banyoda takunyası kaymış
düşüp götünü kırmış
o yüzden gelemeyecek

ne şeriatı ya

yozlaşmış kapitalizm bu
muhafazarlık denen bi zırva ideoloji komprador hırsız bi egemen tayfa
hikaye tamamen duygusal

dindarların dinle ilgisi; sübyancılıktan ibaret
sünnet ya ondandır

Yıldıztozu
24-10-2019, 19:29
şeriat falan gelmiyor yahu, aksine ondan uzaklaşılıyor.
akp sayesinde dinin etkisi azaldı.
özellikle fetöyle kapışmaları müthiş olumlu oldu.
zira en parlak gençler üniversite yıllarında fetönün evlerinde toplanıyordu.
fetö en zeki gençleri ele geçiriyordu.
şimdi üniversiteye giden gençler tarikatlara mahkum durumda değil.
ayrıca akp'nin siyasal islamcı yanı da ılımlı müslimleri soğuttu genel itibariyle.

akp bir sürü imam-hatip falan açmış olabilir.
ama oralara gidenlerin çoğu aşırı dinci olanlardan oluşuyor zaten.
yani imam-hatip açmasaydı bile o tarz insanlar yine aynı kafada olacaktı.

akp tüm bunları bilinçli yapmadı ama.
toplumsal psikolojinin kendiliğinden ortaya çıkan sonuçları bunlar.

Neva
25-10-2019, 01:14
Su meshur iktidar konusmasindaki dil surcmesi nelere kadir.

Yesil,abdestli kapitalizmin zembereginden bosalmis,buram buram idealizm kokan alturistik kusmalari.
Sevki Yilmaz 1998 ile 2004 yasakli yillari arasinda Avrupa'da erkek hukuku mu,yoksa kadin hukuku mu ariyormus? Islam mi verdi baskasi mi bilemem de, Hulle ayetini indiren Allah'ini nereye koyuyor bu durumda?

Ama dinsizin hakkindan imansiz gelirmis der buyukler.

----------------
Mağara devrinden aramıza hoşgeldin Şevki bey,
Şevki Yılmaz'ı ilk gençlik yıllarımdan, ihramından fışkıran sırt kılları, ihramın içinde yaptığı ateşli konuşmasından hatırlıyorum. Aynen şöyle haykırıyordu: "Madem eşitlikten yanasın be pezevenk adam, hanımını yolla da bu eşitlik sağlansın!" Yılmaz cızırtılı sesiyle "Pezevenk" diye kıllı kollarını sallayarak haykırdıkça kalabalık da "Heeey heeeey" diye söylediklerini alkışlıyordu. Gel zaman git zaman, aradan yıllar geçti, ben yaşlandım Şevki Yılmaz halen kendince ‘pezevenk avcısı.'

Yıllar sonra Şevki Yılmaz karşımıza Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmayla çıktı. Şevki Yılmaz, saçma sapan konuşmasında pek çok şey dedi. Şu kısmı ise konuşmanın tabiri caizse ‘highlight'ıydı: "Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah'tan korkun ya."

Şevki Yılmaz aramıza mağara devrinden katıldığı için, yapmak istediği şey muhtemelen kızının erkek arkadaşının kafasını patlatmak, öldürmek falan. Çünkü aksi durumu tahayyül edemediği gibi, büyük ölçüde hakimiyeti altında olduğu için buna izin vermiyor.

Peki Şevki Yılmaz, çıktı geldi neden bunları söylüyor. Şevki Yılmaz'ın saçma konuşmasından daha önemli olan, Yılmaz'ı o salonda dinleyenler. Tayfun Atay yazısında bu konuya ilişkin önemli detayları sıralamış: "Rize İl Emniyet Müdürü orada. Müslüman burjuvazimizin amiral gemisi MÜSİAD'ın Rize Şube Başkanı orada. Rize İl Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri orada… AKP irtibatlı zevatı saymıyorum. Tabii bilumum Kur'an kursu ve dinî vakıf temsilcilerini de…"

Şevki Yılmaz üniversite konferans salonlarını kadın düşmanlığı ve küfürlerle inim inim inletiyor çünkü sonunda ödüllendirileceğini biliyor.

Birgün gazetesinden Deniz Sarı, 2002'den bu yana ‘yetkili ve etkili' şahsiyetlerin kadınlarla ilgili beyanatlarını sıralamış.

Buna göre eski orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu, kadınların "İş istiyoruz sayın bakanım" sözlerine karşılık olarak "Evdeki işler yetmiyor mu" yanıtını verdi.

Eski başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, "Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak" ifadelerini kullandı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erdoğan için ‘Dombra' şarkısını değiştirerek yazan eski AKP milletvekili Uğur Işılak, katıldığı bir televizyon programında "Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var" dedi.

Kadınların çalışmasına karşı çıkan hukukçu Ömer Tuğrul İnançer hamile kadınlar için "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil" diye konuştu.

Eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeğini ziyaret ettiği sırada "Annelerin, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir" ifadelerini kullandı.

Eski milli savunma bakanı Vecdi Gönül "Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir, Batı kadınları maalesef ezilmektedir" dedi.

Maşallah kadın düşmanlığı yapanın sırtı yere gelmiyor.

http://www.diken.com.tr/magara-devrinden-aramiza-hosgeldin-sevki-bey/

kartopu
25-10-2019, 11:23
Gelen Şeri-ad değil. Sallana kapitalizm. Bakın Staphen Hawking Ne diyor (ölmeden önce) KAPİTALİZM de rekabet bu kadar azgınca, teknoloji bu hızla yapılırsa dünyanın (insanlığın ) sonu yakındır Önerisi de ver S.Hawking in derhal dünya hükümetin e geçilmeli.
Artık kapitalizm bütün insanlığı kapsayacak biçimde yani yatay büyüyemiyor Dikey yani keninini besleyecek nesnel şartları yok ederek büyüyor.

Şeri ad bunun yanında oyuncak kalır.
Bazı devletler şaşkınlıktan kendilerine oyuncak bulur İşte Türkiye devleti de artık küçük devletler kapsamında olduğu için küçük oyuncaklarla oyalanıyor.
Futbol sağasında oyuncu olamazsan top olursun. Seninle oynarlar Bu teknoloji çağında hala imam hatip okulları acar onun mezun ettiklerini müdür yaparsan ancak dünya arenasında oyuncu değilsindir ve bunu da kabul etmişsindir.

S.Hawking dünya hükümeti derken ne anlamalıyız. Bir tehlikeden söz ediyor ve bu tehlikeyi kontrol altına almaktan. Halbuki dünya hükümeti programı sosyalist bir program bunu kapitalist söylüyorsa oturup düşünmek gerekiyor. Kapitalizm iki temel üzerine oturur- bir emekçinin sömürülmesi. -iki küçük ve orta sermayelerin soyulması.
Şimdi bunun yanında orta çağ icadı olan Şeri ad düzeni. Dünyada örnekleri var ve hala yaşayanlar var Dev devletler höt dediğinde gel beni öp diyorlar. Bunlar düzen mi şimdi. Bunlar devlet mi .

Bence herkes bu yıkılan kapitalizm in altında nasıl kalmayız demeli.İnsan kendini nesne kabul ederse ancak gözünün görebildiği kadarını görür Özne kabul derse düşünebildiği kadarını görür. Şöyle düşünün tarihe inin Menderes hükümetini ve 1960 darbesini düşünün. O zamanda parti devleti vardı tek adam benzeri hükümet vardı gücünü kaptırmış ordu vardı . Birden bire her şey değişti.

Yani sen irade değilsen bir irade gelir çıkarına menfaatine olacak biçimde değiştirir.

Khaos
25-10-2019, 12:41
sevgili Kartopu

bu adamlar (forumdakileri kastediyorum);
artı-değer, kapitalizm, kapitalist-emperyalizm , eko-politik , felsefe hakkında bişey bilmiyor

bu forumda bizzat yaşadım
ayfon-ayped stiv cobs güzellemesi yapıp
kapitalizmi temize çekmeye kalkan hamsi kafalı ama saygın yazarlar vardı

birisi görsel paylaşmış

mini etekli iki kezban ile çuvala girmiş iki büşrayı kıyaslamış
sanki farkları var
her iki resimdekiler de maymun

çöken/çözülen kapitalizm daha da gerici üst yapı kurumlarının koşullayıcılığına umut bağlar
bunu anlamaktan acizler

250 yıl önceden kalma seküler ilericiliğin çözüm olduğunu zannedenler var
bonapartist bişeyler olsa gericiliğin geriletildiği zannına kapılacaklar

sorunun/gericiliğin efendi-köle düzeni olduğunu anlamalarına ramak kaldı
sistem kendi üzerine çöküyor
devrimciler örgütsüz tek sorun bence bu

Ahlaksız
25-10-2019, 16:56
...
sistem kendi üzerine çöküyor
Sn.Blitzkreig;Sistemin çöktüğünü kaç yüzyıldır söylüyorsunuz ama sistem bir türlü çökmüyor..
Sizin bu söyleminiz,gerici yobazların papağan gibi yüzlerce yıldır ''din elden gidiyor'' palavrasını aklıma getiriyor..

Sistemin çöktüğü filan yok..Devrimcilerin örgütlendiği filan da yok..Sistem devrimcileri tutup bir kenara geçen yüzyılda attı,bitti o konu..Yenildiniz işte:)

Sistemin gittiği nokta,kendi kendini imha..Nasıl?Sistemin yarattığı yapay zeka,sistemin nokta noktasına koyacak..Bu kaçınılmaz..Hatta sistemin köpekleri o kadar korkuyorlar ki,yapay zekanın kontrol altında tutulabilmesi için şimdiden dernekler/kuruluşlar filan kurmaya başlamışlar..

Khaos
25-10-2019, 20:19
palavra arıyorsan kendi yazılarına bakmalısın
daha sistem nedir, nasıl çöker
onu dahi anlamaktan aciz mental yapın o cümlenin içeriğini değerlendiremez

kapitalizmin teorisi nedir bi fikrin var mı

sen teologsun oğlum, hangi ara iktisatçı oldun
yenildiniz edebiyatı yapıp sonuna gülücük koyana bak hele

sen yenilenlere dahil değil misin

gidip erzurumda biranı içecek göt var mı sen de
anca evinin balkonunda içer gelir burda kendi kendine bişeyler karalarsın

tam rekabet piyasası nedir
neden mümkün olamadı olamıyor

görünmeyen el neden çalışmıyor
homo economicus neden zırva
kanunlarla yasaklanmasına rağmen tröstleşme neden engellenemiyor
tröstleşme kapitalizmin sonudur diyenler yine kapitalistler

kaynak israfı nenden had safhada
seneca efect nedir

sen hangi ara yenenlerden oldun

tam bir salaksın di mi
aynen öylesin

sistem çöktü
romanın yıkılışı 3 yüzyıl sürdü
kapitalizmin çöktüğünü anlaman için her yerde devrimler olmasını mı bekliyorsun

sen bende hayal kırıklığı bile olamazsın
o zekaya sahip olmadığını ikimizde biliyoruz
o yüzden mi umudunu yapay zekaya bağladın

ulan metriksin modası geçti be güzelim
ergenlikten bi kurtul Agent

Ahlaksız
25-10-2019, 21:10
Sevgili Blitzkrieg;her zamanki gibi formundasın:D
Senin telden gidip,biraz argo yazacağım,kusura bakmayın artık..

-Yazılarımda kaynak belirtiyorum..Palavra/yalan atacak kadar itin teki değilim..
-Sistem denilen şey,sosyalistleri/komünistleri/devrimcileri 20.yüzyılda s.kp attı mı?Attı..Bugün kapitalizmin/sistemin girmediği bir nokta nerdeyse yok mu?Yok..Baba,ne diyorsunuz siz?!
Yobazlar gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz..Sistem kendi üstüne çöküyor filan..Sistem senin üstüne çöktü haberin yok..!
-Ben bir savaş yapmıyorum,o yüzden yenilen filan değilim..S.kiliyorum,o ayrı..
-Erzurum'da Ramazan'da sokakta bira içmediğimi nereden biliyorsun:D
-Tröstleşme şeylerini spartacus'la tartışın,benim böyle bir derdim/merakım yok..Hep böyle tepeden bakan söylemlerle,sıradan insanların anlayamacağı dilden konuşmalarla (sanki din adamısınız) yok olup gideceksiniz..Tröstleşme,Seneca efect filan..
-Ben sana salak filan demem,ergen muhabbeti bu..Sen salaksın filan..16 yaşındaki genç kızlar gibi atışalım mı yani burada?Zeki olduğumu biliyorum..Sen bana salak desen de ben zekiyim..:)
Zeki olmak demek,senin gibi olmak demek değildir..Zeki insan,önüne gelene salak/aptal filan demez..En azından bir süzer/gözler..Sen bunu bile yapmıyorsun..Dış görünüşüne bakıp,insanları kategorize edenlerden farkın yok..
-Sistem çökmedi,sistemin çöktüğü bir yalandır,yalan söyleme burada..Şu anda beni de,seni de sistem skmiyor mu?S.kiyor işte..Nasıl çöküş bu:D

Bu sana bahsettiğim şey,bir gerçek..Yani yapay zeka,kapitalizmi yerle bir edecek,bu kaçınılmaz..Türkiye'de veya Mısır'da veya Norveç'te insanların sokaklara dökülmesi filan işaret edilerek veya gelir eşitsizliği cart curt ifade edilerek,sistemin çöktüğü filan söylenemez..Sistem tıkır tıkır işliyor..
Parası olan olmayanı,güçlü olan güçsüz olanı,uyumlu olan uyumsuz olanı s.kiyor..Sistem bu..

Khaos
25-10-2019, 23:56
mankafalılık yapma

sistem devrimci olup olmadığına bakmadan eleğin altına düşenleri sikip atıyor
o yüzden kaybettiniz edebiyatı yapıp sonuna smile koyman zırvalamaktan ibaret

söylediklerin kendi içinde tutarlı değil
karar ver
sistem tıkır tıkır işliyor mu
yoksa gezegeni her şeyiyle tüketiyor
tükettiğinin yerine yenisini her defasında artan maliyetle mi koyabiliyor

detaylandırma gereği niye hissetmiyorum biliyor musun

bu konuda formasyonun yok
zekan da yetersiz

gugıl amcana yazsan
o anlamadığın şeyleri kabaca anlatan makaleler bulursun

son satırda sistem bu dediğin şey kapitalist teori değil
o pratik. her geçen gün de uygulanabilirliğini yitiriyor

üstyapı zırvalarının sonuna kadar kullanılmaya çalışılmasının sebebi de bu zaten
ne diyorum ama di mi ben
bunlar seni aşar güzelim

teoloji yap sen
niye yapıyosun
bırak, yapay zeka halleder bi gün bu işleri

errata
26-10-2019, 00:40
banyoda takunyası kaymış
düşüp götünü kırmış
o yüzden gelemeyecek

ne şeriatı ya

yozlaşmış kapitalizm bu
muhafazarlık denen bi zırva ideoloji komprador hırsız bi egemen tayfa
hikaye tamamen duygusal

dindarların dinle ilgisi; sübyancılıktan ibaret
sünnet ya ondandır

Sondaki dindar sübyancılık denkliği dışında, aynen dediğin gibi.

Bu adamların en hafif şeriat dahil bağlayıcı, sınırlayıcı herhangi bir doktrinle ilgileri yok. Olay Osmanlı süper kahramanı olduğuna kendini inandırmış birinin ve etrafındaki tiplerin devletin tepesinde gel keyfim gel kafasında milletin vergisiyle, silahıyla strateji oyunu oynaması olayı.

Bunların ciddi ciddi bir şeyleri uzun vadeli planlayıp yapabileceklerini, sonuca varabileceklerini düşünmek için tek bir neden yok. Kaldı ki sözde en akıllı eski islamcı, liberal, cemaatçi ne kadar adam varsa eridi gitti.

kartopu
26-10-2019, 09:03
Sn Ahlaksız
Blitzkreig arkadaş haklı sistem gerçekten çöküyor, Da. Bu çöküntünün altında kim kalacak asıl sorun bu. Hatta bunu sadece sisteme muhalefet edenler söylemiyor sistemin sahipleri de söylüyor. Belli ki kimsenin dikkatini S. Hawking in söyledikleri çekmemiş. Hawking bir tehlikeden söz ediyor kurtuluş için öneride bulunuyor. Önerisi de ne gariptir ki sosyalistlerin önerisine yaklaşıyor.
-Dünya hükümeti (devleti) planlı gelişme -.

Sn Ahlaksız Evet yenildik bunu kabul ediyoruz da bu yenilgi ilk defa olmuyor. Mülkiyet özel olduğundan bu yana bu savaş var bu savaş ın ilk kahramanları kölelerdir. Farkındaysan bu yenilgiler bu insanların savaşı hiç bırakmadığını da hatırlatıyor.
Biz yenildik bizden öncekiler gibi biz bizden öncekilerden öğrendiğimizi ve doğamıza uymayan koşullara itiraz ettik bizden sonrakilerde edecektir.
Ama sadece sorun bundan ibaret değil Bu günkü sorun kapitalistlerinde bu dünyayı bu biçimde götüremeyeceklerini açık açık söylemesi.

Hiç duymadınmı bazı teorilerde bu dünyaya 350-500 milyon insan yeter dendiğini. Bunu niçin söylerler halbuki egemenler köle sayısı ile öğünür. Ne kadar çok işçi çalıştırıyorsan zenginliğin ölçüsü odur. Hatta şunu da derler ben binlerce insana ekmek veriyorum. Bu onlar için öğünç kaynağıdır.

Zamanımız insansız üretim karanlık fabrikalar olduğunu anlatmadılar mı hani işçi sayısı hani o öğünç sebebi.

Evet kapitalizm çöküyor ama bunu bu sefer biz değil kapitalistler söylüyor. Bizim korkumuz bu çöküntünün altında kalmak.
İşte bizim gibi devrimcilerin komünistlerin sorunu da bu.

Ahlaksız
26-10-2019, 10:06
mankafalılık yapma

sistem devrimci olup olmadığına bakmadan eleğin altına düşenleri sikip atıyor
o yüzden kaybettiniz edebiyatı yapıp sonuna smile koyman zırvalamaktan ibaret

söylediklerin kendi içinde tutarlı değil
karar ver
sistem tıkır tıkır işliyor mu
yoksa gezegeni her şeyiyle tüketiyor
tükettiğinin yerine yenisini her defasında artan maliyetle mi koyabiliyor

detaylandırma gereği niye hissetmiyorum biliyor musun

bu konuda formasyonun yok
zekan da yetersiz

gugıl amcana yazsan
o anlamadığın şeyleri kabaca anlatan makaleler bulursun

son satırda sistem bu dediğin şey kapitalist teori değil
o pratik. her geçen gün de uygulanabilirliğini yitiriyor

üstyapı zırvalarının sonuna kadar kullanılmaya çalışılmasının sebebi de bu zaten
ne diyorum ama di mi ben
bunlar seni aşar güzelim

teoloji yap sen
niye yapıyosun
bırak, yapay zeka halleder bi gün bu işleri
Kaybetmediniz mi?
Nerede yaşıyorsunuz beyefendi?Kapitalist bir ülkede değil mi?
Sizi bir kere ortaya çıkaran ne?Kapitalizm değil mi?
Bu devrimciler nereden çıktı?Amazon ormanlarından mı?Hepiniz kapitalist bir toplumun ürünlerisiniz..Sizi kapitalizm yarattı ve sonra kapitalizm,masaya yumruğunu vurdu işte:)

Bir Müslümana burada peygamberin şöyle böyle dediğimizde aynı senin gibi sinirleniyor,salak,mankafa,şizofren filan diyor..Aynı kafa yapısına sahipsiniz..Bir smile koydum diye delirdin resmen:D

Sistem işliyor,sistem de bir sıkıntı yok..Artan maliyet veya Dünya'yı tüketme filan mesele değil..Sistem sizin hakkınızdan gelmiş,Dünya filan mesele mi:)

Zekam değil,bilgim yetersiz..Sen çok bilgilisin sevgili Blitzkrieg ama bilgi tek başına yeterli değildir..Anlaman lazım..Bunun için de zeka lazım..!

Her seçimi kaybeden ama koltuğunda oturup nutuk atan Kılıçdaroğlu gibisiniz..Kapitalizm size her türlü vurdu..Sağdan-soldan-yukarıdan-aşağıdan..Daha ne yapsın?
Kapitalizm hepimizi düdüklüyor ve düdüklemeye devam edecek ama sen diyorsun ki,artık bitti,düdükle(ye)meyecek beni..Bu umutla yaşa bakalım..Müslümanların cennet hayali gibi..!

Akhshaa
26-10-2019, 10:27
Bu devrimci komünistlerde aynı İslamcılar gibi aralarında hiçbir fark yok. Celal Şengör de bunu farketmiş zeki birisi. İkiside boş vaatlerle yaşayan, sadece kendilerini ahlaklı/haklı görenlerden oluşuyor. Kapitalizmin değil ama Komünizminizin sonu geliyor. Kuzey Kore, Küba, Çin (Kapitalizmi uyguluyor) bunların sonu geliyor. Yeni Dünya'da böyle bağnazlara yer yok. Olmayacak da zaten sizin gibi Devrimci Komünistlerin yeri mağaradır. Bu Komünist teröristler değil mi sırf Amerikalı diye masum insanları öldüren katiller sürüsü.

errata
26-10-2019, 13:25
Bu devrimci komünistlerde aynı İslamcılar gibi aralarında hiçbir fark yok. Celal Şengör de bunu farketmiş zeki birisi. İkiside boş vaatlerle yaşayan, sadece kendilerini ahlaklı/haklı görenlerden oluşuyor. Kapitalizmin değil ama Komünizminizin sonu geliyor. Kuzey Kore, Küba, Çin (Kapitalizmi uyguluyor) bunların sonu geliyor. Yeni Dünya'da böyle bağnazlara yer yok. Olmayacak da zaten sizin gibi Devrimci Komünistlerin yeri mağaradır. Bu Komünist teröristler değil mi sırf Amerikalı diye masum insanları öldüren katiller sürüsü.

O kadar da somut bir sonu gelme durumu olmayacaksa bile irrasyonel hülyalarda yaşayan tiplerin borusunun ötmeyeceği, büyük teknoloji devlerinde birikmiş sermaye ve beyin gücünün etkin olacağı ve belki kontrol edeceği bir dünyaya, her şeyin anlık olarak denetlenebileceği bir hafif sıkı yönetime gidiyor olabiliriz.

Küresel ısınma, hortlayan lümpen faşizm, nüfus artışı hiç de yabana atılacak şeyler değiller. Çok yoğun göç hareketleri var ve bu küresel ısınma hızı arttıkça bu göçler daha da artacak. Birilerinin "dünyanın selameti" için bunu rayına sokması lazım. Ve bunu yaparken devletlerin tek tek menfaatleri, iç hukukunundan çok dünyayı "düşünmesi" lazım.

Dolayısıyla tek bir kontrol mekanizmasının dümeni devralması kaçınılmaz hale gelecek. Belki sermaye destekli çok etkin bir BM.

Bunun olmaması için çok acayip bir enerji üretim tekniğinin çeşitli ülkelerde eş zamanlı geliştirilmesi ya da uzayda hemen şimdi gidilebilecek yeni bir dünya bulunması gerekir. Şimdilik bu olasılıklar mümkün değil sanki. Olan şeyle yetinmek ve idareli kullanmak zorundayız, birileri kendi payını idareli kullanmıyorsa grubun selameti için tepesine binmek zorundayız. Hayatta kalma hukuku...

İnsanlar kitle iletişimi sayesinde daha iyi hayatın, varsıllığın nerede olduğunu artık biliyor. Kayseri'de yaşayanla Kongo'nun ücra köşesinde yaşayan insan yüzünü bir şekilde batıya dönmüş durumda. Çin, Hindistan, G. Kore teknoloji, şu bu geliştiriyor ama insanlarını memleketlerinde tutamıyorlar, eksik bir şeyler var. İnsanlar batıya gitmek istiyor...

Peki batı bu işe ne diyecek? Sınırlarına beton mu dökecek ne yapacak?

Oturduğumuz koltuğun konforuna, sokağın canlılığına, açan güneşin ışıltısına bakınca insan kötü şeylerin başına gelmeyeceğine iman ediyor. Halbuki biz bu dünya denen uzay gemisinde ciddi bir yaşam savaşından buralara geldik. Daha beş bin sene önce nüfusun %85 i geceleri vahşi hayvan saldırısına açık uyuyordu.

Tüm bildiğimiz konforun, teknolojinin ve bu dünyanın kısa sürede yitip gitmeyeceğine bizi inandıran ne ola ki?

Ahlaksız
26-10-2019, 16:39
...
sizi zikerim çok fena
Tek sorunun örgütlenmek,bir araya gelmek,diyalog kurmak filan olduğunu söylüyorsun ama bir tek mesajında normal bir insan gibi mesaj yazamıyorsun..!
Seni bu halinle kim kabul edecekte,seninle bir araya gelecek?
Öfkelisin,biliyoruz da..Ne diyorsun,o belli değil..
Foruma bir tane,sıradan insanların anlayabileceği mesaj yazmıyorsun,sonra o şizofren,o mankafa,hepinizi s.kerim falan filan..

Efendim tröstleşme filan..Yahu,ne tröstleşmesi,ne diyorsun?Git bir fabrikadaki işçiye tröstleşmeden bahset bakalım..Yahu,şu egodan bir kurtulun ya..Tamam,süper bilgilisiniz,süper sosyalistsiniz,kabul ediyoruz ama sıradan insanların seviyesine inin artık..Taaaa yukarılardan küfür ederek,insanları nasıl örgütleyeceksiniz,anlamıyorum..
İki sosyalist komünist bir araya gelse,iki dakika sonra ana avrat karışıyor..Sonra iki tarafta ''ama tek sorunumuz örgütsüz olmamız'' diyor..!

Ahlaksız
26-10-2019, 16:51
Sn Ahlaksız
Blitzkreig arkadaş haklı sistem gerçekten çöküyor, Da. Bu çöküntünün altında kim kalacak asıl sorun bu. Hatta bunu sadece sisteme muhalefet edenler söylemiyor sistemin sahipleri de söylüyor. Belli ki kimsenin dikkatini S. Hawking in söyledikleri çekmemiş. Hawking bir tehlikeden söz ediyor kurtuluş için öneride bulunuyor. Önerisi de ne gariptir ki sosyalistlerin önerisine yaklaşıyor.
-Dünya hükümeti (devleti) planlı gelişme -.

Sn Ahlaksız Evet yenildik bunu kabul ediyoruz da bu yenilgi ilk defa olmuyor. Mülkiyet özel olduğundan bu yana bu savaş var bu savaş ın ilk kahramanları kölelerdir. Farkındaysan bu yenilgiler bu insanların savaşı hiç bırakmadığını da hatırlatıyor.
Biz yenildik bizden öncekiler gibi biz bizden öncekilerden öğrendiğimizi ve doğamıza uymayan koşullara itiraz ettik bizden sonrakilerde edecektir.
Ama sadece sorun bundan ibaret değil Bu günkü sorun kapitalistlerinde bu dünyayı bu biçimde götüremeyeceklerini açık açık söylemesi.

Hiç duymadınmı bazı teorilerde bu dünyaya 350-500 milyon insan yeter dendiğini. Bunu niçin söylerler halbuki egemenler köle sayısı ile öğünür. Ne kadar çok işçi çalıştırıyorsan zenginliğin ölçüsü odur. Hatta şunu da derler ben binlerce insana ekmek veriyorum. Bu onlar için öğünç kaynağıdır.

Zamanımız insansız üretim karanlık fabrikalar olduğunu anlatmadılar mı hani işçi sayısı hani o öğünç sebebi.

Evet kapitalizm çöküyor ama bunu bu sefer biz değil kapitalistler söylüyor. Bizim korkumuz bu çöküntünün altında kalmak.
İşte bizim gibi devrimcilerin komünistlerin sorunu da bu.
Sn.kartopu;21.yüzyılda komünizme de,dine de yer yok..Teknolojinin ivmelenerek gelişmesi,bu iki olguyu ilga etti bence..21.yüzyılda ne komünistlerin,ne de dindarların söyleyebilecek tek bir şeyleri yok..
21.yüzyılda ne olacak?Denilen şu;''Şu anda yapay zeka üretim aşamasında..Gelecekte hayatın her alanına yapay zeka girecek..Sonrasında yapay zeka,kontrolü ele alacak..''Kapitalistlerin dediği bu..Kapitalistler sistem çöküyor filan demiyorlar..Konu sistemi filan geçti artık,konu insan türünün geleceği..İnsanın geleceği tehlikeye girmiş durumda..Gelecekte bir Terminatör veya Matrix filminin gerçekleşme oranı,her geçen gün yükseliyor..Yani bu saatten sonra sistem tartışması veya din tartışması yapmak bönlüktür..Bu saatten sonra yapay zeka tartışması yapılmalıdır ve öyle de oluyor zaten..Mesela;
https://indigodergisi.com/2018/04/elon-musk-yapay-zeka/

Khaos
26-10-2019, 17:34
egodan mı kurtulayım
evlat aptalsın da salak mısın sen
ego herşeydir

ahlaklı ; sen aptalın tekisin
senin üzerinden öfkemi sakinleştirmek benim için fazla kolay
daha kaç kez söylemeliyim
bu bana yaramaz

beni islamcılara benzetenler olmuş ya

hangi bağlamda desem
sıçarsınız

ama derdim bu değil

siktiriniz gidiniz diyorum
sikik küçük burjuva olmaktan öteye bi adım atamadınız

Ahlaksız
26-10-2019, 19:00
egodan mı kurtulayım
evlat aptalsın da salak mısın sen
ego herşeydir

ahlaklı ; sen aptalın tekisin
senin üzerinden öfkemi sakinleştirmek benim için fazla kolay
daha kaç kez söylemeliyim
bu bana yaramaz

beni islamcılara benzetenler olmuş ya

hangi bağlamda desem
sıçarsınız

ama derdim bu değil

siktiriniz gidiniz diyorum
sikik küçük burjuva olmaktan öteye bi adım atamadınız
Egondan kurtulamadan/sıyrılamadan,yani kafanı toparlayamadan insanlarla nasıl diyalog kurup,insanları örgütleyeceksin?
Bu nasıl devrimci kafası,anlamıyorum ki..
İnsanları aşağılayıp,ötekileştirip,dışlayıp nasıl devrim yapacaksın?
İnsanlarla değil de,sokak kedileri ile mi devrim yapacaksın?

İnançlı olduğunu söylüyorum,hepsi bu..Bir umutla yaşıyorsun,bomboş bir umut..
''Sistem beni düdüklüyor ama düdükleme sırası bana da gelecek'' deyip duruyorsun..Sistem arkandan hiç çekilmeyecek,üzgünüm..!

errata
26-10-2019, 19:03
Yapay zeka bence bir şeyi devralamaz. Çünkü genel geçer bir yapay zekanın oluşturulması önümüzdeki 50 yıl mümkün değil. Ancak teknoloji ve olursa yeni enerji üretim tekniklerinin telif sahipleri çok acayip güçlenip insanları ikna kabiliyetlerini de kullanarak yumuşak başlı gibi görünen sermaye destekli teknokrasiler ortaya çıkarabilirler.

Yukarıda da dediğimiz gibi dünya iyi durumda değil kanunla, nizamla ortadan kaldırılamayacak dünya çapında sorunlarımız var. Bu sorunlar tam olarak kendini göstermeye başladığında kim "ben çözerim" derse direksiyona geçer. Ben bu çözümü üretecek olanların devletler değil hali hazırda bu işlere kafa yoran bilişim, iletişim ve enerji alanındaki teknoloji şirketleri olduğunu düşünüyorum.

Fosil yakıt olmazsa ve nükleer'den korkarsak enerji dar boğazına gireceğiz. Ha fosil yakıt kullanımını artırsak bu sefer de iklim felaketleri hızlanacak başka bir yere gideceğiz. İki ucu boklu değnek.

Bu durumlar oldu olacakken ha kapitalist olmuşsun ha sosyalist fark etmiyor.

Khaos
26-10-2019, 19:43
sanırım burda gülmekten ölmem gerekiyor
küçük burjuvadan örgütleme dersleri alıyorum

siktirin lan

bu eko-politik sistem zaten çökmeye mahkum diyorum
bi ton zırıltı sonrasında
bana ego üzeine küçük aklınla ders verneye kalkıyorsun

anlamadın hala
ve anlama şansın da yok

sikimde değilsin
olamzasın
homo sapiensin tek seçeneği var

ya barbarlık ya devrim

peki ben devrimi önemsiyor muyum
evet deme mi bekliyorsun

sikimde değil

dün açken bu siteden bi arkadaş bana yemek göndermişti
bugün
haraç topluyorum sizin islamcılardan

kartopu
27-10-2019, 10:06
Sn.kartopu;21.yüzyılda komünizme de,dine de yer yok..
..İnsanın geleceği tehlikeye girmiş durumda..
https://indigodergisi.com/2018/04/elon-musk-yapay-zeka/

.İnsanın geleceği tehlikeye girmiş durumda..
Sn Ahlaksız.

Benden farklı ne söylüyorsun. Ben kapitalizm çöküyor insan nesli tehlikede diyorum sen insanın geleceği tehlikede diyorsun.

Konu senin ve senin gibilerinin kapitalizm in ne olduğunu anlamaması.

Biz kapitalizm iki ayak üzerine oturur. Bunun biri işçinin sömürülmesi. İkincisi orta ve küçük sermayelerin soyulması Diyoruz ama sizi bunu anlatamıyoruz.

Bu iki olasılık ortadan kalktığında kapitalizm den söz edilir mi.İşte yapay zeka dediğin şey bunlarını ikisini de ortadan kaldırıyor. Böylece kapitalizm i de ortadan kaldırmış oluyor.

Buraya kadar anlaştık mı komünizm, devrim, devrimcilik, Devrimin özneleri, Nasıl bir devrim, konusunu ancak konuşabiliriz.

Sen önünde koca bir dağ görüyorsun bunu nasıl aşarız bundan önce aşamadık diyor korkuyorsun. Biz dağ yıkılacak diyoruz Düşün yıkılmış dağ (ortadan kalkıyor) nasıl aşılır.
Bence yıkıntı enkaz kalır, bize de enkazı temizlemek. Sence ne kalır ?

Zamanımızda bazı kişiler komünizm i kapitalistler kuracak diyor İşte ben onlardan deyilim . Onlar insan neslini telef edecek Komünizm i biz kuracağız.

kartopu
27-10-2019, 10:21
Yapay zeka bence bir şeyi devralamaz. Çünkü genel geçer bir yapay zekanın oluşturulması önümüzdeki 50 yıl mümkün değil.

Fosil yakıt olmazsa ve nükleer'den korkarsak enerji dar boğazına gireceğiz. Ha fosil yakıt kullanımını artırsak bu sefer de iklim felaketleri hızlanacak başka bir yere gideceğiz. İki ucu boklu değnek.

Bu durumlar oldu olacakken ha kapitalist olmuşsun ha sosyalist fark etmiyor.
Ne fosil yakıta ihtiyacımız var ne Nükleer enerjiye Güneş, Rüzgar, bize yeter. Çünkü biz sosyalist iz Yeter ki aklımız başımızda olsun aç gözlülüğü bırakalım.

errata
27-10-2019, 12:25
Çünkü biz sosyalist iz

Oldu o zaman.

kartopu
27-10-2019, 12:46
errata Fosil yakıt olmazsa ve nükleer'den korkarsak enerji dar boğazına gireceğiz. Ha fosil yakıt kullanımını artırsak bu sefer de iklim felaketleri hızlanacak başka bir yere gideceğiz. İki ucu boklu değnek.

Ne oldu, O ZAMAN
Boku gösteren sensin, hemde değneğin ucunda.

Biz başka bir yere gitmekten vaz geçelim azı bize yeter aç gözlü olmayalım diyoruz.

Ahlaksız
27-10-2019, 14:40
.İnsanın geleceği tehlikeye girmiş durumda..
Sn Ahlaksız.

Benden farklı ne söylüyorsun. Ben kapitalizm çöküyor insan nesli tehlikede diyorum sen insanın geleceği tehlikede diyorsun.

Konu senin ve senin gibilerinin kapitalizm in ne olduğunu anlamaması.

Biz kapitalizm iki ayak üzerine oturur. Bunun biri işçinin sömürülmesi. İkincisi orta ve küçük sermayelerin soyulması Diyoruz ama sizi bunu anlatamıyoruz.

Bu iki olasılık ortadan kalktığında kapitalizm den söz edilir mi.İşte yapay zeka dediğin şey bunlarını ikisini de ortadan kaldırıyor. Böylece kapitalizm i de ortadan kaldırmış oluyor.

Buraya kadar anlaştık mı komünizm, devrim, devrimcilik, Devrimin özneleri, Nasıl bir devrim, konusunu ancak konuşabiliriz.

Sen önünde koca bir dağ görüyorsun bunu nasıl aşarız bundan önce aşamadık diyor korkuyorsun. Biz dağ yıkılacak diyoruz Düşün yıkılmış dağ (ortadan kalkıyor) nasıl aşılır.
Bence yıkıntı enkaz kalır, bize de enkazı temizlemek. Sence ne kalır ?

Zamanımızda bazı kişiler komünizm i kapitalistler kuracak diyor İşte ben onlardan deyilim . Onlar insan neslini telef edecek Komünizm i biz kuracağız.
Sn.kartopu;Yapay zekanın insana karşı galip gelmesi demek,kapitalizmin çökmesi demek değil ki..Belki de Matrix'teki gibi,makineler insanları sömürecek..Yani kapitalizmin bittiğini veya sona yaklaştığını söylemek için elimizde tek bir neden yok..Çünkü kapitalizm SÖMÜRÜ üzerine kurulu bir sistem ve sömüren veya sömürülenin kim olduğu o kadar da önemli değil..Belki insan türü yok olacak,belki robotlar birbirlerini sömürecekler..Yani kapitalizmin sonu yok gibi görünüyor:)

kartopu
27-10-2019, 21:16
Sn.kartopu;Yapay zekanın insana karşı galip gelmesi demek,kapitalizmin çökmesi demek değil ki..Belki de Matrix'teki gibi,makineler insanları sömürecek..Yani kapitalizmin bittiğini veya sona yaklaştığını söylemek için elimizde tek bir neden yok..Çünkü kapitalizm SÖMÜRÜ üzerine kurulu bir sistem ve sömüren veya sömürülenin kim olduğu o kadar da önemli değil..Belki insan türü yok olacak,belki robotlar birbirlerini sömürecekler..Yani kapitalizmin sonu yok gibi görünüyor:)

Sn Ahlaksız
Sömürü dendiğinde sen ne anlıyorsun ?
Kapitalizm dendiğinde ne anlıyorsun. ?

(Sen diye hitap ettim bunu uzun zamandır tanıştığımız için hoşgörünüze dayandırıyorum)

Bu iki soruya cevap verdiğinde ancak seninle bu konu üzerine tartışırız. Konu Marix değil o bir kurgu kimin ne için kimi etkilemek için yapıldığı belli.

Khaos
27-10-2019, 22:51
eycın simit

çok ekonomik adamsın aslında
bi metriksle kafanı yaptın
10 yıl oldu hala daha kafan güzel

ulan biz kafamızı yapıcaz diye her zeusun akşamı içiyoruz üflüyoruz
ertesi gün yine baştan yine baştan

sen bi ayılamadın

ne güzel bi durum ya
gıpta ediyorum sana

Ahlaksız
27-10-2019, 23:05
Sn Ahlaksız
Sömürü dendiğinde sen ne anlıyorsun ?
Kapitalizm dendiğinde ne anlıyorsun. ?

(Sen diye hitap ettim bunu uzun zamandır tanıştığımız için hoşgörünüze dayandırıyorum)

Bu iki soruya cevap verdiğinde ancak seninle bu konu üzerine tartışırız. Konu Marix değil o bir kurgu kimin ne için kimi etkilemek için yapıldığı belli.
Sayın kartopu;kendi çapımızda birşeyler okuduk,bu kadarını da biliyoruz herhalde:)
Bu konu içinde biraz argo da olsa,bahsettik zaten..

Ahlaksız
27-10-2019, 23:08
eycın simit

çok ekonomik adamsın aslında
bi metriksle kafanı yaptın
10 yıl oldu hala daha kafan güzel

ulan biz kafamızı yapıcaz diye her zeusun akşamı içiyoruz üflüyoruz
ertesi gün yine baştan yine baştan

sen bi ayılamadın

ne güzel bi durum ya
gıpta ediyorum sana
Hem kocaman bir ego,hem ekmek parası dilen,hem haraç kes,hem de her akşam kafayı çek..Ben de sana hayret ediyorum:)

kartopu
28-10-2019, 08:37
Sayın kartopu;kendi çapımızda birşeyler okuduk,bu kadarını da biliyoruz herhalde:)
Bu konu içinde biraz argo da olsa,bahsettik zaten..

Sn Ahlaksız
Bilmiyorsun bilsen bunu yazmazsın.

Yapay zekanın insana karşı galip gelmesi demek,kapitalizmin çökmesi demek değil ki..Belki de Matrix'teki gibi,makineler insanları sömürecek..Yani kapitalizmin bittiğini veya sona yaklaştığını söylemek için elimizde tek bir neden yok.

Yapay zekada olsa makina kimseyi sömürmez sadece sömürüye aracılık yapar.Ayrıca makinanın sermaye biriktirme diye bir derdi olamaz. Bu makina yapay zekada olsa.

Khaos
28-10-2019, 11:39
Hem kocaman bir ego,hem ekmek parası dilen,hem haraç kes,hem de her akşam kafayı çek..Ben de sana hayret ediyorum:)

işte hayat böle bişey

şu kocaman ego meselesini çözdük zannediyodum
niye orda takılı kaldın

burda kimin kuyruğuna bassam kelimeler evrilip çevrilip egoya geliyor
neden dersin

bi kere ego sizin ısrarla kakalamaya çalıştığınız gibi olumsuz bi kavram değil
ego iyi düşünürsen aslında olumlu bi kavram

ben de sizi egoist olmayı becerememekle suçluyorum
sizden egonuzu almışlar
geriye kalandan sen mennunsan benim açımdan sorun yok

egon yoksa nesin sen bi çeşit derviş falan mı

Yıldıztozu
28-10-2019, 16:04
azı bize yeter aç gözlü olmayalım diyoruz.

açgözlülük iyi midir kötü müdür, bunu sorgulamak lazım bence.
bana kalırsa açgözlülük iyi bir şeydir.
daha fazlasını istemek daha fazlasını elde etmenin olasılığını artırır.

insanlık açgözlü olmasaydı ilkel çağda kalmaya devam ederdi.
bu bize yeterli diyerek.

insan hayatına ve insanların eşitliğine çok fazla anlam yüklememek lazım.
hayatın zaten bir anlamı yok bari aksiyonlu geçsin.
sosyalizmde, komünizmde aksiyon az.
kapitalizm daha heyecanlı, daha eğlenceli.

açgözlü olalım, diğer insanların haklarını çalalım (gerekirse benimkini çalsınlar) böylesi daha eğlenceli.

Khaos
28-10-2019, 17:22
burdaki muhabbetin bağlamı
iyi-kötü
güzel-çirkin gibi
aksiyolojik tabanlara kaymasın

sorun, gerçek-yalan

tasarruf paradoksu diye bişey vardır
hikaye şu: herkes tasarruflarını artırırsa toplumsal tasarruf artmaz, tersine azalır

her gün ve her yer stalingrad

kapitalizmde birkaç kişinin mutluluğunun karşılığı binlercesinin mutsuzluğudur
gerçek bu
bu iyi midir, güzel midr aksiyolojiyi sevmem ilgilenmem
ama gerçek bu

gerçeğin bu olmadığını iddia edecek olan yarın insanlar birbirini avlayıp yerken umarım eğlenebilirler
psikotikler genelde her durumda dertlenecek ya da eğlenecek bişey hep bulur

ama sizin gibi normaller adrenalin manyağı olmayasınız
çöken ve çökerken tüm insdanlığı yokedecek bi sistem bu

kökain çekip moldav karı düdüklemek eğlencelidir
ama bu sistemin yıkılan kolonları altında ezilerek gebericez
o zaman da gülümsemeyi becerebilirsen ne diyebilirim ki

egona saygı duyarım

Ahlaksız
28-10-2019, 18:18
Sn Ahlaksız
Bilmiyorsun bilsen bunu yazmazsın.

Yapay zekanın insana karşı galip gelmesi demek,kapitalizmin çökmesi demek değil ki..Belki de Matrix'teki gibi,makineler insanları sömürecek..Yani kapitalizmin bittiğini veya sona yaklaştığını söylemek için elimizde tek bir neden yok.

Yapay zekada olsa makina kimseyi sömürmez sadece sömürüye aracılık yapar.Ayrıca makinanın sermaye biriktirme diye bir derdi olamaz. Bu makina yapay zekada olsa.
Sevgili kartopu;Sizin o ''makina'' dediğiniz şey geçmişte kaldı..20.yüzyılda kaldı..21.yüzyıl makinaları çok farklı..Durum çok vahim ama siz hâlâ kapitalizm tanımı istiyorsunuz benden..Yahu,ne ideolojisi,bitti bu konular..
https://www.youtube.com/watch?v=hbTXsHZBWdI
işte hayat böle bişey

şu kocaman ego meselesini çözdük zannediyodum
niye orda takılı kaldın

burda kimin kuyruğuna bassam kelimeler evrilip çevrilip egoya geliyor
neden dersin

bi kere ego sizin ısrarla kakalamaya çalıştığınız gibi olumsuz bi kavram değil
ego iyi düşünürsen aslında olumlu bi kavram

ben de sizi egoist olmayı becerememekle suçluyorum
sizden egonuzu almışlar
geriye kalandan sen mennunsan benim açımdan sorun yok

egon yoksa nesin sen bi çeşit derviş falan mı
Ego iyi/kötü filan demedim..Bu kadar egodan bahseden birisinin,ekmek parası dilenmesi bana garip geliyor da..Egosu şişkin olan birisi,birinden dileneceğine boynuna ipi geçirir..Sen de ego filan da yok..Asıl derviş sensin:)

Khaos
28-10-2019, 18:29
Sevgili kartopu;Sizin o ''makina'' dediğiniz şey geçmişte kaldı..20.yüzyılda kaldı..21.yüzyıl makinaları çok farklı..Durum çok vahim ama siz hâlâ kapitalizm tanımı istiyorsunuz benden..Yahu,ne ideolojisi,bitti bu konular..
https://www.youtube.com/watch?v=hbTXsHZBWdI

Ego iyi/kötü filan demedim..Bu kadar egodan bahseden birisinin,ekmek parası dilenmesi bana garip geliyor da..Egosu şişkin olan birisi,birinden dileneceğine boynuna ipi geçirir..Sen de ego filan da yok..Asıl derviş sensin:)

bro

bu ilk kez yaptığım bi taktik değil

size bilgi veririm ve beklerim
o bilgiyi kullanma ihtiyacı hissetmenizi
saat dolmadan benim sana verdiğim bilgi üzerinden belden aşağı vurmaya çalışıyorsun
zavallı eycın simit

diyorum ya bu hayattır
böyle yaşanır

senin gibi klavye maymunları hayatı böyle yaşayamaz

aklın küçük, egon küçük
eline benim tutuşturduğum silahgla bana saldırman acizce
beni incitmez

senin kim olduğunu deşifre eder

zavallı metriks ergini

Ahlaksız
28-10-2019, 18:37
bro

bu ilk kez yaptığım bi taktik değil

size bilgi veririm ve beklerim
o bilgiyi kullanma ihtiyacı hissetmenizi
saat dolmadan benim sana verdiğim bilgi üzerinden belden aşağı vurmaya çalışıyorsun
zavallı eycın simit

diyorum ya bu hayattır
böyle yaşanır

senin gibi klavye maymunları hayatı böyle yaşayamaz

aklın küçük, egon küçük
eline benim tutuşturduğum silahgla bana saldırman acizce
beni incitmez

senin kim olduğunu deşifre eder

zavallı metriks ergini
Deşifre olsam ne olur:)
Taktiğini yerim senin:)

Bunu senin için demiyorum,ben böyle algıladığım için belirtiyorum..Diyorum ki,egosu olan adam gururlu adamdır..Gururlu bir adam,dilencilik yapmaz..Açlıktan ölür ama kimseden bir şey isteyemez..Ha sen istedin/istemedin,beni ilgilendirmiyor bu..Sana egolu/gururlu bir adamın yapamayacağı şeyi belirtiyorum,hepsi bu..

Khaos
28-10-2019, 18:43
bi satte iki cigara yaptım.
üstüne- bira attım
şimdi tekrar çıkıcam

belimde 14'lümle
gurur ne olum
o gün karnımı dostum doyurdu
bugün islamcılar haraçlarıyla

sen balkonunda otur

sana mı kaldı benim gibi adama gururdan bahsetmez

burda gelip, topklumda dile getiremediklerini yqz rahatla

eline verdiğimle bana saldırmak gibi çocukça işler yap
zavallı
eycın simit

oğlanım olmak istersen
asıl ahlaksızı sana göstereyim

gurur da ne lan

Ahlaksız
28-10-2019, 19:28
bi satte iki cigara yaptım.
üstüne- bira attım
şimdi tekrar çıkıcam

belimde 14'lümle
gurur ne olum
o gün karnımı dostum doyurdu
bugün islamcılar haraçlarıyla

sen balkonunda otur

sana mı kaldı benim gibi adama gururdan bahsetmez

burda gelip, topklumda dile getiremediklerini yqz rahatla

eline verdiğimle bana saldırmak gibi çocukça işler yap
zavallı
eycın simit

oğlanım olmak istersen
asıl ahlaksızı sana göstereyim

gurur da ne lan
Nere çıkacan?Devrimcileri örgütlemeye mi:)
Sende de ne şey varmış öyle:)
Jigololuk yapsana:)

Yıldıztozu
28-10-2019, 19:42
kapitalizmde birkaç kişinin mutluluğunun karşılığı binlercesinin mutsuzluğudur
gerçek bu
dostum gerçek bu evet.
bu konuya dair düşünce birikimim ilkel seviyede açıkçası sadece sorgulama yapıyorum.

aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum.

https://i.hizliresim.com/qADBAD.jpg

bu tabakta lüks restoranlarda bulunan bir yemek var.
içeriğinde belki 20 yıl dinlendirilmiş özel peynir, nadir bulunan bir mantar çeşidi vs olabilir.
birçok insanın emeğiyle ortaya çıkmış bir tabak bu.

ve bu tabağa sadece kapitalist zenginler sahip olabiliyor.
10 dakikada bitirerek bütün zevki onlar alıyor.

şimdi bu tabakla ilgili merak ettiğim şu;
bu yemeği kimlerin yiyebileceğiyle ilgili üç seçenek var.

1- sınırlı sayıda insan yesin. (şu anki sistemde olduğu gibi)
2- herkes yesin. ( bu pek mümkün görünmüyor)
3- hiç kimse yemesin. ( o zaman insanlık böyle bir yemekten mahrum kalmış olur.)

bu seçenekler arasında tek makul olanı ilki görünüyor bana.
yani kapitalist sistemde olduğu gibi.

sence bunlardan hangi seçenek uygun olanı? ya da üçü dışında başka bir seçeneğin var mı.

Khaos
28-10-2019, 20:20
dostum gerçek bu evet.
bu konuya dair düşünce birikimim ilkel seviyede açıkçası sadece sorgulama yapıyorum.

aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum.

https://i.hizliresim.com/qADBAD.jpg

bu tabakta lüks restoranlarda bulunan bir yemek var.
içeriğinde belki 20 yıl dinlendirilmiş özel peynir, nadir bulunan bir mantar çeşidi vs olabilir.
birçok insanın emeğiyle ortaya çıkmış bir tabak bu.

3- hiç kimse yemesin. ( o zaman insanlık böyle bir yemekten mahrum kalmış olur.)

yani kapitalist sistemde olduğu gibi.

sence bunlardan hangi seçenek uygun olanı? ya da üçü dışında başka bir seçeneğin var mı.

bak dostum

senin zekanı severim
o tabak ilgimi çekmiyor

bırdakiler okumaz belki sen okursun

bijelo btchi diye bi tepeyi tutorduk.
200+200 asker

sonra sırpların en seçkin birliği geldi. tigras
ve genelkurmay geri çekilin emri verdi
3-5 çatlak ses geri çekilmeyi redetti
ve o çatlak sesler 50 oldu.
kalanlar çekildi

o 50 kişi tigrası sikti

ertesi gün islamcıların bilge kralı alija begoviç ''bu gün sırpların yenilmez olduğu efsanesi yıkıldı'' dedi
ben o 50 kişiden biri olarak şehre geri döndüğümdeasker bi kadın bana sevişme teklif etti
yüzünü bile hatırlamıyorum
zaten ona dokunma şansım olmadı

o benim elfidam olarak kaldı hep

boşver o tabağı be

bu hayat binlerce biçimde yaşanır

herkes kendi keyfine göre
ben herkes özgür ve eşit olsun isterim

ama buşehre siz ist6anbul diyorsunuz
burası stalingrad

benim zevkim ılık götlülerin gözlerindeki korkuyu seyretmek

kartopu
29-10-2019, 09:53

A.Simth
Ta 1700 lü yıllarda şöyle diyor bir gün makina yapan makinalar yaratılacaktır. Makina yapan makina nedir. hani o idolojiler bitti idi.
Sen komünistlerin idolojilerini bitti diyorsun kapitalistlerin idolojilerinin probagandasını yapıyorsun.
Senin o dediğin yapay aklı yaratanlar kim ve neden buna ihtiyaç duyuyorlar. İçsinler yıllanmış şarabı yesinler 20 yıllık peyniri baksınlar keyiflerine.

Durum vahim değil o vahim durum kapitalizm den başka dünyanın olmadığını düşünenler için vahim.

Ayrıca idoloji değişgendir o günkü şartlara göre yapılır. Sermaye sınıfının yapay akıl ideali bitmemişse Komünistlerin yabancılaşmaya karşı verdiği savaş bitmez. Bir gün muhakkak doğa ile barışık ihtiyacından fazlasını istemeyen insan oluşacaktır. Ya insan nesli bu dünyadan silinecek ya doğa ile barışık insan yaratılacak.

Bu durumda sende safını seçeceksin.

Ahlaksız
29-10-2019, 18:02

A.Simth
Ta 1700 lü yıllarda şöyle diyor bir gün makina yapan makinalar yaratılacaktır. Makina yapan makina nedir. hani o idolojiler bitti idi.
Sen komünistlerin idolojilerini bitti diyorsun kapitalistlerin idolojilerinin probagandasını yapıyorsun.
Senin o dediğin yapay aklı yaratanlar kim ve neden buna ihtiyaç duyuyorlar. İçsinler yıllanmış şarabı yesinler 20 yıllık peyniri baksınlar keyiflerine.

Durum vahim değil o vahim durum kapitalizm den başka dünyanın olmadığını düşünenler için vahim.

Ayrıca idoloji değişgendir o günkü şartlara göre yapılır. Sermaye sınıfının yapay akıl ideali bitmemişse Komünistlerin yabancılaşmaya karşı verdiği savaş bitmez. Bir gün muhakkak doğa ile barışık ihtiyacından fazlasını istemeyen insan oluşacaktır. Ya insan nesli bu dünyadan silinecek ya doğa ile barışık insan yaratılacak.

Bu durumda sende safını seçeceksin.
Sn.kartopu;kapitalizm propagandası filan yapmıyorum yahu..Sokayım kapitalizme de,komünizme de..Bu işler bitti,Marks'ınız,Adam Smith'iniz kimsenin şeyinde değil artık..Tüm Dünya yapay zeka ile uğraşıyor..Bu konuda öne çıkan toplumlar,diğer toplumları bir süre daha sömürmeye devam edecekler..Belki 300 sene,belki 2000 sene..Sonrasında yapay zeka insanı mahvedecek..Bir noktada kontrolü ele alacak..

Aynı şekilde DİN konusu da bitti..Bitti baba..Bu saatten sonra dinle/imanla uğraşanlar,tarihin çöplüğüne en yakın zamanda gidecekler..

Evrimde UYUM/ORYANTASYON diye bir şey var..Geleceğe torunlarınızın adım atmasını istiyorsanız,yaşadığınız ortama uyum sağlamak zorundasınız..Bugünkü ortamda tek güç BİLİM..Bilime sırtını dayayanlar,geleceğe adım atacaklar,diğerleri yok olacak..Bilim derken de,geçmişteki bilimden değil,bugüne ait bilimden bahsediyorum..

Kapitalizm denilen şey,bir kere kontrolden çıktı..Kapitalizm binlerce yıldır insanlardan hep daha iyisini istedi ve böyle böyle yapay zeka ortaya çıktı..Yapay zekanın ortaya çıkması,kapitalizmin kontrolden çıktığı kırılma noktasıdır..Bu da son 20 sene diyelim..
Bu noktada kapitalizmi savunan birisi tümden kafayı üşütmüş birisidir..%100 yani..
Kontrolden çıkan kapitalizme karşı 200 yıllık söylemlerle bu kapitalizmi yıkacağını sananlar da,tümden kafayı üşütmüşlerdir..
Kim üstüne alınırsa alsın..
20.yüzyılda savaşın bir cephesinde kapitalizm,diğer cephesinde de komünizm vardı..
21.yüzyılda savaşın bir cephesinde insan,diğer cephesinde yapay zeka var..
Burada mesele insanın ne yapacağı..Yeryüzündeki tüm insanlar,yapay zekaya karşı birlik olmak zorundalar..Çünkü bunu yapmadıkları zaman,yapay zeka insanı yakında kontrol etmeye başlıyacak..Bu süreç başlamadan insanlar harekete geçmeli ama kontrolden çıkan kapitalizm de,insanların bir araya gelmelerine engel..
Yani kapitalizm kendi kendini yiyip bitirecek..Kapitalizmi dışarıdan bir gücün(komünizm) yıkamayacağını net bir şekilde anladık zaten..Bugünkü kapitalizm,komünizme bile yenilmeyen kapitalizmin kontrolden çıkmış,delirmiş hali artık..Bu delirmiş kapitalizmi,insanlar devrimle filan yenemezler..Bunu demek istiyorum..

Khaos
29-10-2019, 20:03
şuraya bak
şu küçük akıllı matah laflar ettiğini zannediyor

sana komünizmin kapitalizmi yıkacağını kim söyledi
insanların tanrıyı insan surettinde resmettiği günlerden kalma ilkel aklın mı

komünizm bi yaşama biçimidir
kapitalizmi yıkmaz
kapitalizmi kendi dinamikleri yıkar
yerine de ya barbarlık ya da komünist yaşama biçimi gelir

komünizm bi ideoloji de değildir
marksizmle mi karıştırdın
daha ideoloji ile üretim biçim ve ilişkileri ayrımını yapmaktan acizsin
eycın simit

bi film seyrettim hayatım değişti tribi yaşayan ergen
20. yüzyılda savaşın bi cephesinde kapitalizm öbür cephesinde komünizm yoktu
kapitalistler arasında emperyal mücadele vardı
kıçhından antropomorfizm uydurma
komünal hayat mülkiyet ilişkisinin olmadığı hayattır
dolayısıyla komünist devlet olmaz
bunu anlaman için kaç kere tekrar etmemiz kazım
kaç yaş grubusun olum sen

önce cümle kurmayı öğren

kartopu
30-10-2019, 10:04
Sokayım kapitalizme de,komünizme de..Bu işler bitti,Marks'ınız,Adam Smith'iniz kimsenin şeyinde değil artık..Tüm Dünya yapay zeka ile uğraşıyor..Bu konuda öne çıkan toplumlar,diğer toplumları bir süre daha sömürmeye devam edecekler..Belki 300 sene,belki 2000 sene..Sonrasında yapay zeka insanı mahvedecek..Bir noktada kontrolü ele alacak..

Sn Ahlaksız
Sana aşağılayıcı küfürlü cümle kurmak istemiyorum nede olsa yılların verdiği tanışıklık var.

Sen o bilim kurgu flimlerinin etkisi altında kalmışsın Belli. Yapay zeka insanı mahvedecekmiş işte seni böyle düşündürmek isteyen üstün zeka (egemen insan) bu işi başarmış..
Sana bir şey söyleyeyim insanı ancak İnsan mahveder başka zeka bunu yapamaz beceremez. Sen dinin bittiğini söylüyorsun kendini Yapay zeka diye başka bir dine inandırmışsın. Yapay zeka insan icadı bunu din yapanda insan işte o insan kendine mürid arıyor eh bulmuş ta sanki.

İşte bu egemen zeka sana verilen bu korku caresizlik seni bir başka dine inandırmaya zorluyor Haberin bile yok.

Şimdi gelelim A.Simith K.Marks ve komünizm e.
Komünizm bir idoloji deyildir bir tercih ya zincirli zincirsiz bir köle olacaksın ya özgürleşmeyi tercih edeceksin Marks da bu tercihi insanların iradesine bırakmış. A.Simith se bunu yani köleliğin idolojisini o yıllarda yapmış İster bu günkü gibi zincirsiz köle ol ister o yapay zeka dininin zincirsiz kölesi. Bu tercihte senin.

Kurtuluş receteni sana yazmayacağım ama küfür etmeni de doğru bulmuyorum hatırlatırım.

20.yüzyılda savaşın bir cephesinde kapitalizm,diğer cephesinde de komünizm vardı..
Burada mesele insanın ne yapacağı..Yeryüzündeki tüm insanlar,yapay zekaya karşı birlik olmak zorundalar..Çünkü bunu yapmadıkları zaman,yapay zeka insanı yakında kontrol etmeye başlıyacak.

Şu söylediklerine bak aynı şeyi bu günkü din adamları da söylüyor Bunu söyleyende insan o dini kaosu söyleyende. Bence sen ya bu gün gördüğünüz duyduğunuz dine inanmayın gelecek dine inanın diyorsun
Eh tercih senin hangi dine inacağına sen karar vereceksin. Ama küfür etme

Ahlaksız
30-10-2019, 18:27
şuraya bak
şu küçük akıllı matah laflar ettiğini zannediyor

sana komünizmin kapitalizmi yıkacağını kim söyledi
insanların tanrıyı insan surettinde resmettiği günlerden kalma ilkel aklın mı

komünizm bi yaşama biçimidir
kapitalizmi yıkmaz
kapitalizmi kendi dinamikleri yıkar
yerine de ya barbarlık ya da komünist yaşama biçimi gelir

komünizm bi ideoloji de değildir
marksizmle mi karıştırdın
daha ideoloji ile üretim biçim ve ilişkileri ayrımını yapmaktan acizsin
eycın simit

bi film seyrettim hayatım değişti tribi yaşayan ergen
20. yüzyılda savaşın bi cephesinde kapitalizm öbür cephesinde komünizm yoktu
kapitalistler arasında emperyal mücadele vardı
kıçhından antropomorfizm uydurma
komünal hayat mülkiyet ilişkisinin olmadığı hayattır
dolayısıyla komünist devlet olmaz
bunu anlaman için kaç kere tekrar etmemiz kazım
kaç yaş grubusun olum sen

önce cümle kurmayı öğren
Kapitalizm hiç yıkılmadı ki..İnsanlar da bahsettiğin gibi komünistçe yaşamayı uzun süre başaramadı..Komünizm dediğin bal gibi de ideolojidir,inançtır..
Baba,aynı kafa yapısına sahipsiniz..Aynı yobazlar gibisiniz..Yobaza ''İslam dini bir mitolojidir'' dediğimde de,bana ''ama İslam bir yaşam biçimi'' filan der..Aynısınız lan:)
Onlarda ''Dünya'nın sonu geldi/yaklaştı,mesih gelecek,her şey güzel olacak'' diyorlar;siz de aynı kafayla ''kapitalizm bitti,devrimciler artık söz sahibi olacak'' filan diyorsunuz..

Bana ukalalık yapma sevgili Blitzkrieg..Sen Bosna'da kapitalizm adına insan öldürürken,biz de ideoloji nedir,din nedir onları okuyorduk üniversitede..

Kapitalizm adına savaşmışsın,sonra bu travmadan kurtulamamış ve kapitalizme düşman olmuşsun,hepsi bu..Burada da ''komünizm bir ideoloji değildir,yaşam biçimidir'' diyerek anca ergenlere hitap edersin..!
Sn Ahlaksız
Sana aşağılayıcı küfürlü cümle kurmak istemiyorum nede olsa yılların verdiği tanışıklık var.

Sen o bilim kurgu flimlerinin etkisi altında kalmışsın Belli. Yapay zeka insanı mahvedecekmiş işte seni böyle düşündürmek isteyen üstün zeka (egemen insan) bu işi başarmış..
Sana bir şey söyleyeyim insanı ancak İnsan mahveder başka zeka bunu yapamaz beceremez. Sen dinin bittiğini söylüyorsun kendini Yapay zeka diye başka bir dine inandırmışsın. Yapay zeka insan icadı bunu din yapanda insan işte o insan kendine mürid arıyor eh bulmuş ta sanki.

İşte bu egemen zeka sana verilen bu korku caresizlik seni bir başka dine inandırmaya zorluyor Haberin bile yok.

Şimdi gelelim A.Simith K.Marks ve komünizm e.
Komünizm bir idoloji deyildir bir tercih ya zincirli zincirsiz bir köle olacaksın ya özgürleşmeyi tercih edeceksin Marks da bu tercihi insanların iradesine bırakmış. A.Simith se bunu yani köleliğin idolojisini o yıllarda yapmış İster bu günkü gibi zincirsiz köle ol ister o yapay zeka dininin zincirsiz kölesi. Bu tercihte senin.

Kurtuluş receteni sana yazmayacağım ama küfür etmeni de doğru bulmuyorum hatırlatırım.

Burada mesele insanın ne yapacağı..Yeryüzündeki tüm insanlar,yapay zekaya karşı birlik olmak zorundalar..Çünkü bunu yapmadıkları zaman,yapay zeka insanı yakında kontrol etmeye başlıyacak.

Şu söylediklerine bak aynı şeyi bu günkü din adamları da söylüyor Bunu söyleyende insan o dini kaosu söyleyende. Bence sen ya bu gün gördüğünüz duyduğunuz dine inanmayın gelecek dine inanın diyorsun
Eh tercih senin hangi dine inacağına sen karar vereceksin. Ama küfür etme
Sevgili kartopu;ben size aşağılayıcı küfür filan etmedim ki,siz de bana edesiniz:)
Beni kapitalizm propagandası yapmakla suçladınız(bu forumda bunu yapacağınız en son kişiyim),ben de ''kapitalizme sokayım'' dedim sadece..Yahu,kapitalizme karşıyım bende ama sizin gibi değilim..Kapitalizme bir insanın karşı olmaması,benim açımdan kabul edilemez..Ben sizin kadar bu konularda hoşgörülü filan da değilim..

Bana filmlerden filan bahsedip,bana çocuk muamelesi yapıyorsunuz burada..Yahu,insanlara laf anlatmak ne kadar zor böyle..

Size ciddi insanların,bilim insanlarının geleceğe dair bir öngörüsünden bahsediyorum ve bu bana gayet mantıklı/rasyonel geliyor..Yani,yapay zekanın gelecekte tek güç olması,benim fikrim değil ki..Siz bu konuda kitap/makale yazan insanlara ulaşın ve onlara anlatın bunları..Sanki ben g.tümden bir şey uyduruyorum da,sizde bana çocuk muamelesi yapıyorsunuz gibi oluyor burada..

Çelişkili/tuhaf sözler ediyorsunuz..
''insanı ancak İnsan mahveder'' ne demek?Ben ne dedim?İnsanı robot(yapay zeka) mahvedecek..Yahu,yapay zekayı yapan kim?İnsan değil mi?Aynı şeyi söylüyoruz zaten..Yapay zekayı karıncalar üretmiyor ki..
''seni böyle düşündürmek isteyen'' ne demek?Hadi beni böyle düşündürtüyorlar,ya sizi kim düşündürtüyor?Siz kapitalizm içinde yaşarken,kendi kendinize mi düşünüyorsunuz?Yapmayın ama..

''kendini Yapay zeka diye başka bir dine inandırmışsın''..Yuh diyorum size..Kocaman bir yuh..Benim bu din konularda ne kadar bilgili olduğumu bilmenize rağmen,ateist olduğumu da bilmenize rağmen,beni yapay zeka ile ilgili görüşlerim yüzünden dindar ilan ettiniz..Olacak şey değil..
Burada ''komünizm bitti'' dediğim için,bana böyle kişisel sözler ediyorsunuz..Umurumda mı?Değil tabi ki..

''Komünizm bir idoloji deyildir bir tercih ya zincirli zincirsiz bir köle olacaksın ya özgürleşmeyi tercih edeceksin'' aynı abuk şeyleri yazmaya devam edin siz..
Özgürleşme dediğiniz şey,50.000 yıllık homo sapiens tarihinde hiç olmamış ama siz bir ideolojiye saplanıp,bize burada özgürleşmeden bahsediyorsunuz..
Bu özgürleşme ne zaman olmuş?Antik Roma'da mı?Göbeklitepe(M.Ö.10.000) yıllarında mı ya da geç paleolitik(M.Ö.50-10.000) zamanda mı?
Biri g.tünden ''özgürleşme'' uydurmuş,siz de inanıyorsunuz işte..
''Kurtuluş receteni sana yazmayacağım''..:D
Bu sistem,yani kapitalizm denilen şeyden kurtulamazsınız..Gerçekleri kabul de edemezsiniz işte..Çünkü bir ideolojiye inanıyorsunuz..
''aynı şeyi bu günkü din adamları da söylüyor''Beni din adamlarınla aynı safa da koymuşsunuz..

İNANÇLISINIZ,İNANIYORSUNUZ,İNANIYORSUNUZ..Mesele bu..
''İdeolojiler/komünizm bitti'' dedim diye,bana demediğiniz kalmadı..Ah bu inançlı kafası,ah:)

Khaos
31-10-2019, 05:41
bırak lan bu ucuz forum taktiklerini
islamcılar gibisiniz de falansınız filansınız

amma acz içindesin ki, bu ucuz taktiklerden medet umuyorsun

kaç kere dedim sana, teoloji beynini böyle yapar biraz felsefeyle ilgilen
gittin sopenhaor okuyabildin

sanayi toplumu nedir, üretici güçler nedir, üretim biçim-ilişkisi ne demektir
ideoloji nedir
kapitalizm kavramının hem bir üretim biçim-ilişkisi, hem ideoloji olarak ikili içeriği nedir
komünizm nedir

hiç bi fikrin yok

cem yılmazın beyni yok fikri var dediği şeyden ibaretsin

komünizm bitti dediğin için sana kızıyormuşuz
hangi ara başladı da bi de bitti öyle mi

tam bir malsın olum sen

bu başlıkta inançlı olan sadece sensin

bi filmle hayatı değişen ergen
holywood enteli
üç tane kavramı doğru kullanmayı beceremeyeceksin
değil ki kavramların içeriğini geliştirmek

eycın simit

bi başka başlıkta kapitalizmin bitteceğini kendin söylemişsin lan
burda ise kapitalizmden kurtulamazsınız diyorsun
hala malsın, aynı Nolan
her başlıkta başka hikaye anlatıyosun
kapitalizmin ne olduğuna dair de hiç bi fikrin yok

kartopu
31-10-2019, 08:55
Sn Ahlaksız
Dünyaya insana nasıl bakarsan bak yalnız küfürle cevap verme Ben sokayım yapay zekaya desem kendimden utanırım

Bu yapay zeka insanın ürünü değilmi buharlı mıknatıslı makinalar insan ürünü değil mi idi.
Bu güne kadar gelime dediğimiz eski ilişkileri yıkarak gelen alet makina insan ürünü değil mi idi. Peki bunlar neden gelişti eski ilişkileri yıktı yenilerini kurdu. Bu gelişmelerin hepsi İnsanın insanla rekabeti sonucu olmuştur, ve insan sürekli çoğalmış.

Şimdi bütün egemen yani en üstte duranlar insan nufusunun çokluğundan söz ediyor. Bu insan yıllar önce mıknatıslı motorları yaptığında dünyaya hükmetmekten söz ediyordu.
Şimdi biz kendimizi en alt gurupta düşünelim ne yapacağız telef olmayı mı bekleyeceğiz yoksa kurtulmayı mı.

Bak komünizm, Marks demiyorum İnsan diyorum.
Sen yapay zekayı anlatırken bir kurtuluş göstermedin biz ne olacağız boynumuzu uzatıp bıçağın bize gelmesini mi bekleyelim .Bizi kurtaracak bir çözüm öner.

Dünyada hem yapay zeka olsun hem biz yaşayalım.Bir çözüm.

çözüm. yaşamak için çözüm tek istediğimiz bu.

Sen inançsızsın Ateistsin biz çözüm istiyoruz yaşamak istiyoruz hemde insan gibi yaşamak her kes eşit olacak şekilde.

Eşitlik olmaz deme bunu kapitalistler söylüyor. Derim.

İdeolojiler/komünizm bitti'' dedim diye,bana demediğiniz kalmadı..Ah bu inançlı kafası,ah

Başlamadı ki bitsin.

Ahlaksız
31-10-2019, 20:33
bırak lan bu ucuz forum taktiklerini
islamcılar gibisiniz de falansınız filansınız

amma acz içindesin ki, bu ucuz taktiklerden medet umuyorsun

kaç kere dedim sana, teoloji beynini böyle yapar biraz felsefeyle ilgilen
gittin sopenhaor okuyabildin

sanayi toplumu nedir, üretici güçler nedir, üretim biçim-ilişkisi ne demektir
ideoloji nedir
kapitalizm kavramının hem bir üretim biçim-ilişkisi, hem ideoloji olarak ikili içeriği nedir
komünizm nedir

hiç bi fikrin yok

cem yılmazın beyni yok fikri var dediği şeyden ibaretsin

komünizm bitti dediğin için sana kızıyormuşuz
hangi ara başladı da bi de bitti öyle mi

tam bir malsın olum sen

bu başlıkta inançlı olan sadece sensin

bi filmle hayatı değişen ergen
holywood enteli
üç tane kavramı doğru kullanmayı beceremeyeceksin
değil ki kavramların içeriğini geliştirmek

eycın simit

bi başka başlıkta kapitalizmin bitteceğini kendin söylemişsin lan
burda ise kapitalizmden kurtulamazsınız diyorsun
hala malsın, aynı Nolan
her başlıkta başka hikaye anlatıyosun
kapitalizmin ne olduğuna dair de hiç bi fikrin yok
Bir kere evrimde geleceği bilmek diye bir şey yok..Kimse geleceği bilemez,sadece tahmin edebilir..Gelecekle ilgili bir tahmin yapılıyor ve ben burada,bu tahmini belirtiyorum..Diyorum ki,kapitalizmin ortaya çıkardığı yapay zeka,kapitalizmle beraber insan türünü de komple yok edebilir..Bu bir tahmin/öngörü..Böyle olmayabilir de..

İdeoloji ve din meselesinin tartışılması,bu saatten sonra gereksiz..Çünkü kapitalizm artık bir ivme kazandı..21.yüzyılın başından beri,resmen uçuşa geçti..Bu saatten sonra kapitalizmin önüne bir şey geçemez..

1-Kapitalizm,sosyalizm tartışmaları artık geride kaldı..
2-Kapitalizm tıkır tıkır işliyor,uçuyor artık..
3-Kapitalizmin bu kontrol dışında ilerlemesi,gelecekte kapitalizmin sonunu getirebilir..Buradaki ''gelecek'' kelimesi çok muğlak..500 sene de olabilir,3000 sene de,belki daha da ileri bir tarihte yapay zeka;insan türünü kontrol edebilir,belki yok edebilir..Böyle bir şey olmayabilir de..Mesela,teknolojinin giremediği Dünya'daki bazı noktalara yapay zeka ulaşamayabilir..Yapay zeka,insanları ve kendi kendini komple savaşlarla filan yok edebilir..Geriye sadece tamamen ilkel olarak hayatına devam eden insanlar kalabilir..Bunu/geleceği bilemeyiz yani..
Anladınız mı beyefendi?Burada paradoks içinde filan değilim..

Gelelim mallığa..Sana mal demiyeceğim ama senin zeki olmadığını iki örnekle sana göstereceğim:)
1-Kapitalizm konusunda bir yemek örneği veren sevgili Yıldıztozu'na ''senin zekanı severim'' dedin..Adam ''fırsat olsun,fırsatlardan istifade edenler,en güzel yemeği yesin'' diyor ve sen bu adama ''zeki'' diyorsun..!
Adam resmen,mesela Tayyip'i(fırsatçı) destekliyor ve sen de bu adama ''zekisin'' diyorsun..!
Bosna'da kapitalizmin neferliğini yapan arkadaş,bu forumda Tayyip'i desteklediğini bilmeyen birisine ''zeki'' diyor ve bu arkadaş,antikapitalist:D
2-Şizofren olan birisini gerçek hayatta şizofren olmayan birisinden ayırt edemezsiniz..Gayet sağlıklı/normal gözükür çünkü..
Sen bu forumda 3-5 mesajını okuduğun bazı kişileri şizofren ilan ettin..Sanal Dünya burası..İnsanlar saçmasapan mesajlar yazabilir,hata yapabilir,akıllıca davranamayabilir..vb
Birkaç mesajını beğenmediğin bir kişiyi nasıl şizofren ilan edebiliyorsun?
Mal değilsin ya,ondan sanki:D
Bu kesin şizofren,şunda da panik atak var filan..Bu ne ya?!
Zeki bir insan,böyle bir şey yapamaz..Bir insanı sanalda şizofren ilan edemezsin,mümkün değil bu..
Sn Ahlaksız
Dünyaya insana nasıl bakarsan bak yalnız küfürle cevap verme Ben sokayım yapay zekaya desem kendimden utanırım

Bu yapay zeka insanın ürünü değilmi buharlı mıknatıslı makinalar insan ürünü değil mi idi.
Bu güne kadar gelime dediğimiz eski ilişkileri yıkarak gelen alet makina insan ürünü değil mi idi. Peki bunlar neden gelişti eski ilişkileri yıktı yenilerini kurdu. Bu gelişmelerin hepsi İnsanın insanla rekabeti sonucu olmuştur, ve insan sürekli çoğalmış.

Şimdi bütün egemen yani en üstte duranlar insan nufusunun çokluğundan söz ediyor. Bu insan yıllar önce mıknatıslı motorları yaptığında dünyaya hükmetmekten söz ediyordu.
Şimdi biz kendimizi en alt gurupta düşünelim ne yapacağız telef olmayı mı bekleyeceğiz yoksa kurtulmayı mı.

Bak komünizm, Marks demiyorum İnsan diyorum.
Sen yapay zekayı anlatırken bir kurtuluş göstermedin biz ne olacağız boynumuzu uzatıp bıçağın bize gelmesini mi bekleyelim .Bizi kurtaracak bir çözüm öner.

Dünyada hem yapay zeka olsun hem biz yaşayalım.Bir çözüm.

çözüm. yaşamak için çözüm tek istediğimiz bu.

Sen inançsızsın Ateistsin biz çözüm istiyoruz yaşamak istiyoruz hemde insan gibi yaşamak her kes eşit olacak şekilde.

Eşitlik olmaz deme bunu kapitalistler söylüyor. Derim.

İdeolojiler/komünizm bitti'' dedim diye,bana demediğiniz kalmadı..Ah bu inançlı kafası,ah

Başlamadı ki bitsin.
Yapay zekaya da sokayım,sıkıntı değil sevgili kartopu..Takılmayın böyle şeylere..
Neden ''kurtulmak'' istiyorsunuz,anlamıyorum ki..Neden ben size bir reçete sunayım?!

İnsan gibi yaşayamayacaksınız..Bakın böyle bir şey yok..Bunlar hep zırva..
Acı çekmeden yaşayamazsınız..Hayatınız boyunca acı çekeceksiniz,bundan kurtulamazsınız..
Eşitlik/özgürlük bunlar hep palavra..
Mesela Japonya'da inanılmaz şeyler oluyor..Robot teknolojisi almış başını gidiyor..Bu süreçte,Türkiye'de sosyalizm tartışması yapmak,bönlüktür..Ya bir önce toparlanıp Japonya ile rekabet edeceksiniz,ya da zamanla yok olacaksınız..Çünkü evrim denilen şey böyle işliyor..
Mesele burada ZAMAN...İdeoloji veya din tartışmaları ile zaman kaybettiğiniz anda,maratonu da kaybetmiş olursunuz..
Şu anda Dünya'da zeki insanların/toplumların odaklanacağı tek şey,teknoloji/bilim/yapay zeka..Bu konu,antik tarihteki mesela tekerlek konusu gibi değil..O süreçte sadece tekerleği icat edenler nesillerini sürdürmedi,tekerleği icat etmeyenler de nesillerini sürdürdü ama bugün durum/şartlar çok farklı..

Yıldıztozu
31-10-2019, 22:32
Adam resmen,mesela Tayyip'i(fırsatçı) destekliyor

Amma uydurmuşsun be Ahlaksız. Tayyiple ilgim yok.

Kapitalizmle ilgili herhangi bir yargıya varmadım. Sadece durum tespitleri yaptım. Bu tespitlerimin sonuna gelmediğim için yargıya varmadım. Yargıya vardığımda kapitalizm süper bir sistemdir de diyebilirim, bok gibi bir sistemdir de diyebilirim.
Şu aşamada kapitalizme sempati duyuyorum evet. Kapitalizme yöneltilen eleştirilerdeki kusurları fark ediyorum.

Ahlaksız
31-10-2019, 23:31
açgözlü olalım, diğer insanların haklarını çalalım (gerekirse benimkini çalsınlar) böylesi daha eğlenceli.

Amma uydurmuşsun be Ahlaksız. Tayyiple ilgim yok.

Kapitalizmle ilgili herhangi bir yargıya varmadım. Sadece durum tespitleri yaptım. Bu tespitlerimin sonuna gelmediğim için yargıya varmadım. Yargıya vardığımda kapitalizm süper bir sistemdir de diyebilirim, bok gibi bir sistemdir de diyebilirim.
Şu aşamada kapitalizme sempati duyuyorum evet. Kapitalizme yöneltilen eleştirilerdeki kusurları fark ediyorum.
Sevgili Yıldıztozu;''tek mal varlığım parmağımdaki yüzük'' deyip,bir yola çıkan ve bugün milyarlarca dolarlık serveti olduğu söylenen birinden bahsediyoruz..
Sizin mesajlarınızı okuyup,sizin Tayyip'i desteklediğinizi söylemem,gerçekten saçma mı?
Tayyip'i beğenmediniz mi?Peki,şu olsun;
76
https://www.acunn.com/magazin/haci-sabanci-joker-oldu-instagram-sallandi-1147851-haber

kartopu
01-11-2019, 11:54
[QUOTE=
Eşitlik/özgürlük bunlar hep palavra..
Mesela Japonya'da inanılmaz şeyler oluyor..Robot teknolojisi almış başını gidiyor..Bu süreçte,Türkiye'de sosyalizm tartışması yapmak,bönlüktür...[/QUOTE]

Ahlaksız arkadaşım senin anlamadığın bu sanki biz yapay zelaya karşıyız teknolojiye karşıyız.
Biz diyoruz ki insan çalışmak mecburiyetinde olmayacak çalışma zorunlu değil gönüllü olmalı.
İşte bunun için teknoloji şart yani insanın yerine makina (yapay zeka da dahil) çalışacak
Hatta dünya nufusu fazla bile olsa bu gönüllülük esasına dayalı planlama ile azaltılmalı.
Sen bizim karşımıza teknolojiyi koyuyorsun bizi anlamıyorsun Acı çekme falan be ne şimdi.
Biz dyoruz ki bu planlamayı insan (toplum) kendi iradesi ile yapsın başlarında bir egemen bir jandarma olmasın.
Sn Ahlaksız Sosyalizm, toplum demek izim se takipcilik yani toplum düzeni karar sahibi olmak

Sen kafayı nerelere taktında bu kadar anlatmamıza rahmen anlamıyorsun. sende bir ön yargı var. Öyle anlıyorum.

Kafanda geçmiş sosyalizm varsa biz ondan söz etmiyoruz bilesin.

kartopu
01-11-2019, 12:03
Sn Yıldıztozu
Kapitalizm olmasa idi şu an şehiri bile göremeden ölürdük bırak otomobil,. Kapitalizm öncesi feodalizm olmasa şimdi hala köle olur pazarlarda satılıyor olurduk Kölelik olmasa 70 yaşına gelemez 35 de ölürdük
Senin anlayacağın bu yaşadığımız düzenlerin en modern i kapitalizm bak uçağa biniyoruz tatil yapabiliyoruz sadece 8 saat çalışıp evimize gidiyoruz hatta teknoloji ile çalışma koşullarımız daha rahat. Ama bundan iyisi de var Nasıl kapitalizm kendinden öncekilerden iyi Kapitalizm dende iyisi var o 8 saati bile çalışmadan yaşayabileceğiz başımızda bir polis jandarma yargıç olmadan
Ne dersin bu mu (kapitalizm) bundan sonrası (komünizm) mı iyi.

Yıldıztozu
01-11-2019, 20:28
paranın büyük kısmının sınırlı sayıda insanda toplanmasında sorun görmüyorum.
hatta olması gereken ve adil olanı bu.

bakın borsalarda insanların %90ı kaybeder, %10u kazanır sadece.
bu toplumsal yapıdaki salaklığın ve şanssızlığın doğal bir sonucu.
birileri borsayı kontrol ettiğinden veya hırsızlık yaptığından değil.
kendiliğinden oluşan bir sonuç bu.

kapitalizme karşı hep hak ve eşitlikten bahsedilir.
fakat sömürülmeyi hak etme diye bir hak çeşidi de vardır.
toplumsal yapının salaklığı, cahilliği onu sömürülmeyi hak eder noktaya taşıyor.
(bireysel olarak salak olmadığı halde sömürülenler de var fakat burada önemli olan toplumsal bilinç çünkü sistem toplumla ilgili)

cezaevindeki mahkumlarla, dışardaki biz insanlar da eşit şartlarda yaşamıyoruz.
ve bu eşitsizlik adaletsizlik anlamına gelmiyor, aksine adil olanı.

bence sorun paranın sınırlı insanda toplanmasından ziyade o sınırlı insanın nasıl belirleneceğiyle ilgili.
şu anki sistemde sınırlı insanların belirlenişi ağırlıklı olarak şansa dayalı.
farklı kriterlerin olmasını isterdim.

Ahlaksız
01-11-2019, 21:45
Sn.Yıldıztozu,ben bu sistemin değiştirilemeyeceğini,çünkü sistemi kontrol eden o.çocuklarının gerekirse sistemin devamı için gözlerini bile kırpmadan Dünya'nın her noktasına atom bombaları bile atacaklarını düşünüyorum/biliyorum..Ayrıca sistem içindeki ivme,21.yüzyılla birlikte o kadar arttı ki,bu sistemin karşısında,yani teknolojik gelişmelerin karşısında,elinizde ideolojik kitaplarla filan devrim yapmak artık tamamen hayal oldu..Şu anda bu sistemin köpeklerinin karşısına nerede çıkarsanız çıkın,ya kafanıza bir kurşun yersiniz ya da insansız hava araçlarıyla filan kafanıza bir bomba yersiniz..!

Böyle bir sistemde sorun görmemeniz,inanılmaz bir şey..Ya diyorum bu arkadaş çok genç,ya da kafasında bir sorun var..!

Demişsiniz ki,o sınırlı insanlar nasıl belirlenecek filan..Sistem denilen şey veya konjonktür denilen şey,eğer o.çocuklarını alenen destekliyorsa,bu konjonktürde dürüst/rasyonel insanların tutunmasına veya bir yerlere gelmesine imkan yoktur..Bakın sistemin tepesindekilere,bir tane aklı başında insan var mı?Olabilir mi?Aklı başında olan birini,tepede tutabilirler mi?
Bir ses kaydında bir siyasetçi ne diyordu?İki bakara makara yazdık mı,yeter filan..İki bakara makara yazan milyon dolarlık servet sahibi oluyor,öteki tarafta iki üniversite bitiren işsizliğe dayanamayıp intihar ediyor..Sistem bu..

Cezaevi demişsiniz..İnsanları bir yere tıkıp,onlara bakmak kadar absürt bir şey olabilir mi?!
Biri çek yüzünden hapse giriyor,öteki milyar dolarları götürüyor ama hiç hapse girmiyor..Böyle bir şey olabilir mi?!
Cezaevi dediğin şey,sadece seni korkutma amaçlı uydurulmuş bir şey..Cezaevinin bir işlevi filan yok ki..Eğer cezaevi bir işe yarasaydı,suç senilen şey ortadan kalkardı..Bilakis cezaevleri arttıkça,suçta artıyor..

Sömürülmeyi hak etme..Evet,doğru..İnsanların geneli zeki değil..İnsanlar gerizekalı diye onları tokatlamak mı lazım?
Diyelim ki,önüne geleni tokatladın..Sonra?Mutlu mu olacaksın?Olamazsın..

''Rotasız seyyah'' diye bir youtuber var..Amazon'da ilkel insanları ziyaret ediyor filan..Bir videosunda birkaç cümle kurmuştu,bence çok önemliydi..Diyor ki,''bu insanlar hiç kızmıyorlar,bir kere bile sinirlendiklerini görmedim..''

Hiç bir şeyleri yok ama hep sakinler..Mutlular mı?Hayır,değiller ama mutluluk/mutsuzluk kavramlarından bihaberler..
Biz hep mutsusuz ve mutsuz bir şekilde öleceğiz..Milyarder de olsak,mutsuz öleceğiz..Çünkü kapitalizm beynimizi s.kti attı..

kartopu
02-11-2019, 09:43
paranın büyük kısmının sınırlı sayıda insanda toplanmasında sorun görmüyorum.
hatta olması gereken ve adil olanı bu.

Borsalar kazananlar kaybedenler, cahiller salaklar ,ceza evleri özgürlük, sınırlı şanslı insanlar.
Bu sözler bana hiç yabancı gelmiyor. Sanki Vehbi Koç konuşuyor veya Bülent Arınç.

Evet salak ız çünkü iki yüzlü değiliz İtiraz ediyoruz bize ceza evini adres gösteriyorlar Borsaya hiç bulaşmıyoruz çünkü o da birileri tarafından kontrol altında.
Sömürülmeyi hak ediyoruz çünkü emek gücünü satmaktan başka çaremiz yok.
Bir salaklar var yani hak edenler birde hak etmedikleri halde gine sömürülenler ne yazık ki ikisi de aynı ayarda .

Örneğin askere gidip ölenler var birde zaferden kahraman çıkanlar ama onlar hiç savaş meydanlarda görülmüyor.
Bu kaderi kim yazıyor insanı gözü açık veya salak yapan kaderi birileri yazıyor bunu kalemi kırılasıca birileri. Dünyadaki cenneti kendilerine toprağın altındakini de garibana.

Ne demeli bu kaderden kurtuluş yok adaletsiz dünyayada adalet istemeye hakkın bile yok . Birde düzen değiştireceğiz diye ortaya çıkıp ortalığı karıştırıyoruz .Birde hepimiz ademden geldik kardeşiz derler.

Biz kapitalizm adaletsiz düzen para da kapital demektir derken birileri paranın adaletinden söz eder. MÜLK PARA hepsine lanet olsun ikisinden de kurtulacağız iddialıyız.

Hatta en şanslısı yıldıztozu olsun isterdin -milli piyangoyu- dene derim.

Yıldıztozu
02-11-2019, 22:50
kaderi birileri yazıyor bunu kalemi kırılasıca birileri.

tam olarak kimler yazıyor?
amerika israil falan mı.
ya da en zenginlerden Buffet, Bezos falan mı.
yoksa siyasilerden trump falan mı.

sistem kendiliğinden oluşmuş olamaz mı? birilerinin kontrolü olmadan.

Hatta en şanslısı yıldıztozu olsun isterdin

ideal bir sistemde paranın toplandığı kişilerden birinin ben olması gerekirdi.
toplumsal seviyeye kıyasla olan üstünlüğüm bunu hak ederdi.
benim zengin olmadığım bir sistem ideal değildir diyebilirim.
bunu bireysel olarak söylemiyorum, sistem adına söyledim.

Yıldıztozu
02-11-2019, 22:56
Biz hep mutsusuz ve mutsuz bir şekilde öleceğiz.

mutluluğu bedensel bir hal olarak tanımlıyorum.
bedenini iyi hissettirecek şeylerle mutlu olunur.
rahat nefes alabilmek, masaj yaptırmak, güzel yemekler, alkol mutluluktur.
acıkmak mutsuzluktur.
mutluluk psikolojik değil bence direkt biyolojik.

komünizmin bir çeşit masal olduğu konusunda hemfikiriz diyebilirim seninle.
öyle bir beklentiyi gerçekçi bulmuyorum.

marcos
03-11-2019, 00:26
mutluluğu bedensel bir hal olarak tanımlıyorum.
bedenini iyi hissettirecek şeylerle mutlu olunur.
rahat nefes alabilmek, masaj yaptırmak, güzel yemekler, alkol mutluluktur.
acıkmak mutsuzluktur.
mutluluk psikolojik değil bence direkt biyolojik.

komünizmin bir çeşit masal olduğu konusunda hemfikiriz diyebilirim seninle.
öyle bir beklentiyi gerçekçi bulmuyorum.

Siz forumda sürekli ruhanilikten bahsediyorsunuz ama burada insanın mutmain olmasını maddi ihtiyaçlarının tatmin olmasına indirgemişmisiniz.

Büyük çelişki gözden kaçmıyor.

kartopu
03-11-2019, 09:40
ideal bir sistemde paranın toplandığı kişilerden birinin ben olması gerekirdi.
toplumsal seviyeye kıyasla olan üstünlüğüm bunu hak ederdi.
benim zengin olmadığım bir sistem ideal değildir diyebilirim.
bunu bireysel olarak söylemiyorum, sistem adına söyledim.

benim zengin olmadığım bir sistem ideal değildir diyebilirim

Bence de, aklamak için bu kadar uğraştığına göre.
Her kes sistem adına konuşur da. İnsan yinede cebine girene bakar. Gerçekle hayal başka oluyor işte.

Yıldıztozu
03-11-2019, 15:26
Siz forumda sürekli ruhanilikten bahsediyorsunuz ama burada insanın mutmain olmasını maddi ihtiyaçlarının tatmin olmasına indirgemişmisiniz.

Büyük çelişki gözden kaçmıyor.

başkasıyla karıştırdın herhalde.

benim zengin olmadığım bir sistem ideal değildir diyebilirim

Bence de, aklamak için bu kadar uğraştığına göre.
Her kes sistem adına konuşur da. İnsan yinede cebine girene bakar. Gerçekle hayal başka oluyor işte.

ideal sistemi kendi cebime göre yorumlamıyorum.

cebime çok para girmemesine rağmen bu sistemi savunuyorum.
cebime çok para girmemesini bu sistemin bir eksikliği olarak görüyorum.

yani buradan çıkan sonuç; sistemin bazı eksikleri var evet ama o kadar da kötü değil.
borsayla paramı artırmayı umuyorum.

kartopu
04-11-2019, 12:19
başkasıyla karıştırdın herhalde.

ideal sistemi kendi cebime göre yorumlamıyorum.

cebime çok para girmemesine rağmen bu sistemi savunuyorum.
cebime çok para girmemesini bu sistemin bir eksikliği olarak görüyorum.

yani buradan çıkan sonuç; sistemin bazı eksikleri var evet ama o kadar da kötü değil.

İdeal bir sistem yoktur Kapitalizm de İdeal sistem deyil onu anlatmak istedim. Her zaman hak edenler kazançlı çıkmıyor Ya arkanda bir güç olacak ya güçlü olacaksın Kapitalizmde kazanmak budur. Akıllı olmak yetmiyor.

Şans senin yanında olsun elimizden gelen bu.