Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelen giden yok
İyi günler...
15-20 gün önce, İslam eleştirisi çalışmalarımı toparlayacağım iki adet blog sitesi açtım:
Görsellerle:
https://isteislam.blogspot.com/
Yazıyla:
https://istedinimizislam.blogspot.com/
Ancak istatiklere baktığımda iki siteye de ne gelen var ne giden.
Üstelik Google'da, "işte islam blogspot" diye arattığım halde sonuç çıkmamakta.
Hareket kazandırmak için yapılacak teknik bir şeyler falan var mı bildiğiniz, ya da başka yöntemler?
Sağolun...
bilgivehis
02-11-2019, 19:21
İyi günler...
15-20 gün önce, İslam eleştirisi çalışmalarımı toparlayacağım iki adet blog sitesi açtım:
Görsellerle:
https://isteislam.blogspot.com/
Yazıyla:
https://istedinimizislam.blogspot.com/
Ancak istatiklere baktığımda iki siteye de ne gelen var ne giden.
Üstelik Google'da, "işte islam blogspot" diye arattığım halde sonuç çıkmamakta.
Hareket kazandırmak için yapılacak teknik bir şeyler falan var mı bildiğiniz, ya da başka yöntemler?
Sağolun...
Bir site açıldığında herkesin haberi olacak, herkes oraya yığılacak mı zanediyorsun?
Herkes sitesine birileri uğrasın diye milyarlar harcadığını biliyor musun?
Tasarımdır, Seo'dur, reklamdır bu iş öyle kolay olmuyor.
Sırf bunun için freelanca çalışan veya şirket kuran Seolar var, iyisine başvurmak için bile sıra bekliyorsun. Tasarımcılar, kod yazanlar dersen daha başka bir sorun. Bir de siteyi lisanslama ve net, com gibi Google'un öncelik tanıdığı durumlar da ayrı bir sorun.
Yani birileri uğrasın, arama motorlarında en başlarda çıksın diyorsan en başta Seolara parayı dökülmen lazım, yoksa hiç bir zaman kimse uğramaz.
Ben 10 yıl önce bir site açmıştım, o kadar ilgilenmeme rağmen halen günlük uğrayan yüz kişiyi zor buluyor.
Barlas; bu foruma yazdığın yazıları okuyorum. Zamanını boşa harcıyorsun. O senin açtığın sitenin içinde ki konuların canlı yayınlar halinde Youtube gibi platformlarda online konular veya kayıt videolar olarak işlendiğini bilmiyor musun?
Biliyorum. Ama bu çelişkileri ne kadar çok sergilersek, o kadar çok aydınlatırız insanları.
Bir de uzun videoları herkes izlemeyebilir (ben izlemem mesela), ama kısa kısa paylaşımların okunma oranı daha yüksek.
İşe o yönden bakarsak Youtube videolarına da gerek yok, zira Turan Dursun, İlhan Arsel, Arif Tekin, Erdoğan Aydın vb. gibi kimselerin kitapları zaten yeterli konuyu anlatmada.
Ama dediğim gibi, ne kadar çok yerde olursak, ne kadar çok materyal paylaşırsak, insanları aydınlatmamız o kadar fazla olur bana göre.
bilgivehis
03-11-2019, 16:32
Biliyorum. Ama bu çelişkileri ne kadar çok sergilersek, o kadar çok aydınlatırız insanları.
Bir de uzun videoları herkes izlemeyebilir (ben izlemem mesela), ama kısa kısa paylaşımların okunma oranı daha yüksek.
İşe o yönden bakarsak Youtube videolarına da gerek yok, zira Turan Dursun, İlhan Arsel, Arif Tekin, Erdoğan Aydın vb. gibi kimselerin kitapları zaten yeterli konuyu anlatmada.
Ama dediğim gibi, ne kadar çok yerde olursak, ne kadar çok materyal paylaşırsak, insanları aydınlatmamız o kadar fazla olur bana göre.
Resimlerle tanrı ve dinleri sorgulamak bence de daha makul, uzun yazı ve videolara herkes bakmaz ama resimler gözden kaçmaz, illa ki, gözlere takılır, üstelik kısa yazılar olduğu için insanlara daha cazip gelir, bir anlık gördüğü o resimler beyninin bir yerinde kalır.
Örneğin paylaştığın resimler benim de hoşuma gidiyor, beni gülümsetiyor, çizgili-resimli kitaplar gibi ama bireysel sitelere maalesef uğramıyorlar, illa ki, marka olmuş siteleri tercih ediyorlar. Zaten asıl sorun da buradan kaynaklanıyor, kurumsal siteleri aşıp da bireysel sitelere uğramaları çok zor. Kimisi yayınların altına şu şekil bir şeyler ekleyerek kısmen ziyaretçi çekebiliyor, #turandursun #forum #dinbu #resimlerledin gibi.
ama bireysel sitelere maalesef uğramıyorlar, illa ki, marka olmuş siteleri tercih ediyorlar.
Mesela bir kişi bir ayeti ya da hadisi arıyor Google'da, aramalarda benim sitem de gözükebilse iyi olacak. Ama anladığım kadarıyla bu o kadar kolay bir iş değilmiş.
Engse Hohol
03-11-2019, 17:47
benim islamdinine.blogspot sitemi engelledikleri için yazı içeriklerimi tapatalk.com/groups kurarak buraya taşıdım, fotoğraf içeriklerimi pinterest 'e taşıdım, blogspot 'a gereksinmem kalmadı, bir cimer şikayeti blogspot 'u erişime kapatıyor olması üzdü beni, bana yorum yazan birisi cimer ile tehdit etmişti beni.
@Engse Hohol Sırf İslam eleştiriliyor diye bir site CİMER ile kapatılır mı yahu ? Ne hallere düştük. Din eleştirisi suç değildir ki. Hem suç olsaydı bu sitenin de kapatılması gerekirdi. Sonuçta iyi bilinen bir site burası. Ve daha birçok dini eleştiren siteler ve youtube kanalları var.