PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Camiler kiliseye mi dönüyor?


Ahlaksız
08-11-2019, 21:20
Işıkçılar Cemaati’nin yayın yayın organı Türkiye gazetesi, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’in "Yakında cami içlerinde salon takımları görmeye mi başlayacağız?" tepkisinin üzerinden başlattığı namaza tartışmasını sürdürdü.
Türkiye gazetesinden Damla Peker’in haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uyarılarına rağmen, sandalye, tabure hatta özel banklar üzerinde namaz kılanların sayısının artması başta cami cemaatleri olmak üzere toplumu rahatsız ediyor.
Konuyu değerlendiren Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet’in daha önce istisnai durumlar dışında sandalyede namaz kılınmasının doğru olmadığına yönelik fetva verdiğini, ancak kimsenin bunu dinlemediğini söyledi. Camide ibadet etme şekillerinin herkes tarafından bilindiğini kaydeden Bayraktutar “Sağlıklı insanların ayakta namazı kılmaları dinimizin emridir. Ayaklarından rahatsız olanlar oturarak ayaklarını kıbleye doğru yönelterek namaz kılmaları gerekir. Uygun olan budur” dedi.
77
Din görevlilerinin de bu konudan muzdarip olduğunu ifade eden Mehmet Bayraktutar “Bu durum artık bir alışkanlık hâline geldi. İmam arkadaşlar bu sandalyeleri ve tabureleri kaldıramıyor. Çünkü insanlar baskı yapıyorlar. Saatlerce sokakta, alışveriş merkezlerinde gezerken ayakları ağrımayanlar, camiye gelince ‘belimiz, dizimiz ağrıyor’ diyor. Bu uygun değil. Artık burada bir suiistimal var. Bunun engellenmesi lazım” diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulunun bu konuyu çok iyi irdelemesi gerektiğinin altını çizen Bayraktutar “Bu konu sık sık gündemde tutulmalı. Yeni bir namaz modeli oluşturulmamalı. Namaz, nasıl kılınacak bellidir. Peygamber efendimiz tarif etmiştir. Bunun başka bir tarifi yoktur” ifadesini kullandı.
https://odatv.com/yeni-stil-namaza-numaradan-yapiyorlar-tepkisi-08111917.html
Kesin ateist bunlar..Hep cemaat arasına fitne yerleştirmek için böyle şey ediyorlar:D

007
05-12-2019, 12:53
Hiç alakası yok

ibrahimelmacioglu74
04-01-2020, 14:51
Bu ülke sözde her dine açık bir ülke. Camii olsun, insanlar ibadetlerini yapsın.
Ama Sinagoglar, manastırlar ve kiliselerde olmalı.