PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi dedelerine de maaş bağlandı.

kartopu
04-12-2019, 16:48
İBB'de Alevi dedeleri, rahipler ve hahamdan oluşan 50 din görevlisi işe başladı
Salı 3 Aralık 2019 17:27

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı inanç gruplarına hizmet edecek 50 din görevlisinin Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladığını duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından İBB'de farklı inanç gruplarına hizmet edecek 50 din görevlisinin görev yapmaya başladığını duyurdu.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

İBB'de Farklı inanç gruplarına hizmet edecek din görevlileri görev yapmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kadim şehrin tüm inanç gruplarına eşit hizmet sunacak.

-------------------
Evet imamlar devlet memuru olur da dedeler geri mi kalır onlarda belediye memuru. İmamoğlu nu da alkışlayan din adamları var artık.

Turdur
04-12-2019, 17:10
Yaşasın laiklik. Şimdi diyanetle beraber yarışa da girerler. Bu ülkede din istismarı olmadan siyaset olmayacak. Uyanın beyler. Doktordan çok imam olan bir ülkede şimdi rakiplerde geliyor.

Ahlaksız
04-12-2019, 17:45
Burada İmamoğlu'nun da Reisle aynı mantaliteye sahip birisi olduğunu söylediğimde,bana itiraz eden arkadaşlar,buyrun:)
Bu ülkenin,iktidarla muhalefet elele verip,bir işadamının söylediği gibi şeyine koydular..!
Sokaklar peçeli/sakallı çiftlerden geçilmiyor..Hem de öyle mutlular ki:)

Devlet denilen mekanizma,insanların açlıktan/yoksulluktan dolayı intihar etmemesi için ülke genelinde siyanür yasağı koymuş,bu da tutmuş dedelere maaş vereceğini söylüyor..!
Tam bir akpli kafası bu..!

kartopu
28-12-2019, 11:41
Ama bazı dedeler bu maaş bağlama işini pek içine sindiremiyor .Hiç bir imamdan bunu duymadık. Bir fark yok mu sizce. ?

Turdur
28-12-2019, 11:51
Ama bazı dedeler bu maaş bağlama işini pek içine sindiremiyor .Hiç bir imamdan bunu duymadık. Bir fark yok mu sizce. ?

Sebepleri neymiş?

kartopu
28-12-2019, 12:08
Sebep, dini hizmet alan din adamlarının hakkını ödeyecek. Almayanlar veya almak istemeyenlerin böyle bir külfeti olmayacak. Yani laik olan hizmet bedeli alır.

İyi değil mi bu konuda referandum yapılsa ben evet derdim.

Turdur
28-12-2019, 17:50
Sebep, dini hizmet alan din adamlarının hakkını ödeyecek. Almayanlar veya almak istemeyenlerin böyle bir külfeti olmayacak. Yani laik olan hizmet bedeli alır.

İyi değil mi bu konuda referandum yapılsa ben evet derdim.

Maaşlar bağlansın da görelim, bak bakalım kim reddedecek. Reddeden varsa başka dede bulurlar o maaşı alacak. Maksat maaş bağlamak değil mi?

Khaos
28-12-2019, 18:43
ulan ne komiksiniz ya
kafam güzel diye mi bana komik bilemiyorum

dini hizmet de nedir amk. ya
zigtirin gidin dicem ama kalpler kırılmasın diye diyemiyorum

kartopu
29-12-2019, 10:15
Maaşlar bağlansın da görelim, bak bakalım kim reddedecek. Reddeden varsa başka dede bulurlar o maaşı alacak. Maksat maaş bağlamak değil mi?

Haklı olabilirsin Paranın yüzü sıcak derler. Eh o sıcağı terk etmek zor Ama hakkını da yemeyelim zoru seçenler de var.

marcos
29-12-2019, 18:24

Bu iş öyle kolay değil

baba warway a maaşı nasıl kabul ettirecekler

hadi kabul edenler çıktı

onları kızlbaş alevileri kabul edecekler mi?

Turdur
29-12-2019, 19:29
Bu iş öyle kolay değil

hadi kabul edenler çıktı

Alevi dedelerine maaş bağlanacaksa bu maaşı reddeden dedeye değil reddetmeyenine verirler. Daha çok şehirlerde yaşayan ve genç olan gruba yönelik. Eni konu siyasi menfaat olacak, almayan almaz alan alır yola devam edilir. Bu kişiler üzerinden siyasi propaganda yapılacak. Maaşın sebebi budur. Yani işçi alımı gibi bir şey bu.

ilahimasal
29-12-2019, 19:57
Ölülerin g.tüne pamuk sokmaktan başka meziyeti olmayan imamlara ve günde 5 vakit YALAN söyleyen müezinlere maaş veriliyorsa onlarada verilsin.

Niye hoplayıp zıplıyorsunuz ki ?

Şu üstteki , g.te parmak atanlara ve yalancılara maas ödemesi kesilirse
bu insanlara maaş ödemesi yapılmaya devam ederse , haklı olurdunuz.

Kısaca kesin traşı. Öldüğünüzde G.tünüzü parmaklayacak adama maaş ödemeye devam.

Her inanır kendi g.tüne , kendi inancından birinin parmak sokmasını bekler.

Turdur
29-12-2019, 20:01
Bu iş öyle kolay değil

hadi kabul edenler çıktı

Ayrıyetten sürekli laiklikten bahsedip din adamlarına maaş bağlamak, cemevlerine ibadethane statüsü vermek. Bunlar yapıldığında bunu yapanlar yüce divanda yargılanmalılar ve siyaset yasağı getirilmeli. Sen onların maaşı kabul edip etmeyeceklerini düşünüyorsun diğer taraftan hiç bakmıyorsun.

ilahimasal
29-12-2019, 20:17
Ne demistik

Şayet g.tüne bir cami imamının parmak atmasına ve aile bireyleri de dahil istiyorlarsa tabiki attırsınlar .

G.tlerine parmak atılmasının parasınıda kendileri vermeli. Bu durum herkes için gecerli.

Benden alınan para ile önüne gelenin g.tüne parmak atan adamın maaşının ödenmesi beni ziyadesi ile rahatsız ediyor.

Bunlara aile boyu parmak atan adamın parasını neden ben ödiyim. Dogru yani.

Adamlarda ki sihirli parmaklar pek hünerli alıştıkları zaman ailecek parmaklatıyorlar.

marcos
29-12-2019, 21:27
Ayrıyetten sürekli laiklikten bahsedip din adamlarına maaş bağlamak, cemevlerine ibadethane statüsü vermek. Bunlar yapıldığında bunu yapanlar yüce divanda yargılanmalılar ve siyaset yasağı getirilmeli. Sen onların maaşı kabul edip etmeyeceklerini düşünüyorsun diğer taraftan hiç bakmıyorsun.

Niye yüce divanda yargılansınlar.Bir şeye karşı olmak onu devlet gücü ile bastırmayı istemek anlamına gelmez.

Cemevleri tabi ki ibadethanedir.Hatta kim nereyi ibadethane olarak görüyorsa orası onun ibadethanesidir.

Bence ibadethaneler özerk olsun otonom olsun

Turdur
29-12-2019, 22:02
Niye yüce divanda yargılansınlar.Bir şeye karşı olmak onu devlet gücü ile bastırmayı istemek anlamına gelmez.

Cemevleri tabi ki ibadethanedir.Hatta kim nereyi ibadethane olarak görüyorsa orası onun ibadethanesidir.

Bence ibadethaneler özerk olsun otonom olsun

Bencesi sencesi sadece yorumda kalır, anayasa maddeleri ortada. Cemevleri ibadethane değildir, ibadethane yapılmak istenmektedir. Sizin ibadethane demenizde beni şaşırttı açıkcası.

marcos
29-12-2019, 22:35
Bencesi sencesi sadece yorumda kalır, anayasa maddeleri ortada. Cemevleri ibadethane değildir, ibadethane yapılmak istenmektedir. Sizin ibadethane demenizde beni şaşırttı açıkcası.

Anayasayı takan mı var.

YÖK Çalıştayından çıkan sonuca bak sen.

https://gazeteyolculuk.net/yok-calistayinda-ateizm-deizm-ve-pagancilika-karsi-din-adamlari-goreve-cagrildi

Devlet işi gücü bırakmış bunlarla uğraşıyor diyecem ama devletin işi bu zaten.

Diyeceksiniz ki Avrupa, ABD ve benzerleri niye böyle şeylerle uğraşmıyorlar.Çünkü onlar devlet olmaktan çıktılar şirket oldular.

Turdur
29-12-2019, 22:39
Anayasayı takan mı var.

Hep böyle gitmez ya bu devran. YÖK 80 darbecilerinin kurduğu bir kurum, uğraştığı işlerde o attığınız sayfada ki gibi şeyler.

bilgivehis
30-12-2019, 01:09
Diyeceksiniz ki Avrupa, ABD ve benzerleri niye böyle şeylerle uğraşmıyorlar.Çünkü onlar devlet olmaktan çıktılar şirket oldular.

Ben de aynısını düşünüyorum.
Ben ayrıca dinlerin de şirketleştiğini düşünüyorum, her türlü din adına şirketleşmeyen neredeyse yok gibidir.

kartopu
30-12-2019, 11:41
Davutoğlu'nun partisindeki Alevi istifa etti

Alevi Kültür Dernekleri Federayonu Başkanı Doğan Demir, Gelecek Partisi'nde görev almak için başkanlık koltuğundan istifa etti.
Yurt Gazetesi -16 aralık 2019-

Ama baskılara dayanamayıp o partiden de istifa etti.
Böyle şeyler de oluyor. Aleviler CHP ye karşı hoş görülü mü onu bilmem.

kartopu
30-12-2019, 11:58
Turdur.Bencesi sencesi sadece yorumda kalır, anayasa maddeleri ortada. Cemevleri ibadethane değildir, ibadethane yapılmak istenmektedir. Sizin ibadethane demenizde beni şaşırttı açıkcası

Sn Turdur
Bu konuda senin gibi düşünüyorum. İlk defa aynı tarafta olduk.

Ama aleviler ibadet hane statüsüne aldırmak istiyorlar .

İbadet hane ne, onu anlamış değilim.
Devletin onu tanıması dokunulmazlık zırh ı kazanması mı.Devlet imamlara olduğu gibi dedelere de maaş vermesi mi. Devlet camilerin masrafını karşıladığı gibi Cem evlerinin masrafının karşılanmasını istemek mi.

Ya dinsizler ne olacak, hizmet istemediği kurumların yükünü neden taşısın . İşte zıtların birliği buna denir. İki zıt kurum ortak olup dinlerden üzgürleşmiş insanların tepesine çöreklenmesi.

Her kes kendi dükkanının bedellerini ödesin kimse kimsenin üstüne yük olmasın. Var olmak devletin zırhının arkasına saklanmak değildir. Gönüllere girip fedekarlığa katlanmaktır.

Turdur
30-12-2019, 13:54
İbadet hane ne, onu anlamış değilim.
Devletin onu tanıması dokunulmazlık zırh ı kazanması mı.Devlet imamlara olduğu gibi dedelere de maaş vermesi mi. Devlet camilerin masrafını karşıladığı gibi Cem evlerinin masrafının karşılanmasını istemek mi.

Siyaset. Bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok. Bir taraftan diyanet kapatılsın diyen adamın diğer tarafa dönüp cemevleri ibadethane statüsünde sayılsın demesi samimiyetsizliktir. Tek sebebi tabanı din ile birbirine bağlamak. Masrafları devlet ödesin vs vs bunlar basit adımlar. Emperyalizmi anlayan bunun sebebini daha çabuk kavrar. "Eric Hoffer-Kesin İnançlılar Kitle Hareketlerinin Anatomisi" kitabını alın okuyun, okuduğun her sayfada burada yazıştığımız konuyla bağlantı kurmaya çalışın.

ilahimasal
30-12-2019, 15:15
Diyanet işleri tabiki kökünden kapatılsın.

Alevi dedelerinin ve digerlerinin maaşını zaten IBB veriyor. Diyanete gerek YOK.

Helal olsun şu imamogluna işi biliyor.

Mansur yavaş ve Ekrem Imamogluna sempatim bir kat daha arttı.

Imamoglunum yerinde olsam 50 kişilik kadroya 10 -15 de hoca eklerim ve Diyanet işlerine gerek yok biz kendi bünyemizden bu tip ihtiyaçları gideririz derim.

Ne gerek var o kadar ölü soyucuyu ömür boyu beslemeye..
Ölüye kuran oku !!!! Ne demekse
Ölüye pamuk tıka!!! Tıkanmayınca noluyorsa
Canlıya günde 5 vakit yalan söyle

Ahlaksız sende bırak artık imamoglu üzerinden forumu trollemeyi. Ne istiyorsun imamoglu ve mansurdan.
Şeker gibi adamlar.

Ne şekeri organik Bal bunlar.

kartopu
30-12-2019, 16:34
Eric Hoffer-Kesin İnançlılar Kitle Hareketlerinin Anatomisi" kitabını alın okuyun,

Not aldım araştıracağım. Sn Turdur.

Turdur
30-12-2019, 16:40
Eric Hoffer-Kesin İnançlılar Kitle Hareketlerinin Anatomisi" kitabını alın okuyun,

Not aldım araştıracağım. Sn Turdur.

Kitabı bulamazsın baskısı yoktu bende PDF okumak zorunda kaldım ben kitabı PDF okurken talep üzerine seneler sonra yeni baskısı yapılmış bu ay.

kartopu
30-12-2019, 16:43
İlahimasal Imamoglunum yerinde olsam 50 kişilik kadroya 10 -15 de hoca eklerim ve Diyanet işlerine gerek yok biz kendi bünyemizden bu tip ihtiyaçları gideririz derim.

Ne gerek var o kadar ölü soyucuyu ömür boyu beslemeye..
Ölüye kuran oku !!!! Ne demekse
Ölüye pamuk tıka!!! Tıkanmayınca noluyorsa
Canlıya günde 5 vakit yalan söyle
----------------------------
Paralel devlet kurarsın yani. Sn İlahimasal

Bu işte en aydınlatıcı İhsan Eliaçık bence onu kadrosuna alsın İmamoğlu.

5 vakit namaz hikaye diyor. Hakikaten bir kitap okumuştum yazarı Faik Buluttu sanırım 900 lü yılarda karamatiler bazı alanlarda iktidar ele geçiriyor Namaz sabah ve Akşam olmak üzere ikişer rekat olarak ilan ediyorlar.Profesyonel imam yok.

İslam çok şeye açık, her iktidar kendine bir şeyler çıkarıyor Zaten kuranın mantığında devlet yapılanması var. Sanki devlet hukuku gibi. Ceza ve mükafaat yöntemi ile yazılmış.

ilahimasal
30-12-2019, 16:55
Paralel devlet kurarsın yani. Sn İlahimasal
.

Güldürdün beni kartopu

Belediyeler çöp topluyor. Paralel devlet mi oluyor. Çöp topluyorlar say ne var.

kartopu
31-12-2019, 10:35
Güldürdün beni kartopu

Belediyeler çöp topluyor. Paralel devlet mi oluyor. Çöp topluyorlar say ne var.
Belediyeler siyaset yapmıyor mu bir siyasi teşekkül değil mi. Bütçeleri yok mu