Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekrem İmamoğlu'nun danışmanına bakın..!
Ahlaksız
08-12-2019, 20:33
CHP'nin tartışmalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen, hendek eylemlerinde TSK müdahalesine sert eleştiriler getiren Ufuk Uras'ın eşi Zeynep Tanbay'a İBB'de görev verdi.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/ekrem-imamoglu-skandal-ismi-danisman-yapti-ufuk-uras-detayi-dikkat-cekti-957296.html
https://www.youtube.com/watch?v=rsLMryYlPfE
''Seçimden önce camide kuran okuyan birinin arkasından gidilmez'' dediğimde,bana burada itiraz eden arkadaşlar,hele bir yaklaşın:D
ilahimasal
08-12-2019, 20:45
Burada itiraz ettigin ne ? Yazarsın
Bu kadının eşinin dediğinden sebeb kadına rol biçip oradan imamoğluna yürümekte nedir.
Kadın
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Talan vurgun soygun mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Hayvanlara eziyetmi etmiş
Ormanlarımı yakmış
Dincilik-ırkçılıkmı yapmış da hedefe koymuşlar
Hem imamoglunun namazından bize ne! Ne alakası var bu konuyla
Ahlaksız
08-12-2019, 21:01
Burada itiraz ettigin ne ? Yazarsın
Bu kadının eşinin dediğinden sebeb kadına rol biçip oradan imamoğluna yürümekte nedir.
Kadın
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Ormanlarımı yakmış
Hem imamoglunun namazından bize ne! Ne alakası var bu konuyla
Sevgili ilahimasal;Gerçekten yazmamı mı istiyorsunuz?
Çağdaşlıktan,hukuktan,demokrasiden,insan haklarından bahseden bir partinin İstanbul büyükşehir belediye başkanı,Türk düşmanlarının ortaya koyduğu ermeni soykırımı konusunu ve hendek kazıp Türk askeri ile savaşan pkklıları savunan birini danışman olarak alıyor ve ben bunu size açıklayayım,öyle mi?
Köy karşıda,kılavuza/rehbere gerek yok ki..!
Keşke yunan kazansaydı diyen birisi vardı..Bu kişiyi akpliler ve diyanet çok severdi..Akpliler ve diyanetin ne olduğunu buradan anlamak zor mu?
Bunun gibi düşünün lütfen..
ilahimasal
08-12-2019, 21:18
Sert eleştiri yapmak suç mu diyorsun?
Elestiriyi kocası yaptıysa eşide sorumludur mu diyorsun ?
Eleştiriyi yapan kişinin eşine bir yerde görev verildiģi için veren SUÇLUDUR tiz boynu vurula mı diyorsunuz anlamadım!!!
Ahlaksız gerçekten anlaşılmaz davranıyorsun.
antkanser
08-12-2019, 22:56
Eleştiriyi yapan kişinin eşine bir yerde görev verildiģi için veren SUÇLUDUR tiz boynu vurula mı diyorsunuz anlamadım!!!
neyini anlamıyorsunuz ki 10 yıla yakın bu sitede yazan tipik anti komünist bir kemalist. atsızcıdır kendileri
Bu ermeni soy kırımı ve Dersim meselesi açılamayan bir kutudur Bu kutu kapalı her kes bu kutuyu alır evirir çevirir ama içini açıp ne var görmek istemez. Devlet te tarihlerden bu yana topluma o kutuyu gösterir durur.
Bu kutu hala ellerde geziyor ama içi hala açılamıyor. Şimdi bir de 40 yıldır PKK meselesi var,Kürtlerle oynamak için. Bu oyuncakta 40 yıldır oynanıyor PKK var aman Kürtlere yaklaşmayın onları anlamaya bile çalışmayın.
Ben devlet kimi halkın önüne düşman olarak gösteriyorsa o düşünceye kuşkucu yaklaşırım. Çünkü bu devleti tanıyorum.
Ahlaksız
09-12-2019, 18:16
Siz haberi anlamamışsınız..
Ekrem İmamoğlu Atatürkçü (milliyetçi) birisi..
Bu kişi,Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için uğraşan pkklı çocukların öldürülmesinden hoşnut olmadığını söyleyen birisini yanına yardımcı olarak almış..
Burada bir gariplik yok mu?
neyini anlamıyorsunuz ki 10 yıla yakın bu sitede yazan tipik anti komünist bir kemalist. atsızcıdır kendileri
Foruma hoşgeldiniz sevgili antkanser:)
Çok hızlı bir giriş olmuş:)
Kemalist veya atsız veya antikomünist değilim..Mankurtum..Bu açıklama yeterli olacaktır sanırım..
..Mankurtum..Bu açıklama yeterli olacaktır sanırım..
Mankurt; Türk (Oğuz, Kazak, Kırgız ve diğer) efsanelerinde bahsedilen, maruz kaldığı acıyla milli kimlikten uzaklaşan, içinde bulunduğu topluma yabancılaşan bilinçsiz köle demektir.
-----------------------------
Bu açıklama doğru tanımlama mı Sn Ahlaksız.?
Ahlaksız
10-12-2019, 17:04
Mankurt; Türk (Oğuz, Kazak, Kırgız ve diğer) efsanelerinde bahsedilen, maruz kaldığı acıyla milli kimlikten uzaklaşan, içinde bulunduğu topluma yabancılaşan bilinçsiz köle demektir.
-----------------------------
Bu açıklama doğru tanımlama mı Sn Ahlaksız.?
Kabaca ''içinde bulunduğu topluma yabancılaşan kişi'' demek yeterli olur..
Kabaca ''içinde bulunduğu topluma yabancılaşan kişi'' demek yeterli olur..
Sen öyle tanımlıyorsan bana tamam demek düşer Ahlaksız arkadaşım. Ben sadece sordum.
Yalnız içinde bulunduğumuz Toplum kendi doğasına yabacı sen bu yabancılaşmayı kabul etmiyormusun. ? Kendin için tam aksini mi söylemek istiyorsun.
Ahlaksız
10-12-2019, 17:23
Sen öyle tanımlıyorsan bana tamam demek düşer Ahlaksız arkadaşım. Ben sadece sordum.
Yalnız içinde bulunduğumuz Toplum kendi doğasına yabacı sen bu yabancılaşmayı kabul etmiyormusun. ? Kendin için tam aksini mi söylemek istiyorsun.
Bu toplum kendinden,kendi doğasından veya doğadan filan bihaber..
Bu toplum kendinden,kendi doğasından veya doğadan filan bihaber..
Ahlaksız Arkadaşım
Bu yabancılaşma hepimizde var farkında olsak bile var bazı içinden çıkamayacağımız bağımlılıklarımız var.
Örnek para evet paranın bizi yabancılaştırdığını biliyoruz ama ona bağımlıyız. Bunu benzer bir çok şey bizi kendi doğamıza yapancılaştırmıştır.
ilahimasal
12-12-2019, 09:28
Siz haberi anlamamışsınız..
Ekrem İmamoğlu Atatürkçü (milliyetçi) birisi..
Bu kişi,Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için uğraşan pkklı çocukların öldürülmesinden hoşnut olmadığını söyleyen birisini yanına yardımcı olarak almış..
Burada bir gariplik yok mu?
Yok
Mankurtum....
Madem öylesiniz neden sahiplenerek sorun arıyorsunuz? Boş bırakıp geçin .
Daha evrensel konulardaki garipliklere işaret koyun .
Bu Ekrem İmamoğlu tam Türk Toplumunu anlatan kimlik.
Hem camiye hem meyhaneye gidiyor Hem Türk milliyetçisi (kemalist anlamda) Hem kürt düşmanı değil. Bir çok kişi Proje diyor Ayrıca Karadeniz li li hemde Trabzon.
Erdoğan da iktidara getirilirken İslamı çağa uyumlamıştı Modern islam gibi Tüketimi ve Lüks ü teşvik eden İslam demokrasi havarisi idi.
Türkiye de yeni iktidar modelleri hep bu biçimde geldi ve hep solcuların desteğini aldı. Özal ı hatta F. Gülen hareketini düşünün. Aklınızla şöyle geçmişe bir yolculuk edin.
Ahlaksız
12-12-2019, 17:35
Yok
Madem öylesiniz neden sahiplenerek sorun arıyorsunuz? Boş bırakıp geçin .
Daha evrensel konulardaki garipliklere işaret koyun .
Yok mu?
Her şey çok güzel olacak yani:D
Soykırımı savunan,Türk askerini öldüren pkklıları savunan birisinden bahsediyoruz ama bir türlü anlamıyorsunuz,anlamak istemiyorsunuz..Tıpkı akp seçmeninin reis haricinde bir şey görmemesi gibi,siz de İmamoğlu dışında bir şey görmüyorsunuz..!
Bu lider aşkından kurtul(a)madığınız müddetçe,bir adım ilerlemeniz mümkün değil..
Mankurt olmam,sessiz kalacağım anlamına da gel(e)mez sevgili ilahimasal..
Ahmet Davutoğlu Partiyi kurdu .
Bir çok popilist laf Ama işin gerçeğinden bahsetmedi Ana yasal değişilikten söz etmedi liyakat demokrasi falan dedi de.
Şu soy kırım meselesi çok aydınlanmış değil. Hatta cumhuriyet tarihin de göce zorlama yabancıların mallarına el koyma ulusal kurtuluş savaşına katılımda da yaşamış olan haksızlıklar Hainler Kahramanlar meseleleri.
Bu Türk milli eğitimin bu tarihi çok doğru yazdığını sanmıyorum Bu gün bütün Kürtleri düşman sanma PKK lı hain görme gibi.
Bence bu tarihler yeniden yazılmalı. Bu devlet Anadolu içindeki farklılıkları hep inkar etti ama asla Sunni islam hanifi meshebinden vaz geçmedi.
Bence her kes kemalist devlet modelini ve o modelden türeyen bu günkü zamanı dikkate almalıdır. Bu devlet aslan yavrusunu eğitmek için ceylan yavsusunu ona oyuncak verdiğini bilmelidir.
Dün solcular Bu gün Kürtler, geçmişte Rum ve Ermeniler.Bence her kes devlete ne kadar yakın ve uzak olması gerektiğini bilmelidir.
Turan Dursun u ve bir çok aydını katleden devleti tanımalıdır.
antkanser
14-12-2019, 00:37
Yok mu?
Her şey çok güzel olacak yani:D
Soykırımı savunan,Türk askerini öldüren pkklıları savunan birisinden bahsediyoruz ama bir türlü anlamıyorsunuz,anlamak istemiyorsunuz..Tıpkı akp seçmeninin reis haricinde bir şey görmemesi gibi,siz de İmamoğlu dışında bir şey görmüyorsunuz..!
Bu lider aşkından kurtul(a)madığınız müddetçe,bir adım ilerlemeniz mümkün değil..
Mankurt olmam,sessiz kalacağım anlamına da gel(e)mez sevgili ilahimasal..
man da olsam sonuç da kurt olduğunu sanıyorsun ya . hem nihilist takılıp hem atsızcılık oynuyorsun ne ayak olduğunu sen bile bilmiyorsun. hani bana hızlı giriş yaptın demiştin ya taaa agnostikden beri tanıyorum seni. ne hızı . o kadar sabırlıyım ki ... aklın almayacak kadar . seksen tane nikini de biliyorum da yazsam ne yazmasam ne
devlet ajanısın vesselam.
Ahlaksız
14-12-2019, 11:44
man da olsam sonuç da kurt olduğunu sanıyorsun ya . hem nihilist takılıp hem atsızcılık oynuyorsun ne ayak olduğunu sen bile bilmiyorsun. hani bana hızlı giriş yaptın demiştin ya taaa agnostikden beri tanıyorum seni. ne hızı . o kadar sabırlıyım ki ... aklın almayacak kadar . seksen tane nikini de biliyorum da yazsam ne yazmasam ne
devlet ajanısın vesselam.
Benimle bir sıkıntın var,anladım..
İmamoğlu kim,Erdoğan kim?
Biz burada MİLYARLARCA insanın tüm hayatını odakladığı dinler aleyhinde yazı yazıyoruz..Sen de çıkıp beni İmamoğlu'nu(bir insan) eleştirdim diye ajanlıkla/atsızlıkla suçluyorsun:D
ilahimasal
14-12-2019, 17:45
Yok mu?
Bunlar var mı Ahlaksız o zaman bir şeyler denilebilir.
Kadın
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Çocuk istismarı mı yapmış
Ormanlarımı yakmış
Senin ölçütlerinle ne kadar farklı
Ahlaksız
14-12-2019, 18:03
Bunlar var mı Ahlaksız o zaman bir şeyler denilebilir.
Kadın
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Ormanlarımı yakmış
Senin ölçütlerinle ne kadar farklı
Demagoji..!
ilahimasal
14-12-2019, 19:11
Demagoji..!
Her şey çok güzel olacak yani
Bakarsan buda demogoji
Konunun girişinde yazdık ve sorduk cesaret edip cevap veremedin . Tekrar sorduk demogoji dedin !!!!
Senin için şu üstteki demogoji ölçüt olmuş. Senin ölçütünde kadının danışman olmasına dair sorun YOK dedik. ki YOK
Senin için VAR. VAR demen Senin NE olduğunlada alakalı.
Hakikaten sen NE sin AHLAKSIZ ?
Ahlaksız
14-12-2019, 21:04
Bakarsan buda demogoji
Konunun girişinde yazdık ve sorduk cesaret edip cevap veremedin . Tekrar sorduk demogoji dedin !!!!
Senin için şu üstteki demogoji ölçüt olmuş. Senin ölçütünde kadının danışman olmasına dair sorun YOK dedik. ki YOK
Senin için VAR. VAR demen Senin NE olduğunlada alakalı.
Hakikaten sen NE sin AHLAKSIZ ?
Ergen muhabbeti bu..
Ne cesareti?!
Mankurtum dedim ya,şeyimde değil yani..Mankurt kelimesini mi anlamıyorsunuz?
Mesele şu;ANLAMIYORSUNUZ..
Neyi?
Tayyip Erdoğan beni yanına danışman olarak alabilir mi?ALAMAZ..Niye?Çünkü ben ezandan bile rahatsız olan bir ateistim..Olmaz yani..Mümkün değil..Beni yanına alması çıkarına gelse bile,beni yanına al(a)maz..
Bu ülkenin kurucusu MİLLİYETÇİ değil mi?Kim bu insan?ATATÜRK değil mi?
Ermeni soykırımını savunmak,antimilliyetçilik değil mi?Bu konuyu özellikle araştırmış birisi olarak söylüyorum;Öyle..
Böyle birisinin,bu ülkenin kurucusunun kurduğu partinin İstanbul büyükşehir belediye başkanının yanında işi olabilir mi?OLAMAZ..
Üstelik bu kişi,bir de pkklıları savunuyor..Pkk ne?Bu ülkeyi yıkmak isteyen bir oluşum..Yani antimilliyetçiler..
Milliyetçi olan birisinin yanında antimilliyetçinin işi olamaz..Anlamadığınız nokta bu..
Ondan sonra ''kadın hırsızlık mı yapmış?'' diyorsunuz..Yahu,söylemek istediğim şeyle bunun ne alakası var?!
İmamoğlu ve yanına aldığı kişi ayrı Dünya'ların insanları..Bir araya gelmeleri mümkün olmayan tipler bunlar ama bir araya gelmişler..Buradan da şunu anlamanız lazım..İmamoğlu sandığınız gibi biri değil..
ilahimasal
14-12-2019, 21:24
Söyledik ya Ahlaksız duruma senin bakışın farklı benim ki farklı.
Sen ırkçı bir kafayla duruma yaklaşırken
Ben insani degerler üzerinden yaklaşıyorum
Tabiki senin ırkçı anlayışın benim duruma bakışım konusunda seni sinirlendirebilir , öfkelendirebilir . Kadın ve kocası düşüncelerini ortaya koymuş. Düşünceleri SUÇ değil.
Ha bu arada akp genel başkanı Erdoğan nın kayığına kimler binmediki. İsterse senide bindirir. Senin istemene gerek yok. O isterse bindirir. Sende YOK demezsin.
Perinçek bile bindi.
Ahlaksız
14-12-2019, 21:46
Söyledik ya Ahlaksız duruma senin bakışın farklı benim ki farklı.
Tabiki senin ırkçı anlayışın benim duruma bakışım konusunda seni sinirlendirebilir , öfkelendirebilir . Kadın ve kocası düşüncelerini ortaya koymuş. Düşünceleri SUÇ değil.
Ha bu arada akp genel başkanı Erdoğan nın kayığına kimler binmediki. İsterse senide bindirir. Senin istemene gerek yok. O isterse bindirir. Sende YOK demezsin.
Perinçek bile bindi.
Perinçek Muhammed'e devrimci gözüyle bakan birisi..Ben Muhammed diye birisi tarihte olmadı diyorum..Devasa bir fark var aramızda..!
Şeyimde değil diyorum,hâlâ ırkçı bilmem ne diyorsunuz..Hem niye sinirleniyim?Sinirlenmesi gereken sizsiniz..Çıldırmanız lazım ama siz bu konuyu dile getiren birisine tepki veriyorsunuz..!
Tam akp kafası bu,hiç kusura bakmayın..
Benim gözümde zaten akpliler ve chpliler bir..Zerre farkınız yok..
Düşünce suç değil filan..Yapmayın bunları işte..
Pkklıları savunuyorum diyor,siz bana düşünceden bahsediyorsunuz..
Yahu,pkkyı savunsun,banane..Yalnız pkkyı savunup,pkknın tam karşısında yer alan bir oluşumun içine girmesin..Buradaki sıkıntı pkkyı savunan bu kadının chp içine girmesi mi,yoksa pkknın karşısında yer aldığını söyleyen chpnin bu kadını görevlendirmesi mi?
ilahimasal
14-12-2019, 22:09
..Buradaki sıkıntı pkkyı savunan bu kadının chp içine girmesi mi,yoksa pkknın karşısında yer aldığını söyleyen chpnin bu kadını görevlendirmesi mi?
Nereden baktığınızla alakalı dedim ya Ahlaksız
Perinçek bile
Bahçeli bile
Soylu bile
Kurtulmus bile
Oooooooo daha kimler kimler
O kayıga binen inen çokkkk. Geçin akapa yı eleştirmeye bile değmez .
Buradaki sıkıntı pkkyı savunan bu kadının chp içine girmesi mi,yoksa pkknın karşısında yer aldığını söyleyen chpnin bu kadını görevlendirmesi mi?
Cevap bekleyen soru bu.
Perinçek bile
Bahçeli bile
Soylu bile
Kurtulmus bile
Bu sorunun cevabı değil. Nereden bakmalı PKK yı savunan birinin CHP içinde ne aradığı soruluyor. Ve bu kadına görev verdiği soruluyor.
Türkiye de insanlar çok garip soruya cevap arayacağına karşı soruyu soruyor.
Ahlaksız Benim gözümde zaten akpliler ve chpliler bir..Zerre farkınız yok..
Ne garip bizde seçimlerde CHP ye oy veriyor AKP den kurtulmak istiyoruz Bu durumda kurtulmak istediğimiz çukuru kendi elimizle kazıyoruz demek oluyor sana göre.
Hatta geçen seçimlerde barajı aşması için HDP ye oy verdim Yanlış mı yaptım.
Ahlaksız
15-12-2019, 11:28
Nereden baktığınızla alakalı dedim ya Ahlaksız
Perinçek bile
Bahçeli bile
Soylu bile
Kurtulmus bile
O kayıga binen inen çokkkk. Geçin akapa yı eleştirmeye bile değmez .
O kayığa siz de biniyorsunuz ama farkında değilsiniz..
Akpleşmiş,Hdpleşmiş bir Chp'yi destekleyip;Akp eleştirisi yapamazsınız..!
Ne garip bizde seçimlerde CHP ye oy veriyor AKP den kurtulmak istiyoruz Bu durumda kurtulmak istediğimiz çukuru kendi elimizle kazıyoruz demek oluyor sana göre.
Hatta geçen seçimlerde barajı aşması için HDP ye oy verdim Yanlış mı yaptım.
Sürekli seçim kaybeden bir partiye niye oy verdiğinizi hiç düşündünüz mü?
İngiltere'de yeni bir seçim oldu..Kaybeden kişi,önümüzdeki seçimlere katılmayacağım demiş..Sizin Kılıçdaroğlu her seçimi kaybediyor ama ısrarla bu kişiye oy verip,akpyi yıkmayı HAYAL EDİYORSUNUZ..!
ilahimasal
15-12-2019, 12:17
Buradaki sıkıntı pkkyı savunan bu kadının chp içine girmesi mi,yoksa pkknın karşısında yer aldığını söyleyen chpnin bu kadını görevlendirmesi mi?
Cevap bekleyen soru bu.
.
Cevap verildi ve
" Nereden baktığınızla alakalı dedim ya Ahlaksız " denildi
Siz ne taraftan bakıyorsunuz kartopu?
Ahlaksız ne taraftan baktığını söyleyemedi
Ben baktığım tarafı söyledim .
Kadın
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Ormanlarımı yakmış
Bunlar yoksa benim için sorunda YOK dedim.
ilahimasal
15-12-2019, 12:44
O kayığa siz de biniyorsunuz ama farkında değilsiniz.
Kayık perincek ve gibilerle dolu yer yok yer .
Kayıktakilerin cümleleri ile konuşuyorsunuz.
Sürekli seçim kaybeden bir partiye niye oy verdiğinizi hiç düşündünüz mü?
Aynısını Erdoğan da söylüyor hatta rakamda veriyor (9 kere) Sn Ahlaksız
Ortak yanınız mı var.
Biz İngiltere de yaşamıyoruz. Başka şansta bize tanınmıyor. İki şeyden birini yapacağız ya umudumuzu koruyup devam edeceğiz. Ya bütün umudumuzu kesip seçimleri yok sayacağız.
İşte o zaman da kendimize bir kurtuluş yolu bulmalıyız. Ne dersin hangisini yapalım ama bizi umutsuz bırakma.
ilahimasal Siz ne taraftan bakıyorsunuz kartopu?
Ben devletin baktığı istikamete bakmıyorum. Her kürt ü de PKK lı sanmıyorum Her kürt ün PKK ya sempati duymasını da normal kabul ediyorum. Çünkü her evden bir ceset çıkmıştır.
Devletin siyaseti bu dün solcular bu gün kürtler. Yüzlerce Kürt tanıdım devlet Kürtleri PKK ya itiyor diyen.
Ahlaksız
15-12-2019, 18:02
Ahlaksız ne taraftan baktığını söyleyemedi
Bir insanın düşüncesini özgürce ifade etmesinden bahsetmiyoruz burada..
İçinde bulunduğunuz paradoksu size bir türlü gösteremedim..
Bir insan pkkyı savunabilir..Buna bir şey demem..Beni bunlar ilgilendirmiyor..
Pkk karşıtı olan bir partiye,pkkyı savunan birisi giremez..Paradoks burada..
Eğer Ekrem İmamoğlu Hdp'li bir belediye başkanı olsaydı,ben bu konuyu açmazdım..Çünkü haber değeri taşımıyor bu..
Ekrem İmamoğlu,Atatürkçü birisi..Böyle birisi yanına pkkyı savunan birisini getiremez..Bakın GETİREMEZ diyorum..Bu neye benzer biliyor musunuz?Aslan ve ceylanın aynı odada bulunmasına..Aslan ve ceylan bir arada duramaz..Mümkün değil bu..
O zaman buradaki mesele ne?
Ekrem İmamoğlu ve Chp,Akp ve Hdp'den etkilenmiş bir durumda..Yani parti,hem dinle yoğrulan akpden,hem de pkk ile arasına mesafe koymayan hdpden etkilenip,siyasetini bu minvalde devam ettiriyor..
Siz bundan rahatsız değilseniz,keyfiniz bilir,banane..
Aynısını Erdoğan da söylüyor hatta rakamda veriyor (9 kere) Sn Ahlaksız
Ortak yanınız mı var.
Biz İngiltere de yaşamıyoruz. Başka şansta bize tanınmıyor. İki şeyden birini yapacağız ya umudumuzu koruyup devam edeceğiz. Ya bütün umudumuzu kesip seçimleri yok sayacağız.
İşte o zaman da kendimize bir kurtuluş yolu bulmalıyız. Ne dersin hangisini yapalım ama bizi umutsuz bırakma.
Ana muhalefet partisinin başındaki kişinin görevi,iktidar değil mi?9 defa iktidar olmayı denemiş ve bunu başaramamış birisinin desteklemenin mantığı nedir?
Bunun umutla ne alakası var?Bence zekayla alakası var..!
ilahimasal
15-12-2019, 18:29
Ahlaksız soruma direk cevap vermiyorsun . Dolaylı yollardan ben ırkçıyım olan biten bana ters diyorsun anladım tamam. Var sende ırkçı ol bir tane fazla olsa cokta göze batmaz.
dine mine ne
15-12-2019, 19:08
Tabiki senin ırkçı anlayışın benim duruma bakışım konusunda seni sinirlendirebilir , öfkelendirebilir .
Bu ırkçılık bilmişliğini nereden alıyorsun ilahi? Atatürk milliyetçiliği ırkçılık olarak tasvir edilebilir mi?. Adam ne hakkında konuşuyor, sen kalkmış kimi dövüyorsun?
Cumhurbaşkanı ülkenin birligi adına fetönün teknesini terk etti. Ülkenin birliği adına, bu adamın teknesine binilebilir.
Sorun o suçmu bu suçmu deyip senin gibi kendini kandıranlarda, hangi tekneye bineceğini senin gibileri iyi bilmeli. Bilemiyorsan ayırıyorsan zaten faşisitin tekisindir.
dine mine ne
15-12-2019, 19:15
Peki seni onlardan farklı kılan nedir?
ilahimasal
15-12-2019, 19:30
Almancı itinin zoruna gitmiş dediklerim
Yavrum sen merkelin kayıgında gırla. Ne yapacan elin ülkesindeki birligi dirligi.
Ne orada insan yerine konuyorsunuz ne burada .
Haricten gazel okuma yani.
dine mine ne
15-12-2019, 19:39
Hırsızlık mı yapmış
Rüşvet mi almış
Yolsuzluk mu yapmış
Istismar suçumu işlemiş
Insan mı öldürmüş
Ormanlarımı yakmış
Dincilik-ırkçılıkmı yapmış da hedefe koymuşlar [/COLOR]
Bu yazdığın suçları işlemekte olanlara destek verenlerden akıl alınması tartışlıyor.
Senin için sorun olmadığı belli. Rahatsın.
Meseleyi detayda boğmaya çalışıyorsun, dürüst değilsin. Dürüst olmadığınızı da insanlar görüyor. Akp adına bu sözde muhalefetinizide koruyamazsınız, fetonun kucağına oturduğunuz bes belli.
Ahlaksız
15-12-2019, 19:42
Ahlaksız soruma direk cevap vermiyorsun . Dolaylı yollardan ben ırkçıyım olan biten bana ters diyorsun anladım tamam. Var sende ırkçı ol bir tane fazla olsa cokta göze batmaz.
Muhalefet böyle olduğu için,REİS 18 senedir tek başına DİMDİK duruyor..
Türkiye'de demokrasi/hukuk filan yoksa,bunun sorumlusu sadece REİS ve AKP değildir,siz de sorumlusunuz..
Tamamen eleştiriye kapalısınız..Size yönelik en ufak bir eleştiride,karşınızdaki kişiyi aşağılamayı deniyorsunuz..Eleştiriyi anlamak/düşünmek yerine,eleştiri yapana saldırmak..Reiscilerden ne farkınız var?!
''Aslan ve Ceylan bir odada duruyor'' diyorum,''ne var bunda?'' diyorsunuz..
Bu kadar mı kendinizi kapattınız?
Akpye bu kadar mı benzediniz?
Kaç defa ''mankurtum'' dedim,bana ''ırkçı'' diyorsunuz..
Tamam da benim ırkım ne?
Türk müyüm ben?
Arap veya Ermeni olmadığımı nereden anladınız?
Akpyi eleştirirsen,hainsin/teröristsin;Chpyi eleştirirsen ırkçısın/bölücüsün filan..
Yetişkin kafası mı bu?
dine mine ne
15-12-2019, 19:54
Kayık perincek ve gibilerle dolu yer yok yer .
Kayıktakilerin cümleleri ile konuşuyorsunuz.
Perincek gibi insanların teknesi, ülkenin bölünmezliğinden bahsediyor. Senin teknen ise sahi vatansever solcuları chp den uzaklaştırıyor. Atatürk türkiyesinde entel dantel kafanızla faşizme çanak tutmaya kalkıyorsunuz, yemezler. Filim gibisiniz. Filmle geldiniz filim gibi de biteceksiniz.
ilahimasal
15-12-2019, 19:55
Ahlaksız akp genel başkkanı muhalefetten sebep 18 senedir dimdik ayakta falan degil. Kenanistlerin onun için actıgı yoldan sebep orada bunu bilmeyen yok.
Sana hakaret falanda etmedim. Irkçıların dili ile konustugun için ırkcı OLABILIRSIN dedim.
Sen o kadın ve eşinin dedigin merkezle bir araya gelmesinden rahatsızlığını dile getirdin diye suçluyormuyum seni. Hayır.
Diyorum ki senin konuya bakışınla benim bakışım farklı ve gerekçeleride şunlardır diyorum. Sen ise halen ve ısrarla düşüncen yanlış degiştir diyorsun. Ben sana değiştir diyormuyum. Var öyle düşün.
Chp ilk kuruldugunda içinde kim yoktu ki ?
Bu gün içinde olanlara niye bu kadar tepki veriyorsunuz. Hepsi tek tip mi olsun diyorsunuz? Ne var çeşit olsun
dine mine ne
15-12-2019, 20:08
ilahimasal Siz ne taraftan bakıyorsunuz kartopu?
Ben devletin baktığı istikamete bakmıyorum. Her kürt ü de PKK lı sanmıyorum Her kürt ün PKK ya sempati duymasını da normal kabul ediyorum. Çünkü her evden bir ceset çıkmıştır.
Devletin siyaseti bu dün solcular bu gün kürtler. Yüzlerce Kürt tanıdım devlet Kürtleri PKK ya itiyor diyen.
Sayın kartopu bu kürtler dediğiniz babanızın mali mi. İstediğiniz gibi kullanıyorsunuz da bu yüzden diyorum. Yaptığına destek bulsun diye Kürtleri pkk lı göstermeye çalışan pkk nın kendisi. Devlet kürtleri ne diye pkk lı göstersin, gösteribte basına dert mi alsın. Yanı nerden baksan akıl tutulması seninkisi.
dine mine ne
15-12-2019, 20:53
Ana muhalefet partisinin başındaki kişinin görevi,iktidar değil mi?9 defa iktidar olmayı denemiş ve bunu başaramamış birisinin desteklemenin mantığı nedir?
Bunun umutla ne alakası var?Bence zekayla alakası var..!
Gitmek istesede getirenler bırakmaz ki bu kerizi. Chp yi ne hale getirdiğini görmüyormusun. Açıktan fetöyle birliğini ilan ediyor, ne diyorlarsa onu yapıyor keriz. Halk da akp ye muhalefet diye bunlara oy atıyor. Bakalım ne zamana kadar.
antkanser
15-12-2019, 21:09
Kaç defa ''mankurtum'' dedim,bana ''ırkçı'' diyorsunuz..
Tamam da benim ırkım ne?
Türk müyüm ben?
Arap veya Ermeni olmadığımı nereden anladınız?
ya kürtsen mesela kürt de olabilirsin olabilirdin değil mi? yok allah göstermesin senin gibi asil kan taşıyan biri nasıl kürt olabilir ki?
mankurt muş makurta bak kaç sayfadır kürtler üzerinden ermeniler üzerin kin kusuyor hala mankurtum diyor. aslında evet mankurt olma ihtimalin var ama ırkçı mankurt olma ihtimalin bol.
seninle hiç bir derdim yok, tanımam etmem (şahsen), yazdıkların ve ısrarla anlamama gayretin dert olacak düzeyde
dine mine ne
15-12-2019, 21:13
Almancı itinin zoruna gitmiş dediklerim
Yavrum sen merkelin kayıgında gırla. Ne yapacan elin ülkesindeki birligi dirligi.
Ne orada insan yerine konuyorsunuz ne burada .
Haricten gazel okuma yani.
Atatürk 38 dili bir çatı altında toplamış enternasyonal plakana ettiğimin düzenbazı. Gurbete zorlayan sözde atatürkçü itler sağ olsun. Senin gibi atatürk milliyetçiliğini ırkçılıkla yorumlayan itlerden olmaktansa alman iti olurum daha iyi. Düzenbaz. Atatürk,ülkenin birliği bölünmezliği nerdeee, senin gibi faşist düzenbaşlar nerede.
dine mine ne
15-12-2019, 22:00
Muhalefet böyle olduğu için,REİS 18 senedir tek başına DİMDİK duruyor..
Aynen.
Türkiye'de demokrasi/hukuk filan yoksa,bunun sorumlusu sadece REİS ve AKP değildir,siz de sorumlusunuz..
Ahlaksiz saçmalamayı birak, bunların hukuk muhalefeti sadece fetönün adamlarını koruma adına yapılıyor.
Aynı ilahimasalın kullandığı taktiği kullanıyor bunlar. Hukuksuzluğa gelince onca savcı hakim fetöden göz altına alındı değil mi. Madem erdoğan çalıp çırpiyordu o zaman ne diye adami yere seremediler. Çamur atmakla olmuyor. Erdoganin bunca senedir dimdik ayakta durması bu yüzden.
dine mine ne
15-12-2019, 22:49
Ahlaksız akp genel başkkanı muhalefetten sebep 18 senedir dimdik ayakta falan değil. Kenanistlerin onun için açtığı yoldan sebep orada bunu bilmeyen yok.
Barış pınarı harekatı abd ve israil'in 50 yıllık planını çökertti sen uyumaya devam et.
Irkçıların dili ile konuştuğun için ırkçı OLABİLİRSİN dedim.
Irkçıların dilimiş, akp nin atatürk milliyetçiliğine irkcilik deyip bölücülerin savunmanlığını yaspan sensin, faşist.
Hepsi tek tip mi olsun diyorsunuz? Ne var çeşit olsun
Türkiye zaten degisik etnik gruplardan oluşan bir devlett, çeşitlilik gibi bir derdimiz hiç olmadi ama senin derdin bu değil,senin derdin o kadin gibi faşitliği öne çıkarmak, birilerinin istedigi kenanistliği yaşatmak.
ilahimasal
16-12-2019, 08:51
akp nin atatürk milliyetçiliğine
Güldüm bu sözüne alamancı
Neyse
Atatürk ün milliyetciliği varda
-Devrimciligi yok mu ( birileri devrim kelimesinden haz etmez )
-laikli yok mu (birileri hic sevmez bu kelimeyi )
-halkcılık yok mu ( halk kelimesi zümme haşa olmaz ümmet olmalı)
-cumhuriyetcilik yok mu ( bu durum şeriat için savaş demektir )
Bu ilkeler akp de kepek yapar bünyesine uymaz tamammı alamancı
alamancı bak şimdi
Sen almanya ya vergi öderken ,ben ve senin sevmedigin o kesimin tamamı çatır catır bu yurda vergi ödüyor. Sakız bile alsa
Yani diyorum ki oranının ekmegini yiyorsun oranın kılıcını sallıyorsun. Boş yere gazel okuma diye ondan dedim.
Biz yurdumun insanları kendi aramızda konusuyoruz SANANE yahu
almansın da demedim ALAMANCI dedim çünkü sıfatın bu. itligin ise bakii
ilahimasal
16-12-2019, 09:15
Ahlaksız geçmis belediye secimlerinde Imamoglu ve binali arasındaki fark 15.000 (onbeşbin ) civarında iken hdp secmeninin imamoğluna destek verdiğini düşünürsek, yerli ve millilerin hiç bir şey yok ve fakat muhakkak bir seyler oldu kumpası ile yeniden yapılan secimlerde farkın 900.000 gibi akla ziyan bir farka çıkmasını hdp li seçmene mi bağlıyorsunuz.
Alayı hdp li olamaz ya !
Sayın kartopu bu kürtler dediğiniz babanızın mali mi. İstediğiniz gibi kullanıyorsunuz da bu yüzden diyorum. Yaptığına destek bulsun diye Kürtleri pkk lı göstermeye çalışan pkk nın kendisi. Devlet kürtleri ne diye pkk lı göstersin, gösteribte basına dert mi alsın. Yanı nerden baksan akıl tutulması seninkisi.
Benim babamın malı değilde İKTİDARLARIN babasını malı sanıyorum Onları toptan PKK ile suçlayan iktidarlar. Sn dine mine.
İktidarlar diyor ki ya benimsin ya seni düşman tarafına atarım İstersen son 30 yıla bir bak.HDP son seçimlerde CHP yi desteklediği için atanmış olan kayyımalar bak.
İç İşleri Bakanının seçilme yeterliliği ile yönetme yeterliliği aynı olamayacak dediği kanunlara bak.
Evet PKK senin dediğin gibi düşünüyorda onun gibi düşünen iktidar a da bakabilirsin. Acaba diyorum bu düşünce biçimi zıtların birliğini mi anlatıyor Buna akıl tutulması mı çıkar birliği mi sen düşün.
Barış pınarı harekatı abd ve israil'in 50 yıllık planını çökertti sen uyumaya devam et. .
Gerçekten mi ? Neden biz göremedik hayret.
Ahlaksız geçmis belediye secimlerinde Imamoglu ve binali arasındaki fark 15.000 (onbeşbin ) civarında iken hdp secmeninin imamoğluna destek verdiğini düşünürsek, yerli ve millilerin hiç bir şey yok ve fakat muhakkak bir seyler oldu kumpası ile yeniden yapılan secimlerde farkın 900.000 gibi akla ziyan bir farka çıkmasını hdp li seçmene mi bağlıyorsunuz.
Alayı hdp li olamaz ya !
Olsa ne olur suç mu işlemiş oluyorlar ?
HDP liler bu ülke yurttaşı değil mi onların seçme seçilme özgürlüğü yok mu Bu ülkede askerlik yapıyor vergi ödüyorken sorun yok seçme iradesi kullandığında mı sorun oluyor. İYİ parti bir seçenek kullandığında MHP seçenek kullandığında sorun olmuyor HDP mi sorun oluyor.
Bu ülkede Kürtlerde tıpkı bizim gibi vatandaş ve o hakları kullanacak. Kimseden de izin almayacak.
ilahimasal
16-12-2019, 10:25
Olsa ne olur suç mu işlemiş oluyorlar ?
HDP liler bu ülke yurttaşı değil mi onların seçme seçilme özgürlüğü yok mu Bu ülkede askerlik yapıyor vergi ödüyorken sorun yok seçme iradesi kullandığında mı sorun oluyor. İYİ parti bir seçenek kullandığında MHP seçenek kullandığında sorun olmuyor HDP mi sorun oluyor.
Bu ülkede Kürtlerde tıpkı bizim gibi vatandaş ve o hakları kullanacak. Kimseden de izin almayacak.
Aynen öyle Kartopu aynen.
Gelde anlat
Bu 900 bin kişi ve digerlerinin tercihi kişinin kendisi bilinemedigi için ya kaftancıoglu üzerinden yada bu kadın üzerinden kötülenmeye yetmezse cezalandırmaya gidiliyor. Bahanede hep aynı.. " birlik dirlik"
Sormazlarmı insana bu 900 bin kisi maluma tercih yaparken dirlik birlik ne oluyordu?
Aynen öyle Kartopu aynen.
Gelde anlat
Bu 900 bin kişi ve digerlerinin tercihi kişinin kendisi bilinemedigi için ya kaftancıoglu üzerinden yada bu kadın üzerinden kötülenmeye yetmezse cezalandırmaya gidiliyor. Bahanede hep aynı.. " birlik dirlik"
Sormazlarmı insana bu 900 bin kisi maluma tercih yaparken dirlik birlik ne oluyordu?
Bu Türk milliyetçileri garip ve milliyetçilik konusunda bilgisiz. Arap a bir şey demezler Kürt e olanca lafı söylerler. Milliyetçiler önce MHP bakacak ne kadar milliyetçi Ezana a bakacak ne kadar Türkçe Kürt e gelince her kesin dili bir metre oluyor.
Yav bir düşünün Kürt Türkle evlenmiş Türk Kürt le evlilik kurmuş doğan çocuk kim oluyor ortak kanaat ne
Bir tek ortak kanaat var bu ata toprakları devlet değil çünkü devlet değişgendir. 3-5 Siyasi Tüccar ın lafına bakarak fikir yürütüyorlar.
Kürtler şunu şu kadar yapar şunu yapamaz. Kürtler toptan terörist cemaat tarikatler masum.
Valla anlatacağız anlamayana da.
Ahlaksız
16-12-2019, 12:09
Sen ise halen ve ısrarla düşüncen yanlış degiştir diyorsun. Ben sana değiştir diyormuyum. Var öyle düşün.
Chp ilk kuruldugunda içinde kim yoktu ki ?
Bu gün içinde olanlara niye bu kadar tepki veriyorsunuz. Hepsi tek tip mi olsun diyorsunuz? Ne var çeşit olsun
Kimseye düşünceni/fikrini değiştir demedim/demem..Ne düşündüğünüz,neyi savunduğunuz umurumda değil..Kimsenin ne düşündüğü ile ilgilenmem..Burada bahsettiğim tek şey PARADOKS..
Bahsettiğimiz kişi,geleceğin cumhurbaşkanı/başkanı olarak görülen birisi ve bu kişi danışman olarak yanına pkk sempatizanı bir adamın,pkk sempatizanı bir karısını almış..Çaycı olarak değil,danışman olarak almış..Değer vermiş yani..Sen önemli bir insansın,gel yanımda çalış demiş..
Dediğim gibi İmamoğlu Hdp'li bir başkan olsaydı,bu haberi bu foruma açmazdım..Çünkü önemli bir şey değil..CHP'li bir başkanın böyle bir şeyi yapması anormal..Bunu anlatamadım size..Siz ya chpyi bilmiyorsunuz,ya da bu kadını ve kocasını..Ya da arada bir kurgu yapamıyorsunuz..
Çeşit demişsiniz..Ne bu?Pazar mı?Pazar tezgahı mı yapıyoruz?
Akp'yi Chp'liler 18 senedir niye eleştiriyor?
Omurgasızlıkla,dik durmamakla filan suçluyorlar..Sürekli çelişkili sözler söylemelerinden ve bu minvalde hareket etmelerinden dolayı eleştiriyorlar..
Bu haberde ne görüyoruz?18 senedir eleştirdikleri partinin yolundan gittiklerini görüyoruz..Atatürkçüyüz,milliyetçiyiz diyenler;pkk sempatizanlarını yanlarına alıyorlar..Siz de buna ''çeşit'' diyorsunuz..Dediğim gibi tam akp kafası bu..
ya kürtsen mesela kürt de olabilirsin olabilirdin değil mi? yok allah göstermesin senin gibi asil kan taşıyan biri nasıl kürt olabilir ki?
mankurt muş makurta bak kaç sayfadır kürtler üzerinden ermeniler üzerin kin kusuyor hala mankurtum diyor. aslında evet mankurt olma ihtimalin var ama ırkçı mankurt olma ihtimalin bol.
seninle hiç bir derdim yok, tanımam etmem (şahsen), yazdıkların ve ısrarla anlamama gayretin dert olacak düzeyde
Kürt olmadığımı nasıl anladınız?
Asil kan taşıyan filan:)
Ermenilere kin kusuyorum:)
Ermeni soykırımı olmadı demek,ermenilere kin kusmak mı demek?Irkçı olmak mı demek?Asil kan taşımak mı demek?Bu mu yani?
Bu aynen şuna benziyor;''Yahudi soykırımı oldu demek,yahudilerin g.tünü yalamak'' demektir..Bunu diyorsunuz..
Forumda ermeni soykırımı ile ilgili konu var,orada yazacaklarımı yazdım..Merak ederseniz orayı okuyabilirsiniz..
Aynen.
Ahlaksiz saçmalamayı birak, bunların hukuk muhalefeti sadece fetönün adamlarını koruma adına yapılıyor.
Aynı ilahimasalın kullandığı taktiği kullanıyor bunlar. Hukuksuzluğa gelince onca savcı hakim fetöden göz altına alındı değil mi. Madem erdoğan çalıp çırpiyordu o zaman ne diye adami yere seremediler. Çamur atmakla olmuyor. Erdoganin bunca senedir dimdik ayakta durması bu yüzden.
Fethullah'ın nereden çıktığı belli..
Chp'yi bu Fethullah ile ilgili suçlamak yersiz..
Siz akplisiniz sanırım..
Alayı hdp li olamaz ya !
Hdpliler terörist demiyorum,Hdp'lilere kimse sırtını dönsün demiyorum..Beni akpli gibi lanse etmeyin şurada..
O süreçte herkes İmamoğlu'na oy verdi..
DANIŞMAN diyoruz..Bu kadar önemli bir göreve İmamoğlu böyle bir ismi getiremez..Getirdiği an,harakiri yapmış olur..CHP 18 senedir harakiri yapıyor zaten..
18 senedir o kadar rezil bir siyaset yapıyorlar ki,bu halkın akpden kurtulmaması adına,adeta özel çalışıyorlar izlenimi veriyorlar..
18 senedir ülkeyi mahvettiler,bu chp kafası tutup İstanbul'u kazandı diye çığlık atıyor..18 sene lan..Bitirdiler ülkeyi..Chpyi bile kendilerine benzettiler..Hâlâ umuttan bahsediyorsunuz ve umutlandığınız kişi de seçimden önce camide Yasin okuyan,yanına pkk sempatizanı birini görevlendiren birisi..Umudunuz da bu..Tayyip'i bununla yıkacağınızı umut ediyorsunuz..!
Bu saatten sonra yıksanız da önemli değil..18 senede insanların ömürleri tükendi,imkanı olan kaçtı bu ülkeden..Kanser olup öldü insanlar,intihar ettiler,katledildiler..Ülkeye bir de milyonlarca yabancı doldu..
İmamoğlu birkaç sene sonra yanına görevlendirdiği bu Amerikalı pkk sempatizanı kadınla,bu ülkeyi mi kurtaracak?
Camide kuran okuyup,size umut mu sağlıyacak?
Bu kadar safsınız hepiniz..
Ahlaksız Arkadaşım
Bana eleştiri gelmemiş neden acaba .
Bu kadar safsınız hepiniz.
Ben de dahil miyim bu saflara .
ilahimasal
16-12-2019, 17:56
ABD usagi oldugu ortada , ama politakicalrin hepsi öyle ,
köroglu öldü öyle deyilmi ,
tayib erdogani daha hic kimse tanimasken adam amerikaya beyaz saray,a ne , demek bir düsünün , kac kere davet üzere
gitmis ,bunlari arastirmaci yazarlar ortaya koydu
Hele şunun yazdıklarına bak hele
Dik duruyor diyen sen abd uşağı diyen yine sen
Merkelin hizmetkarı sen ne ayaksın
Ne biçim konuşuyorsun lan sen reise
Hangi araştırmacı yazarlar lan onlar.
Ahlaksız
16-12-2019, 18:44
Ahlaksız Arkadaşım
Bana eleştiri gelmemiş neden acaba .
Bu kadar safsınız hepiniz.
Ben de dahil miyim bu saflara .
İmamoğlu'na oy veriyorsanız tabi ki safsınız:)
Kötü anlamda değil ama..İyisiniz ama safsınız:)
2002'de de Tayyip bir şekilde öne çıktığında herkes ''işte bu'' demişti..
Bugün de İmamoğlu diye birisi öne çıktı ve insanlar ''işte bu'' diyorlar..
Aynı hikaye,aynı şey bu..
Resmen davar gibi milyonlarca insan sürülüyor,mesele bu..
SORGULAMAK YOK..
Ben burada İmamoğlu'nu sorguluyorum..Bakın bu adam şöyle şöyle diyorum ama anında ırkçı bilmem ne oluyorum..Yahu,önünüze ne konulursa konulsun,sorgulayın..!
18 senedir umutta umut..Hay amk umudunuzun..Geçen sene bir arkadaşım intihar etti..Neler neler duyuyoruz,görüyoruz ama ısrarla UMUT deniyor..
Bu ülkeyi iktidar ve muhalefet elele bitirdiler..Bir işadamı,bu millete koyacağız diyordu ya,koydular,hem de öyle böyle değil..
Bana kalsa,şu an AKP-CHP-MHP-HDP KAPATILMALI..Diyanette kapatılmalı..Bu ülkeyi bu noktaya bu 4 parti getirdi..Sadece akp suçlanıyor,YANLIŞ..
Akp'yi yıkmak isteyenlerin önünü tıkayan bu muhalefet partileri de suçludur..
bilgivehis
16-12-2019, 22:01
Güzel tartışıyorsunuz, o yüzden konuya girip de kara çalı olmak istemedim ama Ahlaksız yerden göğe kadar haklı, söylediklerinin hepsine katılıyorum.
dine mine ne
17-12-2019, 03:06
Atatürk ün milliyetciliği varda
-Devrimciligi yok mu ( birileri devrim kelimesinden haz etmez )
Akp'ten bu yana da modern değişim dikkat çekmekte. Muhafazakarlığı, değişime duyulan bir tepki olarak anlıyorsun, oysa değişime karşıt olarak ifade edilmesi doğru değildir. Aslı tutuculuktur, ki bu tutum da, liberalinden , sosyal demokratına kadar pek çok insanda görülebilir.
-laikli yok mu (birileri hic sevmez bu kelimeyi )
Laiklikliği de bulandırma. Anayasa insanlar cins, ırk, renk,din, dil, yaş, farkı olmaksızın eşittir derken, sen dini olan insanları ayrıştırıyorsun. Din ve devlet işlerinin ayrılması, dindar kişilerin devlet başkanları olmasını engellemez. Senin laiklik anlayışına göre müslümanı, jahudisi, hıristiyanı, devlet adamlığı yapamazdı. Yanlış bildiğinden din adamları vasıtasıyla yönetildiğini sanıyorsun, oysa seni yöneten lâik Cumhuriyetin anayasası, ona göre yönetilmek mecburiyetindesin, yönetiliyorsunda zaten. Zoruna gidiyormuş, gidenler varsa, sende dahil, onlarla birlikte çöle gidebilirsin.
-halkcılık yok mu ( halk kelimesi zümme haşa olmaz ümmet olmalı)
Chp ne bak Samimiyetsiz. Sanı şeref namus vaatlerinizle insanları nasıl işten çıkardığınıza bak, partiyi alevi derneğine dönüştürdünüz gelmiş ümmetçiliği eleştiriyorsun. Senin gibi samimiyetsizler bunları görmezden gelirse, elin oğlu da armut toplayacak hali yok, aynı şekilde tepki verir, vermeleri de normaldir.
cumhuriyetcilik yok mu ( bu durum şeriat için savaş demektir )
Referanduma gitmeden bu tür anayasa değişikliği kabul görmez.
Anayasayı da değiştirmeden hiç kimse bir şey yapamaz, rahat ol.
Yani diyorum ki oranının ekmegini yiyorsun oranın kılıcını sallıyorsun. Boş yere gazel okuma diye ondan dedim.
Vatanıma olan bağlılığım aşkımdan geliyor. Ortak değer ve hedeflerine katkıda bulunmak istiyorum. Benim gibi diğer insanlara karşı saldırgan şovenizmin kendi ideolojini beğenmişliğin den geliyor, bizleri değersizleştirme ne yol açıyor. Kendini bu saçmalıktan acilen kurtarmalısın.
İdeolojin, yurttaşlarını parçalara ayırırken başkalarının uluslararası kenanist işbirliğine hizmet ediyor. Ama sadece onların çıkarlarına, sana yok, çünkü sen sadece onlar için bir malsın, böyle gidersen bu ahmaklığınla da mal kalacaksın.
dine mine ne
17-12-2019, 03:10
Evet PKK senin dediğin gibi düşünüyorda onun gibi düşünen iktidar a da bakabilirsin. Acaba diyorum bu düşünce biçimi zıtların birliğini mi anlatıyor Buna akıl tutulması mı çıkar birliği mi sen düşün.
Batı medyasındaki Türk karşıtlıklarından biri, Kürtlerin kışkırtılmasına dayanıyor. Kürtleri kendi oyunları için araç olarak kullanıyorlar.Türkiye'nin PKK terörizmine karşı mücadelesini gölgeleme adına, kürtlerin PKK ile hiçbir ortak yanı olmamasına rağmen, siyasi konuşmalarında, basın konferanslarında ve medyalarında kasten PKK yerine Kürtler kelimesini kullanıyorlar. Ideolojine hizmet etme adina ayni taktigi kullandigini sende biliyorsun. Dürüst olalim.
Hareketin zamanşallığını anlamadığın için bana diyalektik hareketi zaten tersine okuyamazsın. Saçma sapan diyalektik uygulaman, oluşumu, başlangıcı görmezliğinden kaynaklanıyor. Kürtleri geçtim, bana şimdi de diyalektiği babanın malıymış gibi kullandığını gösterdin.
dine mine ne
17-12-2019, 03:11
Gerçekten mi ? Neden biz göremedik hayret.
Zaman alan bir prosedür olarak görmen lazim. Gücümüz olmadığından senin gibi babamızın malıymış gibi hareket edemiyoruz. Büyük kurtların çıkar sofrasında batmak istemiyorsak, bu prosedüre zaman tanımalıyız.
dine mine ne
17-12-2019, 03:14
Hele şunun yazdıklarına bak hele
Dik duruyor diyen sen abd uşağı diyen yine sen
Merkelin hizmetkarı sen ne ayaksın
Ne biçim konuşuyorsun lan sen reise
Hangi araştırmacı yazarlar lan onlar.
Karşıydım, ancak yıllar sonrası bu hareketin kararlılığını analiz ettikten sonra kararım değişdi. İdeolojin seni dindar biri yaptığı için sen bunu başaramadıysan, bu senin sorunun. Dindar insanların belirtileri zaten hep aynıdır, tıpkı senin gibi, ne yaparsan yap asla değişmezler.
dine mine ne
17-12-2019, 03:31
Fethullah'ın nereden çıktığı belli..
Chp'yi bu Fethullah ile ilgili suçlamak yersiz..
Siz akplisiniz sanırım..
Bunun akp ile ne ilgisi var. Bunu Chp milletvekilleri kendileri söylüyor. Bu başlığı neden açtığını sanıyorsun. Paradoxdur, olamaz, bunu yapamaz diyen sen değilmisin. Hem seninde anlamadığın, imamoğlunun kararı değil ki bu. Yahu genel merkez çeteleşmiş, adam ne yapsın. Kimi tahin ederlerse onunla çalışmak mecburiyetinde kalıyor adam. Sıkıysa sesini çıkarsın, çıkardığı an kendini ince gibi kenarda bulur. Kaftancıoğluda hazırda bekletiliyor zaten. Fetönün organize gücü,parmağı olmasaydı, chp bu denli paradoxlar yaşabilirmiydi, düşünsene. Bunlara inadına diye diye, terör konusunda bile bu duruma düşüren fetöden başkası kim olabilir.
dine mine ne
17-12-2019, 04:00
18 senedir umutta umut..Hay amk umudunuzun..Geçen sene bir arkadaşım intihar etti..Neler neler duyuyoruz,görüyoruz ama ısrarla UMUT deniyor..
Bu ülkeyi iktidar ve muhalefet elele bitirdiler..Bir işadamı,bu millete koyacağız diyordu ya,koydular,hem de öyle böyle değil..
Bana kalsa,şu an AKP-CHP-MHP-HDP KAPATILMALI..Diyanette kapatılmalı..Bu ülkeyi bu noktaya bu 4 parti getirdi..Sadece akp suçlanıyor,YANLIŞ..
Akp'yi yıkmak isteyenlerin önünü tıkayan bu muhalefet partileri de suçludur..
Kapatılmış olsalardi alternatifin ne olurdu? Böylesine radikal bir yol izliyorsan bize en azindan alternatifini söyle. Hepsinin amk...odun geri kaldi hacivat la karagöz. Yoksa bunlari mi deneyin diyorsun:).
Ahlaksız; İmamoğlu bir popstar gibi pazarlanıyor. Nihat Genç bu adam için performans sanatçısı demiş. Aynı noktaya değinmişiz anlatmak için. Geçen gün bir kanalda konuşuyordu, Allah ve ilahi güçlerden bahsediyordu, 1 saat sonra tekrar baktım bu seferde İstanbul'un Atatürk'ün emaneti olduğunu söylüyordu. Bu adamı bir şirket çalışanı gibi düşün, sistem böyle işliyor. Bu CHP'nin destekçisi çevreler için İsrail'in Kürt-Yahudi devleti kurması hiç bir şey ifade etmiyor. Bugün İstanbul'u yöneten CHP değil HDP'dir. Sen CHP'nin değil HDP'nin ne konuştuğuna bak. Çünkü zaten CHP çizgisini çoktan teslim etti.
Geçenlerde Alevi dedelerine İBB'den maaş bağlanacağı haberini paylaşmıştın. Bunları yapan kişinin İmamoğlu olduğuna inanıyorsun. Tarih boyu bu böyle gelmiş böylede gidecek. Merkezi hükümete geldiklerinde de dini bir çeper gerekecek, bu ihtiyacı da Alevileri dinleştirerek elde edecekler. İmamoğlu sadece ekran yüzü. Adam ayağına gelmiş fırsatı veya bir yerden başlatılmış senaryoyu oynuyor işte.O olmasaydı başkası olacaktı, mesela sen olacaktın. Böyle bir görevi reddedecek miydin?
ultrasos
17-12-2019, 08:30
Bence Mansur Yavaş toplumun daha fazla kesimini kucaklayacak bir seçenek bence de kürt oyu alacam diye söylemlerini kıvrandırması hoş değil tıpkı AKP'nin bugün bile yapmaya devam ettiği gibi. (güneydoğuda hala oy alıyor bu şekilde, oy haritasına bakın önce sonra kafa silkmeyin. TRT'ye öcalanın kardeşini falan çıkaran adamlar başkasını sırf kürtlerden oy alıyor diye teröristlikle suçlayamaz, mal beyanı olur.)
Fakat popstar, hdp, yahudi, alevi vs. çok karışmış heyecanlı korkmuş bir zihin gibi lol. Ben kafam karıştığında 2002'den bu yana bakanlık yapanları mesela unakıtan yumurtacı bakanı, 2010 referandum zamanı necromancerlık yapıp ölü kaldıranları, mavi marmara olayının geldiği son hali ve en önemlisi hapishanede ölen emekli asker ve STK başkanı kadını hatırlıyorum; satılan kurumlar, varlık fonu, tl/döviz kuru, saçma sapan vergiler ve bu oranlara inat gibi örtülü ödenekler, israf, 10000 tl alan çaycılar, suriye savaşının totomuzda patlaması ve göçmenler, sınavlardaki ispatlanan ve ispatlanamayan şaibeler vs. Çok karışmıyor öyle, tiksintimi diri tutuyor.
ilahimasal
17-12-2019, 09:32
Akp'ten bu yana da modern değişim dikkat çekmekte. Muhafazakarlığı, değişime duyulan bir tepki olarak anlıyorsun, oysa değişime karşıt olarak ifade edilmesi doğru değildir. Aslı tutuculuktur, ki bu tutum da, liberalinden , sosyal demokratına kadar pek çok insanda görülebilir.
Laiklikliği de bulandırma. Anayasa insanlar cins, ırk, renk,din, dil, yaş, farkı olmaksızın eşittir derken, sen dini olan insanları ayrıştırıyorsun. Din ve devlet işlerinin ayrılması, dindar kişilerin devlet başkanları olmasını engellemez. Senin laiklik anlayışına göre müslümanı, jahudisi, hıristiyanı, devlet adamlığı yapamazdı. Yanlış bildiğinden din adamları vasıtasıyla yönetildiğini sanıyorsun, oysa seni yöneten lâik Cumhuriyetin anayasası, ona göre yönetilmek mecburiyetindesin, yönetiliyorsunda zaten. Zoruna gidiyormuş, gidenler varsa, sende dahil, onlarla birlikte çöle gidebilirsin.
Chp ne bak Samimiyetsiz. Sanı şeref namus vaatlerinizle insanları nasıl işten çıkardığınıza bak, partiyi alevi derneğine dönüştürdünüz gelmiş ümmetçiliği eleştiriyorsun. Senin gibi samimiyetsizler bunları görmezden gelirse, elin oğlu da armut toplayacak hali yok, aynı şekilde tepki verir, vermeleri de normaldir.
Referanduma gitmeden bu tür anayasa değişikliği kabul görmez.
Anayasayı da değiştirmeden hiç kimse bir şey yapamaz, rahat ol.
Vatanıma olan bağlılığım aşkımdan geliyor. Ortak değer ve hedeflerine katkıda bulunmak istiyorum. Benim gibi diğer insanlara karşı saldırgan şovenizmin kendi ideolojini beğenmişliğin den geliyor, bizleri değersizleştirme ne yol açıyor. Kendini bu saçmalıktan acilen kurtarmalısın.
İdeolojin, yurttaşlarını parçalara ayırırken başkalarının uluslararası kenanist işbirliğine hizmet ediyor. Ama sadece onların çıkarlarına, sana yok, çünkü sen sadece onlar için bir malsın, böyle gidersen bu ahmaklığınla da mal kalacaksın.
Alamancı bu palavraları sen oldugun ülkedeki yani vatanındaki senin gibi olan muhafazakar dedigin tarikatcı cemaatci tiplere söyle. Tabi söyleyebilirsen.
Senin modernlik dedigin benim ise batının üretip bize tükettirdigi şeylerin ortaya çıkardığı devlet ve özel lerin borcunu ödemekle meşgulüm. ( deli dumrul vergisi )
Modern kelimesi seni ne kadar mutlu ediyor alamancı. Sen modernlik peşinde koş ben MEDENIYET arıyorum. Burada medeniyet yok. Tüketici olmuş modern muhafazakar aynı zamanda dayatmacı hukuk tanımayan modernci ( görmemiş ) bir yapı var. Senin bunları anlayacak kapasiten yok alamancı.
Atatürk e kökten düşman oldugunu her mecrada dile getiren bu yapıyı ATATÜRK gibi bir insanla aynı yerde kullanma , gülerler adama. ATATÜRK ün ortaya koyduklarına koydugu günden bu güne diş biliyen adamları bana üfleme alamancı.
Ne anlarsınız lan siz devrimlerden
.
ilahimasal
17-12-2019, 09:41
Karşıydım, eeeee ancak hııı yıllar sonrası bu hareketin kararlılığını hadi Ya analiz ettikten sonra vay be kararım değişdi. KIVIRDIM Diyememişsin
Arsız olunurda bu kadar olunur mu ? Hayıflanma senin gibi çok var.
İmamoğlu'na oy veriyorsanız tabi ki safsınız:)
Kötü anlamda değil ama..İyisiniz ama safsınız:)
2002'de de Tayyip bir şekilde öne çıktığında herkes ''işte bu'' demişti..
Bugün de İmamoğlu diye birisi öne çıktı ve insanlar ''işte bu'' diyorlar..
Aynı hikaye,aynı şey bu..
Resmen davar gibi milyonlarca insan sürülüyor,mesele bu..
SORGULAMAK YOK...
Ahlaksız Arkadaşım
İstanbulda oturmuyorum eğer orada yaşamış olsaydım İmamoğluna oy verirdim. Yerel seçimlerde CHP ye genel seçimlerde HDP ye oy verdim.Erdoğan ı hiç desteklemedim geldiği günden beri ona karşı oy kullandım .
Belki sen haklı çıkacaksın ama çözümsüzlük insanı kötününün iyisine inanmak istemesidir.
İnsan çok garip ve çok güçsüz bir canlıdır bir şeylere tutunmak ister.
Bu forum da biz din de dahil her şeyi tartıştık ama insan ı hiç tartışmadık onu anlıyormuyuz anlamak istiyormuyuz bunu bir gün gün belki tartışırız Bütün filazoflar bunu yaptığı için filozof olmuştur.
Caresizin tek tutunduğu dal Umuttur.
Batı medyasındaki Türk karşıtlıklarından biri, Kürtlerin kışkırtılmasına dayanıyor. Kürtleri kendi oyunları için araç olarak kullanıyorlar..
Yani bu ülkede bir çözümsüzlük varsa bunun altında Batı var öylemi. İllada bir şeytan gerekiyor. Hiç düşündün mü bu ülkeye hiç şeytan gerekmediğini zaten şeytanın en bol olduğu yer olduğunu.
Bu ülkede azınlıklar sorunu bu gün değil kurulduğundan bu yana var ve siyasetçiler bunu hep kullandı Batı yı suçlayıp günahtan kurtulunmaz.
PKK nasıl kuruldu kime hizmet etti bunu en iyi devlet bilir. Ama şu gerçek her Kürt evinden bir genç öldü bunu da devlet yaptı Şimdi sen suç ve suçlu ara.
Diyalektik güzel söz ama nerede kullanacağına bakacaksın. Zıtların çelişkisi zıtların birliği bunlar hep o diyalektiğin kavramları yani hayat diyalektik. her alanda var ondan kaçamazsın.
Babamın da senin Babanın da malı diyalektik.
Dürüst = o ne be kime göre, kimin için, kimin çıkarına
Zaman alan bir prosedür olarak görmen lazim. Gücümüz olmadığından senin gibi babamızın malıymış gibi hareket edemiyoruz. Büyük kurtların çıkar sofrasında batmak istemiyorsak, bu prosedüre zaman tanımalıyız.
Yani zamana bırakacağız o güçlüler nasıl olsa oraları terk edecek bizde oralara konacağız. Eh sende haklısın umut bu bitmez tükenmez arzu.
O kurtlar çakallar doysun tilkiye sıra gelecek diyorsun. İşte biz bu kadarını göremiyoruz.
Ahlaksız
17-12-2019, 18:20
Akp'ten bu yana da modern değişim dikkat çekmekte.
Modern anlayışınızı nokta nokta..!
..Bunlara inadına diye diye, terör konusunda bile bu duruma düşüren fetöden başkası kim olabilir.
Fetö Chp'ye bu kadar sızdıysa,akp senelerdir her gün fetö operasyonları yapıyorsa,neden chp genel merkezine bir fetö operasyonu yapılmıyor?Akp'yi durduran şey de fetö mü yoksa?
Fetö denilen şeyi yaratan kim?Önemli olan bu..
Fethullahcıların chpnin veya iyi partinin içine girip girmemesi mesele değil..Bunlar da önemli ama asıl konuyu sakın es geçmeyin..Fetö denilen şeyi kim yarattı?Saadet partisi mi?
Kapatılmış olsalardi alternatifin ne olurdu? Böylesine radikal bir yol izliyorsan bize en azindan alternatifini söyle. Hepsinin amk...odun geri kaldi hacivat la karagöz. Yoksa bunlari mi deneyin diyorsun:).
Yurtdışında yaşayıp oy kullananlara çok fena küfrettiğimi bilin..!
Parti ve diyanet kapatma dışında,yurtdışında yaşayanların oy kullanması da yasaklanacak,bu da elzem bir konu..
Böyle kararlar alınırsa,bu ülke düzelir..Başka türlü iç savaşı yaşarız,bu kaçınılmaz..
Ahlaksız; İmamoğlu bir popstar gibi pazarlanıyor
.....
Chp Hdp'lileşti de,Akp neleşti?Seçimden önce Abdullah Öcalan'ın mektubunu okutan Akp ne?
Tabi ki bir ateist olarak camide kuran okuyanı desteklemem söz konusu olamaz..Yalnız bunlar Müslüman olup,belli değerlere tutunan seçmeni de kaybediyorlar..Hem akp,hem de chp alenen devleti yıkmaya çalışan pkkya göz kırpıyor..Biri Demirtaş'ı savunuyor,ötekisi Öcalan'ın mektubunu filan okutuyor..
Müslüman olup,yaşadığı vatanın bölünmezliğini savunan birisi bunlara oy veremez..Mümkün değil bu..
Bunlar parti filan değiller,bunlar siyaset filan da yapmıyorlar..Bunlar çiftlikbank..!
Chp Hdp'lileşti de,Akp neleşti?Seçimden önce Abdullah Öcalan'ın mektubunu okutan Akp ne?
Tabi ki bir ateist olarak camide kuran okuyanı desteklemem söz konusu olamaz..Yalnız bunlar Müslüman olup,belli değerlere tutunan seçmeni de kaybediyorlar..Hem akp,hem de chp alenen devleti yıkmaya çalışan pkkya göz kırpıyor..Biri Demirtaş'ı savunuyor,ötekisi Öcalan'ın mektubunu filan okutuyor..
Müslüman olup,yaşadığı vatanın bölünmezliğini savunan birisi bunlara oy veremez..Mümkün değil bu..
Bunlar parti filan değiller,bunlar siyaset filan da yapmıyorlar..Bunlar çiftlikbank..!
Akparti hem kullanan hem lider konumundaydı, istediği zaman kayyum atar istediği zaman HDP eşbaşkanını içeri atar. Hiç bir zaman HDP ideoloji PKK ideoloji içinde olmamıştır. Menfaati olan limanA uğramış menfaati bitince limanları yakmıştır. Bunları teker teker yaptı da.
CHP ise bu durumda değil, bizatihi HDP'lileşti. Arada ki bu devasa farkı yok saydın şimdi.
Bunlar Çiftlikbank demişsin, işte komprador burjuva dünyasının kaymak tabakasına erişmeye çalışanların bir oyunudur Türkiye'de siyaset. Mansur Yavaş veya Ecevit gibi aklıselim ve hizmet ehli insanlarda arada kaynar giderler. Bu kaymak tabaka ve makam-mahlas mücadelesi edenlere karşı bizler onları birer kurtarıcı görüp partilere oy atıyoruz. Değişecek hiç bir şey yok, bir taraf mamalandı başkası kazanınca o mamalanacak. Ortaya da bir şeyler sunması gerekecek.
Belki sen haklı çıkacaksın ama çözümsüzlük insanı kötününün iyisine inanmak istemesidir.
Belkisi falan yok tamamen haklı çıkacak çünkü başka sonuç yok. Yanlış kritiklerle doğruya ulaşıyor bu konuda Ahlaksız.
ultrasos
17-12-2019, 23:16
AKP'nin söylemi bitince kendi bulunduğu çöpün içine çekmeye çalışıyor diğer partileri boş laf cambazlarıyla. Hala kirlenmemiş insanlar için hali hazırda mecliste bulunan muhalefet partilerinden başka "derdini anlatabilecek" başka STK, mecra veya demokratik oluşum mu var? 2010 referandumundan sonra her söylenen "ama şöyle oldu da" "ama miki de böyle yaptı da" boştur. Varoluş mücadelesi veren önceleri abuk subuk ideolojilerde saçmalamış ve eşyanın tabiatı gereği kaybetmiş insanlar için nerede kendini ifade edebileceği alan varsa "ya bunlar da böyleydi" demeden pozisyonunu alması lazım. En azından yüzünü hangi cepheye döneceğini biliyorsun gerisi teferruat.
HDP ye bu kadar antipati nedir anlamış değilim. MHP .akp nin ortağı ken kimse MHP ne yapıyor demiyor Bütün hukuksuzluğn içinde AKP ile ortak ken kimse ondan söz etmiyor Bütün suçu günahı HDP nin üstüne atılıyor.
Neden hiç MHP konuşulmuyor.
Feto HDP hep onlar konuşuluyor. Yoksa sizi buna zorlayan bir şey mi var. Yoksa devlet aklı size hakim mi. CHP hadi anladık merkez parti cumhuriyeti kuran parti de Neden MHP hiç yok gündeminizde.
İnsan bir düşünür bu ülkede 30 yıldan bu yana binlerce Kürt katledildi Seçim kazansa bile öyle veya böyle elinden alınıyor bir çok Kürt aydını ceza evinde Bu kürtler savaş zamanında yaşamaktadır her an baskı her an oporasyon her an bir köşede katledilme tedirginliği.
Ama nedense hep aşağılanmakta her türlü suç yüklenmekte. Acaba uyumlu olmadıkları için mi acaba bir şeyler istedikleri için mi acaba eskisi gibi yaşamak istemedikleri için mi hep onlardan söz ediliyor.
Evet çok büyük iki yanlış yaptılar Biri Erdoğanın cumhur başkanı olması için S. Demirtaş ı aday gösterdiler ikincisi anayasa referandumunda seçimleri boykot ettiler
Bütün günahları bunlar mı
Ama bu suçlarının bedellerini ağır ödediler hala ödüyorlar Bir şey daha yaptılar unutmamak lazım Ankara İstanbul Adana Antalya da CHP yi destekleyerek AKP nin elinden alınmasını sağladılar Hangisi doğru Erdoğanı iktidarda kalmasını sağlamak mı yoksa o büyük şehirlerin Erdoğanın elinden alnımasını sağlamak mı.
Bence bir düşünün.
Ahlaksız
Hem akp,hem de chp alenen devleti yıkmaya çalışan pkkya göz kırpıyor..Biri Demirtaş'ı savunuyor,ötekisi Öcalan'ın mektubunu filan okutuyor..
-------------------
Ahlaksız Arkadaşım Sana ne oluyor
Devletin sahibinden devleti kıskanıyorsun Ne demek CHP ve AKP devleti yıkmaya çalışana göz kırpıyor çiftlik bank falan.
Vay be mülk ü mülk sahibinden koruyacaksın. Bir de ben aykırıyım diyorsun Kölenin köle sahibinin mülküne aşık olması gibi. Bu ne biçim bir duygu.
Devlet dediğin şey nedir ki. Bürokrasi değil mi.Merak etme onu savunmayı sana bana bırakmazlar.
Bence kafanı bir toparla sen bu değilsin.
Ahlaksız
18-12-2019, 17:13
Sevgili Turdur;akpnin bir ideolojisi filan yok..Dinden başka ellerinde bir şey yok..Haliyle 18 senedir sağa/sola savrulmaları gayet normal..
CHP böyle değil işte..Chp'nin bir ideolojisi var,bir Dünya görüşü var..Haliyle Chp'yi bu konuda olduğu gibi eleştirmek gayet normal..Milliyetçilik çatısı altında toplanan bir CHP,milleti/devleti yok etmek isteyen pkkya göz kırpan birisine sahip çıkamaz..Bunu bilerekte yapsalar,bilmeyerekte yapsalar,kabul edilemez..Burada ben kendimden bahsetmiyorum..Bu var olan çelişkiden bahsediyorum..Chp'ye filan kızdığım yok..Yanlış anlaşılmasın..
Hdp'nin ne olduğu belli..Türkiye cumhuriyetinden rahatsızlar..Niyetleri belli,dertleri belli..Bu partiyle akp kanka olur/oldu da ama MHP veya CHP gibi milliyetçiliğini ön plana çıkarmış partiler kanka olamaz..
Bence CHP,Kılıçdaroğlu sayesinde bu noktada..Kılıçdaroğlu sanki özellikle Chp'nin büyümesini,iktidar olmasını istemeyenler tarafından korunuyor gibi..Kılıçdaroğlu,sanki Tayyip'in adamı gibi..Böyle düşünmek için o kadar çok nedenimiz var ki..Geçen gün açtığım bir başka konu;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42256
Kılıçdaroğlu'nun Hüseyin Avni Mutlu ile ne işi olabilir?Oluyor işte..
Kılıçdaroğlu,tıpkı Bahçeli gibi birisi..Yarın Kılıçdaroğlu'nun Tayyip'le ittifak yapmayacağını kimse iddia edemez..Tayyip'e o kadar ağır laflar söyleyen Bahçeli bile Tayyip'in yanına gittiyse,bu Hüseyin Avni Mutlu ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu hayli hayli Tayyip'in yanına gider..Zaten ara ara gidiyor da..Mesela,15 temmuz sonrası Akp'nin mitingine katıldı..!
Sevgili kartopu;son seçimden önce Abdullah Öcalan'ın mektubunu okutan akpliler değil mi?Abdullah Öcalan bu ülkeyi yıkmak/parçalamak isteyen birisi değil mi?
Son seçimden önce Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğiz diyen Selahattin Demirtaş'a övgüler düzen Ekrem İmamoğlu değil mi?
Ben oy vermiyorum ki..Düşünmesi gereken,kafasını toparlaması gereken oy verenler..Siz oy veriyormuşsunuz..
Akp-Hdp-Mhp-Chp..Bu 4 parti 18 senedir ön planda değil mi?18 sene önce nerdeyse pkk yok olmak üzereydi,sonrasında pkk hortladı/büyüdü..Bu 4 partiyi de pkk konusunda eleştirebilir miyiz?Eleştiririz..Mesele bu..Yani mesele bu 4 partiye oy verenler..Niye?Niye bu partilere oy veriyorsunuz?Bu devletin yok olmasını mı istiyorsunuz?Derdiniz ne?Bu 4 partiye oy verip,huzur mu bulacağınızı sanıyorsunuz?
2002'de ışid yoktu,fetö yoktu,milyonlarca Suriye'li yoktu..Bu devasa sorunları başımıza bela eden Akp ve Akp'yi 18 senedir besleyen Mhp+Chp+Hdp değil mi?
Ne deyipte bugün bu 4 partiden birine oy verebilirsiniz?
İyi partiye ver,Saadete ver,bunları anlarım ama bana bu 4 partiye oy verip,burada kimse maval okumasın..!
Ahlaksız Sevgili kartopu;son seçimden önce Abdullah Öcalan'ın mektubunu okutan akpliler değil mi?Abdullah Öcalan bu ülkeyi yıkmak/parçalamak isteyen birisi değil mi?
Son seçimden önce Abdullah Öcalan'ın heykelini dikeceğiz diyen Selahattin Demirtaş'a övgüler düzen Ekrem İmamoğlu değil mi?
Ben oy vermiyorum ki..Düşünmesi gereken,kafasını toparlaması gereken oy verenler..Siz oy veriyormuşsunuz..
---------------------------
Evet Ahlaksız arkadaşım ben her ikisine de oy verdim şimdi seçim olsa kararım aynı olur.
Neden biliyormusun AKP iktidarında kendimi güvende hissetmiyorum Demokrasi topalda olsa bu günden daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bak İzmir in Urla ilçe belediyesine Kayyım atadılar. Sebep ne biliyor musun Bir zamanlar Fetocu birisi ile telefonla görüşmüş. Bunu söyleyenler yağmurda birlikte ıslanan ergenekon mahkemelerimde savcı olanlar.
Sen düşün yolda giderken sana biri bir adres sordu sende tarif ettin hatta yolun o yöne gittiği için de birlikte yürüdün O da feto cu ise Akıbetinin ne olacağını tahmin et.
Gelelim Selahattin Demirtaş a Yani aponun heykelini dikeceğini dediğin S. Demirtaş a Apo yu dinlese idi parti olarak seçimlere katılmaz bağımsız adaylarla devam ederdi. Zaten AKP S.Demirtaş a Apo yu dinlemeyip HDP yi seçime soktuğuna bu kadar kızıyor. Sende bilmeyerek AKP ye Haklı diyorsun.
Senin tercihin benim tercihim gibi olmayabilir Ama kimseyi tercihi için suçlama.
Benim için güvenli bir ülkede yaşama önemli Kime ne zaman Kayyım atanacağını bekleyerek yaşamak zor. Madem halkın tercihi önemsiz seçim niçin yapılıyor
18 sene önce nerdeyse pkk yok olmak üzereydi,sonrasında pkk hortladı/büyüdü.
Bu devletin ağzı bunu o omzu sırmalı generaller söylüyor 18 sene önce neler oluyordu ne cinayetler işleniyordu ne gazeteci Aydınlar aleviler katlediliyordu o generaller onlara cevap versin önce.
Dincileri o cinayetlere nasıl yamadıklarını anlatsınlar.
Ahlaksız
18-12-2019, 20:43
Komünist birisinin chp veya hdp ile ne işi olabilir?
Tkp diye bir parti yok mu?Ona verin oyunuzu..
Kimseyi suçlamıyorum,banane kimin ne yaptığından..Burada,bu konularla ilgili fikirlerimizi belirtiyoruz,hepsi bu..
18 senedir akpye sözde muhaliflik yapan bu partilere oy vermenin anlamsız olduğu ortada..Siz yine de oy vermeye devam edebilirsiniz..
Einstein'ın üzerine kalan ama Einstein'a ait olmadığı söylenen bir söz var;
“Delilik,Aynı Şeyi Tekrar Tekrar Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..”
9 seçim kaybetmiş bir Chp'ye oy vermek,sorgulanmalı..Aynı şekilde Mhp ve Hdp'ye oy vermekte..
Bir teşbih yapayım..Bugün Fenerbahçe futbol takımı,arka arkaya 9 maç kaybetse,bu takımın teknik ekibini taraftarlar taşlar..Geçmişte taraftarlar,Fenerbahçe'nin kalecisi Rüştü'yü arabasında dövmüşlerdi:)
Koskoca Fenerbahçe,arka arkaya 9 maç kaybedemez..Bu olsa bile,bunun ağır sonuçları olur..Teknik direktör istifa eder,başkan istifa eder,futbolcular kadro dışı bırakılır filan..Yer yerinden oynar yani..
Bu ülkenin en önemli partisi diyebileceğimiz CHP,son 9 seçimi kaybediyor ama siz ısrarla ''yine bu partiye veririm'' diyorsunuz..
antkanser
18-12-2019, 21:39
sol ,sosyalist , özgürlükçü düşünceler , asgari müştereklerde birleşemez, birleşmemeli, eylem birliği ve benzeri ittifaklar kurmamalılar. eğer öyle olursa , sağ sazanlar nasıl bu kadar güçlü olurlar . kütle çekim güç çekim ile halkı nasıl kendilerine bend ederler. olmaz olamaz.
sol ,sosyalist , özgürlükçü düşünceler her daim keskin ilkeler ile en olmadık minnacık konularda bile taviz vermemeliler anlaşmamalılar değil mi .
bunlar kendini bide zeki falan sanıyorlar ya .
ultrasos
18-12-2019, 22:50
Futbol uygun bir örnek olmasa da. Fatih Terim'i ele alalım. Hem kişilik olarak da hem de göreve gelirkenki oportünist yaklaşımıyla hazzetmem ama madem teşbih yapıyoruz:
Fatih Terim 13 yıl şampiyonluk görmemiş bir futbolcu (yönetime etkisi olmadığı anlamda yani muhalefet olduğu teşbihi yapılabilir). Dalga geçiyorlarmış son şampiyon olduğu sene doğan GSli çocuklar futbol sevinci olmadan büyüdüler diye. Bu adamın (iktidara oynadıktan sonra bknz. teknik direktörlük) tek başına şampiyonluk sayısı şu an Fener'in %43'ü yanlış hesaplamadıysam. :)
Bir de seçim kazanılsın diye oy verilir doğru fakat kazanılmayınca bu onları ahlaken haksız yapar mı elbette bir sürü ucube adam var partide e alternatif bir evrende %100 almış parti oyların homojen dağıldığı varsayımı altında doğallayın içinde ucube barındırmaz mı, yok öyle su akarken toprağa değen yerlerini balçık diye suçlamak. Ayrıca TKP'nin barajı geçememesini de aynı tarzla suçlayablirsin o zaman ki bu da yanlış. Bak güzel bir belediye başkanları var ovacıkta bir sürü fraksiyon birleşti bir çiçek açtırmak için fakat adam ağzını açtı mı erken bolşevik devrimi militanı gibi yine de iyi bir insana benziyor. Neden seçilemez devlet başkanlığı gibi makamlara böyle adamlar? Cevabı biliyorsun zaten bu forumda takılıyorsan lol. Bu o adamları beceriksiz mi yapar? Genelde muhafazakar kişilere çıkarcı oldukları, şahsi menfaatleri doğrultusunda oy verdikleri söylenir ama bu aslında sadece onların sayısı fazla oldukları ve iktidarı her daim elinde tuttukları için geçerli görünmekle birlikte bu aslında toplumun tamamı için geçerlidir. İnsan istisnasız ekonomik bir hayvandır. Siz merkezin solunda olanlarda birleşip kazanmayı beceremedikleri için bu durumu göremiyorsunuz. Ekrem İmamoğlu seçildi işte ve sen İstanbul'daysan oy vermedin büyük ihtimalle ya da vermezdin bu seni poliitk anlamda doğru birisi yapar mı? İmamoğlunu geç AKP'nin orayı kaybetmesi kötü mü oldu? Yarın imamoğlunu isterse düşürürsün zaten siyasi kariyerini bile bitirebilirsin çünkü gizli ajandası olduğuna veya dış güçlerin "bu adamı kullanın" diye öne sürüldüğüne zerre inanmıyorum velev ki öyle millet oy vermezse gider. "Mezardakileri bile kaldırıp" İmamoğluna oy verdirtecek necromancer talenti açık olan çevresi yok 2010 referandumundaki gibi belli ki ya da patlamalarla "kaosu seçtiniz" diyen warhammer sevdalısı iç işleri bakanı sahip çıkmıyor kendine. Yapamazsa gider yani.
Ben SBF'de okurken Mansur Yavaş MHP adayıydı. Karayalçına değil ona verdim. CHP adayı oldu yine ona oy verdim belediyeyi İ. Melihe hediye etti Efkan Ala. Beklentim olmadan yine oy verirdim Ankara'da olsaydım ki kazandı bu sefer. Sence insanlar senin düşündüğün gibi yapsa İ. Melih görevden alıncak kadar sıkıştırılabilir miydi iktidar tarafından ya da İstanbul düşük profillinin elinde daha mı iyi olurdu?
Sevgili Turdur;akpnin bir ideolojisi filan yok..Dinden başka ellerinde bir şey yok..Haliyle 18 senedir sağa/sola savrulmaları gayet normal..
CHP böyle değil işte..Chp'nin bir ideolojisi var,bir Dünya görüşü var..Haliyle Chp'yi bu konuda olduğu gibi eleştirmek gayet normal..Milliyetçilik çatısı altında toplanan bir CHP,milleti/devleti yok etmek isteyen pkkya göz kırpan birisine sahip çıkamaz..
Tam aksine Akparti'nin ideolojisi var, CHP'nin bir ideolojisi yok. Bu yüzden CHP hiç bir zaman oy alarak iktidar olamaz. Komprador burjuvazi kalesiydi şimdi bunu genişletiyor. Halka sunulan paketlerde hep Atatürk olur ama uygulamaya gelince olmaz. Tersine uygulama Akparti ve muhafazakarlık paketleri içinde geçerlidir. Kemalizm bir ideoloji olmadığı gibi zaten Kemalizm veya daha ılımlı ve toplumsal düzeyde daha anlaşılır ve uygulanabilir haliyle Atatürkçülük anlayışı şu an CHP'de yok, zaten bunlar ideoloji değil rejim anlayışıdır. CHP, HDP'nin dolayısıyla Batının Batı Avrupa kesimi ve İsrail politikalarının işgalinde. PKK terör örgütüne destek veren her devlet şu an CHP iktidarına gebe. Batı'da bir istisna vardır oda ABD. Hiç bir zaman politik olarak 1 ABD'den bahsedemiyoruz. Bunu Binali Yıldırım bile dile getirmişti. Karşımızda 6 parçalı bir ABD var demişti. Bu doğrudur.
Geçmişte Türkiye'de Kürtçe lisanına olan anlamsız yasağın kaldırılması Akparti'yi PKK'lı yapmaz, açılım sürecide PKK'lı yapmaz. Ancak PKK bunların kendilerinden menkul getiriler olduğu propagandasını o kadar çok yaptı ki sende buna kanmış gibi duruyorsun. Senin karıştırdığın nokta bunlar olabilir. Kürtlere haklarını vermek ve Kürtçe diline karşı yapılan baskıyı silip süpürmek bir terör örgütünün başarısı değildir. Ancak bugünlerde iktidara çöküp İsrail-Kürt kanton devletleri kurmak, işte burası ayırt edilecek noktadır.
Bu konuda ki eleştirin yerindedir ancak buna yaptığım itiraz zaten bunların böyle yapacağının şu an ki hükümet tarafından dillendirilmiş olması. Bu İmamoğlu'na sandıkta destek vermek benim en son oy kullanma deneyimim olmuştur. Adamı da bu kadar suçlamak yersizdir, kendisi bir performans sanatçısıdır ve şu ana kadar başarılı gitmiştir. Alevi dedelerine maaş bağlaması ve HDP'li ancak özünde sımsıkı PKK sempatizanı ve destekçisi olan kişilere olan sıcaklığı bizzat kendi görüşlerinden ileri gelmemekte, ülkede ki siyasi konjüktürün gerekliliği bu olduğu içindir. Bu siyasetten ve siyasilerden kahramanlık ve kurtarıcılık beklenemez.
Şimdi gel o kalın harflerle belirttiğin cümlene, CHP'nin milliyetçi olduğunu nereden uydurdun? Takkede giyer, camiye de girer, Atatürkçüyüm de der YPG terör örgütü değilde der. Sen CHP konusunda geç ayıldığın için kendi kafanın içinde ki CHP'yi eleştiriyorsun, yaptığın bu. Hal bu ki o kafanda ki CHP elden gideli yıllar oluyor.
Wikipedi'a ideolojinin tanımı yapılmış, ekleyeyim de tanım olarak bunu esas al.
İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir siyasi partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, ahlâki, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle ideoloji teorisi içinde Marksist düşünürler önemli bir ağırlığı oluşturur.
İdeoloji konusunda en anlaşılır din İslam ve Hristiyanlık dinleridir.
ultrasos
19-12-2019, 03:44
Bi üstteki mesajdan önce bi mesaj atmıştım futbol örneğine istinaden ama zannediyorum elekten geçiyoruz "burada bile".
Açılım zaten sadece kürtçe ile ilgiliydi bu iktidarı PKK'lı yapmazmış lol; şehirlerde silah bomba gömülmesine hendekler oluşturulmasına ses etmemek de birini PKK'lı yapmaz, valilere ellemeyin talimatı yapmaz, habur yargılaması da PKK ile değil seçilmiş milletvekili ünvanlı HDP'lilerin ya da istanbulda yaşayanların affedilmesiydi zaten biz yanlış biliyoruz o da yapmaz, Oslo'da seçilmiş HDP yöneticileri dışında PKK'lı çapulcularla görüşülmesi de yapmaz ha görüşen şerefsizmiş ama öyle demişti otorite vs. Ayrıca bilmediğiniz bişey daha söyleyeyim Kuzey ıraktaki malum bankaya devlet bankaları para gönderip almaya devam ediyordu en son bu da yapmaz büyük ihtimalle. CHP varsa işin içinde yapabilir ama bilemem onu bak büyüklerimize sormak gerekebilir.
CHP, seçilmiş bakın "Kocaman" Millet Meclisine girmiş siyasi partiye oy atan "seçme yeterliliğine sahip türk vatandaşları"ndan oy alınca terörist oluyor ki bunlar AKP'ye oy atarken kimilerinin dediği gibi PKK'lı olmuyor yalnızca yanlış oy atarken hobi olarak teröristler.
Hayatımda siyasi konularda hiç bencil olmadım dışardan bakınca komik duracak birini kıracak veya basit bir empatiyle bile çabucak saçmalığı ortaya çıkacak bişey söylediğimde de utanç duyarım ve bununla yaşayamam bile çoğu zaman. Herhangi bir cepheye de aidiyet hissetmiyorum ama CHP'nin hoyrat davrandığını ve bu kadar sert bir dönemde "yumuşak" söylemlerin uzun vadede aynı kaosa sebep olacağını düşünüyor ve ilkesiz duruşlarını beğenmiyorum. Bu meseleyi sulandırmama sebep değil nitekim kısa vadede görünen Kaftancıoğlu gibilerinin CHP'de yalnızca daha önce AKP'ye oy verirken terörist olmayan vatandaşlarla CHP'yi buluşturması dışında bir fonksiyonu yok. "Emri ben verdim" "Ne söyleyecekseniz bana söyleyin" durumuyla kıyas yapıyorum bunu söylerken. Sonuç itibariyle İstanbul talan ekonomisinden düştü mü düştü? Kimle düştü? Daha önce AKP'ye oy verirken terörist olmayanların oylarıyla ve oy vermekten vazgeçmeyenlerin oylarıyla. What done is done...
İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir siyasi partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, ahlâki, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle ideoloji teorisi içinde Marksist düşünürler önemli bir ağırlığı oluşturur.
Sn Turdur
Bu durumda CHP nin bir idolojisi olmuyor. Peki Kemalizm ne oluyor. Hepsinin idolojisi var. Biri din devleti kurmak istiyor monarşi özlemi içinde yaşıyor (AKP). Biri çağdaş devlet i bulmak istiyor yani ulusculuk (CHP)
İdoloji İdeal den türetilmiş bir yaşam vaadidir. Yani gelecek kurgusu.
Hepsinin idolojisi var da bize uygun hangisi .
Sn Turdur
Bu durumda CHP nin bir idolojisi olmuyor. Peki Kemalizm ne oluyor. Hepsinin idolojisi var. Biri din devleti kurmak istiyor monarşi özlemi içinde yaşıyor (AKP). Biri çağdaş devlet i bulmak istiyor yani ulusculuk (CHP)
İdoloji İdeal den türetilmiş bir yaşam vaadidir. Yani gelecek kurgusu.
Hepsinin idolojisi var da bize uygun hangisi .
Bu açıdan ideoloji diyebiliriz ama ulusçuluk yok ki CHP'de. HDP işgali altında diye neden belirttim.
Ahlaksız "Delilik,Aynı Şeyi Tekrar Tekrar Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir.."
İşte biz bu deliliği yapmadık çünkü farklı partilere oy verdik ve bu oy verdiğimiz partilerden çok beklenti içine girmedik. Bazen de hiç birine oy vermedik. Senin anlayacağın elde keklik değiliz.
Ahlaksız Komünist birisinin chp veya hdp ile ne işi olabilir?
Tkp diye bir parti yok mu?Ona verin oyunuzu..
Madem senin için uygun sen ona oy ver kardeşim bize uymuyor.
Evet CHP 9 seçimi kaybediyor bunun suçu seçmende mi partide mi bu araştırmayı yapmışsındır sanırım.
Yine aklıma Aysun Kayacıyı getirdin Be Ahlaksız Arkadaşım.
Bu açıdan ideoloji diyebiliriz ama ulusçuluk yok ki CHP'de. HDP işgali altında diye neden belirttim.
Kemalizm i CHP terk mi etti. Ben hiç duymadım .
Kemalizm i CHP terk mi etti. Ben hiç duymadım .
Şaka yapıyorsun değil mi?
Şaka yapıyorsun değil mi?
Hayır hiç şaka yapmıyorum
Hayır hiç şaka yapmıyorum
Ahlaksız'ın İmamoğlu hakkında açtığı son 2 konuyu okudunuz mu? Öncelikle yorum yaptığınız bu konuyu mesela?
Ahlaksız'ın İmamoğlu hakkında açtığı son 2 konuyu okudunuz mu? Öncelikle yorum yaptığınız bu konuyu mesela?
Evet okudum Birinde MHP ile CHP yi aynı katagoriye koyuyor milliyetçilik anlamında birinde bana TKP ye oy vermemi söylüyor. Bana onu yakıştırıyor.
Sn Turdur
Ahlaksızı belki 10 yıldır tanırım bir çok forumda forumdaş olduk Bir ara perincek gurubuna takılıyordu ama milliyetçilik damarı ağır basıyor son zamanlarda pek milliyetçi gibi görünmüyor.
Ama iyi arkadaşımdır o da beni tanır.
Ben se MHP yi milliyetçi görmüyorum onu devletçiliğe daha yakın buluyorum. Bana göre Milliyetçilikle devletçilik farklı.
CHP ise kemalist milliyetçilik ile sosyal demokrasi arasında gelip gidiyor. İyi partiye destek verirken HDP nin de yanında duruyor. Yani bir yanı milliyetçi bir yanı sosyal demokrat.
Aslında bilinmeyen ne biliyormusun HDP bölücü mü yoksa demokratik hak peşinde mi. İşte ben ikincisi olduğunu düşünüyorum. Ama bu istediği gayet insanı hakkı alamazsa birincisi olur haksız da sayılmaz.
Yani kimsenin tapusu kimsenin elinde değil mesele ortak vatanda birlikte mutlu yaşamak Bu imkansız sa çözümler bitmez.
Ahlaksız
19-12-2019, 19:13
………...
Sence insanlar senin düşündüğün gibi yapsa İ. Melih görevden alıncak kadar sıkıştırılabilir miydi iktidar tarafından ya da İstanbul düşük profillinin elinde daha mı iyi olurdu?
Sn.ultrasos;Başta Tayyip var..Birkaç belediyeyi Tayyip'in kaybetmesi,bu ülkedeki konjonktürü değiştirmez..Akp'lilerle Chp'lileri farklı kulvardaki yarışçılar olarak görmemek lazım..18 senedir Akp ve CHP konuşuluyor..Danışıklı dövüş bu..Bir tiyatro oynanıyor..Arada güzel işler yapanlar,güzel konuşanlar oldu/olacak ama bu gerçeği değiştirmez..
Yani Ankara'yı veya İstanbul'u,Akp'li veya Chp'li birisinin yönetmesi önemli değil..
Bu partiler miadını doldurmuştur..Bu halk eğer demokrasiden yanaysa,yeni partiler açmalı,yeni partilere oy vermeli,seçim barajı kaldırılmalı,65 yaş üstü oy kullanmamalı,üniversite bitirmeyenler oy kullanmamalı,oy kullanacaklar küçük bir testten geçirilmeli,ayrıca akıl sağlıklarının yerinde olduğuna dair rapor da alınmalı..:)
Tam aksine Akparti'nin ideolojisi var, CHP'nin bir ideolojisi yok.
………...…………......
Sevgili Turdur,Chp'yi veya Akp'yi karalamak adına yazmadığımı bilmeni isterim..Eğer derdim/skıntım olsaydı,bunu yapabilirdim ki,genelde böyle insanlar bunu yapıyor..Yani bir çıkarı olan veya geleceği ile ilgili planlar yapıp,vereceği oyun hesabını yapanlar,bunu yapabilir..Yani sevmediği partileri karalayabilir..Benim böyle bir derdim yok..Sen sanki Chp'yi karalamak adına yazıyor gibisin..
Akp dediğin şeyin başındaki kişi,neyi savunuyor veya nasıl görünüyor,bunu bilmek lazım..Bu kişi Erbakan'cı siyasetin yani din ticareti yapanların içinden çıkmış birisi..Yalnız içinden çıktığı oluşumu kötüleyen de birisi..Yalnız kötülemesi,kendisini de sırf bu yüzden farklı bir konuma getiremez..Bugün camide kameralar önünde namaz kılan veya kuran okuyan birisi..18 yıldır ve daha önceki belediye başkanlığı döneminde gösterebildiği tek şey bu..Böyle birisini ve partisini ideolojik olarak bir yere koyamazsınız..Artı,bu kişinin ve partisinin dinle alakasının olmadığını söyleyenler de var..Yani akpyi ideolojisi belli bir parti olarak kabul/lanse edemeyiz..Kendilerine muhafazakar demokrat filan diyorlar ama bunun da ne olduğu belli değil..Böyle bir ideoloji olamaz..
Akp şeriat istese,şeriatı savunan bir parti olsa,o zaman akpnin bir ideolojisi vardır dersin..
Akp vatanın bölünmezliğini savunan milliyetçi bir konumda olsa,o zaman akpnin bir ideolojisi vardır dersin..
Akp sosyalizm vaatleriyle donansa,o zaman akpnin bir ideolojisi vardır dersin..
Akp içinde bulunduğu vatanı parçalamak isteyen bir oluşum olsa,o zaman akpnin bir ideolojisi vardır dersin..
Anlatabiliyor muyum?
Akpnin ne istediği belli değil,neyi savunduğu belli değil..18 yıldır sağa sola savrulan bir parti..Halkın yoksulluğundan/cehaletinden nemalanan bir parti..
Sen bu partinin ideolojisi vardır diyemezsin:)
CHP gibi bir partinin ideolojisinin olmadığını söylemen de komik:)
Kemalizm filan kafaları karıştırmasın..CHP,özünde milliyetçiliği savunan ideolojik bir parti..Yeni bir devlet kuranların,kurdukları bu partinin özünde milliyetçiliği savunması da gayet doğaldır zaten..Yani vatanın bölünmezliğini savunacak,Türkiye'deki en önemli parti Chp'dir..
Aslında bilinmeyen ne biliyormusun HDP bölücü mü yoksa demokratik hak peşinde mi. İşte ben ikincisi olduğunu düşünüyorum. Ama bu istediği gayet insanı hakkı alamazsa birincisi olur haksız da sayılmaz.
Sevgili kartopu;Hdp,Türkiye Cumhuriyetini parçalamak isteyen bir parti..Bu çok acayip bir konu aslında..Böyle bir partinin devletten yardım alması inanılmaz bir şey..Türkiye cumhuriyeti devleti kasıtlı olarak bu partiye izin veriyor gibi..
''Siz şurada durun,ben istediğim anda mesela genel başkanınızı hapse atayım veya belediye başkanlarınızı görevden alayım'' diyor..
Devlet kendine bir düşman yaratıp,bu yarattığı düşmanla oynuyor gibi..Bu düşman sayesinde de,mitinglerde feryat ediliyor..Ey pkk,ey bilmem ne filan..
Sen sanki Chp'yi karalamak adına yazıyor gibisin..
Evet karalama peşindeyim, yoksa HDP işgali söz konusu değil. Bu konuyu açan arkadaşta zaten bunu belirtmemek için konuyu açmamış.
Bugün camide kameralar önünde namaz kılan veya kuran okuyan birisi..18 yıldır ve daha önceki belediye başkanlığı döneminde gösterebildiği tek şey bu..Böyle birisini ve partisini ideolojik olarak bir yere koyamazsınız..
Tabi, CHP böyle kameralar önünde camilerde-türbelerde dolaşmaz, mitinglerde Kur'an okutmaz kafasında takkeyle gezinip Kur'an surelerini Arapça dillendirmez. Sadece ve sadece bu yalanları atanlar CHP'yi karalayanlardır.
Ahlaklı
demek üniversite bitirmeyenler oy kullanmamalı
oy kullanmanın pek önemli olduğu gibi bi varsayımın mı var
öyle ya da değil
bu kast özleminin gerekçesi nedir
insanların kendi hayatlarına dair karar verebildiklerine dair kocaman bi yanılsamadır parlamenter demokrasi
sen bu yanılsamayı dahi bu adamlara çok görebiliyorsun
burdaki tescilli gerzeklerden bi farkın olmadığını ortaya koymak için bu kadar çabalaman ilginç
Sayın Ahlaksız HDP hakkında ki görüşleriniz manasız. HDP nin Türk milletini yıkmak Türkiye Cumhuriyetini parçalamak gibi amacı ve faaliyeti yok.
Bunu nereden çıkardınız.Gerçekten ilginç.
ultrasos
20-12-2019, 02:57
Gerçekleşmeyenler sizi sanki gerçekleştiğinde daha iyi olacağı yanılgısına götürüyor. Eğer muhalefet partiler olmasa burası klasik saçmasapan adamların %90 oy aldığı ortadoğu tiranlığı olurdu. İddia ediyorum yalnızca 5 yıl bu adamları şutlamadan denenecek yeni maceralar Türkiye'yi ortadoğudan ayıran küçük farkları bile ortadan kaldırır. Ha sen ne kadar hırsız talancı adam varsa şutlar görece memleketin en demokrat adamlarını başa getirirsin en azından ben yaptım olducuları gönderirsin, o adamların hükümeti altındayken fraksiyon oluşturman elbette zarar değil yönetime fayda getirir. Lütfen ülke gerçeklerine paralel analiz yapınız. Memleket iktidara oy verenleriyle vermeyenleriyle, hiç oy vermeyenleriyle birlikte toptan yokolmak üzere adamım :) 2-3 yıla varmadan burada muhafazarkarcılık oynayanlar da farkına varacak zaten bu durumun mesele artık ülkeyi kim yönettir meselesi değil kendilerinin de dediği gibi "beka" meselesi ama sen benim gibi olanlarla yeni bir oluşum kurmalıyım falan derken karşındakinin meseleye bakış açısı ilkokul mezunu gibi olunca çözüm olarak daha fazla talan yapmalıyız çıkıyor işte kanal istanbul gibi vs. Şiddet ve akılsızlığa karşı yapacağın şey bölünek değil yekpare kaya gibi olup "derdini anlatmaya" çalışmak olmamalı. Temizlik yapacaksın, sonra derdini "anlayabilecek kapasitesi olana" anlatırsın.
.
Sevgili[B] kartopu;Hdp,Türkiye Cumhuriyetini parçalamak isteyen bir parti..Bu çok acayip bir konu aslında..Böyle bir partinin devletten yardım alması inanılmaz bir şey..Türkiye cumhuriyeti devleti kasıtlı olarak bu partiye izin veriyor gibi..
''Siz şurada durun,ben istediğim anda mesela genel başkanınızı hapse atayım veya belediye başkanlarınızı görevden alayım'' diyor..
Devlet kendine bir düşman yaratıp,bu yarattığı düşmanla oynuyor gibi..Bu düşman sayesinde de,mitinglerde feryat ediliyor..Ey pkk,ey bilmem ne filan..
Sn Ahlaksız
Sen Komple teorilerinin etkisi altında kalmışsın.
HDP Türkiye Cumhuriyetini niçin parçalamak istesin Parçalasa eline geçecek 100 kürt varsa bunun yarısı Türk veya diğer azınlıklarla evli Bu ülkede ne kadar azınlık varsa hepsinin derdi daha mutlu bir ülkede yaşamak . Daha fazla demokrasi talep etmek. HDP nin istekleri belli Özerklik Demokrasi dillerini konuşabilmek. Bu mu parçalamak istemek.
Devlet kendine bir düşman yaratıp,bu yarattığı düşmanla oynuyor gibi.. Bak bu sözüne gönülden katılıyorum Devlet bu düşmanı niçin yaratmak ister bir de onu düşün.
Bence sen düşün bu ülkedeki emeği yaşama isteğini ve nasıl yaşatmak isteyenlerin düşünce biçimlerini.
Her kesi Türk rengine boyayıp ne yapmak istediklerini. Ha bu mesele bu günün meselesi değil içinde yaşadığımız 100 yılın meselesi.
Ahlaksız
20-12-2019, 20:55
Evet karalama peşindeyim, yoksa HDP işgali söz konusu değil. Bu konuyu açan arkadaşta zaten bunu belirtmemek için konuyu açmamış.
Tabi, CHP böyle kameralar önünde camilerde-türbelerde dolaşmaz, mitinglerde Kur'an okutmaz kafasında takkeyle gezinip Kur'an surelerini Arapça dillendirmez. Sadece ve sadece bu yalanları atanlar CHP'yi karalayanlardır.
Chp'yi karalamak için konu açmıyorum..Keyfime bakıyorum burada..Kafamı bu zırvalarla biraz meşgul ediyorum,hepsi bu..Zihin jimnastiği mi dersin,fikir teatisi mi dersin bilemem..
Sevgili Turdur;iki sene önceki açtığın konu;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40463
Bugün de chp'nin ideolojisi yok,Akp'nin var diyorsun..!
Ahlaklı
öyle ya da değil
insanların kendi hayatlarına dair karar verebildiklerine dair kocaman bi yanılsamadır parlamenter demokrasi
burdaki tescilli gerzeklerden bi farkın olmadığını ortaya koymak için bu kadar çabalaman ilginç
Sevgili Blitzkrieg;DEVLET denilen şeye karşıyım..Ben Türk halkı demokrasiden yanaysa,izleyeceği yolun ne olması gerektiğini söylüyorum..Ben demokrasiden filan yana da değilim..Seçimleri filan da savunamam..
Madem bu ülke bataklığa saplandı,''şunları şunları yaparsanız,bataklıktan kurtulabilirsiniz'' diyorum ama bu da sonsuza kadar sürmez tabi..
Ne yapılması gerektiğini sayayım bir daha;
1-4 parti kapatılacak..
2-Yurtdışındaki seçmenlerin seçmenliği son bulacak..
3-Üniversite bitirmeyenler oy kullanamayacak..
4-22-23 yaş altındakiler oy kullanamayacak...
5-Akıl sağlığı yerinde olmayanlar oy kullanamayacak..Seçimden önce herkes rapor alacak ve bu raporla sandığa gidecek..
6-65 yaş üstü oy kullanamayacak..
7-Hapishanedekiler oy kullanamayacak..
8-Vatandaşlık alan Suriyeliler veya Iraklılar oy kullanamayacak..
9-Geliri açlık sınırı altında olanlar oy kullanamayacak..
10-Seçim barajı kaldırılacak..
11-Parlementer demokrasiye tekrar dönülecek..
12-Sandık başına gelenlere siyasetle ilgili ufak bir test yapılacak,testi geçenler oy kullanabilecek..
..vb
Bunları şu an yaparlarsa,bu ülkede birşeyler değişir..
Yalnız kimse değişimden yana değil işte..Herkes mevcut düzenden şikayetçi ama kimse bir şey de yapmıyor/yapamıyor..
Mesela yurtdışına defolup gitmiş bir vatandaş,kalkıyor Türkiye'deki insanların geleceği hakkında söz sahibi oluyor..Bundan kimse rahatsız filan da değil..Halbuki akılalmaz bir şey bu..Bu sistemin/rejimin ne kadar b.ktan olduğunun önemli bir göstergesi bu..
Sayın Ahlaksız HDP hakkında ki görüşleriniz manasız. HDP nin Türk milletini yıkmak Türkiye Cumhuriyetini parçalamak gibi amacı ve faaliyeti yok.
Bunu nereden çıkardınız.Gerçekten ilginç.
Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen pkklılara sırtını dönmeyen herkes,Türkiye Cumhuriyetini yıkmak istiyordur..Ben böyle anlıyorum..
Ben devlet yıkılmasın veya yıkılsın da demiyorum..Kürdistan'ın kurulmasından,Türkiye cumhuriyetinden ayrılmak isteyenlerin önünün açılmasından yanayım..Bunun silahla değil de diplomasi ile yapılmasından yanayım..''Herkes nerede/nasıl yaşamak istiyorsa,orada özgürce yaşasın'' diyorum..
Memleket iktidara oy verenleriyle vermeyenleriyle, hiç oy vermeyenleriyle birlikte toptan yokolmak üzere adamım :)
Bence memleket diye bir şey kalmadı..Bitti bu ülke..Zihinsel anlamda çöktü bu ülke..Ekonomik anlamda çok ciddi bir kriz içinde zaten..Toplum tamamen çıldırmış durumda..Sürekli şişirilen bir balon durumundayız..Patlamak üzereyiz..Çok yakında bu balon patlayacak,bu kaçınılmaz..
Sn Ahlaksız
Sen Komple teorilerinin etkisi altında kalmışsın.
HDP Türkiye Cumhuriyetini niçin parçalamak istesin Parçalasa eline geçecek 100 kürt varsa bunun yarısı Türk veya diğer azınlıklarla evli Bu ülkede ne kadar azınlık varsa hepsinin derdi daha mutlu bir ülkede yaşamak . Daha fazla demokrasi talep etmek. HDP nin istekleri belli Özerklik Demokrasi dillerini konuşabilmek. Bu mu parçalamak istemek.
Devlet kendine bir düşman yaratıp,bu yarattığı düşmanla oynuyor gibi.. Bak bu sözüne gönülden katılıyorum Devlet bu düşmanı niçin yaratmak ister bir de onu düşün.
Bence sen düşün bu ülkedeki emeği yaşama isteğini ve nasıl yaşatmak isteyenlerin düşünce biçimlerini.
Her kesi Türk rengine boyayıp ne yapmak istediklerini. Ha bu mesele bu günün meselesi değil içinde yaşadığımız 100 yılın meselesi.
Öcalan'ın heykelini dikmek isteyen bir partiden bahsediyoruz..Komplo filan uydurmuyorum..
Hdp'nin derdi ne,söyleyin lütfen,ne?
Demokrasi mi,Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak mı,şeriat mı,ne yani?
Liberaller mi,sosyalistler mi,dertleri ne?
Dertleri belli ama kabullenmek istemiyorsunuz..
Hdp'nin demokrasiden yana olduğunu söylemek,akpnin demokrasiden yana olduğunu söylemekle aynı şey..!
Özerklik dediğiniz şey de parçalamak olmuyor mu?!
Hdp'yi devlet yaratmış/desteklemiş olabilir diyorum,siz bana katılıyorsunuz ama aynı Hdp'nin demokrasiyi filan savunduğunu söylüyorsunuz..Paradoks bu..Hdp'yi devlet yarattıysa,Hdp demokrasiden yana olamaz ki..Hdp sadece devletin direktifleri ile hareket eden bir oluşum olur..
Sevgili kartopu;Türklerin Kürtlerin akılları başlarındaymış,ne yaptıklarını biliyorlarmış,demokrasiden,insan haklarından filan yanalarmış,o yüzden hdpye,akpye,chpye,mhpye oy veriyorlarmış demeyin bana..Yapmayın,çok komik bu:)
Kimsenin ne yaptığını bildiği yok..Herkes manipüle ediliyor..Kendimi de dahil ediyorum..Biz demokrasiden,hukuktan filan anlamayız..Doğulu bir toplumuz ve güdülüyoruz,hepsi bu..
yahu sevgili Ahlaklı
şu 12 maddeyi yazdın ama okudun mu
bu düpedüz kast sistemi
seçkincilik
yani bi sürü insan şu ya da bu gerekçeyle kendi hayatı üzerine karar veremez diyorsun
gerçi sandığa gidip oy kullanmakla da karar veremez eko-politik açıdan
yanlış da olsa indirgemeci de olsa politika-ekonomi somut bağını inkar da etse bi varsayım değil midir parlamento
o varsayımı tartışmıyorsun
ben demokrasiden yana değilim deyip sıyrılmak başka bişe
ama önerdiğin sistem bi çeşit faşizm
birileri adına birileri karar verecek
yüksek lisanlılar
zikerim üni. mezunlarını bizim oyumuz 2 oy sayılsın dese
doktaralılar da o zaman bizimkisi de 3 oy dese
psikopatlar da zikeyim nevrotikleri onlara oy hakkı yok dese
atinaya dönsün burası diyosun
platonun yurttaşları ve köleler
kafan karışık senin
mülk; eşya ve insan üzerinde olmak üzere iki türlü kurulur
birbirinden de bağımsız değildir
üretim araçları üzerindeki mülkiyet kalkmadan çözüm yok
demokrasi de ancak o zaman mümkün
çözüm diye önerdiğin ise çözüm falan değil
kast sistemi
gerçi şu an somutta yaşanan da kast sistemi zaten
sorunların kaynağı da bu
sen sorunun kendisini mi çözüm diye öneriyorsun
o zaman sorunu göremiyorsun
daha dikkatli bak
hemen önünde nası göremiyosun
Chp'yi karalamak için konu açmıyorum..Keyfime bakıyorum burada..Kafamı bu zırvalarla biraz meşgul ediyorum,hepsi bu..Zihin jimnastiği mi dersin,fikir teatisi mi dersin bilemem..
Sevgili Turdur;iki sene önceki açtığın konu;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40463
Bugün de chp'nin ideolojisi yok,Akp'nin var diyorsun..!
CHP'nin ideolojisi yok. Sana tane tane izah ediyorum ama sen anlamamazlıkta diretiyorsun. Bir ideoloji var sandığın için afallayıp kafanda ki CHP'yi eleştirmek için bu konuları açıyorsun ama yanılıyorsun. Benim düştüğüm yanılgıya düşüyorsun. Çünkü o ideolojik CHP sen ve sen gibi bir kesimin kafasında kalmış. Bugün Kılıçdaroğlu ve Erdoğan ikili yarışa girsinler ve oy mecburiyeti getirseler benim oyum Erdoğan'a gider. Sen bu kadar eleştiri sonrası oy mecburiyetin olursa CHP'ye nasıl oy atarsın? Atarım diyorsan kendi kendinle çelişirsin. Bunun neden böyle olacağına dair bir sürü madde eklerim ama bu boşa kürek sallamaktan öteye geçmez.
Ahlaklı
öyle ya da değil
Daha geçen gün birisiyle konuştum bu olayı anlattım ama Nuh dedi peygamber demedi cinsinden çıktı o kişi.
Üniversite bitirmeyenler oy kullanmayacak he, o zaman neden çağdaş devrim yapılmış. İnşaatı yapan, koyunu güden, tarlayı süren, askere alınıp her koşul altında emre itaat etmeye zorlanan milyonların hayatları hakkında üniversite bitirenler karar verecek. Vay be. Köylüler düşük kalite ekmek yesin diyen vekilleri getirdi aklıma.
Bu ülke 20'ler de dizayn edilirken yurt dışına çıkan, burs alabilen, devletin içinde bürokratik yer edinebilen herkes mecburen Halk Fırkası veya Kemalci tayfadandı. Bu insanların kendileri gibi çocukları da ya sanatçı olabildiler, ya profesör ya milletvekili veya bürokrat, subay, büyükelçi, iş adamı vs vs. Onlarda bu sayede çocuklarını okutabilecek maddi seviyelerde dolaşıp durdular on yıllarca. Devlet imkanlarından çok iyi faydalandılar kendi aralarında. Kemalci olmayan kesim ekseriyetle sunniler aleviler kürtler başı kapalılar ne yapabildiler? Peki onların çocuklarına ne fırsatlar doğdu? Üniversite okumanın maddiyata dayalı bir eğitim eşitsizliği zemininde yürüdüğü bir memlekette neden üniversiteliler dolayısıyla halktan zamanla kopmuş ve siyasi statüko halini almış bir azınlık kitle herkes adına karar verebilsin? Cumhuriyetin bizzat kendisine bir sabotajdır bu düşünce. Üniversite sorularının çalındığı bir ülkede sadece üniversite bitirenler oy kullanacak olursa rejim ona uygun mezunlarını da üretir.
Ne yapılması gerektiğini sayayım bir daha;
1-4 parti kapatılacak..
2-Yurtdışındaki seçmenlerin seçmenliği son bulacak..
3-Üniversite bitirmeyenler oy kullanamayacak..
4-22-23 yaş altındakiler oy kullanamayacak...
5-Akıl sağlığı yerinde olmayanlar oy kullanamayacak..Seçimden önce herkes rapor alacak ve bu raporla sandığa gidecek..
6-65 yaş üstü oy kullanamayacak..
7-Hapishanedekiler oy kullanamayacak..
8-Vatandaşlık alan Suriyeliler veya Iraklılar oy kullanamayacak..
9-Geliri açlık sınırı altında olanlar oy kullanamayacak..
10-Seçim barajı kaldırılacak..
11-Parlementer demokrasiye tekrar dönülecek..
12-Sandık başına gelenlere siyasetle ilgili ufak bir test yapılacak,testi geçenler oy kullanabilecek..
..vb
1- 4 parti kapansa ne olacak yeni partiler başka zihinlerce mi kurulacak. Yıllarca DEP-HADEP kapatıldı da ne oldu? Ya Refah Partisi?
2- Neden? Onlar vatandaş değil mi?
3- Üniversite mezunu değilim 3 mezunun başında durdum. Bugün işsizlik yüzünden üniversiteler dolu ve mezunlar işsiz. İşsizler ordusu mu oy kullansın yoksa ana baba parasının sömürüsünü yapan bir kesim üniversiteliler mi? Bugün Türkiye'nin en önde gelen iş adamları ve sanatçıları üniversite mezunu değildir. Dünyada ilk 500'e 1 üniversitemiz giremiyor sen burada gelmiş en cahil üniversite kesiminin herkesin hayatını belirlemesini yazıyorsun.
4- 22-23 yaşın özelliği ne? Genelde testesteron kurbanı gençlik. İstersen bunu 40 yapalım.
5- Akıl sağlığı yerinde değil diye birisine psikiyatri raporu verdirmek çok mu zor? Akıl sağlığını eko-politik veya devletin katı tutumu yüzünden kaybedenlerin tayin hakkı yok mudur? Kimin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına kitle mi karar verecek devlet kurumları mı? Bugün Galileo yaşasaydı bu raporu verir miydin? Kesin verirdin.
6- Japonya'da 100 yaş üstü 120.000 insan var. Evet onlar hayatının yarısınca oy kullanmasınlar. Yaş ortalamasını yükseltmekle yükümlü tavır takınacağına 65 yaş gibi düşük bir yaş ortalaması için despotça bir fikir senin bu yasağın.
7- Hapishanedekiler oy kullanmasınlar, bizzat rejimle çeliştiği için hapishaneye düşenler ne olacak? Sadece üniversite mezunlarının oy kullanacağı bir sistemde hapishaneye düşen üniversite mezununun diploması kadük mü olacak?
8- Vatandaş olan nasıl oy kullanamaz? Üniversite mezunu Suriye'li neden oy kullanmasın?
9- Geliri açlık sınırı altında olanların sebebi kim?
10- Seçim barajını neden kaldırıyorsun zaten üniversite mezunları oy kullanacaksa büyük ihtimal HDP ana muhalefet veya iktidar olacak, seçim barajı mı kalır.
11- Parlementer demokrasi mi? El kaldır-indir makinaları yeniden iş başına diyorsun.
12- Sandık başına gelenlere test mi? Hani şu Saddam'ın parmak izinden kendisine muhalif olanları bulmaya çalışması veya Diyarbakır'da seçim kabinine gizli kamera yerleştirilmesi gibi mi?
Başı ortası sonu cehalet olmuş Ahlaksız. Bunları aç karnına yazmış olabilirsin şekerin düşüktü sanırım.
Ahlaksız Öcalan'ın heykelini dikmek isteyen bir partiden bahsediyoruz..Komplo filan uydurmuyorum..
Hdp'nin derdi ne,söyleyin lütfen,ne?
Demokrasi mi,Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak mı,şeriat mı,ne yani?
Liberaller mi,sosyalistler mi,dertleri ne?
Dertleri belli ama kabullenmek istemiyorsunuz..
Ahlaksız
Bazen bu devlete kızıyor Mahir Çayan ın heykelini dikmek istiyorum. Ne dersin olur mu sonunda devlet o kişiyi (devrimciyi) katletti.
Öfke bazen sınırı aşıyor kafa ters yöne çalışıyor Heykel ne ki sonunda taştan bir yapı ama gönüllere gömülen bir beden bir düşünce işe o sevgi saygı oluyor.
Bu heykel olayına takma kafayı .
Şimdi gelelim HDP ne istiyor özeklik yani bir çok medeni ülkede olan yönetim biçimi Dilini konuşmak o da bir çok medeni ülkede var. Geride ne kalıyor. Demokrasi bu ülkede en çok demokrasiye ihtiyacı olanlar kürtler seçtiklerini bile koruyamıyorlar
Sen herkesi maniple edildiğini söylüyorsun da bence sen maniple ediliyorsun farkında değilsin devletin ağzı ile konuşuyorsun.
HDP ve Kürtler konusunda önyargılısın belki bu ön yargın başka azınlıklara karşı da var İşte itirafın
Kendimi de dahil ediyorum..Biz demokrasiden,hukuktan filan anlamayız..Doğulu bir toplumuz ve güdülüyoruz,
Böyle düşündüğünde kendini insan var saymıyorsun hali ile Kürtleri ve onların talepleri de senin için o. Neden böyle düşünüyorsun kendi sözünden anlaşılmakta. Bence yanlış yerdesin.Sen bu değilsin.
Ahlaksız
21-12-2019, 13:04
Sevgili Blitzkrieg;Türkiye'nin şu an birşeyler yapması lazım,yarın değil..Ekonomik planlama modelleri olur ya,kısa/orta/uzun diye,ben kısa vadede Türkiye'nin içinde bulunduğu kaostan çıkması için acilen yapılması gerekenleri belirtiyorum..Bunun adına siz kastta deseniz,bir başkası faşistlikte dese,bu yapılmalı..Türkiye şu an hiçbir şey yapmadan oturuyor..Böyle duruyor herkes..Sanki ülke toptan camiye kapatılmış,herkes kıyamda duruyor..Böyle bir şey olabilir mi?Artık bir şey yapılmalı..Yanlışta olsa bir şey yapılmalı..Bir şey yapılmıyor,mesele bu..
Başka bir şey daha belirteyim..Siyaset yapacakların dinden/imandan bahsetmeleri yasaklanacak..Efendim bu faşizmdir..Beni ilgilendirmez bu..Ben halkın genelinin hayat kalitesini normale döndürmek için bunların yapılması gerektiğini söylüyorum..Bunlar yapılmazsa olmaz..Sonra yine bir çiftlikbank kurulur,gelir yine halleder bu halkı..!
Parlamentoyu filan şu haliyle tartışmak delilik..Ben Türkiye'de oy kullanmayacağım,yurtdışındaki bir it,benim geleceğimi belirleyecek..Böyle düzeni/sistemi s.kerler..Böyle bir şey olamaz..
Kapitalizm denilen şey b.k,Türkiye'deki sistem bomb.k..Sayalım mı biraz?
Anadolu ajans seçim sonuçlarını açıklamıyor
Seçimleri yapan ysk güvenilmez
Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor
Seçilmek isteyenleri tek bir kişi belirliyor
Seçim barajı
Seçimden önce seçilmek için aday olanlar tehdit ediliyor(topal ördek gibi)
Seçim esnasında Türkiye'nin her yerinde kavgalar,hatta silahlı çatışmalar yaşanıyor
Böyle bir sistem,böyle bir düzen olabilir mi?Bunun neyini savunacağız?!
İsteniyorsa revizyon/reform/devrim yapılsın,kısa vadede bu ülke toparlansın diyorum..Faşizmi faşistlik yapmadan ortadan kaldıramazsın..Özel mülkiyet filan sonraki meseleler..Norveç'te özel mülkiyeti tartış ama burada olmaz..Burası farklı bir noktada..
Ahlaksız
21-12-2019, 13:25
Sevgili Turdur;Milliyetçiliğin neferi olan,Türkiye'de kurulmuş ilk partiden bahsediyoruz..Ben bu partinin hdp çizgisinde olmasının,partinin varlığı/ideolojisi ile uyuşmadığını belirtiyorum..
Chp'yi sevdiğim için bu konuyu açmadım..Chp'yi eleştiriyim de,chp düzelsin filan da istemiyorum..CHP kapatılsın demişim zaten..!
Sen de açıkça Tayyip'e oy veririm diyorsun:)
Ben de ''hepsini kapatalım,bu ülke rahatlasın,yeniden partiler kurulsun,yeni düzenlemeler yapılsın,o zaman bu ülke geleceğe az da olsa umutla bakabilir'' diyorum..
Birkaç sene içerisinde (not al bunu) Türkiye'de ya darbe olacak (bu darbeyi Türk askeri de yapabilir,dışarıdan bir müdahale de olabilir) ya da halk ayaklanacak..
Akıllılar/şanslılar,daha kötü durumda olanların geleceği hakkında söz sahibi olsun diyorum;sen bana sabotaj diyorsun..O zaman bu halk b.kunda boğulsun..Bunu mu diyorsun?!
Rejim gelecekte uygun mezunlar üretir,doğru..Yalnız ben kısa vadede bir çözüm öneriyorum..Orta ve uzun vade hakkında bir şey demedim daha:)
22 yaş dememin nedeni askerden gelmiş veya üniversite bitirmiş gençlerin oy kullanması..18 yaş kabul edilemez bence..
Yurtdışında yaşayanların Türkiye ile alakaları yok..Tatile geliyorlar buraya..
Suriyeliler oy kullansın dedin yani:DTamam,sustum..!
Açlık sınırı altında olanlar,yeterli beslenemediği için oy kullanmamalı..Bu insanlar beslenemedikleri gibi,okumak gibi meşgalelerden de uzaklar..Haliyle düşünme/sorgulama yetileri,seçim yapmaya engel..
Evet,TEST..Sandığa geldin ya,sana birkaç soru sorulacak..Bilirsen oy kullanmaya hak kazanacaksın..Ehliyet sınavı gibi düşün bunu..Mesela sana kuvvetler ayrılığı sorulacak,bilemezsen hadi naş:)
Ahlaksız
21-12-2019, 13:39
Sevgili kartopu;komünistlerin bazı kişilere takılması bana acayip itici geliyor..Papağan gibi aynı kişilerden bahsedilmesi inanılmaz rahatsızlık verici..
Geçen hafta,Türkiye'deki iki tane okulda,iki tane çocuk,şırıngalı çikolata yedikleri için öldüler..Bu çocukları da devlet öldürdü..Dikelim mi heykellerini?!
Devletin işi zaten öldürmek,yaşatmak değil ki..Bir devlet öldürme yetisine sahip olduğu için ayakta kalır..Devlet beni de öldürür,sizi de..İsterse bize işkence ederek öldürür,keyfi bilir..Bütün devletler için bu böyledir..
Devletten empati yapmasını,hoşgörülü davranmasını beklemek saflıktır..
Bugün sokağa çıkıp,kahrolsun şeriat diye bağırsak,devlet g.tümüze karakolda cop sokar..Belki sokakta kafamıza Gezi'de olduğu gibi sıkar,ölürüz..Devlet budur..
Bu yüzden devlete kızmak iş değil..Aslana niye saldırıyorsun diye kızılır mı?!
Kürtlere niye önyargılı oluyum?Nereden çıkarıyorsunuz bunu?
Kürdistan'a hayır demem diyorum,pyd-pkk ve bu oluşumlara destek verenler Kürdistan diye bir devlet kurmak istiyorlarsa,kolaylık sağlanmalı diyorum,siz beni önyargılı yapıyorsunuz..Yahu,ben kimse ölmesin,bitsin artık bu çatışma/savaş diyorum ama kimse bitmesinden yana değil..Türk ve Kürt gençleri ölmeye devam etsin deniliyor ki,bu var olan partilere oy veriliyor..Hdp'mi bitirecek terörü,Akp'mi?Kim bitirecek?Bunlar yiyici,yiyici..Bir türlü anlamadı bu halk..!
dostum
kafan gerçekten karışık
türkiye diye bi özne üretiyorsun, ona yapması gerekenleri öneriyorsun
önerdiklerini kim yapacak
önerilerinin gerçekdışılığı bir yana bu önerilerin uygulayıcısı kim olacak
çözüm denen şey bu türden idealist, somut hayatta karşılığı olmayan rasyonel kurgular değildir
sorun; zaten geniş kitlelerin eko-politik mülksüzleştirme ile karar mekanizmasından çıkarılmış olması
sorunun bu olmadığına dair iddian var mı, varsa tartışalım
sorun buysa çözüm; katılımı kısıtlamak değil, tam tersine genişletmek ve hayali katılım yerine gerçek katılımı ortaya koymak
kesinlikle reformizm denen aldanmaya düşmeden, devrimci ama verili gerçeği de ıskalamadan mevzi mevzi ilerlenmesi gerekiyor
senin önerilerin tepeden empoze edilebilecek nitelikde bile değil
edilse de bişey üretmez
çözüm tabandan yukarı konseyleşme ile olabilir, geliştirilebilir
başlangıç noktası da ancak sınıfsal temelli özgürlük mücadelesidir
pratik-teori-pratik sürecinde ilerlenebilir
şu an sorun dediklerin emperyalist-kapitalizmin ürettiği sorunlar
üreten sınıf üni. mezunu falan değil
ve bu adamlar bazı mekanizmalar ile zaten devre dışı
sen bu durumlarını bi de hükme bağlamayı mı öneriyorsun
istersen o 12 başlığın dışında kalanları imha edilsin
belki çözüm olur desem
bunlar idealist akıllardan çıkan hayat dışı öneriler
önerilerin dikkate alınmayacak ise çözüm diye sunmam (önerilerinin tutarsızlığı bir yana) idealist bi tavır
Ahlaklı kaç senedir forumdasın
okuyan yazan adamsın
neden metodoloji sorununu artık çözmüyorsun
dincilerden bi farkınız olsun
toplumsal şizofrenik gökyüzündeki allah inancını redetmek fark değil
doğru düşünmenin yöntemini geliştirmek fark
somutu çözümlemen (analiz) için analitik yetmez
soyutlamanın ne olduğunu iyi bilen diyalektik metod gerekir
ilahimasal
21-12-2019, 15:26
Türkiye'nin şu an birşeyler yapması lazım,yarın değil
Bu dedigine DEĞİŞİM deniliyor. Sen ise bu değişime itiraz ediyorsun.
Değişim öyle bir hal almış ki DOGAL yollarla oluyor. Sen bu duruma kendince setler koyuyorsun ama bu degişim olucak.
Seninde söyledigin o kadar çok problem oluştuki problemin içinde olan ve o problemin oluşmasına sebep olanların bir arada olduğu zihniyet dahi duruma tahammul edemiyor. Kopuyorlar oradan ve başka yerlerle organik olmasada baglar kuruyorlar.
Bu durum DOGAL bir şekilde oldukca degişim engellenemeyecek.
Bakın olmadık isimler sonradan dahi olsa zihniyete tahammul edemiyorlar. Daha evvelindede tahammul edemeyip o zihniyetten kopanlar oldu. Hepsi mıknatıs misali birbirini cekmeye başladı.
Benim hayretler içinde kaldıgım bir olay var herkesinde malumu.
Sivas katliamında , katliama ortak oldugu dile getirilen karamollaogluna sempati duyan o kadar aynı dunya görüşünü paylasmayan insan var ki . Adama dede diyorlar. Adam ın her söyleminin dogruluğuna onay verenler var ki. Bu hal degişimin kaçınılmaz oldugunu gösteriyor.
Bu sadece bir örnekti. Daha onlarcası var.
Sen halen vayyyy efendim nasıl olurda olur.
Olur efendim olur. Sartlar degişimi tetikliyor.
Kendi fikrimdir. Her konuda potansiyeli olan yurdumuz. Aynı Almanya nın 1. Dunya savasının ardından DEGIŞIMI kökten yaptıgı ve gelistiği gibi bizlerde bu zihniyetin bizlere dayattıgından kurtulacağız. Sanki o günler çok yakın gibi.
Sen diledigin kadar degişime diren itiraz et senide içine çekecek..
Bu duruma siyasi bakmakla bu durumu anlayamazsın.
Ahlaksız
21-12-2019, 17:25
Sevgili Blitzkrieg;ne yapılması gerektiğini söylüyorum,kimin yapacağı beni ilgilendirmiyor..Vatan sevgisi olan birisi olsam veya idealist bir sol görüşlü olsam,söylediklerim anlamsız olur..Çünkü abuk şeyler söylüyorum..Şu an yapılması nerdeyse imkansız olan şeylerin yapılması gerektiğini söylüyorum..Bunun tabi ki farkındayım..
Bir derdim/sıkıntım olmadığı,yani mankurt olduğum için aklıma geleni yazıyorum..Bu ülkenin gelişmesi veya çökmesi umurumda değil..
Diğer yandan bu söylediklerim uygulanabilir de..Askeri darbe mesela..
Türkiye'deki sorunların çözümü katılımı genişletmekle filan olamaz..Sorun bu zaten..!
Bir avuç azınlığın toplumun tamamına hükmetmesinin önüne geçmek istiyorsanız,aklı başında bir avuç azınlıkla bunu yapmak zorundasınız..100 kişiyle yapılır bu..Ben 100 kişiyle bu ülkenin çağa ayak uydurmasını sağlarım,hem de çok kısa sürede..Yalnız kimsenin gözünün yaşına da bakmam..Zaten bu yüzden ''biz demokrasiden/adaletten anlamayız'' diyorum..
Hammurabi kanunlarını şu an uygulasak,Türkiye şu an olduğu yerden daha iyi bir yere gelir..Niye biliyor musunuz?Şu an kanun yok ülkede..En kötü kanun,kanunsuzluktan iyidir..Bir örnek.Hammurabi kanunlarında kısas geçerli..Bir yakınınızı birisi öldürürse,siz de bu kişiyi öldürüyorsunuz..Türkiye'de şu an cinayet işleyenler hapisten firar edip,başka cinayetler işliyorlar..Toplum çıldırmış durumda..Aynı bu toplum 2023 seçimlerinde yine akp-chp-mhp-hdp partilerine oy verecek..Yok çünkü..Çalışmıyor..!
Benim dediğim şu;araba sürmeyi bilmeyen birisi direksiyon başında diyelim..Ben de arka koltuktayım..Araba sürmeyi bilmediğini anladığım anda,o arabadan inerim veya direksiyona geçerim..Yaptığım/söylediğim bu..Bu halk ne yaptığını bilmiyor..O yüzden arabayı durdurup,direksiyona geçmek lazım diyorum..Bu tabi ki yapılmayacak (çünkü siz bile katılımı genişletmekten,demokrasiden bahsediyorsunuz) ve büyük bir kaza yaşayacağız..Yakın gelecekte olacak olan bu..
Bir fabrikaya gidin,sınıf,artı değer filan deyin,size işçi arkadaşlar ne diyecek?Sol görüşlü Türkler,ne yazık ki Türkiye'nin gerçeklerinden bihaberler..Vatandaş elinde kamerayla sokağa çıkıp,kelime i şehadeti sormuş,onu bile bilememiş/bilemiyor bu halk..Bu halk ne anlasın seçimden,ne anlasın sosyalizmden..!
Ahlaksız
21-12-2019, 17:31
Sevgili ilahimasal;evrim yavaş ilerler,biliyorum..Yalnız ömürler tükeniyor..Onbinlerce insan Türkiye'yi terk etti..Milyonlarca arap Türkiye'yi işgal etti..İnanılmaz bir ekonomik kriz,toplumsal bir cinnet yaşanıyor ama siz optimistliğinizi muhafaza ediyorsunuz..İlginç..
Ne olacak mesela?
Tayyip'in yerine İmamoğlu başkan olacak ve Türkiye gelişmiş bir ülke yolunda mı ilerleyecek?
Bu halkla mı?
Çok iyimser gördüm sizi:)
ilahimasal
21-12-2019, 17:56
Sevgili ilahimasal;evrim yavaş ilerler,biliyorum..Yalnız ömürler tükeniyor..Onbinlerce insan Türkiye'yi terk etti..Milyonlarca arap Türkiye'yi işgal etti..İnanılmaz bir ekonomik kriz,toplumsal bir cinnet yaşanıyor ama siz optimistliğinizi muhafaza ediyorsunuz..İlginç..
Ne olacak mesela?
Tayyip'in yerine İmamoğlu başkan olacak ve Türkiye gelişmiş bir ülke yolunda mı ilerleyecek?
Bu halkla mı?
Çok iyimser gördüm sizi:)
Türkiye'nin şu an birşeyler yapması lazım,yarın değil ( tedirgin ) ajit
Bu ülkenin gelişmesi veya çökmesi umurumda değil.( rahat ) manik
Sevgili Ahlaksız
Bunları söyleyen sizi " kelimei sehadeti bilmeyen" diye elestirdiğiniz insanlardan ayıran ne ?
Ben iyimserligimi muhafaza etmek zorundayım çünkü hayatta kalmamı saglayan mevzulardan birisi bu !
Sen şimdi ilk söylediginle ajik bir ruh hali segilerken , ikinci söyleminde manik bir haldesin diye BİPOLAR kulpu mu takayım.
Yok olmaz. Yapmam sende degişime yardımcı olmalısın.
Ahlaksız
21-12-2019, 18:14
Sevgili ilahimasal;konuyu benim psikolojik yanıma getirmenize gerek yoktu..
Umursamıyorum..Daha nasıl söylemem lazım..''Türkiye'nin şu an birşeyler yapması lazım'' demem,beni tedirgin yapmaz ki:)Ne demişim?TÜRKİYE'NİN..Ben Türkiye'miyim?!
Beni kelime i şehadeti bile bilmeyen insanlarla aynı görebilirsiniz tabi..Ben de sizin bu iyimser halinize bakıp,aynı insanlarla beraber değerlendirebilirim..
Beni boşverin..Forumda ben sen olmaz,fikirler olur,bilgi olur..
Sizin iyimser olmanızın sebebi ne?Bana bundan bahsedin..
ilahimasal
21-12-2019, 18:30
İyimser olmak psikolojik bir hal değilmiki . Psiloloji deyince sürekli kötü algımız mı çalışmalı ?
Ve yine aynı şeyi yaptınız. Ben değişimden bahsederken siz BEN den iyimserliğimdem bahsettiniz.
İyimserligimin sebebinide hayatta kalmak diye belirttim
Ahlaksız
21-12-2019, 19:25
İyimser olmak psikolojik bir hal değilmiki . Psiloloji deyince sürekli kötü algımız mı çalışmalı ?
Ve yine aynı şeyi yaptınız. Ben değişimden bahsederken siz BEN den iyimserliğimdem bahsettiniz.
İyimserligimin sebebinide hayatta kalmak diye belirttim
Kötümserler hayatta değil mi yani:)
Değişim mi bekliyorsunuz?İyi bir şeyler olacağını mı umut ediyorsunuz?Nedir yani,bu iyimserliğinizin nedeni?
Ülkede her sene 400 kadın öldürülüyor ve siz değişimi bekleyin mi diyorsunuz?
Kıyamet bekleyenler gibisiniz sanki..
Herşey iyi olacak,güzel olacak filan..Bu mu yani?
ilahimasal
21-12-2019, 20:04
Kötümserler hayatta değil mi yani:)
Değişim mi bekliyorsunuz?İyi bir şeyler olacağını mı umut ediyorsunuz?Nedir yani,bu iyimserliğinizin nedeni?
Ülkede her sene 400 kadın öldürülüyor ve siz değişimi bekleyin mi diyorsunuz?
Kıyamet bekleyenler gibisiniz sanki..
Herşey iyi olacak,güzel olacak filan..Bu mu yani?
Madem Kadın konusunda bu kadar hassasın neden konusunu ettigin kadını hedefe koyuyorsun ? Birileri öldürsün diyemi ?
Ahlaksız
21-12-2019, 20:13
Madem Kadın konusunda bu kadar hassasın neden konusunu ettigin kadını hedefe koyuyorsun ? Birileri öldürsün diyemi ?
:D
Forumu gözünüzde çok büyütmeyin..Kimsenin bu forumda yazılanları umursadığı filan yok..Kendi kendimize takılıyoruz burada..Kahve gibi düşünün biraz:)
Bir insanın pkkyı alenen savunmasına bile bir şey demem..Aynı şekilde bir insan ışidi de savunabilir bana göre..Düşünce ve ifade özgürlüğünden yanayım..Bunu laf olsun diye söylemiyorum..!
İmamoğlunun pkk sempatizanı bir danışmanı olabilir,olmuş zaten..Burada benim açımdan bir sıkıntı yok ki..Ben sadece buradaki paradoksu belirtmek istedim ama bunu size anlatamadım..Bu da benim beceriksizliğim..
ilahimasal
21-12-2019, 21:52
:D
Forumu gözünüzde çok büyütmeyin..Kimsenin bu forumda yazılanları umursadığı filan yok..Kendi kendimize takılıyoruz burada..Kahve gibi düşünün biraz:)
Bir insanın pkkyı alenen savunmasına bile bir şey demem..Aynı şekilde bir insan ışidi de savunabilir bana göre..Düşünce ve ifade özgürlüğünden yanayım..Bunu laf olsun diye söylemiyorum..!
İmamoğlunun pkk sempatizanı bir danışmanı olabilir,olmuş zaten..Burada benim açımdan bir sıkıntı yok ki..Ben sadece buradaki paradoksu belirtmek istedim ama bunu size anlatamadım..Bu da benim beceriksizliğim..
Dur bende güliyim sevgili ahlaksız. Hahahaha
Konuyu açıp verdin veriştirdin. TARAF olarak yazdın ve bende sana ILK olarak sordum.
Derdin sorunun ne .yazarsın dedim.
Sen paradoxu degilde , ermeniydi teröristti namazdı carttı curtu köy görünüyor klavuza ne gerek gibi TARAFINI aleni belli eden klavuz rolünü yazdın.
Kalkmış bu saate kadar yazarsına cevap vermeyi PARADOKSA bağlayıp sıyrılıyorsun.
Varr sıyrıl. Konunun başından sonuna her yazarı paradoksu degil tarafı olma durumunu yazdırdın.
Emin ol olayda paradoks var deseydin tartışma o düzeyde ilerlerdi.
Bırak bizi yeme sevgili ahlaksız. Sende World gibi yap siyasi etnik tartışmaları yazma diger konularda süpersin hakkını yemiyim.
Burda biz bizeyiz diyorsun ama bu an itibarı ile böyle , yazılanlar arşivleniyor ileride binlerce insan okuyacak.
Burayı benim begenmedigim zamanlar da oldu ama bu kadarda küçümseme arşivi harika. Naçizane
Ahlaksız
21-12-2019, 22:10
Dur bende güliyim sevgili ahlaksız. Hahahaha
Konuyu açıp verdin veriştirdin. TARAF olarak yazdın ve bende sana ILK olarak sordum.
Derdin sorunun ne .yazarsın dedim.
Sen paradoxu degilde , ermeniydi teröristti namazdı carttı curtu köy görünüyor klavuza ne gerek gibi TARAFINI aleni belli eden klavuz rolünü yazdın.
Kalkmış bu saate kadar yazarsına cevap vermeyi PARADOKSA bağlayıp sıyrılıyorsun.
Varr sıyrıl. Konunun başından sonuna her yazarı paradoksu degil tarafı olma durumunu yazdırdın.
Emin ol olayda paradoks var deseydin tartışma o düzeyde ilerlerdi.
Bırak bizi yeme sevgili ahlaksız. Sende World gibi yap siyasi etnik tartışmaları yazma diger konularda süpersin hakkını yemiyim.
Burda biz bizeyiz diyorsun ama bu an itibarı ile böyle , yazılanlar arşivleniyor ileride binlerce insan okuyacak.
Burayı benim begenmedigim zamanlar da oldu ama bu kadarda küçümseme arşivi harika. Naçizane
İtiraf ediyorum..Tarafım,akpliyim:D
Burada bir tartışma yaşandıysa siz haklı çıkın,umurumda olmaz ki bu..Tamam ben paradoks içindeyim,kafayı yedim..Ne olacak?
Az sonra kapatacağım sekmeyi,unutacağım bu konuyu..!
Benim burada haklı olmam veya haksız olmam mesele değil..
Tayyip Erdoğan,yanına ateist olduğunu kamuoyuna duyuran birini danışman olarak alabilir mi?Alamaz yani..Ateist birini alır ama ateist olduğunu mesela tv'de açıklayan birini yanına alamaz..Demek istediğim bu..
Ekrem İmamoğlu yanına pkk sempatizanı birini alabilir ama bu kişi kamuoyuna pkk sempatizanı olduğunu ilan etmişse,yanına bu kişiyi alamaz..
Bunu anlatamadım sizlere:D
Ne beceriksizim adamım ben..Tam akpliyim ha:D
bilgivehis
21-12-2019, 22:33
"Ekrem İmamoğlu PKK sempatizanı olan birini danışman almış" haberini burada duyurmak sizleri neden rahatsız ediyor, burayı anlayamadım:confused:
ilahimasal
22-12-2019, 00:00
ama bu kişi kamuoyuna pkk sempatizanı olduğunu ilan etmişse,
Bırak ama yı mamayıda kadının pkk sempatizanı oldugunu ILAN ettigi belgeyi göster. Hdp sempatizanı olmasın !!
Ama işte ama kapatacaktın sayfayı unutacaktın konuyu. Bende bırak bu siyaseti dedim.
dine mine ne
22-12-2019, 01:42
Fetö denilen şeyi yaratan kim?Önemli olan bu..
Fethullahcıların chpnin veya iyi partinin içine girip girmemesi mesele değil..Bunlar da önemli ama asıl konuyu sakın es geçmeyin..Fetö denilen şeyi kim yarattı?Saadet partisi mi?
Fetö denilen organize, yeni Dünya düzeniyle ilgili bir konu. Merkezci anlayış, idari ve kültürel birliğin merkezini kurma adına, özelleştirme politikaları ile... marxında meşrulaşdirdiği ve günümüzde yerden göğe varmış, bitmek bilmez bilmeyen faizi dünya sermayesi ile, tüm devletlerin bağımsızlık ve laiklik gibi öğretilerini, düşürmeye çalışmasıdır. Kartopu misali, bu dünya İdeolojişinle birleşenlere de, neoliberal/marxist sol akım denir. Bunu anlarsan her şeyi kendin çözersin. Bu görüşün nereden geldiğini anlaman için açıklamaya çalışacağım.
Doğu Bloğunun çökmesinden sonra, uzun süre Marksizmin sona erdiği düşünüldü. Sol görüşlü aydın ve eylemciler, devrim projesinin başarısız olduğunu kabul etmek zorunda kaldılar. Siyasi açıklamaların ardından çıkan tartışmalarda, ekonomik, sosyal ve postmodern kapitalizmin etkileri analiz edildi. ulusal ekonomiye dayalı uluslararası ticari ilişkiler, dünya ekonomisinin küreselleşmesi, uluslararası sektör ve çalışanların sosyal sorunları da tartışıldı. Aynı zamanda, demokrasinin geleneksel bir ulus devlet modelinin kaybolup kaybolmayacağı veya bunun mümkün olup olmadığı da düşünülüyordu. Buradan iki yön ortaya çıktı.
Globalistler, entegre pazarların tamamlanması için savaşırken, şüphecileri de entegre pazarların varlığını gözden geçirdi. Tartışma, bu teori yoluyla yeni bir boyut aldı. Başlangıçta, küreselleşmenin olumsuz sosyal eleştirileri radikalleşti. Doğu Bloğunun başarısızlığı sonrasında radikal eleştirel konumu, Marksist enternasyonalist düşünceden geldi. Ancak bu düşüncenin amacı "İmparatorluktur", "yeni dünya düzenidir". Bunu misal yazar Michel Foucault's da görebilirsin. İmparatorluk teorisinin merkezi terimleri biyopolitik /biyoiktidar olarak kullanıyor ve küreselleşmeyle ilgili kritik gerekçeleri yeniden tanımlanıyor.
"İmparatorluğun" merkezi ve sınırları olmayan bu yaklaşımının yanı sıra, kapitalist kalkınmaya paralel görünen "çokluk" tezi" (Çokluk kavramı merkezi liderlik ile lidersiz anarşi arasında politik bir alternatif belirtir ki hiç alakası yok) gibi çeşitli yaklaşımları ile, sınır tanımayan "İmparatorluk"larına neo-liberal kapitalist bir yaklaşımla tepki verirken, faydalarının tartışılması bağlamında sosyo-kritik siyasi-teorik bileşenler ile genişletiyorlar. Marksist ve radikal komünist hareketin kurucu ortağı teorisyeni olarak adlandırılan Antonio Negridir. Hardt / Negris teorileri ve postmodern kapitalist toplumun eleştirileri, küreselleşme olarak adlandırılan mevcut hızlı gelişimin ilerlemeye devam ettiği ve insanlık için birleşme ve çeşitlilik arasında benzeri görülmemiş gerilimler yarattığı tezinden yola çıkarak, yazma konusu olsada, özgürlük adına vardıkları nokta çok vahimdir. Benden bu kadar, gerisini Kartopu getirsin.
Kendisi de aynı Feto gibi bu yeni dünya düzeninin reklamını yapmakta.
Sen de bu konuya biraz göz atı verseydin, bu yol tam sana göreydi zaten. Bu adamlar çünkü tam senin faşist kafa yapına göre bir dünya dayatıyor. Bu yüzden, bu sen değilsin diyorlar sana, ama neyin ne olduğunu bilmediğinden adamları anlamıyorsun.
sonuçta sen de Spinoza gibi, doğanın hakkı, bireyin gücünün vardığı noktaya kadar uzanır demeye getiriyorsun. Herkez yetkisi kadar haklıdır, ne yaparsa yapsın, akıllıca olsun aptalca olsun, doğanın en üst yasasınla yapmış olurduyu içinde barındırıyorsun. Bunlardansın ama haberin yok. Sen sadece yolda takılı kalmışsın hepsi o kadar.
Bilgisayar klavyesinde, komut yürütme veya işlevleri gerçekleştirmek için kullanılan bir tuş var, adına enter tuşu derler hani. Ha işte mesele budur. Feto Chp nin national sol duruşunu enterleyip enternationalistliğe davet ediyor. Enter kelimesinin anlaşılması da budur zaten ,katılmayı girmeyi ifade eder.
Sevgili Turdur;Milliyetçiliğin neferi olan,Türkiye'de kurulmuş ilk partiden bahsediyoruz..Ben bu partinin hdp çizgisinde olmasının,partinin varlığı/ideolojisi ile uyuşmadığını belirtiyorum..
CHP milliyetçiliğin neferi falan değil, bu bir sanrıdır. Bu ezber hala insanların aklında yürüyor.
Sen de açıkça Tayyip'e oy veririm diyorsun:)
Madem HDP ile CHP bir oluyorsa bana seçenek üret. Üretemezsin. CHP+HDP bloğuna oy atmıyorsan onun karışısın da Akparti'den başka seçenek yok. 17-18 yıldır 2'li blokla gidiyor Türkiye siyaseti.
O zaman İmamoğlu yerine Erdoğan'a oy atarım. Sen bu ironiyi kavrayamıyorsun.
Türkiye'de darbe olacak diyorsun, Türkiye'de artık fiili askeri müdahale halinde bir darbe olamaz. Teknik olarak mümkünatı kalmadı. Darbe bizzat emir-komuta zincirinde gelirse bil ki iç savaş startı verilmiştir demek, çünkü darbe olamaz. Bu bir döngü veya çember. Buna isim bulamıyorum. En son yinelenen seçimde oy kullanıp bir daha oy kullanmayacağımı yazdım forumda. Neden yazdım, çünkü saçma sapan bir döngü veya önceden belirlenmiş bir çember var ve etrafında dönüp bir köşe arıyoruz. Köşeyi aramak boşuna çünkü çemberde köşe yoktur. CHP+HDP emperyal mantığa göre iktidara gelmek zorunda, bu döngü böyle devam etmeli. Türkiye soğuk savaşın başlamasıyla sert bir döngüye alınmıştı, doğu bloğunun çökmesiyle daha kolay bir lokma olduğu için daha değişik modellerde müdahaleler geldi. Hiç bitmeyen bir Akparti iktidarı olamaz, şayet döngüyü durdurmaya çalışan birisi çıkarsa ona savaş açılır. Bu hibrit savaştır. Erdoğan bu döngüyü durdurmak ve iktidarını uzatmak istiyorsa ona savaş açılır. Ve sandığım gibi de bu oluyor ve dahada olacak. Maalesef.
Ben bu tartışmadan çekiliyorum çünkü mantık kalmadı sadece didişme var. Kimse kimseyi anlamak bistemiyor sadece altta kalmama yarışına döndü. Bundan sonrası kırıcı cümleler olacak gibi. Bu yazıyı dün yazmıştım elektirikler kesildi gönderemedim
Ahlaksız Arkadaşım
Bu tartışmadan iyi şey çıkmayacak ikimiz birbirimizin tersi yönüne bakıyor ve inatlaşıyoruz .
Ben kendimin ne anladığını anlatayım. Bu ülkede azınlıklardan biriyim 1922 -1940 arası bayağı eziyet çekmiş ve aşağılanmış azınlıklardan biri olarak duygusal davranmış olabilirim ve azınlıkları anlamaya çalışıyorum
Bana göre Kürtler bölücü değil Kürdistan derken bile bölücü taleplerde bulunmuyor eğer bir kürt örgütü ciddi olarak bölücülük talep etse Kürtlerin yarısı buna hayır der ve bu hayırda haklılar
Sebep malum aileler karışmış mülkiyetler karışmış.
Bana göre bölünme yoksa başka bir şey var o da kendi yaşam bölgelerinde kendi kaderlerini belirlemek bunda benim anladığım demokrasi. Yoksa seçimlere hiç katılmazlar ve ülke yönetiminde söz sahibi bile olmazlar.Düşün kendileri yönetmeyecekse kim yönetirse yönetsin.
Ben mantık lı baktığımda bunu görüyorum.
Heykel falan fasa fiso (babamın deyimiyle)
Şimdi komünistler nasıl düşünür ve nelerden etkilenir. Öncelikle komünistler ırk ve milliyet ayırmaz onlar için sömürülen sömüren önemlidir Kabeleri insandır hedefleri özgürlüktür.
Ayrıca komünistler bir yerden direktif almaz onlar sadece örgütlerine karşı sorumludur birde insana onların vatanı yoktur bütün dünyayı vatan edinmişlerdir Her daim ezilenin yanında dururlar çünkü çıkarları aynıdır her türlü devlete karşıdırlar ama her şey bir plana daildir alt yapı ilişkileri üst yapıdaki düşünce biçimini etkiler yani bazı şeyler tasfiye sürecine bırakılır.
Ahlaksız
22-12-2019, 13:21
Sevgili ilahimasal;attığı tweettlere bakabilirsin..
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/735888231523352576
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/723958116061184002
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/677909314087047168
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/663404793520594944
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/645689418477498368
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/635540748511879168
Ahlaksız
22-12-2019, 13:26
Sevgili Turdur;Atatürk'ün kurmuş olduğu parti,milliyetçiliğin neferidir tabi..Buna,bugüne bakarak itiraz edemezsin..Chp'nin ana meselesi milliyetçiliktir..
Niye akpden başka seçenek yokmuş?
Bir sürü parti var,onlara verebilirsin..!
15 temmuzdan önce de ''askeri vesayet bitti'' deniyordu..Ne oldu?!
Ahlaksız
22-12-2019, 13:31
Sevgili kartopu;Abdullah Öcalan'ın ağzına bakan bir parti,bu ülkede %10 oy alıyor..Bu insanların derdi bölünmek değil mi?Bu insanların derdi,Türkiye'den kopmak/uzaklaşmak değil mi?
Hdp'nin veya Akp'nin ne olduğu belli..Bugüne kadar bunu anlamadıysanız,ben de anlatamam size bunu..
Akp'nin derdi PARA..Bunların derdi din filan değil,tek dertleri para..Bunu anlamayan bir kafaya,bu saatten sonra bir şey anlatılamaz..
Hdp'nin derdi bölünmek..Buna özerklik mi dersiniz,Kürdistan'mı;orası önemli değil..Hdp'ye oy veren birisi,Türkiye cumhuriyetinden rahatsız ki,bu partiye oy veriyor..Demokrasiymiş,bilmem neymiş,geçin bunları..
ilahimasal
22-12-2019, 13:38
Sevgili ilahimasal;attığı tweettlere bakabilirsin..
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/735888231523352576
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/723958116061184002
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/677909314087047168
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/663404793520594944
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/645689418477498368
https://twitter.com/ZeynepTanbay/status/635540748511879168
Nerede ? Hic birinde " pkk sempatizanıyım "dememiş yazmamış.
Madem öyle senin şu yazdıklarında " pkk sempatizanı " oldugunumu gösterir.
Parlamentoyu filan şu haliyle tartışmak delilik..Ben Türkiye'de oy kullanmayacağım,yurtdışındaki bir it,benim geleceğimi belirleyecek..Böyle düzeni/sistemi s.kerler..Böyle bir şey olamaz..
Kapitalizm denilen şey b.k,Türkiye'deki sistem bomb.k..Sayalım mı biraz?
Anadolu ajans seçim sonuçlarını açıklamıyor
Seçimleri yapan ysk güvenilmez
Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor
Seçilmek isteyenleri tek bir kişi belirliyor
Seçim barajı
Seçimden önce seçilmek için aday olanlar tehdit ediliyor(topal ördek gibi)
Seçim esnasında Türkiye'nin her yerinde kavgalar,hatta silahlı çatışmalar yaşanıyor
Sevgili Turdur;Atatürk'ün kurmuş olduğu parti,milliyetçiliğin neferidir tabi..Buna,bugüne bakarak itiraz edemezsin..Chp'nin ana meselesi milliyetçiliktir..
Niye akpden başka seçenek yokmuş?
Bir sürü parti var,onlara verebilirsin..!
15 temmuzdan önce de ''askeri vesayet bitti'' deniyordu..Ne oldu?!
Ne demek Akparti'den başka seçenek yok, Saadet Partisi ana muhalefet oldu da biz mi görmedik? Başka bir seçenek geçen 17 yılda olmadı. CHP seçilemiyorsa hükümeti kuran sadece Akparti'dir.
Atatürk'ün kurmuş olduğu parti diyorsun hala, kardeşim ben sana ne diyorum, CHP'de ideoloji yok diyorum. Takke takmak, mitinglerde Kur'an okutup Mehteran çaldırmak, geleceğin en parlak parti için adayı gösterilen kişinin Demirtaş'ı beğenmesi, Apo'nun heykelini dikerim lafı ısrarla sorulduğu halde cevap vermemesi hangi ideolojiye sığıyor? Kendin bir konu açmışsın bende bunların neden böyle geliştiğini anlatmaya çalışıyorum.CHP'nin ana meselesi milliyetçilik değildir, o günlere mazi diyoruz. Bunlarla yorum yapma, adamların kendileri Demirtaş'a biat ediyorlar, geçmişte böyleydi bugün böyle demekle olmuyor sonuçta aynı kitle bunu onaylayıp oy atıyor mu atmıyor mu? Atatürk bir simgedir.
Ahlaksız
22-12-2019, 13:48
Nerede ? Hic birinde " pkk sempatizanıyım "dememiş yazmamış.
Madem öyle senin şu yazdıklarında " pkk sempatizanı " oldugunumu gösterir.
Devletin pkklıları öldürmesinden rahatsız olmuş..Ben böyle bir rahatsızlık duymuyorum ki:)
Türklükten utanıyorum filan yazmış..Duvarlara yazı yazan Türk askerinden rahatsız olmuş falan filan..
Pkk sempatizanı değil mi bu?
Ben ne Türk askerinin yanındayım,ne pkklıların..Birbirlerini öldürsünler,banane..
Terörü sonlandırmanın yolları hakkında birkaç şey yazdım,hepsi bu..
Ne demek Akparti'den başka seçenek yok, Saadet Partisi ana muhalefet oldu da biz mi görmedik? Başka bir seçenek geçen 17 yılda olmadı. CHP seçilemiyorsa hükümeti kuran sadece Akparti'dir.
Atatürk'ün kurmuş olduğu parti diyorsun hala, kardeşim ben sana ne diyorum, CHP'de ideoloji yok diyorum. Takke takmak, mitinglerde Kur'an okutup Mehteran çaldırmak, geleceğin en parlak parti için adayı gösterilen kişinin Demirtaş'ı beğenmesi, Apo'nun heykelini dikerim lafı ısrarla sorulduğu halde cevap vermemesi hangi ideolojiye sığıyor? Kendin bir konu açmışsın bende bunların neden böyle geliştiğini anlatmaya çalışıyorum.CHP'nin ana meselesi milliyetçilik değildir, o günlere mazi diyoruz. Bunlarla yorum yapma, adamların kendileri Demirtaş'a biat ediyorlar, geçmişte böyleydi bugün böyle demekle olmuyor sonuçta aynı kitle bunu onaylayıp oy atıyor mu atmıyor mu? Atatürk bir simgedir.
Saadet partisine oy vermezsen,nasıl ana muhalefet olsun:)
Oy vermiyorsunuz,sonra da başka seçenek yok diyorsunuz:)
Chp'nin şu andaki durumu hakkında hemfikiriz..Ben de bundan bahsediyorum işte..
''Milliyetçilik üzerine inşa edilmiş bir parti,bu hale nasıl geldi?'',bunu soruyoruz/sorguluyoruz burada..
Saadet partisine oy vermezsen,nasıl ana muhalefet olsun:)
Oy vermiyorsunuz,sonra da başka seçenek yok diyorsunuz:)
O zaman CHP'ye attığım oy Saadet Partisi'ne geçecekti ve Akparti aynı yoluna devam edecekti. Çünkü CHP ne kadar oy alırsa o kadar vekil çıkartıyordu, baraj sorunu yaşayan bir partiye neden oy atayım?
ilahimasal
22-12-2019, 14:59
Devletin pkklıları öldürmesinden rahatsız olmuş...
Öldürülenler pkk lı mı ? O dakkaya kadar bakkaldan ekmek , pazardan zerzevat , elektirigini suyunu bankaya yatırana kadar bu kişilere neden devletin mekanizmalarını isletmemişde yakalayıp her medeni yapı gibi mahkeme etmeyipte direk dalmış ?
Sen aklımızla alay mı ediyorsun Ahlaksız.
Bak sana söyliyim. Pkk cı dedigin devletin süreç ortagı imralıda yatan pezevenk , parmağı kopuk namlı devletin gizli tanıgı olan g.vat ve Trt ekranlarına seçim öncesi ćıkan halen sözde aranan fırıncı lakaplı şerefsizdir. Daha onlarcası yazılabilir.
Bunları öldürsün ya işte! Öldürebilirmi? Asla
Öldürürse kimligi kimse tarafından ciddiye alınıp niye öldürüldüğünün dahi hesabı sorulmayacak olan garibanları öldürürsün.
Bak şu üstte ismini verdigim dürzüleri hemen gebertsinler madem. Yemiyor mu ?
İşte bu kadın , bu üç dürzülyü gebertirlerse o da savunursa ALIMINI ALIR.
bebe gibi sacma sapan çıkarımlar yapma.
Ahlaksız
22-12-2019, 16:48
O zaman CHP'ye attığım oy Saadet Partisi'ne geçecekti ve Akparti aynı yoluna devam edecekti. Çünkü CHP ne kadar oy alırsa o kadar vekil çıkartıyordu, baraj sorunu yaşayan bir partiye neden oy atayım?
Oy atarken barajı filan düşünmemeniz,sizi temsil edebileceğinizi düşündüğünüz kişiye/partiye oy vermeniz lazım..
Öldürülenler pkk lı mı ? O dakkaya kadar bakkaldan ekmek , pazardan zerzevat , elektirigini suyunu bankaya yatırana kadar bu kişilere neden devletin mekanizmalarını isletmemişde yakalayıp her medeni yapı gibi mahkeme etmeyipte direk dalmış ?
Sen aklımızla alay mı ediyorsun Ahlaksız.
Bak sana söyliyim. Pkk cı dedigin devletin süreç ortagı imralıda yatan pezevenk , parmağı kopuk namlı devletin gizli tanıgı olan g.vat ve Trt ekranlarına seçim öncesi ćıkan halen sözde aranan fırıncı lakaplı şerefsizdir. Daha onlarcası yazılabilir.
Bunları öldürsün ya işte! Öldürebilirmi? Asla
Öldürürse kimligi kimse tarafından ciddiye alınıp niye öldürüldüğünün dahi hesabı sorulmayacak olan garibanları öldürürsün.
Bak şu üstte ismini verdigim dürzüleri hemen gebertsinler madem. Yemiyor mu ?
İşte bu kadın , bu üç dürzülyü gebertirlerse o da savunursa ALIMINI ALIR.
bebe gibi sacma sapan çıkarımlar yapma.
Hendek kazanlar pkklı değil mi?
Eğlencesine mi hendek kazdılar yoksa:)
Bu kadının attığı tweetler arasında pkklıların öldürdüğü sivillerle/askerlerle ilgili bir tane tweet var mı?Ben görmedim,varsa siz gösterin..
Sürekli kürtler,Demirtaş muhabbeti etmiş..
Çok üzülmüş,çok ağlamış,buna da İmamoğlu yanında bir iş vermişler işte..Bu gerçeği kabul etmek zor,biliyorum:)
ilahimasal
22-12-2019, 17:26
Oy atarken barajı filan düşünmemeniz,sizi temsil edebileceğinizi düşündüğünüz kişiye/partiye oy vermeniz lazım..
Hendek kazanlar pkklı değil mi?
Eğlencesine mi hendek kazdılar yoksa:)
Bu kadının attığı tweetler arasında pkklıların öldürdüğü sivillerle/askerlerle ilgili bir tane tweet var mı?Ben görmedim,varsa siz gösterin..
Sürekli kürtler,Demirtaş muhabbeti etmiş..
Çok üzülmüş,çok ağlamış,buna da İmamoğlu yanında bir iş vermişler işte..Bu gerçeği kabul etmek zor,biliyorum:)
Bakıyorumda argumanlarına , sende birileri gibi sırtını bir yerlere dayayarak yazıyorsun. Hayırdır.
bursali68
22-12-2019, 17:38
CHP'nin tartışmalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen, hendek eylemlerinde TSK müdahalesine sert eleştiriler getiren Ufuk Uras'ın eşi Zeynep Tanbay'a İBB'de görev verdi.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/ekrem-imamoglu-skandal-ismi-danisman-yapti-ufuk-uras-detayi-dikkat-cekti-957296.html
https://www.youtube.com/watch?v=rsLMryYlPfE
''Seçimden önce camide kuran okuyan birinin arkasından gidilmez'' dediğimde,bana burada itiraz eden arkadaşlar,hele bir yaklaşın:D
Merhaba,
Nedeyse 25 yıldır İstanbul'u yöneten bir zihniyete son vermiş bir Başkanın, daha 1 yıl olmadan acımasız eleştirilere tabii tutulması son derece anlamsız ve mantıksız...Yaptıklarına bakıp, söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutuyor mu onu izlememiz gerek....Bunu tabii ki İstanbullular daha iyi bilecek ancak İstanbul da neredeyse Türkiye'nin aynası olabilecek önemde ve büyüklükte bir şehir...Sürekli de irtibatlı olduğumuz bir il...
Ermeni konusuna bakış açısı, hendek konusuna bakış açısı, kişinin dürüst olmadığını, yalancı-talancı olduğunu göstermez...O kişinin kendi şahsi düşüncesidir...Kaldı ki göreve atanan da sadece onun eşi...
Ekrem İmamoğlu iyidir, kötüdür, bunu zaman gösterecek, ancak dediğim gibi biraz insaf...
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
22-12-2019, 18:12
Bakıyorumda argumanlarına , sende birileri gibi sırtını bir yerlere dayayarak yazıyorsun. Hayırdır.
Sevgili ilahimasal;beni başkalarıyla karıştırmayın..Bu forumda yazdıklarımız ortada..Burada benden İmamoğlu'na veya bir başkasına karşı hoşgörülü olmamı beklemeyin..Kimseye de dayandığım filan yok,demagoji yapmayın lütfen..
Dediğim basit..Bu kadının attığı tweetler ortada..Pkklıların katlettiği sivillerle ilgili 1 tane tweeti yok..Nokta..!
Merhaba,
Nedeyse 25 yıldır İstanbul'u yöneten bir zihniyete son vermiş bir Başkanın, daha 1 yıl olmadan acımasız eleştirilere tabii tutulması son derece anlamsız ve mantıksız...Yaptıklarına bakıp, söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutuyor mu onu izlememiz gerek....Bunu tabii ki İstanbullular daha iyi bilecek ancak İstanbul da neredeyse Türkiye'nin aynası olabilecek önemde ve büyüklükte bir şehir...Sürekli de irtibatlı olduğumuz bir il...
Ermeni konusuna bakış açısı, hendek konusuna bakış açısı, kişinin dürüst olmadığını, yalancı-talancı olduğunu göstermez...O kişinin kendi şahsi düşüncesidir...Kaldı ki göreve atanan da sadece onun eşi...
Ekrem İmamoğlu iyidir, kötüdür, bunu zaman gösterecek, ancak dediğim gibi biraz insaf...
Sağlıcakla kalınız...
Sevgili bursali68;Ufuk Uras'tan hiç bahsetmedik burada..Eşinin attığı tweetlerden bahsettik..
Kadının ermeni soykırımını savunduğu için işsiz kalmasını istemeyiz tabi..Sonuçta Abd'de filan yaşamış..Abd'de soykırımı onayladı zaten..!
İstanbul'da o kadar liyakat sahibi işsiz insan varken,İmamoğlu'nun tutup bu kadına iş vermesini alkışlamak lazım..Bravo İmamoğlu,işte senden beklenen hamleler:)
Bunlar benim açımdan önemsiz detaylar aslında..Benim gözümde şu video ile birlikte Ekrem İmamoğlu,Recep Tayyip Erdoğan'ın kopyası olduğunu ilan etmiştir,gerisi teferruat..!
https://www.youtube.com/watch?v=CzSdSt2F48k
bursali68
22-12-2019, 19:11
Sevgili ilahimasal;beni başkalarıyla karıştırmayın..Bu forumda yazdıklarımız ortada..Burada benden İmamoğlu'na veya bir başkasına karşı hoşgörülü olmamı beklemeyin..Kimseye de dayandığım filan yok,demagoji yapmayın lütfen..
Dediğim basit..Bu kadının attığı tweetler ortada..Pkklıların katlettiği sivillerle ilgili 1 tane tweeti yok..Nokta..!
Sevgili bursali68;Ufuk Uras'tan hiç bahsetmedik burada..Eşinin attığı tweetlerden bahsettik..
Kadının ermeni soykırımını savunduğu için işsiz kalmasını istemeyiz tabi..Sonuçta Abd'de filan yaşamış..Abd'de soykırımı onayladı zaten..!
İstanbul'da o kadar liyakat sahibi işsiz insan varken,İmamoğlu'nun tutup bu kadına iş vermesini alkışlamak lazım..Bravo İmamoğlu,işte senden beklenen hamleler:)
Bunlar benim açımdan önemsiz detaylar aslında..Benim gözümde şu video ile birlikte Ekrem İmamoğlu,Recep Tayyip Erdoğan'ın kopyası olduğunu ilan etmiştir,gerisi teferruat..!
https://www.youtube.com/watch?v=CzSdSt2F48k
Merhaba,
Sevgili Ahlaksız Mustafa Kemal de " Hutbe " de yeralmış, hutbe vermiştir...Tayyip ile aynı mıdır bu durumda...?
Siyasette din, etnik köken kullanımına ben de karşıyım, ancak bunun gerçekten amaçlı bir kullanım olup olmadığını zaman gösterecek...Biraz zaman, biraz sabır göstermek gerek, 25 yılın ardından Ekrem İmamoğlu'nun biraz kredisi olduğunu düşünüyorum...
Yaptıklarıyla başarılı, dürüst, doğru biri olup olmadığına karar vereceğiz, inandıklarıyla değil...
Sağlıcakla kalınız...
ilahimasal
22-12-2019, 19:19
Senin hoşgörülü olman yada olmaman IBB başkanının çokda ipinde.. seni adeta çıldırtan kadın görevinin başında NOKTA.
gerci bir tek sen çıldırmıyorsun. Çokkk var beraber çıldırın. Neydi şu ulusal mıydı neydi. Ak-it mi neydi.
Bak sizi çıldırtacak bir haber vereyim.
Chp ve iyi parti gelecek partisine destek veriyorlar. × 2 ☺
bilgivehis
22-12-2019, 20:12
Sevgili Ahlaksız Mustafa Kemal de " Hutbe " de yeralmış, hutbe vermiştir...Tayyip ile aynı mıdır bu durumda...?
O tarihte savaş ve yeni kurulmakta olan bir devlet vardı, o zamanki koşullarla şimdiki aynı durumda mı?
bursali68
22-12-2019, 20:15
O tarihte savaş ve yeni kurulmakta olan bir devlet vardı, o zamanki koşullarla şimdiki aynı durumda mı?
Merhaba,
Ne farkeder...Her türlü içte de " dinci " düşmanları vardı...
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
22-12-2019, 20:31
Merhaba,
Siyasette din, etnik köken kullanımına ben de karşıyım, ancak bunun gerçekten amaçlı bir kullanım olup olmadığını zaman gösterecek...Biraz zaman, biraz sabır göstermek gerek, 25 yılın ardından Ekrem İmamoğlu'nun biraz kredisi olduğunu düşünüyorum...
Yaptıklarıyla başarılı, dürüst, doğru biri olup olmadığına karar vereceğiz, inandıklarıyla değil...
Sağlıcakla kalınız...
Sevgili bursali68;Atatürk farklı bir kişi..O süreç çok farklı..
Atatürk o süreçte bazı şeyleri yapmaya bence mecburdu..''Siyasi manevralar'' olarak değerlendiriyorum ben bunu..
İmamoğlu'nun camide Kuran okumasına gerek yoktu..Böyle bir mecburiyeti yoktu..Bir belediye başkan adayı sadece..Bir ülke filan kurmuş/kuruyor değil..Tayyip'i taklitten başka bir şey değil bu..
Tabi ki insanları yaptıklarıyla değerlendirmek lazım,doğru söylüyorsunuz..Bu kişiye Müslümanmış diye yüz çevirmek tabi ki doğru değil..
Türkiye'de insanları dinle kandırmak o kadar göz önünde oluyor ki,böyle bir video seyrettiğimde benim aklıma kandırılacak milyonlardan başka bir şey gelmiyor..Öyle de oldu zaten..
Senin hoşgörülü olman yada olmaman IBB başkanının çokda ipinde.. seni adeta çıldırtan kadın görevinin başında NOKTA.
gerci bir tek sen çıldırmıyorsun. Çokkk var beraber çıldırın. Neydi şu ulusal mıydı neydi. Ak-it mi neydi.
Bak sizi çıldırtacak bir haber vereyim.
Chp ve iyi parti gelecek partisine destek veriyorlar. × 2 ☺
Sevgili ilahimasal;beni akpli mi sanıyorsunuz?!
Chp'yi eleştirince akpli mi oluyoruz?!
Akpyi eleştirenler direk terörist oluyor bu ülkede..Chpyi eleştirenlere akpli gözüyle bakıyorsanız,sizin akpli birinden ne farkınız kalır?
İmamoğlunu,danışmanını,Kılıçdaroğlunu,chpyi eleştiremez miyim?
Niye böyle ''çıldırmak'' gibi şeyler yazıyorsunuz,anlamıyorum..Seçimden sonra ''koyduk mu?'' diye video çekip,youtube'a bu videoyu yükleyen akpliler geliyor aklıma..!
bursali68
22-12-2019, 21:07
Sevgili bursali68;Atatürk farklı bir kişi..O süreç çok farklı..
Atatürk o süreçte bazı şeyleri yapmaya bence mecburdu..''Siyasi manevralar'' olarak değerlendiriyorum ben bunu..
İmamoğlu'nun camide Kuran okumasına gerek yoktu..Böyle bir mecburiyeti yoktu..Bir belediye başkan adayı sadece..Bir ülke filan kurmuş/kuruyor değil..Tayyip'i taklitten başka bir şey değil bu..
Tabi ki insanları yaptıklarıyla değerlendirmek lazım,doğru söylüyorsunuz..Bu kişiye Müslümanmış diye yüz çevirmek tabi ki doğru değil..
Türkiye'de insanları dinle kandırmak o kadar göz önünde oluyor ki,böyle bir video seyrettiğimde benim aklıma kandırılacak milyonlardan başka bir şey gelmiyor..Öyle de oldu zaten..
Merhaba,
Sevgili Ahlaksız, günümüzdeki sürecin de o günkünden farklı da olsa mücadele anlamında pek bir farkı yok..." Cehaletle ", cumhuriyete zarar verenlerle mücadele en önemli kıstas...Siyasi manevra, evet İmamoğlu'nun da yaptığı bu olabilir...Bildiğim kadarıyla zaten siyasi yaşamına AKP de başlamış biri diye anımsıyorum...Dolayısıyla o tabanı da tanıyor ve o tabanın da desteğine ihtiyacı var mı...? Evet var...Siyasette ne kadar geniş kitlenin desteğini alırsanız o kadar yükselirsiniz, bu kaçınılmaz...Bu anlamda yaptığı siyasi manevradır tabii ki onun da...En azından ben öyle düşünüyorum...
Neyse sorun değil, sizin düşüncenizle aynı olmak zorunda değiliz, farklı düşünebiliriz...Ancak en azından biraz olsun kredisi olduğu, uygulamalarının öne çıkabilmesi için zaman tanınması gerektiği düşüncemi bir kez daha belirtmek durumundayım...
Sonuçta izleyip göreceğiz...Umarım iyi olur, başarılı olur...
Sağlıcakla kalınız...
bilgivehis
22-12-2019, 21:34
Ne farkeder...Her türlü içte de " dinci " düşmanları vardı...
Bu öylesine bir cevap olmuş, bir devlet kurma mücadelesi ile oy alma mücadelesini aynı kefeye koymuşsun.
Oysa biri var olma savaşıdır, diğeri kurulu devletin bir yönetimine talip olma işi.
İmamoğlu'nun dinci oylara hoş görünmesinin belki getirisi olabilir ama asıl dinci tayyip varken bu bir işe yaramadığı gibi diğer insanları da kaybetme riski taşır.
Zira dinciler İmamoğlu'nu asla tayyibe tercih etmezler.
Bu arada şans tanıyalım diyorsun, bu iyimser bir bakış olabilir ama bu ülkede emperyalist projeden bağımsız hiç kimsenin yönetime gelemeyeceğini biliyor olman gerekir.
Bu ülkenin bağımlı bir ülke olduğunu ve ABD-AB'nin hakimiyetinde olduğunu düşünüyorsan İmamoğlu, tayyip ve diğerlerinin bir emperyalist proje olduğunu da görmen gerekir.
Tabi bu gerçeği seçimleri kurtuluş görenlere maalesef anlatamıyoruz, bu da ayrı bir sorun.
bursali68
22-12-2019, 23:12
Bu öylesine bir cevap olmuş, bir devlet kurma mücadelesi ile oy alma mücadelesini aynı kefeye koymuşsun.
Oysa biri var olma savaşıdır, diğeri kurulu devletin bir yönetimine talip olma işi.
İmamoğlu'nun dinci oylara hoş görünmesinin belki getirisi olabilir ama asıl dinci tayyip varken bu bir işe yaramadığı gibi diğer insanları da kaybetme riski taşır.
Bu arada şans tanıyalım diyorsun, bu iyimser bir bakış olabilir ama bu ülkede emperyalist projeden bağımsız hiç kimsenin yönetime gelemeyeceğini biliyor olman gerekir.
Bu ülkenin bağımlı bir ülke olduğunu ve ABD-AB'nin hakimiyetinde olduğunu düşünüyorsan İmamoğlu, tayyip ve diğerlerinin bir emperyalist proje olduğunu da görmen gerekir.
Tabi bu gerçeği seçimleri kurtuluş görenlere maalesef anlatamıyoruz, bu da ayrı bir sorun.
Merhaba,
Aynı davranışı göstermek için sadece " kurtuluş mücadelesi " mi olmalı...? Tek adamlık rejimi ile mücadele çok daha hafif bir mücadele midir...? Cehalet ile mücadele çok daha hafif bir mücadele midir...? Şu anda bu ülkenin kangren sorunu değil midir bu...? Bu ülkenin kangren sorunu ile mücadele edebilmek adına yapılan evet belki de " siyasi manevra " olan bu davranışların neresi yanlış...? Bu gün bu ülke tek adamlıkla mücadele, demokrasi, bağımsızlık, eğitim, sağlık...v.b. alanlarda mücadele vermiyor mu...? İyi durumda mıyız...?
İmamoğlu'nun hoş görünme çabası dinci cenaha değil, kararsız ve ortada olduğu halde sürekli AKP ye oy vermiş olanlar...Dergah, tarikat, cemaat bağlantın yok ise Dinci cenahın oyunu alamazsın...
Evet şans tanıyalım...Tabii ki şans tanımamız gerek...Çalışma süresi boyunca yaptıkları veya yapacakları onu doğru değerlendirmemiz için gerekli veriyi sağlayacaktır.6-7 aylık seçilmiş birini, hele ki 25 yıllık kanıksanmış zihniyetin haricinde seçilmiş birini " şunu görevlendirdi, bunu görevlendirdi, yok Kur'an okudu, yok bira içti...v.b. " mantıkla eleştirmek ne kadar sağlıklı sonuç verecek...? Bilinçli olmayan toplumların emperyalizmin boyunduruğundan kurtulabilmesi oldukça güçtür...Ancak emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmayı sağlayacak bilinçli toplumun oluşması için ne yapılacak, oturup ne zaman gerçekleşecek diye bekleyecek miyiz...? Bunu sağlamada yararlı olacağını düşündüğümüz en yakın siyaseti, en yakın kişileri desteklemekten başka çare var mıdır...?
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
22-12-2019, 23:20
Merhaba,
Sevgili Ahlaksız, günümüzdeki sürecin de o günkünden farklı da olsa mücadele anlamında pek bir farkı yok..." Cehaletle ", cumhuriyete zarar verenlerle mücadele en önemli kıstas...Siyasi manevra, evet İmamoğlu'nun da yaptığı bu olabilir...Bildiğim kadarıyla zaten siyasi yaşamına AKP de başlamış biri diye anımsıyorum...Dolayısıyla o tabanı da tanıyor ve o tabanın da desteğine ihtiyacı var mı...? Evet var...Siyasette ne kadar geniş kitlenin desteğini alırsanız o kadar yükselirsiniz, bu kaçınılmaz...Bu anlamda yaptığı siyasi manevradır tabii ki onun da...En azından ben öyle düşünüyorum...
Neyse sorun değil, sizin düşüncenizle aynı olmak zorunda değiliz, farklı düşünebiliriz...Ancak en azından biraz olsun kredisi olduğu, uygulamalarının öne çıkabilmesi için zaman tanınması gerektiği düşüncemi bir kez daha belirtmek durumundayım...
Sonuçta izleyip göreceğiz...Umarım iyi olur, başarılı olur...
Sağlıcakla kalınız...
Ben bazı şeylere takarım sevgili bursali68..:)
Türkiye'deki bir belediye seçiminden önce bir belediye başkan adayının camide kuran okuması benim açımdan kabul edilemez..Benim gözümde bu kişi o an bitmiştir..Ben zaman tanımam bu kişiye,müslümanlar tanısın..
İnsanları inançları veya inançsızlığı yüzünden yargılamam,bu ayrı konu..
Bu insanlar Atatürk'ün tırnağı bile olamaz..Atatürk diyaneti bile kuran birisi ama ben Atatürk'e ''din tüccarı'' gözüyle bakamam..O süreç,günümüzle çok farklı..
Cehaletle mücadele eden Atatürk'tü,İmamoğlu değil..Bu kişi abartılıyor..Sıradan bir belediye başkanı bu..
Öbür taraftaki kişi,inanılmaz bir kişi..
Ahlaksız
22-12-2019, 23:27
Bu ülkenin kangren sorunu ile mücadele edebilmek adına yapılan evet belki de " siyasi manevra " olan bu davranışların neresi yanlış...?
Sevgili bursali68;Dini kullanarak siyasi manevra yapanı (rte) demokratik anlamda devirme ihtimali doğuran biri (İmamoğlu),dini kullanarak siyasi manevra yapıyor:)
bursali68
22-12-2019, 23:35
Ben bazı şeylere takarım sevgili bursali68..:)
Türkiye'deki bir belediye seçiminden önce bir belediye başkan adayının camide kuran okuması benim açımdan kabul edilemez..Benim gözümde bu kişi o an bitmiştir..Ben zaman tanımam bu kişiye,müslümanlar tanısın..
İnsanları inançları veya inançsızlığı yüzünden yargılamam,bu ayrı konu..
Bu insanlar Atatürk'ün tırnağı bile olamaz..Atatürk diyaneti bile kuran birisi ama ben Atatürk'e ''din tüccarı'' gözüyle bakamam..O süreç,günümüzle çok farklı..
Cehaletle mücadele eden Atatürk'tü,İmamoğlu değil..Bu kişi abartılıyor..Sıradan bir belediye başkanı bu..
Öbür taraftaki kişi,inanılmaz bir kişi..
Merhaba,
Sevgili Ahlaksız, siz kabullenmeyebilirsiniz, ancak herkes siz değil...Dolayısıyla herkes farklı düşünebilir ve ben de sizden farklı düşünüyorum, bu suç yada sorun olmasa gerek...
Benim Ekrem İmamoğlu veya başka birini Mustafa Kemal Atatürk ile kıyasladığımı da nereden çıkarttınız...? Böyle bir şeyi asla söylememiş, asla kabul etmemiş birine bunu söylemeniz kadar anlamsız bir şey olamaz...Ekrem İmamoğlu'nu da ekol, idol moduna koymuş değilim...Bana bunları niçin söylüyorsunuz anlamış değilim...Benim 25 yıllık zihniyetten sonra gelen birine şans tanınması, zaman tanınması gerektiğini söylemem, sizce onu ekol veya idol görmemden mi kaynaklanıyor...Bu nasıl mantık...?
Cehalet ile mücadele kendini bilen herkesin görevidir sevgili Ahlaksız...Atatürk cehaletle mücadele etti de bitirdi mi...? Bitirdi ise bugün hala ne diye cehaletle mücadele etmek zorunda kalıyoruz...?
Neyse dediğim gibi projedir, değildir, emperyalistlerin projesidir, değildir, bunu zaman gösterecek ancak ben 25 yıllık zihniyetten sonra gelen bu kişiye şans verilmesi, zaman tanınması gerektiğini bir kez daha tekrar ediyorum..
Kalın sağlıcakla...
bilgivehis
23-12-2019, 00:28
bursalı68
Aynı davranışı göstermek için sadece " kurtuluş mücadelesi " mi olmalı...? Tek adamlık rejimi ile mücadele çok daha hafif bir mücadele midir...?
Sayın bursalı68, tek adamlık ile mücadele bana göre daha zordur, çünkü kurtuluş savaşında elinde silahı olan düşmanı halk bir şekilde görüyordu, onlara düşmanı göstermek kolaydı ama tek adamlığı belirli kişiler görebiliyor, bu yüzden ben daha zor olduğunu düşünüyorum.
Lakin İmamoğlu'nun yanlış bulduğum tavırlarını sineye çekmek, idare etmek, şans vermek gibi bir durumun tek adamlıkla mücadele olduğunu düşünmüyorum.
Tarihe bakın, hiç bir kurtuluş seçimle veya seçilenle olmamıştır, şahsen ben böyle bir olay ne okudum ne de duydum.
Seçimler kapitalist bir gaz alma, uyutma taktiğidir, seçimler hep kapitalizmin kontrolünde ve onun isteği doğrultusunda olmuştur. 74 Ecevit olayında olduğu gibi kazayla istemediği kişi gelse bile onu anında yok etmişler veya etkisiz bırakmışlar ve o tarihte yükselmekte olan devrimci hareketlere karşı onu da koz olarak kullanmışlardır.
Eğer İmamoğlu diğer seçilmişler gibi kapitalizmin kontrolünde değilse zaten bir şey yapamayacaktır.
Kısaca seçilmiş birini desteklemek tek adamlığa karşı mücadele biçimi olduğunu düşünmüyorum, hatta tam aksi seçilenlerden medet beklemek daha çok sistemi beslediğini düşünüyorum.
Hani cehalet diyorsun ya, eğer söz konusu cehaletse bahsettiğim görünen köye klavuz olmak da cehalet olmuyor mu?
Sn Ahlaksız .
Sen birilerine kızacaksan veya birlerini sileceksen E.İmamoğlunu değil Türkiye halklaraını sil Bu ülkede iki partili veya çok partili seçimler 1946 da yapıldı o da nasıl yapıldı bilirisin Açık oy gizli tasnif ve ondan sonraki seçim 1950 de yapıldı peki sonuç CHP kaybetti DP kazandı . Hadi o eskide kaldı diyelim beki sonraki seçimler ne oldu Hep DP nin doğurdukları seçimleri kazandı.
Yani demek istiyorum ki bu ülkede seçim kazanmak istiyorsan camiye gideceksin Başka türlüsü mümkün değil Ha bir seçenek de var Seçime gitmezsin siyasetin muhabetini bile etmezsin işte o zaman ne kazanırsın ne kaybedersin.
Bu ülkede siyaset konuşacaksan veya toplumun iradesine baş vuracaksan illada camiye gideceksin başka şansın yok. İşte E.İmamoğlu bu şansı kullanıyor.
Sen ona ne kızıyorsun Bu ülkede yaşayan bütün insanlara kız.
1946 dan bu yana bu ülkede bir değişim olmamış Ya seçimde hile yapacaksın ya camiye gideceksin.
İmamoğlunun güzel tarafı tam bu halkın istediği tarafa bakması Hem camiye Hem meyhaneye gidiyor. Sen cami tarafını görmezden gel Meyhane tarafına bak Herkes baktığı yeri görür.
Sn Ahlaksız .
Sen birilerine kızacaksan veya birlerini sileceksen E.İmamoğlunu değil Türkiye halklaraını sil Bu ülkede iki partili veya çok partili seçimler 1946 da yapıldı o da nasıl yapıldı bilirisin Açık oy gizli tasnif ve ondan sonraki seçim 1950 de yapıldı peki sonuç CHP kaybetti DP kazandı . Hadi o eskide kaldı diyelim beki sonraki seçimler ne oldu Hep DP nin doğurdukları seçimleri kazandı.
Yani demek istiyorum ki bu ülkede seçim kazanmak istiyorsan camiye gideceksin Başka türlüsü mümkün değil Ha bir seçenek de var Seçime gitmezsin siyasetin muhabetini bile etmezsin işte o zaman ne kazanırsın ne kaybedersin.
Bu ülkede siyaset konuşacaksan veya toplumun iradesine baş vuracaksan illada camiye gideceksin başka şansın yok. İşte E.İmamoğlu bu şansı kullanıyor.
Sen ona ne kızıyorsun Bu ülkede yaşayan bütün insanlara kız.
1946 dan bu yana bu ülkede bir değişim olmamış Ya seçimde hile yapacaksın ya camiye gideceksin.
İmamoğlunun güzel tarafı tam bu halkın istediği tarafa bakması Hem camiye Hem meyhaneye gidiyor. Sen cami tarafını görmezden gel Meyhane tarafına bak Herkes baktığı yeri görür.
kartopu; bizler bu yazdıklarının hepsinden kurtulmak istiyoruz, çok ümit edip beklediğimiz bir sandık zaferi böyle gelincede hüsrana uğruyoruz. CHP aslında Ahlaksız'ın eleştirdiği benimde "zaten ideolojileri yok" dediğimin daha ötesinde, böyle yaparak kurtulunmak istenileni bize açık açık destekletip beğendiriyor. Açık açık camide Kur'an okuyup istismar ve kandırma içine girmiş birisi bunu hep yapacaktık ve bu zaten böyle yapıla yapıla Türkiye bu hale gelmiştir. Zaten sorunda buydu siz bu sorunun çıkış noktasını getiri olarak görüyorsunuz. Bundan sonra CHP kurultayları Mehteran ve Kur'an tilavetiyle açılmalı, mitinglerde şapka yerine takke dağıtılmalı hatta Baykal gibi bir adım öteye gidilip kara peçelilerin nasıl CHP'li olabilecekleri dolayısıyla kara peçeli insanların CHP ve özünde sadece laiklik devrimi yapmış atalarına ve çağdaş dünyaya karşı geldiklerini sadece belediye kazanmak için alt üst ettiklerini izleyebiliriz. Bu böyle giderse kadına şiddeti neye dayanıp mücadele edeceksin, diyelim ki merkezi iktidarı kazandın, Kur'an tilaveti ile oy devşirip Diyanete nasıl şekil vereceksin? Kısacası Akparti ile CHP arasında fark kalmıyor. Ortada uluslararası diplomasiyi etkileyen tek fark var, Kürt devletinin kurulması izin vermeyen ile izin verileceğini ima edenler. Bugün İstanbul Akparti'den gelen % 1,5 oy ile kazanıldı, Akparti cephesi buna açıklama yaptı. En eğitimsiz ve en cahil dindar kesimin İstanbul'da İmamoğlu'na oy verdiği. Sırf soyadı İmam ile başladığı için oy veren insanları sokak röportajlarında izledik. Şimdi bizim geleceğimizi belirleyecek olan kitleyi buraya kadar indirgemiş bulduk kendimizi.
Sn Turdur.
Şunu anladık ki Bu ülkede yaşayan insanların büyük çoğunluğu din e tutunmuş durumda bunu değiştirmek için iktidar olman gerekiyor Devlet elinde değilse insanı değiştirme şansın yok Bu 1946 dan bu yana böyle.
Bu ülke böyle ne yapacaksın ya uzun uzun değişimi bekleyeceksin ya sen değiştirmek için zaaflardan yararlanacaksın. Veya seçim meçim derdin olmayacak. Bu senin iraden dışı toplumsal yapılanma.
Bence dini pek kafaya takmayacaksın demokrasi en büyük talebin olacak. Benim siyasetçide demokrasiye bakış açısı önemli Din her kesin bireysel tercihi önemli olan dinsizin kabulu .
CHP benim çok sevdiğim bir parti değil tercihlerimde CHP de çakılı kalmak değil. Ama tek adam diyorsak diktatörlük diyorsak bir ittifak gerekiyor
Burada bizim itiraz edeceğimiz şey din değil çünkü bir çoğumuzun evinde dindar kişiler var nasıl onları kapı dışarı edemiyor kabulleniyorsak siyasette de buna tahammül etmeliyiz.
İmamoğlu yarın Erdoğana benziyecek korkusu bize gerçekleri unuturrmamalı Benzerse onada karşı oluruz demek bence zamanı iyi kullanmamızı sağlayacaktır.
Biri camide kuran okur Biri meyhanede türkü söyler Biri mini etek giyer biri başını örter kendi tercihi yeterki bizi zorlamasın.
Benim bakış açım bu.
ilahimasal
23-12-2019, 10:49
İmamoğlu yarın Erdoğana benziyecek korkusu
Sn Kartopu
Eminimki böyle bir korku yok.
Chp nin Akp ye benzemesinden sebep , akp ye duyulan sempatinin chp yede duyulması gerekir Akp ye sempati duyulmuyormuydu?
O korkunun başka bir korku oldugunu düşünüyorum .. tabiki akp ye sempati duyup chp akp ye benzedi diyenlerin açıkca korkularını dile getirmeleri gerekir ki bizde kolayca anlarız dertlerini
Akp ye sempati duyanların chp nin akp ye benzemiş halinden korkması akla uymuyor.başka bir dertleri var!
İmamoğlu yarın Erdoğana benziyecek korkusu bize gerçekleri unuturrmamalı Benzerse onada karşı oluruz demek bence zamanı iyi kullanmamızı sağlayacaktır.
Benzeyecek mi, yoksa bir benzeri mi üretilmiş? İş işten geçtikten sonra karşı olsan ne olmasan ne. Bu senin yazdığın Davutoğlu'nun canlı bombaların eylem yapmadan gözaltına alınamazlar sözüne benzedi. Bugün Millet İttifakında dahi bulunmayan HDP'nin etkisi ve görüşleri üzerinden yapılan atamalar ancak CHP'nin kendi tabanını kandırmasıdır.
Din ile siyaset yapılmayacak, bu bu kadar basit. Şayet yapılacaksa aslı dururken neden nüshası? Ben söyleyeyim, sizin derdiniz başka. Siz Kürdistan'ın özerkliğinden yana tavır alıyorsunuz bazıları da bu tavrın karşısında duruyor. Siz sadece kendi istediğiniz kişinin iktidara gelmesini ve Erdoğan'ın yaptığı her şeyi yapmasının mübah olduğunu savunarak yarın öbür gün yapılacak rant bölüşümüne bile kılıf hazırlayacak, ama o ranttan faydalanamayacak, tipik kendi kimliklerini baskın kılmaya çalışan tiplersiniz. Birde Das Kapital'i yutmuş gibi yaptığın şu sistem eleştirileri tam bir komedi.
ilahimasal
23-12-2019, 11:46
Sevgili Imamoglu 6 aylık muhteşem icraatlerini anlatıyor.
Ganimetcilerin mamalarını kesip istanbul halkına cevirdiklerini RESMİ olarak açıklıyor
Sevgili Mansur Yavaş da ganimetcilerin bir daha mama alamayacaklarını evvelki gün tv ekranlarından açıkca bildirdi .
Seviyoruz sizleri Baskanlar. Destekliyoruz.sempati duyuyoruz.
Basarılarınızın devamını bekliyoruz.
Sn Kartopu
Eminimki böyle bir korku yok.
Chp nin Akp ye benzemesinden sebep , akp ye duyulan sempatinin chp yede duyulması gerekir Akp ye sempati duyulmuyormuydu?
Bu korku CHP lilerde olsa gerek benim için çok enterese etmiyor. Ben sadece Türkiye de yaşayanların tahlilini yaptım. Türkiye de yaşayan insanlar çahil ama kurnazlar. Onlar için doğru menfaatleri.
Birde Das Kapital'i yutmuş gibi yaptığın şu sistem eleştirileri tam bir komedi.
Eleştiri güzeldir insanı öğrenmeye kamçılar. Ama bu Das Kapital i karıştırmasan iyi idi.
Eleştirinin bu tarafa yönelmesi bir soruyu içine alır.
HDP ye gelince ben Türkiye deki azınlıklardan biriyim. Onları ancak benim gibiler anlar her kesten anlayışta beklemiyorum.
Ahlaksız
06-05-2022, 17:09
https://twitter.com/fazilsaymusic/status/1522505405154439169
:rapture:
Ahlaksız
06-05-2022, 19:05
Zamanında ''seçimden önce camide kuran okuyan birisinin, iktidardaki kişilerden zerre farkı yoktur'' demiştim ve bazı muhalif arkadaşlar bana kızmıştı. Bugün twetterda millet öfkeden deliye dönmüş durumda.
https://twitter.com/gokhanozoguz/status/1522557389932838915
Ahlaksız
06-05-2022, 19:07
https://twitter.com/LeventUzumcu/status/1522561284100829188
Ahlaksız
06-05-2022, 19:10
https://twitter.com/mustafahos/status/1522504932724772866
Ahlaksız
06-05-2022, 19:11
https://twitter.com/HAYKOCPQN/status/1522563340941340672
Singularity
09-05-2022, 09:43
Dağ fare doğurdu. Ya da fare fare doğurdu, emin değilim. Şaşırdım mı? Baştan birazcık, ama artık değil. Son dönem düşüncelerimden sonra böyle şeylere şaşırmayı bıraktım, çünkü en "beyinsiz" olanları başımıza getiriyorlar. Bununla Ekremi kast etmiyorum yanlış anlaşılmasın, genel konuşuyorum.
Mesela düşün şimdi, adamın biri var, Amerika'da mesela, adama diyorlar ki senin İsviçrede 200 milyar doların, Man adasında 300 milyar doların var, istediğin zaman gidersin. Ama gitmeye zaman vermiyorlar, yemeye fırsat vermiyorlar, bir kağıt veriyorlar önüne, yalan mı gerçek mi belli değil, onun gerçekten banka hesabı olduğuna inanıyor. O hiç yemediği, yiyemeyeceği para için de ülkeyi feda etmiş haberi yok. Ne gerçekten seveni var, ne gerçekten bir dert ortağı.
Öteki mal ayrı mal. Cemaatin başındayım diyor, yumuşak. Dünyayı kendine zehir etmiş, yemiyor içmiyor, yaşamıyor, ne yapıyor belli değil. 70 yaşına kadar bir bok yaşamamış, bundan sonra da yaşamayacağı kesin zaten. Öbür taraf zaten bitmiş. Diyorsun ki hani, ya bu dünyada yaşasaydın, ya da öbür tarafa hazırlık yapsaydın. Yok, adamda hiç birine ne hazırlık var, ne de konumunun dünyada hayrını görebiliyor. "Sen bu cemaatin liderisin" vaa bee, 80 milyon her gün beddua ediyor sana, ee, o ne olacak? Öbür tarafta zaten bitik. Hani öyle bir yer yok ya, olsaydı manasında söylüyorum, kend inancına göre konuşuyorum yani.
Velhasıl,
Bu tipler hiç bir şeye kendileri karar vermezler. Onları küreselciler en az zeki olanlar arasından, her şeye tamam diyecek kişiler olarak seçerler. Ellerine ne konulursa onunla yetinirler, senaryo neyse onu oynarlar. Ve sonunda ellerine hiç bir şey de geçmez. Normal, aklı başında biri bunu kabul etmez, ama diyorum ya, bunu kabul edecek ve zekası en düşük olanlar arasından seçiliyorlar. Ve bu durumun farkında bile değiller. Piyon olduklarının, kukla olduklarının, zekasız olduklarının farkında olmadan her şeyi halleden müthiş zeki insanlar olduklarına inanıyorlar.
Yazık.