Orijinalini görmek için tıklayınız : Profesörden mini etekli öğrencilere rezil saldırı
Ahlaksız
26-12-2019, 18:24
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin, İstanbul Üniversitesi’nde koridordaki kadın öğrencilere ‘O... musun, pavyon mu burası’ dedi, üzerlerine yürüyüp şiddete kalkıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/egitim/profesorden-ogrencilere-rezil-saldiri-41406018
7 sene önce Rennan Pekünlü hapis cezası almıştı,bakalım bu profesör ne ceza alacak?
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29331&highlight=Rennan+Pek%FCnl%FC
Önce o prof hangi cemaat e mensup onu bulmak gerekir. Daha sonra ne kadar Prof onu bulmak. Onlar çıplak kadından korkmaz özgür kadından korkar.
Olayın ne olduğunu bilmiyorum ama nerede okuduğumu unuttuğum bir şeyi eklemek istiyorum, bu eğitim kurumlarında mini etek yasaklanmalı. Sanırım İngiltere'de benzer bir uygulama var.
Ahlaksız
26-12-2019, 20:47
Olayın ne olduğunu bilmiyorum ama nerede okuduğumu unuttuğum bir şeyi eklemek istiyorum, bu eğitim kurumlarında mini etek yasaklanmalı. Sanırım İngiltere'de benzer bir uygulama var.
Niyeymiş?
Niyeymiş?
Ne demek niye? Akıl edemiyor musun Ahlaksız? Adamlar neden liseleri kız-erkek lisesi diye ayırıyorlar veya böyle cinsel çekiciliği eğitim kurumlarından uzak tutmaya çalışıyorlar?
Ahlaksız
26-12-2019, 21:03
Ne demek niye? Akıl edemiyor musun Ahlaksız? Adamlar neden liseleri kız-erkek lisesi diye ayırıyorlar veya böyle cinsel çekiciliği eğitim kurumlarından uzak tutmaya çalışıyorlar?
Akıl edemiyorum:)
İngilizlerden mi bahsediyorsun?
Akıl edemiyorum:)
İngilizlerden mi bahsediyorsun?
Akıl edemiyorsan öğrenirsin, İngilizler bu konuda tutumlu, diğer batı ülkeleride bu uygulamayı çoğaltmış;
Avrupa, Amerika ve Avustralya`da tek cinsiyetli eğitime doğru bir yöneliş bulunmaktadır. Bu kıtaların ülkeleri, vatandaşlarının tek cinsiyetli eğitim talepleri karşısında bu okulların açılmasını kolaylaştırmakta ve bu ülkelerde tek cinsiyetli eğitim veren okullar giderek yaygınlaşmaktadır.
Kaynağın tamamı okunabilir; https://dogruhaber.com.tr/haber/238650-batida-tek-cinsiyetli-egitim-uygulamalari/
Mini etekle neden eğitim kurumuna gidilir? Hele hele yılışık o tipleri hayal edemiyorum.
Ahlaksız
26-12-2019, 23:09
Akıl edemiyorsan öğrenirsin, İngilizler bu konuda tutumlu, diğer batı ülkeleride bu uygulamayı çoğaltmış;
Avrupa, Amerika ve Avustralya`da tek cinsiyetli eğitime doğru bir yöneliş bulunmaktadır. Bu kıtaların ülkeleri, vatandaşlarının tek cinsiyetli eğitim talepleri karşısında bu okulların açılmasını kolaylaştırmakta ve bu ülkelerde tek cinsiyetli eğitim veren okullar giderek yaygınlaşmaktadır.
Kaynağın tamamı okunabilir; https://dogruhaber.com.tr/haber/238650-batida-tek-cinsiyetli-egitim-uygulamalari/
Mini etekle neden eğitim kurumuna gidilir? Hele hele yılışık o tipleri hayal edemiyorum.
Turdur,beni mi trollüyorsun:D
Linkini verdiğin raporu şurası şey etmiş;
http://sdam.org.tr/
Sitenin ana sayfasında ''vahiysiz mutluluk arayışı'' filan yazıyor:D
Sen karma eğitime karşısın,anladım..
Ben de başörtüsüne karşıyım,ne olacak?
Bırak okulda veya bir başka kamu kuruluşunda başörtüsü takılmasını,sokakta bile başörtüsüne karşıyım..
Benim başörtüsüne karşı olmam,kadınlara karşı bir tutumundan kaynaklanmıyor..Ben kadınların özgürlüğü/refahı/mutluluğu adına başörtüsüne karşıyım..Sen eğer kadınların okullarda filan mini etek giymesine karşıysan,derdin kadınları bir köşeye sıkıştırmaktan başka bir şey değildir..Kadınlara yapılan bu baskı da faşizmdir/zorbalıktır..
Bu arada mini eteğin ölçüsünü de kimse belirleyemez..Yani şu mini etektir diyebileceğin bir etek yoktur..
Turdur,beni mi trollüyorsun:D
Linkini verdiğin raporu şurası şey etmiş;
http://sdam.org.tr/
Sitenin ana sayfasında ''vahiysiz mutluluk arayışı'' filan yazıyor:D
Sen karma eğitime karşısın,anladım..
Ben de başörtüsüne karşıyım,ne olacak?
Bırak okulda veya bir başka kamu kuruluşunda başörtüsü takılmasını,sokakta bile başörtüsüne karşıyım..
Benim başörtüsüne karşı olmam,kadınlara karşı bir tutumundan kaynaklanmıyor..Ben kadınların özgürlüğü/refahı/mutluluğu adına başörtüsüne karşıyım..Sen eğer kadınların okullarda filan mini etek giymesine karşıysan,derdin kadınları bir köşeye sıkıştırmaktan başka bir şey değildir..Kadınlara yapılan bu baskı da faşizmdir/zorbalıktır..
Bu arada mini eteğin ölçüsünü de kimse belirleyemez..Yani şu mini etektir diyebileceğin bir etek yoktur..
Faşizm, bu kelimeyi bana forumun faşistosu Ahlaksız kullanıyor. Olaylara bilimsel değil ideolojik yanaştığın için debeleniyorsun. Tekçil bakışla yaşayan birisi için mini etek konusu varsa orada türbanda konudur. Mini etek eğitim kurumunda ne arıyor demek zorbalık ama türbanın sokakta bile takılmasına karşıymış Kenanist darbe kafalı.
Üniversite yurtları neden kız-erkek diye ayrı? Bu kadına eziyet değil mi, dahası erkeğe eziyet değil mi? Bırak mini eteği parfüm kokusu bile genç bir erkeğin dikkatini dağıtır. Bu karma eğitim Türkiye'ye atılmış bir kazıktır ve hiç bir zamanda çıkarılamayacaktık.
bilgivehis
27-12-2019, 02:17
Bu kadına eziyet değil mi, dahası erkeğe eziyet değil mi?
Turdur, sen en iyisi Arabistana git senin kafayı orası paklar, bu görüşün köktendincilerle birebir örtüşüyor.
Mini etek yasak şalvar serbest saçını açmak yasak turban serbest ondan sonra haremine 9-13 yaş arası kızları alabilirsin. Her kes istediği gibi giyinir hele ki bizim ülkede donsuz bile gezebilirsin çünkü karşıtı yobazlık gericilik. Ortada bir seçenek kalktı.
Turdur, sen en iyisi Arabistana git senin kafayı orası paklar, bu görüşün köktendincilerle birebir örtüşüyor.
Niye Amerika veya İngiltere'ye gitmeyeyim, oralarda kız-erkek yurtları karışık mı?
Mini etek yasak şalvar serbest saçını açmak yasak turban serbest ondan sonra haremine 9-13 yaş arası kızları alabilirsin. Her kes istediği gibi giyinir hele ki bizim ülkede donsuz bile gezebilirsin çünkü karşıtı yobazlık gericilik. Ortada bir seçenek kalktı.
Tırı vırı yapma ilahiyatçı arkadaş. Mini eteğin bir eğitim kurumunda ne işi var bana bunu söyle. İki tane eski kafa yan yana gelmiş konu konu dolaşıp duruyorsunuz.
Ahlaksız
27-12-2019, 16:50
Faşizm, bu kelimeyi bana forumun faşistosu Ahlaksız kullanıyor. Olaylara bilimsel değil ideolojik yanaştığın için debeleniyorsun. Tekçil bakışla yaşayan birisi için mini etek konusu varsa orada türbanda konudur. Mini etek eğitim kurumunda ne arıyor demek zorbalık ama türbanın sokakta bile takılmasına karşıymış Kenanist darbe kafalı.
Üniversite yurtları neden kız-erkek diye ayrı? Bu kadına eziyet değil mi, dahası erkeğe eziyet değil mi? Bırak mini eteği parfüm kokusu bile genç bir erkeğin dikkatini dağıtır. Bu karma eğitim Türkiye'ye atılmış bir kazıktır ve hiç bir zamanda çıkarılamayacaktık.
Sevgili Turdur kardeşim,sen iyi misin?
Sağlık sorunların yok değil mi?
Sevgili Turdur kardeşim,sen iyi misin?
Sağlık sorunların yok değil mi?
3 adet dinciyi alt edebilecek kadar iyiyim. Sen iyi misin Ahlaksız? Leblebi yedinde falan midenin suyunu çekmedi değil mi? Bu karın ağrınızı dahada azdırabilir.
Ahlaksız
27-12-2019, 16:55
3 adet dinciyi alt edebilecek kadar iyiyim. Sen iyi misin Ahlaksız? Leblebi yedinde falan midenin suyunu çekmedi değil mi? Bu karın ağrınızı dahada azdırabilir.
Bak yine yaptın:D
''Karın ağrısı'' nedir?
Tırı vırı yapma ilahiyatçı arkadaş. Mini eteğin bir eğitim kurumunda ne işi var bana bunu söyle. İki tane eski kafa yan yana gelmiş konu konu dolaşıp duruyorsunuz.
Aşk ile cinselliği karıştırdın yine.
Bana göre kızlar erkeler aynı odada bile kalabilmeli insan sex e doymalı özgürce kimseye sormadan kimseden korkmadan gönüllü olmak kaydıyla serbest olmalı.
Bu ne ya 2020 yılında yasakçı zihniyet.
Bana ilahiyatçı diyene bak. İnsan dersi apış arası ile mi dinliyor beyni ile mi Yoksa sen beynin apış arada olduğunu mu sanıyorsun.
Ne bu tav her kes kadınlara nasıl yaşayacağını ne giyeceğini giyemiyeceğini söylüyor.
Bana göre kızlar erkeler aynı odada bile kalabilmeli insan sex e doymalı özgürce kimseye sormadan kimseden korkmadan gönüllü olmak kaydıyla serbest olmalı.
Bu ne ya 2020 yılında yasakçı zihniyet.
Bana ilahiyatçı diyene bak. İnsan dersi apış arası ile mi dinliyor beyni ile mi Yoksa sen beynin apış arada olduğunu mu sanıyorsun.
Ne bu tav her kes kadınlara nasıl yaşayacağını ne giyeceğini giyemiyeceğini söylüyor.
kartopu; dergahçılardan tarikatçılardan kafanızı kaldırdınız da bilime göz attınız mı hiç?
İş yerinde iş yapılır, eğitim kurumunda eğitim. Başlıkta ki saçmalığı bile göremiyorsunuz. Herkes her şeyi her yerde yapamaz, siz hiç iş yerine bikini ile giden tezgahtar, fabrika işçisi veya muhasebeci gördünüz mü? Siz neyi savunduğunuzu ve ne için savunduğunuzu hemde nereden çıkışla savunduğunuzu bile bilmiyorsunuz. Ahlaksız her zaman ki hınzırlığı ile tribünlere oynamış, sizlerde sazan gibi düşmüşsünüz. Köktenci güdülerle abuk subuk -klasik- yorumlarla sayfayı dolduruyorsunuz. Eğitim kurumunda mini eteğin ne işi var, neden buna cevap veremiyorsunuz? Veremezsiniz, konuyu manipüle etmek zorundasınız lakin bir kere yazmış bulundunuz. Hala seks özgürlüğü ile konuyu bir birine yapıştırmaya çabalıyorsunuz. Buna siper olarak yasakçı zihniyet diye duman tüttürüyorsunuz, o zaman neden türbana karşı çıkıyorsunuz? Kadına türban değil mini etek giyeceği ısrarı kadını kadına sormadan şekillendirmektir. Sizin çıkış noktanız diğerleri gibi ideolojik ve dincilikten geçiyor. Ezber kalıplar.
Evet, üniversitelerde ki yaş ortalamasına bakarsanız, testesteron seviyesiyle cinsel gücün en yüksek tavan yaptığı yaş aralığının aynı olduğunu görürsünüz. Tabi ki de insanlar bilmem nesinin dikine gidiyorlar, Türkiye'de bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Aşk ile cinsellik ayrı değildir, bunu diğer konuda yazmaktan bıktık, bilim yerine maneviyat veya insanın tanrılığını yeğlerseniz anlayamazsınız. Kadın-erkek aşkı cinsellik üstü değildir. Bilim parfümlerin etkilerini ve dikkat dağınıklığının sebeplerini size ulaştıramamış burada ceremesini çekmek bize düşmüş. Orada genç erkekler varsa karşılarında ki kokuya ve mini eteğe duyarsız kalamaz. Üniversite, eğitim kurumuysa orası seks açlığı giderme kurumu değildir. Tabi Türkiye bunu aşmış mıdır, buyurun sizin yorumlardan yola çıkalım. Seks doygunluğunu üniversite amfilerinde, koridorlarında tamamlamaya kalkarsanız size göre kadın-erkek özgür olabilir.
Bak yine yaptın:D
''Karın ağrısı'' nedir?
Karın ağrısı yılbaşı dönemlerinde yağan kırmızı karların ağrısıdır, kapıcının karısı sınava girmiş soruları cevaplamış. Karaciğer ne iş yapar diye soruya "nefes almak vs vs" yazmış, beyin ne iş yapar sorusuna "beyim kapıcı" diye yazmış. "Senin cevap verdim mi verdim" mantığı işte. Kapıcının karısı gibi bildiğini okuyorsun.
Ahlaksız
27-12-2019, 18:16
Ahlaksız her zaman ki hınzırlığı ile tribünlere oynamış, sizlerde sazan gibi düşmüşsünüz. Köktenci güdülerle abuk subuk -klasik- yorumlarla sayfayı dolduruyorsunuz. Eğitim kurumunda mini eteğin ne işi var, neden buna cevap veremiyorsunuz? Veremezsiniz,..
Çok agresifsin Turdur..Sinirleniyorsun..Az sakin ol..MGK toplantısı yapmıyoruz burada..:)
Aynı soruyu bende başörtüsü için sorsam,sen bana cevap verebilir misin?
Bak soru şu;
EĞİTİM KURUMUNDA BAŞÖRTÜSÜNÜN NE İŞİ VAR?
Çok agresifsin Turdur..Sinirleniyorsun..Az sakin ol..MGK toplantısı yapmıyoruz burada..:)
Aynı soruyu bende başörtüsü için sorsam,sen bana cevap verebilir misin?
Bak soru şu;
EĞİTİM KURUMUNDA BAŞÖRTÜSÜNÜN NE İŞİ VAR?
Türbanın eğitimi aksattığını düşünmüyorum. Senin bakış açın bilimsel değil, dincilik üzerinden gelişmiş, bu yüzden türbanı mini eteğin geçtiği bir konuya sokmak zorunda kalıyorsun hemde türbanın baş harfinin konuda olmamasına rağmen. Bunun sebebi ideolojik ve dincilik kökenli refleksler. Böylece mini etek savunusunu türban üzerinden geliştiriyorsun, bildiğin ezber kalıplar ve hatta mahalle baskısı. Sen laçkalaşınca ben sinirli gibi görünüyorum.
Ahlaksız
27-12-2019, 18:48
Türbanın eğitimi aksattığını düşünmüyorum. Senin bakış açın bilimsel değil, dincilik üzerinden gelişmiş, bu yüzden türbanı mini eteğin geçtiği bir konuya sokmak zorunda kalıyorsun hemde türbanın baş harfinin konuda olmamasına rağmen. Bunun sebebi ideolojik ve dincilik kökenli refleksler. Böylece mini etek savunusunu türban üzerinden geliştiriyorsun, bildiğin ezber kalıplar ve hatta mahalle baskısı. Sen laçkalaşınca ben sinirli gibi görünüyorum.
O kadar senedir forumdasın,beni daha tanıyamadın mı:)
Türbana,ezana,dine,din adamlarına,..vb hepsine karşı olduğumu biliyorsun..!
Haliyle senin sorduğun ABUK soruya,böyle türbanı karıştırmam tabi ki doğal..
Mini eteğin yasaklanmasını nasıl savunursun Turdur?
Üniversitelerde kızların mini etek giymesi,üniversitelerde eğitim seviyesinin düşmesi sonucunu mu doğurur?Bunu mu diyorsun?
Dünya'nın en b.ktan üniversiteleri nerede?Müslümanların yaşadığı toplumlarda..Bunun farkında değil misin?
Kızların okullarda mini etek giymesi demek,okulların kerhaneye dönüşmesi mi demek?
Ama Abd'de veya başka yerlerde karma eğitim verilmeyen şu şu okullarda,başarılı işler yapılıyor deme bize..Yapma bunu:)
Şöyle düşün biraz..Başörtüsü sömürüsü diye bir şey var..Başörtüsünü insanlar kullanabiliyorlar..Bir yere gelmek,bir şeyleri işaret etmek,bir şeyler söylemek,birşeylere tepki vermek gibi..Yani başörtüsü sadece dini bir imge/simge değil..
Mini etek böyle mi?
Bir kızın mini etek giymesi,sadece kızın güzelliğini/kadınlığını göstermesi anlamına gelir..Başka bir anlam yok..Din yok,ideoloji yok,sadece bir etek var..Beğenmediysen,bakma..
Ama gençler bakar,kudurur,kıza saldırır mı demek istiyorsun?
Kızların okullarda mini etek giymesi demek,okulların kerhaneye dönüşmesi mi demek?
Tırı vırı versiyon 2. Olmamış yazılmamış cümlelerle soru işareti marifetiyle suçlama yöneltme. Bilim ne diyorsa ben onu konuşurum buda size batıyor çünkü algılarınız hırpalanıyor.
O kadar senedir forumdasın,beni daha tanıyamadın mı:)
Türbana,ezana,dine,din adamlarına,..vb hepsine karşı olduğumu biliyorsun..!
Senin bir şeye karşı olmanın toplumsal, siyasi ve inanç yönünden bir çok dayanağı vardır. Sen türbana inanç öğesi olduğu için karşısın ancak bilimsel olarak kafana şapka, türban takman ile eğitimi alıp almaman arasında bir engel yok. Bu konuya türbanı sokmanın mantığı bu değil, sen ideolojik açıdan bunu yaptın.
Üniversitelerde kızların mini etek giymesi,üniversitelerde eğitim seviyesinin düşmesi sonucunu mu doğurur?Bunu mu diyorsun?
Günaydın. Bunu söyleyen ben değilim. Sen yine 5 mesaj sonra konuya gelebildin seni tebrik ederim.
Şöyle düşün biraz..Başörtüsü sömürüsü diye bir şey var..Başörtüsünü insanlar kullanabiliyorlar..Bir yere gelmek,bir şeyleri işaret etmek,bir şeyler söylemek,birşeylere tepki vermek gibi..Yani başörtüsü sadece dini bir imge/simge değil..
Bu toplum mühendisliğidir, ama bunun konuyla hiç bir alakası yok.
Bir kızın mini etek giymesi,sadece kızın güzelliğini/kadınlığını göstermesi anlamına gelir..Başka bir anlam yok..Din yok,ideoloji yok,sadece bir etek var..Beğenmediysen,bakma..
Ama gençler bakar,kudurur,kıza saldırır mı demek istiyorsun?
Geç bunları geç, testesteron hormunu ve beyine görderdiği sinyaller var. Beyin bir şey algılıyor ve sen bunu algılama diyorsun, geçeceksin bu ezber kalıpları, bu kalıpların kökeni gelenekçilik ve dinciliktir. Senin, genç erkeğe genç kadına bakma demenin kökeni bire bir dinciliktir. İnsanın hormonları ve evrim süreci bu dediklerinden çok uzaklarda.
bilgivehis
27-12-2019, 23:34
Turdur madem sen dincisin neden bunu saklama gereği görüyorsun?
Dinci olmak ayıp değil ama böyle bilim üzerinden dini savunmaya trollük denir.
Sen başka bir şey yapmıyorsun, bütün yaptığın bilimi kullanarak kökten dincilerin savunusundan ibaret.
Onlar da türbanı savunur sen de türbana toz kondurmuyorsun.
Oysa türbanın dini simgeden ziyade kiliseden türemiş bir siyasi simge olduğunu artık herkes biliyor.
Kökten dinciler de eteğe karşı sen de karşısın.
Bir yandan türbanı savunurken diğer yandan eteğe karşısın.
Hem burada dincilik yapıyorsun hem de kadınların etek özgürlüğünü elinden almaya çalışıyorsun, güya tarafsız takılıyorsun. Oysa etek bir özgürlüktür, kadınları zoraki giydirmek şeriatçıların işidir.
Turdur madem sen dincisin neden bunu saklama gereği görüyorsun?
Dinci olmak ayıp değil ama böyle bilim üzerinden dini savunmaya trollük denir.
Sen başka bir şey yapmıyorsun, bütün yaptığın bilimi kullanarak kökten dincilerin savunusundan ibaret.
Onlar da türbanı savunur sen de türbana toz kondurmuyorsun.
Oysa türbanın dini simgeden ziyade kiliseden türemiş bir siyasi simge olduğunu artık herkes biliyor.
Kökten dinciler de eteğe karşı sen de karşısın.
Bir yandan türbanı savunurken diğer yandan eteğe karşısın.
Hem burada dincilik yapıyorsun hem de kadınların etek özgürlüğünü elinden almaya çalışıyorsun, güya tarafsız takılıyorsun. Oysa etek bir özgürlüktür, kadınları zoraki giydirmek şeriatçıların işidir.
Köktenbölücü geç demogajiyi cevap ver, veremezsin. Ezer geçerim çünkü sen ideolojik yobazsın. Bütün reflekslerin dincilik üzerinden gelişmiş. Bu konuya türbanı sokup konuyu manipüle etmenizin sebeplerini açık açık yazdığım halde hala debeleniyorsun. Siz bunu yapmaya mecbursunuz.
Etek kadın için özgürlükmüş bıdı bıdı bıdı. Burada eteğin türbanın özgürlüğü konuşulmuyor. Çok açık bir soru soruldu, sizde kıvranıp kaldınız.
Mini eteğin eğitim kurumunda ne işi var buna cevap verin, bunun bir cevabı olmadığı için karşısına türban, eteği konuşanın karşısına da ideolojik yobazlığı getirmek zorundasınız.. Alt etmek için türbandan girip atletten külottan çıkabilirsiniz yaptığınız manipülasyon budur.
Bir gün camide hoca fetfa verir konu kızların açık saçı giyinmesi o açık giyinenlere cehennemin adresini verir hoca namaz biter cemaat avluda sohbete başkar o ara caminin önünde bir çok kız geçer kızarın arasına hocanın kızı da var .Ama bütün kızlar mini etekli cemaatten biri hocaya kendi kızını gösterir ve hocam siz biraz önce mini etekten söz ettiniz de sizin kızınızda giymiş ne diyeceksiniz der Hoca ne der bilirmisiniz -Yakışıyor soykaya der.-
Bu moda işi her kesi etkiler bu gün mini etek yarın şalvar
Sen bunlara kafanı Takma Turdur kardeşim
Yarın değişir bu işler.
Sen kafanı eteklerden yukarı kaldır bütün iş o yukarda.
Sen bunlara kafanı Takma Turdur kardeşim
Yarın değişir bu işler.
Sen kafanı eteklerden yukarı kaldır bütün iş o yukarda.
Bu da eğitimden geçer, çok basit bir soru soruyorum ve bilimsel açıklama getiriyorum ancak cevap veren yok. Cevap vermek yerine siyasi, ideolojik kaçış arıyorsunuz. Üniversiteler mini etek yobazlarının yuvası olamaz.
Neden bütün sorular kızlara yönelik oluyor. Mini etek suç Turban suç Kimse erkeklere yönelik soru sormuyor. Erkeler tayt gibi pantolon giyiyor kendine yakışanda yakışmayan da sakal bırakıyor neden soruları onların üzerinden sorulmuyor.
Demek ki kadınlar üzerine büyük ölçekli probagandalar yapılıyor Bilimsel açıklamalar bütün insanlar için geçerli.
Kapitalizm de insanları etkileyen kurumlardan biri de moda sektörü. İşte bilimsel cevap.
Neden bütün sorular kızlara yönelik oluyor. Mini etek suç Turban suç Kimse erkeklere yönelik soru sormuyor. Erkeler tayt gibi pantolon giyiyor kendine yakışanda yakışmayan da sakal bırakıyor neden soruları onların üzerinden sorulmuyor.
Goygoy yapıyorsun hala. Hiç bir giyim kuşam suç değildir, gene kendi kendinize bir şey ürettiniz. Zaten sana iki üç haftadır bir şeyler olmuş kartopu, bizimle dalga geçtiğini bile düşünüyorum.
Gerçekten kadınların değilde Erkeklerin giyinme biçimi tuhafıma gidiyor Sakalları da.
Tayt gibi pantolon giyiyorlar ayaklarında 44 numaralı ayakkabı bir tuhaf oluyorlar çizgi flim gibi. Hele göbekli olanlar tam bir komedi.
Bak bunda ciddiyim.
ince giyerim ince
pembe yakışır gence
şaka lan
siyah giyerim
bırakın milletin ne giydiğini
bize neler giydiriyolar ona bakın
bu milletin anasına küfreden hala sağ geziyor
bilgivehis
29-12-2019, 00:30
Köktenbölücü geç demogajiyi cevap ver, veremezsin. Ezer geçerim çünkü sen ideolojik yobazsın. Bütün reflekslerin dincilik üzerinden gelişmiş. Bu konuya türbanı sokup konuyu manipüle etmenizin sebeplerini açık açık yazdığım halde hala debeleniyorsun. Siz bunu yapmaya mecbursunuz.
Etek kadın için özgürlükmüş bıdı bıdı bıdı. Burada eteğin türbanın özgürlüğü konuşulmuyor. Çok açık bir soru soruldu, sizde kıvranıp kaldınız.
Mini eteğin eğitim kurumunda ne işi var buna cevap verin, bunun bir cevabı olmadığı için karşısına türban, eteği konuşanın karşısına da ideolojik yobazlığı getirmek zorundasınız.. Alt etmek için türbandan girip atletten külottan çıkabilirsiniz yaptığınız manipülasyon budur.
Tam bir yobaz ve trolsün, tayyibe-fetoya danışman olsana, ne de olsa aynı görüştesiniz.
Turdur Mini eteğin eğitim kurumunda ne işi var
Valla bunu bize değil kapitalizm in insanı biçimlendirmek amacı ile kurduğu moda sektörüne soracaksın .
Ayrıca nasıl ezeceğini de bir anlat görelim.
Ha minin eteği sorarken erkeklerin tayt gibi giydiği pantolun u da sor bir zahmet.Bu pantolonun ne işi var eğitim kurumunda de.
Bence erkeklere o pantolon yakışmıyor da mini etek yakışıyor kızlara.
Tam bir yobaz ve trolsün, tayyibe-fetoya danışman olsana, ne de olsa aynı görüştesiniz.
bilgivehis sende anksiyete bol, seni ezmek istemiyorum. Böyle panik atak saldırılar yapma.
Turdur Mini eteğin eğitim kurumunda ne işi var
Valla bunu bize değil kapitalizm in insanı biçimlendirmek amacı ile kurduğu moda sektörüne soracaksın .
Ayrıca nasıl ezeceğini de bir anlat görelim.
Ha minin eteği sorarken erkeklerin tayt gibi giydiği pantolun u da sor bir zahmet.Bu pantolonun ne işi var eğitim kurumunda de.
Bence erkeklere o pantolon yakışmıyor da mini etek yakışıyor kızlara.
Moda tanga da çıkarmış 3-5 sene sonra tangayla eğitim kurumuna girilmemeli dediğim zaman yine saldıracak mısınız bana?
Çok anlaşılır bir soru sordum ve bir türlü cevap vermemek için bir o yana bir bu yana savrulup durdunuz. Bu sorudan anladığın mini eteğin kızlara yakıştığı taytın erkeklere yakışmadığı olmuş, işte böyle ezer geçerim, hala nasıl ezildiğini soruyorsun.
Kendimi hiç ezilmiş hissetmedim.
Eğitim kurumu dediğin okullar mı . Bu tür kurumlar avrupa da da var orada da kızlar mini etek giyiyor ama orada bu mini etek sorun olmuyor da burada neden sorun oluyor.
Hadi bana soyut bir şey söyle.
Ahlak de örneğin. Gelenek de . .Hatta din de.
Eğitim kurumu dediğin okullar mı . Bu tür kurumlar avrupa da da var orada da kızlar mini etek giyiyor ama orada bu mini etek sorun olmuyor da burada neden sorun oluyor.
Üniversite ve lise.
Birden fazla ezilmiş yan yana durunca plasebo etkisi yapıyor sizde. Ondandır. Bir kaç saate geçer.
Aldım espiriyi kartopu. Ama ben soyut değil somutçuyum.
ilahimasal
29-12-2019, 20:10
İtin sıçtıgı profösöre bak hele
Sanarsın karısına , kızına , bacısına zorla mini etek giydirmişlerde. Elin kızına yürüyor.
Derdi başkadır itin.
Tabiki onun dediklerini savunan itlerde buna dahil. Anana karına kızına zorla mini etek mi giydiriyorlan ulen. Önünden ye demek görevimiz.
Kaldı ki kimse karısına kızına bacısınada hüküm veremez onların sahipleri degildirler.
Eğitim kurumu baştan sakat birde bakanlığı var Milli Eğitim Bakanlığı
Oysa insan eğitilmez insana öğretilir.Hayvan eğitilir ve eğitim evrenseldir.Dünyanın her yerinde hayvanlara verilen eğitim aynıdır.A ülkesinde kediye verilen kum eğitimi ile B ülkesinde verilenin farkı yoktur.
Öğretim ise yereldir hadi milli diyelim kabul edelim.İnsanı insan yapan içinde bulunduğu toplumun yapısıdır.Toplumsal yapılar birbirinden farkılık arz ettiğinden öğretimi de her toplum kendi anlayışına göre kurgular.
Kurumsallaşmada beton sıra duvar bina olmamalıdır.Öğretimin kurumsallaşması toplum tarafından özümsenmesi ile olur bu olursa öğretim kendiliğinden oluşur.
Sorun mini etekte değildir sorun eğitim kurumunun kendisidir.
Aldım espiriyi kartopu. Ama ben soyut değil somutçuyum.
Yalnız, sadece somut çu olma bir yanın eksik kalır ikisinden de ol bence.
Örneğin: Devletten egemen sınıf a, egemen sınıftan devlete ulaşılır, örneğin. Tanrıdan insan a, İnsandan Tanrıya olduğu gibi.
Düşünme sistemi böyledir.
Soyuttan Somuta Somuttan soyuta yürümektir. Yoksa robotlaşır insan.
ilahimasal
30-12-2019, 13:15
Etek boyu yerine göre değişir bize ne de , ziyaretlerinin nedeninide ögrenebilsek
https://imgrosetta.mynet.com/file/11629148/640xauto.jpg
https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/11629170/11629170-1200x824.jpg
İşte bak D.Akalın söylemiş yerine göre değişirmiş Biz onu adamına göre anlayalım.
Yalnız, sadece somut çu olma bir yanın eksik kalır ikisinden de ol bence.
Örneğin: Devletten egemen sınıf a, egemen sınıftan devlete ulaşılır, örneğin. Tanrıdan insan a, İnsandan Tanrıya olduğu gibi.
Düşünme sistemi böyledir.
Soyuttan Somuta Somuttan soyuta yürümektir. Yoksa robotlaşır insan.
şu konuyu artık dostça halledelim
görünen o ki;
gugıl amcanızdan yada TDK sözlüğünden edindiğiniz zırvalarla düşünmeye devam ediyorsunuz
masa ne kadar somutsa
aşk da o kadar somutdur
devlet de o kadar somutdur
zaten varlıklar alemi somutlardan oluşur
o halde soyut nedir
soyutlama denen zihinsel bir sürecin ürünüdür
somuta bakılır
ya onu işaret edecek bir ses üretilir
bu anlamda tüm isimler soyutlama ürünüdür
ya da somutun bir niteliği
isimlendirilir
somut cisim-soyut cisim olmaz
cisim somut bişeydir
ahlak da somut bişey iyilik güzellik de
bunları işaret eden kavramlar ise soyutlama ürünü
hiç bir somutu işaret etmeyen
soyutlama ürtünü olmayan bazı kavramlar var
bu kavramları soyut zannedenler var
bunlar zırva kavramlar
somutdan türetilmemiş soyut olmaz, ona metafizik denir
insanlığın çocukluk döneminden kalma zırvalardır
ortodoks felsefede bu kavramsal kazıma görmezden gelinir
ideolojik üstyapı kurumu olduğu için
marks hegel okuyan diyalektiğe aşina olan
oturup düşünen adam
önce kavramları kazıyacak
düşünme sistemi böyledir dediğin;
idealizmin düşünme daha doğrusu düşünememe sistemi
robotlaşmak da nedir
robotlaşmamak için tarih boyunca uydurulmuş palavralara göz kırpmamızı mı istiyorsun
evreni anlamak robotlaşmaya mı eşitlendi
alternatifimiz dinsel düşünce mi
şu somut-soyutlama-soyut işini nası oluyo da çözemediniz
çok mu zor
ben bunu bi yerden okumadım
az bişe düşününce görülebiliyor
Ahlaksız
30-12-2019, 17:00
Sevgili Blitzkrieg;ahlak nasıl somut oluyor?
Sevgili Blitzkrieg;ahlak nasıl somut oluyor?
sevgili ahlaksız
insan ilişkilerinden bağımsız ideler aleminde yaşayan
tarihsel süreç dışında ortada olan bi ahlak mı var
somut durumlardan oluşturulmuş bi kavram değil mi ahlak
Ahlaksız
30-12-2019, 17:13
sevgili ahlaksız
insan ilişkilerinden bağımsız ideler aleminde yaşayan
tarihsel süreç dışında ortada olan bi ahlak mı var
somut durumlardan oluşturulmuş bi kavram değil mi ahlak
Hangi somut durum?
Böyle bir şey yok ki..
Ahlak kavramının gerçek hayatta bir karşılığı yok..Haliyle birilerinin g.tünden uydurduğu bir kavram..
sayın ahlaksız
masa somutdur
masa kelimesi ses olarak yazı olarak ve beyindeki süreçler olarak somutdur
ancak işaretçidir işaretçi olması nedeniyle de her kavram gibi soyutlama ürünüdür yani soyutdur
sabit olduğunu düşündüğünüz için somutu tespit etmekte zorlanmayabilirsiniz
bi de süreçler var, olgular
bunlar da somutdurlar, ama somut durum olduklarını çoğu kişi görmez
ahlak dediğiniz insanlar arasındaki ilişkilerde varoluş bulan süreçlerdir
nerden uydurulduğunu ben de biliyorum
ancak siz elma armut somut
süreçler olgular ise soyut mu zannediyorsunuz
evrim olgu değil mi, somut değil mi
evrim kelimesi soyutlama ürünü değil mi
somut durumu işaret etmiyor mu
ahlak kelimesi de
zırva ya da değil bi durumu işaret etmiyo mu
onun da somutdaki karşılığı bu
devlet de somut, devletin sınıfsal karakteri de somut
tanrı inancı da somut
ama tanrı kavramı hayali olmaktan öte varlık ortaya koymuş bişeyi işaret edemiyor
ahlak ise ediyor
tarihsel kökeni şusu busu
palavra olması olgu olarak ortada olduğu gerçeğini değiştirmez
öznel içeriğe sahip olduğu ise zaten ortada
Soyut olan her şey somuttan çıkar deyip konuyu kısa keselim. Başarı soyuttur ama bir somut sonuçtan çıkar.
Ahlaksız
30-12-2019, 17:36
tanrı inancı da somut
ama tanrı kavramı hayali olmaktan öte varlık ortaya koymuş bişeyi işaret edemiyor
ahlak ise ediyor
tarihsel kökeni şusu busu
palavra olması olgu olarak ortada olduğu gerçeğini değiştirmez
öznel içeriğe sahip olduğu ise zaten ortada
Ahlak nasıl ediyor?
ZIRVA bu..
Tanrı için söylediğiniz şeyin aynısını,ahlak için de söylemek zorundasınız..Ahlakı niye ayırıyorsunuz?
Ahlak nasıl ediyor?
ZIRVA bu..
Tanrı için söylediğiniz şeyin aynısını,ahlak için de söylemek zorundasınız..Ahlakı niye ayırıyorsunuz?
Ahlak somut olaylara dayanmıyor mu? Ahlak kelimesi bu olayların soyutlanması olmuyor mu?
dostum
ahlak derken
insanlar arasındaki somut süreçleri kastediyorum
insandan bağımsız kendinde şey olarak ideler alemindeki bir varlığı değil
davranışlar var
ikiyüzlü ya da değil
insanlar buna değer biçiyor değerli ya da değil
sonuçta bu ilişki süreç olarak yaşanıyor
dolayısıyla insanın ******** uydurduğu bişey de olsa somut olarak var
tanrı inancı da somut olarak var
ama tanrı yok
insan davranışlarından bağımsız bi ahlak da yok
ahlak kavramı yaşanan bi somut ilişkiler ağını işaret ediyor
Ahlaksız
30-12-2019, 17:54
Ahlak somut olaylara dayanmıyor mu? Ahlak kelimesi bu olayların soyutlanması olmuyor mu?
Ahlak dini bir kavramdır..Tanrı,cin,şeytan,melek gibi..Haliyle somutla filan alakası olamaz..
dostum
ahlak derken
insanlar arasındaki somut süreçleri kastediyorum
insandan bağımsız kendinde şey olarak ideler alemindeki bir varlığı değil
davranışlar var
ikiyüzlü ya da değil
insanlar buna değer biçiyor değerli ya da değil
sonuçta bu ilişki süreç olarak yaşanıyor
dolayısıyla insanın ******** uydurduğu bişey de olsa somut olarak var
tanrı inancı da somut olarak var
ama tanrı yok
insan davranışlarından bağımsız bi ahlak da yok
ahlak kavramı yaşanan bi somut ilişkiler ağını işaret ediyor
Kelime/kavram olarak var..''Somut olarak ahlak var'' veya ''somut olarak tanrı var'' demek,doğru değildir..Somut denilen şeyi,elle tutmak veya gözle görmek filan lazım..Tanrı veya tanrı inancı elle tutulmaz,gözle görülmez,nasıl somut oluyor?!
Devlet gibi düşünmeyin bunları..Devlet soyut ama somutta bir karşılığı var..Askeri var,bürokratı var,vesaire..
Tanrı,ahlak gibi kelimeler ne soyuttur,ne somut..Bu kavramları anlamak adına uçan spagetti canavarı güzel bir örnektir aslında..Uçan spagetti canavarı ne somuttur,ne soyuttur..Uydurulmuş bir kavramdır,hepsi bu..
dostum onu anlatıyoruz işte
ahlak elle tutulur gözle görülür
öznel olması ve süreç olması anlamanı zorlaştırıyor
adam şu ya da bu motivasyonla bişey yapıyor
adına da ahlak diyor
ahlak kavramı, o adamın yaptığı o şeyi işaret ediyor
her kavram gibi ahlak kavramı da soyut
soyutlama ürünü çünkü
ama somutda işaret ettiği şey elle tutulur bişey
masa sandalye mi elle tutulur sadece
devletin nası somutda karşılığı varsa ahlakın da var
ilahimasal
30-12-2019, 18:20
somut cisim-soyut cisim olmaz
cisim somut bişeydir
ahlak da somut bişey iyilik güzellik de
Oltaya bak oltaya ucunda yem bile yok
Ahlaksız
30-12-2019, 18:24
dostum onu anlatıyoruz işte
ahlak elle tutulur gözle görülür
öznel olması ve süreç olması anlamanı zorlaştırıyor
adam şu ya da bu motivasyonla bişey yapıyor
adına da ahlak diyor
ahlak kavramı, o adamın yaptığı o şeyi işaret ediyor
her kavram gibi ahlak kavramı da soyut
soyutlama ürünü çünkü
ama somutda işaret ettiği şey elle tutulur bişey
masa sandalye mi elle tutulur sadece
devletin nası somutda karşılığı varsa ahlakın da var
Dünya'da binlerce belki milyonlarca tanrı var ama hiçbirinin somutta karşılığı yok..Her bölgenin,hatta her insanın tanrı anlayışı da farklı..Yani tanrı dediğimiz zaman,neden bahsettiğimiz belli olmaz ama Yeni Zelanda'nın tanrısı veya Ahmet'in tanrısı dediğimiz zaman,neden bahsettiğimiz bellidir..
Ahlakta böyle..Dünya'daki milyarlarca insanın hayatı bakış açısı farklıdır..Her bölgenin,hatta her insanın hayata bakışı farklıdır..Haliyle bir ahlak kavramından bahsettiğinizde,ne demek istediğiniz belli olmaz ama bir bölgenin veya bir kişinin ahlakı dediğinizde,neden bahsettiğimiz bellidir..
Mesela Türkiye'deki Müslümanların ahlaklı olanları domuz yemezler..Abd'deki protestanlar için de domuz yemekte bir sorun yoktur..
Türkiye'deki Müslümanlar ahlaklı mı?
Abd'deki Hristiyanlar ahlaklı mı?
Kimin ahlaklı olduğuna nasıl karar vereceğiz?
Bu yaşananlara bakıp,ahlak diye bir şeyin olduğundan nasıl bahsedeceğiz?
Sevgili Blitzkrieg,bunlar bizi ilgilendiren şeyler değil..Hayal Dünya'sında yaşayan iki tane akıl hastasının tartışmasındaki kavramlara bakıp,bu kavramların somut olduğunu söylemek doğru değildir..Bunların kendi aralarında kullandığı jargondur bu..
Bunlar hep Hammurabi kanunlarından filan ortaya çıkmış şeyler..Şunları yaparsan iyisin/ahlaklısın,yapmazsan kötüsün/ahlaksızsın filan..
Mesela Türkiye'deki Müslümanların ahlaklı olanları domuz yemezler..Abd'deki protestanlar için de domuz yemekte bir sorun yoktur..
Türkiye'deki Müslümanlar ahlaklı mı?
Abd'deki Hristiyanlar ahlaklı mı?
Kimin ahlaklı olduğuna nasıl karar vereceğiz?
Bu yaşananlara bakıp,ahlak diye bir şeyin olduğundan nasıl bahsedeceğiz?
Ahlak tanımını bile İslam dini üzerinden yapıyorsun, bunu da tekilleştiriyorsun.
ahlaksız
tanrılar içi boş kavramlardır
herhangi bir somutu işaret etmezler
ama din kavramı bi somutu işaret eder
o dinin palavra olması başka bişey
insan ilişkilerinde hayatta somutda din diye bişeyin olması
ve din kavramının o şeyi işaret etmesi başka bişey
din ahlak falan gibi kavramlar da masa kavramı da soyuttur
ama bu kavramların her biri de bir somutu işaret eder
işaret ettiği somutun zırva olması değil tartışılan
bu zırvanın somut olması
Oltaya bak oltaya ucunda yem bile yok
ne oldu
canın küfür mü yemek istiyor
ahlaksız
Somutu işaret etmeyen soyut kavramlar gerçeklik dışıdır diyebilir miyiz? Mesela melek.
Somutu işaret etmeyen soyut kavramlar gerçeklik dışıdır diyebilir miyiz? Mesela melek.
tam olarak anlatmak istediğim bu zaten.
bu tarz kavramların somutda tek karşılığı inanırlarının beynindeki biyo-kimyasal süreçlerden ibaret olmaları
nesnel başka bi karşılığı yok
olabilecek en uç örnek üzerinden tartışıyoruz
ilahimasal
30-12-2019, 20:14
ne oldu
canın küfür mü yemek istiyor
Can !? Hani bir başkası yazsa
Bende Can yok. olamazda
Iyice ihtiyarladın. Tanrı dediklerini bile somut yaptın.
Gercekten böyle düşündüğünü sanmadıgım için olta attığına eminim. Aksiyse vah vahhh..
Küfür etmekte ne la .
Can !? Hani bir başkası yazsa
Bende Can yok. olamazda
Iyice ihtiyarladın. Tanrı dediklerini bile somut yaptın.
Gercekten böyle düşündüğünü sanmadıgım için olta attığına eminim. Aksiyse vah vahhh..
Küfür etmekte ne la .
bak
çapınız bu işte, anladın mı
deyime mi takıldın
peki bağlamı hatırlıyor musun
kartopu'nun söylediğini, bu neyin tartışması hatırlıyor musun
''sadece somut çu olma bir yanın eksik kalır ikisinden de ol bence''
bunu demişti.
bu dindar/idealist bi cümledir
gerçekliği somut ve soyut diye ikiye ayırır
somut ve soyutun bağını koparır, mutlak kendinde şeye dönüştürür
peki ben ne dedim
sadece somut vardır
insan, soyutlama denen bi yöntemle somuttan soyut üretir
yani soyut bir üründür
kendinde şey değildir
somutu tamamlamaz, işaret eder
ahlaksız da farkında olmadan dindar düşünce ortaya koydu
birbirine zıt iki cümle söylesem
bağlamından gelişinden söyleyen adamdan yola çıkıp içeriklerini uyanamıyor musun
kullanabileceğin örnekler vereyim
kolaycılık yap ve kullan
ne olduğun deşifre olsun
tanrı var desem ne anlarsın
bu evreni yaratan bişeyi mi varlamış olurum
hayır, insanların kafasındaki zırva bi düşünceye atıf yapmış olurum
soyut tanrı kavramının somut karşılığı sadece biyolojik mental bi süreçtir demiş olurum
peki tanrı yok desem ne anlarsın
o mental süreci mi yoklamış olurum
yoksa mutlak yaratıcıyı mı
aynı kavram
iki farklı bağlamda iki farklı kullanılabiliyor
ahlak var derken
orda bi yerde insandan bağımsız mutlak bi ahlak mı var demeye çalışıyorum
insanlar arasında var olan somut bi ilişkiler ağının adı olduğunu söylüyorum
zırva olmadığını mı söylüyorum
bir tek şey anlatılıyor burda
soyut-somut diye sizin anladığınız türden varlık alemi yok
sadece somut var
somutçu olmakla da kartopu'nun dediği gibi bir yanın eksik kalmaz
gerçekten de somut nedir soyut nedir bunu bile bilmeden yazacak cesaretiniz var ya
hayranım size
küçük aklınla da fırsat kollayıp durma laf sokabilmek için
yazdığımı bilerek yazarım ben
kimin nerde nası kullanmaya kalkacağını
iyi bilirim
her zarfı açma
akıllı değilsiniz o kadar
ilahimasal
31-12-2019, 08:39
bak
çapınız bu işte, anladın mı
deyime mi takıldın
Hayır oraya degil.
Ben melege takıldım.
Bli hocam
melek var mıdır? Yokmudur?
melek somut mudur? Soyut mudur?
Bli hocam bize melegi anlat . Seversin sen melek muhabbetini.
Ben tanrı vardır diyorum hemde nesnel olarak vardır. Diyorum.
Somut.
Beş duyu organımız tarafından algılayabileceğimiz kavramlardır.
Yani elle tutabileceğimiz, gözle görebileceğimiz ya da varlığını hissedebileceğimiz kavramlardır.
Soyut
Beş duyu organımız ile algılayamadığımız kavramlardır.
Sevgi, mutluluk, aşk, üzüntü, neşe, keder, ruh, iyilik, kötülük, insanlık, vs. Bu sözcükler düşünce yoluyla algılayabileceğimiz kavramları ifade eder.
----------
Googele Amca bunu söylüyor.
Siz kafanızdan hesaplayın. Googele e de bunu yazan insan yani somut biri
Somut.
Beş duyu organımız tarafından algılayabileceğimiz kavramlardır.
Yani elle tutabileceğimiz, gözle görebileceğimiz ya da varlığını hissedebileceğimiz kavramlardır.
Soyut
Beş duyu organımız ile algılayamadığımız kavramlardır.
Sevgi, mutluluk, aşk, üzüntü, neşe, keder, ruh, iyilik, kötülük, insanlık, vs. Bu sözcükler düşünce yoluyla algılayabileceğimiz kavramları ifade eder.
----------
Googele Amca bunu söylüyor.
Siz kafanızdan hesaplayın. Googele e de bunu yazan insan yani somut biri
diyoruz ya sevgili kartopu
gugıl amcanızdan öğrenemezsiniz bu işi
bu tartışmayı beş yıl önce de yapmıştım bu forumda
yine yapmak zorundayız
somut kavram diye bişey yoktur
kavram; soyutlama ile elde edilir
soyuttur
bi arkadaşın deyimiyle bu bir üçlemdir
1) insan
2) somut olgu
3) soyutlama
bu sürecin sonunda kavrama ulaşılır
kavram soyuttur
neden soyuttur
soyutlandığı somutu tam olarak ifade edemez
indirgenerek elde edilmiştir
masa da somuttur, aşk da, devlet de, dostluk da
bunlar kavramsallaştırıldığında soyuta ulaşılmış olur
daha sırada soyutlamanın soyutlaması var
ama önce soyutlama nedir bunu düşün ki soyutun ne olduğunu kavrayabilesin
soyutlamayı anlamadan soyutu anlayamazsın
somut-soyut düaliteleri kurarsın
Hayır oraya degil.
Ben melege takıldım.
Bli hocam
melek var mıdır? Yokmudur?
melek somut mudur? Soyut mudur?
Bli hocam bize melegi anlat . Seversin sen melek muhabbetini.
Ben tanrı vardır diyorum hemde nesnel olarak vardır. Diyorum.
türkübar ortamcısı
hangi meleğe takıldın sen
bardaki servis yapan meleğe mi
sen öğrenemeyeceksin bu işi
yavşak olduğun sürece sana hakettiğin muamele yapılır
senle muhabbet edilecek değil
sana sadece hakaret edilecek
ortamcı ****lere böyle
ilahimasal
31-12-2019, 15:06
türkübar ortamcısı
hangi meleğe takıldın sen
bardaki servis yapan meleğe mi
sen öğrenemeyeceksin bu işi
yavşak olduğun sürece sana hakettiğin muamele yapılır
senle muhabbet edilecek değil
sana sadece hakaret edilecek
ortamcı ****lere böyle
Melekler bio kimyasaaamıdır ocamm
Ganatlarıda vamıdır. Vaasa gaç denedir.
Bu meleklerin bio kimyasal analizlerini yaptırıverince gerceklikleri ortaya çıkaamı.
Sen sevi verin bele muabbetleri
Sazan.
ortamcı
2000 mesaj yazmışın
ne anlattın lan şimdiye kadar
bi kavram geliştirebildin mi, yok
bi kavramın olanaklarını geliştirebildin mi, yok
idealizm tarafından çarpıtılmış bi kavramı anlaşılır kılabildin mi, yok
idealist soyutlama ile diyalektik soyutlama farkını hiç düşündün mü, yok
kuyruğuna bastık bi kere
ne derin nevrozun ne komplekslerin varmış ki
gidip gelip bana sürtünüyosun
olum anlasana
senin gibi kimler geldi geçti bu kucaktan bu forumda
yok sizde bi numara
ortamcısınız
anlamadığınız, burası ortamcılık yapılacak yer değilk
burda öğle ağzını eğip bükmekle kimseyi aşağılayamazsın
çapını kim olduğunu şu ana kadar ne yapabildiğini herkes biliyor
boş yapma
hadi siktir git
Şu Devlet meselesi kafama takıldı. Tek kelime ile, Toplama Çıkarma yapmadan.
Soyut mu Somut mu. ?
Var mı yok mu dan yola çıktık,buraya kadar geldik.
sn. kartopu
hala daha somut mu soyut mu diye soruyorsan,
soyutlamanın doğası üzerine düşünmüyorsun demektir
marks'ın üstyapı kurumları dediği şeyler soyut olabilir mi
din, ahlak, ideoloji, devlet soyut olabilir mi
bu kavramların kendileri elbetteki soyut
ama işaret ettikleri somut değilse o halde nedir
aşk kavramı da masa kavramı da soyut
ama işaret ettikleri somut
bi yerde; masa somut aşk soyut diye yazıyorsa
orda idealist soyutlama yapılıyor demektir
hasılı
devlet somutdur
size yöntemi söyledim
dikkatinizden kaçtı
soyutun ne olduğunu anlamanın yolu
soyutlama nedir neden napılır sorusundan geçer
bu soruyu cevaplamadan soyut nediri cevaplayamazsın
Ahlaksız
31-12-2019, 17:45
Ahlak tanımını bile İslam dini üzerinden yapıyorsun, bunu da tekilleştiriyorsun.
Budizm üzerinden mi örnek veriyim,anlamıyorum ki..
Türkçe bir forumda,eski bir Müslüman olarak,bu tarz konularda tabi ki islam üzerinden örnek vereceğim..
ahlaksız
ama din kavramı bi somutu işaret eder
o dinin palavra olması başka bişey
insan ilişkilerinde hayatta somutda din diye bişeyin olması
ve din kavramının o şeyi işaret etmesi başka bişey
din ahlak falan gibi kavramlar da masa kavramı da soyuttur
ama bu kavramların her biri de bir somutu işaret eder
işaret ettiği somutun zırva olması değil tartışılan
bu zırvanın somut olması
Din de devlet gibi bir kavram..Din kavramı ile ahlak kavramı aynı değil..Din dediğimiz zaman,mabed,din adamı veya dindarları somut olarak gösteririz..Ahlak böyle değil işte..Ahlak dediğin zaman,gösterebileceğin bir şey yok..
Ahlakın nereden kaynaklandığını göstereyim size..Turan Dursun ''namus'' konusunda şöyle diyor;
Önemli bir sözcük: 'Namus.' Kökü Yunancadır: 'Nomos.' 'Yasa' ya da 'din yasası' demek. Yani 'yasa'ya ya da 'din kuralları'na uyanlar 'namuslu' sayılmışlar! Gerçekte 'namussuz' olsalar da... Kimi doğubilimcilere göre 'namus', Arapça sözcük olarak da çok eski. Ve çok çeşitli anlamları içermekte. Bunların içinde 'para' ('dinar') da var. Demek ki, dünyamızın 'paralı' egemenleri de, eskiden beri 'namuslu' sayılmışlar. Bizim bildiğimiz anlamıyla ne denli 'namussuz' olurlarsa olsunlar.https://tr.wikiquote.org/wiki/Turan_Dursun
Buradaki namus söyleminin yerine ahlak söylemini koyun ve yazılanları öyle okumayı deneyin..
İslam üzerinden devam edeyim..Domuz yemezseniz namuslusunuz,yani ahlaklısınız;domuz yerseniz namussuzsunuz,yani ahlaksızsınız..
Namus veya ahlak kavramı,dindarları hizaya getirmek için,tıpkı tanrı/şeytan kavramları uydurulmuş dini bir kavramdır..Din denilen şeyin içindeki kavramlardır..
Ahlak kavramını mesela CİN kavramı ile bir görmeniz lazım..Cin somut mu?Değil..Cin soyut mu?Değil..Cin uydurma bir kavram..Ahlakta böyle..
Yıldıztozu
31-12-2019, 18:00
Soyut dediğimiz şeylerin tamamı somuta dayanmak zorundadır.
İnsan somuta dayanmayan bir şeyi istese de uyduramaz.
Hayalgücünüzle bir şeyler uydurmaya çalışın. O şey illaki geçmiş deneyimlerinizdeki somut bir şeyden ortaya çıkacaktır.
Uçan spagetti canavarı.
Uçmak somut, spagetti somut, canavar(örneğin timsah) somut.
Tanrı bile somuta dayanır. Belki bir babaya, belki bir öğretmene, otoriteye, doğanın gücüne vs.
Ahlaksız
31-12-2019, 18:14
Soyut dediğimiz şeylerin tamamı somuta dayanmak zorundadır.
İnsan somuta dayanmayan bir şeyi istese de uyduramaz.
Hayalgücünüzle bir şeyler uydurmaya çalışın. O şey illaki geçmiş deneyimlerinizdeki somut bir şeyden ortaya çıkacaktır.
Uçan spagetti canavarı.
Uçmak somut, spagetti somut, canavar(örneğin timsah) somut.
Tanrı bile somuta dayanır. Belki bir babaya, belki bir öğretmene, otoriteye, doğanın gücüne vs.
Olmaz..
O zaman bir Müslüman da,''benim Allah'ımın evi var,yardımcıları var,düşmanı var,kitabı var,peygamberleri var;demek ki Allah'ta var'' der..
Allah kavramı ne somuttur,ne soyut,tamamen uydurulmuş bir kavramdır..Bu kavramın bir geçmişinin olması,bu kavramın soyut olduğu sonucunu doğur(a)maz..!
sn ahlaksız
ahlak kavramı ile cin kavramını aynı göremeyiz
cin inancı kavramını aynı görmemiz belki mümkün olur
ahlak kurumdur
devlet kurumunun tek somut karşılığı o binalar ya da memurlar değildir
mülkiyet (politik ve ekonomik) ilişkileri de devlet kavramının somut karşılığıdır
ahlakın temeli ile somutdaki nesnel karşılığını karıştırma
ben sana ne zaman uydurulmuş olmadığını söyledim ki
uydurulmuş da olsa uydurulan hali somutdur
sizin somut anlayışınızın sığılığı artık kabak tadı verdi
süreçlerin ilişkilerin masa gibi gösterilmesini beklemek ham materyalizmdir
ahşlak somut olarak hayatda varlığa sahip
insan ilişkilerinde
cin ise soyutlamanın soyutlaması
tam bir zırva
cin inancı ise
somut bi durum
birisi için
''zekasını severim'' demiştim
sen ise tepki göstermiştin
anladın mı şimdi nedenini
bak adam bi üstte kısa iletide yazmış
bu adam küçük burjuva ahlaklı
ama marks-hegel okuyanın anlamadığı
senin de zaten anlamadığın konuyu
gayet açık anlayabiliyor
ahlak da cin gibi uydurma bi kavram diyen adama
soyutlama nedir
somut-soyut bağı nedir izah edilemez
inadınız mı engel, kapasiteniz mi yetersiz
yoksa edebiyatın kavramları ile felsefenin kavramlarını mı ayırd edemiyorsunuz bilemem
o da sizin sorununuz
Soyut-somut dışı hiç bir şey yoktur Ahlaksız. Cin ne soyuttur ne somuttur diyorsun. Soyutlama insan beyniniz çalışmasını hafifletmesi gibi bir şey, beynimiz somut olmayan hiç bir şeyi algılayamaz. Demek ki soyutlama için somuta ihtiyaç duyar.
Aşk soyuttur ama somuttan türemiştir.
ilahimasal
31-12-2019, 18:31
Mükerrerr. Sorry
Olmaz..
O zaman bir Müslüman da,''benim Allah'ımın evi var,yardımcıları var,düşmanı var,kitabı var,peygamberleri var;demek ki Allah'ta var'' der..
Allah kavramı ne somuttur,ne soyut,tamamen uydurulmuş bir kavramdır..Bu kavramın bir geçmişinin olması,bu kavramın soyut olduğu sonucunu doğur(a)maz..!
Soyutlama, bir kavramın bilgi içeriğini azaltma veya indirgeme sürecine denir. Bu indirgeme, çoğunlukla belirli bir amaç için gerekli olan bilginin daha rahat elde edilebilmesi için yapılır. Felsefi anlamda soyutlama, fikirlerin nesnelerden uzaklaştırılması sürecine denir.
Vikipedi
Soyut anlamlı sözcükler ise beş duyu organımız ile algılayamadığımız kavramlardır. Bu sözcükler düşünce yoluyla algılayabileceğimiz kavramları ifade eder.
Türkedebiyati
Bir kavramın uydurulmuş olup olmadığı önemli değil.
ilahimasal
31-12-2019, 18:36
SAHİBİNİN İTİ OLMAK
Konu ile ne alaka denilebilir
Ama konunun bas aktiristi olan prf namlı sahibinin sesi olan bir it . Bunu belirtmiştik zaten
Bir tek sahibinin sesi olan it lermi var?
Tabiki hayır.
Sahibinin güdülemesi ile KATİL olan itlerde var.
Bu tip itler sahiplerinin gösterdigi kucakta ses te verirler sınırları aşıp katillikte yaparlar. Ki sınırları aşıp katilik yapmaya gelen misyon sahibi it leri son yıllarda çok gördük.
Bu itlerin güdülenmesi sahibinin komutu ile olur. Ancak bu itler verilen misyonlarının ardından sahipleri tarafından yeni bir güdüleme ile misyon allamazlarsa , sahibinin sokağa attığı , tasmasını salıverdigi it pozisyonuna düser.
Bu itler şayet sahibi tarafından korunup kollanmazsa , zarar verdigi insanlar tarafından yakalanırsa gerekli cezalar tam olarak verilmesede geregi yapılır.
Birde bu itlerin sokaga atıldıktan sonra , yüklenen misyonun kendisine verdigi dış görünüşü degiştirip sade halkın arasına karışarak , sade halk gibi davrananları vardır. Bukelemun gibi diyebiliriz ama bukelemunlar masumlardır. Onlardan özür diliyorum.
Dış görünüşü değişmiş bu katil itler halk arasında bir zamana kadar kendilerini saklasalarda ileriki bir dönemde açıklar verirler. İşte bu açıklarının fark edildigini anladıkları anda toplumun düşüncesel olarak kabul etigi sadece düşündüğünü eyleme sokmadıgı birliklerin içine girerler.buralarda fikir beyan ederler.
Buralardada saklanamazlar bu katil itler, çabuk deşifre olurlar. Kendilerine neden diye soru yöneltildigi anda ise karekteri it olduğu için kendilerini savunmak için güdülendiklerini söylerler. Yaptıkları katil itlikten pişman olduklarını hiç bir zaman söylemezler. Çünkü pişman olamaz bu katil itler.
Katil itlere o kadar çok örnek vardır ki vardırda hepsinin ortak noktası olan sahipleridir. Sahiplerinden korkarda bunlar. Hep ajitedirler. Toplum içinde olan , topluma zarar veren hiç bir soruna eyleme dökmeyi bir kenara bırakın ses dahi edemezler. Ćünkü bunların sahiplerinin nefeslerininde ensesinde olduğunu bilirler.
İşte konuya bahis olan prf namlı it gibi sahibinin sesi olmak dışına çıkarsa YOK edilecegini bilirler.
Bu itlerin cevremizde olması mide bulandırıcıdır. Bu itlerin ve sahiplerinin olmadıgı bir yer varmıdır yeryüzünde bilmiyorum.
İt ittir. Filozofuda olmaz. Profuda,
Ancak
onlara , sektirin gidin katil itler diyorum.
Not : it derken , o sevimli masum köpeklerden bahsetmediğimin bilinmesini isterim.
Ahlaksız
31-12-2019, 18:36
ahşlak somut olarak hayatda varlığa sahip
insan ilişkilerinde
Buyrun,bu varlığı gösterin o zaman..
Soyut-somut dışı hiç bir şey yoktur Ahlaksız. Cin ne soyuttur ne somuttur diyorsun. Soyutlama insan beyniniz çalışmasını hafifletmesi gibi bir şey, beynimiz somut olmayan hiç bir şeyi algılayamaz. Demek ki soyutlama için somuta ihtiyaç duyar.
Aşk soyuttur ama somuttan türemiştir.
Bunlar boş laflar..Bu sözler inançlı insanların ekmeğine yağ sürecek cümleler..
MİTOLOJİ denilen şeyin somutta karşılığı var mı?
Yok..
Efendim heykel var..Değil işte..
Zeus'un somutta karşılığı yok ama Zeus adına neler neler söyleniyor/yazılıyor..
Yazılanlar üzerinden veya ritüeller üzerinden Zeus diye biri yaratılıyor..Birilerinin g.tünden uydurduğu şeyler,yani mitoloji,ortaya Zeus diye bir şey çıkarıyor..
Ahlak denilen şey de böyledir..Birileri öldürme,zina etme,çalma demiş..G.tünden uydurduğu bir şeyleri yazmış işte..Sonra bu yazılanlara uyanlara ''ahlaklı'' veya ''namuslu'' denmiş..Demek ki ahlak,uydurulmuş emirler silsilesine dayanıyor,yani somutta bir karşılığı yok..Birilerinin g.tünden uydurduğu şeylere,birileri g.tünden uydurduğu bir kavramı eklemlemiş..
Buyrun,bu varlığı gösterin o zaman..
Bunlar boş laflar..Bu sözler inançlı insanların ekmeğine yağ sürecek cümleler..
MİTOLOJİ denilen şeyin somutta karşılığı var mı?
Yok..
Mitolojinin somutta işaret ettiği bir şey yoksa gerçeklik dışıdır. Soyuttur, inanç gibi. Senin en sevdiğin.
Ahlak denilen şey de böyledir..Birileri öldürme,zina etme,çalma demiş..G.tünden uydurduğu bir şeyleri yazmış işte..Sonra bu yazılanlara uyanlara ''ahlaklı'' veya ''namuslu'' denmiş..Demek ki ahlak,uydurulmuş emirler silsilesine dayanıyor,yani somutta bir karşılığı yok..Birilerinin g.tünden uydurduğu şeylere,birileri g.tünden uydurduğu bir kavramı eklemlemiş..
O zaman soyuttur desene. Cin ne soyuttur ne somuttur dedin.
Ahlaksız
31-12-2019, 18:53
Mitolojinin somutta işaret ettiği bir şey yoksa gerçeklik dışıdır. Soyuttur, inanç gibi. Senin en sevdiğin.
Mitolojiler kitaplarda olur..Mesela Anadolu ile ilgili Anadolu mitolojisi diye bir kitap olur..Bu kitabın içinde Friglerin,Romalıların veya Urartuların ayrı ayrı mitoloji başlıkları olur..Urartu mitolojisi başlığı altında,tanrılar/tanrıçalar/cinler/melekler filan tanıtılır..Bu başlık altında Urartu ahlakı diye bir şey olmaz ama..Urartulular,kendi kültürünü yaşayan veya yaşatan insanlara,kendi aralarında ahlaklı veya namuslu demişlerdir..Tıpkı bugünün Türkiye'sindeki İslam dinini yaşayan ve yaşatan insanlar gibi..
Yani ahlak veya namus,bir toplumun kültürüyle direk alakalı kavramlardır..
Türkiye'de şu an domuz yiyene ahlaksız derler..Peki,benim açımdan nedir bu mesele?
Domuz yemekte/yememekte umurumda değil..Domuz da umurumda değil..Haliyle içinde bulunduğum toplum beni bir yere yerleştiremez..Haliyle ben Türk toplumu nezdinde ne ahlaklıyım,ne de ahlaksızım..
Diğer toplumlar nezdinde de böyleyim..Çünkü diğer toplumların da kültürü umurumda değil..
Yani ahlak denilen şey,kültürle/inançla alakalı bir kavramdır..Somutta karşılığı eğer inançlı iseniz vardır..Ateist iseniz yoktur..Somutta bir karşılık yoksa,o zaman bu kavram uydurulmuş bir kavramdır,hepsi bu..
Yani ahlak denilen şey,kültürle/inançla alakalı bir kavramdır..Somutta karşılığı eğer inançlı iseniz vardır..Ateist iseniz yoktur..Somutta bir karşılık yoksa,o zaman bu kavram uydurulmuş bir kavramdır,hepsi bu..
Ahlaksız; Sen "Cin ne soyuttur ne somuttur" dedin, insanın beyninde soyut-somut dışı bir şey olamaz. Uydurulmuş kavram dediğin "Cin" ise o soyuttur. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Uydurulmuş kavramların hepsi soyuttur. Beynimiz başka türlü kavrayamaz bunu. Çünkü 5 duyu organımızın kavrayışının dışında kalırlar.
Demek ki "Cin ne somuttur ne soyuttur" diyemeyiz.
Ahlaksız
31-12-2019, 19:13
Ahlaksız; Sen "Cin ne soyuttur ne somuttur" dedin, insanın beyninde soyut-somut dışı bir şey olamaz. Uydurulmuş kavram dediğin "Cin" ise o soyuttur. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Uydurulmuş kavramların hepsi soyuttur. Beynimiz başka türlü kavrayamaz bunu. Çünkü 5 duyu organımızın kavrayışının dışında kalırlar.
Demek ki "Cin ne somuttur ne soyuttur" diyemeyiz.
Biliyoruz onu:boink:
Bahsettiğimiz şey mesela devlet ve cinin aynı kefeye koyulamayacağı..
Devlet soyut ama bir karşılığı var..
Cin de soyut tabi ama bir karşılığı yok..Karşılık olmadığı için cin kavramına soyut demek,devlet bağlamında hatalı olur..O yüzden ''cin ne soyuttur,ne de somuttur'' dedim/diyorum..
Ayrıca bu soyut kavramı,inançlıların istismar edebileceği bir kavram..
Cine soyut dersem,cine inanan birisi ''demek ki cinin somut bir karşılığı var ki,sende cine soyut dedin'' der..Aynı şekilde tanrı içinde bunu yapar..
O yüzden ''uydurulmuş kavramlar'' veya ''mitoloji'' demek daha doğru..
Yıldıztozu
31-12-2019, 19:22
birisi için
''zekasını severim'' demiştim
çocukluğumdan beri çevremdekiler benimle ilgili zekamdan bahsederler.
matematiğim falan da iyiydi hep, full yapardım.
onların değil de senin bunu söylemiş olman değerli oldu benim için.
Biliyoruz onu:boink:
Bahsettiğimiz şey mesela devlet ve cinin aynı kefeye koyulamayacağı..
Devlet soyut ama bir karşılığı var..
Cin de soyut tabi ama bir karşılığı yok..Karşılık olmadığı için cin kavramına soyut demek,devlet bağlamında hatalı olur..O yüzden ''cin ne soyuttur,ne de somuttur'' dedim/diyorum..
Ayrıca bu soyut kavramı,inançlıların istismar edebileceği bir kavram..
Cine soyut dersem,cine inanan birisi ''demek ki cinin somut bir karşılığı var ki,sende cine soyut dedin'' der..Aynı şekilde tanrı içinde bunu yapar..
O yüzden ''uydurulmuş kavramlar'' veya ''mitoloji'' demek daha doğru..
Böyle bir şey yok, uydurulmuş kavram diye bir yere çekme konuyu. Cin, Tanrı, Melek soyut kavramlardır. Camii somut kavramdır. Senin yaptığın alt isimlendirmeyi üst kavramların üstüne çekmek oluyor. Buda saçmalıktır. Bu konuya türban kelimesini sokmak gibi bu somut-soyut yazışmalarında da yine dine başvuruyorsun. Dinci refleks deyince de kızıyorsun.
Soyut-somut dışında insan beyninde bir kavram yoktur, olamaz. Burada uzatılacak bir şey yok. Anlarsan anlarsın, anlamamışsan uydurulmuşluğa başvurursun. Soyut kavram devletin somuta işaret ettiğini cinin ise bir gerçekliğe, maddeye işaret etmediğini belirtmez. Bunun belirteci değildir, duyu organlarıyla algılanamayanı işaret eder. Devletin gerçeklikte olup cinin gerçek olmadığıyla ilgilenmez.
Uydurulmuş kavramlar ve mitoloji soyuttur. Soyutluk üstünde değiller, soyutluğu içine alıp soyutluğun üstünde kavramsallaşamazlar.
Ahlaksız
31-12-2019, 19:50
Böyle bir şey yok, uydurulmuş kavram diye bir yere çekme konuyu. Cin, Tanrı, Melek soyut kavramlardır. Camii somut kavramdır. Senin yaptığın alt isimlendirmeyi üst kavramların üstüne çekmek oluyor. Buda saçmalıktır. Bu konuya türban kelimesini sokmak gibi bu somut-soyut yazışmalarında da yine dine başvuruyorsun. Dinci refleks deyince de kızıyorsun.
Soyut-somut dışında insan beyninde bir kavram yoktur, olamaz. Burada uzatılacak bir şey yok. Anlarsan anlarsın, anlamamışsan uydurulmuşluğa başvurursun. Soyut kavram devletin somuta işaret ettiğini cinin ise bir gerçekliğe, maddeye işaret etmediğini belirtmez. Bunun belirteci değildir, duyu organlarıyla algılanamayanı işaret eder. Devletin gerçeklikte olup cinin gerçek olmadığıyla ilgilenmez.
Uydurulmuş kavramlar ve mitoloji soyuttur. Soyutluk üstünde değiller, soyutluğu içine alıp soyutluğun üstünde kavramsallaşamazlar.
Mini etek karşıtlığı yapıp,bana dinci mi diyorsun:D
Mini etek karşıtlığı yapıp,bana dinci mi diyorsun:D
Evet, İslamcı güdülerin geçmemiş. Bilimle çatışmanın ve felsefeye olan karşıtlığının sebebi bu. Soyutun ne olduğunu anlamamakta ki direnişinin altında ki gerçekte İslamcı güdülerin.
Benim eğitim kurumlarında ki mini etek eleştirimin temeli bilim, senin türbanı konuya sokmamanın sebebi İslam'dan medet umman.
Ahlaksız
31-12-2019, 21:14
Evet, İslamcı güdülerin geçmemiş. Bilimle çatışmanın ve felsefeye olan karşıtlığının sebebi bu. Soyutun ne olduğunu anlamamakta ki direnişinin altında ki gerçekte İslamcı güdülerin.
Mini etek karşıtı bana soyuttan bahsediyor:D
Heee,islamcıyım ben,trollüyorum hepinizi:D
konuyu çorba ettiniz
kavramın felsefi ve edebi kullanımını birbirine karıştırdınız
soyutlama nedir neden yapılır cin votka muhabbeti içinde güme gitti
cin-peri gibi hayali varlıklara dair kavramlar felsefi anlamda ''soyut'' diye tanımlanmaz
soyutlama hatası içerdiği için zırva diye tanımlanır
soyut; soyutlandığı somutu işaret etmek zorundadır
ahlak somutta bişeyi işaret ediyor
soyut bi kavram olarak somut karşılığı var
din de öyle
ama cin denen kavram somutta bişeyi işaret etmez
bu konu bu karışıklık içinde ele alınabilme niteliğini kaybetti
değil ki soyutlamanın soyutlaması
soyutlama hatası
soyutlanan kavramın evrimi ve soyutlandığı somutu işaret edebilme yeteneğini kaybetmesi
soyutçuluk
idealist soyutlama
gibi altbaşlıklar tartışılabilir olsun
bu forum bu yeteneğini kaybetmiş
Mini etek karşıtı bana soyuttan bahsediyor:D
Heee,islamcıyım ben,trollüyorum hepinizi:D
Tırı vırı yapıyorsun yine. İyi bu sefer konudan kaçmadın.
Mini etek ve soyut kavramlar hakkında hiç bir bilimsel gerçeği yazamadın. Dine bakıp yine şekil aldın, "cin ne soyuttur ne de somuttur" diye saçmaladın.
Şu anda tırı vırıyla geçiştirmeye çalışıyorsun. Bugünlük bu kadar ders yeter.
Ahlaksız
31-12-2019, 21:29
cin-peri gibi hayali varlıklara dair kavramlar felsefi anlamda ''soyut'' diye tanımlanmaz
soyutlama hatası içerdiği için zırva diye tanımlanır
soyut; soyutlandığı somutu işaret etmek zorundadır
Aynen öyle,hemfikiriz..
ahlak somutta bişeyi işaret ediyor
soyut bi kavram olarak somut karşılığı var
din de öyle
ama cin denen kavram somutta bişeyi işaret etmez
Burada ayrışıyoruz,çünkü ahlak somutta birşeyi işaret etmiyor..Kaç defa sordum size ama bir şey demediniz..İşaret ettiği şeyi,söyler misiniz bana?
Tırı vırı yapıyorsun yine. İyi bu sefer konudan kaçmadın.
Mini etek ve soyut kavramlar hakkında hiç bir bilimsel gerçeği yazamadın. Dine bakıp yine şekil aldın, "cin ne soyuttur ne de somuttur" diye saçmaladın.
Şu anda tırı vırıyla geçiştirmeye çalışıyorsun. Bugünlük bu kadar ders yeter.
Konudan kaçmak filan,hoş değil..Şu agresifliğinden kurtul artık..
Felsefeden anlamam ki,size bu konuları uzun uzun anlatayım..Dinden anlarım ben..Ahlak veya namus denen şeyin de,DİNİ BİR KAVRAM olduğunu biliyorum ve size söylüyorum,hepsi bu..
''Ahlak dini(mitoloji) bir kavram değildir,somutta karşılığı vardır'' diyorsanız,buyrun gösterin bana..Gösterirseniz,sizi anlarım..Gösteremezseniz de,canınız sağolsun:boink:
sayın ahlaksız
kavramın soy kütüğü böyle çıkarılmaz
ahlak sürü hayvanının içgüdüsü değilmiy di
şu an o sürü hayvanı
ahlak adı altında bi takım davranışlar/ilişkiler/kurumlar geliştirmiyor mu
işte somut karşılığı budur
ahlakın ekonomik altyapıyı koşullama niteliği vardır
bu nitelik somut oluşundan kaynaklıdır
sizin ahlakı göster demeniz
dindarların aklı göster demesine benziyor
beyin nasıl somutsa, beynin işlevi olan akıl da bir süreç olarak öyle somutdur
ahlak da insan ilişkilerinde gözleme taban verir
ahlakın dini bir kavram olması onun somut olması ile aynı tabana ait değil
din de somutdur
o da insan ilişkilerinde nesnel tabanını bulur
o nedenle din de bir üstyapı kurumu olarak işlev görür
dinin anlattıklarının palavra olması
somutda o palavranın yaşanmadığı anlamına gelmez
Konudan kaçmak filan,hoş değil..Şu agresifliğinden kurtul artık..
Ne yapayım cahil cesaretiyle biri karşıma geçince yazasım geliyor. Sen Cin'lerin soyut ve somut olmadığını bir açıklasana? Beynimizde somut ve soyut dışında hiç bir düşünce var olamaz.
Felsefeden anlamam ki,size bu konuları uzun uzun anlatayım..Dinden anlarım ben..Ahlak veya namus denen şeyin de,DİNİ BİR KAVRAM olduğunu biliyorum ve size söylüyorum,hepsi bu..
Ahlak sadece din ile alakalı olamaz, bunu ispat edemezsin. Seküler ahlakta vardır.
Google tanımı
1.
insanın doğuştan getirdiği ya da sonradan kazandığı birtakım tutum ve davranışların tümü.
2.
kişide huy olarak bilinen nitelik; iyi ve güzel olan nitelikler.
Vikipedi tanımı
Ahlak, kelimenin en dar anlamıyla, neyin doğru veya yanlış sayıldığı (sayılması gerektiği) ile ilgilenir. Terim genellikle kültürel, dinî, seküler ve felsefi topluluklar tarafından, insanların (subjektif olarak) çeşitli davranışlarının yanlış veya doğru oluşunu belirleyen bir yargı ve ilkeler sistemi kavramı ve/veya inancı için kullanılır.
Tutum ve davranışlar somuttur, Vikipedia tanımında ki davranışlarda somuttur. Ahlak soyut bir kavram olarak bir çok diyaloğu, süreci, tutum ve davranışlar olarak somuta işaret eder.
Ahlaksız
31-12-2019, 21:58
Sevgili Blitzkrieg;beraber hareket eden bir toplumun normlarına ahlak deniyor,doğru ama bu tanım üzerinden ''ahlakın somut karşılığı budur'' diyemezsiniz ki..Bunu bu toplum içindeki bireyler der veya bu toplumu kabullenen başka toplumlar/bireyler der..Norm/değer/yasa tanımayan biri için bu tanımlar,bu kabullenişler,bu sürü hareketleri anlamsızdır..
Şöyle diyeyim..Bir ateist için,bir dinin içindeki tartışmalar anlamsızdır..Hristiyanlıktan örnek vereyim..İsa çarmıha gerildi mi,gerilmedi mi?Bu tartışma Hristiyanları bağlar,hristiyanları ilgilendirir..Hristiyanlığı tanımayan,bu dini umursamayan birisi için bu tartışmalar anlamsızdır..Hristiyanlar sürekli İsa şöyle,İsa böyle derler..Ateiste İsa'dan bahsettiğinizde,ateistin söyleyeceği şey şudur;''İsa ne?''
Buradan yürüyelim..
Bir toplum varmışta,bunlar sürü halinde hareket edermişte,bu hareketlerin bazılarına ahlaklı hareketler,bazılarına ahlaksız hareketler denirmişte..Tamam da banane..Ben bu toplumla veya bu toplumun normları ile ilgili değilim ki..Bu toplum içindeki ahlak/namus gibi kavramlar,beni ilgilendirmiyor ki..
Anlıyor musunuz beni?
Ben tam olarak dışarıdan bakıyorum..
Akıl ve ahlak aynı/benzer şey değil..Akıl bireysel bir konu,ahlak öyle değil ki..Zaten mesele de bu ya..Ahlak bir toplumsal konu..
Ahlaksız
31-12-2019, 22:04
Sevgili Turdur;ahlak diye bir şey yok..Uçan spagetti canavarı var mı?Yok..Ahlakta yok işte..Wikipedia var dese de yok,sen var desen de yok..
Wikipedia'dan ahlaka baktığına göre,yaşın hayli küçük:)
Yukarıda Turan Dursun'dan bir alıntı yaptım..Namus denen şeyin ne olduğu ortada..Bunlar hep zamanında dincilerin uydurdukları kavramlar..Ne sanıyorsun?Ahlak tanımını Einstein'mı yaptı yoksa?
Cinlerin soyut ve somut olmadığını nasıl açıklama mı istersin?
''Uçan spagetti canavarının penisinin olup olmadığını açıkla'' gibi bir soru olmuş bu:D
Ahlaksız
31-12-2019, 22:15
Ahlakın dini bir kavram olduğunu ispat edemezsin dedin ya sevgili Turdur,buyur oku;
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/2133/22075.pdf
ya arkadaş
bi toplumun ''ahlaklı'' dediği şeyin zırva olup olmamasını tartışmıyoruz
yaşanan ahlakdan farklı ötelerde ideler aleminde ''mutlak'' bi ahlakın varlığını da tartışmıyoruz
senin gibi sinemasever bi adam göstergebilim diye bişe duymamış olamaz
ahlak diye bi kelime var, bi işaretçi
her neyi işaret ediyorsa
işte ahlak o
eğer bişeyi işaret etmiyorsa
sen kendine ''ahlaksız'' diyemezsin
diyebiliyorsan;
o kelimenin işaret ettiği somutla bi problemin olduğunu dile getiriyorsun demektir
sürecin en basit biçimi şu:
somuta bakarız soyutlama yapar kavram oluşturur o kavrama içerik veririz
burda birden çok kez hata yapma olasılığı var
boş soyutlama yapabiliriz
soyutlamanın soyutlamasını yapabiliriz
içerik evrilir artık soyutlandığı şeyi değil olmayan bişeyi gösterir hale gelebilir
tanrı neyden soyutlandı
evrenden soyutlandı
dinlerin tanrılarının sıfatları genelde evrenin nitelikleridir
sonra ne yapıldı
bu soyutlamalar birleştirilip kişileştirildi
ve şimdi tanrı sanki evren dışı kendinde şey bi özne olarak algılanıyor değil mi
motodolojik hata
soyutlama hatası
içi boş soyutlama
soyutlamanın soyutlaması
çok kavram var ve bu kavramlar
hem idealist felsefenin, hem de analitik metodolojinin gölgesinde
felsefe ideolojiktir
altyapıyı koşullar
o yüzden de bu kavramsal kargaşa bilerek üretilir
siz de bilmeden/istemeden buna çanak tutuyorsunuz
şunu bi kere anlayın
soyut somutdan soyutlanır
iyi de bu o halde doğru soyutlanmıştır, içi doludur boş değildir demek değil
bi ton boş soyutlama var
aşk gibi
soyutlandığı somutdan fazlasını bi ton zırvayı gösteriyor
aşk yok mu
elbetteki var
ama kavramın içerdiği şey değil
gugıldan buraya alıntı yapmakla bu iş çözülmez
alayı idealizm gölgesinde yazılmış tanımlar
Sevgili Turdur;ahlak diye bir şey yok..Uçan spagetti canavarı var mı?Yok..Ahlakta yok işte..Wikipedia var dese de yok,sen var desen de yok..
Wikipedia'dan ahlaka baktığına göre,yaşın hayli küçük:)
Yukarıda Turan Dursun'dan bir alıntı yaptım..Namus denen şeyin ne olduğu ortada..Bunlar hep zamanında dincilerin uydurdukları kavramlar..Ne sanıyorsun?Ahlak tanımını Einstein'mı yaptı yoksa?
Cinlerin soyut ve somut olmadığını nasıl açıklama mı istersin?
''Uçan spagetti canavarının penisinin olup olmadığını açıkla'' gibi bir soru olmuş bu:D
Ahlakın dini bir kavram olduğunu ispat edemezsin dedin ya sevgili Turdur,buyur oku;
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/2133/22075.pdf
Şaka gibi, İlahiyat Fakültesinin araştırmasını atıyor buraya. Bırak şu içinde ki dinciyi artık.
Ahlak sadece din ile alakalı değildir, sana yazdığım mesaja cevap verirken bile cımbızlıyorsun.
"Cinler ne soyut ne somuttur" diye iddia eden sensin, nasıl açıklayacağını başkasından mı öğreneceksin?
Ahlak var mı yok mu değil konu, soyut somut konusu. Senin ailen veya bir arkadaşın herhangi bir durum karşısında "ya bu ne ahlaksızmış" veya " bu kadar ahlaksızlık olmaz" demiyor mu hiç? İşte o duruma, diyaloga, sürece ahlak diyoruz, somut kavram tarafı bu oluyor, Blitzkrieg bunu anlatamıyor sana. Bir toplumda domuz yemek ahlaksızlık görülüyorsa domuz eti yenilmiyordur diğer toplumda ahlaklı görülüyorsa domuz eti yeniliyordur işte somutluk burada. Sen göreceli, değişken ahlak tutumlarına komple yok diyorsun. İyide bir ateist dine inanmaz ama camiyide soyutlayamaz. Yani senin yaptığın tırı vırı oluyor Ahlaksız.
Seküler ahlak ile dini nasıl bağlayacaksın? Yazdıkça batıyorsun. Ahlakı da "uydurulmuş kavramlara" gömen sensin, hal bu ki somutlara işaret eden bir soyut kavramdır.
Uydurulmuş kavramlar ve mitoloji gibi kategorik kelimeleri de soyut-somut kavramlarının üstüne çekmen de "güldürürken düşündürüyor" esprisine denk geliyor.
Bak, beynimiz somut-soyut harici bir şey üretemez, düşünemez. Yapabiliyorsa yaz bende yeni bir şey öğrenmiş olayım. Hem somut hem soyut olmayan hiç bir şey yoktur. Konuyu lastik gibi çektiğin yerde de din-namus örneğine giriyorsun, seküler ahlak ne demek o zaman? Neden ahlakın kökenine inmeye gerek duydun? Lastik gibi uzatmak için mi?
Sen bu konuya Blitzkrieg ile devam et, ben aynı şeyi tekrar tekrar yazmaktan bıktım.
Ahlaksız
31-12-2019, 22:23
Eğlence olsun diye mahlasım ahlaksız..Takılmayın mahlasıma lütfen:)
Ahlak denilen şey,sizin dediğiniz ''soyutlamanın soyutlaması'' işte..Somutta bir karşılık filan yok..
Uçan spagetti canavarı=''Soyutlamanın soyutlaması''
Tanrı=''Soyutlamanın soyutlaması''
Ahlak=''Soyutlamanın soyutlaması''
Namus=''Soyutlamanın soyutlaması''
Cin=''Soyutlamanın soyutlaması''
Yukarıda ahlaka dair etimolojik bir belge gösterdim..Zaten kelime YARATMA ile alakalı..Yaratma,yani tanrı üzerinden şekil verilmiş bir kelimedir ahlak..Haliyle dini bir kavram ve soyutlamanın soyutlamasıdır..ZIRVA yani..!
Yukarıda ahlaka dair etimolojik bir belge gösterdim..Zaten kelime YARATMA ile alakalı..Yaratma,yani tanrı üzerinden şekil verilmiş bir kelimedir ahlak..Haliyle dini bir kavram ve soyutlamanın soyutlamasıdır..ZIRVA yani..!
Evet belge gösterdin, ilahiyat çalışmasını hemde.
Eğlence olsun diye mahlasım ahlaksız..Takılmayın mahlasıma lütfen:)
Ahlak denilen şey,sizin dediğiniz ''soyutlamanın soyutlaması'' işte..Somutta bir karşılık filan yok..
Uçan spagetti canavarı=''Soyutlamanın soyutlaması''
Tanrı=''Soyutlamanın soyutlaması''
Ahlak=''Soyutlamanın soyutlaması''
Namus=''Soyutlamanın soyutlaması''
Cin=''Soyutlamanın soyutlaması''
Cin kelimesi soyut mudur somut mudur söyle bakayım ne öğrettik bugün sana? Dudak ucuyla değil, soyutlanmanın soyutlanması değil direk soyut kavram diyeceksin.
Ahlaksız
31-12-2019, 22:29
Şaka gibi, İlahiyat Fakültesinin araştırmasını atıyor buraya. Bırak şu içinde ki dinciyi artık.
Ahlak sadece din ile alakalı değildir, sana yazdığım mesaja cevap verirken bile cımbızlıyorsun.
"Cinler ne soyut ne somuttur" diye iddia eden sensin, nasıl açıklayacağını başkasından mı öğreneceksin?
Ahlak var mı yok mu değil konu, soyut somut konusu. Senin ailen veya bir arkadaşın herhangi bir durum karşısında "ya bu ne ahlaksızmış" veya " bu kadar ahlaksızlık olmaz" demiyor mu hiç? İşte o duruma, diyaloga, sürece ahlak diyoruz, somut kavram tarafı bu oluyor, Blitzkrieg bunu anlatamıyor sana. Bir toplumda domuz yemek ahlaksızlık görülüyorsa domuz eti yenilmiyordur diğer toplumda ahlaklı görülüyorsa domuz eti yeniliyordur işte somutluk burada. Sen göreceli, değişken ahlak tutumlarına komple yok diyorsun. İyide bir ateist dine inanmaz ama camiyide soyutlayamaz. Yani senin yaptığın tırı vırı oluyor Ahlaksız.
Seküler ahlak ile dini nasıl bağlayacaksın? Yazdıkça batıyorsun. Ahlakı da "uydurulmuş kavramlara" gömen sensin, hal bu ki somutlara işaret eden bir soyut kavramdır.
Uydurulmuş kavramlar ve mitoloji gibi kategorik kelimeleri de soyut-somut kavramlarının üstüne çekmen de "güldürürken düşündürüyor" esprisine denk geliyor.
Bak, beynimiz somut-soyut harici bir şey üretemez, düşünemez. Yapabiliyorsa yaz bende yeni bir şey öğrenmiş olayım. Hem somut hem soyut olmayan hiç bir şey yoktur. Konuyu lastik gibi çektiğin yerde de din-namus örneğine giriyorsun, seküler ahlak ne demek o zaman? Neden ahlakın kökenine inmeye gerek duydun? Lastik gibi uzatmak için mi?
Sen bu konuya Blitzkrieg ile devam et, ben aynı şeyi tekrar tekrar yazmaktan bıktım.
Dinci Turdur kardeşim,anlamadığın nokta şu..
Hiç bir norm/yasa/kanun/kültür/değer tanımayan birisine,tutup ahlaktan bahsedemezsin..
Ahlak soyuttur,ahlak somuttur filan..Tamam da ahlak ne?
''Ailen sana ahlaksız diyor ya,işte bu diyaloga ahlak diyoruz'' filan..Kafayı mı yedin Turdur?Şaka mı yapıyorsun bana:D
Ahlaksız
31-12-2019, 22:32
Evet belge gösterdin, ilahiyat çalışmasını hemde.
Cin kelimesi soyut mudur somut mudur söyle bakayım ne öğrettik bugün sana? Dudak ucuyla değil, soyutlanmanın soyutlanması değil direk soyut kavram diyeceksin.
Odtü'den belge mi istiyorsun:D
Tabi ki ilahiyat çalışması göstereceğim,çünkü kelime/kavram dinle alakalı..!
Dinci Turdur kardeşim,anlamadığın nokta şu..
Hiç bir norm/yasa/kanun/kültür/değer tanımayan birisine,tutup ahlaktan bahsedemezsin..
''Ailen sana ahlaksız diyor ya,işte bu diyaloga ahlak diyoruz'' filan..Kafayı mı yedin Turdur?Şaka mı yapıyorsun bana:D
Konu ahlağın ne olduğu mu demagog kardeş? Konu soyut kavram-somut kavram. Cinler periler ne soyut ne somutmuş, gerçekten de çok merak ettim ne olduklarını. Burada cinler periler nedir diye tartışan olmuş mu?
Konuyu manipüle etme, aldım dersimi de çık konudan. Ahlak neymiş, biz onun soyut kavramdan hangi somutluğu işaret ettiğiyle ilgileniyoruz.
İslam'ı tanımayan birisi camiyi yoklayamaz. Şaka gibi, ortaokul dersi veriyoruz burada. Senin camiyi tanımaman soyut veya somut kavramsallığın şeyinde değil ki, çık sokağa bir cami görürsün elbet. Sonrada gel buraya cami yoktur de, çünkü tanımıyorsun.
cin,peri,tanrı somutda bişeyi göstermiyor
ama din,ahlak,tanrı inancı, cin-peri inancı somutda bişeyi gösteriyor
o somut insan ilişkilerinde
ahlakın tabanı iyi/kötüdür
davranışların iyi kötü diye algılanması, bi ahlak anlayışıdır
o iyi/kötünün evrimsel kökenleri dinsel kökenleri değil tartışılan
böyle bi toplumsal ilişki var mı, insanların arasında yaşattığı bi kurum var mı
işte ahlak kelimesinin somut karşılığı o
din kelimesi somutda bişeyi göstermiyor mu
insan ilişkilerinde yaşatılan bi kurum değil mi
Odtü'den belge mi istiyorsun:D
Tabi ki ilahiyat çalışması göstereceğim,çünkü kelime/kavram dinle alakalı..!
Allah var mıdır yok mudur konusuna da İlahiyat fakültesinden mi cevap vereceksin? Senin ilahiyatçı bakışın cam bardak gibi sürekli kırılıyor.
Akılıma geldi nedense
https://youtu.be/287qKXgQnIA
Allah var mıdır yok mudur konusuna da İlahiyat fakültesinden mi cevap vereceksin? Senin ilahiyatçı bakışın cam bardak gibi sürekli kırılıyor.
Ben cevap vereyim Allah vardır. Ve Tanrı İNSANDIR.
Sn Turdur.
şimdi ikimiz bir gurup dincinin yanında Sen Allah yoktur Diyeceksin Ben Vardır Tanrı insandır Diyeceğim en çok kime kızarlar sence. Sana mı Bana mı.
Bence bana kızarlar.
Bak ben dinsizim. Ama ALLAH vardır.
Ben cevap vereyim Allah vardır. Ve Tanrı İNSANDIR.
Sn Turdur.
şimdi ikimiz bir gurup dincinin yanında Sen Allah yoktur Diyeceksin Ben Vardır Tanrı insandır Diyeceğim en çok kime kızarlar sence. Sana mı Bana mı.
Bence bana kızarlar.
Bak ben dinsizim. Ama ALLAH vardır.
Senin dinsizliğin dinsizlik değil kartopu, bütün arayışın din ve yaratıcı üzerine, dışa vurumun da böyle oluyor. Aramızda ki fark bu. Allah kelime ve düşünce olarak evet vardır. Ancak gerçekliği yoktur. Böyle kelime oyunları yapmayın artık.
Senin dinsizliğin dinsizlik değil kartopu, bütün arayışın din ve yaratıcı üzerine, dışa vurumun da böyle oluyor. Aramızda ki fark bu. Allah kelime ve düşünce olarak evet vardır. Ancak gerçekliği yoktur. Böyle kelime oyunları yapmayın artık.
Siz yok deyip kendinizi kurtarıyorsunuz
Bütün insanlardan izole oluyorsunuz Ben var deyip aranması gerekeni söylüyorum . Ve arandığında tanrı bulunuyor ve İnsanda somutlaşıyor.
Aramızda fark olacak tabii.
Bu sayede insanı da tanımış oluyorum.
İnsanların bazıları tanrıya sığınıp korunduğunu sanıyor Bazıları da Tanrıyı pazarlayıp çıkar sağladığını İnsan bu garip bir canlı.
Turdur Allah kelime ve düşünce olarak evet vardır.
İşte kelime ve düşünce olarak var olmasının somut hali insanda çıkıyor.
Tanrıya var diyende kelimesini yazan da düşünen de insan. Hatta onun adına konuşan, kanun koyan, ceza ve mükafat verende İnsan.
Yani tanrı öyle 7 kat yerin üstünde olmadığı ta karşımızda olduğunu söylüyorum
Bu biraz filozofik düşünce.
Böyle kelime oyunları yapmayın artık. Kelime oyunu yapmıyorum gerçek düşüncemi söylüyorum.İnsan a ulaşmayı arıyorum
sn kartopu
bunun neresi filozofik düşünce anlatsan da anlasak
senin insanda aradığın ve bulduğunda tanrı olduğuna karar verdiğin şeye dair açık bi tanımın var mı
bi çeşit tür şovenizmi mi yapıyorsunuz
ne yaptığınızı ben anlamadım
sizin de anladığınızdan emin değilim
sn kartopu
bunun neresi filozofik düşünce anlatsan da anlasak
senin insanda aradığın ve bulduğunda tanrı olduğuna karar verdiğin şeye dair açık bi tanımın var mı
Sn Blitzkrieg
Tanrı İnsandır tanımını Bektaşiler yapıyor
Bende tanrı adına konuşan onun adına karar veren hatta tanrının ismi ile yazıldığı iddia edilen din kitaplarını İnsan yazdığını söylüyorum.Yani din yoldur (bektaşilerin iddiası) bu yolun insana çıktığını anlatmak istiyorum.
Bu durumda soyut olan tanrı kavramı insanda somutlaşıyor.
Orta çağda bir çok islam filozofunun da Tanrı kavramını böyle anlattığını söylüyorum.
Örnek: Hallac ı Mansur ölüm anını tanrıya kavuşmak olarak anlatır. Enel Hak sözü (manasını) tanrı bende ben Tanrıdayım diye açıklar. Bu durumda Hallaç ı Mansur tanrı konumuna yükselme çabasında oluyor.
Bunun tek koşulu akça pakça (temizlenerek)tanrıya ulaşmaktır, yani bütün günahlarında (Kötü insan dan) arınarak. Bunun için 3 koşul öne sürer. Eline Diline beline sahip (kötüden kötülükten arınma ) olmak.
Bu koşulların içinde haç, namaz, oruç, zekat yok.
Bektaşilerin toplumdan dışlama diye bir ceza yöntemi var -Yol düşkünü- Bu cezanın affi çok acı verici. Ayrıca bu affa sadece madur olan karar veriyor.
Bunlar benim kafadan türettiğim şeyler değil. Bu yaşanmış bir çok olaylardan günümüze kadar (ne kadarı) gelebilmiş inanç veya gelenek veya kültür.
Sn Blitzkrieg
Tanrı İnsandır tanımını Bektaşiler yapıyor
Bektaşilik siyaseten kullanılmış gelenekler ve dergahlardır. Osmanlı bilhassa Balkanlarda kullanmıştır. Partilerin pırtıların olmadığı dönemlerde mezhepler, dergahlar kullanılıyordu. Bu tip tarikatımsı yapılarla bugünküler arasında fark yok. Siyaset ve içlerinde ki öğretilere göre muhalefet veya yandaşlık yapılır.
Bunun tek koşulu akça pakça (temizlenerek)tanrıya ulaşmaktır, yani bütün günahlarında (Kötü insan dan) arınarak. Bunun için 3 koşul öne sürer. Eline Diline beline sahip (kötüden kötülükten arınma ) olmak.
Bu koşullar nereden gelir? Eline diline beline sahip olmak tabiatın kanunlarında yoktur. Uydurmadır bunların hepsi. Kimin eline diline ve beline sahip olup olamadığı görecelidir. Bunun bir kriteri olamaz. Çıkın şu saçmalıklardan. Zaten temeliniz de bunlar olduğu için saçmalıyorsunuz. Hem Bektaşi öğretisine gönül vermiş, aslında sırf Bektaşi ana-babadan doğduğu için Bektaşi olarak tanımlanmış ama beline sahip olmamış bir sürü dangalak vardır memlekette. Bunlarında dinciliği var.
Tanrıyı insanda aramanın çağı geçti. Çünkü Tanrı öldü.
Bu koşulların içinde haç, namaz, oruç, zekat yok.
Var ama ortaya çıkmamış çünkü egemenleşememiş, devletleşememiş böylece hümanistlikte takılmış. Çıtayı yükseltememişler dolayısıyla ezik kalmışlar egemenlik yarışında.
İslam asi çocukları, komüncüleri: Karmatiler
Karmatiler, kendilerinden yüzlerce yıl sonra tarih sahnesine çıkan Şeyh Bedrettin'in ütopyasını 10.yüzyılda yaşama geçirdiler. Kurdukları her alanda eşitlikçi komünal toplum düzeni Fas'tan, Bahreyn'e, Irak'tan Afganistan'a kadar Batıni akımların esin kaynağı oldu.
Faik Bulut, "İslam Komüncüleri: Karmatiler" kitabında müslüman coğrafyasındaki "Baldırı çıplaklar" hareketinin arka planını anlatıyor.
Bugünkü Bahreyn bölgesinde 150 yıl ayakta kalabilen eşitlikçi bir toplumsal düzenin kurucuları olarak tarihe geçtiler. Karmatiler adıyla bilenen bu toplumda kadın-erkek eşitliği ortak üretim ve ortak paylaşım esastı. Özel mülkeyiten olmadığı bu toplumsal düzenin kurucularını Faik Bulut "İslamın komüncüleri" olarak tanımlıyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fethullah cemaatine yönelttiği "Haşhaşiler" suçlaması ile Nizari İsmailiğin fedaisi Hasan Sabbah ve militanlarını tartışmaya başladık. Başta Marco Polo olmak üzere Avrupalı gezginlerin hayal dünyasının ürünü olan ve İslam tarihçilerinin üzerine atladığı "sahte cennet bahçeleri ve bu sahte cennette güzel kızlarla geçirilen hoş anları ebediyen yaşamak için kendilerine verilen uyuşturucunun etkisiyle birer intihar komandosuna dönüşen 'haşhaşi' militanlarının yaptığı suikaster" gerçekmiş gibi 13.yüzyıl aradan sonra yeniden yazılıp çizilmeye başlandı
Resmi Türk tarihine eleştirel gözle bakanlar nedense Resmi İslam Tarihi'ni eleştirmekten kaçındığı için İslam'ın "ötekiler"i sayılan Hasan Sabbah ve "Haşhaşiler" de şehir efsanesi gibi uydurma hikayelerle tanındı bugüne kadar. Hasan Sabbah ve Haşhaşiler İsmaili inancına bağlıydı. Basra'da 150 yıl komüncü bir yaşamı esas alan bir toplum oluşturan Karmatiler de öyle.
Bu düşünceler bize yabancı değil Çünkü bizim hayalimizde komüncü ortak düzen kurmak Yarin gül yanağından başka her şey ortak olmasını istemek.
Şeh Bedrettin e Nazım hikmete ilham olmuş düzeni yapılandırmak.
Bu günde birilerinden haşaşiler sözünü duyuyorsak demek ki birileri o günleri unutmamış ha bire hatırlatıyor
Tarih insanın insanla kavgasıdır Bu kavga Spartakus la roma devleti arasında başlamıyor mülkiyetin özel olması insanın insanı köle yapması ile başlıyor Bu gün hala devam ediyor.
kartopu; şu mezhepçi temellerden vazgeç. Hassan Sabah hakkında Erdoğan laf edince mi kitaplar yeniden yazılmış, Vladimir Bartol Alamut kitabını yazarken Erdoğan dünyada değildi (1938), Amin Maalouf Semerkant kitabını yazarken Erdoğan'ı kimse tanımıyordu (1988). Şu saçmalıkları bırakın artık. Hala İslamcı komünlerden bahsediyorsunuz. Hassan Sabah gibi bir pisliği İslam'a mal etmeye çalışıyorsun, hangisine yorum yapayım? İslam'a değer katma çabana mı yoksa Hassan Sabah pisliğini savunmana mı? Marco Polo gibi birisini çamura yatırmana ne demeli?
Komün, komünizm nedir ne değildir Engels ve Marx yazmış, hala mezhep temelli bir şeyler arıyorsun. Bu tür arayışların, eski dünyanın adeti olduğunu anlamıyorsun.
Dinler, mezhepler, tarikatlar, dergahlar vs bunların hepsi toplumun afyonudur. Bunu bilimsel olarak bile anlatabilirim. Bilim Marx'ın Din afyondur sözünü bile ispatlamıştır.
Turdur arkadaş Hasan Sabbah ve Sabbahiler hakkında batılıların yazdıklarının yüzde doksanı uydurmadır.Öyle esrar içirip cenneti gösteremezler.Bana inanmazsan forumun Bob Marleysi Blitzkriege sorabilirsin.Tekkelerde dergahlarda esrar içildiği ise doğrudur.Şemsi Tebrizi Makalatında bunu yazar.Cenneti görmek için değilde daha çok odaklanmak cezbe için kullanılırmış.
Sayın Kartopu
Emevilerin son Abbasilerin ilk ve orta dönemleri islam dünyasında sap ve samanın karıştığı dönemlerdir.İslam geniş coğrafyaya yayıldıkça vede Yunan Hint düşüncesi Türk/Moğol/Mezopotamya inançları islama dahil oldukça tuhaf akımlar ortaya çıkmıştır.Bu akımların bazıları Osmanlıya kadar bir şekilde devam etmişler sonra yok olup gitmişler yada islamın içinde tamamen erimişlerdir.Sadece Karmatiler değil Hurifiler Babailer de komunarcıdır.
Sizin bahsettiğiniz Karmatiler hakkında iki görüş vardır.Bunlar ya Yahudi ezoterik bir topluluktur (Yahyanın takipçileri olabilirler) yada sabiilerdir.
Turdur arkadaş Hasan Sabbah ve Sabbahiler hakkında batılıların yazdıklarının yüzde doksanı uydurmadır.Öyle esrar içirip cenneti gösteremezler.Bana inanmazsan forumun Bob Marleysi Blitzkriege sorabilirsin.Tekkelerde dergahlarda esrar içildiği ise doğrudur.Şemsi Tebrizi Makalatında bunu yazar.Cenneti görmek için değilde daha çok odaklanmak cezbe için kullanılırmış.
Bunu silmeye kalkışmayın boşuna. Diyelim ki bunların hepsi yalan, peki tarikatların uyuşturma özelliği ne olacak? Dinler toplumların afyonudur diye boşuna denilmemiştir. Bu işler çağdaş Türkiye'nin işleri değil. kartopu gömülmüş gidiyor, sarı çiçekler gitti karmatiler geldi şimdide. Kendi haline bırakayım onu.
Bunu silmeye kalkışmayın boşuna. Diyelim ki bunların hepsi yalan, peki tarikatların uyuşturma özelliği ne olacak? Dinler toplumların afyonudur diye boşuna denilmemiştir. Bu işler çağdaş Türkiye'nin işleri değil. kartopu gömülmüş gidiyor, sarı çiçekler gitti karmatiler geldi şimdide. Kendi haline bırakayım onu.
Elbette bunlar çağdaş Türkiyenin işleri değil hatta çağın işleri değil döneminin işleri.
komünar mıymış, yoksa dönemin kiralık katilleri miymiş bilemem
umurumda da değil
pek bi filozofik düşünce dediğiniz şeyin
insanlığın çocukluk dönemine ait zırvalar olduğunu biliyorum
yarı pagan yarı tek tanrıcı zırvalara dayalı bi mezhep var ve
bu zırva mezhebin reklamasyonu ne idüğü belirsiz cümleler üzerinden yapılabiliyor
burda soyutlama nediri anlatmak istemiştim
konunun sonu döndü dolaştı teolojik mitolojilere geldi
o da güzel, ne yapalım
tanrı insandır tanımını bektaşiler yapıyormuş
doğrusu felaket filozofik bi cevap
ne desem bilemedim ben şimdi
benim komünistliğimin tanrıya ulaşmakla
ya da günahlardan arınmakla hiç alakası yok
mistik zırvalarla ortodoks din arasında hiç bi fark yoktur
aynı palavralara dayalıdırlar
ilkel ve zavallı düşünce kırıntılarını filozofik bulmuyorum
sanırım uzunca bi süre de foruma yazmam herhalde
bu arada birleri bizi forumun bob marley'i de ilan edivermiş
bayaa mutaassıp bi yemöiş burası meğer
tabular bayaa sağlammış
rakı içince oluyo ot içince rastarfaryan mı olduk
neyse önemli değil
marksın bilimsel felsefesine açılım koymasını beklediğimiz arkadaşlar
filimsel felsefelere dalmış belli ki
insan ne tanrıdır, ne de tanrı insandadır
tanrı dediğiniz vahim soyutlama hatalarından başka bişey değildir
insan da bi maymun türüdür sonuçta
görülüyor ki kopernikten haberi olmamış
hala kendini evrenin merkezi zannetmek istiyor
iyi afyonlar, bedavaya kafayı bulmak da bi meziyettir
ama afyonu tavsiye etmem; hayalden ibarettir
hadi size iyi günler
spartacus
03-01-2020, 00:51
tanrı insandır tanımını bektaşiler yapıyormuş
devamla, halbuki, öyle tanımları da yok :)
Bektaşilerde tanrı, özne değildir, özneleşemez - ki insan veya şu tanrıdır denebilsin, işaret edilemez, tekil de değildir, şahıs da değildir.
Birlikten söz edilir, ama buradaki birlik, islamcıların dahi doğru bilmediği biçimde, sayısal bir rakam değil, bütün anlamında, yani bildiğimiz birlik-telik- biçimiyledir. Bu birliğe insan da, toprak da, su da, börtü, böcek, kısaca canlı, cansız tüm nesneler dahil, şu ya da buna indirgenemez...
Bektaşiler o konuda, taoizmle aynı öze sahip, ama islami baskının yoğun yaşandığı ilgili dönemlerde dolaylı, ezop dili kullanmışlar... Taoizm de tanrı yok. ilişki-hareket ve sonuç olarak açığa, dönüşümlerin çıkmasına dayalı olarak, bu ilişki-hareket-dönüşüme yol(tao) demişler, burada herhangi bir irade, kişi, özne, şahıs durumu yok. Doğa-evrene'de demiyorlar, harekete-dönüşüm-oluşuma dair...
İşin garibi, Tanrı kavranabilir bir şey, olgu, kavram, soyutlama da değil. İnsan edinim ve davranışlarından, egemenlik, irade, arzu, istek, kaygılarından vs hayali bir güç-egemenlik, "araç" üfürmüş.
Masal.
Sn Marcos
Ben haşaş ı(Hassan Sabbah) ve karamatilerden söz ederken bizim (insanlığın) aldığımız mirastan bahsettim. Yani mülkiyette ortaklık köleliğe isyan Marks la başlayan düşünce eylem değildir demek istedim. Elbette o insanlar sadece hayallerini tepkilerini gerçekleştirmişler üretim araçları ve üretim biçimi komünler için çok uygun değildi Ama insan o gün bile nesnel duruma isyan edip kendi düzenlerini kurmak istemiştir.
Her ne kadar bilimsel deneyim olmasa da isyan ve kurulum bizim aldığımız insanlık mirasıdır. Tarih insanlığın yaşadığı deneyimlerdir.
Biz insanlık tarihini yok sayamayız bu gün bilimsel sonuçlara ulaşsak bile o tarihsel deneyimlerin bizlere yardım ettiğini de unutamayız.
Biz insandan söz ediyoruz o anlaşılmaz canlıdan. O anlaşılmaz canlı bu gün hala problem olarak karşımıza çıkıyor.
Devlet ve insanı çözemediğimiz sürece sonuç a ulaşamayız. Hayat kitaplarda yazılan kadar basit değil
Onun için Lenin in şu sözü dikkatimi Çekmiştir -teori gri hayat yeşil.-
Hepimiz soralım 2013 te olan 2 ay gibi süren gezi gibi olaylar neden olmuyor Bu gün yaşadıklarımız o gün yaşamış olduklarımızdan daha mı hafif geçiyor.
Yoksa dünya koşulları o gün daha mı gezi gibi olaylara açıktı.Şimdi arayalım bakalım bu ülkede gezi olaylarını körükleyen şartlar nelerdi.Bu gün o şartlar neden yok.
kartopu;
Komün, komünizm nedir ne değildir Engels ve Marx yazmış, hala mezhep temelli bir şeyler arıyorsun. Bu tür arayışların, eski dünyanın adeti olduğunu anlamıyorsun.
Dinler, mezhepler, tarikatlar, dergahlar vs bunların hepsi toplumun afyonudur. Bunu bilimsel olarak bile anlatabilirim. Bilim Marx'ın Din afyondur sözünü bile ispatlamıştır.
Sn Turdur
Kitaplar bazı şeyleri anlatamıyor Çünkü kitap ı da yazan insan. İşte o Marks ın afyon dediği şeye neden afyon dediğine bakacaksın. İnsan niçin o afyona sığınmış onu anlayacaksın. Sonuçları yaratan nedenler vardır.
Tanrı İnsan. Din insanın insanı yönetmek (kanun kural) için uyarladığı yasa.
Bunu bütün yazdıklarım yazılarda koydum sen hala tarikat cemaatten söz ediyorsun.
Din- Yol, kural
Tarikat- Örgüt
Cemaat - Örgütlü toplum.
ibrahimelmacioglu74
04-01-2020, 14:42
İşte, her din bilgisi olana profesör unvanı vereceksen olacağı budur kardeş. Adı üstünde İslama "Ahlak" dini diyorlar, tamam ahlak dinide, hocalar ahlaksız ne yapacağız? Önce, profesör unvanı verdikleri, doçent unvanı verdikleri, hadi olsun "dr." unvanı verdikleri şahısların ahlaklarınıda, terbiyelerinide gözden geçirmeliler. Uzun sakallı şeytanlar bunlar.