PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Din İnsanlarına Ateizm ve Deizm'e Karşı Çağrı

Ahlaksız
31-12-2019, 18:42
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) gençlerin “ruh sağlığına” yönelik çalıştayında İçişleri Bakanlığı adına Kaçakçılık İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Daire Başkanı Ömer Ulu sunum yaptı. “Ateizm, deizm, Tengricilik” düşüncesinin “kötü alışkanlık” olduğunu vurgulayan Ulu, din adamlarının “ruh doktoru” olmasını önerdi.
Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre; çalıştayda Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Gazi ve Boğaziçi gibi üniversiteler ile derneklerin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri yer aldı.
Çalıştaydaki sunumlar ve değerlendirmeler de YÖK tarafından kitaplaştırıldı. İçişleri Bakanlığı KİHBİ Daire Başkanı Ömer Ulu, gençlerin ruh sağlığına ilişkin dini içerikli bir sunumun ardından bu konuda, yöneticiler, aile, öğretmen, belediye, medya, güvenlik birimleri, ordu ve din adamlarının rolüne ilişkin öneri ve değerlendirmelerde bulundu. Ulu, gençlerin “gergin, kaba, hiçbir şeye saygı duymayan, birbirine güvenmeyen ve herkese kuşkuyla bakan, sadece maddiyatı önceleyen bir sosyolojik atmosfer içerisinde” olduğunu söyledi.
Kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayatın inşa edilmesinde din adamlarının çok önemli bir rolü olduğunu belirten Ulu’nun “manevi açıdan” boşluğa düşen gençleri bekleyen en önemli tehlikeler olarak, “Ateizm, deizm, pagancılık, Tengricilik, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardır” dedi.
Din insanlarının kendilerini sorgulayarak “Allah’ı yeniden ruhlarında hissedecekleri şekilde öğrenmeleri” gerektiğini belirten Ulu, “Din adamları esasen insan ruhunun doktoru olmak durumundadır” önerisinde bulundu.
http://bianet.org/bianet/siyaset/217836-yok-calistayinda-din-adamlari-ateizm-ve-deizm-e-karsi-goreve-cagrildi?bia_source=twitter&utm_source
:pop2:

kartopu
01-01-2020, 10:23
Çok iyi bir girişim Din nedir Tanrı nedir akıl yolu ile ulaşım nasıl yapılır Tanrı ile insan gücünün yapabildikleri ulaşabildiklerinin tartışılması İnsan ile Tanrının rekabetinin anlaşılması.
Tanrı ile İnsanın insanı nasıl yönettiğinin akıl yolu ile bulunması bence tartışmayı açanlar aradıklarını bulamayacak hatta elindekileri de kaybedecek.

Yeter ki karşılarına bilinçli çıkmak. Ve kavgadan kaçmamak. İslam dini Hiristiyanlığın yaşadığı orta çağı yaşıyor.

Onları İmam Martin Luther bile kurtaramaz.

Krizler böyledir ekonomik ve sosyal olarak insanları rahat ettiremeyen yöneticiler papazları İmamları devreye sokar. Ama her zaman aradıklarını bulamazlar.

ilahimasal
01-01-2020, 13:37
papazları İmamları devreye sokar. Ama her zaman aradıklarını bulamazlar.

imam papaz bunların sesidir.

Birde tetikçisi olan tetikçi katilleri vardır.

Amaca ulaşma noktasında sözlü görevlileri nin beceremediklerini , güdüledikleri katil elemanlarına yaptırırlar

Ben onlara katil it diyorum kısaca.
Bu katil itleri olmadan sonuca ulaşamıyorlar.

Yani
Ahlaksızın yukarıdaki paylaştıgı haber insanları tedigin etsede sonuç vermez.

Katil itlerini devreye sokarlarsa durum samimi inançlıları degilde korkudan inanmış gibi olanları dogurur.

Bu katil itlerden o kadar çok varki !! Kendini halk gibi göstermeye calışıyorlar.

Katil itler işte.

kartopu
01-01-2020, 16:52
Kriz var, insan karnı açken ancak miğdesinin sesini dinler. İmam Hoca sonrası iştir. Biz de bunu biliyorsak alternatifini oluşturacağız. Yani yıllarca uğraşıp beceremediğimiz şeyin kriz zamanında daha kolay olduğunu göreceğiz. Bir tek rakibimizi etkisizleştirmenin yolunu bularak. Onlar dinle mi gidiyor bizde dinle gideceğiz sadece dinin içine mantık koyarak.

Onlar inanın diyecek biz düşünün diyeceğiz.
Bu güne kadar Tanrı yok dedik

Şimdi var ama Tanrı insan diyeceğiz. Melek te Şeytanda insan diyeceğiz. Halk seçecek melek kim Şeytan kim.
Bak Irak a Halk a ne Sunnilerin tanrısı ne Şiilerin tanrısı imdatlarına yetişemiyor. Yanı başlarında İnsan tanrı var.

Halkın gücü katil falan dinlemez Ama halktan kaçmadan yanlarında durmak gerekir.

Bu katil itlerden o kadar çok varki !! Kendini halk gibi göstermeye calışıyorlar.
Gösteremeyecekler, çünkü kimliklerini saklayamayacaklar. Biz sadece onların bildiklerini onlardan daha fazla bilelim.

ibrahimelmacioglu74
04-01-2020, 14:45
E elbette, Ateizm, Deizm bazen kötü karşılana biliyor. Bir bakıma öyle zaten. Daha genç bireyler ateist olunca, öldükten sonra yok olduklarına inanırlarsa, moralsizleşmeye başlıyor, korkmaya başlıyor. Bu korku, diğer korkulara benzemez, çünkü acı bir "gerçek"le yüz yüze kalır. Bu yüzden ebeveynler çocuklarının dini görüşlerine saygı duymalı, "ben ateistim sende ateist ol", "ben hristiyanım sende hristiyan ol", "ben müslümanım sende müslüman ol" diye yetiştirmemeli, onun dini kararına saygı duymalılar. Elbette ebeveynler, çocuklarıyla oturup uzunca bu konu hakkında konuşmalılar, ciddi gözükmese bile, oldukça ciddi bir konudur bu konu..