Orijinalini görmek için tıklayınız : Her şehre bir avrat-yeni Türkiye-
Ahlaksız
06-01-2020, 00:17
Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bir erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini, bu durumun “meşru” olduğunu öne sürdü.
Konuşmasında "Bir adam var, işi gereği çok geziyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa geziyor adam, işi bu. Bu adamın İstanbul'da da evi var, Ankara'da da evi var. Buralarda gittiği yerlerde evlendiği hanımlar var” diyen Sifil devamında ise şunları söylüyor:
“Gittiği zaman orada kalıyor. Bunların her biri onun meşru hanımı. Bu adamın evi var, çoluk çocuğu var. Bu bir nikah. Bazen öyle olur ki Ankara'ya 3 ay, 5 ay uğrayamaz. Bu nikahı düşürmez. Meşru bir evlilik bu. Sadece bizim yerleşik hayatımız bir tane evi var, işi orada eşi orada. Bu biraz farklı bir şey. Adamın bir tane evi yok. İşi gereği çok geziyor. Arap ülkelerinden bazılarında bu yaygındır. Bunun müt'a ile hiçbir alakası yok. Bu müt'a nikahıdır diyorlarsa ya bilmiyorlar ya üçkağıt yapıyorlar."
https://odatv.com/deve-sidigi-sifalidir-diyen-isimden-sasirtmayan-cok-esli-evlilik-yorumu-05012010.html
Geçen sene 500'e yakın kadın öldürüldü..Kadını böyle bir seks objesi görenler,böyle kamuoyu önünde olurlarsa ve ekonomi de kötüleşirse,bu cinayetler kaçınılmazdır..
Türkiye'de bir üniversitede öğretim görevlisi bu..!
Konuşuyor..Haber oluyor..Yüzbinler,milyonlar bu haberden haberdar oluyor..Kimse de ''ne diyor bu?'' demiyor..
Ahlaksız; bu haberin içeriğin de net olarak neyi eleştiriyorsun?
bilgivehis
06-01-2020, 03:33
Ahlaksız'ın neyi eleştirdiğini anlıyorum da haber için sen ne diyorsun, senin görüşünü alalım?
Ahlaksız'ın neyi eleştirdiğini anlıyorum da haber için sen ne diyorsun, senin görüşünü alalım?
Ahlaksız'ın eleştirisi göreyim önce.
bilgivehis
06-01-2020, 03:53
Ahlaksız'ın eleştirisi göreyim önce.
Önce düşman kurşun atsın sonra cepheye koşayım diyorsun, bu askeri taktik hoşuma gitti.
Pekala, ben görüşümü sunayım sonra cepheden bombala.
O profesör bozuntusu, yaptığı beyanla islamın 5-10 avrat alma hikayesinin propagandasını yapıyor. İslami gerizekalıların geniş düşünemeyeceğini bildiği için de bunu bir örnekle içini dolduruyor.
Hani peki kadın hakları nerede, o halde bir çok yeri gezen kadının da 5-10 erkek alma hakkı doğar ve ayrıca islamdaki sadece erkek haklarını gözeten bir anlayışa dayanması işin bir de islami propaganda yanı var, islamdan bağımsız bir kişisel söyleme dayanmıyor.
Önce düşman kurşun atsın sonra cepheye koşayım diyorsun, bu askeri taktik hoşuma gitti.
Pekala, ben görüşümü sunayım sonra cepheden bombala.
O profesör bozuntusu, yaptığı beyanla islamın 5-10 avrat alma hikayesinin propagandasını yapıyor. İslami gerizekalıların geniş düşünemeyeceğini bildiği için de bunu bir örnekle içini dolduruyor.
Hani peki kadın hakları nerede, o halde bir çok yeri gezen kadının da 5-10 erkek alma hakkı doğar ve ayrıca islamdaki sadece erkek haklarını gözeten bir anlayışa dayanması işin bir de islami propaganda yanı var, islamdan bağımsız bir kişisel söyleme dayanmıyor.
İyide, İran molla rejimine bu kadar saygılı olup da bu yazıları nasıl yazıyorsun? Peki İran'ın pislik rejiminde kadın hakları nerede?
bilgivehis
06-01-2020, 04:19
İyide, İran molla rejimine bu kadar saygılı olup da bu yazıları nasıl yazıyorsun? Peki İran'ın pislik rejiminde kadın hakları nerede?
Saygılı mı?
Sayın Turdur, ben ABD'ye karşı olduğum kadar İran rejimine de karşıyım, hatta İran'ın gerici, yobaz rejimine daha çok karşıyım.
Lakin karşımızda bir dünya devi emperyalist saldırısı varken, bu saldırıyı görmezlikten gelip sırf gerici-yobaz diye kalkıp da ABD'yi savunacak halimiz yok.
Her ilde genel evi var o da olmadı kiralık kadınlarda var. Erkeğin parası varsa her ilde ev de alabilir yasalarda bir engel yok.
E. sifil in ailesi izin verdiği sürece çok kadınla yaşayabilir. Veya yasalar izin verirse evlilikler de yapabilir. Bundan kime ne herkesin tercihi.
Kadını sex objesi görmek veya onu meta gibi alıp satmak düzenin işi Kadında kendini pazara sunmasın konu gönüllülük esasına göre birliktelik -Alan razı satan razı bize ne.
Bizim karılar değili birden fazla eş yan gözle baktığımızda neden baktığımızı anlatmamız bile zor. Her kes nasıl yaşarsa yaşasın ama sadece kendisi doğru olduğunu söylesin. Devlet diye bir organizasyon var .
Saygılı mı?
Sayın Turdur, ben ABD'ye karşı olduğum kadar İran rejimine de karşıyım, hatta İran'ın gerici, yobaz rejimine daha çok karşıyım.
Lakin karşımızda bir dünya devi emperyalist saldırısı varken, bu saldırıyı görmezlikten gelip sırf gerici-yobaz diye kalkıp da ABD'yi savunacak halimiz yok.
Bu konu çok farklı Sn bilgivehis.
Biz çocukluğumuzdan bu yana ABD karşıtı olarak yaşadık bizi 68 kuşağı çok etkiledi o zaman ki siyaset anti Emperyalizm di Ama Denizi asanlar ABD li değildi 12 eylülde bize işkence edenlerde ABD li değildi Bu gün bu ülkeyi yönetenler de ABD li değil.
Daha dün İranda protostolar oldu Keskin nişancılar halkı hedef alarak ateş etti Bu ölen şahıs ta bu işlerin başı idi.
Şimdi biz ne tarafta duralım ABD ye karşı İran devletinin yanında mı yoksa o devlete karşı protosto yapan halkın yanında mı.
Bence ikisinin karşısında olalım.
Ahlaksız
06-01-2020, 17:19
Küfrediyorum Turdur,ne eleştirisi?!
Çok farklı kafa yapılarına sahibiz..!
-Alan razı satan razı bize ne..
YANLIŞ..!
KAMUOYU veya KAMUOYU OLUŞTURMAK diye bir şey var..Hepimiz bir TOPLUM içinde yaşıyoruz ve bu haberdeki kişi,bu toplumun bir üniversitesinde görevli ve ettiği laflar,alenen bu toplumun yasaları ile çelişiyor..!
20 tane kadınla beraber olsun,bizi ilgilendirmez ama bunu bir haltmış gibi içinde yaşadığı topluma LANSE/EMPOZE EDEMEZ..Mesele bu..
Burada topluma bir yol açma,bir yön verme çabası var..Bunu görmezden gelmeyin lütfen..
bu avradını ziktiklerim zaten o dediklerini yapıyor
her ilde karı dedikleri tesettürlü bi sürtükleri var
bu koşulları sağlayan da bu ülkeye özgü kapitalizm
her zaman olduğu gibi
allaha kulluğun somut karşılığı, insanın insana kulluğu demek
din ve mülkiyetin ilişkisi üzerine g.tün teki zırlamış
YANLIŞ..!
KAMUOYU veya KAMUOYU OLUŞTURMAK diye bir şey var..Hepimiz bir TOPLUM içinde yaşıyoruz ve bu haberdeki kişi,bu toplumun bir üniversitesinde görevli ve ettiği laflar,alenen bu toplumun yasaları ile çelişiyor..!
20 tane kadınla beraber olsun,bizi ilgilendirmez ama bunu bir haltmış gibi içinde yaşadığı topluma LANSE/EMPOZE EDEMEZ..Mesele bu..
Burada topluma bir yol açma,bir yön verme çabası var..Bunu görmezden gelmeyin lütfen..
Yanlış manlış yok. Bu kadar kadınla beraber olan bassın resmi nikahı, miras bölüşümü, aldatma, mahkeme, boşanma hakları kadınların resmi haklarına girsin. Bu yönden baktın mı hiç? Bak bakalım bir çok kadınla beraber olan erkekler hangi sorumluluklar altına girecekler. Bunu yapan erkek tarafının güvencesi nedir? Cebinde ki paradır. Onu resmi haklara dahil etsinler.
alenen bu toplumun yasaları ile çelişiyor..!
Toplumun yasalarıyla mı çelişiyor? Yasalar sadece nikah altında ki kadın aldatıldığı ve kadın bunu ispatladığı zaman kadının lehine olabiliyor. Nikahı olmayan kadının ne hakkı var?
Ahlaksız
06-01-2020, 22:58
Yanlış manlış yok. Bu kadar kadınla beraber olan bassın resmi nikahı, miras bölüşümü, aldatma, mahkeme, boşanma hakları kadınların resmi haklarına girsin. Bu yönden baktın mı hiç? Bak bakalım bir çok kadınla beraber olan erkekler hangi sorumluluklar altına girecekler. Bunu yapan erkek tarafının güvencesi nedir? Cebinde ki paradır. Onu resmi haklara dahil etsinler.
Toplumun yasalarıyla mı çelişiyor? Yasalar sadece nikah altında ki kadın aldatıldığı ve kadın bunu ispatladığı zaman kadının lehine olabiliyor. Nikahı olmayan kadının ne hakkı var?
Ne demek yanlış yok Turdur:boink:
Türkiye'de bir erkek sadece bir kadınla evlenebilir..Bu araştırma görevlisi ''herkes tuttuğunu götürsün'' diyor..Kadınlara resmen o.rspu damgası vuruyor,anlamıyorsun değil mi?
Ne demek yanlış yok Turdur:boink:
Türkiye'de bir erkek sadece bir kadınla evlenebilir..Bu araştırma görevlisi ''herkes tuttuğunu götürsün'' diyor..Kadınlara resmen o.rspu damgası vuruyor,anlamıyorsun değil mi?
Nikahsız olunca o damga olmuyor mu? Ekonomik sistem işi buraya getirmiş. Kaç sanatçı gördüm nikahsız dost hayatı yaşıyor, o ilişki bitince erkek tarafı devam ama kadın tarafı bitik çıkıyor süreçten. Hiç bir hukuki hakkı yok. Hangisi daha mantıksız? Aldatılsa aldatıldım diyemez, boşansa maddi hak talep edemez. Hukuken hiç bir koruma kapsamında değiller. Ama erkek tarafı maddi güç ve istek ile her hakkı elde edebilir. Sen bunu anlıyor musun, anlamıyorsun değil mi?
Ahlaksız
06-01-2020, 23:56
Nikahsız olunca o damga olmuyor mu? Ekonomik sistem işi buraya getirmiş. Kaç sanatçı gördüm nikahsız dost hayatı yaşıyor, o ilişki bitince erkek tarafı devam ama kadın tarafı bitik çıkıyor süreçten. Hiç bir hukuki hakkı yok. Hangisi daha mantıksız? Aldatılsa aldatıldım diyemez, boşansa maddi hak talep edemez. Hukuken hiç bir koruma kapsamında değiller. Ama erkek tarafı maddi güç ve istek ile her hakkı elde edebilir. Sen bunu anlıyor musun, anlamıyorsun değil mi?
Konunun başında dost/cariye hayatı yaşayanların nesini eleştiriyorsun dedin,şimdi de bu hayatı yaşayan kadınların mağdur olduğunu söylüyorsun..:confused:
Konunun başında dost/cariye hayatı yaşayanların nesini eleştiriyorsun dedin,şimdi de bu hayatı yaşayan kadınların mağdur olduğunu söylüyorsun..:confused:
Sana neyi eleştirdiğini soruyorum sen yine zırvalığa sığınıyorsun.
Ahlaksız
07-01-2020, 00:19
Sana neyi eleştirdiğini soruyorum sen yine zırvalığa sığınıyorsun.
Yazdım yukarıda..
Sen bu araştırma görevlisinin söylemlerinden rahatsız değilsin ki,benim bu konuyu açmamdan rahatsız oldun..Sonra da resmi nikahı olmayan kadınların mağdur olduklarını filan söyledin..E zaten konuda bu ya..
Kadınların aşağılanması,kadınların mağdur edilmesi,şeriatçı/ataerkil söylemler,itiraz ettiğimiz nokta..
Sen de itiraz ediyorsan,bana niye ''neyi eleştiriyorsun?'' filan diyorsun:boink:
Yazdım yukarıda..
Sen bu araştırma görevlisinin söylemlerinden rahatsız değilsin ki,benim bu konuyu açmamdan rahatsız oldun..Sonra da resmi nikahı olmayan kadınların mağdur olduklarını filan söyledin..E zaten konuda bu ya..
Kadınların aşağılanması,kadınların mağdur edilmesi,şeriatçı/ataerkil söylemler,itiraz ettiğimiz nokta..
Sen de itiraz ediyorsan,bana niye ''neyi eleştiriyorsun?'' filan diyorsun:boink:
Cinayet, aldatılma, Yeni Türkiye, ekonomi vs vs. Bir sürü şey yazmışsın.
Nikahsız kadına mı damga vurulur nikahlı kadına mı?
Kadınların aşağılanması-mağdur edilmesi derken, ben evli erkekler için gayet azimkarlık gösteren kadınlar gördüm. Kadın mı burada aşağılayıcı yoksa erkek tarafı mı aşağılayıcı davranıyor? Benim konuya girişim hukuki haklar üzerineydi, ancak toplumsal olarak bakarsak dediğim gibi, sadece ve sadece evli erkeklerle uğraşan kadınları kim aşağılıyor? Kendileri mi, bir başkası mı? Bu da işin ayrı boyutu.
Bu konunun ataerkil-anaerkillik ile hiç bir alakası yok. Ekonomi tabanlı bir konu. Madem zengin erkek hem gücü yetiyor hemde istekli davranıyor ve karşısında yeni bir partner bulabiliyor, o zaman o partnerin adalet karşısında hukuki hakları olsun. Bakalım kaç iş adamı veya sanatçı servetini korumak için bu işlerden vazgeçecek. Konuda ki mağduriyet sadece kadınlara değil, bu tip ilişkiye isteyerek ve ağzından suları akıp da katılan kadının diğer kadınları mağdur etmesi, ekonomi tabanlı bakarsak diğer erkek grubununda mağduriyeti söz konusu. Bu ilişkilerde nikah yoksa, serveti elinde tutanın har vurup harman savurması gayet normaldir. Buna değinen kişinin şeriatçı vs olmasına takılma. Bunu söyleyebilecek bir çok düşünür, bilim insanı da çıkabilir. Medeni kanun dediğin madem medeni kanun, o zaman bire bir ilişkilerin dışında kalan üçüncü şahısları da medenice koruma altına alsın.
dolekbas
07-01-2020, 13:24
Kadınların aşağılanması-mağdur edilmesi derken, ben evli erkekler için gayet azimkarlık gösteren kadınlar gördüm. Kadın mı burada aşağılayıcı yoksa erkek tarafı mı aşağılayıcı davranıyor? Benim konuya girişim hukuki haklar üzerineydi, ancak toplumsal olarak bakarsak dediğim gibi, sadece ve sadece evli erkeklerle uğraşan kadınları kim aşağılıyor? Kendileri mi, bir başkası mı? Bu da işin ayrı boyutu.
Bu konunun ataerkil-anaerkillik ile hiç bir alakası yok. Ekonomi tabanlı bir konu. Madem zengin erkek hem gücü yetiyor hemde istekli davranıyor ve karşısında yeni bir partner bulabiliyor, o zaman o partnerin adalet karşısında hukuki hakları olsun. Bakalım kaç iş adamı veya sanatçı servetini korumak için bu işlerden vazgeçecek. Konuda ki mağduriyet sadece kadınlara değil, bu tip ilişkiye isteyerek ve ağzından suları akıp da katılan kadının diğer kadınları mağdur etmesi, ekonomi tabanlı bakarsak diğer erkek grubununda mağduriyeti söz konusu. Bu ilişkilerde nikah yoksa, serveti elinde tutanın har vurup harman savurması gayet normaldir. Buna değinen kişinin şeriatçı vs olmasına takılma. Bunu söyleyebilecek bir çok düşünür, bilim insanı da çıkabilir. Medeni kanun dediğin madem medeni kanun, o zaman bire bir ilişkilerin dışında kalan üçüncü şahısları da medenice koruma altına alsın.
Oldu. Ekonomik düzen insanları hırsızlığa ittiğinde, devlet hırsızların da hakkını hukuki olarak korusun. Ekonomik düzen insanı cinayete sürüklediğinde, katili de korusun mu? Ne saçmalamışsınız siz sayın Turdur? Bir konunun ekonomik tabanlı olması ile onun genel geçer ahlaksızlık sayılabilmesi arasında nasıl bir bağ kurabildiniz? Şöyle deseniz anlarım; madem erkeğe parası için ilgi duyan kadınlar var, devlet o kadınlara para versin. Bu bile dediğinizden daha az saçma. Siz neyi savunuyorsunuz ben anlamış değilim. İstiyorsanız alın 4 hatun, basın imam nikahını olsun bitsin. Ama buna neden devlet güvencesi istiyorsunuz?
Ahlaksız
07-01-2020, 17:59
Konuyu niye evli erkeklerin peşinden koşan kadınlara getiriyorsun?!
Evli erkeklerin peşinden koşanlar,evli erkeklerin peşinden koşmayanları mağdur ediyor filan..Yahu,burada alenen mini etek düşmanlığı yaptın,şimdi de şu yazdıklarına bak..Kadınların etek boyunu düşünürken,bir anda evli erkeklerin peşinden koşmayan kadınların mağdur olduğunu,haklarının yendiğini filan söylüyorsun:boink:
Bu şeriatçı aslında ''ülkeye şeriat gelsin,herkes tuttuğunu halletsin/gebertsin'' diyor ama sen konuyu başka yönlere çekiyorsun..
Evli erkeklerin peşinden koşanlar,evli erkeklerin peşinden koşmayanları mağdur ediyor filan..Yahu,burada alenen mini etek düşmanlığı yaptın,şimdi de şu yazdıklarına bak..
Kıvır. Ezileceğini anlayınca kıvır.
işin neresini anlayamadınız
protestanlaşmayı bile beceremeyip
arada sıkışıp kalmış ipneleşmiş orrrrospu çocuğu müslümanlar
olayın üstyapıyla ilişkisi altyapıdan bağımsız nası ele alınacak
bi vazgeçin şu indirgemecilikten
kim siger kadınların hakkını-hukukunu
bi yandan kapitalistleşmiş diğer yandan hala yarı-köleci
islamcı ipnelerin geyik muhabbetine meze olmayın
67 vilayetde karıları olsun
nası sa zikemezler
o karılar boş durmaz
islamcı karısı zikeriz, çok zevkli
Ahlaksız
07-01-2020, 23:20
Kıvır. Ezileceğini anlayınca kıvır.
Kıvırmış..Ben mi kıvıracağım:painkiller:
Mini eteğe karşısın,islamcıların her şehirde avrat almasından yanasın işte:wave:
Şu forumda istikrarlı olarak,kıvırmadan din/dinci aleyhine senelerdir yazı yazan,konu açan tek kişi sayılırım ve sen bana kıvırmaktan bahsediyorsun..!
Ez beni Turdur,ne olursun:boink:
Ahlaksız
07-01-2020, 23:23
Şunu soracaktım,unuttum..Mini etekli görünce tahrik oluyor musun?
Kıvırmış..Ben mi kıvıracağım:painkiller:
Mini eteğe karşısın,islamcıların her şehirde avrat almasından yanasın işte:wave:
Şu forumda istikrarlı olarak,kıvırmadan din/dinci aleyhine senelerdir yazı yazan,konu açan tek kişi sayılırım ve sene bana kıvırmaktan bahsediyorsun..!
Ez beni Turdur,ne olursun:boink:
Sen Şeriatçı ve İmam Hatipçi refleks ve algılarınla yaşıyorsun, reflekslerinde bu algılara göre çıkıyor. Açtığın copy/paste konuları bile savunamıyorsun.
Başına ne geleceğini anladın, çünkü daha taze eziksin. Konu dışına çıkmak, kelle sayısı fazla diye cehaletten beslenmek, klasik amigoculuğa başvurmak vs vs.
Hemen hemen bütün konularda Siyasal İslam ve İslamcılığa bir sığınman söz konusu, işte seni bu yüzden her zaman ezerim.
İstikrarlı olarak din/dinciliğe konu açtığın falan yok, sadece İslamofobiksin, açtığın konu sayısıyla övünme çünkü hepsi copy/paste. Özgün bir fikrin yok.
Etkisine bağlı, çarpık bacaklı ve kemikten ibaretse tahrik olmam, benim zevkime uygun düşerse tahrik olurum.
Hadi erkeklerde ki testesteron hormonunu ve seksüel dürtüleri yok say seni burada bir daha ezeyim.
Sen türbanlı görünce tahrik oluyor musun?
Ahlaksız
08-01-2020, 00:22
Sen Şeriatçı ve İmam Hatipçi refleks ve algılarınla yaşıyorsun, reflekslerinde bu algılara göre çıkıyor. Açtığın copy/paste konuları bile savunamıyorsun.
Başına ne geleceğini anladın, çünkü daha taze eziksin. Konu dışına çıkmak, kelle sayısı fazla diye cehaletten beslenmek, klasik amigoculuğa başvurmak vs vs.
Hemen hemen bütün konularda Siyasal İslam ve İslamcılığa bir sığınman söz konusu, işte seni bu yüzden her zaman ezerim.
İstikrarlı olarak din/dinciliğe konu açtığın falan yok, sadece İslamofobiksin, açtığın konu sayısıyla övünme çünkü hepsi copy/paste. Özgün bir fikrin yok.
:D
Etkisine bağlı, çarpık bacaklı ve kemikten ibaretse tahrik olmam, benim zevkime uygun düşerse tahrik olurum.
Hadi erkeklerde ki testesteron hormonunu ve seksüel dürtüleri yok say seni burada bir daha ezeyim.
Kafayı üşütmüşsün sen:boink:
Türbandan tahrik oluyorum Turdur..Ne yapacağız?
Şüpheci Dinsiz
08-01-2020, 00:36
Dinin kadınları etkisizleştiren-edilgenleştiren etkisi ve devletin buna yoğun katkısı sonucu kadınlar ekonomik özgürlüğü olmayan, kendine yetmeyen bir şekilde yetiştirildiler. Kadınların çoğunun kendi geleceğine dair çıkar yolu yok, herhangi bir umudu yok. Çok normal olarak zengin biriyle evlenme fikri zihinlerini kurcalıyor, en azından bir kısmınınkini çeliyordur.
Bu kadınların büyük bir kısmı şimdiki kara düzende yoğun din, ev, mahalle baskısı altında yaşıyorlar, toplumsal deneyimleri sıfıra yakın. Hatalı karar verme olasılıkları son derece yüksek, ki çoğu bu gibi konularda kendi kararını kendisi vermiyor.
--/--
Bu Sifil sefilinden çok var. Buna ne kadar eziyet edilse azdır.
:D
Kafayı üşütmüşsün sen:boink:
Türbandan tahrik oluyorum Turdur..Ne yapacağız?
Ne yapacağız diye kendine sor. Bir şey yapılması gerektiğini takıntı edinen sensin. Hadi yallah şimdi. Mini etekle kadın hakları savunuculuğu yap.
Bu Sifil sefilinden çok var. Buna ne kadar eziyet edilse azdır.
bak
bir köpeğin dostluğuna değer veren
karıncayı incitemeyen adamlar ne hale geldi
bu sefillere eziyet edilmeli
yaşamın bi anlamı olması gerekli değil
ama bi amaç için yaşanabilir
devrim ya da toplumsal kurtuluş artık umurumda bile değil
homo sapiens denen bu türün
kendine dindar diyen bu ipne bireylerine eziyet etmek acayip keyifli olabilir
hedonizmin bundan ötesini düşünemez oldum
Ahlaksız
08-01-2020, 00:55
Ne yapacağız diye kendine sor. Bir şey yapılması gerektiğini takıntı edinen sensin. Hadi yallah şimdi. Mini etekle kadın hakları savunuculuğu yap.
Turdur sen kimsin?
Kimlik anlamında sormuyorum bunu,ideolojik veya felsefi anlamda kimsin?
Bir söyle de bilelim yani..
Bak,ben şöyle diyorum;
ideolojik anlamda devlete ve demokrasiye karşı olduğum için anarşist gibi görünebilirim ama aslında vurdumduymaz bir mankurtum..Felsefi anlamda da ateistim..Bütün dinlere,din adamlarına,din sömürüsüne karşıyım..Hem de öyle böyle değil..
Buyur,sen de kim olduğunu yaz bakalım..
Turdur sen kimsin?
Bak,ben şöyle diyorum;
ideolojik anlamda devlete ve demokrasiye karşı olduğum için anarşist gibi görünebilirim ama aslında vurdumduymaz bir mankurtum..Felsefi anlamda da ateistim..Bütün dinlere,din adamlarına,din sömürüsüne karşıyım..Hem de öyle böyle değil..
bi ton para verip o kadar içmek yerine seni okumak daha eğlenceli sn.Ahlaklı
meraklanma burdan anarşist gibi görünmüyorsun
anarşizm ideoloji değildir, bu bir
ateizm felsefe değildir, bu iki
din sömürüsüne karşısında başka sömürülere değilsen
sorarlar, sömürünün dinsel olmasının bi özelliği mi var diye
sorduğun adama gelince
sen yanlış da olsa kendini kategorize edebilmişsin
o bunu da yapamaz diyorum ben
Turdur sen kimsin?
Bak,ben şöyle diyorum;
Sen mankurt falan değilsin, bunun kelime anlamını bile bilmezsin. Mankurt kelimesinin türetildiği Aytmatov'un kitabını bile okumamışsındır. Hangi mankurt her gün siyaset forumuna girip siyaset yapar hey akıllı. Bir gün türban eleştirisi bir gün İmamoğlu bir gün Erdoğan muhalifliği. Mankurt ne demek bilmiyorsun, sadece kendini orada konumlandırıp eleştiri almamak istiyorsun. Olmadığın yerlere kendini koyup sonradan altını doldurma Ahlaksız. Narsistlik yaparak ve etiket yapıştırmakla hiç dolduramazsın.Yoksa böyle 3 gün sürmez kalıplandırmaya sığındırtırlar seni.
Ateist olduğunu iddia eden de sensin. Sen İslamofobik bir softasın, bunu sana yazdım bu konuda da yazdım.
Böyle ağlayacaksan başkalarına etiket yapıştırma. Ben sana kimliğini sordum mu? Fikrini sordum.
Ben kimim?
Damarına basılınca nasılda kalıplandırmalarına sarıldın değil mi? Din sömürüsüne sadece sen mi karşısın, müslümanlara sor bakalım karşı değiller mi? Bunları geç Ahlaksız.
sorduğun adama gelince
İsa'nın çarmıha gerildiğini Yahudi'den bilen Temel fıkrası gibi. Hangisini düzelteyim ki, birde üstüne benim kimliği mi soruyor.
Bu adam ne mankurt ne ateist, kategorize edip ben senden üstünüm narsistliği yapan bir egocuk. Millete kalıp biçip etiket yapıştırmadan önce kendisini bilecek.
Tabi ki de kalıplandırma yapmayacağım, o etiketlendirme sizin işiniz.
sorduğun adama gelince
O yanlış olarak kategorize etmişmiş, doğrusu mu varmış? Bu adamın çıkmaza düşüp de sığındığı yanlışı bende mi tekrar edeyim?
evet
evet
Ahlaksız
08-01-2020, 19:35
sorduğun adama gelince
Doğru diyorsun sevgili Blitzkrieg..Din sömürüsüne karşı olduğumu bir çırpıda söylemişim ama mesela emek sömürüsüne karşı olduğumu söylememişim/söylemiyorum..Aslında emek sömürüsüne karşı olmak için öncelikle din sömürüsüne karşı olmak lazım..Çünkü bu din denilen şeyden kurtulmadan,sıra emeğe gelemez..!
Aslında ''karşı olmak'' benim doğamda yok ama dine veya din sömürüsüne karşı olarak bu forumda yazmam veya başka şeyler yapmam,benim karşı olduğumu da gösterir..Bu aslında bilinçli bir karşıtlık değil,içgüdüsel bir tepki galiba..
Dine,din sömürüsüne karşı olmak beni ateist yapmaz..Bunu da belirteyim..Ateist olmak için dine,din sömürüsüne karşı olmanıza gerek yok..Kabaca ''hiçbir şeye inanmayan insana ateist denir..''
Felsefe denilen şeyin özünde sorgulama/düşünme/mantık varsa ve bir inanan insan sorgulayarak/düşünerek ateist olmuşsa ve kendini de felsefi anlamda bir yere koyamıyorsa,bu kişinin ''felsefi anlamda ateistim'' demesinde bir sorun olmamalı..
Anarşizm de geleceğe dair plan var mı,yok mu?Eğer varsa,anarşizm ideolojidir ve benim bildiğim anarşizmde de gelecekle ilgili planlar/düşünceler var..Yani anarşizm ideolojidir..
Sen mankurt falan değilsin, bunun kelime anlamını bile bilmezsin. Mankurt kelimesinin türetildiği Aytmatov'un kitabını bile okumamışsındır. Hangi mankurt her gün siyaset forumuna girip siyaset yapar hey akıllı. Bir gün türban eleştirisi bir gün İmamoğlu bir gün Erdoğan muhalifliği. Mankurt ne demek bilmiyorsun, sadece kendini orada konumlandırıp eleştiri almamak istiyorsun. Olmadığın yerlere kendini koyup sonradan altını doldurma Ahlaksız. Narsistlik yaparak ve etiket yapıştırmakla hiç dolduramazsın.Yoksa böyle 3 gün sürmez kalıplandırmaya sığındırtırlar seni.
Ateist olduğunu iddia eden de sensin. Sen İslamofobik bir softasın, bunu sana yazdım bu konuda da yazdım.
Böyle ağlayacaksan başkalarına etiket yapıştırma. Ben sana kimliğini sordum mu? Fikrini sordum.
Ben kimim?
Damarına basılınca nasılda kalıplandırmalarına sarıldın değil mi? Din sömürüsüne sadece sen mi karşısın, müslümanlara sor bakalım karşı değiller mi? Bunları geç Ahlaksız.
Mankurtlar siyasetle ilgilenemez mi yani?
Dünya'da islam dini ile ilgili en önemli eserleri/kaynakları kim yazmış biliyor musun?Müslümanlar değil,gayrimüslimler..Yani gâvurlar..
Senin dediğin de bu işte..''Madem gâvursunuz,ne diye İslam'la ilgili araştırma yapıyorsunuz?''
Yahu,sanane..!
Eleştiri almamak mı?Benim hakkımda kimin ne dediği umurumda mı sanıyorsun?Bu forumda küfür de yedim,banlandım da,ölümle de tehdit edildim..Umurumda olmaz sevgili Turdur..Ben sen değilim..Kapatır geçerim bilgisayarı..
İslamofobi kötü bir şey mi?Senin bana islamofobik demen,aslında senin nerede durduğunu gösteriyor..
Hristiyanlık ve Yahudilik hakkında da ciddi şeyler yazdık burada..Keşke Hristiyan olsan da,seninle eğlensem biraz:boxing:
Sadece bu konuda eziksin,ezerim seni,başına ne geleceğini anladın filan dedin bana,sonra kim beni ezecek/domaltacak diyorum,ses yok..Kim olduğunu söyleyecek cesaretin yok mu?
Müslüman mısın,deist misin,determinist misin?Niye söyleyemiyorsun?
Milliyetçi misin,liberal misin,muhafazakar mısın?Niye söyleyemiyorsun?
bilgivehis
08-01-2020, 20:06
Hani şu "Nero" vardı, namı diğer "Hu", cinciliğe, üfürükçülüğe kafayı takmıştı, ateistlerden uğraşmaktan başka işinin olmadığını söylemişti, bence Turdur o kişidir, o değilse bile aynı davranışa sahip.
Ahlaksız
08-01-2020, 20:57
Hani şu "Nero" vardı, namı diğer "Hu", cinciliğe, üfürükçülüğe kafayı takmıştı, ateistlerden uğraşmaktan başka işinin olmadığını söylemişti, bence Turdur o kişidir, o değilse bile aynı davranışa sahip.
Sevgili bilgivehis;olabilir ama bilemeyiz işte..Umarım böyle bir şey yapmıyordur,vaktine yazık..
YANLIŞ..!
Ahlaksız arkadaşım
Bunların hiç birisi o söylediklerini yapamaz gaz basıyorlar bir veya iki belki Bu çağda 20 şehirde 20 kadın ın maliyeti ne olur bilirmisin hadi maliyeti birilerinin sırtına sardın o kadınlar otlamadan duracaklar mı Her keste İnternet her internet te porno arabı var beyazı var boy boy maşallah gel tut karıları ulan bunlar şıhlara karı emanet etmiyor mu
Hepsi siyaset yalan bir yerlerine yuva yapmış
Topluma yön veremezler toplum küçük kurnaz ne alacağının hesabını yapıyor .Dikkatleri üzerlerine çekmek istiyorlar ki adam sansınlar.
sn. Ahlaklı
kaba tanımlar yapmak gibi bir adetiniz var
bazen de konuyu muhtemelen istemeden çarpıtmak gibi bir adetiniz de var
ahlak somut mudur geyiğinde örneğini yaşamıştık.
bi kere sorgulama var, o halde ortada felsefe var türünden gugıl amca tespitleri bizim muhabbetimize konu olmasın
ateizmin tabanı teodur, ateizm bir teoloji türüdür.
materyalizm felsefedir
ateist materyalist felsefe yapar ya da ateist teoloji yapar
allah varsa bu kötülüğü niye engellemiyor demek teo tabanında kötülük problemi üzerinden allahı redetmek felsefe değil teolojidir
varlık kavramının tanımı şudur, allah dediğiniz şey o tanıma göre ortaya varlıkkoyamamıştır, hatalı soyutlamadır demek ise felsefedir
ikisi arasındaki farkı anlamak zor değil
ideoloji kavramını ise olumsuz kullanırım
her şeyden önce hem gerçeği çarpıttığı
hem de kaynağı belirsiz değerleri kendine dayanak yaptığı için
gelecek tasarımı türünden zırva bi kavramsallaştırma ile bi düşünce ''ideoloji'' sıfatı almaz
anarşizm ideoloji değil, durum tespitidir
pejoratif diye gavurca bi kelime vardır
bi çok kavram bi süreçten geçmiş, egemenlerce geçmek zorunda bırakılmıştır
anlamı kötüye çıkmış asıl içeriği gözden uzak tutulmuştur yani
turdur'un hangi konuda ne düşündüğünü hiç merak etmiyorum
bazen isabetli bazen de tuhaf şekilde çelişkili demiycem/apaçık tutarsızlıkları var
ancak sizin de iddia ettiğiniz kadar net olmadığınızı iddia ediyorum
kasıt aramıyorum
sebebini biliyorum çünkü
birçok kavramı aslında günlük dilin gölgesinden bağımsız kullanabilecek kapasiteniz ne yazık ki yok
muhatabınızla ise zaten ilgilenmiyorum
bi gün ona canımı sıkıyosun dediğimde
''can ne'' diyerek beni köşeye sıkıştırmaya kalkabilecek kadar basit stratejileri olan bi tip
bana materyalizm dersi vermek için kullanmaya kalktığı taktik, çapını deşifre ediyor
size ise önerim şu:
emek sçmürüsü ile din sömürüsünün birbirinden izole edilemeyeceğini anlamayı deneyin
bunu denediğinizde olayları karşılıklı ilişkileri içinde ele alma geleneği oluşturursunuz
işte diyalektik metodolojiye giden yolda sizin için bir merhale olur
bu forumda
kendine ateist, komünist falan filan diyen
ama gerek metodolojik gerekse felsefi olarak
idealist hatta farkında olmadan gizli dindar olanlar çok fazla
ve artık gerçekten de bu tipler onları sevmem rağmen ''can sıkıcı'' olmaya başladılar
sıradan insana koyun muamelesi yapanların
ortaya ciddi bi fark koyması beklenir
var mı öyle bi fark
ben göremiyorum
Ahlaksız
08-01-2020, 21:34
Topluma yön veremezler
Bütün iktidarların tek derdi topluma yön vermektir..Akp'de bunu yapıyor,bu araştırma görevlisi de..
Türkiye'de son birkaç senedeki değişimin farkında mısınız?
sn. Ahlaklı
kaba tanımlar yapmak gibi bir adetiniz var
bazen de konuyu muhtemelen istemeden çarpıtmak gibi bir adetiniz de var
ahlak somut mudur geyiğinde örneğini yaşamıştık.
bi kere sorgulama var, o halde ortada felsefe var türünden gugıl amca tespitleri bizim muhabbetimize konu olmasın
ateizmin tabanı teodur, ateizm bir teoloji türüdür.
materyalizm felsefedir
ateist materyalist felsefe yapar ya da ateist teoloji yapar
allah varsa bu kötülüğü niye engellemiyor demek teo tabanında kötülük problemi üzerinden allahı redetmek felsefe değil teolojidir
varlık kavramının tanımı şudur, allah dediğiniz şey o tanıma göre ortaya varlıkkoyamamıştır, hatalı soyutlamadır demek ise felsefedir
ikisi arasındaki farkı anlamak zor değil
ideoloji kavramını ise olumsuz kullanırım
her şeyden önce hem gerçeği çarpıttığı
hem de kaynağı belirsiz değerleri kendine dayanak yaptığı için
gelecek tasarımı türünden zırva bi kavramsallaştırma ile bi düşünce ''ideoloji'' sıfatı almaz
anarşizm ideoloji değil, durum tespitidir
pejoratif diye gavurca bi kelime vardır
bi çok kavram bi süreçten geçmiş, egemenlerce geçmek zorunda bırakılmıştır
anlamı kötüye çıkmış asıl içeriği gözden uzak tutulmuştur yani
bazen isabetli bazen de tuhaf şekilde çelişkili demiycem/apaçık tutarsızlıkları var
ancak sizin de iddia ettiğiniz kadar net olmadığınızı iddia ediyorum
kasıt aramıyorum
sebebini biliyorum çünkü
birçok kavramı aslında günlük dilin gölgesinden bağımsız kullanabilecek kapasiteniz ne yazık ki yok
muhatabınızla ise zaten ilgilenmiyorum
bi gün ona canımı sıkıyosun dediğimde
''can ne'' diyerek beni köşeye sıkıştırmaya kalkabilecek kadar basit stratejileri olan bi tip
bana materyalizm dersi vermek için kullanmaya kalktığı taktik, çapını deşifre ediyor
size ise önerim şu:
emek sçmürüsü ile din sömürüsünün birbirinden izole edilemeyeceğini anlamayı deneyin
bunu denediğinizde olayları karşılıklı ilişkileri içinde ele alma geleneği oluşturursunuz
işte diyalektik metodolojiye giden yolda sizin için bir merhale olur
bu forumda
kendine ateist, komünist falan filan diyen
ama gerek metodolojik gerekse felsefi olarak
idealist hatta farkında olmadan gizli dindar olanlar çok fazla
ve artık gerçekten de bu tipler onları sevmem rağmen ''can sıkıcı'' olmaya başladılar
sıradan insana koyun muamelesi yapanların
ortaya ciddi bi fark koyması beklenir
var mı öyle bi fark
ben göremiyorum
-Dindarlıktan ateizme ulaşmak niye felsefe olmuyor,anlamadım..Felsefeyi sadece bir noktadan başlatmak diye bir kural mı var?DİN FELSEFESİ diye bir şey yok mu?
-İdeoloji konusunda ne düşündüğünüzü anlamadım..
-Kapasitem yetersiz,cahil birisiyim..Bunları inkar etmiyorum ki..Felsefeden anlamadığımı da sık sık söylüyorum zaten..:boink:
-Ateistim demek,net olmak değil mi?
Net olmak için illa orta çağ düşünürlerinden örnekler vermek mi lazım?
-Eğer derdimiz bir savaşsa,bu savaşa din sömürüsünden başlamak lazım diyorum..Yoksa tabi ki sömürü sömürüdür..Bu sömürü daha az can yakıyor,öbürü daha fazla diye bir şey yok tabi..
dindarlıktan ateizme ulaşmak ortodoks felsefeye göre felsefe olmuyo, ben ne yapayım
felsefi olmayan tamamen teolojik sebeplerle ateist olunabilir
hatta deist, panteist, panenteist agnostik olunabilir
ancak bunların tamamı teoloji türleridir felsfeyle yolları kesisşebilir ama kendileri felsefe değildirler
din felsefesi ise zaten başka bişey
din nedir insan dine neden ihtiyaç duymuştur
nasıl ortaya çıkmıştır gibi konularla ilgili ve alanım değil
pilot kalemle allahı ispat etmekle,
allah kaldıramayacağı taşı yaratır mı demek aynı tabana aittir
o taban felsefeyle ilgisizdir
kötülük niye var demek de felsefeyle sanıldığı kadar ilgili değildir
ideoloji konusu ise acayip çetrefilli
bu başlığı boğar
olumsuz anlamda ideoloji; sınıfsal/bireysel çıkarlar bağlamında gerçeğin çarpıtılmasına dayanır
sonunda izm gördüğünüz her şey ideoloji değildir
cahil falan değilsin
elindeki bilgiyi heba ediyorsun
metodolojiyle ilgilen
derdimiz savaş değil
derdimiz özgürlük
şu ya da bu sömürüyü birbirinden ayırarak savaşamazsın
bütünün parçalarıdırlar
birbirini destekler ve üretirler
savaş topyekun yapılır
hangisinin daha fazla can yaktığı da değil sorun
sorun; hepsi aynı şey için var
efendi-köle düzenini devam ettirmek için
emek sömürüsü de bunun için, din sömürüsü de, ideolojiler de
zırva felesefeler de
bu arada ben ortodoks felsefeyi de red ettim, epey bi zaman oldu
bu ne anlama geliyo diye sorma
sen daha diyalektik bi metodoloji geliştir, faydasını görürsün
ki, gen bencildir
biz genlerin esiriyiz türünden cümlelerin neden zırva olduğunu anlayabilesin
-Kapasitem yetersiz,cahil birisiyim..Bunları inkar etmiyorum ki..Felsefeden anlamadığımı da sık sık söylüyorum zaten..:boink:
Cahil değil kör cahilsin. Almışsın darbeci yobaz dayıyı da yanına iftira atıp duruyorsunuz. Neroymuşum, bir başkasıymışım, bak bunları yapacağın dünden belliydi çünkü sen tarikatçı-islamcı bir sistematiktesin hala. Bunun sonucu kendini o öbekten uzak tutmaya çalışıyorsun ancak refleks ve algıların hala orada. Bu konuda senden her türlü çamur ve iftira beklenir.
Burada İslamofobi'yi övme, İslamofobi ırkçılığın din tarafıdır, bu da beyin hastalığıdır. Bazen hastalıklı insanlar dikkat ve ilgi çekerler, Blitzkrieg'in seninle yazışmasının sebebi de bu. Seni kendi bilgi-becerisine göre düzeltmeye çalışıyor ama bu hiç olmayacak. Pinpon topu gibi gidip geleceksiniz. Bilip bilmeden önüne gelene de narsistlik yapma. Dün başkasını suçladığını bugün sen yapıyorsun. Suçlamaların dahi İslamcı kafada, güne-konuya göre zırvalıyorsun. Daha detaylı yazmayacağım çünkü sürekli eğilip bükülüyorsun, çıkardığın bir sonuç olmuyor, senin gibi darbeci bir demokrasi düşmanından kadın hakları savunucusu da çıkmaz. Yaşayamadığın medeniyetin sonradan görmesisin, açığını böyle kapatmaya kalkma mankurtluğunu ateistliğini balon gibi söndürürler böyle.
Blitzkrieg; bazen yollar-fikirler keşisse de aynı kafada değiliz. Öncelikle benim düşün dünyamın içinde Atatürk'e hem yer hem eleştiri var, sen daha anarşist olduğunu iddia ediyorsun, oradan bakınca tutarsızlık bulman abes değil, ancak bunun tutarsızlık olduğu senin ideolojik-düşün dünyan için geçerli. Sen Atatürk'ün devrimine kabahat yükleyebilirsin ama ben yükleyemem sadece eleştirim olur, hem bunu kabul edebilir hemde Marx'ın sözlerini doğrulayabilirim.
Bu adamın refleksinin sebebi, ateizm veya makurtluğu değil kendi yaşadığı İslamcı geçmişinin hala beyninde kıvranıp durması. Marx değil bir İslamcı diye adlandırılmış biriside benim düşünce dünyama göre doğru bir şey söylemişse oda doğrudur. Bu konuda açık açık yazdığım gibi. Burada ateist hatta mankurt olduğunu iddia eden hal bu ki cin fikirlilik yapanlar (bu arada cin soyut değildir somut hiç değildir) şahsa göre şekil alıyorlar. Sonuç; kişinin fikrine değil dinine, ırkına yönelik yorumlar yapmak. İşte ırkçılık ve mezhepçiliğin insanların yaşantılara yapışmalarının bir sebebi de bu. Buna göre düşünce dünyası oluşmuş bir akıl fakiriyle tartıştım, her yeri elastik her yeri eğilip bükülen, sonrada düzeltmeye kalıp arayıp, kendisini kategorize etmeye çalışan, sınır belirtip savunma yapmaya kalkanlar yukarıda yazmışlar. Birde yanlarında goygoycuları pinokyoları. Hiç bir ideoloji hiç bir toplumsal kalıplandırma net çalışmaz, Marx'ın bütün fikirlerini alıp Çin'e entegre edemeyeceğin gibi Libya'ya da entegre edemezsin ama bu değildir ki Çin ve Libya'da Marx doğrulanmıyor.
Bu ve onu ezip geçtiğim diğer konuda hiç bir bilimsel veri veya felsefe temeliyle hiç bir temel oturtamayanlar sadece ben ateistim ben mankurtum sen İslamcısın diye zırvalayıp durdurlar. Örümcek ağı bağlamış kafalarını. Dikkat edersen adamın konuların özüyle değil kişilerle alakası var. Sebeplerini de yazdım.
Bana kimlik soran örümcek kafalı, kendi beyninde-bilinçaltında yatan ve tırpanlayamadığı ne varsa başkalarına yüklüyor, cevaplar gelince beyninde ki çelişkiler şiddetleniyor, bilimi es geçiyor, soyut-somut diye edebiyatı ve felsefeyi hiçliyor, her konuya aynı temelli olmasına rağmen çelişkili yorumlar yapıyor. Geçecek bu işleri. Burası onun narsistlik yapacağı yer değil, dediğim gibi söndürürler balonunu. Bana kalıp ve sınır biçmeye kalkan Ahlaksız ve cehalet yüklü goygoycusu, sonunda kafasını zorlaya zorlaya beni Nero isimli kişiyle kalıplandırmaya kalkışmışlar. Çıkacak sonuç buydu, perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.
Bak gene zırvalamış makurtçuk.
-Dindarlıktan ateizme ulaşmak niye felsefe olmuyor,anlamadım..Felsefeyi sadece bir noktadan başlatmak diye bir kural mı var?DİN FELSEFESİ diye bir şey yok mu?
.
Var mı?
Dinde felsefe mi olur, Allah her şeyi en iyi bilen değil midir, dinde felsefe nerede var? Peygamberin sözü üstüne söz, ayetin üstüne ayet mi olur? Maddenin özünü tözünü araştıran imam olur mu, öte dünya, tabiat, tabiatın maddesel kavranışı, fenomenler dünyası, numenler dünyası diye felsefe yapan imam olur mu? Bi ihtimal Kur'an-İncil gibi kitapların içinde bir felsefe aranır oda nereye kadara?
Felsefe sorgulamaktır dinci kafalı, hala dinci reflekslerle savunma arıyorsun, Allah'ın yarattığına inanılan madde sorgulanır mı, evveli ahiri sorgulanır mı?
Şu "İslam'ın sadece içiyle ilgileniyor ben onu aştım" dediğin Turan Dursun neden din ile felsefe yapabiliyordu da o dinden çıktı?
cahil falan değilsin
elindeki bilgiyi heba ediyorsun
metodolojiyle ilgilen
Evet cahil değil sadece kör cahil, öyle şeylerle ilgilenemez, onun engelleri var. Bunun sorunu zaten bu, ben ateistim mankurtum deyip geçmiş. Ne bilip bilmediğini bilemiyor. Bu yüzden bunu yazanlara yaftalamaya girişip kendince o refleks ve algılarını yansıtıyor. Sadece narsist egocuk, üstten bakışçı, burada bu bakışı kesiliyor, kaldıramadığı ve zırvaladığı bu. Bizi köyünde ki vatandaşlarla karıştırıyor herhalde.
Bütün iktidarların tek derdi topluma yön vermektir..Akp'de bunu yapıyor,bu araştırma görevlisi de..
Türkiye'de son birkaç senedeki değişimin farkında mısınız?
.
Evet yön vermek istiyorlar ama ne kadar başarılılar.
HDP nin belediyelerine zor yolu ile el koyuyorlar. Lideri S. Demirtaş ı içeri atıyorlar ellerinden gelen zoru kullanıyorlar. Kendi yazdıkları yasaları çiğniyorlar, elde edilen sonuç. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana belediyeleri hele ik ikinci kere yapılan İstanbul seçimleri. Ki bir rezalet.
A. Öcalan dan gelen mektup bile sonucu değiştirmedi.
Evet bütün cemaatları kullanıyor onlara ne isterlerse veriyorlar ama sonuçlar hep aleyhine işliyor.
Türkiye deki bir kaç senede ki değişiklik bunlar.
Bir tek şansları kaldı olağan üstü hal ilan edip muhalefeti etkisizleştirmek.
Sen bunları göremiyor musun.
İnsanın ilgilendiği alan cepleri beyinler çok önemli değil.
Ahlaksız
09-01-2020, 17:11
Sevgili Blitzkrieg;savaşmak veya özgürlüğünüzü elde etmek için bir ''aidiyet'' hissinizin olması lazım..Yani yaşadığınız topluma bağlanmanız lazım..Savaş veya mücadele denilen şey bireysel olamaz,toplumla alakalı bir kavram bu..Mesela bugün tkp saflarında olup,Türkiye'deki kodamanlarla/sömürücü egemen güçlerle/burjuvayla filan mücadele/savaş zihinsel ve eylemsel anlamda yapılabilir ama bunu yapabilmek için öncelikle bu topluma bağlanmanız lazım..Yani mankurt birisi diyalektik metodoloji filan da geliştirse,harekete geçmesi için bir nedeni olamaz..
Ahlaksız
09-01-2020, 17:22
Sevgili Turdur;beni yine balon gibi söndürdün..:pop2:
Din felsefesi;
https://tr.wikipedi0.org/wiki/Din_felsefesi
Beni şucu bucu ilan ettiğiniz için mankurtum/ateistim filan diyorum..Yoksa niye söyleyeyim?!
Geçen birisi bu forumda ''sen devlet ajanısın'' dedi:noidea:
Ne olduğunu,kim olduğunu söyleyemiyorsun..Sana ısrar edecek değilim ama burada ''mini etekli görünce s.kim kalkıyor'' dersen,sana birilerinin dinci/İslamcı/yobaz demesine de hiç itiraz etmiyeceksin..!
Sana göre ben İslamcıyım,bana göre sen İslamcısın..Bu mesajları okuyanlar kimin ne olduğunu biliyor aslında..
Mini etekli görünce s.ki kalkan birisi,sokakta başörtüsüne karşı olan birisini dincilikle/İslamcılıkla suçluyor:boink:
Sevgili Blitzkrieg;savaşmak veya özgürlüğünüzü elde etmek için bir ''aidiyet'' hissinizin olması lazım..Yani yaşadığınız topluma bağlanmanız lazım..Savaş veya mücadele denilen şey bireysel olamaz,toplumla alakalı bir kavram bu..Mesela bugün tkp saflarında olup,Türkiye'deki kodamanlarla/sömürücü egemen güçlerle/burjuvayla filan mücadele/savaş zihinsel ve eylemsel anlamda yapılabilir ama bunu yapabilmek için öncelikle bu topluma bağlanmanız lazım..Yani mankurt birisi diyalektik metodoloji filan da geliştirse,harekete geçmesi için bir nedeni olamaz..
sn.Ahlaklı
anlamı bozulmuş kavramlardan biri de ego kavramıdır
genelde olumsuz kullanılır
bireysel/toplumsal dikotomisi sanıldığı kadar tutarlı da değildir
ben bireyci olduğum için komünistim
çünkü ancak tüm iktidar/miülkiyet ilişkileri yok olursa her kes birey olma şansı bulabilecek
artık her ne iseler o olabilecekler
(isteyen ressam olsun,
isteyen pezevenk-gerçi mülkiyetsiz toplumda sex meta olmaz ya hadi neyse-)
şu anda var olan efendi-köle ilişkisi bana yaşama alanı bırakmıyor
insan,sosyal varlık
manisa tarzanı olacak halim yok, değil mi
benim özgürlükçülüğüm tam olarak egoizmde temellenir
bu kavram bende olumludur
kutsal ''dava'' falan değil
en temel çıkardan bahsediyorum
yoldaş dediklerim de sonuçta benimle ortak çıkara bağlı olanlar
kullandığım kelimelere benden önce mistik içerikler verilmiş olması
beni anlamanızda sıkıntı yaratıyor
size bi gün şunu demiştim
'' senin dine karşı verdiğin mücadele, benim özgürlük mücadeleme verdiğin destektir''
unutma bu ayrıntıları
ki birbirimizi doğru anlayabilelim
Ahlaksız
09-01-2020, 17:28
Sevgili kartopu;Türkiye son birkaç yılda iyice muhafazakarlaştı..Bundan bahsediyorum..Kafası açık kadınların kapandığını,insanların radikalleştiğine şahit oluyoruz..Tanıdığım,ışide katıldığını bildiğim insanlar var..Yani Türkiye çok acayip bir noktaya geldi..Diğer taraftan insanların dinsizleştiğine dair araştırmalar yayınlanıyor..Yani Türkiye,din/muhafazakarlaşma anlamında tam anlamıyla ikiye ayrılıyor..Gelecekte bu konu,politika anlamındaki kutuplaşmadan daha önemli olacak sanki..
Din felsefesi;
Beni şucu bucu ilan ettiğiniz için mankurtum/ateistim filan diyorum..Yoksa niye söyleyeyim?!
Geçen birisi bu forumda ''sen devlet ajanısın'' dedi:noidea:
Ne olduğunu,kim olduğunu söyleyemiyorsun..Sana ısrar edecek değilim ama burada ''mini etekli görünce s.kim kalkıyor'' dersen,sana birilerinin dinci/İslamcı/yobaz demesine de hiç itiraz etmiyeceksin..!
Sana göre ben İslamcıyım,bana göre sen İslamcısın..Bu mesajları okuyanlar kimin ne olduğunu biliyor aslında..
Mini etekli görünce s.ki kalkan birisi,sokakta başörtüsüne karşı olan birisini dincilikle/İslamcılıkla suçluyor:boink:
aranızdaki mesele beni ilgilendirmez
ancak genelleme yapmayın derim
mini etekli görünce bişeyler harekete geçmeyecekse
o mini etek niye giyiliyo zannediyosun ki
kimse naif değil
kim hangi mala sahipse piyasaya onu sürüyor
kendini metalaştırmanın adı özgürlük olmuş
kimse kusura bakmasın,
bana dinci ya da feodal falan da demesin
kadınını da erkeğini de tanıyoruz artık bu toplumun
Ahlaksız
09-01-2020, 17:37
sn.Ahlaklı
anlamı bozulmuş kavramlardan biri de ego kavramıdır
genelde olumsuz kullanılır
bireysel/toplumsal dikotomisi sanıldığı kadar tutarlı da değildir
ben bireyci olduğum için komünistim
çünkü ancak tüm iktidar/miülkiyet ilişkileri yok olursa her kes birey olma şansı bulabilecek
artık her ne iseler o olabilecekler
(isteyen ressam olsun,
isteyen pezevenk-gerçi mülkiyetsiz toplumda sex meta olmaz ya hadi neyse-)
şu anda var olan efendi-köle ilişkisi bana yaşama alanı bırakmıyor
insan,sosyal varlık
manisa tarzanı olacak halim yok, değil mi
benim özgürlükçülüğüm tam olarak egoizmde temellenir
bu kavram bende olumludur
kutsal ''dava'' falan değil
en temel çıkardan bahsediyorum
yoldaş dediklerim de sonuçta benimle ortak çıkara bağlı olanlar
kullandığım kelimelere benden önce mistik içerikler verilmiş olması
beni anlamanızda sıkıntı yaratıyor
size bi gün şunu demiştim
'' senin dine karşı verdiğin mücadele, benim özgürlük mücadeleme verdiğin destektir''
unutma bu ayrıntıları
ki birbirimizi doğru anlayabilelim
Bir komünistin dine karşı olanların yanında olması gerekir zaten..Dindar komünist diye bir şey olmaz tabiki:)
İktidar mülkiyet ilişkisinin yok olacağını sanmak,bir hayal,bir ideal,bir umut değil mi?
Öyle yani..!
O halde komünizm bir idealizm,yani bir ideoloji,yani bir inanç olmaz mı?
Olur..
Ama siz bu söylediklerimi kabul etmiyorsunuz..Çünkü kavramlara verilen anlamların mutlak doğru olmadığını söylüyorsunuz..Bu yüzden sizi anlamak çok zor..
Ahlaksız
09-01-2020, 17:39
aranızdaki mesele beni ilgilendirmez
kimse naif değil
kim hangi mala sahipse piyasaya onu sürüyor
kendini metalaştırmanın adı özgürlük olmuş
kimse kusura bakmasın,
bana dinci ya da feodal falan da demesin
kadınını da erkeğini de tanıyoruz artık bu toplumun
Kadınların mini etek giymesine karşı..Siz de mi karşısınız?
Bir komünistin dine karşı olanların yanında olması gerekir zaten..Dindar komünist diye bir şey olmaz tabiki:)
İktidar mülkiyet ilişkisinin yok olacağını sanmak,bir hayal,bir ideal,bir umut değil mi?
Öyle yani..!
O halde komünizm bir idealizm,yani bir ideoloji,yani bir inanç olmaz mı?
Olur..
Ama siz bu söylediklerimi kabul etmiyorsunuz..Çünkü kavramlara verilen anlamların mutlak doğru olmadığını söylüyorsunuz..Bu yüzden sizi anlamak çok zor..
ateizm inanç mıdır diye bi başlık vardı ekşi'de
çok hoş bi entry vardı: sigara içmemek bağımlılıksa ateizm de inançdır diye.
iktidar/mülkiyet ilişkisinin yok olacağını sanmak gibi bi problemim yok
bu bir öneri
bu ilişki biçimini devam ettirirseniz türünüz, yaşadığınız gezegen yok olacak
işin gelecek kısmı bu
bunun idealle, idealizmle ideolojiyle hiç bi bağı yok
işin güncel kısmı ise
sizin boktan hayatınızın temeli olan mülkiyet ilişkileri benim hayat sahamı daraltırsa
savaşacağız
bu kadar basit
tamamen doğal/hayvani/gdo'suz
ortada umut falan yok
marksistlerle karıştırdın beni
Ahlaksız
09-01-2020, 17:48
ateizm inanç mıdır diye bi başlık vardı ekşi'de
çok hoş bi entry vardı: sigara içmemek bağımlılıksa ateizm de inançdır diye.
iktidar/mülkiyet ilişkisinin yok olacağını sanmak gibi bi problemim yok
bu bir öneri
bu ilişki biçimini devam ettirirseniz türünüz, yaşadığınız gezegen yok olacak
işin gelecek kısmı bu
bunun idealle, idealizmle ideolojiyle hiç bi bağı yok
işin güncel kısmı ise
sizin boktan hayatınızın temeli olan mülkiyet ilişkileri benim hayat sahamı daraltırsa
savaşacağız
bu kadar basit
tamamen doğal/hayvani/gdo'suz
ortada umut falan yok
marksistlerle karıştırdın beni
Hayat sahanız dar olmadığı için mi savaşmıyorsunuz?
yine genelleme hatası
güzelleri giysin
çirkinleri giymesin
ama bana soran yok değil mi yani
o zaman bırak da mini etekli görünce ne yapacağına zikim kendi karar versin
Hayat sahanız dar olmadığı için mi savaşmıyorsunuz?
tam tersine
hayat saham/herbirmizin hayat sahası dar
sebebi de iktidar/mülkiyet ilişkileri
savaşmadığımı nerden biliyosun
yazılardan bi cümle çekip tartışmaya çalışma
bütün halinde konuyu kavra, muhabbet olsun
sokratçı köşeye sıkıştırma taktikleri bana yapılmaz bilirsin
Ahlaksız
09-01-2020, 17:53
tam tersine
hayat saham/herbirmizin hayat sahası dar
sebebi de iktidar/mülkiyet ilişkileri
savaşmadığımı nerden biliyosun
Hoppala..Yukarıda şunları dediniz:fencing:
derdimiz savaş değil
derdimiz özgürlük
şu ya da bu sömürüyü birbirinden ayırarak savaşamazsın
bütünün parçalarıdırlar
birbirini destekler ve üretirler
savaş topyekun yapılır
Hoppala..Yukarıda şunları dediniz:fencing:
sen de baştan oku o dediklerimi
savaş topyekün yapılır derken
hem dinsel hem emek sömürüsüne karşı dedim
biz topyekun olalım demedim
bağlamı belli o cümlenin
üstelik, çarpıttığınız biçimi de tutarlı
bağlamından koparıp
genel ifade ile savaş topyekun yapılır desem yine yanlış değil
amaç savaş değil amaç özgürlük
savaş manyağı zannediyorsunuz anarşistleri
ama özgürlük savaşmadan kazanılabilecek bişeye mi benziyor
ben kafam on numarayken bile o kadar basit mantık hatalarına düşmem
ki ayık kafayla yazıyorum
sen kelimelerle oynaşmaya başladın
muhabbeti bozup işi lafazanlığa dökmeye
bi çeşit üstünlük kurma denemeleine girişmeyelim
o tip durumlarda genel olarak muhataplarım madara olur, bilirsin.
Ahlaksız
09-01-2020, 18:11
sen de baştan oku o dediklerimi
savaş topyekün yapılır derken
hem dinsel hem emek sömürüsüne karşı dedim
biz topyekun olalım demedim
bağlamı belli o cümlenin
üstelik, çarpıttığınız biçimi de tutarlı
bağlamından koparıp
genel ifade ile savaş topyekun yapılır desem yine yanlış değil
amaç savaş değil amaç özgürlük
savaş manyağı zannediyorsunuz anarşistleri
ama özgürlük savaşmadan kazanılabilecek bişeye mi benziyor
ben kafam on numarayken bile o kadar basit mantık hatalarına düşmem
ki ayık kafayla yazıyorum
sen kelimelerle oynaşmaya başladın
muhabbeti bozup işi lafazanlığa dökmeye
bi çeşit üstünlük kurma denemeleine girişmeyelim
o tip durumlarda genel olarak muhataplarım madara olur, bilirsin.
Üstünlük kurmak istemiyorum:wave:
Anlamaya çalışıyorum..
Üstünlük kurmak istemiyorum:wave:
Anlamaya çalışıyorum..
bro
anlaşılmayacak şeyler anlattığım falan yok
hepsi de gayet açık
ortada efendi-köle ilişkisi var
ucu bana dokunuyor
sana dokunuyor
aslında herkese dokunuyor
altyapısı belli; mülkiyet/iktidar ilişkileri
üstyapısı da belli; din, ahlak, ideolojiler,devlet, yasa zart zurt
kutsal bi davadan bahsetmiyorum
bi idealden de bahsetmiyorum
benim egoma karşı tüm diğer insanların egosu
fuck sociaty yani
bu arada diğer insanların bana benzeyenleri var
onlar da yoldaşlarım
istediğim şeyin bedeli de ne yazık ki savaş
eee,
ne var bunu anlamayacak
sen niye dine karşı savaşıyorsun
aynı sebepten
sonuçta din bi üstyapı kurumu olarak
efendi-köle düzenini koşullar mı, evet
bunun değişmesini umuyor musun
bu durumda sana bak umutların var,
ideolojin var falan mı diyeyim
bırakın bu işleri ya
ben biraz uçuş yapıcam
muhabbet sıktı
Ne olduğunu,kim olduğunu söyleyemiyorsun..
Sen kendini kategorize bile edemedin Orta Anadolu nevrozu. Kim olduğumu ne yapacaksın, beni Nero yapmışsınız ya. Ateizmin felsefe, anarşizmin ideoloji olduğunu savunmana mı gülelim cin kelimesinin soyut-somut değildir demene mi?
Sana ısrar edecek değilim ama burada ''mini etekli görünce s.kim kalkıyor'' dersen,sana birilerinin dinci/İslamcı/yobaz demesine de hiç itiraz etmiyeceksin..!
Sen eşek görünce s.kin kalkmıyor mu orta Anadolu delikanlısı. Eşekler seks objesi değildir bilesin.
Tahıl grubuyla yetişmiş hayatının % 85'i İslamcılık-muhafazakarlık altında geçmiş bir tipsin. Senin mini etekli güzel bir kadın görünce hormonların çalışmıyorsa o senin şahsi sorunun değil mi? Bilimsel hiç bir açıklama getiremedin getiremezsin, senin başörtüsüne karşı olman İslamofobik-faşist ve statükocu kafa yapınla alakalı, türban-mini etek diye ortaya atıp tribünlere oynaman seni kurtarmaz, bunu sonuna kadar yazacağım. Burada din ırkçılığı yapıyor ve bunu ateizm ile bir tutmaya çabalıyorsun. Mankurt falan değilsin ırkçı-statükocu teist yapıda büyütülmüş, bütün bilinci çevresel şartlar ve etrafında ki insanlarca belirlenmiş bir kör cahilsin. Sen sadece mankurtum diyerek değil ateistim diye yaptığın abartıyla İslamofobikliğini örtüyorsun.
Güzel kadın gördüğünde s.iki kalkmayan ateist, kalkan dinci mi oluyor, senin ömrü hayatın İslamcı-Muhafazakar taşrada geçmedi mi, imam hatipli değil misin, neyin artistliğini yapıyorsun? Batı medeniyetinde büyümüş insanları nasıl etiketlendirmeye çalışıyorsun, seni nasıl ezip geçmeyeyim, araba altında kalmış kurbağa gibi asfaltta duruyorsun.
Böyle büyükşehirlerde ki cafe solcularına özenti olma, kadın hakları adı altında erkeklerin s.klerine düşmanlık yapma, o zaman seni ezmek zorunda kalmayalım. Sonradan görme imam hatipli. Senin testesteron eksikliğinin ceremesini çekmek zorunda mıyız narsist kıro. Senin erkeklik hormonlarıyla mı derdin var, mini etekli kadınlara bakmayın demenin sebebi bu muydu, kendinde olmayan etkiyi başkalarında suç mu görüyorsun? Mini etekli kadınlara bakmayın demenin biliçaltında ki sebebi bile İslamcı-muhafazakar bilincin yani aklında duran şeriatçılığın tezahürü. Bu Şeriatçı temelini-refleksini ateizme metaforik olarak uyarlıyorsun, bütün sistematiğin teizmden gelmiş bunu da silemeyeceksin, biyolojik olarak silmen mümkün değil, bu yüzden bilimsel veriler yazılınca kaçışıyorsun.
Bu öyle ortamlar görmemiş ki yorumlasın, bildiğin orta Anadolu kırosu bu, olduğu olacağı bu. İslamofobik, teist sistematik. Bunun sürekli mankurt ve ateist yazması da deşifre korkusunun dışa vurumu.
yine genelleme hatası
Hata değil, sistematiği bu bilerek yapıyor. Başka kaçışı yok.
ilahimasal
09-01-2020, 19:28
Sevgili Ahlaksız niye bu kadar takıyorsun ki ?
Sifil denen bu mahlukun önermesi müslümanlar ve sifil e fikren destek veren benzeşleri için degil mi?
Sifil ve zihniyetindekilerin dışında kalan toplum için sifilin önermesinin bir gecerliligi olmayınca , e tabiki o önermeye kendi aralarında muhatap olucaklar.
Muhatap oldukları önerme konusunda matematiksel bir problem ortaya çıkıcak , peki bu problemi nasıl aşacaklar?
Birisi diyecek ki bana 2 düştü , tamamlamak için sendeki 4 den bi tane ver bana mı diyecek yada
hiç olmayan digerlerinikinden mi çalıcak veya ortak olucak.
Yok efendim birde matematiksel soruna nikah altına resmi olarak alsın diyen bilimsel tipler var.
Konuya bilimsel yaklaşarak sifilin matematik dehası önermesine sözde bir başka bilimsel yolla katkıda bulunuyorlar. Akla bak !
Hadi yokmu resmi nikah kıyan 1 e üçç dört beşş veriyorlar haydin basın nikahı. Hemde resmi. Hem kadın kurtulsun hem sifilin dini.
Sizde hic akılda yok muhanetler. O önermede her müslümana 4 5.6.7..... karıyı nereden bulacak diye MATEMATIK yapanda yok. Hadi zengini 4 de aldı 10 da hatta her sehirde bit karı. Ulan geriye erkek muslumanlar ve onların yancıları ne yapacak birbirinimi düzecek..
Velasılı kelam.
Sevgili ahlaksız ziktir et . Birbirini ziksinler.anlatamazsın sabit fikirli bilimsellere
Din felsefesi;
Din felsefesi yapmak, dinin temel iddiaları hakkında rasyonel (akılcı), objektif (nesnel), kapsamlı ve tutarlı bir biçimde düşünmek ve konuşmaktır.
Din felsefesi dini konu edinen, dinin insanın var oluşunun kaynağı, insanın doğasının ve kaderinin kaynağı ve değerleri ile ilgili sorunları ele alarak sorgulayan felsefe disiplinidir.
Balonsun tabi hemde yamalı balon, kafandan silinmesi biyolojik olarak mümkün olmayan teizm bilinciyle idealizmin kuyusundan kaynak getiriyorsun. Bu yanılsamanın sebebi İslamcı-Dinci bilinçaltın. Önüme attın bunu, kör cahil nasıl ezmeyeyim seni bir daha?
Dinin temel iddialarını git akılcı ve nesnel olarak sen tartış. Dinin-vahyin felsefi olarak tartışılacak bir yönü yoktur, burada idealizmin saçmalıklarını zırvalama.
Ben felsefi görüş olarak attığın bu tanımı tanımıyorum. Din felsefesini tanımıyorum tanıyanlar idealistlerdir bunu sana öğretemedik yobaz öğrenci.