Orijinalini görmek için tıklayınız : İsa Hain miydi ? Barnabas Kimdi ?
ahuramazda
13-06-2007, 20:11
:?: :!:
İlginç bir öykü anlatılır İsa ile ilgili. İsa'nın aslında hain olduğu, halkın o yüzden İsa'yı değil de Barabbas denilen kişiyi salıverdiği, Barabbas'ın aslında İsa'yla benzer konumda bir yerinin olduğusöylenir.
Yaklaşık 5-6 yıldır bu konuya ilişkin ipuçları yakalamaya çalıştım. Ancak birkaç cümleden öteye geçemedim.
Burada bunu sizlerle paylaşmak, ve mümkünse derinleştirmek istedim.
Daha birkaçgün öncesine kadar İsa'yı alkışlayanlar onu değil de Barabbas'ın serbest kalmasını istiyorlardı...neden...
Yoksa İsa bir vatan haini...kaçkın bir komutan mıydı...
Barabbas radikal bir komutan mıydı?
:?:
ahuramazda
14-06-2007, 12:37
Habilis
...sizde bu konuyla ilgili bir şeyler var mı?
İsa'nın ve Barabbas' ın aslında bir komutan olduğu ve İsa'nın savaştan vazgeçmesi...Bu yüzden Barabbas'ın tek başına kalıp tutuklanması.. halkın da bunu affetmeyip Barabbas'ı serbest bırakıp İsa'yı teslim etmesiyle ilgili..
ahuramazda arkadaşım,
bu olayın aslı varmı yokmu bilemiyorum fakat bu bana göre sadece bir teoridir. *.. isa insanların din duygularını sömürmüştür, ve ihtiyaçta olan kişileri bu şekilde kazanmayı bilmiştir. gelecek kipli vaatlerde bulunmuştur..
sizin dediğinize gelecek olursak isa çoğu zaman devlete ,ozamanın hükümetine karşı ideolojik bir savaş yürütmüştür. özelliklede o günün DİN KURUMUNA karşı !! *yukarıda anlatılan bir teori sadece. gerçekliği tartışılır .. bunun yanında BARABBASIN salıverilmesi de dahil ..
isa yı herzaman barışın ,iyiliğin simgesi olarak gösteriyorlar, hatta bilirsiniz resimlerdede "kuzu" olarak görünür.
ahuramazda arkadaşım ,
isanın o vilayette yasa dışı işler yapmak istemesi ihtimalini düşündüm de aklıma bir iki ayet geldi,
örneğin '' ...Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. '' , ''Düşmanlarınızı sevin,size zulmedenler için dua edin.''
diyen isa başka yerde diyorki *;
'' varınızı yoğunuzu satın silah alın '' !!! isa bunu son akşam yemeğinde söylemiştir .. uzun olmaması için bölümün hepsini yazmadım ..
zaman içerisinde bazı kelimeler yumaşıtılmıştır! bu kurandada aynıdır !
O da onlara, «Şimdi ise kesesi olan onu yanına alsın, torbası olan da onu alsın» dedi. «Kılıcı olmayan, abasını satıp bir kılıç alsın.
Size şunu söyleyeyim, yazılmış olan şu sözün bende yerine gelmesi gerekiyor: `O, suçlularla bir sayıldı.' Gerçekten de benimle ilgili yazılmış olanlar yerine gelmektedir.»
neden isa böyle bir şey söylüyor ?!! *devlete ,vilayete karşı bir isyan mı çıkartacaktır!! bu yönde düşünürsek arkadaşım senin dediğin teori güçlenebilir !
isayı BAŞKALDIRAN BİRİ olarak da görebiliriz aslında !!
çünkü bakalım yine ne deniyor:
Luka;22-37 'O, suçlularla bir sayıldı.' suçllarla bir sayıldı ifadesine dikkat !!
aynı şeyi işeya *53.12 'de geçen '' başkaldıranlarla bir sayıldı. '' ifadesinede referans yapabiliriz!! yani isa boşu boşuna mı BAŞKALDIRANLARLA BİR SAYILDI !!
ahuramazda
14-06-2007, 16:45
Teşekkürler Sevgili Habilis...
* * * *O halde... Açayım biraz. Bir de bu pencereleri ekleyelim. ne kadar örtüşecek görelim...
İsa ve Barabbas, Döneminin iki ayrı yerde bulunan komutanı. Büyük olsılıkla İsa Nasıralıları temsilen mande... ya da nasıra Roma valiliğinden koparmanın ya da bir kısım özerklik haklarını almanın hesaplarını yapıyordu. Barabbas ise daha köktenci, bağımsızlık için savaşıyordu.
* * * * İyi incelenirse o dönem çok fazla ayaklanma, savaş ve hak talebi olmuştur romalılara karşı. Barabbas ve ve İsa Komutasındaki halk bir araya gelerek birlikte ayaklanma karaı alıyorlar. Fakat tam ayaklanma başlayacağı zaman İsa geri çekilip bu ayaklanmayı başlatmaktan vazgeçiyor.ama Barabbas bir kez başlamıştır...ve ayaklanma Roma tarafından bastırılıyor. Barabbas da yakalanıyor... Halk bu yüzden İsa'yı hain ilan ediyor. Kutsal günde esir değişimini de Halk işte bu halk önderi Barabbas'dan yana kullanıyor ve İsa'yı verip Barabbas'ı kurtarıyorlar... *
Prof. İbrahim Ataç... *
Hz. İsa, zamanın ve sır tutmanın büyük öneminin bilincindeydi. Yapabildiği kadar çok insanı silahlandırarak Romalılara ve Seduzenlere karşı bir kütle ayaklanmasını sahneye koyması gerekiyordu. Bu da düşman, kuvvetinin büyüklüğünün farkına varmadan yapılmalıydı. Bu nedenle gizlice buluşuluyor, stratejiler yapılıyor ve herkesce bilinmeyen yerlerde dua ediliyordu.
Hz. İsa, yüksek makamları provoke etmekten çekinmiyor ve Israel tahtındaki hakkını belgelemeyi kanıtlayabilmek icin başkentte gücünü göstermek geretiğini düşünüyordu. Bunun için bir plan geliştirerek Filistin halkına, onları egemenliklerine kavuşturmak üzere beklenen kral olduğunu gostermeyi amaçladı. Olabilecek en büyük sensasyonu yaratmak üzere Tapınağa giderek orta büyüklükte bir ayaklanma çıkarmayı başardı.
Kutsal Tapınağın bir pazar yeri olarak kullanılmasını, tezgahları devirerek ve kutsal yerden atarak protesto etti. Bu yapılanın, büyük bir başarı olduğuna inanılmaktaysa da, olay sonun başlangıcı oldu. Yakobus hemen yakalandı. Hz. İsa’nın da peşine düşüldü.
Diye bir anlatımda bulunmuş.
İşin aslı bu bilgiler çok parça parça... çok ciddi veriler yok Sevgili Habilis.
Ama incil okunduğunda bu bilgilerle yaklaşım gösterildiğinde bazı parçalar yerine oturuyor...ama ancak bu kadar...
Bir Barabbas incilinden bahsediliyor.
onu okudunuz mu. Orada daha farklı bilgiler veriliyor. Ve sanırım o incil kayıp. bugün ortada Barnabas incili diye bir incil dolaşıyor. okuyamadım. ama kanımca birçok bilgi yok edilmiş.
Günümüzde hala filistin ve mardin arasında Vaftizci yahya ya inananlar olduğu bilinmektedir. İsa'nın komutasını devraldığı kişidir bu kişi.
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım,
güzel bi yaklaşımm devam et bakalım neler çıkacak ortaya..
bak Papa II. Jean Paul un bir sözü geldi aklıma :
«İsa’nın Roma egemenliğine karşı politik olarak savaş yürüttüğüne ve iktidardakilere karşı mücadele ettiğine inanmak ve onun bir sınıf mücadelesine katıldığını söylemek Kilisenin düşüncesine tezat oluşturur.»
gerçekten çok tezat bir açıklama ..
yahuda incilini ben çok önceden araştırmıştım .. çeşitli farklılıklar var (sosyal ve teolojik ).. önümüzdeki saatlerde onun hakkındada yazarız tabii..
ahuramazda
21-06-2007, 17:22
Ahmed HULUSİ ŞÖYLE aktarıyor.
“SEMÂNIN KRALLIĞI”!
Hz.İsa Aleyhisselâm zamanında, "Barabbas" isimli bir kişi vardı... Yahudilere karşı, yahudi olmayanların birleşerek bir devlet kurmalarına önderlik ediyordu..İsa Aleyhisselâm’a başvurarak, O`nu kendilerine dinî-siyasî lider yapmak ve böylece yahudilere karşı zafer kazanmak amacıyla çok uğraştı!.. "
Kanımca burada Barabbas birçok yerde sözedildiği gibi bir hırsız değil, bir komutandı. İsa Nasıra adına bir özerklik sistemi kurmaya çalışıyordu.
ve aslında İsa kendi Halkına ihanet etti belki de..bu yüzdendir ki Barabbas ın adını silmek istediler.
"Kuzey Mısır'ın Nag Hammadi bölgesinde define avcıları tarafından bulunan parşömenin kopyalarından birinde, tarihin en gizemli kişiliklerinden biri olan ve hakkında çeşitli rivayetler dolaşan Barabbas İncili'ne yer verilmektedir. Bu ad aynı zamanda, Leonardo da Vinci'nin ''Gül Bahçesindeki Madonna'' adlı tablosunda da, şifrelenmiş bir şekilde yer almaktadır. Barabbas adı ve onu yazılı olduğu parşömenin varlığı, yalnızca ölen antikacının eşi Anne von Seydlitz'in yaşamını altüst etmekle kalmaz, Papalık kurumunu ve Hıristiyanlığa inanan milyonlarca insanın inancını da ciddi şekilde tehdit eder. Dolayısıyla, hem Barabbas adı ortadan kaldırılmalı, hem de Barabbas İncili'nin yer aldığı bu parşömen yok edilmelidir."
isa açık açık bir yahudi reformistiydi. sonradan peygamber ilan edildi. bunu sağlayanda pavlus'tu.
:?: :!:
İlginç bir öykü anlatılır İsa ile ilgili. İsa'nın aslında hain olduğu, halkın o yüzden İsa'yı değil de Barabbas denilen kişiyi salıverdiği, Barabbas'ın aslında İsa'yla benzer konumda bir yerinin olduğusöylenir.
Yaklaşık 5-6 yıldır bu konuya ilişkin ipuçları yakalamaya çalıştım. Ancak birkaç cümleden öteye geçemedim.
Burada bunu sizlerle paylaşmak, ve mümkünse derinleştirmek istedim.
Daha birkaçgün öncesine kadar İsa'yı alkışlayanlar onu değil de Barabbas'ın serbest kalmasını istiyorlardı...neden...
Yoksa İsa bir vatan haini...kaçkın bir komutan mıydı...
Barabbas radikal bir komutan mıydı?
:?:
sevgili ahura mazda ,zarahuştra değilmidir bu işin başı,zerdüştlük olmasaydı ,belkide yeryüzünde hiç bir din olmayacaktı.evela avestadan gel günümüze ,ondan sonra isa vs. konuları netlik kazanır kanaatindeyim.selamlar sevgiler.
KUTSAL KITABA baksaydiniz cevabini gorurdunuz.Ferisiler ve diger dini liderler halki EFENDIIZ MESIH ISA aleyhinde kiskirttiler.Oldurulmesi yonunde.Normalde herkes dost dusman RAB MESIH ISANIN ne kadar mukemmel;yumusakhuylu;alcakgonullu ve iyi oldugunu biliyorlardi.GERCEKLER bazilarina zor geldigi icin hazmedemediler.
10Başkâhinlerin İsa'yı kıskançlıktan ötürü kendisine teslim ettiklerini biliyordu. 11Ne var ki başkâhinler, İsa'nın değil, Barabas'ın salıverilmesini istemeleri için halkı kışkırttılar.MARKOS 15 AMIN!
18İsa'yı kıskançlıktan ötürü kendisine teslim ettiklerini biliyordu. MATTA 27 AMIN!
MATTADAKI ayettede ferisiler ve dini onderlere isaret ediliyor.
spartacus
09-09-2012, 16:57
Hangi Kutsal Kitaba bakılsaydı.
Barnabas İncil'i mi? (http://tr.wikipedia.org/wiki/Barnabas_%C4%B0ncili)
Hayır Rabbin tek gerçek olan kutsalkitap yani Rab Mesih İsanın sözleri.
RABBIN yasayan ve tek gercek sozu YUCE RAB MESIH ISADAN en dogru sekilde bahseden aciklayan KUTSAL KITAP!VE Onla yasamis Onun ogrencilerinin yazdigi vahiyle Aziz Matta;Aziz Yuhanna;Aziz Luka ve Markos ve diger taniklarin aktardigi kitap!
RAB MESIH ISA EFENDIMIZ ayni zamanda SOZDUR.ALLAH sozu.Bu Kelamda vurgulanir.
14Söz insan[ç] olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük.YUHANNA 1 AMIN!
Ve Ogrencilerde ONA GORMUS VE TANIKLIK ETMISLERDIR.Bu durumda gercek KUTSAL KITAP RAB MESIH ISA VE OGRENCILERIN yazili olarak aktardigi sozler.Aziz Barnabas sonradan iman etti Havariler zamaninda.Dolasiyla O havarilerden gordu iman etti RAB MESIH ISAYLA hic tanimadi.Zaten barnabas kitabin uydurma oldugu belgelerdee ispatlanmistir.
1. Bölüm
Yaşam Sözü
1Yaşam Sözüyle ilgili olarak başlangıçtan beri var olanı, işittiğimizi, gözlerimizle gördüğümüzü, seyredip ellerimizle dokunduğumuzu ilan ediyoruz. 2Yaşam açıkça göründü, onu gördük ve ona tanıklık ediyoruz. Baba'yla birlikte[a] olup bize görünmüş olan sonsuz Yaşam'ı size ilan ediyoruz. 3Evet, sizin de bizlerle paydaşlığınız olsun diye gördüğümüzü ve işittiğimizi size ilan ediyoruz. Bizim paydaşlığımız da Baba'yla ve O'nun Oğlu İsa Mesih'ledir. 4Bunları size, sevincimiz tam olsun diye yazıyoruz. 1.YUHANNA 1 AMIN!
16Rabbimiz İsa Mesih'in kudretini ve gelişini size bildirirken uydurma masallara başvurmadık. O'nun görkemini kendi gözlerimizle gördük. 17Mesih, yüce ve görkemli Olan'dan kendisine, «Benim sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum» diye gelen sesle, Baba Tanrı'dan onur ve yücelik aldı. 18Kutsal dağda O'nunla birlikte bulunduğumuz için gökten gelen bu sesi biz de işittik. 2.PETRUS 1 AMIN!
spartacus
10-09-2012, 20:53
Hayır Rabbin tek gerçek olan kutsalkitap yani Rab Mesih İsanın sözleri.
İsa'dan 300 yıl sonra yok edilen 300 ayrı İncil'i görüp, inceledin mi?
nasıl yazıyorsun? Düşüncen nerede başlıyor, bitiyor, aktardığın ayetler nerede başlıyor, bitiyor belli değil.
Her yazına alakasız ayetler koyup dir, dur, tir, tur yapıyorsun. Sorduğum soruyu yanıtlaman kafi...
İsa'dan 300 yıl sonra yok edilen 300 ayrı İncil'i görüp, inceledin mi?
Ayetlere baksan gorursun nerden basladigini!Suanki Incilin gercek oldugu vahyinden ve iceriginden belli oluyor.Cunku Rab Mesih Isayi en iyi sekilde ve duzgun olarak aciklayip tanitiyor.Digerleri ise eksik;hatali bilgi.Mesela barnabas kitabinda hasa Mesih Isa Efendimiz ben Mesih degilim diyor 96 bolumunde.Buda gosteriyor ki diger kitaplar yanlis.
Bu arada ayetlerde alakasiz degil aksine tam konuyla alakali ok?Dikkatli okursan gorursun baglantisini.Kelamin dogrulugun diger kaniti bircok kisinin tanikligi.Kilise Babalari;Havari ogrencilerinin taniklligi.Sapkin dusunceye sahip olan Aryus bile Kutsal Kitabi kullaran tezini kanitlamaya calisti!Ayet numarasi var.O bolumu okursan alakasini anlarsiniz ayetlerin.Dusunceleri zaten ayri yaziyorum ayetten.
Son olarak belli bir sayi yoktu.300 tane vs.Eger Iznik konseyine getireceksen konuyu Incilturk.comdaki Iznik konseyinde neler oldu yazisini okumani tavsiye ederim.O donemlerde KUTSALKITAPTAN kimsenin suphesi yoktu!Zaten o donemdede vardi buyun kiliselerde okunuyordu!
spartacus
11-09-2012, 02:40
Paolo
mantıklı cevaplar bekliyorum... Bir kitabı kendisine delil diye getirmek pek mantıklı olmasa gerek. Şu anki kitabın, kutsal kitap olduğu nereden belli, içinde yazıyormuş :)
Diğerlerinde yazmıyor muydu?
Bir diğeri de, o dönemde kutsal kitaptan kimsenin şüphesi yoktu neden 300 adet farklı İncil yok edildi... Şüphe var ki yok edilmiş ve masa başında seçmece yapılmış..
Bir başka konuda, madem İncil Tanrı Zeus'un sözü, buna insanlar nasıl karar verdi? Hangisinin tanrı sözü olduğunu nasıl belirlediler? Tanrılar adına insanların, konuşması, onlar adına karar vermesi vb şeyler, tanrının kullanılan bir isim olduğu ihtimaline karşılık düşmez mi? Bundan sonra bunu, bunu yapacaksınız! Kim söyledi? tanrı.. Nerede söyledi(şşş kitaba yazın hemen!). İşte kitapta öyle diyor? Kim diyor Kitapta. Kitabı kim yazdı? İnsanlar... Bozacının şahidi şıracı. Ala...
O senin dediğin uydurma.Akşam detaylıca yazarı.İznikte konu İNCİL değil RAB MESİH İSADIR!Kanıta gelince hem Kutsalkitapta Rab söylüyor kendi sözü olduğuna hemde Kilise Babaları,Havari ve Öğrenciler tanıklık ediyor!İNCİL zeusun değil Rab Mesih İsanın,Allahın Sözüdür!
Yazılarından konuya bilgisiz olduğun belli oluyor.Araştırıp okusaydın yukarıdaki hurafeyi savunmazdın birde ahkam kesersin!
spartacus
11-09-2012, 13:30
İncil hakkında alınan kararlar İncil'den sonra ise, İncil'i kaynak getirmek mantıklı olur mu?
İncil Tanrı Zeus'un sözü derken kastımı anlamamışsın, devamını okursan demek istediğim açık. İçinde bu tanrı Zeus'un sözü yazsa, o zaman da Tanrı Zeus'un sözü mü olur? Bu mantık, sorunlu değil mi? Orada amacım sana ayna tutmak...
Ayetlere baksan gorursun nerden basladigini!Suanki Incilin gercek oldugu vahyinden ve iceriginden belli oluyor.
Ben İnciller gerçek değildir demedim ki. Sadece farklı yazılmış İncillerin olduğundan bahsettim.. Şu an değilde, farklı olan diğerleri esas alınsaydı, bu seferde onları bu biçimde savunacaktın... Yaptığınız çıkarımın anlamlı ve ele gelir bir yanı-yönü olduğunu düşünmüyorum, zira kerameti kendinden menkul.
Hayır olamaz çünkü o sözleri söyleyen Rab Mesih İsa.Zeus ise hayali gerçek olmayan bir tanrı diye inanılan hurafe.Yeni Ahitte sorun yoktu sorun sahte kitaplardı.İnsanlar sahteyle gerçeği karıştırmayın sahteye inanmasınlar diye kilise onları ayırdı.
spartacus
11-09-2012, 16:12
Zeus hurafe, bunu bu gün sen söylüyorsun, Zeus zamanı yaşayan, kurbanlar adayan, sözde onun buyruklarını yasa, kanun diye uygulayan insanlar söylemiyor. Tüm yasalar, kutsal buyruklar yine aynen sizin insan yazımı İncilleriniz gibi, ve arkasında üçgenin tepelerinde, perdenin arkasında tepedekiler ve baş yardımcıları din adamları, bezirganlar ve yiyiciler takımı, ganimet toplayıcısı, tanrıları da suç ortakları olanlar var... Onlar cephede olduğu gibi masabaşında da başarılıdırlar.. Höt, hüt!!! Şunu yapacaksınız? Hizmet edeceksiniz(efendiler rahat, rahat sömürecek, güdecek, yönetecek, bir de tanrı söyledi diye kolayca yasa çıkartacaklar. Kimseye sormaya gerek yok, nasıl işlerine gelirse öyle yasa yapacaklar.) Sebep? Hayal ürünü tanrı(Zeus olsun hadi) böyle emretti. Bir hayal ürünü emredebilir mi? Edemez, o halde tanrı adının kullanımı müthiş bir kolaylık sağlıyor. Mafya babası, ya da ağa gibi fakat daha geniş bir rol biçiliyor.
Gelelim sonuca, evet Zeus hayal ürünü, artık inanırı yok, Tanrı da bir hayal ürünü, ama inanırı çok -bir zamanlar Zeus inanırları gibi... Hepsi tarih olmaya aday, başka çaresi yok. (buradaki çare Zeus'un kaderiyle olan ilgi-alaka üzerinedir.)
Zeusun adına kurban sunulması yada o dönemde taraftarı çok olması gerçek olduğunu anlamına gelmez.Adamlar kafalarına göre tanri yaratmış.Zaten varlığınıda kimse ispatlayamamıştır.Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.
spartacus
11-09-2012, 17:53
Zeusun adına kurban sunulması yada o dönemde taraftarı çok olması gerçek olduğunu anlamına gelmez.Adamlar kafalarına göre tanri yaratmış.Zaten varlığınıda kimse ispatlayamamıştır.Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.
Aynen bu dönemdeki hurafelerde öyle. farklı olan ne? Sadece içinden bakıyorsun. O dönem yaşayanlar da içeriden bakıyordu, biz bu gün o döneme dışarıdan bakıyoruz. Neyse kısaca;
Oysa Rab Mesih İsa gerçektir ispatlanmıştır.Kaldı ki şuanda en çok taraftarı olan inanç İseviliktir o halde İsevılik gerçektir.
Böyle söylemlerle kendini zor duruma düşürüyorsun. Hangi inançlı, imanlı, körü, körüne bağlı olan, tanrı-larının yalan olduğunu iddia etti ki?
O dönemler de insanlar zaten senin gibi düşünüyor ve bu dediklerini söylüyor. Sümerler orada bile kalmamış çivi yazısı ile bile olsa tanrılarını, masallarını ilahilere, taşlara kazımışlar. Zeus ne kadar gerçek, sizinki de o kadar..
İşte yukarıda yazdığına göre gerçek olmayan şeyler için birbirimizi kırmaya, üzmeye, tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum...
Zeus put ve uydurulan tanrı.Zeus diye taptıkları şey aslında taş parçası.Ama Rab Mesih İsa gerçek ve yaşamıştır uydurulmamıştır.Orda senin mantığınla gittim elbette birşeyin çok olması sayıca doğruluğunu kanıtlamaz.
Hayir objektif bakiyorum.Zeus hayali uydurulmus bir put tanri diye tapinilan.Eski insanlar masal uydurmayi cok severdi.Zaten kimsede varligini ispatlayamamistir zeusun.Oysa RAB MESIH ISA yasamistir varligida ispatlanmitir bircok kiside taniklik eder ve gormustur!Yani MESIH ISA EFENDIMIZ gercektir.Zaten kendisine diyor GERCEK BENIM diye YUHANNA 14:6 da.Orda senin mantigina gore hareket ettim.Elbette birseyin sayica cok olmasi dogru oldugu anlamina gelmez.
spartacus
12-09-2012, 03:09
Zeus put ve uydurulan tanrı.Zeus diye taptıkları şey aslında taş parçası.Ama Rab Mesih İsa gerçek ve yaşamıştır uydurulmamıştır.Orda senin mantığınla gittim elbette birşeyin çok olması sayıca doğruluğunu kanıtlamaz.
Ben bir şeyin çok olmasından bahsetmedim, tekrar oku bence... Zeus put ise tanrı'da put... Sana dönemin içinden bak dedim.. Zeus'dan vahy alanlar yok muydu sanıyorsun. Onların varlığını işaret etmemiz Zeus'u gerçek yapıyor mu? Ki sen ikide bana dayanak olarak İncil'i sunuyorsun. Zeus inanırlarının da çok fazla sözd dayanağı vardı, hatta sizinkilerden de fazladır bence, onları kynak-delil olarak sunamayız, demek ki İncil'ide sunamayız. O da insan yapımı bir kitap. kağıdı, kalemi, yazarlarıyla.
Hayir objektif bakiyorum.Zeus hayali uydurulmus bir put tanri diye tapinilan.Eski insanlar masal uydurmayi cok severdi.Zaten kimsede varligini ispatlayamamistir zeusun.Oysa RAB MESIH ISA yasamistir varligida ispatlanmitir bircok kiside taniklik eder ve gormustur!Yani MESIH ISA EFENDIMIZ gercektir.Zaten kendisine diyor GERCEK BENIM diye YUHANNA 14:6 da.Orda senin mantigina gore hareket ettim.Elbette birseyin sayica cok olmasi dogru oldugu anlamina gelmez.
Yine aynı hata. kendisi söylemişmiş. Paolo, Zeus inanırlarına göre de bizzat Zeus söylüyordu, buyuruyor, konuşuyordu. Sizin, insan olarak onlardan bir üstünlüğünüz yok bu konuda. Ben Zeus ya da benzer bir dinin, herhangi bir din adamı olsam, yüce efendilerden biri olsam, Zeus bana böyle buyurdu desem, kayıtlara geçilse, o zaman senin yönteminle, işte bakın Zeus bir gerçek, efendimiz kendisi gerçek olduğunu söylüyor desem mantık bunun neresinde?
Sana tolerans geçebileceğimi, ayrıcalık yükeleyceğimi mi sanıyorsun? Düşünme bile..
Tanri put degil gercek.Nasils herseyin bir yapani sahibi varsa bu evreninde sahibi;yaratisisi vardir Oda TANRIDIR!Put olmayan bir seye inanmak ve ona tapmak!Oysa Tanri boyle degil.Zeusa tapanlarin oyle demesi yine onlari kanitlamaz!O tas parcasindan medet umanlardan zaten hayir gelmez adam kendi yaptigi seye tapiyor var mi boyle sacmalik?!
Tanri put degil gercek.Nasils herseyin bir yapani sahibi varsa bu evreninde sahibi;yaratisisi vardir Oda TANRIDIR!Put olmayan bir seye inanmak ve ona tapmak!Oysa Tanri boyle degil.Zeusa tapanlarin oyle demesi yine onlari kanitlamaz!O tas parcasindan medet umanlardan zaten hayir gelmez adam kendi yaptigi seye tapiyor var mi boyle sacmalik?!
Tanrinin kendisi puttur zaten, bu her dinde boyledir.
Yanisira, put olmasa, uclememeniz gerekir.
Isa peygamber midir? Yoksa tanrinin yeryuzunde bedenlenmis hali midir?
Baba+ogul+kutsal ruh
Isa' ya hamile kalinisina sahit oldunuz mu ki, kutsal ruh'u kutsamaktasiniz?
Kutsal ruh, goklerdeki baba'dan(tanridan) ayri bir oge midir?
Tanri put degildir.Yaratilmamistir ezelidir!Herseyi yaratandir bu durumda hasa put olamaz sizin dedigin insanlarin kendisi cikardigi uydurgu tanrilar!Bakiniz RABBIN sozu putla RABBIN varlgini nasil acikliyor.
4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz. 1.KORINTLILER 8 AMIN!
RAB MESIH ISA TANRININ YERYUZUNDE gorunen halidir!Tanridir.Uclemede yine teklik var ucluk yok bu arada.Siz eski zamanlardaki Aristoyu;Sokratesi gordunuz mu ki inaniyorsunuz?Kutsal Ruhun zaman zaman hayatimda etkilerini gordum bu arada.
Put dedigin sey insanlarin kendi uydurduklari sonrada tastan heykelini yaptiklari seydir genellikle put.Bakiniz kelam nasil tarif ediyor putu!
4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz.1.KORINTLILER 8 AMIN 1
MESIH ISA EFENDIMIZ TANRININ yeryuzunden beden almis ve gorunmus halidir.Beni goren BABAYI gormustur der Yuhanna 14 te.Sahsen gormesemde Kutsal Ruhun varligini mucizelerini hissetigim zamanlar oldu oluyorda.Siz Aristo;Sokratesi gordunuz mu ki onlara taniklik ediyorsunuz?
Tanri put degildir.Yaratilmamistir ezelidir!Herseyi yaratandir bu durumda hasa put olamaz sizin dedigin insanlarin kendisi cikardigi uydurgu tanrilar!Bakiniz RABBIN sozu putla RABBIN varlgini nasil acikliyor.
4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz. 1.KORINTLILER 8 AMIN!
RAB MESIH ISA TANRININ YERYUZUNDE gorunen halidir!Tanridir.Uclemede yine teklik var ucluk yok bu arada.Siz eski zamanlardaki Aristoyu;Sokratesi gordunuz mu ki inaniyorsunuz?Kutsal Ruhun zaman zaman hayatimda etkilerini gordum bu arada.
Uclemeniz de teklik yok. Ben inanmadigim icin soruyorum size zaten;
Tanri babaniz+kutsal ruh+ogul
Peki bu durumda,tanri babaniz bir yana tamam, Isa tanrinin yeryuzunde gorunen hali ise, kutsal ruh kimdir?
Bu durumda Isa tanrinin yeryuzundeki hali olamaz, zira Isa insandir kitabinizda, zaten ruh'a sahiptir inanciniza gore. Zaten kitabinizda pasaj var, mesihligini kabul ettiginiz anda, tanrinin cocugu olacaksiniz, kandan, bedenden dogmamis olacaksiniz.
E bu durumda kutsal ruh kimdir?
Bu uclemede teklik yok.
Vardir.Nasil ki yumurta sarisi;beyazi;kabuguyle tek varlik oluyorsa tek oluyorsa Kutsal Uclu Birlikte oyledir birdir.Rabbin sifatlari;ozellikleridir.Evet RAB MESIH ISA TANRININ yeryuzunde gorunen halidir!Kutsal Ruhsa Allahin Ruhudur.
9İsa, «Filipus» dedi, «bunca zamandır sizinle birlikteyim. Beni daha tanımadın mı? Beni görmüş olan, Baba'yı görmüştür. Sen nasıl, `Bize Baba'yı göster' diyorsun? 10Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? Size söylediğim sözleri kendiliğimden söylemiyorum, ama bende yaşayan Baba kendi işlerini yapıyor. 11Bana iman edin; ben Baba'dayım, Baba da bendedir. YUHANNA 14 AMIN!
Mesih'in kimliği ve görevi
15Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur. 16Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır. 17Her şeyden önce var olan O'dur ve her şey varlığını O'nda sürdürmektedir. 18Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O'dur. Her şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O'dur. 19Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü. 20O'nun çarmıhta akıtılan kanı aracılığıyla esenliği sağlamış olarak yerde ve gökte olan her şeyi O'nun aracılığıyla kendisiyle barıştırmaya razı oldu. KOLOSELILER 1 AMIN!
Demekki Baba Tanrinin gorunumu RAB MESIH ISADIR!ONU goren Baba Allahi gormustur.
19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!
Bakiniz adiyla diyor!Eger sizin dedigin gibi olsa adlariyla derdi demekki tekmis!
Burda Kutsal Ruhtan bahsediliyor mesela kim oldugundan.
15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. YUHANNA 14 AMIN!
Vardir.Nasil ki yumurta sarisi;beyazi;kabuguyle tek varlik oluyorsa tek oluyorsa Kutsal Uclu Birlikte oyledir birdir.Rabbin sifatlari;ozellikleridir.Evet RAB MESIH ISA TANRININ yeryuzunde gorunen halidir!Kutsal Ruhsa Allahin Ruhudur.
9İsa, «Filipus» dedi, «bunca zamandır sizinle birlikteyim. Beni daha tanımadın mı? Beni görmüş olan, Baba'yı görmüştür. Sen nasıl, `Bize Baba'yı göster' diyorsun? 10Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? Size söylediğim sözleri kendiliğimden söylemiyorum, ama bende yaşayan Baba kendi işlerini yapıyor. 11Bana iman edin; ben Baba'dayım, Baba da bendedir. YUHANNA 14 AMIN!
15Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur. 16Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır. 17Her şeyden önce var olan O'dur ve her şey varlığını O'nda sürdürmektedir. 18Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O'dur. Her şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O'dur. 19Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü. 20O'nun çarmıhta akıtılan kanı aracılığıyla esenliği sağlamış olarak yerde ve gökte olan her şeyi O'nun aracılığıyla kendisiyle barıştırmaya razı oldu. KOLOSELILER 1 AMIN!
Demekki Baba Tanrinin gorunumu RAB MESIH ISADIR!ONU goren Baba Allahi gormustur.
19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!
Bakiniz adiyla diyor!Eger sizin dedigin gibi olsa adlariyla derdi demekki tekmis!
Burda Kutsal Ruhtan bahsediliyor mesela kim oldugundan.
15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. YUHANNA 14 AMIN!
Efendim, sizin tek demenizle tek olmuyor ne yazik ki.
Bakiniz;
Baba+Ogul+Kutsal Ruh
Goklerdeki babaniz belli zaten onu ayirdik bir kenara.
Bakin celiskiniz;
1) Isa, eger goklerdeki babanin yeryuzunde bedenlenmis hali ise iddia ettiginiz gibi;
Goklerdeki babanin, bedenlenerek yeryuzune inmesi icin, ekstradan bir kutsal ruh'a ihtiyaci olmamalidir. Gokteki babaniz, bu durumda, aciz durumda olan ve ihtiyacli bir babadir. Bir ruh'a gereksinimlidir.
Bu durumda sizin cikariminiza gore, bu ruh'u ona kim vermistir diye sorarim.
2) Rab'biniz eger tanrinin bedenlenmis yeryuzundeki haliyse, sifata ihtiyaci olmamalidir. Cunku kutsal ruh olmaksizin da bedenlenebilir. Zira kendisi tanridir.
Yani "10/Benim Baba'da, Baba'nın da bende olduğuna inanmıyor musun? "
Kutsal ruh'a ihtiyac dahi olmadigini gayet aciklayici bir cumle.
Yani koymus oldugunuz vaftiz kismini curutuyor ne yazik ki.
3)16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
Bu koydugunuz, uclemeye iliskin kutsal ruh bahsine kanit teskil etmez.
Sonsuza dek kalacak olan gercek yardimci kimdir? Bu ayette curur, zira Isa bunu olumunden sonrasi icin soylemistir.
Yüreğiniz sıkılmasın.
Tanrı’ya iman edin, bana da iman edin.
Babam’ın evinde kalacak çok yer var. Öyle olmasa size söylerdim.
Çünkü size yer hazırlamaya gidiyorum.Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım. Benim gideceğim yerin yolunu biliyorsunuz.”
Tomas, “Ya Rab, senin nereye gideceğini bilmiyoruz, yolu nasıl bilebiliriz?” dedi.İsa, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi.
“Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez.
Beni tanısaydınız, Babam’ı da tanırdınız. Artık O’nu tanıyorsunuz, O’nu gördünüz.”
Gordugunuz gibi.
Siz zaten Isa Mesih'e taniklik ettiginizde tanridan dogmus oluyorsunuz. Kutsal Ruh'a ihtiyaciniz var mi?
Ben demiyorum RAB diyor sozunde!1 1le ne kadar carpsanzida birdir.Gerek var.Cunku Kutsal Ruh bizi egitip ogretiyor.Celiski varsada sizdendir.
Ben demiyorum RAB diyor sozunde!1 1le ne kadar carpsanzida birdir.Gerek var.Cunku Kutsal Ruh bizi egitip ogretiyor.Celiski varsada sizdendir.
Bakin sayin Paolo;
Siz demiyorsunuz, ama Isa diyor, bana taniklik ediyorsan, tanridansin, kandan, bedenden dogmadin.
Siz de diyorsunuz ki, Isa yeryuzunde tanrinin bedenlenmis halidir.
Tanrinin(goklerdeki babanin) zaten bir ruh'u mevcuttur. Kitabinizin en basinda yazar lutfen okuyunuz.
Eski Ahit yaratilis 1
Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı’nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.
Bu durumda fazladan bir ruh'a gerek var midir sizce? Isa zaten tanrinin kendisi iken!?
Nerede teklik? Isa=Baba
Kabul.
Ya kutsal ruh?
Celiski varsa sizdendir olur mu? Kitabin bolumleri ortada kafamizdan uydurmuyoruz ki?
Ayetlerde sorun yok.Sorun sizin algilamanizda.Bence siz ilk once Kutsal Ruhun ogrenin kimdir ne yapar diye?Kutsal Ruh Allahin Ruhudur.Evet teklik TEK TANRI kendini uc sekilde ve uc ozel sifatiyla tanitmistir.
Kaldi ki bunuda RABBIN kendisi diyor MESIH ISANIN TANRININZ YERYUZUNDE gorunmu hali diye ayetlerle.
KUTSAL RUH zaten Tanrinin Ruhudur.Bakiniz paylastiniz ayette bu gercek mevcuttur.Bizde celiski yok cok sukur ama sizde oldugu belli oluyor en azindan burdan oyle gozukuyor.
Ayetlerde sorun yok.Sorun sizin algilamanizda.Bence siz ilk once Kutsal Ruhun ogrenin kimdir ne yapar diye?Kutsal Ruh Allahin Ruhudur.Evet teklik TEK TANRI kendini uc sekilde ve uc ozel sifatiyla tanitmistir.
Bu algi modasi da yeni cikti. :)
Kitabiniz, Isa=Goklerdeki Baba diyor. Dogru mudur?
Yine kitabiniz, en basinda Tanrinin ruh'u oldugu soyluyor. Dogru mudur?
Kutsal ruh, tanrinin ruhuysa ki itirazimiz yok, ekstradan ruh nedir?
Tanri, kendini uc ozel sifatla tanitamaz kitabiniza gore, celisirsiniz, zira Isa=Baba Tanri .
Anlayabildiniz mi?
Ben okudugum icin soruyorum zaten.
Kaldi ki bunuda RABBIN kendisi diyor MESIH ISANIN TANRININZ YERYUZUNDE gorunmu hali diye ayetlerle.
Diyor evet, zaten tanri degil mi Isa? Yani Isa=Baba
Isa'yi goren babayi gordu.
Bu durumda fazladan ruh'u nerden buluyorsunuz, sordugum bu?
Cunku tanrinin zaten bir ruh'u var.
Dogru diyor Goklerdeki Baba ve Tanrinin Ruhu diye.Zaten Tanrinin Ruhuyla;Kutsal Ruh ayni:)))))))))))))))))))Siz burda genis acidan dusunemiyorsunuz dar acidan bakiyorsunz.Yani extra ruh yok.Ayni Ruh var bir tane.Oyle olmasa Kendisini Baba;Ogul;Kutsal Ruh olarak aciklamaz.
KUTSAL RUH zaten TANRININ ruhu.KUTSALLIK TANRIYI temsil eder!Yani ortada baska ruh ok tek Ruh var:)ddd:)Oyle olsa kendini BABA;OGUL;KUTSAL RUH olarak aciklamazdi sozunde.
Dogru diyor Goklerdeki Baba ve Tanrinin Ruhu diye.Zaten Tanrinin Ruhuyla;Kutsal Ruh ayni:)))))))))))))))))))Siz burda genis acidan dusunemiyorsunuz dar acidan bakiyorsunz.Yani extra ruh yok.Ayni Ruh var bir tane.Oyle olmasa Kendisini Baba;Ogul;Kutsal Ruh olarak aciklamaz.
Goklerdeki baba ve tanrinin ruhu ayni seydir. Kelime oyunu yapmaniza gerek yok ki..
Isa=Goklerdeki Baba diyor kitabiniz. Isa tanrinin kendisiyse, ekstradan ruh'a ihtiyac duyamaz, zaten goklerdeki babanin ruhu vardir. Olmasaydi, o zaman hakli olurdunuz.
Ben ucleme'den bahsettigim icin dar acidan ele aliyorum. Ve dar acidan ekstradan ruh ortaya cikiyor zaten. Hala aciklayamadiniz.
Ruh bir tane? Kabul ama yine celiseceksiniz, sozlerinizle.
Isa=Goklerdeki Baba
Nerede kaldi onceki mesajinizda yazdiginiz yardimci ruhunuz?
Hala bir ekstradan ruh'unuz mevcut yani.
Ayrica;
Isa'nin sozu: 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
Kimdir bu, Isa'nin olumunden sonra, gokteki babanin verecegi sonsuza dek olacak olumsuz yardimci?
Kelime oyunu yapan sizsiniz!!!!!Kutsal Ruhun Tanrinin Ruhu oldugunu soyluyorum oysa siz baska bir ruh diyerek kelime oyunu yapmaya calisiyorsunuz.O halde genis acidan bakmaya davet ediyorum sizi.3 luk birlikte teklik yine esastir.Ruh ayri sifattir ama ozde hepsi birdir!
Kelime oyunu yapmiyorum!Yapan varsa sizsiniz.Kutsal Ruhun ayni zamanda Tanrinin Ruhu oldugunu soyluyorum!Extra ruh yok yani!!!!!!Genis acidan bakarsaniz daha iyi gorursunuz!Ayrica kelime oyunlariyla ilgili olarak RAB
3-5Eğer bir kişi farklı öğretiler yayar ve doğru sözleri, yani Rabbimiz İsa Mesih'in sözlerini ve Tanrıyoluna dayanan öğretiyi onaylamazsa, kendini beğenmiş, bilgisiz bir kişidir. Böyle biri, tartışmalar ve kelime kavgaları çıkarmayı hastalık derecesinde sever. 1.TIMOTEOS 6 AMIN!
Bu durumda kelime oyunlari yapanlar imansizlar RAB MESIH ISA EFENDIMIZE inanmayanlardir!!!!!!!!Ben iman ettigim icin dolasiyla bu duruma girmiyorum!
Kelime oyunu yapan sizsiniz!!!!!Kutsal Ruhun Tanrinin Ruhu oldugunu soyluyorum oysa siz baska bir ruh diyerek kelime oyunu yapmaya calisiyorsunuz.O halde genis acidan bakmaya davet ediyorum sizi.3 luk birlikte teklik yine esastir.Ruh ayri sifattir ama ozde hepsi birdir!
Sayin Paolo;
Henuz size sorulan soruyu anlamis degilsiniz.
Goklerdeki Baba=Isa midir durum?
Gokteki babanin zaten bir ruh'u var miydi en basindan beri?
Isa gokteki babanin bedenlenmis hali degil mi? Isa'ya bakan babayi gormuyor mu?
Isa yasarken ruhsuz mu yasadi?
Veya Baba Isa'da bedenlendiginde, bedenlenebilmek icin, kendi ruhu yetmedi de, ekstra bir ruh'a mi ihtiyac duydu?
Bu durumda teslisteki ekstra/ fazladan ruh neyin nesidir?
Kelime oyunu yapmiyorum!Yapan varsa sizsiniz.Kutsal Ruhun ayni zamanda Tanrinin Ruhu oldugunu soyluyorum!
Soylediginiz tutarsiz.
Tanrinizin ruh'u zaten var. Olmasaydi hakliydiniz. Ama var. Kitabiniz yaziyor bunu ben uydurmuyorum.
E Isa'da tanriysa zaten, fazladan ruh nicin var? Goklerdeki babaniz ruh'suz olsa anlayacagim. Ama hayir, tam aksine ruh'a sahip.
Bu da yetmiyormus gibi, Isa'nin sozu var, ben gidecegim, babadan dileyecegim, o da size sonsuz gercek yardimciyi verecek diyor.
Ilk soruya cevap vermistim ama anlasilan dikkat etmememisiniz.BABA ILE OGUL AYNIDIR.RAB MESIH ISA EFENDIMIZ YUHANNA 10 da
30Ben ve Baba biriz.» YUHANNA 10 AMIN!
Evet vardi.Zaten KUTSAL denmesininde nedeni budur YUCE Allahin Ruhu oldugu icin!RAB MESIH ISA TANRI oldugu icin dolasiyla Ruhuda Tanridir!Extra ruh yok!Tek Ruh var!Bence sizin soyledikleriniz tutarsiz!!
GOKSEL BABA VE RAB MESIH ISA birdir.YUHANNA 10 RAB MESIH ISA EFENDIMIZ:
Evet bedenlesmis hali ve goruyor.Onceki ayetlerde bunu aciklamistim zaten.RAB MESIH ISA KUTSAL RUHUYLA yasadi.KUTSAL RUHTA ALLAHIN RUHUDUR.Zaten Kutsal Ismi oradan geliyor!Kelime oyunu yapan sizsiniz bence sabahtan beri laflarimi carpitiyorsunuz!Tutarsiz olan sizin yazilarinizdir!
Evet Göksel Baba Rab Mesih İsadır.Kendisi Yuhanna 10:30'da Ben ve Baba biriz demistir.Evet RAB İSA MESİH EFENDİMİZ Allahın yeryüzünde görünen halidir.Beni gören Babayı görmüştür der.Kutsal Ruh Tanrının Ruhudur.Ortada başka Ruh yok.Zaten kutsal denmesinin nedenide bu yüzdendir.Tutarsız olan varsa sizin sözlerinizde olması lazım sözleriniz uyumlu değil çünkü!
Yazım hala yayınlanmamış!!!İstemiyorsanız açık açık söyleyinde bilelim!Bu kadar uğraşımız boşa gitmesin!!!
İşte sizin özgürlüğe,insanlığa verdiğiniz değer bu!O kadar yazı yazdım kaale alıp yayınlamadınız!
Evet Göksel Baba ile Rab Mesih İsa aynıdır kendisi Yuhanna 10:30'da BEN VE BABA BİRİZ der!Evet Mesih İsa Efendimizi gören Babayı görmüştür.Kendisi Yuhanna 14'te beni gören BABAYI görmüştür der Kutsal Ruh ezelden beri vardır.Ve Allahın Ruhudur!Başka Ruh yok tek Ruh var.Zaten Kutsal denmesinin nedenide budur!Tutarsız olan sizin yazılarınız!Net ve anlaşılır değil!Yada anlamak amaçlı!
Evet bedenlesmis hali ve goruyor.Onceki ayetlerde bunu aciklamistim zaten.RAB MESIH ISA KUTSAL RUHUYLA yasadi.KUTSAL RUHTA ALLAHIN RUHUDUR.Zaten Kutsal Ismi oradan geliyor!Kelime oyunu yapan sizsiniz bence sabahtan beri laflarimi carpitiyorsunuz!Tutarsiz olan sizin yazilarinizdir!
Sayin Paolo;
Hala ayni seyleri yazip durmaktasiniz. Sanki kitabinizdan yazmiyormusuz veya uyduruyormusuz gibi bize pasaj kopyalamaktasiniz.
Su sorulara dogru veya yanlis diye cevap verir misiniz?
Isa=Baba dogru mu?
Isa'yi goren, babayi gormus olur, dogru mu?
Siz, baba = Isa'ya iman ediyorsunuz dogru mu?
Baba'nin en basindan beri bir ruh'u vardir, dogru mu?
Isa=Baba ise, bu durumda ruh bir tanedir, dogru mu?
Isa'nin ayri bir ruh'u, babanin ayri bir ruh'u olamaz bu durumda.
O halde teslisteki ekstra ruh nerden gelir?
Uydurmuyorum Kelama gore cevap vermeye calisiyorum!Evet BABA!Evet ONU GOREN BABAYI GORMUSTUR!Extra Ruh dediginiz Kutsal yani Tanrinin Ruhu tabi siz olaylara dar pencereden baktiginiz icin goremiyorsunuz!
Uydurmuyorum Kelama gore cevap vermeye calisiyorum!Evet BABA!Evet ONU GOREN BABAYI GORMUSTUR!Extra Ruh dediginiz Kutsal yani Tanrinin Ruhu tabi siz olaylara dar pencereden baktiginiz icin goremiyorsunuz!
Iyi ya efendim ben de size, sizin kabul ettiginiz kelamla konusuyorum zaten. Ayni kitaptan sormasam neyse haydi haklisiniz diyecegim.
Ustte yazdiklarima dair kitapta yok bunlar deyin diyebiliyorsaniz. Diyemessiniz.
Dar pencere ile ne alakasi var bunun?
Hasa desem zaten imanli olamam!Ama RABBIN dedigi gib RUH BIR ODA KUTSAL RUHTUR!YANI TANRININ RUHU!
3Ruh'un birliğini esenlik bağıyla korumaya gayret edin. 4-6Çağrınızdan doğan tek bir ümide çağrıldığınız gibi, beden bir, Ruh bir, Rab bir, iman bir, vaftiz bir, her şeyin üzerinde, her şeyle ve her şeyde olan herkesin Tanrısı ve Babası birdir. EFESLILER 4 AMIN!
Cok alakasi var konulara genis acidan bakamiyorsunuz sadece kucuk bir bolumden bakiyorsunuz!
Cok alakasi var cunku siz genis acidan dusunemiyor bakamiyorsunuz!Sadece tek gozle bakiyorsunuz oysa iki gozle cok daha iyi gorulur anlasilir!!!!!
Bakiyorum yine trafik olustu sanirim kac dk gecti yazim yayinlanmadi!!!!!!!
Cok alakasi var!!!!!!!!Konulara genis gozle bakamiyorsunuz dar gozle bakiyorsunuz!!!!Oysa hersey cok acik ve net!
Hasa desem zaten imanli olamam!Ama RABBIN dedigi gib RUH BIR ODA KUTSAL RUHTUR!YANI TANRININ RUHU!
3Ruh'un birliğini esenlik bağıyla korumaya gayret edin. 4-6Çağrınızdan doğan tek bir ümide çağrıldığınız gibi, beden bir, Ruh bir, Rab bir, iman bir, vaftiz bir, her şeyin üzerinde, her şeyle ve her şeyde olan herkesin Tanrısı ve Babası birdir. EFESLILER 4 AMIN!
Cok alakasi var konulara genis acidan bakamiyorsunuz sadece kucuk bir bolumden bakiyorsunuz!
Tamam iste eger diyemiyorsaniz, o ruh orada ekstradir. :)
Ama bunu soyleyemezsiniz o ayri tabi ki, imanli olusunuz sebebiyle..
Bakin saglamasini yapalim koydugunuz ayetle;
Esenlik bagiyla korudugunuz nedir? Mujde.
Rabbinizin dedigi gibi ruh 1'dir.
Cunku Isa=Baba'dir. Isa'yi goren babayi gorur.
Teslis'teki ruh ekstradir.
Bunun genis aciyla, dar aciyla alakasi yoktur.
Kitabiniz ortada. Ve kitabinizla konusuyoruz size.
Ya siz anlamak istemiyorsunuz yada anlayamiyorsunuz!Extra Ruh dediginiz Yaratilistada gecen Tanrinin Kutsal Ruhudur ok !
Ayni Kitap Kutsal Ruhtanda bahsediyor ok isinie geldigi gibi algilamayin!!!!!!!!!!!!!Ayetleri cimbizlamayin!Extra ruh yok bu sizin dusuncenizdir!Ve gercegi yansitmaz!
Ya siz anlamak istemiyorsunuz yada anlayamiyorsunuz!Extra Ruh dediginiz Yaratilistada gecen Tanrinin Kutsal Ruhudur ok !
Ayni Kitap Kutsal Ruhtanda bahsediyor ok isinie geldigi gibi algilamayin!!!!!!!!!!!!!Ayetleri cimbizlamayin!Extra ruh yok bu sizin dusuncenizdir!Ve gercegi yansitmaz!
Elli turlu anlattik anlamamakta israr ediyorsunuz.
O zaman su soruma cevap verin;
Isa size kitapta ucleyeceksiniz dedi mi? :) Yok.
Bana bakan babayi gorur diyen kisi, ucleyeceksin der mi?
O kisi zaten tanrinin kendisi.
Tanri unutur mu bunu soylemeyi?
E daha ne?
Ben anliyorumda anlasilan siz anlamamak icin ugrasiyorsunuz!RAB MESIH ISA EFENDIMIZ kutsal Uclubirlikten bahsetmistir.Elbette Tanrinin kendisi ama Uclu Birligida soylemistir.
. 19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!
Ben anliyorumda anlasilan siz anlamamak icin ugrasiyorsunuz!RAB MESIH ISA EFENDIMIZ kutsal Uclubirlikten bahsetmistir.Elbette Tanrinin kendisi ama Uclu Birligida soylemistir.
. 19Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla[çç] vaftiz edin. 20Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.» MATTA 28 AMIN!
Ancak bunu koydugunuz zaman da, Baba=Isa birligi bozulur.
Bu sebeple kitabinizda yok diyorum, yani Isa boyle bir soz soylemis olamaz.
Bunu soylemis olsaydi, en azindan yanindaki havariler, ne kutsal ruh'u? Sen zaten tanrinin kendisi degilmisin, goklerdeki babamiz degilmisin derlerdi.
Onlar, kitabiniza gore, ruh'la bagli olamazlar birbirlerine, cunku Isa tanrinin kendisi. Tanri kendi kendisine ruh'la baglanamaz.
Ustelik baba'nin ta en basindan bir ruh'u var zaten.
Bu durumda Isa'yi goren, babayi gormus olmaz yani.
Ekstra ruh sorunu hala devam ediyor yani.
Ayrica koydugunuz ayetlerde, Isa ben gidecegim, yerinizi hazirlayacagim, babadan dileyecegim, o da size sonsuza kadar aranizda olacak gercek bir yardimci verecek diyor. Isa'dan sonra gelecek bir Mesih vs. kimse olmadigi icin, nedir bu?
Veya gercek yardimci kim? O da mi ruh?
Bozulma cunku Bunlar Allahin isimleri;sifatlaridir.Hayir gorur cunku kendisi Baba Tanrinin goruntusudur kelam oyle diyor Koloseliler 1 ve Yuhanna 14 te.
Yani bu sozu Rab Mesih Isa Efendimiz soylemistir.Evet Oda Kutsal Ruhtur.Kutsal Ruh extra ruh degildir Babann Ruhudur.Fazladan Ruh yok yani ortada.
Bozulmaz cunku cunku bunlar Rabbin sifatlari isimleridir!Sizin mantiginiza uymuyor diye olmyacak diye kural yok!O ruhta Kutsal Ruhtur
Bozulmaz cunku cunku bunlar Rabbin sifatlari isimleridir!Sizin mantiginiza uymuyor diye olmyacak diye kural yok!O ruhta Kutsal Ruhtur
E o zaman ruh sayisi 2'ye cikar bu durumda.
Isa=Baba ise, goklerdeki baba nicin yardimci ruh yollasin sonsuza kadar aranizda kalmak icin?
Tanri zaten olmus degil ki.. Yoksa oldu mu tanri?
Hayir 2 tane ruh yok tek ruh var.Yaratilii bolumundede gectigi gibi ve Efeslilerde gecen TANRININ TEK RUHU!Ruhu yollanmasinin amaci bizi MUJDELEMEDE GUCLENDIRMEK EGITMEK!
. 8«Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. ELCILERIN ISLERI 1 AMIN!
Guclendirmekteki ama hem imanlarini guclendirmek hemde Mujdeleme yaparken guclendirmek egitmek.
Yine yaniliyorsunuz.Ruh bir tane!Yollamanin amaci onlari Imanda ve Mujdelemede guclendirmek.Cunku RAB yuceligine cikarken ogrencilerini Mujdeleme yollamisti her tarafa.
7İsa onlara, «Baba'nın kendi yetkisiyle belirlemiş olduğu zamanları ve tarihleri sizin bilmenize izin yoktur» karşılığını verdi. 8«Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. Kudüs'te, tüm Yahudiye ve Samiriye'de ve dünyanın dört bir bucağında benim tanıklarım olacaksınız.» ELCILERIN ISLERI 1 AMIN!
Sizde trafik cok yavas bence sizede metrobus gerek!!!!!!!!!:)
Anlasilan isinize geleni alir gelmeyeni almazsiniz birde orda burda ahkam kesersiniz ozgourlukten vs!!!!!!!!!!!!!!!!30 dk oldu hala gosterilmemis yazim!
Hayir 2 tane ruh yok tek ruh var.Yaratilii bolumundede gectigi gibi ve Efeslilerde gecen TANRININ TEK RUHU!Ruhu yollanmasinin amaci bizi MUJDELEMEDE GUCLENDIRMEK EGITMEK!
. 8«Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. ELCILERIN ISLERI 1 AMIN!
Guclendirmekteki ama hem imanlarini guclendirmek hemde Mujdeleme yaparken guclendirmek egitmek.
Yine yaniliyorsunuz.Ruh bir tane!Yollamanin amaci onlari Imanda ve Mujdelemede guclendirmek.Cunku RAB yuceligine cikarken ogrencilerini Mujdeleme yollamisti her tarafa.
7İsa onlara, «Baba'nın kendi yetkisiyle belirlemiş olduğu zamanları ve tarihleri sizin bilmenize izin yoktur» karşılığını verdi. 8«Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. Kudüs'te, tüm Yahudiye ve Samiriye'de ve dünyanın dört bir bucağında benim tanıklarım olacaksınız.» ELCILERIN ISLERI 1 AMIN!
Sizde trafik cok yavas bence sizede metrobus gerek!!!!!!!!!:)
Anlasilan isinize geleni alir gelmeyeni almazsiniz birde orda burda ahkam kesersiniz ozgourlukten vs!!!!!!!!!!!!!!!!30 dk oldu hala gosterilmemis yazim!
Sayin Paolo;
Evet denetimde olan bir uye oldugunuz icin, mesajlariniz aktiflestirilmesi zaman alabiliyor, eger hic kimse online degilse daha fazla sure de bekleyebilirsiniz.
Size bu konuda, yonetime dilekce gondermeniz gerektigini yolladigim om ile bildirmistim.
Konuya donersek;
Baba=Isa size ne diye ayrica ruh yollasin? Isa=Baba zaten guclendiremedi mi ki sizi yasadigi donemde?
Isa=Baba yasadigi donemde ve oncesinde ruh'suz muydu?
Anlayacaginiz hala bir onceki yorumunuzla birlikte 2 fazladan ruh var. :)
Üsteki ayeti okumadınız sanırım.Kendisi Göğe yüceliğe çıkarken Öğrencileri görevlendiriyor Müjdeyi yaymaya.Kutsal Ruhu hem yaymada hemde imanda güçlü olabilmeleri için yolluyor.Hayır tek Ruh var ama siz yine anlamak istemiyorsunuz.
Üsteki ayeti okumadınız sanırım.Kendisi Göğe yüceliğe çıkarken Öğrencileri görevlendiriyor Müjdeyi yaymaya.Kutsal Ruhu hem yaymada hemde imanda güçlü olabilmeleri için yolluyor.Hayır tek Ruh var ama siz yine anlamak istemiyorsunuz.
Hayir okudum. Ancak hesabiniz hala tutmuyor ne yazik ki..
Isa=Baba, Baba'nin zaten ruh'u en bastan beri varolduguna gore, tekrardan ruh yollamasina gerek yok zaten.
Firestorm
15-09-2012, 12:52
Hayir okudum. Ancak hesabiniz hala tutmuyor ne yazik ki..
Isa=Baba, Baba'nin zaten ruh'u en bastan beri varolduguna gore, tekrardan ruh yollamasina gerek yok zaten.
Bi de dostum sanki incilden bi ayet hatırlıyoruım belkide yanılıyorum gerçi ama...
Orada şeytan'ın bütün herşeyi taklit edebiliceği yönünde bir uyarı söz konusuydu sanki...
Yanlış mı hatırlıyorum?
Tutuyor cunku ogrencilerine goreve yolluyor.Nasil ki askerler savasa giderken hazirlanir Ogrencilerde Mujdelemeye yapmaya giderken RAB onlari hazirliyor!!!!!!!!Firestorm senin bahsettin belki 2.KORINTLILER 11 olabilir.
. 13Bu tür adamlar sahte elçiler, aldatıcı işçiler, kendilerine Mesih'in elçisi süsü verenlerdir. 14Bu şaşılacak şey değildir. Şeytan bile kendisine ışık meleği süsü verir. 15Onun hizmetkârlarının da kendilerine doğruluğun hizmetkârları süsü vermesi pek şaşırtıcı değildir. Öylelerinin sonu yaptıklarına uygun olacaktır. 2.KORINTLILER 11 AMIN!
Tutuyor cunku ogrencilerine goreve yolluyor.Nasil ki askerler savasa giderken hazirlanir Ogrencilerde Mujdelemeye yapmaya giderken RAB onlari hazirliyor!!!!!!!!Firestorm senin bahsettin belki 2.KORINTLILER 11 olabilir.
. 13Bu tür adamlar sahte elçiler, aldatıcı işçiler, kendilerine Mesih'in elçisi süsü verenlerdir. 14Bu şaşılacak şey değildir. Şeytan bile kendisine ışık meleği süsü verir. 15Onun hizmetkârlarının da kendilerine doğruluğun hizmetkârları süsü vermesi pek şaşırtıcı değildir. Öylelerinin sonu yaptıklarına uygun olacaktır. 2.KORINTLILER 11 AMIN!
Hic de soylediginiz gibi degil ne yazik ki.
Isa=Baba zaten ogrencilerini hazirlamadi mi yasarken?
Kimdir kendisine Mesih'in elcisi deyip, ortaya cikan sahte elciler?
Sizler zaten Mesih'e taniklik ettiginizde, otomatikman tanridan, kandan ve bedenden dogmamis olan degil misiniz kitabiniza gore?
Yani nereden yazsaniz tutmuyor ve hala fazlalik ruhlari aciklayabilmis degilsiniz.
Bi de dostum sanki incilden bi ayet hatırlıyoruım belkide yanılıyorum gerçi ama...
Orada şeytan'ın bütün herşeyi taklit edebiliceği yönünde bir uyarı söz konusuydu sanki...
Yanlış mı hatırlıyorum?
Elbette dogru hatirliyorsun fire.
Hristiyan alemi ortacagda cok insan yakti bu sebeple, icine seytan girmis diyerek.
Yahu kendisinden sonraki donem icin hazirladi!!!!!!!!!!!!Meyvesine bak anlarsin sahte mi yoksa gercek mi diye.Isevi alemi degil bazi yobazlar yakti!Her sakalli gordugunuzu dedeniz sanmayin ok!!!!Neva senin amacin belli ogrenmek degil egonu tatmin etmek!
Ogrenmek istemiyorsan acika soylede ugrastirma beni!
Yahu kendisinden sonraki donem icin hazirladi!!!!!!!!!!!!Meyvesine bak anlarsin sahte mi yoksa gercek mi diye.Isevi alemi degil bazi yobazlar yakti!Her sakalli gordugunuzu dedeniz sanmayin ok!!!!Neva senin amacin belli ogrenmek degil egonu tatmin etmek!
Ogrenmek istemiyorsan acika soylede ugrastirma beni!
Kendisinden sonraki donem icin de hazirlayamaz.
Vahiyler'i nereye koyacaksiniz?
İsa Mesih’in vahyidir. Tanrı yakın zamanda olması gereken olayları kullarına göstermesi için O’na bu vahyi verdi. O da gönderdiği meleği aracılığıyla bunu kulu Yuhanna’ya iletti. Yuhanna, Tanrı’nın sözüne ve İsa Mesih’in tanıklığına –gördüğü her şeye– tanıklık etmektedir.
Bu peygamberlik sözlerini okuyana, burada yazılanları dinleyip yerine getirene ne mutlu! Çünkü beklenen zaman yakındır.
Meyvesi dediginiz kimdir?
Ego tatmini ile bunun ne alakasi var? Bir soru sordum, kirk farkli sekilde cevap verdiniz, hala tutmuyor hesap.
Vahiy ayri mucadele etmek fiziksel olarak ayri sey ok!Kutsal Kitapda bunu goruyoruz RAB MESIH ISA EFENDIMIZIN hayatinda hem sozlu hemde fiziksel olarak mucadele etti gosterdi!Meyve derken kisilerin eylemleri hareketlerini kastetmistim.Cok alaskasi var o kadar cevap verdim hic anlamaya yanasmadiniz!
Vahiy ayri mucadele etmek fiziksel olarak ayri sey ok!Kutsal Kitapda bunu goruyoruz RAB MESIH ISA EFENDIMIZIN hayatinda hem sozlu hemde fiziksel olarak mucadele etti gosterdi!Meyve derken kisilerin eylemleri hareketlerini kastetmistim.Cok alaskasi var o kadar cevap verdim hic anlamaya yanasmadiniz!
Isa zaten vahiy yollamis. Bu acik kitabinizda, ancak halen ruh konusuna aciklama getiremediniz.
Yobazlik diyorsunuz ama, Kataristlerin de koku kazindi bu konuda dusunceniz nedir?
Anlamaya calismak bir yana, siz hala sorumu anlamis degilsiniz, ilk sordugum mesajdan itibaren salim kafayla bir okuyun goreceksiniz.
Isa=Baba, Baba=Isa 'nin ruh'u zaten var. Isa babadan olmasi sebebiyle.
Ekstra ruh nedir?
Getirdimde siz anlamadiniz yada anlamak istemiyorsunz.Kataristleri bilmiyorum onun icin yorum yapamam.Extra Ruh dediginiz Babanin Ruhu!
Getirdimde siz anlamadiniz yada anlamak istemiyorsunz.Kataristleri bilmiyorum onun icin yorum yapamam.Extra Ruh dediginiz Babanin Ruhu!
Sayin Paolo;
Ekstra ruh babanin ruh'u olamaz. Zira Isa=Baba zaten. Tutarsizliginiz burada.
Tanrinin ruh'u eski ahit'te de var. Olmasaydi, haklisiniz diyecegim.
Kataristleri bilmiyorsaniz arastirin, niye kokleri kazinmis, sonra tartismaya devam edersiniz.
Sn;
İznik konseyindeki incilerin nasıl kutsal sayıldığını bilen var mıdır?
Dini sadece menfaat uğruna değiştiren isevi din adamları ne yapmak istediler?
Barnabas incilini neden iseviler kabul etmiyor.?
Barnabas kötü aziz veya hain olmasının nedeni, Muhammed'in geleceğinin bu incilde müjdelendiği içindir. Çünkü doğru söylediği için 9 köyden kovulmuştur. Hristiyan dini adamların dini kendi ceplerini ve menfaatlerini korumak için yapmıştır. Neden mi? çünkü yeni bir din kabul edilirse isevi düşüncesi unutulacaktı. Olmaz. olmaz dediler bu mantık ile iznik konseyinde kutsal incilleri ayırt ettiler. Ama bu tarihe çok komik bir olay olarak geçti. Sonra Hz. İsa'yı oğul durumuna getirmek ile dini kendi ayarlarına getirdiler..
Saygılarımla MeTeE
NOT: Zebur => Davut, Tevrat => Musa, İncil =>İsa, Kuran-ı Kerim =>Hz. Muhammed
128 peygamber gelip geçti, ilk peygamber Adem ise neden Adem değilde İsa Peygamber oğul duruma yükseldi.. İlk insan, İlk yaratılış, İlk Canlı ve İlk kutsal varlık olan Adem neden oğul olmamıştır?
Bende onu diyorum zaten Kutsal Ruh Eski Ahitte gecen Rabbin Ruhu.O zaman sorun yok tek ruh var.Katariste gelince bir Isevi Rab Mesih Isa imanlisi degil oldurmek hakaret bile edemez.KUTSAL KITABA bakmanizi tavsiye ederim.
Düşmanlarınızı sevin
(Mat.5:38-48; 7Mat.5:12)
27-28«Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. 29Bir yanağınıza tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. 31İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.
32«Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile kendilerini sevenleri sever. 33Size iyilik yapanlara iyilik yaparsanız, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile böyle yapar. 34Verdiğinizi geri almak umudunda olduğunuz kişilere ödünç verirseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile verdikleri kadarını geri almak koşuluyla günahkârlara ödünç verirler. 35Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, en yüce Olan'ın oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. 36Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun. LUKA 6 AMIN!
Firestorm
15-09-2012, 15:06
Sn;
İznik konseyindeki incilerin nasıl kutsal sayıldığını bilen var mıdır?
Dini sadece menfaat uğruna değiştiren isevi din adamları ne yapmak istediler?
Barnabas kötü aziz veya hain olmasının nedeni, Muhammed'in geleceğinin bu incilde müjdelendiği içindir. Çünkü doğru söylediği için 9 köyden kovulmuştur. Hristiyan dini adamların dini kendi ceplerini ve menfaatlerini korumak için yapmıştır. Neden mi? çünkü yeni bir din kabul edilirse isevi düşüncesi unutulacaktı. Olmaz. olmaz dediler bu mantık ile iznik konseyinde kutsal incilleri ayırt ettiler. Ama bu tarihe çok komik bir olay olarak geçti. Sonra Hz. İsa'yı oğul durumuna getirmek ile dini kendi ayarlarına getirdiler..
Saygılarımla MeTeE
NOT: Zebur => Davut, Tevrat => Musa, İncil =>İsa, Kuran-ı Kerim =>Hz. Muhammed
128 peygamber gelip geçti, ilk peygamber Adem ise neden Adem değilde İsa Peygamber oğul duruma yükseldi.. İlk insan, İlk yaratılış, İlk Canlı ve İlk kutsal varlık olan Adem neden oğul olmamıştır?
Adaya bi cin eksiti o da vapurla geldi :)
Aziz Barnabas hain kotu degildir hasa.Kimse onu kovmamistir barnabasi savunanlarin nedeni MESIHIN TANRILIGINI REDDETMESI ve muhammedden bahsetmedisidr GERCEKLERI reddetigi inkar ettigin icin bazi gercek karsitlarin isine gelmektedir.
Buda Iznik konseyinin gercegi!!!!!İZNİK KONSEYİ'NDE NELER OLDU?
incilturk
Bu yazının amacı İZNİK KONSEYİNİN ne için toplandığını, ne konuları tartıştığını ve ne sonuçlar çıkardığını incelemektir. M.S. 324 yılında Konstantin, Edime yakınlarında bir meydan savaşında son rakibi Likinyus'u yenip büyük Roma İmparatorluğunun tek egemeni oldu. Konstantin, bugünkü İstanbul olan Bizans Şehrini başkent olarak seçtikten sonra, ona yeni 'Konstantinopolis' adini verdi. M.S. 312 yılında Milvian Köprüsü meydan savaşında Konstantin Mesih İnanlıları’nın (Hıristiyanların) inandıkları Allah'a yalvararak rakibi Maksentyus'u yenmiş ve bu zaferin sonucu Hıristiyanlığı kendi dini olarak benimser. Bazıları Konstantin'in ancak siyasal nedenlerle Hıristiyanlığı kabul ettiğini düşündükleri halde, kuşku yok ki, o kendi-sinin gerçek Mesih İnanlısı olduğu iddiasında bulunuyordu.Hemen hemen üç yüzyıldan beri Mesih İnanlıları hor görülen bir azınlık halinde kalmış, puta tapan imparatorlarla valilerin elinden korkunç zulüm ve içkenceler görmüşlerdi. Oysa İmparator Konstantin'in zamanında Hıristiyanlık, ilk defa olarak yalnız hoşgörü değil, saygı gören ayrıcalıklı bir din oldu, Roma imparatorluğunun bazı kısmında Katoliklerle Donatçilar' arasında ortaya çıkan anlaşmazlığa çok üzülmüş olan Konstantin, doğudaki Mesih İnanlıları’nın durumunun daha iyi olacağını umuyordu ama, bu hususta hayal kırıklığına uğrayacaktı.
http://www.incilturk.com/MAKALELER/iznik_konseyi.htm
Hala yazim yayinlanmamis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Iste O RUH ESKI AHITTE GECEN RABBIN RUHUDUR!Szide kutsalkitabi okuyun!Düşmanlarınızı sevin
27-28«Ama beni dinleyen sizlere şunu söylüyorum: düşmanlarınızı sevin, sizden nefret edenlere iyilik yapın, size lanet edenler için iyilik dileyin, size hakaret edenler için dua edin. 29Bir yanağınıza tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin. 31İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.
32«Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile kendilerini sevenleri sever. 33Size iyilik yapanlara iyilik yaparsanız, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile böyle yapar. 34Verdiğinizi geri almak umudunda olduğunuz kişilere ödünç verirseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkârlar bile verdikleri kadarını geri almak koşuluyla günahkârlara ödünç verirler. 35Ama siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak, en yüce Olan'ın oğulları olacaksınız. Çünkü O, nankör ve kötü kişilere karşı iyi yüreklidir. 36Babanız merhametli olduğu gibi, siz de merhametli olun. LUKA 6 AMIN!
Mete buda sana.Aziz Barnabasi kimse kotu yada hasa hain demiyor bu tamamen yalan iftira!Barnabas kitabinin kabul edilmemesinin nedeni gercekleri carpitmasidir zaten yazarida muslumandir sonradn!Iznikte tartisilan RAB MESIH ISANIN kisiligidir!
İZNİK KONSEYİ'NDE NELER OLDU?
http://www.incilturk.com/MAKALELER/iznik_konseyi.htm
Neva O Ruh Eski Ahittede gecen Kutsal ve Tanrinin Ruhudur!!!Extra ruh yok!!!Kataristleri bilmem ama MESIH INANCININ siddete karsi oldugunu bilirim bak KUTSALKITAPTA RAB ne diyor!
Düşmanlarınızı sevin
Neva O Ruh Eski Ahittede gecen Kutsal ve Tanrinin Ruhudur!!!Extra ruh yok!!!Kataristleri bilmem ama MESIH INANCININ siddete karsi oldugunu bilirim bak KUTSALKITAPTA RAB ne diyor!
Düşmanlarınızı sevin
Sayin Paolo;
Aklin yolu birdir. Ekstra ruh VAR, daha kac kere izah etmemizi istiyorsunuz?
Bir kere surdan pay bicin, Isa onceki yasayi degistirmeye mi geldi? Hayir.
Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.(Matta 5:17)
Onceki kabul ettiginiz din de nicin bir teslis gormuyoruz o halde?
Cunku Tanri'nin bir ruhu var, ektra ruha ihtiyaci yok, zaten olmasi abes olur. Ekstra ruh olmadan bedenlenip inemeyecegim mi diyecek yeryuzune?
Isa=Baba ise bu durumda ektra ruh vardir.
Kataristleri bilmem ama MESIH INANCININ siddete karsi oldugunu bilirim bak KUTSALKITAPTA RAB ne diyor!
Düşmanlarınızı sevin
Ayni elinizde tuttugunuz kutsal kitapta, benzetme ile(biliyorsunuz Isa cok benzetme kullanir) beni tanimayanlari gozumun onunde kilictan gecirin demektedir.
Dusmanlari sevin dedigi icin mi, gorevliler Isa'yi almaya geldiklerinde, adamlardan birinin kilicla kulagini kopardi havarilerden biri?
Dusmanlarinizi sevin dedigi icin mi dusmanlara engerek soyu denmekte? :)
Not: Diger mesajinizi aktiflestirmedim, siz biliyorsunuz ettiginiz hakareti zira.
Aziz Barnabas hain kotu degildir hasa.Kimse onu kovmamistir barnabasi savunanlarin nedeni MESIHIN TANRILIGINI REDDETMESI ve muhammedden bahsetmedisidr GERCEKLERI reddetigi inkar ettigin icin bazi gercek karsitlarin isine gelmektedir.
Aziz Barnabas nicin Muhammed'den bahsetmistir? Isa ile Muhammed ayni donemde yasamis insanlar mi yoksa?
Sizde istediğiniz kadar inkar edin der Ruh birdir.Kutsal Üçlübirlik Eski Ahitte geçer.Yaratılış kitabında Tanrının Ruhundan bahseder.Mezmurda bugün ben sana baba oldum ayetiyle hem Baba hem Oğul geçer.RAB MESİH İSA orda benzetme yapar iman etmeyenlerin ve çamur atanların durumunu ima eder.Aziz Barnabas muhammedden bahsetmemiştir.Barnabas kitabı ortaçağda sonradan müslüman olan biri tarafından yazılmıştır.
Bu arada Rab Mesih İsa bazı yerlerde sert konuşmuş olabilir ama bunlar hakaret değil gerçek ve kişilerin hatasını görmeleri için öyle konuşmuştur
Sizde istediğiniz kadar inkar edin der Ruh birdir.Kutsal Üçlübirlik Eski Ahitte geçer.Yaratılış kitabında Tanrının Ruhundan bahseder.Mezmurda bugün ben sana baba oldum ayetiyle hem Baba hem Oğul geçer.RAB MESİH İSA orda benzetme yapar iman etmeyenlerin ve çamur atanların durumunu ima eder.Aziz Barnabas muhammedden bahsetmemiştir.Barnabas kitabı ortaçağda sonradan müslüman olan biri tarafından yazılmıştır.
Bu arada Rab Mesih İsa bazı yerlerde sert konuşmuş olabilir ama bunlar hakaret değil gerçek ve kişilerin hatasını görmeleri için öyle konuşmuştur
Sayin Paolo;
Bunun inkarla filan alakasi yok, hersey ortada zira.
Kutsal uclu birlik eski ahitte nerede gecer? Alintilar misiniz lutfen?
Tanrinin ruh'unun en basindan beri oldugunu zaten ben soyluyorum size kac mesajdir.
Tanrinin eski ahitte ruh'u olmasi ile uclu birligin ne alakasi var?
Nicin bugun Museviler o halde uclemiyorlar da, siz uclemektesiniz?
Bir ust mesajda Muhammed'den bahsetmistir diyorsunuz, simdiki mesajinizda bahsetmemistir demektesiniz? Ne yazdiginizin farkinda misiniz acaba?
Kimse onu kovmamistir barnabasi savunanlarin nedeni MESIHIN TANRILIGINI REDDETMESI ve muhammedden bahsetmedisidr
Sert konusmak mi? Adamin kulagi gozunun onunde kilicla kesiliyor, ve Baba=Isa bunu onceden bilemeyerek, adamin kulagi kesildikten sonra sok kilicini yerine diyor.
Çok alakası var.Tanrının Ruhu kutsaldır O Tanrının Ruhu Kutsal Ruhtur.Müsait olduğumda detaylıca ayet numarasını yazacağım.Yaratılışta bile ima eden birçok ayet var.Musevilerin sorunu.Ona bakarsan Museviler Musa peygamberede isyan edip inanmadılar bazen.Ben farkındayımda siz farkında değilsiniz!Sözlerimi çarpıtmayın!Barnabas kitabında asla muhammed geçmez dedım geçer demedim!
spartacus
16-09-2012, 00:57
Sn;
Barnabas kötü aziz veya hain olmasının nedeni, Muhammed'in geleceğinin bu incilde müjdelendiği içindir. Çünkü doğru söylediği için 9 köyden kovulmuştur.
Barnabas İncili tedavülden kaldırıldığında, ne islamiyet vardır ne de müslümanlık ne de böyle bir din. Yıl 300 ler, 800 lerde çoğunluğu uydurulmuş 600-700 ler değil. Atasözü der ki; aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş. Hayatınızda kaç kez Barnabas İncil'i okudunuz?
Kaldı ki peygamberlik pagan geleneğinden gelen bir miras. Pagan dinlerle başlamış bir gelenek. İnsanın, Tanrı'ya irade verdiği, insan gibi konuşturulduğu, görme, duyma sıfatları eklendiği andan beridir;
Eyyt, bundan sonra bu yapılacak?
Sebep?
Tanrı ve kavim başkanı(yüce çoban) istedi? Kime dedi, ne zaman istedi? Yüce çobana(peygamber) bildirdi.. Bundan sonrası artık çoban nereye yol alırsa, yönlendiren, çoban hangi kararları alırsa vahyeden tanrıdır.. Bu böyle biline, böyle kabul edile!
Her kavmin kutsal, büyük bir çobanı var. Bir çobandan sonra bir başka çoban gelecektir ve bu gelenek, babadan oğula geçmektedir. Bir süre de böyle devam etmiştir. Kavimlerden şehir devletlerine, şehir devletlerinden merkezi otoritelere kadar, köprünün altından çok sular akmış. Örneğin Babil ve Asur'da yüzlerce peygamber vardır, zira irili, ufaklı bir çok aile, kavim, şehir vardır... üstün gelen, günümüze kadar kendisini var etmeyi başaran, bir kaç peygamber ve mirası olmuştur. Peygamberlik tamamen doğal kabul edilmiş ve tabi toplummsal yapı değişimiyle birlikte ekonomi-politik bir sektöre, sınıfsal bir güç, hükümet, bir meşruşiyet gerekçesine dönüşmüştür.
KUTSAL UCLU BIRLIK ile ilgili ESKI AHITTEN AYETLER!
KUTSAL RUH:
2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. YARATILIS 1 AMIN!
10 Giva'ya varınca, Saul'u bir peygamber topluluğu karşıladı. Tanrı'nın Ruhu güçlü bir biçimde üzerine indi ve Saul onlarla birlikte peygamberlikte bulunmaya başladı. 1.SAMUEL 10 AMIN!
4 Beni Tanrı'nın Ruhu yarattı,
Her Şeye Gücü Yeten'in soluğu yaşam veriyor bana. EYUP 33 AMIN!
BABA VE OGUL
7 RAB'bin fermanını ilan edeceğim:
Bana, "Sen benim oğlumsun" dedi,
"Sana bugün baba oldum. MEZMUR 2 AMIN!
OGUL:
6 Çünkü bize bir çocuk doğacak,
Bize bir oğul verilecek.
Yönetim onun omuzlarında olacak.
Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı,
Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak. YESEYA 9 AMIN!
Goruldugu gibi Kutsal Uclu Birlik ESKI AHITTEDDE cok acik bir sekilde gecmektedir.Gercek peygamberlik Rabdendir!RAB yetki vermeden kimse peygamberlik edemez!
nebukadnezar
16-09-2012, 02:41
Çok alakası var.Tanrının Ruhu kutsaldır O Tanrının Ruhu Kutsal Ruhtur.Müsait olduğumda detaylıca ayet numarasını yazacağım.Yaratılışta bile ima eden birçok ayet var.Musevilerin sorunu.Ona bakarsan Museviler Musa peygamberede isyan edip inanmadılar bazen.Ben farkındayımda siz farkında değilsiniz!Sözlerimi çarpıtmayın!Barnabas kitabında asla muhammed geçmez dedım geçer demedim!
41. Bölümün sonunda böyle bir yazı varmış, nekadar güvenilir bilemem: Allah gizlendi ve Melek Mikâil onlan Cennet'ten çıkardı. Bunun üzerine Adem, çevresine bakınarak kapının üstünde yazılı olan «Allah'tan başka ilâh yoktur ve Muhammed Allah'ın elçisidir» sözünü gördü. Bu nedenle, ağlayarak dedi: «Allah'ı razı edici olsun ki ey oğlum, çabucak gelesin ve bizi perişanlıktan kurtarasın.»
http://barnabas-incili.com/incil/barnabas/5/
KUTSAL UCLU BIRLIK ile ilgili ESKI AHITTEN AYETLER!
KUTSAL RUH:
2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. YARATILIS 1 AMIN!
10 Giva'ya varınca, Saul'u bir peygamber topluluğu karşıladı. Tanrı'nın Ruhu güçlü bir biçimde üzerine indi ve Saul onlarla birlikte peygamberlikte bulunmaya başladı. 1.SAMUEL 10 AMIN!
4 Beni Tanrı'nın Ruhu yarattı,
Her Şeye Gücü Yeten'in soluğu yaşam veriyor bana. EYUP 33 AMIN!
BABA VE OGUL
7 RAB'bin fermanını ilan edeceğim:
Bana, "Sen benim oğlumsun" dedi,
"Sana bugün baba oldum. MEZMUR 2 AMIN!
OGUL:
6 Çünkü bize bir çocuk doğacak,
Bize bir oğul verilecek.
Yönetim onun omuzlarında olacak.
Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı,
Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak. YESEYA 9 AMIN!
Goruldugu gibi Kutsal Uclu Birlik ESKI AHITTEDDE cok acik bir sekilde gecmektedir.Gercek peygamberlik Rabdendir!RAB yetki vermeden kimse peygamberlik edemez!
Hala bos yere kopyala/yapistir yazmaktasiniz bildigimiz seyleri.
Ben de size diyorum ki Museviler nicin uclemiyor da, siz uclemektesiniz?
Demek ki onlar ogul kavramini, sizin kabul ettiginiz gibi etmiyorlar.
Sorumu anlayabildiniz mi?
Peygamberlik baska seydir, sizin Isa=Baba demeniz baska seydir. Hala acmaza sokuyorsunuz kendinizi. :)
Isa peygamber miydi? Yoksa tanri midir?
O halde nicin yeni ahitte Isa=Baba diyor?
Beni goren babayi gormus olur diyor?
Her toplumda inanip, inanmayan olur bu dogaldir.
Musevilerin sorunu olur mu? Isa diyor ki; ben yasayi degistirmeye gelmedim.
Ayet istemistiniz alin size ayet!Neva sizde hicbirseyi kabullenmiyorsunuz devamli muhalefet ediyorsunuz!Alin size GERCEK!Islerine gelmedikleri ve goremedikleri icin inanmiyorlar ok!Zamaninda Musa peygamberede inanmayip karsi gelmislerdi ve colde buzagi tapmislardi ok!RAB MESIH ISA tabiki TANRI!Orda peygamberligi genel olarak bahsetmistim hemen nasilda carpitiyorsunuz ama.Zaten Ferisilede hicbir seyi kabullenmezdi devamli Rabbe direnirlerdi!
Neva Eski Ahitten goster dediniz gosterdim ona bile itiraz ettiniz muhalefet oldunuz!!!!!!!!!Bence islerine gelmedikleri ve goremedikleri icin goremediler!Iste ayetler ortada bundan daha acik olabilir mi?Hatirlatirim ki Museviler Musa peygambere zamaninda inanmayip karsi cikmislardi ve buzagi yapip tapinmislardi!!!!!!
Buda nebukadnezar arkadasa.Barnabas kitabindan.
Kâhin cevap verdi: «Musa'nın kitabında, Allah'ın ne dilediğini bize ilân edecek ve dünyaya Allah'ın rahmetini getirecek olan. Mesih'i Allah'ın bize herhalde göndereceği yazılıdır. Bu bakımdan, senden rica ediyorum, bize gerçeği söyle, sen beklediğimiz Allah'ın Mesihi misin?»
İsa cevap verdi: «Allah'ın böyle va'd ettiği doğrudur. Fakat ben kuşkusuz o değilim, çünkü o benden önce yaratılmıştır ve benden sonra gelecektir.»
Kâhin karşılık verdi: «Sözlerinden ve alâmetlerinden, biz ne olursa olsun inanıyoruz ki, sen Allah'ın bir peygamberi ve bir mukaddesisin. Bu nedenle, tüm Yahudiye ve İsrail adına senden rica ediyorum ki, Allah aşkına bize Mesih'in ne şekilde geleceğini anlatasın.»
îsa cevap verdi: «Ruhumun huzurunda durduğu Allah sağ ve diridir ki, Allah, babamız İbrahim'e, «Senin soyundan yeryüzünün tüm kabilelerini kutsayacağım» diye va'd etmişse de, ben yeryüzünün tüm kabilelerinin beklediği Mesih değilim. Fakat, Allah beni dünyadan çekip alınca, şeytan dinsizleri benim Allah ve Allah'ın oğlu olduğuma inandırarak, bu lânetli fitneyi yeniden çıkaracak, bu şekilde sözlerim ve akidem öylesine tahrif edilecek ki, ortada otuz mü'min ya kalacak, ya kalmayacak. Bunun üzerine Allah dünyaya acıyacak ve herşeyi kendisi için yaratmış olduğu Elçisi'ni gönderecek; O güneyden kuvvetle gelecek ve putatapıcılarla birlikte putları yok edecek; şeytan'-dan insanlar üzerindeki egemenliği (ni) alacak. Yanında, kendisine inanacak olanların kurtuluşu için Allah'ın merhametini getirecektir. Onun sözlerine inanacak olanlara (ne) mutlu.»
97. "MUHAMMED O'nun kutlu adıdır"
«O'nun ayakkabı bağlarını çözecek değerde değilsem de, Allah'tan O'nu görme rahmet ve bereketini aldım.»
Goruldugu gibi RAB MESIH ISA hasa MESIH oldugunu inkar ediyor!Buda kitabin ne kadar uydurmaca;yalan oldugunun kaniti!Eger gercekten Aziz Barnabas yazsaydi kitabi boyle bir hata yapmazdi!Her Isevi EFENDIMIZ MESIH ISANIN MESIH OLDUGUNU BILIR VE INANIR!KELAMDA bunu soyler!
Zaten Yuce Rab Mesih Isa Efendimiz bosuna demiyor.Nede guzel soylemis ama.
İsa onlara şöyle dedi: «Size söylesem, inanmazsınız. 68Size soru sorsam, cevap vermezsiniz. LUKA 22 AMIN!
Ne kadar dogru ama!!!!
Ayet istemistiniz alin size ayet!Neva sizde hicbirseyi kabullenmiyorsunuz devamli muhalefet ediyorsunuz!Alin size GERCEK!Islerine gelmedikleri ve goremedikleri icin inanmiyorlar ok!Zamaninda Musa peygamberede inanmayip karsi gelmislerdi ve colde buzagi tapmislardi ok!RAB MESIH ISA tabiki TANRI!Orda peygamberligi genel olarak bahsetmistim hemen nasilda carpitiyorsunuz ama.Zaten Ferisilede hicbir seyi kabullenmezdi devamli Rabbe direnirlerdi!
Neva Eski Ahitten goster dediniz gosterdim ona bile itiraz ettiniz muhalefet oldunuz!!!!!!!!!Bence islerine gelmedikleri ve goremedikleri icin goremediler!Iste ayetler ortada bundan daha acik olabilir mi?Hatirlatirim ki Museviler Musa peygambere zamaninda inanmayip karsi cikmislardi ve buzagi yapip tapinmislardi!!!!!!
Sayin Paolo;
Ben sizden ayet istemedim ki , zaten biliyorum o ayetleri.
Islerine gelmediklerinden olur mu yahu?
Bir kisim insanin buzagiya tapinmasi ile bunun ne alakasi var?
Siz herhangi bir inancli Musevi'nin, filanca tanrinin ogludur diye iman ettigini gordunuz mu?
Tanri tektir onlarin inancinda. Ustelik Musevi'nin tanri inanciyla, sizinkisi cok farklidir.
Sizin kitabinizda ise Isa=Tanri, ustelik gokten bedenlenerek, ekstra ruh yardimiyla inen bir tanri..
Beni goren, babayi gormus olur diyor acikca.
Isa ne kotuluk yapmisti da acaba, insanlar vali'ye gelip bu kotu isler yapiyor diyordu?
Olur tabi.Insan psikolojisinden ozunde var isine gelmedimi hemen karalar kotuler.Sorunuzda bile cevabi var.Barabbas hain;isyanci;katildi.Ferisiler bunu bildigi halde RAB MESIH ISA EFENDIMIZ yerine barabbasin serbest birakilmasini istediler.Oysa RAB MESIH ISANIN kimseye kotulugu yoktur gercegi soyledigi icin RAB;KURTARICI MESIH bircok kisinin isine gelmedi.
Bak bu ayette soruna cevap veriyor aslinda.
19Yargı da şudur: dünyaya ışık geldi, ama insanlar ışığın yerine karanlığı sevdiler. Çünkü yaptıkları işler kötüydü. 20Kötülük yapan herkes ışıktan nefret eder ve işleri açığa çıkmasın diye ışığa gelmez. 21Ama gerçeği uygulayan kişi, yaptıklarını Tanrı'ya dayanarak yaptığı belli olsun diye ışığa gelir.» YUHANNA 3 AMIN!
Bu durumda ISIKTAN NEFRET EDENLERDEN hersey beklenir degil mi?
Neva yine geciktin.Olur insanin isine gelmeyince kendi istedigi sekilde olmayinca olur.Bunu Kutsal Kitapta cok goruyoruz.Sorunun cevabindada var.Barabbas katil;asinin tekiydi.Ferisiler bunu bildigi halde hic kotuluk bulunmayan sucsuz sevgi abidesi olan RAB MESIH ISA EFENDIMIZ yerine barabbasin serbest birakilmasini istediler.Niye MESIH ISA RAB;KURTARICI OLDUGUNU SOYLEDIGI VE GERCEKLERDEN bahsettigi icin!Bir ayette RAB:
19Yargı da şudur: dünyaya ışık geldi, ama insanlar ışığın yerine karanlığı sevdiler. Çünkü yaptıkları işler kötüydü. 20Kötülük yapan herkes ışıktan nefret eder ve işleri açığa çıkmasın diye ışığa gelmez. 21Ama gerçeği uygulayan kişi, yaptıklarını Tanrı'ya dayanarak yaptığı belli olsun diye ışığa gelir.» YUHANNA 3 AMIN!
Anlasilan siz bir saat mesajimi gostermeyeceksiniz belli!!!!!!!!!!!!!!!Neyse cikmam lazim!Zaten adam ve dediklerinizde samimi olsaydiniz mesajimi dogru durust yayinlar sansur yapmazdiniz!!!!!!!
Neyse son kez yaziyorum.Cikmam lazim.Malum bugun pazar.Olur.Insanda bu var zaten.Isine gelmedimi hemen kotuler.KUTSAL KITAPTADA bunu cok goruyoruz.Sorundada cevabi var.Barabbas hain;asi ve katildi.Ferisiler bunu bildigi halde hicbir sucu olmayan ve kotulugu olmayan gorulmeyen RAB MESIH ISA EFENDIMIZ yerine barabbasin serbest birakilmasini istediler.Niye?Cunku GERCEK islerine gelmemisti!MESIHIN RAB VE KURTARICI oldugunu!RAB onlara acikca mucizelerle gosterdigi ve kanitladigi hald bir turlu RABBE iman etmediler.RAB bu sorunun cevabini bu ayette acikliyor!
Yayinlamazsanzida sizin ayibiniz zaten!
Olur tabi.Insan psikolojisinden ozunde var isine gelmedimi hemen karalar kotuler.Sorunuzda bile cevabi var.Barabbas hain;isyanci;katildi.Ferisiler bunu bildigi halde RAB MESIH ISA EFENDIMIZ yerine barabbasin serbest birakilmasini istediler.Oysa RAB MESIH ISANIN kimseye kotulugu yoktur gercegi soyledigi icin RAB;KURTARICI MESIH bircok kisinin isine gelmedi.
Yok yahu ne alakasi var, insan psikolojisiyle bunun ne alakasi var?
Barabbas ne yapti ki haindi?
Hayir birsey koyun ortaya ki bilelim.
Isin enteresan tarafi baska kitaplarda , Isa'yi ayni sekilde tanimlar. Ilginc degil mi?
Zaten adam ve dediklerinizde samimi olsaydiniz mesajimi dogru durust yayinlar sansur yapmazdiniz!!!!!!!
Durust olmasak mesajlarinizi yayinlamayiz degil mi? Hakaret ettiklerinizin disinda..
Kutsal Kitabi okudunuguna emin misiniz?Kelamda cevabi veriliyor.
19Barabas, kentte çıkan bir ayaklanmaya katılmaktan ve adam öldürmekten hapse atılmıştı. LUKA 23 AMIN!
Neymis adam oldurmus demekki sucluymus!Cok alakasi var.Kelama ve tarihe bakarsaniz bunun epey kanitini gorursunuz.Insanin isine gelmedi mi birseyi cogunluklar karalar kotuler!
Oysa Rab Mesih Isa Efendimiz her zaman olumlu yada olumsuz acik ve durust olmamizi istiyor!
33«Ya ağacı iyi, meyvesini de iyi sayın; ya da ağacı kötü, meyvesini de kötü sayın. Çünkü her ağaç meyvesinden tanınır. 34Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Çünkü ağız yürekten taşanı söyler. MATTA 12 AMIN!
Kutsal Kitabi okudunuguna emin misiniz?Kelamda cevabi veriliyor.
19Barabas, kentte çıkan bir ayaklanmaya katılmaktan ve adam öldürmekten hapse atılmıştı. LUKA 23 AMIN!
Neymis adam oldurmus demekki sucluymus!Cok alakasi var.Kelama ve tarihe bakarsaniz bunun epey kanitini gorursunuz.Insanin isine gelmedi mi birseyi cogunluklar karalar kotuler!
Oysa Rab Mesih Isa Efendimiz her zaman olumlu yada olumsuz acik ve durust olmamizi istiyor!
33«Ya ağacı iyi, meyvesini de iyi sayın; ya da ağacı kötü, meyvesini de kötü sayın. Çünkü her ağaç meyvesinden tanınır. 34Sizi engerekler soyu! Kötü olan sizler nasıl iyi sözler söyleyebilirsiniz? Çünkü ağız yürekten taşanı söyler. MATTA 12 AMIN!
Elbette ki eminim okuduguma.
Ayaklanmaya katilmis, kotu, hain ve adam oldurmus birinin serbest birakilmasini, halk nicin istesin?
Adam oldurmus sucluymus.
Peki Isa'nin sucu neydi ?
Sabah olunca bütün başkâhinlerle halkın ileri gelenleri, İsa’yı ölüm cezasına çarptırmak konusunda anlaştılar.
O’nu bağladılar ve götürüp Vali Pilatus’a teslim ettiler.
İsa valinin önüne çıkarıldı. Vali O’na, “Sen Yahudiler’in Kralı mısın?” diye sordu. İsa, “Söylediğin gibidir” dedi.
Başkâhinlerle ileri gelenler O’nu suçlayınca hiç karşılık vermedi.
Pilatus O’na, “Senin aleyhinde yaptıkları bunca tanıklığı duymuyor musun?” dedi.
İsa tek konuda bile ona yanıt vermedi. Vali buna çok şaştı.
Her Fısıh Bayramı’nda vali, halkın istediği bir tutukluyu salıvermeyi adet edinmişti.
Halk bir araya toplandığında, Pilatus onlara, “Sizin için kimi salıvermemi istersiniz, Barabba’yı mı, Mesih denen İsa’yı mı?” diye sordu.
Pilatus, elinden bir şey gelmediğini, tersine, bir kargaşalığın başladığını görünce su aldı, kalabalığın önünde ellerini yıkayıp şöyle dedi: “Bu adamın kanından ben sorumlu değilim. Bu işe siz bakın!”
Ertesi gün, yani Hazırlık Günü’nden sonraki gün, başkâhinlerle Ferisiler Pilatus’un önünde toplanarak, “Efendimiz” dediler, “O aldatıcının, daha yaşarken, ‘Ben öldükten üç gün sonra dirileceğim’ dediğini hatırlıyoruz.
Simdi eger kitabinizda iddia edildigi gibi, Isa yasayi degistirmeye gelmediyse sayet, Isa nicin kendini mesih, Isa=Baba ve yahudilerin krali ilan etti?
Oradaki halkin ne inancinda, ne de kitabinda, Isa isimli bir mesih gelecek ve olup uc gun sonra dirilecek seklinde ayet yoktur.
Bu durumda oradaki halkin Barabba'yi tercih etmesi kadar dogal ne olabilir?
Barabba adam oldurmus olabilir, ama gelenek geregi her bayramda saliverilecek kisilerden biri olabilir.
Bugun de adam olduren kisiyi, cezasini cektikten sonra saliyorlar veya affa ugruyor.
Ancak Barabba kendisini Mesih filan iman etmis degil, olup, 3 gun sonra dirilecegim demis de degil..
Eğer katilin birine hele hele suçsuz birine karşı bırakılmasını istiyorsanız sizin adalet anlayışınıza şaşarım bir sorun var demekki adalet düşüncenizde!RAB MESİH İSA GERÇEĞİ SÖYLEDİ SONUÇTA ve kanıtladıda dediklerini dirilmesini!Bu arada neden her yazımı alıntı yapıyorsunuz acaba!
Eğer katilin birine hele hele suçsuz birine karşı bırakılmasını istiyorsanız sizin adalet anlayışınıza şaşarım bir sorun var demekki adalet düşüncenizde!RAB MESİH İSA GERÇEĞİ SÖYLEDİ SONUÇTA ve kanıtladıda dediklerini dirilmesini!Bu arada neden her yazımı alıntı yapıyorsunuz acaba!
Nicin sorun olsun? Siz bugun bile adam oldurup iceri giren ceza ceken, biri affa ugradiginda adaletsizce diyor musunuz?
Ustelik adamlarin gelenekleri o, kutsal bayramlarinda saliyorlar.
Dirilmis olmasina inanan sizsiniz. Buna da kitabinizdan baska bir kaynak yok maalesef.
Bu da olayin seklini ortaya koyuyor zaten.
O sizin dediğiniz merhamettir ona itirazım yok lakin suçsuz birini yerine karşı tarafa merhamet gösterirseniz suçdur bu arada dirilise kelamdan başka belgede vardır.
nebukadnezar
16-09-2012, 11:49
herşeyi kendisi için yaratmış olduğu Elçisi'ni gönderecek; O güneyden kuvvetle gelecek ve putatapıcılarla birlikte putları yok edecek; şeytan'-dan insanlar üzerindeki egemenliği (ni) alacak. Yanında, kendisine inanacak olanların kurtuluşu için Allah'ın merhametini getirecektir. Onun sözlerine inanacak olanlara (ne) mutlu.»
97. "MUHAMMED O'nun kutlu adıdır"
Bunu biraz açarmısınız? Burada bahsi geçen kim dir?
Aynı inanış İslamiyette de vardır: Âdem aleyhisselam, Arş'ta gördüğü nurun mahiyetini sual etti Hak teâlâ buyurdu ki: (Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım)
[Mevahib-i ledünniyye]
Sanki gerek varmış gibi ben de İslamiyetin savunucusu durumuna düştüm. Şu başlığa Müslüman arkadaşlardan neden gelen yok?
Ama sizin bahsettiğiniz çok farklı birşey.
Orada diyorsunuz ki: ---Sözlerimi çarpıtmayın!Barnabas kitabında asla muhammed geçmez dedım geçer demedim!
Ben de Barnabas İncilindeki 41. bölümün sonlarına doğru bir paragraftan alıntı yaparak size bunun doğru olmadığını kanıtladım.
O'zaman siz benim alıntı yaptığım bu yazının Barnabas incil'i olmadığını mı söylüyorsunuz?
O'halde bize, sizin için doğru olan Barnabas incili ni verebilirmisiniz?
Yaptığınız uzun alıntılardan bir çıkarımımız maalesef olmuyor. Bize daha açıklayıcı kendi yazılarınızla yanıt vermeniz daha iyi olurdu.
Barnabas kitabında çok hata vs vardır.Bana gelen en buyük hata 96 bölüm. müsait zamanda detaylı yazacağım şuan fazla müsait değilim.
Burda haşa kendisine sen Mesih misin diye soran ferisilere Mesih olmadığının haşa ve hatta muhammedin Mesih olduğunu söylemektedir güya!Oysa hem Kutsalkitap hemde kuran Rab İsa Mesihin Mesih olduğunda hemfikirdir.
Bakiniz Barnabas kitabinin nasil tutarsiz;hatali oldugunu gosteren guzel bir yazi.
BARNABA İNCİLİ NEDİR?
inciltürk
Son yıllarda birçok Müslüman’ın iddia ettiği şey şudur: “Kuran’da bugünkü Hıristiyanlarca kullanılan İncil’den değil, Barnaba İncili’nden söz ediliyor.” Bu ortaya atılan Barnaba İncili olayı tamamen bir sahtekârlık ürünüdür. Barnaba İncili adı ile basılmış olan kitap incelenirse, yazarının İsa Mesih’in havarisi değil, İsrail’i hiç görmemiş birisi olduğu ortaya çıkar. Bu kitap aslında 16. yüzyılda İtalya’da yazılmıştır ve yazarının Hıristiyanlık’tan İslamiyet’e geçmiş birisi olduğu bilinmektedir. Barnaba İncili, Hıristiyanlığı kötülemek ve Müslümanlığı yüceltmek için İ.S. 16. yüzyılda yazılan sahte bir eserdir. 17. yüzyıla kadar, Hıristiyan olsun Müslüman olsun, hiçbir yazar bu eserden aktarma yapmamış, hatta adından bile söz etmemiştir! Bu eserin sahteliği inkâr edilmeyecek somutlukta ispatlanmıştır
Barnaba İncili’nin Tarih ve Coğrafya ile İlgili Çelişkileri
İncil’deki gerçek Barnaba aslen Kıbrıslı olup asıl adı Yusuf’tu ve Yahudiler’in en eğitimli kavmi olan Levililer’dendi. İsa’nın havarileri onu Barnaba “Cesaret Verici” diye adlandırmışlardı (İncil: Elçilerin İşleri 4:36-37). Barnaba, ait olduğu milletin yurdunu ve yaşadığı yüzyıl olan 1. yüzyıldaki durumu çok iyi biliyordu. Barnaba İncili’nin yazarı da bunları bildiği iddiasındadır. Ama, buna karşın eser, 1. yüzyıl Filistin’inde yaşayan Barnaba gibi tahsilli bir Yahudi’nin yapmayacağı tarihi ve coğrafi hatalarla doludur. Bu eserin 1. yüzyıl Filistin’inin değil, ortaçağ Avrupası’nın toplumunu anlattığını hemen anlamak çok kolaydır. Birkaç örnek vermek gerekirse:
http://www.incilturk.com/MAKALELER/barnaba_incili.htm
Bize gore Aziz Barnabas Incil yazmamistir.Sadece Mektup yazmistir.Aziz Barnabasa atfedilen bu kitap aslinda Aziz Barnabasla uzaktan yakindan alakasi yoktur.Ortacagda yazilmistir yani Aziz Barnabasin olumunden asirlar sonra.
Sayın Paolo;
Yazdığın İncil ayetlerine iyi bak istersen ondan sonra iznik konseyini İsevi görüşüne göre değerlendir. Baba ve Rab bu ne ya Adem peygamber dururken neden İsa peygamber oğul duruma yükseltiniz. Rab böyle diyor. 4 Kutsal dinin çağrısı aynı kan dökmeyin iyilik yapın diyor. Eski diğer yazıt ve kaynaklardan yola çıkarsanız. Hanif dinin çağrısını göreceksiniz. Tek cevap ve aynı kan dökmeyin iyilik yapınız. O zaman senin İncil Yahudiler gibi sadece sizler için ayrı bir din oluşturmuş gibi anlatıyorsun. Yahudiler Yehova tek kendilerinin Tanrı olduğu söylüyor. Sizler ise bir ölümlüyü Rab durumuna yükseltiyorsunuz.
Neden ilk yaratılış değil de İsa peygamber oğul durumuna yükselmiştir?
44. "Allahın Elçisi Muhammed Yaratılan Hemen Her Şeye Mutluluk Getirecek Bir Nurdur"
Barnabas İncili.
*Matta İncili
*Markos İncili
*Luka İncili
*Yuhanna İncili
*Barnabas İncili
*Tomas incili
*Yehuda İncili
*Nasaralılar İncili
*Ebionitler İncili
*İbraniler İncili
*Yakub İncili
*Petrus İncili
*Nikodemus İncili
*Bartalomeus İncili
v.s gibi birçok incil bulunmaktadır.
Hangisi Gerçek incil göster?
Barnabas kitabında çok hata vs vardır.Bana gelen en buyük hata 96 bölüm. müsait zamanda detaylı yazacağım şuan fazla müsait değilim.
Barnabas çok hata var olduğunu Müslümanların yazdığını söylüyorsunuz. Bildiğime göre Barnabas Müslümanlar zamanda yaşamadı. Bir Müslüman hobi olsun diye İncil yazmaz. Kendinizi Rab, Baba ve Ruh sınırları içerisine kilitlemişsiniz. Ama yazılan İncillerin çoğuna yakını okudum. Ayrı ayrı konuları anlatmaktadır. Petrus balık tutarken olta ipini unutmuş gibi sadece havarilerin kendi yaşantılarını anlatmaktadır.
İsa peygamber gibi Hz. Ali örneğine baktığımızda çok sevgi kişiyi hataya sürüklemiştir. Aleviler Hz. Ali'yi sizler İsa peygamberi çok sevgi ile birlikte daha farklı olarak kişilere aktarmışsınız. Bir örnek daha Yahudilerde Tanrı kendileri için kabul ediyor olmalarıdır. Kendilerini üstün görerek diğer kişilerin Yahudi olamayacağını söylemektedirler. İsa peygamber kendisinin rab ve oğul olduğunu söylemediği inciller kabul görmüyor. Kendi kafalarına göre yazılmış inciller kutsal sayılıyor.
İznik konseyinin masasında kaç İncil duruyordu? Masa yumruğu vuran kaç şiddetinde vurdu ki diğer İnciller biz sahteyiz diye yere düştüler. Böyle mantık yok yani masaya yumruk vuralım düşenler kutsal sayılmayacak. Düşmeyenler kutsal sayılacaktır.
Papaz kim oluyor ki sizlerin günahlarını atfediyor.
Çocuk doğduğunda diğer İlahi veya Batıl dinlerde günahsız sayılırken sizlerde neden günahkar sayılıyor.
Yada Anne karnıda ne günah işledi.
-Anne ben günah işledim.
-Neden oğlum.
-Oldu işte
-Olsun oğlum. Doğduğunda bir papaz gösteririm. Sorun kalmaz.
Adam günah çuvalı oluyor. Papazın cebine 500$ atıyorsun. Tamam evlatım senin günahlarını affettim.
Ne güzel günah işle papaz affetsin.
Saygılarımla MeTeE
Burda haşa kendisine sen Mesih misin diye soran ferisilere Mesih olmadığının haşa ve hatta muhammedin Mesih olduğunu söylemektedir güya!Oysa hem Kutsalkitap hemde kuran Rab İsa Mesihin Mesih olduğunda hemfikirdir.
Bu kitaba gore Ferisiler bu konuda hakli olabilirler. Cunku kitabinizda celiski mevcut.
Bu kitap olmasa da gene celiski var kitabinizda.
Zira Isa'nin carmihtaki sozleri buyuk bir celiski.
Öğleyin on ikiden üçe kadar bütün ülkenin üzerine karanlık çöktü. Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, “Eli, Eli, lema şevaktani?” yani, “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı.
Orada duranlardan bazıları bunu işitince, “Bu adam İlyas’ı çağırıyor” dediler.
Isa carmihta tanrim tanrim beni neden terkettin diyor, onu izleyenlerden de Ilyas'i cagiriyor demekte.
Nicin Ilyas beni neden terkettin demekte?
Isa=Ilyas mi durum?
Sizin dediginiz gibi Isa=Baba ise Isa nasil olur da babaya sitem eder?
Eger boyleyse, Muhammed'in Mesih olmasinin neresi garip soz konusu kitaba gore?
Ayrica Kuran'a gore Isa, sizin anladiginiz anlamda mesih filan degildir. Kuran sadece Isa'nin peygamberligini tasdik eder.
Yani Isa=Baba, tanrinin oglu turevi birsey degildir.
Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi.
Bir de "Biz Allah'ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" demeleridir. Oysa onu ne öldürdüler, ne de astılar. Fakat öldürdükleri kimse, onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, ondan yana tam bir kuşku içindedirler. O hususta bir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesinlikle öldürmediler. http://meal.ihya.org/rsm/blank.gif
Nerede carmih?
Nerede olup, uc gun sonra dirilme ve insanlara gorunme hikayesi?
Onlarin Isa'yi carmiha gerdikleri hikayesi, nedense sadece yeni ahitte yazili !!!!!?
Bizler olumluyu RAB yapmiyoruz tam tersini O RAB kendini insan yapiyor.Baba Ogul Kutsal Ruh Allahin sifatlaridir.Babanin ozunden geldigi ve dogasini paylastigi icin Oguldur,Burdan gelmektedir.Neden yazmasin gerekceniz nedir?Aksine Incilde MESIH ISA EFENDIMIZ RAB oldgunuz OGUL oldugunu soyluyor!
27«Babam her şeyi bana emanet etti. Oğul'u, Baba'dan başka kimse tanımaz. Oğul'dan ve Oğul'un Baba'yı tanıtmayı dilediği kişilerden başkası da Baba'yı tanımaz. MATTA 11 AMIN!
Masa sallama olayina gelince uydurmadiri!Zaten tersini kimse ispatlayamamistir!Incil 1.Y.y dan beri vardi!Cunku ademin gunahi tohumu herkeste var!Iste cevabi:
Ölüm ve yaşam
12Günah bir insan yoluyla, ölüm de günah yoluyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi. 13Kutsal Yasa'dan önce de dünyada günah vardı; ama yasa olmayınca günahın hesabı tutulmaz. 14Oysa Âdem'den Musa'ya kadar ölüm, gelecek Kişi'nin örneği olan Âdem'in suçuna benzer bir günah işlememiş olanlara da egemendi. 15Ama Tanrı'nın armağanı Âdem'in suçu gibi değildir. Çünkü birinin suçuyla birçokları öldüyse, Tanrı'nın lütfu ve bir tek adamın, yani İsa Mesih'in lütfuyla verilen bağış birçokları yararına daha da çoğaldı. 16Tanrı'nın bağışı, o tek adamın günahının sonucu gibi değildir. Tek bir suçtan sonra verilen yargı mahkûmiyet getirdi; ama birçok suçlardan sonra verilen armağan aklanmayı sağladı. 17Çünkü eğer ölüm bir tek adamın suçu yüzünden o tek adam aracılığıyla egemenlik sürdüyse, Tanrı'nın bol lütfunu ve aklanma bağışını alanların bir tek adam, yani İsa Mesih sayesinde yaşamda egemenliksürecekleri çok daha kesindir.
18İşte, tek bir suç bütün insanların mahkûmiyetine yol açtığı gibi, bir doğruluk eylemi de bütün insanlara yaşam veren aklanmayı sağladı. 19Bir adamın sözdinlemezliği yüzünden birçoğu günahkâr kılındığı gibi, yine bir adamın söz dinlemesiyle birçoğu doğru kılınacaktır. 20Kutsal Yasa suç çoğalsın diye araya girdi; ama günahın çoğaldığı yerde Tanrı'nın lütfu daha da çoğaldı. 21Öyle ki, günah ölüm yoluyla egemenlik sürdüğü gibi, Tanrı'nın lütfu da Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla sonsuz yaşam vermek üzere doğrulukla egemenlik sürsün. ROMALILAR 5 AMIN!
Papaz gunah affetmez.Sadece yardim eder gunahlarin affin icin yol gosterir Oda kelamdan gelir.
. 16Bu nedenle, şifa bulmak için günahlarınızı birbirinize itiraf edin ve birbiriniz için dua edin. YAKUP 5 AMIN!
Ayrica INCILDE RAB MESIH ISADIR!YUHANNA 1 de bu gercek anlatiliyor!Ilyasii ferisiler diyor cagiriyor diye kendini yada takipcisi degil ok neva iyi okuyun!
Cunku kuran ve hadislerin hicbirine muhammedden Mesih diye bahsedilmez peygamber olarak bahsedilir.Kuranin bircok yerinde MESIH olarak RAB MESIH ISA gecer!O halde muhammed Mesih olamaz!Bazi tarihcilerinde yazilarinda mevcut RAB MESIH ISANIN carmiga gerildigi sadece kelamda yok yani!
Sanki gerek varmış gibi ben de İslamiyetin savunucusu durumuna düştüm. Şu başlığa Müslüman arkadaşlardan neden gelen yok?
Yok islamiyeti savunmak degil ki bu, muslumanlar, diger kitaplar tahrif edilmistir deyip kestirip attiklarindan, biz yazmak durumunda kaliyoruz.
Bunu da sorgulamak gerekiyor, zira cetrefilli konular mevcut. Incil hic hatasiz ve dosdogru degil ki.. O da aynen digerleri gibi konsullerde tahrifat yemis bir kitap.
Ayrica INCILDE RAB MESIH ISADIR!YUHANNA 1 de bu gercek anlatiliyor!Ilyasii ferisiler diyor cagiriyor diye kendini yada takipcisi degil ok neva iyi okuyun!
Yukardaki sundugum celiskiye cevabiniz var mi??
Carmihta Isa nicin Ilyas'i cagiriyor?
Nicin Isa=Baba iken,neden tanridan medet umuyor?
Bu baslik altinda onca yazdiniz ve her seferinde size mesaj yazarken Isa=Baba dedim, reddetmediniz farkindaysaniz.
Ilyasi cagirmiyor carpitmayin Tanrim beni nicin terkettin diye!Aslinda orda peygamberligi gerceklestiriyor tamamliyor Mezmur 22 deki!
Mezmurlar
22. Mezmur
Müzik şefi için - "Tan geyiği" makamında
Davut'un mezmuru
22
Tanrım, Tanrım, neden beni terk ettin?
Niçin bana yardım etmekten,
Haykırışıma kulak vermekten uzak duruyorsun?
2 Ey Tanrım, gündüz sesleniyorum, yanıt vermiyorsun,
Gece sesleniyorum, yine rahat yok bana.
3 Oysa sen kutsalsın,
İsrail'in övgüleri üzerine taht kuran sensin.
4 Sana güvendiler atalarımız,
Sana dayandılar, onları kurtardın.
5 Sana yakarıp kurtuldular,
Sana güvendiler, aldanmadılar.
6 Ama ben insan değil, toprak kurduyum,
İnsanlar beni küçümsüyor, halk hor görüyor.
7 Beni gören herkes alay ediyor,
Sırıtıp baş sallayarak diyorlar ki:
8 "Sırtını RAB'be dayadı, kurtarsın bakalım onu,
Madem onu seviyor, yardım etsin!" AMIN!
Mete buda sana olsun!
Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi[a] ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi[b]. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı.
14Söz insan[ç] olup aramızda yaşadı. Biz de O'nun yüceliğini, Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul'un yüceliğini gördük. YUHANNA 1 AMIN!
Demekki SOZ INCIL insan ve OGUL OLMUS GERCEK INCIL OYMUS YANI RAB MESIH ISA
Sen bana bu sacmaliklara inanan baska birini gostersene!!!!!!!!Musevi;Ateist;Budist;Hindu;Yezid i acaba hangisi bu sozde tahrif sacmalgina inaniyor savunuyor!
Yine kendi kafanizdan uyduruyorsunuz.Kisi nasil gormek isterse oyle gorurmus!!!!!!!Orda nerde diyor Ilyas beni nerde biraktin diye Ilyasi diyen ferisiler!!!!!!!!Orda Tanrim beni neden terkettin diyor!!!!!!Oda peygamberligi gerceklestirmek tamamlamak icin!
utsal Kitap » Eski Antlaşma » Mezmurlar » Bölüm 22 / 150
Mezmurlar
22. Mezmur
Müzik şefi için - "Tan geyiği" makamında
Davut'un mezmuru
22
Tanrım, Tanrım, neden beni terk ettin?
Niçin bana yardım etmekten,
Haykırışıma kulak vermekten uzak duruyorsun?
2 Ey Tanrım, gündüz sesleniyorum, yanıt vermiyorsun,
Gece sesleniyorum, yine rahat yok bana.
3 Oysa sen kutsalsın,
İsrail'in övgüleri üzerine taht kuran sensin.
4 Sana güvendiler atalarımız,
Sana dayandılar, onları kurtardın.
5 Sana yakarıp kurtuldular,
Sana güvendiler, aldanmadılar.
6 Ama ben insan değil, toprak kurduyum,
İnsanlar beni küçümsüyor, halk hor görüyor.
7 Beni gören herkes alay ediyor,
Sırıtıp baş sallayarak diyorlar ki:
8 "Sırtını RAB'be dayadı, kurtarsın bakalım onu,
Madem onu seviyor, yardım etsin!"
9 Oysa beni ana rahminden çıkaran,
Ana kucağındayken sana güvenmeyi öğreten sensin.
10 Doğuşumdan beri sana teslim edildim,
Ana rahminden beri Tanrım sensin!
11 Benden uzak durma! Çünkü sıkıntı yanıbaşımda,
Yardım edecek kimse yok.
12 Boğalar kuşatıyor beni,
Azgın Başan boğaları sarıyor çevremi.
13 Kükreyerek avını parçalayan aslanlar gibi
Ağızlarını açıyorlar bana.
14 Su gibi dökülüyorum,
Bütün kemiklerim oynaklarından çıkıyor;
Yüreğim balmumu gibi içimde eriyor.
15 Gücüm çömlek parçası gibi kurudu,
Dilim damağıma yapışıyor;
Beni ölüm toprağına yatırdın.
16 Köpekler kuşatıyor beni,
Kötüler sürüsü çevremi sarıyor,
Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar[i]. AMIN!
Neva buda sozde iddaniza bakalim kaynaktan!
İsa'nın ölümü
(Mar.15:33-41; Luk.23:44-49; Yu.19:28-30)
45Bütün ülkenin üzerine öğleyin saat on ikiden saat üçe kadar süren bir karanlık çöktü. 46Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, «Elî, Elî, lema şevaktani?» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
47Orada duranlardan bazıları bunu işitince, «Bu adam İlyas'ı çağırıyor» dediler.
48İçlerinden biri hemen koşup bir sünger getirdi, ekşi şaraba batırıp bir kamışın ucuna takarak İsa'ya içirdi. 49Diğerleri ise, «Dur bakalım, İlyas gelip O'nu kurtaracak mı?» dediler.
50İsa, yüksek sesle bir kez daha bağırdı ve ruhunu teslim etti.
51O anda tapınaktaki perde yukarıdan aşağıya dek yırtılarak ikiye bölündü. Yer sarsıldı, kayalar yarıldı. 52Mezarlar açıldı, ölmüş olan birçok kutsal kişinin cesetleri dirildi. 53Bunlar mezarlarından çıkıp İsa'nın dirilişinden sonra kutsal kente girdiler ve birçok kimseye göründüler.
54İsa'yı bekleyen yüzbaşı ve beraberindeki askerler, depremi ve öbür olayları görünce dehşete kapıldılar ve, «Bu gerçekten Tanrı'nın Oğluydu!» dediler.
55Orada, olup bitenleri uzaktan izleyen birçok kadın vardı. Bunlar, Celile'den İsa'nın peşinden gelip O'na hizmet etmişlerdi. 56Aralarında Mecdelli Meryem, Yakup ile Yusuf'un annesi Meryem ve Zebedi oğullarının annesi de vardı.
MATTA 27 AMIN!
Goruldugu gibi EFENDIMIZ MESIH ISA asla degil cagirmayi Ilyasi bile anmamaktadir!!!!!!Oysa ferisiler olayi sizin gibi carpitarak farkli yorumlamislardir!
Zaten sizin amacinida ogrenmek degil egonuzu tatmin etmek karsi tarafi laf tartismasi yaparak yenmektir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ve ogrenmekde degildir!Ben seni yenerim mantigiyla hareket ediyorsunuz!!!!!!!!RABDE bunu soyluyor zaten!
3-5Eğer bir kişi farklı öğretiler yayar ve doğru sözleri, yani Rabbimiz İsa Mesih'in sözlerini ve Tanrıyoluna dayanan öğretiyi onaylamazsa, kendini beğenmiş, bilgisiz bir kişidir. Böyle biri, tartışmalar ve kelime kavgaları çıkarmayı hastalık derecesinde sever. 1TIMOTEOS 6 AMIN!
İsa onlara şöyle dedi: «Size söylesem, inanmazsınız. 68Size soru sorsam, cevap vermezsiniz. LUKA 22 AMIN!
Son olarak KUTSALKITA DOSDOGRU VE HATASIZDIR bu hem bilimsel hemde tarihsel olarak ispatlanmistir!Ama gelgelelim bu gercegi imansizlara anlat!Yada goster!Sozum ona kendinizi cok bilge herseyi bilen saniyorsunuz ama yazilarinizdanda hicbir sey bilmediginzi ortaya cikiyor!
Ilyasi cagirmiyor carpitmayin Tanrim beni nicin terkettin diye!Aslinda orda peygamberligi gerceklestiriyor tamamliyor
Sayin Paolo;
Biz inanirlarin carpitmasina aliskiniz zaten.
Matta sizin kitabiniz degil mi?
27/45-47
Öğleyin on ikiden üçe kadar bütün ülkenin üzerine karanlık çöktü. Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, “Eli, Eli, lema şevaktani?” yani, “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı.
Orada duranlardan bazıları bunu işitince, “Bu adam İlyas’ı çağırıyor” dediler.
Yalan mi yazmis havariler? :)
Yalan soyluyorsak, yalan soyluyorsunuz deyin.
Zaten sizin amacinida ogrenmek degil egonuzu tatmin etmek karsi tarafi laf tartismasi yaparak yenmektir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ve ogrenmekde degildir!Ben seni yenerim mantigiyla hareket ediyorsunuz!!!!!!!!RABDE bunu soyluyor zaten!
Sizin ogretecek durumunuz dahi yok ki, iman ettiginiz kitaptan haberiniz yok cunku.
Matta diyorum, bana Mezmur getiriyorsunuz.
Matta Incil'e dahil midir? Degil midir?
Matta'da yazan bu soz dogru degilse sayet, o halde Matta yalan mi soylemektedir?
Yahu be adam ferisiler Ilyasi cagiriyor diyor ama RAB TANRIM BENI NEDEN TERKETTIN der!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ayeti dikkatli okusana!!!!!!!!Mezmurdaki ayete gelince iste oda sorunun cevabi icindi.Neden terkettim diye sormusun alsana cevabi ordan/
Havariler elbete yalan soylemez onlar oldugu gibi yazar.Ama siz besbelli sozleri carpitiyorsunuz!!!!!!!Ferisilerin sozunu sanki RAB demis gibi gosteriyorsunuz!Hatta ayette Ibraniceside yazmis!!!!!!!!!!!!!Ok bir daki sefere daha dikkatli okuyun!
Yahu be adam ferisiler Ilyasi cagiriyor diyor ama RAB TANRIM BENI NEDEN TERKETTIN der!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ayeti dikkatli okusana!!!!!!!!Mezmurdaki ayete gelince iste oda sorunun cevabi icindi.Neden terkettim diye sormusun alsana cevabi ordan/
Havariler elbete yalan soylemez onlar oldugu gibi yazar.Ama siz besbelli sozleri carpitiyorsunuz!!!!!!!Ferisilerin sozunu sanki RAB demis gibi gosteriyorsunuz!Hatta ayette Ibraniceside yazmis!!!!!!!!!!!!!Ok bir daki sefere daha dikkatli okuyun!
Ben size Mezmur'u sormuyorum, gerekirse oraya da girerim sorun degil.
Ben size Matta'da yazan cumle dogru mu degil mi? Bunu soruyorum.
Eger bunu aktaran havari ise, ve yalansiz dolansiz oldugu gibi yaziyorsa sayet, bu cumleler dogrudur.
Dogru mu?
Dogru tabi.Ama orda sadece ferisilerin gorusu yorumu yok!Siz sadece o kismi almisiniz!
Dogru tabi.Ama orda sadece ferisilerin gorusu yorumu yok!Siz sadece o kismi almisiniz!
O halde dogruysa, oradaki havari(yazan kisi) ferisiler yalan soyluyorlardi demesi gerekirdi.
Ki havari sahitligi mevcut kitabiniza gore Isa'nin carmiha gerilisine.
Mezmurla bunun hicbir alakasi yok. Isa'nin tanrisi Davud' mu ki anlamsiz sekilde Mezmur'u koyuyorsunuz? :)
Isa=Baba, Davud'u mu tanri edinmis?
Koydugunuz anlamsiz ayetlerle, kendi kendinizi curutuyorsunuz.
Orda ferisilerin gorusunu yansitmis bu sekilde yanlis olgudu ortaya cikiyor!O bolumdeki ayetle Mezmurdaki bu ayetle cok alakasi var!
Orda ferisilerin gorusunu yansitmis bu sekilde yanlis olgudu ortaya cikiyor!O bolumdeki ayetle Mezmurdaki bu ayetle cok alakasi var!
Bakin sorum acik. Madem Mezmurlar'i koydunuz, sorumu soruyorum yine.
Isa=Baba, Davud'u tanri mi edinmis?
Hayir Davutu peygamber ilan etmis.Paylasmamin nedeni ordaki ayetin soylemesinin nedeni.
Sozun ozu MESIH ISA EFENDIMIZ orda peygamberligi tamamliyor gerceklesitiriyor.Zten kendiside ben gecersiz kilmaya degil tamamlamaya geldim der.
Hayir Davutu peygamber ilan etmis.Paylasmamin nedeni ordaki ayetin soylemesinin nedeni.
Ancak olayla hicbir bagintisi yok maalesef.
Davud'u peygamber ilan etmesine gerek yok, Davud zaten peygamber olarak kabul ediliyor.
Oysa Isa=Baba, tanrinin kendisi...
Tutarsizliginiz burada.
Cok alakasi var!Siz dar acidan baktiginiz icin anlayamiyorsunuz!Ordaki amac peygamberligi gerceklestirmek tamamlamak MESIHIN ozelliklerinden biride bu peygamberlikleri tamamlamak gerceklestirmek ok!Kelami iyice okuyun!
Cok alakasi var!Siz dar acidan baktiginiz icin anlayamiyorsunuz!Ordaki amac peygamberligi gerceklestirmek tamamlamak MESIHIN ozelliklerinden biride bu peygamberlikleri tamamlamak gerceklestirmek ok!Kelami iyice okuyun!
Yahu peygamberligi gelistirmek olur mu?
Isa=Baba degil mi? Peygamberlige mi soyundu tanri ?
Gelistirmek demedim gerceklestirmek dedim bakin sorunun sizde oldugu nasilda belli oluyor nasil yanlis algiliyorsunuz!!!!!Oyle olmasa MESIH nasil olabilirdi o zaman hasa!
Kendisi:
Kutsal Yasa
17«Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersizkılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. 18Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecek. 19Bu nedenle, bu buyrukların en küçüklerinden birini kim çiğner ve başkalarına öyle yapmayı öğretirse, Göklerin Egemenliğinde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliğinde büyük sayılacak. 20Size şunu söyleyeyim: doğruluğunuz din bilginleriyle Ferisilerinkini kat kat aşmadıkça, Göklerin Egemenliğine asla giremezsiniz! MATTA 5 AMIN!
Ordaki amac peygamberligi gerceklestirmek tamamlamak MESIHIN ozelliklerinden biride bu peygamberlikleri tamamlamak gerceklestirmek ok!Kelami iyice okuyun!
Peki eger ki amac peygamberlikleri tamamlamaksa, Isa=Baba Muhammed'in peygamberligini unutmus mu?
Kuran'i, Isa'ya sahit gosteriyorsunuz unutmayin.
Olabilir!Ama RAB MESIH ISA EFENDIMIZ Son benim diyerek peygamberligin tamamlandigini soylemistir!!!
13Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son ben'im. VAHIY 22 AMIN!
Olabilir.RAB MESIH ISA EFENDIMIZ
13Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son ben'im. VAHIY 22 AMIN!
diyerek peygamberligin bittigini vurgulamistir!!!!
Olabilir!Ama RAB MESIH ISA EFENDIMIZ
13Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son ben'im. VAHIY 22 diyerek peygamberligin bittigini vurgalamistir!Kendisinden sonra gelenleri sahte olarak nitelendirmistir!
11Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak.
23Eğer o zaman biri size, `İşte Mesih burada', ya da `İşte şurada' derse, inanmayın. 24Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar büyük mucizeler ve harikalar yaratacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse, seçilmiş olanları bile saptıracaklar. 25İşte size önceden söylemiş bulunuyorum. MATTA 24 AMIN!
Neyse isim olmasa daha kalirdim yarin islerim var.Malum herkes sizin gibi bos adam degil!!!!!Ne zaman gorsem hep sitedesiiz baska isiniz yok sanirim:)Zaten sabaha kadar anlatsam yine anlamazsin bir kulagindan girer otekinden cikar!RABBIN dedigi gibi!
13Onlara benzetmelerle seslenmemin nedeni budur. Çünkü,
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
kulakları ağır işitir oldu.
Gözlerini de kapadılar.
Öyle ki, gözleri görmesin,
kulakları işitmesin, yürekleri anlamasın,
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' MATTA 13 AMIN!
26Ruh dedi ki,
`Bu halka gidip şunu söyle:
Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz.
27Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
Gözlerini de kapadılar.
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' ELCILERIN ISLERI 28 AMIN!
Hadi sana simdlilik kolay gelsin gorusurz:)
Olabilir!Ama RAB MESIH ISA EFENDIMIZ
13Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son ben'im. VAHIY 22 diyerek peygamberligin bittigini vurgalamistir!Kendisinden sonra gelenleri sahte olarak nitelendirmistir!
11Birçok sahte peygamber türeyecek ve bunlar birçok kişiyi saptıracak.
23Eğer o zaman biri size, `İşte Mesih burada', ya da `İşte şurada' derse, inanmayın. 24Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar büyük mucizeler ve harikalar yaratacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse, seçilmiş olanları bile saptıracaklar. 25İşte size önceden söylemiş bulunuyorum. MATTA 24 AMIN!
Neyse isim olmasa daha kalirdim yarin islerim var.Malum herkes sizin gibi bos adam degil!!!!!Ne zaman gorsem hep sitedesiiz baska isiniz yok sanirim:)Zaten sabaha kadar anlatsam yine anlamazsin bir kulagindan girer otekinden cikar!RABBIN dedigi gibi!
13Onlara benzetmelerle seslenmemin nedeni budur. Çünkü,
`Gördükleri halde görmezler.
Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.'
14«Yeşaya'nın şu peygamberlik sözü onların bu durumunda gerçekleşmiş oluyor:
`Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz!
15Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
Gözlerini de kapadılar.
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' MATTA 13 AMIN!
26Ruh dedi ki,
`Bu halka gidip şunu söyle:
Duyacak duyacak, ama hiç anlamayacaksınız,
bakacak bakacak, ama hiç görmeyeceksiniz.
27Çünkü bu halkın yüreği duygusuzlaştı,
Gözlerini de kapadılar.
ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim.' ELCILERIN ISLERI 28 AMIN!
Hadi sana simdlilik kolay gelsin gorusurz:)
Isinize gelmediginde insanlari bos adam diye nitelemek inanir kesimin tipik davranisidir. :)
Gelistirmek diye yanlis yazmisim. Gerceklestirmek olacakti duzeltmis olayim.
Bu noktada kitabinizin soyledikleri ile sizin soyledikleriniz tutmuyor maalesef.
Su ana kadar ki yazismalara gore, Isa, Ilyas'a sitem ediyor carmihta.
Siz de havarilerin sozunu dogruladiginiz icin, burada ciddi bir celiski var.
Siz her ne kadar Isa peygamberlikleri gerceklestirmek icin diye faraza/sudan nedenler sunsaniz da, peygamber olan birinin peygamberliginin tasdiklenmesine gerek yok zaten. Burasi sacma.
Aciklayamadiniz yani onca mesaj yazmaniza ragmen.
Bu baglamda, Isa'nin carmiha gerilme sebebi cok acik.
Zira kendisi Ilyas'i tanri edinmis durumda.
Bu halde de Isa=Baba kurgusu cokuyor maalesef.
Ondan degil devamli sitede gordugum icin oyle dedim:)Isiniz olsa devamli niye burda durasiniz degil mi surekli:)RAB MESIH ISA EFENDIMIZ ilyasa sitem etmiyor bu sizin dusunceni!Ayette ne diyor TANRIM beni neden terkettin siz oyle gormek istediginiz icin size oyle geliyor sadece!
Coken ve tutarsiz olanda sizin dusuncelerinizdir!!!!!!!!!Kutsal Kitapta hicbir dusunceniz uymuyor!!!!!!Olmayin seyi olmus gibi gosteriyorsunuz isinize nasil gelirse oyle algiliyorsunuz.Hani bir soz var dervisin fikri neyse zikride o olurmus sizinkide o hesap:)d
Zaten RAB MESIH ISA EFENDIMIZ bosuna demiyor.
Çünkü ağız yürekten taşanı söyler. MATTA 12:34 AMIN!
Sizin bir defa niyetiniz duzgun degil.Egoyu tatmin etmeye calisiyorsunuz karsi tarafi yenme dusuncesi icerisindesiniz ogrenmek falan yok!Islamcilar gibi benim babam seninkisi dover misali!Size tavsiye once niyetinizi duzeltin!Ve onayargili olmayi birakin!
Ondan değil devamlı sitede olduğunuz göründüğünüz için:)İşi olan çalışan adam devamlı burda olur mu?Tutmayan sizin düşünceleriniz.Ayette ne diyor Tanrım neden beni terkettin diyor Rab siz kalkmış İlyasa sitem ediyor diyorsunuz.Zaten sizin amacınız öğrenmek değil egonuzu tatmin etmek.Hani denilir ya dervişin fikri neyse zikride o olurmuş:)Size tavsiyem önce niyetinizi düzeltin ve önyargılarınızı yıkın.RAB boşuna demiyor insanın ağzı yüreğinden taşanı söyler MATTA 12:34 AMİN!
Hani devamlı sitedesin ya onun için diyorum:)İşi olan çalışan adam devamlı burada o olur mu:)Neva sen nerenden okuyor anlıyorsun koçum:)RAB MESİH İSA ÇARMIHTA TANRIM beni neden terkettin diye.Hala ne İlyasından bahsediyorsun yok sitem falan vs.Ferisilerin sözünü Rab Mesih İsanın sözü zannediyor ya tam komedi:)Hani meşhur söz var dervişin fikri neyse zikride o olurmuş:)))Zaten senin amacın öğrenmek değil sabaha kadar anlatsak bir kulağından girer ötekinden çıkar:)RAB MESİH İSA NE GÜZEL DİYOR İnsanın ağzı yüreğinden taşanı söyler diye MATTA 12:34 Amin!
Ondan degil devamli sitede gordugum icin oyle dedim:)Isiniz olsa devamli niye burda durasiniz degil mi surekli:)RAB MESIH ISA EFENDIMIZ ilyasa sitem etmiyor bu sizin dusunceni!Ayette ne diyor TANRIM beni neden terkettin siz oyle gormek istediginiz icin size oyle geliyor sadece!
Sayin Paolo;
Basligin konusu benim isimin ne oldugu veya olmadigi degil, bu ucuz ve kisisellige yonelen savunmalarini birakiniz bir tarafa.
Sorularimiza cevap veriniz.
Matta sizin iman ettiginiz kitap mi? Evet veya hayir demeniz yeterli.
Havariler yalan soz yazarlar mi, yazmazlar mi?
Havariler, oyle diyorlardi, ama yalandi bu sozleri diye yazmayi bilmezler mi?
Acik acik yaziyor iste Ilyas, daha ne demeye inkara kalkisiyorsunuz ki? Kitabiniz ortada. Celiski de ortada.
Haa simdi konuya donersek, Barabba niye size gore haindi veya adam oldurmustu.
Burada kitabinizda bahsedilen Barabba, Samiriye'deki Baba Rabba olmasin sakin.. :)
Diger konuyla alakasiz ve kisisellik iceren ve ateistlere hakaret iceren mesajlarinizi aktiflestirmedim. Saygi cercevesinde yazmaya dikkat ediniz.
Evt bizim kitabıız!Doğruyu yazdılar!!!!!!İlyası kim diyor onada bakın ok ferisiler mi MESİH İSA MI diye
Yine çarpıtmanz tutmadı sorun sizde:)Cevabını vermiştim önceki yazılkarda!
45Bütün ülkenin üzerine öğleyin saat on ikiden saat üçe kadar süren bir karanlık çöktü. 46Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, «Elî, Elî, lema şevaktani?» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
47Orada duranlardan bazıları bunu işitince, «Bu adam İlyas'ı çağırıyor» dediler. MATTA 27 AMİN!
Görüldüğü gibi İlyası diyenler Ferisiler EFENDİMİZ MESİH İSANIN BABAYA seslenmesini onlar sizin gibi yanlış yorumladılar!!!!!!Ayete bakarsanız görürsünüz niye suçlu olduğunu!
İnkar eden görüyoruz sayenizde GERÇEPŞİ GÖRDÜĞÜNÜZ halde hala inanmayıp çamur atıyorsunuz bir daki sefere daha dikkatli okuyunuz ok
Buda diğer sorunuzu cevabı!
6Pilatus, her Fısıh bayramında halkın istediği bir tutukluyusalıverirdi. 7O sırada hapishanede, ayaklanma sırasında adam öldürmüş olan isyancılarla birlikte tutuklu bulunan Barabas adında biri vardı. MARKOS 15 AMİN!
Siz önce insanların kutsalına inançlarına bizim değerlerimize saygı duyun ondan sonra aynı sayıgı beklersinizi bizden ok yukarıdaki yazınıda görüyoruz o sözüm ona saygınız ve diğer sayfalarınızda!
12«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur. MATTA 7 AMİN!
47Orada duranlardan bazıları bunu işitince, «Bu adam İlyas'ı çağırıyor» dediler. MATTA 27 AMİN!
Görüldüğü gibi İlyası diyenler Ferisiler EFENDİMİZ MESİH İSANIN BABAYA seslenmesini onlar sizin gibi yanlış yorumladılar!!!!!!Ayete bakarsanız görürsünüz niye suçlu olduğunu!
Evet, orada duran bazi adamlarin Ferisi olduguna kanitiniz nedir? Orada olanlardan Isa'ya inanmis kesimden olan insanlar da mevcuttu.
Kaldi ki yazan havari bile, bunu yalanlamiyor. Ferisiydi onlar demiyor. :)
Buda diğer sorunuzu cevabı!
6Pilatus, her Fısıh bayramında halkın istediği bir tutukluyusalıverirdi. 7O sırada hapishanede, ayaklanma sırasında adam öldürmüş olan isyancılarla birlikte tutuklu bulunan Barabas adında biri vardı. MARKOS 15 AMİN!
Siz önce insanların kutsalına inançlarına bizim değerlerimize saygı duyun ondan sonra aynı sayıgı beklersinizi bizden ok yukarıdaki yazınıda görüyoruz o sözüm ona saygınız ve diğer sayfalarınızda!
12«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur. MATTA 7 AMİN!
Guzel, ama buradaki yazani destekleyecek baska bir kanitiniz yok. Yani sizin bizim kitabimiz dogrudur demenizle olmuyor ne yazik ki..
Ve kitabiniza saygisizlik filan yok burada. Ne saygisizlik etmisiz?
Kufur mu ettik, hakaret mi ettik?
O günlerde Barabba adında ünlü bir tutuklu vardı.
Barabba nicin unluydu sizce?
Hepsi ferisi değildi ama ferisilerde vardı zaten bölümde başkahinlerden bahsediyor.RAB MESİH İSANIN demediği kesin sonuçta öyle şey olucağını zannetmen Zaten olsa kelamda geçerdi.Daha önceki sayfalarda gördük hakaretlerinizi halada facebookta görüyoruz.
Belkide işlediği suçların çokluğundandır yada Romalılara başlatılan isyanın işgalden kurtarmaya yönelik çalışmalarından dolayıdır.
Hepsi ferisi değildi ama ferisilerde vardı zaten bölümde başkahinlerden bahsediyor.RAB MESİH İSANIN demediği kesin sonuçta öyle şey olucağını zannetmen Zaten olsa kelamda geçerdi.Daha önceki sayfalarda gördük hakaretlerinizi halada facebookta görüyoruz.
Biz sizin sirf su yazismalarda(ki size karsi icerikte hakaret, kufur yok) ettiginiz hakaretleri yayinlasak bizi gecersiniz bu konuda buna emin olun. :)
Rab Mesih Isa'nin agzindan cikmis olmasaydi o sozler, cevredeki adamlar ne diye uydursun Ilyas'i cagiriyor diye?
Ilyas'in zamani nerde, Isa'nin zamani nerde?
Iyice karistirdiniz konulari. Daha oncesindeki mesajinizda, peygamberlikleri gerceklestirmek icin dediniz, Mezmurlar'i getirdiniz.
Isa=Tanri peygamberlikleri gerceklestirecek ama Ilyas'i nokta alacak olacak is mi bu?
Ilyas'i sanki baskasi yaratti.
Burda siz bana bin basarsınız küfürde:)Adamlar öyle düşünmüş olamazlar mı:)Yada yanlış anlayamazlar mı sanki mesela şuan sizin yaptığınız gibi:)
Yok ben size su bile dökemen hakarette:)Bu arada gözünüzde mertek görüyorum:)Malum insan başkasına laf söyleyeceğine önce kendine bakmalı değil mi:)Sonuçta herkes aynı ve doğru şekilde düşünemez değil mi?Yada yanlışta yorumlayıp anlayabilir tıpkı sizin şuan yaptığınız gibi yanlış yorumlamak gibi:)
Burda siz bana bin basarsınız küfürde:)Adamlar öyle düşünmüş olamazlar mı:)Yada yanlış anlayamazlar mı sanki mesela şuan sizin yaptığınız gibi:)
Yok ben size su bile dökemen hakarette:)Bu arada gözünüzde mertek görüyorum:)Malum insan başkasına laf söyleyeceğine önce kendine bakmalı değil mi:)Sonuçta herkes aynı ve doğru şekilde düşünemez değil mi?Yada yanlışta yorumlayıp anlayabilir tıpkı sizin şuan yaptığınız gibi yanlış yorumlamak gibi:)
Bu baslik altindaki tartismada size hic kimse kufur etmedi. Verecek cevabiniz yoksa bilmiyorum dersiniz.
Henuz kitabinizdan dahi habersiz oldugunuzdan, mutevellit biraz ezberiniz bozuldu sanirim.
Yanlis anlamak nedir?
Kitapta yazili olani soyluyoruz size, hani uydursak, farkli birsey ortaya koysak neyse..
Hem Matta'ya iman ediyorum diyeceksiniz, Matta'dan getirince de yok sen yanlis anliyorsun diyeceksiniz.
Isa'nin sozunu aktaran havari bilmiyordu cunku, yalan soyluyorlardi demeyi. Siz biliyorsunuz sadece.
Yuhanna
Onlar yine, “Bu adamı değil, Barabba’yı isteriz!” diye bağrıştılar. Oysa Barabba bir hayduttu.
Luka
Barabba, kentte çıkan bir ayaklanmaya katılmaktan ve adam öldürmekten hapse atılmıştı.
Markos
Ayaklanma sırasında adam öldüren isyancılarla birlikte Barabba adında bir tutuklu da vardı
Matta
O günlerde Barabba adında ünlü bir tutuklu vardı.
Adamin kimligi dahi net degil.
Hangi havari dogru soyluyor?
Barabba unlu bir tutuklu mu?
Barabba siradan bir tutuklu mu? Diger adam olduren isyancilarla birlikte iceri atilan?
Kentte cikan bir ayaklanmaya katilmis ve adam oldurmus biri mi?
Genel olarak kastettim.Çok şükür yeticek kadar biliyorum.En azından sizden daha fazla bildiğim kesin!Dedim ya sizin amacınız öğrenmek değil egonuzu tatmin etmek bu yazılarınızla bunu kanıtlamış oluyorsunuz!
Ayrıca laf salatasını yapmayın ok bal gibide yanlış anlıyorsunuz Rab Mesih İsanın söylemediği şeyi söylemiş gibi gösteriyorsunuz daha öncede dediğim gibi sorun sizde.Barabbasın suçlu,katil olduğunu kelamda Rab açıkça diyor!
Bunlari soyleyen biz degiliz zaten aksine sizin kitabiniz.
Simdi su halde hangi havarinin bilgi aktarimi dogru? Buyrun soruyu yanitlayin.
Havariler dahi bu kadar celisik anlatirken, Ilyas konusunu yanlis anladigimizi ileri surmeniz cidden abes.
Barabbas konusunda sorun yok yazıların hepsi doğru sadece detaylar var!Sizinde bilmediğiniz halde bilmişlik taslamanız ve çamur atmaya kalkmanız resmen küstahlık,utanmazlık
Çelişki olmadığını ikimizde biliyoruz ama gururunuza yediremeyip kibir yapıyorsunuz!
Çelişkinin olmadığını ikimizde biliyoruz!Lakin amacınız art,kötü niyet olduğu için öyle görmek ve göstermek istiyorsunuz.Kelamda çelişki yoktur detay vardır sadece!Sizde bilmediğiniz halde bilmişlik taslamanız ukalalık ve küstahlıktan başka şey değildir.
Çelişki olmadığını ikimizde iyi biliyoruz.Lakin gururunuza yediremeyip kibir inat yapıyorsunuz!Sizinde bilmediğiniz halde bilmiş gibi yapmanız resmen ukalalık,kibir,cahilliktir.
Elbette dogru KUTSAL KITAP RABBIN SOZUDUR VE VAHIYLE OLMUSTUR!
20Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılarda bulunan hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. 21Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı'nın sözlerini ilettiler. 2.PETRUS 1 AMIN!
KELAMDA celiski yoktur!Ancak detay vardir!Sorun varsada sizdedir!!!!!Sizinde bilmediginiz halde bilmis gibi gostermeniz kendiniz ukalalalik;sahtakarlik;cahilliktir!Zaten sahtekarliginizi duymayan kalmadi!Sabaha kadar anlatsam anlamazsiniz cunku korlesmis sagirlasmissiniz!Amacinizda art niyet camur atmak olunca iyice cukurun dibini boylamisiniz!Bunlarda kapak olsun!IMANSIZLARA GERCEKLER neden anlamsiz yada sacma gelir?RABBIN cevabi!
4Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye bu çağın ilahı[c] onların zihinlerini kör etmiştir. 2.KORINTLILER 4 AMIN!
Tanrı'nın gücü ve bilgeliği olan Mesih
18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19Nitekim şöyle yazılmıştır:
«Bilgelerin bilgeliğini yok edeceğim,
zekilerin zekâsını boşa çıkaracağım.»
20O halde bilge kişi nerede? Din bilgini nerede? Bu çağın hünerli tartışmacısı nerede? Tanrı, dünya bilgeliğinin saçma olduğunu göstermedi mi? 21Mademki dünya, Tanrı'nın bilgeliğine göre Tanrı'yı kendi bilgeliğiyle tanımadı, Tanrı, iman edenleri, saçma sayılan bildiriyle kurtarmaya razı oldu. 22Yahudiler doğaüstü belirtiler ister, Grekler ise bilgelik ararlar. 23Ama biz, çarmıha gerilmiş olan Mesih'i tanıtıyoruz. Yahudiler bunu bir yüzkarası, diğer uluslar da saçmalık sayarlar. 24Oysa Mesih, çağrılmış olanlar için,ister Yahudi ister Grek olsunlar, Tanrı'nın gücü ve Tanrı'nın bilgeliğidir. 25Çünkü Tanrı'nın `saçmalığı' insan bilgeliğinden daha üstün, Tanrı'nın `zayıflığı' insan gücünden daha güçlüdür.
26Kardeşlerim, aldığınız çağrıyı düşünün. Birçoğunuz insan ölçülerine göre bilge, güçlü ya da soylu kişiler değildiniz. 27Ama Tanrı, bilgeleri utandırmak için dünyanın saçma saydıklarını, güçlüleri utandırmak için de dünyanın zayıf saydıklarını seçti. 28Tanrı, dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için, dünyanın önemsiz, soysuz ve değersiz gördüklerini seçti. 29Öyle ki, Tanrı'nın önünde hiçbir insan övünmesin. 30Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için Tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu. 31Bunun için, yazılmış olduğu gibi, «Övünen, Rab ile övünsün.» 1.KORINTLILER 1 AMIN!
Bakin YUCE RAB MESIH ISA EFENDIMIZ tam sizi anlatiyor burda!
17Bunun için şunu söylüyor ve Rab adına sizi uyarıyorum: artık diğer ulusların yaşadığı gibi, onların boş düşüncelerine göre yaşamayın. 18Onların zihinleri körleşmiştir. İçlerindeki bilgisizlikten ve yüreklerinin duygusuzluğundan ötürü Tanrı'nın yaşamına yabancılaşmışlardır. 19Tüm duyarlılıklarını yitirmiş, açgözlülükle her türlü pisliği yapmak üzere kendilerini sefahate vermişlerdir. EFESLILER 4 AMIN!
Havarilerin aktardiginde sorun yok!Zira KUTSAL KITAP RABBIN SOZUDUR!Bu durumda asla hata vs olamaz!
20Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılarda bulunan hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir. 21Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı'nın sözlerini ilettiler. 2.PETRUS 1 AMIN!
Celiski yok olsada sizdedir!!!!!!!!!Daha ne anlatmaya calistinzi belli degil!Eger ki MUJDEYI anlamsiz buluyorsaniz bakiniz RAB nedenini soyluyor!
. 4Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye bu çağın ilahı[c] onların zihinlerini kör etmiştir.2.KORINTLILER 4 AMIN!
18Çarmıhla ilgili bildiri mahvolanlar için saçmalık, ama kurtulmakta olan bizler için Tanrı'nın gücüdür. 19Nitekim şöyle yazılmıştır:
20O halde bilge kişi nerede? Din bilgini nerede? Bu çağın hünerli tartışmacısı nerede? Tanrı, dünya bilgeliğinin saçma olduğunu göstermedi mi? 21Mademki dünya, Tanrı'nın bilgeliğine göre Tanrı'yı kendi bilgeliğiyle tanımadı, Tanrı, iman edenleri, saçma sayılan bildiriyle kurtarmaya razı oldu. 22Yahudiler doğaüstü belirtiler ister, Grekler ise bilgelik ararlar. 23Ama biz, çarmıha gerilmiş olan Mesih'i tanıtıyoruz. Yahudiler bunu bir yüzkarası, diğer uluslar da saçmalık sayarlar. 24Oysa Mesih, çağrılmış olanlar için,ister Yahudi ister Grek olsunlar, Tanrı'nın gücü ve Tanrı'nın bilgeliğidir. 25Çünkü Tanrı'nın `saçmalığı' insan bilgeliğinden daha üstün, Tanrı'nın `zayıflığı' insan gücünden daha güçlüdür.
26Kardeşlerim, aldığınız çağrıyı düşünün. Birçoğunuz insan ölçülerine göre bilge, güçlü ya da soylu kişiler değildiniz. 27Ama Tanrı, bilgeleri utandırmak için dünyanın saçma saydıklarını, güçlüleri utandırmak için de dünyanın zayıf saydıklarını seçti. 28Tanrı, dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için, dünyanın önemsiz, soysuz ve değersiz gördüklerini seçti. 29Öyle ki, Tanrı'nın önünde hiçbir insan övünmesin. 30Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için Tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu. 31Bunun için, yazılmış olduğu gibi, «Övünen, Rab ile övünsün.»1.KORINTLILER 1 AMIN!
Burdada imansizlarin neden mahvolduklari tokezlediklerini anlatiyor YUCE RABBIMIZ MESIH ISA EFENDIMIZ!
8Bundan sonra Rab İsa'nın, ağzından çıkan solukla öldüreceği, gelişinin görkemiyle yok edeceği o yasa tanımaz adam ortaya çıkacak. 9-10O, her türlü mucizede, yanıltıcı belirtilerle harikalarda ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan'ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, gerçeği sevmeye ve böylece kurtulmaya yanaşmadıklarından mahvoluyorlar. 11İşte bu nedenle Tanrı, yalana kanmaları için onların üzerine yanıltıcı bir güç gönderiyor. 12Öyle ki, gerçeğe inanmamış ve kötülükten zevk almış olanların hepsi yargılansın. 2.SELANIKLILER 2 AMIN!
Eski ve yeni yaşam
17Bunun için şunu söylüyor ve Rab adına sizi uyarıyorum: artık diğer ulusların yaşadığı gibi, onların boş düşüncelerine göre yaşamayın. 18Onların zihinleri körleşmiştir. İçlerindeki bilgisizlikten ve yüreklerinin duygusuzluğundan ötürü Tanrı'nın yaşamına yabancılaşmışlardır. 19Tüm duyarlılıklarını yitirmiş, açgözlülükle her türlü pisliği yapmak üzere kendilerini sefahate vermişlerdir. EFESLILER 4 AMIN!
KutsalKitapta sorun yok.Hata celiski vs.Sorun varsa sizdedir.Cunku goremiyor duyamiyorsunuz gercegi!Bakin YUCE RAB MESIH ISA EFENDIMIZ MUJDENIN imansizlara neden anlamsiz geldigini cok guzel bir sekilde anlatiyor!
4Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye bu çağın ilahı[c] onların zihinlerini kör etmiştir. 2.KORINTLILER 4 AMIN!
26Kardeşlerim, aldığınız çağrıyı düşünün. Birçoğunuz insan ölçülerine göre bilge, güçlü ya da soylu kişiler değildiniz. 27Ama Tanrı, bilgeleri utandırmak için dünyanın saçma saydıklarını, güçlüleri utandırmak için de dünyanın zayıf saydıklarını seçti. 28Tanrı, dünyanın önemli gördüklerini hiçe indirmek için, dünyanın önemsiz, soysuz ve değersiz gördüklerini seçti. 29Öyle ki, Tanrı'nın önünde hiçbir insan övünmesin. 30Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için Tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu. 31Bunun için, yazılmış olduğu gibi, «Övünen, Rab ile övünsün.» 1.KORINTLILER 1 AMIN!