PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuk yapmayan bekarlardan ekstra vergi alınsın..!

Ahlaksız
15-01-2020, 21:57
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere 'Evlenin' çağrısı yapması tartışma yarattı. Evlenmeyen gençlere kayyum atanacak' esprisi yapıldı, muhalefet 'Gençler iş bulamıyor, nasıl evlensinler' dedi vesaire... Açılın, üç çocuklu bir baba olarak tartışmaya dahil oluyorum!
'Erdoğan'ın sözünü dinlemişsin' diyenlere baştan söyleyeyim: Kardeşsiz çocuk olmaz diye düşünüyorduk, iki oğlumuz dünyaya geldikten sonra eşim kız çocuk istedi ve bunun nasıl farklı bir mutluluk olduğunu öğrendik.
Tabii üç çocuk sahibi olunca eşim işini bırakmak zorunda kaldı ama 'Her çocuk rızkıyla gelir' sözünde gerçeklik payı var! Çocuk olunca erkeğin işletim sistemine adeta format atılıyor. Erkek asıl çocuk sahibi olunca bekarlığa veda ediyor. Daha çok çalışıyor, bireysel keyiflerini bir kenara bırakıyor ve önceliği ailesini geçindirmek oluyor. Böyle olunca da her çocuk, ebeveynlerin gösterdiği çabayla orantılı olarak rızkına kavuşuyor. En azından ben artık böyle düşünüyorum.
Doğumlardaki azalma küresel bir sorun. Örneğin; İtalya ve İspanya'da artık ölüm oranları, doğum oranlarını geçmeye başladı. Türkiye'de de canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3.6 azalarak 1 milyon 248 bin 847 geriledi. Böyle olunca da birçok ülkede demografik yapı değişiyor, göçmenlerin genel nüfustaki oranı artıyor.

BU ADİL DEĞİL
Doğum oranının düşmesinin başlıca nedeni ise, insanların hayatta dair beklentilerinin değişmesi. Bireysel yaşam trend oldu. Artık insanlar dünyayı dolaşmayı, daha iyi yaşamak için kariyerine odaklanmayı, çocuk yerine kediköpek bakmayı tercih ediyor. Maddi durumu iyi olsa da çocuk sahibi olmak istemeyenlerin sayısı artıyor.
Peki ekonomik sistemi kim besleyecek? Huzur evlerinde bekarlara kim bakacak? Hiç çocuk yapmayıp yaşam süresini uzatan bekarların emekli maaşını kim çalışarak ödeyecek? Gerekli işçi gücünü kim sağlayacak?
Tabii ki, çocuk dünyaya getiren aileler... Çocuk yapanlar; bir açıdan da 'zenginler daha zengin olsun, bekarlar kendi kafalarına göre yaşasın' diye sistemin devamına hizmet ediyorlar.
Bekarlara vergi tartışmasını bu topraklarda ilk başlatan Yozgat Milletvekili Süleyman Sırrı Bey'di. 1929, 1932, 1940 ve 1944 yıllarında Bekarlık Vergisi'nin konulmasında ısrar etti. Nihayet Bekarlık Vergisi, 1949 yılında Gelir Vergisi Kanunu'nun 90. maddesi ile Bekarlık Zammı olarak yasalaştı.
Yasa, Sırrı Bey'in tam istediği gibi çıkmasa da belli oranda evlenme teşvik edildi. Aslında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın dediği gibi maaşlar üzerindeki vergilendirmede aile yükümlülükleri de (evli, çocuk sahibi vs.) dikkate alınmalı. Vergi oranları bu yükümlülüklere uygun olarak belirlenmeli. Bekar ve çocuksuz bir çalışan ile evli ve çocuklu çalışanlar, aşağı yukarı aynı oranda vergiye tabiye tabi olması adil değil.
Arslan'ın verdiği örnekler de önemli: Almanya'da bekar birisinden yüzde 19 vergi alınırken, işin içine aile girince bu oranın yüzde 1,3'e düşüyor.
ABD'de de bekar biri, yüzde 16 vergi öderken, aile kurduğu zaman bu oran yüzde 4.1'e düşüyor. Türkiye'de ise bu oranlar bekar birisi için yüzde 13.3, evli için yüzde 11.4... Bu oran, çocuk sahipleri için daha aşağıya çekilmeli. Almanya'da 9 bin Euro'ya kadar olan gelirler vergilendirme dışı bırakılırken; evliler için söz konusu miktar iki katına çıkıyor. Buna ilave olarak her bir çocuk için 7 bin 600 Euro gelir de ayrıca vergilendirme dışı bırakılıyor. Hesap ve örnekler ortada.

OH NE GÜZEL!
Önerim şu: Çocuk sahibi olanla,r sistemin devamı için özveride bulunuyorsa, bekarlar da bunun karşılığını vermeli. Elbette işsiz bekarlardan bahsetmiyorum; kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekarlardan daha çok vergi alınsın. Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!
Çocuk dünyaya getirip onların eğitimi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzunda nöbet tutan, yaşadığı stres yüzünden daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmuyor mu?
En azından bir sağlık sorunu yoksa, geliri düzeyi yüksek olmasına rağmen çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı!
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2020/01/13/cocuk-yapmayana-ekstra-vergi

Ahlaksız
15-01-2020, 22:14
''Bu sistem beni mahvediyor,anam ağlıyor resmen ama bu bekarlar keyif yapıyorlar,lanet olsun böyle adaletsizliğe'' diyen ılımlı İslamcı arkadaş..Sana kim çocuk yap dedi?Biri seni çocuk yapman için zorladı mı?Yooo..İçgüdülerinin sesini dinledin,hayvan gibi seviştin,sonra da arka arkaya çocuk yaptın..Böyle olmadı mı?
Hayatında mesela ''hamama giren terler'' gibi bir söz işitmedin mi?
Arka arkaya çocuk yapıp ''çok strese giriyoruz,azıcıkta bekarlar girsin'' demek,ne oluyor?Tipik hayvan davranışı değil mi?

Sistem dediğin ne lan?
Senede 500 kadın öldürülen ya da her sene gelir eşitsizliğinin devasa arttığı bir topluma hizmet ediyorsun ve ''çok strese giriyorum'' diye çocuk gibi de ağlıyorsun..ÖL lan,geber,kimin umurundasın..
Ayda kaç para alıyorsun sabah gazetesi yazarı?
2300 liraya mı yazıyorsun bu yazıları?
Yooo…
B.k gibi para alıyorsun..

''Tatile gitmiyorum,gitsem de çocuk havuzunda çok sanım sıkılıyor..''
Şöyle bir kafam niye yok benim ya:D

Ne MAĞDUR edebiyatı yaptınız be..Hep mağdur bu Müslümanlar..Hem milletin bir işadamının dediği gibi şeyine koyuyorlar,hem de mağduruz diyorlar..
Evli ve 3 çocuklu oldukları için kendilerini mağdur ilan ediyorlar..Böyle bir şey olabilir mi ya?!

kartopu
16-01-2020, 13:08
Bu gün facebook
Bir yazı okudum. Bir bayan yazmış Gaddafiden söz ediyor.

Diyor ki
Gaddafi evlenenlere yardım ediyor ev veriyordu öğrencilere öğrenim boyunca destek oluyordu onu öldürdünüz Hepinizin Allah belasını versin her türlü kötülüğü hak ediyorsunuz. Gibi sözler söylüyor Libyalılara.

İnsan işte bu aklı zekası düşünce yapısı bu kadar Sorunun çözümünü Allahtan bekliyor ve bu beklentisinin abartarak söylüyor.
Bir çok insanın hayvanlardan farkı ne doğal yaşıyor aklını çok fazla kullanmıyor Aklı ancak küçük menfaatlar için küçük kurnazlıklar için işe yarıyor.

Çok çocuk yapmakta böyle Allah rıskını verir demiyorlar mı. Her şeyi Allah verecekse Allah yapacaksa sen ne iş yapacaksın değil mi ya.
Böyle düşünce yapıları insanları güden diğer insanlar yarıyor Onlar bu az aklıldan faydalanıyor Vatan kutsal diyor 20 yaşında ölmelerini sağlıyor din kutsal diyor kelle kesmelerini sağlıyor .

İnsan bu kadar daha fazla beklenti içine girmemek gerekir Hele bizim gibi ülkelerde Standart bile yok.

Ahlaksız
16-01-2020, 20:16
Bu gün facebook
Bir yazı okudum. Bir bayan yazmış Gaddafiden söz ediyor.

Diyor ki
Gaddafi evlenenlere yardım ediyor ev veriyordu öğrencilere öğrenim boyunca destek oluyordu onu öldürdünüz Hepinizin Allah belasını versin her türlü kötülüğü hak ediyorsunuz. Gibi sözler söylüyor Libyalılara.

İnsan işte bu aklı zekası düşünce yapısı bu kadar Sorunun çözümünü Allahtan bekliyor ve bu beklentisinin abartarak söylüyor.
Bir çok insanın hayvanlardan farkı ne doğal yaşıyor aklını çok fazla kullanmıyor Aklı ancak küçük menfaatlar için küçük kurnazlıklar için işe yarıyor.

Çok çocuk yapmakta böyle Allah rıskını verir demiyorlar mı. Her şeyi Allah verecekse Allah yapacaksa sen ne iş yapacaksın değil mi ya.
Böyle düşünce yapıları insanları güden diğer insanlar yarıyor Onlar bu az aklıldan faydalanıyor Vatan kutsal diyor 20 yaşında ölmelerini sağlıyor din kutsal diyor kelle kesmelerini sağlıyor .

İnsan bu kadar daha fazla beklenti içine girmemek gerekir Hele bizim gibi ülkelerde Standart bile yok.
Aynen öyle sevgili kartopu..
Bu yüzden devrimmiş,komünizmmiş,sorgulayan insanmış,unutun:boink:

kartopu
17-01-2020, 16:19
Aynen öyle sevgili kartopu..
Bu yüzden devrimmiş,komünizm miş,sorgulayan insanmış,unutun:boink:

Sn Ahlaksız Arkadaşım

Devrimi yanlış anlamışsın. Devrim anlamayanlarla anlayanların iş birliğidir Nesne ve özne iş birliği.
Komünizm se o daha bambaşka. O kadar yazıldı çizildi hiç okumamışsın .

Bu ülkede benim en çok garibime giden şey bilgisi olmayanların fikrinin olması.

Ahlaksız
17-01-2020, 20:12
Sn Ahlaksız Arkadaşım

Devrimi yanlış anlamışsın. Devrim anlamayanlarla anlayanların iş birliğidir Nesne ve özne iş birliği.
Komünizm se o daha bambaşka. O kadar yazıldı çizildi hiç okumamışsın .

Bu ülkede benim en çok garibime giden şey bilgisi olmayanların fikrinin olması.
Wikipedia açıldı sevgili kartopu..Bilmediğimiz şeyleri artık rahatça öğrenebiliriz..Yani bilmediğim bir şeyi birkaç dakika içinde kabaca öğrenebilirim:caked:

Siz sol görüşlüsünüz ya,size bir laf atayım dedim sadece..Siz de hemen celallenmişsiniz..:boink:

Dediğiniz şu;
İnsan bu kadar daha fazla beklenti içine girmemek gerekir
%100 haklısınız..
Ne demek bu?
Çevrenizde size benzeyen homo sapiensleri baz alıp,bir şeyler yapabileceğinizi filan hayal etmemeniz lazım..Çünkü bu homo sapienslerin nerdeyse tamamı,diğer hayvanlar gibi hareket etmekteler..Hayatları yiyecek bulma ve çoğalmadan ibaret..Hal böyleyken sizin gibi sol görüşlü insanların bu homo sapienslere mesela ARTI DEĞER'den bahsetmesi inanılmaz SAÇMA bir şey..
Şu an Türkiye'deki insanların çoğunluğu geçim sıkıntısı çekiyor..Açlıkla/yoksullukla insanlar mücadele ediyor..Bu insanlar düzgün bir şekilde beslenmiyor,düzgün bir şekilde okumuyor,düzgün bir şekilde düşünmüyor..Bu bakımdan siz sol görüşlü insanlar,kendinizi çok kasmayın..Dediğiniz gibi,fazla beklentiye girmemek lazım..

kartopu
18-01-2020, 11:03
Sn Ahlaksız
İnsanlık tarihinde hep idealleri olanlarla ezilenler iş birliği yapmıştır sonucu değiştirecek bu iş birliğidir Bu hangi koşullarda gerçek olur hangi koşullarda olmaz bu da zaman değerlendirmesidir.
Ama sonuç bütün insanlığın mutlu olması için ihtiyacından fazla biriktirmemesidir. Görüyoruz büyük servet sahibi insanlarda bir gün ölüyor ve görüyoruz ki gittiği yer 2 mk yer .Değişmeyen gerçek bu. Madem bu gerçek değişmeyen se biriktirmek hamallık olmuyor mu. Hırs insan üstünde yük olmuyor mu.

Servet dediğin şey insanın insan a caka satmasından başka ne.
Ama kurulmuş bir düzen var bunu yıkmak insani olanı kurmak için madur olanlarla idealleri olanların iş birliği yapması gerekiyor.

Konu sol görüşlü olamak değil bu hak mücadelesi sol sağ daha ana rahminde yokken de vardı. Bu bir insanlık meselesi senin anlayacağın bu mesele senin de meselen.

Ahlaksız
18-01-2020, 12:11
Sn Ahlaksız
İnsanlık tarihinde hep idealleri olanlarla ezilenler iş birliği yapmıştır sonucu değiştirecek bu iş birliğidir Bu hangi koşullarda gerçek olur hangi koşullarda olmaz bu da zaman değerlendirmesidir.
Ama sonuç bütün insanlığın mutlu olması için ihtiyacından fazla biriktirmemesidir. Görüyoruz büyük servet sahibi insanlarda bir gün ölüyor ve görüyoruz ki gittiği yer 2 mk yer .Değişmeyen gerçek bu. Madem bu gerçek değişmeyen se biriktirmek hamallık olmuyor mu. Hırs insan üstünde yük olmuyor mu.

Servet dediğin şey insanın insan a caka satmasından başka ne.
Ama kurulmuş bir düzen var bunu yıkmak insani olanı kurmak için madur olanlarla idealleri olanların iş birliği yapması gerekiyor.

Konu sol görüşlü olamak değil bu hak mücadelesi sol sağ daha ana rahminde yokken de vardı. Bu bir insanlık meselesi senin anlayacağın bu mesele senin de meselen.
İŞBİRLİĞİ nedir sevgili kartopu?
Sol literatürde böyle bir işbirliği mi var?
Burjuva ve proleterya işbirliği mi yapacak yani?
Şaka mı yapıyorsunuz?

İnsanlık tarihi dediğiniz şeyi,yazının bulunduğu Sümer'den başlatıp,bugüne kadar değerlendirirsek,karşımıza SAVAŞLARDAN başka bir şey çıkmaz ki:fencing:

kartopu
18-01-2020, 14:51
İŞBİRLİĞİ nedir sevgili kartopu?
Sol literatürde böyle bir işbirliği mi var?
Burjuva ve proleterya işbirliği mi yapacak yani?
Şaka mı yapıyorsunuz?

İnsanlık tarihi dediğiniz şeyi,yazının bulunduğu Sümer'den başlatıp,bugüne kadar değerlendirirsek,karşımıza SAVAŞLARDAN başka bir şey çıkmaz ki:fencing:

Ahlaksız arkadaşım

İnsanlık tarihinde hep idealleri olanlarla ezilenler iş birliği yapmıştır sonucu değiştirecek bu iş birliğidir

Burada burjuva sözü geçiyor mu.

İnsanlık tarihi mücadelelerle geçmiş özellikler mülkiyet in özel ellere geçmesi ile Köle isyanları MS 70 lerde roma saltanatına da başlıyor dana sonra orta çağda abbasi halifelerine karşı yapılıyor kapitalizm tarih olarak zaten isyancı tarihlerle dolu.
İdealleri olan sözü komünistleri kast eder.Çünkü komünistler kafa yapısı itibarı ile sınıf olmayı red eder. zaten yapmak istedikleri de bütün sınıfların ortadan kaldırılması savaşıdır.

Bence yazılmayan şeyleri öyle anlamak meselesi ön yargıdır Ön yargı insan beyninde hasara yol açar ki gerçekleri anlamak zorlaşır.
Kendine dikkat .

Ahlaksız
18-01-2020, 17:01
Ahlaksız arkadaşım

İnsanlık tarihinde hep idealleri olanlarla ezilenler iş birliği yapmıştır sonucu değiştirecek bu iş birliğidir

Burada burjuva sözü geçiyor mu.

İnsanlık tarihi mücadelelerle geçmiş özellikler mülkiyet in özel ellere geçmesi ile Köle isyanları MS 70 lerde roma saltanatına da başlıyor dana sonra orta çağda abbasi halifelerine karşı yapılıyor kapitalizm tarih olarak zaten isyancı tarihlerle dolu.
İdealleri olan sözü komünistleri kast eder.Çünkü komünistler kafa yapısı itibarı ile sınıf olmayı red eder. zaten yapmak istedikleri de bütün sınıfların ortadan kaldırılması savaşıdır.

Bence yazılmayan şeyleri öyle anlamak meselesi ön yargıdır Ön yargı insan beyninde hasara yol açar ki gerçekleri anlamak zorlaşır.
Kendine dikkat .
Yanlış anlamışım,pardon..:wave:

Yalnız bu söylem yine hatalı değil mi?
Bir avuç komünist veya sosyalist,işçi sınıfıyla işbirliği yaparak mı devrim yapmış?
Yoksa işçiler,bir avuç idealistin idealleri uğruna bir koyun gibi güdülerek mi devrime zorlanmış?

kartopu
19-01-2020, 13:01
Sn Ahlaksız sosyal bilimden bir habersen var olanı göremezsin.
Bu ülkede nufusun % 40 ı genç nufus ve bu genç nufusun % 90 ı çalışarak para kazanıp geçim sağlamak isteyenlerle dolu. Yani işçi veya iş aramakta. Artık bu nufusu ilk okul orta okulla kalmamış ünversite okumuş yani meslekli.İşte biz bunlara işçi sınıfı veya potansiyel işçi diyoruz.

Komünistler fikir olarak her hangi bir sınıfa dahil değildir yani sınıfsızlığı savunur. İşte bu iki kesimin bir program dahilinde iş birliği bu günkü durumu değiştirecektir.
Bu işbirliği koyun çoban işbirliği değil bunu ancak komünizm düşmanları söyler. Bu iş birliği menfaat iş birliğidir.Komünizm i bir avuç insanın hayali olarak görürsen koyun çoban ilişkisi dersin. Bundan önceki gelişmeleri de öyle olduğunu söylediler bak insanın yerini makinalar almakta hatta insan in yerine düşünen makinalar.

Bunu sana uzun uzun anlatcak değilim anlatsam da anlamayacağından eminim.
İnsanlığın önüne öyle zaman geliyor ki ya kaos ya devrim ikilemi.

Düşünebiliyormusun Fransa devleti 62 yaş olan emekliliği 2 yıl uzatmak istiyor. acaba neden diye sordun mu kendine.Bundan 70 yıl önce Keynes diye biri çıktı para dağıtılmasını önerdi Sosyal devlet ve emekliliği savundu. Şimdi ne oldu da her şey tersine döndü.

Bir şeyler oluyor her kes anlamasa da bir şeyler oluyor . İşte anlayanlar yönetenler artık eski koşullarda yönetemiyor diyor ve sermayeler yatay değil dikey büyüyor diyor. Bu böyle gitmez diyor.

Bunlar sana anlatıyorum da anladığını sanmıyorum onu da söyleyeyim.

Turdur
19-01-2020, 13:19
Bunu sana uzun uzun anlatcak değilim anlatsam da anlamayacağından eminim.

Bunlar sana anlatıyorum da anladığını sanmıyorum onu da söyleyeyim.

Anlayamaz, bundan çok kişi hemfikir olmuş. Adam faşiko-İslamcı kafayla İslamofobik. Tepkileri bile aynı, tastamam duruyor.

kartopu
20-01-2020, 11:24
Anlayamaz, bundan çok kişi hemfikir olmuş. Adam faşiko-İslamcı kafayla İslamofobik. Tepkileri bile aynı, tastamam duruyor.
Sn Turdur
Ahlaksız ı çok uzun zamandan bu yana tanırım gerçekten Ahlaklı arkadaşımızdır yamuk yumuk değildir vereceği cevaplarda samimidir. Ama komünizm e yaklaşımı hep kuşkuludur bu günde aynı böyle bile kalsa onunla dost kalmayı tercih ederim.

Turdur
20-01-2020, 11:34
Sn Turdur
Ahlaksız ı çok uzun zamandan bu yana tanırım gerçekten Ahlaklı arkadaşımızdır yamuk yumuk değildir vereceği cevaplarda samimidir. Ama komünizm e yaklaşımı hep kuşkuludur bu günde aynı böyle bile kalsa onunla dost kalmayı tercih ederim.

Komünizme kuşkulu değil, saçma buluyor. İdealler uğruna koyun gibi güdülmekten ve zorlanmaktan bahsediyor.

kartopu
20-01-2020, 11:44
Komünizme kuşkulu değil, saçma buluyor. İdealler uğruna koyun gibi güdülmekten ve zorlanmaktan bahsediyor.

Ahlaksız her şeyden umudunu kesmiş gibi geldi bana ne kapitalizm den bir beklantisi var ne komünizmden. Bence kendi mecrasında kalmalı o Muhammed le uğraşsın en verimli orada oluyor.
Ben öyle görüyorum.