Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılıçdaroğlu;''Başörtüsü konusunda yanlış yaptık''
Ahlaksız
16-01-2020, 20:55
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP olarak bizim de eksiğimiz oldu, bizim de yanlışımız oldu. Zamanında Ankara'da oturduk oy istedik. Kadının başörtüsü sorununu Türkiye'nin sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim?" dedi.
https://www.posta.com.tr/kilicdaroglundan-ozelestiri-basortusu-konusunda-yanlis-yaptik-2233833
Birkaç gün önce akit tvde birisi,son birkaç senedir laikliğin ilga edildiğini söyledi..Haklı..Doğru söyledi..
Pratikte laik olmayan bir ülkeyiz ve ülke resmen sosyoekonomik anlamda cinnet geçiriyor..Yani başörtüsü denilen şey,en önemli şey..Başörtüsü sadece başörtüsü değil ki..Başörtüsü serbestliği,laikliğin ilga edilmesi demek..Bunu bir türlü chpliler anlayamadı..Bunu bilerek mi anlamıyorlar yoksa akpye mi çalışıyorlar,bu da tartışılır..!
Ne o Kemalizm mi sorgulanıyor. Yoksa ülkeyi yönetmek için Kemalizm yeterli gelmiyor mu. Baş örtüsü müş, yanlış yapmış
O baş örtüsü değil Kılıçdaroğlu o bir simge siyasi islamın simgesi bunu sende bal gibi biliyorsun.
Bu ülkede yanlış yapan yapana bir çekilin be halkın önünden çekilin gölge etmeyin başka ihsan istemez.
Yapacak işleri bitti ilke idoloji kalmadı sadece koltuk başka dertleri yok.
Gerçi bu Kılıçdaroğlu sorunu değil kapitalizm in genel sorunu yönetemiyorlar normal yollarla yönetemiyorlar İleri adım atamıyorlar o zaman geri adım atacaklar.
Gölge etmeyin su yolunu bulsun.
Ahlaksız
17-01-2020, 20:17
Ne o Kemalizm mi sorgulanıyor. Yoksa ülkeyi yönetmek için Kemalizm yeterli gelmiyor mu. Baş örtüsü müş, yanlış yapmış
O baş örtüsü değil Kılıçdaroğlu o bir simge siyasi islamın simgesi bunu sende bal gibi biliyorsun.
Bu ülkede yanlış yapan yapana bir çekilin be halkın önünden çekilin gölge etmeyin başka ihsan istemez.
Yapacak işleri bitti ilke idoloji kalmadı sadece koltuk başka dertleri yok.
Gerçi bu Kılıçdaroğlu sorunu değil kapitalizm in genel sorunu yönetemiyorlar normal yollarla yönetemiyorlar İleri adım atamıyorlar o zaman geri adım atacaklar.
Gölge etmeyin su yolunu bulsun.
Halk ne sevgili kartopu?
Yapmayın..Halkı ne sanıyorsunuz?Entelektüellerden oluşmuş elit bir kitle mi?
Halk dediğiniz SÜRÜ işte..Sürünün başında da birileri var..Kimi iktidar oluyor,kimi muhalefet..Bunlar önemli değil..
Kapitalizmde ''yönetim'' diye bir şey de olmaz ki..Kapitalizm,Tayyip gibi Kılıçdaroğlu gibi isimleri sürülerin önüne koyuyor..Niye?YÖNETEMESİNLER DİYE..!
Kapitalizm kaostan/savaştan beslenen bir sistem..Siz ne sanıyorsunuz kapitalizmi:boink:
Halk ne sevgili kartopu?
Yapmayın..Halkı ne sanıyorsunuz?Entelektüellerden oluşmuş elit bir kitle mi?
Halk dediğiniz SÜRÜ işte..Sürünün başında da birileri var..Kimi iktidar oluyor,kimi muhalefet..Bunlar önemli değil..
Kapitalizmde ''yönetim'' diye bir şey de olmaz ki..Kapitalizm,Tayyip gibi Kılıçdaroğlu gibi isimleri sürülerin önüne koyuyor..Niye?YÖNETEMESİNLER DİYE..!
Kapitalizm kaostan/savaştan beslenen bir sistem..Siz ne sanıyorsunuz kapitalizmi:boink:
Kapitalizm dedin mi tartışmanın yönü başka tarafa yönelir Ahlaksız Arkadaşım.
Kapitalizm başka onu yönetip yönetememek başka şey. Kapitalizm değer yasasıdır
Sürü varsa çoban olacak bu doğal ama çoban ın da bir kalitelisi kalitesizi var. Bazı çoban koyunu kurda kaptırır bazıları ise karınlarını doyurur da sapa sağlam getirir.Zamanımızda kapitalizm elbette normal yollardan gitmiyor bu sadece Türkiye de değil bütün dünyada böyle.
Biz konumuza baş örtüsüne dönelim. Baş örtüsü artık bir moda sektörü oldu özel satış mağazaları var takip eden kitlesi var. Böylece ülkede büyük değişim görülüyor. Siyaset nasıl bir kitleye hitap edecek baş örtüsü takanlar içinde zengin var fakir var işçi var patron var. Artık yerleşti.
Yani baş örtüsü istesek te, istemesek te, karşı olsak ta, olmasak ta hayatımızın parçası. Halkta bunu kabullenmiş görünüyor.
Ahlaksız
18-01-2020, 12:03
Kapitalizm dedin mi tartışmanın yönü başka tarafa yönelir Ahlaksız Arkadaşım.
Kapitalizm başka onu yönetip yönetememek başka şey. Kapitalizm değer yasasıdır
Sürü varsa çoban olacak bu doğal ama çoban ın da bir kalitelisi kalitesizi var. Bazı çoban koyunu kurda kaptırır bazıları ise karınlarını doyurur da sapa sağlam getirir.Zamanımızda kapitalizm elbette normal yollardan gitmiyor bu sadece Türkiye de değil bütün dünyada böyle.
Biz konumuza baş örtüsüne dönelim. Baş örtüsü artık bir moda sektörü oldu özel satış mağazaları var takip eden kitlesi var. Böylece ülkede büyük değişim görülüyor. Siyaset nasıl bir kitleye hitap edecek baş örtüsü takanlar içinde zengin var fakir var işçi var patron var. Artık yerleşti.
Yani baş örtüsü istesek te, istemesek te, karşı olsak ta, olmasak ta hayatımızın parçası. Halkta bunu kabullenmiş görünüyor.
Çobanın iyi olup olmadığı önemli değil..Önemli olan sürünün hep var olduğu..!
Kapitalizmin normal yoldan gitmesi diye bir şey yok sevgili kartopu..Kapitalizmin kendisi anormal bir şey zaten,nasıl bir normal yolu olsun?!
Ahlaksız Arkadaşım
Kapitalizm in normal yolu bütün toplumu içine alacak biçimde yatay büyümesi. Bütün toplumu kapitalist ve Burjuva olarak iki ayrı sınıf olarak dizayn etmesi. Bunun yanına orta ve küçük burjuvaları da araya sokup krizlerini çözme yöntemi (orta direk).Kapitalizm bir tek kendinden önce var olan sınıfları ( feodal ilişkiler)tasfiye eder.
Bu kapitalizm in kuruluş ilkesidir.
Ama Çağımızda kapitalizm böyle yol almıyor Afrikada hala köle efendi ilkesi ve Latin amerikada köylü köy ağalıkları varken kapitalizm yatay büyümüyor yani dünyayı dönüştürmeden dikey büyümekte dev şirketler bir çok asalak yaratırken insanları kriz çıkaracak biçimde işsiz bırakıyor Borçlanma ile tüketim sağlamaya çalışıyor .Hakbuki kapitalizm tüketimi ücretle sağlar daha fazla tüketimi ücretleri yükselterek yapar.
İşte çobanın iyi olması bu. Koyun doyacak zaiat vermeden ahıra girecek. Eğer çoban koyunu kurda kaptırırsa o çoban işini yapmıyor demektir ki kriz çıkar Koyunlar azalar kurtlar çoğalır. Kurtlar çoğalır koyun azalırsa kurtlar birbirini yer ki işte bu kıyametin habercisidir.
Kapitalizm anormal bir şey değil dünyanın izlemesi gereken süreç üretici güçlerin gelişmesi kapitalizm de olur. Başka türlüsü fazla iradeciliktir.Dünya bu süreci yaşayacak .
Çobanın iyi olup olmadığı önemli değil..Önemli olan sürünün hep var olduğu..!
Kapitalizmin normal yoldan gitmesi diye bir şey yok sevgili kartopu..Kapitalizmin kendisi anormal bir şey zaten,nasıl bir normal yolu olsun?!
sn. Ahlaklı
bizim kartopu'nun kafası bu konularda biraz liner çalışıyo
marksist kavramsal yanılgıyı sürdüyor
kapitalizm üretici güçleri geliştirmez
üretici güçlerin tabanı üretim biçim ve ilişkileri değil, bilimdir
17 ve 18.yy boyunca aydınlanma ile burjuva sınıfı işbirliği
kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği yanılgısı üretmiştir
bu kavram o nedenle yanlış içeriklendirilmiş bi kavramdır
size verdiği cevap eski klişedir ve bu yanılgıya dayalıdır
kapitalizmin anormalliği yapısaldır
arizi, beklenmedik, kötü yönetimle/yöneticilerle izah edilmez/edilemez
kapitalizmin temellerinden birisi de sömürge döneminde
ispanya/portekiz/hollanda eliyle tümden iliklerine kadar kanı emilen güney amerika ve afrikanın ürettiği birikimin üzerine kurulmasıdır.
diyalektik taklidi yapan marksist şablonun liner yanılgısı
kapitalizmi ilerleme olarak görme eğilimindedir
sanayi toplumunu kapitalizmin ürünü zanneder
oysa kapitalizm sanayi toplumuna dair bir üretim ilişkileri biçimidir
sanayii, kapitalizm kurmadı geliştirmedi
bilim teknolojiyi, teknoloji sanayii, sanayi de eski feodal mülkiyet alışkanlıkları üzerinden
sömürgeciliğin de birikimiyle kapitalist üretim ilişkilerini doğurdu.
kapital; üretim faktörlerini biraraya getirme otoritesidir
ortada üretim faktörleri olmalıdır
o faktörler bilimin fonksiyonudur
kapital-izm o taban üzerinde gelişmiştir
yani süreç onların okuduğunun tam tersi
dolayısıyla tahlilleri de gerçeği hafifçe yamultur
bozuk saat hesabı doğruyu göstermişsiniz
kapitalizm anormaldir
modelin tüm varsayımları ideolojiktir metafiziktir düpedüz palavradır
Kapitalizm anormal bir şey değil dünyanın izlemesi gereken süreç üretici güçlerin gelişmesi kapitalizm de olur. Başka türlüsü fazla iradeciliktir.Dünya bu süreci yaşayacak .
Bu durumu Sovyet ve Batı bloklarında görmüştük. Kapitalizm ekonomik evrimsel bir sürecin sonucudur. Sovyet bloğu daha az teknoloji üretebilirken Batı bloğu almış başını gidiyordu.
Ahlaksız
18-01-2020, 17:37
Sevgili kartopu;kapitalizmin ''normal yolu'' diye bir şey yok..Yatay büyüme filan hikaye..Kriz çözme de öyle..Kriz çıkar,koyunlar azalır filan..
Siz bu kapitalizmi anladığınızdan emin misiniz?Bence tıpkı Kılıçdaroğlu gibisiniz..Sol görüşlü bir partinin başında kendisi ama başörtüsünü savunuyor..Siz de komünistsiniz ama kapitalizmin normal yollarından filan bahsediyorsunuz..!
Mevzu burada bilmek değil,anlamak..Ortaçağdaki burjuvayı/feodaliteyi veya Hegel'i bilebilirsiniz ama anladınız mı bu kapitalizmi,mesele bu..Siz anlamış birisine benzemiyorsunuz..
Bırakın kapitalizmi anlamayı/eleştirmeyi,resmen kapitalizmi övmüşsünüz..:boink:
Üretim güçleri gelişir filan..Ya baba,ne yapıyorsun sen?Kafan mı güzel:D
Kabaca 5000 yıllık bir süreç bu..Bu süreçte tüm Dünya'da hakim olan düzen/sistem/rejim KAPİTALİZM..Nedir bu?Her toplumda/halkta/millette/devlette bir avuç azınlığın,geri kalan çoğunluğu bir koyun gibi sürmesinin/sömürmesinin adıdır kapitalizm..Bugüne kadar bu sistem devam etmiştir..Nasıl?Krizlerle/savaşlarla/kaoslarla bugüne kadar gelmiştir..Yani bu kapitalizm denilen şey,özünde ŞİDDET içerir..
Buraları iyi anlamak lazım..Marks'la,Hegel'le kafanız karışmış sizin..
Sevgili Blitzkrieg; kapitalizmin anormalliği yapısaldır
arizi, beklenmedik, kötü yönetimle/yöneticilerle izah edilmez/edilemez
Kesinlikle öyle..
Kapitalizm ile emperyalizmi karıştırmak.
kapital'i üretim faktörü zannetmek
verili üretim faktörlerini biraraya getiren otorite olduğunu anlayamamak
artı-değeri çözerken
diğer yandan kapitalizmin (=kapitalin otorite olmasının) üretici güçleri geliştireceğini VARSAYMAK (somutda neyi işaret ettiği belirsiz kavramsallaştırma) bu defa dönüp artı-değeri inkar etmektir
marks bu kavramsallaştırmayı nerde nasıl yaptı bu benim alanım değil
ama ''kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği'' mottosunu dile getirenler
artı-değeri dolaylı yoldan inkar ederler, çünkü farkında olmadan kapitalin de bir üretim faktörü olduğunu zannederler
sermaye birikimi kavramı o nedenle belirsiz ve bulanık kavramdır
aslında biriken sermaye sömüreden akan kaynaklara sahip olmanın getirdiği eko-politik otoritedir
bildiği felsefe sınırlı, iktisat bilgisi hakkında bi fikrim yok
ama emperyalizmin zaten kapitalizmin bi aşaması olduğunu bilmediği açıkça ortada
illa da salak olduğunu kanıtlayacak ya
sovyetlerle batı bloğunu karşılaştırmış
burdan da kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği mottosunu doğruladığını zannetmiş
üretici güçler kavramının içeriğine dair en küçük fikri yok
muhtemelen iktisat bilgisi de yok
ekim devrimi görece sanayileşmemiş bi coğrafyada gerçekleşmişti
teknolojide batıyı çok kısa sürede yakaladı ve hatta bir dönem geçti
ancak yeterince emperyalist ilişkilere sahip değildi
sömürü alanı kısıtlıydı vs. vs.
bir sonraki aşamada
bu gerizekalı stiv cobs üzerinden kapitalizm güzellemesi yapacak
bu herif bakalım daha ne kadar deşifre olacak
materyalistim olum ben
ne kullanıcaktım
madde kullanıcam tabi
sen ne kullanıyosun mana mı :)
ama emperyalizmin zaten kapitalizmin bi aşaması olduğunu bilmediği açıkça ortada
illa da salak olduğunu kanıtlayacak ya
sovyetlerle batı bloğunu karşılaştırmış
burdan da kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği mottosunu doğruladığını zannetmiş
üretici güçler kavramının içeriğine dair en küçük fikri yok
muhtemelen iktisat bilgisi de yok
Geldin mi mollacı.
Emperyalizm kapitalizmin bir aşaması nasıl oluyor, kapitalizm egemen değilken emperyalizm yok muydu? Bu mallıklarınız yüzünden 3 kişi yan yana gelseniz bir birinizi yiyorsunuz. 1 devrim yapmaya kalktınız altı üstü özel mülkiyet derdiniz, 150 parçaya bölündünüz. Cezaevlerinde bile birbirinize düştünüz.
Kapitalizm ürün çeşitliliğini ve rekabeti arttırır, bu senin havsalana sığmaz, demode ve son nesil komünistlerden olduğun için, komünist olup olmadığında belli değil ya. Madde kullanımı sende bitikleşmiş. Dediğiniz her bir iddia sarpa sarıyor. Zamanında öğrendiğin sapla saman dersleri senin anlattıkların. Her zaman ezik ve yitik. Küçüldükçe, dağıldıkça ve yok oldukça daha çok gürlemeye çalışıyorsunuz. Hindinin kabarmasına benziyor. 80 model solcu kafası, kahvehane goygoycusu. Marx'ı okuyup ayetleştiren tipoloji.
Sovyet bloğu ile Batı bloğu iki pratik değil mi? Aynı dönem dünyası değil mi? Doğada güçlü olan kazanır, uyum sağlayan yaşar. Komünizmi dinleştirdiniz, ne yazılmışsa ona iman.
aga bu saatten sona
mal olduğunu deşifre etmeni inan ben bile engelleyemem
kafam da nası güzel
biraz eğleneyim senle
sömürgecilik ve kapitalizmin bi aşaması olan kapitalist-emperyalizm
terminolojide farklı kullanılıyo
kapitalizm öncesi sömürgeciliğe emperyalizm denmiyor
bu kavramsallaştırmaya elbette itiraz edebilirsin
de benim sorunum değil yani
kapitalizm ile emperyalizmi karıştırmak demişsin ya
kullandığın kavram terminolojide sandığın içeriğe sahip değil
diyosan ki ben kendi içeriğimi vericem
vermek istiyosan verebilirsin yani
kapitalizmin rekabeti ve ürün çeşitliliğini nası artırdığını harbiden havsalam almadı iyi mi
anlatsana
ama bak stiv cobs deme acayip gülerim
o kadar da mal bi adamsın ki
marksist olduğumu zannediyorsun
onu ayetleştirmek falan gibi iddiaların
oğlum çok komiksin lan
yazdığın yazının düzeltilecek tarafı yok
aslında var
her pozisyonda düzeltirim ben o yazıyı ama
kafamı niye açıyım ki ben şimdi
şekiliz takılıyoruz
sovyet bloğu komünizm pratiği değil
reel sosyalizm onun adı
komünizm yazılı bişey de değil
komünizm de otorite yok, yani sınıflar da yok, devlet de yok
yani devlet biçimi olduğunu zannetmen var ya
acayip komik
dinleştirdiğimiz ne
karar ver, marksı dinleştirmiştik
şimdi de komünizmi mi dinleştirdik
oğlum sen ne anlatıyon lan
hadi ben biliyorum ben neyin kafasındayım da
sen ne yapıyon lan
tiner falan mı çekiyon
bizim anarşistlerin bazıları reel-sosyalizme devlet kapitalizmi falan der
sömürgecilik ve kapitalizmin bi aşaması olan kapitalist-emperyalizm
terminolojide farklı kullanılıyo
kapitalizm öncesi sömürgeciliğe emperyalizm denmiyor
bu kavramsallaştırmaya elbette itiraz edebilirsin
de benim sorunum değil yani
kapitalizm ile emperyalizmi karıştırmak demişsin ya
kullandığın kavram terminolojide sandığın içeriğe sahip değil
diyosan ki ben kendi içeriğimi vericem
vermek istiyosan verebilirsin yani
Sen niye kendi argümanını dayatıyorsun, aşama diyorsun şimdide kapitalist-emperyalizm diyorsun. Tabi ki kapitalist-emperyalizm var. Sadece emperyalizm olarak eski Mısır'da ki iç emperyalizmi örnek gösteririm. Antik dünyanın en büyük emperyalist hareketidir, yani tanrıların birleştirilmesi ve bu sayede bütün kölemen sınıfın Mısır içinde ki her hangi bir vilayette eşit görüşe sahip olması, standartlaştırılması. Buradan çıkacak olan teslis inancı ve hristiyanlık.
sovyet bloğu komünizm pratiği değil
reel sosyalizm onun adı
komünizm yazılı bişey de değil
komünizm de otorite yok, yani sınıflar da yok, devlet de yok
yani devlet biçimi olduğunu zannetmen var ya
acayip komik
dinleştirdiğimiz ne
karar ver, marksı dinleştirmiştik
şimdi de komünizmi mi dinleştirdik
oğlum sen ne anlatıyon lan
Sen komünizmi ve marksizmi anlatıyorsun ama buradan muaf oluyorsun. Ama savunduğun bu? Devlet yok, otorite yok, sınıflar yok, neresi burası ben sana yazayım burası sizin kafanız kıyakken hayal ettiği yeryüzü cenneti. Bu cenneti kafanıza sokanlar da reel sosyalizm devletlerde ki bizzat yönetici sınıf. Asanlar, kesenler, sürenler. Bir sürü toplu katliam, yığınla infaz, emperyalizmin en yayılmacı şekli. Ama hepsine de bir bahane he, sanki komünizmi insanlar değilde kediler getirecekmiş. Reel sosyalizmi aşamayan bir komünizm hayali. İsterseniz doğal süreci durdurup bütün rakiplerin-düşmanların intihar etmelerini isteyelim.
Bitmiş gitmiş hayallerden bahsediyorsunuz, kapitalizm doğal sonuçtur, devletsizlik ve otoritesizlik evrime ters bir anlayış. Gidişat bu yönde değil ve böylede gelmedi zaten. Marx ve Engels çok güzel durum tahlilleri ve hatta tarihçilik yapmışlar, ama sonrası yok, pratiği ölü. Ölü doğum. Burada ölü doğum uzmanlığı yapıyorsun, ölü doğum uzmanı olmayana fiyaka yapma.
bilgivehis
18-01-2020, 19:15
Kapitalizm ürün çeşitliliğini ve rekabeti arttırır
Arttırınca ne oluyor, dünya güllük gülistanlık mı oluyor.
Ha senin anlayışın, rekabet olunca ne gözel de herşey ucuzluyor, öyle mi.
Her şey ucuzlasa ne olacak, koca bir hiç, sömürü ve baskı da ona göre artar ve kapitalizm daha çok güçlenir.
Bugünkü kapitalist sistem öyle değil mi, eskiye göre herşey daha ucuz ama yaşam standardı yerlerde geziyor, millet hıyar kuyruğuna kadar düştü.
Bir de rekabet olunca sanki herkes bu rekabete katılır zanediyorsun.
Dünya pazarı tekelleşmiş durumda o pazara seni sokmazlar ve rekabet de edemezsin, hani sana üretim yaptırırlar ama onların istediği fiyata vermek zorundasın ki, bu da emekçiye yüklenmek ve daha fazla sömürmek demektir.
İşte senin övdüğün rekabet budur.
Ayrıca dünyanın kapitalist rekabete ihtiyacı yoktur, bilim, teknoloji o olmadan da gelişir.
Arttırınca ne oluyor, dünya güllük gülistanlık mı oluyor.
Ha senin anlayışın, rekabet olunca ne gözel de herşey ucuzluyor, öyle mi.
Her şey ucuzlasa ne olacak, koca bir hiç, sömürü ve baskı da ona göre artar ve kapitalizm daha çok güçlenir.
Bugünkü kapitalist sistem öyle değil mi, eskiye göre herşey daha ucuz ama yaşam standardı yerlerde geziyor, millet hıyar kuyruğuna kadar düştü.
Bir de rekabet olunca sanki herkes bu rekabete katılır zanediyorsun.
Dünya pazarı tekelleşmiş durumda o pazara seni sokmazlar ve rekabet de edemezsin, hani sana üretim yaptırırlar ama onların istediği fiyata vermek zorundasın ki, bu da emekçiye yüklenmek ve daha fazla sömürmek demektir.
İşte senin övdüğün rekabet budur.
Ayrıca dünyanın kapitalist rekabete ihtiyacı yoktur, bilim, teknoloji o olmadan da gelişir.
bilgivehis; ben sonucu yazdım.
ilahimasal
18-01-2020, 19:24
Otobusün ön koltugunda yolu izleyerek gittigini söyleyen ve gitmenin keyfini hükümete bağlayan bir görgüsüz ,sonradan görme vardı! Kimdi o?
ilahimasal
18-01-2020, 19:32
Ahlaksız sende her şeye muhalefetsin
Kılıctaroğlu doğru söylemiş. Bize ne türbanlının nasıl davranmak istediginden.
Bak mesela bu turbanlı karı türbanıyla bunu yapmak istiyorsa engel olamayız.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRNfGCdfH-3zUoI4wHdLplgDqXVGGptYO5ZTcUc0yIowmZO9WQ2
O nasıl bir ateş
Yaklaşsan sende yanacaksın.
bilgivehis; ben sonucu yazdım.
yazmana gerek yoktu ki
sonuç belli
hem gerizekalı, hem konuşmaya kalktığı konuda bilgi sahibi olmayan
işin içine yavşaklık da girince
sonuç: kapitalizm güzellemesi
sonuç: ben bu kafayla sana ancak gülerim
bazı humanist arkadaşlar da haline bakıp ağlarlar herhalde
bu kadar mı salaksın be kardeşim
yazdıklarının çapsızlığına dair en küçük fikrin yok di mi
mukayeseli üstünlük diye bişey duydun mu
hangi rekabetten bahsediyosun sen
anti-tröst yasa nedir bi fikrin var mı
bu yasalara rağmen niye tekelleşme var
niye bu kapitalistlere göre bile istenmeyen bi durum
1929'da ne oldu
bu kadar komiklik yaptın yeter
bence sen iyice kendini madara etmeden konuyu çaktırmadan değiştir
sıçtın, sıvadın yetmedi üzerine tüy bile diktin yani
kapitalizm ile emperyalizmi karıştırmak diye bi kelime kuruyosun
emperyalizmin kapitalizmin zorunlu aşaması olduğu söylendiğinde konuya uyanamıyosun
adına ne dersen de
ülkeler eşitsiz kalkınır
aradaki kapitalist ilişki emperyalist ilişkiye dönüşür, bu kadar basit yani
dünya savaşına niye emperyalist paylaşım savaşı denir
savaşın kendisine emperyalizm denmiyo orda
savaş, sonrasında kurulacak hegomanya için yapılıyor
o hegemonya yapısal olarak emperyalist
emperyalizmde teorik olarak ilkel sömürüden farklı olarak silahlı güce de gerek yoktur
yeter ki senin dediğin rekabet olsun
o zaman zaten emperyalizm sert güçlere gerek duymadan yapısal olarak gerçekleşir
bu da teorikdir ama daha doğrusu hipotetiktir
demişin, o cenneti kafanıza sokan reel sosyalizmdeki yönetici sınıf
lan sana diyorum ki
ben marksist değilim, anarşistim
farkını bilmiyomusun
sen gel nişantaşındayız, göbekteyiz
gel içelim gel
ayıkken çekilmiyosun sen
kafan biraz güzel olursa belki anlayışın açılır
çok kıtsın lan sen
bi de cem yılmaz'ın tahtına oturacak ya
oğlum sen bu gerzeklikle
soyutlama meselesini nası anlayabildin
şaşırdım bak
anti-tröst yasa nedir bi fikrin var mı
Var. Adamlarda hakkıyla oynamışlar.
demişin, o cenneti kafanıza sokan reel sosyalizmdeki yönetici sınıf
lan sana diyorum ki
ben marksist değilim, anarşistim
farkını bilmiyomusun
Anarşist değilsin, burada kaç kişi sen gibi kendisini olmadığı konuma oturtuyor.
sonuç belli
sonuç: kapitalizm güzellemesi
sonuç: ben bu kafayla sana ancak gülerim
Sonuç: Hazımsızlık
Sonuç: Kabullenememe
Sanırsın bunlar alkolik değil Karl Marx. Sonuç molla rejim savunusu, ölü doğum uzmanlığı.
sonuç belli
yazdıklarının çapsızlığına dair en küçük fikrin yok di mi
Ölü doğum terminolojisi, herkes çapsız 3 alkolik hariç. Adam bu kadar akıllı paralel oranda kaybeden.
Komünizm=Fakir tesellisi, ütopik cennet. Sen hayatını harca sonra gel mercedeslere bakıp oraya buraya küfür et.
taktik vereyim ben sana
bi kere sırf cvp yazmış olmak için yazma
burdakiler durumu uyanır anında, o kadar da naif değiller
rekabet diyodun
rekabetin nası bi kaynak israfı olduğunu biliyo musun
çin-rus ekseniyle abd ekseni arasındaki şey ne
ne ulan he
sosyalizm kapitalizm çatışması falan mı zannediyosun
yok canım, o kadar salak değilsin di mi, len öyle misin yoksa
kapitalist-emperyalistler arası rekabet bu işte
bu rekabet için ne lazım
silah sanayii
silah sanayine giden paranın nasıl kayanak israfı olduğunu biliyo musun
senin eline stiv cobs vercek epılı, kezban gibi bakıcan, a ne güzel ya
yaşasın kapitalizm di mi
kapitalizmin küresel temsilcisi jandarması ulusal olarak kim
abd
sınıfsal olarak kim
en üstte finans-kapital
bunun somut karşılığı ne
lorenz eğrisini biliyomusun (ahlaklı dedi, wiki açılmış. hadi iyisin.pis cahil)
dünya kaynaklarının 99%'una dünya nüfusunun 1%'i hakim
işte kapitalizm bu
hipersonik füzeleri biliyo musun
çin yaptı, denedi
30 mach
anlamı ne biliyomusun
anti-misile füzen bu füzeye yarrağımı pitbull olabilir
pitbull olmak ne onu bakarsın sen wikiye
anladın mı abd konvansiyonel nükleer antlaşmadan niye çekildi
pentagon raporu bu teknolojiye ancak 2 yıl sonra karşı koyabiliriz dedi
işte rekabet
bu 1% ; bütün insanlığı, doğayı diğer türleri sikebilir her an yani
güzelleme yaptığın kapitalizm bu
anarşizm ise
bu gidiş değişmezse
alayımıza girer demek, bu 1% hemen etkisizleştirilmeli
türün diğer türlerin doğanın
herşeyin geleceği otoritenin paylaştırılarak işlevsizleştirilmesine bağlı demek
bi öneri yani
senin mercedes dediğine ben bundan 20 sene önce biniyodum
ezik seni
trumpunkini sıvazlamaya devam et
ama stiv cob güzellemesi yapma
bilmediğin kelimeleri de fazla zorlama
elinde patlamasın
Ahlaksız
18-01-2020, 20:44
Bitmiş gitmiş hayallerden bahsediyorsunuz, kapitalizm doğal sonuçtur, devletsizlik ve otoritesizlik evrime ters bir anlayış.
Sevgili Turdur,antik Mısır'dan filan bahsetmişsin..Güzel..Yani haberin var bu konulardan ama niye böyle şeyler söylüyorsun:boink:
Kapitalizm ne sonuçtur,ne de doğaldır..Mini eteğe filan karşısın ya,sana Müslümanlardan örnek vereyim..Senelerdir Suudi Arabistan,müslüman komşusu Yemen'deki çocukların üzerine,çocuk parklarına bomba yağdırıyor..Sen şimdi ''kapitalizm doğal sonuç'' dediğin zaman,Yemen'de havaya uçup parçalara bölünerek ölen 3-5 yaşındaki çocukların ''doğal'' bir şekilde öldüğünü söylemiş olursun..
Anlıyor musun?!
Homo sapiensin ne devlete,ne de otoriteye ihtiyacı var..Eğer illa bir ihtiyaçtan bahsedeceksek,bunun adı sosyalleşmedir..Homo sapiensin 50.000 yıllık tarihi var ve bu tarihin sadece 5000 yılı devlet otoritesi altında yaşandı..Geri kalan 45.000 yıl da ne devlet vardı,ne de öyle baskın bir otorite..
Komünizm hayal konusunda seninle hemfikirim ama..
Peki doğal olan ne?ŞİDDET..
Bizim doğamızda ŞİDDET var..Kötüyüz ve benciliz demiyeceğin,bu kavramlara felsefi anlamda itiraz ediliyor..Şiddet en rasyonel kelime/kavram..
Şunu sorun kendinize..Biz aslında neyiz?Bunun cevabı çok basit..Erkekleri baz alırsak,HEPİMİZ AVCIYIZ aslında..Yani KATİLİZ..
Devlet,ya da otorite dediğiniz şey,bizim törpülenmemizi sağlıyan şeydir..Doğamızı değiştiren/baskılayan şeylerdir..
Devlet/otorite/kapitalizm sana sesleniyor;
''Sen aslında avcı değilsin,bak ne güzel buğday ekiyorsun,bana da eksene..!''
Devlet bu,kapitalizm bu..Devlet s.ker,kaçış yolu yok..5000 yıldır bu böyle..Buna ''doğal'' dersen,''alışmış'' derim bende:D
Mini eteğe filan karşısın ya,sana Müslümanlardan örnek vereyim..
Ne diyon İslamofobik softa. Ezilip büzüldüğün konudan kaçıp başka sayfalarda medet umma. Hayatın İslamcı teröristlikle geçmedi mi, bunu kendin söylemedin mi?
Faşiko-İslamcı olur mu insan.
Sen git ülkücü güzellemesi yap. Senin özün hamurun kadın ve demokrasi düşmanlığı, yalancılık ve Şeriat. Bunu hiç bir zaman değiştiremeyeceksin.
Homo sapiensin ne devlete,ne de otoriteye ihtiyacı var..Eğer illa bir ihtiyaçtan bahsedeceksek,bunun adı sosyalleşmedir..Homo sapiensin 50.000 yıllık tarihi var ve bu tarihin sadece 5000 yılı devlet otoritesi altında yaşandı..Geri kalan 45.000 yıl da ne devlet vardı,ne de öyle baskın bir otorite..
Yalana bak. İslamcı kafadan bu kadar kesin sözler çıkar ancak. Senin oryantalist emperyalist tanrıların seni keklemiş. Geriden takip ediyorlar konuları. Sen anca Matrix filminden replikler at sağa sola, kaybettiğin Allah'ının yerini onlarla doldur.
bu 1% ; bütün insanlığı, doğayı diğer türleri sikebilir her an yani
güzelleme yaptığın kapitalizm bu
İran Şeriatçısı, bütün hayatınız İslamcılıkla Cihatçılıkla geçmiş, burada bana Cihat mı ilan ediyorsunuz? % 15 Mollacı pislik % 85'i düzebilir diye gönül veriyorsun da kapitalizmi mi anlamıyorsun?
Bu durumu Sovyet ve Batı bloklarında görmüştük. Kapitalizm ekonomik evrimsel bir sürecin sonucudur. Sovyet bloğu daha az teknoloji üretebilirken Batı bloğu almış başını gidiyordu.
Aynen öyle.
Yalnız Sovyet bloğunun çökmesi kapitalizm le rekabette geriye düşmesi değil İnsan a önem vermememesi ve gereksiz rekabete girmesidir.
İnsan en önemli öznedir Sosyalizm toplumsal sistemdir yani İnsan sistemi Sovyet bloğu buna önem vermedi ve yenildi.
Ahlaksız dan
Siz bu kapitalizmi anladığınızdan emin misiniz?Bence tıpkı Kılıçdaroğlu gibisiniz..Sol görüşlü bir partinin başında kendisi ama başörtüsünü savunuyor..Siz de komünistsiniz ama kapitalizmin normal yollarından filan bahsediyorsunuz..!
Mevzu burada bilmek değil,anlamak..Ortaçağdaki burjuvayı/feodaliteyi veya Hegel'i bilebilirsiniz ama anladınız mı bu kapitalizmi,mesele bu..Siz anlamış birisine benzemiyorsunuz..
Bırakın kapitalizmi anlamayı/eleştirmeyi,resmen kapitalizmi övmüşsünüz..
Üretim güçleri gelişir filan..Ya baba,ne yapıyorsun sen?Kafan mı güzel
-----------------------
Evet kapitalizm i anladığımdan eminim kendimden emin olduğu kadar.
Size bir hatırlatayım beni kimseye benzetme ben benim. Sol görüşlü bir partide din ortadan kalkmıyor Ahlaksız arkadaşım . seçim ve seçmen kalitesi de.
Kapitalizm in normal büyümesini anlattım bütün toplumu içine alacak biçimde büyür ve eski üretim ilişkilerini yıkar. Dikey büyüme kendi mezarını kazmadır yani ömrünü kısaltır.
Benim kapitalizm i anlatmam ona övgü düzmem değil içinde yaşadığımız durumu tanımlamaktır.Anlamak konusunda uzman değilsem de öğrenci de değilim.
Kapitalizm i anlamanın en iyi yolu Hegel ve A.Simith i anlamaktır.Dünyada bütün iktisat fakülteleri bu iki insanı anlamakla meşgul.Kapitalizm i anlamadan onu yaratan koşulları bilmeden onun en zayıf yanını öğrenemezsin gidebileceği son durağı bilemezsin
Bilmeden kapitalizm karşıtlığı ancak idealist insanların ve idolojilerin işidir.
Evet üretim güçleri nin gelişmesini söylemek bir övgü değildir işleyen gerçeği anlamaktır. kısaca söyleyeyim üretim güçleri üretim araçları ve onu kullanacak insan faktörüdür.Etrafına bak her kes ünversitelerde meslek okuyor bundan 40 yıl önce lise en önemli okuldu. Makinalardan söz edersek robotlu üretimden yapay zekadan söz edildiğini hiç duyamadınmı.buna yönelik insandan
Evet benim kafam güzel ya seninki çok eskide kalmış farkındamısın.
İstersen sen Muhammed peygamberle uğraş bazı şeyler sana fazla geliyor.
İran Şeriatçısı, bütün hayatınız İslamcılıkla Cihatçılıkla geçmiş, burada bana Cihat mı ilan ediyorsunuz? % 15 Mollacı pislik % 85'i düzebilir diye gönül veriyorsun da kapitalizmi mi anlamıyorsun?
amma boş yapıyosun sen ya
rekabet üzerinden kapitalizm güzellemesi yaptın
rekabetin ne olduğuna dair bi harmanlama yaptım
ekonomi tabanlı da değil politik durum üzerinden
ne oldu
cevabın yok
ya ne var; kıytırık ad hominem denemeleri
onu ben de çok yaparım
ama önce karşı teoriyi dümdüz eder sonra işin eğlence kısmı olarak yaparım
sana niye cihat ilan edeyim
sen tipik bi kapitalist güzellemecisisin
işin bu
ama o işi bile hakkıyla yapamazsın
kapitalizmi de marksizmi de anarşizmi de komünizmi de
hiç biri hakkında bi fikrin yok
sorun da değil
o kadar şey yazdık
iddian çöpe gitti
sen ne yazabiliyosun hala iran ve molla rjimi
yani konuyu dağıtayım
belki bu arada kartopu imdadıma yetişir diyosun
yetişemez
neden yetişemeyeceğinin cevabını onun iletisi üzerinden ona yazıcam
sen de hissene düşeni ordan okursun
bi adama ad-hominem yapmadan önce
teorisini imha et
sonra ona kulp takmaya kalkarsın
aksi halde o kulp sana takılır
boş adamsın
üretici güçler nedir bi fikrin yok
olacağı da yok
kartopu'nın
kısaca söylediği;
üretici güçler= üretim araçları ve onu kullanacak insan faktörü (emek diyelim buna)
bu basit denkliği veri kabul edelim
şimdi sn. kartopu;
etrafımızda insanların hangi okullarda okuduğuna bakarak bu denkliği analiz edemeyiz
kapitalizmin üretici güçleri nasıl geliştirdiğini ortaya daha detaylı ve tutarlı bi izah edin
mekanizmalarını gösterin, ulusal, uluslararası ve küresel ölçekte
mesela üretim araçlarını mı geliştiriyor, insan faktörünü mü, her ikisi de mi
ne zaman nerde bunu hangi mekanizmalarla yaptı
meraklanmayın kitaplar açık
bu sınav değil
das kapital de orda
ulusların zenginliği de
sovyetler gibi planlı bi ekonomi de köylü toplumundan bi dönem uzayda adam yürüten bi topluma evrilebilmişti
onlarda üretici güçleri geliştirmişmiydi
sizin üretici güçlerin gelişmesi dediğiniz şey kapitalizmin ya da sosyalizmin değil de teknolojinin fonksiyonu olabilir mi
bu da işin tiyosuydu
bu tiyoyu dikkate alın
çünkü vereceğiniz cevap klişe olmaktan öteye gidemezse, size burdan eleştiri getiricem
Blitzkrieg; Senin anlattığın bir halt yok. Sadece küfür etmeye yönelik alt yapı hazırlamak. Ortada bir teorin falanda yok, çökmüş gitmiş. Ekonomik tabanlı durum üzerinden harmanlama yapsan ne olacak, bitmiş gitmiş. Son durum zaten ortada.
Şu pislik molla dincilerini de savunma artık, o konuda ki ezilmişliğini bu konudan çıkarmaya kalkma. Reel sosyalizm dediğin baskıcı otorite ile molla dinci rejimi aynı.
Sizlerin kafa yapınız aynı. Biri mana aleminde diğeri yeryüzünde cennet peşinde. İkisininde bahanesi hazır, ABD gelecek, dış mihraklar vs.....
Blitzkrieg; Senin anlattığın bir halt yok. Sadece küfür etmeye yönelik alt yapı hazırlamak. Ortada bir teorin falanda yok, çökmüş gitmiş. Ekonomik tabanlı durum üzerinden harmanlama yapsan ne olacak, bitmiş gitmiş. Son durum zaten ortada.
Şu pislik molla dincilerini de savunma artık, o konuda ki ezilmişliğini bu konudan çıkarmaya kalkma. Reel sosyalizm dediğin baskıcı otorite ile molla dinci rejimi aynı.
Sizlerin kafa yapınız aynı. Biri mana aleminde diğeri yeryüzünde cennet peşinde. İkisininde bahanesi hazır, ABD gelecek, dış mihraklar vs.....
sen önce bi sıranı bekle bakalım
yaptığımız harmanlama senin zaten dümdüz etti
kapitalizm güzellemenle birlikte çöpe atıldın
çö kutusundan yazıyosun şu anda
tek itirazın olmadı/olamadı/olamazda
kapitalist rekabet diyodun
şimdi söyleyebildiğin ise molla oraya molla buraya
dediğim gibi sıranı bekle
kartopu belki kurtarır seni...
bu arada; ben bu başlıkta bi mesajda bi çeşit marksizm eleştirisi yapmıştım
sen ise onu marksizm güzellemesi zannettin
o kadar kıt ki perspektifin
hala daha reel sosyalizmi molla rejimine eşitlerken
benim reel sosyalizm taraftarı olduğum varsayımıyla hareket ediyosun
koçum sen edebiyat yapılack konular ve yapılmayacak konuları bi öğren
bazı konulardan edebiyat yapmakla sıyrılamazsın
kapitalizm güzellemesi yapanı ...
kanadını incitirim üstelik
sen , senin yapamayağın şeyi bekle
bakalım kartopu kapitalizmin üretici güçleri nerde nası geliştidiğini ortaya koyabilecek mi
bu başlıktaki komedinin farkında mısın
senin gibi bi kapitalist güzellemecisi ... anarşiste kaptırdı
marksistin imdadına yetişmesini bekleycek
bu arada yazabilirsin
ama boş yaparsın sadece
...
:)
kapitalizm güzellemesi yapanı ben burda zikerim
Hiç bir şey yapabildiğin yok.
Burada Molla güzellemesi yapanları İran'a yollamalı. Burada kimsenin çükünde olmayan ne varsa onun üzerinden kendinize pay biçip çok bilmişlik yapıyorsunuz. Başka bir şey olduğu yok.
Reel Sosyalizm dediğin, Sovyet bloğu neden çöktü? Yaptığın Stalinci propagandaya bak, köylü milletten uzaya çıkan milleteymiş. Milletin anasını ağlattılar. Bugün sor bakalım Kafkas ve Rus halklarına o rejime geri dönmek isterler miymiş?
Dinci Molla'nın cenneti sizin ütopyanız. Halkları böyle ezdiniz.
Sınıfsız, parasız bir ütopya, kadınlar hep bakire kalacak votkalar ırmaklardan akacak mı? Kaç milyon insanı eşitlik adı altında sömürdünüz, yok ettiniz.
Kendi İslamcı geçmişinin hırsıyla burada yapmadığın şaklabanlık kalmadı. Burada tırı vırı yaparak o eli kanlı hain geçmişinden kurtulamazsın.
turdurcuum, güzelim
otur oturduğun yere
öyle, 20 cm'lik yazıdan bi cümle alıntılamakla bu işler olmaz
benim hakkımda 3 tane bilgi var
kimin götü sıkışırsa
istisnasız tıynetine göre bu üç bilgiyi pey akçesi olarak öne sürer
-ben madde kullanırım, siz rakı içerken galiba anti-madde kullanmış oluyorsunuz
-ben deliyim, size normal dağılım eğrileri üzerinden ''normal'' nedir diye anlatırken, sadece bilgilendirmedim,
normali aşağıladım deliliği övdüm
- sonuncusu da benim islami geçmişim. ki elime ne bir devrimcinin ne ilericinin kanı bulaşmamıştır
savaşın içinde iki kez isyan örgütledim-ki istisnasız cezası öldürülmektir. ikisinde de islamo-faşist faaliyetleri sekteye uğrattım.
kanını döktüklerim ise Arkan denen bi faşiştin itleridir
uzun lafın kısası bana bunlar üzerinden saldırmanız yenilgiyi kabul etmenizdir
ki kabul ettiğinizde de bırakmam imha edene kadar giderim
senin de bu forumda işin bitti
teist/ateist, materyalist/idealist gibi bağlamlar benim için son tahlilde o kadar da önemli değildir
emek-sermaye çelişkisinde kimin nerde durduğuna bakarım ilk önce
ikinci önceliğim ise biraz daha karışık
uluslarası emperyal çelişkide akslar arasında bir tercihin var mı , varsa hangi aks, motivasyonun ne
istisnasız sermayeden olanların hepsi bu aksda abd'ci nato'cu çıktı
düne kadar bu forumda kendine bazen liberal hatta bazen sosyalist bile diyen bi ...
sadece çin-ingiltere afyon savaşı üzerine kısa bi tartışmayla deşifre olup ... gitti
seni de aynı son bekliyor
sermayeden yana abd'ci ve nato'cu olmak bi meslektir
sen tipik bi trolsun
maaşını bu işten kazanıyor olma ihtimalin bile var
DÖG üyesi olman DOG olmadığın anlamına gelmiyor
abd terörist vurdu derken
abd'nin terörist olduğunu örtbas eden sen
iki oltayla kapitalizm güzellemesi yapar duruma geldin
tamamen deşifre durumdasın
sermayeden yanasın, natocusun, abdcisin, trolsun
maaşlı bi köpeksin
benimle uğraşmaya kalkacak kadar da salaksın üstelik
senin zekanı ona katlıyan bi adamı burda sadece bir cümleyi söylesin ve oltaya gelsin diye başka başlıklar üzerinden bir yıl manipüle ettim
hayatını bir dönem pokerden kazanmış bi adamın nası bi tipoloji olabileceğini anlamaya hayalgücün yetmez
şimdi tüm kapitalizm güzellemen
bir marksistin , kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği mottosuna bağlı
çok farklı tabandan ortaya koyacakları üzerinden sen kendi kurtuluşunu arayacaksın bir başka tabanda
bu kadar da açık anlatıyorum
yapacağım tüm hamleler açık
göstere göstere
şu an kucaktasın
seni bu kucaktan marksistler de onların mottoları da alamaz
neo-liboş
artık masken düştü
teröristin öldürülmesine
efendilerin adına, abd teröristi adına methiye düzdün
şimdi de kapitalizm güzellemecisi olarak öylece kucakta oturmuş bekliyosun
kimi bekliyosun
bay trol kim gelip seni elimden alabilecek
sermayenin iti seni
öyle bi şansın kalmadı
evet
ben madde de kullanırım, deliyim de, hem de eski bir islamo faşistim
bunlar mı seni kurtaracak
...
Yazıştığın kişileri Arkan'ın milisleri falan mı sanıyorsun, büyük ihtimal orada bir yerde oğlan oldun buraya postalandın. Madde kullanımının sonu, hani hiç bu tipleri görmesek yuttur da, bilmeyenler için tribünlere oynama. Bugün kullandıkların metamfetamin türünün ve LSD'nin yerini tutmuyor, bildiğin dezorganize olmuşsun.
Süslü püslü küfür geyikçiliği.
Burada boyundan büyük yalanlar atıp kahramanlık hikayeleri uydurma.
NATO çocuğu.
Sırplara ve Hırvatlara özellikle sivillerine yönelik katliamları finanse eden Suud petro-doları değil miydi? Bütün bu pislikleri yani sizleri, Selefileri, cihatçıları, kafa kesicileri, Çeçenleri, El-Kaide'yi Balkanlara kim taşıdı, CIA taşımadı mı, bunlar tarikatları cemaatleri taşeron yapmadı mı? Buradan kirli geçmişine epik hikayeler çıkarma. Sizin iki tane hap ve dolar için insanları nasıl doğradığınız itiraf edilmemiş bir şey değil. Dolar için gittin dolar için geldin, İslam senin içinde ki faşizmin kutsallığı, hala faşistsin. Basbayağı din sömürmüş insan kesmiş bir adamsın, kimi kesip biçtiğin önemli mi şimdi? Okuyanlarda seni Çanakkale'de savunma yapmış sanacak, bu kadar kara cahil dolu bu memleket.
teist/ateist, materyalist/idealist gibi bağlamlar benim için son tahlilde o kadar da önemli değildir
emek-sermaye çelişkisinde kimin nerde durduğuna bakarım ilk önce
O senin öznel bakışın, kimseyi iplemez. Emek-sermaye çelişkisinde kim nerede duracak, kapital sermayenin emekçiyse emeğin olduğu yerde. Bunları bahane edip kahramanlık üstlenme, altı üstü alkolik bir otçusun. Bu ülkede reel sosyalizm dediğin şey yok, bu yüzden on milyonlar bunun yanında duramazlar, buradan yola çıkıp herkese küfür edebilirim diye saldırıyorsun. Hapçı artığı bir dezorganizesin.
...
Senin hayatını ... haberin yok. Bildiğin Gladio'nun, CIA taşeronlarının, tarikatçıların ... okşayıp attığı bir artıksın. ... Güç gösterisine buradan devam edeceksin...
şimdi sn. kartopu;
etrafımızda insanların hangi okullarda okuduğuna bakarak bu denkliği analiz edemeyiz
kapitalizmin üretici güçleri nasıl geliştirdiğini ortaya daha detaylı ve tutarlı bi izah edin
mekanizmalarını gösterin, ulusal, uluslararası ve küresel ölçekte
mesela üretim araçlarını mı geliştiriyor, insan faktörünü mü, her ikisi de mi
ne zaman nerde bunu hangi mekanizmalarla yaptı
Sn Blitzkrieg
Öncelikle bu tartışma biçimi bana iğrenç geliyor tartışma değil mahalle çocuklarının bir birine dalaşmasına benziyor.O diyor ben senin ananı öteki diyor bende senin ananı.
Bu ne bu forum a ne bu forumda yazanlara yakışıyor.
İkincisi sorunuza cevap vereyim Cevap vermeden önce güncel tartışmalardan söz edeyim genel anlamı ile devrimciler işçi sınıfından vaz geçmiş görünüyor Ama devrimin nasıl ve özneleri konusunda bir saçma sapan görüşler dolanıyor ortalıkta.
Okul meselesi meslek meselesi Norveçte nufusun % 85 i işçi bu işçilerin % 80 i hizmet sektörü denilen üretim dışı faliyetlerde çalışıyor bu gösteriyor ki üretim daha çok teknik makinalar ve bilgisayarlar devreye sokulmuş İşte bu tür üretim modellerinde bu makinaların dilinden anlayacak yabancı dil be meslek gerekiyor Eskiden meslek çıraklık vasıtası ile oluyordu şimdi okuullarda olmakta.Onun içindir ki toplumun büyük çoğunluğu ünversite okuyor veya okumak zorunda kalıyor.
Kapitalizm de üretici güç makina ve insandır. İşte bu okollar bu çağda hem üretici güç olan makinanın dilinden anlayacak hem Norveçte olduğu hizmet sektöründe çalışabilecek konumda olacak Koşullar bunu dayatıyor.
Bu durum işçi sınıfından vaz geçen devrimci çalışmalara da ışık tutuyor. Artık işçi veya potansiyel işçi (işsiz)eğitimli olmakta Bu ülkede işsizlik % 15 cıvarında ama ünversite mezunu işsiz se % 28 bu fark nereden kaynaklanıyor. Bunun iki sebebi olmalı ya makinalar(üretim araçları) gelişemedi insan öne geçti ya nufus artışı üretim dengelerini aştı.Burada iş işçi ve devrimci iş birliğini öne çıkarıyor Marks ın dediği gibi ekmeğine bir dilim ilave etmek için değil özgürlüğü için savaştığında devrimcisin demesi Şu talabi dikkate almayı gerektiriyor ücret artışı terine iş saatlerinin kısaltılması mücadelesi daha öncelikli olmakta olmalıdır.
İnsanların miğdelerine değil beyinlerine hitap etmek devrimci ve işçi sınıfını bir programda bir araya getirecektir ki devrimciler işçi sınıfını fark etsin.Bu iş birliğinin getireceği uzun beraberlik bazı sonuçlara da yol açacaktır.
Okul dan söz etmem bunun için.
sn.kartopu
kendine devrimci diyen hiç bir mücadele işçi sınıfından vazgeçemez
diyalektik çelişki öyle rasyonel bi kavramsallaştırma değil
verili altyapı kapitalist-emperyalizm
en kaba ve basit ifadesi emek-sermaye çelişkisi
dolayısıyla çelişkinin bi tarafının somut karşılığı zaten işçi sınıfı
kim nerde nasıl bu sınıfın tarihsel rölünden vazgeçebilir
diyalektik çelişkinin reddi demektir, sınıfdan ve dolayısıyla çelişkideki yerinden vazgeçmek
yazdığınız, benim beklediğim yazı değil
ben yazacaklarınız üzerinden kapitalizme eleştiri geliştirmeyi düşünüyordum
kendisini zaten kendi imha eden bi trole karşı malzeme toplamak değil
şu an itibarıyla o artık sadece konu mankenidir
üretici güçler kavramını netleştirmelisiniz
marks bu kavramı mutlak kullanmamıştır
kapitalizmin bir aşamadan sonra üretici güçlerin gelişimi önünde engel olacağını da söylemiştir
ki bu haliyle bile ben onun verdiği içeriği kabul ediyor değilim
etsem bile onun sözlerinden kapitalizm üretici güçleri geliştirir diye bi genelleme çıkmaz
tıpkı marjinal fayda eğrisi gibi
önce geliştirdiği sonra ise tam tersine engellediği sonucu çıkar
sizin sevdiğiniz smith ; hem fizyokratlara hem de merkantilistlere giydirse de
sonuçta kendisi bu düşünceleri eklektik şekilde içerecek modellemeler kurmuştur
modellemelerin varsayımlar üzerine kurulabileceğini daha önce söyledim
görünmeyen el/tanrının eli varsayımını homo economicus kavramıyla temellendirmiş
tamamen palavradır bu yaklaşım
burdan tam rekabet piyasasına ulaşmış
somutda hiç gerçekleşmemiş bi ütopyadır
buna rağmen paranın değişim aracı olduğunu söylemiş
sermaye dediğinde ise parayı değil üretim araçlarını kastetmiş çoğunlukla
bi çok kez de kendi kavramlarını bulandırmış bi adam
1929'da zaten klasik iktisadın sadece varsayımları değil tüm modellemeleri çöktü
marks ise üretici güçler kavramını işçi sınıfını merkeze koyarak kullanmış
köylülerin proleterleşmesi bile bu bağlamda üretici güçlerin gelişmesi kabul edilebilir
sığ tanımlar bunlar
bilim; bir yanıyla ideolojileşmiş ve bağımlı bir üstyapı kurumu olsa bile
diğer yönüyle tamamen özerk ve altyapı-üstyapı kavramsallaştırmasının dışında olduğunu görmek gerekir
iktisat ideolojik bilimdir diyorum her defasında
fizyokratları-merkantilistleri saymassak
ki bu adamların hiç bi kavramsal katkıları yok
bu bilimin babası adam smith
a'dan z'ye varsayımlara dayalı bi palavra anlattı herkese
üstelik ingiltere egemen güçlerinin kendi iç çelişkilerine göre ideolojik tavır aldı
en kaba biçimiyle marksizmde artık kapitalizmin üretici güçleri geliştiremediğinin işareti (ki bana göre zaten geliştirmez)
krizlerdir
1929'da olan işte budur
adam smith bitmiş keynes başlamış
keynes'in önerileri kapitalizmin teorik inkarı pratik devamıdır
şimdilerde monetaristlerin ya da neo-liberal palavraların
ucu gelip stiv cobs güzellemesi yapmaktır
burda kapitalizm güzellemesi yapmaya kalkan fındık kadar beyni olmayan zavallılar
abd-sovyet mücadelesi üzerinden üretici güçler kavramını anlamaya çalışıyor
luna-2 avrupanın köylüleri tarafından yapıldı ve aya indi
bundan haberi bile yok
bu komediyi herkesin anlayabilmesi için
sizin ortaya koymanız gereken
''devrimcilerin işçi sınıfından vazgeçtikleri'' türünden yakınmalar değil
üretici güçler nelerdir
sermaye nedir
sermaye birikimi nedir
kapitalizm üretici güçleri geliştirir mi, yoksa bu bilimin fonksiyonu mudur
eğer geliştirirse bu mutlak mıdır
hangi noktada bu gelişim durur ve kapitalizm üretici güçlerin gelişimi önünde engel olur
kapitalizm optimum kaynak kullanımını sağalayabilir mi
emperyalist paylaşım savaşlarını yapısal olarak içeren
silahlanmayı yapısal olarak barındıran bi üretim biçimi bunu nası yapabilir
açılımlı bi cevap yazın ki
ben de o cevap üzerinden kapitalizmin neden kokuşuk bi sistem olduğunu
herkese ve bu arada kapitalizmin gönüllü ya da ücretli oğlanlarına göstereyim
bilgivehis
20-01-2020, 23:31
Arkadaşlar önce bilimin günümüzdeki konumu tartışılmalı, yoksa ne günümüzdeki kapitalizmi ne de günümüzdeki işçi sınıfını çözemeyiz.
Bizler bir konuyu netleştirmek için bilimi referans alırız, lakin diğer yandan da günümüzdeki bilimin kapitalizmin tekelinde olması bizi çelişkili bir referans noktasına itmiştir.
Kapitalizmden bağımsız bilim nasıl olur, bunu hiç yaşamadık, bu yüzden Marks'da sıkıştık kaldık.
Örneğin bugün işçi sınıfının durağanlığını çözemiyoruz, bugünkü kapitalizmi net olarak tanımlayamıyoruz.
Ciddi anlamda bir devrimci oluşumun olmayışına reel bir cevap bulamıyoruz.
Örneğin işçi sınıfının açlıktan nefesi kokuyor ama kapitalizmi savunuyor, bir kilo hıyara tayyibe dombalan bir işçi sınıfı var karşımızda.
Etki-tepki olayına ne oldu, sınıflar çelişkisi nereye gitti, her ikisini de yaşamda göremiyoruz.
Oysa ezilen, sömürülen ve baskı gören işçi sınıfı normalde direnmesi, bir karşıt güç oluşturması gerekirdi.
Öyle ya, madem üretim araçlarının rolü sınıfların çatışmasını getirir, o halde bunlar yaşanmalıydı.
Bunlar kapitalist sistemde olması gereken koşullardı, sanki farkına varmadığımız başka koşullar esas koşulların üzerinde gibi bir durum var.
Kapitalizm in tamamını burada nasıl yazacağız. Konu açıldıkça parça parça yazacağız.
Kapital sermayedir kısa adı bu, sistem olduğunda sermaye birikimi oluyor. Ana olarak iki şekilde büyüyor artık değer ve küçük orta sermayelerin soyulması. Dünyada rekabet edecek tek bir şirket kalmayıncaya kadar sürecek sürüven .
Tartışılan konu İşçi sınıfı devrimcimi yoksa hayatına köle olarak devam etmek isteyen bir bir sürümüdür. İşçi sınıfı genelde köle dir köle olarak biraz daha rahat yaşamak diye derdi vardır.Buna köle olmadığını hatırlatacak kişi ve kişiler devrimciler komünistlerdir.
Yani ikisi yan yana olacak ki biri kölelikten kurtulacak biri ideallerine ulaşacak.İkisi bir araya gelmediği sürece ikisinde isteklerinin olması mümkün değil. Şimdilik böyle görünüyor.
Ta ki işçi işçi olmaktan çıkar yani makina ona ihtiyaç duyulmayacak üretimi planlamayı yapar sa o zaman işçinin konumu değişir
Marks buna bütün sınıflardan dökülenler diyor adı nedir o da koymamış.
Zaman bütün sınıflardan dökülen adı konulmayan sınıflar sistemimi Kapitalist hayal bu ama henüz bu hayale ulaşılmış değil.
A.Simith şöyle diyor Bir gün makina yapan makinalar yaratılacaktır O da A.Simith in hayali bu hayale ulaşılır mı ulaşılmadan yıkılır mı göreceğiz. Ama şu anda dünyanın üçte biri kapitalizm in işleyişini bekliyor. Çin de Hindistan da bazı Afrika Asya ülkelerin de insanlar kapitalizm i iliklerine kadar yaşayamıyor.
Böyle durumda işçi sınıfı hala özne mi yoksa vaz geçilecek şey mi bu tartışma konusu.
bilgivehis
21-01-2020, 14:47
Buna köle olmadığını hatırlatacak kişi ve kişiler devrimciler komünistlerdir.
Zaten sorunun kökeni burada.
İşçi sınıfı onlara köle olduğunu hatırlatacak dinamizmi istemiyor, böyle bir dinamizme destek vermiyor, hatta böyle bir dinamizmi çökertecek girişimlerde dahi bulunuyorlar.
Ama kapital sermaye ile yapılan her türlü sahte okşamaları baş tacı ediyorlar.
Özellikle 80'dan sonra dünyada durum böyle gelişti, bu yüzden kimse işçi sınıfıyla birebir olmak istemiyor.
Hani eskiden olsaydı böyle şeyleri bilinçsizliğe bağlar geçerdik ama günümüzde pek öyle değil.
Sen onları uyarmak için bir davranışta bulunduğunda hemen kapitalist savunuculuğuna soyunuyorlar.
Daha geçen yıl altı ay kadar ortalama yüz kişilik bir işçi sınıfı grubu içinde bulundum. Bu grubun yarısı da Alevi olmasına rağmen altı ay boyunca ben onlara ne dediysem sistemi ve tayyibi savunmaktan bir adım geri atmadılar.
İşin içinde ölüm riski olan ama kökten kurtuluşu getiren bir devrim mi istersiniz yoksa bugünkü kapitalist sistemle uzlaşı mı istersiniz dediğimde hepsi uzlaşı dedi.
Yani köle olduklarını bal gibi de biliyorlar ama onların istediği sadece "efendisinin her dediğini yapmak önüne atılan kemiği kapmak".
Sn bilgivehis
Hatırlarmısın 1977 bir mayısı 700 bin cıvarında insanla kutlandı. 78 de bu rakama yakın taksim de insan vardı bu bir siyaset ve bileşenleri idi. Türkiyenin farklı yerlerinde milyonlar vardı.
O gün devrimcileri yanında görmek isteyen işçi sınıfı bu gün neden görmek istemiyor. Bir sebebi olmalı.
Dünyanın bir çok yerinde sistem e isyanlar var
Bunları fark etmemek sebeplerine yüz çevirmek onları anlamamak yanında olmamak neye alamettir.
Bir yerlerde bir eksik var Devrimciler mi işçi sınıfından vaz geçti İşçiler mi devrimcilerden vaz geçti 1990 lardan sonra yani sosyalist sistem yıkıldıktan sonra yerine daha iyisi ne olur tartışmaları olması gerekirken Liberalizm rüzgarları dünyaya sardı her kes güzel kapitalizm hayallerine kapıldı. Hadi işçiler köle onlar kölelik koşulları biraz iyileştiğinde köleliklerine devam kararı aldı Ya kendine devrimci diyenler neden Liberalizm,in peşine koştu neden kapitalzm onlara güzel bir dünya vaadine kandılar.
İşte şimdi ne devrimcilerde itibar kaldı ne işçilerde. Kimde kabahat.
Daha geçen yıl altı ay kadar ortalama yüz kişilik bir işçi sınıfı grubu içinde bulundum. Bu grubun yarısı da Alevi olmasına rağmen altı ay boyunca ben onlara ne dediysem sistemi ve tayyibi savunmaktan bir adım geri atmadılar.
Bu gün git o gurubun içine göreceksin kimse sistemi ve tayyibi savunmayacak. Marks ın bir sözü aklıma (hep marks tan örnek veriyorum kusura kalma) Şöyle diyor Her şey bolken her kes hayatından memnundur kıyamet kıtlıkta kopar.
Bak enflasyon % 40 cıvarı sözleşmeler % 15 le kapandı. iş güvenliği yok hatta sermaye ve devlet kıdem tazminatına göz dikiyor.
Şimdi yanında ol seni can kulağı ile dinleyeceklerdir.
Evet işçiler köle olduklarının bilincindedir bilincinde olmadıkları şey başka bir hayatın varlığıdır. Onu onlara devrimciler anlatacak hem yaşam biçimi hem dayanışmaları hem ön görüleri ile anlatacak. Yoksa her ikisi de başaramaz.
Bu günlerde bir gurup tartışıyorum Bunlar eski solcu yeni liberal İşçi sınıfından vaz geçmişler. Ama yeni konusunda burjuvaya güveniyorlar.
Şöyle diyorlar: Teknoloji gelişecek işçinin yerini robot yapay zeka alacak işçiler çalışamayacak sermaye onlara para dağıtacak onlar alış veriş edecek böylece sistem devam edecek yoksa onlarda batacak.
Bu kadar sermayeyi güvenilir ve insani buluyorlar. Kim kimden vaz geçmiş düşün. birde vaz geçenler kimin yanına gitmiş.
Arkadaşlar önce bilimin günümüzdeki konumu tartışılmalı, yoksa ne günümüzdeki kapitalizmi ne de günümüzdeki işçi sınıfını çözemeyiz.
Bizler bir konuyu netleştirmek için bilimi referans alırız, lakin diğer yandan da günümüzdeki bilimin kapitalizmin tekelinde olması bizi çelişkili bir referans noktasına itmiştir.
Kapitalizmden bağımsız bilim nasıl olur, bunu hiç yaşamadık, bu yüzden Marks'da sıkıştık kaldık.
Örneğin bugün işçi sınıfının durağanlığını çözemiyoruz, bugünkü kapitalizmi net olarak tanımlayamıyoruz.
Ciddi anlamda bir devrimci oluşumun olmayışına reel bir cevap bulamıyoruz.
Örneğin işçi sınıfının açlıktan nefesi kokuyor ama kapitalizmi savunuyor, bir kilo hıyara tayyibe dombalan bir işçi sınıfı var karşımızda.
Etki-tepki olayına ne oldu, sınıflar çelişkisi nereye gitti, her ikisini de yaşamda göremiyoruz.
Oysa ezilen, sömürülen ve baskı gören işçi sınıfı normalde direnmesi, bir karşıt güç oluşturması gerekirdi.
Öyle ya, madem üretim araçlarının rolü sınıfların çatışmasını getirir, o halde bunlar yaşanmalıydı.
Bunlar kapitalist sistemde olması gereken koşullardı, sanki farkına varmadığımız başka koşullar esas koşulların üzerinde gibi bir durum var.
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız.
Bilimin konumundan ziyade gelişen bilim ve tekniğin doğrultusunda yeni bir teori yazılmalı veya var olan tarihsel diyalektik materyalizm yeniden yorumlanmalı.
19.yüzyılda ortaya çıkan kuramın olduğu gibi kullanılması kuramın kendisi ile de çelişiyor.Anti maddenin keşfi parçacık fiziği başta olmak üzere bilim ve tekniğin yeni keşiflerinin yol açtığı değişimler değerlendirilmeli.Kuantum mekaniğinden korkulmamalı.Kuantum mekaniğini görmezden gelmek bu kuramın başka ellerde oyuncak olmasına sebebiyet veriliyor.Bunun önüne geçilmeli. (cılız da olsa tarihsel diyalektik materyalizmi kuantum fiziği ışığında değerlendirmeler var)
Bu durum kuantum mekaniğinin tarihsel diyalektik materyalizme uyarlanmasıyla açıklığa kavuşturulabilir.Ben fizikçi değilim ama kuantum fiziğinde benzer parçacıklarının aynı koşullar altında farklı davranışlar sergilemesi var.Yani bu durum olan bir şey.
Evet var.Mesela üs yapı her koşulda alt yapıyı belirlemiyor.Alt yapı genelde üs yapıyı belirlese de bunun tersi de mümkün.İşçi sınıfının yapısı gözardı edilerek direk üs yapıya yönelik çalışmalar yapılabilir.İşçi sınıfına bir ruh verilebilir.İşçi sınıfına estetik bakış açısı sanatsal edebi yaklaşım kazandırılabilir.Bu yurtseverlik üzerinden yapılabileceği gibi özgürlük iradesi kazandırılarak kendi kendini yönetmeye yönlendirilebilir.
Onun öncüsü ve beyni olmaktansa onunla birlikte beraber yapacağız ne yapacaksak iyi/kötü biz yapacağız anlayışı ile hareket edip işçi sınıfı direk olaya müdahil edilebilir.
Kapitalizmi direk işçi sınıfı/proletaryanın yoksuluğunda görmektense kapitalizmi yönetim aygıtında görmek ve ona görmek davranmak işçi sınıfını tekrar mücadele eder hale getirebilir.
turnuva ortasındayım
kısa yazıcam sonra detaylandırırız
diyalektik materyalizm kavramı bile marks tarafından kullanılmamış
dietzgen diye birine ait
kuantum mekaniğinden korkan da yok
alfven fiziği quantum mekaniğinin diyalektik süreçlerini izah etmeye çalışmıştır
yeni ya da cılız bişey de değildir
frankfurt ekolü
üstyapı üzerine geçen yüzyılın başında bi ton araştırma yaptı
üstyapının koşullayıcılığı zaten bu işin püf noktası
devrimciler ve işçi sınıfı diye iki ayrı özne icat etmek
elitisttir
cevabı da klişedir
''sınıfa bilinç dışardan götürülecek''
diyalektik süreç devam eder
çünkü süreç devam eder
devam eden her süreç diyalektiğe uygun işler
sürecin işleyişi beklentilerinize uymadığında diyalektiği değil
sizin onu nereye nasıl uyguladığınızı gözden geçirmelisiniz
mesela konsey marksistleri vardır
konsey/yani sovyet denen şeyin ise aslında marksist terminolojide yeri bile yoktur
demir çelik işçilerinin ekim devrimine armağanıdır
pratikte ortaya çıkmış
teoriye konsey marksistleri üzerinden dahil edilmiştir
işçi sınıfına bilinç götürmek gibi bi anlayışın da
işçi sınıfının yavşak olduğu gibi bi anlayışın da temeli yok
çelişki çoklu, devam ediyor, derinleşiyor
kapitalizm de çoktan çöktü
fazla mekanist olacak ama, biraz tepkisel yazıyorum şu an
bütün hikaye, üstyapı koşullayıcılığında
onun sınırlarını doğru tahlil ederseniz
devrimin tarihini bile öngörebilirsiniz
marcos Kapitalizmi direk işçi sınıfı/proletaryanın yoksuluğunda görmektense kapitalizmi yönetim aygıtında görmek ve ona görmek davranmak işçi sınıfını tekrar mücadele eder hale getirebilir.
Sn marcos
Yine marks gibi düşünmek durumundayız. Marks kapitalizm in analizini yaparak insanlık için kapitalizm çözüm değil demedi mi.
Biz de şu gün yaşadığımız kapitalizm in analizini yaptığımızda Kapitalizm in çöküşünü insana iyilik değiğil kötülük ön gördüğünü görmüyormuyuz Bazı arkadaşlarımız Marks ismi antipati yaratsa da biz biliyoruz ki Marks bizi bir kurtuluş reçetesi vermemiştir.
Sadece seçenek göstermiş onun gösterdiği seçenek in dışında liberallerde seçenek gösteriyor kapitalizm eninde sonunda bizim için değilse bile kendisi için kölesine bakmak durumunda demiyorlar mı.
İşte biz buna itiraz ediyoruz kapitalizm var olamaz değer yasası çöktüğünde kendisi de insanlıkta biter onun için mücadele gereklidir diyoruz.Liberallerle farkımız bu.
Biz bu değerlendirmeler eşiğinde ne arıyoruz kurtuluş reçetesini kendimiz yazmak mı, yoksa sermeye sınıfının şevkatli kollarına teslim olmak mı.
Görüyorum ki İşçi sınıfının varlığı ve bu günkü durumundan umutsuz olanlar var da. Çözümler nedir onu söyleyen yok.Nasıl kurtulacağız başımız gelecek felaketten yoksa bir felaket hiç yaşamayacakmıyız.
Bu gün burjuva iktisatçıları ve bilimcileri kapitalizm çöküyor diyor sermayeler 2000 -3000 kişinin elinde birikti diyor genel anlamıyıla halklar perişan diyor elbette para dağıtın harcasınlar diyen de var.
Bu çöküşü onlar söylüyorsa komünistler için hayal olmaktan çıkmıştır.
Bütün düğüm nasıl kurtulacağızda bağlı Ben işçiler ve komünistlerin ortak programda birleşmesi ile diyorum Farklı çözümü olan varsa söylesin Benimki klasik çözüm bir kaç kere denendi başarılı olmadı Ben koşullar uygun değildi diyorum Şimdi tam zamanı koşullar da çok uygun.
Talepler ilginç hiç dikkatinizi çekmiyor mu Askari ücretin değil azami ücretin belirlenmesi talebi emeklilik yaşının uzatılmasına isyanlar daha az çalışma isteği.Bunlar işçilerin talebi.
Farklı reçetesi olan yazsın bizde okuyalım
kapitalizm de çoktan çöktü
Helal sana devrimci enerji.
"Madem insanlar maymundan geldiler o zaman neden bugün ki maymunlar insan olmuyor" diyerek evrimi çökertmenden beri, bugüne kadar ki en iyi başarın kapitalizmin çöktüğünü ilan etmen oldu.
Bu gün burjuva iktisatçıları ve bilimcileri kapitalizm çöküyor diyor sermayeler 2000 -3000 kişinin elinde birikti diyor genel anlamıyıla halklar perişan diyor elbette para dağıtın harcasınlar diyen de var.
Sen bu yazıları yazarken nereyi esas aldın acaba, Almanya bütçe açığı vermiş haberin var mı?
Hollanda,Belçika,İskandinav ülkeleri,Avustralya,Kanada gibi bir çok yaşam kalitesinin üst düzey olduğu ülkeyi es geçip Türkiye'den mi ilham alıyorsun?
Sen bu yazıları yazarken nereyi esas aldın acaba, Almanya bütçe açığı vermiş haberin var mı?
Hollanda,Belçika,İskandinav ülkeleri,Avustralya,Kanada gibi bir çok yaşam kalitesinin üst düzey olduğu ülkeyi es geçip Türkiye'den mi ilham alıyorsun?
aşağılık trol
senin kim olduğun ortaya çıkarıldı
layık olduğun yere/çöpe atıldın
artık bana yazma
motivasyonu da çapı da belli bi tipsin
aşağılık trol
senin kim olduğun ortaya çıkarıldı
layık olduğun yere/çöpe atıldın
artık bana yazma
motivasyonu da çapı da belli bi tipsin
Stalinist kafa ajan mı buldun, beni Polonya'lı mı ilan edeceksin. Ben nerdeydim ki beni ortaya çıkardın.
Kapitalizmi çökertmenden önce evrimi de çürütmüştün bir ara, bugün ki maymunlar neden insan olmuyor.
Aşağılık olan senin geçmişindir.
Stalinist kafa ajan mı buldun, beni Polonya'lı mı ilan edeceksin. Ben nerdeydim ki beni ortaya çıkardın.
Kapitalizmi çökertmenden önce evrimi de çürütmüştün bir ara, bugün ki maymunlar neden insan olmuyor.
Aşağılık olan senin geçmişindir.
oğlum sen ne çeşit bi aptalsın
evrimi çürütmek mi
bu günkü maymunlar neden mi insan olmuyor
salak mısın olum sen
stalinist kafa mı
sen beni biriyle mi karıştırdın
geçmişi aşağılık adam arıyosan aynaya bak
geçmişi de bugünü de aşağılık bi kapitalizm güzellemecisi göreceksin
...
...
konu toparlanma eğilimine girdi
proveke etme
...
...
Fazla sinir yapma sonuçta madde kullanıyorsun, bilirsin genelde beyin kanamasıyla gidiyorsunuz.
Kafayı güzelleyip "kapitalizm çökmüştür" deme cesaretine de hayran kaldım.
Fazla sinir yapma sonuçta madde kullanıyorsun, bilirsin genelde beyin kanamasıyla gidiyorsunuz.
Kafayı güzelleyip "kapitalizm çökmüştür" deme cesaretine de hayran kaldım. Çok azimkârsın bu konuda. Şu memlekette ki dikey şehirleşmeyi de çökertir misin çok faydalı olur millet için.
hamsi beyinli
kapitalizmin teorik tarihine
modellemelerine dair en küçük fikrin var mı
yok
ısrarla 1929 bunalımının tarihsel olarak ne anlama geldiğine atıf yapıyorum
keynesgil maliye politikacılığının kapitalist teori açısından anlamını hiç düşündün mü
haberin bile yok ki, nerden düşünesin
sen aylığını al
gel burda trollük yap
ot içip beyin kanamasından gideni senden duydum
sen beni efendilerin gibi
yatlarda koko çekip manken karılara kendini kırbaçlatanlardan sandın galiba
itin tekisin
önüne atılan kemiği yala
yaladığın kemiği haketmek için
gel burda ne olduğuna dair fikrin olmayan kapitalizme güzelleme yap
...
hamsi beyinli
kapitalizmin teorik tarihine
modellemelerine dair en küçük fikrin var mı
yok
ısrarla 1929 bunalımının tarihsel olarak ne anlama geldiğine atıf yapıyorum
keynesgil maliye politikacılığının kapitalist teori açısından anlamını hiç düşündün mü
haberin bile yok ki, nerden düşünesin
sen aylığını al
gel burda trollük yap
ot içip beyin kanamasından gideni senden duydum
sen beni efendilerin gibi
yatlarda koko çekip manken karılara kendini kırbaçlatanlardan sandın galiba
itin tekisin
önüne atılan kemiği yala
yaladığın kemiği haketmek için
gel burda ne olduğuna dair fikrin olmayan kapitalizme güzelleme yap
...
... Sürekli birilerini ortalığa çıkardığını iddia edip duruyorsun. ... Tam bir Stalinistsin sen.
1929 bunalımı-krizi bitti gitti, neredeyse 100 yıl olacak oradan medet umuyorsunuz. Bu buhranı çok çok iyi anladın diye mi "kapitalizm çöktü" diye yazıyorsun.
Ezberci iktisatçı papağan.
Senden olsa olsa Molla rejimine polis memuru olur. İran'ı da hiç edenler senin gibi tapıcılardı.
... Sürekli birilerini ortalığa çıkardığını iddia edip duruyorsun. ... Tam bir Stalinistsin sen.
1929 bunalımı-krizi bitti gitti, neredeyse 100 yıl olacak oradan medet umuyorsunuz. Bu buhranı çok çok iyi anladın diye mi "kapitalizm çöktü" diye yazıyorsun.
Ezberci iktisatçı papağan.
Senden olsa olsa Molla rejimine polis memuru olur. İran'ı da hiç edenler senin gibi tapıcılardı.
...
kendi kendine peşrev atma
hala daha kendini deşifre eden cümleler kuruyorsun
stalizmin ne olduğunu da bilmediğin ortada
1929 bitmişmiş, neo liberalizm mi doğdu, neo-liberalizm güzellemeciliğine de başladın demek
hamsi beyinli
o gün klasik iktisat ve onun varsayımları bitti
görünmeyen el, homo economicus kavramları bitti
hepsinden önemlisi
bu kavramlara dayanan ''tam rekabet piyasası modeli'' bitti
yani var olan kaynakların kapitalist üretim ilişkileri ile optimum kullanımının mümkün olmadığı ortaya çıktı
ben efendi-köle düzeni olması üzerinden bile deşifre etmiyorum
kapitalist üretim biçimi kaynakların heba edilmesi sistemidir
...
akıl vermeye kalkma
senin verebileceğin şey
...
şu an bu forumda yazıyor olmanın somutdaki karşılığı tam olarak bu
...
1929 bitmişmiş, neo liberalizm mi doğdu, neo-liberalizm güzellemeciliğine de başladın demek
hamsi beyinli
o gün klasik iktisat ve onun varsayımları bitti
görünmeyen el, homo economicus kavramları bitti
hepsinden önemlisi
bu kavramlara dayanan ''tam rekabet piyasası modeli'' bitti
yani var olan kaynakların kapitalist üretim ilişkileri ile optimum kullanımının mümkün olmadığı ortaya çıktı
ben efendi-köle düzeni olması üzerinden bile deşifre etmiyorum
kapitalist üretim biçimi kaynakların heba edilmesi sistemidir
Kendi çıkarımlarınızı oynatın boşu boşuna. Kapitalist biçim kaynağın hebası olabilir, ancak "kapitalizm çökmüş" değildir. Kapitalizm bitmiyor, hangi kavram teori çökerse çöksün en tutunmacı model budur. Sürekli defosu ve eksiği olan kapitalizm sürekli çöküyor-çökmekte oluyor.
Stalinist olmak senin o tutumunla alakalı. Sürekli birilerini ortaya döküyorsan muhakkak bunlar Polonya'lı ajanlardır.
Bak bilgivehis ile kartopu nasılda sorgulamaya geçmişler, bunların bu sorgulamalarının üstünü tamamlamaya kalkışıyorsun sonrada "kapitalizm çöktü" diyorsun. Çöken bir şey yok ortada. Olduğunca kuvvetli duruyor.
Kendi çıkarımlarınızı oynatın boşu boşuna. Kapitalist biçim kaynağın hebası olabilir, ancak "kapitalizm çökmüş" değildir. Kapitalizm bitmiyor, hangi kavram teori çökerse çöksün en tutunmacı model budur. Sürekli defosu ve eksiği olan kapitalizm sürekli çöküyor-çökmekte oluyor.
Stalinist olmak senin o tutumunla alakalı. Sürekli birilerini ortaya döküyorsan muhakkak bunlar Polonya'lı ajanlardır.
Bak bilgivehis ile kartopu nasılda sorgulamaya geçmişler, bunların bu sorgulamalarının üstünü tamamlamaya kalkışıyorsun sonrada "kapitalizm çöktü" diyorsun. Çöken bir şey yok ortada. Olduğunca kuvvetli duruyor.
...
da bana stalinist dediğinde millet gülmekten kırılıyo bunu bilmiyosun tabi
anti-evrimciyim di mi hem de
topu niye taca attın
bilgivehis kartopu sorgulamaya geçmişlermiş
sana diyorum ya
...
otur oturduğun yerde ve marksistlerin gelip seni kucaktan almasını bekle
şimdi de tarihin sonunu mu ilan edeceksin
yala önüne atılan kemikleri it
...
...
bilgivehis
22-01-2020, 17:20
Almanya bütçe açığı vermiş
Haberleri iyi oku, bütçe açığı değil, 13 milyar 500 milyon euro bütçe fazlası verdi.
Haberleri iyi oku, bütçe açığı değil, 13 milyar 500 milyon euro bütçe fazlası verdi.
Evet, biz sürekli açık verdiğimiz için "bütçe fazlası" bile diyemedik, bu kadar uzağız bu tabire. Geçen senelerde de Norveç fazla vermişti.
bilgivehis
22-01-2020, 17:25
Bak bilgivehis ile kartopu nasılda sorgulamaya geçmişler,
Biz kapitalizmin ne olduğunu bilecek kadarız, biz kapitalizmi değil, güncel kapitalizmi sorguluyoruz.
Çünkü kapitalizm temelde aynı olmasına rağmen ... durmayan perihan gibi sürekli gündem değiştiriyor, biz bunu sorguluyoruz.
...
da bana stalinist dediğinde millet gülmekten kırılıyo bunu bilmiyosun tabi
anti-evrimciyim di mi hem de
topu niye taca attın
sana diyorum ya
...
otur oturduğun yerde ve marksistlerin gelip seni kucaktan almasını bekle
şimdi de tarihin sonunu mu ilan edeceksin
yala önüne atılan kemikleri it
...
...
Tarihin sonunu ilan edecek olan senin gibiler, cennet komünizm yalanı. Bütün yazılı tarih egemen ve egemen olmayanların çatışması ve savaşlar tarihinden ibaretttir. Bunları bitirmeye yalan cennetler üreten senin gibiler. Bu da tarihin sonu olur heralde.
Küfürlerinde seni kurtarmıyor, yakında bir argümana yüz elli küfür yazacaksın çünkü çürüksün. Burada iktisat terimleri parçalayıp "kapitalizm çökmüştür" dedin, evrimi çökerten şakirt gibisin. Stalinist tutumculuğun, adeta herkesi Polonya'lı ilan ediyorsun. Şimdi al sarmanı eline, çeeeeekkkk bırakkkk çeekkkk bırakkkkkk.
topu niye taca attın
Evet dinden çıkacak inanırların sorgulaması gibi, ikisi de sorguluyorlar marxı ve bu sosyalizmin ne olduğunu sende sürekli dibine dibine çekmeye çabalıyorsun.
Tarihin sonunu ilan edecek olan senin gibiler, cennet komünizm yalanı. Bütün yazılı tarih egemen ve egemen olmayanların çatışması ve savaşlar tarihinden ibaretttir. Bunları bitirmeye yalan cennetler üreten senin gibiler. Bu da tarihin sonu olur heralde.
Küfürlerinde seni kurtarmıyor, yakında bir argümana yüz elli küfür yazacaksın çünkü çürüksün. Burada iktisat terimleri parçalayıp "kapitalizm çökmüştür" dedin, evrimi çökerten şakirt gibisin. Stalinist tutumculuğun, adeta herkesi Polonya'lı ilan ediyorsun. Şimdi al sarmanı eline, çeeeeekkkk bırakkkk çeekkkk bırakkkkkk.
kıvırma lan dansöz
ya da kıvır
yaptıkların görünmüyo zannediyorsun herhalde budala
anti-evrimciydim
stalinisttim
şimdi de yalancı cennet üreticisi mi oldum
her şeyi ağzınla dilinle çözmeye alışmışsın
...
bilimsel ilerlemelerle birlikte kapitalizmin üretici güçleri geliştirdiği yanılsaması oluşmuştu
bu yanılsama üzerinden üretici güçler kavramı bile yanlış içeriklendirilmiştir
sen bunların tartışılabileceği birikime sahip değilsin ki
1929 da kapitalizmin temel argümanlarının çöktüğünü ne sadece ben ne marksistler değil
tüm iktisatçılar kabul eder
o günlerin aşıldığı, neo-liboş bi palavradır
şimdi de onların kelimeleriyle konuşuyorsun
krizlerin sıklığı ve şiddeti azalmadı arttı
somut durum bu
neo-liboşlar bu durumu nası analiz ediyo biliyo musun
...
...
1929 da kapitalizmin temel argümanlarının çöktüğünü ne sadece ben ne marksistler değil
tüm iktisatçılar kabul eder
o günlerin aşıldığı, neo-liboş bi palavradır
şimdi de onların kelimeleriyle konuşuyorsun
krizlerin sıklığı ve şiddeti azalmadı arttı
somut durum bu
Bu kapitalizm çöktüye denk gelmez. Kendi argüman ve çıkarımlarınla çıkaracağın sonuç ancak bu olur. Sosyalist ekonomiler çöktü doğrusu bunu yazmalısın. Molla yalayıcı seni.
Eskiden heyulanız dolaşırdı şehirlerde şimdi oda senin gibilerin kıçına kaçtı.
Bu kapitalizm çöktüye denk gelmez. Kendi argüman ve çıkarımlarınla çıkaracağın sonuç ancak bu olur. Sosyalist ekonomiler çöktü doğrusu bunu yazmalısın. Molla yalayıcı seni.
...
daha kavramları bile doğru kullanmaktan acizsin
ağzın dolu konuşma diyorum anlamaktan acizsin
sosyalizm bi sanayi toplumu projesidir
çökeceğini tahlil eden bakunindir
elit bürokratik sınıfın kapitalizmdeki burjuvazi ile özdeşliğini ortaya koyan üstelik de bunu sovyet devriminden önce söyleyen de odur
bilmediğimiz duymadığımız bi palavran yok
piyasanın kendi dinamikleriyle değil, keynesgil çözümle krizin aşılması
krizlerin sıklık ve şiddetinin artması
tekelleşmenin engellenememesi
savaş ekonomisi
ekonominin savaşa ve silah üretimine endeksli olması
mesela özel bi örnek;
norveç ekonomisinin savaş altyapısı için kullanılan nanoteknolojik üstünlüğe dayanması
üstel artan maliyetler
sadece sınıfsal çelişkinin değil
egemen sınıfın kendi iç çelişkilerinin artık uzlaşmaz çelişki haline dönüşmesi
tüm bunlar kapitalizmin çöktüğünü göstermiyor öyle mi
...
norveç ekonomisinin savaş altyapısı için kullanılan nanoteknolojik üstünlüğe dayanması
üstel artan maliyetler
sadece sınıfsal çelişkinin değil
egemen sınıfın kendi iç çelişkilerinin artık uzlaşmaz çelişki haline dönüşmesi
tüm bunlar kapitalizmin çöktüğünü göstermiyor öyle mi
Bakunin tutturamadı, ben bu adamın teorisinin tam açılımını bilmem ama güncel sonuç ortada işte. Norveç dediğin ülke geçen sene bütçe fazlası verdi. Sınıfsal savaşım tarih, bana diyorsun ki tarihi mi bitirdin. Sınıfsal savaşım ve savaş tarihini mi bitirmişim, bende sana dedim ki komünizm (sizin cennet) gelince tarih mi bitmiş olacak. Reel sosyalizm dediğin biçim komünizmin yani mutlak amacın bir aracı-geçiş süreci değil mi?
Kapitalizm ne kadar vahşi olursa olsun bir şekilde dönüyor işte, ama dönemeyen ve çöken sosyalist ekonomiler oldu. Kapitalizm çöktü diyelim, sınıfsal savaşım sona mı erecek? İşte sizin iddianızın bir kaç adım sonrası bu, bir şey yapılmasa bile kendi kendisine çökecek bir kapitalizm tanımı kabul edilmiş gidiyor. Böyle bir şey olmayacak, bu 200 yıllık kapitalizm öncesinde deniz ticaretiyle de Akdeniz'de dönüp durmadı mı, bir şekilde yeni bir savaş ile yine dönüp dolaşacak. Yani sınıfsız, egemen-egemen olmayanlar arasında ki savaşım bitmeyecek bunun için insanın mutasyon geçirmesi gerekiyor. Sadece iktisadi ve adım adım ötesini teori ederek olmuyor. Bunu anlatıyorum ama her seferinde iktisadi terminoloji ve reddiyecelikle yol alıyorsunuz.
Şimdi kapitalizm çöktü dersen sosyalizm çöktü diyen birisine saldırman ne kadar mantıksız. İnsan evrilmeden veya mutasyona girmeden değişmeyecekse komünizm hiç gelmeyecek demektir.
1929 çıkışı dahada güçlenmiş kapitalizm daha çok vahşileştiyse bu onun çöktüğü anlamına gelmez. Sürekli Marx veya sosyalist, sosyalist iktisadi terminolojiden gitmene gerek yok. Komünizm olamaz, iddiamız bu. Bunu da temellendiriyorum sana. O öyle olursa artı değer burada üretici güçler şurada krizler vs vs. Tarih böyle geçti ama hiç bir evresinde komünizm olmadı, belki yerel ve nadir zamanlar dışında.
Heyula heyula olarak da kalamadı artık.
TURDUR
Sizin yaptığınız gemi batıyor denize atlayıp yüzerek karşı kıyıya varırız diyenlere denize atlayıp yüzerseniz de boğulursunuz diyerek bir sigara yakıp aslında bu gemi batmıyor demeye benziyor.
TURDUR
Sizin yaptığınız gemi batıyor denize atlayıp yüzerek karşı kıyıya varırız diyenlere denize atlayıp yüzerseniz de boğulursunuz diyerek bir sigara yakıp aslında bu gemi batmıyor demeye benziyor.
Evet. Kafkaesk olmuş olacak bu böyle işte. Karşı kıyıya varanlar yine aynı teraneye dönecekler. Zaten denize atlayanlar da ya boğuluyor yada hipotermi geçiriyor, kurtulan da döngüye devam. Bugüne kadar olanda buydu. Bu yüzden döngü devam edip duracak. Kısacası kurtuluş yok, ne sınıfsal olarak ne birey olarak.
Evet. Kafkaesk olmuş olacak bu böyle işte. Karşı kıyıya varanlar yine aynı teraneye dönecekler. Zaten denize atlayanlar da ya boğuluyor yada hipotermi geçiriyor, kurtulan da döngüye devam. Bugüne kadar olanda buydu. Bu yüzden döngü devam edip duracak. Kısacası kurtuluş yok, ne sınıfsal olarak ne birey olarak.
Denize atlayanlar da boğulabilir bacağına kramp girer boğulur.Karşı kıyıya varmadan da ne olacağını bilemezsin.
Ortada ki tek kesin gerçeklik geminin battığı gemide kalanların boğulacağıdır.
Denize atlayanlar da boğulabilir bacağına kramp girer boğulur.Karşı kıyıya varmadan da ne olacağını bilemezsin.
Ortada ki tek kesin gerçeklik geminin battığı gemide kalanların boğulacağıdır.
Döngü. Kimseyi gemiden atlamaya engel olmuyoruz. Gemiden kurtulan bir başka gemiye muhakkak binecek. Bir gemiden diğer bir gemiye, sona varana kadar bu böyle.
Pratik böyle olmadı TURDUR
Gemiden atlayanlar atladığına pişman edildi.Oysa gemiden atlayanlar kimseyi gemiden atlamaya zorlamamıştı.
Uzlaşma ancak farklı hukukların kabulü ile mümkün olabilirdi. Kabul görmedi kıyamet koptu.
Bakunin tutturamadı, ben bu adamın teorisinin tam açılımını bilmem ama güncel sonuç ortada işte. Norveç dediğin ülke geçen sene bütçe fazlası verdi. Sınıfsal savaşım tarih, bana diyorsun ki tarihi mi bitirdin. Sınıfsal savaşım ve savaş tarihini mi bitirmişim, bende sana dedim ki komünizm (sizin cennet) gelince tarih mi bitmiş olacak. Reel sosyalizm dediğin biçim komünizmin yani mutlak amacın bir aracı-geçiş süreci değil mi?
Kapitalizm ne kadar vahşi olursa olsun bir şekilde dönüyor işte, ama dönemeyen ve çöken sosyalist ekonomiler oldu. Kapitalizm çöktü diyelim, sınıfsal savaşım sona mı erecek? İşte sizin iddianızın bir kaç adım sonrası bu, bir şey yapılmasa bile kendi kendisine çökecek bir kapitalizm tanımı kabul edilmiş gidiyor. Böyle bir şey olmayacak, bu 200 yıllık kapitalizm öncesinde deniz ticaretiyle de Akdeniz'de dönüp durmadı mı, bir şekilde yeni bir savaş ile yine dönüp dolaşacak. Yani sınıfsız, egemen-egemen olmayanlar arasında ki savaşım bitmeyecek bunun için insanın mutasyon geçirmesi gerekiyor. Sadece iktisadi ve adım adım ötesini teori ederek olmuyor. Bunu anlatıyorum ama her seferinde iktisadi terminoloji ve reddiyecelikle yol alıyorsunuz.
Şimdi kapitalizm çöktü dersen sosyalizm çöktü diyen birisine saldırman ne kadar mantıksız. İnsan evrilmeden veya mutasyona girmeden değişmeyecekse komünizm hiç gelmeyecek demektir.
1929 çıkışı dahada güçlenmiş kapitalizm daha çok vahşileştiyse bu onun çöktüğü anlamına gelmez. Sürekli Marx veya sosyalist, sosyalist iktisadi terminolojiden gitmene gerek yok. Komünizm olamaz, iddiamız bu. Bunu da temellendiriyorum sana. O öyle olursa artı değer burada üretici güçler şurada krizler vs vs. Tarih böyle geçti ama hiç bir evresinde komünizm olmadı, belki yerel ve nadir zamanlar dışında.
Heyula heyula olarak da kalamadı artık.
demek muhatap alınmak istiyorsun
küfürü kesmişsin, bu durumda biz küfüredemicez
teorisinin tam açılımını bilmediğinin adamın
neyi tutturup neyi tutturamadığını nerden biliyorsun
hala sosyalizmi komünizme geçiş için zorunlu bi aşama olarak kabul eden biri olduğum varsayımıyla konuşuyorsun
ya konuyu uyanamadın, ya kasıtlı çarpıtıyorsun
burdakiler bunu yemez, gülünç olmayı bırak artık
sosyalizm bir sanayi toplumu projesidir dedik, devamında da elitlerin konumunun burjuvaziyle özdeş olduğunu söyledik.
yazılanı oku
anlayabiliyosan da anla
çarpıtmaya kalkma
izin vermem, zaten kimse de yemez
ben marks'dan ya da sosyalist terminolojiden de gitmiyorum
burdakiler bu yalanını da yemez
ancak marks; iyi bi felsefeci iyi bi iktisatçıdır
dolayısıyla kaynakdır
ondan öğrenebileceğimi öğrenirim
wiki açıldı dedim sana
aç bak anarşizm nedir,
bakunin kimdir
mahnovist nedir, ne ister
kapitalizm çöktü derken ne kastettiğim de ortadadır
buna burda itiraz edemezsin, edemedin de
geldiğin nokta;
insan bu kokuşuk ilişkiyi AŞAMAZ
bi çeşit pesimizme dönüş yaptın
kapitalizm güzellemen bitti
bi daha da kimseyi içtiğiyle, deliliğiyle, geçmişiyle mahkum etmeye kalkışma
bunlar üzerinden edemezsin
ortaya bi düşünce koyduğunda ise
bi çok kavramın içeriğine tarihine evrimine vakıf olmadığın ortaya çıkıyo
konuyu değiştir
ya da unutulmaya bırak
bu konu seni aşar
komünizm cennet değildir
...
demek muhatap alınmak istiyorsun
küfürü kesmişsin, bu durumda biz küfüredemicez
Burada küfür etmeden önce kışkırtıcılık yaparak sürekli üyelere küfreden senden başkası yok. Bak admin saatlerdir senin küfürlerini ayıklıyor sayfadan.
geldiğin nokta;
insan bu kokuşuk ilişkiyi AŞAMAZ
bi çeşit pesimizme dönüş yaptın
kapitalizm güzellemen bitti
AŞAMAZ. Aşamıyor da, kaç bin yıllık yazılı tarihte de aşamadı. Senin ütopya komünizm güzellemen ne zaman bitecek.
bi daha da kimseyi içtiğiyle, deliliğiyle, geçmişiyle mahkum etmeye kalkışma
bunlar üzerinden edemezsin
ortaya bi düşünce koyduğunda ise
bi çok kavramın içeriğine tarihine evrimine vakıf olmadığın ortaya çıkıyo
Ben ortaya düşünce-teori-iddia koymuyorum, sadece sonuç bu oldu diyorum. Neden böyle oldu neden şöyle oldu da demiyorum. Sovyet sosyalizmi ve bağılı devletler vardı, tek kurşun atılmadı bunlar dağılırken, ekonomik olarak çöktüler. Geride bıraktıklarına bak.
konuyu değiştir
ya da unutulmaya bırak
bu konu seni aşar
kapitalizm çöktü derken ne kastettiğim de ortadadır
buna burda itiraz edemezsin, edemedin de
Bu konu seni aşalı çok oluyor, "kapitalizm çöktü" diyen sendin. Şimdide şöyle çöktü böyle çöktüye getiriyorsun. Bal gibi de attığın yalana itiraz ettim. Hala kuvvetli bir şekilde ayakta duruyorlar.
hala sosyalizmi komünizme geçiş için zorunlu bi aşama olarak kabul eden biri olduğum varsayımıyla konuşuyorsun
ya konuyu uyanamadın, ya kasıtlı çarpıtıyorsun
burdakiler bunu yemez, gülünç olmayı bırak artık
Konuyu çarpıtıp küfürler yağdıran sensin, bilinçlice bu taktiği uyguluyorsun her tartışmada. "Kapitalizm çöktü" dedin, gülünç olan budur. 1929 yılında yaşasan o zamanda bunu diyecektin. "Buradakiler" diye sürekli tribüne çağrı atmanda acziyetin resmi. Kapitalizm çöktü diyen adama çökmedi derim. Bu kadar basit.
admin yalakalığı yapmayalım bu bir
geldiğin nokta; kapitalizm güzellemesi bitti pesimist teslimiyetçilik başladı bu iki
reel sosyalizm üzerinden demogoji yapılmaz, hele anarşiste hiç yapılmaz bu üç
kapitalizm çöktü, evet çöktü
optimum denge kuramı çöp oldu
piyasanın kendini görünmeyen el üzerinden dengeye getireceği çöp oldu
teorik olarak çöktü
kendini güzellemeyi de senin gibi ne söylediğini bilmeyenlere bıraktı
kapital, sermaye, üretici güç, kapitalin ikili anlamı gibi en basit kavramlara yabancısın
verili durum kendi içine çökmeye devam eden bi üretim biçimi
bunun sonu barbarlık
çözüm ise açıkça belli
sen insanlar bunu başaramaz da desen
bu başarılsa bile çözüm değil de desen
sonu aynı
efendilere hizmet eden söylemlerin goygoyculuğunu yapabileceğin yer burası değil
niyetin o veya değil
ama yaptığın iş bu
senin umarım komünizm kurtuluşumuz olur demen gerekir
başka kurtuluş yok
kapitalizm çürümüş bi üretim biçimi ve çöktü
admin yalakalığı yapmayalım bu bir
Bunu senden başka yapan yok. Bunu yapmaya da mecbursun.
kapitalizm çöktü, evet çöktü
Pilot kalemle mi diz çöktürdünüz, sayın her şeyi en çok bilen iktisat uzmanımız.
Senin kadar imanlı insanlardan korkmak lazım, düşünce gücüyle insan uçurursunuz. Aynen Stalin kafası.
Bunu senden başka yapan yok. Bunu yapmaya da mecbursun.
Pilot kalemle mi diz çöktürdünüz, sayın her şeyi en çok bilen iktisat uzmanımız.
Senin kadar imanlı insanlardan korkmak lazım, düşünce gücüyle insan uçurursunuz. Aynen Stalin kafası.
...
...
kapitalizmde her şey iyi güzel yolunda diyodun
sonra işi pesimizme döktün
insan bi gemiden iner öbürüne biner demedin mi
yani kıvırdın
...
sana diyoruz ki
bu sitem
kendi teorisine göre çökmüştür
artan maliyetlerle ve uzlaşmaz çelişkilerle savaşa doğru gidiyor
e çökmüş bi sistem işte
hala daha ağzınla iş yapmaya kalkıyosun
...
bu mu iman
yaşadığın dünyayı mı göremiyosun
...
ben biliyorum ne olduğunu
egon yaralandı
nevrotik egon acılar içinde
...
mesele galibiyet değil
mesele gerçeğin ne olduğu
...
Admin yalakası demiştiniz, iyi yalakalık yapmasaydınız bu kadar azıtacak cesareti bulamazdınız.
...
kapitalizmde her şey iyi güzel yolunda diyodun
sonra işi pesimizme döktün
insan bi gemiden iner öbürüne biner demedin mi
yani kıvırdın
...
sana diyoruz ki
bu sitem
kendi teorisine göre çökmüştür
artan maliyetlerle ve uzlaşmaz çelişkilerle savaşa doğru gidiyor
e çökmüş bi sistem işte
hala daha ağzınla iş yapmaya kalkıyosun
...
bu mu iman
yaşadığın dünyayı mı göremiyosun
...
ben biliyorum ne olduğunu
egon yaralandı
nevrotik egon acılar içinde
...
mesele galibiyet değil
mesele gerçeğin ne olduğu
...
"Kapitalizm çöktü"
Bu laf size ait.
Pilot kalemle evrimi çürüten şakirt gibisin, en az onun kadar imana gelmişsin.
senin umarım komünizm kurtuluşumuz olur demen gerekir
başka kurtuluş yok
Böyle metafizikle işim olmaz, böyle heyulalı değilim ki bir şeyler ummuş olayım. Bu ne şimdi, tebliğ mi? Huzur komünizmde gel vatandaş kaçırma başka kurtuluş yokmuş.
...
komünizm bi üretim ve yaşama biçimidir
bi alternatiftir
insanlık bunu ya başarır
ya barbarlık içinde yok olur
sen yazı başına mı para alıyosun
yoksa burda şekil yaparak nevrozlarını mı tedavi ediyosun
ikisi için de yanlış yerdesin
ağzın ise sandığın kadar iyi çalışmıyo
...
senin biraz daha işi öğrenmen lazım
STEPHEN HAWKING in insanlığa (egemenlere) önerileri
:Teknoloji bu hızla ilerlerse rekabet bu kadar yıkıcı olursa insanlığın sonu yakın.Dünya tek hükümete (devlet) geçmeli
:Bilim insanı, uzayda seyahat edecek kadar gelişmiş bir uygarlığın Dünya'ya geliş amacının 'barışçıl' olmayacağının da altını çizmişti.
:Teknoloji bir noktada insanlardan daha üstün bir noktaya gelecek ve insanları ortadan kaldıracak" ifadelerini kullanmıştı.
: Dünyalıların varlığını milyon yıl daha uzatmak istiyorlarsa daha önce kimsenin gitmediği yerlere korkusuzca gitmesi gerektiğini dile de getirmişti.
:Başka bir açıklamasında önümüzdeki 10 yıl içinde Mars'a gidilmesinin, 30 yıl içinde de Ay'a bir uzay üssü kurulmasının hedeflenmesi çağrısını da yapmıştı.
:Eğer insanlık galaksi içindeki tek akıllı yaşam formuysa hayatta kalmayı güvence altına almalıyız" diyen Hawking, "Uzun vadede insan türünün geleceği uzaydadır.
----------------------------------
Yani kapitalizm çöküyor hatta çöktü demek kurtuluş olmuyor. Ya kendi ellerinle daha insan a yakışan bir düzenleme getireceksin ya daha karanlığı görmeye hazırlanacaksın.
Dünyayı bu gün elinde tutanlar ya kaçacak ya yok edecek. Güzel bir şey bırakmayacağı kesin.
İlham kaynağımı merak etmişler de.
marcos Kapitalizmi direk işçi sınıfı/proletaryanın yoksuluğunda görmektense kapitalizmi yönetim aygıtında görmek ve ona görmek davranmak işçi sınıfını tekrar mücadele eder hale getirebilir.
Sn marcos
Yine marks gibi düşünmek durumundayız. Marks kapitalizm in analizini yaparak insanlık için kapitalizm çözüm değil demedi mi.
Biz de şu gün yaşadığımız kapitalizm in analizini yaptığımızda Kapitalizm in çöküşünü insana iyilik değiğil kötülük ön gördüğünü görmüyormuyuz Bazı arkadaşlarımız Marks ismi antipati yaratsa da biz biliyoruz ki Marks bizi bir kurtuluş reçetesi vermemiştir.
Sadece seçenek göstermiş onun gösterdiği seçenek in dışında liberallerde seçenek gösteriyor kapitalizm eninde sonunda bizim için değilse bile kendisi için kölesine bakmak durumunda demiyorlar mı.
İşte biz buna itiraz ediyoruz kapitalizm var olamaz değer yasası çöktüğünde kendisi de insanlıkta biter onun için mücadele gereklidir diyoruz.Liberallerle farkımız bu.
Biz bu değerlendirmeler eşiğinde ne arıyoruz kurtuluş reçetesini kendimiz yazmak mı, yoksa sermeye sınıfının şevkatli kollarına teslim olmak mı.
Görüyorum ki İşçi sınıfının varlığı ve bu günkü durumundan umutsuz olanlar var da. Çözümler nedir onu söyleyen yok.Nasıl kurtulacağız başımız gelecek felaketten yoksa bir felaket hiç yaşamayacakmıyız.
Bütün düğüm nasıl kurtulacağızda bağlı Ben işçiler ve komünistlerin ortak programda birleşmesi ile diyorum Farklı çözümü olan varsa söylesin Benimki klasik çözüm bir kaç kere denendi başarılı olmadı Ben koşullar uygun değildi diyorum Şimdi tam zamanı koşullar da çok uygun.
Talepler ilginç hiç dikkatinizi çekmiyor mu Askari ücretin değil azami ücretin belirlenmesi talebi emeklilik yaşının uzatılmasına isyanlar daha az çalışma isteği.Bunlar işçilerin talebi.
Farklı reçetesi olan yazsın bizde okuyalım
Farklı reçete var yazılmıştır ve uygulamadadır.Yalınız bu reçeteyi burada yazmak/anlatmak hem forum bazında hem kişisel bazda sorunlara yol açacaktır.
En azından size Murray BOOKCHİN' i tavsiye edebilirim.
Murray BOOKCHİN de Marksizm den yola başlamış son zamanlarda ekoloji ve şehirleşme konusunda çalışmış bildiğim kadar ile 1930 larda Stalin le yollarını ayırırmış
Ekoloji ve insan. Peki bunların Marks da olmadığımı iddia ediliyor. Anarşizm le yollarını birleştirmek Marks ve onun düşünce sisteminden uzaklaşmak mı.
Bir çok insan Marks ı anlamamış onu Lenin ve Stalin le birleştirmiş izm ler yaratmış. Ben Marks ın (İzm demiyorum) eleştiri olarak anlıyorum Kimseye kurtuluş reçetesi yazmadığını iddia ediyorum. Yüzlerce Marks ist in de marks anlamadığını söyleyenlerden im.
Bu dünyayı insan bozdu insan düzeltecek Tabi istiyorsa bozuktan rahatsızsa.