PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanlar Kudüs'ü kaybettiler..

Ahlaksız
29-01-2020, 18:14
ABD Başkanı Donald Trump, Filistin'i dışlayarak oluşturup “Yüzyılın Anlaşması” adını taktığı Ortadoğu Barış Planı'nı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladı.
ABD Başkanı, "Kudüs bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kalacak" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından Filistin Batı Şeria Ramallah şehrinde bölge halkı; Trump ve Netanyahu'nun açıkladığı barış planına yönelik gösteriler düzenledi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise tek taraflı Orta Doğu barış planına ilişkin "Halkımız bu planı tarihin çöplüğüne atacak" diyerek tepki gösterdi.
Öte yandan Beyaz Saray Türk gazetecilere ambargo uyguladı. Trump ve Netanyahu basın toplantısına Washington’daki yerleşik Türk gazeteciler alınmadı. Akreditasyon için başvuru yapan gazetecilere olumlu yanıt verilmedi.
Trump’ın açıklamaları şöyle:
İsrail dünyanın üzerindeki bir ışıktır. Tarihteki karanlık çağların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz.
srail ziyaretimde (Filistin Yönetimi Başkanı) Mahmud Abbas'la Beytüllahim'de biraraya geldim, daha iyi bir hayat, potansiyellerini gerçekleştirmeleri gerektiğini düşündüm.
Dönüşte çözüm için çalışmaya karar verdim.
Bu barış vizyonumuz geçmiştekilerden farklıdır, gerçekliğe dayanan 80 sayfalık planımız tarihe geçmiştir.
Gerçekçi iki devletli çözüm ile Filistin'in İsrail'in güvenliğine tehdidi azaltılacaktır.
İsrail ilk kez harita açıklanmasına izin verdi, bu cesur adım için Başbakan Netanyahu'ya teşekkür ediyorum.
Detaylı net bir harita için komisyon kuracağız.
Gelecekteki Filistin devleti kurulmasının şartları arasında terörü reddetmesi vardır.
Kudüs İsrail'in bölünmemiş başkenti kalacaktır.
İsrail için çok şey yaptım, Kudüs'ü başkent tanıdım, elçiliği taşıdım, Golan'daki egemenliğini tanıdım, en önemlisi korkunç ve berbat İran nükleer anlaşmasından çekilmek. (Alkışlar eşliğinde Trump-Netanyahu el sıkışması)
Filistin için de çok iyi bir anlaşma olmasını istiyorum. Filistinliler için de çok şey yapmam lazım, yoksa adil olmazdı.
Bir daha bu kadar iyi bir ekip göremeyecekler, hepsi çok iyi anlaşma yapıcılar, karşı tarafın da iyi olmasını istiyorlar.
Bu harita Filistin'i iki katına çıkaracak, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinde ABD büyükelçilik açacak.
Filistin halkına sonunda refah ve mutluluk gelecek, dış yardım olmaksızın kendi başlarının çaresine bakacaklar, çok başarılı bir halk kendileri.
Sayın Abbas'a mektup gönderdim ve kendisine Filistinlilere tahsis edilen toprağın onlar için 4 yıl açık tutulacağını söyledim.
Bu tarihi fırsata olan yanıtınız, Filistin'in devlet olması için nasıl liderlik yaptığınızı dünyaya gösterecek.
İran rejimi büyük oranda zayıflamış durumda. Kasım Süleymani'yi dünyanın bir numaralı teröristini ortadan kaldırdık. Hizbullah'ın başı ile iyi şeyler peşinde değillerdi. İsrail nefretini yaymaya çalışıyorlardı, Kudüs'ü özgürleştirmek için İsrail'le savaşmamız gerek diyorlardı, İsrail'in düşman olduğunu söyleyerek Ortadoğuyu bölmeye çalışıyorlardı. (Alkışlar eşliğinde Trump-Netanyahu el sıkışması)
Gerçekte Kudüs özgür ve kurtarılmıştır.
İslam dünyasının 1948'te yaptığı hatayı, İsrail'i tanımak yerine saldırma hatasını düzeltmesinin zamanı gelmiştir.
Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a buraya elçilerini gönderdikleri için teşekkür ediyorum."
DEVAMI;
https://odatv.com/ve-ortadoguyu-karistiracak-plani-acikladilar-28012023.html
Eski ahiti okumuş,bilen birisiyim..İçinde inanılmaz şiddet içerikli cümleler var ama Yahudiler ne birilerinin kafasını dini bir slogan eşliğinde kesiyorlar,ne de birilerini sırf dini emirleri yüzünden patlatıyorlar..Yahudiler bir şekilde kendilerini şiddetten soyutlamışlar..
(Devlet bağlamındaki şiddet farklı bir konu..Ben dini bağlamdaki şiddetten bahsediyorum..)
Müslümanların bir kısmı ısrarla kafa kesiyorlar,kendilerini patlatıyorlar ve bunu dini bir vazife olarak yaptıklarını söylüyorlar..Milyonlarca Müslümandan bahsediyoruz..Şimdi bu milyonlarca radikal Müslümana,diğer Müslümanlar engel olmuyorlar/olamıyorlar veya olmak istemiyorlar..Dünya'da da GÜÇ gayrimüslimlerin elinde..Haliyle Müslümanların bu tarz siyasi konularda zerre şansları yok..Kaybedecekler yani..Feryat edecekler,çıldıracaklar ama kaybedecekler,kaybetmeye mahkumlar..Çünkü şiddeti bir kenara itemediler,bence tüm mesele bu..Şiddeti önle(ye)meyip,emperyalizm cart curt demenin bir anlamı da yok..
Sen Amerika'lının veya Norveç'linin kafasını kesersen,bunu bir şekilde sana ödetirler..!

Artık Kubbetüs Sahra'yı da yıkarlar,Mescidi aksa'yı da..Müslümanlar da öyle seyredecekler..%100 yani..
Haberin detaylarına dikkat ederseniz,arapların da Abd ve İsrail yanında olduğunu görürsünüz..Bu kadar da emperyalizm hayranı bunlar...Yahu,konu sadece Filistin/toprak meselesi değil ki..Sizin Kabe'den sonraki en önemli kutsal mabedinize el koyuyorlar,bu kadar mı vurdumduymazsınız..Evet,bu kadar vurdumduymazlar..
Yarın Abd,Suudi Arabistan'ı işgal edip,Kabe'yi ele geçirse,buna Bahreyn/Ürdün gibi Müslüman ülkeler ses bile çıkarmazlar..
Müslümanlar da güçlünün yanında olmak gibi bir takıntı var..Sanırım böyle hayatta kalacaklarını sanıyorlar..Çölden gelen bir kültür sanki:fencing:

ilahimasal
29-01-2020, 20:17
İLAHİ
AHLAKSIZ
kolayı var

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTaPaFB9pjXN5EFlB1YF_q58hDBtxs YZubspM7LD0DSIiGOoGHs

kartopu
30-01-2020, 11:28
Son zamanlarda ABD ve benzerleri islam dünyası ile çok uğraşıyor Bunu nedeni enerji olsa gerek Kudüs islam dünyası için ortak vatan ama hiç biri orası için büyük fedakarlığa girecek gibi görünmüyor.
Belkide Kudüs ü İsrail e bırakmalı onlarında vatanı hatta vaad edilmiş toprakların bir parçası.Hatta Kudüs bütün dinlerin ortak vatanı olmalı.

ABD islam dünyası için bir projesi olduğu anlaşılıyor ve İsrail i buna dahil ediyor

Yeni bir Dünya savaşı biz de istemiyoruz.

Ahlaksız
30-01-2020, 12:08
Son zamanlarda ABD ve benzerleri islam dünyası ile çok uğraşıyor Bunu nedeni enerji olsa gerek.
Enerji,silah satışı,evanjelizm,siyonizm,emperyalizm falan filan..Hiçbiri değil bence..
Çok basit düşünelim sevgili kartopu..Ben bir ülkeyi yöneteceğim ve yönettiğim ülkeye birileri gelip kendini patlatacak ve bu ara ara devam edecek..Bunu unutamam,bunun intikamını çok kötü alırım..!

11 Eylül..Sonrasında Boston maratonu..Arada başka olaylar..Amerikan askerlerini Dünya'nın her yerinde öldüren Müslümanlar..Kafalarını kesenler filan..

Bunların acısını senden çıkarırlar,bundan kaçamazsınız..

Müslümanlar,müslümanların şiddete bulaşmasını önlemedikleri müddetçe,müslümanlar her anlamda kaybetmeye mahkumlar..

Kafa kesme,Asur'lar zamanında işe yarıyordu..Asur nere,21.yüzyıl nere..!

Kudüs'ü kaybettiler..Yakında Mekke'de gidecek,İstanbul'da..Bu kaçınılmaz..

kartopu
31-01-2020, 09:59
Bu kafa kesme olaylarında ABD nin eli yok yani Afkanistan meselesinde ABD saf dışı mı sence.

Sn Ahlaksız
Bütün olayların arkasında ekonomi vardır. Kafa kesme falan işin aksesuarı. Kudus gidecek Mekke gidecek İstanbul gidecek umrumda değil bu dünyada benim çöpüm yok .

Bir insanı ha yukarıdan atılan silahla öldür ha kafasını keserek öldür ikisi de insan öldürmektir.Konu propaganda biri kendine bir idoloji yaratmış kelle kesiyor biri güç gösteriyor uydudan vuruyor ikisi de sonunda güç gösterisi yapıyor.

Bütün bunların sebepleri ekonomidir sermayedir dünyayı yönetme arzusudur.
Bizim anlamamız gereken de budur.

Bu sistem artık normal yollarla yönetilemiyor kimi yeni teknoloji yaratıyor kimi din yayıyor gücü ona yetiyor. Ortak mesele bu sistemin normal yollarla yönetilemiyor olması.
Bizim de görmemiz gereken budur.

Evet müslümanlar modern dünyaya uyum sağlayamıyor kendi içinde reform da yapamıyor teknolojik olarak gerilerden gidiyor. Bu sebep onların kendi alanlarında güçsüz bırakmayı hak ettiriyor. Ya diğerlerinin doyumsuzluğu aç gözlülüğü hukuk tanımamazlığı insan a saygısızlığı Güçlü olmaları onları haklı mı çıkarır.

tolonbey
31-01-2020, 12:22
iste böyleee,
USUNU yani ALLAHIN aklini kullanan gagurlar ,her yerde müslümanlari EViRiP CEViRiP kafasini yarip gözlerini morartip hakkettikleri sopayi atmaktadirlar.Cünkü Müslüm,anlar AKLI kullanmiyorlar.Diyorlarki Allah istese verir ,istemezse vermez.Okadar geri ZEKALIyIZKI gariyi,gocayi bile Allahdan istiyoruz.Bu isi müslümanlarin peygamberi bile yaptigina göre ümmeti bu yolda yürümesi kacinilmaz.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Muhammet birgün karisi Aiseye söyle der,sevgili karicigim az önce Allahdan bir ses geldi.Dediki eyyyyyyy benim cokcok sevgili kulum.Senin bir GARIYA daha gereksinin var.Aise bu yalan söz karsisinda asabi bozulur derki o senin ALLAHIN basa isi yokmu hep senin seyinin ihtiyaclarini düsünüyor.Aise 1400 yil önce bu yalanlara inanmadigi Halde 1400 yil sonrra10-15-20 egitim aldigimiz halde 1400 yil önceki okul yüzü görmeyeninn yalanlarina kaniyoruz.Tanriya yaptigi yaptiklari iftiralara inaniyyoruz.müslümanlar FELLAHIN yalanlarina inanip ALLAHIN AKLINA dönmedikleri müddetce GAGURLARIN elinde Oyuncak olmaya devam edeceklerdir.Müslümanlari birbirine öldürtüp o yetmediyse kendileri bu isi yapiyoprlar------------------------------------------------------------------------------------------------------Filistinli TÜRK düsmani FELLAHUEKBERLER 3 isreilli askeri öldürür.Bunun üstüne isreil 3 isreilli askere karsilik 2000 filistinliyi öldürür Filistininde 3/1 ini yikar.Batililar bu salaklara 3 suc isletirse buuna karsilikmis gibi müslümanlara 300 ceza veriyor.Yani beyinden habari olmayan biz BEYiNSiZ müslümanlari kedinin SICANLA oynadigi gibi oynamakta sonrada mideye indirmektedirler.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Müüslümanlarin ALLAHININ yarattigi
beyinden habari yoktur.Her seyi yalniz kanpompalamasi icin yarattigi YÜREK yapiyor saniyor.Eeeeeeeeee,bukadar cok zeki ALLAHIN haliyle kullarindan müslümanlarda kendi gibi cok zeki olur tabiki.------------------------------Müslümanlarin kendileri gibi cok zeki olan Allahi bakin bir ayattada ne diyor-?AKLINI KULLANMAYANIN BASINA PiSLiK yagdiririm.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Bu nasil Allahki bir yerde aklin isini yürek yapiyor derken,Baska yerdede beyini öne cikariyor.Deemekki muhammedin hocalarinin biri beyinden habarrsiz,ötekininde beyinden habardar oldugundan bu güzel ayati yazmis kurana.---------------------------------------------------------------------------------------------------Bu kitaba uydukca müslümanlar GAVURLARIN oyuncagi olmaya devam edeceklerdir.
Bir haci bana anlattiydi.Kabenin karsisina gecip ellerimi acip Allaha seslendim.Allah dediki dinliyorum seni.Allaha dedimki,SEN müslümanlarimi yoksa gavurlarimi seviiyorsun?Allah demiski müslümanlarin sevilecek yanimi varki onlari seviyim,Gari ihtiyaclarinibile benden istiyorlar.Gavurlarsa benden hicbirsey istemiyorlar.Kafalarina koydugum BEYNi kullanarak herseyi yarattigim seyleri arastirarak onlarda sakli sirlarimi buluyorlar muslumanlarsa benim baslarina koydugum aKLA degil FELLAHIN uydurdugu NAKLA inaniyorlar.Bu nedenledirki müslümanlar IFLAH edemiyeceklerdir demis.Dedeniz

kartopu
31-01-2020, 17:13
Muhammet birgün karisi Aiseye söyle der,sevgili karicigim az önce Allahdan bir ses geldi.Dediki eyyyyyyy benim cokcok sevgili kulum.Senin bir GARIYA daha gereksinin var.Aise bu yalan söz karsisinda asabi bozulur derki o senin ALLAHIN basa isi yokmu hep senin seyinin ihtiyaclarini düsünüyor.

Bu hikayeyi çok duydum Sn tolonbey
Hatta sanırım Turan Dursun un kitabın da da okudum.

Bu gösteriyor ki din adamına yakın olan dini farklı anlıyor. Hiç iki imamın sohbetini dinledin mi hiç birbirine iman anlatmaz konuştukları ya siyaset ya ekonomi ya aile işi sohbettir.

Bu demek oluyor ki din herkese aynı biçimde intikal etmiyor. Hele ki günümüzde çıkar menfaat dünyalık .Bir öteki dünya korkusu var bu da İnsan ın diğer canlılar gibi kendini doğaya bırakmak istememesi yani ölümsüzlük isteği. Bu hikaye bile olsa bu hikayeye inanmak istiyorlar.
Peki din buysa neden tehlikeli oluyor yine işin içinde para ve imkan yaratmak var.Bir insan ta Çeçenistan dan Uygur dan (çin) gelip Suriye de savaşa katılacak bu normal mi. Bu insanı bir taşıyan var, yolunu açan var, oradaki güvenliğini sağlayan var ve ödüller var. Bunu anacak devletlerin istihbarat örgütleri yapabilir

Yani bu tür olayların örgütlerin arkasında dinden başka devletler var. Bence dinin arkasındaki güçlere bakmak daha mantıklı sorun çözmek olacak.