Orijinalini görmek için tıklayınız : Akp ne yapmalıydı?
Ahlaksız
01-02-2020, 14:14
Akp'lilere ne derseniz deyip,yol yaptılar,köprü yaptılar,görmüyor musun yollardaki arabaları filan diyorlar..Tamam da bu iş değil ki..Peki,bu akpliler ne yapmalıydı?Birkaç şey sayacağım;
-Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymalıydılar..Bunu hiçbir akpli,hiçbir zaman yapmadı..''Kutuplaştırma'' ile buraya kadar geldiler ama bu iş değil işte,işte tutunmak adına yapılan bir iş..70 yaşında ağzından yanlış kelimeler çıkan birisini hapse atmak iş değil,bu kişiye hoşgörülü davranmak iş..Hoşgörülü olsalardı,o zaman bir şey yaptılar derdik..
-Tüm vatandaşlar sağlıktan bedava yararlanmalıydı..Böyle bir şey yapmadılar,sadece kendi yakınlarına bu sektörde yol açtılar..Her köşede hastane var ama hepsi de para istiyor..Yani hastane yapmak değil,halkın sağlığını/cebini düşünerek sağlığı ücretsiz yapmak iştir..
-Eğitim ücretsiz olmalıydı..Dershaneler,özel okullar filan..İş mi bu?Parası olmayan kötü eğitim alıyor,parası olan iyi eğitim alıyor..Gerçi ne kadar iyi eğitim aldığı da tartışılır..Halkın arasındaki bu ayrımcılığı sonlandırmalıydılar ama asla böyle bir şey yapılmadı..
-Kira sorununu bitirmeliydiler..18 sene boyunca bu sorun çözülürdü ve dar gelirliler bir nefes alırdı ama bu sorunu da çözemediler..Bir şey yapmadılar..Dar gelirli,dar gelirinin nerdeyse tamamını kiraya veriyor..
Başka şeyler de belirtilir ama sanırım bu 4 başlık,en temel mesele..Halkın büyük çoğunluğunu direk ilgilendiren meseleler..
bilgivehis
01-02-2020, 18:02
-Eğitim ücretsiz olmalıydı..Dershaneler,özel okullar filan..İş mi bu?Parası olmayan kötü eğitim alıyor,parası olan iyi eğitim alıyor..Gerçi ne kadar iyi eğitim aldığı da tartışılır..Halkın arasındaki bu ayrımcılığı sonlandırmalıydılar ama asla böyle bir şey yapılmadı..
Benim bir torun orta okulu bitirene kadar hep zayıflarla geliyordu, biz de yapısının böyle olduğunu düşünmüştük.
Lakin liseye gelince annesi onu özel okulda okuttu, daha ilk karnesinde takdir getirdi.
Gözlerimize inanamadık, liseye kadar hep zayıf getiren çocuk bir-kaç ay içinde takdir almıştı, sanki hayal gibiydi.
Eğitimin ne kadar kötü olduğunu biliyorduk ama bu olayla bizzat yaşamış ve görmüş olduk.
Dediğin gibi akp elinden geldiğince eğitimin kalitesini düşürmeye ve sürüyü elinde tutmaya çalışıyor.
Bu zihniyetten halk yararına iyi bir şey beklemek saflık olur.
Ayrıca dinci ve faşist bir yönetim hakim, öyle ki, sitelerdeki yorumlara varana kadar baskı uyguluyor.
Ne ilginçtir ki, bunca faşizme, kötü ekonomiye ve sayısız kötü yönetime rağmen ona oy veren koyunlar cenneti alemde yaşadığını sanıyor.
Akpye oy verenlerin bildiğimiz insan türünden olduğunu sanmıyorum, çünkü bunca kötü ve baskıcı yönetimi H. Sapiensler göremeyecek kadar kör olamaz. Bence bunlar bilinmeyen veya bilinip de açıklanmayan bir türe ait olmalı.
-Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymalıydılar--AKP muhazafakar parti
Tüm vatandaşlar sağlıktan bedava yararlanmalıydı--AKP liberal parti
-Eğitim ücretsiz olmalıydı.--AKP libaral parti
-Kira sorununu bitirmeliydiler.--AKP liberal parti.
Önce ne yapmalıydı değil nasıl parti demek istenmeli. AKP yi bir proje iktidar yaptı Gülen cemaati ile ortak haraket etmesini sağladı Gülen cemati ile çıkarları çatışınca başka cemaatler ve tarikatlerle işbirliği yapmak zorunda kaldı.AKP içinde liberal ve muhafazakarlığı barındıran parti yani her şey para sosyal hayat ancak onunla yürüyenlere var. Yani küçük bir azınlığın iktidarı biz siyasette buna oligarşi deriz.
AKP ve bu küçük azınlıktan başka bir şey beklenmez bu kadar yapabiliyor.
Ahlaksız
02-02-2020, 12:20
….Bence bunlar bilinmeyen veya bilinip de açıklanmayan bir türe ait olmalı.
Özellikle dindar insanlara hitap ettikleri için,görüntüye/imaja çok önem veriyorlar..Çünkü dindar insanlara yaklaşabilmek için,öncelikle dış görünüşünüzün iyi olması lazım..
Dindar insanların bakış açısı şu;
-Kuran okuyorlar
-Cami yapıyorlar
-Sürekli gâvurlara çıkışıyorlar
-İmam hatip yapıyorlar
Gerisi önemli değil ki..Dindar insan,kuvvetler ayrılığını mı düşünecek yani..!
Ekonomi bile önemli değil..Adam aç,bildiğin cebinde metelik yok ama bunlardan vazgeçmiyor..Çünkü o dış görünüşün büyüsüne kapılmış durumda..
..AKP ve bu küçük azınlıktan başka bir şey beklenmez bu kadar yapabiliyor.
Akp kendini muhafazakar demokrat filan diye takdim ediyor ama alakası yok..Muhafazakar bir parti böyle olamaz..Liberal bir parti de değil bunlar..Bunların bir ideolojisi filan yok..Bunların ideolojisi,savundukları bir şey olsaydı,çoğu bir arada dururlardı ama hepsi yıllar içinde sağa sola dağıldılar..Çünkü bir amaç/ideal uğruna toplanmadılar..Bunların derdi bir şey yapmak hiç olmadı..18 yıldır da bir şey yapmadılar zaten..
Bir de mesela Liberal parti sağlığı bedava niye yapmasın?İlla komünist mi olmak lazım?
Sağlığı bedava yaptığınız zaman,sağlık için ciddi paralar harcayan insanlar,bu paraları başka şeylere harcayacaklar...Böylelikle bir sirkülasyon oluşacak..Yani sağlığın bedava olması,aslında tam da liberallerin isteyebileceği bir şey..
Devlet tabi ki sağlığın bedava olmasından dolayı ciddi bütçe ayırmak zorunda ama diğer taraftan bunun geri dönüşünü güzelce alır..
Akp,ne halkı düşünüyor,ne kendini..Sırf DİN sayesinde 18 sene iktidarda kaldılar..Yaptıkları en ufak bir şey yok..
Akp,ne halkı düşünüyor,ne kendini..Sırf DİN sayesinde 18 sene iktidarda kaldılar..Yaptıkları en ufak bir şey yok..
AKP liberal deyil Muhafazakar da deyil kendi geleceğini de düşünmüyor. Sana göre, o zaman onu 18 yıl iktidarda din tuttu öyle söylüyorsun yanlış anlamadım sa .
Sn Ahlaksız.
Bir partiyi 18 yıl ayakta tutan devleti olduğu gibi değiştirmesini sağlayan dinse (sana göre) Din çok önemli bir yapılanma bu ülkede yani dini elden kaçırmamak lazım onu kim elinde tutuyorsa iktidarını 20 yıl garantiler anladığıma göre.
Peki din bu kadar önemli ise biz niçin elimizden kaçırıp onlara veriyoruz biz kullanalım.(sosyal demokratlar)
Ne dersin biz onlardan daha iyi biliyoruz dini. hatta din konusunda insan mantığına da hitap edebiliyoruz. Yani dinle mantığı birleştirebiliriz.
Neden bu fırsatı onlara veriyoruz (sosyal demokratlardan söz ediyorum)neden biz toplumu dönüştürmek için en önemli olan dini kullanmıyoruz.?
Bir yanlışlık var ya bizde ya sende.
Yeşil kart, dul kadınlara maaş, hastalara ve bakıcılarına maaş bunların da dinle alakası var mı. Hatta devlet hastanelerini halk a açmak. bunlar hesaptan sayılmıyor mu.
Yollar tüneller köprüler sayılmıyor mu.
*Sn Ahlaksız bizim oralarda bir mahalle çingeneler var onlar yıllardır CHP ye oy veriyor du 2005 ten bu yana AKP ye oy veriyor onlara oy verdiren din değil sanırım.*
AKP nin 2011 e kadar ı ile 2011 den sonrası farklı 2016 dan sonrası daha farklı.
Sn Ahlaksız. Özalla başlayan kamu mallarını satmak AKP de daha da derinleşti bunlar önemsiz mi.
AKP tam bir sağ liberal parti. 2016 ten sonra değişime uğradı. Artık parti değil .
Ahlaksız
03-02-2020, 13:56
Sn.kartopu;din dediğimiz şey olağanüstü bir şey..Dine BÜYÜ olarakta bakabilirsiniz..Dindar insanlar,büyülenmiş insanlar..Farklı bir Dünya'da yaşıyorlar..Matrix gibi..Hayal alemindeler..Gerçeklerden kopuklar..Hayaletlere inanan çocuklar gibiler..
Akp,böyle bir kitleye hitap ediyor..O yüzden her şeye rağmen ayakta durabiliyor..
Muhafazakar olsalardı,mesela her köşeye iddia bayisi açmazlardı..Ya da liberal olsalardı,halkın alım gücünün yok olmasına sessiz kalamazlardı..Tek bildikleri din,başka da bir şey değil..Sabahtan akşama kadar din muhabbeti ediyorlar..
Akp,tabi ki bu kadar süre boyunca bir şeyler yaptı,yapmak zorunda..Yeşil kart,yol filan..Yalnız bunlar iş değil..Bunları zaten yapmak zorunda..
Bugün eğitim ve sağlık,bedava olsa ve herkese aynı mesafede ulaşsa,bugün Akp'nin oy oranı her şeye rağmen en az %50 olurdu..Akp'ye muhalifler,sırf bu iki konudan dolayı çok zor durumda olurlardı..Çünkü eğitim ve sağlığın herkese eşit şartlar altında ve ücretsiz sunulması,hakikaten bir iştir..Akp,18 sene boyunca böyle bir işi başarmış değil,söylemek istediğim bu..
Sn Ahlaksız
Ben dini neye benzetiyorum biliyormusun.
iki metal i birbirine yapıştıran cıvataya . Bu iki metal i ayırmak için cıvatayı sökmen gerekiyor Bunun için cıvataya uygun bir anahtar bulacaksın cıvata pasalnmış mı bakacaksın paslanmışsa pas sökücü dökeceksin biraz bekleyecek ve anahtarı takacaksın gayet dikkatli anahtarı cevireceksin ve yerinden oynattın mı başardın sayılır gerisi kolay artık . İşte bu dine (senin tabirinle Büyü ) inanmış olanlar da kuşku oluşacak gerisi kolay artık.
Yani önce iktidarı (devleti) ele geçireceksin bunun için olanca dikkati ve ayrıntılı hesabı yapacaksın.
Ahlaksız
03-02-2020, 20:15
Sn Ahlaksız
Ben dini neye benzetiyorum biliyormusun.
iki metal i birbirine yapıştıran cıvataya . Bu iki metal i ayırmak için cıvatayı sökmen gerekiyor Bunun için cıvataya uygun bir anahtar bulacaksın cıvata pasalnmış mı bakacaksın paslanmışsa pas sökücü dökeceksin biraz bekleyecek ve anahtarı takacaksın gayet dikkatli anahtarı cevireceksin ve yerinden oynattın mı başardın sayılır gerisi kolay artık . İşte bu dine (senin tabirinle Büyü ) inanmış olanlar da kuşku oluşacak gerisi kolay artık.
Yani önce iktidarı (devleti) ele geçireceksin bunun için olanca dikkati ve ayrıntılı hesabı yapacaksın.
Sn.kartopu;Herkesin derdi de bu devleti ele geçirmek..Devleti ele geçirmek demek,gücü ele geçirmek demek..Yani herkes,her kesim,güçlü olmak istiyor..Sosyalist devrimler,askeri darbeler filan..Hep GÜÇ için yapıldı/yapılmış..
Gücü ele geçirmek için de,tüm Dünya'da kullanılan en önemli ARAÇ,inançtır..İnanç sömürüsü sayesinde,belirli bir kesim,gücü/devleti ele geçirir..Tarih boyunca bu hep böyle olmuştur..
Din/inanç karşıtı olmamız,aslında toplumda belli bir kesimin güç sahibi olmasına karşı olmamız demektir..Aslında adaletsizliğe karşı bir duruştur bu..Turan Dursun gibi insanlar,bu duruşu sergilemişlerdir..
Bugün Türkiye'de hiç kimse,adaletsizlikten rahatsız değil..Çünkü Turan Dursun gibi bir kişi yok ortada..Herkes bir şeylerden şikayetçi ama hiç kimse dinden/inançtan şikayetçi değil..Burada bir anormallik/paradoks var..
Türkiye'de insanlar parti değiştirince,bir şeylerin değişeceğini sanıyor ama alakası yok..Reis gider,başkası gelir,bu hep böyle olur/olmuş..
Yani kişileri bir mesih gibi görmekten bu halk vazgeçmeli ama halkın böyle bir şey yapması da,bence kısa vadede çok zor..
Yani haklıyız doğrudur demek için katledilmemiz mi gerekiyor. Turan Dursun doğruyu söyledi ama katledildi Peki bu katliamdan sonra ne değişti Din işlevsizleşti mi.
Sonuç ne oldu din i kullanan azaldı veya yok mu oldu. Eğer kullanılan bir malzeme hala iş görebiliyorsa niçin biz kullanmayalım. Niçin bütün toplumu değiştirmek amaçlı aynı malzemeyi kullanmayalım.
Biz beceremez miyiz.
Yoksa ömrümüz sürekli şikayet etmek le mi geçsin . Ayrıca tek malzeme din değil insanın ihtiyacı sadece din de değil Ekonomi en önemli malzeme din malzeme miş gibi gösteriliyor.
Düşün dün feto bu gün en az 15 cemaat bu örgütler insanlara sadece din mi vaad ediyor . Bence bütün günahı dine yüklemekle hata yapıyorsun. Kimse ucunda geçim çıkar olmadan bir cemaatin peşine takılmaz.
Konu gine devlette düğümleniyor.
Sana bir şey söyleyeyim mi o cemaatler de din karşıtı dinin verdiği külfeti hiç biri yaşamıyor hepsi dünyalık peşinde Halkta öyle sanma sadece cennet onlara yetiyor evet cenneti de istiyorlar ama paradan servetten asla vaz geçmiş değiller.
Bence önce gücü ele geçireceksin sonra toplumu değiştireceksin. Bu hayal değil gerçek.
Yani kişileri bir mesih gibi görmekten bu halk vazgeçmeli
Bütün halklara kahramanlar gerekiyor. Çünkü onlar hep bir kurtarıcı bekler.İnsanların aklına hitap etmek için onlara akıllarının var olduğuna ikna edeceksin bir kenarda durarak bu mümkün olmuyor.
Ahlaksız
04-02-2020, 17:45
Sn.kartopu;madem dini kullanmayı istiyorsunuz,o zamanda eleştirdiğiniz bu insanlardan ne farkınız kalır?!
Dini kullanalım,başa geçelim,sonra herkesi dinsiz yaparız filan..Böyle bir şey yok..
Evet,ömürümüz şikayet etmekle geçti/geçecek..:)
Ekonomi filan mühim değil,mesele DİN..
Cemaatlerin zamanla zenginleşmeleri ve parayı ellerinde tutma refleksleri de gayet anlaşılır..Buradan konuya bakıp,aslında bu kişilerin derdinin sadece para olduğu da söylenemez..Dinle yola çıktılar,para ve güç sahibi oldular..Ne kadar para ve güç sahibi olsalar da,yine tek dertleri DİN..
18 Nisan 1978 Malatya Katliamı
4 Eylül 1978 Sivas Katliamı
19/24 Aralık 1978 Maraş Katliamı
3-4 Temmuz 1980 Çorum Katliamı
2 Temmuz 1993 Madımak/Sivas Katliamı
12 Mart 1995 Gazi/İstanbul Katliamı
14/15 Mart 1995 Ümraniye/İstanbul
Bunlar çok yakın tarihimizin alevi katliamları.
Peki alevilik İslamın farklı yorumu değil mi. Bu din değil mi. Bu din se bunları planlayan katleden ne ? Katleden yakan kül edende din değil mi. Bu yazdıklarım bu Anadolu da bu inanç ı yaşayanlara yapılanın küçük bir parçası. Daha küçük küçük yapılmış katliamlardan söz etmedim.
İşte onları katleden insan. Onlara katliam talimatı veren de insan. Her şey gücü elinde tutmak gücü ele geçirmek için yapılıyor. O güç devlet .Yani devlet senin elinde deyil se katledilmeyi bekle. Devlet senin elinde ise ne olacağına karar veren sensin.
Konu bu devleti nasıl ele geçiririz. kiminle ne için ittifak yaparız hangi yolları planları ortaya koyarız.
Senin anlayacağın kurbanlık koyun mu olacağız yoksa elinde bıçak kasap mı. Bıçağı kullanıp kullanmamak sana kalmış
Din kendi başına hiç bir şey Din insan aklına girdiğinde her şey.