Orijinalini görmek için tıklayınız : Boşlukların Doluluğu Akademisi
"ictenlik"
06-02-2020, 23:18
Arkadaşlar Merhabalar
Biliyorsunuz ben bu forumda uzun bir süre yazarlık yaptım. O süreçte kendi maceramın uzantısı olarak hem başka forumlar hem kimi felsefe facebook grupları sonra sağlık maceramın takibiyle Bipolar gruplarına gittim yazdım. Ordan daha sonra ilaçsızlığı savunan İlaçsız Psikiyatri grupları ve son olarak bir Antipsikiyatri grubunda aktif yazıyorum, takılıyorum. Bu süreçte aradığımı bulamadım ya da yoruldum.
İşin açıkçası dürüst konuşmak gerekirse ben kendi başıma serbest yazabileceğim bir grup açmak istiyorum. Biliyorsunuz elimde geçmişte Kasyopya vardı kimse ilgilenmedi. Ona grup kursam kim gelir? Her neyse
Antipsikiyatri yazarlığımı sevenler oldu, takip edenler oldu aslında ama o konuda da kafam karışık, sıkıldım..
Şimdi; Psikiyatri ve ilaç karşıtlığı bu anlamda sosyal sorunlar uçurumlar, Sağlık, Kapitalizm gibi genel temalardan yola çıkan bir özgür yaşam, sağlık grubu vb. gibi bir şey ya da alternatif bilgi grubu gibi bir şey örgütlesem dedim ama kafam karışık. Her türden fikre desteğe ihtiyacım var. Bilmiyorum açıkçası sizlerden de fikir, görüş, katkı, öneri ve yardım almak ya da en azında burada bir sunum yapmak ve derdimi açmak istedim. Eskiye binaen diyelim.
Ayrıca (hemen az önce hızlıca kafamda kurdum ve) geçici isim konulmuş bir grup açtım (bu isim kesinlikle değişecek belli değil!).İçerik hazırlama telaşındayım. Hiç bir içeriği yok şu an akışa bırakılmış durumda ancak kafamda taslaklar var.
Sizler değerli dostlardınız yorumlarınızı, katkılarınızı beklerim.
Dinlediğiniz, okuduğunuz, zaman ayırdığınız ve cevabınız, söyleşiniz için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar boş içerikli boş bir grup olarak izninizle link bırakıyorum. İleri gidebilir gitmeyebilir her şey olabilir ve olmayabilir. Yani üye ve ilgi bulamazsam Psikiyatri sağlık alanın da takılı da kalabilir, alternatif bir çerçevede de kalabiliriz. Belirli değil. Bir denemek istedim. Gelişim ve katılım olursa, işler kendinden yuvarlanırsa, beni sıkmazsa, kendi bir yön bulursa sürdüreceğim, deneyeceğim o anlamda. Üye çekip bir sinerji yakalayabilirsek. Bilmiyorum hiç böyle bir tecrübem yok ama buradan sunmak katkı istemek istedim.
Kendimi sunamadığım ya da çok denetimli alanlar da yazmaktan sıkıldım açıkçası.
Katkı, katılım, eleştiri yorum beklerim ve açığım.
Fake gerçek hesap farketmez katılır uğrar gözlerseniz sevinirim..
Bi 15-20 test yayını ve deneme diyelim. Özellikle fake hesabınız varsa lütfen katkı için katılın.
Boşlukların Doluluğu Akademisi
https://www.facebook.com/groups/sosyal.psikoloji.felsefe/
Eğer büyürse orada olmak istiyorum, büyümüzse her yere geri döneceğim.
Bilmiyorum böyle anlatabildim, daha iyi anlatmak isterdim..
Saygılar Sevgiler hepinize...
Şüpheci Dinsiz
06-02-2020, 23:45
Merhaba sevgili "ictenlik",
Hükümetle işbirliği yaptığı için Gezi zamanından hemen sonra Facebook hesabını kapattım. Fake hesabım vardı, onu da daha önceden kapatmıştım. Katılım sağlayamayacağım için üzgünüm.
Bir ara forumdan bir arkadaşla beraber fake hesapla dinsiz bir sayfa kurup yönetmeye çalışmıştık. Tek bir küfür etmediğimiz halde yediğimiz küfürün haddi hesabı yoktu, tek bir yalan yazmadığımız halde muhattap olduğumuz cahilliğin, gerizekalılığın, şerefsizliğin, tehditlerin haddi hududu yoktu. Adnan Oktar'ın trolleri veya aktroller sayfaya üşüşüyor, şikayet ediyor, Facebook sayfanızı kapatıyor, bir ton yazışıyorsunuz, açtırıyorsunuz, aynı gün tekrar şikayet edip kapattırıyorlar.
Başa çıkamadık, kapattık. Aynı sinir bozucu süreci yaşamamanız için kesinlikle önermiyorum.
Sevgiler
"ictenlik"
07-02-2020, 14:05
Hükümetle işbirliği yaptığı için Gezi zamanından hemen sonra Facebook hesabını kapattım. Fake hesabım vardı, onu da daha önceden kapatmıştım. Katılım sağlayamayacağım için üzgünüm.
Bir ara forumdan bir arkadaşla beraber fake hesapla dinsiz bir sayfa kurup yönetmeye çalışmıştık. Tek bir küfür etmediğimiz halde yediğimiz küfürün haddi hesabı yoktu, tek bir yalan yazmadığımız halde muhattap olduğumuz cahilliğin, gerizekalılığın, şerefsizliğin, tehditlerin haddi hududu yoktu. Adnan Oktar'ın trolleri veya aktroller sayfaya üşüşüyor, şikayet ediyor, Facebook sayfanızı kapatıyor, bir ton yazışıyorsunuz, açtırıyorsunuz, aynı gün tekrar şikayet edip kapattırıyorlar.
Başa çıkamadık, kapattık. Aynı sinir bozucu süreci yaşamamanız için kesinlikle önermiyorum.
Sevgiler
Yanıt verdiğin çok teşekkür derim. Trol mücadelesi konusunda 5 yıllık tecrübeye sahip olduğumu ama yine de söylediklerinde haklı olabileceğini düşünüyorum.
Ben daha 3 gün önce yedim küfür grup benim. Adam bizi ışık hızında şeeydiyordu biz ona laf anlatmaya çalışıyorduk..
Sibel Ünli denen kızı astım aynı... Benim yazdığım her şey zaten küfretmelik olsun...
Açtım başlığı madem iki şey sunacağım
"ictenlik"
07-02-2020, 14:09
Bunu bir facebokk grubunda sunmuşlar dı
Bugün "Cumhurbaşkanına hakaret"den hakkımda açılan dava nedeniyle mahkemeye çıktım. Davacının (Cumhurbaşkanı) öne sürdüğü üç noktanın ikisinden beraat ettim. Üçüncüsü de kanaatimce beraat gerektirirken, "sınırları aştığım" gerekçesiyle suçlu bulundum; ama, özellikle savunmamdaki bazı hususlar ve başka noktalar dikkate alınarak "5 yıl boyunca suç işlememek" kaydıyla serbest bırakıldım.
Prof. Dr. Bülent İplikçioğlu
........(Bu uzuyor böyle)
İçtenlik bu yanıtları verdi. (Bazı yanıtlarını da sildi başı belaya gitmesin diye)
Cumhurbaşkanına Devlet Başkanına Hakaret Davaları Hakkında
Padişah hükümdar felan deme hakaret mi suç mu onu bi sorayım ya bilene
bu ne bunun ayarı çizgisi
bana da lazım o bilgi
Ne denilebilir arkadaş hukukçu yardım etsin
Karşı hukukçu ya karşı hukukçu sen söyle?
Başbakmayan, Yarımın Başı gerisinin egemeni telaşı vb. , Cumuhurbaşsızlığı, Eksik Cumhurun Eksik Başı, Eksik Cumhurun Yarı Başı, Başsız Cumhur bunlar suç olur mu? Vb. İfadeler ne kullanılabilir ne yapıyorsunuz?
Burda tahlil ve mizah sınırı nedir?
Mizah öldü ... edrim ülkesine
Bunu teknik olarak soruyorum bilen varsa... silebilirim
Hakaret değil tahlil teşbih amacı taşıyor
Uygun ifadeyi siz verin biz kullanalım
Bir yasal meşru ifadeler kitapçığı yapın bize rica ediyorum
İfade olarak şu ifade dürüsttür yasaldır bunın aleyhinde kullanılabilir deyin serbest deyin bize
Bir kurul yapın bir hukuk kurulu sansür kurulu ona gönderelim önden ifadeyi yeminle bıktık... ben bunu kullan dediklerini kullanacam gerisini halka ahaliye asmayacam subjektif hukuk olmaz hepimizi mi yargılicaksınız bıktık.. ...
Mahkemenin işi ne hakimin gitsin suçlu toplasın yargılasın memleketi bok götürüyo
Cumhurbaşkanına hakaretin sınırları buna dair hukuki zemin istiyoruz objektif yasa yazın
Yeminle bak işi gücü bırakır yargıtay üstkurul neyse ondan beraat etmiş kararları alırım işim gücüm işi gücü bırakır beraat etmiş karar ifade ne kadar varsa toplarım yeniden 'birebir' 'alıntı yeniden yayarım her gün onları yazarım duvarıma
onlarla hakaret etmeden derdimi anlatırım milletin canına tak dedi
Arkadaşım rica ediyorum hukukçu bir dost bunu yapsın
Üst son kurul temyiz kararları aklanmış kararlar bir kitapçık web sitesi yapsın derlesin..
İhtiyacı ordan gitsin kalıp cümle aldsın alıntı olarak ve ilgili karara ilgi tutsun öyle sunsun ordan cümle içerik birleştirsin.
Ben burdan böyle bir döküman oluşturulursa kullanılır örnekler sunayım...
Ya da yapıyorsakta birleşip yapalım
Bin kişi aynı ifadeyi yazsın binimiz ifade versin yargılansın bunlar buralar bunun için var toplaşmak için
"ictenlik"
07-02-2020, 14:15
Bir diğeri
İçtenlik bunu bir antipsikiyatri grubuna astı. Bir çok başka bildiriyle birlikte.
Dediler ki ; Medeniyetmiş sevsinler
https://i.ibb.co/vYqMxVf/isssssssssssssss.jpg
İzlanda resmen dini inancın sanrısal ve zararlı olduğunu belirtiyor.
Reykyavik, İzlanda - Kuzey Atlantik'teki bu küçük ada ülkesi birçok tartışmaya ev sahipliği yapıyor. Ülke parlamentosu 2017'de tüm İncillere zihinsel sağlık uyarıları vermek için oy kullandı . İzlanda tüm dinleri psikolojik bozukluklar ilan ederek 2020'ye başlıyor.
Ülkenin parlamentosu ezici bir çoğunlukla 60-3 tüzüğü lehine oy kullandı .Karara karşı oy kullanan üç siyasetçinin, tedbirin yeterince ileri gitmediğine inandığı bildirildi.
İzlanda Başbakanı Andrew Kanard sadece kararnameyi hemen imzalamakla kalmadı, aynı zamanda dinin neden psikolojik bir rahatsızlık olduğuna dair tam kapsamlı bir savunma da veriyor.
https://antidogmatik.com/konular/izlanda-tuem-dinlerin-zihinsel-bozukluklar-oldugunu-bildirdi.2372/
Biz de şu yorumları sunduk
Eğer DSM (Psikiyatrik Bozukluk Tanı El Kitabı)) yerine İzlanda anayasısını, yasalarını kullansaydık % 90' nımız deliydi. Meseleye ve görsele burdan bakmayı rica ediyorum. Yani (hem) İzlanda vatandaşı ve (hem) dindarsanız (yani İzlanda da Tanrıya inanıyorsanız resmi olarak) delisiniz. En az DSM kadar tutarlı bir biçimde İzlanda da yasal dayanaklarla "Deli" ,"Kaçık" ilan edilebilirsiniz.
İzlanda sınırlarında dindarlar deli..
Coğrafya kaderdir diye bir laf var. İzlanda da doğmuşsanız dini inanç neredeyse taşımıyorsunuz ve İncil size göre bir masal kitabı bu açıkça görülüyor..
Bir Parlamento inancı patolojik bir bozukluk ilan edebilir mi? Bu siyasi mi bilmiyorum ancak inancın kendi kurumsallığı, geçmiş çağ kurumsallığı (patoloji ise ve) siyasi örgütlenme ise neden olmasın?. Geçmiş karanlık çağlarda yapılanmış yönetsel bilgiden ya da otoriteden sözetmediğimizi kim biliyor.?
Kilise politik yönetsel bir örgütlenme görünümünde ve eğer tarihini objektif inceleyeceksek.
Bunu tüm dinlere neden genişletmeyelim?
Kilise ya da din paralel devlet otoritesi gibi iyi bakın görün
Paralel paralel diyenleri iyi bakmaya devet ediyorum
Bu geçmiş çağın paralelleri olabilir
Paralel yapılara kanmasınlar
paralel yapılara kanmamayı davet ediyorum
dini sorgulayın ne kadar iyi niyetli olursanız olun sorgulayın aldatılmayın
Din geçmişte kurulmuş paralel siyasi örgütlenme yapı olabilir
Kitlelerin yönetim ihtiyacı vardı ve kitaplar yazıldı bu kadar basit
Şimdi İncil'i bir konsülün yazdığı biliniyor
Sümerden bu yana gelen metinler var orta da açıp inceleyiniz
Şimdi bunu kırktır yazıyorum benim aklım emeğim yok mu ben düşünmedim mi bunların üzerine herkes doğru yolda ben eğri yolda mıyım ?
İnsan bunu gözden geçirir, açıkça tartışır dini tabu mabu yapmaz
İzlanda en iyisini yapmış bu benim dinim dememiş 3-4 dini de askıya almış gözlerinden öpüyorum
Merak etmeyin yeryüzünün en dindar/kindar toplumu ya da din konusunda en baskın toplumu sanırım başkaları bizler değiliz bence bu mesaj asıl onlara gidiyor
bu doğru olanı ne müslümanlar ne hristiyanlar
dinin yayım merkezindeki asıl diğeri
Sonuçta İsrail siyonist ideolojiyi tanımadığını bildiriyor bu metin
İnancın argüman olmadığına iç/alt cevaben
Argümanlar ya da değiller ama realitede ağır bir yükler
Düşünce düzeyinde o halde çürütülür ya da çürütülemez, Yani birey düzeyinde diyelim, bu tartışılır .Yani kendi kafamda ben birey olarak olarak onu/inancı çürütebilirim bunu topluma maledemeyebilirim..
Devletler ya da toplumlar için bir şey şu an da kabaca..
Bunun dışında asıl şey şu
İnancın kurumsallaşması yada kurumsallaştırılması ve dinin de aynı şekilde yapılanması eğer siyasi bir girişim ve paradigma ise onun çöküşü ve çözeltisi de aynı kanaldan olmalı..
Bu anlamda bunun (inancın) antisi yani tarihsel reddi, çürümesi her neyse bir başlangıç olarak ben görüyorum
Bir şeyin antisi ya da panzehiri onun kurumsal yapısı , doğası ,biçimi neyse o ve açılım ordan geliyor...
Bir de dediğim gibi (genel okuyucu olduğu için bunu yazıyorum bireysel bir not ve cevap değil) (gönderiden) bırakalım da alınılıyorsa Musa, Musevi onun yolunda gidenler önce alınsın ve üzerine alınsın. En güçlü ve katı din sanırım o , müslümanlık burda bide paravan, bir gölge ve ya da sac ayak görünümde sadece. Arkadaşlara alınmamayı rica ediyorum
"ictenlik"
07-02-2020, 14:22
Dostlar elim de bu var
Çok önemli bu
https://i.ibb.co/ZHCBf8C/traceyyyyyyyyy223.jpg
Amerikan Diyabet Derneği Diyet tedavisini tanıdı,tedavi protokolüne aldı
yönerge güncellediler
yani Amerika da bunu sigortanız ödeyecek demek, seçenek demek -opsiyon
Amerikan Gaziler Kurumu 400 gazisinin Diyabetini ilaçla yönetiyor. Sonuçlar başarılı..
Tip 1 diyabette bile insülin kullanmadan iki diyetle gidebiliyor. Bilimsel kanıtlı.
Dünya nüfusunun 4 te biri diyabete koşuyor. Karbonhidrat beslenmesi bizi mahfediyor. Tersi açığa çıkmak üzere...
Haber burda
https://www.sott.net/article/428446-American-Diabetes-Association-CEO-manages-her-diabetes-with-a-low-carb-diet
İfade yanlış son ilacını yazın bırakacak biliyoruz doğru ifade şu
Amerikan diyabet derneği CEO su Tracey Brown kendi Diyabetini ilaçlarla değil hayvansal yağ ve et ağırlıklı bir çok düşük karbonhidrat diyetiyle yönetmektedir ve insülinin yanı sıra kullandığı 4 ilaçtan 3 ünü bırakmıştır. Son ilacını da 6 ay içinde bırakmayı planlamaktadır.
"ictenlik"
07-02-2020, 14:24
bu gerçek bir haber hiç bir çarpıtma yok
https://i.ibb.co/RBy5sYZ/Dorisinhikayesi.jpg
https://psikoutopya.blogspot.com/2020/01/dorisin-kronik-sizofrenisi-remisyona.html
İfadeleri Chris Palmer'ın kendi sitesinde aldım
Yazı 3 gün önce kalktı niye bilmiyorum ama aynı isimlerin yayınlattığı PUBMED makalesi var .Orda linkli...
"ictenlik"
07-02-2020, 14:29
Bu gerçek bir hikaye ve tıbbi bilimsel veri
bunu herkesin bilmeye hakkı var! (Bu burda dağıtılan islam görselleri kadar önemli!)
------
Bir bağırsak hastalığı olan Crohn için bir hastaya mikrobiyata nakli (gaita transplantasyonu) yaptılar, denediler ve aynı hastada Epilepsi vardı ve yanlışlıkla Epilepsi iyileşti.. Bunu beklemiyorlardı. 2017
Epilepsisi İlaçlarla değil Bağırsak Florası nakliyle iyileşmiştir
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5442093
-----------
Yardım rica ediyorum (Grubum için değil bu, Grubun ne olcağı belli değil. Bu dediklerimin anlaşılması ,yayımı bilgilendirme vb için)
Kafasını kuma saklayanlardan tiksinsim diyor Ahmet Kaya
"ictenlik"
07-02-2020, 14:59
Arkadaşlar hayvansal yağ ve et diyetleri nörolojik hasarları, kronik hastalıkları, diyabeti, psikiyatrik sorunların bir bölümünü büyük oranda geri çeviriyor.
Bu şu an anlaşılması gereken bir tıbbi gerçek. Bilimsel gerçek. Gün yüzüne çıkıyor. Kafaları karışmış durumda. Duvara tosladılar. Bu gerçek
Yağ reseptörleri insülinle ilgili ya da insülün reseptörü onla. onun gibi bir şey var tam bilmiyom ama hayvansal yağ alımı lazım
Kuşkular var ya da kıvırmalı tıbbi bilimsel savunular veriyorlar ancak er geç görülecektir.
Meslekleri bitiyor, pharma bitiyor ya da kurulmuş ağ çark geçiş sürecine ihtiyaçları var birden yıkım değişim üretmezler farkındayız ancak bilinmeli
Bu ilke de et 60 lira. Bu antidepresanla iyileşmez.
Bakırköy açlık sefalet yanlış bilgiyi iyileştirmiyor
Sen beni Bakırköyle mi susturcan
Ben 3 kez Bakırköyle tehdit edildim
"ictenlik"
07-02-2020, 15:23
Sibel Ünli adında bir genç kadın/intihar etti. İntihardaki toplumsal siyasi polemikleri biliyoruz. Mevcut hükümet incitilmesin diye Fatih te ki toplu intiharda evdeki Dawkins kitabı sunuldu.
Bu kızcağıza da terör örgütü destekçisi dediler, şarapçı dediler, etnik siyasi linç oldu. Biz yazdık bize de linç oldu. Hiç oraya bakmıyorum. Çocukken ateşli havale geçiriyor. Epilepsi öyküsü var
Ne olmuş Epilepsi?
Gaita nakliyle iyileşmiş, Ketojenik diyetle çocukken çok daha iyi ama ilerleyen yaşlarda yarı daha iyi yönetilebiliyor. Bunu yine ketonun florayı düzeltmesine bağlıyorlar
Bu kız ne yapıyor?
Ara ara Bakırköy'e yatırılıyor. İlaçlanıyor. Yanlış ilaç. Yanlış bilgi. Körler.. Nokta... Unutmayın unutmaycağım.
Bunlardan rahatsızız!
Kardeşine ağabeyine neyse açıklama yaptırıldı. Doktor olmuş ağabeyi. Biz hükümeti çok seviyoruz. Memur oldu şimdi durumumuz iyiydi onun sorunları vardı felan. Bunlar komik, trajikomik biliyoruz artık
Doktor olmuş ağabeyinin bu açıklamalardan hatta belki araştırmalardan yüzeysel haberi var ya da yok. (Yukarıda sunduğum verileri o Tıp okuduğuna rağmen hala bilmiyor olabilir. Bnular birinci öğretim değil ) Tıp bunu mevcut bilim bunu soslamıştır gizlemiştir (afaki mistik bir kılığa sokmuştur) biliyoruz
O kızcağıza yardım edilebilirdi, başkalarımıza da..edilebilir hala
Linkleri inceleyebilirsiniz
https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-6-10
https://erikmessamore.com/keto-diet-for-schizophrenia/
https://www.reddit.com/r/ScientificNutrition/comments/balg3d/the_ketogenic_diet_and_remission_of_psychotic/
https://www.nature.com/articles/s41522-018-0073-2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5442093/
https://www.wjgnet.com/1007-9327/full/v23/i19/3565.htm
https://link.springer.com/article/10.1007/s11154-019-09518-8
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/epi4.12114
"ictenlik"
07-02-2020, 15:29
Probiyotik kombinasyonları ve diyetler özellikle hayvansal yağlar ve sonra sakatat ve diğer çeşitli nitelikli hayvansal protein bunların kendi ilaç ve ilaçlardan çok daha iyi çalışıyor. bu her hastalıkta böyle, tüm hastalıklar da böyle uyumasınlar Hipokrat beklemesinler ..................
Ben bay hiçkimse bunu dedim. 07.02.2020
"ictenlik"
07-02-2020, 16:54
Arkadaşlar iki (belki daha fazla) gönderi atacağım ve lütfen inceleyin. Sunduğum şeyler Kapitalizmin çöküşünü yokluğunu hatta düşüşünü belgeliyor. İnanın bu cümlenin altı dolu inanın. Engizisyona dönüşmüş bir Tıp ve bilgi ekolü. Çok açıktır..
https://i.ibb.co/7kv4yP6/osman-neettin-usma.png
https://twitter.com/osmkarakus/status/1014506477677998081?
"ictenlik"
07-02-2020, 16:59
Bakın Tıp anlamak zorunda değiliz. Bunu yukarıdaki gönderiyle birlikte iyi okuyun.
Burda iki örnek ders niteliğindedir. Linkliyorum aşağıya
Birincisi Şizofren bir farenin bağırsak florasını başka fareye nakledersek sağlıklı fare şizofreni oluyor yani Şizofreni nakledilebiliyor. Bilimsel gözlem
İkincisi daha komik inanın. Eğer bir fareyi doğar doğmaz annesinden ayırıp duygusal travmatize edersem onun 3. neslinde dahi kronik sorun var. Hani genetik hastalık diyorlar ya
Bir de basit bir kefir bile bu süreçle savaşabiliyor.
Başka örneklerim var onlarca...
Tıp şu an bu bilgilerin hiçbirine paralel değil! İnsanlıkta! . Onu biliyoruz zaten de..
Bilgi bilim diye bazı şeyleri savunmaya gerek yok arkadaşım. Amerikan ticari refleksinin ve derneklerinin sunduğu ürettiği bazı şeyleri yayınları, bunu analtıyorum.
6 bin lira asgari ücret olamalı doğru bilgi olmalı millet hasta olmaması için bunu anlatıyoruz
https://www.webtekno.com/depresyon-ile-bagirsak-arasinda-cok-ilginc-bir-baglanti-kesfedildi-h68283.html?
"ictenlik"
07-02-2020, 17:14
Bunu iyi okuyun arkadaşım bak. Komedimanya ülkesi...
Meclise Ayurvedist bir Diyetisyen gitti, gitmiş.. Adı Saraç Ender.... Bu arkadaştan vaaz istemişler neden? Obezite tüm hastalıkların kökündeymiş. Bu arkadaş bir şeyler söylemiş. Ağız içi bir şeyler kıvırmış aşağıya ekleyeceğim ama asıl soru-n o değil ne biliyor musunuz;? İlaç endüstrisinden kurtulmak, bir yerden para kesmek, ithal girdi azaltmak istiyorlar çünkü milyarlarca dolar ilaç dışardan geliyor bunu Ender Sarac'a sormuşlar tuta tuta formülü biz ne yaparız diye
,
Küfür edesim var yahu
ENDER SARAÇ OBEZİTE KOMİSYONUNA VE HALKA SESLENİYOR!
TBMM "Obezite Araştırma Komisyonu" Yüksek İleri Ayurvedist Diyetisyenci ve Sosyal Çözüm Partneri/Ortağı"Ender Saraç" ı dinlemiş.
Şunları deyivermiş..
*İstanbul, Ankara, İzmir, hatta Doğu Anadolu'da Maraş'ta, Antep'te herkesin göbek bel civarı artmış, inanılmaz bir obezite var. Tansiyon, şeker, insülin direnci ilacı vesaire, kan sulandırıcı gırla ilaç kullanılıyor. Bu bir kere hem ekonomik bir kayıp, artı erkeklerin erkekliğini öldürüyor, bayanların düzenini bozuyor.
* Erkeklerde testosteron düştü. Testosteron düşmesi demek memelerin büyümesi, artık bütün erkekler memeli oldu. Testosteron düşüklüğünden ve göbek ve bel civarında yağlanma artıyor, kas kaybı var.
* Sevgi, gülümseme, spor, egzersiz, bunlar bir tarafa gitti. Mutsuz bir toplum olduk ve herkes antidepresan kullanıyor, gizli veya aşikâr. Antidepresan kullanımı psikiyatristlerin kontrolünde olmalı. Türkiye'de obezitenin en büyük nedenlerinden birisi maskeli depresyon, yani gizli depresyon. Sigarayı elinden aldın, gizli depresyonu tedavi etmedin, ne olacak?
"Akşam güçlü olmak mecburiyetinde kaldığında, en kolay diğer oral tatmin yolu, baklava, börek, çörek." Olumlu mesaj veren, ruha şifa gelen programlar olmalı.
Yahu millet bunu parasızlıktan yiyor et mi buluyor fındık fıstık mı buluyor alabiliyor sanıyorsun sen? en ucuzu o
Peki Ender Saraç başka ne diyor?
TEK BİR BESLENME TİPİNE BAĞLI KALINMAMALI
Dengeli ve yeterli beslenme sizce nasıl olmalı? (Bu soru Ender Saraç'a soruldu ve o cevaplıyor)
Dengeli ve yeterli beslenme, doğanın bize o mevsimde verdiği mevsimsel ürünlerle olmalı. Taze pişmiş olmalı ve koruyucu katkı maddesi bulunmamalı. Mutlaka yeterince protein alınmalı. Bu proteinin günlük bir porsiyonu et, tavuk, balık, hindi, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal protein olmalı… Ayrıca buna; haftada 3 veya 4 kere mercimek, fasulye, nohut, barbunya, börülce gibi bakliyatlarla bitkisel proteinler de eklenmeli. Mutlaka her gün bol yeşillik, posalı ve lifli gıdalar, bir porsiyon taze mevsim meyvesi ve en az bir porsiyon da zeytinyağlı sebze yemeği tüketilmeli. Bol su, bitki çayı ve maden suyu içilmeli. Tek bir beslenme tipine bağlı kalınmamalı. Mutlaka karbonhidrat, protein ve yağ dengeli şekilde tüketilmeli. Ben genelde soğuk sıkma sızma zeytin yağını ve ghee (sade yağ) tercih ediyorum.
‘Düzenli beslenme' dediğimiz şey kişiden kişiye farklılaşan bir şey mi?
Düzenli beslenme kesinlikle kişisel olmalı. Beslenme tablosu; kişinin yaşı, cinsiyeti, kas, yağ, mineral oranı, mevsim, kişisel özellikler ve kan tahliline göre o kişi için özel çıkarılmış olmalı. Kişinin sosyal durumu, maddi imkanı, damak zevki, sosyal-kültürel alışkanlıkları da burada önemli birer faktördür. Biz hastalarımıza, tüm bu faktörleri göz önünde tutarak kliniğimizdeki diyetisyen arkadaşımızla beraber özel sağlıklı yaşam ve beslenme programları hazırlıyoruz.
Ender Saraç bu ülke de kaç lira asgari ücret
o diyet kaç lira?
Bunu Obezite Komisyonuna söyledin mi?
Millet işsizlikten parasızlıktan aç hasta
Bi insanın doyma ihtiyacını biliyoruz..........
.
"ictenlik"
07-02-2020, 17:39
Katılım sağlayamayacağım için üzgünüm.
Sevgiler
Tekrar merhaba ve tekrar sevgiler
;Şunu yapabilirdim ben mesela
Bir gece de 50-100 tane fake kapalı gizli profili kendim üretip oraya takipçi yapıp 8-10 unu vpn le felan kendim kullanıp bir çekirdek algısı üretebilirdim ama bunu istemiyorum. Bir kaç yüz kişilik bir çekirdeğe ihtiyacım var sadece
Yazdığım bir kaç Psikoloji/Psikiyatri grubuna rakip grup algısı yaratmamak ya da orayı bölüyor olmak istemediğim için şu aşamada bireysel ilk gelişim sıkıntım var yoksa bunu aşabiliyorum aslında
Grupta dediğimiz gibi olur yorulur yıldırılırsakta canlar sağolsun bi bakalım
"ictenlik"
07-02-2020, 23:00
Arkadaşlar görsellerimi getircem onları bari dağıtın beğenirseniz...
Teşekkürler...
"ictenlik"
07-02-2020, 23:18
https://i.ibb.co/CQRFz1c/1-48-Kurtar-ld.jpg
https://i.ibb.co/yPXN2Pr/hicccc.jpg
"ictenlik"
07-02-2020, 23:23
https://i.ibb.co/3SzFQLk/uuuuuuuuuuuuuk.jpg
"ictenlik"
07-02-2020, 23:23
https://i.ibb.co/DM6YH27/avrupaya2.jpg
"ictenlik"
07-02-2020, 23:24
https://i.ibb.co/TbszPmG/u2.jpg
"ictenlik"
08-02-2020, 16:53
https://i.ibb.co/vxtwvnH/Kapak-1.jpg
https://i.ibb.co/Zx4SrGd/iclem2.jpg
"ictenlik"
08-02-2020, 16:53
https://i.ibb.co/C6W0JVd/iclem-biz.jpg
https://i.ibb.co/JpyjG6R/iclem-biz2.jpg
"ictenlik"
08-02-2020, 19:29
Deneyimli Akademik Kadromuz
https://i.ibb.co/mRQrNjb/akademik.jpg
"ictenlik"
09-02-2020, 20:37
Boşlukların Doluluğu Akademisi 09.02.2020 Paylaşılabilir Görüntü İndeksi İçin Tıklayınız... (https://drive.google.com/drive/folders/1xg9gcS7w3RNbokTtMBZTARehS_56sOYV?usp=sharing)
Örnek gönderiler
Arkadaşlar katkı bekliyoruz, sizleri seviyoruz.. Saygılar...
https://lh3.google.com/u/0/d/12DglYtOl_uxI48zZO45sojBLoHfGqzk_=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1qusVEjEKC2Kc3cgFbflcQZuFyHPjeFdC=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1GZY7CEO9vP3HDsrvP4lc0MNOGVtNVrMs=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1-q2qndVpfHPv1w1yDQsnbosj9tB71bXI=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1ceC-cI0JB6WUqIH891I0u4997PYoBXEl=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1yruR5iVYLBFgXKVf65FktQSBQmGJzwKs=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1Qmn3wGTMIPVDPRAj_CGlVfH6u-SiXM9c=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1uxRyYmDJdLYK4SH6hR4JNuot67iKgiC3=w200-h190-p-k-nu-iv1
"ictenlik"
09-02-2020, 22:28
Boşlukların Doluluğu Akademisi 09.02.2020 Paylaşılabilir Görüntü İndeksi İçin Tıklayınız... (https://drive.google.com/drive/folders/1xg9gcS7w3RNbokTtMBZTARehS_56sOYV?usp=sharing)
Örnek gönderiler
Arkadaşlar katkı bekliyoruz, sizleri seviyoruz.. Saygılar...
https://lh3.google.com/u/0/d/12DglYtOl_uxI48zZO45sojBLoHfGqzk_=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1qusVEjEKC2Kc3cgFbflcQZuFyHPjeFdC=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1GZY7CEO9vP3HDsrvP4lc0MNOGVtNVrMs=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1-q2qndVpfHPv1w1yDQsnbosj9tB71bXI=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1ceC-cI0JB6WUqIH891I0u4997PYoBXEl=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1yruR5iVYLBFgXKVf65FktQSBQmGJzwKs=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1Qmn3wGTMIPVDPRAj_CGlVfH6u-SiXM9c=w200-h190-p-k-nu-iv1https://lh3.google.com/u/0/d/1uxRyYmDJdLYK4SH6hR4JNuot67iKgiC3=w200-h190-p-k-nu-iv1
..
Arkadaşlar yukarıda sunduğum 09.02.2020 tarihli galeri linki aşağıdaki şekilde güncellenmiş olup gün boyu yüklemeler sürecek
https://photos.app.goo.gl/FgGo9FoqriqqVEiq7
Sizlerden ricam beğendikleriniz olursa facebook twitter paylaşmanız
Saygılar
.
.
"ictenlik"
11-02-2020, 00:31
Boşlukların Doluluğu Akademisi 10.02.2020 tarihli özel yayin
Fukoka Saygi, James Joyce Hizli Secmeler ve Ulysses Yeniden Uyarlanmis Secme Alintilar ve İklim Degisimi Sorgusu Eki İle
https://photos.app.goo.gl/tRHYHKA8H2xwwzdy8
Örnekler
https://lh3.googleusercontent.com/bivGXGtwN_UC2XD8mWoTVblJqwIWSMyAg1HMikQI61vjo_qm55 Y8sBNdWryNXzLr_SYSjGIEIDDMYVzz8jCBhuZm0TEnAl8hTowU KVVa36ElWnkH-KswEZ3taqDjGfnGG2bo2K05ChazPPA0ZQfVD9eDwmbGWDzDWZ0 c6G_RAqfquP-Xat9eXS0_Yka8zE7bwmpvTEHyXANNd6tDguAFxaeFLDuSykNDq OI5R4I75einSAytWnpNVd2rnDH3Rk3sL-cxVFh7eSPye-pfS33RiljzsNLTNVaww3Q4vHy3UnpipZPqdCDAiEl_ODY5YmxX 8qfluNyh2zwICuoTexeAeU0lR1tyPiRM9nM-vMPglVfl9Ri7RpYCI9Aq2655JjRb_AXYQGo2CyzpNWkijdgDfb 0mYUlAw2RbLAmhpYB-i7YQihf-aVa9RX-g_QTvIzPamF89pl80VlkH31wruDx3Gh06nH7oDlNSEnPKCJBMY PuamGwV80wo2yAxltpRS0yD29AiYoPLo58OSmYiD-QvRdhpu3FRLwECaNMLQx95BKSPh9PKR8I27YqClLw9B-OSzKkX62A931JpiUKS5mVMP__DmBYAP7KbxJxg8_v3vi7iD3vl fquQdRlHNAm4rpmTjqeJhJ77MnEA6nLBgPAe6M7zUtlf26kLLF qMrXsmsX-LyNliVQ6qj_FVrq-HD_yVqaHkj7grMiBcBF1OrIM03uwM6dO5YjJT8bHMEYuwgA69I gA=w520-h718-nohttps://lh3.googleusercontent.com/cg0d899qMrYSmoif1Wj9Z-pG0Wpw0Bum_xKu6Gvl19aFqr9jv6OJojdqVeDd5dyrHOXu1TkC dRGNwuEizeC4XvHeUpXuG6FpFJaPrlpg7tHd1D9n-94ZgORp2VQdbTEWHKsHMBz_gzHoNDpuL1XOm3Nc8S76fsCy9NF qFsO3Tgc7EBdJ8u9rvHC2BuxCzD8_7h5fjxv9shFHh7JXKxhMU E5fd2tqcrFx0vkLuFCY-j7N1L_kdfTWX7l2PGM5J2LuUyYKY2K1QVOwWhybK0doHB9R5UI cHRlkJhc_I0LP6ycgxrm0lo0xTyaB6aiBs2O_17uS9T7doyYiQ NsIeg4Q5oPnReDfbMb6OkrxlYGAMDGfZy87GXqoLpOlkBKy4d9 mZXsp2xlhx5Y2VJRjUJD3s0w2HmGQvo8ez5lhfT3t1KnGJtpbe FH1IyMxg8_5axkLegnwj_dIp_Vhn1err80xe_VgWPSCG0gF6tE S1GxfePWLrenQtcQSPmtA8dwnX63xbTewzcAk2h7f8LyDOGU_1 iGaRzfpb4NKIzisCP9G66X4gPh5jwW_cGxcIoL10vo5mEYmvTw klX3KF8dyFYwdgf24oHm-IDpNbwCFHRlY66vpiuxvqp0I0fDofT5qVBw83YcrjMEUob4ZJ0 7cUOJa4u0BM6jHwmj_U8K09nhQGoUNrk0gqJxwLJkUM4qGmhP_ vUGgqMBLBvu1KzsqtQ2jUNoqtkSl1aeHlKqD-fqhU25Ud64=w479-h718-nohttps://lh3.googleusercontent.com/HdUG4hWGgLvr9ibMrpllrKBlfjX6oeOlyV9kenyLkFSa8Hh4dS brqWTZCwfcr4eDQRYZ-jYG3ad3B9CILWIgPNrcCcsHZQ1U6cTlM1j-GgXiGKy0QOyg6WTwDGrIyZyfaYQtFhXraFxyPTlJ0AqgnBdSKy LNgBJVElDK45ciZxaTLpnZwso0fkXtTMhXQPvCLyP_KMaCHnag umEaf6gte_qWEBZTfC9xHaPZB8v1Dd8woe1KBCC32fQnioouPR TLtf_vIbteM-Qz-1KdnAf-EaW2rYpZBkrjzPc2N8zLqdvx0KZzyIXotVGtyVkiFlmzEL7xiq JoNcGau62hdS2CHZRSU0sBcTGgcVbcuTC3JsfY1Yfj6H_a-3rQe2HCQ9ZDKCq0Pk22LQHzCPp3ifbbd4S0dOkeD5YTnonL9vW u4eKTx4xlelIGssB1Cz15sjY2Q4Xbve9wrpYzKkVp1tm_Gv8PS n4pUjZwLWhqHDDJsP_ihGqHxlvRyJsu3etaYy65LgcttTOAfE1 CPgDKabefweVmwcgvqLzFRbDgd929L_OhyRdEWYh7zyI0gvlSk X8vyzhsuqdxNTFQ_SsWn4msZxNHP17jXgcKqnA_Pu4SpO6Gukj rWW6cbYTl5lA6HDAarmoGzgOT57uxQxUhsBFkhUAgDprnm8Hyj Wx-qBPi30y2OTNN-SCX2Ague5hKxqT_hXtVw8iTdgqb5l7tXCXyOICxk48C3GlnQjn dhGFgVQQ1-8M=w479-h718-no
"ictenlik"
12-02-2020, 01:21
Arkadaşlar BD Akademi paylaşılabilir Corona Virüs Savaş Görselleri
https://lh3.googleusercontent.com/GBB-PHKNmVNB5RWwbdQXz-Q9fuB_Wx4qV0HMrJjKxAkn-Em_WeLozGOfPIpGJ8W9iTNoklxpYt4cM5uLEiGVDxImmnNaKAQ omwu0usg24zyReDNNM3VYwWwb5rMsY-rjh7-Mmeq-QEUEGBXvkO2wNu5Z5VFTOAV5RPurxikdP90PBimuoeniRSweUu 31qOzBNOJSy8bvYEEbf_PigfEtXU2iJo7TX5lpgfJkTzsOfcVb 5-fv4erU2UnNfo4Nn7KctnGVz5x056dV-6elH7ZrEcqJu0OyxK_deqwwLIxDe7GOWoJwe3L-cmYUpVaXOrWOEz44Ft7MXIYeFsBv-qRbcfe2HeaXwK0GOUt8QQTgIgY6Dpx-bDsX8OglPHNMq1gy9ApqUEvlopF_bN6QXcsaHtowk0UFUD40ch QXdbwFxOatbF04Q-6doulG0zn_b9dJEGoORPNRtjDJq_bkTdrnfl0_ryVwlIRJtF4v zMHpCWm9i7DDMQpY6sYNXekb3J2Ioj8rkeGyT3BroGYHHS9GOj HfxKI5-fFzf0LJ28aqRsv7McrBymnrI-lh0RMNYTTX4vWosfWOBUUVmjbh95HAvLbDbKhsknxqfiAdk3c7 f4dSjN66yyJSERUVVkfQLsLyQCEQi1PUdWgOCFOkifGH7F-sfAvzW74ffUcNrw_Y4wgguH6wld687UM2GkJlEiC9Mqmb3zyfl P9AwWoMDEGpNjMUTBY8Ut-Zm8drXARTushSRyY=w966-h717-nohttps://lh3.googleusercontent.com/oGdjEg_hZ1rU3PFHgxmeePKj8CS73syIfPm1XTZN-0KSH5qc5Bv-PxupZqp7Wa70sdX1PsSl9UAk99uT-9r4_Sw7B-SF6b7GRF1Av1zrLTwToetyta9jHBHbybiuiaao5jB8KRpZXJED cuKXZqJvOgTVHPvtsKnhpbJXlOQeNy-OOZCVtPoMMBGJ1JZ21c2HmziMdUqdAmHudTEv1ovjV4I26XttW pe2UbwD2nW19rPVGAG-m_34gLAyNmVBSOu_C4afDQ6gXXfm29AGGrYhvwoocLIdJgmG1V usU7SPtjku3dOlClbKpxoCaJ0NdwDflvIEV1AFu7QuDCeVSXDe Xrlvi1QH1ivOKGpSzf90wXwlRYZn2tJRoyB_q5XfR_O0etbN08 ltSLB87GUqAJlytIaqxdiwDlBpAyVGfi0xw96XC4iv_Vg95MRL W8Cq6iBzNkyV45of2822zRnPNh6-U5sNDuA1_QpVyXIlKNnGx0HDRk_6i1o9rLPKEK4vARYA0fM-b5gIpZUyO9BS32iQ3zTbjKetIG-HL5eGOqH_1XTkE0KTHMMp5jRHckR5X93BaNMXP-UT5Qkzm8FQRB-fNFscpCVscPXmrZ5kcw994zYlRyt7k_gc0SEl-FxNuwCGnO9IS3sk9y6qK-eD4Opi0Ksqo-ojEFt8EL8nsxwFLWNtchthO_yzkXFP0q_Uw2C0pxHxvMejAPsm St3bt3kdaL0_goQ7r2B1f0zCjd64exKirKg=w478-h717-no
Bunun haricinde günlük galerim
https://photos.app.goo.gl/Td97XxWrtycjdgXZA
Ayrıca bir twitter ve Instagram hesabı oluşturduk
https://twitter.com/SanalManik (hesap ismi böyle olduğu için üzgünüm asıl bu iş için açtığım hesapta her nedense twitter kaynaklı sorun yaşanınca mecburen bunu kullandım)
https://www.instagram.com/bosluklarindolulugu/
"ictenlik"
14-02-2020, 12:30
Akademi (https://www.facebook.com/groups/sosyal.psikoloji.felsefe/)
https://i.ibb.co/ZLt0Jzh/ENBABA-xl.jpg
https://i.ibb.co/b57wXQg/higgs.jpg