PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Yorum üyesi Helin Bölek, ölüm orucunda yaşamını yitirdi

Turdur
03-04-2020, 13:02
Grup Yorum'a yönelik baskıların kaldırılması talebiyle 288. gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi.

https://ilerihaber.org/images/userfiles/helin-bolek.jpg

Grup Yorum'a yönelik baskıların sona ermesi talebiyle 213 gün boyunca açlık grevinde olan ve 19 Ocak'tan bu yana ise ölüm orucuna devam eden Grup Yorum üyesi Helin Bölek, ölüm orucunun 288. gününde yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi'ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleriyle açlık grevi yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Tutukluyken açlık grevi direnişine başlayan Helin Bölek tahliye olduktan sonra dışarda da açlık grevlerini sürdürüyorlardı. Armutlu Direniş Evi'nde sürdürdükleri açlık grevinde 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada Helin Bölek direnişini ölüm orucuna dönüştürdüğünü duyurmuştu.

Tutuklandıktan sonra ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in kaldığı eve 11 Mart'ta polis baskını yapılmıştı. Bölek ve Gökçek, zorla hastaneye götürülmüş, mahkeme tarafından da Gökçek ve Bölek hakkında hastaneye 'zorla yatırılma' kararı verildiği öğrenilmişti.

Polis baskının ardından Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, Bölek'in ''Zorla müdahaleyi kabul etmiyorum'' diye beyanda bulunduğu ve hastane kayıtlarına geçirildiği öğrenilmişti.

https://ilerihaber.org/icerik/grup-yorum-uyesi-helin-bolek-olum-orucunun-288-gununde-yasamini-yitirdi-111285.html

Ahlaksız
03-04-2020, 13:10
Bu tip insanlar,karşılarındaki kişinin/kişilerin değişebileceğine inanıyorlar..''Şunu şunu yaparsam,belki değişirler'' diye düşünüyorlar..Bu tamamen bilgisizliklerinden kaynaklanıyor..
Bu insanlar değişmezler..Bu insanların aldıkları kararları değiştirmenin tek yolu,bunların anladığı dilden konuşmaktır..Peki,hangi dil bu?Bunu zaten bugüne kadar anlamadıysan,senin kafada da bir sorun vardır..

Baskoylu
03-04-2020, 15:34
İbrahim Gökçek ve Helin Bölek'ten: HER GÜN HER ADIM BİZLERİ ZAFERE YAKINLAŞTIRACAKTIR
https://gercekhaberajansi.org/ibrahim-gokcek-ve-helin-bole…/ (https://gercekhaberajansi.org/ibrahim-gokcek-ve-helin-bolekten-her-gun-her-adim-bizleri-zafere-yakinlastiracaktir/)
Alternatif link: https://bit.ly/39HdfgJ
Ölüm orucu direnişindeki Helin Bölek ve İbrahim Gökçek yazdıkları mektupta gelinen aşamada ziyaretçi kabul edemediklerini dile getirerek bir adım daha atma çağrısında bulundular…
Merhaba bugün koşullardan dolayı birebir ziyaretçi kabul edemiyoruz ama size yazdığımız mektupla ulaşalım istedik.
Grup Yorum üzerindeki baskıların kalkması için başladığımız ölüm orucu direnişi 300'lü günlere dayandı. Şimdiden siyasi olarak zaferi kazandık. Grup Yorum'un dinleyicilerinin direnişi sahiplenmesi sonucu bizleri tahliye ettiler. Ama hala konser yasakları devam ediyor, hala tutsak olan grup yorum üyeleri var . Grup Yorum üzerindeki baskılar devam ediyor. Biz de bundan dolayı ölüm orucu direnişine devam ediyoruz. Baskılar, hastaneye kaçırılmamız, zorla müdahale tehditleri… Bizlerin kararlılığından bir adım geri etmedi. Çünkü haklı olan biziz.
Grup Yorum olarak şimdiye kadar her şeyi dinleyicilerimizle yaptık. Yüz binlerin katıldığı konserleri de, bugünkü direnişin yarattığı gücü de . Grup Yorum için pankart asanın da, duvara yazı yazanın da, destek videosu atanın da, otobüste kahvede konuşma yapanın da, faks çekenin de… yani bu adımların birleşmesi ile bizi çekip aldınız dört duvar arasından. Hastaneye kaçırıldığımızda dinleyicilerimizin hastane önünde nöbet beklemesi ile zorla müdahale edemeyip bırakmak zorunda kaldılar.
İŞTE ŞİMDİ GRUP YORUM DİNLEYİCİLERİ OLARAK BİR ADIM DAHA ATACAĞIZ. BAKIRKÖY'DEKİ 100 BİNLER BİR ADIM ATARSA. SADECE BİR ADIM ZAFERİ KAZANIRIZ.
NELER YAPABİLİRİZ
HER ÇARŞAMBA GÜNÜ DESTEK AÇLIK GREVLERİ YAPIP BİZE ÇEKİMLERİNİ SOSYAL MEDYADAN ATABİLİRSİNİZ.
SÖYLEDİĞİNİZ GRUP YORUM TÜRKÜLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA FAKS, MAİL, TELEFON AÇIP TALEPLERİMİZİ KABUL ETMELERİNİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.
HER GÜN HER ADIM BİZLERİ ZAFERE YAKINLAŞTIRACAKTIR. HEPİMİZİN YAPACAĞI BİR ŞEY VAR. BEKLEMEYELİM BU ADAMI ATALIM. BU MEKTUBU 10 KİŞİYE VERMEKLE BAŞLAYABİLİRİZ.
ZAFER HALAYINDA GÖRÜŞMEK ÜZERE.
İBRAHİM GÖKÇEK/ HELİN BÖLEK.

INSANLIGI AYAKLAR ALTINA ALAN VE ALMAYA DEVAM EDEN FASIST, IRKCI, MILLIYETCI VE GERICI KOYNE DUZENE KARSI, KARARLI VE ONURLU DIRENISINI KUTLUYORUM GUZEL INSAN.

IKI YUZLU SAHTEKARLARA, DONEK VE DUZENBAZLARA, HER IPTE OYNIYAN OPORTONIST VE REVIZIYONIST MANTIGA INAT,

KARARLI VE ONURLU DIRENISINI KUTLUYORUM GUZEL INSAN.

INSANLIGI KAVRAMAMIS, INSANLIK DUSMANLARINA KARSI, INADINA OZGURLUK HAYKIRISINI, KARARLI VE ONURLU DIRENISINI KUTLUYORUM GUZEL INSAN.

SEN ISMINI TARIHE KIZIL HARFLERLE YAZDIN, GUZEL INSAN.
SENI ANMAK, OZGURLUGUN SEMBOLUDUR, GUZEL INSAN

Şüpheci Dinsiz
03-04-2020, 18:35
Grup Yorum olarak düzen karşıtı türküler söylüyorlar diye tutuklandılar, haklarında onlarca iddianame hazırlandı, hiç birinin iler tutar yanı yoktu, maksat susturmaktı, boyun eğdirmekti.

Helin susmak veya boyun eğmek yerine hem muktedirlerin hem cellatların hem ölümün yüzüne tükürdü.
Biraz da göz göre göre kılını kıpırdatmayan benim gibilerin yüzüne...

Uğurlar olsun.

Ahmed Arif'in Anadolu şiirinden

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.

Turdur
03-04-2020, 19:31
Çok saçma bir şey yapmış.

kartopu
04-04-2020, 15:02
Gurup Yorum un bir üyesinin ölüm orucunda ölmesine üzüldüm Türkü söyledikleri için suçlandıkları için bu tür eylem yapmalarını hiç doğru bulmadım bulmuyorum Elbette insanlar özgürce hangi dili kullanırsa kullansın eleştiri karşı çıkma hakları olmalı hiç yasa veya güç bunu insanların elinden almamalıdır.

Ama ölüm oruçları benim desteklediğim itiraz tabepleri değil .
Tarihe baktığımızda bu tür zalimce davranışlar hep olmuş yasaklamalar cezalandırmalar hep var Ama bir çok yasaklanan kişiler bu tür eylemlere baş vurmamış . Hallaç ı Mansur u kestiler Pir Sultan Abdal ı astılar Şeh Bedrettin de asılarak öldürüldü. Bir çok insan ölüm cezalarına çarptırıldı ve öldürüldü Ama kendini öldürmek bana göre doğru eylem biçimi değil.

İnat olsun diye bir gün de olsa yaşamak bir gün bu eziyetin sebebini soracak veya hesap soracak zamanı beklemek bence daha iyi. Belki bu hesap sorma şansını bulamayacaklar ama yine de kendine bu cezanın verilmesi bana doğru gelmiyor.

Şüpheci Dinsiz
24-04-2020, 12:53
El arabasıyla sandviç satarak geçinen bir çocuktu Mustafa Koçak. Gözaltına alındı, işkence edildi, işkenceyle itirafname imzalatılmaya çalışıldı, imzalamayınca bir 'gizli tanık' icat edildi, yalancı tanıklığa dayanarak müebbete mahkum edildi.

Mustafa bunu kabul etmedi, adil yargılanmak istedi, sesini duyuramadı, ölüm orucuna başladı, 297. gün 28 yaşında 28 kg kalmış bedeniyle hayatını kaybetti.

gazetekarinca.com (https://gazetekarinca.com/2020/04/olum-orucundaki-mustafa-kocak-yasamini-yitirdi/)

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak yaşamını yitirdi

https://i0.wp.com/gazetekarinca.com/wp-content/uploads/2020/04/mustafa-ko%C3%A7ak.jpg?w=750&ssl=1

Açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren 28 yaşındaki Mustafa Koçak, cezaevinde sürdürdüğü eyleminin 297'nci gününde hayatını kaybetti.

Koçak'ın vefatını Halkın Hukuk Bürosu duyurdu:
https://twitter.com/halkinhukuk_/status/1253491967251697665

Koçak'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alındı.

Koçak'ın kardeşi Mine Koçak, "Buradaki izin işlemlerini tamamladık. İstanbul'a doğru yola çıktık" dedi.

İHD'den çağrı
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Koçak'ın yaşamını yitirmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada iktidara seslenerek, "Haksız ve hukuk dışı uygulamaları ortadan kaldırmak yerine, devleti hak ve özgürlükleri ihlal edilenlerle irade savaşına sokma yanlışına düşerek ‘önce açlık grevini bıraksınlar' yaklaşımınız önce Helin Bölek'in, şimdi de Mustafa Koçak'ın canına mal oldu" ifadelerini kullandı.

Açıklamada "Mustafa Koçak'ın yaşamını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşarken, ülkeyi yönetenlere bu ölümün sorumlusu olduklarını ve yaşam hakkının korunması da dâhil insan haklarına uymakla sorumlu olduklarını hatırlatıyoruz" denildi.

Koçak'ın ‘adil yargılanma ve yaşam hakkını ihlal edenler' hakkında soruşturma açılması talebinde bulunan İHD, "Ancak öncelikle; İbrahim Gökçek, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın da yaşamına mal olmadan bu yaklaşıma derhal son verilmesi, talepleri kabul edilerek yaşam haklarının korunması çağrısında bulunuyoruz" diye belirtti.

Talebi ‘adil yargılanmaktı'
İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015'te makam odasında öldürülmesine ilişkin yargılanan Mustafa Koçak, geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Koçak, söz konusu ceza sonrası "adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma" ve "işkencecilerin yargılanması" talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Bu sabaha karşı yaşamını yitiren Koçak, Şakran 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde sürdürdüğü açlık grevi eylemini 90'ıncı gününde ölüm orucuna çevirmişti.

https://twitter.com/halkinhukuk_/status/1253512701269196807

Koçak'ın ölümünden bir süre önce, açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek de yaşamını yitirmişti.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölüm orucu eylemi ise devam ediyor.

Eyleminin 312'nci gününde olan Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No'lu Kapalı Cezaevi'nde, açlık grevi eylemini 199'uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat'tan bu yana eylemini "dışarıda" devam ettiriyor.

Gökçek'in talebi konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi'nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Bölek'in talepleri, hala ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Gökçek'le aynıydı.

Şüpheci Dinsiz
24-04-2020, 13:33
https://twitter.com/otekilerpostasi/status/1253601228661063681

Baskoylu
24-04-2020, 22:37
Gökçek'in talebi konser yasaklarının sonlandırılması, İçişleri Bakanlığı tarafından gösterildikleri ‘arananlar listesi'nden çıkarılmaları ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi.

Tek suclari ozgurlugu haykirmak olan, insanligi ve insan haklarini aramak olan, Ellerinde sazlari ile ve muzik aletleri ile halklarin ve insanligin taleplerini dile getirme calisanlari, BU FASIST KOHNE DUZEN TARAFINDAN YASAKLANMASINA SEYIRCI KALAN, %90 diyordum....

Ama ölüm oruçları benim desteklediğim itiraz tabepleri değil .

Diyenlerle bu rakamin %91 cikmasi ve daha da fazla olmasi da boylesi bir ULKE`de normal olsa gerek.

Bunlara kalsa, Yuruyusler, Grevler, Oturum Eylemi, Aclik grevleri hatta ve hatta Fasizme ve Her Turden Gericilige Karsi her hangi bir eylemin yapilmasi yanlistir..
BUNLARA KALSA, FASIZME, GERICILIGE VE HERTURDEN BASKILARA BOYUN EGMEK, SUSMAK, DUZENE AYAK UYDURMAK.
ATAM SEN KALK BEN YATAM.
YASSASIN CUMHURBASKANIMIZ VS VS VS VS EDALARI DOGRU EYLEM SEKLIDIR..

Fasist Kohne Duzenin Kendisine Yonelik en ufak bir kimildamayi bile TERORIST damgasi vururken, farkli yontemlerle katlettigi ve katletmek istedigi kisi ve kisilerin Eylemini kucumsiyen mantik...

Duzene hizmet eden mantiktir.

Şüpheci Dinsiz Dost disinda, duyarli olan birini daha gosterebilirmisiniz?

SUSTUKCA SIRANIN SANA GELMIYECEGINIMI DUSUNUYORSUN!!!!!!

SUSMA SUSTUKCA SIRA SANA DA GELECEKTIR.

INSANLIGI AYAKLAR ALTINA ALAN, BU KOHNE FASIST VE DINCI YOBAZ DUZENE KARSI VERILEN HER TURDEN MUCADELEYI DESTEKLIYOR,

MUCADELELERI GELECEGIN AYDINLIGI OLACAGI KESINDIR

Mustafa Koçak, Helin Bölek ve onun gibi onurlu insanlari KATLEDEN FASIST KOHNE DUZEN OLDUGUNU GORMIYEN GOZLER, DUSUNMIYEN BEYINLER BILE BILIRKEN.
FASIST KOHNE DUZENIN KATLIAMLARINA KARSI DUYARSIZ KALANLAR, EYLEMI ELESTIRIP YERSIZ VE GEREKSIZ GORENLER, FASIST KOHNE DUZEN KADAR SUCLUDURLAR....
SENCE NASIL BIR EYLEM OLMALIYDI? YASSAKLARA, BASKILARA, ZULUMLERE, ISKENCELERE VE HUCRELERDE SISSIZCE KALMAKMIDIR. CAKTIRMADAN DUZENIN SAVUNUCULUGU YAPMAK DA BUNA DEMEZLERMI?

MUCADELESI VE ANISI ONUNDE SAYGI ILE EGILIYORUM..

KAZANAN INSANLIK OLACAKTIR.
INSAN KILIGINA GIRMIS INSANLIK DUSMANLARININ HEVESLERI, GUNU GELECEKTIR KURSAKLARINDA KALACAKTIR.....

Baskoylu
25-04-2020, 01:46
"Onurun çırpındığı bütün göğüslerde
Bir ses dolaşıyor yürekten yüreğe

Bir ses yalayarak geçiyor demir kapıları

Tel örgülerde parmaklıklarda dolaşıyor

Bir ses ki yaşamın tümüne özdeş

Sağırların kulaklarına fırtınadır

Körlerin gözlerinde güneş"

"Adil Yargılanma" talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 297. gününde Mustafa Koçak şehit düştü. Ölüm orucu eylemine tutuklu bulunduğu Şakran Hapishanesi'nde başlayan Mustafa Koçak'a direnişinin 255. gününde zorla müdahale edildi.

Hastaneye kaldırılan Koçak'a 73 kez zorla müdahale girişiminde bulunulmuş, elleri ve ayakları kelepçelenerek yatağa bağlanmıştı. Her müdahaleyi devrimci irade ve kararlılıkla boşa çıkaran Koçak'a hastanede bulunduğu günlerde copla tecavüz işkencesi ile birlikte bir dizi işkence yöntemiyle iradesini kırmaya çalışanlar bir kez daha yenilmiştir. O, ne sürdürdüğü direnişten, ne de haklı ve onurlu davasından vazgeçmemiştir.

Mustafa Koçak zorla müdahalenin ardından Şakran Hapishanesinde ölüm orucu eylemine devam etti ve 24 Nisan günü direnişinin 297. gününde ölümsüzleşti. O faşizmin devrimci iradeyi teslim alma ve diz çöktürme dayatmasına, direnişini kararlılıkla sürdürerek yanıt olmuştur.

Faşist diktatörlüğün itirafçılaştırarak teslim alma, devrimci mücadeleyi kriminalize etme saldırılarına karşı bedeniyle direnişi hücre hücre ören Mustafa Koçak bir kez daha devrimci kararlılığı, devrimci mücadelenin meşruluğunu bizlere göstermiştir.
Faşizmin itirafçılarla devrimci faaliyeti kuşatmaya alma saldırısı sonucu yüzlerce devrimci, demokrat yurtsever tutsak edilmiş, hazırlanan düzmece dosyalarla on yıllara varan cezalar verilmiştir.

Son çıkarılan yasa ile hapishanelerdeki tutsakların ajanlaştırılması hedeflenmektedir. Faşist devlet tüm araç ve mekanizmalarını devrimcileri, devrimci mücadeleyi teslim almak için kullanmaktadır. Göstermelik yargılamalar bu gerçeği değiştiremeyecek kadar nettir. Mustafa Koçak faşist diktatörlüğün bu yargı sistemine karşı gösterdiği direniş ile bu yargılamaları devrimcilerin tanımadığını, tanımayacağını, kabul etmediğini, kabul etmeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır.

Mustafa Koçak Ölümsüzdür!

Mustafa Koçak'ın Katili Faşist Diktatörlüktür!

Faşizm Yenilecek Devrimci İrade Kazanacak!

Kazanan Insanlik Olacaktir.

kartopu
25-04-2020, 09:10
ÜZÜLDÜM hiç onaylamadığım eylem biçimi hatta hiç anlayamadığım eylem.

Anadolu da bir söz söyler özellikle Analar .Jandarma ile giden bir gün gelir İmamla giden asla geri gelmez.

Turdur
07-05-2020, 13:56
İbrahim Gökçek hastanede öldü diye tweetler atılıyor 5 dakikada 7-8 tweet okudum ama bu hesaplar gerçek mi değil mi bilmiyorum, takipçi sayıları çok az.

--

Halk Tv yayın geçti, İbrahim Gökçek kaldırıldığı hastanede ölmüş.

Şüpheci Dinsiz
07-05-2020, 17:19
İbrahim Gökçek hastanede öldü diye tweetler atılıyor 5 dakikada 7-8 tweet okudum ama bu hesaplar gerçek mi değil mi bilmiyorum, takipçi sayıları çok az.

--

Halk Tv yayın geçti, İbrahim Gökçek kaldırıldığı hastanede ölmüş.

Maalesef haber doğru.

Şüpheci Dinsiz
08-05-2020, 01:35
https://twitter.com/LatuffCartoons/status/1258378114469675008