PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : insan fosili az mı? neye bağlayabiliriz...

habilis
14-06-2007, 12:48
evrim kuramını çürütmeyi vazife bilmiş okadar çok bilim dışı insanlar varki !.. onca kitap yazılıyor çiziliyor okullara kütüphanelere dağıtılıyor .. peki para nereden *geliyor ? bu soruyu daha önce sormuştuk ama tatmin edici cevap alamamıştık.. neyse zaten konuda bu değildi.

"insan okadar süper yaratılmıştır ki " besili sofistin argumanı hep aynı .. hiç değişmez !! birincisi insan yaratılmamıştır zaman süreç içerisinde değişmiş bu halini almıştır ..belkide uzun yıllar sonra (örneğin 50 miyon yıl sonra) *daha karmaşık bir yapımız oluşacak , daha ileri düzeyde beynimiz gelişecek !!...

dün MPL adında bir kanala denk geldim ( bak istemeden de olsa reklamını yaptım ) .. okadar cahilce anlatılmışki insan evrimi.. bilmyen bir insan hemen inanır.. "evrimcilerin sahtekarlığı " , "maymun ile insan arasında akrabalık bağını gösteren HİÇ BİR FOSİL YOKTUR" vsvs..

bre saf insanlar .. HİÇ FOSİL YOKMU !! bilmeyen insanlarımızı bu şekilde kandırıyorlar..

fosil yoksa ;

3 ,4 milyonluk insan fosili olan lucy nedir !1

cro-magnon insanı,

sapiens,

habilis,

erectus,

Homo rudolfensis

neandertal lar nedir !!

hem elimizde ÇOK FAZLACA insan fosili yoksa ( ki evrim gerçeini net bir şekilde belgeleyen çok sayıda kanıt fosil var ) bu ne anlama geliyor !!? tanrı varmı .. bu anlamımı çıkarmalıyız :))

dinazorların neredeyse yarısı ,sadece bir kaç fosil örneğinden yola çıkılarak tanımlanmış !!!!

şimdi kalkıpta diyebilirmiyiz : DİNAZORLAR HİÇ YAŞAMADI , YOK ÖYLE ŞEYLER !!

insanlar ise ,evrim partisine geç gelenlerdir. ! anlaşılan o ki ,son buzul çağından önce tüm dünya yüzeyindeki nufusları ancak iki milyonu bulan ilk insanlar ,fazlaca fosil bırakacak kadar yeterli nufsta değillermiş !!

bu insan evriminin hikaye olduğunu ispatlmaz İSPATLAYAMAZ !! bir an önce skolastik düşünceden , karanlık dinlerin ideolojisinden kurtulmalı gerçeği benimsemeliyiz !!!

14-06-2007, 15:13
Yahu bende Insan fosili Azmi sandim. Dedim turkler bir fosil buldular, adinida azmi koydular. Bir tane fosil olsa ne olur ki?

gizemli_olan
16-06-2007, 23:57
Habilis yani zorla bizlere evrimi kabul ettirmeye çalışıyorsun.
Anlaman lazım evrim daha ispatı olmamış hayal ürünüdür.
Metee arkadaşımın yazısınıda sana örnek verelim.
Bir diş veya kemik parçasıyla insanlarının atası bulunmuyor.
Meteenin dediği gibi bilim şekilsel olarak artık ayrıntılı bir şekilde insanlara cevap veriyor.
Sana göre var ,bana göre yok tabi düşünceye saygım var.

"YANİ CANLI TÜRLERİ SADECE ŞEKİLSEL OLARAK BİLİMİN İNCELEME ALANINDAN ÇIKTI"
metee

17-06-2007, 00:18
Azmiyi saglam biyere baglamak lazim. Turk fosili bu delilik yapabilir.

ziggurat
17-06-2007, 14:55
Evrime inanmayan,bilime *ve degisime inanmayandir.Ne yani milyonlarca yil önceki insanla simdiki insan ayni mi?Ilkel,avci,yeri yurdu olmayan ,sanattan ,bilimden anlamayan ,sevgi saygi bilmeyen, sürekli savasan, tuttugu hayvani bile pisirmeden yiyen insan ile simdiki insan ayni öyle mi?insaf yahu...Cok kisa dönemlerde bile yenilen yemekler,yasadigimiz stres,yasadigimiz cografi kosullar bile bedenimizi etkiliyor.Düsünün milyonlarca yil geciyor ve insan garip garip sesler cikartarak sürdürdügü yasamini bugün sarkilar söyleyerek ve siirler besteleyerek sürdürüyor.
*Evrende degismeyen ne var ki?Hersey hersey degisiyor.Herman Hesse ,Sidharta adli romaninda ,Budizmin kurucusu Sidharta Gotoma nin hayatini anlatiyor.Kitapta söyle bir parca geciyor:oradaki ögretici elinde bir tas tutuyor ve diyor ki;su tuttugum tasa saygi duyuyorum.Bu tas milyonlarca milyonlarca yil sonra toprak olacak belki de bir insana dönüsecek diyor.Kisa dönem icin o tasin bir insana dönüsmesi akil disi gibi gözükse de evrenin yasi karsisinda bu olasidir.
*Su anda uzayda trilyonlarca trilyon yildiz var.Bu yildizlarda milyarlarca ton agirligindaki hidrojen ve helyum yanarak atom bombalari patlatiyor her an her saniye.Bu bu degisimler yildizlarda demir,kursun,altin...vs olusmaya basliyor ve Süpernova durumunda büyük bir patlamayla evrene saciliyor.Bu patlamanin sonuclarindan biri de Dünyamiz.Icinde oksijen ,hidrojen,demir,kursun ,magnezyum.fosfor vs olan dünyamiz.Dolayisila kanimizdaki demiri ve gözümüzdeki fosforu yildiz patlamalarindan aldik.Bizim gibi kubagalar,kaplumbalar,solucanlar,agaclar ve kuslar hepimiz ayni kökenden geliyoruz.Baslangicta beyin yapimiz simdikinin yari agirligindaydi.Baslangicta C vitamini alamadigimizdan vucut kendi C vitaminini yapiyordu artik yapmiyor.Ama köpeklerin vucudu C vitamini yapiyor.
*Yani diyecegim su ki:evrim sabirlidir.Yaratiliscilarin ol deyince olmus,6 günde Allah dünyayi yaratmis falan masallarina karnimiz tok.Evrimi anlamak icin olasilik kuramlarini da iyi bilmeli,kuantum fizigini de biyolojiyi de iyi bilmeli.Evrim konusu imamlarin,hic bir egitimi olmayan ,sadece hiristiyan yaratiliscilarin kitaplarini tercüme ettirten Adnan Hoca(Harun Yahya)nin isi degil .Ciddi istir.Lütfen cocuklarimizin aklini celmesinler ,yolumuz bilim yoludur,tarikat yolu degildir.

17-06-2007, 19:04
Yahu ne demek yetersiz fosil. Tarlada mi buyuyor fosil. Bize bir tane melek fosili gostersinler, yada herhangi baska bir bilimsel kanit, hepimiz inaniriz. Ama yok karpuz cekirdegi Allah yaziyor, yok agac namaz kilan adama benziyor.

AYATA
17-06-2007, 19:35
İnsan fosili yokmuş yeterince babama anlatın nah işte Erbakan, Süleyman Demirel ne bunlar he neeee...Alla alla...kızdım yahu

habilis
18-06-2007, 14:22
herkez inanmak istediği gibi inanıyor yada inanma ihtiyacı giddüğü için ...

hepsine saygımız var .. liberal olmak lzım dimi.. fakat evrim bilimsel bir gerçektir. gerisi *hikayedir ,masaldır..

habilis
27-06-2007, 20:03
Ateşin bulunması 500 bin yıl öncelere doğru, homo erectus tarafından gerçekleştirilmiş. Aslına bakılırsa ateş daha önce de evcilleştirilebilirdi. Ateşe egemen olunmasının, yumuşak vuruş ile bir başka taş vurma tekniğinin bulunmasıyla aynı zamana gelmesi rastlantı değil. Belki kafası daha iyi çalışan kimi bireyler, taş yontmanın daha iyi ve etkili yöntemini daha önce de bulmuşlardı. Fakat, bugün de geçerli olduğu gibi, o zamanın insanları, anlamaya hazır olmadıkları bir yeniliğin bulucusuna kulak asmamış olabilirler. Yeni bir fikrin uygulamaya konulup yayılması için, toplumun bütünün de belli bir olgunluk düzeyine erişmesini beklemek gerekir.

* * * * * * * *Doğu Afrika’daki taş yatakların incelenmesi, yaklaşık 100 bin yıl önce bir dönüm noktasına gelindiğini gösteriyor. O andan itibaren kültürel değişimler, anatomik değişikliğin yerini alıyor. Evrim, çevrenin zorlamalarını karşılayacak yeni çareler buluyor. Kazanılmış özellikler üstün geliyor. Homo erectus’tan homo sapiens’e dönüşüm, Asya ve Afrika’da adım adım ve düzgün bir süreç halinde gerçekleşiyor. Modern insanı, bizi temsil eden Homo sapiens örneği, verilen adıyla, sapien sapien veya ilk bulunduğu mağaranın ismiyle anılan, Cro-Magnon insanıdır. Afrika ve Asya’da kendi evrimini geçirdikten sonra 40 bin yıl önce Avrupa’ya geliyor. Bu düzgün sürecin *bir istisnası var: Avrupa’da Neandertal adamı.
* * * * * * * *2.5 milyon yıl önce, Avrupa’ya yayılmış bir Homo habilisten türemiş olabilir. Art arda gelen buzul çağları yüzünden, bu kıta Alp dağları ve Kuzey buzluklarıyla Dünyadan yalıtılmış bir ada haline gelmişti. Bir adanın canlılık yapısının zamanla farklılaştığı bilinir. Ada ne kadar eskiyse farklılık o kadar artar. İşte Neandertal adamı böyle bir genetik sapmadan doğabilir. Bu adama ait fosiller Avrupa’da ilk bulunduğunda, şok yarattı. Alnı ve çenesi hemen hemen olmayan, suratı kabarcıklarla dolu, göz yuvalarının üstü adeta bir güneş siperliği şeklinde *aşırı gelişmiş kaşlı, çok çirkin bir yaratık. Avrupa kendi atası sandığı bu tipi daha iyi bir yere oturtmak istiyordu. Sonra bu tipin sıradışı bir *yaratık olduğu anlaşıldı. Neandertal adamı 2,5 milyon yıldan 35 bin yıl önceye kadar, bir ara sapiens ve hatta Cro-Magnon ile beraber yaşadı.