PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Keşke açlık bulaşıcı olsaydı

Ahlaksız
06-04-2020, 21:38
Açlık ve yoksulluğa karşı duyulan tepkisizliğe karşı Diyanet'in tepesinden isyan geldi.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, ‘diyanethaber' sitesinde yayınlanan 'Keşke açlık da bulaşıcı olsaydı' başlıklı makalesinde, çarpıcı değerlendirmeler yaptı.
İşleyen'in yazısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
– Keşke açlık bulaşıcı olsaydı…O zaman belki anlardı, yediğinden fazlasını çöpe atanlar açın halinden. Belki anlardı, asgari ücretin iki katını bir öğün yemeğe harcayanlar. Çok görmezdi verdiğini. ‘Harcamayı bilsin, yetinmeyi bilsin' demezdi belki.
– Keşke bulaşıcı olsaydı açlık… Her gün evinin önündeki çöp bidonunu karıştırıp işe yarar bir şeyler arayan elleri, yüzü simsiyah ama yüreği tertemiz çocukların halinden anlardı belki çok yiyip yağ bağladığı için zayıflama salonlarına binleri harcayanlar.
– Keşke fakirlik de bulaşıcı olsaydı… Okula giden çocuğuna harçlık verememenin ne demek olduğunu belki anlardı milyon dolarlık rezidanslarda, milyon liralık arabaya binip cennet bekleyenler. Belki anlardık, belki harekete geçerdik, belki rahatımız bozulurdu hiç olmazsa.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202004061041761788-diyanet-isleri-baskan-yardimcisi-isliyen-keske-aclik-bulasici-olsaydi/
Niye herkesin aç kalmasını istiyor,enteresan aslında..Birilerine birşeyler demek istemiş ama pot kırmış resmen..
İsraf demiş,halkın haram işlediğinden bahsetmiş,her gün aç insanların çöpleri karıştırdığını itiraf etmiş..Bunlar önemli..Bu kadar önemli bir konumdaki kişinin,ülkedeki aç insanlardan bahsetmesi önemli..
İsraftan/haramdan bahseden bu kişi,acaba kazandığı parayı nasıl kazanıyor ve bu para nereden geliyor kendisine?Bunlardan da haberdar mı acaba?
Milyon liralık arabalara binip cennet bekleyenlere buğuz ederken,diyanet işleri başkanının milyonluk zırhlı aracı ile ilgili geçmişteki haberleri kendisine hatırlatsak,acaba ne der bize:noidea:
Hocam,size incilden bir alıntı yapayım..Söz İsa'da..Sonuçta sizin de peygamberiniz:fencing:

Matta 7-1“Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. 2 Çünkü nasıl yargılarsanız öyle yargılanacaksınız. Hangi ölçekle verirseniz, aynı ölçekle alacaksınız. 3 Sen neden kardeşinin gözündeki çöpü görürsün de kendi gözündeki merteği farketmezsin? 4 Kendi gözünde mertek varken kardeşine nasıl, ‘İzin ver, gözündeki çöpü çıkarayım’ dersin? 5 Seni ikiyüzlü! Önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün.

kartopu
07-04-2020, 12:47
Sn Ahlaksız
İyi söylemiş kötü mü.? Ben pek anlamadım da

Ahlaksız
07-04-2020, 14:49
Sn Ahlaksız
İyi söylemiş kötü mü.? Ben pek anlamadım da
İyi mi etmiş,kötü mü etmiş,siz karar verin sn.kartopu..

Meyhanelerden,kerhanelerden toplanan vergiler sayesinde maaş alan birisinin,içinde bulunduğu toplumdaki insanların AÇ olduğunu söylemesi ve bu kişinin de bir din adamı olması;iyi mi,kötü mü,karar sizin..!
Milyonluk araçlara binen bu din adamlarının,milyonluk araçlara binenleri eleştirmeleri,iyi mi,kötü mü,siz karar verin..!
Bir din adamının açlığın/fakirliğin bulaşıcı olmasını istemesi;iyi mi,kötü mü,siz karar verin..!
:wave:

kartopu
08-04-2020, 11:26
İyi mi etmiş,kötü mü etmiş,siz karar verin sn.kartopu..

Meyhanelerden,kerhanelerden toplanan vergiler sayesinde maaş alan birisinin,içinde bulunduğu toplumdaki insanların AÇ olduğunu söylemesi ve bu kişinin de bir din adamı olması;iyi mi,kötü mü,karar sizin..!
Milyonluk araçlara binen bu din adamlarının,milyonluk araçlara binenleri eleştirmeleri,iyi mi,kötü mü,siz karar verin..!
Bir din adamının açlığın/fakirliğin bulaşıcı olmasını istemesi;iyi mi,kötü mü,siz karar verin..!
:wave:

Ben bütün dinlere karşı olduğumda din adamlığını da gereksiz görüyorum

Din adamlığı geçim kaynağı, bir işse ona özel misyon yüklemek bence anlamsız.
Biz din adamlarını farklı insanmış gibi algılar onlara misyonlar yüklersek ağzından çıkan her söz dikkatimizden kaçmaz.
Meyhanelerden kerhanelerden toplanan vergi bizim emekli maaşlarımızı da karşılıyor.
Bana göre din adamlarının maaşını devlet ödememeli kin o işten faydalanıyorsa onlar ödesin. Bizim emekli maaşlarımızı da devlet ödememeli Biz çalışırken bizden öncekilerin maaşını nasıl ödüyorsak bu gün çalışanlar da bizimkileri ödemeli. Veyahut hepsini devlet vermeli hiç birimiz de bu konuda söz sahibi olmamalıyız.

Bence çok iyi hatta gerçek. Sefalet bulaşıcıdır.