Orijinalini görmek için tıklayınız : Haydar BAŞ vefat etti
Bağımsız Türkiye Partisi kurucularından Milli Ekonomi teorisyenlerinden Profesör Haydar BAŞ 73 yaşında corona virüsünden hayatını kaybetti.
Profesör Haydar Baş sadece kapitalizm karşıtı tezleriyle değil aynı zamanda klasik sünni anlayışına aykırı islam görüşüyle de değerli bir insandı.
Ölümü üzdü ruhu şad olsun.
Profesör Haydar BAŞ' ın Rus Dumasında yaptığı konuşmadan;
"İktisat literatürüne sunduğumuz Milli Ekonomi Modeli Rusya başta olmak üzere yaklaşık 120 ülkede kısmen de olsa uygulanmaktadır. Milli Ekonomi Modeli sessiz bir devrimle kapitalizmi tarihe gömüyor. Globalizmin ekonomik ayağını oluşturan kapitalist sistemin dünyaya kan ve göz yaşından başka bir şey getirmediği ortadadır. Ülkelerin çözüm olarak kabul ettiği Milli Ekonomi Modeli sürekli büyümeyi temin etmesi, adil bir gelir dağılımını sağlaması, tam istihdamı temin etmesi, yani işsizliği önlemesi ile insanlığa tek kurtuluş formülüdür. Milli Ekonomi Modeli'nin en önemli özelliklerinden biri globalizmin karşısında devletlerin ayakta durmalarını temin edebilecek formülleri içermesidir. Bize göre devletin gelir kaynakları sadece vergiler değildir. Vergilerin yanı sıra senyoraj hakkının mutlak surette devreye konması, madenlerin devlet millet ortaklığıyla işletilmesiyle elde edilecek kârın devlet hazinesine bırakılması devletin gelir kaynakları arasındadır."
https://youtu.be/g4M1K2f3e2s
https://youtu.be/oMmKKuos3iE
Çok ilginç ekonomik model ve gelişme teorileri olan bir insandı. Modelleri yaşam bulsa tutar mı idi bilemiyorum ama dinlemeye değecek bir insandır. İyi olmadı ölmesi..
Ahlaksız
14-04-2020, 18:12
Şu virüsün yaptığı seçime bak ya..Bula bula bu adamı mı buldun virüs?:moony:
İslamcı kemalist çizgide,değişik bir isimdi..Toprağı bol olsun..
Şu virüsün yaptığı seçime bak ya..Bula bula bu adamı mı buldun virüs?:moony:
İslamcı kemalist çizgide,değişik bir isimdi..Toprağı bol olsun..
İslamcı kemalist mi Hiç sanmıyorum.
İslamın ŞİA gurubundan Caferi meshep in den di Ne kadar Kemalist emin değilim. Ama anti emperyalist anti ABD ci idi onu biliyorum.
Çok ilginç ekonomik analizleri vardı bağımsızlık çı idi. Bildiğim kadarı ile Yani İran a yakın bir kişilik.
Evet önemli bir kişi idi en azından kendine has düşünceleri olan biri idi.
arkadaşlar,
şaka mı yapıyosunuz
bu adamın evveliyatını bilen sanırım yok
islama hizmet ediyorum diye
kapı kapı bu herifin tencerelerini satardı kadiriler
bu herif adnan hocanın akıllı versiyonudur
eli yüzü düzgün, tarikata yolu düşen kızların hepsi bunun nikahından geçmiştir
o zamanlar
tarikat içinde durumdan rahatsız olanlar
bu işler için kurduğu çetesi tarafından sopadan geçirilirdi
silahlı bi oluşum kurmadıysa
korkak itlerine sopa yettiği içindir
ancak silahla durudurulabilecek yüreğe sahip
bi tane delikanlı çıkmadı içlerinden
bilgivehis
15-04-2020, 14:18
arkadaşlar,
şaka mı yapıyosunuz
bu adamın evveliyatını bilen sanırım yok
islama hizmet ediyorum diye
kapı kapı bu herifin tencerelerini satardı kadiriler
bu herif adnan hocanın akıllı versiyonudur
eli yüzü düzgün, tarikata yolu düşen kızların hepsi bunun nikahından geçmiştir
o zamanlar
tarikat içinde durumdan rahatsız olanlar
bu işler için kurduğu çetesi tarafından sopadan geçirilirdi
silahlı bi oluşum kurmadıysa
korkak itlerine sopa yettiği içindir
ancak silahla durudurulabilecek yüreğe sahip
bi tane delikanlı çıkmadı içlerinden
Acele etmeseydin be kardeşim, ben de ne diyecekler diye öyle tetikte bekliyordum, sen benden önce davrandın.
Bir tarikatçıyı, bir dinciyi bu forumda ateistler övüyor, bugünleri de gördük, yazıklar olsun, bunca yıl biz boşuna ömür tüketmişiz, sürüden ayrılmış diye bildiklerimizle meğerse kendimizi kandırmışız.
Gel de insanda mücadele hevesi kalsın, yok kardeşim, ben essahtan enayimişim.
Acele etmeseydin be kardeşim, ben de ne diyecekler diye öyle tetikte bekliyordum, sen benden önce davrandın.
Bir tarikatçıyı, bir dinciyi bu forumda ateistler övüyor, bugünleri de gördük, yazıklar olsun, bunca yıl biz boşuna ömür tüketmişiz, sürüden ayrılmış diye bildiklerimizle meğerse kendimizi kandırmışız.
dostum
acele etmek değil, senden önce davranmak da değil
senin kadar sabırlı olamadım hepsi bu
bu gavsdı
müritlerinden bi arkadaşım vardı
delikanlı bi adamdı dayanamadı çekti gitti
ona iş koyamadılar,
bu herifin profluğu da çakmadır,
azerbaycandan hediye
mücadele hevesimiz karakterimizdir
enayi falan değiliz
bu bizim varoluş tarzımız
takma bunları kafana
sağlıcakla kal
Ahlaksız
15-04-2020, 17:19
Kimse Haydar Baş'ın geçmişini bilmek zorunda değil..
Bana İslamcı bir Kemalist gibi görünür,bir başkasına başka şekilde görünür..Çok takılmayın yani..
Bu adam,mesela Madımak'ı savunacak kadar İslamcı mı?Bence değil..
Dini sömürmesi başka mesele,dinim diyerek insanların katledilmesine destek/seyirci olunması başka mesele..
Dört karılı yobazın tekiydi işte, biraz ATATÜRK makyajı yapıyordu o kadar.
https://www.haberler.com/haydar-bas-kimdir-11121949-haberi/
Haydar Baş Alevi yobazıydı diye biliyorum, burada Kemalist falan yazılmış. İmam nikahlı 18 çocuklu bir profesör. Profesör ünvanı varmış, şaka değil.
Öven kişiler ateist değildir kendisini ateist diye tanıtıyordur. Bunlar içlerinde ruhlarla dogmalarla dolaşır dururlar, kendi mezheplerini saklarlar.
Kimsenin H. Baş ı övdüğü yok öyle bir yazıya rastlamadım. Sadece kim olduğu ne söylediği ekonomiyi siyaseti nasıl tanımladığı yazılıyor. Ölmüş o kadar.
Ayrıca dünya ateistlerden ibaret değil. Sonunda her kesin hedefinde ekonomi ve sosyal hayat var.
Ahlaksız
16-04-2020, 11:35
4 karısı varmış..Olabilir,inancı öyle çünkü..Kabak gibi ayet var..
4 karısı var diye küfür mü edelim yani?Öyleyse,mesela inancı gereği her oruç tutana da küfür edelim..
Böyle bir şey yok..
Mesela,vatandaşın 1 karısı var ama kendisinden 30 yaş küçük..Doğru mu bu?Bence yanlış..
Bir şirkete iş için başvuracaksınız,şirketin istediği pozisyona uygunsunuz ama bekarsınız diyelim..Şirket sizi bekar olduğunuz için işe almıyor..Böyle bir şey olabilir mi?Oluyor işte..
Yani bu konulara takılmak doğru değil..O bekarmış,öbürü dulmuş,ötekisi inancı gereği 4 eşliymiş filan..
Haydar Baş'ı çok eşli diye eleştiremeyiz..Eleştiri yapılacaksa,bu İslam dinine yönelik olmalıdır;kişilere yönelik değil..
Kafa kesen ışid mesela..Bir ışid üyesine,niye kafa kesiyorsun denmez..Bu o kadar saçma ki..Bu kişilerin niye kafa kestiğini anlamak için İslam'i literatüre bakmanız lazım..Eleştiri bu literatüre yönelik olur,bu kişilere değil..
Kişiyi şöyle eleştirebilirsiniz..İnançlı bir Müslüman ama dininin emirlerini yerine getirmiyor..Bu kişiyi,mesela oruç tutmadığı için eleştirebilirsiniz..
Vatandaş mücadeleden yana,insanlara bir şey anlatmak istiyor,derdi var ama insanlar arasında ayrımcılık yapıyor..Mücadele böyle olmaz ki..O şöyleydi,bu böyleydi diyerek,kendi yanına kimseyi çekemezsin ki..Kimseyi beğenmeye beğenmeye,en sonunda yalnız başına kalır ve öyle ölürsün..
Bir yandan da insanları böyle dışlama refleksini,Türkiye gibi bir toplumda edinmekte çok kolay..Bu da anlaşılır yani..
Biz Haydar BAŞ' ı Avrasyacı ekipten bilirdik.Meğer o mafyacı ekiptenmiş.Adamın islamcı kimliğini zaten biliyorduk.Yaşar Nuri ÖZTÜRK' ü bildiğimiz gibi İhsan ELİAÇIK' ı bildiğimiz gibi Ahmet NEJAT'ı bildiğimiz gibi fakat mafyacılığını çeteciliğini bilmiyorduk öğrenmiş olduk.
Sayın Bilgivehis, mücadele derken kastettiğiniz şeyi açıklamalısınız.Ateizm mi sosyal devrim mi.Ben kendi adıma hiç bir zaman ateizm davası gütmedim sosyal devrime (Türkiye özelinde) inancımı yitirdiğimden artık orada da yokum.
Sayın Turdur, mezhep diyorsunuz hangi mezhep.Alevilik diyorsanız benim uzaktan yakından alakam yok soy/toplum açısından da bağlantım yok.
adamın ne alevilikle ne caferilikle alakası bile yok
trabzonluydu zaten
sufilerde iki eksen var
ebubekir ve ali
tarikatlar silsilelerini bu ikisinden birine dayandırır
kadiriler'in ali ile bağı bundan ibarettir
80'lerde bu herifler kendilerine sünni derdi
hatt-ı imam olan radikalleri de kafir olarak görürlerdi
o yıllarda çıkan dergilerine bi göz atın bakalım anti-kapitalizm, anti-emperyalizm avrasyacılık falan var mı
sonradan ajanlaştırılmış bi adam olması çok muhtemel
eline tutuşturulan, başkalarına ait çalışmaların piyasasını yapmış bi adam
ihsan eliaçık dürüstdür en azından
bu adam pazarın neresine ben de tezgah kurarım, ne gider ne satarım kafasındaki bi kurnazdı
sırf tartışmış olmak için tartışmayı adet haline getiren bazı arkadaşlarımız var
bunları zaten tanıyoruz
gericinin tekine ayrımcılık yapıyormuşuz
böyle yaparsak yalnız kalırmışız
lan, ben sosyalistleri bile dava arkadaşım olarak görmüyorum
ne idüğü belirsiz ajanlaşmış bi tencere tüccarına güzelleme yapmak da nedir
geçmişini bilmek zorunda değilmişlermiş
yok ya
bildiğin köleci
kendini gavs ilan etmiş
yanındakiler de onu allahın yeryüzündeki gölgesi zanneden gerzeklerdi
devlet bi ara bunları ajanlaştırdı
uzun yıllar önce İzmir de bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum Sendika kurduk patron kabul etmedi biz de eylem e çıktık aramızda 5 vakit namaz kılan alevi olanlar var Bende Aeist im sonunda çıkarlarımız ortak örgütlenmek istiyoruz. Müdürümüz de ateist tanıyorum o da beni tanıyor. Tanıyorum çünkü hala oğlum. Birgün beni çağırdı sen bu cahillere ne uyuyorsun sen bırak git seni biz çağırırız sonra. Ben dedim bende onlar gibi işçiyim. Gerisi ni anlatmayacağım.
Yani bir ateist, bir sunni islam ve bir alevi bir yerde birleşebiliyor bu birleşme ortak çıkarlar oluyor. Ama bu birleşmede iki ateist yan yana duramıyor çünkü çıkarlar ortak değil.
Konu şudur bütün ateistler tanrısızlık ta birleşseler de sosyal sınıf olarak ayrışıyor. İşte öncelik nedir İşçilik hayatımda buna benzer çok insan tanıdım belki her kes de benim gibi tanışıklıkları olmuştur.
ilahimasal
16-04-2020, 12:56
Akp zihniyetinin satın alamadığı birisi.
Akp nin satın aldığı ateist ise çok
Ateistin tanımına bakarsak ateist birisiyim akp nin beni satın alamaması bu adamla beni aynı noktada buluşturuyor. Otak yanımız bu olur.
Ölmüş! Çivi çakacak hali yoktu.
Buraya ikinci niki ile gelen otoriter kemalist mahlaslı turidi de ateist oldugunu iddia ediyor ama sırf alevi duşmanlığı sebebi ile akp zihniyetine tapınıyor.
Bu ateist kişi ilede beni ayıran yine akp zihniyetli olmasıdır.
Ben böyle bakarım. Musluman olupta akp den ırak olanları Akp li ateistlere tercih ederim. Ateist olmalarıda sorgulanır.
uzun yıllar önce İzmir de bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum Sendika kurduk patron kabul etmedi biz de eylem e çıktık aramızda 5 vakit namaz kılan alevi olanlar var Bende Aeist im sonunda çıkarlarımız ortak örgütlenmek istiyoruz. Müdürümüz de ateist tanıyorum o da beni tanıyor. Tanıyorum çünkü hala oğlum. Birgün beni çağırdı sen bu cahillere ne uyuyorsun sen bırak git seni biz çağırırız sonra. Ben dedim bende onlar gibi işçiyim. Gerisi ni anlatmayacağım.
Yani bir ateist, bir sunni islam ve bir alevi bir yerde birleşebiliyor bu birleşme ortak çıkarlar oluyor. Ama bu birleşmede iki ateist yan yana duramıyor çünkü çıkarlar ortak değil.
Konu şudur bütün ateistler tanrısızlık ta birleşseler de sosyal sınıf olarak ayrışıyor. İşte öncelik nedir İşçilik hayatımda buna benzer çok insan tanıdım belki her kes de benim gibi tanışıklıkları olmuştur.
ya o kadarını anlayabiliyoruz
merak etme
bu adam bildiğin fabrikatördü
tencelerini de müritleri satardı
maaşları da gavsa hizmet edip cenneti garantilemekti
hayatının uzun bi döneminde insanları bu şekilde kullanmış bi şerefsiz bu
bi şekilde bi yapı tarafından ajanlaştırıldığında ise söylem değiştirip laga luga yapmış
müritleri fotografını cebinde taşır,
rabıta yaparlardı
köleci bi heriften bahsediyoruz
kendinize gelin
Ahlaksız
16-04-2020, 13:17
Erbakancı mı?Yooo..
Tayyipçi mi?Yooo..
Şeriatçı mı?Yooo
Buna da sövelim mi yani?Hadi hep beraber Haydar'ın ölüsüne..Bu mu yani?
Sol görüşlü arkadaşlar,siz bu kafayla daha çok beklersiniz devrimi filan..
İşçilerin hepsi ateist mi sanıyorsunuz?
Ona sövelim,buna sövelim,tamam da geriye kim kaldı?
Hahaha,çok komik ya:)
Erbakancı mı?Yooo..
Tayyipçi mi?Yooo..
Şeriatçı mı?Yooo
Buna da sövelim mi yani?Hadi hep beraber Haydar'ın ölüsüne..Bu mu yani?
Sol görüşlü arkadaşlar,siz bu kafayla daha çok beklersiniz devrimi filan..
İşçilerin hepsi ateist mi sanıyorsunuz?
Ona sövelim,buna sövelim,tamam da geriye kim kaldı?
Hahaha,çok komik ya:)
hadi kardeşim fazla toz kaldırma
çok seviyosun kelimelerle cilveleşmeyi
bu kafayla devrim beklemekmiş
devrim beklenmez, yapılır
tencere tüccarı köleci gerici artıklarına güzelleme yapılarak yapılmaz ama
hahaha çok komik
kesinlikle komik
gördüğüm en komik tiplerden biri de sensin
Ahlaksız
16-04-2020, 13:52
Köleci olmayan mı var?
Herkes birbirini kullanır..Kölecilik bizim içimize işlemiş..
Tencere satıyor diye,bir adamı aşağılamak nedir?!
Müslümanlarla,solculara bayılıyorum..Siz de olmasanız,kime güleceğiz bu Dünya'da:)
Köleci olmayan mı var?
Herkes birbirini kullanır..Kölecilik bizim içimize işlemiş..
Tencere satıyor diye,bir adamı aşağılamak nedir?!
Müslümanlarla,solculara bayılıyorum..Siz de olmasanız,kime güleceğiz bu Dünya'da:)
aynaya bakarsan eminim epeyce gülersin
anksiyete manyağı olmuşsun
göt korkusundan çıldırıp,
yarasa götü yiyenleri kalaylıyodun bikaç gün önce
aşağılık olanları aşağılarım
tencere sattığı için değil
ben gavsım deyip,
tencerelerini başkalarına sattırdığı için
kölecilik ve kölelik senin gibilerin içinin neresine işlemiş onu kendin bilirsin
anksiyeteni bastırabilmek için gevezelik peşindesin
yıllardır aynı yerde patinaj yapıyosun
kitap yüklü eşek
biraz çalıştır o beynini
korkma acımaz
solcu da nedir olum :)
Ahlaksız
16-04-2020, 16:00
aynaya bakarsan eminim epeyce gülersin
anksiyete manyağı olmuşsun
göt korkusundan çıldırıp,
yarasa götü yiyenleri kalaylıyodun bikaç gün önce
aşağılık olanları aşağılarım
tencere sattığı için değil
ben gavsım deyip,
tencerelerini başkalarına sattırdığı için
kölecilik ve kölelik senin gibilerin içinin neresine işlemiş onu kendin bilirsin
anksiyeteni bastırabilmek için gevezelik peşindesin
yıllardır aynı yerde patinaj yapıyosun
kitap yüklü eşek
biraz çalıştır o beynini
korkma acımaz
solcu da nedir olum :)
Anksiyete sende yok mu sanki?
Böyle bir ülkede yaşayıp,psikolojik rahatsızlığı bulunmayan insan,asıl rahatsızdır..
Neci olduğunuzu da anlamak mümkün değil..Mücadele edelim,işçileri birleştirelim,devrim yapalım demiyor musunuz?
Geçen gün ''Komünizm mecburiyettir'' diyen sen değil misin?
O köleci,bu derin devletçi,ötekisi Amerikancı,öbürü Yahudi uşağı diye diye, insanları ötekileştirerek,nasıl bir birlik sağlanacak,nasıl işçiler birleşecek,bunu diyorum..
Bu işçileri veya devrim yapacakları,tek bir çatı altında toplayacaksanız,insanları ötekileştirmemeniz lazım..
Ayrıyeten anksiyetesi olan da g.t korkusu filan olmaz..Anksiyetesi olan,öyle virüsten veya bir insandan filan korkmaz..:boink:
Sayın Turdur, mezhep diyorsunuz hangi mezhep.Alevilik diyorsanız benim uzaktan yakından alakam yok soy/toplum açısından da bağlantım yok.
Size yazmadım, salgın hastalıktan daha beter bir seviyede internet dünyasında Alevi mezhepçiliği almış başını gidiyor ve işin trajikomik tarafı bu yobazlar ateist olduklarını da söyleyebiliyorlar ve bir kısım insanda bunlara inanıyor. Ateist ateist olmayan ama ateist olduğunu iddia edenlerce ayrımcılığa uğruyor.
bilgivehis
16-04-2020, 17:03
Bir müslüman ile aynı iş ortamını paylaşmak, onunla komşu olmak veya arkadaş olmak ile bir din tacirini aynı kefeye koyacak kadar ateist arkadaşlar, bravo.
Övdüğünüz adamın beş tane tvsi yirmidört saat din propagandası yaparken, din satarken, din adına milyonları götürürken, başkasına ait milli ekonomi sahtekarlığı yaparken, ikram edilen sahte proflukla milyonları kandırırken, onu övmeyi elzem sayan ateist arkadaşlar, bravo.
Ha, bir de ajitasyon yaparak kendini daha çok teşhir etmeye de gerek yoktu, hiç olmazsa battığınız yerde kalaydınız, bu kadarına da pes doğrusu.
Sizler nesiniz, ne için burada yazıyorsunuz, hiç bir davranışınız birbirini tutmuyor, hem din karşıtı gibi görünüyorsunuz hem tayyibin iktidar olmamış versiyonuna bol rahmet diliyorsunuz?
Neyse, anlaşılmıştır, gerçek yüzünüzü gösterdiğiniz için teşekkürler, boyumun ölçüsünü aldım.
Ahlaksız
16-04-2020, 17:46
Sn.bilgivehis;din taciri olmayan mı var?
Bir Müslümanın oruç tutması bile,din tacirliğidir..''Ben oruç tutuyorum,sen de tut veya saygı duy'' demektir bu..Tebliğdir,tacirliktir bu..Yani illa din taciri olmak için,tv sahibi olmaya gerek yoktur..
Başka bir örnek vereyim..İstanbul seçimlerinden önce İmamoğlu'nun camide Kuran okuması,din tacirliği değil midir?
Bugün İmamoğlu ölse ''Bu da camide şehitler için yasin suresi okuyup seçim kazandı '' deyip,''toprağı bol olsun'' demeyecek miyiz?
Haydar Baş'ın yanlışları olmuş olabilir de,tutup bu adamı Tayyip'le ya da Temel Karamollaoğlu ile bir mi görelim?
ilahimasal
16-04-2020, 18:18
Ateiste ve ateizme AÇIKTAN DÜŞMAN ve bunu diyanet denen kurumdan resmi olarak dillendiren akp ye sempati duyan bir g.tten ateist olur mu ? Oluyormuş.
Kaldı ki bu topraklarda lgbt ye açıktan düsman ve bunu yine diyanet denen kurumdan resmi olarak dillendiren akp zihniyetine sempati duyan hakiki lgbt g-tler varken .
Alevilerin ateislerle iliskisini sorgulamak kendini milliyetçi ve ateist diye dillendiren kemaliz g.tlere düşmez. ( Atatürk ile alakaları yoktur)
Ben alevilerin ( toplumsal olarak ) ateiste komuniste lgbt liye ermeniye kürde hatta sünnilere açıktan kin ve nefret kustuklarını görmedim. Bireysel olanlarda münferit olaylardır.
Şu aklıma geldi, Haydar Baş yaşarken sürekli olarak "herkesi mutlu edecek" bir ekonomik programı olduğundan bahseder, 130 küsur ülkenin mucidi Haydar Baş olan bu programı kullandığıyla övünürdü.
Acaba Haydar Baş iktidara gelseydi, bu mucizevi ekonomik programında "faiz" unsurunun yeri n'olacaktı?
Bana göre, en basitinden, bir ekonomide faiz olmazsa, kazanç elde edemeyeceğinden dolayı "banka" denen kurumlar olmaz. Banka olmazsa yatırımcı, yatırım yapabilecek kredi bulamaz, dolayısıyla o ülkede pek kayda değer yatırım yapılamaz, böyle bir ekonomi de olsa olsa kabile ekonomisi olabilir.
Evet, acaba Haydar Baş iktidara gelseydi faizi "haram" kılabilecek miydi, yoksa inançlarını çiğneyerek, dünyevi iktidarda durmak uğruna "faize devam" mı diyecekti?
Bu tür adamların ipliğini pazara çıkartmak bu kadar kolay aslında. :)
Şu aklıma geldi, Haydar Baş yaşarken sürekli olarak "herkesi mutlu edecek" bir ekonomik programı olduğundan bahseder, 130 küsur ülkenin mucidi Haydar Baş olan bu programı kullandığıyla övünürdü.
Acaba Haydar Baş iktidara gelseydi, bu mucizevi ekonomik programında "faiz" unsurunun yeri n'olacaktı?
Bana göre, en basitinden, bir ekonomide faiz olmazsa, kazanç elde edemeyeceğinden dolayı "banka" denen kurumlar olmaz. Banka olmazsa yatırımcı, yatırım yapabilecek kredi bulamaz, dolayısıyla o ülkede pek kayda değer yatırım yapılamaz, böyle bir ekonomi de olsa olsa kabile ekonomisi olabilir.
Evet, acaba Haydar Baş iktidara gelseydi faizi "haram" kılabilecek miydi, yoksa inançlarını çiğneyerek, dünyevi iktidarda durmak uğruna "faize devam" mı diyecekti?
Bu tür adamların ipliğini pazara çıkartmak bu kadar kolay aslında. :)
tiner mi çektin, halisünasyon mu görüyosun.
diyosun ki;
faiz olmazsa yatırım olmaz
yatırımı faizin fonksiyonu zannettin galiba
kredi dediğin yatırım aracı üretmez,
yatırım aracı üzerindeki otoriteyi üretir
belli bir anda yatırım araçları miktarı verilidir
o anda kullanılabilir kredi miktarını artırman
yatırımı artırmaz yatırım araçları talebini dolayısıyla fiyatını artırır
sen dmn'nin yandan yemişisin
3 kuruşun hesabını yaparsınız ama, makro ekonomi nedir en küçük fikriniz yok
böyle pazara çıkarabileceğin tek iplik kendi ipliğin
bahse konu gericinin ise
ekonomik bi modeli falan yok
iktidara gelmek gibi bi gayesi de yok
hazine yardımı almak için parti kurmak diye bişey duydun mu
Ne Haydar Baş mış be
Kör öldü Badem gözlü oldu. Adam düne kadar yaşıyordu kimse ondan söz bile etmezken Öldü birden bire melek oldu. Baktım ona ait 4 TV kanalı var. Bir ara kendi aralarında para oyunları da çıkmış.
Bu kadarını bende pek anlamamışım.