PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayvan yemek

Barlas
18-04-2020, 16:25
Hem "hayvanları çok seviyorum" diyorum; kedi, köpek, sincap, at, tavşan, kuzu, samur, koala vb. bayılıyorum.

Hem de tavuk, balık, kuzu, dana vb. etini afiyetle mideye indiriyorum...

Pek açıktır ki bu hayvanlar ben yiyebileyim diye "öldürülüyorlar", "katlediliyorlar."

Yerken bunu hiç mi hiç umursamıyorum?

Tuhaf gerçekten...

Nasıl açıklanabilir bu durum sizce?

https://i.pinimg.com/originals/81/6d/a5/816da533638aee63cfbd315ea24cccbd.jpg

bilgivehis
18-04-2020, 17:12
Hem "hayvanları çok seviyorum" diyorum; kedi, köpek, sincap, at, tavşan, kuzu, samur, koala vb. bayılıyorum.

Hem de tavuk, balık, kuzu, dana vb. etini afiyetle mideye indiriyorum...

Pek açıktır ki bu hayvanlar ben yiyebileyim diye "öldürülüyorlar", "katlediliyorlar."

Yerken bunu hiç mi hiç umursamıyorum?

Tuhaf gerçekten...

Nasıl açıklanabilir bu durum sizce?

Müslümanlar: tanrının bize ikramı, ona sual olunmaz.
Ateistler: zıtların birliği ilkesi.

Yıldıztozu
18-04-2020, 17:29
Karmaşık bir mesele gerçekten. Tam cevapları buldum dediğim anda yeni faktörler cevabı belirsizleştiriyor.
Söylenecek çok şey var ama önce olayı iki bakış açısına ayırıyorum; bireysel tercih boyutu ile etik-hukuki boyutu.

Bireysel tercih boyutunda bir insan vegan olmayı tercih edebilir ya da et yemeyi tercih edebilir. Şu anki şartlar altında karşılıklı saygı duyulabilir.
Etik-hukuki boyutunda sonuca değil niyete bakılıyor. Sokaktaki bir kediyi-köpeği öldürene ceza verilebilirken, bahçesindeki tavuğu öldürüp onu yiyene ceza verilmiyor. Burada öldürme sonuçları aynı fakat niyetleri farklı. İlkinde psikopatça işkence niyeti varken diğerinde karnını doyurma niyeti var.

En çok karşı çıktığım nokta veganlık-vejeteryanlığı sağlıklı bulmadıkları için eleştirenler. ''Sağlıklı kalma'' durumunu neden insan merkezli değerlendirelim. Bir insanın sağlıklı kalması birçok canlının sağlıksız/yaşamsız kalmasına neden oluyorsa burada sağlık argümanından söz edilemez.

ilahimasal
18-04-2020, 18:07
Sorgulayıpta yiyenlerin , bana göre saçma sorusu

Kestirmeden söylersek İkiyüzlülük demek.

Sorgulamayıpta , yiyenler içinde BESLENME ARZUSU diyebiliriz.
Onları yemeden de hayatta kalınabilir mi ?

bilgivehis
18-04-2020, 19:16
Bir insanın sağlıklı kalması birçok canlının sağlıksız/yaşamsız kalmasına neden oluyorsa burada sağlık argümanından söz edilemez.

Dediğin gibi olduğunda elbette sağlıktan bahsedilemez.
Şayet söz konusu eko sistem ise bu defa da hayvan katlinden bahsedilemez.
Bu durumda ya hayvan katli olmamalı ya da eko sistemin dengesi bozulmamalı.
Ancak sana bir sır vereyim, kapitalizmin en büyük kazançlarından biri de eko sistemin dengesini bozmaktır.
O halde burada şu soru sorulmalı, hayvan katli mi daha elzemdir yoksa eko sistemi bozan kapitalizmi yok etmek mi daha önceliklidir?
Bu soruda sana kolaylık olması için bir ipucu vereyim.
Dengeli hayvan katli aynı zamanda hayvanların neslini sürdürmek demektir.

kartopu
19-04-2020, 09:52
çok kafayı takmamak lazım Sonunda bütün canlılar diğer canlıları yiyor.
Geyik ot yiyor aslan geyik. Balina deniz hayvanı ama balık yiyor.