Orijinalini görmek için tıklayınız : Emre Kongar - Şeriat düzenine dönmek?
Hacettepe Üniversitesi'nden Doçent Emre Kongar'ın şeriat devleti düzenine dönmemizi, Cezayir modelini uygulamamızı, İslam'ı anti emperyalist bir kültür olarak kullanmamızı, ulusçuluğumuzu geliştirmek için Cezayirliler gibi İslam'a sarılmamızı öngören yazıları için Bkz. Milliyet gazetesi, 22 Haziran 1977, 30 Temmuz 1978, 12 Ekim 1978 sayıları.
------------------
Prof. Dr. İlhan ARSEL, Biz Profesörler,
Kaynak Yay.: 237, 4. Basım, 1997, s. 107, dipnot: 74.
İş Arabın dinine gelince, adam bildiklerimiz de sapır sapır dökülüyor. Bu Arap masalları Türk milletinin iliğine kadar işlemiş, bunu görmek gerçekten acı.
https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/450x225/527bb2e2992df10aa469b5ff.jpg
bilgivehis
19-04-2020, 02:59
Sayın Barlas, muhalif gibi görünenler olsun, yandaş değil gibi görünenler olsun hepsi güç kimdeyse onun düdügünü öttürür.
Bu ilkellikten gelen fırsatı ganimet sayma meselesidir.
Yani bir insan Ordinaryüs de olsa yapısında ganimetçilik varsa o yapısı bir şekilde kendini gösterir.
Bu ülke toplum olarak dünya literatüründen geride olunca haliyle okumuşu, enteli, profu da genelde ilkel kalıntılar seviyesindedir.
Örneğin Emre Kongar bahsettiğim yapıda olmamış olsaydı uzun yıllardır kapitalist sistemin Tv'lerinde, basınında yer alamaz, ona bu derece söz hakkı vermezlerdi.
Zaten dikkat ettiysen bütün tartışmalarında olsun yazılarında olsun kesin bir muhalif duruş yoktur, bütün cümlelerini muhalif görüşlerin pek de doğru olmayacağı vurgusuyla bitirir.
Ne yazık ki, geri kalmış toplumlardaki genel zaaf bu ülkede de kendini göstererek, ağzı biraz iyi laf yapan veya biraz entel takılanları ön yargıyla ve hayranlıkla bakarlar.
Hatta kendilerini kapitalist sisteme satanların bizzat bu makam sahibi okumuşlardan olduğuna bakmadan onları her fırsatta alkışlarlar.
Yani kendi celladını alkışlamayı psikolojik olarak adapte eden yine bu makam sahibi okumuşlardır.
Onlarca TV, onlarca gazetede sürekli bunu yaparlar, işte Emre Kongar da sadece bunlardan biridir.
spartacus
19-04-2020, 05:16
İş Arabın dinine gelince, adam bildiklerimiz de sapır sapır dökülüyor. Bu Arap masalları Türk milletinin iliğine kadar işlemiş, bunu görmek gerçekten acı.
https://i2.cnnturk.com/i/cnnturk/75/450x225/527bb2e2992df10aa469b5ff.jpg
Bkz. Milliyet gazetesi, 22 Haziran 1977, 30 Temmuz 1978, 12 Ekim 1978 sayıları.
Barlas bu başlık, karalamak maksadı, art-niyet progandasından başka bir anlama gelmiyor bu şekilde.
İslam, Arap Türk. Arabın dini. Yine arabın (sami) dini Musevilik. Yine arabın dini hiristiyan (Roma devleti sahiplenene kadar) Bu durumda yasal olan bütün dinler araba ait. Geriye asya dinleri kalıyor. O da birilerine ait.
Din her ne olursa olsun İnsan tarafından yine insanların insanları yönetmek için kurgulanmış hukuk kuralı. Türk ün dini de aynı.
Halbuki bir ülkenin gelişmesi için demokrasi daha uygun bir sistem teknolojik gelişmeyi rekabetçi sistem gerçekleştire bilir.
Laf ın kimin ağzından çıktığı pek önemli değil laf neyi anlatmak istediği daha önemli.
Emre Kongar İslamı kendi politikaları için kullanmaktan söz ediyor.
İslam'ı anti emperyalist bir kültür olarak kullanmamızı, ulusçuluğumuzu geliştirmek için Cezayirliler gibi İslam'a sarılmamızı
Şimdi biz bu talepten ne anlıyoruz. Arap dinine tabii olmak mı Arap dinini kendi çıkarı için kullanmak mı. ?
İtiraz hangisine .
Bkz. Milliyet gazetesi, 22 Haziran 1977, 30 Temmuz 1978, 12 Ekim 1978 sayıları.
Barlas bu başlık, karalamak maksadı, art-niyet progandasından başka bir anlama gelmiyor bu şekilde.
Yok spartacus, niye karalamak maksatlı olsun. Prof. İlhan Arsel belirttiğim eserinde ne yazmışsa ben de aynısını aktardım.
İlhan Arsel bugüne kadar kimi karalamış da Kongar'ı karalasın.
spartacus
20-04-2020, 15:43
Yok spartacus, niye karalamak maksatlı olsun. Prof. İlhan Arsel belirttiğim eserinde ne yazmışsa ben de aynısını aktardım.
İlhan Arsel bugüne kadar kimi karalamış da Kongar'ı karalasın.
Tarihine baktın mı?
İsim verip, 1977'den alıntı yapmışsın, maksad ne?
Ben İlhan Arsel demedim, bu başlıktan söz ettim.
" Barlas bu başlık, karalamak maksadı, art-niyet progandasından başka bir anlama gelmiyor bu şekilde. "
dedim, zira Başlık Emre Kongar, alıntı 1977,78... ve altına 2 satır ifade düşmüşsün.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Emre_Kongar
https://www.kongar.org/kitaplar.php
https://twitter.com/emrkongar/status/909783084991737856
Emre Kongar'ı savunmuyorum, ortaya güncel bir ifade, içerik, makale, alıntı da sunmamışsın -ki eleştirelim-, ben bu başlığı bu şekilde doğru bulmuyorum.
Emre Kongar'ı savunmuyorum, ortaya güncel bir ifade, içerik, makale, alıntı da sunmamışsın -ki eleştirelim-, ben bu başlığı bu şekilde doğru bulmuyorum.
Gene anlayamadım Spartacus, ne var bu başlıkta diye. Yani güncel değil evet, Emre Kongar'ın eskilerinden bahsediyor, eski düşünceleri belki de. Hani illa güncel mi olması gerekiyor böyle beyanatların, onu bilemediğimden açtım konuyu.
Neyse, forum düzenine uygun değilse at çöpe gitsin madem.
spartacus
21-04-2020, 02:22
Gene anlayamadım Spartacus, ne var bu başlıkta diye. Yani güncel değil evet, Emre Kongar'ın eskilerinden bahsediyor, eski düşünceleri belki de. Hani illa güncel mi olması gerekiyor böyle beyanatların, onu bilemediğimden açtım konuyu.
Neyse, forum düzenine uygun değilse at çöpe gitsin madem.
Hayır, forum düzeniyle ilgisi yok, ben üye olarak görüşümü söylüyorum. başlığın bir konusu olması gerekiyor. Konuya dair de içerik olması gerekiyor. yani BAĞLAM olması gerekiyor, ben başlığa göre maksadı hala anlayamadım.
yani ortada makale, yazı, içerik, görüş en azından işlenen bir konu olur da, destek alıntılar yapılır ya da konu gerçekten bir kişidir, ona ait yazılar da eklenir ve ele alınır.
Söylediklerimde anlaşılması zor hiç bir nokta yok ki, çok açık ifade ettim.
Şimdi Turan Dursun için de, Atatürk için de aynı şeyi yapabilirsin, herkes için de, 40 yıl önce şöyle demiş, işte şeriatın iliklerimize işlemiş hali vs. O zamanlar şeriat ile kastettiği nedir, yasa mıdır, değil midir, o zaman böyle mi düşünüyordu gerçekten ya da kaide-kelime olarak mı kullanmış bunların önemi yok çünkü ortada detay-irdeleme yok(kişi ismi konu mankeni gibi).
Emre Kongar, iddia ettiğin görüşün aksine tavır sergileyen birisi -şeriat karşıtı, arap-islam emperyalizmi karşıtı- ve dediğim gibi kimseyi savunmuyorum kendisiyle şu ya da bu konu-temelde görüşlerim de uyuşmuyor, ama bu şekilde başlık ile detayı-maksadı uyuşmayan bir başlığın ve 2 satır genel yargı, kişiyi ya kötülemek ya savunmaktan başka bir rolü olmuyor.
https://www.kongar.org/medyanotu/516_Sansur_Seriat_Zenginlesme.php
https://twitter.com/emrkongar/status/1215299582307045377
ilahimasal
21-04-2020, 10:25
Şeriatı istemekteki maksat farklı farklı olabilir.
Sn Kongar emperyalizme karşı bir ARAÇ olarak kulanılabilir demiş.
Kimisi İktidar olmak için
Kimisi 4 kadın almak için
Kimisi subyanlara tecavuz icin
Kimisi ganimet için
Kimisi ......
Bu kimisilerden biriside benim.
Bende istiyorum şeriatı ki ! Şeriatı dileyenlerin , nelere muhatap olacaklarını görüp şu yaşam denilenin nasıl zehir edilecegini görsünler.
İnsanlar bu şeriatın ne oldugunu yaşamadan anlayamayacaklar ve faşizmi siyasal islamcıların elinde bir ölü bir diri sürünerek iki arada bir derede yasamaya devam edip.
Hepimize bu yaşamı yine zehir edecekler.
Gelsinki şeriat insanlık umut ettigi belayı bulsun.
Sadistce degil mi ?
Şeriat nedir?
Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; adet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir.
Benim bildiğimde Şeriad Yol demek Allaha ulaşılan yol Bu yolu nasıl yürüyeceksin ama bu yolun sonu Allah ya paklanarak (temizlenerek ) ya kirli allaha ulaşacaksın.
Bu yolun temiz veya kirli ulaşımında ceza merci Allah ve onun hukuku.
O zaman devletler ne oluyor veya onun adına konuşanlar Kim cezacı kim mükafatçı. Bu yolla nasıl dünya siyaseti olabilir İşte bu yolu kullanan veya kullanmak isteyen her kes yalancı
Eğer yalansa yapılanlar işte orada siyaset menfaat servet ve iktidar vardır Yani Allah adına yol gösterenler Allahı çiğneyip kendi çıkarları için insanları kullanıyor onları cezalandırıyor demektir.
Otoriter Kemalist
21-04-2020, 16:39
Emre Kongar hem sosyal demokrat hem Kemalist takılan boş beleş bir tip. Herhangi bir kahvedeki dayıdan farksız olduğu halde çok büyük entelektüel muamelesi görüyor ülkemizde. Böyle dinci bir geçmişi de olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Son yıllarda da Kürtçü ve HDP fetişisti takılıyor kendisi. Omurgasız, ne olduğu belli olmayan bir tip.
Ayrıca Twitter'da en ufak bir eleştiri ya da aykırı görüş belirten herkesi engelliyor. İlla sevgili hocamız falan diye pohpohlayacaksın bunu. Kendisinin ve müritlerinin Youtube'daki Çay House, Hayalhanem vb. tayfadan hiçbir farkı yok.