PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Virüs-kapitalizm-halk ilişkisi

bilgivehis
20-04-2020, 15:35
Her devrin virüsü o devrin teknolojisine göre oluşuyor.
Bugün basit olarak görülen bir çok virüs kendi döneminin Coronası gibidir.
Doğadan ve doğaldan koptukça virüsün gücü de artıyor.
Virüsler teknolojiyi takip ettiği için teknolojiyi geliştiren bilimi de takip etmiş oluyor.
Bu nedenle virüs karşısında bilimin ilerde veya geride olmasının çok bir anlamı kalmıyor.
Başka deyişle, virüs ile bilim (fifti fifti) eşit oranda ilerliyor.
Bugün Corona'ya çözüm bulunsa yarın daha azılı başka Corona'lar türeyecek.
Bilim de her zaman için hem çaresiz kalacak hem kısmi önlem olacak.

Tarihte daha önceleri de bir çok salgın olmuş ama bilinen en büyük ölümcül salgın 540'lı yıllarda İstanbul'da (Konstantinopolis) yaşanmış, Justinyen adı verilen virüs iki yüz yıl içinde 100 milyon insan öldürmüş.
Daha sonraları Kara Veba, suçiçeği, Cocoliztli, Kolera, Tifüs, İspanyol Gribi, Asya Gribi, AIDS, Ebola, Sars gibi bir çok virüs salgınları olmuş.

Ee, hadi sonuca gelelim!
Bu salgınlar kapitalizmi var eden temel koşulları ne zayıflatmış ne de ortadan kaldırmış.
Hani bazı arkadaşlar bu Corona'dan bir şeyler umut ediyorlar ya.
Bence hayallerine devam etsinler.
Kapitalizmi oluşturan koşulları sadece halk bitirir.
Halkta bu koşullara karşı bir tepki görüyor musunuz, ben şahsen göremiyorum.
Görünen tepkiler kapitalizme değil, sadece yönetimleredir.
Kapitalist sisteme olan tepki ile yönetimlere olan tepkinin farkını herhalde biliyorsunuzdur.
Biri devrim getirir, diğeri sistemi sadece cilalar.

Virüs teknolojiye göre evriliyor ve hiç bir virüs halkta sömürü sistemine başkaldırıyı getirmemiş diyorum, siz ne düşünüyor sunuz?

Ahlaksız
20-04-2020, 20:34
Baba,kapitalizm krizden beslenir..Savaş,salgın hastalık,borsanın çökmesi filan;tam da kapitalizmin istediği şeylerdir..Bazı yerlerde sosyalizm ilan edilmesi de öyle..
Kapitalizm,her türlü yürür gider..Kapitalizmi,Japonya'da geçen yıllarda oluşan tsunami gibi düşünün..Önüne geçemezsiniz,durduramazsınız,yutar geçer sizi..Kapitalizm budur..
Kapitalizmin nasıl beslendiğini anladık,peki kapitalizm nasıl ortaya çıktı?
İnsan yüzünden..İnsan varsa,kapitalizm vardır..İnsan yoksa,kapitalizm de yoktur..Yani insanın olduğu yerde SÖMÜRÜ olur,savaş olur,ekonomik kriz olur,hastalık olur,..vb
Kapitalizmi sadece birkaç yüzyıl önce ortaya çıkmış bir sistem olarak görmemek lazım..

Bu bakımdan insanların bir gün akıllanacağını sanmak bir hayaldir..İnsanların bir gün komünist bir sistemde yaşayacaklarını sanmakta..Hayal demek,inanç demektir..Rasyonel insanın böyle hayallerle/inançlarla işi yoktur,olamaz da..

Soru;Gerizekalı bir insan,maske taktığı zaman ne olur?
Cevap;Maske takmış gerizekalı bir insan olur..
Çokta şey etmeyin yani..

bilgivehis
21-04-2020, 00:18
Bu bakımdan insanların bir gün akıllanacağını sanmak bir hayaldir..İnsanların bir gün komünist bir sistemde yaşayacaklarını sanmakta..Hayal demek,inanç demektir..Rasyonel insanın böyle hayallerle/inançlarla işi yoktur,olamaz da..

Karl Marks, kapitalizm pekala yenilir dedi, gerçekten en az 20 ülkede yenildi.
Oysa Marks'tan önce herkes bunun ütopyadan ibaret olduğunu söylüyordu.

Sevgili Ahlaksız, bizim hayalimizin geçerli bir argümanı var.
Senin elin ateşe değerse acıtır ve o acıyı dindirmek için bir şeyler yaparsın.
Sömürü, baskı da öyledir, insanlara acı ve yokluk verir, insanlar buna her zaman duyarsız kalamaz, bir yerde patlar.
Bu bir süreç meselesidir, bundan bin yıl önce kimse ateistim diyemezdi, şimdi ateist siteler, ateist dernekler var.
Demek bir şeyler değişebiliyormuş, suyun yatağını bulması için akması gerekiyor.
İşte baskı-sömürü sistemi de akan suyun kendisidir.
Baskı-sömürü varsa yatak da vardır, sadece oraya ulaşması için süreç gerekiyor.
Ha, kapitalist anlayış elbette ölmez ama etkisizleşebilir, gücünü yitirebilir, bu da bahsettiğim nedenle mümkün olduğu kanıtlanmıştır.
Şimdi evrim diye bir şeyin varlığını ve etki-tepki diye bir olayı düşünüyorsan sana sorayım.
Maden evrim var ve madem ki, etki-tepki olayı var o halde sömürü-baskının karşılıksız kalacağını düşünebiliyor musun?

kartopu
21-04-2020, 08:39
Marks denince her kesin aklına komünizm geliyor Bende merak ediyorum Bu aklı kullananlar hiç Marks ın kitaplarını okudu mu Yoksa Marks ı Marksistlerden mi okudu.

Sn Ahlaksız

Sen hiç Marks ın kendine ait Marks ın yazdığı bir kitap ı nı okudun mu ? Kesin okumadın.

Eğer okumuş olsa idin Marks ın komünizm konusunda yazdığı çok az şey olduğunu görecektin. Mark daha çok kapitalizm i anlatır ve kapitalizm i eleştirir Hatta bu eleştirinin içinde kapitalizm öncesi düzenler ve insan nasıl bu günkü duruma ulaştığını Eleştirilerinin içinde din, felsefe, sanat, gibi şeyler de vardır.

Eğer Marks ı okumuş olsan böyle bir yorum yapmazdın.

Çünkü Marks insanı da eleştirmiştir. Bu eleştirisi insanın önüne iki çıkış koyması ya senin dediğin insan olarak kalacaklar ya kendini kurtaracaksın demiş. Yani Marks akıl sunmamış seçenek koymuş

Ahlaksız Arkadaşım. Sen çok okuyan insansın Marks ı da oku. Boş ver Marksistleri sen onu kendinden öğren.Çok seveceksin eminim.

Ahlaksız
21-04-2020, 13:53
...
Maden evrim var ve madem ki, etki-tepki olayı var o halde sömürü-baskının karşılıksız kalacağını düşünebiliyor musun?
Sn.bilgivehis;Kapitalizm insan demek,insan..İnsan var olduğu sürece kapitalizm yenilmiş sayıl(a)maz..Kapitalizmi ayakta tutan şey insandır..İnsanların sağa sola savrulmaları,kapitalizmin işine gelir..Çeşitlilik/çatışma/rekabet olur işte..

Yani ''kapitalizm yenildi'' söylemi doğru değildir..Kapitalizm hiç bir zaman yenilmiş değildir..

Sömürünün olduğu yerde çatışma olur,farklı söylemler olur,savaş olur..vb
Tarih boyunca böyle olmuştur zaten..

''Biz ortaya farklı(sosyalizm) bir şey/söylem koyduk'' demek,kapitalizmi mağlup ettik demek değildir,bilakis kapitalizmi beslediğinizi itiraf etmeniz demektir..Evet,kapitalizm karşıtlığı,kapitalizmi besler/beslemiştir..
Chp'nin 18 senedir Akp'yi beslemesi gibi düşünün bunu..:painkiller:
...…
Sen hiç Marks ın kendine ait Marks ın yazdığı bir kitap ı nı okudun mu ? Kesin okumadın.

Sn.kartopu;''Kesin okumadın'' nedir?
Okudum babacığım..Kapitali okumadım ama..
Karl Marx,insanlık tarihinin en önemli kişilerinden birisidir..
Adam insanlığın fotoğrafını çekmiş..Nasıl b.ktan bir Dünya'da yaşadığımızı göstermiş..Daha ne yapsın?!
Bu bir tespit/teşhis..Tedavi değil işte..
Şu basit şeyi iyi anlamak lazım..Dünya stabil değil..Dönen bir Dünya'da,bugün,20.ya da 19.yüzyılın söylemleri ile bir yere varamazsınız..Marx'ı veya Lenin'i veya Atatürk'ü veya İsa'yı hap gibi yutup,bir tedavi yaratamazsınız..Bu geçmişte yaşayan veya yaşadığı söylenen(peygamberler) kişilerle bir yere varamazsınız..Çünkü,o kadar farklı bir Dünya'da yaşıyoruz ki,bunu tarif etmeye bile gerek yok..
Bir de Dünya tek bir şehir gibi düşünülmemeli..Sen şimdi fabrika/sanayi/işçi/artı değer filan diyorsun ama şu an Dünya'da birkaç milyar insan,hayatında fabrika bile görmemiştir..
Ya da bir yerde devrim yaparsın ama geçici bir süreliğine veya sadece o yerle sınırlı kalarak..
Bu bakımdan sosyalizm veya komünizm umutları,bazı Müslümanların şeriat umutları gibidir..Dünya'nın her yerinde şeriat hakim olamaz..Böyle bir şeyi düşünmek bile mümkün değil..Aynı şekilde,Dünya'nın her yerinde sosyalizm hakim olamaz..Mümkün değil bu..Çünkü dediğim gibi;
1-Dünya'daki insan popülasyonu çok farklı..
2-Geçmişte söylenen/yapılan şeyler,günümüze uyumlu değil/olamaz..
3-Bir de insanın biyolojik yapısı buna engel..

kartopu
21-04-2020, 16:01
Sn.kartopu;''Kesin okumadın'' nedir?
Okudum babacığım..Kapitali okumadım ama..
Karl Marx,insanlık tarihinin en önemli kişilerinden birisidir..
Adam insanlığın fotoğrafını çekmiş..Nasıl b.ktan bir Dünya'da yaşadığımızı göstermiş..Daha ne yapsın?!
Bu bir tespit/teşhis..Tedavi değil işte..
Şu basit şeyi iyi anlamak lazım..Dünya stabil değil..Dönen bir Dünya'da,bugün,20.ya da 19.yüzyılın söylemleri ile bir yere varamazsınız...

Sn ahlaksız

Ben seninle din ler tarihi veya onun anlatmak istediğini veya istemediğini tartışamam benim bilgim yetmez. Sadece ne düşündüğümü söyleyebilirim. Sen de Marks konusunda ne düşündüğünü söylüyorsun. Belli ki Marks okumamışsın

Belki marks hakkında bazı kitaplar okudun belki Marksistlerden bir şeyler okudun Ama yazdıklarına bakarsan sen Marks ı Marks tan okumamışsın.Lenin Atatürk İsa gibi karışımlar yaptığına göre.

Bence sen kendi fikrini söyle elbette tartışırız Hatta Marks istlerle de tartış elbette doğru bildiklerini yazacaksın.

Sana hiç saygısızlık yapmadım biliyorsun Farklı düşünsek bile

Kapitalizm bir sermaye biriktirme düzeni kendinden önceki düzenlerin devamı ve en gelişmişi ama kendinden önceki düzenlerin bir bitiş tarihi varsa onunda var olacak Ha biterse ne gelir onu biz kendimize soracağız. İşte Mars da öyle diyor.Şunu da söyleyeyim Bir sistem dünyanın her yerinde aynı ölçüde gelişmediği gibi aynı zamanda son olmaz kırıntıları var olmaya devam eder. Ama biz genel olarak konuşuruz.

Örneğin Hindistan bir ülkede bile çok farklı insan yaşamları var .

Kendimize soracağız ne istiyoruz diye.

bilgivehis
21-04-2020, 17:35
bakarsan sen Marks ı Marks tan okumamışsın.

Sayın kartopu, bir şeyleri anlamak için aslında bırak Marksı, okumak bile gerekmeyebilir, yaşamın kendisi öğretebilir, yeter ki, yaşamın kendisi iyi okunsun.

Bir gün biriyle tanıştım, kısa bir arkadaşlıktan sonra bunun konuşmaları beni hayretler içinde bıraktı.
Adamın öyle bir dünyaya bakışı var ki, ben ağzı açık kaldım.
Adam açıkça komünist, ama bırak komünisti daha ne okuma-yazma biliyor ne de bu kelimeyi duymuş.
Adama sen komünistsin haberin yok dedim.
Komünist nedir? dedi.
İşte senin bu konuştuğun dünya görüşüne komünist diyorlar dedim.
Adam çok sevindi, neden biliyor musun?
Görüşlerinin bir ideolojik kaynağa dayanmasından ve görüşlerinde yalnız olmadığına sevindi.
İşin daha da garibi, adam okumadan komünist görüşe sahip olduğu gibi yine okumadan ateist görüşe sahipti. Dinleri, peygamberleri, tanrıyı hep uydurma olarak görüyordu.
Hatta o sıralar komünist partisi yoktu, olsaydı gidip üye olacaktı.
Maalesef adam genç sayılabilecek bir yaşta öldü ama benim üzerimde çok etki bıraktı, huzur içinde uyusun.

Ahlaksız
21-04-2020, 20:42
Sn ahlaksız

Ben seninle din ler tarihi veya onun anlatmak istediğini veya istemediğini tartışamam benim bilgim yetmez. Sadece ne düşündüğümü söyleyebilirim. Sen de Marks konusunda ne düşündüğünü söylüyorsun. Belli ki Marks okumamışsın

Belki marks hakkında bazı kitaplar okudun belki Marksistlerden bir şeyler okudun Ama yazdıklarına bakarsan sen Marks ı Marks tan okumamışsın.Lenin Atatürk İsa gibi karışımlar yaptığına göre.

Bence sen kendi fikrini söyle elbette tartışırız Hatta Marks istlerle de tartış elbette doğru bildiklerini yazacaksın.

Sana hiç saygısızlık yapmadım biliyorsun Farklı düşünsek bile

Kapitalizm bir sermaye biriktirme düzeni kendinden önceki düzenlerin devamı ve en gelişmişi ama kendinden önceki düzenlerin bir bitiş tarihi varsa onunda var olacak Ha biterse ne gelir onu biz kendimize soracağız. İşte Mars da öyle diyor.Şunu da söyleyeyim Bir sistem dünyanın her yerinde aynı ölçüde gelişmediği gibi aynı zamanda son olmaz kırıntıları var olmaya devam eder. Ama biz genel olarak konuşuruz.

Örneğin Hindistan bir ülkede bile çok farklı insan yaşamları var .

Kendimize soracağız ne istiyoruz diye.
Sn.kartopu;Marx'ın ne kadar önemli birisi olduğunu söylemek istedim..Yoksa Marx'la İsa'yı kıyaslayacak kadar kafayı yemedim daha..

Şöyle söyleyeyim..Marx bana ya da günümüze hitap etmiyor,edemez..Aynı şekilde Atatürk'te öyle veya bir dinin peygamberi de öyle..Geçmiş geçmişte kaldı..Geçmişte yaşananları tekrar etmeye gerek yok..
Kemalistler,20.yüzyıl başında yapılan devrimi tekrarlamak istiyorlar veya o günleri özlüyorlar..Hatta Atatürk'ün dönmesini isteyenler bile var..
İsa'ya tapanlar,İsa'nın yeryüzüne dönüp,bir devrim yapmasını istiyorlar..Mesih beklentisi işte..
Marksistler de,işçilerin bir devrim yapmasını istiyorlar..
Ya da başkaları..
Bunların hepsi hayal,inanç,umut,ideal..

Okumak konusuna gelirsem..Hitleri anlamak için kavgam kitabını okumaya gerek yok..Marx'ı anlamak için kapitali okumaya gerek yok..Ya da Atatürk'ü anlamak için Nutuk'u okumaya gerek yok..

Eski ahit kalın bir kitaptır..Bir ateistin Yahudi dininin uydurma olduğunu anlaması için eski ahiti okumasına gerek var mı?Yok işte..Niye okusun?Çözmüş işte konuyu..İlla her şeyi okumasına gerek yok ki..

O kadar takılmışsınız ki bu konuya,illa Marx'ı okumanın gerekli olduğunu söylüyorsunuz..Bir dogma bu..Sanki kutsal bir şey okuyacağız..Yahu,iki ekonomik parametre,iki sosyolojik tahlildir en fazla..Ne yazacak yani?!

Sermaye biriktirme filan,değil mi?Yahu,ne sermayesi?Adamın Dünya'dan haberi yok,sen bu adama sermayeden bahsediyorsun..
''Sermaye'' kelimesini,şu an Dünya'da ne kadar insan anlayabilir sizce?Bir tahmin edin..Bence kabaca 8 milyarlık nüfusun içinde,500 milyonu anca anlar..Sizce?

kartopu
22-04-2020, 08:38
Sn.kartopu;Marx'ın ne kadar önemli birisi olduğunu söylemek istedim..Yoksa Marx'la İsa'yı kıyaslayacak kadar kafayı yemedim daha..

Şöyle söyleyeyim..Marx bana ya da günümüze hitap etmiyor,edemez..Aynı şekilde Atatürk'te öyle veya bir dinin peygamberi de öyle..Geçmiş geçmişte kaldı..Geçmişte yaşananları tekrar etmeye gerek yok..
Kemalistler,20.yüzyıl başında yapılan devrimi tekrarlamak istiyorlar veya o günleri özlüyorlar..Hatta Atatürk'ün dönmesini isteyenler bile var..
İsa'ya tapanlar,İsa'nın yeryüzüne dönüp,bir devrim yapmasını istiyorlar..Mesih beklentisi işte..
Marksistler de,işçilerin bir devrim yapmasını istiyorlar..
Ya da başkaları..
Bunların hepsi hayal,inanç,umut,ideal..

Sn Ahlaksız
Marks ı Okumadığını kabul ediyorsun yani.

Bizim oralarda bir söz söylenir Şöyle İyi bir çoban koyunun karnını doyurur da getirir Kötü çoban koyunu kurt a kaptırır.
Evet insanların büyük çoğunluğu ekonomiden anlamaz Ama insanların büyük çoğunluğu dinden de siyasetten de anlamıyor ama onları birileri güdüyor. Sonunda ne yaparsan yap insanla yapacaksın onları inandıracaksın.

Şimdi gelelim Marks günümüze hitap etmediği ve geçmiş yaşananlara. Sn Ahlaksız Muhammed Markstan 1200 yıl önce yaşamış söylemiş bak hala peşinden gidenler hatta onun için ölenler var. Demek ki bazı şeyler kalıcı Ne zaman biter yerine daha iyi bir şey koyduğunda. Diyelimki 7,5 milyar insandan sadece 500 milyonu bir şeyler biliyor İşte o 500 milyon 7,5 peşine takacak ki istedikleri olsun.

Biz burada doğruları tartışıyoruz bizim için doğru olanı. Başarır da insanı peşimize takarsak değişecek yoksa ya böyle kalacak ya daha kötüsünü göreceğiz.

Birde şu var Umut bittiğinde hayat bitmiştir

Marks ı konuşurken İsa yı Atatürk ü konuşma bence hepsi ayrı ayrı konuşulur. Bak bu şekilde AKP lilere benziyorsun. Hatırlatayım.

kartopu
22-04-2020, 08:58
Sayın kartopu, bir şeyleri anlamak için aslında bırak Marksı, okumak bile gerekmeyebilir, yaşamın kendisi öğretebilir, yeter ki, yaşamın kendisi iyi okunsun.

Bir gün biriyle tanıştım, kısa bir arkadaşlıktan sonra bunun konuşmaları beni hayretler içinde bıraktı.
Adamın öyle bir dünyaya bakışı var ki, ben ağzı açık kaldım.
Adam açıkça komünist, ama bırak komünisti daha ne okuma-yazma biliyor ne de bu kelimeyi duymuş.
Adama sen komünistsin haberin yok dedim.
Komünist nedir? dedi.
İşte senin bu konuştuğun dünya görüşüne komünist diyorlar dedim.
Adam çok sevindi, neden biliyor musun?
Görüşlerinin bir ideolojik kaynağa dayanmasından ve görüşlerinde yalnız olmadığına sevindi.
İşin daha da garibi, adam okumadan komünist görüşe sahip olduğu gibi yine okumadan ateist görüşe sahipti. Dinleri, peygamberleri, tanrıyı hep uydurma olarak görüyordu.
Hatta o sıralar komünist partisi yoktu, olsaydı gidip üye olacaktı.
Maalesef adam genç sayılabilecek bir yaşta öldü ama benim üzerimde çok etki bıraktı, huzur içinde uyusun.

Sn bilgiehis
Bence Marks konusunda iddialı konuşanlar Marks ı okumalı ve anlamalıdır.Yoksa kuran ı bilmeyen müslüman a döneriz.

İnsanların büyük çoğunluğu bulunduğu sosyal yapının farkındadır. Tek sorunları hiç bir şeyin değişmeyeceğine inanmasıdır.

Hepimiz 1970 li yılları biliriz yaptığımız miting ve gösterilerde polis yanımız bile sokulamazdı. Şimdi görüyoruz gösteri başlar başlamaz devlet dağıtıyor. Neden belli. İnsanlar güçlülere inanır Çünkü korku hakimdir. Bizim işimiz bu insanları kendimize inandırmamızdır. Bu davanın onların da davası olduğuna inanmalarıdır.

İnanç çok güçlü bir kalkandır.

Ahlaksız
22-04-2020, 11:14
Bizim işimiz bu insanları kendimize inandırmamızdır. Bu davanın onların da davası olduğuna inanmalarıdır.
Beni tasdiklediğiniz için kucak dolusu sevgiler..

kartopu
22-04-2020, 16:59
Beni tasdiklediğiniz için kucak dolusu sevgiler..

Nasıl olduğunu anlamadım ama. Benden de sana sevgiler.

Ahlaksız
22-04-2020, 20:38
Nasıl olduğunu anlamadım ama. Benden de sana sevgiler.
Sn.kartopu;Ben ''sosyalizm/komünizm bir inançtır'' diyorum,siz de insanları bu doğrultuda yönlendirmek için,bu konuya inanmalarını sağlamak istiyorsunuz..Yani beni tasdik ediyorsunuz..
Mesela dinini tebliğ eden bir müslümandan hiçbir farkınızın olmadığını,itiraf ediyorsunuz işte..
Tabi ki müslümanla alakanız yok ama izlediğiniz yöntem aynı..

İnançlı bir müslüman,dinini tebliğ(yayma) ederek,şeriatin hüküm sürmesine yardımcı olur,olmak zorundadır..
Siz de sosyalizmi tebliğ(yayma) ederek,insanların size inanmasını,ikna olmasını istiyorsunuz ve bunun sonucunda nihai amacınız olan devrime erişmek istiyorsunuz..
İkinizin de derdi,insanların size inanmasını sağlamak..

Khaos
22-04-2020, 23:28
Sn.kartopu;Ben ''sosyalizm/komünizm bir inançtır'' diyorum,siz de insanları bu doğrultuda yönlendirmek için,bu konuya inanmalarını sağlamak istiyorsunuz..Yani beni tasdik ediyorsunuz..
Mesela dinini tebliğ eden bir müslümandan hiçbir farkınızın olmadığını,itiraf ediyorsunuz işte..
Tabi ki müslümanla alakanız yok ama izlediğiniz yöntem aynı..

İnançlı bir müslüman,dinini tebliğ(yayma) ederek,şeriatin hüküm sürmesine yardımcı olur,olmak zorundadır..
Siz de sosyalizmi tebliğ(yayma) ederek,insanların size inanmasını,ikna olmasını istiyorsunuz ve bunun sonucunda nihai amacınız olan devrime erişmek istiyorsunuz..

''sosyalizm olmasaydı, kapitalizm gayet de iyi işlerdi'' derken yaptığın sallamaya inanç denir
ha bire aynı retoriği kasmaktan bıkmadın galiba
tanımını yapmaktan aciz olduğun kavramları inanca eşitlemek için
götünü o kadar yırtmana gerek yok

müslümandan farkı olmayan birisini arıyorsan aynaya bakmalısın
aynı salaklık
aynı lafazanlık
aynı entelektüel soytarılık
aynı tartışmış olmak için tartışmak

ilahimasal
23-04-2020, 10:46
Virüs-faşizm-halk! İlişkisi

1253120540086349824

Ahlaksız
23-04-2020, 11:14
''sosyalizm olmasaydı, kapitalizm gayet de iyi işlerdi'' derken yaptığın sallamaya inanç denir
ha bire aynı retoriği kasmaktan bıkmadın galiba
tanımını yapmaktan aciz olduğun kavramları inanca eşitlemek için
götünü o kadar yırtmana gerek yok

müslümandan farkı olmayan birisini arıyorsan aynaya bakmalısın
aynı salaklık
aynı lafazanlık
aynı entelektüel soytarılık
aynı tartışmış olmak için tartışmak
Tepkiler bile aynı..
İnançlı insan tepkisi bu:pop2:

kartopu
23-04-2020, 11:36
Sn.kartopu;Ben ''sosyalizm/komünizm bir inançtır'' diyorum,

Bu bağlantıyı kuracağını tahmin etmiştim . Bak senin ne yapacağını nasıl tepki vereceğini biliyorum . Çünkü seni yeteri kadar tanıyorum neye nasıl tepki vereceğini biliyorum.

Sen her şeye muhalifsin senin doğru gördüğün tek şey her şeyi kendiliğinden bırakmak.

Sn Ahlaksız Merak ediyorum senin aklın ne işe yarıyor. Bu durumda ona ihtiyacın yok.

Sosyalizm i burada ben ve arkadaşlar bir çok kere anlattık ama sen bu konuda düşünmemişsin bile bir şeye kilitlenmiş sin. O kilitlendiğin şey hiç bir şeyin değişmediği ve değişmezlik hakim felsefe.
Değişenleri hatta insan müdahalesi ile değişenleri göremiyorsun.

İnanmak la din arasında ki bağlantı yı nasıl kurdun anlamış değilim. Bütün bilimler olabileceğine inanılarak bulunur. Rüzgarı ve onun gücünü görürsün ve alet yaparak enerji elde edersin. Sosyalizm le bunun alakası ne de bakalım. Senin kafan değişmezliğe takılı kalmış Arkadaşım

kartopu
23-04-2020, 11:47
Sn ilahimasal

Adam bir robotu taklit etmiş Zaten yaptıkları da robotluk

ilahimasal
23-04-2020, 13:07
Sn.kartopu;Ben ''sosyalizm/komünizm bir inançtır'' diyorum,siz de insanları bu doğrultuda yönlendirmek için,bu konuya inanmalarını sağlamak istiyorsunuz..

İnanç konusuna takıntılımısın? Yoksa kendini böyle konumlandırıp ,başkalarını yaptıgına ikna (inandırmak ) etmekmi orası seni alakadar ederde.

İnanma konusuna bu kadar deger vermen nedir?

Inançla alakalı meselen Din midir ?

Şimdi sana inanmakla alakalı bir kaç soru yönelticem dilersen cevapla.

Bir lokantaya gittin ve sipariş verdin . Verdigin siparişin gelecegine inanıyormusun yada kesinlikle gelecek diyemi bakıyorsun.

- esin çocukların evden gezmek icin çıktılar ve sana akşam geleceklerini söylediler . Aksam geleceklerine inanıyormusun yada kesinlikle gelecekler diyemi bakıyorsun

- evde ki ışıgın düğmesine basınca lambanın yanacağınamı inanıyorsun yada kesinlikle yanacakmı diyorsun?

-bulundugun sehirden bir başka şehire gitmek icin yola çıktıgında o şehire ulaşacagınamı inanıyorsun yada kesinlikle ulasırımmı diyorsun.

Oynuyorsun yada oynamıyorsun ama bir başkası dahi loto oynayınca , ikramiye çıkmaz diye mi inanıyorsun yada kesinlikle çıkmazmı diyorsun.

Inanma dedigimize
O kadar çok örnek varki neredeyse yaşamımızı kapsıyor. Sen ise bu durumu yaşadıgın halde kötü kaka bir durum gibi önümüze koyuyorsun.

Nedir derdin ? Gerçekten anlaşılmıyorsun.
Gercekligi nerede arıyorsun o bile belli degil.

Inanma olayını her uygulayana, tanrı ve benzerlerine inananlar gibi bir bakış açısı olusturmuşsun. Manyakmısın! Manyak olduguna INANIYORUM.

Insanlar ihtimallere göre yaşamlarını kurgular ve sürdürürler.
Sosyalizmin olacagına birisi inanır birisi inanmaz.
Inanmayanın ki soyalizmin olmayacagına INANMAKTIR.

Burada bunu anlatmak istiyorlar sana ama sen hala inat ediyorsun.

Inanmak gerçek ama inanılanın gercekleseceği yada tersi kesin degil.

Sen muhalifsin ya bunada itiraz edersin.

Khaos
23-04-2020, 13:40
Tepkiler bile aynı..
İnançlı insan tepkisi bu:pop2:

akvaryumdaki balık gibisin
tüm dünyan küçük bi küp

inançlı olan sensin mal
değişimi görmeyen ve inkar eden bi kesin inançlı
feodal dönemde yaşayıp
serf olmanın ilahi kader olduğunu düşünen bi minik akıllı

madde değişim ilkesini içeren bişeydir
herşey değişir

insan da bi koşuldur
değişimi koşullar

burjuvazi 300 yıl önce bişeyleri değişir dedi, değiştirmeye kalktı ve değiştirdi

sen değişimi inkar eden
yaşadığı anı tarihin sonu zanneden politik eylemliliği görmeyen aptalın tekisin

sevdiğin kızın komüniste verdiğini iddia ediyorum

Ahlaksız
23-04-2020, 13:47
Bütün bilimler olabileceğine inanılarak bulunur.
Alakası yok sn.kartopu..Bilim yapmak için bir şeylere inanmaya ihtiyacınız yoktur..Deney yaparsın,gözlem yaparsın,bir sonuç alırsın veya almazsın..Veriler üzerinden gidersin yani..
Manyakmısın! Manyak olduguna INANIYORUM.
Foruma dün kayıt olan birine ''inanç nedir?'' sorusuna karşılık bir şeyler anlatırım ama sana niye anlatayım?Bu kadar süre forumdasın ve inancın ne olduğunu belleyememişsen,ne dememi bekliyorsun ki..

Ahlaksız
23-04-2020, 13:55
……..
sevdiğin kızın komüniste verdiğini iddia ediyorum
:D
Değişim mi?
Akp bugün seçim olsa,yine birinci parti,ne değişimi:D
18 senedir gram değişmemiş bir halk var karşında ve sen bu halkın haksızlığa/zülme/eşitsizliğe ses çıkaracağını mı düşünüyorsun?
Halkın yumruğunu sıkıp,devrim yapacağını mı düşünüyorsun?
Evet,bunları düşünüyorsunuz,çünkü buna inanıyorsunuz..Size bunu söyleyene de hakaretten başka bir şey yazmıyorsunuz..

Kapitalizmi savunanın anasını avradını..Anladın mı?
Kapitalizme karşı olmam demek,100-200 yıl önce ortaya konan bir teze inanıp hareket etmemi gerektirmez..
Kapitalizme karşı olmam demek,illa sosyalist/komünist/Marksist/Leninist olmamı gerektirmez..
Ne kapitalistleri,ne de sizleri bu VİRÜS bile uyandır(a)madı..Çünkü inanıp/takılıp kalmışsınız bir şeylere..

Khaos
23-04-2020, 13:59
:D
Değişim mi?
Akp bugün seçim olsa,yine birinci parti,ne değişimi:D
18 senedir gram değişmemiş bir halk var karşında ve sen bu halkın haksızlığa/zulmü/eşitsizliğe ses çıkaracağını mı düşünüyorsun?
Halkın yumruğunu sıkıp,devrim yapacağını mı düşünüyorsun?
Evet,bunları düşünüyorsunuz,çünkü buna inanıyorsunuz..Size bunu söyleyene de hakaretten başka bir şey yazmıyorsunuz..

Kapitalizmi savunanın anasını avradını..Anladın mı?
Kapitalizme karşı olmam demek,100-200 yıl önce ortaya konan bir teze inanıp hareket etmemi gerektirmez..
Kapitalizme karşı olmam demek,illa sosyalist/komünist/Marksist/Leninist olmamı gerektirmez..
Ne kapitalistleri,ne de sizleri bu VİRÜS bile uyandır(a)madı..Çünkü inanıp/takılıp kalmışsınız bir şeylere..

zırvalarına retorik bile diyemiyorum
niye burdasın niye yazıyosun anlamak zor

son tahlilde ya kapitalizmi ya devleti güzelledin
ama istisnasız her defasında gerçeği/değişimi inkar ettin

ben kendimden ve kendi egomdan başka bişeye inanmam

ya sen
eline verilenlerle avunan bi salak olmaktan öteye gidecek götün yok diye
burda hobi yap

iddia ediyorum
senin sevgilini komünistin biri fena yedi

Ahlaksız
23-04-2020, 14:11
zırvalarına retorik bile diyemiyorum
niye burdasın niye yazıyosun anlamak zor

son tahlilde ya kapitalizmi ya devleti güzelledin
ama istisnasız her defasında gerçeği/değişimi inkar ettin

ben kendimden ve kendi egomdan başka bişeye inanmam

ya sen
eline verilenlerle avunan bi salak olmaktan öteye gidecek götün yok diye
burda hobi yap

iddia ediyorum
senin sevgilini komünistin biri fena yedi
Niye burdasınmış..Hesap mı vereceğim sana?!

Ana avrat diyorum,hâlâ kapitalizmi güzelledin diyorsun..
Anlamamak için bu kadar inat niye:boink:

Kapitalizmin içinde erişmişsin sen..Alenen kendini/egonu ön plana çıkarıyorsun ki,asıl devlet/kapitalizm güzellemesi de budur..!
Bunu diyen kişi,sonra ''komünizm mecburiyettir'' dediğinde,ben de g.tümle gülerim işte..:D

Khaos
23-04-2020, 14:22
Niye burdasınmış..Hesap mı vereceğim sana?!

Ana avrat diyorum,hâlâ kapitalizmi güzelledin diyorsun..
Anlamamak için bu kadar inat niye:boink:

Kapitalizmin içinde erişmişsin sen..Alenen kendini/egonu ön plana çıkarıyorsun ki,asıl devlet/kapitalizm güzellemesi de budur..!
Bunu diyen kişi,sonra ''komünizm mecburiyettir'' dediğinde,ben de g.tümle gülerim işte..:D

komünizmin neden mecburiyet olduğunu ikinci kez açıklamam mı gerekir
ya bu sikik hayatı yaşar ve hobi yaparsın
ya da değiştirirsin
mecburiyet kavramının karşılığı bu

etik temeldeki tüm eleştirilerin
tersinden güzellemedir
bunu uyanacak beyin sende yok

inançlı olan sensin
domalmışsın
ve zevk alabilmek için tecavüz güzellemesine kendini inandırıyorsun

senden hesap soran yok
bunu bile anlamaktan acizsin

yaşadığın dünyaya ait bi tespittir komünizm ve bi alternatif önerisidir

iddiam ise aynı
senin sevgilin komüniste kaçmış

Ahlaksız
23-04-2020, 14:38
komünizmin neden mecburiyet olduğunu ikinci kez açıklamam mı gerekir
ya bu sikik hayatı yaşar ve hobi yaparsın
ya da değiştirirsin
mecburiyet kavramının karşılığı bu

etik temeldeki tüm eleştirilerin
tersinden güzellemedir
bunu uyanacak beyin sende yok

inançlı olan sensin
domalmışsın
ve zevk alabilmek için tecavüz güzellemesine kendini inandırıyorsun

senden hesap soran yok
bunu bile anlamaktan acizsin

yaşadığın dünyaya ait bi tespittir komünizm ve bi alternatif önerisidir

iddiam ise aynı
senin sevgilin komüniste kaçmış
Kapitalizmin en önemli argümanlarından birisi,bireye/kişiye verdiği değerdir/önemdir..Sosyalizm veya komünizm de ise tam tersi..Toplum önemlidir burada..

Sen bir kapitalistsin,liberalsin..Alenen kendini/egonu övüyorsun,sonra burada masal anlatıyorsun..
Bir antikapitalist,kendisini övemez ama sen övüyorsun..
https://www.youtube.com/watch?v=CKWi-cgslTc

kartopu
23-04-2020, 14:43
Alakası yok sn.kartopu..Bilim yapmak için bir şeylere inanmaya ihtiyacınız yoktur..Deney yaparsın,gözlem yaparsın,bir sonuç alırsın veya almazsın..Veriler üzerinden gidersin yani..

Ne yapmak için deney veya gözlem yaparsın. Sn Ahlaksız. Boş boş bakarak mı gözlem yaparsın veya ne aradığını bilmeden mi deney yaparsın Tesadüfler ne çıkarırsa o bilim olur öyle mi.

Ahlaksız
23-04-2020, 14:59
Ne yapmak için deney veya gözlem yaparsın. Sn Ahlaksız. Boş boş bakarak mı gözlem yaparsın veya ne aradığını bilmeden mi deney yaparsın Tesadüfler ne çıkarırsa o bilim olur öyle mi.
Araştırma yapmak için veriye ihtiyacınız olur..Bir şey olacak ki,o şey üzerinden araştırmanızı inşa edebilesiniz..Hiç bir şey yokken,bir konuda araştırma yapamazsınız..Mesela Korona virüsü..Böyle bir şey var ve siz isterseniz bu konuda araştırma yapabilirsiniz..Durup dururken,Korona virüsü hakkında araştırma yapamazsınız..Çünkü durup dururken,Korona virüsü daha ortaya çıkmış değildi..Bu virüsü araştırırken,başka verilere de ulaşabilirsiniz..İsteyen bu veriler üzerinden de başka araştırmalar yapabilir..
Yani inanma söylemi/kavramı,bilimle alakasızdır..Bilim insanlarının bir şeye inanmasına ya da inanmamasına gerek yoktur..

ilahimasal
23-04-2020, 16:42
Foruma dün kayıt olan birine ''inanç nedir?'' sorusuna karşılık bir şeyler anlatırım ama sana niye anlatayım?Bu kadar süre forumdasın ve inancın ne olduğunu belleyememişsen,ne dememi bekliyorsun ki..

-Mankurt ! Olduguna inanan birisi olarak çok ahkam kesiyorsun.
-Sürekli anlatma ögretme inancınla yaşıyorsun.
-Celişki yumagına dönüşmüşsün.
-Her söylediginin hakikat olduğuna inanıyorsun.
-sorulana cevap dahi veremiyorsun.

Virüs uyandıramadı ne demek ?
Sen uyandınmı?
Bu virüs şunun şurasında 4 aylık bir mevzu. Daha öncesinde uyuyormuydun. Şimdiye kadar yazdıklarını uyuyarakmı yazıyordun.

Neye uyandın hele onu bir yazda bilelim.
Ne kadar büyüttün bu virüs işini. Yeni dunyamı diyorsun?

Ahlaksız
23-04-2020, 16:48
-Mankurt ! Olduguna inanan birisi olarak çok ahkam kesiyorsun.
-Sürekli anlatma ögretme inancınla yaşıyorsun.
-Celişki yumagına dönüşmüşsün.
-Her söylediginin hakikat olduğuna inanıyorsun.
-sorulana cevap dahi veremiyorsun.

Virüs uyandıramadı ne demek ?
Sen uyandınmı?
Bu virüs şunun şurasında 4 aylık bir mevzu. Daha öncesinde uyuyormuydun. Şimdiye kadar yazdıklarını uyuyarakmı yazıyordun.

Neye uyandın hele onu bir yazda bilelim.
Ne kadar büyüttün bu virüs işini. Yeni dunyamı diyorsun?
Ne olursam olayım,senin gibi akpyi övmüyorum ya..!

ilahimasal
23-04-2020, 17:28
Ne olursam olayım,senin gibi akpyi övmüyorum ya..!

Sorunun akp degil akp zihniyeti oldugunda gelip burada özür dileyeceksin.
Artık akp yok. Akp zinhiyeti var.

Akp zihniyeti senin gibileri çok sever. Ata biner gibi biner size.

Akp zihniyeti deyince direk siyasal bir parti olan akp geliyorsa aklına unut onu.

Akp zihniyeti faşizm demektir. Hatta islamcı faşist hatta siyasal islamcı faşist.

Bu faşistler

Ateiste, deiste agnostige
Sosyaliste, komuniste
Lgbt ye
Kadına
Çocuga
Hatta dindar denilen kesime
Açıktan duşmandır.

Bunların yani faşistlerin tek dostu tek dayanağı kapitalizmdir. Kapitalizm olmassa yaşayamazlar.

Sen akp de takılı kalmışsın.
Akp , yeni tip akp zihniyeti virüse evrildi. Mutasyona uğradı.

Daha geçenlerde damlardan çıkıp ortalığa yayılan virüslerin tamamı sosyalist , kadın , cocuk , düşmanı virüsler.

Emek ve sermaye çelişkisinde nerede duruyorsun ona bakarım.
Ateist olsan ne olur! Çokmu önemli senin ateist olman. Piyasada ırkçı faşist ateist fazlaca var.

Emek sermaye çelişkisinde inançlı kesim emekten taraf oluyorsa.. ateistte sermayeden taraf oluyorsa. Inançlıyı ateiste tercih ederim.

Bu konulara fazla giriyor ve ufalanıyorsun.

Ahlaksız
23-04-2020, 17:47
Sorunun akp degil akp zihniyeti oldugunda gelip burada özür dileyeceksin.
Artık akp yok. Akp zinhiyeti var.
…………..
Hahaha:D
Kapitalizm sizi eritmiş..Tereyağı gibi erimişsiniz..Akp karşıtlığı yapıp,akpyi övdün burada,sonra da sanki ''siyaset bilimci'' gibi afra tafra yapıyorsun:D
Benim ömrüm bunlarla geçti,ne anlatıyorsun bana?

ilahimasal
23-04-2020, 18:07
Hahaha:D
Kapitalizm sizi eritmiş..Tereyağı gibi erimişsiniz..Akp karşıtlığı yapıp,akpyi övdün burada,sonra da sanki ''siyaset bilimci'' gibi afra tafra yapıyorsun:D
Benim ömrüm bunlarla geçti,ne anlatıyorsun bana?

Söyledigim celişkide neredesin sen ondan bahset. Senin ırkçı ateistligin boş.
Yazdıklarında boş. Man-kurt

Khaos
23-04-2020, 18:08
bay Ahlaklı

aramızdaki tek inançlı sensin
ve sen de bunu anlayacak sinir sistemi gelişmemiş

sen de bi numara yok
balkonunda otur
hobilerini severim senin
küçük beyinli sikik bi teslimiyetçisin

ilahimasal
23-04-2020, 18:58
Ne kapitalistleri,ne de sizleri bu VİRÜS bile uyandır(a)madı...

Lafını sahipsiz bırakma
Ne demek bu? temellendirde bilelim.

Sen bu virüsle neye uyandın.
Boş konusuyorsun boş.

O kadar sorduk cevap veremedin.
Sırf laf olsun diyemi yazıyorsun.

Ufalanıyorsun diye boşa demiyorum.

Tavşan gibi kala kalıyorsun.

Ahlaksız
23-04-2020, 21:44
Lafını sahipsiz bırakma
Ne demek bu? temellendirde bilelim.

Sen bu virüsle neye uyandın.
Boş konusuyorsun boş.

O kadar sorduk cevap veremedin.
Sırf laf olsun diyemi yazıyorsun.

Ufalanıyorsun diye boşa demiyorum.

Tavşan gibi kala kalıyorsun.
Biri ufalanıyorsun,öteki domalıyorsun diyor:D

Yumruğunuzu sıkıp devrim yapacaksınız ya,sokaklar boş işte,işçiler neyi bekliyor?Buyur,sen cevapla..

antkanser
23-04-2020, 22:43

Yumruğunuzu sıkıp devrim yapacaksınız ya,sokaklar boş işte,işçiler neyi bekliyor?Buyur,sen cevapla..

bu şizoyu nerdeyse 10 yıla yakındır, yani ta agnostik.net den beri tanırım. yazdıklarının hiç birinde samimi değil, hatta dinlerle ilgili olan kısmında bile, kemik nihal atsızcı dır.
kafa tascı dır. din bile aslında umurunda değil. tek derdi hafif sol bile olsa, hatta liberallere bile, komünist yaftasında bulunabilecek. çeyrek akıllının tekidir.
sinirlenmez. çünkü işinde profesyoneldir. ben maaşlı bir trol olduğunu düşünüyorum . çünkü bunca zaman buralarda bu kadar zaman harcamak ancak maaşlı trollerin yapabileceği şeydir.

bununla sadece hakaretli konuşulur. bu adama hoş görü kötülüğün ekmeğine yağ sürmek ile eş anlamlıdır.

size naif davrandığın da aslında nasıl keklediğini başka başka yerlerde anlatıp maaş üstüne birde keyif alır. tipik polistir.

ilahimasal
23-04-2020, 23:04

Sermayeye dokundurdukca nasıl acı çekiyorsun.
Birisinide acıtmıştımda. "Onlar seckin burjuva aileleri "diyip içini dökmüştü.
Senin neyin eksik?

Kimse sokaklara inipte birilerine fırsat vermeyecek boşuna umutlanma. ☺

Khaos
24-04-2020, 00:28
Kapitalizmin en önemli argümanlarından birisi,bireye/kişiye verdiği değerdir/önemdir..Sosyalizm veya komünizm de ise tam tersi..Toplum önemlidir burada..

Sen bir kapitalistsin,liberalsin..Alenen kendini/egonu övüyorsun,sonra burada masal anlatıyorsun..
Bir antikapitalist,kendisini övemez ama sen övüyorsun..
https://www.youtube.com/watch?v=CKWi-cgslTc

bu mesaja gülmek mi yoksa ağlamak mı gerektiğine sen kendin karar ver

birey-toplum sözde düalitesi
ortodoks felsefede bile bu kadar dar ve çapsız ele alınmaz
benim bireyciliğimin ise
ortodoks felsefe ile zaten işi yok

kapital-izm
adı üzerinde...

yani, ne üretilecek, nasıl ve kimin için üretilecek, nasıl bölüşülecek
kapitalizmdeki eko-politik otoritenin yani kapitalin karar vermesi demektir

kapitalizm bireycilik değildir
kapitalizmdeki bireyin bireyliğinin ne olduğu tartışmalıdır
(senle tartışılmaz ama, seni aşar)
iktidar ilişkilerinin ortadan kalktığı anda yani komünizmde
bireylerin varoluşundan bahsetmek mümkün hale gelir

kapitalizmde birey, komünizmde toplum diyen birisi
daha yolun çok başındadır
ilerleme potansiyeline de sahip biri olduğu şüphelidir

kendini övmek ise çok başka bir durum
kendimi övmüyorum
benim için önemli olan tek şey benim diyorum
senin gibiler ise kendi varlığına sahip çıkabilecek maçaya sahip olmadığınız için
bu sözü anlamamazlıktan gelmeyi tercih edersiniz

alıntıladığım mesajın felsefenin sefaleti bile değil, rezaleti
bu mudur senin yazabileceklerin
ortaya koyabileceğin düşünce

kahvehane edebiyatı yapmanın biraz ötesine geçmeyi dene

boş tenekesin sen
diyalektikten vazgeçtik
analitik bile düşünmekten acizsin

kelimelerle cilveleşmekten başka elinden bişey gelmiyor
bu numaraların sökeceği türden birisine benzemediğimi hala mı anlamadın

bilgivehis
24-04-2020, 03:46

En az yirmi ülkede devrim olduğunu söyledik ama sen halen yaşanmış devrim gerçeğini hayalden sayıyorsun.
Hadi sana göre o devrimlerin kazayla olduğunu sayalım, peki bundan sonra devrim olmayacak iddianın sağlam dayanağı nedir, buna da cevabın yok.
Üstelik evrimciyim diyorsun, etki-tepki olayı yokmuş gibi davranıyorsun.
Bak, işte burada sana yazdığım bu kelimeler senin yapmış olduğun etkiye karşı bir çeşit tepkidir.
İşte her şey böyledir, etki-tepki olayı aynı zamanda zıtların birliği demektir.
Yani sen olmasaydın bu yazı olmayacaktı.
Teist olmasaydı ateist olmayacaktı.
Ezen-ezilen ilişkisi de böyledir, yüz yıl öncesine kadar ezilenin sesi çıkmazdı, ezenin keyfi yerindeydi, şimdi sendikadan, dernekten, sokaktan korkuyor. Bir Gezi olayı dahi altlarına sıçırttı, halen onun yenilenme olasılığından korkuyorlar.
Bu ülkeye dinci-faşizm neden geldi sanıyorsun, faşizm halk korkusundan gelir.
Bütün bu olaylar sende hiç bir şey çağrıştırmıyor, kapitalizm seviciliğini dahi düzgün bir argümanla yürütemiyorsun.
Öyle işçi sınıfını küçümsemeyle, arkadaşların kelimelerine başka anlamlar yüklemeyle savunma olmaz, sağlam teorin olacak, kaynağın olacak, değilse hiç ciddiye alınmazsın.

Ayrıca "komünist olmak zorunda değilim, Marks'ı okumak zorunda değilim" gibi kaçışlarla kendini ifade edemezsin.
Bir görüş belirtiyorsan onun teorisini de ortaya koymak zorundasın.
Örneğin "Kapitalizm bireyci" demişsin ama nasıl olduğuna dair bir açıklama getirmemişsin.
"Devrim olmaz" demişsin buna da bir cevabın yok.
Yani sen görüş belirtmiyorsun, açıkça işçi sınıfından dalga geçiyor kapitalizmi yüceltiyorsun.
Acaba sen nesin, işçi sınıfına ait değil misin, yoksa komprador burjuva sınıfından mısın?

Turdur
24-04-2020, 04:18
Ezen-ezilen ilişkisi de böyledir, yüz yıl öncesine kadar ezilenin sesi çıkmazdı, ezenin keyfi yerindeydi, şimdi sendikadan, dernekten, sokaktan korkuyor. Bir Gezi olayı dahi altlarına sıçırttı, halen onun yenilenme olasılığından korkuyorlar.

Bu ne güzel bir korkuymuş, adamlar 2014 yerel seçimlerde İstanbul-Ankara ve Türkiye genelinde rekor kırdılar.
2015 genel seçimlerinde Akparti-MHP toplamı % 57, CHP % 25 altı ve Kasım 2015 seçimlerinde Akparti-MHP toplamı % 61 ve sonuçta Akparti % 49,50 ile tek başına iktidar.
Gezi Olayları Türkiye halkını yansıtmamıştır.

kartopu
24-04-2020, 09:21
Araştırma yapmak için veriye ihtiyacınız olur..Bir şey olacak ki,o şey üzerinden araştırmanızı inşa edebilesiniz..Hiç bir şey yokken,bir konuda araştırma yapamazsınız..Mesela Korona virüsü..Böyle bir şey var ve siz isterseniz bu konuda araştırma yapabilirsiniz..Durup dururken,Korona virüsü hakkında araştırma yapamazsınız..Çünkü durup dururken,Korona virüsü daha ortaya çıkmış değildi..Bu virüsü araştırırken,başka verilere de ulaşabilirsiniz..İsteyen bu veriler üzerinden de başka araştırmalar yapabilir..
Yani inanma söylemi/kavramı,bilimle alakasızdır..Bilim insanlarının bir şeye inanmasına ya da inanmamasına gerek yoktur..

Gelelim senin iddia ettiğin Toplumsal değişmezliğe .
Sermaye var ve çok az insan bundan güç alıp yararlanıyor. Nufusun büyük çoğunluğu da bu çok az insana çalışıyor Yaşam böyle devam ediyor Kriz çıktı o azınlık büyük çoğunluğu besleyemedi sokaklar aç insanlarla dolu

-Korana virüs ten yola çıkıp sosyal kurtuluşa ulaşacağız ya.- Şimdi bu aç insanlar ne yapabilir. Oturup açlıktan ölmeyi mi bekler yoksa kendileri için bir kurtuluş mu arar. Bilim ya meselemiz Bilim sadece buluş değil sosyal değişimlerde bilim.

Bu aç insanlar tek başlarına kurtuluşu bulamaz daha fazla kaos a neden olur Bu kadarı tamam mı. Bu aç insanları önüne düşen akıllı insanlar onları bir kurtuluş olduğuna inandırdığında Sosyal değişim olmaz mı hala umut yok mu.
Dünyadaki değişimlere baktığımız da buna benzer şeyler görmüyormuyuz. Örneğin

Türkiye de verilen istiklal savaşı 600 yüz yıllık padişahlık sistemine yüz çeviren halk.
Sen umutsuzsun biliyorum verdiğin bütün örnekler umutsuluğunu gösteriyor. 1975 de Vietnam ABD Savaşını düşün Küba yı düşün . Yani hiç bir şey değişmez değil. Türkiye insanları bunlardan daha mı cahil veya kötü.

Yani inanma söylemi/kavramı,bilimle alakasızdır..Bilim insanlarının bir şeye inanmasına ya da inanmamasına gerek yoktur.

İnanmak kavramını sadece din le ilintili anlama. İnsanlar gelecek planı yapar bunu başaracağına inanır hedef koymak ve bu hedefe koşmak engelleri aşmak bunlar inanılarak yapılan şeyler.

Din de de böyle bir şey yok İnandım iş tamam bundan sonra yan gelip yatacağım öyle bir şey olur mu

Yıldıztozu
24-04-2020, 18:08
Bu virüs insanlığın kapitalizme olan ihtiyacını azdırdı.
Evlerimizde otura otura kapitalist çılgınlığı özledik.

Tüketelim, işe gidelim, patronumuz nerede, kölelerimiz nerede.
Hepsini özledik, azdık bekliyoruz hepsini.

kartopu
25-04-2020, 09:19
Bu virüs insanlığın kapitalizme olan ihtiyacını azdırdı.
Evlerimizde otura otura kapitalist çılgınlığı özledik.

Tüketelim, işe gidelim, patronumuz nerede, kölelerimiz nerede.
Hepsini özledik, azdık bekliyoruz hepsini.

Bu özleminiz pek yerine gelmeyecek gibi covit (corona ) 19 -20-21 de var diyorlar. yaz sezonu biraz gevşetilecek kış başı yine ev hapsi.
Demek oluyor ki kapitalist çılgınlık bir rüya idi Rüyadan uyanıldı. Artık patron da köle de ancak sanaldan ve hayalden bakarak göreceğiz.

Bu güne kadar kurulan bütün çatılar çökecek gibi . Hayalden ve Rüyadan uyandığımız da ne göreceğiz bakalım İyi bir şey olmayacağı kesin.

Yıldıztozu
25-04-2020, 12:38
Bu özleminiz pek yerine gelmeyecek gibi

Kapitalist hayırseverler aşı için gerekli parayı da buldurur, sağlar.
Bill Gates vakfı var mesela bu işlere odaklanmış.

kartopu
25-04-2020, 13:36
Kapitalist hayırseverler aşı için gerekli parayı da buldurur, sağlar.
Bill Gates vakfı var mesela bu işlere odaklanmış.

Bir de Stafen Hawking vardı kapitalist hayırsever. Şöyle demişti, Eğer rekabet bu derece azgınca (hesapsızca) teknoloji bu derece hızlı ilerlerse. İnsan nesli tehdit altında.

İki kapitalist hayırsever biri kapitalistleri uyarıyor diğeri uyuyor.

ereninthenature
30-06-2020, 00:32
Amerika'daki durum vahsi kapitalizmin aslinda butun toplum icin ne kadar kotu olabilecegini gosterdi.

Adamlarin sosyal saglik sistemleri yok bir amcaya 1.2 milyon dolar tedavi faturasi cikarmislar. :D

Iste senin toplumundaki alt sinif insanlar sikintidaysa sen rahat duramazsin, rahat edemezsin. Bunu gebererek ogrenecekler.

Valla heyecanla izliyorum amerikadaki virus durumunu. Toptan toplumu cokertecek durumda bence. Vaka olum sayisi git gide artiyor.

128k suan. Bence milyonu bulacak, o s*kik saglik sistemleriyle 2-3 milyondan doner olu sayisi.

spartacus
30-06-2020, 02:30
Amerika'daki durum vahsi kapitalizmin aslinda butun toplum icin ne kadar kotu olabilecegini gosterdi.

Adamlarin sosyal saglik sistemleri yok bir amcaya 1.2 milyon dolar tedavi faturasi cikarmislar. :D

Iste senin toplumundaki alt sinif insanlar sikintidaysa sen rahat duramazsin, rahat edemezsin. Bunu gebererek ogrenecekler.

Valla heyecanla izliyorum amerikadaki virus durumunu. Toptan toplumu cokertecek durumda bence. Vaka olum sayisi git gide artiyor.

128k suan. Bence milyonu bulacak, o s*kik saglik sistemleriyle 2-3 milyondan doner olu sayisi.
Parası olana hukuk, parası olana sağlık, parası olana barınak...
Sonra adalet dendi mi, çarpıtıyorlar, parası olana hukuk dendiğinde adalaet kalır mı, adalet yoksa hukuk olur mu? Hümanizm vs sanıyorlar oysa değil, tamamen teknik...

Batı, dünya kaynaklarını sömüremez hale geldiğinde ne olacak bir de bu var.

Ortada doğa pastası var, 3 kişi pastanın %60'ını, 3.000.000 %40'ını alacaksa, bir de o pastayı zaten o %40 üretiyorsa, nereye varacak ki sonu?

Bir çırpıda bir dolu akıl dışı çelişki sıralanabilir, ama hal böyle iken nasıl işliyor sorunun yanıtı da ne yazık ki en temelden, en yüzeye değin, koşullar gereği şartlanmak, zaten hali hazır böyle bir dünyaya gelmiş olmak ve başka türlüsünü bilememek, mecburiyet, kanıksatılmış çaresizlikle vb........

Bir kadın var, kötü olduğu için ambulans çağırıyor, karşı taraftaki özel hastane(sonuç itibariyle kapitalist, hastalar da müşteri(!), para önemli) öyleyse evinizde ölün, bize masraf olmayın diyor. Zira sosyal, ekonomik durumlarını kimlik numaralarından görebiliyorlar.

Çıkar sağlamayacaksa, test için milyon dolar fiyat vererek, "evinizde ölün" demiş oluyorlar, ama "kibarca".

ne diyorduk;

Barınak, sağlık, gıda, iş ve sosyal güvence haktır.

Hayvan hakları savunucuları da bunu dile getiriyor da, bizim iki ayaklılar öğrenemedi..

kartopu
30-06-2020, 09:50
Akp zihniyeti deyince direk siyasal bir parti olan akp geliyorsa aklına unut onu.
---------------------
Akp zihniyeti faşizm demektir. Hatta islamcı faşist hatta siyasal islamcı faşist.
--------------------
Emek sermaye çelişkisinde inançlı kesim emekten taraf oluyorsa.. ateistte sermayeden taraf oluyorsa. Inançlıyı ateiste tercih ederim.

Sn ilahimasal
Bütün bunları birleştirdiğimizde Komünistler neyi eksik bıraktı neyi ihmal etti.Hangi alana giremedi. Çağımızda mücadele de hangi alan boş bırakıldı.

Son günlerde duyuyoruz Z kuşağı bir çok şeyi değiştirecek diye. Bence islam ülkelerinde bir daha düşünülmeli.

AKP zihniyeti sonunda diğerleri gibi sermaye birikimi hedefleyen parti.Onun için sermaye sınıfı ile içli dışlı. Büyük dev sermeye şirketlerin vergi borçlarını af ediyor ama yoksulların tüketimde ödediği vergileri arttırıyor.Şimdi de kıdem tazminatına göz dikti Bunu K.Evren de, Özal de, yapmıştı.

Ben şöyle düşünüyorum İslam ülkelerinde ki Komünistler Avrupa ülke komünistlerde daha farklı mücadele belirlemeli. Avrupada dini kiliselere orta çağ bitiminde gömmüşler ama İslamda bu olmamış hala din devlet güvencesinde. Bence İslamı da içine alan komünist mücadele toplumda daha etkili olacak gibi görünüyor. K.Evren de dahil bütün faşistler siyasal amaçları için islamı kullandı ve hala kullanılıyor.

Dünya ve İslam ayrı düşünülmeli Bazı yerler için genel klasik geçerli olmuyor Bak ABD dünya devi ama halk kala ırkçı bu siyaset orada tutuyor.

kartopu
30-06-2020, 09:57
Sn ilahimasal
Bütün bunları birleştirdiğimizde Komünistler neyi eksik bıraktı neyi ihmal etti.Hangi alana giremedi. Çağımızda mücadele de hangi alan boş bırakıldı.

Son günlerde duyuyoruz Z kuşağı bir çok şeyi değiştirecek diye. Bence islam ülkelerinde bir daha düşünülmeli.

AKP zihniyeti sonunda diğerleri gibi sermaye birikimi hedefleyen parti.Onun için sermaye sınıfı ile içli dışlı. Büyük dev sermeye şirketlerin vergi borçlarını af ediyor ama yoksulların tüketimde ödediği vergileri arttırıyor.Şimdi de kıdem tazminatına göz dikti Bunu K.Evren de, Özal de, yapmıştı.

Ben şöyle düşünüyorum İslam ülkelerinde ki Komünistler Avrupa ülke komünistlerde daha farklı mücadele belirlemeli. Avrupada dini kiliselere orta çağ bitiminde gömmüşler ama İslamda bu olmamış hala din devlet güvencesinde. Bence İslamı da içine alan komünist mücadele toplumda daha etkili olacak gibi görünüyor. K.Evren de dahil bütün faşistler siyasal amaçları için islamı kullandı ve hala kullanılıyor.

Dünya ve İslam ayrı düşünülmeli Bazı yerler için genel klasik geçerli olmuyor Bak ABD dünya devi ama halkın bir çoğu hala ırkçı bu siyaset orada tutuyor.

Marks da din yoksulun sığınağı diyor din afyon diyor ama o yoksulun o afyona ihtiyacı bitmedi ki hala kullanılıyor.