Orijinalini görmek için tıklayınız : Komünist bûsesi
Ahlaksız
25-04-2020, 20:21
İşin erbâbı doktorların söylediklerine bakılırsa Koronavirüs belâsı hayatımızdan birkaç ay sonra yavaş yavaş çıkmaya başlayacak ama giderken bazı alışkanlıklarımızı da beraberinde götürecek…
Artık öyle bir dostumuzla karşı karşıya geldiğimizde eskisi gibi sarılmalar, kucaklaşmalar, şapır şupur öpüşüp koklaşmalar, vesaire gibi samimiyet ve muhabbet gösteren hareketleri daha çok uzun müddet yapamayacağız…
Buluştuğumuz yahut yolda gördüğümüz sevdiklerimize karşılıklı olarak “Merhabaaa!” vesaire dedikten sonra kucaklaşıp öpüşmek âdetimizdir ama biz bu işi makul sınırda tutarız, öpüşme faslını hem bûseyi kondurduğumuz yer hem de süre bakımından öyle abartmayız…
Şapır şupur öpüşmenin cılkını çıkartanlar, bir zamanların komünist liderleri idi… Birbirlerinin öyle yanağını öpmez, dudaklara yumulurlar ve uzun uzun dudak dudağa bûse teatisi yaparlardı!
Âhı gidip vâhı kalmış, birer ayakları nerede ise çukurda iki adamın milletin gözünün önünde eskilerin “dil kavgası” dedikleri şekilde dudaklarını vantuz gibi karşılıklı olarak birleştirdiklerini düşünün! Belki içiniz kabarır ve “Iııııııı!” deyip başınızı çevirirdiniz, yahut kazık kadar heriflerin bu hâline bakıp kahkahayı basardınız; her ikisi de mümkündü…
İnsanı öpüşmekten soğutan bu çeşit muhabbet gösterisine siyaset terminolojisinde “Sosyalist kardeşlik busesi” derlerdi. 1930’larda, tâââ Stalin zamanında yaygın hâle gelen bu âdet, 1964 ile 1982 arasında Sovyetler Birliği’nin başında bulunan Leonid Brejnev’in yakaladığı herifi, yani komünist lideri dudağından öpme merakı yüzünden bütün dünyanın dikkatini çekmiş, buse faslını bir kesim kahkahalarla karşılarken bir başka kesim de dehşet içerisinde seyretmişti.
Sovyet liderlerin dudaklarına yapışıp öpmeye muvaffak olamadıkları tek komünist lider, Çin’in meşhur Mao’su idi… Moskova’nın Brejnev’den önceki hâkimi ve aynı şekilde dudağa asılma meraklısı olan Nikita Kruşçev 1959’da Pekin’e gittiği zaman Mao ile biraraya geldiğinde dudaklarını Mao’nun dudaklarına yapıştırmak için hamle etmiş ama Mao bir adım geriye çekilip Kruşçev’in hamlesini boşa çıkarmış ve sadece tokalaşmakla yetinmişti…
Burada, Sovyetler’in ayakta olduğu senelerde çekilen, “sosyalist kardeşlik bûsesi” denen ve kazık kadar adamların milletin önünde birbirlerinin dudaklarına yumulmalarının fotoğraflarını ve liderlerin hanımlarının da modaya uymalarının örneklerini görüyorsunuz.
İlk sırada yeralan ve Doğu Almanya’nın kuruluşunun 30. yıldönümü münasebeti ile Doğu Berlin’e giden Leonid Brejnev ile Komünist Doğu Almanya’nın lideri Erik Honneger’in 7 Ekim 1979’da şapur şupur öpüşmelerini gösteren fotoğraf, “Sosyalist kardeşlik busesi” görüntülerinin klâsiğidir. Fransız fotoğrafçı Régis Bosu’nun yakaladığı bu kare uzun seneler hem siyaset hem de mizah dünyasına sermaye olmuş, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından 1990’da duvarın Doğu kısmına graffiti olarak çizilmiş ve bu çizim graffiti sanatının şâheseri kabul edilmiştir.
Yayınladığım diğer “komünist bûsesi” görüntülerinin nerede ve ne zaman çekilmiş olduklarını herbirinin altındaki açıklamalarda görebilirsiniz…
Bu âdetin Sovyetler’de hâlâ devam etmiş olduğunu düşünün: Adamlar böyle şapır şupur öpüştükçe Koronavirüs Doğu Bloku’nu tepeden itibaren biçmeye başlardı!
111
112
113
https://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2658604-komunist-busesi-adeti-simdi-de-olsaydi-dunyanin-korona-ve-sonrasindaki-halini-duşunun
Bu ne ya?:noidea:
ilahimasal
25-04-2020, 20:58
Bula bula bunumu bulabildin ahlaksız
Ne kadar ahlaksızca degil mi?
Trollerim diyorsun yani!
Ahlaksız
25-04-2020, 21:47
Bula bula bunumu bulabildin ahlaksız
Ne kadar ahlaksızca degil mi?
Trollerim diyorsun yani!
Öpüşürüm diyorsun yani:boink:
ilahimasal
25-04-2020, 22:00
Öpüşürüm diyorsun yani:boink:
G.tünde delik olan bir hayvan olarak , g.tünde delik olan diger hayvanların durumunu ahlaken sorgular olmuşsun!
Çokmu iğrenç bir durum diyorsun?
Senin bu forumda yazman kadar igrenç değil diyebilirim.
Bilinmez tanrın bu konuda igrenç diyorsa bize açıkca ifade et. Çekinme.
" bu ne ya!" Diye trollemek yerine temellendir. Ahlaksızın önde gideni.
Bir amacın elbet olmalı!
Ahlaksız
25-04-2020, 22:11
G.tünde delik olan bir hayvan olarak , g.tünde delik olan diger hayvanların durumunu ahlaken sorgular olmuşsun!
Çokmu iğrenç bir durum diyorsun?
Senin bu forumda yazman kadar igrenç değil diyebilirim.
Bilinmez tanrın bu konuda igrenç diyorsa bize açıkca ifade et. Çekinme.
" bu ne ya!" Diye trollemek yerine temellendir. Ahlaksızın önde gideni.
Bir amacın elbet olmalı!
Komünist değilim,haliyle bu konuda birşey açıklamak zorunda değilim..Siz komünistseniz eğer,bu konuda bir şeyler söylemelisiniz..
Nedir bu mesele,bir açıklayın da bilelim yani:D
ilahimasal
25-04-2020, 22:18
Komünist değilim,haliyle bu konuda birşey açıklamak zorunda değilim..Siz komünistseniz eğer,bu konuda bir şeyler söylemelisiniz..
Nedir bu mesele,bir açıklayın da bilelim yani:D
Kimsenin kimseye her hangi bir olayı açıklamak gibi bir derdi yok.
Mesele senin gibi birisinin amacı nedir?
Eleştirmek ise hepimizin bu forumdaki ayrıcalıgı.
Ben senin igrençligini temellendirip eleştiririm ama senin igrençligine " bu ne ya" diye basitleşip igrençleşmem.
Gercekten ahlaklı bir iğrençsin sen. Maskeni çıkart artık. Dahada igrençleşmeden
Ahlaksız
25-04-2020, 22:20
Kimsenin kimseye her hangi bir olayı açıklamak gibi bir derdi yok.
Mesele senin gibi birisinin amacı nedir?
Eleştirmek ise hepimizin bu forumdaki ayrıcalıgı.
Ben senin igrençligini temellendirip eleştiririm ama senin igrençligine " bu ne ya" diye basitleşip igrençleşmem.
Gercekten ahlaklı bir iğrençsin sen. Maskeni çıkart artık. Dahada igrençleşmeden
:D
Konuya dair bir şey demeyecek misin?
ilahimasal
25-04-2020, 22:23
:D
Konuya dair bir şey demeyecek misin?
Maskeni çıkart gel söyliycem , ahlaklı igrenç.
Maskenin altında bir başka maske olmasın .
Ahlaksız
25-04-2020, 22:25
Maskeni çıkart gel söyliycem , ahlaklı igrenç.
Maskenin altında bir başka maske olmasın .
Bırak benle uğraşmayı..Şu fotoğraflardaki dayıları/teyzeleri açıkla sen:D
Marks'ı yanlış mı anlamışlar yoksa?Nedir mesele?
ilahimasal
25-04-2020, 22:32
Bırak benle uğraşmayı..Şu fotoğraflardaki dayıları/teyzeleri açıkla sen:D
Marks'ı yanlış mı anlamışlar yoksa?Nedir mesele?
Önce şu maskeni ( ahlaksız) değiş AHLAKLI yap gel
Ahlaklı bir tanrısı bilinmeze , anlatırız bir şeyler.
Ahlaksız
25-04-2020, 22:36
Önce şu maskeni ( ahlaksız) değiş AHLAKLI yap gel
Ahlaklı bir tanrısı bilinmeze , anlatırız bir şeyler.
Komik olma,burası twetter değil..Nerede yazdığını hatırlatırım sana..
Burada yazan herkesin maskesi var..Burada kimsenin kimliği belli değil..Burası kimliğin ile değil,fikirlerin/düşüncelerin ile var olacağın bir yer..Bunları bilmiyormuş gibi yapma..
Konuyla ilgili yazacağın bir şey yok,anlaşıldı..
ilahimasal
25-04-2020, 22:38
Komik olma,burası twetter değil..Nerede yazdığını hatırlatırım sana..
Burada yazan herkesin maskesi var..Burada kimsenin kimliği belli değil..Burası kimliğin ile değil,fikirlerin/düşüncelerin ile var olacağın bir yer..Bunları bilmiyormuş gibi yapma..
Konuyla ilgili yazacağın bir şey yok,anlaşıldı..
Ahlaklı birisine bu konular batar. Sanada batmış. Nikinin hakkını ver yada değiş.
Ahlaklı birisin ama çok iğrençsin.
Tam bir ahlaksızlık örneği tam bir pislik ama Marx ile alakası nedir anlamadım.
Şüpheci Dinsiz
26-04-2020, 02:50
O coğrafyanın böyle bir kültürü var.
Demirel'in de bir (Azerbaycan idi sanırım) cumhurbaşkanı ile dudak dudağa öpüştüğü resmi vardı.
Kaldı ki, Anadolu'da da dudaktan olmasa da erkekler birbirini öpmüyor mu?
Bunun komünizmle alakası ne?
Niye tam bir ahlaksızlık, niye tam bir pislik?
Niye tam bir ahlaksızlık, niye tam bir pislik?
El sıkışmak ve yanaktan öpüşmek ile dudak dudağa öpüşmek senin için aynı kefedeyse senin için ahlaksızlık veya pislik olmasın. Teorik bilgiler üzerinden yorumlar yapıyorsunuz. Ağız kokar, diş çürür. El ele sıkışmaktan ve yanak yanağa tokalaşmaktan daha çok tehlikelidir ve iğrençtir. Belki bunu araştırsak cinsel meyilim bozukluğuna bile yol açıyor olabilir.
Şüpheci Dinsiz
26-04-2020, 07:29
El sıkışmak ve yanaktan öpüşmek ile dudak dudağa öpüşmek senin için aynı kefedeyse senin için ahlaksızlık veya pislik olmasın. Teorik bilgiler üzerinden yorumlar yapıyorsunuz.
Konu ben değilim, Dünya üzerindeki bir coğrafyanın kültürü için senin 'aklaksız' ve 'pislik' nitelemelerin.
Ağız kokar, diş çürür. El ele sıkışmaktan ve yanak yanağa tokalaşmaktan daha çok tehlikelidir ve iğrençtir.
Ağız pis değilse, diş çürük değilse tehlike yok senin dediğine göre. Kaygın ağız sağlığıysa niye 'ahlaksız' diyorsun, niye 'pislik' diyorsun, niye 'iğrenç' diyorsun? 'Günümüzde sağlığı tehdit eden bir gelenek' de geç.
Belki bunu araştırsak cinsel meyilim bozukluğuna bile yol açıyor olabilir.
Freud'un 'eşcinsellikten nefret edenlerin nefretlerinin kökeni kendi eşcinsel eğilimleri olabilir' mealinde bir psikanalizi vardır. Bence haklı olma ihtimali yüksektir.
'Ahlaksız, pislik, iğrenç' nitelemelerin hört diye tepkisel olarak ortaya çıktı. Bu tepkilerinde toplumun enjeksiyonu bariz görülüyor, ki eşcinsellik bu iki yüzlü toplumun bir parçasıdır, gerçeğidir. Kendi cinsine meylederken kendisinin de eşcinsel ilişki içine girdiğini düşünmez, kendisi aktif eşcinsel olarak temizdir ama pasif eşcinsel ahlaksızdır, pisliktir, iğrençtir ona göre.
İflah olmaz boş tenekelersiniz.
Konu ben değilim, Dünya üzerindeki bir coğrafyanın kültürü için senin 'aklaksız' ve 'pislik' nitelemelerin.
Ağız pis değilse, diş çürük değilse tehlike yok senin dediğine göre. Kaygın ağız sağlığıysa niye 'ahlaksız' diyorsun, niye 'pislik' diyorsun, niye 'iğrenç' diyorsun? 'Günümüzde sağlığı tehdit eden bir gelenek' de geç.
Freud'un 'eşcinsellikten nefret edenlerin nefretlerinin kökeni kendi eşcinsel eğilimleri olabilir' mealinde bir psikanalizi vardır. Bence haklı olma ihtimali yüksektir.
'Ahlaksız, pislik, iğrenç' nitelemelerin hört diye tepkisel olarak ortaya çıktı. Bu tepkilerinde toplumun enjeksiyonu bariz görülüyor, ki eşcinsellik bu iki yüzlü toplumun bir parçasıdır, gerçeğidir. Kendi cinsine meylederken kendisinin de eşcinsel ilişki içine girdiğini düşünmez, kendisi aktif eşcinsel olarak temizdir ama pasif eşcinsel ahlaksızdır, pisliktir, iğrençtir ona göre.
İflah olmaz boş tenekelersiniz.
Bu öpüşme şekli pisliktir, sence pislik bir şey yoksa ortada, o zaman sende dene. Boş teneke olmadığını görelim.
Şüpheci Dinsiz
26-04-2020, 08:30
Bu öpüşme şekli pisliktir, sence pislik bir şey yoksa ortada, o zaman sende dene. Boş teneke olmadığını görelim.
Bu seviyesizliğin bende karşılığı yok.
ilahimasal
26-04-2020, 10:53
IRKÇI ATEISTLERDEN
Uzak durun
Kendi devri alemim içinde şu son on( 10 ) senedir olan siyasi olaylar ve bu siyasi olayların tarafı olan insanlarla ile alakalı yerimi konumumu tutumumu belirlemem siyasetin her konudan daha belirleyici oldugunu bana ögreti.
Devir degişirde bu tutumumda degisir ve insanlara sadece hak ettigi kendi özellikleri ile alakalı bir ilişki kurarım diye umut ediyorum.
Bu topraklara çöreklenen siyasi islamın insanların arasındaki ilişkileri siyasi görüşlere göre belirlenmesine yol açması gerçekten bu topluma ve zincirleme olarak diger toplumlara zarar veriyor.
Şahsen son on ( 10 ) senedir bu zihniyette olan insanlardan uzak durma ihtiyacı duyuyorum.
Kuaförden markete , işten arkadaşlıga kadar tüm ilişkilerde bu insanlardan uzak duruyorum çünkü bunu onlar istiyorlar. Yapmam için ortamı hazır edip kurguluyorlar.
Bu durumda direk bölünüp parçalanmanın yolunu açıyor. Bu ortamı yaratanlara direk BÖLÜCÜ diyebiliriz.
Geçmişte siyasi görüş ayrılıkları olsada , insanlar arasındaki bağın ilk belirleyicisi siyasi görüş olmuyordu. Bir çok başka özelliklere bakıp bağlar kuruluyordu.
Şimdi, ateistim diyen bir ırkçı ile aynı forumda yazmak bile benim için acı cekmektir. Zulumdür. İrkçı ile siyasi islamcı arasında bir fark yoktur.
Dudak teması kuran insanların kendi aralarındaki kültürel ilişkilere , bir ateistin kendi penceresinden bakarken bu ne ya diyerek tepki vermesine maksadın nedir diye sormak gayet yerinde bir sorudur. Cevap veremiyor ve sürekli AHLAKEN sorgulamaya devam ediyorsa.
Her zaman olduğu gibi sığ bir ateist oldugunu suratına çarpmak gerekir.
Gerçektende forumdaki bir kaç kişi hariç bende dahil olmak üzere ateistlik konusunda cok sığ düzeysiz seviyesiz yazılar yazıyoruz. Bazıları var ki HOBI diyor !!!! Ve burada ateizm üzerine ahkamlar kesiyor , bir çok insanıda ateizm ve bağlı oldugu konularda yanıltıyor.
Ateistim diyor ama sürekli islama saldırıyor ve islam üzerinden bir ateizm ortaya koymaya uğraşıyor . Yani ateizm olması için islam dinin olması ön şartını ortaya çıkarır gibi görünüyor.
Bende bu adamlara bakıp sürekli islam dini üzerinden ateizm çıkarımları yapıyordum ama artık asla olmayacak çünkü ARAP DUŞMANI IRKÇI KAFALARIN sadece islamm arap milliyetçiliği altındaki ezilmişliklerine olan tepkisini anladım.
Onların tek sorunu arap ezikliğ. Buradan ateist görüşe ulaşmak mümkün değil.
Irkçı ateistlere bu fırsat asla verilmemeli verilse bile bunların gerçek maksadı anlaşılmalı .
Bunların SIĞ ATEIZM yaklaşımlarına bakarak , ateizm konusunu anlamak isteyenler bu açıdan konuyu daha iyi analiz edip anlayabilirler.
Ateizm islam yada bir başka inanca duşmanlık değildir. Konuya bu şekilde bakılarak girilirse durum daha rahat ve yalın anlaşılabilir.
Irkçı tiplerin yaklaşımı ile bu konu hem çok karışık hemde içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.
Zateb forumun bu konuya dair bir çok başlıgındaki yazılara bakarsanız ırkçıların arap düşmanlıgını direk dile getirmekte zorlandıkları için ateizm konusunu MASKE yapıp, ateizm sanki bunların dedikleri gibi bir konu sanarsınız.
Siyasi islamcılarda işte bunların bir başka yüzüdür.
Ateizm konusunu ögrenmek isteyen insanlara tavsiyem, ırkçı ateistlerden uzak
Durun bunlar ateist falanda degil zaten kendi tengrileri olan tipler.
Bunlar
kimi zaman kemaliz
Kimi zamam ulkucu
Kimi zaman akp zihniyeti olarak vucut bulurlar
Ateizm konusunda halen sıg biriside olsam , ateizmin kimlikler üzerinden bir siyasi araç olarak kullanılmayacak kadar degerli bir düşünce oldugunu anladım.
Ateizm konusunda ırkçılara degil bunun dışında olan çok kıymetli yazarlar var burada onları okuyarak ateizm konusunda bilgi sahibi olun aksi halde şu yam yam ırkçıların ateizmine ( bilinmez tanrıcılar) ın ağına düşüp Seviyesiz ucube bir ateizm öğrenirsiniz.
bilgivehis
26-04-2020, 17:01
Ahlaksız ile Turdur ortak görüşteler, olabilir.
Ancak değer-yargıları dine, ırka, kapitalizme dayanmaktadır.
İşte normal olmayan budur, hem din karşıtı olacaksın hem görüşünün kaynağı din olacak.
Hem ateist olacaksın hem coğrafi ahlak değerini din ekseninde yargılayacaksın.
Bu kadar çelişkiden sonra bir de insanlara ahlak dersi vermeye kalkacaksın.
Bunlara kızmıyorum, bu kadar batağa saplanmış olmalarına sadece acıyorum.
dine mine ne
26-04-2020, 21:50
Değerlendirmeler, farklı durumlarda aynı şey için farklı bir değere sahip olabilir. Aynı durum, benzer bir durumdaki farklı konular için de farklı değerlere sahip olabilir. Bu bağlamda, değerleme her zaman belirli bir durumdaki belirli bir konuyu ifade etmeli.
Bu nedenle konuya iliskin hareketler arzu edilmeden veya sadece kardeşliğin sembolü olarak gerçekleştigi durumlarda yapılanlarin yanlış olduğunu söyleyebiliriz.
1930'larda, tâââ Stalin zamanında yaygın hâle gelen bu âdet, 1964 ile 1982 arasında Sovyetler Birliği'nin başında bulunan Leonid Brejnev'in yakaladığı herifi, yani komünist lideri dudağından öpme merakı yüzünden bütün dünyanın dikkatini çekmiş, buse faslını bir kesim kahkahalarla karşılarken bir başka kesim de dehşet içerisinde seyretmişti.
Ahlaksız Komünizm e küfür etmek için bir bahane bulmuş. Siz de bunu mesele ediyorsunuz Ahlaksız Stalin yerine Hitler seviyor ne yapsın onun sevgisi de faşizm e.
Dünyada çeşit çeşit kültür var Rusların ki de bu.
Bizim anadolu ahlak yapısına ters ama her kesi de bize benzetemezsin ki.
Ahlaksız arkadaşımız Komünizm konusunda ekonomik siyasi çürütücü analizler yapamayınca bu çözümü bulmuş Kim kimin neresinden öperse öpsün.
Ama ben bir erkeğe dudaklarımdan öptürmem bu da bana has ahlak
Ahlaksız
27-04-2020, 12:57
Herkes ahlaksıza sallamış ama konuyla ilgili tek bir cümle göremedim ben..Konu ahlaksız mahlaslı kişi değil,konu komünistlerin eşcinseller gibi herkesin gözü önünde dudak dudağa öpüşmesi..Niye bu konuyu izah etmek yerine,konu sahibine saldırıyorsunuz?!
Forumda 100 defa insan sevmediğimi söyledim,niye her açtığım konuda,bu düşüncemi söylemem gerekiyor?!
İnsan sevmeyen birine,sen antikomünistsin veya sen ırkçısın veya sen faşistsin demenin anlamsızlığını,gerçekten izah etmem mi gerekiyor?!
Kimsenin konudan bahsettiği yok,ben bahsedeyim kendimce..
Bir kere homofobik filan değilim..Bir insan topluluğuna karşı olmadığımı söylememe gerek yok..Yukarıdaki cümlemi tekrar okuyabilirsiniz..!
Keşke Barbaros Şansal gibi bir arkadaşım olsaydı açıkçası..Onunla iki bira içip,siyaset/din/insan konuşmayı isterdim açıkçası..
Komünizmde mesele,aslında bireyi yüceltmek..Kapitalizmin kendine yüklediği anlam da budur..Kapitalizm bireyin özgürlüğü/haklarını ön plana çıkarır ama kapitalizmde birey filan yoktur..Komünizm bu eriyen,kaybolan bireyi tekrar hayata döndürmek için çabalar..Komünizmin niyeti iyi,müthiş ama insan faktörünü es geçiyorlar işte..!
Deniyor ki,işçiler birleşsin..Tamam da,sen böyle kamuoyu önünde dudak dudağa öpüşürsen,bu görüntülerden rahatsız olacak Dünya'daki MİLYARLARCA insan,nasıl seni ciddiye alacakta,bir araya gelecek?!
Pakistan'daki veya Türkiye'deki Müslüman işçiler,bu görüntülere bakıp,komünizm için bir araya mı gelecekler yani?!
SAÇMALIK BU..
Sosyolojiyi/psikolojiyi es geçip,bir toplumsal devrim yapamazsınız..
spartacus
27-04-2020, 15:10
Ahlaksız biz hiç bir zaman böyle bir durumu yaşamadık.
Hayırdır H.Tahya içeride ya, abuk subuk bağnazlık abidesi propagandaları sana mı devretti?
bilgivehis
27-04-2020, 15:52
Deniyor ki,işçiler birleşsin..Tamam da,sen böyle kamuoyu önünde dudak dudağa öpüşürsen,bu görüntülerden rahatsız olacak Dünya'daki MİLYARLARCA insan,nasıl seni ciddiye alacakta,bir araya gelecek?!
Pakistan'daki veya Türkiye'deki Müslüman işçiler,bu görüntülere bakıp,komünizm için bir araya mı gelecekler yani?!
SAÇMALIK BU..
Halen ilkel sürü anlayışıyla olayı değerlendiriyorsun, çünkü devrim sürecinden bi habersin.
Bahsettiğin psikolojiyi sömürgenler yapar, çünkü sistem kendileri içindir.
Devrimi ise halk yapar, çünkü devrim halk içindir.
Devrim herkese hoş görünerek, ajitasyon yaparak, demogojiyle, dönek politikayla yapılmaz, delikanlıca yapılır.
Devrimcilerin buradaki rolü, halkı uyarmak ve bilinçlendirmek, psikolojiyle kandırmak değil.
Çünkü devrim koşulları geldiğinde kimse kimsenin dudaktan öpüşmesine bakmaz.
Ayrıca sana bir sır vereyim, devrimciliği anlama gibi bir niyetin varsa böyle sürü politikasıyla tartışarak anlayamazsın, o hissi yaşaman gerekir.
Örneğin bir doktor olan, istese çok iyi bir yaşam sürme şansı olan Che o hissi yaşadığı için devrimciydi.
Aynısı Denizler ve daha başka devrimciler için de geçerli, isteselerdi yüksek makam sahibi olurlardı.
Bu benim ve benim gibi bir çok fedakar yoldaşlarım için de geçerli.
Yani sistemi, sömürüyü, baskıyı, elinden alınan yaşamı ve yaşamları iliğinde hissedeceksin.
Yoksa burada bu hissi yaşayamadığını teşhir etmiş olursun.
İnsan sevmezsin, Marks'ı okumazsın, devrimi getiren koşulların ana temasına bakmazsın ama böyle lüzumsuz başlıklarla ahkam keser, dalga geçersin, tam bir sürü kafası.
antkanser
27-04-2020, 16:04
Herkes ahlaksıza sallamış ama konuyla ilgili tek bir cümle göremedim ben..Konu ahlaksız mahlaslı kişi değil,konu komünistlerin eşcinseller gibi herkesin gözü önünde dudak dudağa öpüşmesi..Niye bu konuyu izah etmek yerine,konu sahibine saldırıyorsunuz?!
Forumda 100 defa insan sevmediğimi söyledim,niye her açtığım konuda,bu düşüncemi söylemem gerekiyor?!
İnsan sevmeyen birine,sen antikomünistsin veya sen ırkçısın veya sen faşistsin demenin anlamsızlığını,gerçekten izah etmem mi gerekiyor?!
Kimsenin konudan bahsettiği yok,ben bahsedeyim kendimce..
Bir kere homofobik filan değilim..Bir insan topluluğuna karşı olmadığımı söylememe gerek yok..Yukarıdaki cümlemi tekrar okuyabilirsiniz..!
Keşke Barbaros Şansal gibi bir arkadaşım olsaydı açıkçası..Onunla iki bira içip,siyaset/din/insan konuşmayı isterdim açıkçası..
Komünizmde mesele,aslında bireyi yüceltmek..Kapitalizmin kendine yüklediği anlam da budur..Kapitalizm bireyin özgürlüğü/haklarını ön plana çıkarır ama kapitalizmde birey filan yoktur..Komünizm bu eriyen,kaybolan bireyi tekrar hayata döndürmek için çabalar..Komünizmin niyeti iyi,müthiş ama insan faktörünü es geçiyorlar işte..!
SAÇMALIK BU..
konu ahlaksız mahlaslı kişi değilmiş konu komünistlerin eşcinseller gibi herkesin gözü oönünde dudak duğa öpüşmesi imiş. yani neymiş birincil sorun komünistlerin öpüşmesi. başka sorun kalmadı. peki bu öpüşme ne yapabilirmiş eş cinselliğe meyledebilirmiş. etsin sana ne ? sana göre daha iyi ya işte insan nesli tükenir eşcinsel ilişkiler çoğalırsa üreme durur üreyemezler.
forumda yüz defa söyledim diyorsun birde, ne diyorsun: " Forumda 100 defa insan sevmediğimi söyledim"
senin her tarafın tutarsız ve yalandan ibaret. her açtığın konuda söylemen gerekmiyor olduğunu iddia ettiğin gibi davranman yani yaşaman gerekiyor , iddia ettiğinle çelişmemen gerekiyor.
kimsenin konudan bahsettiği yok demişsin birde insan sevmediğini iddia eden kişi ,lakabında ahlaksız yani toplumu takmam diyorsun insan sevmem diyorsun ama insanlığın devam edebilmesi seni baya germiş, dertleri de germiş. sana ne insanların dininden sana ne öpüşmesinden ahlaksızlığından sana ne komünistlerin devrim yapıp yapamayacaklarından.
kesmiyor arkadaş ı üstüne birde anti-komünist değilim diyor ama her fırsatta anti-komünist fikirlerde yırtık dondan çıkar gibi çıkıyor. yine yetmiyor homofobik değilim diyor erkek erkeğe öpüşmeyi iğrenç buluyor.
sen kendini çok akıllı da milleti salak mı sanıyon gerzek.
uzatacaktım ama değmezsin
bider de kalın yazmış :yield::yield:
"Sosyolojiyi/psikolojiyi es geçip,bir toplumsal devrim yapamazsınız." diye
devrimi kişiler değil halk yapar toplum yapar sana da danışmaz.
sen buralarda iyice kafayı yiyecen bırak bu işi başka iş bul kendine seni aşar bu basit trollükler. yanına turduru da al balık tutun
Ahlaksız
27-04-2020, 18:00
:)
''Düşünce/fikir anlamda karşıtınız olan kişilerden rahatsız oluyorsanız,siz o düşüncenin/dogmanın müridi/kölesi olmuşsunuz demektir..''
Burası bir forum ve burada antikomünistler yazamaz diye bir kural yok..
Komünizmi gerçekten bilen (ben bilmiyorum) birisi,burada ''komünizm karşıtlığı'' yapabilir..Bu bağlamda konular açabilir,her türlü komünizme laf sokabilir..Kimseyi de ilgilendirmez bu..
Siz benim Murat Bardakçı'nın bir yazısını paylaşıp,''bu ne?'' dememden bile rahatsızsanız,aslında söylenecek bir şey yok demektir..
Hâlâ konu bana geliyor..Yahu,biriniz de bir şey deyin..Belki komünizmi araştırıyorum,belki komünist olacağım..Bu tepkilerle sizler nasıl yol alacaksınız,anlamıyorum:)
antkanser
27-04-2020, 18:43
:)
''Düşünce/fikir anlamda karşıtınız olan kişilerden rahatsız oluyorsanız,siz o düşüncenin/dogmanın müridi/kölesi olmuşsunuz demektir..''
Burası bir forum ve burada antikomünistler yazamaz diye bir kural yok..
Komünizmi gerçekten bilen (ben bilmiyorum) birisi,burada ''komünizm karşıtlığı'' yapabilir..Bu bağlamda konular açabilir,her türlü komünizme laf sokabilir..Kimseyi de ilgilendirmez bu..
Siz benim Murat Bardakçı'nın bir yazısını paylaşıp,''bu ne?'' dememden bile rahatsızsanız,aslında söylenecek bir şey yok demektir..
Hâlâ konu bana geliyor..Yahu,biriniz de bir şey deyin..Belki komünizmi araştırıyorum,belki komünist olacağım..Bu tepkilerle sizler nasıl yol alacaksınız,anlamıyorum:)
"karşıtımız olan kişilerden hoşlanmak" ne garip bir cümle neyse cümlenin garipliğini bir kenara bırakalım.
karşıt görüşten rahatsız olmayan hiç kimse yoktur ama bu rahatsızlığını nasıl belli ettiği yada saklamaya çalıştığı ile ilgili düşüncen sonuç olarak "o düşüncenin müridi kölesi olmuşsunuz demektir diyerek de yeni bir ekol yaratmaya çalışıyorsun belki. usta felsefecisin ya. hani bir laf vardır bilirsin, mıçıp üstüne birde b.k yazmak derler. seninki de ona benziyor. minik aklınla hala karalamaya çalışıyorsun.
devamında birde demişsin ki " Burası bir forum ve burada antikomünistler yazamaz diye bir kural yok.." sana burada yazamazsın diye bir şey diyen oldu mu? beni kast ediyorsan benim sana böyle bir şey yazdığımı göstermezsin çünkü her zaman ki gibi atıyorsun, daha dünkü üyeyim benim burada yazacaklara yada yazamayacaklara karar verme yetkim de yok.
komünizm ile ilgili yazdıkların da aslında çok da tın değil, ama yazdıklarının her biri, birbiri ile çelişkili ve kasti yapıyorsun. hem bilmiyorum diyorsun hem bilmediğin şeyi eleştirmeye kalkıyorsun. herkes komünizme laf sokabilir, sokuyorsun da, ben de sana laf sokuyorum, sokarım da. istediğin şeye ,yere, kişilere laf sokma hakkı bir tek sen gibilere mahsus değil. bizde biliriz, laf sokmayı. şimdiye kadar sana laf sokan olmadıysa bu onların nezaketindendir. ama sabrında bir sınırı var.
ve ilaveten hala konuya dönmek istemen de ki ısrar da salaklığının bir göstergesi. bana komünizmin insanların nasıl öpüşeceği, kakasını, çişini, nasıl yapacağı yada nasıl selamlaşacağı ile ilgili, herhangi bir talimatnamesini göster, konuyu tartışalım.
allahın askeri her toplumun kendi örf adetleri vardır . her örf adetin de o toplumda bir anlamı vardır. o topluma yabancı olanlara ters gelebilir. bu onların kendi yaşam biçimleri. kişilerin toplumların yaşam biçimleri bir ideoloji bağlamaz.
komünizm ile bir toplumun selamlaşma seklinin sana göre ters gelmesini hazmedemeyip, bir sürü safsata üretip , hakaret vari yazılar yazacaksın ve bunu da kendine hak olarak göreceksin, ama senin kendi yazdıklarınla çelişmeni ve bu çelişkiye rağmen haklılık iddia etmene karşı çıkıp seni eleştirene de ya olur mu belki bende komünist olacağım diyerek sıvışmaya çalışmak nasıl bir zihniyettir anlamak güç.
birde belki komünist olacağım diye aklın sıra bana rüşvet teklif ediyorsun. sen den olsa olsa nazi subayı olur komünist falan olmaz.
Ahlaksız
27-04-2020, 19:21
Her toplumun kendi örf adetleri varsa,o halde toplumları (işçileri) nasıl bir araya getireceksiniz?
Bir toplum idamdan yana,diğer toplum hümanizmden..
Bir toplum eşcinsellerin haklarını savunuyor,ötekisi eşcinselleri öldürüyor..
Bir toplum bir dine köle olmuş,ötekisi ateist..
İşçiler(toplumlar) nasıl birleşecek,bana bunu iki cümleyle yazar mısınız?
antkanser
27-04-2020, 19:38
Her toplumun kendi örf adetleri varsa,o halde toplumları (işçileri) nasıl bir araya getireceksiniz?
toplumlar bir araya gelmek zorunda değiller. sorduğun soru yanlış ama sormaya çalıştığını tahmin üzerinden cevaplayayım. Sınıfsal çıkarlar diyeceğim ama anlamayacaksın anlayacağın dille anlatayım, toplum muhalefeti, devrimi oluşturacak yığın birlikteliğinden, bahsediyorsan hak ve özgürlükler, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanılması anlamında hiç bir toplum ben aç kalmak istiyorum insan gibi yaşamak istemiyorum demez. bu temel ihtiyaçlar çerçevesinde , bir başkasının onları birleştirmeye ihtiyacı da olmaz doğal seçilimle onlar birleşir.
kşisel yaşam tarzına karışmayan komünistler (komünizm değil) idamdan yana olmaz olamaz.hümanizm konusu biraz karmaşık eskiden bende hümanisttim yani öncelik insan derdim artık tüm canlılar diyorum.ama senin alladığın manada hümanizme karşı olan komünist de yoktur.
eşcinselleri öldüren komünist de olmaz olamaz. yozlaşmış toplumsal geleneklere eyvallah edileceği anlamını nereden çıkardın ,bir öpüşme ile eşcinselleri öldürmek aynı şey mi? eşcinsellerin haklarını yani cinselliğinden dolayı hiç bir canlıyı yargılayamazsın. eskiden cinsel tercih denirdi , ama bilim bunun bir tercih olmadığını genetik olduğunu tıpkı solak olmak gibi olduğunu kabul etti. dine köle olmuş toplumları dine köle yapan da zaten kapitalizmdir. kapitalizm ortadan kalkınca dinlere gerek kalmayacak. aç insan olmazsa allaha dua etme sebebi kalmayacak.
iki çümleyi geçti kusura bakma
ilaveten bütün bu sorduklarını dudak öpücüğü ile selamlaşmayı aynı kefeye nasıl koydun oda hayretlik ya neyse.
spartacus
27-04-2020, 23:59
Ahlaksız
Bu söylediklerin gerekçe değil zaten alakası da yok.
İnsanların nasıl düşünececiğini belirleyen dahili oldukları sistemdir.
İnsanları sisteme entegre eden de yine sistemin alt-yapısıdır, bu üst-yapıyı belirler.
Bir sistemin meydana getirdiği karakterle, başka herhangi bir sistemin açığa çıkartacağı karakter aynı olmaz.
Hiç bir örgütlenme, homojen olarak tüm toplumu kapsamaz. Bu süreç ORTAK MÜŞREKLERLE ilerler.
Kapitalist devrimler köylü sınıfının birleşip, örgütlenmesiyle mümkün oldu.
Asıl, esas temel müşterek neydi peki?
Köylüye toprak.
Bu otomatikman ağa sınıfını da ne yapacaktı? Tasfiye edecekti.
Anladın mı?
At gözlüğü ile bakıyorsun her şeye, kapitalizmin verdiği kof, yüzeysel, boş bilinciyle... kadercilik anlayışını bir türlü kıramıyorsun, her bahiste değişim ve evrimi ret ediyorsun. Muhtemel bilinçaltına kadar, geçmişte işlemiş bir durum. Sökemiyorsun, tamamen düz mantıkla.
Kişi eşcinsel de olsa, siyahi de olsa, çekik de olsa, dindar da olsa, ateist de olsa, eğer o dönemde maraba ise, bu tür, sana AŞILANAN basitçilik, KAPİTALİST KAFALI safsatik ayrımlar ve darlıklar, toprak talebi konusunda bir anlam ifade etmeyecektir. Yani kişi eşcinsel bir maraba ise bu O'nun toprak talebine veya hayaline, isteğine engel değildir...
Aynen şunu diyorsun, (yüzbin yıllar önce) eeee gördüğüm tüm insanların kuyruğu var! O halde bu asla değişmez çünkü gördüklerimin kuyruğu var!
Kör mantık.
Belirleyici ölçüt ve esas alınması gereken koşullardır, objektif zemindir. Verili koşulların karakterine bakarak, bunun asla değişmeyeceğini çünkü verili koşulda zaten böyle olduklarını söylemek totolojidir.
Geriye kuyruk sokumu kemiğin kalır!
Şimdi hiç kimse verili sistemin insan ve toplumsal karakterine bakarak bunu mutlaklaştırmıyor, buradan yola çıkacak olanlar farkındalığı edinenlerdir ve bu bir günde, bir anda olmaz, ancak bu farkındalık olmazsa da olmaz! Sen farkındalığa karşı direniyorsun, bağnazlık...
Örgüt; bilincin nesnel zemine, ete-kemiğe yansımış haliidir. Bu oluştuğunda organizma hayat kazanır. Bu organ-ik(örgütlü) yapı, canlı ile cansızı da ayıran temel faktördür.
Kapitalizm köylüleri birleştirerek feodalizmi aştı-yıktı.
Senin düz mantığın tarihin hiç bir döneminde anlam taşımıyor...
Kapitalizm de elbette temel sınıfların birleşimiyle yıkılacak, bu kaçınılmaz.(dünya döndükçe)
Bu fiziğin, kimyanın, doğanın, çelişkinin kanunudur da.
Lakin kendiliğinden olmaz, çünkü farkndalık -KENDİLİĞİNDENLİĞİ, KENDİLİĞE DÖNÜŞTÜRÜR.
Senin temel direncin ve kaygın farkında olma korkusu, statükocu haliyle bağnaz bir direniş ama farkındalığı eksik gibi...
%100 de birleşme olmaz zaten, bir sisteme entegre olanla, olmayan arasındaki oran süreçle değişir, bu düz bir çizgide izlemez, zik-zaklı olur, duruma, koşula göre değişir ancak temel de yatan farkındalık olduğu sürece toplumsal karakter kazanacağı koşullar da olacak-gelecektir... farkındalığın birikimiyle, aydınlanma mücadelesiyle ve uzun erimlidir, sistemin doğası-değişime direnci gereği, eşyanın tabiatı, hakim-egemen olanların çıkarı ve sultayı, stabiliteyi, alışkanlığı koruma davranışı gereği vs.
Ama konu sistemler olduğunda bu tür ifadeler de anlam taşımaz, asıl belirleyici faktör sistemin koşullarıdır ve bu sistemin koşulları, alternatif çözümler üretmeye gebe, ancak tarihin gördüğü her sistem gibi hem direnecek hem de kendi karakterini egemen kılacak -> bir süre...
1989-1990'lı yıllarda madencilerin yürüyüşü vardır, farkındalık ve talepler, ortak müşterekler milyon insanı birleştirmişti ve bu hep dediğim gibi, tek, tek insanların birbirini etkilemisiyle olmadı, ksıa sürede, neredeyse biranda, toplu bir kabarış ve birliktelik sergiledi! Neden? Çünkü koşullar ve talepleri ortaktı... Politika zaten tek, tek her birey için, ayrı-ayrı yapılmaz, temel, ortak müşterekler ve talepler etrafında yapılıyorsa politikadır ama içinde olduğunuz ülke size kof, boş bir holiganlık siyaseti aşıladı değil mi? Kavrayamıyorsunuz, neyin politika neyin fetişzm, holiganik kaval, boş taraftarlık olduğunu anlayamıyorsunuz...
Köylü sınıfı feodalizmde yüzyıllarca maraba idi. Ama gün geldi, köylüye toprak talebi ve farkındalığına eriştiler ve bu noktaya gelmeleri için feodalizme karşı bir ayndınlanma mücadelesi verilmişti. İlk etapda zayıftılar, örgütsüzdüler, süreçle fikirler, görüşler, talepler, olması gereken şu olmalı anlayışları vb yayıldı ve yayıldıkça örgütlendi... neyse uzun hikaye, ancak tarihin olduğu kadar günümüz dünyası da seni olumlamıyor.
Anla artık ne evren ne de dünaya hükmeden mutlak bir tanrı ve onun belirlediği mutlakbir yapı-doğa yok!
Günümüz insanı, günümüz sisteminin oluşturduğu insan modelidir o kadar! Ve geleceğin değişen insanının temelini de yine günümüz insanı atar, içinde bulunduğu koşullar ve farkındalıkla, bunu %100 olarak düşünemeyiz, bu bir süreç, örgütenme(tabiki bilinç!), farkındalık, birikim ve süreçle düşünmeli.
İnsanlar değişiyor, toplumlar değişiyor sen bilmesen, görmesen, farkına varmasan bile...
Sistemler de öyle, alt-yapı kısa vadede değişirken, üst-yapı(bilinç, inanç, kültür, örf, adet vb) uzun vadede değişir ve eski üst-yapıyı belirleyen, eski alt-yapıdır(üretim tarzı, üetim ilişkileri), eski üst-yapıyı değiştirecek olan da, yeni alt-yapıdır. Senin sandığın gibi Ali, Veli değil ve bu sürece yayılır, üretim, ekonomi, politik, kültürel, sosyal ilişkiler ağıyla değişir...
Ahlaksız dan alıntı Herkes ahlaksıza sallamış ama konuyla ilgili tek bir cümle göremedim ben..Konu ahlaksız mahlaslı kişi değil,konu komünistlerin eşcinseller gibi herkesin gözü önünde dudak dudağa öpüşmesi..Niye bu konuyu izah etmek yerine,konu sahibine saldırıyorsunuz?!
Her kes Ahlaksız a yüklenecek Tabi yaptığın yorum ahlaksız ca
Ben komünist im ama bir erkekle dudak dudağa öpüşmedim Bir Rum komünist te öpüşmedi İngiliz de Almanda Arap ta sen ne demek istiyorsun Bütün komünistleri eş cinsel ilan ettin senin bir yerlerin mi kaşındı ki böyle söylüyorsun.
Bir rus geleneği sana ne. Her kesin bir geleneği var .
Bunun komünistlikle alakası ne ki bütün komünistleri eş cinsel ilan ediyorsun.
Sen gerçekten kafayı yedin tavsiyem bir psikolog a git yoksa seni kaybedeceğiz.
bilgivehis
01-05-2020, 17:20
TD.Moderasyon notu: Seviyesiz ileti forum kirlerine atıldı.
Senin tabi olduğun dinciler el öper, etek öper, kıç öper, penis öper ama kendi ahlaksızlığına bakmadan bir coğrafya halkının dudaktan öpüşme geleneğini komünizme bağlayacak kadar da kıvırgandırlar.
İşte sen bunu yapıyorsun, hem de açıkça yapmaktan da utanmıyorsun, çünkü dinlerin kendisinde olan ahlaksızlığı yansıtıyorsun, hiç de şaşırmıyorum.
İşçi sınıfının bedel ödeyerek şu dünyaya kazandırdığı değerleri inkar ederek kendi sınıfına dahi ihanet eden tiplersiniz.
İşçi sınıfının bedel ödeyerek şu dünyaya kazandırdığı değerleri avantadan kullanan ve inkar eden hazırcı tiplersiniz.
Bu göz sizin gibileri çok gördü, kendi atanızın ödediği bedelleri dahi hiçe sayacak kadar omurgasızsınız.
Aklınızca burada işçi sınıfından dalga geçerek ve kışkırtıcı cümleler kullanarak, kendi egonuzu tatmin ediyorsunuz.
Oysa kendinizden dalga geçtiğinizi anlamayacak kadar geri zekalısınız.
Gerçi bu da normaldir, çünkü sizler sado-mazoşistsiniz, Işid-Bokoharam gibi örgütler tepeden inmedi, sizin gibilerle oluştu.
Bir yandan da şu ABD doğru yapmış diyorum, sizin gibiler sağda-solda sadistlik yapacağına hepsini Orta Doğu'ya toplamış, yiyin birbirinizi demiş.
Şüpheci Dinsiz
01-05-2020, 20:16
Turdur:
Belli ki seviyeniz bu foruma uygun değil. Ne siz bu forumda ezik olun, ne üyelere seviyesizliğinizle rahatsızlık verin.
antkanser:
Son kez: üslubunuza dikkat ediniz.
TurunDursun.com moderasyonu