Orijinalini görmek için tıklayınız : Korona mı uydurma mı?
bilgivehis
15-05-2020, 06:38
Arkadaşlar hiç televizyon izlemiyen biri olarak bu koronadan sonra doğru bilgi almak adına yabancı TV'leri izliyorum.
Korona'nın salgın olduğu söylenen ülkeler dışında korona ile ilgili herhangibir farklılık göremiyorum.
Diğer ülkelerde ne maske olayı var, ne mesafe olayı var, her şey normal seyrinde.
Ayrıca baz aldığım TV yayınlarının canlı yayınlar olduğunu belirteyim.
Yabancı ve canlı TV'lere göre belirli yerlere enjekte edilmiş olduğu gayet açık.
Neler oluyor arkadaşlar, sizce bilinçli olarak belirli yerlere mi bu virüs bulaştırıldı?
Bu virüsün de kapitalizm oyunu olduğunu hepimiz biliyoruz ama hedefi tam olarak nedir ve ne şekilde uyguluyorlar?
Yani kapitalizmdir, her p.ku yer demeyle bir şey aydınlanmıyor, elimizde veri de yok, o halde iş başa düşüyor.
Bu korona olayının arkasında çok önemli oyunlar döndüğünü tahmin ediyoruz ama sağlıklı bilgi adına yabancı TV'lerde böyle gözlemledim, sizin ne gibi araştırmanız oldu veya bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Sn Bilgivehis.
Bundan 100 yıl önce dünyada buna benzer salgınlar oldu. Birinci dünya savaşı nedeni ile salgın gizlendi ölü sayısı bile tam açıklanmadı. Dünya daha önceleri de bu tür salgınlar yaşadı. Demek oluyor ki her sistemin egemenleri dünyayı tam olarak kontrol altına alamıyorlar . Bunu onlarda biliyor.
Bizim bu salgından anlayacağımız, bu salgın bütün insanları içine alacak ve sağlamlar kalacak bazıları da ölecek Yani Dünya sistemi bunu kabul etmiş görünüyor.
Bu salgın Kapitalist sistemde bazı üretim biçimlerinin ve bazı üretim şekillerinin değişmesine neden olacak gibi görünüyor. Bizi ilgilendiren taraf bu olsa gerek.
Örneğin, Bazı otomobil fabrikaları çalışan personelin tamamını toplumdan izole etmek için bir örgütlenmeye gidiyor, diye duyum alıyoruz. Bazı duyumlar ise bazı şirketlerin çalışan bütün personeline cip takacağı doğrultusunda. Bunun dışında yapay zeka ve Robotlu üretim biçiminden söz ediliyor. Ayrıca nufusun fazlalığı da tartışma konusu.Evde çalışma gibi seçenekler tartışılıyor.
Yani vüris le yaşamak ama sistemde değişim. Bu fırsatçılık mıdır yoksa gereklilik midir. Bütün bunlar bizi epey meşgul edecek gibi görünüyor.
Çok yakında her kes kendini koruyacak veya bırakacak devletlerde müdahale etmeyecek.
Bu virüsün de kapitalizm oyunu olduğunu hepimiz biliyoruz ama hedefi tam olarak nedir ve ne şekilde uyguluyorlar?
Bunun kapitalizmin bir oyunu olduğunu çözdüysen hedefi de tam olarak bilmen gerekir.
Yıldıztozu
17-05-2020, 01:09
Bu koronadan yine kapitalistler kazandı.
Amerikada işsizlik oranları 100 yılın rekorunu kırarken Jeff Bezos servetine birkaç yüz milyar dolar daha ekledi.
Fakirler daha fakirleşti, zenginler yine zenginleşti son birkaç ayda.
Bu koronadan yine kapitalistler kazandı.
Amerikada işsizlik oranları 100 yılın rekorunu kırarken Jeff Bezos servetine birkaç yüz milyar dolar daha ekledi.
Fakirler daha fakirleşti, zenginler yine zenginleşti son birkaç ayda.
Hal bu ki sosyalizm geliyor zannedenler vardı :D
bilgivehis
17-05-2020, 08:59
Bu koronadan yine kapitalistler kazandı.
Amerikada işsizlik oranları 100 yılın rekorunu kırarken Jeff Bezos servetine birkaç yüz milyar dolar daha ekledi.
Fakirler daha fakirleşti, zenginler yine zenginleşti son birkaç ayda.
Ben koronanın ilk günlerinde aynı şeyi düşünüyordum ama maalesef bir çok arkadaşımız virüsün zengin-fakir- dinlememesine aldanarak kapitalizmin sonu yanılgısına düştüler.
Oysa yoksullar ve küçük şirketler batarken büyükler daha büyüdü ki, normal yaşamda da zaten ağır ama aynı süreç işliyordu.
Ayrıca bizim gibi ekonomisi batmış ülkelerin yönetimleri korona bahanesiyle kendi suçlarını, sorumluluklarını örtbas edebildi.
Bana göre korona tamamen kapitalizme yaradı, 200 yılda ulaşacakları yere bir kaç ayda ulaşıverdiler.
Sosyalizm i anlatan akademisyenler en kısa tabirle akmakta olan kum saatini ters çevirmek derler.
Burada hassas olan iki şey vardır 1.Bu saati çevirecek eylemi yapacak güç (kumsaatini ters çevirecek güç) 2 .Görülen şu olacak en üsttekiler en alta düşecek, en alttakiler en üste çıkacak.
İşte sosyalizm böyle başlayacak.
Dünyada büyük ekonomik krizler siyasal krizleri yaratmıştır. Bu durum büyük siyasal çalkantılara mal olmuştur. 1.dünya savaşı Sovyetleri yarattı 2. dünya savaşı Çin de dahil bir çok ülkeleri, yani kriz bir çok şeye gebe tek sorun bu krizi fırsata çevirecek örgütlü güç.
Sosyalizm in gelmesi için krizlerin yanında kar oranlarının düşmesi de çok önemli Çünkü kar oranlarının düşmesi krizi devamlı hale sokar. Dünya bu kar oranlarının düşmesi sebebi ile 2008 den bu yana kriz yaşamakta İşte korona gibi bulaşıcı hastalıklar devletleri ve sistemleri ne kadar zayıf anlarında yakaladığı da görülmektedir. Dünya bu duruma 1916- 1919 arası da yakalanmıştı.Bu yakalanış dünyada bir çok değişimlere sebep oldu.
Bu güne baktığımızda da 1916-1919 u görüyor gibiyiz.
Kar oranları düştü çeşitli yüklemelerle bunu çoğaltmak istiyorlar Tüketimi kredi ile sağlamaktalar borç miktarları çok yüksek hem halklarda, hem şirketlerde, hem devletlerde.
Değerler haddinden fazla yükseltildi Sermaye dikey büyümekte Kapitalizm çok büyük yoksulluk yaratır oldu. Anlamsız pahalı ve karsız savaşlar. Bütün bunlar kapitalizm i aşağı çekmektedir ve bitmeyen krizler yaratmakta.
antkanser
17-05-2020, 14:41
Sıra sosyalizmin değil
sıra daha kötü faşizm dönemi , tüm dünya ya hitler faşizmini bile arattıracaklar.
sosyalizm ondan sonra olabilir.