Orijinalini görmek için tıklayınız : Natan'dan Bir Mesaj Var
Merhabalar,
Uzun sure yazmadim. Ozgur iradem ile aldigim belirli ve hala gecerli olan bazi sebeplerden dolayi yazmamaya karar verdim. Aslinda konusacak cok ama cok fazla sey var. Hergun yepyeni seyler ogreniyorum. Ve bunlar karsisinda sasirip kaliyorum. Fakat maalesef yazisarak olmuyor. Bir youtube kanali actim. Hic bir maddi cikar amaci tasimiyor. Bu basligin disina cikmadan, size bir duyurumu paylasmak istiyorum. Youtube'da size hitaben bir mesajim var.
https://www.youtube.com/watch?v=SX1hPcZAC6s
Erdemli, onurlu, iyi kalpli guzel insanlara
selam ve sevgiler
Saint-Just
08-03-2021, 00:23
Merhabalar, aydınlanma yolunda verdiğin çabalar için teşekkürler. Umarım daha çok büyürsün ve daha çok kişiye ulaşırsın. Elimden gelen desteği yapicam. ☺️
Ps: Dünya emekçi kadınlar günü olduğu için buna yönelik bir video da çekebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
bilgivehis
08-03-2021, 01:05
Natan seninle sohbetim oldu mu acaba, özelden yazıştığımız oldu mu, kusura bakma hafıza sorunum var, seni tam hatırlayamadım.
Bir ara yöneticiliğin oldu mu, öyle bir şey hatırlıyorum, bir de son zamanlarda alkol olayı vardı o sen misin?
Her neyse böyle bir hizmet verdiğin için memnun oldum, umarım başarılı olur.
Merhabalar, aydınlanma yolunda verdiğin çabalar için teşekkürler. Umarım daha çok büyürsün ve daha çok kişiye ulaşırsın. Elimden gelen desteği yapicam. ☺️
Ps: Dünya emekçi kadınlar günü olduğu için buna yönelik bir video da çekebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
Tesekkur ederim.
Natan seninle sohbetim oldu mu acaba, özelden yazıştığımız oldu mu, kusura bakma hafıza sorunum var, seni tam hatırlayamadım.
Bir ara yöneticiliğin oldu mu, öyle bir şey hatırlıyorum, bir de son zamanlarda alkol olayı vardı o sen misin?
Her neyse böyle bir hizmet verdiğin için memnun oldum, umarım başarılı olur.
Tesekkurler. Sizi forumdan taniyorum. Siz de hatirlamak yada daha fazla fikir sahibi olmak icin profilimden iletilerime ve basliklarima bakabilirsiniz. Whatsapp yada zoomdan gorusmek isterseniz, her zaman size kapim aciktir. Alkolle ilgili soruya gelince, ozel hayatimin iznim olmadan forum genelinde paylasilmis olmasi hos olmamis. Arastirdigim kadariyla dile getiren kisi sevdigim, guzel bir dostum olmasi sebebiyle problem degil. Kendisi iyi kalpli ve ozel bir insandir.
3 yildan fazladir sigara, alkol, siyah cay, kahve (kafein iceren icecekler), kola gibi asit seviyesi yuksek gazli icecekler kullanmiyorum. Bunlarin yerine yararli oldugunu bildigim seyler tuketiyorum.Sebebini merak ederseniz anlatirim.
Guzel dusunceleriniz icin tesekkur ederim.
Natan bey, çalışmalarınızı YouTube'la beraber aynı zamanda Turan Dursun forumunda da paylaşsanız daha isabetli olmaz mı?
Bu foruma da destek vermiş olursunuz.
Bence herkes, bir miktar borçludur bu foruma, bir miktar şeyler öğrenmiştir bu forumdan. Selamlar...
Elakerem
08-03-2021, 14:29
Bak ben bir yara gibiyim. Gönlünde bir yara gibiyim Natan. Sal beni gideyim. Ömründe bir kara meleğim Natan demiş ünlü düşünür. ABD'de yaşıyorsun. Faydasını gördün mü?
Yıldıztozu
08-03-2021, 16:37
Edward Norton profil fotoğrafına biraz benziyormuşsun
Hoşgeldin Natan
Seni gördüğüme sevindim
Edward Norton profil fotoğrafına biraz benziyormuşsun
Benzeten olmamisti simdiye kadar. Konuya iliskin ne dusunuyorsun?
Hoşgeldin Natan
Seni gördüğüme sevindim
Hosgordum, seni gordugume bennde sevindim. Ancak forumda yer almayacagim. Ne dersin konuya iliskin?
Şüpheci Dinsiz
08-03-2021, 20:59
Sevgili Natan hoşgeldin. :)
Alkolle ilgili soruya gelince, ozel hayatimin iznim olmadan forum genelinde paylasilmis olmasi hos olmamis.
Özür dilerim. Sonradan pişman oldum, ama iş işten geçmişti.
3 yildan fazladir sigara, alkol, siyah cay, kahve (kafein iceren icecekler), kola gibi asit seviyesi yuksek gazli icecekler kullanmiyorum. Bunlarin yerine yararli oldugunu bildigim seyler tuketiyorum.
Aslan kardeşim benim. Çok çok tebrik ederim.
Sebebini merak ederseniz anlatirim.
Bebek?
--/--
Youtube kanalına abone oldum. Mesaj da yazarım.
Sevgiler
ozgur_beyin
08-03-2021, 22:49
Merhaba natan
bilgivehis
09-03-2021, 20:00
Sevgili Natan, yanlış bir soru sorduğum için ben de özür dilerim, bazen lafımızın nereye gideceğini bilmeyebiliyoruz maalesef.
Sevgili Natan hoşgeldin. :)
Özür dilerim. Sonradan pişman oldum, ama iş işten geçmişti.
Aslan kardeşim benim. Çok çok tebrik ederim.
Bebek?
--/--
Youtube kanalına abone oldum. Mesaj da yazarım.
Sevgiler
Problem degil dostum. Ayrica destegin icin tesekkur ederim. 3 yildir ne cay ictim, ne kahve, ne alkol, ne enerji icecegi yada kola. Biraz abarttim gibi mi gorumuyor bilmiyorum. Ilk zamanlarda el titremesi problemim vardi. Uzak durunca o gecti gibi. Kahve yada kafein icince tekrar basliyordu. Bu durum beni bu konulari tekrar arastirmaya yoneltti. O sebeple carpinti yapan yada herhangi bir olumsuz etkiye sahip tum icecekleri biraktim. :)
Aslinda biraz kafein hakkinda konusmak istiyorum. Tipik olarak psikoaktif bir ilaç olarak düşünülmese de, aslinda kafein dünyanın en yaygın kullanılan uyuşturucusudur. Bu konuda yayinlanmis bilimsel calismalar var. [2013 / 09 Vol. 3; Iss. 3] (https://booksc.org/book/23580250/61dbb2). Bildiginiz gibi kafein, birçok farklı bitkide bulunan doğal olarak oluşan bir madde olup, çeşitli şekillerde tüketiyoruz (örneğin, kahve, çay, enerji içecekleri yada baş ağrısı ilaçlarında, gazlı içeceklerde, çikolatada ve bazen de zayiflama ilaclarinda). Yetişkinlerin ve çocukların yüzde 85'inden fazlası düzenli olarak kafein tüketiyor.(American Psychiatric Association, 2013 (https://booksc.org/book/50029683/d7ecca)) Ortalama yetişkinlerde tuketim 200 mg ile 300 mg / gün arasındadır. Referans olmasi icin, bir fincan filtre kahvede 95–200 mg kafein oldugunu dusunun. Çoğu insan, bir shot espressonun büyük miktarda kafein içerdiğini düşünür ki ben de oyle dusunuyordum; ancak bir fincan kahvede bulunan kafein miktarının ancak yaklaşık yarısı kadardır. Tipik olarak 500 mg veya daha fazla olan yüksek dozda kafein, dengesizlige neden olabilir ve uzun süreli kullanımda, yoksunluk semptomlarına yani krize sokabilir(Bergin and Kendler, 2012 (https://booksc.org/book/15631543/e701d8)). Ve bende de cok sik bas gosteren kafein kaynakli baş ağrıları ve yorgunluk en yaygın yoksunluk semptomları arasında yer aliyor. Bu yoksunluk semptomları yada kafein kaynakli bas agrilari oyle ciddi bir gerceklik ki, American Psychiatric Association bu durumu DSM-5 adi verilen - kara liste gibi bir sey dusunebilirsiniz- bozukluklar listesine eklemis (APA, 2013 (https://psycnet.apa.org/record/2013-14907-000)). Son olarak, Forbes'da kafein başarıyı öldürür baslikli bir makale yayınlanmıştı da şimdi bulamadım. Fakat şu makale yararlı olabilir. [bak (https://www.forbes.com/sites/travisbradberry/2014/12/01/skipping-sleep-is-career-suicide/?sh=3b46803e2f7d)]
Alkollu icecekler ve diger uyaricilar icinde benzer sikintili durumlar mevcut. Tabii dedigin gibi bebek mevsuzu da var :)
Turkce karakter kullanmaya calistimsa da, ancak bazilaini duzeltebildim. Harfleri su siteden (https://turkish.typeit.org/) tek tek duzeltmek epey zahmetli oldu. Kusura bakmayin.
Merhaba natan
Merhaba Ozgur beyin. Selamlar eski dost.
Sevgili Natan, yanlış bir soru sorduğum için ben de özür dilerim, bazen lafımızın nereye gideceğini bilmeyebiliyoruz maalesef.
Hic dert etmeyin. Problem degil. Cok selamlar
Konuyu yinelemek gerekirse, davetimi tekrar etmek isterim.
Bu kanalda yayinlamak icin, Zoomda bulusabilir, karsilikli din, felsefe, ideoloji, politika gibi ilgilendiginiz konularda konusabilir, tartisabilir yada sohbet edebiliriz. Bu gorusmeleri kayit edip Youtube da yayinlayabiliriz.
kimlik kaygisi: Yuzunuzu yada kimliginizi gostermek istemezseniz- ki normaldir- resim olarak bir avatar koyarsiniz ve bu sayede kimliginizi paylasmamis olursunuz. Kimliginizin paylasimi kaygisi tasimiyorsaniz, camera acarsiniz, karsilikli sohbet ederiz.
Konu icerigi: Ornegin bir dine yada tanriya neden inanmadiginizi gerekcelendirebilirsiniz. "Islama inanmiyorum cunku Ahzab 50-52 bana insani uretim gibi geliyor" gibi...Yada neden bir deist, ateist oldugunuzu paylasabilirsiniz. Incgilizce videolarin Turkcede yayinlanmasi.
Yardimci editorler: Kapak tasarimi, Ingilizce videolar icin alt yazilandirma. Sevdigimiz iceriklerin Turkceye cevrilip yayinlanmasi guzel olurdu. Maalesef bu konuyu bilmiyorum. Fakat movavi adli bir video editor satin aldim. Nasil calistigina iliskin simdilik bilgim kisitli.
Bu proje icin ne dusunuyorsunuz?
Edit: Ilk proje olarak 2-3 kisi bir araya gelip, Edip Yuksel ile din-felsefe icerikli bir tartisma yapabiliriz. Kendisi benimle daha once tartismak istemisti Islam uzerine. Ben, acikcasi Islamiyet hakkinda neredeyse hic bir sey bilmedigimi ifade etmistim. Bu tarz isler yapabiliriz.
2-3 kişi biraraya gelip edip'le din-felsefe bla bla...
Edip kim ya
Medya maymunu değiliz biz dostum.
Burda yazıyoruz çünkü:
Burası TD forum
Palavraya palavra demenin karşılığını canıyla vermiş bir adamın adını taşıyor.
Edip 2-3 kişi alıp buraya gelebilir
Cesareti varsa
Burda seyirciye oynayamaz
Zekası da yalanı gerçek diye yutturmaya yetmez
Burdakileri edip iyi bilir
Ne o ne caner ne dücane
Maçası yetmez onların
Edip "kuran çevirilerindeki hataları" yazdı
5 senedir kendi çevirisinde kulup kelimesini neden beyin diye türkçeleştirdin sorusuna ise hala cvp vermedi.
Veremez
Şarlatanın tekidir
Burda onu ve onun gibileri yerler
Onlar da bunu bilir
Medya maymunluğu yapacakları mecralara takılırlar
2-3 kişi biraraya gelip edip'le din-felsefe bla bla...
Edip kim ya
Medya maymunu değiliz biz dostum.
Burda yazıyoruz çünkü:
Burası TD forum
Palavraya palavra demenin karşılığını canıyla vermiş bir adamın adını taşıyor.
Edip 2-3 kişi alıp buraya gelebilir
Cesareti varsa
Burdakileri edip iyi bilir
Ne o ne caner ne dücane
Maçası yetmez onların
Edip "kuran çevirilerindeki hataları" yazdı
5 senedir kendi çevirisinde kulup kelimesini neden beyin diye türkçeleştirdin sorusuna ise hala cvp vermedi.
Veremez
Şarlatanın tekidir
Onlar da bunu bilir
Medya maymunluğu yapacakları mecralara takılırlar
Oncelikle konuya iliskin ilgin icin tesekkur ederim. 3 yildir yazmadim ve gorusmedik haliyle fakat 3 yildir yine baskalarina tepeden bakan halin degismemis ne yazik ki. Herseyi ben ve-veya biz biliriz gibi bir algi yaratiyorsun. Seninle karsit goruste olan kisileri, gorus farkliligi sebebiyle assagiliyorsun. Bu uygun bir davranis sekli degil. Eger ben yanlis algiladiysam, acikca ozur dilerim.
Islam, Kuran yada 19 konusunda bir bilgim olmamasi ve bu forumda bu konularda bilgi sahibi olan arkadaslarin oldugunu bildigim icin, isi bilene birakmak istedim ve tartisma teklifinde bulundum. Sen, goruldugu kadariyla tum site sakinleri adina bir aciklama yapmissin, gerci diger site yazarlari da hic bir sey dememis. Ziyani yok.
"Burdakileri edip iyi bilir"
Sanmiyorum, Taslaman'in, E. Yuksel'in seni veya diger uyeleri "iyi bildigini". Senin, benim yada diger arkadaslarin yazilarini takip ettiklerini dusunmuyorum. Bu konuda yanilma olasiligin yuksek. Yanlis anlamadiysam, bu gibi -islam savunucusu yazar yada akademisyenlerin seni takip ettigini mi dusunuyorsun? Sanmiyorum ama belki diyelim, eski dostlugumuzun hatirina.
Burda yazıyoruz çünkü:
Burası TD forum
- Burasi bir forum sitesi, kutsal bir alan degil. TD ismini tasimasi bir anlam ifade etmiyor. Burada yazan degerli insanlarin bir anlami ve onemi var. Ornegin, Iki gun sonra spartacus kapatsa siteyi, misyon bictigin bu yer, yele karisir, tum emeklerin yok olur gider. -
Bununla birlikte, burada yazman, gercek hayatta, kamera karsisinda karsit goruslerinle tartismana engel degil. Tartismaya deger insanlar oldugunu dusunmuyorsan, burada envai din sacmaliklari anlatan, ustelik cogu egitimsiz, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, sloganlarla konusan en kotusu de ismini dahi bilmedigin kisilerle niye tartisiyorsun? Onlarin cok mu dikkate deger oldugunu dusunuyorsun?
Acikcasi, burada yada herhangi bir sitede isimsiz kahraman olarak yazmanin, Turan Dursun'a kil kadar faydasi yada zarari yok. Onemli ve degerli bir insandi. Fakat ne Ona ne de Turkiye'ye bir faydasi yok. Turklere nasil bir katki sagliyorsun burada yazarak? Kendimizi kandirmayalim yani. Burada yazmanin sebebi, din pisligine karsi bir refleks verebildigin ve bu sayede az da olsa rahatlama gerekcendir. Yani tamamen ruhsal masturbasyon yapiyorsun burada.(Yani karanligi felan aydinlattigin yok) . Olmus gitmis bir adamin dine karsi verdigi mucadeleyi benimsiyor ve devam ettirmek istiyorsan, nicklerle-rumuzlarla degil, gercek hayatta kayda deger bir mucadelen olmali. Turan Dursun kitaplar yazdi ornegin. Gercek kimligini saklamadi kimseden, bildigin gibi. Sen bunu yapma tabii. Degmez. Ne Turkiye icin, ne cahil insanlar icin.
O, cesurca "ben buradayim" dedi, sen ise klavye arkasindan, farkli rumuzlar alip, tanimadigin cahil insanlarla tartismaya giriyor, bir daha geri getiremeyecegin zamanini kisir dongulerle harciyorsun. Zamanin ya ziyadesiyle bol yada yada yapacak bir seyin yok. Cok sevdigim insanlar olmasina ragmen, ben niye gittim buradan saniyorsun.
Iyi ya iste, cik karsisina binlerce insanin onunde rezil et. Bu sayede takkesi dussun, keli gorunsun. Seyircisine rezil olsun. Bundan iyi firsat mi olur? 'cesareti varsa" diyorsun, adamlar "var" diyor. Sana soruyorlar, senin var mi diye. Olay bundan ibaret sevgili dostum.
Ne o ne caner ne dücane
Maçası yetmez onların
Kimin yer mesela seninle tartismasi icin? Yada soyle sorayim, yeryuzunde seninle tartisabilecek biri oldugunu dusunuyor musun? Yoksa zaten bu saydiklarinla tartisdin ve "macalarinin yetmedigini" deneyimleyerek mi ogrendin?
Kim yer mesela? Karsilikli yuz yuze tartisarak da yenilebiliyorsa, sanirim canli yayin bunun icin en guzel yer olurdu.
Her ne kadar iletinden alintilayarak cevapladimsa da, hedefim sen degildin. Yansitmis oldugun gorus ve algiya yonelik fikrimi paylasmak istedim. Senin tarzini, yaklasimini iyi bildigim icin aslinda pek sasirmadim iletin icin. Kirdiysam, kusura bakma lutfen.
Benim onerim, klavye arkasindan forum koselerinde tanimadigin insanlarla kisir donguye giren ve yillardir da yaptigin tartismalardan ziyade, yuz yuze herkesin onunde fikrini savunmani dilememdir. Bu herkes icin gecerli bir oneriydi. Karsilik bulmadi maalesef. Ben de bu isleri bilen biri oldugumu iddia etmiyor, gelin birlikte birseyler ortaya koyalim niyetiyle davette bulundum.
Belki Edip Yuksel ile, Enis Doko ile, Caner taslaman ile yapacaginiz olasi bir tartisma, forumun da reklami olurdu. TD sitesinin duyulmasini saglardi bazi cevrelerde.
Ustelik bu insanlardan iki cumle ogrenip de buraya gelen insanlarla tartisiyorsunuz. Buna deger oluyor da, fikir sahiplerinin kendileriyle niye tartismayi daha onemsiz goruyorsunuz? Bunu anlamis degilim.
Umarim bu yazimi sahsina yonelik almazsin.
Bu forumda cok degerli insanlarin oldugunu biliyorum.
Herkese selamlar
Bahsetdiğin isimleri birer şarlatan olarak görüyorum.
Geçimlerini din üzerinden dedikodu yaparak sağlayan şarlatanlar.
O sahtekarlar karşısında elbette kibirliyim.
Entelektüel dürüstlükleri olmadığından da gayet eminim.
Son tahlilde aynı malı farklı ambalajla satan
mülkiyetçi antik bir ideoloji olan zırva bi dinin ekstrem temsilcileri olmaları durumu değiştirmiyor.
Felsefe diye geveledikleri idealist zırvaları sırf isimleri duyulmuş olduğu için mi tartışılmaya değer bulmalı ve onları muhatap kabul etmelietmeliyim.
Yoksa sen birşeyler üretme krizine girdin diye projende yer mi almalıyım.
Dücane, muhtemelen çokdan dinden irtidat etdi
İşine gelmediği için bunu itiraf etmiyor.
Caner, adnan'ın çırağıyken evrim üzerin e komiklikler yapardı. Sonra 2000'lerde kuran mucizeleri sitesinde edip'den araklama 19'culuk oynadı.
Sessiz sedasız o işleri bırakıp intihal big bang palavracılığı üzerinden elde ettiği konumun tadını kaıyor.
Edip peygamber naipliği yapıyor.
Ne seni ne de o züppeleri eğlendirmek gibi bi misyonumuz yok.
Ortodoks felsefi lafazanlıklarını biliyorum ve kayda değer görmüyorum.
Sen edip'e bi sor bakalım. Kendi mealinde
kalp kelimesini beyin diye türkçeleştirmiş.
Burda hangi motivasyonla yazdığımı da hiç anlamamışsın.
Kendim için ürettiğim heterodoks felsefemi test ettim yıllarca
Bu forumda yaptım bunu
Dürüst insanlar sayesinde yaptım
Pyrrhon gibi spartacus gibi
Senin saydığın şarlatanlardan öğreneveğim bişry yok.
Bizim mekan burası
Dürüst adamla konuşuruz şarlatanı hakettiği biçimde önce deşifre sonra yolcu ederiz burdan.
Bekleriz buyrun
Bahsetdiğin isimleri birer şarlatan olarak görüyorum.
Entelektüel dürüstlükleri olmadığından da gayet eminim.
Son tahlilde aynı malı farklı ambalajla satan
mülkiyetçi antik bir ideoloji olan zırva bi dinin ekstrem temsilcileri olmaları durumu değiştirmiyor.
Felsefe diye geveledikleri idealist zırvaları sırf isimleri duyulmuş olduğu için mi tartışılmaya değer bulmalı ve onları muhatap kabul etmelietmeliyim.
Dücane, muhtemelen çokdan dinden irtidat etdi
İşine gelmediği için bunu itiraf etmiyor.
Caner, adnan'ın çırağıyken evrim üzerin e komiklikler yapardı. Sonra 2000'lerde kuran mucizeleri sitesinde edip'den araklama 19'culuk oynadı.
Sessiz sedasız o işleri bırakıp intihal big bang palavracılığı üzerinden elde ettiği konumun tadını kaıyor.
Edip peygamber naipliği yapıyor.
Ne seni ne de o züppeleri eğlendirmek gibi bi misyonumuz yok.
Ortodoks felsefi lafazanlıklarını biliyorum ve kayda değer görmüyorum.
Sen edip'e bi sor bakalım. Kendi mealinde
kalp kelimesini beyin diye türkçeleştirmiş.
Burda hangi motivasyonla yazdığımı da hiç anlamamışsın.
Kendim için ürettiğim heterodoks felsefemi test ettim yıllarca
Bu forumda yaptım bunu
Dürüst insanlar sayesinde yaptım
Pyrrhon gibi spartacus gibi
Senin saydığın şarlatanlardan öğreneveğim bişry yok.
Bizim mekan burası
Dürüst adamla konuşuruz şarlatanı hakettiği biçimde önce deşifre sonra yolcu ederiz burdan.
Bekleriz buyrun
Oncelikle dikkatini cekmek istedigim bir nokta var. Aslinda 2 mesele var. Birincisi, saniyorum pek coklari icin, guvenlik endisesi dahil olmak uzere cesitli sebeplerle camera onunde tartismama yonelimini anliyor ve saygi duyuyorum. Yaptigim teklifi unut. Kimsenin davete o yonuyle cevap verecegini suan zannetmiyorum. Iki saygideger arkadasin farkli yontemlerle destek mesaji yeterlidir benim icin. Ikincisi, Benim bir "uretim krizine" girdigimi dusunmen senin acindan makul bir algi gibi gorunse de, boyle bir sey yok. Hayatim cok fazla yogun gectigi icin, bu mesele biraz da hobi olarak gorulebilir. Ustelik yapilan onca sacmalik ve soygun karsisinda iktidari, muhalefeti, din adamlarini elestirmeyi, duzenbazliklarini dilim dondugunce anlatmaya devam edecegim. Bunun bulundugum ulke ile ilgisi yok. Cunku ziyaret amaciyla Turkiye'ye geldim ve yine gelecegim. Kimligim ortadadir.
Simdi ne diyorduk? Bir kac alintida bulunacagim musaden olursa.
Elinde fiziksel bir kanitin var mi? Kanit dedigimiz olgu, en basit tanimiyla subjektif yargilardan uzak , objektif bilgi ile temellendirilebilen ve baskalarinin da gercekigini sinayabilecegi somut veridir.
Ornegin elimde hic bir somut-fiziksel kanit olmadan, belirli bir kisi icin, gecimini uyusturucu saglayarak karsiliyor desem, sence bu ne kadar dogru ve etik olurdu?
malı farklı ambalajla satan
mülkiyetçi antik bir ideoloji olan zırva bi dinin ...
Iste, onune -foruma- gelen "zirva ve sacma dine inananlarla" cesitli nicklerle burada tartisiyorsun da, yine teist olup, daha etkili ve alaninda akademik anlamda bilgi sahibi olan (ister teist olsun, ister deist) kisilerle tartismayi onemsiz buluyorsun. Dinci, cahil, ilk-orta okul terk Memet efendi ile tartisirim burada ama yine dinci olan profesorlerle sarlatan olmalari sebebiyle tartismam diyorsun.
Sarlatansa, buradakilerin de sarlatan olma olasiligi var. Yoksa sirf kendi felsefeni "test etme" amacli mi tartisiyorsun? Yapma ama...
Yuz yuze tartisamadigin yada tartismamayi sectigin kisilerin arkasindan kibir yapiyorsun. Kibir kabina zarardir derler.
Aylik, Nature, Science yada her yil yayimlanan yuzlerce-binlerce bilimsel yayin-akademik journal var. Kendini bunlarla gelistirmeyi dene. Ucretsiz PDF lerine ulasabilirsin. Hem, bir sey bildigimiz yok, ne kibri :) Ben, suan tibbi konulari akademik anlamda ogreniyorum, hic bir sey bilmedigimi fark ediyorum her yeni bilgi karsisinda. Sen herseyi cozmussun, yada oyle davranmak hosuna gidiyor.
Unutma, insan, ogrendikce kibri azalan bir hayvandir. :)
Bak bunu buyuk yazdim ki gor.
Yoo, girme bu ise. Oyle bir beklentim yok. Giremezsin de zaten. Kimse girmesin. Onemli degil.
Ama istersen, ozelden bana ulas. Whatsap'tan, zoom'dan, skype'dan bir sekilde konusalim, goruselim. Gorusmek de isterim arkadas olarak. Buradan asabiyete bagliyorsun genelde. :)
Aslinda bu cumleni alinti yapmayacaktim ama kusura bakma. Daha onceden de benzer iletilerini biliyorum. Harfi anlamda binlerce iletini okumus olmamdan dolayi."Aklini alirim", "biz soyleyiz", "biz bunu yapariz", " ben bilirim", "ben universitedeyken hocaya su cevabi vermistim" gibi racon uslubuyla kendi balonunu sisiriyorsun gibime geliyor.
Kimsenin aklini alacagin, kimseyi entelektuel bilginle rezil edip, madara edecegin felan yok yani. Ayaklarin biraz yere bassin. Bu laflari burada kimse takmiyor.
Ben boyleyim, soyleyim, biz bunu, sunu yapariz, kimse karsimizda duramaz, rezil ederiz, dumur ederiz gibi, bir yonuyle 'Kurtlar vadisi raconu' nu ben yemem, :fish: yedirebilecegin insanlar bulacagindan eminim.
Seninle bu tatli atisma icin tesekkur eder, selam ederim.
Anladığım kadarıyla bu vatandaşlarla bi çeşit ilişkin var. Yine satıraralarından çıkardığım kadarıyla bu vatandaşlara saygın var.
O halde açık konuşayım.
Uygun koşullarım olsa, tereddütsüz yok edebilecek kadar iğrendiğim bu heriflerle
karşılıklı nezaket içinde tartışabileceğimi düşündüğüne göre anlatamamışım demek ki kendimi.
Kendine "antikapitalist müslümanlar" diyen güruh da dahil olmak üzere
farklı olduklarını varsaydığın bu adamların herbiri
efendi-köle ideolojisi olan bir dinin
meşrebe göre ambalajlanmış versiyonlarının satıcılarıdır. İşleri meslekleri budur.
Selefisi mealcisi sufisi aynı değirmene su taşıyan
aynı bütünün görünüşte birbiriyle çelişkili parçalarıdırlar.
Bu adamlardan bi tanesi yarın çıkıp ben artık islamla ilişiğimi bitirdim diyebilecek dürüstlüğe sahip değil.
Popüler olmaları daha uzman olduklarını mı düşündürdü sana.
Vah vah.
Burdaki herhangibir dinci trolden daha fazlası değiller.
Hegel tarafından infazedilip marx tarafından toprağa verilen ve adına "felsefe" denen doğuştan kötürüm geleneği de sırf işlerini daha yapabilmek adına ilgi alanlarına katmış olduklarının canlı şahidiyim.
Dinden yakamı kurtardığımda biraz da sizin felsefe dediğiniz dedikodularla ilgilendiğimde ben de bişeyler bildiğim hissine kapılmıştım.
Kendi evrimimin bi noktasında insan düşüncesinin dille birlikte evrildiğini
Dilin ise yapısı gereği analitik/statik olduğunu
evrenle uyumlu düşünce oluşturmanın önünde sorun olduğunu farkedip o gelenekten kalma tüm kavram problem ve metodları bir kenara bırakıp
tabula rasa misali bu forumda her kavrama tek tek yeniden anlam içerik vererek kendim için kendi düşünme metodumu oluşturmaya giriştim.
Burda yaptığım kendi monoloğumdur.
Din satıcısıyla tartışmam
Onları aşağılamanın fırsatını kollarım.
Bu iğrenç ideolojinin taraftarlarıyla karşılıklı olarak ancak savaşılır.
Düşünce dedikleri;
islam denen köle ideolojisine
çoktan ölmüş ve tarihi dilin dayattığı soyutlama hatalarından kaynaklı boş gevezeliğin disiplini olan felsefeden alabileveklerini zannettikleri sözde desteğin benim baktığum yerden değeri yok.
Sen ister ye ister gargara yap
Bu kadar özgüven cehaletden mi
Yoksa bildiğim bişey mi var da ona mı güveniyorum
Merak eden gelsin
İdealist gevezelikler de
Geleneksel felsefe denen metodolojik zavallılık da çoktan çöpe atıldı.
Burdayım
Önce içi boş gevezeliklerini ortaya koyar
Sonra zevkle asıl amacımı yerine getirir ve onlara hakettikleri kadar hakaret ederim
Bu kişisel değil
Düşmanlarım onlar ve üstelik saygı duyulacak düşmanlar da değiller.
Bu işten ekmek yiyen bir müslümanın bu palavrayla ilişkisini kestiğini gördün mü
Hayır
Dürüst olanlar kendisiyle hesaplaşıp köle ideolojisiyle bağını keserken
Statüsünü bu palavradan sağlayanların tek yaptığı
Akinalının masallarını yenifen ambalajlamakdan ibaret.
Yok bi numaraları.
Bu aşağılıklarla bilgi alışverişini mümkün görmüyorum.
Onlara her fırsatda her yöntemle zarar vermek isterim.
Buranın formatı amacıma uygun.
Senin zarif cicili bicili nazik vidyolarınla benim ne işim olur.
Yıldıztozu
26-03-2021, 21:32
Caner ve Edip gibilerin esas derdi din değil.
Canerle birçok kez yüz yüze sohbetim oldu. Bi ara felsefe yüksek lisans denemiştim. Akademik felsefe beni sarmadığı için ikinci yıl bıraktım.
Caner rahat bir tip. Ekonomik rahatlığı ve özgürlüğü var.
Bu tipler namazı falan yoga niyetiyle kılar. Aç kalsalar namazı unuturlar.
İlahiyatçılık havalı durmadığı için felsefe dincisi olmak tercih ediliyor. Evrim-din ilişkisi vs bunlar ilgi görüyor.
İlahiyatçı gibi ''cenabı hak şöyle buyurmuş'' demek yerine felsefeci gibi ''tanrı evren ilişkisi şöyledir'' demek daha havalı cool görünüyor.
Kısaca eğleniyorlar.
Biraz sakin olmani oneriyorum, daha verim elde ederiz. Yada sloganvari konusacaksan, yazmamani rica ederim.
Oyle gorunuyor ki, eline firsat gecse, hepsini yok edersin. Cunku yok edilecek ve savasilacak bir dusman olarak goruyorsun karsindakini. ISID denilen orgut uyeleri de, tipki senin gibi ayni motivasyona sahip, kendisi gibi dusunmeyen herkesi savasilmasi hatta yok edilmesi gereken dusmanlar olarak degerlendiriyorlardi. Bu anlamda dusmani yok etme, onlarla savasma, mumkunse dunyadan silip atma radikalligi, bilissel, davranissal, duygusal yonune zarar verir insanin.
Ben, medeni ortamda, medenice tartisilmasindan yanayim. Kimseyi yok etmeyi, elime firsat gecse oldurmeyi, silip atmayi yada benimle ayni dusunmeyen bireyleri dusman olarak gormuyorum. Karsinda dinci, yobaz varsa, mantiginla ez, gec. Akademic calismalara katil. Etkinlikler duzenle. Dernekler kur, daha fazla kisiye seslenme olasiligini arttir. Birey-toplum bu sekilde gelisir ve ilerler. Bununla birlikte farkli gorusteki insanlarla medenice tartisilmasindan yanayim. ISID gibi dinci terore de, ateizm adina hayal edilen terore de karsiyim. Aslinda bakarsan ulkelere ve otoriteye de karsiyim. Tum bu olgularin sorgulanmasindan yanayim.
Bundan 15 yil once yazan ve sitenin eski yoneticilerinden olan Frodo'nun bir imzasi vardi, hic unutmam. "insani olan herseye kabulum" derdi. Bu vesileyle ismini de anmis olalim.
Bu arada Ducane mi, gucane mi alisilmadik bir isimden bahsettin. Kendisini tanimiyorum. varsa kitabini hic okumadim, yada bir youtubersa hic bir videosunu izlemedim. Kim oldugunu bilmiyorum. Onemli de degil. :)
Dedigim gibi, 18. 19. yuzyil felsefe ve ideolojilerine takilip kalacagina biraz bilimsel yayinlari takip etmeye, kendini gelistirmeye calis. Belki daha sakin biri oluverirsin.
Sanirim seninle yeteri kadar konustugumuza ve birbirimizi anladigimiza inaniyorum. Su ana kadarki ilgin, alakan ve mesaj ve katkilarin icin tesekkur ederim.
Kolay gelsin.
Caner ve Edip gibilerin esas derdi din değil.
Canerle birçok kez yüz yüze sohbetim oldu. Bi ara felsefe yüksek lisans denemiştim. Akademik felsefe beni sarmadığı için ikinci yıl bıraktım.
Caner rahat bir tip. Ekonomik rahatlığı ve özgürlüğü var.
Bu tipler namazı falan yoga niyetiyle kılar. Aç kalsalar namazı unuturlar.
İlahiyatçılık havalı durmadığı için felsefe dincisi olmak tercih ediliyor. Evrim-din ilişkisi vs bunlar ilgi görüyor.
İlahiyatçı gibi ''cenabı hak şöyle buyurmuş'' demek yerine felsefeci gibi ''tanrı evren ilişkisi şöyledir'' demek daha havalı cool görünüyor.
Kısaca eğleniyorlar.
Bana da oyle geliyor. Aslina bakarsan bu ugrasilar bireyi tatmin ettigi olcude mesgul eder. tatmin saglandiktan sonra baska mecralara yelken acilir.
Keske psikoloji deneseydin. Ben, bilgisayar muhendisligi ile basladim ise, epey bir yol kat ettikten sonra, psikolojiye gecis yaptim. Ardindan psikiyatri alaninda doktor olmak icin egitimime devam etmekteyim.
Sana da tavsiye ederim, ilgileniyorsan.
Selam
Natancıım
Söylediklerim çok açık. Demogoji alanı bulabilmek için aptala yatmak demode bi
yöntem.
18.-19. yy felsefesi de neymiş.
Sizin adına "felsefe" dediğiniz geleneğin tamamını
çöpe atdım diyorum. Nedeni nasılını anlatsam yine monolog olacak
Dil ve soyutlama hataları külliyatından ibaret olduğunu fark edip artık ilgilenmeyi bıraktığım çöpleri
Bu vatandaşlar palavralarını süsleyebilmek iiçin ezberlese ne olur.
Caner
30 yıl önce aminoasit tesadüfen olamaz diyodu
Sonra şu kelime kuranda 19un bu kadar katı bu tesadüf olamaz dedi
Sonra indirgenemez karmaşıklık tesadüfü dışlar dedi. En son big bangli tesadüf cümleleri kuruyodu.
Ama tesadüf nefir desen söyleyeceği bişey yok
Bu arada Yüz filozofdan bin aforizma ezberleyip
Yine aynı boş cümlelerle
ortaya varlık koyamayan allahını ispatlamaya çalışıyor
Hala daha soyutlama nedir varlık neden ispata konu değildir bi fikri yok
Çünkü kavram denen şeyin soyutlama üzerinden soykütüğü sorgulaması sizin felsefe dediğiniz uğraşla ilgili değil
İşin o kısmını bilmiyolar
Senin de bilmediğin gibi
Natancıım
Söylediklerim çok açık. Demogoji alanı bulabilmek için aptala yatmak demode bi
yöntem.
18.-19. yy felsefesi de neymiş.
Sizin adına "felsefe" dediğiniz geleneğin tamamını
çöpe atdım diyorum. Nedeni nasılını anlatsam yine monolog olacak
Dil ve soyutlama hataları külliyatından ibaret olduğunu fark edip artık ilgilenmeyi bıraktığım çöpleri
Bu vatandaşlar palavralarını süsleyebilmek iiçin ezberlese ne olur.
Caner
30 yıl önce aminoasit tesadüfen olamaz diyodu
Sonra şu kelime kuranda 19un bu kadar katı bu tesadüf olamaz dedi
Sonra indirgenemez karmaşıklık tesadüfü dışlar dedi. En son big bangli tesadüf cümleleri kuruyodu.
Ama tesadüf nefir desen söyleyeceği bişey yok
Bu arada Yüz filozofdan bin aforizma ezberleyip
Yine aynı boş cümlelerle
ortaya varlık koyamayan allahını ispatlamaya çalışıyor
Hala daha soyutlama nedir varlık neden ispata konu değildir bi fikri yok
Çünkü kavram denen şeyin soyutlama üzerinden soykütüğü sorgulaması sizin felsefe dediğiniz uğraşla ilgili değil
İşin o kısmını bilmiyolar
Senin de bilmediğin gibi
Ben de artik felsefeyle eskisi kadar ilgilenmiyorum. Ogrenimim nedeniyle felsefe ile birlikte biyoloji, matematik, sosyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, kimya aliyorum. Agirlikli olarak psikoloji calisiyorum. (suan psikolojik-mental bozukluklar konulariyla mesgulum) Su anda da, hem size yaziyor, hem hafta sonu olacak sinava hazirlik yapiyorum. elimde kalem, kagit ile.
Yildiztozu benden daha iyi bilir Taslaman'i. Benim bildigim kadariyla evrimi kabul ediyor, evrimi Tanri'nin yaratma sanati olarak degerlendiriyor. Kendisini takip etmiyorum. Evrim bilimsel-kati bir gercektir. Bunu reddetmesi icin aklini kaybetmesi gerekir. Tanri'ya inaniyorsa, bu beni yada seni ilgilendirmez. Isterse erkek erkeklik organina tapsin. En azindan bu beni ilgilendirmiyor.
Siz istyorsaniz soyutlama ile ilgili kimsenin yada pek cogularinin bilmedigi 'gercekleri' buyrun, paylasin. Dunya insanligi faydalansin bilginizden.
Sen sınavına çalış.
Statü erotikdir.
Tadını alan daha fazlası için iştahlanır genelde.
Tik tok'da takılmak yerine youtuber olmayı tercih edenler genelde birbirini pohpohlamak gibi alışkanlıklar yanısıra, medenice tartışmak türünden burjuva palavralar kasarlar.
Senin caner
Adnan hocacıdır.
Kızıl imamla beraber tasviye edilene kadar
O günün ithal popüler zırvalarını kasardı.
Sonra edip'den araklama 19cu oldu.
Sonra Behe'den aramaklama indirgenemez karmaşıklıkçı oldu.
Elbette geldiği noktada evrimi kabul edecekti.
Big bangciliği de popüler intihal değil mi.
Enflsyonistçilerden.
Burdan çıkan sonucu uyanamdın mı.
Eşeğin organına tapması beni zaten ilgilendirmez.
Ama su taşıdıdığı bataklukda ışid sinekleri larva yumurtluyor. Sorun burda.
Aynı makinanın kravtlı bi çarkı o.
Ben hiç kimsenin faydalanması için düşünce paylaşmadığımı söyledim.
Etik kaygılarım, insanlık diye bi değere dair misyonum yok.
Düşüncelerimi test etmekten keyf alıyorum
Kapiş
....
Size kolay gelsin, Bol sans dilerim.
Natancıım
Sanırım şansa senin ihtiyacın olacak.
İslamcı tayfa içinde edip'i ikiye katlayacak dücane'den haberin yok ama bizi felsefeden hiç anlamayan edip'le FELSEFE tartışmaya davet ediyorsun.
Yutıbır fenomenleri kimin ne olduğuna belli ki layk sayısına göre karar veriyor.
Natancıım
Sanırım şansa senin ihtiyacın olacak.
İslamcı tayfa içinde edip'i ikiye katlayacak dücane'den haberin yok ama bizi felsefeden hiç anlamayan edip'le FELSEFE tartışmaya davet ediyorsun.
Yutıbır fenomenleri kimin ne olduğuna belli ki layk sayısına göre karar veriyor.
Senin Ducane dedigin kisi kim? Yazar mi? Felsefeci mi? Gorusu nedir?
Neyi savunuyor?