Orijinalini görmek için tıklayınız : Zırvalama Başlığı
"ictenlik"
15-06-2021, 22:56
Arkadaşlar bu forumda zırvalamak için izniniz olursa ben burayı kullanacağım.
Buraya yazılacak herşey baştan zırvadır.
Siz de zırvalamak isterseniz lütfen burayı kullanın ve lütfen sadece zırvalamak için kullanın
Boşlukları ortak kullanmayı seviyorum.
"ictenlik"
15-06-2021, 23:23
Arkadaşlar elimde olsa ve örneğin web tabanlı adrese dayalı sanal imzalama olsa ve bu çok para da olmasa noter eliyle yazdığım herşeyi zırva diye onaylatır ve bunu buradan yayınlardım..
Bu olmadı mı?_
Şunu düşünüyorum içtenlik zırvalar.
İçtenlik'in yazdıkları zırvadır ya da tüm yazdıkları zırva değilse de insanlığın geçmişte dış uzayın kimi aktörleriyle karşılaşmış olabileceğine dair söylem ve iddiası kesin ya da yüzde doksan dokuzun doksan dokuzundan bile yüksek ihtimal zırvadır ve içtenlik zırvalamayı ve bu açıklamaları yaparken baştan zırvaladığını kabul eder-ediyor gibi bir zırva açıklama ve imzayı forum imzası olarak kullanmayı düşünürdüm...
Yeter ki özgür olsun..
"ictenlik"
15-06-2021, 23:47
Az önce zırva'nın etimolojisini aramaya kalktığımda şunu buldum.
"aşureye benzer karışık aş"
imarette zırva kazanına bakrac koyan aşbazlar
zırva: Zerdeli ve sarmısaklı paça aşı..
Zırvaya çevirmek: "pek karışdırıp gülünç hale komak."
ama tam bundan önce aklıma "Zirve" kelimesiyle benzerliği geldi. dağ doruğu
"O halde doruklara sevdalandım ışığa doymak için." "Hayatı duymak/görmek için..."
orjinal şiiri biraz coverladım bunu seviyorum
Zırvalara sevdalandım. hayatımı zırvaları ögrenmek bilmek içün boşa geçirdim
Zırvaları bulmag içün, zırvalara ermeg icün çog ugrasdım
Hayatım zırvaları aramakla geçti...
"ictenlik"
16-06-2021, 00:09
Geçit yok!
Tam bu ad da bir şiir var. Bu iki anlama birden geliyor.
Bir şeye geçit vermemek. Bir de bir şey için uygun geçit bulamamak.
Her ikisi de son 10 yılım...
On yıldır tek bildiğim tek şey; bilgiye geçit yok!
Gerçeğe geçit yok!
Gerçekleri konuşmaya geçit yok
Bir tür bunu delmeye çalışırşan, geçit açmaya çalışırsan o zırva ifadesi bu delik ya da deldiğin yerin tıkacı ya da diğerlerinin aklında geçidin kullanım engeli gibi ..
"ictenlik"
16-06-2021, 00:26
ÇOCUKLARIMA
Say ki hiçbir işin yok da düşünüyorsun
Düşün düşünebildiğince üç boyutlu
Amma da düşünüyor diye şaşsın dünya
Sanki senden önce düşünen hiç olmamış
Dalga mı geçiyorsun düşler mi kuruyorsun
Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum
Düşlerini som somut görüp şaşsınlar
Böyle bir dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler
Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum
Derlerse ki bu işler bişeye yaramaz (Diyorlar baba...)
De ki bütün işe yarayanlar
İşe yaramaz sanılanlardan çıkar
Aziz Nesin
Yazaydın ya be Aziz Baba zırvayı oraya....
Diyeceğim ki o halde; Bütün işe yarayanlar işe yaramaz sanılanlardan çıkar!
Bakalım bu işe yarayacak mı Aziz Baba...
"ictenlik"
16-06-2021, 00:37
ZİRVA
Mutancana gibi etli meyveli bir yemek olup, Fatih ve Süleymaniye İmaretlerinde Edirne'de II. Beyazıt imaretinde Cuma akşamları, ramazan ve iki bayram akşamları halka dağıtılan bir yemektir.
MALZEMELER
½ kg. kuzu veya tavuk eti
200 gram badem
1 küçük salkım üzüm veya 5-6 adet büyük kuru üzüm,
1 çorba kaşığı bal
5 hurma,
10 kuru kayısı
2 incir
1 çorba kaşığı nişasta
3-4 siyah erik
haşhaş tohumu,
safran
YAPILIŞI
Etler yarım çay bardağı su ilave edilip ateşin üzerine konulacak, rengi değişince bir su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edilerek pişmesi sağlanacak. Ayrı bir kapta su içinde eritilmiş nişasta, ısıtılmış bal, soyulmuş ve az haşlanmış badem, ince doğranmış az haşlanmış kayısı, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış üzüm, doğranmış hurma, soyulmuş erik ve safranı nişasta ile birlikte ete katıp ateşin üstünde yoğunlaşıncaya kadar karıştırılacak. Ateşten alınıp üzerine haşhaş tohumu serpilip 10 dakika dinlendirilerek. Servise alınacak.
https://edirne.ktb.gov.tr/TR-90073/zirva.html
............
"ictenlik"
16-06-2021, 00:42
Zir-Zır
[ Ahmed Vefik Paşa, Lehce-ı Osmani, 1876]
zır, zırdeli, zırlamak, zırıltı
Köken
"zil sesi, ağlama sesi" Ses yansımalı sözcüktür.
Benzer sözcükler
zırdeli, zırıl, zırıldamak, zırıldak, zırıldanmak, zırıldatmak, zırıltı, zırlamak, zırlatmak, zırtlak, zırzır
https://www.nisanyansozluk.com/?k=z%C4%B1r&view=annotated
Vau- Vauv
Vah
= Fa vāh واه beğenme veya teessüf belirten ünlem → eyvah
Tarihte En Eski Kaynak
[ Darir (çev.), Kıssa-i Yusuf (1377 yılından önce) : hasret odı yakdı cānum yā ilāh, korku ile nice kalam derde vāh ]
Önemli Not: Bu kaynak kayıtlara geçmiş ve bu kelimenin kullanıldığı yazılı ilk kaynaktır. Kullanımı daha öncesinde sözlü olarak veya günlük hayatta yaygın olabilir.
Kelime Kökeni
Farsça vāh واه "beğenme veya teessüf belirten ünlem" sözcüğü ile eş kökenlidir. eyvah maddesine bakınız.
https://www.etimolojiturkce.com/kelime/vah
"ictenlik"
16-06-2021, 01:23
Zırvanın Subjektifliği ve Beni bu başlığı açmaya götüren tartışma ve yorum süreçleri çözümlemesi
Ön Tartışma Süreci ve Giriş Çözümlenmesi
Öncelikle 2009-2011 sürecinde bir içerik okudum. (imzamdaki İletişimler metni) Bunu bu forum dahil bu forumdan önce onlarca alanda tartışmayı denedim ve tepkiler aldım.
Bu forumda da bunu söyleşebilmek için yollar aradım ve tıkanınca "Umutsuzluk ve Tükeniş (iç link)" (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41752) başlığını açtım ve bir süre forumdan uzaklaştım..
Geçtiğimiz hafta hem sosyal boşluklar hem ev de yalnızlık sosyal hayatın sanal dünya olması foruma bir tekrar uğramayı istedim ve sevgili Şüpheci Dinsiz'in bir yorumunda felsefe okumaya karar verip bıraktığını okudum. Bu ben de ampuller yaktı çünkü saçmalıktı, zaman kaybıydı. Akademik felsefe çöplüktür, felsefe özgür iştir. Hemen oracıkta daha önceki fikirlerimle birleştirip kısa bir felsefe dizgesi oluşturup oluşturamayacağıma karar verdim ve Felsefeden Çıkış (iç link) (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42759) adlı başlığı yapıladım.
Lanet ilk konuma (imzam İletişimler) dönüş niyetim sanırım ve emin değilim ama yoktu galiba öyle hatırlıyorum. LEVH adlı üyenin yorum ve gönderilerini okumak bana bir tür duyarlılık çağrıştırdı. Kişi bir bilgi karmaşadında görünüyordu ve Sait Faik'in yazmasam ölecektim'i gibi oldum ve yazdım. Laf lafı açtı...
Sonuç olarak Felsefeden çıkış başlığımda aslında ummadığım bir çatışma gelişti. Sanırım sayfa 7 ve sonrası olabilir.
Foruma yazmayacaktım ancak "Enketum" adlı üye LEVH üyenin yorumlarıma dönüşü sonucu yanıt verme ihtiyacı hissettim.
Bu arada her zaman ki gibi tıkanmış ve muğlak (arada kalmış) hissederek bir anlık bir istekle Tanrının Çözümlenmesi (iç link) (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42777) başlığını ürettim ve Ezoteri Mitoloji bölümüne açtım.
Yazıklarımı okurken kendi kendime bunun tam açık halini neden söylemiyorsun ki, yazamıyoruz ki; konuşamıyoruz ki gibi bir duygu oluştu. Kendi kendime sinir oldum. Sonuç olarak kendi Boş Serbest Karalama başlığımda bir iç posta (iç link) (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=649823&postcount=153) tüm duygusal yükümü karalamış oldum.
Sevgili Şüpheci Dinsiz ona bir yanıt verdi (iç link) (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=649825&postcount=154)
Yanıt sonucu başlık gelişti..
Zırvanın Subjektifliği
Şimdi dindar bir ortam da bilimin bazı düşünceleri ve ateizm zırva.
Bilimin ya da ateizmin temsil gördüğü yerde tüm alternatif inanç düşünce paradigmaları zırva gibi.
Genişletilebilir ama kabaca bu.
Gizem paylaşan bir yere gitsem bu ikisinin her ikisinde belirli yönler zırva.
Sonuç olarak zırva oldukça subjektif
Bu forum da forumu bir kişi temsil etmese de genel kavram dinlerden özgürlük ve ateizm gibi ve bir ölçü de bilim ve felsefe bakışı olan üyeler var..
Oldukça özgür bir platform ancak yine de sunduğum gerçekliği istediğim içtenlikte sunamadım. Bu benden kaynaklı da olabilir bilmiyorum. Yani ben mi duygusal tepki veriyorum emin değilim ancak sunamadım.
Sonuç olarak bu noktaya gelmiş bulunuyorum
Şimdi şu denebilir bunun açıkça konuşulduğu özgür olduğu alan yok mu?
Var ancak çok sınırlı ve anlattıklarım gerçeklik paradigmasının ekiyse daha çok kişinin bilmesi ve sorgulaması ve bu anlamda yardım destek gerekecek.
Forum üyeleri özelde bunu yapmaya (bilmeye okumaya) tabi ki zorlanamaz ama özgür sunum özgür olmalı. Forumu temsil eden admin üye bütünlüğü herkes zırva yazarsa bunu tartışamam değil mi?
Yardım destek istenenler zırva yazıyor... Ya da ben açıklayamadım her neyse döndük başa..
Konuşma için tartışma için daha geniş bir özgürlük sağlamaya çalışıyoruz hepsi bu.
Son olarakta buradaki genel düşüncelerin de zırva ya da eksik bilgi olarak görüldüğü subjektif takımlar var.
O halde tüm bunları tartışmalıyız. Zor da olsa yapmalıyız ve denemeliyiz.
Döndük başa...
Zırva yazmak özgürlük... O halde yöntem değişikliği ve yol arayışı..
Bir insan ömrünü neye vermeli?
İnsan neye inanır doğru bildiğini savunmaya mı?
"ictenlik"
16-06-2021, 02:33
Sonuç olarak son çözümleme ve post 8 e ek;
Burada umutsuzluk ve tükeniş başlığıma kişisel realitemi açan bir yorum (iç link) (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=649621&postcount=72) sundum
Şimdi bu forum da ki bir kaç üye arkadaş zırva diyor olsa bile bu benim kişisel realitem.
Bunu tartışmak istiyor muyum?
Hayır ve evet.
İlk amacım bu değil.
Asıl sorun şu.
Bura özelinde değil bakın. Bu bilgi özgür değil.
Bunun özgür olmasını istiyorum. Bu özgürlükte aslında bu forum özelinde değil ve istenmiyor. Genel bir özgürlük. Ben buraya bu anlamda söyleşecek dostlar bulmaya geldim.
Benim tarafımdaki tıkanma, yaşça olgun, okumuş eğitimli insanlarla dil ve felsefeye rağmen iletişim kuramama. Tam bir çakılma! Huxley'in sözü gibi.
İnsanın insanı dinlediği gibi insan dinlemiyorsunuz!
Zırva kaldır at yeterli değil! Milyon kez düşündük.
Bunu geçtim LEVH'e yorum sunacağım temas etmem lazım. Bilgi algı tabanım o. Kişisel realitem. Bu gerçek. Tamam size göre saçma. Onu anladık.
Bir din başlığına yorum yapacağım bana göre dinlerin sebebi o. Hiç bir şey yazamıyorum, politik laf dolaşıklığı üretiyorum.
Şimdi özgürlükler üzerine bir genel tartışma yürütelim isterseniz ve bunun sınırlamaları/sınırları üzerine. Ben ona da razıyım. ve bu tarafta ben içtenlik böyle bir bilginin yayım sunum zorluğunu biliyor anlıyorum .Buna izin geçit verilmemesini. Buna hak da veriyorum ama kişisel gerçeğimi çarpıtamam o ayrı...
Yazarlık yapamıyorum yani bunu anlamalısınız. Bütünüyle benim bu tarafta kendimi anladığım biçimiyle özgür yazarlık yapsam forumdaki başlıkların % 80 ine gidip bu saçma yazmam lazım. Oradaki saçma lafını zırva olarak ele alabiliriz. Çünkü bilgi eksik. Bana göre öyle.
Benim istediğim arkadaşça dostça bir çözüm ve empati yardımlaşması. Hayat olarak tıkanmış durumdayım. Taşrada sınırlı bir durumda hiç kimseyle konuşamadığım gerçeklerle başbaşayım. Bu gerçekler her insanı ilgilendirdiğini iddia ediyor.
Ben istesem de artık bunlar idealist zırva diyemiyorum, kişisel gerçeğim oldu. Çıkış yok!
Birilerine, birilerimize erişmek durumundayım. Sizi ya da kimi rahatsız ettiysem eğer öyleyse üzgünüm. Demeliyim. Denenemeliyim. Duramam.
Bunlar idealist zırva diyerek örtülecek şeyler değil. Biri duymalı! Yardım istiyorum. Her anlamda yardım istiyorum. İnsan olarakta, iletişim olarakta .
Bu şey mıh gibi aklımda tuttuğum. Bana göre berbat bir bilgi tabanıyla yarı yoldasınız. Aslını soracak olsaydık yardım etmeye çalıştığım bile söylenebilirdi. Kusura bakmayın. Berbat aldatılmışsınız. Ben de aldatıldım.
Hepimiz aldatıldık! aldatıldık!
Ne istiyor umuyorsun? gibi bir soruya yanıtım
Bilmiyorum, inanın bilmiyorum kafamın doluluğunu boşaltmalıyım ve tarih beni buraya çekti eğer bir anlamı olacaksa..
İkinci bir olasılık
Kendime ve size yardım etmeye ve yardım almaya çabalıyorum ikisi bir arada. Ne yapılacağını ben de bilemem
"ictenlik"
16-06-2021, 03:19
Bana inanmayı kes kurtul deme!
Mümkün değil.
Bu inanç değil bilgi , biliyorum. Farkındayım: Açık. Bilgi görüş artık. Görüyoruz.
Artık olmuyor. Uyku yok! Bitti.
"ictenlik"
16-06-2021, 03:20
Gerçeği görmenizi sağlamalıyım.
Bakmanızı sağlamalıyım.
"ictenlik"
16-06-2021, 03:34
Peki beni bildiklerimin zırva olduğuna ikna et ya da inandıklarımın (sana göre)
Kafamdaki gerçek şu ve bu artık aklımdan çıkmıyor, istesem de artık tersine inanamıyorum, tüm dürüstlüğümle
10 sene oldu okudum ve ataraksiya huzursuzluk baş gösterdi, uyku hayat yarım
Gökte bizi işgal etmek için bekleyen güçlü dış dünyalı varlıklar varolduğu söyleniyor
Tersine inanamıyorum; yok istesem de olmuyor artık
Yedibin sene önce dünyaya indiği söyleniyor. Bu dinlerin doğuşuyla paralel nasıl yadsıyayım. Bir, kadın bunları nasıl uydurur_?
Ben; uydurdu uydurmuştur, gerçek değildir deyip geçemiyorum artık keşke geçebilsem
Uydursa neden bu kadar tutarlı.? İlk başta benimde kafam karıştı.
O işgal çokdan gerçekleşti
"ictenlik"
16-06-2021, 03:46
Bu Kuran değil Khaos metni okuyan herkesin gerçeği bu olacak (%80)
"ictenlik"
16-06-2021, 03:49
O metni bitiren hiçkimse aklı başında hiç ama hiçkimse tersi bir gerçekle o metinden çıkamaz
Buralarda susar geçer
Herkes kendi gerçeğini kendisi için yapılandırır
Bu arada bir metine ihtiyaç duyuyorsa da kendine bir metin bulur/seçer.
"ictenlik"
16-06-2021, 03:51
Bu insan yapımı kurgu olamaz
Öyle diyenler on sayfasına tahammül edemedi
Beş forum gezdim bir kişi 500 sayfa okuyup bu zırvadır desin
Susup geçer yazmaz, dinlemezsiniz çünkü:.
"ictenlik"
16-06-2021, 03:52
Herkes kendi gerçeğini kendisi için yapılandırır
Bu arada bir metine ihtiyaç duyuyorsa da kendine bir metin bulur/seçer.
Bu güzel bir laf. Sevdim.
"ictenlik"
16-06-2021, 03:53
Her nasıl algılanıyorsam farketmez rahatladım içimi kesinlikle dökmüş hissediyorum çok teşekkürler hepiniz iyi ki varsınız
"ictenlik"
16-06-2021, 04:38
Bunu okumaya yöneltmek teşvik için bir tuzak eristik yaptığım düşünülüyorsa oladabilir kendi duygusallığımda çözümleyemiyorum ama şu dürüstlüğün son demi.
Tamamı insan kurgusu ve uydurma olsun ki olamaz ben öyle belirtmiş olayım
Yine de şüphe kalır
Bilimsel şüphecilik bilgisel şüphecilik
Bu bilimin anahtarıdır
Mümkün değil tersine inanmam
Ortalama bir eğitim almış ortalama bir insan bunu okursa gerçeği bu olur.
Metni okuyan bak kaza rıza rica ediyorum
Gerçeğinin değişimine hazır olsun
Benim halimde kendini bulacak
Benimle istediğin mantık tartışmasını yürüt ne kadar az çeliştiğimi göreceksin.
Ben bu tuzağa düşmüş olamam. Hem neden kim kursun?
Bir ihtiamal ama tersi güçlü mantıklı
Bunun yalan olma ihtimali ben de açık. Binde bir bile değil ama tersi güçlü
Arkadaşlar verilen rahatsızlık için üzgünüm
"ictenlik"
16-06-2021, 04:45
Bunu okumaya yöneltmek teşvik için bir tuzak eristik yaptığım düşünülüyorsa oladabilir kendi duygusallığımda çözümleyemiyorum ama şu dürüstlüğün son demi.
Tamamı insan kurgusu ve uydurma olsun ki olamaz ben öyle belirtmiş olayım
Yine de şüphe kalır
Bilimsel şüphecilik bilgisel şüphecilik
Bu bilimin anahtarıdır
Mümkün değil tersine inanmam
Ortalama bir eğitim almış ortalama bir insan bunu okursa gerçeği bu olur.
Metni okuyan bak kaza rıza rica ediyorum
Gerçeğinin değişimine hazır olsun
Benim halimde kendini bulacak
Benimle istediğin mantık tartışmasını yürüt ne kadar az çeliştiğimi göreceksin.
Ben bu tuzağa düşmüş olamam. Hem neden kim kursun?
Bir ihtiamal ama tersi güçlü mantıklı
Bunun yalan olma ihtimali ben de açık. Binde bir bile değil ama tersi güçlü
Arkadaşlar verilen rahatsızlık için üzgünüm
Neden bak şimdi ?
Ben bu yalanı üretemem. Kendi zihinsel mental kapasitesini bilen biri olarak beni kandıran şey?
Bu mümkün değil ama bir ihtimal.. Olamaz.
Okuyan gerçeğinin değişimine hazır olsun korunmalı...
Ben kurgulayamam Laura ki 3 benlikli felan olmalı.. Kaldı ki oturumlar tek değil. 140 kişiye canlı yayın yaptı?
5 kişi bir oturuyor. İş güç meslek sahibi aklı başında insanlar var. Fizikçi var. Canlı gözlemci tanık. Yazılabilir...
Hadi bunlarda işbirlikçi olsun.
Yazamaz. Akla hayale gelecek şey değil. Beş milyar insan hayal gücünü birleştirse yarısını üretemez.
Kurgulayamaz.
"ictenlik"
16-06-2021, 05:09
Size göre, bazılarımıza göre, bu idealizm bataklığının insanı getireceği durum (ki olabilir)
Bana göre elbet geleceğiniz durum...
Çünkü defalarca sınadım şu an dahil. Tersi mümkün ama o zaman paradigma karmaşık. O zaman pradigma karmaşık dediğim durum tam bir kuantum çıkmaz. Hepimizin birbiriyle oynadığı ya da takım ve grupların oynadığı bir oyun teorisi gibi bir şey olur ki bunu incelerken ve çözümlerken diğer oradan aldığım bilgi tabanını kullanıp kullanmadığımı tekrar kontrol ediyorum ve emim değilim karmaşık çıkamadım işin içinden..
Bana özgürlük veren bilgi tabanı emin değilim o olabilir. Eğer oysa çözümleme tabanım zaten o. Çözümleme tabanım oysa zaten sınama yanlış ya da aynı kabule geri dönerim.
O metin kurgu olamaz akıl işi değil bu
Eski inançlı olmak yani eskiden dine inanıyordun o halde ona inanmam makul algısı bunun yanından bile geçmiyor.. Bin kilometre ötesinden bile geçmiyor...
Herşey mümkünse zaten bu bilgi tabanının söyledikleri de sonsuz mümkün ve tam açık mümkün o halde olasılıksız değil ve o halde kapayamam çünkü tersi bir şeye ve aksine bilmeden inanç olur. Bilmeden bilemem o halde mümkün ya da şüpheli
.
O zaman yapabileceğim şu dengeli inanç ya da ihtimal yüksek ihtimal ya da en son 50 tutma. Dengeli fifti fifti ama karşı kuram gerekir yine kuantum. Kuantum herşeyi mümkün kılıyorsa ve gözlemci algıcı her neyse ya da bunun ortak denklemi sonsuz yaratıyorsa tersi mümkün ama diğer olasılığı kapayamamam. Kesinlik yükleyemem bilmeden bilemem ama olguyu itemem ve tersi değillenmeden çok kesin kanıt olup tersi ispatlanmadan asla kapayamam
O metnin kurgu olma ihtimalinin ürettiği gerçek o metnin söylediğiyle ya eşit kompleks ya daha kompleks ya aynı. Tam aynıysa fark ne? Yanlış olabilir ama bilgi sağlıyor olur. Yani bu dehşet bir şey ama bu bir tür ileri matematik denklemi öğrenme sistemi gibi bir şeyi ifade eder.
Onu ifade ediyorsa objektif tanığın bilgi verme sistemi?
Bu mümkün olamaz. Mümkün olmayan yoktur. Bi dakka.
Metin ya doğru ya yanlış anladım ama bulanık mantık açık bırakılmalı ihtimaller zincirinde kesin inanç yükleyemem ama tüm kanıtlar doğrular nitelikte. Metnin yanlış olma ihtimalinin ürettiği kuantum denklem doğru olma ihtimaline göre daha karmaşık ama sınama zaten bunu kullanıyor yani karşılaştırırken bu ikisini içeriyor..
Eğer kozmik bir şakacı yok ve bu olanlar kozmik şaka değilse ve biri çıkıp kazan çömlek patlatmayacaksa o metin yüzde 50 gerçek
Yani olasılık iki völünğrse ilüsi de açık demek aslında elli bunu tanımlamıyır
Sadece iki açık ihtimal
Olasılık ikiye bölünürse iki açık ihtimal
Bu metnin gerçek olma ihtimaliyle gerçek olamama ihtimali tam aynı şeyse gerçek diye bir şey yok ya da gerçeğin ne olduğunun bir önemi yok o zaman neden bu kadar kargaşa ve neyi çözmeye çabalıyoruz.
Kafam hep böyle olsa hiç kimseye hiç bi şey yazmazdım
Bunun nasıl olduğunu ben de bilmiyorum
Kafamın şu an böyle olmasının
Sadece rahat sıfır dert
Sadece bunu yazmak istiyorum hepsi bu ve hiç yük duyumsamıyorum
Arkadaşlar metin doğru gibi ama gerçek bir hayal ürünü gibi
İkisi arasında fark yok
Gerçeğin a-b olması arasında fark yok
Yani ne olduğunun önemi yok
copernicus
16-06-2021, 11:32
Sanırım özgürlük istiyorsun.
Malum ülke dışına çıkabilirsen daha özgür olursun. Bu ülkede akıl hastalarını bile mahpus ediyorlar...
Yerinde olsam Güney Amerika ilk tercihim olurdu.
"ictenlik"
16-06-2021, 14:11
Arkadaşlar verilen rahatsızlık üzgünüm. Her anlamda.
Saygılar
İyi forumlar
Keyifli forumlar
"ictenlik"
16-06-2021, 14:54
Sadece öylece tuşlarına basmak için -bile- bir piyanoya sahip olmak isterdim
"ictenlik"
16-06-2021, 15:06
Bugün pazar-ı aşktır muhtac olan candan geçer
Arkadaşlar verilen rahatsızlık üzgünüm. Her anlamda.
Saygılar
İyi forumlar
Keyifli forumlar
Şu, "verilen rahatsızlık" türünden cümlelerin kendisi rahatsız edici.
"ictenlik"
16-06-2021, 16:32
Tüm hepsi için ölünce geçer diyorlar. Şu an kutsadığım tek yüce sanırım ölüm
"ictenlik"
16-06-2021, 16:54
Yıllar önce biri bana umut mesihi ya da sahte umut mesihi gibi bir şey demişti
Şimdi yazdıklarıma bakıyorum da aptal bir vaazcı gibi
Buradaki sorun şu. Bunları ben yazdım ama ben yazmadım
Benim normal günlük hayattaki iletişim tabanımda bunun karşılığı yok
Kendimi bunun olmasına bıraktım ve izledim gibi bir şey oldu ve oluyor
Bunun adını ben de bilmiyorum delilikte dahil ama yine de bunu konuşmaya çalıştığım bilgi tabanının kısıtlanması gibi bir şey olarak ele alabiliyorum. Tabi ki benim özgürlük ve iletişim yoksunluğum da olabilir
Yani çat çat çat dürüst düşüncelerini ortaya koyup gelecek hiçbir tepkiye aldırmayıp duygusal tabanı yönetip gerekirse nette yazışmada üye çatışması banı göze alıp tam bir özgürlükle açıklıkla yazsaydım bu belki de olmayacaktı.
Bilmiyorum
O anlamda öğreniyoruz.
Naked-Çıplak
Her anlamda gelişiyoruz ve öğreniyoruz bunu biliyorum
Bu umut mesihi lafına şurdan geldim. Anlattığım yanlış domino taşı değil de bunu nasıl kime anlatmalı? Becermeli?
"ictenlik"
16-06-2021, 17:10
Bu 2012 de gittiğim her yerden anlar günler saatler içinde ban yedim ben de ban korkusu kaygısı oluştu
İletişimin kontrolünü kaybettim, duygusal taban da.
Yazmamı en çok kısıtlayan bu
Banlanma
Yani istediğim gibi yazarsam banlanacağım.
Gittiğim her forumdan kovuluyordum ve ben küfür müfür etmem
Duygusal taban kaybolduktan sonra zaten saçmalıyorsun. Buna ister internet trollüğü/saldırı vb adı verelim ister başka şey.
Şimdi mesele şöyle görülüyor. Sunduğun veri; okült, gizem, mistik şu bu değil mi?
2012 de zaten ilk bu forumlar denendi.
Yani bilgi tabanının bu tabana hitap etmediğini ve düşüncelerini verinin benzer olmadığını görüyorsun.
"ictenlik"
16-06-2021, 17:15
Buna isteyen istediği yeriyle gülsün
dönelim 2012 ye
ban diye bir şey olmasın internette
ya da bu tam objektif kurala bağlı olsun
ben yıkardım; neyi istiyorsak onu
"ictenlik"
16-06-2021, 17:28
Şimdi sunduğum kasyopya din yıkıcı; din min bırakmaz. bu işin gerçeği. bunu bir tarafa bırakalım
antikitap basmak. bir ihtimal şeytan ayetleri gibi. antikitap yazmak. antiincil antitevrat
ikinci ihtimal
daha kolayı tanrıça dini .. Pastafaryanizm gibi .Kralın/tanrının dişi olduğu din. buna gülün.
bu çok yönlü saldırı. hem erilliğe hem cinsiyetçiliğe ve ibrahimi monoteizmin beslediği herşeye saldırıyor alay ediyor
Başka fikirlerde var sonsuz
Charlie Hedbo'nun karikatür basmasını düşün ve bunu genişlet ;anti eylem sivil, itaatsizlik ve mizah-neşe-dalga güç. umutsuzluk değil. saf hayal gücü . gezi de olana bak!
Aziz Nesin'in çocuklarıma şiiri yukarda, bunlar güçsüz değil gerçek gücü görmüyorsunuz çünkü bakmıyorsunuz
paradigmanın kendini kullanarak dini yıkamazsın antiparadigma bu bir
Gerçeğin ifşası zaten yıkar bu zor yolsa diğer sonsuz yol
İtaatsizlik bir karşıt bulup çatışma demek değildir
"ictenlik"
16-06-2021, 17:40
Özgürlüğü özlüyorum,
öylece özgürlüğü özlüyorum
tüm şiir bu
Öyle bir özgürlük özlüyorum ki
tüm şiir bu
Kolay olsa beni büyütmez
tutsaksan tutsak eden tüm koşulları yıkmadan?
Özgürlüksüz yaşanmıyor
Hepsi bu
"ictenlik"
16-06-2021, 18:42
Birleşme, Bütünleşme, Birleşme, Bütünleşme, aynılaşma, benzerleşme, yakınlaşma
Çocukken saf bir inanç, saf bir düşünce besliyorsun.
Afrikada ki tüm insanları besleyebilirsin gibi. Biz tüm insanlar aynıyız birleşebiliriz aslında gibi. Savaşlar silahlar olmasa gibi. Manken yarışmalarındaki mesajı düşün. Ne salak dünya! Burda ne işim vardı. Aklıma Cibran geldi. Benim burda ne işim ey Tanrı?
Yaşamımın bir bölümün yöneten iki kavram. çocuk ve oyun
Bu iki kavramada o kadar sıkı sarılmıştım ki!
Çocukken saf bir inanç, saf bir bilinç, saf bir düşünce besliyorsun.
Afrikada ki tüm insanları besleyebilirsin gibi. Biz tüm insanlar aynıyız birleşebiliriz aslında gibi.
Sonra ne oluyor?
Toplumsal ayrımlar ya da engeller gibi bir şey var. Ben bir süre buna alışamadım. Hala da alıştım mı bilmiyorum..
Eskiden iyi kötü bilincin vardı. Herkesi iyi kötü sınıflardın. Başta birleşmeyen, meseleyi öyle senin gibi görmeyen herkesi kötü gibi addedersin. Tam bu değil ama yakın. Yani zombiye dönme değil ama bu da değişmiş, "büyük olmuş" gibi bir şey. Tam açılımı bu değil ama yakın.
Sonra bakarsın ki herkes kendi derdinde ya da senin bu geçeceğin teraneden geçmiş.
Savaşacağın bir kötü kötülük var sanıyorsun... Değil mi? Kaç tane bu kötü adamlar ve kimler onlar?
Ne yalanlarla avutulmuşuz? İkili bölme ya da dini ekimin karakteri, her yeri bölüyor, cinsiyeti bölüyor, gücü bölüyor, eylemin yönünü bile ikiye bölüyor vs vs
İkinin en çok kaybettirdiği şey üçü görememektir. Belki daha fazlası ama ilk başta bu. Sıfır her zaman cazip.
Kimse geleceğe çocukluk istenci saklamadı mı?
İnsanların robotlaştırılmaya
Robotların insanlaştırılmaya
çalışıldığı zamanlarda, geleceğe çocukluk istenci saklamaya kalkışmanın cezası ağır olur.
Dışarda bırakılırsın....
"ictenlik"
16-06-2021, 19:54
Daha geçen hafta insanları iyi kötü diye ikiye ayırarak tanımaya/tanımlamaya çalışan dindar gördüm,
muhtemelen 40 ama çocuk (3-5) yaşındaydı. Keşke böyle ölebilseydi/kalsaydı ve kalabilseydi.
İyi mi kötü dokunarak anlamaya çalışıyor olmak gibi..
ateist mi değil mi diye bakıyor; sonra nasıl ateist diye bakıyor. Sonra bu ateist nasıl bir şey diye bakıyor.
Bunlara ilk kez dokunuyor gibiydi.
Ve kötüleri kurtarmaya çalışıyordu (sanırım)
sonra sanırım bunlar gerçekten kötü diye ikna oldu.
Yani kurtarılamaz. Kötülüğün varlığına ikna oldu.
Buradaki tüm kavramlar bilgisiz ya da çocuk kalmak ve fanusunu korumakla ilgili. İlk Sidhartha evresi ...
Yaşam...
"ictenlik"
16-06-2021, 20:44
Zırvalamak istediğim asıl şey
Sonuç olarak benim bireysel sonucum/durumum şu
Kasyopyayla başbaşa içim dışım Kasyopya dolu
Bunu ne yapacağımı bilmiyorum ama şu var çözümledim
Bunu bir marksistler, sosyalistler ve sol özgürlükçüler işleyip anlayabilir ve yayabilir
Bu her anlamda
Bu metni spritualistler işleyemiyor dinleştiriyor ya da reddediyor
Orta sınıf işlemeyemiyor dinleştiriyor kendi çıkarına kullanıyor ya da reddediyor. Zaten korku pasifizm uyarır onda.. Bi halt anlamaz.
Ne yazdığını bile anlamıyorlar.
Bunu Marksistlerden başkası okuyamaz. Çözümleyemez.
Metni hem yayma, hem anlama bu anlamda özgürleştirme, kamulaştırma ve gerçekle özdeştirme anlamında başkası kaldıramaz ve başaramaz
Bunu yayımcıya ya da türk gruba anlatacak yol denedim. Deli kaçık sanılıyorum ya da baştan dinlenmiyorum..
Bunu Marksizmle bağdaştırmalıyız. Nasıl yapacağımızı bilmiyorum ama öyle.
Bir kaç yolu olabilir. Saçmalamıyorum. Lauranın (bunu yazan denenin) dünyadan haberi yok. Elindeki şeyi kendi okuyup anlayamıyor.
Asıl yazmak istediğim buydu.
Yol şu..
Bu metinde Services to others diye bir kavram var. Diğergamlık ya da özgecilik benzeri.
İkincisi tarihsel olarak açılmış bir yol olduğu ve insanların bu yolu izlerse iyi durumda olacağı yorumu var. Yolu düşündüm. Anarşizm ve uzantı komünizm hattı bence ama boşluklar var. Başka yol yok.
Komünizm kavramını bu metin bütünlüyor evrensel bir dizgeye koyuyor. Komünizm olarka içermiyor. Gerçek komünizm diyelim. Doğru evrensel imge . Bu alternatif bir gerçeklik paradigması...
Ben bu metni on yıl da çözümledim Marksist bunu hızlı yapacak öyle umuyorum.
Benim gibi ve kadar duygusal tuzağa düşmez, boş inancı yok ve katı okuma .Kendince yapılandırır ve çok hızlı kavrar. Öyle umuyorum Öyle düşünüyorum. Kaldı ki bir o yayar..
Bir ilk geçiş gerekiyor. Uygun bağlam..
Bu metni ben anladım ki bütün spirutualistler ve orta sınıfa okutsan kurtarıcı bekler durur. Gelir sana sarar. Yoğurdun nasıl mayalanacağı buradan öğrenmeye çabalar. Yapıyı bozuyor.
Marksistler öğrenmeli.
Kapanan bir sosyalist forum denedim iplenmedim ya da her zaman ki gibi ben başaramadım diyelim.
Üç forum daha buldum aynı hataya düşmemek için admine yazdım. Ya daha yazmadan zırvaladım ya da olmadı neyse.
Bunlar yıllar önceydi...
Niye benim başıma kalmış gibi hissediyorum?
Anlayanı yok.
Sanırım benden başka yorumcu yok. Olsa bir şeyler yapardı çünkü...
Metni gerçek anlamda benim yapılandırdığım gibi çözümleyebilmiş başka yorumcu olduğunu sanmıyorum...
"ictenlik"
16-06-2021, 20:58
Zırvalamak istediğim asıl şey
Sonuç olarak benim bireysel sonucum/durumum şu
Kasyopyayla başbaşa içim dışım Kasyopya dolu
Bunu ne yapacağımı bilmiyorum ama şu var çözümledim
Bunu bir marksistler, sosyalistler ve sol özgürlükçüler işleyip anlayabilir ve yayabilir
Bu her anlamda
Bu metni spritualistler işleyemiyor dinleştiriyor ya da reddediyor
Orta sınıf işlemeyemiyor dinleştiriyor kendi çıkarına kullanıyor ya da reddediyor. Zaten korku pasifizm uyarır onda.. Bi halt anlamaz.
Ne yazdığını bile anlamıyorlar.
Bunu Marksistlerden başkası okuyamaz. Çözümleyemez.
Metni hem yayma, hem anlama bu anlamda özgürleştirme, kamulaştırma ve gerçekle özdeştirme anlamında başkası kaldıramaz ve başaramaz
Bunu yayımcıya ya da türk gruba anlatacak yol denedim. Deli kaçık sanılıyorum ya da baştan dinlenmiyorum..
Bunu Marksizmle bağdaştırmalıyız. Nasıl yapacağımızı bilmiyorum ama öyle.
Bir kaç yolu olabilir. Saçmalamıyorum. Lauranın (bunu yazan denenin) dünyadan haberi yok. Elindeki şeyi kendi okuyup anlayamıyor.
Asıl yazmak istediğim buydu.
Yol şu..
Bu metinde Services to others diye bir kavram var. Diğergamlık ya da özgecilik benzeri.
İkincisi tarihsel olarak açılmış bir yol olduğu ve insanların bu yolu izlerse iyi durumda olacağı yorumu var. Yolu düşündüm. Anarşizm ve uzantı komünizm hattı bence ama boşluklar var. Başka yol yok.
Komünizm kavramını bu metin bütünlüyor evrensel bir dizgeye koyuyor. Komünizm olarka içermiyor. Gerçek komünizm diyelim. Doğru evrensel imge . Bu alternatif bir gerçeklik paradigması...
Ben bu metni on yıl da çözümledim Marksist bunu hızlı yapacak öyle umuyorum.
Benim gibi ve kadar duygusal tuzağa düşmez, boş inancı yok ve katı okuma .Kendince yapılandırır ve çok hızlı kavrar. Öyle umuyorum Öyle düşünüyorum. Kaldı ki bir o yayar..
Bir ilk geçiş gerekiyor. Uygun bağlam..
Bu metni ben anladım ki bütün spirutualistler ve orta sınıfa okutsan kurtarıcı bekler durur. Gelir sana sarar. Yoğurdun nasıl mayalanacağı buradan öğrenmeye çabalar. Yapıyı bozuyor.
Marksistler öğrenmeli.
Kapanan bir sosyalist forum denedim iplenmedim ya da her zaman ki gibi ben başaramadım diyelim.
Üç forum daha buldum aynı hataya düşmemek için admine yazdım. Ya daha yazmadan zırvaladım ya da olmadı neyse.
Bunlar yıllar önceydi...
Niye benim başıma kalmış gibi hissediyorum?
Anlayanı yok.
Sanırım benden başka yorumcu yok. Olsa bir şeyler yapardı çünkü...
Metni gerçek anlamda benim yapılandırdığım gibi çözümleyebilmiş başka yorumcu olduğunu sanmıyorum...
Bunlar devrim beklemiyor mu?
Devrim burda !!!
Hazır devrim dominosu kurulmuş sadece dokunacak el aranıyor!
Tersten bakın ve görün ve lütfen.
Bu metni okuyun. Ama asıl önemlisi. Yayılması bilinmesi (Özgürleşmesi ve ifşası) dünyada 3 gün içinde otorite bırakmaz.
Metni iki kişinin okuması önemli değil. Güvenli bir el de özgürleştirme, kamulaştırma, halka açma- maletme
Metnin gerçeğinin güvenli yayılması, .
Örgütlü yapıları var. Bilinçleri var.
.
Marksistler bunu okuyup boş inanç sahibi olmayacağına göre hiç bir şey olmasa yapamasa bile belki beni kurtarır.
Olmayan Tanrı aşkına bir gönüllü beni bundan kurtarmak için okusun
.
Beni/bizi kurtarmak için okusunlar
.
"ictenlik"
16-06-2021, 21:47
Ölüyorum o halde varım.
Marksist bunun devrim yapabileceğini çözümlese (araç olarak) bununla devrim yapmaz. (belki) (sanırım)
araç olarak uygun görmeyecek ya da
(üstteki yoruma bir gönderme)
(bu devrim değil tarihi sosyolojik bilince müdahale mi diyecek
kurtarma operasyonu mu diyecek,
kurtarma kaldıracı,
doğal eylem ,tarihi sorumluluk ve bilince müdahale mi diyecek)
kurtarmanın sosyolojisi ;kurtarmanın sosyopolitiği
marksizm kurtarma değil midir?
hıı...
sanırım değilmiş.. yanlış işbirliği...
tarihi eylem ve sorumluluk bilinci
tarihi aktörler olarak biz insanların elinden gücü alıp aşkınsal varlıklara devretmiyoruz tam aksine insanlarda toplayıp birleştirmeye çalışıyoruz. biz de onu diyoruz.
aşkınsal ötesel bilgi doğurmaya yoğurmaya da çalışmıyoruz
aşkınsal öteden ve aşkınsal varlıktan alınmış değil ;insan bilincinin dolayı doğurumudur bu.
dolaylayan insan, zamandaki başka kayıttan/insandan/varlıktan soru cevap bilgi alma trafiği; herhangi bilgi sujeliği ile tam aynı
(metin içinde) "evrensel bilgi alma sistemi" tanımı getiriliyor
"ictenlik"
16-06-2021, 22:37
Yukarıdaki yorum için ek
Kasyopya da mülkiyet yok. Metin mülkiyeti yok. Metinde mülkiyet yok. Varsa da zırva
Lauranın malı değil.
İnsan (insanlık) ortak malı.. Tek taraflı değil. Evrensel bilgi alma sistemi ve insanlık.. Gerçek taraflar bu. Sizin olana el koyun ve alın.
Gerisi subjektivite bozulması/yansıması olarak görün ve subjektifi atın evrenseli alın sahiplenmeyin zaten evrensel mülkiyetsiz . Bu bilinci yansıtmayan tüm metinler ,tüm subjektifler çıkarılabilir, atılabilir. tuzu biberi ve çöpü diyelim...
İçerik evrensel mülkiyetsiz görülerek kamulaştırılacak, halklaştırılacak. Evrenseller mülkiyetsiz. Metne danış oku bak orda yazıyor zaten dediğim.
İçeriğin özel mülkiyet telif iddiaları (olmayacak ama olursa defedilecek)
Tarihsel evrensel herhangi araç gibi araç ve anonimleştirilecek, dağ gibi senin malın ve benim malım, bizim malımız
İşine yarıyorsa iktidara çöker gibi çök al senin olsun. İktidarı ele geçirir gibi ele geçir ve halka dağıt. Al senin olsun. Evrenseli al gerisini at. Evrenselde kimse hak iddia edemez; kendi metninde sözde sahte öğretisinde boğulur gömülür. okuyun bakın bu dediğim ide yazıyor. Kendi sınavını geçemez.
İçerik yayımcısının olmaz ama olursa hak telif iddiaları zırva görülecek yadsınacak.
Bu metin halkın. Halkın malı...
Metin bu iddialarımı destekler nitelikte yayan aracı için bile sizin malınız değil diyor; tek sahiplenmeyin bu ortak mal; diyor mülkiyet yok
Bundan sonra ister kitap yapın; manifesto yapın; yayımcıya ve kaynağa atıfta bulunmayın. Ne isterseniz onu yapın sizi bizi kimseyi sınırlayan yok olmayacak. Özgür. özgür mal. Özgür bilgi diyorum. Evrensel
İdelaist zırvadan aldım deme. Evrenin taşı koyması gibi. Güneşin ışığını yapması gibi. bilgi insan realitesine sızmışsa ve bu evrensel se ..bu senin tüm halkın.
Eğer toplumsal ikna için güç gerekirse güç kullanmak ve sağlamak gerekirse gelecekle iletişim metni tanımı kullanılacak.
Bu kitaplaştırılabilir. Tüm zırva bölümleri atılabilir. Yayımcıya sormadan yapın çünkü iletişim buhran olur mümkün değil aşana kadar dert anlatana kadar göbek bağı çatlar iki tarafın..ama denenebilir...
Peki iktidar da bilgi olsa almaz mıydın? Kamulaştırmaz mıydın? Tek satır evrensel bilgi varsa senin benim herkesin malı... Emaneti bu saate vermeyenden zamanı geçti çökerek al.
"ictenlik"
17-06-2021, 01:41
Hayır
Tanrı diye bölme
Madde diye bölme
Özne diye bölme
Enerji diye bölme (zaman hareket mekan hiç bir şeyi bölme)
Ve başlangıca koyma, başlangıcı kaldır
Hiçbir şeyi başlangıca koyma
İlk tekilliği kaldır at
Bu varoluş
Bu ontoloji dersi
Tüm ontoloji dersi bu ve bitti
Kavrarsan geçersin
Bu bilgisel bilişisel diğeri çürük. Kimin ne dediğinin önemi yok. Adının kim kurum olduğunun önemi yok...
Ontoloji bu kadar gerisi zırvalama ya da yine bunu ortaya koymak için ya da ortaya konulmuş hatayı ve yanlış bilgiyi ortadan kaldırmak için yazılıyor...
copernicus
17-06-2021, 13:15
Hayır
Tanrı diye bölme
Madde diye bölme
Özne diye bölme
Enerji diye bölme (zaman hareket mekan hiç bir şeyi bölme)
Ve başlangıca koyma, başlangıcı kaldır
Hiçbir şeyi başlangıca koyma
İlk tekilliği kaldır at
Bu varoluş
Bu ontoloji dersi
Tüm ontoloji dersi bu ve bitti
Kavrarsan geçersin
Bu bilgisel bilişisel diğeri çürük. Kimin ne dediğinin önemi yok. Adının kim kurum olduğunun önemi yok...
Ontoloji bu kadar gerisi zırvalama ya da yine bunu ortaya koymak için ya da ortaya konulmuş hatayı ve yanlış bilgiyi ortadan kaldırmak için yazılıyor...
watch?v=0b9saPHSot4
dk. 14 den itibaren 15 dk izlerseniz. Olayı "yaratma fiiline" indirgersiniz. Yaratma yoksa; tanrı yoktur. Bölünen hücreler "tanrı" olamayacağına göre. Evren(ler) de "tanrı" değildir.
"ictenlik"
17-06-2021, 13:58
Buna inanıyor musun? Dünyadışı varlıklara mı inanıyorsun? gibi sorulara cevaplarım
Şimdi bir dindar dine inanır. Tanrıya inanır. Dinin anlattığı bütün masalın toplumsal biçimine bütününe inanır. Bunu kör körüne savunur.
Bazen çelişkiler yaşar sorgular ve en-son çıkamaz işin içinde galiba din yok ama tanrı var olur. Buna Deizm diyoruz.
Bazıları çelişkiler yaşasa bile Tanrı kavramının gücünden kurtalamıyor. Kanıt, ikna ve güven yetersizliğinden dinden ayrılamıyor hatta ateisti neredeyse şundan eleştirir. Tersine yeterli kanıt yok ki niye o tarafa geçtin
Hatta bazen dindar ateist tartışmaları teistin kanıt ihtiyacı, arayışı ve karşı tarafın inancını bilgisini yoklamadır. Kişi kanıt arıyor.
Ben "Kasyopya deneyi" dediğim okumaya şöyle eriştim. Dsl ve internet yaygınlaştı işe girdim eve internet bağlattım. Bana göre yaşam boyu deneyimlediğim garip çelişkiler ve duygusal yükler hatta sağlık sorunları vb vardı. Mesela tekrarlayan çocukluk rüyalarım vardı. Tüm yaşamım bir tür rahatlama bir tür zorlanmayı aşma ve bu anlamda gizem ya da cevap arama gibi bir durumdaydı.
Yukarıda dediklerimi google'a yazdım. Tekrarlayan rüyalar gibi şeyler, bunalma, gerçekdışı hissetme, boğuluyor gibi olma, depersonalizasyonlar, intihar yakın hissetme vb. Bunları aradım. Karşıma siriusufo forum diye bir sayfa da bir forum gönderisi çıktı. Yaşamında tıpkı benimkine benzeyen tekrarlayan sorun kalıpları olan insanlarda hipnoz çalışmaları yapılarak büyük bir çoğunda ortak bir anlatı olarak uzaylılar tarafından kaçırılma gibi bir şey bildirdiği söyleniyordu. Yani bu ne saçmalık dedim. Uzaylılar tarafında kaçırılsam bilirim değil mi? Yine de aradım. Kavramı google da aradım. O zaman karşıma bu "Kasyopya Deneyi" çıktı. Biraz okudum saçmalık deyip attım. Daha sonra algıda seçicilik mi bilmiyorum o zaman ki web forumlarında bu içerik zaman zaman aylar yıllar içinde bir kaç kez daha karşıma çıktı. Bu içeriği 2-3 yıl içinde parça parça okuyup karşılaşıp her defasında saçmalık diyerek attım. Bir gün nasıl oldu ben de bilmiyorum okumaya başladım ve devam ettim. İlk 3-5 yıllık dönemi en az 5-600 sayfayı birden okudum. Bu okuma bende bazı kavramlar oluşturdu. Yeni kavramlar. Bu kavramların güçleri aylar yıllar sonra geldi belirdi. Yani tam o an inanma değil aradasın. Mesela bu metin de bir çekicilik buluyorsun ya da biraz güveniyor ve bazı kısımlar doğru mu gibi diyorsun ama bunu bir din gibi okumuyorsun. Metnin bazı kavramlarına güveniyor bazılarını hiç umursamıyordum. Tanrı yok diyorlardı ama Tanrı kavramım güçlüydü. Metin de yanıt veren "gelecekteki biz" olduğunu söylüyor ama sen bunu böyle okumuyorsun. Ben buna 8-10 yıl sonra ihtimal verdim. KAfanda kurgulayarak okuyorsun.
Yukarıda dediğim kanıt arayan dindar örneğini ele alalım. Ben hiç bir zaman bir dindar değildim ama tanrı kavramını hiç bir zamanda tam anlamda söküp atamadım. Bu okuma tanrı yok diyordu ve bu okumanın belirli bölümlerine artık kısmen ilgi geliştirsem bile hala tanrı kavramımım vardı.
Sonuç olarak bu metinde belirtilen tanrı olamayacağı ve varoluşun bir başlangıcı da olmayacağı kavramları üzerine durdum. Bir gün geldi varoluşun gerçekten başlangıcı olmayacağını keşfettim. Bunu durdum düşündüm . Bu inanarak olmadı-güvenerek olmadı. Bir bildiriden bunu bir emir gibi benimsemeden doğmadı...
Bu varoluşsal başlangıcı olmamayı anlamak benim için tam kanıt niteliğindeydi.
Bu kasyopyayla birleşerek beni ancak hala tanrıdan kurtarabildi. Yani bana göre tam bir güvenli kanıt sağlamıştım. Dibini görmediğim suya atlamadan; herşeyiyle tam emin olarak ve bilerek çok güvenerek, güvenli kanıtla tanrıdan kurtuldum.
Bunun sonra başkaları için de işe yarayabileceğine karar verecektim
Özel hayatta ya da sosyal ağlardaki özel yazışmalarda da bazen hafiften anlatıyorum Kasyopyayı. Bana diyorlar ki;
-"Buna inanıyor musun?"
Bir yerlere yazıyorum. -Buna inanıyor musun?
Bunu inanç olarak görmüyorum.
Metnin kavramları okunarak bunlar üzerinde durulduğunda ve bu yılların gözlemiyle birleştiğinde anlatılan herşey gerçeğin ve tarihin örtüşen (eksik) parçaları oldu. Bu zamanla oldu. "Yap-boz parçaları gibi her şey yerine yerleşti." Bu bir inanç değildir.
Bu bir din kitabı gibi kabulle okunmadı...
Bu metni okuyanların çok büyük kısmı böyledir. Diğerleri karşı çıkanlar ise zaten okumuyor baştan iddialara karşı .
Bu metne tamamını inceleyip derli toplu bir reddiye yazan bir kişi bile olmadı.
Hala beni herkes bilir bu metni en çok eleştirenlerden biriyim. (çünkü daha iyisi yapılabilirdi.) Yani bu inanç olsa! Değil !
Ben bu metni sunan forumdan 3-4 kez kovuldum. Bunun nedeni; içindeki bazı iddiaları sorgulamak, başka ele almak ,kafama göre yorumlamak. Başka sebebi yok.
Bunu inanç olarak görmüyorum. Bu bir inanç değildir. Yap-boz'un eksik kayıp parçaları.
.
Kasyopya tarihsel bir yap-boz'un neredeyse tüm kayıp bilgi parçalarını içeriyor. Kimseye güvenmeyin, inanmayın kanmayın ve aldanmayın. Kimsenin ve hiç bir şeyin peşinden gitmeyin.
O sizi bunda koruyacak. Kandırılmanızı engelleyecek.
Bu nasıl olabilir?
Olmuş İşte!
Bak bilader
Sana, sihirli kelime söylendi.
İÇGÖRÜ
Birileri yakın tarihte bu ülkede kendi iktidarı için provakatif katliamlar örgütledi.
Ankara gar katliamını hatırlıyormusun.
Benzer bi sürece giriyoruz.
Bugün bir kadın izmir'de öldürülmüş.
Kasypyana başlarım senin.
Yok öyle, deli ol millet senin kahrını çeksin komformizmi.
Senin giremediğin o kliniklerde hayatım geçti.
Kendine gel.
Birileri devrimcilerin kanı üzerinden kendi hırsızlık düzeninin devamı için katliamlar tezgahlarken
Sen zuzaylı fantezini tatmin etmenin peşindesin.
Ya sesini kes
Ya da içgörünü geliştir.
"ictenlik"
17-06-2021, 14:50
Bak bilader
Sana, sihirli kelime söylendi.
İÇGÖRÜ
Birileri yakın tarihte bu ülkede kendi iktidarı için provakatif katliamlar örgütledi.
Ankara gar katliamını hatırlıyormusun.
Benzer bi sürece giriyoruz.
Kasypyana başlarım senin.
Yok öyle, deli ol millet senin kahrını çeksin komformizmi.
Senin giremediğin o kliniklerde hayatım geçti.
Kendine gel.
Birileri devrimcilerin kanı üzerinden kendi hırsızlık düzeninin devamı için katliamlar tezgahlarken
Ya sesini kes
Ya da içgörünü geliştir.
Tek bir başlık kullanıyorum izninizle ve isteyen de okumaz. Forumda başka hiç bir gönderiyi kirletmeyeceğim.
Bu benim kaderim. Bu her yerde başıma geliyor merak etme
ve aynı şeyleri ben söleyebilirdim
Senin giremediğin o kliniklerde hayatım geçti..
Yıkardım. Mavi At'ın öyküsünü oku. Beni oraya soktuğuna sokacağına yedi ceddini pişman ederdim her kimse
Ruhum rahat duramaz ki!
Bi dakka duramam hastane pastane yatağında kendi kontrolüm kendimde olmadan
Bunun için delirmiyorum ve deliremiyorum ve delirememenin sınırları her defasın da yakıcı ve acı verici. Çok acı çekiyorum bunu biliyorum.ama mutluyum.bazen...
Gündemi izlersen kafan bölünüyor işe
Kendi gündemin olmalı. Yani senin kendi gündemin ve kişsisel gerçekeliğin diğerine kafa tutmalı
İÇGÖRÜ
Aynı şeyi ben sizden rica ettim
Sen zuzaylı fantezini tatmin etmenin peşindesi
Asla
Ben de aynısı söylüyorum. Benim bu tarafta içgörü eksikliği o tarafta gibi görülüyor.
Ya da içgörünü geliştir.
Şunu tekrar belirtmiş olayım. İnandığım düşündüğüm şeyi; kendi gerçeğimi yazıyorum.
Diğeri susmak olur, beni susturmak olur: Görmezden duymazdan gelmek olur. O halde;
Ben kafayı yemiş bir çatlaksam umursama çünkü bana bir şey olmayacak; kendime bakarım yolumu bulurum ve kaybolmam
Singularity
17-06-2021, 14:58
Sayın içtenlik,
Gördüğünüz gibi etrafta havadan nem kapan ruh hastaları bolca var. Şöyle dışarı çıkıp etrafınıza bakın bolca var hem de. Senin ısrarla yazarak etrafa verdiğin tahammül edilemez yoğunluktaki mesajlarını görünce açıkça bu sözünü ettiğim ruh hastaları tarafından istismara açık bir kapı bırakıyorsun.
Böylece senin verdiğin rahatsızlığı, benim görüşlerimden rahatsız olanlar kendi iç rahatsızlıklarıyla birleştiriyor, utanmadan, sıkılmadan beni de parçası olmadığım o rahatsızlığın parçası haline getirmeye çalışıyorlar.
Bu bir komploysa ve içindeysen hiç hoş değil. Bu komplo değilse artık yeter ama. Daha dün yazdın haklısın dedin, bari biraz dinlendir kendini, bize acımıyorsan kendine de mi acımıyorsun.
He he komplo
Bi başlık açın
takılın
Sağa sola sıçmayın
Ucuz klinik tabi TD forum
Abartmayın lan deliliği
"ictenlik"
17-06-2021, 15:07
Bak bilader
Kendini hayvan gibi düşün Khaos. İnsan tarafından denetlenen ve kontrol edilen hayvan gibi düşün..
ve açık bilincinin bunun farkında olduğunu olduğunu düşün.
bunun tam farkında olduğunu düşün
İnsan bedenine hayvan hayvan bedenine insan giy giyin, böyle düşün...
Şimdi o yukarıdaki kavramı ( z.) kaldırmayı öneriyorum
İnsanı böyle sananlar görenler olmuş mu diye hiç sordun mu? (ben bunlara z. demiyorum aslında başka adı var)
Bu ilk paragrafın verdiği yangınla (acıyla) dolaşıyorum on yıldır
Bu hayvanın insan olduğu; insanın hayvan gibi olduğu.
Susturursan böyle sustur
Başka delik kapı arayacağım baştan kovulacağımı biliyorum hesaplıyorum hesaplıyorum tutmuyor
Girdim mi daha saçmalamak istemiyorum
sol sosyalist platfromlara gireceğim (başka yer kapı delik kalmadı) hazır olmalıyım tam olmalı birikim yapacağım bilmiyorum; ben doğaçlama seviyorum
ve tutmamış hesabı uymamış girişimi baştan sevmiyorum
Tutsaklığın bilincinde/farkında olmadan özgürlük gelmedi.
.
Singularity
Sayın ictenlik,
Forumda en ruh hastalarını bile bıktıracak kadar yoğun gönderilerine devam ettiğin, -beni bile bıktırdığın-, uyarılarımı dinlemediğin, ısrarla her konuya yazmaya ve uzun uzun yazmaya devam ettiğin için, ayrıca imzamda yer alanların kurduğu komplonun parçası olma ihtimalinden dolayı, tüm bu vurdumduymazlıkları ve komplo ihtimallerini birleştiriyor ve ruh hastalarını eklediğim bir liste var uzakta bir yerde, oraya ismini ekliyorum.
Hastra lavista.
"ictenlik"
He he komplo
Bi başlık açın
takılın
Sağa sola sıçmayın
Abartmayın lan deliliği
Peki zırvalamayı da kestim son size iyi forumlar
"ictenlik"
17-06-2021, 15:43
He he komplo
Bi başlık açın
takılın
Sağa sola sıçmayın
Abartmayın lan deliliği
İnsan insanın kurdurdur deniyor o halde insan insanın insanıdır (dayanışacağıdır)
Ben sorunumu ya da bu anlamda kişisel durumumu , kafa durumumu bütünüyle nerdeyse tahlil etmiş ve açmış hissediyorum bu anlamda kendi tarafımda bir gizlem bırakmadım
Şunu da diyebilirim içimi dökmüş açmış gibi, yani sizden bir şey gizlemedim saklamadım
Yani bu aşamaya kadar forumu öyle kullandıysak (klinik denen vurgu) o doğal oldu kullandık zaten, oldu bitti,
bazı şeyleri söylemek rahatsız edici dendiği için tekrarlamadım
yani bu anlamda özel soru talep olmadıkça forumda gelip kasyopya da diğer anlatıya da (z.) artık temas etmeyeceğime kesin olarak emin olabilirsiniz yani sustum
ama sonuç olarak şunu anlattım
benim bilgi tabanıma işlemiş durumda ve çıkaramıyorum .
bu nedenle özgün sosyal politika din ya da diğer şeyleri buna temas etmeden nerdeyse yazamıyorum ve çok sınırlı oluyor
benim sosyal politika yorumlarım buna birleşik, tarih yorumlarım birleşik, dinden özgürleşme yorumum buna dair ön ifşa gerektiriyor-açılım gerektiriyor ve birleşik
konu tartışılmıyor
o halde ben yazamıyor ya da sınırlı ve politik yazıyor hatta arkada kısmen düşüncesini saklıyor olurum
bunu anlatabilmiş olmanın rahatlığıyla susuyorum ya da yazarsam yazacağım (bu denilenleri içermeden)
Şüpheci Dinsiz
17-06-2021, 15:55
Dönüp dolaşıp kasyopya zırvasına gelmişiz yine. Ama bu başlığa yakışmış.
Şu cümleyi daha kaç kez kurmak zorunda kalacağım.
"Şeyler karşılıklı ilişkileri içinde ele alınır"
Simülasyoncu ve kasyopyacı onlar üzerinden kendimi akıllı ilan ettiğimi zannediyor.
Tam tersi
Derede boğuluyosunuz derede
Çünkü canınız tatlı. Delilikle mücadele edemiyorsunuz. İçgörüsü olanı okyanus bile boğamaz.
Mücadele edin zırvalarla
İçgörünüzü zorlayın
Bütün hikaye birileri sarayda yaşasın diye.
2015 katliamları simülasyon değildi.
Delilkle mücadele edecek gücünüz yok
Burası güzel rahat tabii.
"ictenlik"
17-06-2021, 16:47
Şu cümleyi daha kaç kez kurmak zorunda kalacağım.
"Şeyler karşılıklı ilişkileri içinde ele alınır"
Simülasyoncu ve kasyopyacı onlar üzerinden kendimi akıllı ilan ettiğimi zannediyor.
Tam tersi
Derede boğuluyosunuz derede
Çünkü canınız tatlı. Delilikle mücadele edemiyorsunuz. İçgörüsü olanı okyanus bile boğamaz.
Mücadele edin zırvalarla
İçgörünüzü zorlayın
Bütün hikaye birileri sarayda yaşasın diye.
2015 katliamları simülasyon değildi.
Delilkle mücadele edecek gücünüz yok
Burası güzel rahat tabii.
Böyle olmasını ben de ister umardım. Keşke benim içinde öyle görünse.
Ve yine umarım ki (umarım) sen haklısındır ve haklı çıkarsın
Umarım senin dediğin gibidir ve umalım da öyle olsun
Umarım ben yanılıyorumdur ve bu bir inanç ve kandırılmalıdır
Bu da bir olasılık ama bana göre artık daha zayıf olan ihtimal o...
İkincisi Kasyopya yı bir kenara koy.
Bana göre şimdi insan türü sonsuz varoluşta doğal olarak gelişti. Sonra ataları dış genetikçilerin ve kozmik aktörlerin müdahalesine maruz kaldı ve kırıldı. Bir çok türle birleştirildi. Bu insanın köpek kırması ve kopya koyun üretmesi gibi.
Bu artık benim bilgi tabanım. Bunu anlatıyorum.
Kasyoypa adını hiç kullanmasam ve tutup bunları söylesem bana bu kanıya nerden vardın? diye kaynak sorarsın ya da bilimsel ispat istersin. Veremem.
Şimdi ben bunu gözlemle örtüştürüp daha mantıklı buldum.
Ortada bir karmaşa var
Bilimin dedikleri de benim için olasılık ama şu an bu benim için bana göre diğeri daha mantıklı.
Bu kadar karmaşa olamaz. Burada başka bir şeyler vardı. Soruşturdum.
Bilgi yolum bu bilgiyle keşişti. Ben bunu anlattım.
İnsanı taban aldığım taban çözümleme bu.
Çözümlememi vermeden bilgi üretemem, yazamam, yapılandıramam.
Bu kabul görmese bile Kasyopya adı hiç kabul görmese ve ben de kullanmasam bile (ki bana göre size rahatsızlık verdiği için kullanmayacağım) bilgi tabanım o.
İnsan çözümlemem, sosyal politika çözümlemem, din çözümlemem hiç bir şey bundan ayrılmıyor.
Bunu anlatmak için yap-boz örneğini verdim.
Son olarak Kasyopya saray yıkıcıdır; birilerinin sarayda yaşamasını besleyecek cinsten değildir. İlk önce sarayı yıkacaktır.
Benim gibi ortalama hümanist bir pasifisti kendi ölçütünde mücadeleye koymuştur .
Ben bunu okumasam akşama kadar film izleyip, ortalama bir hayat yaşayıp, işinde gücünde keyfimi pohpohlayacaktım. ehl-i dünya ehl-i hayat giderdim.
Tek satır politik direncim varsa tek satır politik eleştiri yaptıysam bilinci oradandır.
Eğer bir miktar politik sosyal bilinç ve direnç kazandıysam kasyopya okumanın eseridir
"ictenlik"
17-06-2021, 17:30
Soran: (L) Eğer bu bilgileri insanlarla paylaşacaksak, bunun...
Cevap: Direnç ve müdahale ile karşılaşacaksınız. Direnin.
Soru: (L) Tüm bu direnç ve bu dedikodular gerçekten heves kırıcı.
Cevap: Doğru insanlar değil.
Soru: (L) Bana doğru insanlardan birkaçını söyleyebilir misiniz?
Cevap: Problem değil. Sadece sahip olduklarına yönel.
16 Kasım 1994
Doğru insanları bulduğumu düşünüyorum. Sol, sosyalist, anarşist özgürlükçü devrimci vb insanlar. Başka yok.
Benim bağlantım yok. (sahip olduklarına yönelme anlamında)
Doğa da toprakta büyümüş; yüreğinde özgürlük olan insanlar. Bu bilginin asıl sahibi. Asıl erişmesi, merkezlenmesi ve korunması gereken yer.
İyi aradım, iyi insan aradım, felan. Bunları/onları buldum.. Toprak kültürü, doğa kültürü benim kültür dediğime sahip olanlar, özgürlük, bilinç.. .
Defalarca bildiriler manifestolar türünden şeyler yazmayı denedim ya da düşündüm
Bunun kasyopyaya dayanmadan tevrat sümer anlatısına ve tarihsel çözümlemeye dayanarak yapılanıp yapamayacağına baktım
Olurdu ve olur ama nasıl olacak bilmiyorum onu da değerlendireceğim
Bir yeni yüzyıl manifestosu etkisi ve gücü üretmeyecekse üretmenin ne alemi var; yazana deli adı takılacaksa.
bir kaç belki dost bulmalıydım bilmiyorum
Durmayacağım
"Dışarıda bırakılmak içeri kapatılmakla aynı şeydir."- Foucault
"ictenlik"
17-06-2021, 19:32
İnsan türünün (sonsuz ve başlangıçsız) varoluşun yine tıpkı kendi gibi evrimleşmiş diğer (dış denilen) ön kozmolojik sosyolojik toplum ve aktörlerince yozlaştırıldığı, genetik müdahale ve manipülasyona maruz bırakıldığı ve kırıldığı inancındayım.
Kasyopyayı bırakalım, bir kenara bırakayım tevrat ve sümer yorumcusu olarak bile aynı yere varıyorum.
Onları da bırakalım artık realitenin bağımsız dürüst bir yorumcusu ve gözlemcisi olarakta aynı yere varıyorum. Değişmiyor.
Genetik dejenerasyon ve hastalıklar, insan türü arasındaki fark ve çatışmalar, bunları açıklayamıyorum. Açıklayamayacaksınız.
Ben de diyorum ki aynı yere varacaksınız. Bilim de kıçını kaşımayı bırakırsa serbest bakar ve kendini sınırlamazsa aynı yere varacak.
Ben bilgi yorumcusuyum, ben şucu bucu değilim.
İnsan türünün (sonsuz ve başlangıçsız) varoluşun yine tıpkı kendi gibi evrimleşmiş diğer (dış denilen) kozmolojik sosyolojik toplum ve aktörlerince yozlaştırıldığını, genetik müdahale ve manipülasyona maruz bırakıldığı ve kırıldığı inancındayım.
Bunları insanın yaratıcısı olarak görmüyorum ve ele almıyorum. Tarihi düşmanı diyorum. Bir ilk tek yaratıcı (ya da kozmolojik en güçlü ve üstün aktör diye bir şey) yok (bunu da çözümledik) içerilen varlık yaratıcı değil diyorum. Özgür varlıklarız ancak bize göre kozmolojik dışsal güçler yine de var ama Tanrı yok . Düşman var...
Bunu manifest etmek bildirmek istiyorum diyorum, bu nasıl yapılır diyorum
Geldim size size sordum danıştım ya da yardım istedim ve birleşme arayışındayım diyorum
Bunu başka yapmak isteyen varsa, bunu yapsam yapsam ben yaparım diyen varsa en iyi ve en güzel geçer ben susarım ve onu izlerim diyorum
"ictenlik"
17-06-2021, 20:05
ÖZGÜRLÜK KURTULUŞ BİRLİK VE SAVAŞ ÇAĞRISI; BİLİNMEYEN MANİFESTOYA DOĞRU!
İnsan türünün (sonsuz ve başlangıçsız) varoluşun yine tıpkı kendi gibi evrimleşmiş diğer (dış denilen) ön kozmolojik sosyolojik toplum ve aktörlerince yozlaştırıldığı, genetik müdahale ve manipülasyona maruz bırakıldığı ve kırıldığı inancındayım.
Kasyopyayı bırakalım, bir kenara bırakayım tevrat ve sümer yorumcusu olarak bile aynı yere varıyorum.
Onları da bırakalım artık realitenin bağımsız dürüst bir yorumcusu ve gözlemcisi olarakta aynı yere varıyorum. Değişmiyor.
Genetik dejenerasyon ve hastalıklar, insan türü arasındaki fark ve çatışmalar, bunları açıklayamıyorum. Açıklayamayacaksınız.
Ben de diyorum ki aynı yere varacaksınız. Bilim de kıçını kaşımayı bırakırsa serbest bakar ve kendini sınırlamazsa aynı yere varacak.
Ben bilgi yorumcusuyum, ben şucu bucu değilim.
Bunları insanın yaratıcısı olarak görmüyorum ve ele almıyorum. Tarihi düşmanı diyorum. Bir ilk tek yaratıcı (ya da kozmolojik en güçlü ve üstün aktör diye bir şey) yok (bunu da çözümledik) içerilen varlık yaratıcı değil diyorum. Özgür varlıklarız ancak bize göre kozmolojik dışsal güçler yine de var ama Tanrı yok . Düşman var...
Bunu manifest etmek bildirmek istiyorum diyorum, bu nasıl yapılır diyorum
Geldim size size sordum danıştım ya da yardım istedim ve birleşme arayışındayım diyorum
Bunu başka yapmak isteyen varsa, bunu yapsam yapsam ben yaparım diyen varsa en iyi ve en güzel geçer ben susarım ve onu izlerim diyorum
İnsan ırkının tarihsel süreçleri tarafımızdan incelenmiş ve aşağıdaki kanılara varılmıştır.
İnsanların dil, din, renk, ırk ayrımları, (birbirini anlamayan dilleri) nin benzeri doğa da ki diğer canlılar arasında yok gibidir ya da azdır.
Doğadaki özgür canlıların onları kuşatma altına almış dini inanışları görülmemektedir.
İnsan türünde genetik yozlaşmalar ve hastalıklar görülmektedir. Ata, köken ve tür tartışmaları sonuçsuz ya da muğlak kalmıştır.
Yapılandırılmış bilgi kuramlarının her biri hem yetersiz gözükmekte hem de birbiri içinde ve dışında çatışmalıdır. İnsanlık büyük bir kaos halinde ve içindedir
Tüm bu ve uzayan değerlendirmeler bize göstermiştir ki; (göstermektedir ki)
İnsan bilinmeyen dış uzayın bilinmeyen kozmik aktörlerince melezleme, kırma hatta belki de yüzyüze etkileşimlere maruz bırakılmıştır
Yeryüzüne kaos getiren üç din bize tam da bu hikayeyi anlatmaktadır.
Yapılan tüm filozofik ve bilgisel çözümlemeler bize göstermiştir ki; varoluşta bir ilk ve üstün yaratıcı ve varlık bulunamaz. (İmkan dahilinde değildir, sınama bilişsel bilgiseldir ve yetersiz değildir. Mental tabanı ek olarak verilecektir.)
Bu anlamda sunulan varlıklar tanrılar değil göksel tiranlar ve düşmanlardır
Bu anlamda sunulan bilgi tabanları dinler değil yozlaşmış bilgilerdir
Bu anlamda insanlık bu tehdit ve geçmiş altında birleşmeli ve bilgilendirilmelidir.
Dinler yıkılmalı, insanlık bu kaosu durdurmalı ve birlikte mücadele vermelidir
gibi
-devam ediyor-
Yazar; destek olursa çekirdeğinden fırlamış mermi gibi yazacak ,deneyecek ya da daha iyi yazara süreci devredecektir.
Tek bildiği odur.
"ictenlik"
17-06-2021, 22:30
Buna benzer bir şeyin gerçek (ya da olası) ya da değil korku ve panik yayacağını insanları birleştirmeyeceğini düşünüyorsanız
Kişisel yorumlarım (tabi ki bunlar kişisel yorum ve tek bir kişinin kendince zırvalamaları)
a-dağılıp gidersiniz (gideceksiniz)
b-dağılıp gidersiniz (gideceksiniz)
İki durumda da dağılıp gideceksiniz ama birinci de (ifşa da) daha çok toplar
Yani bence kapitalizm her iki durumda yıkılacak (buhran) ya da buna benzer süreç er geç gelişecek
İkitidarlar hiç bir şe yapmayacaklar ,seçilmiş ajan ve aracılar, teslim olmuş operatörler.. ya da ifşa eden hükümet varsa verin etsin ya da yarın çıkacak mı bakalım.. ve bu bilgiye sahip kim var ,buna sahip iyi iktidarlar var mı onu da bilmiyoruz...
(Kendiniz) Tarihi sosyolojik aktörler olmaksızın (olmaya kalkmaksızın) kendinden değişim ve sosyolojik kurtarıcılar beklememelisiniz, birleşme en iyi sosyoloji ve kurtarmadır
Kasyopyalı ya da kasyopyasız bu yapılabilir
Kasyopyalı yapılacaksa kitapçık temel hedeftir. Bilimcilerin kızmayacağı ya da çabuk söneceği uygun sadeleştirme ve dil
Kasyopya "evrensel bilgi alma sistemi" tanımını içermektedir bunu kullanın.
hiç kasypoya vurgu yapmaksızın insan üretimi olarak alın aynı dil ve bilgi temelini saf bir insan yazmış gibi kullanın; işinize gelen her cümleyi seçin değiştirin gerisini kullanmayın; arada fark yok olmayacak
Tür her iki durumda da dağılıp gidebilir evet burada kölelik ve fetihin gerçekleşmemesine vurgu yapıyoruz
"Bir yol kavşağındasın ve yaraların ancak haykırışlarla onarılabilir. Haykır acını ey halk! baş eyme haykır !"
İsterseniz de evrendeki tek tür oluşunuz ve kendi başınıza olduğunuz masalıyla avunun ve herşeyin normal doğal olduğunu düşünmeye devam ve işleri de oluruna bırakın. Zaten sonuçta değişmeyecek
Benden bu kadar
Alternatif tanımlar
Kozmolojik sosyoloji ya da sosyokozmolojik ve kozmososyolojik aktörler
İnsanın kozmogenetiğinin alternatif bağlayıcıları
"ictenlik"
18-06-2021, 03:53
Bir kere insan türünde
Trans birey var
Mongolluk var
Seksin çarpıtılmış işlevi var (sadece şunu bile açıklayamazsınız neden nasıl?)
Dünya bütünüyle seks üzerine kuruludur niye?
Genetik bozukluk ve hastalıklar var
Yavrusu yürüyemeyen pandadan sonra duyduğum ikinci canlı
Yemeği et mi ot mu karar veremedi tahıl yiyip duruyor
Neredeyse 6 da biri diyabete koşuyor
Bu şimdi doğal tür mü?
Onbin yirmibin senede yemeğini unuttu ve bu kadar hastalık sahibi oldu
Resmi efsaneleri geç batmış Atlantisinde tutta kayıp kıtalar yitik kentler medeniyetler
Bir kere o din paradigamaların bak.. Bu akıl işi mi? Efsane işi mi?
Tevrat'ın yazım tarihlemesi kaç?
İlk filozofların çoğu gizem okulları vb bağlantılı
5 bin yıllık gizli bilgi cemiyetleri bunlar niye var?
Bana kafayı yedi diyen kafayı yemiş olmalı