PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "milletin kasasından, kesesinden 5 kuruş çıkmadan kendi gelirleriyle..."

copernicus
27-06-2021, 11:12
''BU BİR ÇEŞME AÇILIŞ TÖRENİ DEĞİL''
Karadeniz çıkışının solundaki rekreasyon ve yenilenebilir enerji alanı da İstanbul'a ayrı bir değer katacak. Bak bu bir çeşme açılış töreni değil. Bir çeşme musluk takma töreni de değil. Dünyada örnek kanallardan bir tanesinin bugün temelini atıyoruz. Kanaldan geçecek gemi boyutları ve trafik kapasitesi Boğaz'daki mevcut trafiğin yüzde 99'unu karşılayacak şekilde tespit edildi. Kanalın her iki yanında planlanan 500 bin nüfuslu yerleşim alanlarının da İstanbul'un merkezindeki baskıyı ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Kanal İstanbul sadece Türkiye'nin değil, belki de dünyanın en çevreci projesi olarak hayata geçirilecektir Türkiye, devletin ve milletin kasasından, kesesinden 5 kuruş çıkmadan kendi gelirleriyle finanse edilerek dünya çapında bir esere daha kavuşacaktır."

Kanal İstanbul için tarihi gün! Erdoğan: Kalkınma tarihinde yeni sayfa açıyoruz - F5Haber (https://www.f5haber.com/gundem/kanal-istanbul-icin-tarihi-gun-erdogan-kalkinma-tarihinde-yeni-sayfa-aciyoruz-5965176)

Böyle bir iddia gerçek olsa kim niye karşı çıksın sayın başkan?

Devlet geçiş garantisi vermişsen benim cebimden bir şeyler çıkıyor demektir. Hatta kuruştan fazlası dolar çıkıyor demektir. Emekli Mehmet' e bugün 150 birim döviz verip. Dövize vurulan maaşı 10-20 sene sonra pul oluyorsa. Buna orantısız zul denir sayın başkan. Sizin sanrılarınız gerçeği yansıtmaz. Hesap kitap ordadadır. bkz. Yap – İşlet – Devret – Prof. Dr. Ahmet SALTIK (http://ahmetsaltik.net/tag/yap-islet-devret/)

Ayrıca, karşı çıkanların ekserisinin greenpeace' ci olduğunu hiç sanmıyorum!.

copernicus
27-06-2021, 11:26
Vatandaşın sağlık giderlerinden kısacaksın. Öte yandan zengin arapların 3 krş dan dönümünü satın aldığı değersiz arsaları yapay sunu boğazla değer katacaksın. Sayın başkan ben katıksız muhalif falan değilim. 2 dönem oyumuzu almışsın. Fetöcüler ile o dönem ilişkileriniz hoşuma gitmemiş. Artık mide kaldırmaz olmuş. Sizi boşamışız!. Bizim aklımızla eğleniyormusunuz?

Vücudda vitamin eksikliği olup olmadığının tespit edilmesi daha önce ödeniyorduda. Şimdi niye ödenmiyor mesela? Evet yanlış duymadınız. Bu tahlili artık doktorlar yapamıyor. Bu bir sağlık sorunu değildi ise. Daha önce niye bu tetkik yapılabiliyordu? En basitinden!. Vatandaşın sağlığında krş' un hesabını yapıyor. Bir ilacı bir eçete değilde 3-5 hekim onay raporu ile veriyor. Vatandaşa bir ilaç için zorluk çıkarıyorsan. Ben bunu doğal olarak sorularım arkadaş! Hem sen dedin:"bir simit bir çayı size reva görenlerin peşinden nasıl gideceksiniz" diye. Yalan mı?

3arXDBGERnE

Bugünün parası ile emekliye 150 avro: bozdur bozdur harca!

Yarının parası ile 10 avro yaparmı? İstatistik, matemetik verisi o yönde. Rakamlar yalan söylemez yani... Gelecekte 10 avro, 1 avro maaş alan Türkiye emeklisi gerçeği var!.

tolonbey
27-06-2021, 19:30
iste böyleee,
Cavusesko zamaninda polonyaya gittim.Cavusesko 1100 odali sarayyda saltanat sürüyordu.Misafir oldugumuz Alman aile dediki kusura bakmayin kahve taslarinin saplari kirik, paramiz yookki kahve taslarini yenileyelim.Dedimki sizin imparatorda bizimki gibi 1100 odali sarayda yasiyor.Kadin dediki o nedenle paramiz yok.Ppolonyanin geliri Cavuseskonun sarayii masrraflarina gidiyor.Neneye baktim giysileri yamalarla dollu.Gelin dediki bu bölgede Almanlar coklukkta,Romanlarin oldugu bölgeler cok daha yoksul.Dedimki o zaman Cavuseskonun sonu yaklasiyor.Biz Romanyadan ayyrildik bir ay gecmedi Romanyada halk isyani PATLAK verdi.Cavusesko halka bir konusma yapiyordu,halki uyutmaa konusmasi.Ordan bir kocakari cikip ciglik atarak bu DIKTATORA dahami yedirecez kendimizi yürüyün buunu yakalayip geregini yapalim lafi üstüne Halk Cavuseskonun

üstüne yürür.Cavusesko kacar 1100 odali sarayinin Mahzenlerrine siginir.Halk sarayi sarar camlarr kapilar pencereler kirilmaya baslar.Halk gittikce daha cok kinlenir.Derken Cavuseskonun muhafizlari HALKA atese baslar.Bunu gören polonya ordusu halkin yaninda yer alir.Ordu sarayi sarar mahzenlere ates ederek girer ve komunist diktatoru ordu yakalar.Sonunu biliyorsunuzdur.-----ATALARIMIZ ne DEMISTi,cok eden COK BULUR.Diktatorlarin sonlari asagi yukari hep ayni olmustur.-------------------------------------------------------------------------------------
Aksam gazata yazari Cetin ALTAN otomobille iran üzerinden pakistana giderken inanamayacaginiz birsey görürler.Atin üstünde ciplak ölü.Cetin Altan arabayi durdurur asagi iner ve sorarlar,bu ölüyü neden ciplak mezara götürüyorsunuz?Yoksuluz kefen almaya paramiz yok deerler.Halbuki iran sahi PEHLEVi altindan yapilan TUVALETE siciyor.Derken HUMEYNI deye biri piyasaya cikar halk onun dürtüleriyle ayaklanir Sultan pehlevi tasi taragi toplayamadan irandan kacar .Ülke ülke dolanir ,sürüm sürüm sürünürr sonundada GGEBERIR gider.--------------------------------------------------------------------
Demekki Türkiyedebirileri 11 yerden birileri 7 yerden birileri bilmem kac yerden görev yapma parasi alirkan zavallli endüsük emekli maassi alan 10-15 euro karsiti TÜRK parasi aliyor emekli maasi olarak devletten ve devletin basindakilerde söyle diyor AVRUPA bizi kiskaniyor.Eeeeeeeeeeee,siz bu milletii avrupa seviyesi üstüne cikarttiysaniz halktan madalyaya yakinda kavusursunuz.iNSALLAHUTAALAAAAA .Ohhhhhhh neala ne alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa.
Dedeniz.

antkanser
27-06-2021, 21:21
iste böyleee,
Cavusesko zamaninda polonyaya gittim.Cavusesko 1100 odali sarayyda saltanat sürüyordu.Misafir oldugumuz Alman aile dediki kusura bakmayin kahve taslarinin saplari kirik, paramiz yookki kahve taslarini yenileyelim.Dedimki sizin imparatorda bizimki gibi 1100 odali sarayda yasiyor.Kadin dediki o nedenle paramiz yok.Ppolonyanin geliri Cavuseskonun sarayii masrraflarina gidiyor.Neneye baktim giysileri yamalarla dollu.Gelin dediki bu bölgede Almanlar coklukkta,Romanlarin oldugu bölgeler cok daha yoksul.Dedimki o zaman Cavuseskonun sonu yaklasiyor.Biz Romanyadan ayyrildik bir ay gecmedi Romanyada halk isyani PATLAK verdi.Cavusesko halka bir konusma yapiyordu,halki uyutmaa konusmasi.Ordan bir kocakari cikip ciglik atarak bu DIKTATORA dahami yedirecez kendimizi yürüyün buunu yakalayip geregini yapalim lafi üstüne Halk Cavuseskonun

üstüne yürür.Cavusesko kacar 1100 odali sarayinin Mahzenlerrine siginir.Halk sarayi sarar camlarr kapilar pencereler kirilmaya baslar.Halk gittikce daha cok kinlenir.Derken Cavuseskonun muhafizlari HALKA atese baslar.Bunu gören polonya ordusu halkin yaninda yer alir.Ordu sarayi sarar mahzenlere ates ederek girer ve komunist diktatoru ordu yakalar.Sonunu biliyorsunuzdur.-----ATALARIMIZ ne DEMISTi,cok eden COK BULUR.Diktatorlarin sonlari asagi yukari hep ayni olmustur.-------------------------------------------------------------------------------------
Aksam gazata yazari Cetin ALTAN otomobille iran üzerinden pakistana giderken inanamayacaginiz birsey görürler.Atin üstünde ciplak ölü.Cetin Altan arabayi durdurur asagi iner ve sorarlar,bu ölüyü neden ciplak mezara götürüyorsunuz?Yoksuluz kefen almaya paramiz yok deerler.Halbuki iran sahi PEHLEVi altindan yapilan TUVALETE siciyor.Derken HUMEYNI deye biri piyasaya cikar halk onun dürtüleriyle ayaklanir Sultan pehlevi tasi taragi toplayamadan irandan kacar .Ülke ülke dolanir ,sürüm sürüm sürünürr sonundada GGEBERIR gider.--------------------------------------------------------------------
Demekki Türkiyedebirileri 11 yerden birileri 7 yerden birileri bilmem kac yerden görev yapma parasi alirkan zavallli endüsük emekli maassi alan 10-15 euro karsiti TÜRK parasi aliyor emekli maasi olarak devletten ve devletin basindakilerde söyle diyor AVRUPA bizi kiskaniyor.Eeeeeeeeeeee,siz bu milletii avrupa seviyesi üstüne cikarttiysaniz halktan madalyaya yakinda kavusursunuz.iNSALLAHUTAALAAAAA .Ohhhhhhh neala ne alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa.
Dedeniz.

bende Cavusesko zamaninda polonyaya gittim.Cavusesko 1100 odali sarayyda saltanat sürüyordu.

yalanlarını s..keyim. sağın pisliğini gören insanlar sola meyletmesinde ne halta meylederse etsinler değilmi? çakma dede.

çavuseku zamanında "Dedimki sizin imparatorda bizimki gibi 1100 odali sarayda yasiyor" hangi imparator du bu 1100 odalı sarayda yaşayan dangalak.

ulan yalanı bile doğru dürüst beceremeyen öküz sürüleri.

klon dedeniz ..

ülkenin yüzde 95 bu tiplerden oluşuyor.
yalan, riya, biat, hırsızlık ne ararsan var.

copernicus
28-06-2021, 03:07
"Söke söke"yi halka sormaya var mısınız!

1Paylaşım

YAZARLAR (https://www.haberturk.com/yazarlar)
27.06.2021 - 11:35 Güncelleme: 27.06.2021 - 11:35

Kanal İstanbul'un temeli atıldı zannetmeyin sakın.
Atılan temel köprü temeli.
Henüz kendisi olmayan, bırakın kendisini, uygulama projesi bile olmayan bir kanalın üzerinden geçecek bir köprünün temeli atıldı.
Toplamda bu şekilde 6 köprü olacakmış olmayan kanalın üzerinden geçecek.
Kanal inşaatı ihale edilmedi ama köprüler edilmiş.
İhalesi canlı yayınlanmadan.
Köprüleri yapma ihalesini alan ise yabancı değil.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı, İstanbul'daki şehir hastanelerini, Atatürk Havalimanı'nın pistlerini kullanılmaz hale getirerek yapılan pandemi hastanesini ve daha pek çok şeyi yapma ihalesini alan firma, Rönesans İnşaat yapacak olmayan kanalın üzerindeki köprüleri.
Aslına bakarsanız bu kanal işi, Türkiye'nin nasıl yönetildiğinin de şahane bir göstergesi.
Daha yeni yapılan Kuzey Marmara Otoyolu bile Kanal öngörülerek yapılmamış belli ki.
Geçen sene açılan yola şimdi kanal için köprü yapılacak.
O kadar öngörülü yapılmış bir otoyol diyeyim siz gerisini anlayın.
Üstüne üstlük köprü yapmaktansa hepi topu 20 metre derinlikte olacağı söylenen kanalın altından battı çıktılarla yol geçirmek daha ucuz ve kolay olmaz mı!
Kanal gerçekten yapılacak mı bilmiyorum.
Nasıl yapılacak bilmiyorum.
Kaça mal olacak bilmiyorum.
Parasını kim verecek bilmiyorum.
Özel sektöre yap işlet devret ile yaptırılacaksa geçiş garantisi ve yapımındaki krediler için Hazine garantisi verilecek mi bilmiyorum.
Ve tabii niye yapılacak onu da bilmiyorum.
Bilen olduğunu da zannetmiyorum.
Boğazlardan geçen gemi sayısı iddia edilenin aksine artış değil, düşüş yaşarken son 10 yılda geçen gemi sayısında yüzde 20'lik düşüş yaşanırken gemi trafiğinin katlanarak artacağı söylemini de inandırıcı bulmuyorum.
Boğazlardan geçen gemi sayısı azalırken, tonajın arttığını, bunun da giderek daha büyük gemilerin geçmesi anlamına geldiğini biliyorum ve bu büyük gemilerin sığ ve nispeten dar Kanal'dan geçmesinin mümkün olmadığını da görüyorum.
Ve bana öyle geliyor ki, bu kanal sanki bir toplumsal fay hattı oluşturup, yeni bir gerilimle siyasi konsolidasyon amaçlı olarak yapılmak isteniyor.
Amaç Trakya'yı ortadan ikiyi bölmek mi yoksa toplumu bir kez daha ortadan ikiye bölmek mi emin olamıyorum.
Ve galiba bana göre en doğrusu bu kanalın yapılıp yapılmayacağına halkın karar vermesi.
İstanbul'da ve Trakya'da yaşayanların bu konuda son sözü söylemesi.
Çünkü bu kanal en başta onların hayatını doğrudan etkileyecek.
Kimi 1 kilometre ötedeki tarlasına gitmek için kilometrelerce yol yapıp paralı köprülerden geçmek zorunda kalacak, kimi ise bir adada yaşıyor olmaktan memnun olacak.
Ama en iyi çözüm bunu Trakya'da ve İstanbul'da halka sormak.
Bu kadar önemli bir proje "İnadına yapacağım" diye yapılmaz.
"İstiyorsanız yaparız" diye yapılır.
Çünkü sonuçta ihaleyi iktidar verecek ama yıllar boyunca ceremeyi millet çekecek.
En yetkili kişinin dün söylediği gibi "Söke söke" ya da başka türlü bu parayı halk ödeyecek.
Elinizdeki onca gazete, televizyon, para ve güce rağmen ceremeyi çekecek olana sormaya korkuyorsanız o başka tabii.
https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3116724-soke-sokeyi-halka-sormaya-var-misiniz