Orijinalini görmek için tıklayınız : babası, dedesi ve büyük dedesi peygamber olan kimdir...??
evet sorumuz basit cavapları alalım...
ozgur_beyin
26-06-2007, 21:07
Silsile şöyle takip ediyor. Şu an yaşayan peygamber, ÖZGÜR_BEYİN *onun babası, büyük babası *,büyük babasının babası....................... ve son peygamber ademde hitam oluyor. :lol:
InVitatio
26-06-2007, 22:15
bende bir peygamber torunuyum :-)
Benim dedelerden biri de peygamber torunuymuş. Demek ki ben de biraz vardır.
Sorunun gerçek cevabı: Bizim Spartakus.
spartacus
26-06-2007, 23:09
:)
Hehe, Anadolu peygamberler Torunu yatağıdır, Arabistan ise Peygamber Torunu fakiri, acaba Bizler mi Arap'ız Yoksa Araplar mı Anadolu halklarından belli değil. laf aramızda ben bu işte biraz kraldan çok kralcılık görüyorum, yalakalıkda denebilir :)
Bir sırrımı söyleyeyim, ben alemlere ve milletlere üstün kılındım, Heptelehübü, Hübü'nün nurlu elçisiyim. Dolfen daha ben hayatta iken mirasa kondu *:twisted:
İbrahim - > İshak -> Yakup(İsrael) ->Yusuf ->Davud - >Süleyman
Cevap: Bunların alayının dedesi, babası, büyük dedesi peygamber(Kral) Dolfen hangisini soruyorsun :)
Karışık oluyor sanırım, hepside altı üstü Büyük krallar, yüce krallar bunların, babadan oğula geçer bir krallık, tabi peygamberlikde, aslı Tanrının oğludur bunlar, peygamberlik işin raconu... Yüce Yaratan Hübü'den aldığım Ayetlere göre bunların hiç biriside peygamber değilmiş...
spartacus
26-06-2007, 23:11
Bu arada Sargon yanıtlar sanırım :) I. Sargon'da peygamber olamaz mı? Musa senaryosu aşırı derecede Sargon'un hayatına benziyor.
Ne demek Spartakus, hemen.
Bizim Sargon'un kızı tanrıçadır: İnanna. Daha doğrusu İnanna Sargon'un kızı Enheduanna ile zuhur eder. İnanna da Uruk'un tanrıçasıdır. Her şehrin bir tanrıçası vardır. İnanna da ay tanrısı ve ay tanrıçasının çocuğudur. Tam bu sıralarda biraz karmaşa vardır. Tanrıçalardan (anaerkillikten) tanrılara (ataerkilliğe) geçiş yaşandığı için işler biraz karışır.
Antum, Ninlil, Damkina, İştar ve Baba tanrıçalar olarak 5 eski Sümer şehrinin kutsal tanrıçalarıdır. Bu şehirler Uruk, Ur, Eridu, Larsa ve Lagaş.
Bizim sargon bu kadar tanrı ve tanriça arasında biraz gariban kalmış olsa da iyi adamdır. Bir de tanrıça büyüttüğüne göre onda da bişeyler olması lazım. Zaten Musa hikayesini de ondan araklamışlar baksana.
InVitatio
26-06-2007, 23:32
sizleri bilmem ama
ben hz adem torunuyum :)
NedimYilmaz
27-06-2007, 00:42
sizleri *bilmem *ama *
ben *hz *adem *torunuyum *
Güzeldi :lol:
Ben babamin oglu, dedemin de torunuyum, Ondan oncekileri tanimadim peygamber degil, allah bile olsalar farketmez.
spartacus
27-06-2007, 10:32
Ne demek Spartakus, hemen.
Bizim Sargon'un kızı tanrıçadır: İnanna. Daha doğrusu İnanna Sargon'un kızı Enheduanna ile zuhur eder.
O halde Sargon'da bir şekilde zuhur olmuş olabilir, hatta olmalı, buna inanmalıyız, hele bi inanak Sargon zuhurda eder buhurda... *:D
Bizim sargon bu kadar tanrı ve tanriça arasında biraz gariban kalmış olsa da iyi adamdır. Bir de tanrıça büyüttüğüne göre onda da bişeyler olması lazım. Zaten Musa hikayesini de ondan araklamışlar baksana.
Bencede aynen araklama var bu işin içinde, hele Nehirde bulunmaları, sarayda yetişmeleri, gerekçeleri, liderlikleri(!) : )
hiramusta
27-06-2007, 10:39
:)
İbrahim - > İshak -> Yakup(İsrael) ->Yusuf ->Davud - >Süleyman
Cevap: Bunların alayının dedesi, babası, büyük dedesi peygamber(Kral) Dolfen hangisini soruyorsun :)
Karışık oluyor sanırım, hepside altı üstü Büyük krallar, yüce krallar bunların, babadan oğula geçer bir krallık, tabi peygamberlikde, aslı Tanrının oğludur bunlar, peygamberlik işin raconu... Yüce Yaratan Hübü'den aldığım Ayetlere göre bunların hiç biriside peygamber değilmiş...
Sevgili Spartacus,Davud Yusuf'un oğlu değildir.Üstelik Davud'la Yusuf'un arasında Musa ile Harun vardır.Yine üstelik Musa da Yusuf'un oğlu değildir.Aralarında yaklaşık olarak 1000 sene kadar vardır.Davud İbranilerin ilk hükümdar Peygamberidir.Talut ordusunda sıradan bir askerken Calut'u öldürmesiyle başlayan başarılarıyla İbranilerin başına geçmiş ve ilk İbrani devletini Kudüs'te kurmuştur.
Ortadoğulu kadınlarda çocuklarını bir sepet içerisinde nehire bırakma modası olduğundan
habersiz konuşuyorsunuz. Bir de bu açıdan bakın bakalım..
spartacus
27-06-2007, 11:15
Bah işte Hiramusta olaya nail oldu :)
Ben kronolojik gitmedim ki, Kırmızı ile işaretledim, Soruya uyanı buldum o kadar(Yusuf İdeal bu konu için : ) ), Talut dediğin kim peki ? :)
Kısa ve öz Bu Yahuda Krallığında her kral Peygamber, değilse amca çocukları peygamberdir :) Mirasdır miras. :twisted:
spartacus
27-06-2007, 11:17
Şimdiii Hiramusta bize Süleyman'ın Kimin oğlu olduğunu anlatacak, evet Dinliyoruz arkadaşlar :)
hiramusta
27-06-2007, 11:55
Sevgili Spartacus,İbrani tarihi boyunca kral sıfatı taşıyan sadece 2 Peygamber vardır.Bunlar da Davud ve Süleymandır.Talut Peygamber değildir...Talut,o zamanlar göçebe hayatı yaşayan İbranilerin ordu komutanıdır.Davud'da bu orduda bir askerdir,daha sonra yükselerek kral olmuştur.Davud'un Musa'yla aynı kavimden olmak dışında hiçbir bağı da yoktur.
spartacus
27-06-2007, 12:24
Bu sıfatı kim veriyor onlara?
Kral'ın anlamı nedir Hiramusta? İlla Kral mı denmeli, merkezdeki yöneticiye illada kral denmez, bir şeyler denir ama Kral denecek diye bir kaide yok, Tanrı'nın elçisi olmak yada Tanrıdan haber almak onun buyruklarını alıyor olmak ve buradan ayrıcalık elde etmek, yönetmek, liderlik, kurumun en üst kişisi olmak vs.vs.. anlayışı, işte o tamda Merkez noktayı ele geçirmek demektir, kral dersin yada demezsin, aynı anlamda iş yapılır.
Konu uzamasın, sen sadece 2 kişi yani sadece 2 isim veriyorsun, Yönetici diyelim şimdi önerdiğin isimlerde Eminmisin ? :)
hiramusta
27-06-2007, 14:23
Arkasını her döndüğünde kendisine ihanet edilen Musa mı kral,yoksa kavmine hiçbir şekilde sözünü geçiremeyen Harun mu?Üstelik ortada hiçbir devlet otoritesi kurulmamışken.Sahi sen emin misin,İbranilerin 2 den fazla kral peygamberleri olduğundan?
sizin dedenizi bilmem ama benim tanrı ile ağrı dağı toplantılarım olumlu geçerse yeni
peygamber benim, *12 havariyi bu siteden seçiyorum bilginize, havari kabul bürosu
özgür beyin'dir, kayıt ücteti 50 ytl, bilginize.
ozgur_beyin
27-06-2007, 21:00
:lol: *:lol: *:lol:
Hep bu İshak'dan bahsedilir ya. Peki şu Tevrat'ta geçen 400 peygamberli, 700 peygamberli toplantılarda dede, oğul ve torun yok mudur hiç? Yani üç kuşak sadece İbrahim'in oğul ve torunu mudur acaba?
spartacus
28-06-2007, 11:58
Tevrat
Zekeriya`nın krallığı dönemindeki öteki olaylar İsrail krallarının tarihinde yazılıdır.
2. Krallar 15:11
İncil
13: 5 İsrail'in Tanrısı RAB'bin bozulmaz bir antlaşmayla İsrail Krallığı'nı sonsuza dek Davut'a ve soyuna verdiğini bilmiyor musunuz?
...
Luka 1:13 Melek, "Korkma, Zekeriya" dedi, “Duan kabul edildi. Karın Elizabet* sana bir oğul doğuracak, adını Yahya**koyacaksın.
----------
*Elizabet = Harun'un soyundan
**Yahya = Harun Soyundan Elizabet *ve Peygamber-Kral Zekeriya'nın oğlu...
"Luka 26-27 Elizabet`in hamileliğinin altıncı ayında Tanrı, Melek Cebrail`i Celile`de bulunan Nasıra adlı kente, Davut`un soyundan Yusuf adındaki adamla nişanlı kıza gönderdi. Kızın adı Meryem'di."
30 Ama melek ona, "Korkma Meryem"; dedi, Sen Tanrı'nın lütfuna eriştin.
31 Bak, gebe kalıp bir oğul doğuracak, adını İsa koyacaksın.
32 O büyük olacak, kendisine `Yüceler Yücesi`nin Oğlu` denecek. Rab Tanrı O`na, atası Davut`un tahtını verecek.
33 O da sonsuza dek Yakup`un soyu üzerinde egemenlik sürecek, egemenliğinin sonu gelmeyecektir."
İşte gerçek burada kendisini ele veriyor, siyasetin bir parçası olarak peygamberliğin temeli budur, Peygamber soyundan gelmek ise elit bir sömürücü kesimin bir toplumu yönetmek, ona lider olmak, ona hükmetmek için yeterli bir nedendir-referansdır(özü buradan alıyor zaten)...
İğne atsan peygambere çarpacak dönemler yaşanıyor çünkü asıl sebebi, Kenan Ülkesi uzun yüzyıllar başka ülkelerin, kültürlerin, dinlerin vs egemenliği altında kalıyor, liderliğin, egemen olmanın yada hükmediyor olmanın temel referansı ise kahinlik, Tanrı buyruklarını almak ve peygamberlik olarak iş görüyor.... O dönem Roma Hakimiyeti mevcut, öncesinde Pers, Onun öncesinde 2.Babil(asur), öncesinde Mısır, öncesinde Babil hakimiyeti.. Kronolojiyi karıştırmış olabilirim, ancak Babil, Asur, Pers, Roma hakimiyetleri altında kalıyor bu bölge............
"1.Krallar 12:14 Süleyman`a bir yılda gelen altının miktarı 666 talantı* buluyordu."
*23 Ton
"12:23 Süleyman oğlu Yahuda Kralı Rehavam`a, bütün Yahudalılar`a, Benyaminliler`e ve orada yaşayan öteki insanlara şunu söyle:
12:24 `RAB diyor ki, İsrailli kardeşlerinize saldırmayın, onlarla savaşmayın. Herkes evine dönsün! Çünkü bu olayı ben düzenledim.” RAB`bin bu sözlerini duyan halk O`nun buyruğuna uyup evine döndü. "
"Süleyman`ın kral kızlarından yedi yüz karısı ve üç yüz cariyesi vardı. Karıları onu yolundan saptırdılar.
1. Krallar 11:3"
Sargon'un sorduğu soruya buradan cevap verebilirmiyiz acaba, bu kadar kadın var ise bunun en az 3 katı kadarda evlat vardır :), Zaten öncekilerinde az değil, ama Süleyman doruk yapmış.... Peygamber olmak Sonsuz ve her dönem egemen olan tanrı Krallığını, Hükmünü iletmek, bir yerde meşruiyet oluşturmak olsa gerek, zaten dönemin iktidar-devlet yapısı Dine dayalı, Köleci Toplum değil mi??!! Peygamberlik revaç yapıyor, sırf öldürülen Baal peygamberlerinin sayısı bir kaç yüz!
"1.Krallar 18:19 Şimdi haber sal: Bütün İsrail halkı, İzebel`in sofrasında yiyip içen Baal`ın dört yüz elli peygamberi ve Aşera`nın* dört yüz peygamberi Karmel Dağı`na gelip önümde toplansın.
18:40 İlyas, “Baal`ın peygamberlerini yakalayın, hiçbirini kaçırmayın” diye onlara buyruk verdi. Peygamberler yakalandı, İlyas onları Kişon Vadisi`ne götürüp orada öldürdü."
Kısaca dönemin egemen kesiminin ileri gelen fertleri bunlar, peygamberlik, kahinlik, krallık fasa fiso :twisted:
ahuramazda
28-06-2007, 15:53
:twisted: *:twisted:
Adem * (a.s) * (ilk peygamber)
Hud * * *(a.s) * (11. ve H harfi ile başlayan ilk peygamber)
Ufran * (a.s) * (163. ve U harfi ile başlayan ilk peygamber)
Reşfin *(a.s) * (71. *ve *R harfi ile başlayan ilk peygamber)
Ayhağ *(a.s) * (12. ve Ademden sonra Aharfi ile başlayan ilk peygamber)
Mehlail (a.s) * (5. ve M harfi ile başlayan ilk peygamber)
Azim * *(a.s) * (51. ve A harfi allahın sıfat-ismini taşıyan ilk peygamber)
Zelkifil (a.s) * *(28. ve Zharfiyle başlayan ilk peygamber)
Danyal (a.s) * (10. ve D harfiyle başlayan ilk peygamber.)
Adaf * * (a.s) * (133. ve kendini adem zanneden ilk peygamber)
yanıt peygamberlerin baş harflerinde gizli... buldum onu, ama kimi, baş harflere baksana... :D *:lol:
spartacus
28-06-2007, 16:49
Sahi sen emin misin,İbranilerin 2 den fazla kral peygamberleri olduğundan?
Yani Davud ve Süleyman'dan başka : )
Tevrat
Zekeriya`nın krallığı dönemindeki öteki olaylar İsrail krallarının tarihinde yazılıdır.
2. Krallar 15:11
"12:23 Süleyman oğlu Yahuda Kralı Rehavam`a"
Buda Süleyman sonrası, babadan oğula örnek bir miras.. Ama işte sorun şu aşırı çalkantılı bir dönem ve aşırı derecede kutsal soydan gelen insan kalabalığı, bir avuç yerde binbir türlü çıkar çatışmaları ve o nedenle bir türlü sabit merkezi bir otoritenin uzun süreli sağlanamaması, yerel yönetimler düzeyinde krallıkların varlığı, vs. vs....
Sevgili Ahuramazda bir yerde Hatun ismi vermişsin orası yanlış,
Adem * (a.s) * (ilk peygamber)
[s:8781a316cd]Havva *(a.s) * (ilk hatun) [/s:8781a316cd]
Heptelehübü* (Yaşayan Peygamber)
Bu şekilde olacaktı.
*Heptelehübü = Spartakus, Heptelehübü ismi O'na peygamberlik indirildikten hemen sonra verilmiştir, Hübülman dini, Übelman dilinde heptele anlamı= Dost demektir, Hübü ise Hebelehübü'nün 999 isminden Hüküm sahibi olan ismidir, Hübü ve Hebe(Rızk, şefkat vs ismi) en çok kullanılan ve insanların en çok muhtaç olduğu iki önemli isimleridir.
ahuramazda
28-06-2007, 17:26
Hatun ismi mi vermeyecektim...yoksa hatun demem mi yannıştı... :D *:lol:
Bence kızmana ya da çızmana gerek toktu...
eski türkçede 'katun'olarak geçer daha sonra 'kadun,kadın' ve 'hatun' olarak değişmiştir...
(bakınız: kadın, türk, türkçe, sonra, lara, adın, kadı, daha, geçer)
ayrıca kutsal kişilikler:
mahperi hatun
Asude hatun
selamet hatun
sultan hatun
fatma hatun
destine hatun
gülnar hatun...
Rabia hatun
Hafsa hatun
......................
tamam deiştiriyom...
Hud diyom 11. peygamber...
Hud diyon Heptelehübü demiyon anlaşılan:)
ahuramazda
28-06-2007, 17:54
He wallahi de...
he hebtelehübü de.. :P
spartacus
28-06-2007, 18:38
oh be :)
Şöyle imana gel, yananlardan ve azaplılardan olma!!!, imana gel, inana gel, ne cennetler var senin için, yeter ki inan, inanıncada tapınman farz olur. *:twisted:
ahuramazda
28-06-2007, 19:21
Heptelehübü'nün tarih içindeki gelişimi....
Hepat ; *biliyorsunuz ki, Arinna kentinin güneş tanrıçası olarak geçer. Arinna kentindeki Kaşka savaşları ciddi bir katliamla sonuçlanır. Göklerin fırtına tanrısı Haiti bu savaşta Hepat a yardım etmez ve ve hepat yalnızlığa mahkum edilir.
Fakat Teşup la Hepat'ın oğlu olan Telipini bu durumda annesini yalnız bırakmaz ve her zaman onun yanında olur. Bu yüzden halk Hepa'ın adını andığı yerde Telipini nin de adını anar.
Sonra halklar hepat ile telipinin den bahsederken bu ismi ağızlarda değişime uğratarak
Hepattelipini diyemeyerek "biz adaklarımızı heptele adıyoruz" diye başlayarak bu isimde bir değişikliğe yol açarlar.
200 yıl sonra bu deyim Hebtele olarak değişim yaşar. Sonrasında bu tanrıların İran tarafına gittiğini görüyoruz. Doğası gereği güzel olan tanrıçaya persler de güzel anlamına gelen HUBU *demeyi eksik etmezler.
Dil değişim evrimi içinde Hebtele'ye hubu yu da ekleyerek bugüne kadar gelen zaman içinde hebtelehübü olmuştur.
Aynı *yakın coğrafyalarda Ahuıramazda ile (az bir mesafe var halbu ki) yaşamalarına karşın Hebtelehübü ahuramazdayı tanımamakta diretir.
Ben de bu yüzden diretiyorum... :P
spartacus
28-06-2007, 20:00
:)
ahuramazda araştırman için teşekkürler...
bizleri aydınlattın...
hebelehübü'nün selamı üzerine olsun...
hiramusta
29-06-2007, 09:01
Spartacus,ben 2 tane İbrani kral var demedim. 2 Tane İbrani kral peygamber var dedim,dikkatini çekerim.Süleymanın oğlu sadece kraldır,peygamber değildir.İbrani peygamberler Kur'an'da zikredilmiştir.Onların içerisinde de ancak 2 tanesi bir devlet otoritesinin başına geçebilmiş yani kendi deyimleriyle kral olabilmişlerdir.Kur'an tevrattan doğru adına ne kalmışsa hepsini tasdik eder.Tasdik ettiği bölümleri de kendi bünyesine almıştır.Bu yüzden muharref tevrattaki yüzlerce peygamber varlığı bir safsata,bir masaldan ibarettir (700 cariye meselesi de).Onların peygamberleri,bizimde evliyalarımız bitmez arkadaş.(hay aksi,Allah neden Kur'ana son Peygamber ayetini koyduki yav?Bizim de ne güzel yüzlerce Peygamberlerimiz olacaktı. :) )
var var bir tane var. Hz. Kültigin var. Ama küstürüyorsunuz adamı biz de nurundan faydalanamıyoruz. *:lol:
saygılarımla
spartacus
29-06-2007, 15:22
Sevgili Hiramusta
Zekeriya Peygamber değildir diyorsun yani bumudur? :)
hiramusta
29-06-2007, 16:16
Zekeriyya peygamber olmasına peygamber de...kral değil.Üstelik O'nun peygamber olduğuna Ferisiler ve Sadukilerin hahamları da inanmamaktadır.Aynı şekilde Yahya ve İsa'nın da peygamber olduklarına inanmamaktadırlar.
spartacus
29-06-2007, 17:00
Haklısın Hiramusta Her zamanki gibi Tevrat yine yalan söylüyor.... Sen'den daaa iyisini mi bilcek bu yalan Tevrat..
Tevrat
Zekeriya`nın krallığı dönemindeki öteki olaylar İsrail krallarının tarihinde yazılıdır.
2. Krallar 15:11
Gelelim Krallık vs, illa krallık denmesine gerek yok, Kral köken olarak yönetim olgusunda açığa çıkarki aslen MÖ 3000 lerde Büyük Adam anlamına gelir... Tanrı buyrukları ile hükmetmek Kral olmaktan daha yüksek bir mertebe olsa gerek, hangisi diğerinin referansıdır bu ayrı bir mesele, çünkü bu durumuda koşullar belirliyor... Sonuçta peygamber dediklerimizde, Kral dediklerimizde aynı Kutsal soydan gelmekteler ve bu soy'un özelliği her dönem egemen, elit kesimden olmalarıdır. Kısaca ilahi, yüce, üstün, hükmeden, sömüren, egemen olan SOY. Tanrı mı dediniz, işte O'da bu soy için bir referans, bir garanti, bir meşruiyet, gerisi işin raconu, başka bir şey değil.. Hatta Tanrı'nın mülkiyeti dahi bu soya aittir, O Soy'un Tanrısıdır Tanrı ve diğer Soy Tanrıları ile çatışır.....
Hitit'in Kralları ne kadar Tanrı oğlu ise, yine Mısır'ın ve yine binbir Kralın böyle ise, Diğerlerininde Kutsal bir soydan gelmeleri, ve Soylarına hitap eden bir Tanrı varlığı (Mesala Davud'un soyundan olmaları şartı) şaşılacak bir şey değildir, işin RACONU budur, peygamberlikde bu raconun bir parçası....
Muhammed döneminde POLİTİK olarak Muhammed'den daha üstün kim var??? Bu soruyu yanıtlarsanız o zaman Krallık-Peygamberlik meselesi öyle hanya ile Konya kadar abartılacak bir fark, nüans bile oluşturmuyor...
hiramusta
02-07-2007, 09:25
Evet,herzamanki gibi haklıyım Spartacus.Muharref kitaplar üzerinden tarihi değiller getirilemez.Daha önce de söylemiştim,Kur'an önceki kitaplardaki doğru bilgileri almış ve o kitapları nesh etmiştir.Şimdi senin örnek getirdiğin kitaplara bakıyoruz.Aynı Zekeriya hakkında farklı bilgiler var.Tevratın bir yerinde Zekeriya Yarovam'ın oğluyken,birbaşka yerinde İddo'nun oğlu oluyor.Üstelik Zekeriya'nın zamanda kral olarak Darius'un ismi geçiyor.Senin örneğini verdiğin bölümlerde de kral olarak Zekeriyanın ismi geçiyor.Bu kadar çelişkili bilgiler bulunan kitaplardan tarihi deliller getirmek pek mantıklı bişey olmasa gerek. İncil'de de Berekya'nın oğlu oluyor.Bi de İncil'de kral olarak anılmıyor.Kral Hipodes zamanında yaşamış olan bir kahinken daha sonra Peygamber olduğu bilgisi veriliyor.Son anekdot olarak Kur'anın Zekeriya konusunda daha çok İncil'in verdiği bilgileri tasdik ettiği belirtiyorum.
spartacus
02-07-2007, 11:05
Sevgili Hiramusta yine haklı değilsin. Çünkü referansın senin haklı yada haksız olduğunu ifade etmeni sağlamaya yeterli değil, hatta yeterlilik aranamaz bile.
Konu tarih olunca ele alınacak en son kitap Kur'an'dır, çünkü Kur'an'da yöntem anlatım değildir, tarihselde değildir, Kur'an hitap üzerine kurulu bir kitaptır ve daha çok bireylerin ikna noktalarına hitap eder, bireysel ve bireyci bir yöntemi vardır. İkna etmek üzerine kurulu olan yapısında, insanlara tarihsel yada güncel yada bilinç yönünde bilgi verme kaygısına sahip değildir. İsa hakkında dahi(Ki Kur'an'dan çok uzak bir dönem değil) tarihsel bir bilgiye sahip olamazsınız.
Evvelkilerin eksiği yada yetersizliği yada tahrifatı dediğiniz noktada sorumluluğu almışsınız demektir, o halde Tahrif edilenleri geçersiz kılan sonraki, bu tahrif edilenlerin yerine neyi koymuştur, HİÇ. O halde demek ki bu şekilde kendinizi haklı görmeniz ve kritiğinizi genel götürü ile yapmanız şahsi değil kesinlikle, ama ifade ettiğiniz sözler karşısında sorumsuzluktur, bu tarzla menfi olduğu kuşkusuz, apaçık, şüphesiz belli olan bu sözü referans almak komiktir.
Bir şey tahrif edilmiş ise ve ondan sonra gelen onun yerine geçiyor ise, değindiği konulardan ele aldığı tarihsel gerçek yada süreçlere kadar yerine tahrif edilmeyen yenisini koyması gerekir. Peki böyle bir şey yapılmış mı? Sorumuzun yanıtı hayır mümkün değildir çünkü tahrif edilmiştir deyip kitap kapatmak, helede tarihsel bir dönem için etik değildir. Tahrif dediğiniz İncil ile Kur'an arasında 1400 yıl yoktur mesala, o halde Kur'an Tahrif edilmiştir dersem artık O'da size referans olamaz, işte bu sözün temeli bu menfii yaklaşımdır...
Gelelim Krallar vs ile ilgili ifadelerinize, Kur'an bize arkeolojikde olsa belgeli, bulgulu bulduğumuz hiç bir geçmiş tarihsel dönem için bir bilgi vermemektedir, isimler telaffuz edildiğinde ise sadece ikna ve nasihat yolu kullanılmıştır, hikayeleştirme bir anlatımdır, ama tarihsel yer, zaman ve isim yoktur.
Kısada olsa döneme ait bir kaç şeyi ifade ettim, İbraniler dediğiniz ve daha sonra İsrail oğullaır dediğimiz bölgede, her daim merkezi bir otorite ve krallık var olmamıştır. Yöneticiler daha çok aile(evet bir ailenin toplum üzerinde egemenliği) egemenliğinin fertleri olmuşlardır ve küçük bir alanda çok sayıda yönetici ortaya çıkmıştır, bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi sürekli başka uygarlıkların egemenliği yada işgali altında yaşamış olmaktır. Bağımsızlık kazanıldığı ve merkezileşmenin az çok kazanıldığı dönemler ise garipki Davud, Süleyman dönemleridir, buda uzun sürmemiştir.... Demek ki ortada sürekli merkezi bir iktidar yok, tutarlı bir süreç yaşanmıyor... Bir avuç coğrafyada bir sürü krallık var, dağınık, ama kutsal ailelerce yönetilen, bir egemenlik söz konusu.... Bu gün bizim kral yada peygamber yada lider dediklerimiz ise garip o dönemin kutsal aile liderleri, istisnalar dışında tablo başka bir şey söylemiyor...
Tevrat Zekeriya'ya kral demiş ama aynı anda başkasınada kral demiş diyorsun, o halde zaman, yer, isim.... buna göre bir elekten geçirmek gerekir, acaba kimin ne zaman hangi krallığı sorusuna göre...
Yine dediğim gibi, Muhammed Kralmıydı değilse o dönemde Muhammed'in üstünde kim vardı? Varmıydı daha üst bir mertebe, demek ki adına Kral demek yetmiyor, illa kral denmesi gerekmiyor, Peygamber kelimeside tamamen kurumsal, politik bir kelimedir, Halifelik kurumunun varlığı da bunu somutlar, o kadar....
Kısaca Peygamber denilenlerin istisnaları hariç çoğu Köleci Toplum yapısına göre Kutsal sayılan ve egemen olan elitin çocuklarıdırlar, o soydandırlar ve hali hazırda yönetici kesimi oluştururlar... İşte bu nedenledir ki Allah Tevrat'da yalnızca Davud soyuna yönetim hakkı verdiğini söyler, siz istediğiniz kadar değişti, tahrif diye kaça durun, kazın ayağı böyledir, Kur'an'da Muhammed'e, yalnızca sana Mahsus olmak üzere, Amcanın, dayılarının, halalarının vs... kızlarını sana helal kıldık demesi gibi...
spartacus
02-07-2007, 11:16
Zekeriya'nın İsrail Krallığı
8 Yahuda Kralı Azarya'nın krallığının otuz sekizinci yılında Yarovam oğlu Zekeriya Samiriye'de İsrail Kralı oldu ve altı ay krallık yaptı.
9 Ataları gibi, RAB'bin gözünde kötü olanı yaptı ve Nevat oğlu Yarovam'ın İsrail'i sürüklediği günahlardan ayrılmadı.
10 Yaveş oğlu Şallum Zekeriya'ya bir düzen kurdu; halkın önünde saldırıp onu öldürdü, yerine kendisi kral oldu.
11 Zekeriya'nın krallığı dönemindeki öteki olaylar İsrail krallarının tarihinde yazılıdır.
12 Böylece RAB'bin Yehu'ya, "Senin soyun dört kuşak İsrail tahtında oturacak" diye verdiği söz yerine gelmiş oldu.
Demek ki neymiş, Uzun sürmemiş peki nedenmiş çünkü o bölge hiç bir zaman bu Kutsal aile için Politik istikrarlı olmamıştır....