PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ha gayret neredeyse bitirdiniz!.. Ü. Zileli

Pasteur
09-09-2021, 14:41
"Tarımdan hiç hazzetmediler…
İktidara gelmeden önce üçlü koalisyon döneminde çıkarılan ve "Kemal Derviş Yasaları" olarak bilinen 15 yasa içinde tarımla ilgili olan kısımlara ayrı bir özen gösterdiler, sıkı sıkıya riayet ettiler!
Mesela, çiftçinin kendi tohumunu ekmesini yasaklayan bölüme özel önem verdiler; orada kendi ürettiği tohumu kullanmaya kalkışan çiftçiye hem hapis hem de para cezası verileceği yazıyordu! Bunun yerine İsrail'den yalnızca bir kullanımlık tohumlar ithal ettiler!
Zamanın ABD Başkanı Bush'un özel ricasıyla dünya devi Cargill şirketine kucak açtılar; bu şirketin Bursa yakınlarında Nişasta bazlı şeker (NBŞ), diğer adıyla "zehirli şeker!" üretmesi için fabrika kurmasına bile izin verdiler."

diye başlıyor sayın Zlileli,

"Son olarak, daha dün Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile nohut, yeşil ve kırmızı mercimek, buğday, mahlut, tohumluk çavdar, beyaz ve maltlık arpa, tohumluk yulaf, mısır ve buğdaygiller ailesinden bir bitki tohumu olan sorgum tohumu ithalatında gümrük vergisi 31 Aralık 2021'e kadar sıfır olarak uygulanacak, iyi mi!
Bu ürünler, bu yıl kuraklıktan etkilenen ve dikkat edin üretimi düşen ürünler? Niçin düştüğünü yazı boyunca anlatmaya çalıştım! Bu sıfır vergiyle birlikte Türk üreticisinin elindeki ürünü de yok pahasına gasp edilecek, hiç kuşkunuz olmasın! Söylenecek çok şey var ama bir cümleye sığdırmaya çalışayım:
–Ha gayret, giderayak tarımı bitirmenize ramak kaldı!.."

Diye bitiriyor.

Ümit Zileli: Ha gayret neredeyse bitirdiniz!.. | Korkusuz Gazetesi (https://www.korkusuz.com.tr/ha-gayret-neredeyse-bitirdiniz.html)

Pasteur
09-09-2021, 15:02
E hal böyle olunca,

Doğal olarak benim aklıma da pırlanta' dan veya diğer ithal olunan ürünlerde niye gümrülk vergisi sıfırlanmıyor diye sormak hakkım olsa gerek!

Olası bir dış savaş veya diğer ülkelerin birbiri ile savaş durumunda bu gibi temel ihtiayaçları temin edemez toplum olarak acınızdan ölürsünüz. Toprakları verimli, suyu, 4 iklimi olan bir ülkede bunun bu millete yapılmasına rıza gösteren sözde orduya ise hain bile diyebilirsiniz. Diye düşünüyorum. Çünkü olası bir kıtlıkta parası olan atlar jetine, yatına, gemiciğine, otosuna v.s. kapağı güvenli bir yere atar yani. Olan siz laik dinci ile, sözde dinci arasında fark olmadığının ayrımını yapamayan, göremeyenlere olur yani...

Size her şey müstehak kardeşim. Siz sizin gibi düşünmeyen, sizi uyaranı hayali din üfürüğü uydurma şeytana benzetenlersiniz. Sizlerden bu topraklarda çok ama çok var. Ki, bu ülke bu hallerde. Elin ülkesinde 50 sene önce fiyatlar ne ise halen aynı iken, Senin 1 lira 6 sıfır atılmamış hali ile milyona katlamış 80-90 senede. Sanırsın bitcoin borsası. Bu kadar kindar dindar olupda üretemediğiniz konuda uzmanlaşma hayali ile nasıl kandırıldınız sorması ayıp? Kandırılmak genetiksel mi? Bende dahil!.

Tarım da uzmanlaşamayan bir ülkede araba, uçak üretip dünyaya satılınabilieceği iddia edilebilir mi?

Sahi Tarımsal ürünün vergisini değilde Çin' in sunduğu elektronik, araba gibi ürünlerin vergisini sıfırlasak nasıl olur? Kıtlık çıkınca onu bulamasakta olur. Kimse arabasızlıktan, telefon, elektroniksizlikten ölmez yani... .)

Hazır değinmişken, bir yerli ve milli araba iddiasına binaen gözüme çarpan Çin üretimi 13-20 bin dolarlık 350 km menzilli Suv model aracıda gösterelim de sizlerin aklınızla eğlenemesinler. Öyle ya, ortada ciddi bir iddaa(palavra) var mı? Var

Sadece Türk pazarını değil küresel rekabeti hedefliyoruz. https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/togg-ceosu-acikladi-yerli-otomobilin-fiyati-ne-kadar-olacak/5

https://cdn.ototeknikveri.com/Files/News/Big/aiways-u5-avrupa-ya-gelen-ilk-cinli-elektrikli-suv-olacak.jpg

Excellent Solar Vehicles Right Hand Drive China Cars Rims New Suv Electric Car - Buy Suv Electric Car,New Suv,Suv Rims Product on Alibaba.com (https://www.alibaba.com/product-detail/Excellent-Solar-Vehicles-Right-Hand-Drive_62070199613.html?spm=a2700.details.0.0.78866 271c8A9uz)

Siz rüyanızda bile küresel arenaya çıkamazsınız. Ne rekabetinden bahsediyor? Kurusikı palavra atıp tutuyorsunuz. Metdan boş nasılsa... At yalanı nasılsa olmayan bir "tanrıya" inandırılan çok bu topraklarda. Olmayan tanrının sözde elçisinin sanrılarına inanan sizin sanrılarınıza inanmış çok mu? Siz de haklsınız diye sesli sesli düşünüyorum.

Pasteur
09-09-2021, 15:29
Not: Noktalama, virgül devrik cümle v.s. ben bunları yazdıktan sonra düzeltmiyor değilim. Düzeltiyorum lakin, forum yazılımı berbat. Düzenle butonu çok ama çok işlevsiz. Demin mesela bir takım eklemeler düzenlemeler yapayım dediğim yazımda. Ne mümkün, o arada uçup gitti bütün ek yazılarımda maalesef. Emeğim uçtu gitti!.

Foruma kullanıcı adım ve şifremle girmişim 3-5 dk sonra beni tekrar tekrar robot testine sokuyor bu forumun yazılımı... Bıkkınlık ötesi bir durum yani..

e kardeşim sende yazdıklarını önce bir boş word sayfasına ilişti öyle paylaş diyenler olabilir. Kardeşim o an içimden yazıp paylaşmak geldi. Hızlı hızlı unutmadan ilhamlarımı aktarmak istedim. Durum bu maaleef :(

Pasteur
09-09-2021, 15:53
13-20 bin çok bile söylemişim. Bunların sözde üreteceği, size 5 katına kakalayacağı aracı çin zaten 11$' üretmiş satıyor bile... Siz bunun gümrük vergsini sıfırlayın, vatandaş kdv, %30-50-70 ötv sini ödesin olmaz mı?

bkz;Good Quality Chinese Smart Car With High Speed Dongfeng Fengxing Passenger Vehicle - Buy Chinese Smart Car,Dongfeng Vehicle,Passenger Vehicle Product on Alibaba.com (https://www.alibaba.com/product-detail/good-quality-chinese-smart-car-with_62587915869.html?spm=a2700.pcdrm.normal_offer .d_image.6ca255cbtwiLCo)

Siz milletin aklıyla eğleniniyorsunuz.

Ağam bizimle eğlenir: :pound:

2Zf8OGwJrd4