PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laikliğin anayasadan çıkarılmak istenmesi.!

Ahlaksız
13-09-2021, 14:06
Başörtülü kızların üniversiteye alınmadığı üzerinden 'mağdur' edebiyatı yaparak iktidarı dini cemaatlerle beraber ele geçirenler, bugün tek güç sahibi olunca laikliğin anayasadan çıkarılmasını telaffuz etmeye başladılar.
Bir başörtüsünün nelere mal olduğunu görüyor musunuz?!

Laikliğin anayasadan çıkarılmasını istemek, ülkedeki ateistleri veya eşcinselleri öldürmek istemekle aynı şeydir. Çünkü İran'da veya Afganistan'da bir ateistin veya bir eşcinselin yaşama şansı yoktur. Anca gizlenerek yaşayabilirler.

Türkiye'de milyonlarca eşcinsel, ateist, agnostik, deist yaşıyor ve bu insanlar Afganlar veya Suriyeliler gibi bir yere kaçıp gidecek değiller. Bizi başkaları ile karıştırmayın. İnançsız ya da farklı olmamız, bir yere gideceğimiz veya size boyun eğeceğimiz anlamına gelmez.

Pasteur
15-09-2021, 19:38
Gelelim sana, sevgili forumdaş,

Avrupa' ABD' de, dünyada laik Anayasalı ülke mi var? Yok. Zamanında dinci millgazete yazarı Şevget Eygi çok kullanırdı bu argümanı. Gerçektende öyle yani. Şimdi adam dinci diye doğrusuna eğri mi diyeceğim? Hayır efendim. Bizim sorunumuz bambaşka... İktidardakilerin toplumun hepsinin aynı kumaşın farklı renkleri olmasından kaynaklıdır. AB' ABD' de din yok mu? Var. Demek ki bu ülkenin laiklik dincilik kavgasını birileri bilincli olarak suistima edip, toplumu kutuplaştırma aracı ediniyor. Ve bunlardan nemalanıyor. Biri sözdelaiklik satıyor. Diiğeri sözdedin. Böl parçala yönet çalışıyor. Ondan sonra kendileri bölücü iken, birilerini bölücülükle suçluyor... Aklınızla eğineiyor...

Bu ülkede Anayasa, kurumlar varda ne oluyor? Laiklik vardı da ne oldu? Uygulayan olmadıktan sonra, istersen bu ülkeye din yasağı getir, istersen laikcilik yasağı getir. Sonuç olarak durum ikisinde de aynı olur. Kağıt üzerinde kalır.

O senin dediklerinden bağımsız olarak, bu ülke' de ateist veya diğer gayri müslimlere karşı, her daim bir can güvenliği tehdit unsurunun hortlama olasılığının var zaten. Sonuçta öldürülen imansızlar şeriat anayasalı bir ülkede ödlürülmedi. Laiklik adı altında ve devletin en üst konumu başbakan örtülü desteği ile katledi, yağmalandı vs. Ayıbı ise bizlere yapıştı kaldı. Bu gerçek su götürmez derecede açıktır.

Vatan kavramını anladımızı hiç sanmıyorum. Vatan doyduğun ve insan onuruna yaraşır yaşayıp, insanlığa fadalı olabilidğin bir konumdur sadece... Hem, kim ister ki, kendi dili dururken başkasının dili ile kouşabileceği bir ülkede yaşasın?

Ben şahsen bu arapları anlamıyorum. Arapça alfabeli o kadar çok ülke varken, latin alfabeli Türkiye, batı v.b. en son seçenek olmalıdır. Kültür uyuşmazlığı keza gene aynı.. v.s. v.s. Hülasa, bu ülkede dinci chp' de iktidar olsa, gayri müslimsen, ateist düşünür bir bireysen katledilme olasılığın çok yüksktir. Bu ülkede bir ateist' in, gayri müslimin can ve mal güvenliğinin güvencesi yoktur. Risk çok büyüktür. Savaştan kaçan mülteciler bile bu kadar tehlike altında değildir desek yeridir. Düşünmeye tahammül edemeyen kesim sadece dinci kesim değildir. Aynısını öbür tarfda başa geçince yapıyor. Düşünmenin, başbakana, bakana soru sormanın suç olduğu, kutsanmış/dokunulmaz kurumlara/kişilere, kişilere sahip, siz başka klisesi, havrası olan ülke gördünüz mü? Hiç sanmıyorum. En azından oralarda kimse sizi düşündünüz diye katletmez...

Barlas
15-09-2021, 20:49
Laikliğin anayasadan çıkarılmasını istemek, ülkedeki ateistleri veya eşcinselleri öldürmek istemekle aynı şeydir.

Sn. Ahlaksız'ın bu tespitine tüm benliğimle katılıyorum.

Bana göre Türkiye'de "laiklik", adına "şeriat" denilen canavarı dizginleyen şeydir.

Bilmiyorum laikliği kaldırmayı başarabilirlerse ne olur halimiz. ATATÜRK ile Muhammed'in savaşı var bu ülkede bana göre, umarım biz (ATATÜRK'çüler) kazanırız. Bu herkesin iyiliğine olur.

Pasteur
16-09-2021, 15:28
Bana göre Türkiye'de "laiklik", adına "şeriat" denilen canavarı dizginleyen şeydir.

Bilmiyorum laikliği kaldırmayı başarabilirlerse ne olur halimiz. ATATÜRK ile Muhammed'in savaşı var bu ülkede bana göre, umarım biz (ATATÜRK'çüler) kazanırız. Bu herkesin iyiliğine olur.

Sayın @barlas,

Atatürk'çü, kelimesini ben doğru bulmuyorum. Bir şeyin sonuna ci, cü eki taktığınız vakit, oradan çıkan sonuç malum pazarlama, satma manasını alır.

Eskiden dinci kelimesine karşı çıkardım. Din satılıp, pazarlanan bir şey değildir diye... Bugün kü, aklımla pazarlanıp satıldığını, gerçek mana ve madden de bunun böyle olduğundan hiç şüphem yok.

O bağlam da, ne laikcilik satılmasını, ne de bir kişinin bu şekilde birilerince istismar edilmesini hiç ama hiç doğru bulmuyorum.

Kaldı ki, kendisini bu şekilde tanımlayanların Atatürk' le çeliştikleri açıkça ortadadır.

Tıpkı, "faizle iş yapanlar allax ve resulüne savaş açmışdır" minvalindeki sözde din ayetine muhalif müslimanız iddiasındakiler gibi...

Atatürk' ün izinden giden birisinin gökten indiği sanılan kitaba tabi olması diye bir şey olabilir mi? Olamaz.
Ben yemem bu ucuz numaraları.

Bu ülkede deist veya agnostik veya ateist ten başkasının Atatürk' ün yolundan gidiyorum. İddiası boşdur. Kandırmaca ve aldatıdan ibarettir. Hiç bir dinci Atatürk' ü sevemez. Bu tespiti Nusret Nesin zaten yıllar öncesinden yapmıştır. Bana da tekrarlamak düşer. Malum balık hafızalı bir toplumuz...

Pasteur
16-09-2021, 15:36

Sayın @barlas,

Atatürk'çü, kelimesini ben doğru bulmuyorum. Bir şeyin sonuna ci, cü eki taktığınız vakit, oradan çıkan sonuç malum pazarlama, satma manasını alır.

Eskiden dinci kelimesine karşı çıkardım. Din satılıp, pazarlanan bir şey değildir diye... Bugün kü, aklımla pazarlanıp satıldığını, gerçek mana ve madden de bunun böyle olduğundan hiç şüphem yok.

O bağlam da, ne laikcilik satılmasını, ne de bir kişinin bu şekilde birilerince istismar edilmesini hiç ama hiç doğru bulmuyorum.

Kaldı ki, kendisini bu şekilde tanımlayanların Atatürk' le çeliştikleri açıkça ortadadır.

Tıpkı, "faizle iş yapanlar allax ve resulüne savaş açmışdır" minvalindeki sözde din ayetine muhalif müslimanız iddiasındakiler gibi...

Atatürk' ün izinden giden birisinin gökten indiği sanılan kitaba tabi olması diye bir şey olabilir mi? Olamaz.
Ben yemem bu ucuz numaraları.

Bu ülkede deist veya agnostik veya ateist ten başkasının Atatürk' ün yolundan gidiyorum. İddiası boşdur. Kandırmaca ve aldatıdan ibarettir. Hiç bir dinci Atatürk' ü sevemez. Bu tespiti Nusret Nesin zaten yıllar öncesinden yapmıştır. Bana da tekrarlamak düşer. Malum balık hafızalı bir toplumuz..

Türkiye'de "laiklik", adına "şeriat" denilen canavarı dizginleyen şeydir.

Toplumu zorla laik veya şeriat yanlısı yapamazsınız.

Bunu laik sözdediyanet kurumu kurarakta zapt altına alamazsınız.

Siz hile hurda yaparsanız, sonra birileride gelir o yoldan yürür yani...

O kadar komplike, sıkıntılı bir ülke ki burası... Ne desem kelimeler yetersiz...

Takiyyeci takiyyeciyi, takiyye ile suçlayınca benimde midem kalkıp kalkıp durur yani...