Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Sitemiz yayına başladı.
"Türkçe internet kaynaklari içinde dinsel yaratilisçi görüsü savunan çok sayida site olmasina ragmen evrim teorisini savunan sitelerin azligi göze çarpmaktadir. Varolan evrim siteleri arasinda ise hiç bir domain site yoktur. Evrim teorisini savunan bilim insanlarimiz, dinci siyasal baski altinda kalmamak, islerini kaybetmemek, hatta fiziksel saldiriya ugramamak için görüslerini genellikle yeterince ortaya koyamamaktadirlar. Buna ragmen Üniversite Konseyleri Dernegi'nin son zamanlardaki girisimleri bizlere umut vermektedir.
Biz de Turan Dursun Sitesi Yönetimi olarak, ülkemizde evrim teorisi aleyhinde gittikçe artan dinci ideolojik saldirilari gögüslemeye çalismak ve bilimsel düsünceyi savunmak amaciyla yeni bir internet sitesi açmaya karar verdik. "evrim-teorisi.org" domain adi kullanilmasina karar verilen sitede hem teoriyi yeni ögrenemek isteyen insanlara yönelik hem de üst düzeyde/akademik içerik olusturulmaya çalisilmasi düsünülmektedir.
Amacimiz, dogmalardan kurtulmus zihinlerin olusumuna katkida bulunmak ve bilimsel düsüncenin hakim oldugu düsünce biçimini öne çikarmaktir.
Evrim teorisini, bilim dünyasi onu genel olarak savundugu için savunuyoruz. Bu nedenle evrim teorisini savunmanin inanç meselesi degil bilinç meselesi olduguna inaniyoruz. Temel aldigimiz, bilim dünyasinin genel bakis açisidir. Bilim dünyasinin evrim teorisine bakis açisinin ise tüm elestirilere ragmen halen en geçerli teori oldugu yönünde yorumlandigini gözlüyoruz.
Bu amaçla önçalismalarina baslamis oldugumuz Evrim Teorisi Sitesi'nin, katkilarinizla olusumunu tamamlayacagini ve önemli bir boslugu dolduracagini umuyor, hosgeldiniz diyorum."
Bu yazı 5 Mart 2007 tarihinde Cem arkadaşımız tarafından "Evrim Sitesi Çalışma Grubuna"
yazılmış hoşgeldiniz yazısı. Bu guruba katılan 14 arkadaşımızın çabaları ile nihayet bu gün *www.evrim-teorisi.org *sitesi yayın hayatına başladı. Şimdilik bir çok eksiği olmasına rağmen
aydınlıktan yana, bilimden yana insanların katkılarıyla hızla bu eksikliklerini gidereceğini biliyoruz.
Sitenin oluşturulma düşüncesini ortaya atan ve gerçekleşmesi için takdir edilmesi gereken
bir çaba ve süreklilik gösteren Cem arkadaşımız başta olmak üzere emeği geçen tüm dostlara
teşekkür ediyoruz.
evrim teorisi sitesi (http://www.evrim-teorisi.org/)
Bu onemli boslugu doldurmaya emek veren tum arkadaslari tebrik ederim. Birlikten kuvvet dogar, diger arkadaslarin da konulara yorumlariyla faydali olacagindan, evrimi tanri, Darwin'i peygamberi gorenleri aydinlatmaya katkida bulunacaklarini umit ederim.
* * * * * * * * * * * * * *Sevgiler tum insanliga.
Siteye biraz baktım, ama epey ciddi zaman ayırmak gerektiğine karar verdim. Yazıların tümünü okumak için daha uygun bir zaman kolluyorum. Her halinden oldukça titizlikle hazırlanmış bir çalışma olduğu belli. Yazıları hazırlayan, derleyen, çevirileri yapan, teknik işleri halleden, kısaca emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye'de yaşanması gereken bir aydınlanma için önemli bir katkıda bulunmuşlar. Umarım giderek gelişir ve amaçlandığı gibi evrim konusunda bir bilgi bankası işlevi görür.
çok güzel olmuş arkadaşlar
emeği geçen arkadaşlar sağolsun
elinize aklınıza sağlık gerçekten önemli bi çalışma inannda inamayanında destek wermesi gereken bi olay bence tabi radikaller hariç
ozgur_beyin
01-07-2007, 16:14
Emeği geçenlere ,içten teşekkürlerimi *gönderiyorum.
vala elinize emeğinize sağlık çok güzel ...
teşekkürlerimizi sunuyoruz
sevgilerimle
emeği geçenlerin eline sağlık güzel olmuş, yalnız evrim *teorisi darwin'den daha önce ortaya konmuştu, diğer teorilerde sitede yer bulursa daha doyurucu olur.
Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Evrim teorisiyle ilgili bu siteden çok sey öğreneceğimden eminim.
commandante
02-07-2007, 13:05
harika olmuş dostlar
Sevgili Gandalf,
Evrim'in Darwin'den önce de dillendirildiği hususunda haklısın. Bu hususta sitedeki çeşitli yazılarda referans var. (Örneğin Darwin başlığındaki altbaşlıklara bakabilirsin). Tabi altbaşlıklarda adlarının geçmesi yetmez. Bunun bir kaç paragraf ile anlatıldığı bir başlıkta olması daha uygun olurdu. (Diğer taraftan evrimi en doğru haliyle ilk defa ifade ederek ortaya koyan, pek çok örnekle ve gözetimle açıklayan Darwin'dir. Darwin öncesi evrim açıklamaları aynı bazda değildir, sitede bunu hatta evrim açıklamasından da önce Darwin'in bulunmasını isteyerek vurgulamış olmayı istemiştim, arkadaşlar uygun bulmuşlar, öyle yapılmış). Ancak site daha yeni ve çok eksiğimiz, kusurumuz var. Dolayısıyla böyle önerilerinizi ve yorumlarınızı, katkılarınızı esirgemeyin. Bu eksikliği önümüzdeki günlerde gidermeye çalışırız. Teşekkür ederiz.
Emeği geçenlere ,içten teşekkürlerimi *sunarım.
site çok ama çoooooookkkkk güzel ellerinize kollarınıza beyninize sağlık herşey için teşekkürler
retrogamer
07-07-2007, 17:26
site çok hoş olmuş.Çok beğendim okumaya vakit ayırdım.Emek veren herkese teşekkürler.
Gerçekten çok güzel lanet Harun Yahya imparatorluğu interneti işgal etmişti.Ama normal adamlar para babası.Bütün dünya Orta-zengin tanaka genelde dinicilerden oluyor destek çok bu ilkel organizmalara...
deli_cevat
12-07-2007, 22:09
harun amcam bundan sonra ne nane yiycek çok merak ediyorum
Liberty_
20-07-2007, 19:23
Harcanan bir emek için saygı duymak gerekir, öyle de yapıyorum ama evrim teorisi kanıtlanmamış adı üstünde bir teoridir. İnsanları dini duyguları ile sömüren kişilere evrim teorisi ile yanıt vermeye kalkmak pek çok kişinin kafasını kurcalayacaktır. Üstelik evrimin tanrı tarafından başlatıldığına inanan kişiler de var. Bunlara ne cevap verilecek? Bu bir kısır döngü. O site de insanlara araştırmanın ve öğrenmenin ne kadar faydalı bir şey olduğu anlatılsa, insanlar sorgulamaktan korkmayacaklarını öğrenseler, site de bu öğretilse çok daha faydalı olacak. İnternet kullanıcı kitlesi belli. Önemli olan sokağa inebilmek. Keşke okullarda sizin yapmaya çalıştığınız şeyi öğretmenler yapabilse...
Da Vinci
21-07-2007, 16:26
Harcanan bir emek için saygı duymak gerekir, öyle de yapıyorum ama evrim teorisi kanıtlanmamış adı üstünde bir teoridir.
Seni de eğitmek lazım o zaman: Evrim teorisi ispatlanmış mıdır? (http://www.evrim-teorisi.org//index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=25)
Ben de liberty_'yi yanıtlayacaktım ama Da vinci onun sorununu özetlemiş. Gene de ona siteye sadece bakmamasını sitedeki yazıları okumasını önereceğim. Çünkü, o zaman bahsettiği şeyleri hiç yazmazdı...
Liberty_
24-07-2007, 13:23
Harcanan bir emek için saygı duymak gerekir, öyle de yapıyorum ama evrim teorisi kanıtlanmamış adı üstünde bir teoridir.
Seni de eğitmek lazım o zaman: Evrim teorisi ispatlanmış mıdır? (http://www.evrim-teorisi.org//index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=25)
Söze başlama tarzınız oldukça itici. Tanrı’nın varlığının sorgulanabilir olduğu bir ortamda daha aklı başında insanlarla tartışacağımı sanıyordum.
Evrim teorisini daha önce pek çok yerde tartıştım/tartıştık. Evrim teorisi bir yasa ya da kanun olarak kabul edilmemiştir. Öyle ki ara geçiş formları ile ilgili olarak hala bir sürü soru var. Şuan için sadece evrimin bir süreç olarak var olduğunu kabul ediyoruz ancak aklımızdaki her soruya bu teori ile yanıt bulamıyoruz.
Benim sözüm Tanrı’nın varlığının ya da yokluğunun evrim teorisi ile ispatlanamayacağı üzerineydi. Yazımı dikkatle okusaydınız anlatmak istediğimi anlardınız.
sayın Liberty_
* *Siz evriim sitesini incelediniz mi, ya da inceledinizse nerede tanrının varlıgı ile yoklugunun tartışıldıgını söyleyebilir misiniz.
* * Yaradılışçılara ya da Harun Yahya' ya cevaplar içeren bölümler ile Yaratılış Atlasının eleştirisi bölümleri ise sadece evrimin olmadıgını savunan ya da evrimci görüşleri çarpıtarak sunmaya çalışanlara verilen cevapları içermektedirler.
* * *Şayet dinsel bir tartışmaya rastgeldiyseniz bizlere de haber verin ya da evrim sitesini baştan sona bir inceleyip ondan sonra eleştirin. Evrim sitesinin hiç bir bölümünde de tanrının varlıgı ya da yoklugunu ispatlanmaya çalışılmamıştır.
* * * *saygılarımla
sayın Liberty_
* *Siz evriim sitesini incelediniz mi, ya da inceledinizse nerede tanrının varlıgı ile yoklugunun tartışıldıgını söyleyebilir misiniz.
* * Yaradılışçılara ya da Harun Yahya' ya cevaplar içeren bölümler ile Yaratılış Atlasının eleştirisi bölümleri ise sadece evrimin olmadıgını savunan ya da evrimci görüşleri çarpıtarak sunmaya çalışanlara verilen cevapları içermektedirler.
* * *Şayet dinsel bir tartışmaya rastgeldiyseniz bizlere de haber verin ya da evrim sitesini baştan sona bir inceleyip ondan sonra eleştirin. Evrim sitesinin hiç bir bölümünde de tanrının varlıgı ya da yoklugunu ispatlanmaya çalışılmamıştır.
* * * *saygılarımla
Evet bu doğru.
Evrimin varlığı tanrının yokluğunun bir kanıtı değildir.Bunu söyleyen ender ateistlerdensin.Tebrik ederim.
Ayrıca dediğiniz gibi varlığının da kanıtı değil.
Lakin bu teoriyi kullanarak inançlarımız desteklenebilir.Bu öznel bir durumdur.
Örneğin canlının rastlantılarla oluştuğuna inancımızı bu teoriye ekleyebiliriz.Ama bu inanç olmaktan öteye gitmez.
Yada canlılığı oluşturan tüm doğa yasalarınında ilahi olduğuna olan inancımızı evrim teorisiyle destekleyebiliriz.Bu da inançtır.
Liberty_
24-07-2007, 14:05
sayın Liberty_
* * * *saygılarımla
Ben, sitenin Harun Yahya gibi kişilerin -ya da örgütlerin diyelim- karşısında durmak için açıldığını düşünüyorum. Neden böyle düşünüyor olduğumu merak ederseniz bu ayrı bir tartışma konusu başlatır.
Bu yapılanın “kötü” bir şey olduğunu da ima etmiyor ya da düşünmüyorum. Herkes fikrini istediği şekilde dile getirir. Sizin neye inanıyor olduğunuzu da merak etmiyorum. Açık ve hür şekilde düşüncemi dile getirdim. Buna karşılık birileri beni eğitmeye kalktı. İşte zaten işin en güldüğüm kısmı da bu.
Liberty_ bir kere yasa ile kanun eş anlamlı sözcüklerdir. İkincisi evrim o kadar yasa olarak kabul edilmiştir ki, bu gün biyologlar evrim olmaksızın biyolojinin hiç bir işlevi ve anlamı olmayacağını söylüyorlar. Evrim bilimseldir. Evrim aslında bir yasadan meydana gelmemiştir. Evrim bir yasalar grubudur. Bilim ile, sorgulama ile ilgili güzel nitelemeleriniz var ama, sizde bunlar lafta kalmış gözüküyor. O sitede bilim ile ilgili özel bir yazı bile var. Bilim nedir, bilimsellik nedir, gayet güzel anlatılıyor. Siz o siteye gene de şartlanmanızdan arınarak bakın, okuyun. O zaman değişik olgular görebilirsiniz. Önerdiğiniz sorgulamayı kendi içinizde yapın önce.
Evrimin yasa olmadığını sadece yaratılışçılar ve onların değişmiş hali olan Akıllı Tasarımcılar iddia ederler. Bu iki grup aslında Hrıstiyan kökenlidir ve onların üç kişilikli tanrı inancının evrim karşıtı olarak itibar edilmesine çalışırlar. Bunlar milyarlarca seneye yayılmış sürecin bazı boşluklarını bulunca sevinçle hemen evrimcilerin gözüne parmaklarını soka soka belirtirler. Ama evrim bilimseldir ve her bilimsel kuramda olduğu gibi çok ciddi sorgulamalara ve araştırma, incelemelere maruz bırakılmış ve çürütülememiştir. Yani yaratılışçıların, evrim hakkında sürekli ortaya atılan önermelerin eksiklik ve hatalarını aramalarına hiç gerek yoktur, çünkü zaten bilimsel alanda bu hem de çok şiddetli bir şekilde yapılmaktadır. Ama yaratışçıların gayreti samimiyetsizliklerinden geliyor. Bahsettiğiniz geçiş formlarında ise boşluklar gittikçe dolmaktadır. Bu bir kaç boşluğu evrim kuramının yetersizliği olarak gösterip, onun yasa olmadığını söylemekle kimse buna kanmaz. Çünkü bütün akademik araştırmalar, yeni bulgular hep evrimin çürütülemediğini, doğruluğunu kanıtlamayı sürdürüyor. *
Siz kendiniz de evrimi bir süreç olarak kabul ettiğinizin söylemişsiniz. Öyle veya böyle, kabul etmişsiniz yani. Ama süreç olarak kabul etmek ne anlama gelir, onu bilmiyorum. Evrim yasalarında hep süreçler vardır. 4,5 milyar sene sürmüş olan bu oluşumun yanında anlık sayılabilecek 10 bin sene sürmesi (teist kitaplar) halinde, kapsamında süreç olmayacağı bile düşünülebilir.
Tanrının varlığının ya da yokluğunun evrimle kanıtlanıp kanıtlanmayacağı gibi bir soru da gene insanların inançlarından ortaya çıkıyor. Eski yaratılış, yeni akıllı tasarımcılar evrim sonucunda tanrının varlığı yadsındığı için bu kadar yaygara koparmıyorlar mı?
Birde en sinir olduğum şey şu,
Evrimciler ve yaradılışçılar diye iki kutup ve aralarında kalın bir çizgi.
Ben yaradılışın evrimsel olduğuna inanıyorum.Nolacak şimdi :D
İşte dini kullanarak insanları bilimden soğutma taktiği diye buna derim ben. Evrimin İslam i yaradılışla hiçbir çelişik yanı olmamasına rağmen,yaradılış evrimi reddeder diye absürt bir iddia neden atılırki ortaya.
Evrim teorisinin Darwin ve Lamark öncesini araştıran bir müslüman,evrimci-yaradılışçı ayrımının ne kadar absürt olduğunu görür ve bu işin altında siyasi/ideolojik haltların yattığını da anlar.Kendisine bir soru sorulduğunda,googledan arama yapmak en kolay ve en tembel yöntem olduğundan hemen bu yöntem kullanılır.Tabi bunu bilen fırsatçılarda boş durmazlar.Aramadan sonraki ilk verilere kendilerini yerleştiriverirler.Kişi oradan bilgiyi alır ve kendisini araştırmacı zanneder.Ona verilmek istenen zehrin farkında bile değildir.İnsanların sürü olmasına karşı çıkarken kendisi sürü olmuştur artık.Belirli hedeflere yöneltilmiş ve kurgulanmış robottur.Kendisi düşünmez.Ordaki yazılanların kendi düşüncesi olduğunu kendisine ikna ederek düşündüğünü zanneder.Halbuki herşeyi sorgulamak gerektiği aklının ucuna dahi gelmez.Artık o bombadır .
Din içine bu bombalar birer birer yerleştirilirler.Bilimsel ve akılcı kanıtlarla dinin içinde bu bombalar teker teker patlatılır.Ve inanç diye birşey kalmaz o toplumda.Çünkü evrim varsa din yoktur,din varsa evrim yoktur gibi bir zırvanın esrar etkisiyle sarhoş sarhoş etrafta gezen bu bombaların patlaması etrafına da yansır ve inançları yok eder.
Diğer taraftan bakıldığında ise inançsızlığıda körükler bu yöntem. Evrimin varlığı yaratıcının yokluğudur gibi bir zırva uydurulur.Ve temelinde de şu ateist inanç vardır."Canlı rastgele oluştu".Evrimin tüm bilimsel teorilerini öyle güzel anlatırlar ki arada bu inançlarını da ekleyiverirler.Kimse şunu sormaz." Rastgele oluşmak ne demek yahu,bilmediğimiz için mi acaba rasgele diyoruz,bu bilimsel değil ki".Bu uydurmayla inançsız kesim tekrar modifiye edilir.Daha eline kaldıraç alıp deney yapmasını bile bilmeyenler evrimci bilim adamı kesilirler.Bunlarında kibirliliğinden faydalanılır.Bu kişilerin oluşturulmasındaki kasıt ise dinin içine atılan bombaları patlatmaktır.Ve bu kişiler bu bombaları patlattıkça dini aşağılarlar ve inançlı insanların birer aptal olduğu savını ortaya koyarlar.Tabi kimse aptal olmak istemez.Bu durumda aptal olmamayı ateist öğretiler zanneden inançlı kişi kendi içinde sürekli kurgular kurgular.Kendisine doğadaki hareketliliğin ateizm olduğu anlatılır.Kendi tarafına döndüğünde ise gerçeklerden uzak ve akıl dışı şeylerle doludur.Bomba patlar.
Peki neden bu yapılır??
1- İnsanları inançlarından ayırarak sosyal açıdan sömürmek.Ahlakı dini inanışlara dayayan toplumun altındaki din sandalyesini çekerek,ahlaksız bir toplum durumuna düşmek.Nitekim günümüz Türk toplumun düştüğü durum çok acıklıdır.Paparazzi insanı..Boş insan..Kimin parmağı kimin kıcında dedikodusu insanı..BBG evi insanı..Evlen boşan,karını aldat,gayrimeşru çocuk yap,yalan söyle insanı... banka hortumla,hırsızlık yap,adam öldür insanı..
2- Toplumu cahil bırakmak.Evrim yoktur diye dayatan bir toplum oluşturarak insanların bilime sırtlarını dönmesini sağlamak.Cahil bir millet yaratmak.
İşte en önemlisi ikincisi.Cahil toplum yaratmak.
Oysa ki
Din,insanın kainattaki yerini ve yaşayış şeklini belirler.Bilim ise gerçeği arayıştır.İnsan aklının evreni anlamaya çalışmasının metodolojik durumudur.
En sağlam inanış,doğal yasaların her şekilde ilahi olduğunu kabul etmektir.Akıl bilimsel metodlarla neye gerçek derse desin,sonuçta gerçek olan ilahi yasalardır.Eğer o teori gerçekten doğruysa ilahidir.Yanlışsa ilahi değildir,aklın yanılgısıdır.
Bu bağlamda düşünerek bilime açık olmalı ve cahil kalmaktan kurtulmalıyız. İnanışlar,ahlak vs ve insanca olan ne varsa cahilliğin ellerine düştüğünde ölümcül etki yapar.
Din afyon değildir,cehalet afyondur.
İnançların varkende bilim adamı olabileceğini unutma.
İnançlarının varlığı seni yobaz yapmaz.Yobazlık,hurafelerini doğru diye dayatmandır.
Liberty_
24-07-2007, 15:57
Liberty_ bir kere yasa ile kanun eş anlamlı sözcüklerdir. İkincisi evrim o kadar yasa olarak kabul edilmiştir ki, bu gün biyologlar evrim olmaksızın biyolojinin hiç bir işlevi ve anlamı olmayacağını söylüyorlar. Evrim bilimseldir. Evrim aslında bir yasadan meydana gelmemiştir. Evrim bir yasalar grubudur. Bilim ile, sorgulama ile ilgili güzel nitelemeleriniz var ama, sizde bunlar lafta kalmış gözüküyor. O sitede bilim ile ilgili özel bir yazı bile var. Bilim nedir, bilimsellik nedir, gayet güzel anlatılıyor. Siz o siteye gene de şartlanmanızdan arınarak bakın, okuyun. O zaman değişik olgular görebilirsiniz. Önerdiğiniz sorgulamayı kendi içinizde yapın önce.
Evrimin yasa olmadığını sadece yaratılışçılar ve onların değişmiş hali olan Akıllı Tasarımcılar iddia ederler. Bu iki grup aslında Hrıstiyan kökenlidir ve onların üç kişilikli tanrı inancının evrim karşıtı olarak itibar edilmesine çalışırlar. Bunlar milyarlarca seneye yayılmış sürecin bazı boşluklarını bulunca sevinçle hemen evrimcilerin gözüne parmaklarını soka soka belirtirler. Ama evrim bilimseldir ve her bilimsel kuramda olduğu gibi çok ciddi sorgulamalara ve araştırma, incelemelere maruz bırakılmış ve çürütülememiştir. Yani yaratılışçıların, evrim hakkında sürekli ortaya atılan önermelerin eksiklik ve hatalarını aramalarına hiç gerek yoktur, çünkü zaten bilimsel alanda bu hem de çok şiddetli bir şekilde yapılmaktadır. Ama yaratışçıların gayreti samimiyetsizliklerinden geliyor. Bahsettiğiniz geçiş formlarında ise boşluklar gittikçe dolmaktadır. Bu bir kaç boşluğu evrim kuramının yetersizliği olarak gösterip, onun yasa olmadığını söylemekle kimse buna kanmaz. Çünkü bütün akademik araştırmalar, yeni bulgular hep evrimin çürütülemediğini, doğruluğunu kanıtlamayı sürdürüyor. *
Siz kendiniz de evrimi bir süreç olarak kabul ettiğinizin söylemişsiniz. Öyle veya böyle, kabul etmişsiniz yani. Ama süreç olarak kabul etmek ne anlama gelir, onu bilmiyorum. Evrim yasalarında hep süreçler vardır. 4,5 milyar sene sürmüş olan bu oluşumun yanında anlık sayılabilecek 10 bin sene sürmesi (teist kitaplar) halinde, kapsamında süreç olmayacağı bile düşünülebilir.
Tanrının varlığının ya da yokluğunun evrimle kanıtlanıp kanıtlanmayacağı gibi bir soru da gene insanların inançlarından ortaya çıkıyor. Eski yaratılış, yeni akıllı tasarımcılar evrim sonucunda tanrının varlığı yadsındığı için bu kadar yaygara koparmıyorlar mı?
Siz bu işin öfkeyle hallolacağını düşünüyorsanız o zaman uslübumu değiştiriyorum. Birincisi kelime tekrarı yapmış olmam bir yanlış olsa da öfkenizi kullanmanıza sebebiyet vermekten ileri gitmemiş. Lütfen kişileri değil olayları tartışmaya çalışın. İkincisi; buraya pekçok diğer insanlar gibi kendimi tatmin etmeye, övülmeye gelmedim; boş laflar derken karşınızdakine biraz saygınız olsun. Sizin gibi olaya önce “kişi”yi eleştirerek girdikten sonra diyeceğim son şey şu: Site’de Darwin’in evrim teorisi anlatılıyor. Darwin’in açıkladığı evrim teorisi hala pek çok bilim adamı tarafından tartışılıyor, çünkü Darwin açıklanamayan pek çok soru bıraktı. Bir kısım bilim adamı Darwin’i bir ilah gibi bağırlarına basmayıp, evrim teorisini ondan bağımsız incelediler. Evrim teorisi hakkında fikirlerini okuduğum yabancı uyruklu bir bilim adamı vardı. Keşke adını ezberlemiş olsaydım da yukarıdaki arkadaşınız gibi alıntı yaparak işin içinden çıkabilseydim.
Akıllı tasarım, Hristiyan cemaatinin oyunları vs. vs... bunları bana anlatmayın. Bir ateist olduğum halde bu konuda sizinle sürtüşme yaşadıysam oturup da öfkenizin sebebini bir düşünün..
sayın Liberty_
* *evrim sitesi konusundaki görüşlerinizi aldık, ancak dedigim gibi evrim sitesinin kuruluş amacı evrimi insanlara tanıtmak, ögretmek ve evrim konusunda mümkün oldugunca en geniş bilgi birikimini Türkçe olarak yayınlayabilmektir. Bu sitenin kuruluş çizgisinde din eleştirisi yoktur, dinsel söylemlere yer vermek yoktur. Tanrı kavramını tartışmak yoktur. Bu açıdan eleştiriniz biraz öznel duruyor.
* * Evrime karşı çıkmak adına oluşturulan Akıllı Tasarım ve Yaratılış düşünceleri elbette eleştirilecektir. Bu eleştiriler de yaradılış düşüncesini eleştirmek temelinde degil somut olaylardaki yaratılış iddialarına karşı yapılan eleştirileri çürütmek şeklinde yapılıyor.
* * *Biz din ve tanrı konusundaki düşüncelerimizi bu sitede zaten yeterince agırlıkta olarak dile getiriyor ve karşı her türlü argümana da yer veriyoruz. Bunu tartışmak için yeni bir site kurmamızın bir anlamı da yoktur.
* * * Şayet hala evrim sitesinin tanrı fikrini tartıştrıgını iddia ediyorsanız eleştirilerinize devam edin ve bana bunu örnekleyin ama yok bu konuda öznel davrandıgınız kabul ediyorsanız yukarıda dile getirdiginiz görüşlerinizi Yaradılış ve Evrim gibi bir başlık altında Bilim ve Din forumunda yeni bir başlık altında açarsanız hem çok ilginç bir tartışma yaşanabilir hem de bu başlıgın amacı haricinde şişirilmesi engellenebilir. Böyle bir başlık açarsanız bu başlıkta yer alan kimi iletileri de oraya taşımak imkanımız dogabilir.
* * * *saygılarımla
Liberty_
25-07-2007, 12:23
sayın Liberty_
* *evrim sitesi konusundaki görüşlerinizi aldık, ancak dedigim gibi evrim sitesinin kuruluş amacı evrimi insanlara tanıtmak, ögretmek ve evrim konusunda mümkün oldugunca en geniş bilgi birikimini Türkçe olarak yayınlayabilmektir. Bu sitenin kuruluş çizgisinde din eleştirisi yoktur, dinsel söylemlere yer vermek yoktur. Tanrı kavramını tartışmak yoktur. Bu açıdan eleştiriniz biraz öznel duruyor.
* * Evrime karşı çıkmak adına oluşturulan Akıllı Tasarım ve Yaratılış düşünceleri elbette eleştirilecektir. Bu eleştiriler de yaradılış düşüncesini eleştirmek temelinde degil somut olaylardaki yaratılış iddialarına karşı yapılan eleştirileri çürütmek şeklinde yapılıyor.
* * *Biz din ve tanrı konusundaki düşüncelerimizi bu sitede zaten yeterince agırlıkta olarak dile getiriyor ve karşı her türlü argümana da yer veriyoruz. Bunu tartışmak için yeni bir site kurmamızın bir anlamı da yoktur.
* * * Şayet hala evrim sitesinin tanrı fikrini tartıştrıgını iddia ediyorsanız eleştirilerinize devam edin ve bana bunu örnekleyin ama yok bu konuda öznel davrandıgınız kabul ediyorsanız yukarıda dile getirdiginiz görüşlerinizi Yaradılış ve Evrim gibi bir başlık altında Bilim ve Din forumunda yeni bir başlık altında açarsanız hem çok ilginç bir tartışma yaşanabilir hem de bu başlıgın amacı haricinde şişirilmesi engellenebilir. Böyle bir başlık açarsanız bu başlıkta yer alan kimi iletileri de oraya taşımak imkanımız dogabilir.
* * * *saygılarımla
Fikrimin öznel olup olmadığını sormuşsunuz. Bunun zaten şahsi fikrim olduğunu belirtmiştim. Benim evrim sitesi hakkındaki görüşlerim çok fazla tepki çekti. Daha önce bu şekilde eleştirilmemiştiniz belki de bilemiyorum(çünkü forumda çok yeniyim.) Kişisel fikirlerim var. Bunlar aklımda bir soru olarak değil fikir olarak mevcutlar. Bu yüzden neden siteniz yayında ya da neden evrim hakkında bir site açtınız diye tartışma ya da konu başlatmak amacında değilim. Benim belirttiğim fikre karşılık size de düşen savunma hakkınızı kullanarak en sonda yaptığınız şeyi başta yapmanızdı. Fakat ortalık gereksiz yere karıştı. İlk mesajımda olaya ne kadar farklı bir açıyla girdiğimi atlamışsınız üstelik.
Ben bu gereksiz şekilde alevlenen tartışmadan kendime bir pay çıkardım. Siz isterseniz mesajlarımı silebilir ya da istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Fikrimi yazıp yazmamak konusunda artık daha çok düşüneceğim kesin.
Da Vinci
25-07-2007, 15:47
@Liberty_
Kendini 15 yaşında bir gencin yerine koy. Yabancı dil bilmiyor. İnternet erişimi var. Evrimle ilgili bilgi edinmek istiyor. Google'a giriyor ve evrim teorisi yazıyor ve karşısına onlarca HY kaynaklı site çıkıyor. Çocuk bu siteleri okuyor ve evrim teorisinin çürütülmüş, bilim adamlarının bile çöktüğü kabul ettiği eski bir teori olduğunu düşünmeye başlıyor. Ayrıca yine bu siteler sayesinde hala evrim teorisi dinsizlikleri nedeniyle savunan bir grup olduğunu düşünüyor.
Bu sitenin amacı ne biliyor musun? Bu dezenformasyon furyasına bir son vermek ve evrim teorisinin sapa sağlam ayakta olan bütün dünyada bilim adamları tarafından kabul edilen bilimsel bir teori olduğunu ve evrimin bilimsel bir gerçek olduğunu insanlara anlatmak.
Ama şöyle bir durum da var. Bu genç bize "bakın şu sitede şöyle şeyler var onlara ne diyeceksiniz" diye soracaktır. Bu nedenle bu siteye elbette evrim karşıtlarının bilim dışı iddialarını çürüten yazılar koymalıyız. "Biz sadece evrim teorisini anlatıyoruz, onların ne dediği önemli değil" gibi bir yaklaşıma sahip olma hakkımız yok. Elbette evrim karşılarının insanları kandırmak için yaptığı çarpıtmaları gözler önüne sermek bizim görevimizdir. Bu sitenin amacına ulaşması için bunların da yapılması gerekmektedir.
Gelelim dinle ilgili yorumlarına. Bu sitede dini konulara kesinlikle girilmemektedir. Konu evrim teorisi olduğu için dini bunun içine sokmak anlamsız olacaktır. İlgisiz alakasız iki konu.
Ayrıca evrim teorisinin doğru olması Tanrının olamdığı anlamına gelmez. Bunu defalarca yazdım. Tanrı düşüncesi hiçbir şekilde yanlışlanamaz. Bilimsel yöntemlerle Tanrıyla ilgili sonuçlara varmak kesinlikle mümkün değildir. Zaten evrim sitesinde de böyle birşey yapmıyoruz. Konumuz bilim. Din değil.
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=126794
Bu nedir ne değildir?
Bu haber doğru mu?
sayın childintime1
* haber dogru ve 9 Agustos tarihli tüm yayın organlarında var. Ama sizin alıntıladıgınız linkteki gibi evrimin çöküşünü falan getirmez. Fosil bilimi milyonlarca yıl evvel ile ilgilenen bir kol, ve dünyanın tüm yüzeyi ve yüzlerce metre altına kadar bulunamayan verilerle dolu. Bulunmayı bekleyen verilerle dolu. Her yeni bulunan fosil kaydının da halkalarda degişiklige yol açabilmesi muhtemel. Bu bulgular evrimin ortk bir canlı atadan türleşme yoluyla bugüne gelindigi gerçeginin çöküşü degil olsa olsa yeniden zenginleşmesi ve gelişmesi olabilir.
* Bu haberi *www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6524
beşlıgında tartışmaya açmışız. Orada sürdürmekte fayda var.
* saygılarımla
sayın childintime1
* haber dogru ve 9 Agustos tarihli tüm yayın organlarında var. Ama sizin alıntıladıgınız linkteki gibi evrimin çöküşünü falan getirmez. Fosil bilimi milyonlarca yıl evvel ile ilgilenen bir kol, ve dünyanın tüm yüzeyi ve yüzlerce metre altına kadar bulunamayan verilerle dolu. Bulunmayı bekleyen verilerle dolu. Her yeni bulunan fosil kaydının da halkalarda degişiklige yol açabilmesi muhtemel. Bu bulgular evrimin ortk bir canlı atadan türleşme yoluyla bugüne gelindigi gerçeginin çöküşü degil olsa olsa yeniden zenginleşmesi ve gelişmesi olabilir.
* Bu haberi *www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6524
beşlıgında tartışmaya açmışız. Orada sürdürmekte fayda var.
* saygılarımla
007JAMES
15-08-2007, 12:07
http://www.monteverdeinfo.com/images/white-face-monkey-1.jpeg
thunderpoint
15-08-2007, 12:22
Sevgili 007 hoşgeldin,
Bizim de geçen haftalarda bir 007'miz vardı; tanışıklığınız var mı bilmiyorum...
Haa bir de saçlarını ve sakallarını kestirmelisin dostum, yakışmıyor!
Sevgiler...
007JAMES
15-08-2007, 12:39
http://www.ics.uci.edu/~eppstein/pix/sdz3/Orangutan-m.jpg
:D *:D
Sanırım fotoğrafım o değil, bu demek istedi arkadaş, sevgili thunderpoint.
thunderpoint
15-08-2007, 12:58
Yok yok sevgili değişim,
Bence arkadaş evrim sürecini anlatmaya çalışıyor. Baksana genç bir şempanzeden gorile dönüştü...
007JAMES
15-08-2007, 13:12
:D Goril değil angut arkadaşım.. Orangutan:D Ayrıca ben evrim destekçisi gaylardan değilim.. pls karı$tırmayın kendinizi benle..
Evrim destekçisi gaylarda elbette vardır ve *onlarda sonuçta insandır Sn 007JAMES.Sanırım yanlış yerde arama yapıyorsun.İstanbul'da yaşıyorsanız taksim ve cihangir taraflarını tavsiye ederim, ama gay evrimciler nerde yaşar orasını pek bilemem.Bu arada daha ilk 2 iletinizden anlamıştık sizin evrimci bir arkadaş olmadığınızı bunu söylemenize egrek yoktu ancak tek tahmin edemediğimiz nokta sizinde Tanrınıza yakışır biçimde söylemlerde bulunduğunuzdur.
Harun Yahya ekibi sitemize karşın yeni bir site kurmuş :
http://www.evrim-teorisiorganetcevap.org/
saygılarımla
Bu doğru yerde olduğumuz anlamına gelir. :lol:
Edit: site biraz geç açıldığı için bakamamıştım. Eski yazılarını bir de bu sitede yayınlamışlar.
Yeni bir şey yok yani.
Bu doğru yerde olduğumuz anlamına gelir. *frodo
kesinlikle bir tek bu anlama gelir. Şöyle bir göz attım da hiç bir şey yok ki. Nesine nasıl cevap verecegiz onu da anlamadım.
saygılarımla
NedimYilmaz
27-08-2007, 12:57
Harun Yahya ekibi sitemize karşın yeni bir site kurmuş :
http://www.evrim-teorisiorganetcevap.org/
saygılarımla
Bir bu eksikti :D Ama yankı uyandırdığını görmek, şaşırtıcı ve sevindirici.