PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nur cemaati

02-07-2007, 09:18
nur cemaatini hepiniz az çok duymuşsunuzdur..burdaki arkadaşlarla yıllarca nurcuların arasında kaldığımı sizlere belirtmek ve yaşadığım trajikomik olayları paylaşmak istiyorum.:)nur cemaati o kadar bağnaz bir tutum sergileyen bir cemaattirki,insanı yaşamdan bile soğutabiliyor.özellikle Yazıcılar adlı cemaatin önemli kolu bu büyük etkiye sahiptir.Ben oraya gittiğim zaman çok farklı bir tablo ile karşılaşmıştım. islam dininin en aşırısına sahip olan bu cemaat grubu,birçok insanın beyinlerini yıkamış ve altüst etmişti:( tabi o insanların arasında ben de vardım.fakat ben ordaki insanlardan çok farklı düşünüyor ve böyle olmaması gerektiği kanaatine varıyordum.Meraktan girmiş olduğum bu cemaat LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ için büyük bir tehdit unsuru da oluşturuyordu..Cemaatteki insanların hemen hemen hepsi ne tv izliyor ne müzik dinliyor ne de gazete okuyorlardı.Onlara göre herşey günahtı,Flört,müzik,spor,futbol maçları izlemek,dans etmek eğlenmek,bir bayana bakmak(yüzüne yani) ve aklınıza gelebilecek her türlü durum onlara göre günahtı..İnsanları da tehdit etmeleri cabasıydı.örnek verirsek; ''eğer sen böyle yaparsan günah işlersin ve bile bile yaparsan bu günahı Manevi,şiddetli bir tokat yersin Allah seni cezalandırır''.Bu manevi tehditler onların en büyük kozlarıydı.Risalei nur okuyan bu cemaat kolu,derslere gider kendi evlerinde genel dersler verirler akşam namazlarından sonra yüzlerce insanı bir araya getirirlerdi.İşte benim saf ve iyi niyetli olan halkım da bunlara inanırdı...:(( ben bu derslerde bulunmuş bir kişi olarak bu cemaatteki herşeyi anlamış ve onların nasıl insanlar olduklarını kavramıştım.Fakat şu bir gerçekki oraya bağlanan insanların%98'i oradan çıkamıyor manevi bir baskı ile o kişilerin arasında kalıyorlardı.Ulu önder mustafa kemal atatürk'den nefret ediyorlar ve onun getirdiği yenilikleri,ilkeleri şiddetle reddediyorlardı:( bu beni tabiki de üzüyordu..İçimde olan atatürk sevgisini yanlış yerde kullandığımın bilincimde olmama rağmen bir süre de olsa oraya artık makarasına gidiyordum:) adamlara soru sorar ''abi şu da mı günah,ya *ben discoya gidiyorum orda sabaha kadar kopuyoz çok mu kötü birşey'' diye soruyordum tabiki yanıtları hazırdı..sen orda kadın satsan ondan daha hafiftir.. Allah sana bir tokat vurur o zaman cezasını çekersin..''Yani orda ne kadın pazarlamamız kaldı,ne hayvanlığımız kaldı her türlü hakareti de yiyebiliyorduk.Flört yasak,kot pantolon yasak,top sakal bırakma firavun gibi olursun o da yasak:) kolye takma it tasmasıdır günah,oda yasak :)) ulan kardeşim ne serbest:) yaşamayalım daha iyi diyordum ordaki büyüklere onlarda bana;Cennet kolay değil cehennem de lüzumsuz değil'' diyorlardı tam bir komediydi aslında:)) aslında ordaki insanlarımızın ağlanacak halleri de vardı..Kadınlarımızı 2.sınıf insan yerine koyan,ve derse gittiğimiz zaman kendi eşlerini diğer odaya kapatan, yada annesine yollayan kişilerdi bunlar..Ben onların arasında bulunduğum zaman insanlığımdan utandım:(Fakat ben kendimden çok orda bulunan küçük masum çocuklara üzülüyordum.Daha dünyayı tanımadan,birer şeriat askeri,nur şakirtleri(öğrencileri) olarak yetiştirilmeleri beni kahrediyordu..Ben herşeyin farkına varmış ve oranın amacını çok iyi anlamıştım.Fakat o küçük çocuklar bu gerçeğin farkında bile değillerdi..Bugünkü fikirlerimi oraya da borçlu olduğumu söyleyebilirim..Sonuçta kuran,fıkıh okumam *bunun üzerine de cemaatler de bulunmam benim için büyük bir şanstı...Dinlerin ne kadar gereksiz,ve ne kadar da zararlı olduğunu yakından gördüm..Umarım yazdıklarım bir fayda sağlar ve burdan okuyan dindar arkadaşlar kendilerine bir pay çıkarırlar...

soro
02-07-2007, 09:38
önce forum kurallarını oku kardeşim.bu başlığı *serbest forumda açmaya hakkın yok.

sen diskoya gitmek istemişsen gitmişsin işte,gitmek istememiş olanların derdi seni niye gerdi anlamadım.27 senedir nur cemaatindeyim.anlattıkların senin şahsi anlayışındır.ben de diskoya gitsem beni kim engelleyebilir ki,senden gayrı herkesi saf-salak yerinde farzetmen yanlış.kendini kurtandın mı sayıyorsun,tamam keyfine bak,başkalarına çamur atma.

02-07-2007, 09:41
önce forum kurallarını oku kardeşim.bu başlığı *serbest forumda açmaya hakkın yok.

sen diskoya gitmek istemişsen gitmişsin işte,gitmek istememiş olanların derdi seni niye gerdi anlamadım.27 senedir nur cemaatindeyim.anlattıkların senin şahsi anlayışındır.ben de diskoya gitsem beni kim engelleyebilir ki,senden gayrı herkesi saf-salak yerinde farzetmen yanlış.kendini kurtandın mı sayıyorsun,tamam keyfine bak,başkalarına çamur atma.

Hiç kimseye çamur attığım yok yalan da söylemiyorum..Evet kimse benim diskoya gitmemi engelleyemez engellemediler de ama beni manevi bir tehditle tehdit ettiler,başına birşey gelir hasta olursun çarpılırsın vb ben orda beş sene bulundum hiçkimseye çamur atacak kadar şerefsiz birisi değilim...Sizin gibi yobazlar olduğu sürece bizim de bu gerçekleri açıklamaya andımız olacaktır...Hiç kimse yoğurdum ekşi demez seninki de aynı hesap:)

soro
02-07-2007, 09:49
5 senede,sana ahlaksızlık,şerefsizlik,hırsızlık,arsızlık,terör, vs. gibi menfi ahlaklılık tavsiye eden oldumu?sadece günah baskısı gördü isen ve bu günahlar da zaten modern toplumlarca bile toplum hayatı için zararlı kabul edilen ve de kanunlarca da suç sayılan şeyler değil mi?ne yapacaklardı toplumsal hayatın herkes için yaşanabilir kılınması yolunda bir de şiddet veya maddi baskı mı yapsalardı.adamlar din adamı ve ancak günah ile korkutabilir.kanunlar da ceza ile korkutmuyor mu.neticcede sucun önlenmesinde bir yoldur korkutma.nitekim dünya yüzünde her ülkede suçtan caydırıcı korkutma gayeli cezalar vardır bilirsin.

02-07-2007, 09:52
5 senede,sana ahlaksızlık,şerefsizlik,hırsızlık,arsızlık,terör, vs. gibi menfi ahlaklılık tavsiye eden oldumu?sadece günah baskısı gördü isen ve bu günahlar da zaten modern toplumlarca bile toplum hayatı için zararlı kabul edilen ve de kanunlarca da suç sayılan şeyler değil mi?ne yapacaklardı toplumsal hayatın herkes için yaşanabilir kılınması yolunda bir de şiddet veya maddi baskı mı yapsalardı.adamlar din adamı ve ancak günah ile korkutabilir.kanunlar da ceza ile korkutmuyor mu.neticcede sucun önlenmesinde bir yoldur korkutma.nitekim dünya yüzünde her ülkede suçtan caydırıcı korkutma gayeli cezalar vardır bilirsin.

Keşke sadece bunları söyleselerdi yukarıda da yazdım..Herşeye günah diyorlardı;flört,eğlenmek,tv,gazete bunlarda kadın işin içine girdiği için tv de izlenilmez maç da izlenilmez gazete de okunmaz..hadi onu da geçelim ya kardeşim Benim ulu önderime neden karşılar? ona neden deccal diyorlar ona neden kafir diyorlar..Eğer ATATÜRK olmasaydı bugün kendi ibadetinizi yapamazdınız bunu bilin lütfen..o adama çok şey borçlusunuz...Çok aşırı kaçıyorlar insanların hayatlarına müdahale ediyorlar ve karışıyorlar...ben çok şanslıyım ama benim gibi bir sürü genç insan hala orda:( yazık gerçekten....

02-07-2007, 09:53
Isine gelmedigi zaman forum kurallari ile vur dimi, sevgili uyanik soro. Okumamistir olabilir, konu cafe bolumune tasinir olur biter. Nurcularin laiklige bakis nedir? bu bir cemiyeti analiz etmege yeter. "Bana laiklige bakis acini soyle, sana kim oldugunu soyleyim" derler ya.

02-07-2007, 09:57
Nurcular kesinlikle laikliğe karşıdır,ve otomatikman cumhuriyete ve Atatürke'de karşıdırlar..Zaten risalei nur yazarı said nursi bunu açıkça dile getirmiştir..

commandante
02-07-2007, 10:14
kimse kimse çamur atmıyor kurallardan dem vurmanın anlamı yok burada insanlar fikirlerini dile getiriyorlar gördüğüm kadarı ile ortada yanlış birşey sinirlenmenin ne anlamı var

Aliminyum
14-07-2007, 20:27
epeydir âtıl olan bir konuyu tazelemek istediğimden değil ama felsefeci87 rumuzlu arkadaşın dili kullanmasındaki garabet dikkatimi çekti. Yani yazının içeriği benim için hiç önemli değil, bu tür zırvaları çoğu zaman gülerek yıllardır duyuyor, izliyoruz. Ama bu tip iddiaları ortaya atanların dili kullanma ve ifadelerindeki mantıksal tutarlılık (içerik değil form anlamında) önemli. hele de rumuzun felsefeci gibi iddialı bişeyse.

"islam *dininin *en *aşırısına *sahip *olan *bu cemaat"
"özellikle *Yazıcılar *adlı *cemaatin *önemli *kolu *bu *büyük *etkiye *sahiptir"
"İçimde *olan *atatürk *sevgisini *yanlış *yerde *kullandığımın *bilincimde *olmama *rağmen"
"Risalei *nur *okuyan *bu *cemaat *kolu"

gEcCeCi
14-07-2007, 20:35
ben de fem dersanesine gitmiş biri olarak söylüyorum ki asla ama asla türkiye cumhuriyeti diye bir devleti kabul etmiyorlar pazar paylarını daraltıyor diye diyanete bile kızgınlar inanır mısınız?
sadece devletimize milletimize değil insanlığa zararlıdır bunlar...!
tüm hayatını cinsel dürtülerine kurban etmiş bir büyücünün sonraki temsilcilerinden ne beklersiniz ki??

14-07-2007, 21:14
bunlar bokun içindeki bakteriden bile daha tehlikeli daha hızlı ürerler, bu bakterilerden kurtulmak
için ellerinizi bir kaç yıkamanız lazım, bulaşmadan kurtulana ne mutlu.

bu bakteri kolonisinin kurucusu eski bir ingiliz kanişi idi, senelerlce sahibininin çıkarları için
kendi ırkdaşı kürtleri ingiliz çıkarları için binlercesinin kanını döktürmüştü. sahip, bu çalışkan
kaniş e ingiliz nişanı ile ödüllendirmişti.

eski kanişin yolundan giden küçük kaniş, boynuz kulağı geçer hesabı abd nin tüm dünyadaki
ajan istihdamını kurduğu okullarda yapmaktadır. *bu günlerde sahip fbi nın kendisine tahsis
ettiği kulübede mutlu mesut bir hayat sürmektedir.

kucles
14-07-2007, 21:26
bu cemaat özellikle genç beyinlerle ilgileniyor; üniversite öğrencilerine yurtların sağlayamadığı imkanları bedavaya veriyorlar. parası pulu olmayan gariban öğrencinin de barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını bedavaya getirmesi adeta bir ilaç gibi geliyor. diğer bir deyişle sinsice büyüyen bu cemaat kişiyi can alıcı noktasından vurarak bünyesine katıyor. öyle ki, benim bir arkadaşım ve köylüm -bu cemaatlerle hiç işi olmaz- anadoluda bir üniversitede okuyor. ve dışarıda, lokantalarda yemeğe para yetiremediği için sırf bu yüzden bu cemaatlerin evine yemeğe gittiğini söylemişti bana (güler misin, ağlar mısın). işi namaz konusuna getirince ise "yaparız, ederiz" gibi cevaplar veriyorsun (bu da lisedeyken benden bir örnek. çünkü arkadaşların hepsi nurcuydu).
işin iç yüzüne bakarsak, devletin elini atamadığı bir konuya el atmış bir grup, devletin bekasına sahip çıkacak kişileri kendi emelleri doğrusunda yönlendirerek (atatürk ilke ve inkılaparına zıt, dahası "atatürk" kelimesine bile gıcık, laikliğe zıt görüşler bunlar ) ileride bu kişilerin vefasıyla otorite sahibi olmak istiyorlar. eğer öyle olmasaydı, atatürkün çizgisinden gitmenin kime ne zararı var ki? atatürkçü düşünce kimseye "inanmayın, ibadet etmeyin" mi diyor, "gelişime, bilime açık olmayın" mı diyor? nedir bunların düşünüp de atatürk'ün düşünemediği nokta?

beelzbb
14-07-2007, 22:59
ben de dersanelerine ve evlerine gitmiştim zamanında ve maddi manevi çok iyiliklerini gördüm.lakin iç yüzlerini bilemem ve işim de olmaz zaten.Ancak zorla kimse kimseyi tutmuyor ve baskı yapmıyor(fikri ve dini anlamda)

sömestrde yurtlarında da kalmıştım ve çok eğlenceli anılarımız olmuştu.takımlar çıkarır ve bunlara isim verirdik.Futbol müsabakalarımız olurdu.yetenekli arkadaşlar tiyatro grupları oluşturur ve işi bilen hocalarımızın önderliğinde gösteri yaparak bizi eğlendirirlerdi.tabi seneler önce...

şu an durumları nasıldır bilemem.İyiliklerini asla unutmayacağım.Üniversite sınavını kazanmamda ve yetişmemde etkileri büyüktür.Bunu yadsıyamam.Atatürk düşmanlığına gelince ben böyle bir şeye şahit olmadım lafı dahi geçmedi.

vakti zamanında aralarında bulunmuş bir dersane öğrencisi olarak yazdım bunları

SAYGILAR

kucles
15-07-2007, 00:00
...İyiliklerini asla unutmayacağım.Üniversite sınavını kazanmamda ve yetişmemde etkileri büyüktür.Bunu yadsıyamam...

bu da demektir ki; bu kişiler, ileride sizin gibi önemli mevkilere gelmiş kişilerden bazı isteklerde bulunduklarında, siz de vefa borcunuzu yerine getirmeye çalışacaksınız (legal veya illegal yollarla).

zorlama konusuna gelince, tam olarak içlerine karışmadığım için ben de herhangi bir zorlamalarını görmedim. namaz kılmam, cemaat evlerine gelmem için bazı tavsiyeleri oldu o başka.

atatürkçü düşünceyi benimsemezler, karşıdırlar! öyle dersanelerindeki atatürk resimlerine bakarak aldanma *:wink:

beelzbb
15-07-2007, 01:39
...İyiliklerini asla unutmayacağım.Üniversite sınavını kazanmamda ve yetişmemde etkileri büyüktür.Bunu yadsıyamam...

bu da demektir ki; bu kişiler, ileride sizin gibi önemli mevkilere gelmiş kişilerden bazı isteklerde bulunduklarında, siz de vefa borcunuzu yerine getirmeye çalışacaksınız (legal veya illegal yollarla).

zorlama konusuna gelince, tam olarak içlerine karışmadığım için ben de herhangi bir zorlamalarını görmedim. namaz kılmam, cemaat evlerine gelmem için bazı tavsiyeleri oldu o başka.

atatürkçü düşünceyi benimsemezler, karşıdırlar! öyle dersanelerindeki atatürk resimlerine bakarak aldanma *:wink:

yok kardeşim iyi bir işim ve hayatım var başında da belirttiğim gibi işim olmaz.vefa borcum filan da yok kimseye borcum yok.eğer Allah rızası için değil de başka menfaatler için yaptılarsa(dersanelerine %75 indirimli gitmem dergilerine ücretsiz abone olmam yemek davetleri-sayısını hatırlamiyorum- v.s) siyasi anlamda diyorum.Zaten boşa gitmiştir tüm amelleri...yani Allah katında hiçbir değeri yoktur.Kanımca...

Asker çocuğuyum.Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine de sonsuz bağlıyım.

lakin bu adamlar gerçekten çok iyi ve ileride çocuklarımı bunların dersanelerine yazdırcak olursam hiç şüpheye düşmeden yazdırırım.ideolojileri beni zerre kadar enterese etmiyor.Benim için önmeli olan yapılan eylemdir.Tıpkı Atatürkün eylemleri gibi...

yani dini inanç ideoloji beni pek ilgilendirmez.Herkezin inancı kendine ve herkez kendi vicdanından sorumlu

SAYGILAR

bayraktaro1
21-07-2007, 14:13
Sevgili Beelzbb;

Bu nur cemaatlerinin sana bir sürü yardımları dokunmuştur. Ama sakın onları küçümseme, ben de onların bir çoğu ile muhattap oldum. Bir çok şeyi bedava yaptıkları da kesin. Ama etliye sütlüye de karışmadım diyorsun. Burada dikkat ederim.

Birde ete, süte karışınca ne oluyor onları gör. Yukarıdaki arkadaşlarımın da dediği gibi; TV. yoktur, radyo dinlenmez. Sadece dini sohbetler Nur Risaleleri çerçevesindedir. Hiç onlarla bu konularda konuşma yaptın mı? İbadet etmeni isterler.

Bol bol risaleleri ezberlerler. Kadın hayatta girmez oraya, kadına bakmazlar günahtır. Genelde tek tip kıyafet giyerler. Çoğunluğu da pek kot pantolon göremezsin. Hiç birinin kız arkadaşı olmamıştır. Eve girdiğinde etrafın yeşilden geçilmez. Duvarlarda hep dini yazılar ve resimler bulunur. Cemaatle kılınacak gibi, ibadet için bile boş geniş bir salonu yeşil halı ile kaplarlar. İçeride cübbeleri vardır.

Bol bol İstanbul'da, Konya'daki camileri gezerler. Ama hiçbirisi de "Hadi tiyatroya gidelim, sinemaya gidelim, sergiye gidelim, müzeleri gezelim. Felsefe tartışalım, kitap okuyalım" demezler.

Ben sadece "Sizde namazda zorlama varmıdır?" diye sorduğum için. "Bizim bütün yerlerimiz doludur" dediler. Ama "Gaziantep'li bir arkadaşıma - "Sen burda kal sana harçlık da veririz." dediklerini biliyorum.

Onların düşüncelerine farklı bakış açıları getir bakalım, seni ne kadar arar ve severler. Bunlar YoBAZ ve Beyin yıkamadan ileri gitmeyen Türkiye için Tehlike saçan insanlardır.

ATATÜRK'ü gerçek anlamda sor bakalım onlara " ATATÜRK dinsiz, on binlerce imamı idam ettiren, içkici, dinden nefret eden, bir sürü karısının olduğu, anasının bile belli olmadığı, Türk'lüğünün bile şüpheli olduğunu, Vatanı kurtaranın sadece İmanı kuvvetli halkın olduğunu" SÖYlerler.

Bu zındıklar, deyyuslar, cabbarlar, bu ülkeden gitmedikçe bu ülke gelişemez..........

ozgur_beyin
21-07-2007, 14:18
Ağzına sağlık , bayraktaro.

21-07-2007, 15:42
sevgili bayraktaro eline,diline ve yüreğine sağlık çok güzel bir biçimde bunları izah etmişsin :) ama bunları yapan kişiler genellikle nur cemaatinin yazıcı grubundaki insanlara özgüdür.Herşey günahtır onlara göre;top sakal bırakmak,saça şekil vermek,gençlerin yaptığı gibi kot giymek bunlar uygun olmayan şeylerdir yazıcılara göre..Gerçekten hepsi uçmuş ve hayatlarından kopmuş insanlardır..En üzücü noktası ise,atatürk düşmanı olmalarıdır :cry: Ama hayat böyle maalesef,iyilerin yanında mutlaka kötülerde vardır..bunları öğrenmeliyiz.. :wink: