PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ukrayna'da çocuklarımız var farkında mısınız!(F.Altaylı)

Pasteur
25-02-2022, 17:38
Ukrayna'da çocuklarımız var farkında mısınız!
23
Paylaşım
YAZARLAR
25.02.2022 - 11:34 Güncelleme: 25.02.2022 - 11:34
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dair derin analizler yapmayacağım.

Görünen köy ortada.

Batı tarafından kandırılıp kullanılmış bir ülke ve Batı'nın zaaflarını çok iyi bilen ve yeni dünya düzenini kavramış bir diktatörün bu ülkeye başlattığı bir saldırı var.

Batı, inanmadığı değerleri savunurmuş gibi yapıp aslında savunmuyor ve kötücül diktatörler bu durumu artık fark ettiler, bildikleri gibi at koşturuyorlar.

Uygulamaya koydukları "yaptırımlar" bile kendi çıkarlarını korumaya yönelik.

Diktatörler çağına girmek üzere olduğumuz zaten görülüyordu, şimdi artık tam fırtınanın gözüne doğru ilerliyoruz.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma çok uzamaz biter yakında ama diktatörler çağı bir süre daha devam eder.

Bu dönemin sorumlularının çocuklarına bıraktığı miras budur.

Ve asıl mesele çocuklardır, gençlerdir.

Bizim için de!

Biz derken ülkemiz için, memleketimiz için de!

Güçlü ve muhteşem ve müthiş ve arabulucu ülkemiz için de.

Rusya ile Ukrayna arasında bir çatışma çıkmayacağını bildiğimiz ve bundan emin olduğumuz için bir şeyi unuttular.

Çocuklarımızı.

Yahu farkındasınız herhalde.

Yüzlerce, belki binlerce gencimiz Ukrayna'da mahsur vaziyette.

Birilerinin canı, canının parçası evlatları orada, Ukrayna'da.

Tüm ülkeler, tüm liderler günler, hatta haftalar öncesinden Ukrayna'da yaşayan vatandaşlarına ülkeden çık, ülkeyi terk et çağrısı yaparken Türkiye tek bir kelime etmedi. Savaş riskinin oradaki vatandaşlarımıza olabilecek etkisini göz ardı etti.

Biz de bunu bizi yönetenlerin konuya hakimiyetlerine ve buna bağlı olarak içinde oldukları rahatlığa bağladık.

"Bir şey biliyorlar ki, vatandaşlarımıza çağrı yapmıyorlar" diye düşündük.

Ama yanıldık.

Meğer öyle değilmiş.

Bir şey bildikleri yokmuş.

Ve bugün bu umursamazlık nedeniyle pek çok yurttaşımız farklı nedenlerle ama özellikle gençlerimiz, çocuklarımız eğitim için bulundukları Ukrayna'da rehinler.

Ne kalacakları bir yer var ne sığınacakları bir yer.

Sosyal medya üzerinden ve bağlanabildikleri televizyon kanalları vasıtasıyla duyurmaya çalıştıkları çığlıklarından anladığımız kadarıyla yiyecek bulmakta bile zorlandıkları bir döneme girdiler.

Ve sahipsizler.

Türkiye'yi idare edenlerin bu konuda yaptığı tek bir açıklama dahi göremiyorum.

Tarafların arasına girerek savaşı önleme iddiasındaki Türkiye, bunu başaramadığı gibi bir de kendi evlatlarına dahi sahip çıkamıyor gördüğümüz kadarı ile.

Çocuklar sıkışmış, aileler korku içinde bekliyor.

Ve Kiev Büyükelçiliğimizin internet sayfasını açıyorum.

Tek bir bilgilendirme, tek bir destek, vatandaşlarımızın yapması gerekenlere ilişkin tek bir öneri ve yardım yok.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nin internet sayfasında Dışişleri Bakanı'nın son gezilerinden fotoğraflar, resmi tatil duyuruları ve tabii en önemli konu olarak "Varlık Barışı" ile ilgili bilgilendirme var.

Ne de olsa yeni Türkiye'de varlık meselesi her şeyden önemli.

Ama varlıktan anladığımız şeyler farklı.

Biz varlık deyince gençlerimizin gelecekteki varlığını anlıyoruz.

Onlar ise gelecek dolarları, euroları.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Partili hastayı özel uçakla getirenler, savaş bölgesindeki vatandaşlarımızı da getirebildiği zaman.

https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3356269-ne-zaman-adam-oluruz

Pasteur
25-02-2022, 17:48
Hakikaten ya...

Hiç manzaraya bu pencereden bakmak aklıma gelmemişti,

Bütün devletler vatandaşlarının ülkeyi terk etmesini istedi. Önlem aldı.

Bi bizim devlet işi ciddiye alıp, vatandaşlara seslenip, ülkeye dön demedi!.

Şaka gibi, şimdi ya metroda sığınakta, ya da ateş hattında can güvenliksiz bir ortamda kala kaldılar...

Kim hesabını verecek burada okuyan öğrencilerimize bir şey olursa? Kimse!.

Bu ülkenin parasının değeri neden devamlı düşüyor, değer kaybediyor olabilir sizce? Paranın değeri şu an savaşta olan ukrayna parasından bile değersiz. Yakın zamanda 1 birim paramız 0.17 Ukrayna parası ediyorken, şu an 0,5 birim ediyor. Dünyada hemen hemen bizim kadar büyük ve kurumsal devlet olupda, parası değer kaybeden para birimi yok!. Lafla büyük devlet olunmuyor. Büyüklüğümüz ortada. Elin İngiliz' i sterlin kazanıyor, benim paramın yarı fiyatına aynı ekmeğini alıyor. bkz: https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=43064

Peh, peh, peh, ülkeye bak, çay demle demle "afiyetle iç", " abartma" yani!. :pound:

"ictenlik"
27-02-2022, 16:15
Türiye'liler farkında mı?

https://twitter.com/UKRinTR

Singularity
28-02-2022, 11:37
Öncelikle bu konudaki duruşumu ifade etmek istiyorum.

Benim bakış açıma göre her iki ülke de dostumuz ve kardeş ülkedir. Gerek Ukrayna'lılarla gerek Ruslarla evli arkadaşlarım var. Bununla beraber Türkiye'de 1 milyon Rus'un yaşadığını göz önüne alırsak halkların yakınlığı açısından Ruslar bir tık ilerdedir. Buna karşılık küresel çete, onun medyası ve çeşitli lobi örgütleri Türkiye'yi Ukrayna'ya yaklaştırmak için her yolu denemektedir. Bunun neticesi olarak Türkiye dış politika ve strateji açısından Ukrayna'ya daha yakın bir politika izlemektedir.

Türkiye bazen kendini açmaza sokarak bir taraftan yana olmaya mecbur bırakıyor. Ukrayna'da yaşayan Türklere çağrı yapılmamasını ben buna bağlıyorum. Yani aslında Ruslara bir mesaj gibi. "Saldırmayın çünkü orada çocuklarımız var, yoksa mağdur oluruz" gibi. Eee? Rusya'yla rekabet edecek, onlara kafa tutacak gücün var mı? Yok. Montrö anlaşmasındaki kazanımlar Ruslar sayesinde olmuştur ve kurtuluş savaşında Rusların katkısı yadsınamaz. Ama her nasılsa, gizli servisler eliyle Türkiye yavaş yavaş batıya yaklaştırıldı ve batı politikalarını izler oldu.

Savaştan önce ABD dahi Ukrayna'daki vatandaşlarını koruyamayacağını ve bu nedenle ülkeden ayrılmalarını isterken bizimkiler saksı gibi durup izledi.

Bana göre Rusya'nın Ukrayna saldırısı geç kalmış bir saldırıydı. Bunu Ukrayna'da turuncu devrim başladığı zaman yapsaydı bugünlere hiç gelinmeyecek, batı yanlısı, küreselci Zelenski gibi kukla liderler Ukrayna'yı tıpkı Türkiye'nin olduğu gibi Batı'nın kölesi ve sömürgesi durumuna getiremeyecekti. Rusya herhalde "nasılsa istediğim zaman girerim kimse karışamaz" hesabı yaptı ama şu anda küresel anlamda zorlandıklarını söyleyebiliriz. Öte yandan Çin tarafında ABD aleyhinde oluşan dengeyi göz önüne alırsak Batının da çok fazla bir şey yapmasının mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Batı bir çılgınlık yaparsa bu durum üçüncü dünya savaşına neden olur ve dünya için essela tu essela geçmiş olsun, wellcome to taşdevri. Almanya ve AB şu aşamada saçmalıyor. Küreselci kukla liderler Ukrayna'ya yardım ederek sorunu çözeceklerini düşünüyor. Oysa Rusya'nın askeri gücü bu bölgede öyle yardımla filan baş edilebilecek durumda değil, sadece savaşı uzatır. Onlar, yani batılılar, oyuncaklarını, kuklalarını kaybetmenin telaşı içindeler. Yoksa, zaten Akraba olan Ruslar ve Ukraynalılar arasındaki savaştan kime ne? Batının kirli, kanlı yakın geçmişini bilmiyor muyuz? Bu işi insan hayatına değer verdikleri için filan yapmadıklarını bilmiyor muyuz? Kimi kandırıyorlar.

Ukrayna'daki Türklerle ilgili sorunun çözümü için şöyle bir şey düşündüm: Ukrayna'daki kardeşlerimiz için, yani hem Türkler, hem de Türkiye'ye gelmek isteyen Ukraynalılar için Türkiye'den sivil gemiler donanmamızın kontrolünde ve "Rusya'nın bilgi ve onayıyla" Ukrayna limanlarına yanaşıp hem Türkleri hem de Türkiye'ye gelmek isteyen Ukraynalı dostlarımızı tahliye edebilirler ve bu durum her iki ülkeyle ilişkilerimizi zora sokmayacak ve geliştirecektir.

Bunu böyle yazdım, belki konuyla ilgili ve yetkili birileri bunu okur veya birileri böyle bir fikir verir diye ama sanmıyorum. Onlar her şeyi bilirler veya bilmedikleri zaman küresel çete onlara ne yapacaklarını söyler, yanılıyor muyum?

Ahlaksız
28-02-2022, 22:42
Bırak bunları. Daha düne kadar iktidarı destekliyordun. Desteklediği iktidar zamanında, bu ülkedeki çocuklar ne haldeydi, umurunda mıydı sanki.
Şimdi de kalkmış Ukrayna'daki çocukları düşünür gibi yapıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=yr3ryBF5n2k

Pasteur
01-03-2022, 04:53
Bırak bunları. Daha düne kadar iktidarı destekliyordun. Desteklediği iktidar zamanında, bu ülkedeki çocuklar ne haldeydi, umurunda mıydı sanki.
Şimdi de kalkmış Ukrayna'daki çocukları düşünür gibi yapıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=yr3ryBF5n2k

Kesken alaka...

lOe5bwacEzA

Tarafsız kalmanın adı, iktidar destekciliği nasıl oluyormuş?

Putin bıraksın da, yeraltı kaynaklarına, verimli topraklarına kapitalist patronlar mı çöksün bizdeki gibi?

İşgalciler işgal edeni kınıyor. Olacak iş mi? Siz bizim aklımızla eğleniyor musunuz? Silah tüccarı rakip silah tüccarına; olmaz(!) bu yanlış...