Orijinalini görmek için tıklayınız : TG uyelerinin dikkatine.
Dgerli arkadaslar, 2 aya yakin bir zaman aranizda olamiyacagim, bu arada degerli kardesimiz Burlap, guruba gerekirse vazife paylasimi yapacaktir, bilgilerinize duyururum.
arkadaşlar
* * *site ana sayfasının almanca çevirisi de yapılıyor. Çeviriyi yapan almanyadan bir gönüllü. Giriş ve biyografi yazılarının çevirisini gönderdi bile. Şimdi makalelerinin çevirisini yapıyor. Bu durumda ana sayfanın ingilizcesi makaleler yönünden eksik kalacak.
* * *Ayrıca gene incil ile ilgili de çeviriler gönderecekler. Bu durumda makaleleri de ingilizceye çevirmek gerekecek. Bizim ilk baştaki tesspitimizin aksine Almanların ya da diger dinlerden insanların bu makalelerle ilgilendiklerini söyledi. İslam dinini böylece daha iyi kavrayabildiklerini söyledi.
* * * *Önümüzde grubu çalıştırmak diye bir görevimiz var. Şimdilik vartor, ucuncuyol ve burlap faal gibi duruyor. Grup üyelerinden destek verecekler destegini açıklamalı, görev yapamayacaklar gruptan koparılmalı ve yeni bir grup oluşturmaya çalışmalı. Bu kadar üye ve aktif üye var. Dışarıdan bile teklif geldigine göre grup içerisinden hayda hayda çıkması gerekir diye düşünüyorum.
* * * *Byspy ile konuştuktan sonra ben üyeligine son verdim. Katkı yapamayacagını söyledi, zaten de ciddi bir katkısı olmamıştı. Bu işi artık ciddi bir biçimde ele almanın zamanı geldi bence. bugün ayın 21 i. 05 Kasım'a kadar süre tanıyalım. Bu mesaja olumlu cevap verebilen üyelerle yeni bir çalışma hattına girelim. Diger taraftan grup üyeligini aktif üyelerle doldurmaya çalışalım. 15 gün içerisinde cevap vermeyen ya da olumsuz cevap veren üyelere teşekkür ederek yeni bir çalışma grubu oluşturalım diye düşünürüm.
* * * * *Vartor, Bürlap Tercüme Grubu duyuru başlıgında yeni bir üyenin ben tercüme yapabilirim diye bir mesajı vardı. Hiç temas aradınız mı.
Bu son üyeden haberim yok.
Son tercümelerdeki durumuma gelince; Sargon'un İncil eleştirisi ile ilgili çevirime devam ediyorum. Onun süre bakımından sıkıştırması olmadığı için ben de kendimi sıkmıyorum. Ama çevirim devam ediyor. Bir de bitiremediğim, son bölümünü yapmam gereken akıllı tasarımla ilgili bir çevirim var. Onun da son bölümünün yarısındayım. Önce bunları bitirerek sürüncemede kalmalarını önlemeyi düşünüyorum. Bülten ile ilgili bir derleme içinde de olduğum için gayet yoğunum. Bunların sonrasında bahsedilen sistemden artan varsa katılırım. Ancak sevgili üçüncüyo^'un "staff" olalı beri bir çevirisini görmediğimi de iletmeliyim. *:) *(yoksa var da , ben mi atladım 8O ). Ama herhalde görevlendirilme bekliyordur...
Son uyeye bir ozel mesaj attim ve ceviri kabiliyetlerini aciklamasini istedim, henuz cevaplamadi.
En son bildigim, ucubcuyo; da Sargon'un projesi uzerinde arastirma yaptigi idi, eger makale cevirisine cagirirsak bu vazifeyi alacagina eminim.
Gecen hafta icinde engizisyon hakkinda uzunca bir yazi cevirmeye basladim:
Daha once fikrinizi almak icin baglantiyi vermistim, Sadece Burlap iyi bir yazi oldugunu yazmisti.
Daha isin basindayim, yaklasik 18-20 *A4 sayfa uzunlugunda olacak. Isterseniz tekrar bir goz atin, gereksiz ise bosuna zaman harcamayayim:
http://www.infidels.org/library/historical/joseph_mccabe/religious_controversy/chapter_23.html
Fikirlerinizi bekliyorum.
Bu incilin elestirimesi basligina uygun bir ceviri olabilir, ancak bayagi uzun, belki sadece ozetini yazmak ve linkini vermekle daha okunakli hale getirilebilir diye dusunuyorum. Pratik olarak baktigimizda, uzun yazilar pek okunmuyor, konuyu ozetleyebilirsek daha cok okuyucu cekecegini zannediyorum. Bu projeyi sargon hazirliyordu, fakat 2008 ocak ayinin sonuna kadar aldigi kurs onu mesgul tutuyor. Onun icin benim tavsiyem, simdilik sadece bir ozet olarak yazalim, sonra gerekirse kelimesi kelimesine ceviri yapabiliriz. Yogunlugumuzu bir muddet ana sayfadaki makaleler kismina verelim de ingilizce sayfamizi tamamlamis olalim. sevgiler..
Vartor,
Evet, yazi oldukca uzunve agir bir dilde yazilmis, tercumesini yaparken zorlaniyorum. *Ozet yazilacaksa daha ansiklopedik bilgi icerikle yazilabilir Engizisyon konusu. Bu konuda arastirma yaparken dilerseniz ana sayfanin ingilizce cevirisine yardimci olabilirim.
Bu konu da gorev bekliyorum.
Saygilarimla,
Arkadaslar,
Ingilizceye cevirmek icin su makaleyi uzerime aldigimi haber vermek istedim:
MUHAMMED'İN CİNSEL HAYATI 1 ve MUHAMMED'İN CİNSEL HAYATI 2
Sitede İncil'ineleştirilmesi görevi Sargon'a verilmiş ve Sargon bunu kabul etmiştir. Gerçekten bu eleştiri sitenin eksiği olarak anasayfada görülmektedir. Ancak bu görev bayağı ağır bir görev. Çünkü diğer eleştiriler alıntı, yani aktarmadır. İncil eleştirisi ise derleme olacaktır. Aynı şey değil. Çok daha zor bir iş. Vartor ve üçüncüyol iligili metnin uzunluğu ve bağıntısı hususunda haklı olabilirler. Ancak işi bilen ve sonucu çıkaracak olan da Sargon'dur. Gereken ona yardım etmektir. Bir şeyi ansiklopedik bilgi içerikli nasıl yazabiliriz onu da bilmiyorum. Böyle bir şey yapılacaksa zaten o metin çok iyi özümlenmelidir ki, içinden ansiklopedik bilgi çıkarılsın, özetlensin. En iyisi bu hususta Sargon'un düşüncesini iletmesidir.
Diğer taraftan üçüncüyol'un anasayfadaki "Muhammet'in cinsel hayatı" makalelerini üstlenmesi çok olumlu. Aslında YK isteği anasayfa sol taraftaki "Bunları biliyor muydunuz" kısmının çevirisiydi. Şimdi orta kısımdaki metinlerin çevirisine de geldik.