PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakan Fidan - putin

ilahimasal
06-06-2023, 21:11
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR10pwxUqo_xPXaXWzB6KB8MFlU_TQ5A YpBUQ&usqp=CAU

Hakan Fidan Türkiye Cumhuriyeti Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığından ,
Türkiye Cumhuriyeti Dış işleri Bakanlığına getirildi
Sonrası
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı mı acaba

Şimdiye kadar bir çok siyasi ve burokrat yıpratılmıştı , hulusi akar ve süleyman soylu bunlara örnek verilebilir ancak Hakan Fidan ile alakalı yıpratma bir kactane olsada çok fazla yıpratılamadı , adamın sesini bile onlarca sene sonra ilk defa medyada duyduk. Aaaaa seside varmış dedik.

Siyasi magazinde erdogandan sonra hulusi , soylu ve damat gibi isimler konuşulurken bu isimlerin tamamı siyasetin hatta devlet yönetiminin dışina atıldı ve işlevsiz hale getirildiler.

Onlarca senenin ardından Hakan Fidan nin devletin en gizli ve hasas biriminden , siyasetin tam göbegine dış işleri bakanlığına getirilmesi , erdoğan dan sonra acaba Hakan Fidan mı diye bir düşünce oluşturdu bende

Hakan fidan siyaseten yıpratılabilir mi bilmiyorum. Siyaseten 5 sene icerisinde yıpratılması mümkün degil gibi görünüyor , dış işlerinde halkında hoşuna gidicek bir iki hamle yaparsada halkın gözunde daha fazlaca parlayabilir ve abartmadan söyleyebikirim ki halkin % 70 belki daha fazlasına oynayabilir.

Kim bilir yeni sistemin 3. Cumhurbaskanı Hakan Fidan olabilir. Oyle pek fazla trole troliçeye , medyaya falan ihtiyacida olmaz gibime geliyor.

Öyle bir yerden geliyor ki , kendisine siyasi rakip olacak ve kendisine hamle yapacak herkesin açıģınida bildiğinden rakiplerini siyaseten kolayca avlayabilir. Adam o kadar ciddi ki , halkla kavga edecek , halkı rencide edicek biriside değil.

Açik söylemek gerekirse bu adamın bu tip şeylere ihtiyacıda yok. Bu adama rakip olacak kişinin azami derecede dürüst temiz olması gerekir. Rakibi kim olursa olsun karşısında pek de bir şansı yok.
Bir partiye ihtiyacı olucak tabi , o partide ona göre dizayn edilebilir hatta dizayn bile edilmiş olabilir.

Sözün özü Hakan fidan gelecekte çok büyük bir hata yapmazsa rakipsiz kalabilir.

Putin dedim çünkü putinde istihbarattan geldi ve Türkiye Cumhuriyeti bu günlerde ki zeminini doğuya ve özellikle Rusya ya cevirmiş durumda , putin benzeri bir lider istiyor olabilirler.

Hakan Fidan ile alakalı , sırrı süreya nin 8 sene evvelki bir videosuna denk geldim. " dış işlerleri bakanı Hakan Fidan olsun " diyor. Sekiz sene sonra isteğimi öngörüsümü oldu bilemem ama oldu. Sırrı süreyya ile barış sürecinde mesaileri olmuştu

Dış basında da Hakan Fidan rüzgarı esiyor.
Medya çok dillendirmese bile adam bir ruzgar almış geliyor.

Bakalım neler olucak!!!!!

Andrew
06-06-2023, 21:32
Cok kisi Hakan Fidan'in gelecegin Cumhurbaskani olacagini soyluyor. Bunu soyleyenlerin bazilari da Kilicdaroglu'nun yuzde 60'larla secimi kazanacagini soyluyordu. Ahmet Nesin gibi. Savas Genc gibi. Artik bu adamlarin analizlerine guvenmiyorum. Fidan'in birsure sonra alacagini aldiktan sonra koseye cekilecegini dusunuyorum. Erdogan olene kadar devam eder. Olmeye yakin zaten baska rakipleri yada ailesinden biri gelir.

Erdogan Fidan'a yedirmez.

Bana oyle geliyor.

Yıldıztozu
06-06-2023, 23:04
Sözün özü Hakan fidan gelecekte çok büyük bir hata yapmazsa rakipsiz kalabilir.

Buna inanmak kılıçdarın seçileceğine inanmak gibi bir şey. Muhalifler 15 seçimdir yenilmekten ders almıyor hala.

Bu adamın siyasi yönü zayıf. Halka hitap etmiyor.
İktidara gelmek için siyaset yapabiliyor olmak lazım önce. Meydanlara çıkıp ''bunlar lgbt'ci'' diye gaza getirebilecek biri değil bu adam.

Erdoğan sağlam kabine kurdu. Chp gelse böyle güçlü kabine oluşturamazdı.
Bakanların çoğu kariyerli, başarılı tipler. Odtü, boğaziçi, itü'nün sağlam bölümlerinden mezun olup yurtdışında da eğitim almış tipler.

dine mine ne
06-06-2023, 23:46
Bakanların çoğu kariyerli, başarılı tipler. Odtü, boğaziçi, itü'nün sağlam bölümlerinden mezun olup yurtdışında da eğitim almış tipler.

Evet, evet, okkumuş olmaları önemli, hatta çok önemli. Ancak, en önemlisi, batı sermayesinin Mehmet Şimşeki tam istediği gibi okuyup üflemiş olması.

Andrew
06-06-2023, 23:49
Buna inanmak kılıçdarın seçileceğine inanmak gibi bir şey. Muhalifler 15 seçimdir yenilmekten ders almıyor hala.

Bu adamın siyasi yönü zayıf. Halka hitap etmiyor.
İktidara gelmek için siyaset yapabiliyor olmak lazım önce. Meydanlara çıkıp ''bunlar lgbt'ci'' diye gaza getirebilecek biri değil bu adam.

Ibrahim Kalin icin sevindim. Mumkun olsaydi tanismak isterdim. Kendisinin yayimladigi tezi okudum. Digerleri icin ayni seyi diyemem.

Selam ile

Engse Hohol
07-06-2023, 00:02
son 2 ay, ucan sabri zihniyetinde olan süleyman soylu dan yeg dir. erdogan dan sonrasi avrupa birligi surecini baslatir kim gelirse.

ilahimasal
07-06-2023, 11:03
Hakan Fidan olur diye bir " inancım " yok olasılık olarak belirttim.

Türkiye Cumhuriyeti 2015 den bu gune ve ileriye dönük yeni bir sisteme uyarlaniyor. Geçiş sancılı bir şekilde devam ediyor. Ne doğurur hep beraber yasayacağiz.

Milliyetcilik şimdiye kadar olmadığı derecede yükseliyor. Bakarsan muhalifler dahil devlet odaklı milliyetcilige savruluyor.

Ortada zaten bir sistem var. O sistem en sosyalisti , en liberali , en dinciyi , en ulkücuyü , en HDP liyi sisteme bağlamış ve oradan yoluna devam ediyor. Yolun gittiği yer KAPİTALİZM , adını verdiğim tüm siyasi oluşumlar bu sisteme dahiller , içindeler , bağlılar. Dışına çıkarsa bertaraf olurlar .

Bu sistem dunya da iklime külture cografyaya göre değişiklik göstersede Türkiye nin payına bu düştü. Batı ve doğu arasında denge , enerji koridoru , mülteci deposu ve ucuz işci barınağı yapıldı , kapitalizm buradaki dengeyi onceden hesaplamış ve düzene koymuş. Turkiye de işlerinin rast gitmesi için ve düzenin korunması için milliyetciligin yükselişi gerekli görüldüki milliyetciligi siyasal islamcılara dahi uygulattilar.

Eski kabine genelde PATRON bakanlardan oluşuyordu. Patron bakanlar görevini yerine getirdiler. Hem kendilerini hem kapitalizmin sömürücülerini burada onlarca yıl besleyecek kanunları yağmalamaları yaptılar. O iş bitti birtek sağlikta tam yağmalamayi başaramamıslar ki eski patron sağlik bakani gorevine devam ediyor.
( KABİNE kelimesine maocu bozkurt perincek ayar oluyor )

Halen Kemal bey i elestirerek yurek sogutmaya ugrasanlar var , mevcut sistemin içinde ileride onu çok arayacaksiniz. Kemal bey bu saaten sonra direniyor gibi yapsada direnmez artık , adam zaten devlet politikalarını savunan birisi ,direnir diye öngörüyordum ama pekte mümkün değil , kendisine oy veren kesimde , kapitalizmi tercih ediyor neyse

Arkadasın birisi avrupa birliğine girmeyi bekliyor , hiç kusura bakma engse hohol avcunu yalarsin. Turkiye de 10 milyonun uzerinde olan sığınmacı mülteci , kaçak varken Türkiye yi A.B ye almazlar , geri iade anlasmasını niye yaptı adamlar , bundan onceki gümrük birligi anlasmasi gibi girdi artık çıkmaz.

Patron bakanlar gorevlerini tamamladılar artık yapılanların devlet eliyle korunmasi gerekiyor. Burokrat bakanlar dönemi başlıyor.

Mehmet şimşek burokrasi ile ne kadar uyumlu calişır gorücez , dövizin yukarı çıkmasını durdurmanın bir tek yolu var , FAIŹLERI oldugunca yukarı çıkartmak , faizler NAS mevzu olmaktan çıkması için mehmet şimşek lazimdi o da geldi.
Nasların bitmesinden sonra , gelirleri belli bir düzeyde olanlaŕin vay haline , çok acı çekecekler çok.

Burokrasi sistemi Kemal bey ile halka hizmet ederdi , bu da kapitalizmin işine gelmezdi , kemal bey 5 li çete diye sembollestirdiği ekiple dalaşıp bulaşmasaydı , onlarda emin olun kemal bey e destek verirdi. Ne demek lan o 5 li çete alayınızın sermayesine çokecem demek ? onlara çökmek demek kapitalizme çökmek demek , cöktürürlermi adama ?

Yeni Türkiye ye hazir olun , bakın sosylaizmi sevmeyen arkadaslar bu yeni dönem çok büyük bir firsat , zengin olmak istiyorsaniz havayı koklayıp oraya yapışın , gerçketen bu bir fırsat nedir o öyle kuru kuru partizanlık yapmak , bir maaşa kalmak ( yıldız sana diyorum) bu fırsati değelendir. Çal çırp soy bekleme. Kimseye acıma , dolandirabildigin kadar dolandir.

Bak ne dedikodular dinliyoruz parayı vuranlar gemiciklerde oğlancıklara vuruyorlar . Onlar lgbt i diyorlar mı ? Buldugu yerde çakiyorlar. Baktin yakalandın din allah kitap neslin dede ceddin bilmem ne de ve sıyril.
Birileri aç kalmış , afette gitmiş koy gitsin , zaten öleceklerdi , biraz erken olduler ALLLLAHIMMM sen onları bağışla cennetine koy falan de .
Hemen kolları siva kalanlara ev , yiyecek , vs adı altinda cebini dolduracak mamulleri pazarla , yok satar ve koşeyi donersin

Evet neydi konu
HAKAN Fidan ileride yeni cumhurumuz olabilir .
Ben büyük olasılık diyorum.
Evet adamda karizma var , tecrübe var , halka yukardan bakan bir tipte degil. Siyaseten rakip olacak her kesin açıgını ondan daha iyi bilende yok bence ,, devlet mekanizması arkasında , kapitalistlerin malına mülküne çökecem demedikten sonra ki en önemlisi budur .
Neden Yeni cumhurbaskani o olmasin ki ?

Hulusi , soylu , damat v.b gibilere zaten bi gömlek buyük gelir o işler ve çok göze battılardi.
Erdoğanin bu son donemi yani kesin gidici , halefi ogulları da olamaz , o kabiliyet zaten yok , damatları patronluk yaptiğı surece onlarında hiç şansı yok. Kapitalizm rekabet ister ama eşit şartlarda , hem cumhur olucan hem patron olmaz işte.