PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çare Nükleer

Filozof
12-06-2023, 02:55
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHqFj_-1KmuSz692pb2le-AQ3MOvm3s79j7TMWx3o5TxPrGqVhnDp50L679l626yOCpLSdx5 elS1qPWWqPz9abTXo3iq7eXGs0isRgydpVNj4nVkBB65gaSE5L Px8qDT4q0yXcJSupRuKaXyfqUPGsNCTckqU3Ex2bzUZpMdRWHN gIoHBHTSZ_NZnf/s1087/2023-06-11%2018-37-38_1686498090.JPG

http://bit.ly/NihilTR

dine mine ne
12-06-2023, 04:17
Eğer nükleer bir kıyamette ölmeye hazırsan, daha neyi bekliyorsun? Bize örnek ol, merak etme, biz seni takip ederiz, ama sen hele bi git. Aman aman sakin ha senden belli de olmaz :nono:

Andrew
12-06-2023, 05:20
Sayin filozof;

Sen kokak kedilerini olduren, kopeklere iskence yapan yada insan olduren biri degilsin degil mi? Surekli insan oldurmeye tesvik eden sacma sapan resimler ve basliklar acmandan gina geldi.

Andrew
12-06-2023, 05:37
Sikayet et butonu calismadigi icin forum yonetimine ricamdir:

Bu mesaj diger mesajlarla ayni ve her benzeri resim icin ayri baslik aciyor.

Suca tesvik ediyor.

Insanlari, canlilari dogayi yok et; öldür mesaji TC yasalarina gore de suctur. Suca tesviktir. Kafayi yemis seri katillerin evinde duvarlara yok et, oldur, imha et diye yazmasi gibi birsey.

Ustelik burasi bir fikir bilgi paylasimi yeridir. Propaganda yeri degildir. Afisler hazirlayip ayni icerikte basliklar acmasi; yapilanin tartismaya yonelik olmamasi, aksine tek tarafli resimlemeler yapilmasi tebligdir, propagandadir.

Tartisma saygi bagiyla yapilan diyalog seklinde olur.

Saygilarimla

Şüpheci Dinsiz
13-06-2023, 02:49
İnsanların doğaya çok zarar verdikleri hepimizin şahit olduğu bir gerçektir. Özellikle teknolojinin kapitalistlerin tahakkümüne-tekeline girdiği son 60 yılda doğaya tüm insanlık tarihinden mislilerce fazla zarar verilmiştir. Bu dizginsiz-acımasız yıkım süreci derhal durdurulmalıdır, bunda sanırım herkes hemfikirdir.

Bunun yolu da kapitalizmin -müşteri artışı, pazar büyümesi, sömürülecek emek artışı- olarak gördüğü nüfus artışının durdurulmasından başlayarak doğaya zarar veren üretim-tüketim şekillerinin kısa vadede dizginlenmesi, uzun vadede sonlandırılması gibi yöntemler olabilir. Elbette hepsinden önce kapitalizmin, emperyalist kapitalizmin beli kırılmalı, doğaya öncelik veren yürütme şekilleriyle idare edilen devlet yönetimleri hayata geçirilmelidir.

Filozof adlı üyemiz zannediyorum ki bazı sebeplerle sosyalleşemeyen, belki bu/başka sebeplerle hayatla barışık olmayan bir üye. Dünyanın başına gelebilecek büyük ölçekli bir nükleer felaket tüm canlılığı bitirebilir. Hiç bir canlının, idarenin, iradenin böyle bir şeyi istemeye hakkı olamaz.

Evrimde yaşarken çekilen acının önemli bir yeri vardır. Canlılar acıdan ders çıkarır, acıyla başa çıkmayı öğrenir, sakınır, böylece yaşamını sürdürebilir, acıyı azaltabilirler. Nietzsche'nin dediği gibi "beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir". Acı, yaşamın olmazsa olmaz parçasıdır, acının yadırganması ahmakça veya çocukça bir tepkidir.

Muhtemelen biz görmeyiz; insanlık bir tarihte, ya bir şekilde doğaya zarar vermeden yaşamayı başaracak veya doğayı mahvettiği için bir çok yaşam formuyla birlikte kendisi de yok olacaktır. Geçmişte okuduğum bilimsel makalelerden birinde Dünya'da yaşamın 5 kez yok olduğu veya yok olmaya yakın bir noktaya geldiği, milyonlarca yıldan sonra tekrar oluştuğuna dair bulgular olduğu yazıyordu. "Evrende insanın yaşam bulduğu birkaç yüzbin yıllık sürenin pek önemi yok, insan Dünya'yı mahvetse, birkaç milyon yıl sonra Dünya'da her şey yerli yerine oturur, yeni türler ortaya çıkar" diye düşünen bir çok bilim insanı var.

Benim bu konuya bakışım hak-hukuk tabanlı olduğu için; doğaya zarar vereni diğer canlıların hakkına tecavüz eden kişi-kişiler olarak görüp var gücümle karşı durmak şeklinde tepki veririm. Kapitalizme-emperyalizme karşı duruşum da aynı tabana dayanır.

Filozof adlı üyemiz buna benzer birçok başlık açtı, diğer üyeler açtığı başlıklarda cevaplar yazarak kendisiyle iletişim kurmaya çalıştılar, Filozof adlı üye ise genellikle muhataplarını bilgisizlikle suçlayıp hakaret etti. Benim anlamadığım, iletişim aramıyorsan neden başlık açıyorsun, iletişim arıyorsan neden medeni bir şekilde tartışmayıp hakaret ediyorsun. Üstelik başlıklarda doğru dürüst bir fikir aktarımı yok, hep aynı yazılar veya görsel haline getirilmiş sloganlar.

Bu başlıkla ilgili olarak hiç bir önyargım olmadan fikrimi yazayım; neden sen acıyla başa çıkamadın diye bütün canlılar yok olsun? Derdini açıkça yaz, duvarları kaldırıp tartışalım, düşmanın değilim.

ilahimasal
13-06-2023, 10:46
Kötülük yapmamak ve adil bir dünya yaratmak

Hiç kimseyi kırmayacaksınız.

Mağdur etmeyeceksiniz,

adaletsizlik yapmayacaksınız .

Vaz mı geçtin bunlardan
Nükleer kullanınca bunların tamamı bir tek seferde yapılmış olucak.

Kapitalizmin tek korkusu nükler savaştır. Şayet kendilerini dunya dışinda konumlandıracak korunaklı bir yol bulsalar nükleer savaşıda uygularlar.

Bu fikrin hiç hoş degil. Degistir bu aklı degiştir . Şu yukarida senden alıntıladiğim akla geri dön.