PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haydi Yoga Zamani


Andrew
09-03-2024, 21:25
Haydi yoga yapalim. Her iki gunde bir sabah yoga ile baslayalim. Ben simdi basliyorum. Asagida onerecegim kanaldan kendinizi gelistirebilirsiniz. Derler ya "altin degerinde", bu da oyle bir sey!

https://www.youtube.com/watch?v=Pz5sO8b9G2o

"ictenlik"
21-03-2024, 13:51
Esneklik için öncelikle biyomekanik sağlığı; kas, postür eklem gücü ve sağlığını temel hareket yeteneğini gözden geçirin. Her eklemin yapması gerrken bir yeteneği ve açısı var. (Fizik tedavi rehabilitasyon videolarını kontrol edin) Türkiye de yok gibi ama osteopati desteği alın. Daha iyi bir diyete yönelin (rafine yağı, işlenmiş karbonhidratı abur cuburu çıkarma karbonhidrat sınırlama, seçici gıda vb)

Sıcak ve soğuk terapiler eklemler ve kaslar içi en iyisidir. Yeterli esnekliğiniz yoksa bunu kullanın.

Öncelikle postürel (gelişimi) kas gücünü hedefleyin. Kas gücü geliştikçe postür kendini çekerek düzenleyecek ve kendini açma, çekme germe becerileri olacak.

Bu hareketlere çoğu bakacak ve oraya ulaşamam diyecektir. Ben elastik değilim. Çoğu öyle düşünür. Bunlara inanmayın. Sıcak ve soğuğu takip edin. Soğuk suyu vücutla buluşturmaktan çekinmeyin, bu işleri değiştirecektir.

Eklemleriniz bozuluyor ya da kalsifikasyona uğruyor çünkü çok fazla rafine yağ, işlenmiş şeker/karbonhidrat ve bitki toksinine maruz kalma. İnsan diyetinin yolu yordamı basittir. Atalarımız ateşe kadar çiğ yedi. Çiğken bile toksik olmayan gıda öncelikli. Rafine yağ bizim için en zararlısı ve en yıkıcı o gibi gözüküyor.
Bitkiler gerçekten toksiktir, iyi araştırın.

İnsanlar muhtemelen hiç yapamayacaklarını düşündükleri hareketlerle yogaya başlayamazdı ve muhtemelen bu nedenle başlangıç için kas/postür temelli statik (izometrik) duruşlar ve egzersizler iyi

https://www.youtube.com/watch?v=VH5F-dKoM98&t=321s
https://www.youtube.com/watch?v=7FCNFuyyWTA
https://www.youtube.com/watch?v=S-m7TY5nKo4&t=147s

"ictenlik"
21-03-2024, 14:34
Öncelikle; insanlar, sağlıklı beslenme, spor, egzersiz ve yoga gibi şeylerle ilgili yanlış fikirlere sahipler. Yetersiz. Yani bizim spor felsefemiz tam değil.

Öncelikle tam bir hareket yeteneği, biyomekanik sağlık, esneklik sağlama ve bunu sürdürme. Bir kez sağlandıktan ve inşa ettikten sonra sonra sürdürme o kadar da zor değil ve harıl harıl spor yoga gerektirmeyecek.

Biyomekanik sağlık diğer tüm sağlığı önceler. Bu fiziki sağlıktır ve bu dahiliye sağlığını da zihin sağlığını aslında önceler.
Bu tam bir hareket yeteneği demektir ve tam bir postürel kas dağılımı demektir. Çoğu şunun farkında değildir. Boyun ekleminin ve omuz ekleminin yapması gereken bir hareket var. Mesela boyun sağa sola öne arkaya 45 derece gibi. Uygarlıkta ortayaşlı çoğu insan boyun ve omuz hareket yeteneği testini gerçekte geçemezdi. Farkında değiller ama bu sıkışmış dokular ve sinirler, uzamış kısalmış ve sertleşmiş kaslar, hareketiz kalmış omur eklemleri vb demektir ve bunlar göz sorunları, prostat, daha kötü safra akışı vs uzayan sorun sebep zinciri içinde yer alır. Omurga hareketin temel dağıtıcısı ve aktarıcısı konumunda ve omurgadaki 33 omur bir omurgalıya yakışır biçimde işemelidir. Modern insan bunu kaybetti. Hareket iyileştirmenin temeli omurları açmakla başlar.
Omurga 33 omurlu dinamik bir sistem ve mekanik. İnsanlar bunu anlamıyor. Oradaki en ufak hareket kısıntısı/sıkışı diğer sorunları taşır.
Çoğu sağlık sorununda omurgadaki ve oradaki hareket akışında takip edilebilecek eş sorunlar bulunabilirdi. Mekanik hareket omurgadan dağılıyor.

Yoga ya da spor değil şunu düşünün. Fizik terapi. Kültür fizik.

Her zaman iyi yemekle başlanmalıdır. Daha sonra yaşam tarzı ,uyku düzeni, hareket düzeni vs

Yoga muhtemelen bir sağlık felsefesidir. Bin yıllardır var ve insanların ilaç ve hastaneye sahip olmadığı zamanlara aittir. Bu ilerleyen yaşlarda enerjiyi ,bedenin hareket yeteneğini ve sağlığı sürdürmekle de ilgili görünüyor. Batı bunu modern tıbbın inşasından önce osteopati kavramını icad ederek takip etmiş görünüyor.

Şu eklenmelidir ki; yogayı pirinç ve bitki sapıyla beslenenler icad ettti ya da etmek durumunda kaldılar.

Andrew
21-03-2024, 19:37
Tesekkurler ictenlik,

Ben duzenli yoga yapiyorum, duzenli yuruyorum, bazen kosuyorum. Hafta ici hergun 5'te kalkiyorum. Kisisel olarak cok faydasini goruyorum.