Orijinalini görmek için tıklayınız : Saldırı püskürtüldü mü??
bilgivehis
30-03-2025, 18:50
Konu biraz farklı oldugu için ayrı başlık açmak zorunda kaldım.
Bir haftadır mitingler yapılıyor, milyonlarca insan katılıyor.
Zamma, zulme, pahalılıga, kötü giden ekonomiye ve adaletsizlige karşı yapılan bu mitingler elbette çok değerlidir. İstedigim türde bir eylem olmasa da "parlamasan da gürle" hesabına takdir ediyorum. Zira 23 yıldır bu kadarına bile hasrettik.
Lakin benim anlayamadıgım, Özgür Özel'in söyledigi "Saldırıyı püskürttük" kelimesi.
İçeri atılmalar, hukuksuzluklar hiç aksamadan devam ederken, içeri atılanlara bir de mitingci gençler eklenirken, hangi saldırı, hangi hukuksuzluk püskürtülmüş, gerçekten merak ediyorum.
Acaba Özgür Özel'e göre sayıca yüksek olan mitinglerin varlıgı saldırıları püskürtmüş bir eylem mi oluyor?
Türkiye'de faşizmin hızla artmasına istinaden bir ABD yetkilisi "Türkiye'de güzel şeyler oluyor" demesini acaba Özel faşizme sevinen bu sözden kendine hayali pay mı çıkarmış?
ACABA ÖZGÜR ÖZEL FAŞİST SALDIRILARI PÜSKÜRTTÜ DE BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK?
Özel'in bu sözüne birkaç kişiyle denk geldigimizde benden önce onlar atıldı, "Ne ara saldırılar püskürtüldü, la" diye dalga geçtiler.
Ben püskürtülen bir saldırı görmedim, şayet sizlerden gören varsa öğrenelim.
spartacus
30-03-2025, 19:19
Kastedilen İBB'ye kayyum atanması, CHP'ye kapatma davasından geri adım attırmak(Kleptokratik Faşist rejimin bu planı ortada)... Püskürtmek bitmesi, sönümlenmesi anlamına gelmiyor...
Burada Ö.Özel'i savunmuyorum, ancak söylemin ifadesi bu... Eylemleri yerele, sokağa yaymak gerekirken merkezi mitinglerle geçiştirmeyi, sıkıştırmayı da doğru bulmuyorum. Yine ayrıca, etkisi bakımından merkezi mitinglerin haftanın belirli günü takvime, yerellerdeki eylemlerin ise gündelik, sürekli olmasının sağlanması gerekir...
Saldırı ve direnişler dalgalar halinde gerçekleşir, püskürtülen her saldırı dalgası da zarar verir, zarar vermesi püskürtülmediği anlamına gelmese de, bir dalganın püskürtülmesi, saldırı dalgalarının bittiği anlamına da gelmiyor. Direniş ve mücadele, ancak dalgaların kaynağını(rejimi) hedef alıp, her dalga püskürtme sonrası, saldırıya geçmekle, kaynağı(rejimi) tüketmekle başarılı olabilir...
bilgivehis
01-04-2025, 21:53
Bu tür eylemin sıkıştırıldıgı mitingler belki mitingcilere bir nebze moral olabilir. Hatta emperyalistlere kısmen gözdagı verebilir ama faşizmi, hukuksuzlugu, adaletsizligi dizginlemez. Zaten görünen o ki, saldırı hiçbir şekilde püskürtülmemiştir. İmamoğlu teröristlikten aklandıgı için yerine vekaleten gelen kişi vekillerin oyuyla gelmiştir. CHP'nin kapatılması ise iktidarın işine gelmez, çünkü kendi tabanını ona saldırarak, iftiralar atarak ayakta tutuyor. Masum ve suçsuz içeri atılan gençleri bile kurtaramamıştır.
Yani birşey yapamadıgını değil, saldırı püskürtüldü sözüne vurgu yapıyorum. Zira bu iki kelimeyi dolduramadığı halde ne diye yalan atarak insanları yanıltıyorsun. Çünkü bu iki kelimeye dayanarak ne gibi saldırılar püskürtülmüş diye araştırdım, hiç birşey bulamayınca moralim daha bozuldu.
Önceden tahmin ettigim gibi Özgür Özel veya bugünkü CHP yönetiminin derdi faşizm değil, halkı oyalamak gibi görünüyor. Direniş için daha ne olması lazım, gerçi CHP direniş için çağrı yapsa ona karşılık verecek halk var mı, bu da ayrı bir merak konusu. Çünkü o yetmişlerdeki cesur halk yerini çekingen halka bırakmış.
İşin başka bir garip durumu ise halkın yarıdan fazlası resmen aç, aç kaldıkça daha çok pısırıklaşıyor. Yani etki-tepki olayına ters bir durum yaşanıyor, etki var tepki yok veya cılız.
spartacus
01-04-2025, 22:34
Bu tür eylemin sıkıştırıldıgı mitingler belki mitingcilere bir nebze moral olabilir. Hatta emperyalistlere kısmen gözdagı verebilir ama faşizmi, hukuksuzlugu, adaletsizligi dizginlemez. Zaten görünen o ki, saldırı hiçbir şekilde püskürtülmemiştir.
Evet, sadece bir dalganın nihai hedeflerinden bazıları püskürtülmüştür, zararı ise ortadadır.
Şimdi kendiliğinden artçı dalgalar görüyoruz -çocukları, gazetecileri tutuklamak, miting yayınlayan kanallara ceza vermek, kapatmakla tehdit etmek, şantaj(terör yöntemi), ceza vermek, gözdağı -terör- yöntemlerine başvurmak- ve saldırgan rejim, sonraki dalga için plan yapıyor ve sulta başı, "yeni turplardan" söz etmeye başladı.
Cephedeki güçlerin, karşılıklı atakları gibi ilerleyecek bir süreç ve ilk saldırı dalgası, bir sonuç aldı ancak tam anlamıyla umduğu sonucu alamadı, bunun sebebi de halkın gösterdiği direniş, karşı koyuş oldu ve bu direnişin sönümlenmesi asıl darbeyi vuracak diğer dalgaları da tetikleyebilir, tetikleyecek...
AKP'nin kaderi, start düğmesine basmışlığın ilk kurbanı olarak sadece İmamoğlu'nu saf dışı bırakmak değil, CHP'yi de tasviye, dağıtmak, parçalamak, lav etmekten geçiyor(geçmiş kurultaya karşı AKP destekli iptal girişimi bu adımlardan birisini temsil ediyordu, ancak o da boşa çıktı ve şimdi CHP'nin olağanüstü kurultay kararı için, rejim muhtemel satın alınabilir siyasetçi stratejisinde, kese elinde tetikdedir)... Asıl stratejiyi daha geniş düşünmemiz gerekir diye düşünüyorum...
Şüpheci Dinsiz
02-04-2025, 03:55
Bayram sonrası Türkiye'yi neler bekliyor? Trollerin mesajı.. Kemal Göktaş ve Altan Sancar konuşuyor
G5YiVzWj6ZQ
Şüpheci Dinsiz
02-04-2025, 06:20
https://x.com/evrenselgzt/status/1907266750317564228