Orijinalini görmek için tıklayınız : Asgari Ücret Açıklandı
spartacus
25-12-2025, 15:17
https://www.youtube.com/shorts/iHH-5_DG_sM
bilgivehis
27-12-2025, 04:03
Bir tanesi "Emeklilerin de saç telini tahlil etsinler" demiş. Yarısında makarna, diğer yarısında açlık çıkar demiş.
Asgari ücretle alakalı gibi görünüyor ama aslında ülkenin yüzde ellisi akp makarnacısı oldugu için çok doğru bir tespit.
Baskoylu
28-12-2025, 04:38
Insanca YaSam, YaSanabilir Bir Ucret Icin Mucadele verilmedikce,
Yoksulluk degil, Aclik ile bogusmaya devam etmek zorundasin.
Fasist duzen ve Fasist Duzenin Gerici, Irkci, Milliyetci ve Dinci yapilanmasi ile Comprador burjuvazi, sozum ona kendisini ISCI temsilcisi gormeye calisan, Isci ve Emekcinin sirtindan gecinen Sari Sendikalarla birlikte oynadiklari oyunlarla, Turkiyede yasiyan halklari kandirmaya, sindirmeye, korkutmaya ve susturmaya devam etmektedirler
Orgutsuz, Bilincsiz, Bagnaz, Gerici ve Koyun gibi gudulmeye hazir olan Turkiye Isci ve Emekcilerin Emegi ve Gelecegi uc kurusluk edilmesi!!!
Isci ve Emekcinin kaniyan yarasidir.
Iscisi, Emekcisi, Koylusu ve Emeklisi ile Aclik ile bogusurken, Onursuz Bir Yasami kendisine normal gorurken. Kendileri icin Canini hice sayan DEVRIMCILERE, SOSYALISTLERE VE KOMUNISTLERE SAHIP CIKMAMANIN BEDELINI ODEDIGININ FARKINDA BILE DEGIL.
Fasist Duzen Tarafindan Ceza evlerinde getirilen AF yasasina bile seyirci kalan.
Kendi NAMUSUZLARINI, SEREFSIZLERINI, ONURSUZLARINI, HIRSIZLARINI, UYUSTURUCULARINI, CINSI SAPIKLARINI, KADIN, COCUK VE SAVUNMASIZ INSANLARIN KATILERINI Kapida karsilamak icin kostururken......
SOMURUSUZ, TAM BAGIMSIZ OZGUR BIR TURKIYE YARATMAK ICIN MUCADELE VEREN OZGURLUK MAHKUMLARININ ICERIDE TUTULMASI!!!!!
FASIST DUZENIN KENDI SALTANATININ TEHLIKELERLE KARSI KARSIYA KALMAMA CABASIDIR.
Sokaklara dokulmiyen SOZ VE EYLEM Hakkini kullanmak icin mucadele vermiyen boylesi bir ISCI VE EMEKCI acligi, yoksullugu ve herturlu haksizligi hak ediyor.
YA ONURLU YASIYAMAK ICIN SOKAKLARA DOKULUP MUCADELE VERECEKSIN.
YA`DA ACLIK, YOKSULLUK VE SEFALET ICINDE ONURSUZLUGU SECECEKSIN.
SEREFLI BIR OLU....
SEREFSIZ BINLERCE CANLIDAN DAHA ONURLUDUR............
Bak Baskoylu,
Hassasiyetini gercekten anliyorum. Insan olanin zaten bu yasananlara kayitsiz kalmasi zor. Ama acik konusayim, bence kendini bosuna yoruyorsun. Ben de zaman zaman elestiriyorum, yaziyorum, sorguluyorum; zaten yazdiklarim ortada. Fakat yillar gectikce insan sunu fark ediyor: Bu ulkede insanlar, kendilerine acikca haksizlik yapan, hayatlarini zorlastiran, hatta gelecegini elinden alan kisileri bile tekrar tekrar basa getirebiliyor. Ustelik bunu isteyerek, savunarak yapiyorlar. Neredeyse tapar gibi yapiyorlar.
Bu siyasetciler ne kadar yalan soylerse soylesin, ne kadar kirli islerin icine girerse girsin, isin icine biraz "din", biraz "iman" sokuldugu anda insanlarin akli devre disi kaliyor. Sanki dusunmek bir anda gunah oluyor.
Hukuksuzluk, adaletsizlik, gecinememek, emeginin karsiligini alamamak… Bunlarin hicbiri artik gercek bir sorun gibi gorulmuyor. Cunku insanlar yillar icinde buna alistirildi. Yoksullugu kader sandilar, adaletsizligi normallestirdiler, hatta bazen savunur hale geldiler.
Ama isin ilginc yani, karsi tarafta duran kesim de cok farkli degil. Onlar bu siyasetcileri padisah gibi gormek istemiyor belki, ama bu kez de "buyuk ulke", "guclu ordu", "bayrak", "Ataturk", "beka meselesi" gibi soylemlerle ayni noktaya geliyorlar. Sen ne kadar yolsuzluklardan, hukuksuzluktan, ahlaksizliktan bahsetsen de hemen duvar oruluyor: "Ulkemizi kotuleyemezsin", "Biz buyuk bir milletiz", "Evet hirsizlar var ama bu ulke bizim" deniyor.
Ardindan da klasik cumle geliyor: "Secimde degistiririz."
Ama iste gercek orada kopuyor. Cunku secim geliyor, gidiyor; ne isimler ne duzen degismiyor. Yirmi bes yildir ayni dongunun icindeyiz. Her secim oncesi umut pompalaniyor, biraz para dagitiliyor, birkac vaat ediliyor, sonra her sey kaldigi yerden devam ediyor. Gidenlerin yerine ogullari, yakinlari, akrabalari gelecek... Sistem kendini yeniden uretiyor yani.
Din, bayrak, vatan soylemi de bu donguyu ayakta tutan en guclu arac haline geliyor.
Butun bunlari gordukten sonra insan ister istemez yoruluyor. Surekli anlatmak, uyarmak, aciklamak bir noktadan sonra anlamsiz geliyor. Cunku karsindaki insan cogu zaman anlamak istemiyor. Gercegi degil, duymak istedigini duymayi seciyor. Bu da seni yavas yavas tuketiyor.
O yuzden diyorum ki, kendini bu kadar hirpalamana gerek yok. Herkes ayni farkindalikta olmak zorunda degil. Sen gercegi goruyorsun, sorguluyorsun, dusunup rahatsiz oluyorsun; bu bile basli basina bir durus. Ama herkesin uyanmasini beklemek insani sadece yorar. Bazen geri cekilip kendi zihinsel, fiziksel sagligini korumak, yapilabilecek en akillica seylerden biri oluyor.
Elestirmeyelim, mi? Elestirelim. Zaten yapiyoruz bunu.
Ama sen biraz kendini fazla uzuyor, biraz fazla yipratiyorsun gibi....
Baskoylu
28-12-2025, 21:30
Saygideger Andrew Dost.
Elestirilerin ve duyarliligin icin cani gonulden tessekur ederim.
Insan olmanin kistaslarini ve guzelliklerini kavriyanlar, Sevgi ve Saygiyi da kendilerinde eksik etmiyenler. Yasadiklari surece INSANLIK ICIN MUCADELE VERMEK ZORUNDADIRLAR.
Bazen sitem, bazen tepki bazende Devrimci duruslarindan dolayi gordukleri ve gorebilecekleri butun saldirilari kendilerine yakisir bir durus ile INSANLIK DERSI VERMEK ZORUNDALAR.
Cunku INSANLIKTAN BASKA DEGERLI BIR SEY YOKTUR. onemli olan Insanligi kavramak, insan olmanin ozelliklerini yasatmaktir.
Bu toplum sira kendisine geldiginde, bir sureligine sitem ederek tepki gostersede, Sizinde dediginiz gibi, Din, Mezsep, Irk, Millet ve tabulari ortaya cikinca, horozun onunde pusan bir TAVUKTAN FARKLARI YOKTUR.
Cocuguna yeterli gida veremiyen, besliyemiyen, Cocugunun yaninda Sigara, Icki, Kumar vs vs vs vs benzeri olumsuzluklari gozlerinin onunde yapan bir toplumun gelecegi de olamaz. Cunku O toplumun gelecegi verdigi bilgi, birikim ve egitimlerle sinirlidir.
Burada bile yorumlari ile kendisini DEMOKRAT, ILERICI, AYDIN HATTA VE HATTA DAHADA ILERI GIDEREK SOSYALIST GOSTERMEYE CALISANLAR!!!!!!
MHP li dedigimiz Fasist Irkci ve Milliyetcilerden daha tehlikeli olduklarini gorebiliyoruz.
Bizler bunlari SOSYAL FASIST olarak goruyorduk. yani kendisini sosyalist gosterip asil FASIST BIR YAPIYA SAHIP OLDUGU iki yuzlu sahtekarliklari ile Devrimlerin ve Devrimcilerin onunde en buyuk engel olduklarini cok iyi biliyorduk.
CHP nin MHP den farki varmi? veya CHP nin AKP den bir farki varmi?
C Ile M harflerinin farkindan baska bir sey yok. Ikiside Irkci, Milliyetci, Gerici ve Yobaz bir yapilanmadir, ayni mantiga hizmet eder. AKP de onlardan farksiz sadece Dinci Yobaz Olmasinin farki var.
Artik CHP denilen partinin kurucusu Fasist, Irkci, Milliyetci ve Gerici Ataturkun FASIST VE GERICI YASALARI kurtarici olarak gosterilip, Sanki bu Ulkeyi Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici YASALARI ILE EMPERYALIZME PESKES CEKTIREN ATATURK DEGILMIS GIBI!!!!!!!! ASAGLIK BIR SEKILDE OVGULERLE SAHIP CIKIP. TURKIYE HALKLARIN KURTULUSU BU ADOLF HITLERIN USTASI KAN EMICIYI KURTARICI OLARAK GOSTERMEYE CALISIYORLAR..
Turkiye halklarinin, Iscinin, Emekcinin, Emeklinin, Yaslinin, Gencin, Kadinin, Cocuklarin KURTULUSU, Secimlerlerle olmiyacagini bilmiyecek APTAL BIR TOPLUMA SAHIPTIR.
Aziz Nesin`i saygi ile anarken, Basta bu ulkenin %60 APTAL dedikten sonra gelen buyuk tepkilerden dolayi, Yanlis tespit ettiginden dolayi OZUR DILEDI, Akabinde %80 APTAL OLDUGUNU Soyledi!!!!!
Bu tespit de yanlisti. %95 APTAL DEMIS OLSAYDI Dogru bir tespit yapmis olurdu.
Sonuc olarak %95i Aptal olan bu toplumun icinde bulundugu durumu gordugumuzde, Tepkilerimiz ve Uzuntulerimizi bazen boyle disa vurmak zorunda kaliyoruz.
Onlar; APTAL;LIKLARINDAN VAZ GECMEZ SURUNMEYE DEVAM EDERLER.
Bizlerde; Bikmadan usanmadan ve yilmadan Insanligin kurtulusu icin mucadelemize devam etmeyi kendimize amac edindigimizden dolayi, MEZARA KADAR DIRENISIMIZ VE MUCADELEMIZ SURECEKTIR.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.